Ψηφίστε όσους ΔΕΝ θα μπουν στη Βουλή! Κάτω το ληστρικό εκλογικό σύστημα της «ενισχυμένης νοθευτικής»

ΘΕΩΡΗΜΑ: Η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοελλήνων είναι πανηλίθιοι υπηρέτες ενός ΝΟΘΟΥ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ εκλογικού συστήματος, αφού… σαν ποντίκια, σκέφτονται το «ΤΥΡΑΚΙ» της (Βουλευτικής) Εξουσίας.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Οι Έλληνες ψηφίζουν τα 2-3 μεγάλα κόμματα (στη συντριπτική πλειοψηφία τους). ΓΙΑΤΙ το κάνουν αυτό; Απλούστατα, διότι ακολουθούν τη λογική του Συστήματος, που κοιτάει μόνο την απόκτηση Βουλευτικής Έδρας και όχι τον πραγματικό αριθμό των ψήφων. Εεε… Λες και θα μπούνε στη Βουλή ο… ΙΔΙΟΙ (όλοι αυτοί οι ηλίθιοι) αποφεύγουν πάντα να ψηφίσουν πολύ μικρά κόμματα που… δεν θα μπούνε στη Βουλή.

Όπερ έδει δείξαι. (Τέλος Λογικής Απόδειξης).

ΛΗΜΜΑ 1: Αν θέλει κανείς να αντιταχθεί σε αυτή τη νοθευτική εκλογική κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσει πολύ μικρά κόμματα, που δεν έχουν ελπίδα να μπουν στη Βουλή, ώστε… (κάποια στιγμή) τα μικρά αυτά κόμματα να μαζέψουν… περισσότερες ψήφους (όλα μαζί) από τα μεγάλα, παραμένοντας εκτός εξουσίας, και… ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ (με αυτό τον τρόπο) την εξουσία (και τη ληστρική λογική του εκλογικού της συστήματος).

 • Σκεφτείτε το! Σκεφτείτε μία χώρα όπου… σημαντικό ποσοστό πολιτών ψηφίζει κόμματα που ΔΕΝ μπήκαν στη Βουλή. Το στατιστικό αυτό γεγονός ΦΤΑΝΕΙ για να…ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ εντελώς το ληστρικό καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα! ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ να το παραδεχτούν!
 • Σε μία εποχή όπου συνειδητοποιούμε το απλό γεγονός ότι οι αρχές της δημοκρατίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ βάση τους την “δικτατορία της πλειοψηφίας” αλλά την ελευθερία έκφρασης των μειοψηφιών, ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 • Επομένως το ΠΡΩΤΟ βασικό μέλημα κάθε σώφρονος ψηφοφόρου είναι να ΜΗΝ ψηφίσει τα κόμματα που… ενδέχεται να μπουν στη Βουλή!

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ (Λήμμα 2):

 • ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ… ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Εγώ προσωπικά ψηφίζω Πράσινους Οικολόγους, και μάλιστα έγινα μέλος αυτού του κόμματος. ΠΟΛΥ μικρό κόμμα, εξαιρετικά απίθανο είναι, το να μπει στη Βουλή. Ε, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ? Σάμπως το… τυράκι της (βουλευτικής) εξουσίας θα το φάμε εμείς οι ίδιοι? ΠΟΝΤΙΚΟΙ θα το φάνε. Ας τους αφήσουμε να το φάνε. Δεν αναμένω να μπούμε στη Βουλή, ούτε θεωρώ αυτή την πρόβλεψη… απαξιωτική για το κόμμα, ούτε θεωρώ ότι ωφελεί να την… κρύψουμε. Ε, δεν κατεβαίνουμε για (άχρηστες – ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ) «Βουλευτικές καρέκλες».

 • Κάποια στιγμή, η Βουλή θα μετατραπεί σε… τουριστικό αξιοθέατο, έτσι κι αλλιώς, ενώ οι Βουλευτές θα γίνουν ΜΑΣΚΟΤ, όπως η… Βασίλισσα της Αγγλίας.

 • Η λογική του να ψηφίσουμε αυτούς που… δεν θα μπουν στη Βουλή, είναι και η σύγχρονη λογική της «ουράς της στατιστικής συνάρτησης», το περίφημο επιχείρημα της «μακριάς ουράς» (long tail – δείτε το ΕΔΩ) που θα υπερισχύσει, κάποια στιγμή, των «αιχμών» της καμπύλης. Ιδού ένα video (δυστυχώς στα αγγλικά) που εξηγεί με διασκεδαστικό τρόπο, αυτή τη θεωρία της «μακριάς ουράς»:

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι…Μερικές χιλιάδες μπλόγκερ ΔΕΝ μπαίνουν (σαν κόμμα) στη βουλή, αλλά σαν κοινωνική δύναμη έκφρασης, ΕΙΝΑΙ (τώρα πια) πολύ σημαντική.

 • Επομένως, ψηφίστε μικρά κόμματα, εκείνα που ΔΕΝ θα μπουν στη Βουλή, ώστε κάποια στιγμή, να φανεί ΠΟΣΟ μεγάλη αδικία είναι ΤΟΣΕΣ ψήφοι, που ληστεύθηκαν από το απαράδεκτο ληστρικό εκλογικό σύστημα. Και… δύσκολα θα βρείτε μικρό κόμμα το ίδιο καλό όπως οι “Πράσινοι” (αυτό πιστεύω εγώ βέβαια -μη αποκλείοντας να συμπαθήσετε πιο πολύ κάποιο άλλο). ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ στη Βουλή, αλλά για… ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ του “ενισχυμένου αναλογικού συστήματος”!!!
 • Και… προσέξτε (παμπόνηροι βουλευτές, συμφεροντολόγοι, μιζαδόροι και χαραμοφάηδες προνομιούχοι -όπως είστε, ΠΟΛΛΟΙ από σας): ΔΕΝ είμαστε «αντιβουλευτικοί», αλλά… ΥΠΕΡ-βουλευτικοί. Θέλουμε μια ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΒΟΥΛΗ! (Στέλνω αυτό το κείμενο ΚΑΙ στο φίλτατο Μαύρο Γάτο, που…. έκανε ΡΟΜΠΑ το Βενιζέλο – μεταξύ άλλων)

Το ότι… ζούμε σε χώρα ηλιθίων, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πλέον, για πάρα πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι το ότι ψηφίζουν μεγάλα κόμματα, αποδεχόμενοι ένα σύστημα που τα ενισχύει ληστεύοντας ψήφους από μικρότερα κόμματα. Βέβαια… δεν είμαστε οι μόνοι ηλίθιοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σχεδόν όλων των χωρών (με αντιπροσωπευτική δημοκρατία) αποτελείται ΕΠΙΣΗΣ από… ηλίθιους, εφόσον π.χ. οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Μπους, οι Άγγλοι τον Μπλερ, κ.ο.κ. Βέβαια είναι λιγότερο ηλίθιοι σε κάποια… άλλα θέματα από τους Έλληνες, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα που συζητάμε αυτή τη στιγμή. Πάντως, σε όσους λαούς το εκλογικό σύστημα δεν είναι τόσο ληστρικό και νόθο όσο το Ελληνικό, η ηλιθιότητά τους είναι ΠΟΛΥ μικρότερη.

Τέλος… δηλώνω εκ των προτέρων ότι είμαι ένας απλός υποστηρικτής του κόμματος των Πράσινων-Οικολόγων, με απόψεις μάλλον ιδιόρρυθμες, με τις οποίες δεν περιμένω απαραίτητα να συμφωνήσει ΚΑΜΙΑ πλειοψηφία μαζί μου (είτε εντός Βουλής είτε εντός… Οικολόγων-Πράσινων). Π.χ. είμαι ολόψυχα ΥΠΕΡ της… Τεχνητής Παράτασης της Ζωής μέσω Μεταλλάξεων! Εεεε… σχεδόν κανένας Οικολόγος-Πράσινος δεν περιμένω να συμφωνήσει στο θέμα αυτό. Και… τι έγινε, δηλαδή; «Πρέπει» να συμφωνήσουν; ΓΙΑΤΙ χρειαζόμαστε «επιβεβαίωση» από τους άλλους -σαν πρόβατα- για τις απόψεις μας; 🙂

Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι ενδιαφερόμαστε να πούμε πέντε-δέκα πράματα, μπας και σώσουμε κάαατι… από το ολοένα και περισσότερο απειλούμενο (σήμερα) περιβάλλον, ή μπας και διορθωθεί κάααατι στην κοινωνία, μέσω της κριτικής μας, της ΑΜΕΣΗΣ κινητοποίησης για θέματα που «καίνε», κ.ο.κ. Βέβαια, το να αποκτήσει και Βουλευτές, το μικρό αυτό κόμμα, ασφαλώς και… δεν μας χαλάει, αλλά… ΟΥΤΕ και μας πτοεί. Αποτελεί δευτερεύοντα στόχο για μένα (κι ας… διαφωνούν -ίσως- κάποιοι φίλοι μέσα στο κόμμα, με τη δική μου αξιολόγηση της κατάστασης!)

 

22 comments

 1. H ανάπτυξη των κινημάτων και όχι η απώλεια κοινοβουλευτικής δύναμης ισως είναι λύση.
  Και να χαθει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολύ πιθανό τα δύο μεγάλα κόματα να συγκυβερνήσουν (Γερμανία, Ελλάδα 1989 -1990,…)
  Αντίθετα αν αυξηθεί η εκλογική δύναμη κάποιων, αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

 2. «Μακάρι» (που λέει ο λόγος) να συγκυβερνήσουν για να ξεκαθαρήσει το τοπίο. Τότε ίσως είναι καλύτερα. Αλλά αυτά γίνονται μόνο στις 32 Φεβρουαρίου… γιατί εδώ είναι Ελλάδα και όχι Γερμανία.

 3. Καλώς όρισες Βιοάννη. Ευτυχώς τόσο εσύ όσο και ο Τάσος κατανοήσατε ότι κινήθηκα με στόχο «thought provoking» και ότι δεν διαθέτω απαντήσεις.
  Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο δικομματισμός βλάπτει, και… σε συνδυασμό με το νοθευτικό μη-αναλογικό εκλογικό σύστημα βλάπτει _ακόμη πιο πολύ_.

  Αν συγκυβερνήσουν τα 2 μεγάλα κόμματα ίσως έρθει και πραγματικά ο καιρός του «long-tail» για πολλούς άλλους.

  Η ανάπτυξη των οικολογικών κινημάτων έχει ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να πάρουν 1, 2 ή και 5 θέσεις στη Βουλή. (Δεν είναι άσχημο βέβαια, αλλά… δεν είναι και σοβαρός πολιτικός στόχος για μας, νομίζω, όσοι ξέρουμε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοινωνικά προβλήματα που λύνονται μόνο με αυτο-οργάνωση, συνεργασία, αλληλεγγύη και αυτονομία).

 4. είμαι και εγώ υπέρ των λεγόμενών σου αγαπητέ Ομαδεών, μόνο που εγώ θα συμπεριλάμβανα ΚΚΕ – ΣΥΝ σε αυτά τα μικρά που πρέπει να ψηφιστούν.

 5. Κι εγώ είμαι υπέρ της… διευκρίνισής σου, αγαπητέ Ροϊδη, με την έννοια ότι μία ψήφος στο ΚΚΕ ή στο Συνασπισμό είναι δεκάδες φορές προτιμότερη από μία ψήφο στο… ΝΔΣΟΚ.

 6. Για να πω και κάτι σοβαρό, τώρα, όταν είπα ότι είναι πολλές φορές προτιμότερη μια ψήφος στο ΚΚΕ ή στο συνασπισμό, από μία ψήφο στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, δεν υπονόησα ότι πάνε και για… κυβέρνηση αυτά τα μικρά κόμματα.

  Βρίσκω την κρατιστική σοσιαλιστική πολιτική ανεπανόρθωτα αποτυχημένη ιστορικά και πρακτικά (όσον αφορά το ΚΚΕ) και ως προς τον συνασπισμό είμαι βέβαιος ότι θα τα έκαναν θάλασσα από πολλές απόψεις αν (εντελώς υποθετικά) γινόντουσαν κυβέρνηση.

  Είμαι θιασώτης της αυτο-διαχειριζόμενης εναλλακτικής οικονομίας, με βάση τις τίμιες συμφωνίες συναιτεριζομένων, και όχι του «κρατικού σοσιαλισμού», έτσι κι αλλιώς.

  Όμως ο λόγος που θεωρώ την ψήφο σε αυτά τα κόμματα προτιμότερη έχει να κάνει με
  1) τη λιγότερη (έως μηδαμινή για το ΚΚΕ) διαφθορά τους
  2) την πίστη σε κάποιες αρχές που (στο μεγαλύτερό τους μέρος) είναι πιο ανθρωπιστικές και πιο κοντά στα συμφέροντα των εργαζόμενων
  3) το γεγονός ότι λένε αρκετές αλήθειες, αρκετά συχνά, στη Βουλή. Δεν συμφωνώ με όλα τα λεγόμενά τους, αλλά τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν στήσει ένα ανούσιο θέατρο με συγκρούσεις που είναι μόνο για τα μάτια, και ησοβαρή αντιπολίτευση είναι πολύ σπάνια πια, στη Βουλή.
  4) το γεγονός ότι τα δύο αυτά μικρά κόμματα είναι αναφανδόν υπέρ της ΑΠΛΗΣ αναλογικής, σαν εκλογικό σύστημα.
  5) το γεγονός ότι προέχει η καταπολέμηση της διαφθοράς και του δικομματισμού, πάνω από όλα τα άλλα.

  Πρέπει να έχει κανείς κάλο στο κεφάλι, για να μην κατανοεί έστω και εν μέρει τα προηγούμενα. Αλλά θα ήταν και μεγάλη μαλακία, λόγω των προηγουμένων, να πιστέψουμε ότι αυτά τα κόμματα έχουν τη «σωστή συνταγή» σε όλα τα θέματα.

  Απορώ ακόμη ΠΩΣ οι ΔΑΠίτες είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να ασχολούνται με πεθαμένες ιστορίες (όπως ο σταλινισμός) ή με μικροπράγματα (όπως οι λεκτικές ακροβασίες ορισμένων στη Βουλή) και δεν βλέπουν τα σύγχρονα προβλήματα όπως είναι. Π.χ. το τεράστιο πρόβλημα των corporations:

  http://www.ratical.com/corporations/TAL030404.html

 7. Αν κοιταζες παλαιοτερα ποστ μου θα εβλεπες πως εχω ασχοληθει με τα κορπορετι, αλλα το να βριζεις ενα 90% των πολιτων που εμπιστευονται τα δυο μεγαλα αστικα κομματα ειναι μαλακια ολκης.
  Αν ειναι μικροπραγματα οι λεκτικες ακροβασιες στην βουλη τι να πω ας αρχισουν οι βουλευτες να μιλανε σαν οικοδομοι για να ευχαριστιεσαι επιπεδο πολιτικου διαλογου.
  Αυτο διαχειριζομενη εναλλξακτικη οικονομια σαν να λεμε οικολογοι-εναλλακτικοι. Τι ειναι αυτο ρε παιδια εμεις που σπουδαζουμε την κλασσικη δεν ξερουμε,πειτε μας ετσι κανα οικονομικο μοντελο για αυτην.
  Το μηδενικης διαφοθορας ΚΚΕ ας γελασω, ενα κομμα σιτιζομενο πο την ΕΣΣΔ με εντελως αδιαφανη χρηματοδοτηση (κουπονια) και κτηριακες εγκαταστασεις που ουτε το πιο καπιταλιστικο κομμα δεν εχει. Ο Συν ειναι αποκομμα και δεν μετριεται, ειναι κομμα με βαθια περιφρονηση στις κοινοβουλευτικες διαδικασιες, κομμα τραμπουκων και εσμος κουκουλοφορων.
  Το μπλογκ μου ειναι εντελως αντι μεινστριμ και ευχαριστω που το διαφημιζεις. Μοδα στην μπολογκοσφαιρα εχει γινει να βριζεις Χριστοδουλο, Λιακοπουλο, εθνικους υμνους κλπ. Αυτο εχει να κανει με τους μπουληδες επαναστατες του καναπε που τουλαχιστον δεν εχουν τους ορχεις να κανουν μια επανασταση. Τουλαχιστον εγω ειμαι αντεπαναστατικο στοιχειο και το δηλωνω.
  Απλη αναλογικη δηλαδη να γινει το πολιτικο συστημα ομηρος του ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και του ΣΥΝ τριων σεχτων εστιας λαικισμου, ανικανοτητας και κοινωνικης μηχανικης.
  Τωρα για ΔΑΠΙΤΕΣ ισχυει το γνωστο θεωρημα πως υπαρχει ΔΑΠ, ΠΚΣ και Αντι-ΔΑΠ στα φοιτητικα θρανια.

 8. Το μηδενικης διαφοθορας ΚΚΕ ας γελασω, ενα κομμα σιτιζομενο απο την ΕΣΣΔ

  Α χα χα… Τώρα που δεν υπάρχει ΕΣΣΔ, πως και δεν έχει πεθάνει από την πείνα το ΚΚΕ; Μήπως ζεις (όπως και ο… Σφακιανάκης) στο μακρινό παρελθόν, αδυνατώντας να κατανοήσεις το παρόν και το μέλλον;

  Μπορεί να διαφωνώ με το ΚΚΕ, σε μερικά βασικά ζητήματα σχετικά με το οικονομικό σύστημα που πιστεύει, αλλά το σέβομαι και το τιμώ για πάρα πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ο εξής:

  -Βρες έστω και ΕΝΑ όνομα πολιτικού του ΚΚΕ (ή βουλευτή του) «που να τα παίρνει» και γράψτο ΕΔΩ αν κοτάς. (Αλλιώς, είσαι κότα και ψάχνεις για… ανύπαρκτο καλαμπόκι μέσα στις ίδιες σου τις κοτο-κοπριές).

  Αυτο διαχειριζομενη εναλλξακτικη οικονομια σαν να λεμε οικολογοι-εναλλακτικοι. Τι ειναι αυτο ρε παιδια εμεις που σπουδαζουμε την κλασσικη δεν ξερουμε,πειτε μας ετσι κανα οικονομικο μοντελο για αυτην

  Υπήρξε σημαντική συζήτηση για το θέμα της «εναλλακτικής οικονομίας» στο μπλογκ της «Σουφραζέτας – Σπινόζα»:

  Ο κόκκορας… κλπ (άσχετο κύριο θέμα)

  Το μπλογκ μου ειναι εντελως αντι μεινστριμ και ευχαριστω που το διαφημιζεις.

  Το μπλογκ σου είναι μία γούβα γεμάτη σκατά, χολή και απωθημένα μιας βλακώδους αναρριχόμενης μετριότητας. Ευχαρίστως να στο διαφημίσω ΚΙ ΑΛΛΟ, όπως ακριβώς ο… Λαζόπουλος «διαφημίζει» τα… δικά του θύματα! 🙂

  Μοδα στην μπολογκοσφαιρα εχει γινει να βριζεις Χριστοδουλο, Λιακοπουλο, εθνικους υμνους κλπ.

  Ενώ εσύ… τετραπέρατε νεοδημιοκράτη, έχεις βρει τις… εθνοσωτήριες Μυστικές Συνδέσεις μεταξύ Χριστόδουλου, Λιακόπουλου και… εθνικού ύμνου!

  Δεν μου λές, ΠΟΙΟΣ «έβρισε τον εθνικό ύμνο»; Για δώσε κάνα λινκ, γιατί ένα πουλάκι μου λέει ότι κανένας δεν έβρισε τον εθνικό ύμνο.
  Πάααλι ψέματα λες δηλαδή? (έτσι θα πάει η χώρα μπροστά? με ψευτιές?)

  Αυτο εχει να κανει με τους μπουληδες επαναστατες του καναπε που τουλαχιστον δεν εχουν τους ορχεις να κανουν μια επανασταση. Τουλαχιστον εγω ειμαι αντεπαναστατικο στοιχειο και το δηλωνω.

  Κοίτα να δεις με αντράκια ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ούτε κάνω παρέα ούτε ασχολούμαι. Ασχολούμαι μόνο με όσους έχουν τα κότσια να ΚΑΝΟΥΝ μία (εντελώς αναίμακτη) επανάσταση, μία επανάσταση καινοτομίας και συνεργασίας που (τελικά) θα ωφελήσει ΚΑΙ την πλειοψηφία, την οποία υπερασπίζεσαι με λύσσα, σαν το σκύλο που γαυγίζει τυφλά στο σκοτάδι.

  Για τις ασύστολες λάσπες και συκοφαντίες κατά του Συνασπισμού είσαι απλώς παραπληροφορημένος, γιατί δεν δύναμαι να πιστέψω ότι είσαι ΤΟΣΟ πολύ ψεύτης. Πάλι μπορεί να διαφωνώ σε κάποια θέματα με τον Συν, αλλά βρίσκω την πολιτική του εξαιρετικά ήπια και μετριοπαθή, και ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέσα στα πλαίσια της μονιμότητας.

 9. Ειπωθηκε για εναλλακτικη οικονομια στο μπλοκ της Σουφραζετας σωπα ρε μαγκα σαν να λεμε μιλησε ο Ρομπερτ Αουμαν, ο Βερνον Σμιθ και ο Ρομπερτ Μαντελ στο μπλογκ της.
  Το ΚΚΕ εσιτιζετο απο την ΕΣΣΔ το αμφιβαλλεις? Το οτι οι κτηριακες εγκαταστασεις του ΚΚΕ ειναι απαιχτες και αξιας πολλων Δις δραχμων ειναι ψεμα?
  Το ποιος ζει στο παρελθον ειναι δικε σου ταμπελες καποιος που την εποχη του παγκοσμιου καπιταλισμου, των διεθνων αγορων γραφει στο μπλογκ της σουφραζετας για «εναλλακτικες» οικονομιες ειναι το μελλον? Τι να κανουμε αντι για το Journal of Economic Theory εχουμε το Journal of Soufrazetta. Πραγματικα ενα βημα προς τα μπρος.
  Αναιμακτες επαναστασεις διαβασε καλυτερα το κρατος και επανασταση του Λενιν και μετα μιλα μου για αναιμακτα. Οπορτουνα θα σε ελεγε το ΚΚΕ ρε κακομοιρε με αυτα που λες.
  Για το ΚΚΕ εχω να πω το εξης, το σεβομαι σαν κομμα πιστευουν σε κατι κατι οπορτουνες σαν τον ΣΥΝ και την αφεντια δεν υποφερω. Ολο θεωρητικολογια και μαλακια αλλα απο πρακτικη δραση μηδεν.
  Το αν ειμαι μετριοτητα το λεει το βιογραφικο μου και βεβαια το γεγονος οτι καθημερινα κρινομαι απο την ακαδημαικη κοινοτητα. Εσυ κρινεσαι στο μπλογκ της Σουφραζετας καθεις στον τομεα του βεβαιως βεβαιως.
  Αν αμφιβαλλεις οτι υπαρχει μοδα στον να υπαρχουν ευκολοι στοχοι Χριστοδουλος κλπ που τον βριζουν ακομα και απο το κρεβατι του πονου πρεζας τηλεορασακιας και περαστικος.
  Τελος για Συν αν αμφιβαλλεις πως εβαλε τους τραμπουκους του να σταματησουν συνεδριαση της βουλης, αν αμφιβαλλεις πως ο Αλαβανος ειπε το καραμανλη νονο κλπ σου συστηνω να κοψεις τα LSD.
  Και για συνωμοσιολογια αυτος που εγραφε σεναρια εκβιασμου του Φανελ να σκασει και να κολυμπαει

 10. Εσυ κρινεσαι στο μπλογκ της Σουφραζετας καθεις στον τομεα του βεβαιως βεβαιως.

  όχι, στα μπλογκ απλώς παίρνω τον αέρα μου.

  Για δικό μου βιογραφικό, ΕΠΩΝΥΜΑ και ΦΑΝΕΡΑ, δες το
  http://www.omadeon.com
  και
  http://www.omadeon.com/CV.html
  με συνολική περίληψη στο
  https://omadeon.wordpress.com/about/

 11. Το ΚΚΕ εσιτιζετο απο την ΕΣΣΔ το αμφιβαλλεις?

  όχι, δεν γνωρίζω τι έκανε το KKE πριν… ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ (στην εποχή όπου… είσαι κολλημένος). Νομίζω όμως ότι εντελώς φανερά, το ενίσχυαν _εν μέρει_ άλλα ΚΚ, όπως το ΚΚΣΕ. Αν ίσχυε όμως αυτό σε μεγάλο βαθμό, τότε απλούστατα το ΚΚΕ θα είχε… εκλείψει (και χρεοκοπήσει)

  Τελος για Συν αν αμφιβαλλεις πως εβαλε τους τραμπουκους του να σταματησουν συνεδριαση της βουλης, αν αμφιβαλλεις πως ο Αλαβανος ειπε το καραμανλη νονο κλπ σου συστηνω να κοψεις τα LSD.

  Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις εταιρείες που αναφέρονται στο βιογραφικό μου και ρώτα τους αν έχω… καμία σχέση με αυτό που είπες.

  Οι απόψεις μου περί ναρκωτικών είναι διατυπωμένες ΕΔΩ:
  Ποιός μοιράζει τα… ΨΥΧΟναρκωτικά;

  Αν κοτάς, να αποκαλύψεις την ταυτότητά σου, ώστε να κάνεις το βρωμερό σχόλιό σου _επώνυμα_. Είσαι μια ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΗ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗ ΚΟΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ!!! ΔΕΝ θα εκπλαγώ αν κατάγεσαι από… ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ της Κατοχής.
  🙂

 12. 1)Αφου δεν γνωριζεις ευκαιρια να μαθεις.
  2)Μαγκια σου το βιογραφικο σου δεν σε κρινω απο αυτο
  3)Η ταυτοτητα μου βγαινει πανευκολα απο τα λινκς αν θες http://www.vgsf.ac.at/
  4)Bρωμοστομος και κακομαθημενος ειμαι, κοτα ουχι και καταγομαι απο αριστερη οικογενεια.

 13. Αν κατάγεσαι από «αριστερή οικογένεια» μάλλον σε βάρεσε ο… σταλινισμός κατακέφαλα.

  Το λίνκ που δίνεις δεν έχει κανένα ελληνικό όνομα και με ΤΙΠΟΤΕ δεν δείχνει την ταυτότητά σου. Αυτο-πυροβολείσαι με… άσφαιρα. 🙂

  Τέλος περί εναλλακτικής οικονομίας (για όσους βαριούνται τη διένεξή μας και θέλουν να δουν κάτι πιο σοβαρό) υπάρχουν τα λινκς που μάζεψα:
  http://del.icio.us/omadeon/alternative-economics

  Φυσικά είμαι αρχάριος στο θέμα. Είχα όμως ΕΜΠΕΙΡΙΑ μιας εταιρείας που δημιούργησα κάποτε, με ένα τέτοιο όραμα:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/05/24/hyperlogic/

  Ειλικρινά ΔΕΝ βλέπω το πρόβλημα, ίσα-ίσα βλέπω ΛΥΣΕΙΣ που… τα κλειστά μυαλά δεν υλοποιούν εύκολα.

 14. Πάντως από… ελευθερία έκφρασης ΣΚΙΖΟΥΜΕ σε αυτό το blog, έ;

  (δεν το λέω ειρωνικά, είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!) 🙂

 15. Αν εψαχνες καλυτερα θα εβρισκες

  Ναι, σε βρήκα.

  Έχω μία απορία τώρα. Με ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ οικονομολογία, business και banking, ΕΙΝΑΙ δυνατόν το μυαλό σου να μην πάρει κάποια στιγμή… καινούργιες στροφές, για μία άλλη, δημιουργικότερη μορφή οικονομικής δραστηριότητας όπου όλοι είναι ευχαριστημένοι, όλοι αμοίβονται πιο δίκαια, και η νέα αυτή οικονομική δομή λειτουργεί καινοτομικά και ανταγωνιστικά;

  Μου φαίνεται σπαταλάς ΤΖΑΜΠΑ το χρόνο σου επιτιθέμενος σε στερεότυπα μέσω άλλων στερεοτύπων. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ, αν είπε ο Αλαβάνος τον Καραμανλή «νονό». ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ, αν έκανε ο Συνασπισμός διαμαρτυρία στη Βουλή…

  Αυτά είναι ΤΡΙΧΕΣ.

  Θα σου συνιστούσα να αφοσιωθείς περισσότερο στον τομέα σου, ακριβώς όπως και… εγώ! 🙂

  (για τα βρισίδια ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα. Εδώ εκφραζόμαστε 100% ΕΛΕΥΘΕΡΑ).

 16. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. και ιδού ο ύμνος των κουκουλοφόρων, των άξιων παιδιών της πατρίδας:

  Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ

  ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ

  1 Με αητού ψυχή και θώρι
  και μ΄απλή κι αγνή καρδιά
  μόνον οι κουκουλοφόροι
  βλέπουν γύρω καθαρά.

  2 Κι ενώ οι άλλοι λέν τι «πρέπει»
  και πια παύουν-και σιωπούν,
  οι κουκουλοφόροι έπη
  γράφουν,δίχως να μιλούν.

  3 Όταν καίνε τις σημαίες
  και του «Αγνώστου» τη σκοπιά
  πλαστουργούν σκιερές αλέες
  να βαδίσει η Ανθρωπιά.

  4 Κι ας φωνάζουν οι αχρείοι
  ελληνίδος όπου γης,
  και καθείς ας επισείει
  απειλές λογής λογής

  5 για τους νέους,που «βεβηλώνουν»,
  όπως όλοι λεν αυτοί
  τα ιερά,όταν ξηλώνουν
  ό,τι χρήζει να χαθεί.

  6 Κι αν εκάη μία σημαία
  χίλιες καιν οι βουλευτές
  βίλλα φτιάχνοντας μια νέα
  με λεφτά από τις κλεψ ιές.

  7 Κι άλλες χίλιες ο καθένας
  υπουργός,πολιτευτής,
  κομματόσκυλο,ή ένας
  κρατικός αρχιληστής,

  8 όταν κλέβει απ΄του Δημόσιου
  τον φτωχό τον κορβανά
  ιερό δίχως και όσιο
  κάτι να τον σταματά.

  9 Κι όποιον κλέφτει,τονε στέλνουν,
  όχι για τη φυλακή,
  μα στο σπίτι τον πηγαίνουν
  να τα φάει ήσυχα εκεί.

  10 Όμως όταν χαλαστούνε
  μια καρέκλα,ένα σκαμνί,
  οι ληστές αυτοί βοούνε
  για την αβαρία αυτή.

  11 Κι όλοι ενώ είναι πνιγμένοι
  στα κλεμμένα τους λεφτά
  στο ρεφραίν καθείς τους μένει:
  «ποιος θα τα πληρώσει αυτά;»

  12 Ω! Μιαροί! Ο κουκουλοφόρος
  δεν μιαίνει τα ιερά:
  των ηρώων μαντατοφόρος
  νέα σάς φέρνει τρομερά.

  13 Ένα αγώνα φέρνει νέον
  στην πανάθλιά σας γη
  και σας λέει: «ξεχάστε πλέον
  όσα κάνατε όλοι πριν».

  14 Κι οι μολότωφ του θ’ ανάψουν
  μια τρανή τώρα φωτιά
  και συθέμελα θα κάψουν
  όσα σάπια και παλιά.

  15 Οι κουκουλοφόροι δίνουν
  σάρκα στ΄ όνειρο κι οστά
  κι όλα πίσω τους τ΄αφήνουν
  και τραβούν γοργά μπροστά.

  16 Απ΄τα βάθη των αιώνων
  οι ήρωές μας τους θωρούν
  και θερμά μ΄ευχές τους ραίνουν
  και μ΄ευλόγια όση μπορούν.

  17 Κι αν εζούσανε και τώρα,
  θα διαδήλωναν μαζί,
  με κεινούς όπου η χώρα
  θέλουν λεύτερα να ζει.

  18 Κι αν υπήρχανε,οι ιδιοι
  πρώτοι θα ΄βαζαν φωτιά,
  κι άλλη μια στις που ΄χουν ήδη
  δόξας παίρνοντας πρωτιά.

  19 Ω! Αν εζούσαν οι καλοί μου
  θα ΄χανε ξεσηκωθεί
  κι όλοι οι άθλιοι του Μαξίμου
  θα ΄χανε έρριζα χαθεί.

  20 Δε σκοτώθηκαν εκείνοι
  για να οργιάζει η διαφθορά
  για ν΄ ανθούν μαφιόζων κτήνη
  και να καίει η αγορά΄

  21 τα παιδιά μας για να βγαίνουν
  κούτσουρα από τα σχολειά,
  και πάντα άνεργα να μένουν
  κι ας γυρεύουνε δουλειά΄

  22 οι εργάτες μες στους δρόμους
  αρρωσταίνοντας να σβυουν,
  να τους λένε παρανόμους
  αν πεινώντας απεργούν,

  23 ο αλλοπρόσαλλος ο «θείος»
  τρισεκατομμύρια να ΄χει
  ο λαός ενώ αισίως
  για ευρώ ένα δίνει μάχη,

  24 kαι αβίωτος να ΄ν΄ο βίος
  σε παιδάκια τρυφερά
  και να δυστυχεί αισίως
  κάθε μια νοικοκυρά.

  25 Φλόγα που τα βρώμια καίει
  και τα σάπια καταλεί!,
  ο εμπρηστής,όχι δε φταίει,
  μα η πατρίδα τον φιλεί..

  26 Όλοι οι ήρωες του «Αγνώστου»
  άμοιροι ήσαν και φτωχοί
  που καθένα ο υπουργός του
  έστελνε να σκοτωθεί,

  27 για να μένει εκείνος σώος
  κι απ΄τις σάρκες τους να ζει
  σαν αυτός να ΄ναι αθώος
  ή αυτοί να ΄ταν χαζοί.

  28 Για να βγαίνουν βουλευτήδες
  Άκηδες βλητοκουτοί
  και να πνίγουν Παπουτσήδες
  τις Σαμίνες με κουπί.

  29 Οι ήρωες –όχι!-δε χαθήκαν
  για να κλέβει ο βουλευτής
  κι ο υπουργός να ΄χει για προίκα
  θησαυρούς ολοζωής.

  30 Και «αυτή ΄ναι η Ελλάδα»
  Για να πει πρωθυπουργός,
  που του πρέπει μες στη ΓΑΔΑ
  και δοχείο ναν΄ νυκτός.

  31 Ω! Γενναίοι κουκουλοφόροι!
  Η φιλτάτη μας πατρίς
  της Βουλής δεν είναι οι χώροι,
  μα όπου είστε,είναι,εσείς!

  32 Από εσάς, αν είναι να ΄λθει
  θα ΄λθει πάλι η λευτεριά
  που ο Πολιτικός εβάλθη
  ν’ ανταλλάξει με σκλαβιά.

  33 Εις εσάς χτυπάει κλεισμένη
  της πατρίδος η καρδιά
  κι από σας μόνο προσμένει
  όπως τότε ελευθεριά.

  34 Και ο Ευρωπαίος κυττάει
  τον αγώνα τον ιερό
  τους δυνάστες σας ρωτάει:
  «θε΄τε ν΄αναλάβω εγώ;»

  35 Απ΄τις μαύρες σας κουκούλες
  πίσω εκρύφθη η λευθεριά
  όπως μέσα σε σακκούλες
  να μη σβυούνε τα κεριά.

  36 Μα κεριού δεν είναι αχτίδα
  ό,τι πίσω έχετε εκεί-
  μόνο είναι θρυαλλίδα
  βόμβας πλούτου φονική.

  37 Κι ανυπόμονα το χέρι
  που τηνε κρατεί κυττά
  καθώς βιάζεται να φέρει
  εις στους σκλάβους λευθεριά.

  38 Κάψτε πύργους,κάψτε κάστρα,
  κτίριο κάψτε αισχρής Βουλής-
  στείλτε μήνυμα προς τ΄άστρα
  ότι φέγγετε κι εσείς.

  39 Ρίξτε πλούτια υψωμένα
  ως της φτώχειας το λαιμό!
  Ρίξτε ονόματα πρησμένα
  από Χρήμα και Καιρό!

  40 Σπάστε! Κάψετε! Ρημάξτε!
  Κι ό,τι θένε,όποιοι,ας πουν:
  Σας τρομάζουνε; Τρομάξτε!
  Σας ζημιώνουν; Να χαθούν!

  41 Και μη σκέψη γεννηθεί σας
  πως χαλάτε ξένο βιος:
  όλη η Πλάση είναι δική σας
  μιας και βγήκατε στο φως.

  42 Κάτω οι πατρίδες όπου
  βλέπουν μόνο ένα παιδί
  και κάθε άλλο, τόπου όποιου
  το αφήνουν να χαθεί.

  43 Θάνατος στα έθνη εκείνα
  τέκνα ανάξια που γεννούν
  και ποδοπατούν τα κρίνα
  και τσουκνίδες καλλιεργούν.

  44 Κάτω ως ρίχτει ’λάφι λιόντας
  ρίξτε κάστρα ανίερα
  για του έθνους πολεμώντας
  τα σεπτά και τα ιερά.

  45 Τέτιο κράτος ας πεθάνει
  τέτιο κράτος ας χαθεί
  όπου εννιά η κακία κάνει
  και μια κάνει η αρετή.

  46 Στους μιαρούς της χώρας πρέπει
  χαλασμός και συφορά,
  χαλασμός αφού τους τέρπει
  και φιλούν τη συφορά.

  47 Δεν αξίζει για να ζήσει
  ένα κράτος σαν αυτό
  που ρεμούλα και μπαξίσι
  παίζουν μέσα του κρυφτό.

  48 Με μολότωφ και σφεντόνα
  θα ΄ρθει πάλι ξαστεριά-
  με παιδιά που στον αγώνα
  πολεμάνε σα θεριά.

  49 Και πατρίδα φκιάστε νέα
  που η χαρά του καθενού
  να ’ναι τ΄άλλου η παρέα-
  και οι δυο τους τ’ ουρανού.

  50 Και μια φτιάχτε νια πατρίδα
  να ΄ναι μάνα για ολουνούς,
  καρπισμένη να ’ν’ η ελπίδα
  κι άνθος της να είναι ο νους.

  51 Και «εκπρόσωποι» να λείψουν
  με την πέτρινη ματιά
  που κυττούν κάθε να κρύψουν
  των πατρώνων τους βρωμιά.

  52 Από σας μονάχα η χώρα
  θα ’δει πάλι προκοπή,
  απ’ των βουλευτών της πρώτα
  την κλεψιά αν αποκοπεί….

  53 Άγνωστοι Άγνωστον εκάψαν.
  Δε σας λέει αυτό,μιαροί,
  φωτιά αυτοί πως δεν ανάψαν
  μα μνημόσυνου κερί;

  54 Υψηλό ό,τι συμβολίζει
  του Αγνώστου το ιερό
  των νεαρών δεν το βρωμίζει
  η ορμή,όσον καιρό.

  55 Οι «άγνωστοι» τις ευλογίες
  παίρνουν των παλληκαριών
  που τιμήσαν τις αξίες
  των προγονικών γενιών.

  56 Ω! Σεμνοί κουκουλοφόροι!
  Α! Ωραίοι καταστροφείς!
  Α! Οδηγοί σεις πρωτοπόροι
  για τα φώτα της Αυγής!

  57 Που εκάψατε θυμώνουν
  κάτι κάδους σκουπιδιών
  και ουρλιάζοντας ομώνουν
  να σας κάνουν σκιες σκιων.

  58 Μα οπλισμένμοι μ’ άγιο θάρρος
  και με όπλα παιδικά
  ο σοφός σεις είστε ο φάρος
  που φωτίζει ιδανικά.

  59 Κι αυτοί αξίζει να χαθούνε
  Απ’ το πρόσωπο της γης-
  μες στη μαύρης γης να μπούνε
  πάλι φως μη δουν αυγής.

  60 Όμως μέσα εις της ψυχής μου
  το βαρύν ανασασμό
  που ακλουθάει της ζωής μου
  του αγώνα τον καυμό,

  61 κλαίω τους χωροφυλάκους
  που ανίδεος υπουργός
  τους ωθεί μέσα σε λάκκους-
  τάχα εκεί πως ειν΄ εχθρός.

  62 Ειν΄αδέρφια μου και κείνα!
  Τα φτωχά μου! Τα καλά!
  Που η ανέχεια και η πείνα
  μες στις φλέβες τους κυλά.

  63 Και αυτό αξιοποιώντας
  ο υπουργός τους προσπαθεί
  «παρανόμους» δημιουργώντας
  μ΄αυτούς σκάλα ν΄ανεβεί.

  64 Και τους βάζει να χτυπούνε
  αδερφό και αδερφή
  ώστε εκείνοι να πονούνε
  και να καλοζούν αυτοί.

  65 Ναι! Εγώ! Πονώ για κείνους!
  Γιατί κάποτε κι εγώ
  θύμα ήμουν κάποιου κτήνους
  που με κράταγε βουβό.

  66 Κι ο υπουργός τους τους κρατάει
  με τα μάτια ολοκλειστά
  που δε θα ’χε γης να πάει
  αν τα είχανε ανοιχτά.

  67 Στων αγώνων τ΄ανηφόρι
  που στην πρόοδο τραβά
  οι έλληνες κουκουλοφόροι
  βλέπουν πάντα καθαρά.

  68 Ω! Απαίσιοι «πρεπολόγοι»!
  Ω! Αχρείοι μαστροποί!
  Σας αξίζουν τόσοι ψόγοι
  όσοι αίνοι στην ντροπή!

  69 Ω! Σεμνοί κουκουλοφόροι!
  Ω! Ωραίοι καταστροφείς!
  Οδηγοί είστε πρωτοπόροι
  για τα φώτα της Αυγής!

  70 Οδηγείστε! Οδηγείστε!
  Και σας ακλουθάμε εμείς!
  Ιχνηλάτες άξιοι είστε
  της Χαμένης Μας Τιμής!

  71 Το αίμα σας,πυρρό που στάζει,
  και γι Αυτήν έχει χυθεί,
  η Παιδεία το κυττάζει
  απ’ το βάθρο Της σβυστή.

  72 Χάμου απ΄της Βουλής ριγμένη
  την κερδόσκοπη βουλή,
  την πνοή σας περιμένει
  να πετάξει σαν πουλί.

  73 Σας φωνάζουνε βεβήλους
  για σκοπιά που ΄χει καεί-
  αλλ΄αυτοί ρίχνουν στους σκύλους
  άγια κι όσια για φαϊ.

  74 Κι οι «σκοπιές» που εκείνοι χτίζουν
  βεβηλώνουν συνεχώς
  με το πλούσιο που σκορπίζουν
  μαύρο κι άδικο ένα φως.

  75 Κι αυτοί σήμερα φωνάζουν
  για βεβήλωση ιερών,
  που ανεμόμυλοι φαντάζουν
  να ΄ναι όλων των καιρών.

  76 Κι ο πρωθυπουργός λυσσάει
  απ την Εσπερία μακριά
  και παλιά λόγια μασάει
  και τη μέρα λέει νυχτιά.

  77 Και η ίδια η Ευρώπη
  δίνοντας λεφτά με ουρά:
  «Φέουδό μου όλοι οι τόποι»
  υλακτιάει με χαρά.

  78 (Α! Ευρώπη! Λίγα θα ΄ναι
  και για σένα τα ψωμιά-
  οι ασιάτες ξεκινάνε
  να σε θάψουν με κορμιά.)

  79 Τρεις «μεγάλες» οικογένειες
  που το χρήμα δεν ψηφούν
  στου λαού πατούν τις έγνιες
  πιο «ψηλά» για ν΄ανεβούν.

  80 Και με οικογενειοκρατία,
  και με μπράβων της τον κλοιο
  της Βουλής η Αλητεία
  το λαό τρομάζει πλιο.

  81 Κι ως σε κάτοπτρο αντικρύζει
  τη θωριά της την αισχρή,
  ’σάς αληταριό βαφτίζει
  και φασίστες θεωρεί.

  82 Και με τον κουκουλοφόρο
  τα ’χουν βάλει οι νουδικοί
  που του κλέβουν μες στον ντόρο
  και τα τρώνε παρεκεί.

  83 Αλλ΄αυτός με μια σφεντόνα
  τα όσα κτήνη αψηφά
  και μ’ αλύγιστο το γόνα
  ν΄ανθρωπίσουν τους ζητά.

  84 Και βοηθό έχει παρέκει
  του λαού το αγνό λεφούσι
  που αν κι ακόμα άπραγο στέκει
  μα το τρέμουνε οι πλούσοι..

  85 Οι χαφιέδες ενάντιά του
  κοάζουνε των καναλιών,
  αναμέσον με δεινά του,
  φορτωμένων κουταλών.

  86 Και βοούν κοντυλοφόροι
  με χρυσάφι πληρωτοί
  τάχα οι κουκουλοφόροι
  για τη χώρα ειναι ντροπή.

  87 Και συφέρο αυτοί που έχουν
  να ΄χει ο λαός ζυγό,
  στα «παράθυρα» όλο τρέχουν
  κι άλλα λεν απ΄ό,τι εγώ.

  88 Και ιμάτια ξεσκιούνε
  για κουκούλες σαν ακούν,
  ενώ ευρώ χίλια τσιμπούνε
  κάθε λέξη που θα πουν.

  89 Και αλήτες τους βαφτίζουν
  και τους λεν φασισταριό
  τους νεαρούς όποιυ λογχίζουν
  της δουλείας το θεριό.

  90 Και καλά γραββατωμένοι
  και τα μάλα κορδωτοί
  σκνίπα γίνονται-οι καϋμένοι!-
  με ανοησίας πιοτί.

  91 Μα τους προσπερνάς σύ όλους
  και τα τέτια τ΄αγνοείς-
  συ μακριά είσαι από δόλους
  και διαθέσεις χαμερπείς,

  92 Τους σκυμμένους ξεντροπιάζεις,
  τους δοτούς ταρακουνάς
  τους φασίστες ξεμπροστιάζεις
  και τους δείχνεις και σε μας.

  93 Κι αιστανόμαστε ευφροσύνη
  σα σε βλέπουμε μπροστά
  και ας ειν’ στάχτη να γίνει
  ό,τι ο φαύλος σου χρωστά.

  94 Για όσους ζουν αναγκεμένοι
  στων μεγάλων την κλεψιά,
  και στης ζήσης είναι ξένοι
  τη γλυκάδα την αψιά,

  95 για όσους είν΄ πληγές γεμάτοι
  στην καρδιά και στην ψυχή
  και γι αυτούς να τους δει μάτι
  δεν υπάρχει,ούτε ευχή,

  96 για κεινούς που ούτε να δούνε
  μέρα ελπίζουνε καλή
  και συμπόνιας δεν τρυγούνε
  ψεύτικο έστω ένα φιλί,

  97 για όσους αίμα τους κι ιδρώτας
  των πλουσίων είναι σοδειά
  και παρά δε ζουν μετρώντας
  μα όλο αναπαραδιά,

  98 για κεινούς που να δουλέψουν
  θέλουν,κι άνεργοι όλο ζουν,
  και που μόνο αν θα κλέψουν
  την ημέρα τους περνούν,

  99 είναι οι κουκουλοφόροι
  φίλοι πρώτοι κι αδερφοί
  και σαν του ματιού έχουν κόρη
  την αγνή τους τη μορφή.

  100 Γι αυτούς οι κουκουλοφόροι
  δίκοπο είναι κοφτερό
  κι είναι σάρισα και δόρυ
  και πιοτό φαρμακερό,

  101 όπου σφάζει και τρυπάει
  και δλητήριο κερνά
  και ο πλούσιος μαρτυράει
  κι αίμα ό,τι έφαγε ξερνά.

  102 Κι από κείνους καρτεράνε
  οι φτωχοί το γδικιωμό
  και των τόσων προσδοκάνε
  των βασάνων τους σωσμό.

  103 Ω! Γενναίοι κουκουλοφόροι!
  Η φιλτάτη μας πατρίς
  της Βουλής δεν είναι οι χώροι
  μα όπου είστε είναι εσείς.

  104 Και μη σκέψη γεννηθεί σας
  πως χαλάτε ξένο βιος:
  όλη η Πλάση είναι δική σας
  μιας και βγήκατε στο φως.

  —–

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s