Τρείς…. βλογημένοι βλογομήνες (κι ίσως άλλοι έξη για τον… τοκετό);

Άρχισα να βλογάρω πριν 3 μήνες. Είμαι… μωρό στο βλογοχωριό (των λίγων χιλιάδων Ελλήνων χωρικών). Σήμερα έμαθα τα πλεονεκτήματα του V.I.P. Club «technorati»: Αυτομάτως, με τη γραμμή που ακολουθεί, μπαίνω και στο (δωρεάν και για όλους) …ελιτιστικό club των «Technorati»! (χεχε)

Technorati Profile

Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων, όπως πολλοί άλλοι, στις χρήσιμες οδηγίες που μάζεψε για εμάς τα… μωρά του blogging ο Χρήστος Μόρφος (κλικ ΕΔΩ). Μόνο ένα πράγμα δεν είχα καταφέρει, Χρήστο: Να βάλω banners στη στήλη δεξιά του κειμένου (και ανακάλυψα… προ ολίγου ότι ήδη το είχες εξηγήσει πολύ καλά, αλλά δεν το είχα προσέξει – κλικ ΕΔΩ). (αααχ, τι ωραία! Πάει κι αυτό….) Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνω, τώρα, και τα εξής 11 σημεία (πάντα μου άρεσαν οι λίστες ΜΟΝΟ με 5, 7, 10 ή 11 σημεία): 🙂

 1. Μετά από τρεις μήνες, αυτό το blog μπήκε (αυτομάτως) στη λίστα των «πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων blog» στον Κόσμο (της wordpress, κλικ ΕΔΩ, kαι δείτε το νούμερο 14 γρηγορότερα αναπτυσσόμενο blog στον κόσμο, στις 26 Μαϊου 2007).

 2. Σε τρεις μήνες, οι επισκέψεις έφτασαν τις 5340 και η «βαθμολογία αξιοπιστίας» της WordPress στο «19» (κλικ ΕΔΩ για να την ελέγξετε).

 3. Μέσω αυτού του blog έγιναν φιλικές και επαγγελματικές προσεγγίσεις ανθρώπων, όπως…

 4. Η νηφάλια, δημιουργική και φιλική αντιπαράθεση μεταξύ ενός νέου συγγραφέα (του Άκη Γαβριηλίδη) και εμού (κλικ ΕΔΩ για τα posts πάνω σ’ αυτό το θέμα)

 5. Η συλλογική προώθηση ορθολογικών, δημοκρατικών, ανένταχτων και ανοιχτόμυαλων απόψεων (μέσα από αυτό το blog)

 6. Η αποφυγή ΚΑΘΕ είδους σύγκρουσης ή καυγά, σε ποσοστό… 100% (πράγματι, είμαι περήφανος για το γεγονός ότι όταν λέμε εδώ επικοινωνία, κάνουμε ακριβώς αυτό το πράγμα χωρίς να τσακωνόμαστε ποτέ – ακόμη κι όταν διαφωνούμε ριζικά, όπως έγινε).

 7. Η αναγνώριση της πολυετούς επιστημονικής έρευνας που κάνω στη Λογική (κλικ ΕΔΩ για τα σχετικά posts) από ξένο blogger (πληροφορικό επιστήμονα) που έλεγξε τη θεωρία (της «Λογικής των Πολλαπλών Μορφών», bookmarks με κλικ ΕΔΩ), έγραψε αρκετά δικά του άρθρα για αυτή τη θεωρία, καθώς και review για το λογισμικό που έγραψα για αποδείξεις θεωρημάτων σε αυτή τη Λογική (κλικ ΕΔΩ για να το «κατεβάσετε»), ανοίγοντας νέους δρόμους (posts με θέμα το PILE είναι ΕΔΩ).

 8. Η ανακάλυψη και συζήτηση πιθανών συνδέσεων αυτής της δουλειάς με το σύστημα «Pile», του Ισραηλινού εφευρέτη Ερέζ Ελούλ, με τον οποίο είμαι σε τακτικό διάλογο, εδώ και πολλές βδομάδες (στο blog και σε μέηλ) (κλικ ΕΔΩ για bookmarks σχετικά με το PILE).

 9. Μία συνάντηση με τις σημαντικές καινοτομικές ιδέες του καλλιτέχνη – μπλόγκερ Δήμου Δημητρίου, ανακαλύπτοντας (μέσα από τους διαλόγους μας) πολλά κοινά συμπεράσματα (για νέους τρόπους επικοινωνίας και συλλογικής εργασίας)

 10. Μία έμμεση καλυτέρευση των επικοινωνιών και της ποιότητας των διαλόγων, όχι μόνο εδώ αλλά και στο αγαπημένο «βλογερικό καφενείο» όπου συχνάζω, την «Καλύβα Ψηλά στο Βουνό» του φίλτατου Πάνου Ζέρβα (οδοντιάτρου-λογοτέχνη), Η «Καλύβα» του Πάνου έγινε πρόσφατα… νούμερο 3 στο «Top 10 Blog-Chart» πανελλήνιας δημοτικότητας (ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες blog)

 11. Όμως… η μεγαλύτερη ικανοποίηση που ένιωσα εξ αιτίας αυτού του blog, ΑΚΟΜΗ πιο μεγάλη από εκείνη λόγω… ταχείας εξάπλωσης της μουσικής που γράφω (με είσοδό της στα «Top 100 Charts» προχθές)… είναι η στιγμή όταν ένας επισκέπτης συνεχάρη τον «υπέροχο διάλογο» ανάμεσα σε μένα και στο συγγραφέα Άκη Γαβριηλίδη, με τον οποίο είχα διαφωνήσει σε μερικά ζητήματα (ενός βιβλίου του) αλλά… συμφώνησα σε κάποια άλλα ζητήματα (του ίδιου βιβλίου). Δηλαδή… πετάξαμε στα σκουπίδια την «απλοϊκή λογική» (του «μαύρου-άσπρου»). Ο επισκέπτης μας… συνεχάρη για την ποιότητα του διαλόγου (παρά τις ενίοτε έντονες διαφωνίες μας), ενώ δήλωσε πως θα αγοράσει και το βιβλίο!

Αυτά, τα 11 σημεία, εξαντλούν όσα ήθελα να πω…

 • Και ξέρω ότι… ΑΝ δεν βαρεθήκατε, ΑΝ κάνατε τον κόπο να διαβάσετε μέχρι… εδώ,
 • εεε… τότε είμαστε ΗΔΗ (έστω «δυνάμει-«) φίλοι, οπότε…
 • (εν μέσω Υπερφόρτωσης Πληροφορίας και… υπερφίαλης φλυαρίας) σας χαιρετώ! 🙂

Υ.Γ.

Ο «τοκετός» (σε 6 μήνες περίπου) αφορά ένα νέο δημιουργικό project (που… μέλλει γενέσθαι).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s