Το μέλλον της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας

Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία έφαγε πια τα ψωμιά της, για πολλούς λόγους.

  1. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η σύγχρονη διακυβέρνηση είναι τόσο πολύπλοκη πια, ώστε ο σημερινός πολιτικός ηγέτης βασίζεται σε εργασία και σε αποφάσεις άλλων (συμβούλων, επιτροπών, επιστημόνων, κ.ο.κ.) και το μόνο που κάνει είναι (α) να επιλέγει λύσεις που ουσιαστικά επινοούν ΚΑΙ υλοποιούν άλλοι, συνήθως συλλογικά και (β) να “ηγείται” σε επίπεδο μάρκετιγκ και (αυτο-)διαφήμισης (δηλαδή… φούμαρα)!
  2. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο συγκεντρωτισμός βλάπτει από πολλές απόψεις και δεν έχει ούτε την ευελιξία μιας “έξυπνης αποκέντρωσης” ούτε την (άμεση) δημοκρατικότητα και αποδοτικότητα επιβίωσης που θα έχουν οι αποκεντρωμένες αυτόνομες κοινότητες στο μέλλον.
  3. Ο τρίτος λόγος είναι η γνωστή σε όλους μας διαφθορά, σήψη και δουλικότητα σε mega-συμφέροντα.
  4. Ο τέταρτος λόγος είναι η ατιμωρησία για κάθε είδους ψευτιά και ψεύτικη υπόσχεση προς το λαό. (Σχετικά με αυτό, διάβαζα σε αρχαίο κείμενο προ ημερών ότι στην αρχαία Αθήνα όσοι ηγέτες δεν τηρούσαν τις υποσχέσεις τους στο λαό ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΝ σε εκείνη την Αμεση Δημοκρατία. Θα βρω το κείμενο αυτό και ίσως το κάνω ποστ).
  5. Ο πέμπτος λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που βαριέμαι να απαριθμήσω (και θα βαρεθείτε κι εσείς, αλλά…. ήθελα να υπάρχουν 5 λόγοι και όχι 4). )
  • Επομένως, προς τα ΠΟΥ οδεύουμε;

Καλή ερώτηση, ΕΥΚΟΛΗ πλέον η απάντηση: – Οδεύουμε προς (τι άλλο;) την… καταστροφή (you guessed it), η οποία θα έχει τη μορφή Παγκόσμιας Κρίσης Πετρελαίου (Peakoil). Δείτε την προσωπική συλλογή links ΕΔΩ και την παγκόσμια συλλογή links ΕΔΩ (με… υπομονή όμως, γιατί κάνει αναζήτηση βρίσκοντας χιλιάδες links). Δείτε και σχετικό ποστ, που αφορά την υπέρμετρη “πονηρή” έμφαση κυβερνήσεων στην καταστολή των ρύπων πετρελαίου, «με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια» ή «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», και… ο νοών νοείτο:
https://omadeon.wordpress.com/2007/09/17/global-warming

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s