Δήμαρχος Ελληνικού εναντίον… βρωμοσκυλάδων επιΧΟΙΡΟΙματιών φονιάδων

Το αποχαυνωτικό γαβ-γαβ της παραλιακής (ψευτο-)διασκέδασης που χέζει συνταγματικά δικαιώματα πολιτών, ξεζουμίζει υπαλλήλους μπαρ (με νυχτοκάματα των 25 ή 30 ευρώ) ενώ κρατάει τις τιμές των ποτών στα ύψη, έτσι ώστε να να αισχροκερδεί μέσω της εύκολης αρπαχτήςπροσωπικά ΔΕΝ με αγγίζει, αφού ζω μακριά (από αυτή την περιοχή) και διασκεδάζω σε ιδιωτικά πάρτυ, όπου ενίοτε συνεισφέρω και μέρος της μουσικής, μαζί με άλλους DJ (τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη DJ E(styles), τον DJ John, τον DJ Stratos, κ. ά.) .

Όμως το δράμα του Δήμου Ελληνικού είναι το… κάτι άλλο! (Αν σας φάνηκε ο τίτλος αυτού του άρθρου… υπερβολικός, δείτε ΠΡΩΤΑ στο τέλος, το «Υ.Γ.»)

Το θέμα της απεργίας πείνας του δημάρχου κ. Κορτζίδη (αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των δημοτών Ελληνικού) συζητιέται σε πολλά blog, π.χ, στην Καλύβα Ψηλά στο Βουνό, στο blog «ώρα Ελλάδος«. Στο βλογ του Ροίδη «εμμονές» σχολίασε ο βλογογράφος (διακωμωδητής του Χουντόδουλου) «valsamon» (του «παχύς παπάς έφαγε παχιά φακή»), μιλώντας για το δήμαρχο Ελληνικού:

Ζητεί παραπέρα να «αποδοθεί» ο αιγιαλός στο Δήμου Ελληνικού. Να αποδοθεί ; Δηλαδή του ανήκε και ζητά επιστροφή ; όχι. Ο αιγιαλός ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Ζητεί ακριβέστερα λοιπόν ο Δήμος να αποκτήσει τη διαχείριση της παραλίας. Ύποπτο (ελαφρώς), γνωρίζοντας με πόση υπευθυνότητα και σε τι είδους μεταχείριση υποβάλλουν οι Δήμοι τις παραλίες, τους πεζοδρόμους και τις πλατείες τους.

Κατ’ αρχήν, πουθενά δεν αντιλήφθηκα ότι ο Δήμος Ελληνικού ζητάει να «του αποδοθεί» ο αιγιαλός. Η λογική του είναι απλή, όπως κι η λογική του Ελληνικού συντάγματος, δηλαδή ότι «ο αιγιαλός ανήκει σε όλο το λαό εξ αδιαιρέτου», και η ποδοπάτησή του είναι παράνομη (ενώ η λόγω κέρδους ΜΟΛΥΝΣΗ του είναι εγκληματική).

Από την άλλη πλευρά, ο εκάστοτε Δήμος αν αποτελείται από άχρηστους καρεκλοκένταυρους (με την εξαίρεση του Δήμου Ελληνικού που είναι φωτεινή) μπορεί κάλλιστα να κάνει και λάθη, σαν κακός διαχειριστής «της περιουσίας του». Και πάλι όμως, κανένας Δήμος δεν πρέπει να βλέπει έτσι «την περιουσία του», αφού οι «περιουσίες» των δήμων αποτελούν περιουσία των δημοτών τους, ή (αν προτιμάτε) έτσι πρέπει να βλέπουμε αυτές τις «περιουσίες» (τόσο οι δήμοι, όσο και οι πολίτες). Ιδανικά, οι δήμοι πρέπει να εξελιχτούν κάποτε σε συνελεύσεις πολιτών που να διαχειρίζονται την συλλογική τους περιουσία (π.χ. τα παγκάκια στις πλατείες τους).

Στο Ελληνικό, μία περιοχή όπου έζησα πριν μερικά χρόνια και ξέρω από πρώτο χέρι, ο συγκεκριμένος Δήμος Ελληνικού, είναι πραγματικά αξιέπαινος. Ρωτάει λοιπόν, ο βαλσαμών… ρητορολογών, και απαντώ, ως…. ομαδεών:

Και γιατί απεργία πείνας για όλα αυτά (μαζί); Είναι ο Δήμαρχος κοινωνικός επαναστάτης, πολιτικός κρατούμενος κλπ. ; Δεν είναι και αυτός μια (καθόλου ασήμαντη) εξουσία ;
Νομίζω είδα χθες μια κουβέντα στην ΕΤ1 για τον λαϊκισμό στην πολιτική. Περί συζητήσεως επρόκειτο.

Ε, ακριβώς επειδή (στη συγκεκριμμένη περίπτωση) δεν πρόκειται «μόνο περί συζητήσεως» γι’ αυτό και το συζητάμε…

Φυσικά πρέπει να είναι ο (οποιοσδήποτε) Δήμαρχος κοινωνικός επαναστάτης. Σε μία… κωλοχώρα ουραγό της Ευρώπης, παπαδο- κρατούμενη και φαυλο – κρατούμενη, όπου π.χ. οι… μικροί επενδυτές πετάχτηκαν έξω από το χρηματιστήριο πρόσφατα (με ειδική ρύθμιση της Βουλής), όπου ο Χουντόδουλος (απειλεί να) μολύνει τα δάση μας με «Οικουμενικά Εκκλησιαστικά Κέντρα», όπου… καθάρματα ολκής όπως ορισμένοι «επιχειρηματίες της νύχτας» κρατάνε τις ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΨΗΛΕΣ μόνο και μόνο για να ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ σε βάρος όσων διασκεδάζουν, και σε βάρος των ΑΤΥΧΩΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΩΝ υπαλλήλων τους (που παίρνουν ΟΛΟΙ μεροκάματα πείνας των 20 και 30 ευρώ -αν είναι εικοσάρηδες)… και σε βάρος της παραλίας που όχι μόνο μολύνουν με τα αποφάγια τους αλλά και την ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ από τους νόμιμους κατόχους της (πολίτες), ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; Να σκίσει τα ρούχα του στις κάμερες, με θεατρικό τρόπο όπως ο κάθε… παχύς παπάς που τρώει παχιά φακή:

Δυστυχώς… ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ εξουσία έχει (πια) ο κάθε Δήμος, αφού για τα πάντα τις «μαγικές λύσεις» υποτίθεται ότι τις προσφέρει η «ανάπτυξη» (δηλαδή η ιδιωτική πρωτοβουλία). Μεγάλο σφάλμα! Οι Δήμοι πρέπει να αντιμετωπισθούν σαν επιχειρήσεις Κοινής Ιδιοκτησίας (των δημοτών τους) και να τους υπηρετούν ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ όπως οι… πιτσαδόροι που φέρνουν τις πίτσες σπίτι τους. Μάλιστα, μαζί με την πίτσα, καλό είναι και να τους φέρνουν τα μερίσματα από τις… μετοχές τους (ως συν-ιδιοκτήτες του Δήμου τους – μιλώντας ουτοπικά βεβαίως, για αυτή τη χώρα)…

Τέλος… αν δεν έκανε απεργία πείνας ο Δήμαρχος, εσύ (βαλσαμών) νομίζεις ότι θα τον έδειχνε το… BBC;

ΚΑΛΑ έκανε ο δήμαρχος. Κανέναν δεν έβλαψε, αλλά εύχομαι μόνο να μη βλάψει την υγεία του, αφού ο σημερινός χυδαίος και απάνθρωπος καπιταλισμός αδιαφορεί εντελώς για την οποιαδήποτε ανθρώπινη ζωή (και απεργία πείνας)…

Με εκτίμηση,
ένας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ (περιστασιακός) ΠΕΛΑΤΗΣ νυκτερινών κέντρων

Υ.Γ. Στον τίτλο πρόσθεσα και τη λέξη «φονιάδων», όχι για «εντυπωσιασμό», αλλά για… ακριβολογία! Διότι όχι μόνο έχουν συμβεί και φόνοι στα παραλιακά κέντρα (που μπήκαν κάποτε στις ειδήσεις) αλλά… σε ένα ΑΛΛΟ παραλιακό κέντρο (που δεν θα κατονομάσω) ένας υπάλληλός του είχε αναφερθεί στο παρελθόν (2004) και σε… πολλαπλούς μυστηριώδεις θανάτους πελατών (συγκεκριμένα ωραίων και νέων πελατισσών του ) τις οποίες τα γκαρσόνια τις μάζεύαν νεκρές (και φτιαγμένες) από τις τουαλέτες. Μετά ερχόταν περιπολικό, μετά οι ιδιοκτήτες του κέντρου «τα λέγανε» κατ’ ιδίαν με ορισμένους από το περιπολικό, και τέλος τα γκαρσόνια κουβαλούσαν τα… πτώματα των νεαρών αυτών γυναικών από την πίσω πόρτα του κέντρου, διακριτικά σε νοσοκομειακό… ΔΕΝ πρόκειται για φήμη αλλά για ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Ο υπάλληλος φοβήθηκε να μιλήσει δημόσια, μην τυχόν και τον απολύσουν (ή τον… καθαρίσουν) αλλά το διέδωσε, και το θέμα αυτό είναι (μεταξύ πολλών πρώην πελατών αυτού του κέντρου -όπως εγώ) κοινό μυστικό…

4 comments

 1. Δεν καταλαβαίνω αυτό το χάλι!
  Νομίζω οτι είναι τακτική εξόντωσης των ανθρτώπων που έχουν στοιβαχτεί σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων.
  -Τι θέλεις?Θάλασσα?
  -Πάρε καμια 20 αριά σκυλάδικα και καμια 200αρια παραλιακά καφέ και ιδιωτικές παραλίες και κάνε τουμπεκι.

 2. @μαραμένα σύκα

  Πραγματικά όπως το λες είναι. ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ (μέχρι τελικής… καταναλώσεως ποτού, υπερχρεωμένου μέσα σε πνιγηρό συνωστισμό). Οπωσδήποτε, οποιαδήποτε υγιεινή έξοδος από την κόλαση του νέφους και της ζέστης, «καλό» είναι να αντικατασταθεί από… ταμεία και μπαρ με υπερχρεωμένα τα ποτά-μπόμπες…

  Μία απίστευτη αισχρότητα συντελείται. Θα μπορούσα να κάνω την πάπια (ξέρεις πολύ καλά ότι έχω… δεκάδες άλλα θέματα να ασχοληθώ) αλλά.., με έφερε στο φιλότιμο η φίλη μας η «δροσερά πλάτανος» να διαβάσω όσα υπέδειξε, και να φρίξω. Αν δεν γίνει κάτι ΤΩΡΑ, (όπως το λέει κι ο δήμαρχος) δεν θα γίνει ποτέ.

 3. Φίλε θα σου πώ ένα μυστικο για τα παραλιακά διασκεδαστήρια που υπάρχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και όλοι οι δημαρχοι και και όλοι οι νομάρχες δεν κάνουν τίποτα.Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για τους δήμους απο πουθενά, οι δήμαρχοι αναγκάζονται να συνάπτουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ συμφωνίες ωστε να βγάλουν τα έξοδα των δήμων τους.ΑΠΛΟ.Βασικότερος τροφοδότης ρευστού είναι δυστυχώς τα ξενυχτάδικα.

 4. @theofanis
  Ναι, το έχω ξανακούσει αυτό. Προφανώς οι νόμοι δεν είναι αρκετά ευέλικτοι για να επιτρέψουν ΦΑΝΕΡΑ τέτοιες διαδικασίες, και οι πολίτες δεν είναι ψυχολογικά ώριμοι για να συμμετέχουν σε αυτές συλλογικά και συνειδητά. Η προσωρινή χρήση ενός κομματιού παραλίας για καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να είναι κι αυτή επιτρεπτή, μέσα σε κάποια λογικά όρια. Αλλιώς… τα λεφτά δίνονται κάτω από το τραπέζι και τα ποτά πάνω στο τραπέζι στοιχίζουν πολλαπλάσια (για να μπορέσουν οι Κακέτσηδες κλπ. να ζήσουν στην ίδια χλιδή όπως πάντα)…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s