Andromeda (Trance remix of Mikis Theodorakis and Thanos Papakostantinou) – repost 2008

Yamaha Motif ES6

Image via Wikipedia

Αυτό είναι το πρώτο ποστ με θέμα μουσικό κομμάτι (trance remix) που μπορείτε να κατεβάσετε (με κλικ στην εικόνα). Πρόκειται για remix γνωστού κομματιού του Θανάση Παπακωσταντίνου, που…αν το κατεβάσετε θα διαπιστώσετε ότι έχει πολλά κοινά με το «Ένα το χελιδόνι» του Μίκη Θεοδωράκη (από το «Άξιον Εστι»), στοιχεία που έγιναν πια απολύτως εμφανή μέσα στο συγκεκριμμένο remix αυτού του κομματιού. Το κατεβάζετε (ή το ακούτε σε «stream») με κλικ στην εικόνα:

andromeda_song.jpg

 • Από τις αρχικές μουσικές πηγές δανείστηκα όσο το δυνατόν λιγότερα, δηλαδή… ΜΟΝΟ όσα είναι απολύτως αναγκαία για να πετύχει το «πείραμα». Δεν διανοούμαι να καταπατήσω κανενός τα… πνευματικά δικαιώματα, και αν ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωσταντίνου εκφράσει αντιρρήσεις για τα πολύ λίγα δευτερόλεπτα της φωνής του (που συμπεριέλαβα) θα καταργήσω τη διάθεση αυτού του κομματιού (αντικαθιστώντας τη φωνή του με μελωδία από τεχνητή πηγή).

Πρόκειται για ένα άνευ εμπορικής αξίας μουσικό πείραμα, που δείχνει όμως κάποια ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα πράματα. Περιέχει και μπόλικο πρόσθετο (πρωτότυπο) μουσικό υλικό, κυρίως από δικό μου παίξιμο (σε synthesizer Yamaha Motif 6), καθώς και samples που κατασκεύασα μέσω soft synthesizer (και μέσω «βιβλιοθήκης samples», της οποίων επιτρέπεται νόμιμα κάθε χρήση).

Η συνολική διάρκεια του κομματιού αυτού είναι (επίτηδες) μικρή: Δυόμιση μόνο λεπτά ακριβώς. (Για να το κατεβάζετε γρήγορα, αλλά και… για να μην καταστεί «εμπορικό»). Περιορίστηκα δηλαδή στα απολύτως αναγκαία, και τρέφω την ελπίδα ότι… (αν δεν αρέσει) τουλάχιστον… θα γίνει ανεκτό (αυτό το «πείραμα») από τον ίδιο το Θανάση Παπακωσταντίνου (έναν άξιο ανανεωτή της Ελληνικής Μουσικής). Θα ήθελα μάλιστα να του το στείλω, μετά από περαιτέρω μουσικές διορθώσεις: Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει κανείς σωστά αποτελέσματα σε λίγες μόνο ώρες δουλειάς (περίπου 8 για την ακρίβεια) αλλά ένα εξασκημένο αυτί μάλλον θα καταλάβει ακριβώς τι πήγα να κάνω…

Τέλος, το κομμάτι περιέχει κάποιες πρόσθετες «μουσικές διαστάσεις» που τους έδωσα το… βαρύγδουπο τίτλο (χεχε) «Ατλάντια Αρμονία» (κλικ ΕΔΩ για ιστοσελίδα που εξηγεί ΤΙ είναι δαύτη).

UPDATE (μετά από περίπου μία ημέρα)

Πριν φτιαχτεί αυτό το remix, είχε φτιαχτεί και ένα άλλο κομμάτι, όχι ακριβώς «remix» αλλά… εμπνευσμένο από μία φράση ενός άλλου κομματιού του Θανάση Παπακωσταντίνου (το «Διάφανος«, στο CD «Διάφανος» -2006). Ονομάστηκε «Διάφανος στη σκόνη» και μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

 • Περιληπτικά αναφέρθηκα σε αυτό το κομμάτι μέσα σε μία συζήτηση, στην «Καλύβα ψηλά στο Βουνό». Δίνω όμως το σύνδεσμο μόνο έμμεσα (δηλαδή το βλέπετε μόνο με copy-paste, ώστε να μη θεωρηθεί ότι… αυτο-προβάλλομαι μέσω του «ping-back» της αυτόματης εμφάνισης ΑΥΤΟΥ εδώ του κειμένου σαν συνδέσμου ΜΕΣΑ στην «Καλύβα»). Αν θέλετε κάνετε λοιπόν COPY την ακόλουθη γραμμή και βάλτε την στο browser σας:

 • http://panosz.wordpress.com/2007/06/02/diafanos-ilias

Σαν αποτέλεσμα, άκουσαν αυτό το κομμάτι τόσο πολλοί άνθρωποι ώστε (μέσα σε δύο μέρες) το κομμάτι ανέβηκε στη θέση 66, του διεθνούς «Top 100 Chart» (ανάμεσα σε 24073 άλλα κομμάτια μουσικής trance, στο «soundclick»). Ιδού ένα μικρό απόσπασμα ενός «screen-shot» από αυτή την σελίδα. Για να τη δείτε κάνετε κλικ ΕΔΩ (και scroll down) αλλά… μόνο για σήμερα (4 Ιουνίου 2007) αφού οι θέσεις στα charts υπολογίζονται καθημερινά:

charts66.jpg

Reblog this post [with Zemanta]
Advertisements

6 comments

 1. Omadeon, κοιτάω διάφορα παλιά ποστ σε μουσικά θέματα και έπεσα σε αυτό εδώ. Το άκουσα πριν λίγο (αν και με χάλια-ακουστικά) και γνώμη μου είναι ότι έχει καλές ιδέες που αδικούνται από βιασύνη και άσχημη συναρμολόγηση samples. Ο κοινός μας φίλος DJ-E(styles) που σε είχε βοηθήσει και στο mastering, ίσως στο επιβεβαιώσει.
  Γιατί δεν ανεβάζεις στο δίκτυο κάτι άλλες δουλειές σου που άκουσα κάποτε, όπως ελεύθερες διασκευές με πρωτότυπο νέο θέμα, εμπνευσμένες από κομμάτια του Θεοδωράκη όπου έπαιζε Κλαρίνο ο Σαλέας; Ξέρεις, από το πρώτο CD με τα 7 remixes που πήγες στον ίδιο το Μίκη και είπε ότι του άρεσε. (Τα 2 τελευταία στο CD δεν έχουν καθόλου χρήση original μουσικής και κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για copyrights).

  Τι έγινε; Πότε θα έρθει σε επαφή ξανά μαζί σου η «Ορχ/στρα Μ.Θεοδωράκης» για να προχωρήσετε;

  Καλές γιορτές, λάθος που δεν είσαι έτοιμος πριν αυτές.

 2. Κάτι ακόμη…
  Πέρασε πολύς καιρός και η διεύθυνση στο δίκτυο αυτού του ρεμιξ είναι λάθος. Κουράστηκα να το βρω (κλικ στο κομμάτι σε πάει σε γενική σελίδα).

  Η σωστή διεύθυνση είναι
  http://soundclick.com/share?songid=5413218

  Πάντως γνώμη είναι έχεις πολύ καλύτερα να βάλεις ον-λάϊν από αυτό εδώ (που συγνώμη, αλλά φαίνεται κάπως προχειρο-δουλειά).

  Τα λέμε
  Δημήτρης

 3. @friend
  Eδώ που τα λέμε… όχι μόνο έχεις δίκιο, αλλά το συγκεκριμμένο κομμάτι, τώρα που το ξανα-ακούω μετά από πολλούς μήνες, μου φαίνεται… απαίσιο!
  🙂
  Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι είτε ιδέα μου, είτε ένδειξη ότι… έγιναν βελτιώσεις στις μουσικές ιδέες μου. Oι ιδέες αυτού του κομματιού στέκουν, αλλά σαν σύνολο πάσχουν.

  Ο λόγος που έβαλα όμως το κομμάτι αυτό στο διαδίκτυο είναι περισσότερο ιστορικός και… αποτέλεσμα πείσματος. Είχαμε διαφωνήσει εκείνη την εποχή με κάτι φίλους και σχολιαστές σε κάποιο μπλογκ, σε σχέση με τον δημιουργό της Ανδρομέδας (που κάποιοι υπερτίμησαν νομίζω) και… μου άρεσε ειδικά η «Ανδρομέδα», οπότε, όταν βρήκα την αρμονική της σχέση με το «Ενα το Χελιδόνι» αποφάσισα να το αποδείξω. Η δουλειά που προέκυψε ήταν πραγματικά πολύ πρόχειρη (με κόπο λίγων μόνο ωρών), αλλά έβαλα αμέσως το αποτέλεσμα on line, για τους άλλους συζητητές, ένας από τους οποίους, όπως -ίσως- είδες σε άλλη συζήτηση, είχε συμφωνήσει (αφού άκουσε το κομμάτι) για το «κοινό μουσικό DNA» ανάμεσα στο «Ενα το Χελιδόνι» του Μίκη Θεοδωράκη και την «Ανδρομέδα» του Θανάση Παπακωσταντίνου.

  Παρεμπιπτόντως σε άλλο σου σχόλιο αναφέρθηκες στον αγαπητό φίλο (και συνάδελφο στην ίδια εταιρεία) DJ-Estyles.

  Ξέχασα να δώσω το URL των ιστοσελίδων του DJ Estyles:

  http://www.soundclick.com/djeproductions

  η δική μου/μας σελίδα (στο ίδιο site με τον DJ E) είναι:
  http://www.soundclick.com/omadeon

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s