Νοημοσύνη = Ασύμμετρη Απειλή κατά βλακείας!

Ξεσάλωσαν να γκαρίζουν περί «ασύμμετρης απειλής» διάφοροι κυβερνητικοί, και… συμφωνώ μαζί τους! Η στοιχειώδης νοημοσύνη και κοινή λογική αποτελεί «ασύμμετρη απειλή» κατά της… βλακείας τους. Μήπως όμως… δεν είναι ΤΟΣΟ πολύ βλάκες, όσο φαίνονται;

Π.χ. ο νέος blogger Κάψτε τους«, στο ποστ «Επενδύσεις & καυτό χρήμα στην Ηλεία«, αναφέρει (μεταξύ άλλων):

Όπως έγινε γνωστό απο τις ειδήσεις η περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά έχει γίνει κατά καιρούς στόχος οικοπεδοποίησης με γνωστούς επιχειρηματίες της περιοχής να ζητάνε να μπει στο σχέδιο πόλεως, κάτι που απορρίφτηκε πολλές φορές.

Ασύμετρη απειλή ε; Μήπως να γίνει μια ερευνα για τους πόρους των τοπικών βουλευτών και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης των 2 μεγάλων κομμάτων; Μήπως γνωρίζονται πολύ καλά με τους παραπάνω;

Κάψαμε το δάσος για να χτίσουμε κιτς θεματικά πάρκα;

Μόνη λύση; -ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ σε μεγάλα κόμματα, και… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΧΗ -που τα ενισχύει. Ψηφίστε ΚΚΕ, Συνασπισμό, Οικολόγους-Πράσινους, ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μικρό κόμμα (αριστερό ή δεξιό). Κάθε ψήφος σε μικρό κόμμα είναι διαμαρτυρία κατά ενός ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ ληστρικού συστήματος που «ενισχύει το μεγαλύτερο κόμμα» κλέβοντας (νόμιμα) έδρες από άλλους, για να γίνει (τεχνητά) «αυτοδύναμο».

 

  • ΤΙ θα πει «αυτοδύναμος», δηλαδή; Η ίδια η έννοια έχει πλέον ξεπεραστεί. Κανένας υπουργός ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δεν μπορεί να λύσει προβλήματα καμίας χώρας, σήμερα. ΗΔΗ χρησιμοποιούν επιτελεία από ειδικούς και από τεχνοκράτες. Ε, ας ΜΑΘΟΥΝ να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ! Αν τους… κόψουμε τη μαύρη καραμέλα της «αυτοδυναμίας», τότε (και μόνο τότε) θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να αλλάξουν τρόπο ζωής και τρόπο αποφάσεων. Θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να συζητήσουν απόψεις άλλων. Θα γίνουν επιτέλους (ναι) «όμηροι» άλλων, μικρών κομμάτων. Θα καταστούν υπόλογοι και ελέγξιμοι από άλλους. Θα πάψουν να «κλείνουν δουλειές» μόνοι τους (που ζημιώνουν δισεκατομμύρια το λαό, π.χ. δείτε ΕΔΩ) και να κρύβουν σημαντικές ενέργειες.


(την εικόνα τη βρήκα στο blog «γυαλινος πυργος «)

2 comments

  1. Εγώ θα πρότεινα να ψηφίσουμε οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να αγωνίζεται για κάτι καλύτερο, για τα αυτονόητα διακιώματά μας στην υγεία, στην παιδεία, στην πείθαλψη(αγαθά που είναι αυτονόητα σε μια σύγχρονη κοινωνία) καισυμμετέχει στους αγώνες για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι τα δημόσια αγαθά, όπως το δικαίωμα στη ζωή, την χαρά του βουνού και της θάλασσας που είναι δημόσια περιουσία. Δεν ξέρω εαν συμφωνείς ή αν διαφωνείς, αλλά αφού άνοιξες το θέμα αυτό καλό θα ήταν να πούμε όλοι τι πιστεύουμε για αυτά τα αγαθά και πως μπορούμε να αγωνιστούμε για να τα κατακτήσουμε.

  2. Φυσικά. Νομίζω ότι εξαντλήσαμε το θέμα του «μικρότερου κακού σε σχετική αυζήτησή μας στο μπλογκ σου (ΕΔΩ – για όσους δεν την ξέρουν), όπου είπες -σχετικά- (μακάρι ο πολίτης) «…να ψηφίσει όλα τα μικρά κόμματα, είτε πρόκειται για δεξιά είτε για αριστερά, μακάρι να δισπαστεί το εκλογικό σώμα σε 10 κόμματα, μπορεί να γίνει;».

    Παλιά, πολλοί ψηφίζανε ένα εκ των δύο κομμάτων με βάση τη λογική του «μικρότερου κακού». Τώρα, το μικρότερο κακό είναι ΟΛΑ τα μικρά κόμματα.
    (Ασφαλώς αυτό δεν φτάνει, τα υπόλοιπα τα είπες ήδη).

    Επίσης (για όσους μπήκαν πρώτη φορά εδώ) το θέμα αναλύθηκε και στο ποστ «Ψηφίστε όσους ΔΕΝ θα μπουν στη Βουλή! Κάτω το ληστρικό εκλογικό σύστημα της «ενισχυμένης νοθευτικής»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s