Η Ελλάδα ψηφίζει υπέρ της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (στο Νέο Φορμάτ Εγγράφων) σε… Παγκόσμια Ψηφοφορία!

«Η Ελλάδα ψήφισε υπερ της υιοθέτησης ως προτύπου του νέου κλειστού τύπου φορμάτ της Microsoft»– διάβασα πρώτη φορά αυτή την είδηση στο indy.gr (ΕΔΩ) σε άρθρο του Clopy.

Επειδή ο αρθρογράφος δεν δίνει links, παρά μόνο ένα χάρτη στατιστικών στοιχείων για την (ελάχιστα γνωστή στη χώρα μας) ΠΟΛΥ σημαντική αυτή ψηφοφορία, έψαξα τη φράση «First World Wide Format War» (που βρήκα στα γραφικά του χάρτη) μέσα στο google. Και γρήγορα βγήκαν εξωφρενικά στοιχεία, που θα έπρεπε να μας απασχολήσουν όλους ανεξαιρέτως (αν κάνουμε χρήση υπολογιστών):

Η ιστορία αυτή είναι καθοριστική για το μέλλον της τεχνολογίας και του πολιτισμού μας. Ενώ ΗΔΗ υπάρχει ένα αξιόπιστο διεθνές «πρότυπο ηλεκτρονικών εγγράφων» (το «ODF» – Open Document Format) η Microsoft πρότεινε το δικό της πρότυπο (φορμάτ εγγράφων) το οποίο… αν υιοθετηθεί διεθνώς θα προκαλέσει όχι μόνο… αστρονομικά νέα κέρδη στην εταιρεία, αλλά και έναν ιδιότυπο… Νέο Ηλεκτρονικό Μεσαίωνα, αφού το πρότυπο («OOXML«) που προτείνει η Microsoft περιέχει κρυφά τμήματα, των οποίων πολλές τεχνικές λεπτομέρειες είναι μυστικές, γνωστές ΜΟΝΟ στην ίδια την εταιρεία, ενώ το άλλο πρότυπο «ODF» είναι ανοιχτό και κατανοητό από όλους, τόσο στη βιομηχανία όσο και στα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η διένεξη αυτή, μεταξύ Microsoft και… υπόλοιπου (πολιτισμένου) πλανήτη Γη(!) έχει πάρει τελευταία τις διαστάσεις… Παγκοσμίου Πολέμου, όπου (προς το παρόν) έχασε σημαντική μάχη αυτή η εταιρεία, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα (απαιτούμενα) 2/3 των ψήφων των χωρών που συμμετέχουν στην ψηφοφορία, παρά μόνο 56%, ένα -ωστόσο- πολύ μεγάλο νούμερο, που εξηγείται μόνο λόγω (1) είτε βλακείας (2) είτε διαφθοράς των (ανευθυνο-)υπευθύνων σε πάρα πολλές χώρες (τις μισές περίπου – αφού κάθε χώρα έχει μόνο 1 ψήφο). (Μη χαίρεστε, γιατί η τελική ψηφοφορία θα γίνει το Φεβρουάριο του 2008, κι αν συνεχίσουν την ίδια ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ τακτική Ελλάδα και Κύπρος, δεν μας βλέπω καλά…)

Ε, λοιπόν, αυτό γίνεται μετά την αδιαφανή συμφωνία «κάτω από τα τραπέζι» μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Microsoft, που κόστισε στον Ελληνικό Λαό ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! Τα περισσότερα χρήματα χάθηκαν χωρίς λόγο, αφού αφορούσαν μαζικές αγορές λογισμικού Windows ενώ… το Linux δεν στοιχίζει απολύτως τίποτε (για αυτό το θέμα δείτε και παλαιότερο ποστ -ΕΔΩ).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s