Η «Ε» στηρίζει τους bloggers για τα δάση, αλλά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ και για το ελληνικό σύνδρομο… «Εγώ θα παίζω τον αρχηγό»!

Η «Ελευθεροτυπία» συνεχίζει τη στήριξη των πρωτοβουλιών από bloggers για τις πυρκαϊές. Ταυτόχρονα, η «Ε» εκφράζει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για την ανάδυση αρχομανίας ανάμεσά μας:

Και πάνω που πολλοί αναφώνησαν «κάτι καινούριο γεννιέται», να σου και ξαναγυρνάμε στην πατροπαράδοτη ελληνική συνταγή «εγώ θα παίζω τον αρχηγό».

Εεεμ… ΓΙΑΤΙ νομίζετε ότι… χτυπιέμαι, τις τελευταίες μέρες; …ΜΟΝΟ για «προσωπικούς λόγους»;

Γλυτώσαμε (σαν ψηφιακή κοινότητα) από λογιών-λογιών τσοπάνους, δερβέναγες, εθνοπατέρες, κομματικούς αρχηγούς και εργατοπατέρες. Θα επιτρέψουμε τώρα στον κάθε… αρχομανή «γαλατά» (που μαζεύει τα άρθρα μας ή τα σχόλιά μας και τα «προβάλλει») να γίνει έμμεσα «Ο αρχηγός», καθορίζοντας ΑΥΤΟΣ την απήχηση του καθενός μας, προβάλλοντας τον έναν αλλά και ξηλώνοντας ή σπιλώνοντας τον άλλον; Θα του επιτρέψουμε -άραγε- και να ΕΚΒΙΑΖΕΙ άλλα μπλογκ με μαφιόζικες μεθόδους; ΔΕΝ μιλάω πια για έναν συγκεκριμένο (που με εξόργισε και με… εξόρισε). ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ (αρχομανή βλάκα) κάνει τα ίδια και τα ίδια, αύριο!

ΔΕΝ θα φωνάξω άλλο «προσωπικά». Αλλά συμφωνώντας με την «Ε» καταλήγω, ΠΙΟ γενικά:

  • ΜΗΝ εμπιστεύεστε όσους (αυτο-)προβάλλονται δήθεν για λογαριασμό σας, οικειοποιούμενοι τους κόπους σας, τα άρθρα σας και τα σχόλιά σας, ενώ θυσιάζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο βωμό της υψηλής τους «επισκεψιμότητας».

  • Δεν αναφέρομαι πια σε κανέναν συγκεκριμένο (wannabe-) «βλογοκράτορα», γιατί θα υπάρξουν ΣΙΓΟΥΡΑ άλλοι (επίδοξοι «φύρερ της μπλογκόσφαιρας») έτοιμοι να καπελώσουν (ή να σαμποτάρουν) τις πρωτοβουλίες και τη δημιουργικότητά μας.

Τελειώνω με μικρό απόσπασμα του άρθρου της «Ε», ΑΨΟΓΟ από κάθε άποψη (δημοσιογραφικά και δεοντολογικά) αφού κάνει μνεία σε πολλά blog αναφέροντας την πλήρη διαδικτυακή τους διεύθυνση, αψηφώντας έτσι τη μικρόψυχη φοβία (άλλων εφημερίδων) μην τυχόν και τους… κλέψουν αναγνώστες τα blog :

«…χάθηκε στη μετάφραση
Το αυθόρμητο ηλεκτρονικό κάλεσμα για τη σωτηρία της Πάρνηθας έχει διχάσει την κοινότητα των bloggers

(Των ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ)
Τον δικό της δρόμο στην κοινωνία των πολιτών προσπαθεί να χαράξει η ελληνική κοινότητα των bloggers που αναδείχτηκε αμέσως μετά την καταστροφή της Πάρνηθας. Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από ό,τι πιο αυθόρμητο έχει να επιδείξει η ελληνική εκδοχή του Ιντερνετ και ο καθένας μεταφράζει με το δικό του τρόπο το ηλεκτρονικό κάλεσμα για να σώσουμε τα δάση και εν τέλει την ίδια την ποιότητα της ζωής μας.

 

Η ηλεκτρονική συζήτηση συνεχίζεται. Το ζήτημα είναι πόσες από τις παρέες που «γεννιούνται» κάθε τόσο στην «μπλογκόσφαιρα» θα επιβιώσουν.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s