«Αφού δεν παράγεις, γιατί να πληρωθείς;» (η «ουραγός της Ευρώπης» εν δράσει)

Πρόκειται για μία νέα «Ελληνική εταιρική λογική» που ρίχνει όλο το φταίξιμο για το… άδειο ταμείο (μιας εταιρείας) στον υπάλληλο (που μόλις προσέλαβε), τον οποίο… εξάντλησε κυριολεκτικά, ΧΩΡΙΣ καν να τον πληρώσει, ενοχοποιώντας τον για τη δική της ανεπάρκεια, προχειρότητα και ανοργανωσιά.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2007, πήγα στα γραφεία μιας εταιρείας παραγωγής λογισμικού, συστημένος από «κολλητό του αφεντικού» (που έτυχε να γνωρίζω). Το βιογραφικό μου σημείωμα εντυπωσίασε τον επιχειρηματία, ενώ οι προσωπικές συστάσεις (του κοινού μας γνωστού) υπήρξαν άριστες, τόσο προς τη δική μου πλευρά (για το ήθος του επιχειρηματία) όσο και προς τη δική του πλευρά (για τις ικανότητες και το χαρακτήρα μου) …

Γρήγορα συμφωνήσαμε να πιάσω δουλειά full-time, ξεκινώντας τη μεθεπόμενη ημέρα (Τετάρτη 28 Μαρτίου) , προκειμένου να εργαστώ σε συγκεκριμένο πακέτο ανάπτυξης λογισμικού, μετά από σύντομη περίοδο εκπαίδευσης (ιδανικά όχι μεγαλύτερη από μήνα). Μετά την αρχική αυτή εκπαίδευση θα άρχιζα να επισκέπτομαι πελάτες της εταιρείας και να κάνω (επί τόπου) διορθώσεις ή επεκτάσεις του λογισμικού που τους είχε εγκαταστήσει.

Είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή στη συνέντευξη, ότι η πείρα μου στο συγκεκριμένο τομέα λογισμικού ήταν πολύ λίγη, αλλά -βέβαια- οι υπόλοιπες γνώσεις και ικανότητές μου αναγνωρίστηκαν από την εταιρεία σαν κάτι παραπάνω από άριστεςstate of the art«) σε πολλούς κλάδους ταυτόχρονα. (Είμαι ένας από εκείνους που θα μπορούσαν να… ξαναγράψουν το συγκεκριμένο πακέτο ανάπτυξης λογισμικού, από την αρχή).

Ο κώδικας του πακέτου είχε αναπτυχθεί από μία μικρή ξένη εταιρεία, αλλά πουλήθηκε -κάποια στιγμή- σε διεθνή κολοσσό, που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και το διαθέτει σε πολλές χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν καμιά δεκαριά «αντιπρόσωποι», και οι προγραμματιστές που γνωρίζουν το πακέτο δεν υπερβαίνουν τις 3 ή 4 δεκάδες, σε όλες τις Ελληνικές εταιρείες. Πολύ γρήγορα, αν μάθαινα το πακέτο, θα έμπαινα σε αυτό το «μικρό πρωτοποριακό club» όπου η καλή σταδιοδρομία (λόγω του ξένου κολοσσού) θεωρείται εξασφαλισμένη. Μου παραχωρήθηκε από την εταιρεία και ένα laptop για (αυτο-)εκπαίδευση, για χρήση εντός εταιρείας αλλά και στο σπίτι, ή αλλού. (Αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί το δικό μου laptop είχε πρόσφατα χαλάσει ανεπανόρθωτα).

Κλείσαμε (προφορική) συμφωνία για άμεση πρόσληψη, με ένα μισθό που θα περιλάμβανε και την περίοδο εκπαίδευσης) Ο μισθός ήταν πολύ χαμηλός (σε σχέση με το επίπεδό μου σαν προγραμματιστής) αλλά μου φάνηκε «καλή αρχή» για ένα είδος λογισμικού που δεν γνώριζα (μέχρι τώρα) αλλά έχει άριστες προοπτικές ταχείας ανόδου και εξέλιξης. Μέχρι τώρα δούλευα «freelance», ενώ κάποτε είχα ιδρύσει μία μικρή επιχείρηση (την «HyperLogic R&D«) μέσω της οποίας προωθούσα ένα πρωτοποριακό (για την εποχή του) λογισμικό που είχα αναπτύξει, το «έξυπνο λεξικό HyperLEX«.

Δυστυχώς όμως, η εταιρεία που με προσέλαβε τώρα (σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα) μαστιζόταν από σοβαρά και μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα. Είχε γλυτώσει «στο παρά-πέντε» την πτώχευση (πριν μερικά χρόνια) και είχε ανακάμψει μόνο εν μέρει, χρωστώντας ακόμη μεγάλα ποσά. Δεν θα μπορούσε (βέβαια) να ανακάμψει, χωρίς το μίνιμουμ απαραίτητο προσωπικό. Αν και είχε απολύσει τους μισούς υπαλλήλους της, είχε προσλάβει (μετά από δάνειο) και έναν ιδιοφυή, ικανότατο νεαρό προγραμματιστή (που έκανε την περισσότερη δουλειά) , πριν δύο χρόνια. Αυτός όμως έπρεπε τώρα να φύγει οριστικά, για λόγους ανωτέρας βίας. Η εταιρεία έψαχνε ήδη για αντικαταστάτη του, και προσέλαβαν εμένα, για να καλυφθεί (όσον το δυνατόν πιο γρήγορα) το κενό.

Κάθε μέρα, άρχισα να προσέρχομαι στο γραφείο ανελλιπώς, αρχίζοντας να δουλεύω στις 28 Μαρτίου. Μετά από λίγες μέρες ζήτησα ευγενικά (και μου παραχωρήθηκε) μία μικρή προκαταβολή μισθού (300 ευρώ). Με αυτό το ποσό, συν κάτι άλλα από δικές μου πηγές (εκτός εταιρείας) πέρασα ενάμιση μήνα (περίπου) με στερήσεις, υπερένταση και με… απότομα αυξημένα έξοδα (βενζίνης, παρκαρίσματος, πρόχειρου φαγητού στο γραφείο, κλπ) προσπαθώντας να μάθω (μόνος μου ένα πολύπλοκο πακέτο λογισμικού, το οποίο δεν καταλάβαινε καλά-καλά (σε βάθος) ούτε ο διεθνής κολοσσός που το διένειμε παγκόσμια. Βέβαια δεν επρόκειτο για κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Αντίθετα, ήταν σε γενικές γραμμές απλό για τον προγραμματιστή, αν ακολουθούσε κατά γράμμα τα εγχειρίδια οδηγιών αναπτύσσοντας… χρήσιμες παρωπίδες, που να του έκρυβαν σχεδόν κάθε δυνατότητα πλήρους κατανόησης του πακέτου αυτού σε βάθος (ενοποιώντας το με την υπόλοιπη Επιστήμη της Πληροφορικής).

Τελικά, έφυγα οικειοθελώς, από την εταιρεία αυτή – που δεν πλήρωνε.

Μου πήρε πίσω το… laptop(!!!) και μου χρωστάει ακόμη πολλά χρήματα, αλλά… περιμένει (πως-και-τι) να ξαναγυρίσω για να δώσω «εξετάσεις πιστοποίησης» στο διεθνές πακέτο λογισμικού που ανέφερα (χωρίς να κατονομάσω). Υπόσχεται ότι θα με ξοφλήσει μετά τις εξετάσεις, όταν θα κάνει «πρόσληψη». Ε, από την πλευρά μου έχω τώρα 2-3 άλλα projects. Σιγά μην.. επενδύσω 2-3 εβδομάδες για να διαβάζω… τζάμπα για «εξετάσεις» (ζώντας το διάστημα αυτό με δικά μου έξοδα). Ισως κάποια στιγμή να το κάνω, αλλά… το αποτέλεσμα είναι ΑΚΟΜΗ πιο μεγάλη καθυστέρηση για την ίδια την εταιρεία αυτή (που κατά τα άλλα υπήρξε πολύ φιλική -αλλά… τι να το κάνω;)

Από τότε, μέχρι σήμερα, πέρασε αρκετός καιρός…

Από μία εντελώς τυχαία συνομιλία μου (τέλη Μαϊου) με υπάλληλο αυτής της εταιρείας (εκτός γραφείου) έμαθα ότι… κανείς δεν πληρώθηκε ακόμη, ούτε καν για το δώρο του Πάσχα. Η εταιρεία αυτή συνηθίζει να… πανικοβάλλεται, εντελώς «στο παρά πέντε», κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις, όπως νέες προσλήψεις ΠΟΛΥ ικανών (κατά τη γνώμη της) προγραμματιστών (τους οποίους… δεν πληρώνει!!!) που να τη βγάλουν από το οικονομικό της αδιέξοδο… διορθώνοντας λάθη σε κώδικα που έγραψαν άλλοι, σε άλλη χώρα, αλλά οι οποίοι… δεν έκαναν καν τον κόπο να διανθίσουν με επεξηγηματικά σχόλια!

 • Ας ΜΗΝ απορούμε, μετά από όλα αυτά, για την κατάντια της Ελλάδας, να είναι «ουραγός της Ευρώπης» (στην Πληροφορική και όχι μόνο)…

15 comments

 1. Φίλε μου, κανονικά θα το έλεγα, αλλά… (1) πρόκειται περί βλακείας, μάλλον, παρά περί εκμετάλλευσης (από πολλά άλλα που έμαθα) και (2) θεωρείται «αντιεπαγγελματικό» το να κατονομάσεις μια εταιρεία που κάνει λάθη όπως αυτά. Αν έκανε καμμιά ΠΟΛΥ μεγάλη απάτη σίγουρα θα την κατονόμαζα βέβαια, αλλά… άστηνε να πάει στο διάολο, που λένε. Το πιο μεγάλο σοκ πρέπει να το έπαθε ο αγαπητός φίλος μου, που με έστειλε εκεί, στον… κολλητό του (που τον ξέρει τριάντα χρόνια περίπου). Αστα να πάνε… 🙂

 2. Παρεμπιπτόντως, φίλε βλογογράφε, ΤΩΡΑ θυμήθηκα το βλογ σου, με προοδευτικές απόψεις, όπου είχα αφήσει και σχόλια πριν μήνες. Σε βάζω στο blogroll, και γενικά ζητώ συγνώμη (από πολλούς -όχι μόνο εσένα) που εκτιμώ και ξέχασα στο blogroll.

  Τέλος, συγχαρητήρια για το… όνομα του δικού σου βλογ, που αν το αποκρυπτογραφήσει κανείς σωστά είναι… εξίσωση «ΠΡΕΖΑ = TV», αν όμως είναι βλάκας, θα σε περάσει για πρεζόνι (οπότε… γλυτώνεις κι από τους βλάκες, σε κάποιο βαθμό) -χεχε

 3. φιλε γιώργο, 🙂
  με ολα οσα ζω κι ακούω κι εγώ, μου φαίνεται πως η απληρωτη ή κακοπληρωμένη προσκαιρη εργασία, είναι η νέα μας πραγματικότητα. Αυτό που πάιζει, είναι το μήκος χρόνου παραμονής:) σε μια εργασία. Δεν ξέρω, μπορει να κάνω λάθος … αλλά μ όσα ακούω και ζώ και ο ίδιος … αυτή την εικόνα έχω 🙂

 4. Γειά σου φίλε Δήμο.

  Σωστά τα λες, και έτσι είναι, αλλά… στη ρίζα του προβλήματος (στη χώρα μας) είναι σε μεγάλο βαθμό παρούσα και η κλασσική «ελληνική προχειρότητα» και «ωχαδελφισμός», που σε περιόδους κρίσης καθίσταται ακόμη πιο ολέθρια.

  Αυτή η εταιρεία, που ανάφερα, για παράδειγμα, ΔΕΝ μπορεί να κατορθώσει τίποτε διεθνώς ανταγωνιστικό διότι ποτέ της δεν δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή. Συνεχώς κυνηγά τους πελάτες της, να πληρώσουν τα δικά τους χρέη προς εκείνη, και -τώρα πια- βυθίζεται σε τέλμα. Αλληλογραφώ με συναδέλφους στο εξωτερικό, όπου η κατάσταση δεν είναι καθόλου έτσι. Δηλαδή, ναι μεν υπάρχει «ελαστικότητα εργασίας», προσωρινότητα κλπ. αλλά… οι καλοί προγραμματιστές αμείβονται πολλαπλάσια (απόόσο στην Ελλάδα) και τις περισσότερες φορές αποχωρούν με τη δική τους θέληση από τη μία εταιρεία για να αμειφθούν καλύτερα από κάποια άλλη. Π.χ. ο μισθός ενός παρόμοιου με το δικό μου επίπεδο προγραμματιστή, στην Αγγλία, φτάνει ακόμη και τις 60-70 χιλιάδες λίρες ΤΟ ΧΡΟΝΟ, δηλαδή κοντεύει τα εκατό χιλιάρικα (σε ευρώ) ενώ εδώ μας δίνουν ψίχουλα. Πρόκειται περί βρωμερότατης χώρας, που είναι ιδιαίτερα συχαμένη στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους καινοτόμους επαγγελματίες, ιδιαίτερα στην πληροφορική. ΟΛΗ η υποτιθέμενη «υποδομή» της Ελλάδας στον τομέα μου είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 100%.

  Και… επειδή υπάρχει ΜΟΝΟ ένα σοβαρό τεχνικό επάγγελμα, το δικό μου, και όλα τα άλλα αποτελούν απλά υποσύνολά του (π.χ. πολιτικοί μηχανικοί = χειριστές λογισμικού)… η χώρα αυτή θα πληρώσει ΠΟΛΥ ακριβά την κτηνωδία της απέναντι στην πιο υψηλή αυτή τεχνολογία. ΟΛΕΣ οι δομές και οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Ελλάδα σήμερα, και αναφέρονται σε κάθε Αγγελία Εύρεσης Εργασίας, είναι πλέον ξεπερασμένες, αλλά… θα αργήσουν πολύ να το καταλάβουνε αυτό οι αρμόδιοι.

  Ηδη, το περισσότερο λογισμικό που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα είναι ξένο, με την εξαίρεση ορισμένων ιδιαιτεροτήτων στον Ελληνικό κώδικα λογιστικής που κάνει τις Ελληνικές εταιρείες εμπορικών εφαρμογών να επιβιώνουν, κουτσά-στραβά… μέχρι την ημέρα που θα έρθουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ ξένα πακέτα, πολύ πιο φθηνά και προσαρμοσμένα ΗΔΗ για την Ελληνική αγορά.

  Αντί να στρώσουν κώλο να κάνουν καμιά δουλειά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο (όπως τα θέματα που πιάνω εγώ) βαυκαλίζονται με φρούδες ελπίδες επιβίωσης που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς δηλαδή το διεθνή ανταγωνισμό. Βρωμοχώρα είναι, βρωμομουσικές ακούει, βρωμοεκκλησίες και βρωμοπολιτικοί την κυβερνούν…

  Τα λέμε
  Γιώργο

 5. σωστά τα λες, η ελληνική επιχείριση είναι ακόμη στην παραδοσιακή εποχή της- οπως και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βέβαια. Δυστυχώς δεν βλέπω κατι στον ορίζοντα να αλλάζει. Μια απ τις προτάσεις που υπερίσχυαν πάντοτε ήταν να μετατραπούμε στη «Μαλαισία» της ευρώπης. Κι αυτό ακόμη, ειναι μακρυνό σενάριο.
  Δεν επενδύουμε καν στη καινοτομία, οταν η καινοτομία είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Δεν γνωρίζουμε πως να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις παραγωγικά. Κατα πλειοψηφία η ελληνική παραγωγή δίνει κακές και ετεροχρονισμένες αντιγραφές. Αστα! ειμαι απογοητευμένος τελείως μ αυτό το θέμα.

  Σκέφτομαι μήπως ένα δικτυο μικρών παραγωγών σε οριζόντια επικοινωνία και αλληλουποστηριξη, θα μπορούσε να φέρει αν μη τι άλλο ενα πεδίο έρευνας και παραγωγής. Διαμόρφωση νέας ανοιχτής αντίληψης.
  εσυ απ οτι διαβασα στο παραπάνω, έχεις εμπειρία απο τη παραγωγή του hyperLex, 🙂 χάρηκα πολύ που είσαι εσύ ο πυρήνας του:)
  θάθελα καποια στιγμή να μας διηγηθείς την ιστορία της εταιρείας σου.

 6. πρεζα Tv May 23rd, 2007 at 11:26 am:

  Κουραγιο σου ευχομαι!
  Πες τουλαχιστον και το ονομα της εταιρειας για να μην την πατησουν και αλλοι….

  omadeon May 23rd, 2007 at 11:54 am:

  Φίλε μου, κανονικά θα το έλεγα, αλλά… (1) πρόκειται περί βλακείας, μάλλον, παρά περί εκμετάλλευσης (από πολλά άλλα που έμαθα) και (2) θεωρείται “αντιεπαγγελματικό” το να κατονομάσεις μια εταιρεία που κάνει λάθη όπως αυτά. Αν έκανε καμμιά ΠΟΛΥ μεγάλη απάτη σίγουρα θα την κατονόμαζα βέβαια, αλλά… άστηνε να πάει στο διάολο, που λένε. Το πιο μεγάλο σοκ πρέπει να το έπαθε ο αγαπητός φίλος μου, που με έστειλε εκεί, στον… κολλητό του (που τον ξέρει τριάντα χρόνια περίπου). Αστα να πάνε

  @prezatv
  Το ΠΟΛΥ τραγικό νέο αυτής της υπόθεσης, είναι η πρόσφατη… απόπειρα «e-Διαπόμπευσής μου» από άνθρωπο του οποίου η ευρύτερη διαδικτυακή κοινότητα περιέχει… γνωστούς αυτής της Εταιρείας, με αποτέλεσμα να υβρίζομαι και να στιγματίζομαι σαν «Αρχιψευταράκος» επειδή… τόλμησα (κάποτε) να αναφερθώ στην εταιρεία αυτή ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΩ:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/09/10/pote_xana
  (δες την εικόνα, κι αν πιέσεις κλικ θα δείς και τα υπόλοιπα…)
  ΔΙΟΡΘΩΣΗ: «Αρχιψευταράκος» ονομάστηκα επειδή (μεταξύ άλλων) ΔΕΝ παραδέχτηκα ότι είναι «υβριστικό και συκοφαντικό» το να πω για έναν πρώην εργοδότη(που ποτέ μου δεν κατονόμασα) τη φράση «ο βλάκας που δεν πλήρωνε»…

  Ιδού και το σχόλιο που αναγκάστηκα να κάνω σε αυτόκλητο υπερασπιστή του… εργοδότη. Χωρίς να το θέλει ο άνθρωπος αυτός, εξέφρασε συνοπτικά τα νέα ήθη και έθιμα του… Ψηφιακού ΤΟΥΜΠΕΚΙστάν:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/09/10/pote_xana/#comment-1088

  Εεεεεε…. και μετά, λες σύ, συναγωνιστή – συνάδελφε Νίκο (preza-tv) μου λες να «δώσω το όνομα της εταιρείας»!

  Θα με κάψουν τότε ζωντανό τα Ιντερνετοδικεία των Συνοπτικών Εκτελέσεων (Υπολήψεων) του Μέλλοντος! Και θα προσπαθώ να βρω το δίκιο μου μέσω διαμαρτυρίας αλλά ματαίως. Θα μου λένε «έχεις hate-blog»:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/09/09/no_hate_blog/

  Υ.Γ.
  A, και… μη με βγάζεις χωρίς σοβαρό λόγο (π.χ. όχι επειδή κάποιοι σε επηρέασαν?) από το δικό σου blog-roll
  Ας ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ τουλάχιστον για αγώνες πολιτικούς.

  Υ.Γ.2
  Την»e-διαπόμπευση» ΦΤΗΝΑ τη γλiτωσα, κυρίως επειδή
  1) ΕΠΕΜΕΙΝΑ μέχρι τέλους (κι ας ήταν επίπονο ή δυσάρεστο)
  2) ΕΙΧΑ αρκετούς φίλους και γνωστούς δίπλα μου (έστω και αόρατους στο διάλογο, ή ορατούς μόνο σε λίστες blog-roll).
  3) United We Stand, Divided We Fall. Ε, ΓΙ’ ΑΥΤΟ -άλλωστε- πήρα και το όνομα «Ομαδεών» (για να ΜΗ με ΞΑΝΑ-πατήσουν κλωτσηδόν κι… ομαδεόν!) 🙂

 7. Ήρθα στο λινκ που μου άφησες. Τώρα η ώρα πέρασε αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα ξαναπεράσω και θα ρίξω μια ματιά. Καληνύχτα.

 8. Σε ευχαριστώ θερμά. Συνήθως δεν ζητάω τέτοια πράματα… Εχω μείνει άφωνος. Δες το κύριο ποστ ΣΗΜΕΡΑ (και το προηγούμενο).

 9. Πάω για ύπνο με τον εξής συλλογισμό: δηλαδή Ομαδεών είναι αυτός εδώ και πρόκειται για άλλο πρόσωπο από τον Νοσφεράτου. Κι εγώ που νόμιζα ότι ο εξάψαλμος του βιοϊωάννη που διάβασα στη καλύβα αναφερόταν στον Νοσφεράτου τα μπέρδεψα δηλαδή. Ο βιοϊωάννης αναφέρονταν στον Ομαδεώνα και γι’ αυτό αισθάνθηκε αυτός την ανάγκη να με ειδοποιήσει για «περισσότερες» πληροφορίες γύρω από το θέμα! (Άρα ο Νοσφεράτου δεν έχει δικό του blog, δηλαδή σε κάθε περίπτωση η ιδέα που του ρίχνω να κάνει ένα παραμένει μία λύσις)
  Δηλαδή ο Πάνος της Καλύβας χαλάστηκε καί με τον Νοσφεράτου αλλά καί με τον Ομαδεώνα και προσφάτως και με τους Πόντιους.
  Τέλος πάντων ας διαβάσω κάποια στηγμή και τον αντίλογο στην αγανάκτηση του βιοϊωάννη.
  Αλλά ες αύριον τα σπουδαία.
  Καληνύχτα πάλι.

 10. Ναι, ΕΙΣΑΙ στο «χοιροστάσιο του Ομαδεών». Με ΟΝΟΜΑ και με ΕΠΙΘΕΤΟ (αυτά εύκολα βρίσκονται με απλά κλικ).

  Θαμώνες λίγοι αλλά καλοί, μερικοί _πολύ_ σημαντικοί.

  Είμαστε (τρόπον τινά) ΕΞΩ από το… Matrix! 🙂

  Ες αύριον τα σπουδαία!

 11. @δελτα-κάπα,
  (άφησα το ίδιο σχόλιο στο μπλογκ σου για παν ενδεχόμενο).

  Στην «Καλύβα Ψηλά στο Βουνό» διάβασα σήμερα το πρωί ένα σχόλιο στο οποίο… δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω.

  Και όμως, η βρώμα του σχολίου έχει ΗΔΗ απαντηθεί. Ο άνθρωπος που έγραψε το σχόλιο βασίζεται στο «μην την ψάχνεις, δεν αξίζει τον κόπο».

  Αν τολμάς (και έχεις ΟΡΕΞΗ να σε… πετάξουν έξω από την Καλύβα στο άψε σβήσε) κάνε κόπυ-πέηστ αυτό ΕΔΩ το κειμενάκι και βάλτο εκεί, να νοιώσεις ΚΙ ΕΣΥ τη… ΓΛΥΚΑ του «Καλυβισμού»!!! Α χα χα…

  Αρκεί να σου πω ένα πράμα. Ημιάνεργος είμαι, και από την εταιρεία (του φίλου του) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ. Απλώς ΕΦΥΓΑ ΜΟΝΟΣ μου, επειδή δεν πλήρωνε, γιατί δεν είχε χρήματα η εταιρεία για να πληρώσει κανέναν (και τα δικά μου είχαν τελειώσει).

  Πραγματικά, όχι μόνο εκπλήσσομαι, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες…. ΜΕΝΩ ΑΝΑΥΔΟΣ. Διότι ο γνωστός ρουφιάνος που μίλησε ΗΞΕΡΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον εργοδότη, τον είχε ΗΔΗ ειδοποιήσει για τα παράπονά μου, και αν δεν επέλεγα να φύγω οικειοθελώς, πράγματι θα με έδιωχναν (δείχνοντας και μία ανεξήγητη αγωνία μην τυχόν και δεν φέρω πίσω το… δανεικό λαπτοπ, το οποίο εγώ απορημένος επέστρεψα αμέσως). Το ίδιο λαπτοπ που παραλίγο να με κατηγορήσει ότι θα… έκλεβα (ο ίδιος ρουφιάνος).

 12. Για τη σύνοψη της ιστορίας, δείτε και αυτά εδώ:

  σχόλιό μου στον αξιόλογο Greek Rider:
  http://greekrider.blogspot.com/2008/03/presenteeism.html?showComment=1206879000000#c737698258684461285

  το ποστ του ιδίου, είναι πολύ σημαντικό για θέματα εργασίας
  http://greekrider.blogspot.com/2008/03/presenteeism.html

  Επίσης ΤΙ ακολούθησε… μερικούς μήνες μετά
  (επαγγελματικός λίβελλος με μυθομανή ψέματα από… κολλητό του αφεντικού, τον ίδιο άνθρωπο που με έστειλε συστημένο στη δουλειά):
  http://omadeon.com/kaliva/bioannis-libel.html

  (δεν τα πρόσθεσα στο ίδιο το ποστ γιατί μπερδεύουν το θέμα του)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s