Ένας κόπανος κομπάζει… ότι έγινε «νούμερο 93», αλλά εμείς πιάσαμε ΗΔΗ το νούμερο 35, διεθνώς!

UPDATE (24-1-2009): Αυτό εδώ το ποστ κάποτε ήθελα να το μετατρέψω σε αόρατο («private»), διότι δεν έχει άμεση σχέση με τα δημιουργικά θέματα που απασχολούν αυτό το μπλογκ, ασχολούμενο με έναν άνθρωπο που έχει καβαλήσει το καλάμι υπέρ το δέον, μέσα στη μπλογκόσφαιρα. Προ ημερών όμως ισχυρίστηκε ότι θέλω να «κρύψω» κάποιο δικό μου ποστ για εκείνον, οπότε δεν έχω σκοπό να τον… δικαιώσω (δίνοντάς του το δικαίωμα να παρουσιάζει αυτό το ιστολόγιο σαν «αραχνιασμένο ιστολόγιο μίσους» – όπως είπε ένας κόλακάς του- ). E, ΟΧΙ, δεν κρύβω τίποτα, αλλά ούτε και θεωρώ αυτό το ποστ σημαντικό.

ena_to_helidoni_mini_extended.jpg

Tα ΣΧΟΛΙΑ που ακολούθησαν είναι πολύτιμα, ενώ το ίδιο το ποστ έχει χάσει πλέον τον κύριο λόγο της ύπαρξής του. Αφορά μια διένεξη που δεν θέλω να συνεχιστεί σε προσωπικό επίπεδο, παρά μόνο σε θεωρητικό (για την Ελευθερία Έκφρασης και την καταστολή της).

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Ενας ΤσοΠάνος θριαμβολογεί. Μάζεψε ΤΟΣΑ πολλά πρόβατα, ώστε ελπίζει να ΗΓΗΘΕΙ !

tsopanos.jpg

 • Ο άνθρωπος που… καινοτόμησε διεθνώς στον τομέα του ιστολογικού Γκαγκστερισμού, θριαμβολογεί για τη θέση 93 του blog του στο «Top 100» της WordPress, μέσα στο κατακαλόκαιρο (όταν όλοι έχουν φύγει σε διακοπές)… χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο υποφαινόμενος (Omadeon) ήταν ΗΔΗ στη θέση 35 της ίδιας λίστας (των «top 100 blogs» του πλανήτη) ελάχιστες βδομάδες πριν (τέλη Μαίου 2007).

Ιδού τα στοιχεία:

1) Η θέση 93 στο top 100 της WordPress σήμερα (για την οποία ένας τσοΠάνος – με – κοπάδι θριαμβολογεί):

http://botd.wordpress.com/2007/07/30/top-posts-460/

2) Η θέση 35 στο top 100 της WordPress, μερικές βδομάδες πριν (που ένα άτομο κατέκτησε 100% μόνο του):

http://botd.wordpress.com/2007/05/26/top-posts-395/

3) Η νέα θέση του blog «Omadeon» (στις 27 Ιουλίου), νούμερο 75 στη λίστα των «100 πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων blog στον Κόσμο»:

http://botd.wordpress.com/2007/07/27/growing-blogs-457/

 • Έχοντας… εκπαραθυρώσει με γκαγκστερικό τρόπο δύο άτομα από το (ΔΗΘΕΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ) μπλογκ του (ο ένας εκ των οποίων ξαναγύρισε μετά από διαπραγματεύσεις – αλλά ο άλλος, δηλαδή… εγώ, παραμένει αποκλεισμένος) τα πιο παραγωγικά άτομα μάλιστα (κοίτα… σύυυυμπτωση, ρε παιδί μου) κι έχοντας πετσοκόψει ανελέητα τα γραπτά πολλών, ο ΚόΠανος ελπίζει να γίνει Ηγέτης των Ελλήνων Bloggers, χωρίς εσωτερικό ανταγωνισμό.
 • Φυσικά, έχει… απαγορεύσει κάθε αναφορά στην αλήθεια (που ακολουθεί) λογοκρίνοντας ΚΑΘΕ αναφορά σε αυτό εδώ το μπλογκ.

 • Προσοχή: Αν μιλήσετε ΚΑΝ, μέσα στην «Καλύβα» γι αυτό το θέμα… ΚΟΠΗΚΑΤΕ αμέσως!

 • ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ: Η δεύτερη αποβολή έγινε «στα μουλωχτά» χωρίς να ειπωθεί απολύτως τίποτα δημόσια!

Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη:

 • Ο τσοΠάνος (συν προβάτοις, σχολιαστές, θείο, αδελφό, κ.ά.) μπήκε (λέει) στο top 100. Εγώ ήμουν ΗΔΗ εκεί (στη θέση 35 αντί για 93) πολύ πρόσφατα (και με μόνο 3 μήνες blogging) αλλά… δεν το διατυμπάνισα, ούτε απέβαλα άλλους συγγραφείς (από το δικό μου blog) για να μην απειληθεί κάποια… κομπλεξική συγγραφική «υπεροχή«. Επιπλέον:

 • ΔΕΝ μάζεψα… κάθε καρυδιάς καρύδι, να σχολιάζει… αντί για μένα, ώστε να ΚΑΡΠΩΝΟΜΑΙ «points».

 • ΟΛΑ όσα έγραψα ήταν δικά μου, και τα περισσότερα δεν ήταν καθόλου «εμπορικά».

 • ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ «ΚΑΦΕΝΕΙΟ»!

 • ΔΕΝ χρησιμοποίησα… πονηρά κόλπα, όπως… (super-)SOFT ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ
 • Κράτησα ψηλά ορισμένα στάνταρντ, π.χ. συζητήσεις με τον Γαβριηλίδη (δείτε ΕΔΩ), Λογική, κλπ. ΧΩΡΙΣ καθόλου λαϊκισμό (ίσα-ίσα, με άφθονο… Δημοκρατικό Ελιτισμό!)

 • (Τέλος) ο άλλος κάνει blogging από το 2005. Αυτό ΕΔΩ το blog γεννήθηκε μόλις το Μάρτιο του 2007.

10 comments

 1. Όταν έχεις δίκιο, έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, όταν έχεις άδικο, δεν επιτρέπεται να τη χάσεις.

  Μαχάτμα Γκάντι

 2. Αγαπητή Ελένη, σε ευχαριστώ θερμά για την ΠΟΛΥ σοφή συμβουλή σου.

  Σε διαβεβαιώ όμως, ότι τώρα πια δεν υπάρχει παρά ελάχιστη «οργή» (σαν τέτοια). Ισα-ίσα, υπάρχει «ήρεμο πάθος» για κάποια σωστά πράματα και αξίες, που θίγονται από κάποιους. ΔΕΝ είναι μόνο ο συγκεκριμένος «στόχος» που τα θίγει. Ισα-ίσα, θεωρώ ότι είναι και από τους… πιο ήπιους, στη ζημιά που προκαλεί (αν δεις π.χ. την εξιστόρηση ΠΟΛΥ σοβαρότερου συμβάντος, του 1996, κάπου ΕΔΩ (με λίγο SCROLL πιο κάτω)).

  Ο αναδυόμενος σύγχρονος αυταρχισμός, έχει κάποιες πολύ επικίνδυνες ιδιομορφίες, που πρέπει να δούμε νηφάλια, αλλά σθεναρά να αντισταθούμε. Η φιλοσοφία του, δεν είναι πια «φιμώστε τις μάζες», αλλά «κυνηγείστε (στα μουλωχτά) τους ‘επικίνδυνους’. Σε μακροπολιτικό επίπεδο, π.χ. αυτό συμβαίνει με «μουλωχτές απαγωγές υπόπτων» (και μυστική αποστολή τους σε άλλες χώρες όπου βασανίστηκαν). Αυτό το τελευταίο ΟΛΟΙ το μάθαμε, και φυσικά είναι… ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τα ατοπήματα που καταγγέλλω.

  Μη νομίσει όμως κανείς ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά, από το ένα επίπεδο κτηνώδους πραγματικής βίας, και το άλλο, το «ελαφρύ» επίπεδο του πετσοκόματος σχολιαστών και συγγραφέων, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, από φόρουμ και άλλα είδη ‘δημόσιου βήματος’ μέσα στο ιντερνέτ.

  Θα σου πω ΓΙΑΤΙ επιμένω. ΟΧΙ για να «βρω το δίκιο μου». Το δίκιο αυτό έχει ήδη βρεθεί, έχει ήδη αναγνωριστεί (από όσους είναι ικανοί να το δουν) και έχει επίσης κατοχυρωθεί μέσα από αυτό ΕΔΩ το μπλογκ. Αληθεύει βέβαια ότι… αν δεν υπήρχε αυτό εδώ το μπλογκ, και κάποια προεργασία που έκανα τους τελευταίους μήνες, θα ήμουν ΚΑΙ εγώ, όπως ο άλλος (και καλύτερός μου -σε βιβλία που έγραψε) «αποβληθείς από την Καλύβα» συγγραφέας… (θα ήμουν λοιπόν) αναγκασμένος να σιωπήσω ΑΛΛΗ μια φορά, και να ανεχτώ μία νέα μορφή Εξουσίας, η οποία προς το παρόν μπορεί να είναι αμελητέα (και να πειράζει μόνο τα… νεύρα μας), αλλά στο πολύ κοντινό μέλλον θα αποτελέσει «αιχμή του δόρατος» για την ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ μέσα στο διαδίκτυο. Διότι, από τη στιγμή που θεωρηθεί «κεκτημένο δικαίωμα» κάθε «τσοπάνη» ο άδικος αποκλεισμός κάποιων επιλεγμένων συζητητών ή διανοητών από το ΜΑΖΙΚΟ ΧΩΡΟ τον οποίο ελέγχει, μέσα στο ιντερνέτ, εεε…. από αυτή τη στιγμή και μετά ΔΕΝ χρειάζεται και πολλή φαντασία για να δούμε την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (που έφεραν τα μπλογκ και το διαδίκτυο γενικότερα).

  Αν το δούμε πιο… ιστορικά και ανθρωπολογικά, η ίδια η εξουσία ΔΕΝ αναπτύχθηκε «ουρανοκατέβατη», αλλά μέσω πράξεων εκβιασμού και καταστολής που διαπράχθηκαν από… φυλάρχους και άλλους μακρινούς μας προγόνους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά έχουμε τώρα πια και τη δυνατότητα κάποιας αντίστασης, ώστε (τουλάχιστον) να μη γίνουν τα χειρότερα. Και ΔΕΝ υπάρχει χειρότερο πράμα, σήμερα, από μία «μάζα απληροφόρητων πολιτών» (ΔΙΠΛΑ απληροφόρητης, όχι μόνο από άγνοια αλλά ΚΑΙ από «Υπερφόρτωση Πληροφορίας»), η οποία (μάζα) θα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, θα ΑΓΕΤΑΙ και θα φέρεται, από «κυβερνο-τσοπάνους», οι οποίοι κατά βάθος δεν έχουν τον παραμικρό σεβασμό για τα δικαιώματα των… προβάτων τους.

  Εν κατακλείδι, καθώς ο (αρχικός) θυμός μου ολοένα και καταλαγιάζει, μετατρέπεται σε επίγνωση, σε αυξημένη αντίληψη, και σε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ υπεράσπισης ΚΑΘΕ αδικημένου και απομονωμένου από τις νέες αυτές μορφές εξουσίας, που… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ατυχώς εμφανίζονται ΑΚΟΜΗ και σε ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ και σε άτομα ΑΞΙΟΛΟΓΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ και σε άτομα που έχουν ΠΟΛΛΑ θετικά μέσα τους, όπως ακριβώς είναι ο Πάνος Ζέρβας, ένας άνθρωπος που έχω βάλει στόχο μια μέρα να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ, να αλλάξει τακτική, και να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ο δημοκρατικός λογοτέχνης που υπήρξε τόσον καιρό (όσον καιρό ήταν και φίλος μας) ΠΡΙΝ ΤΥΦΛΩΘΕΙ από τη ΜΕΘΗ της δημοτικότητας, από το δέλεαρ του… Καλαμιού το οποίο ίππευσε, αγέρωχος, Δον-Κιχωτικά αφοσιωμένος στο να… ξεπαστρεύει «μιάσματα» όπως η… αφεντομουτσουνάρα μου.

  Έτσι, όπως (ελπίζω) βλέπεις… ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΛΑΚΑ αυτή η υπόθεση!
  🙂

 3. Γιώργο γιατί το συνεχίζεις; Υπάρχει κάποιος λόγος; Σου το είπα και εχθές από το τηλέφωνο, δεν υπάρχει λόγος να ταράζεσαι, έχεις πιο παραγωγικά πράγματα να κάνεις.

 4. Αγαπητέ Γιάννη,

  Σου εξήγησα ήδη λεπτομερώς, δια τηλεφώνου, ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να… ταράζομαι, κιόλας! ΣΙΓΑ! 🙂

  Νομίζω ότι κατάλαβες ΤΩΡΑ αρκετά καλά τι συνέβη (μετά από τόσον καιρό που είσαι σε διακοπές) από όσα σου εξήγησα προ ολίγου.
  (Αν και ενδέχεται πολύς κόσμος να νομίζει το ίδιο).
  Όμως, όπως κατάλαβες, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, κάποια «ταραχή». (ούτε είμαι «πρωτάρης» για να συμβεί κάτι τέτοιο).
  Στην τελική… ΣΙΓΟΥΡΑ, ΔΕΝ με «ταράζει» _πιο_ πολύ ο Πάνος από (π.χ.) όσο… τα λύματα που χύνονται στο Σαρωνικό! 🙂

  Παραγωγικά πράγματα έχουμε πολλά να κάνουμε.
  Ενα από αυτά είναι κι ένα ξεκαθάρισμα της βλογο-κατάστασης, μέσα από ένα είδος «προτεινόμενης χάρτας δικαιωμάτων για ιστολόγους και για σχολιαστές» (εξίσου).

  Ας μην ξεχνάμε ότι οι απλοί αναγνώστες-των-μπλογκ είναι αριθμητικά _πολλαπλάσιοι_ σε αριθμό από εμάς (τους μπλόγκερς). Επομένως _πρώτο_ μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τα _δικά τους_ δικαιώματα (και υποχρεώσεις). Δεν είναι δυνατόν να λογοκρίνονται χωρίς προειδοποίηση ή να αποβάλλονται χωρίς καμία θεμιτή αιτία (ούτε καν ανακοίνωση) κλπ.

  π.χ. δες τα παράπονα ενός άλλου, (ΠΟΛΥ κύριου) κατά του δικού του πετσοκόμματος, στο:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/07/28/kopanos1/

  2) Επίσης -ΙΔΙΩΣ- δεν είναι δυνατόν να απειλούνται και να εκβιάζονται _άλλα_ μπλογκ για να φιμώσουν άτομα που… δεν γουστάρουν άλλοι, όπως οι απειλές του Π. προς γνωστό μπλογκ, συνοψιζόμενες στο γκαγκστερικό στυλάκι «ή τον φιμώνετε ΑΜΕΣΩΣ ή σας στερώ το βήμα έκφρασης ΑΜΕΣΩΣ», εδώ:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/07/07/gangsterblogs/

  3) Πρέπει να γραφτεί μελέτη ή βιβλίο (ευελπιστώ ΜΕ τη συνεργασία του συγγραφέα Πέτρου Θεοδωρίδη – που είναι φίλος πλέον) με τίτλο «ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και CyberΛΑΪΚΙΣΜΟΣ στο Διαδίκτυο του 21ου Αιώνα»!

  Αυτά και άλλα πολλά….
  Χαιρετώ προς το παρόν
  Γιώργος

 5. Στο μεταξύ, η «Composition Doll» μπήκε μέσα στην Καλύβα, πιθανότατα… (βάζω στοίχημα) ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ για όλα τα προηγούμενα. Mάλλον δεν έχει ΚΑΝ καταλάβει ότι έχω… αποκλεισθεί εντελώς και αποβληθεί από την Καλύβα ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ μία ανακοίνωση,
  και έχοντας σχηματίσει την ιδέα ότι

  July 30th, 2007 at 6:55 pm
  Composition Doll
  Πότε θα σταματήσετε (τα αγοράκια), να τη μετράτε (την κατάταξη); Όλα τα δεινά μας από εκεί πηγάζουν…
  July 30th, 2007 at 7:45 pm
  Ντόλλυ,

  […]

  Επίτρεψέ μου, δε, να επιμείνω ότι για την κατάταξη κοριτσάκια δεν έχουν (ακόμη) μαλλιοτραβηχτεί!

  Ντήαρ Ντόλλυ, ντου γιου νόου WHO IS… ΧΑΣΑΠΗΣ?

  Ντήαρ Ντόλλυ, Ντου γιου θινκ I give α φακ αμπάουτ… «Κατάταξη»?

  maybe there are important things you didn’t even notice.

 6. Φίλε Γιώργο σου ζητώ και από εδώ μια συγνώμη για την προηγούμενη επίθεσή μου, απλά και εγώ συμφωνώ με το να μπουν κάποιοι κανόνες για όλους μας τους bloggers και με βάση τους κανόνες αυτούς να κινούμαστε. Αυτό θα ήταν το ευκταίο και μακάρι να πραγματοποιηθεί άμεσα. Έτσι θα αποφεύγουμε την λογοκρισία και την χυδαιότητα.

 7. Α χα χα χα… μα ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχει θέμα βρε Γιάννη

  Γελάω όμως με τις… παρανοήσεις που συμβαίνουν λόγω… έλλειψης πληροφόρησης. Π.χ. βλέπω τώρα την Composition Doll, να στηλιτεύει την… τάση που έχουμε «εμείς τα αγοράκια να τσακωνόμαστε με βάση τις κατατάξεις» ενώ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ να μην ξέρει (ή άμοιρη… ΠΟΥ να προλάβει να διαβάσει τόσα πολλά…) ΤΙ έχει παιχτεί, τόσον καιρό.

  (Αφού εσύ που κάτι λίγα ήξερες, και σου διέφυγαν τόσα και τόσα…)

  Η Υπερφόρτωση Πληροφορίας είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ κάθε δικτάτορα του μέλλοντος που παραπληροφορεί το λαό του, καθώς και… κάθε «καλυβάρχη».

 8. Υ.Γ. εννοείται (Γιάννη) ότι την έχω πατήσει κι εγώ ΠΟΛΥ χειρότερα, να καταλάβω εντελώς λάθος ορισμένες συζητήσεις. Πιθανολογώ ότι και ο περισσότερος κόσμος τα ίδια και χειρότερα κάνει.

  Ο μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας, εκείνος που θα τη λυγίσει, σίγουρα, ΔΕΝ είναι οι ιδεολογίες, ούτε καν οι συμπεριφορές. Είναι η Υπερφόρτωση Πληροφορίας. Ορισμένες συζητήσεις είναι πλέον κατανοητές ΜΟΝΟ από όσους συμμετείχαν σε αυτές. Οποιοσδήποτε άλλος… πρέπει να μοχθήσει περίπου το ίδιο με φοιτητή που δίνει μάθημα σε εξετάσεις, για να καταλάβει.

  Αλλά… ας καταλάβουμε πρώτα μερικά απλά πράματα, όπως η φύση της Ελευθερίας κι ο λόγος που είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, σε κάθε περίπτωση. Εαν και εφόσον σέβεται τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, πρέπει να καταστεί (στο μέλλον) ποινικό αδίκημα το να τον εμποδίσει κάποιος άλλος να μιλήσει.

  (να ένα από τα πρώτα άρθρα του «White Paper» που πρέπει να ετοιμάσουμε).

 9. Λοιπόν… Έχουμε και λέμε:

  Στο δικό μου σχόλιο η καμπάνα δεν χτυπάει για σένα. Εσένα δεν σε γνωρίζω, δεν έχω αντιληφθεί να «σφάζεσαι» για την κατάταξη. Μιλάω για άλλα αγοράκια. Ξέρουν αυτά ποια. 🙂

  Μη βλέπεις, κι εσύ, συνωμοσίες γύρω σου. Δεν είναι πάντα αληθινές.

  Όσο για τον αποκλεισμό σου από την Καλύβα δεν τον γνώριζα. Ούτε το μποϋκοτάζ της από εσένα. Διάβασα αυτό που έγραψε ο Πάνος στον Akamas, γκούγκλισα «μπϋκοτάζ καλύβας» και βρέθηκα εδώ!! Έτσι ανακάλυψα ότι αναφέρεσαι σ΄εμένα. Απλά πράγματα!

  🙂

 10. Αγαπητή και αξιότιμη Κούκλα της Σύνθεσης 🙂

  ΔΕΝ διανοούμαι να δω συνωμοσία πουθενά απολύτως. Κάποια μεροληψία ίσως… και ΤΙ έγινε δηλαδή; Σιγά τα ωά.

  Σημειώνω με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ προσοχή την ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιολογημένη άγνοιά σου για τον αποκλεισμό μου. Σε διαβεβαιώνω ότι το θέμα δεν έχει καμία σχέση με μένα προσωπικά (σε τελική ανάλυση) και είναι 100% θεσμικό.

  Σε ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό φόρουμ ή μπλογκ του κόσμου, δεν αποκλείστηκε ποτέ άνθρωπος, με ΤΟΣΟ ανόητη αιτία, αλλά και… ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Αυτό το βρίσκω ανησυχητικό για το ΜΕΛΛΟΝ, όχι για μένα. Εγώ… είμαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ εδώ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ με όσα ήδη κάνω (και έπεται συνέχεια). Για την άτιμη τη… δημοκρατικότητα των διαλόγων του μέλλοντος ανησυχώ, και γι’ αυτή φωνάζω και παλεύω. Διότι ξέρω πολύ καλά τα «κόλπα» της νέας αυτής μορφής καταστολής, που ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ απολύτως, περιέχει τον κίνδυνο να… υλοποιήσει τα πιο αρνητικά όνειρά μας. Τους ίδιους τους χειρότερους εφιάλτες μας.

  Και μάλιστα, έχω ΠΑΨΕΙ να βλέπω εφιάλτες. Από τότε που χάραξα τη δική μου δημιουργική πορεία, κι από τότε που έμαθα να αξιοποιώ την τεράστια δύναμη και χαρά που έχουμε όλοι μέσα μας… ΞΕΧΑΣΑ το ΤΙ σημαίνει «εφιάλτης». ΞΕΧΑΣΑ το τι σημαίνει λογοκρισία ή καταπίεση.

  Είμαι λοιπόν ΠΟΛΥ ευγνώμων στη Θετική Συνωμοσία του… Σύμπαντος (κατά Κοέλλο) που με… εξανάγκασε να τα θυμηθώ όλα αυτά! 🙂
  (και… τόσο πολύ δημιουργικά μάλιστα)
  🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s