Ψηφιακή Καταστολή και Αντιστροφή Αιτιότητας

UPDATE: Ο προηγούμενος τίτλος αυτού του ποστ άλλαξε γιατί είναι ακατανόητος ή παράξενος σε μη-γνωρίζοντες τη συγκεκριμμένη υπόθεση Λογοκρισίας και της διαμάχης που ακολούθησε.

Πάντως ο τίτλος (για να μην ξεχνιόμαστε, όσοι… ξέρουν) ήταν «Κλωτσηδόν, Ομαδεόν, Ψηφιακό ΤΟΥΜΠΕΚΙστάν (δηλαδή αλλιώς… Το Μοναστήρι να’ ναι καλά)«.

Πάρα πολύ σπάνια υπάρχουν (επαρκώς ντοκουμενταρισμένες) τέτοιες περιπτώσεις, όπου οι αθώοι «πληρώνουν τη νύφη» κάποιας… ομαδικής σκοπιμότητας. Θεωρώ πως το θέμα αυτό έκλεισε και είναι πλέον επαρκώς ντοκουμενταρισμένο. Στην προηγούμενη συζήτηση (που θεωρώ πως κατέληξε με «ρουά ματ» / CHECKMATE) έκλεισα τα σχόλια, αλλά είστε απολύτως ελεύθεροι, χωρίς λογοκρισία, να (τη) σχολιάσετε ΕΔΩ.

Αντιγράφω εδώ (σε λίγο) ένα σχόλιό μου από άλλη συζήτηση (στο ίδιο blog), μαζί με κάποιες μικρές προσθήκες, γιατί εφάπτεται πολύ σημαντικών θεμάτων για την Ελευθερία Έκφρασης και τα Δικαιώματά μας, στο άμεσο μέλλον.

Σε αυτό ΕΔΩ το κείμενο ίσως κάνω και προσθήκες (που θα ξεκινούν με τη λέξη «UPDATE» σε κόκκινα γράμματα και κάποια ημερομηνία), οπότε… ας ΜΗ βιαστούν διάφοροι κακεντρεχείς να «πιαστούν» από αυτά που γράφω, γιατί μπορεί να υπάρξουν και άλλα (άαααλα -χεχε) στο ΙΔΙΟ αυτό το κείμενο, τα οποία να τους αποστομώσουν, σε σχέση «αντίστροφης αιτιότητας«. Τι είναι αυτό το πράγμα; Μη βιάζεστε, θα… σας πω σε λίγο.

Δηλαδή, αν παραστεί ανάγκη να αλλάξει αυτό ΕΔΩ το κείμενο εξ αιτίας π.χ. κακεντρεχών σχολίων που ενδεχομένως θα εμφανιστούν μετά από αυτό, τότε θα… καινοτομήσουμε διεθνώς (χεχε), εγκαθιδρύοντας την πρώτη ΘΕΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ της «αντιστροφής αιτιότητας», ένα φαινόμενο που (κανονικά) είναι πολύ αρνητικό και προκαλεί άπειρα (λίγο-πολύ γνωστά) προβλήματα στους Διαλόγους του Διαδικτύου.

 • ΤΙ είναι λοιπόν η «αντιστροφή αιτιότητας,» και ποια είναι η αρνητική όψη αυτού του φαινομένου; -Απλούστατα, η κατάσταση στην οποία υφίσταται κανείς μία σοβαρή προσβολή ή άλλη απαράδεκτη κατάσταση, σαν πρόκληση ή αιτία αντίδρασης, αλλά... απαντώντας (συνήθως όχι και με… ιδιαίτερο αυτοέλεγχο) σην αρχική πρόκληση, δίνει με αυτό τον τρόπο μία αφορμή για να θυματοποιηθεί (ή ακόμη και να διασυρθεί ολοσχερώς) αργότερα, σαν να ήταν οι απαντήσεις του «αιτία» (και όχι αποτέλεσμα) της πρόκλησης ή επίθεσης (ή άλλης απαράδεκτης κατάστασης).
 • Αυτό το αρνητικό φαινόμενο τροφοδοτεί ένα νέο «Κυνήγι Μαγισσών» όπου συνηθισμένη ετικέτα αναπήρωσης/θυματοποίησης είναι π.χ. το «υβριστής».
 • Επίσης τροφοδοτεί ένα άλλο (πολύ γνωστό) παγκόσμιο φαινόμενο, σαν δευτερογενή παρενέργεια, το γνωστό φαινόμενο του «troll», καθώς και άλλες αρνητικές καταστάσεις που ίσως μας δοθεί ευκαιρία να αναλύσουμε και να συζητήσουμε εκτενώς στο άμεσο μέλλον.

Ιδού το σχόλιό μου λοιπόν από μία άλλη συζήτηση (σε αυτό το blog):

πρεζα Tv May 23rd, 2007 at 11:26 am:

Κουραγιο σου ευχομαι!
Πες τουλαχιστον και το ονομα της εταιρειας για να μην την πατησουν και αλλοι….

omadeon May 23rd, 2007 at 11:54 am:

Φίλε μου, κανονικά θα το έλεγα, αλλά… (1) πρόκειται περί βλακείας, μάλλον, παρά περί εκμετάλλευσης (από πολλά άλλα που έμαθα) και (2) θεωρείται “αντιεπαγγελματικό” το να κατονομάσεις μια εταιρεία που κάνει λάθη όπως αυτά. Αν έκανε καμιά ΠΟΛΥ μεγάλη απάτη σίγουρα θα την κατονόμαζα βέβαια, αλλά… άστη να πάει στο διάολο, που λένε. Το πιο μεγάλο σοκ πρέπει να το έπαθε ο αγαπητός φίλος μου, που με έστειλε εκεί, στον… κολλητό του (που τον ξέρει τριάντα χρόνια περίπου). Άστα να πάνε…

@prezatv
Το ΠΟΛΥ τραγικό νέο αυτής της υπόθεσης, είναι η πρόσφατη… απόπειρα «e-Διαπόμπευσής μου» από άνθρωπο του οποίου η ευρύτερη διαδικτυακή κοινότητα περιέχει… γνωστούς αυτής της Εταιρείας, με αποτέλεσμα να υβρίζομαι και να στιγματίζομαι σαν «Αρχιψευταράκος» επειδή… τόλμησα (κάποτε) να αναφερθώ στην εταιρεία αυτή ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΩ:
https://omadeon.wordpress.com/2007/09/10/pote_xana
(δες την εικόνα, κι αν πιέσεις κλικ θα δείς και τα υπόλοιπα…)
ΔΙΟΡΘΩΣΗ: «Αρχιψευταράκος» ονομάστηκα επειδή (μεταξύ άλλων) ΔΕΝ παραδέχτηκα ότι είναι «υβριστικό και συκοφαντικό» το να πω για έναν πρώην εργοδότη(που ποτέ μου δεν κατονόμασα) τη φράση «ο βλάκας που δεν πλήρωνε»…

Ιδού και το σχόλιο που αναγκάστηκα να κάνω σε αυτόκλητο υπερασπιστή του… εργοδότη. Χωρίς να το θέλει ο άνθρωπος αυτός, εξέφρασε συνοπτικά τα νέα ήθη και έθιμα του… Ψηφιακού ΤΟΥΜΠΕΚΙστάν:
https://omadeon.wordpress.com/2007/09/10/pote_xana/#comment-1088

Εεεεεε…. και μετά, λες σύ, συναγωνιστή – συνάδελφε Νίκο (preza-tv) μου λες να «δώσω το όνομα της εταιρείας»!

Θα με κάψουν τότε ζωντανό τα Ιντερνετοδικεία των Συνοπτικών Εκτελέσεων (Υπολήψεων) του Μέλλοντος! Και θα προσπαθώ να βρω το δίκιο μου μέσω διαμαρτυρίας αλλά ματαίως. Θα μου λένε «έχεις hate-blog«:
https://omadeon.wordpress.com/2007/09/09/no_hate_blog/

Υ.Γ.
A, και… μη με βγάζεις χωρίς σοβαρό λόγο (π.χ. όχι επειδή κάποιοι σε επηρέασαν?) από το δικό σου blog-roll.
Ας ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ τουλάχιστον για αγώνες πολιτικούς.

Υ.Γ.2
Την»e-διαπόμπευση» ΦΤΗΝΑ τη γλiτωσα, κυρίως επειδή
1) ΕΠΕΜΕΙΝΑ μέχρι τέλους (κι ας ήταν επίπονο ή δυσάρεστο)
2) ΕΙΧΑ αρκετούς φίλους και γνωστούς δίπλα μου (έστω και αόρατους στο διάλογο, ή ορατούς μόνο σε λίστες blog-roll).
3) United We Stand, Divided We Fall. Ε, ΓΙ’ ΑΥΤΟ -άλλωστε- πήρα και το όνομα «Ομαδεών» (για να ΜΗ με ΞΑΝΑ-πατήσουν κλωτσηδόν κι… ομαδεόν!) 🙂 (αν και δεν αυτό είναι και η μόνη αιτία, για την δημιουργία αυτής της λέξης, π.χ. δείτε ΕΔΩ και τις εξηγήσεις στο αγγλικό κείμενο ΕΔΩ) .

Advertisements

3 comments

 1. @Alkibiades
  Δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίζεται το αφεντικό σο να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσα και τα θέτω και πάλιεδώ α)να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει για τον Γιώργο ή διαφορετικά να σταματήσει να συκοφαντεί. β) οι θέσεις που εξέφρασε για την εργοδοσία είναι προσωπικές ή του κόμματος του. Εαν δεν απαντήσει είναι υπόλογος για συκοφαντία.
  @omadeon
  Ένας υποψήφιος βουλευτής εκφράζει τις απόψεις του κόμματός του, δεν είναι συνεργαζόμενος γα να μπορεί να έχει διαφωνίες, πρόκειται για βασική αρχή της πολιτικής. Εκείνο για τον οποίο τον καλώ να απαντήσει είναι ποιά είναι η θέση τους για το ασφαλιστικό και για άλλα προβλήματα της χώρας. Εκτός εαν έχει τόση πολλή δουλειά και απαξοιεί να απαντήσει.
  @bioannis
  Σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα γίνεσαι μέλος με μια απλή αίτησηεφόσον αποδέχεται τις θέσεις τους και αγωνίζεται για την επίτευξη των σκοπών τους, δεν ξέρω εαν χρειάζεται να γίνει και κάποια εισήγηση από κάποιο ήδη μέλος για να γίνεις δεκτός. Αυτό που περιγράφεις είναι απλά μια μασονική τακτική, όχι τακτική μιας πολιτικής οργάνωσης.

 2. Όπως μπορείς να διαπυστώσεις διαβάζοντας τα blogs των οικολόγων κρυφός τους πόθος είναι να διαλυθεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα εξ ων συνετέθη για να βγουν αυτοί κερδισμένοι, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αναγκαιότητα της κοινωνίας μας και εκεί οφείλεται και η μεγάλη άνοδος του. Οι αγώνες συνεχίζονται και την επόμενη φορά θα βρεθούμε ακόμη υψηλότερα. Δεν γίνεται να αποκόπτεις την οικολογία από την ίδια την ζωή και να μιλάς μόνο για την προστασία της φύσης.

 3. Ανέκαθεν είχα πολλή συμπάθεια για το Συνασπισμό, και σε συγχαίρω για την αγωνιστικότητά σου σαν μέλος του.

  Πράγματι, δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που δικαιολογήθηκε η ηγεσία των Ο-Π για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με το Συνασπισμό. Μπορεί να είχαν δίκιο εν μέρει, αλλά πιο αξιοπρεπές θα ήταν απλά να δηλώσουν ότι «δεν τα βρήκανε» αλλά… είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις στο μέλλον. Ακόμη και αν ισχύει το παράπονο που άκουσα επανειλημμένα, δεν έπρεπε να του δοθεί τέτοια έκταση, μετατρέποντάς στο σε επίθεση κατά του ΣυΡιΖα, ώστε να χάσει την αξιοπιστία του. Κατά τα άλλα… ΞΕΡΟΥΝ μερικοί φίλοι Ο-Π να με εγκαλούν μην τυχόν και ταραχθεί η ενότητα του δικού τους κόμματος, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα και μεροληπτώντας υπέρ δικού τους υποψήφιου. Κρίμα, γιατί όπως ξέρεις σχεδόν η πλειονότητα των πρώην οικολόγων-Εναλλακτικών βρίσκεται ήδη ΜΕΣΑ στο Συνασπισμό…

  Υ.Γ. Τη διαφωνία μου για τους χειρισμούς της σχέσης Ο-Π με το ΣυριΖα είχα εκφράσει και σαν… παραμύθι:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/09/06/little-green-ridinghood/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s