Η αναδυόμενη Νέα Συλλογικότητα των… Ατομικοτήτων μας.

Σήμερα πέρασαν σαράντα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967. Αντί να αναφερθώ στην επέτειο, ας μου επιτραπεί να γιορτάσω… εμάς τους ίδιους, που σαράντα χρόνια μετά τη χούντα φέραμε το… αντιστασιακό πνεύμα στην εξουσία, μέσα στο ελληνικό blogging! Σταχυολογώ μερικά σημαντικά links σε άλλα blog, σχετικά με το θέμα αυτό: (Για μια νέα μορφή συλλογικότητας (του YPEROPTIX ή Helix Nebulae ή «Μονόφθαλμου Παντεπόπτη»). Υπότιτλος αυτού του blog: «Η δύναμη μαζί σου, γύρω σου, μέσα σου. Μη διανοηθείς να την αποκτήσεις, ούτε καν να την τιθασεύσεις. Απλά μοιράσου την και κράτα αποστάσεις από τη σκοτεινή πλευρά της.»

Ένα άλλο δημοσίευμα (από σύνδεσμο μέσα στο προηγούμενο) είναι το εκπληκτικό: «η κοινόχρηστη τεχνική είναι η ποίηση[1]» από: dimos dimitriou κατηγορία: technology , pattern culture , gnosi .Δείτε επίσης τις συζητήσεις στην «Καλύβα Ψηλά στοΒουνό»: Η συζήτηση «Αθλία Τριπολιτσά» ήταν η καλύτερη και η δημοφιλέστερη μέχρι τώρα. Ξεπέρασε κάθε όριο σε αριθμό σχολίων και αριθμό επισκεπτών (5000 επισκέπτες, σύμφωνα με τον Πάνο Ζέρβα). Προσωρινά… καταποντίστηκε λόγω υπερβολικών σχολίων και αναμένεται να επανέλθει. Η νέα συζήτηση «Ελλάδα 2006, 2007, 2008...» παραχώρησε το «Βήμα της Καλύβας» σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο (του Πάρη) ολικής κριτικής επισκόπησης της «Ελληνικής πραγματικότητας», των ιστορικών και πολιτικών της ριζών, κλπ.

 

 

 

 

 

 


 

 

1 comments

  1. καλημέρα γιώργο

    ευχαριστώ πολύ για όλα όσα γράφεις και για τη μετάδοση σε άλλο blog [τη γνώση έως και τη δημόσιοποιημένη προσωπική γνώμη, συντάσσομαι με πολλούς άλλους να τη θεωρώ αγαθό για ελεύθερη αναπαραγωγή, – εκτός βέβαια απο τις περιπτώσεις που η αναπαραγωγή γίνεται για ωμή εκμετάλευση για χρήμα μεγάλων εταιρειών]

    θα επανέλθω το ταχύτερο για περισσότερη κουβέντα

Σχολιάστε