ΟΧΙ στο φανατισμό, από ΟΠΟΥ και αν προέρχεται (μικρή σημείωση για την όξυνση στο Μακεδονικό)

Η πρόσφατη είδηση για παραποίηση της Ελληνικής σημαίας (με σβάστικα αντί για σταυρό) από φανατικούς της F.Y.R.O.M. (π.χ. στο video ΕΔΩ, όπως το σχολιάζει και σχετικό ποστ του Zorba ΕΔΩ) με αναγκάζει για πρώτη φορά (στο blog) να δηλώσω την έντονη αντίθεσή μου με αυτούς τους ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ υπερ-εθνικιστές της γείτονος χώρας, που (μεταξύ άλλων) απείλησαν πως θα… ξαναγράψουν την Ιστορία(!) ΑΚΟΜΗ πιο έντονα, μετονομάζοντας δρόμους της χώρας τους με… αρχαία Μακεδονικά ονόματα (της εποχής του Αλεξάνδρου), κλπ.

Επιπλέον, επειδή κάποτε είχα κάνει κάποια πρόταση (π.χ. εδώ και εδώ) για εναλλακτική φασιστική σημαία (των βασανιστών στην Ελλάδα) αλλά η σημαία αυτή παρεξηγήθηκε υπέρ το δέον (από όσους την εξέλαβαν σαν αντικατάσταση της επίσημης) σήμερα το πρωϊ ΕΣΒΗΣΑ και τις τελευταίες εμφανίσεις των σχετικών εικόνων (.jpg). Η εικόνα είχε ήδη σβηστεί στα σχετικά ποστ (προ πολλού), αλλά κάποιος επιτήδειος θα μπορούσε να εξακολουθήσει να τη βλέπει, αν ήξερε τη διαδικτυακή της διεύθυνση. Ε, από σήμερα… ατύχησαν, όσοι ψάχνουν για αυτή την εικόνα (και άλλες παρόμοιες). Αντί αυτού, οι εξτρεμιστές της γειτονικής χώρας ας… μεταφράσουν στη γλώσσα τους (μπας και.. ηρεμήσουν) το πολύ ρεαλιστικό και αντικειμενικό ποστ του φίλου Zalmoxis, Σκοπιανό: καθρέφτης της ελληνικής υποκρισίας“.

Για τη σημερινή κατάσταση, οι ευθύνες των δικών μας πολιτικάντηδων (κυρίως της δεκαετίας ‘90) είναι πολύ μεγάλες, βέβαια. Δείτε το Youtube video που ακολουθεί, όπου μιλάει μετριοπαθής Σλαβομακεδόνας πολιτικός (ο Μαλέσκι) και φαίνεται καθαρά ο τρόπος που η Ελληνική παρελθούσα αδιαλλαξία έρριξε νερό στο μύλο των Σλαβομακεδόνων φανατικών εθνικιστών:

  • Το προηγούμενο video ανακοινώθηκε από τον doctor, σχολιαστή σε μία σοβαρή συζήτηση για το θέμα αυτό, στο blog του Ροίδη. Με φανατισμούς δεν λύνεται το πρόβλημα. Διαβάστε τη νηφάλια συζήτηση και θα δείτε ΠΟΣΟ λίγη σχέση έχει με τις κραυγές των εξτρεμιστών, από όπου και αν προέρχονται. (Μάλλον θα πρέπει να μεταφραστούν τέτοιες συζητήσεις και στα σλαβομακεδόνικα, μπας