Νομοσχέδιο Ελευθερίας του Διαδραστικού Λόγου 1

UPDATE: Το κύριο κείμενο μεταφέρθηκε (με ελάχιστες διορθώσεις) στο αμέσως επόμενο ποστ. Τα υπόλοιπα παραμένουν εδώ:

Σε λίγο θα δείτε ένα ποστ από το «γιγαντο-μπλογκ Καλύβα» , αυτά που μόλις έγραψα, τα οποία μπήκαν σε moderation (εντελώς επιλεκτικά) αφού ο γνωστός «καλυβοφύρερ» (εντάξει, εδώ υπερβάλλω!) αναρριχόμενος αστέρας και… υποψήφιος του κόμματος Οικολόγοι-Πράσινοι (όπου… ανήκω ΚΑΙ εγώ) με θεωρεί τώρα… Οικολόγο Δεύτερης Διαλογής, ύποπτο για… ανταρσία εναντίον του (χεχε)! ΑΠΑΙΤΩ την ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ σε οποιοδήποτε χώρο, εφόσον κανείς δεν υβρίζεται και εφόσον τηρούνται ΟΛΟΙ οι κανόνες δεοντολογίας και καλής συμπεριφοράς. Επιπλέον, ως μέλος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων προτείνω ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο Καταστατικό του Κόμματος, την εξής:

Ακολουθεί το σχόλιό μου, που… μπήκε σε λίστα αναμονής (μέχρι την… αιωνιότητα) μέσα στην «Καλύβα»:

(*** ΑΡΧΗ ***)

Your comment is awaiting moderation.

omadeon

Λυπάμαι αλλά ΔΕΝ πρόκειται να ψηφίσω Πάνο Ζέρβα. Μάλιστα η κατάσταση που προέκυψε με προβληματίζει διότι είναι αινιγματική έως προβληματική.

Το πρώτο πράγμα που θέλω να ρωτήσω τον Νοσφεράτο είναι ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ όρους ή ανταλλάγματα άρθηκε η λογοκρισία και ο αποκλεισμός του, μέσα στο χώρο αυτό (της Καλύβας).

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να τον ρωτήσω επίσης είναι το ΑΝ η ΟΧΙ συνειδητοποιεί ότι παράμεινα (και πιθανότατα παραμένω) εγώ ο ίδιος… λογοκριμένος (ΔΗΘΕΝ προληπτικά) μέσα στην “Καλύβα” από τότε που του συμπαραστάθηκα με όλη μου τη δύναμη για να… ξανακερδίσει την ελευθερία έκφρασής του μέσα στην Καλύβα.

Το τρίτο πράγμα που θέλω να τον ρωτήσω είναι ΠΩΣ κρίνει την κατάσταση ΤΩΡΑ, που εκείνος “τα βρήκε” με τον επίδοξο ΝΕΟ ΦΥΡΕΡ των Οικολόγων (εεεντάξει εδώ υπερβάλλω και αδικώ τον άνθρωπο, απλός… κόπανος είναι) Πάνο Ζέρβα (τον ΝΕΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ της Οικολογίας), και ιδιαίτερα ΠΩΣ κρίνει (ηθικά και πολιτικά) τον ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ αποκλεισμό μου από την Καλύβα, που (εδώ και καιρό οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο, και -τώρα πια- στην αχαριστία του).

Τέλος , αν αντιληφθώ ότι _δεν_ άρθηκε η λογοκρισία μου, δηλαδή ότι ΔΕΝ σταμάτησε το επιλεκτικό πετσόκομα γραπτών που δεν γουστάρει ο νέος σας “αρχηγός”, θα υπάρξουν συνέπειες.

 • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ» η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

 • ΜΟΝΟ υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια επιτρέπεται να λογοκρίνονται.

(τέλος μηνύματος στην Καλύβα)

Υ.Γ.Αν θεωρείτε (ως οικολόγοι) ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτό το… αδελφοκτόνο είδος λογοκρισίας ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, τότε είστε ηλίθιοι και ανάξιοι της ψήφου μας, οπότε παραιτούμαι ΚΑΙ από μέλος του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων και όλα τα συναφή. Αν ΔΕΝ το θεωρείτε, πάλι, τότε ήρθε ο καιρός να το πείτε, ή τώρα ή…

…ποτέ!

 

 

3 comments

 1. Υ.Γ.
  Το κείμενο αυτό γράφτηκε ΠΟΛΥ βιαστικά ενώ έφευγα από το σπίτι μου, και παράμειναν μικρά λάθη πληκτρολόγησης. Επειδή δεν θέλω να νομιστεί ότι είμαι… αμερικανάκι, γνωρίζω πολύ καλά ότι η λέξη «σχέδιο» είναι ουδέτερο και όχι ουσιαστικό, αλλά… αδυνατώ να μπω μέσα στο κείμενο και να διορθώσω τα λάθη αυτά, προς το παρόν – και για κάποιες ώρες.

 2. Γιώργο δεν έχεις άδικο, ειδικά στο 3.
  Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν για μένα και κάτι άλλο. Την «κατάργηση» του ανώνυμου σχολίου και γενικότερα της ανωνυμίας. Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται αν δεν υπάρχει αντικείμενο. Και το αντικείμενο είναι οι άνθρωποι με όνομα.

 3. Χαίρομαι που συμφωνείς Πάρη… και δεν είναι η πρώτη φορά που το ανοιχτό μυαλό σου με κάνει να αισθάνομαι λιγώτερο μόνος (ιδεολογικά).

  Πάντως, ΚΑΙ για το θέμα της ανωνυμίας ΥΠΑΡΧΕΙ λύση, νομίζω. Η λύση είναι απλούστατα, η κατάθεση της πραγματικής ταυτότητας του ανώνυμου χρήστη διαδικτύου, με αξιόπιστο αλλά και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ τρόπο, έτσι ώστε να καταστεί π.χ. επίσης ποινικό αδίκημα το «ξεμπρόστιασμα’ της πραγματικής του ταυτότητας χωρίς σοβαρό (νομικό) λόγο.

  Δηλαδή, ΜΟΝΟ την τελευταία στιγμή, όταν -τελικά- φτάσουν οι άνθρωποι στα δικαστήρια, να αποκαλύπτεται (στους δικαστές) η πραγματική τους ταυτότητα. Η προστασία της πραγματικής ταυτότητας πρέπει να καταστεί ΝΟΜΟΣ, παρεμφερής με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Μόνο που… αν κανείς φερθεί με ακραίο και παράνομο τρόπο ΔΕΝ θα γλυτώνει τη δίωξη, ενώ και όσοι αδικούνται (π.χ. από συκοφαντίες άλλων) θα μπορούν εξίσου να δικαιώνονται βάσει της πραγματικής τους ταυτότητας, η οποία (πάλι) θα παραμένει κρυμμένη.

  Θα σου θυμίσω -σαν παράδειγμα- το ότι είναι παράνομο (ή απρεπές) να δημοσιεύεται το πλήρες όνομα μιας γυναίκας που βιάστηκε. Αυτό ΔΕΝ εμποδίζει το δικαστήριο να δικάσει τους βιαστές ούτε και τους δικηγόρους τους να έχουν πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της.

  Με άλλα λόγια, ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι η… νέα μορφή ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ που εμποδίζει τους ανθρώπους να σκεφτούν λογικά, απλά και δίκαια, με βάση την πείρα του πολιτισμού μας εδώ και πολλά χρόνια, σε άλλους τομείς.

  Υ.Γ. (update) Παρακαλούνται όσοι θέλουν να σχολιάσουν, να το κάνουν στο νέο ποστ (με το ίδιο θέμα) που περιέχει το ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ της πρότασής μου στο φόρουμ των Οικολόγων-Πράσινων. Επειδή το θέμα είναι θεσμικό, αν δεν δω θετική ανταπόκριση σε αυτό (εκεί) θα …ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ από το κόμμα αυτό (στο οποίο είμαι μέλος από το Μάρτιο του 2007) και γνωρίζω -από τότε- προσωπικά τον αρχηγό του Μιχάλη Τρεμόπουλο.
  Επίσης, θα ξαναγράψω το ίδιο ποστ στα αγγλικά και θα το προωθήσω με τον ΜΕΓΙΣΤΟ δυνατό τρόπο σε ΚΑΘΕ σχετικό χώρο ή συζήτηση στο (διεθνές) Διαδίκτυο. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και αφορά το ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  Τέλος, για να μην ψάχνεστε χάνοντας χρόνο, το νέο αυτό ποστ είναι:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/08/31/anti-censorship/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s