Η θεμελιώδης Παρανόηση της Μπλογκόσφαιρας

this_is_not_a_cucumber.jpg

…είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ θέλει στο blog του παραβιάζοντας Νόμους και Ελευθερίες.

top_post1a.jpg

Νumber 1 Τop Greek WordPress post (9-9-2007, screen-shot)

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο και υπόλογο (και… καθόλου τέλειο, όπως εκφράζομαι).

Αν είπα μια κουβέντα παραπάνω όμως, την είπα γιατί -τελικά- ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ οι μπλόγκερ ότι…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ή το ΔΙΑΛΟΓΟ.
Το Σύνταγμα και οι Νόμοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ κάτι τέτοιο ΡΗΤΩΣ και ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ.
Π.χ. σήμερα έμαθα από υπεύθυνο Νομομαθή ότι… αν ένας πολίτης θεωρήσει ότι συκοφαντήθηκε και έχει βάσιμους λόγους γι’ αυτό, έχει ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα (μεταξύ άλλων) να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της ΔΙΚΗΣ του απάντησης ΜΕΣΑ στο συγκεκριμένο επικοινωνιακό χώρο, έντυπο (κλπ) όπου θίχτηκε.

Επιπλέον ο Νόμος ορίζει ότι η απάντηση αυτή «δέον να εμφανίζεται ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ή ΣΕΛΙΔΑ όπου έλαβε χώρα η επίθεση».

Δηλαδή, η Κυρά Μπλογκερίνα η νταλικέρισα από το Σείριο (ανύπαρκτο πρόσωπο – μην τρελαίνεστε) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λασπολογεί τον Χ πολίτη στο blog της και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να του… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΕΣΑ στο ΙΔΙΟ το blog της. Μάλιστα υποχρεούται (εκ του Νόμου) να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την απάντηση να μπει σε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ συζήτηση ή σελίδα όπου (κρίνει ότι) θίχτηκε.

Επομένως, μάγκες μου, Ναρκισσάκια μου, Πανάκια μου και Καλυβάκια μου, ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ. 🙂

Ο ΜΥΘΟΣ και η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ της Μπλογκόσφαιτρας είναι ότι… αποτελεί «κράτος εν κράτει». Δηλαδή ότι «φτιάχνει τους δικούς της κανόνες» (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα προηγούμενα).

ΟΧΙ, κυρίες και κύριοι, ΟΧΙ. Τα blog μας είναι ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ με έντυπα ή εφημερίδες, και αν κρίνετε ότι θίγεστε, από όσα είπα, ΕΧΕΤΕ το δικαίωμα να «μου την πείτε», με τον τρόπο που ΕΣΕΙΣ κρίνετε, εκεί ακριβώς στο ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ποστ που σας έθιξε, ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!

Λειτούργημα κάνουμε. ΞΥΠΝΗΣΤΕ και ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.
🙂

ΚΟΥΪΖ της ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΙΟΣ γιγαντο-blogger δήλωσε ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι ΔΕΝ θεωρεί το ιστολόγιό του «λειτούργημα» αλλά σκέτη «καύλα του»; Όποιος/όποια απαντήσει ΣΩΣΤΑ, θα πάρει δωρεάν, σε λίγο καιρό, το νέο CD με Trance Remixes του Μίκη Θεοδωράκη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ αν νομίζετε ότι… αστειεύομαι)!

ανυγουαίη…

ΕΠΙΠΛΕΟN: Ο Νόμος ΕΠΙΣΗΣ ορίζει ότι ΔΕΝ μπορώ να αλλάξω ΤΙΠΟΤΕ στην απάντησή σας, χωρίς ΝΟΜΙΜΟ ΛΟΓΟ (π.χ. επικάλυψη λέξεων που παραβιάζουν το νόμο). Επομένως, ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να.. μου «την πείτε» ΧΩΡΙΣ ΕΓΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΥΤΕ … ΚΟΜΜΑ ή ΤΕΛΕΙΑ στο σχόλιό σας!!!

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!

🙂

no-to-censorship.jpg

8 comments

 1. Ομαδεόν,

  εννοούσα φράσεις όπως π.χ θα σου κόψω τον κ…

  Επιεικώς θα πω, δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή συμπεριφορά.
  Όταν κάποιος θεωρεί πως έχει δίκιο υπάρχουν πολλοί τρόποι να το διεκδικήσει. Υπάρχουν οι σωστοί και οι λάθος. Μπορεί να παθιάστηκες, αλλά εκεί ήταν που θα έπρεπε από τη πλευρά σου να δείξεις «ικανότητα διαχείρησης κρίσεων».
  Σε κάποιο ιστολόγιο, όχι εντελώς άγνωστο, μετά από μερικές ώρες διεγράφη ένα σχόλιό μου που ήταν κατακριτικό για τον συγγραφέα του. Δεν μου έρεσε καθόλου αλλά δεν αντέδρασα. Δεν ξέρω, δεν το θεώρησα εν τέλει σημαντικό. Αν ήθελα όμως να αντιδράσω θα προτιμούσα να γράψω κάτι «πνευματώδες» και όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

  Χαίρομαι πάντως που απάντησες στο Διαγόρα ότι θα είναι το τελευταίο ποστ με θέμα την Καλύβα.

 2. @Πάρης
  Μετά από μια διαφωνία που είχαμε με κάποιο πρόσωπο σε κάποιο blog θεώρησε σκόπιμο να μπει στο δικό μου και να με υβρίσει, όταν του έκοψα ένα σχόλιο θεώρησε σκόπιμο να βάλει στο δικό του ένα ακραία υβριστικό σχόλιο και να παραδεχτεί ανοικτά ότι χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Φαινόμενα ανάλογα με αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό με ακραίες καταστάσεις με κάνουν να πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να βάλουμε μετυαξύ μας κάποιους κανόνες, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ. Σήμερα ρώτησα επανειλλημένα τον Πάνο να γίνει πιο σαφής και να ξεκαθαρίσει τι εννοεί και δεν το έκανε, αντίθετα συνέχισε την ίδια τακτική. Τέτοια συμπτώματα υποβαθμίζουν τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι οι bloggers για ένα καλύτερο διαδίκτυο και ελπίζω να μην συνεχίσει την ίδια τακτική του.

 3. @Πάρη

  (μόλις επέστρεψα – ελπίζω να είστε εκεί και τώρα)

  Σε ευχαριστώ που σχολίασες εποικοδομητικά.

  ΧΩΡΙΣ να αναφερθώ σε συγκεκριμμένα πρόσωπα καθόλου (το θέμα της γνωστής διένεξής μου έχει λήξει ή έστω σχεδόν λήξει και δεν ζήτησα ούτε ζητώ μεροληψία από κανέναν)…

  …όσον αφορά τα ανθρώπινα εκφραστικά λάθη που αναφέρεις, τα δικά μου βεβαίως, η φράση «θα σου κόψω τον κώλο» είναι ΒΕΒΑΙΩΣ οργισμένη, ωμή, «λαϊκή» και (κάπως αόριστα απειλητική). Ως γνωστόν ο κώλος ΔΕΝ μπορεί να κοπεί χωρίς γενικότερες βλάβες, και η φράση αυτή καλόν είναι να αποφεύγεται, παρά την εμπεριστατωμένη _ακραία_ αοριστία της, όταν την εκφράζουμε μέσω πληκτρολογίου.

  Για μένα ο πατριωτισμός είναι απλούστατα η τήρηση του Συντάγματος, που λέει ότι «επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Και επειδή… και στο παρελθόν είχα έρθει σε κάποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις με φασίστες, χουντικούς κλπ. και μολύνθηκε η αισθητική μου με τα (τότε συνηθισμένα) υβρεολόγια αυτού του τύπου, τείνω να χρησιμοποιώ αυτή τη φράση για να εκφράσω θυμό κατά ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ προσώπου ή πράγματος που τείνει να προκαλέσει ακραία απειλή ή περιορισμό της Ελευθερίας μας, συνολικά.

  Ετσι το θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό, όταν κάποιος λέει «από τώρα θα χέζεις ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΥ, και όχι εκεί που είμαι εγώ», να του απαντώ «ναι, αλλά αν πειράξεις τις ελευθερίες μας θα σου κόψω τον κώλο.

  Ο κώλος (και η κατάσταση «του κώλου») αποτελεί… λογικό επακόλουθο!
  🙂

 4. @omadeon
  Φίλε Γιώργο αρκετά ασχοληθήκαμε με παρόμοια φασιστοειδή απόβλητα, έτσι και αλλιώς όσο το κάνουμε ταίζουμε το ναρκισσισμό τους. Έχουν γίνει αρκετοί αγώνες για να πέσει η χούντα από την Ελλάδα, δεν χρειάζεται να βάζουμε στην θέση τους άτομα τα οποία θέλουν να επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο τα βίτσια τους και δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους. Απλά είναι φασίσταςόποιος κατηγορεί κάποιον χωρίς στοιχεία και το καλό που μας έκανε και στους δυο είναι διαφήμιση και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε.
  @Πάρη
  Του έγραψα πέντε φορές στο blog του να βγάλει ότι στοιχεία έχει και όχι να κατηγορεί τον omadeon με λόγια του αέρα, δεν το έκανε. Δεν σε ξέρω αλλά δεν χρειάζεται να υπερασπίζεσαι τέτοια στοιχεία, αύριο δεν ξέρουμε ποιού σειρά θα είναι.

 5. @akamas
  Καλησπέρα. Αν έχεις χρόνο και δεν διάβασες τα σχόλια που ΜΟΛΙΣ έγραψα σε απάντηση των σοβαρών σχολιών του Αλλού Φαν Μαρξ, κάντο σε παρακαλώ.

  Ο λόγος είναι απλός. Μπορεί μεν να έχεις απόλυτο δίκιο, και είμαι πολύ ευγνώμων (εγώ αυτή τη φορά) για την υποστήριξη, αλλά αυτά τα περίεργα φαινόμενα αξίζουν περισσότερη προσοχή.

  Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράματα, ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους. Εγώ επιμένω στην ΑΝΑΛΥΣΗ του φαινομένου, μπορεί στην αρχή να το βλέπω με πάθος, που εύκολα παρεξηγείται σαν εμπάθεια, αλλά γρήγορα αρχίζω να το βλέπω με τα πολύ ψυχρά μάτια του αντικειμενικού αναλυτή.

  Τόσο η λογική, όσο και η κοινωνική ψυχολογία τέτοιων φαινομένων με συναρπάζει. Θέλω να μελετήσω τον «νέο ιό» καλύτερα γιατί… ακόμη δεν έχει κυριαρχήσει στο είδος μας. Αποτελεί μεταλλαγμένο ζιζάνιο, όχι ακόμη… μεταλλαγμένο στάρι.

  Ευτυχώς ο «αντίπαλος» μας χάρισε ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ για τα «εργαστήρια » του μέλλοντος, όπου ορισμένα πράματα που εσύ κι εγώ θεωρούμε σήμερα αυτονόητα δεν είναι ΑΚΟΜΗ τόσο εμφανή στους περισσότερους (της δικής μας εποχής).

  Για να μη συνεχίσω την πολυλογία και… φανώ και παράξενος (αφού μας διαβάζουν εκατοντάδες άνθρωποι τώρα) – νούμερο 1 ποστ, όχι αστεία… θα καταλήξω με το εξής:

  Συζητάμε ΑΝΤΙΔΟΤΑ για τον ψηφιακό αυταρχισμό του μέλλοντος, που μπορεί να παρομοιαστεί με «ΙΝΤΕΡΝΕΤΟΔΙΚΕΙΟ» (κατά το Τηλεδικείο).

  Ο γνωστός άγνωστός μας ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ. Εστησε στη μπλογκόσφαιρα… ίσως το ΠΡΩΤΟ Ιντερνετοδικείο των Ψεύτικων Δικών του Μέλλοντος. 🙂

 6. 11 χρόνια πείρα. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

  Εχω δει ανθρώπους, να τους βαράνε λυσσασμένα μήνες και μήνες,

  μπουλούκια από τραμπούκους, που πληκτρολογούν σε βάρδιες,

  ώστε και τον ΥΠΝΟ ακόμη να τους στερήσουν

  και έτσι να τους βασανίσουν

  μέχρι να τους αποσπάσουν

  ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ

  «ύβρη»

  ώστε μετά να τους διαπομπεύσουν σαν «υβριστές».

  Τόχω δει σε αμερικάνικα φόρουμ (ιδίως)

  όπου ο πουριτανισμός έγινε και έπαιρνε

  αρχές δεκαετίες ενενήντα

  είδα ανθρώπους να τσαλακώνονται

  είδα άλλους να φοβούνται πως χάνουν τις δουλειές τους

  είδα την ΠΡΩΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΒΟΛΗ από ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΟΥΜ

  τάχω δει όλα

  και τώρα μου λες

  (αγαπητέ Πάρη) πως έσφαλα

  επειδή είπα σε έναν… εκκολαπτόμενο νεοσσό κυβερνο-φασίστα

  ότι «θα του κόψω τον κώλο»? Και φοβάσαι να γράψεις τη λέξη?

  ε, λοιπόν, συγνώμη, αλλά… ΠΟΛΥ λίγα του είπα!

  Ας ερχόταν εδώ, Ιούλιο και Αύγουστο και αρχές Σεπτέμβρη

  να απαντήσει ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ή έστω να στείλει κάποιον.

  ΟΧΙ να περιφρονεί και να κουρελιάζει το διάλογο.

  Τους ίδιους τους ανθρώπους να ΑΠΑΙΤΕΙ να «εξουδετερώσει».

  ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θα «εξουδετερώσει» ΠΟΙΟΝ?

  Αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν του αντιμίλησε

  πλην του Ακάμα

  δυστυχώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s