Εφημερίδα της Λαϊκής Κυβέρνησης, έτος 2107 (Αποκλειστικό Ρεπορτάζ μέσω… ΧρονοΜηχανής)

Πολιτικές Ματιές στο Παρόν από το Μέλλον

future-politics-banner-1b425x121.jpg

 • Ένα νέο blog που ήρθε μέσω… Μηχανής του Χρόνου, από το Μέλλον!

 • Ρεπορτάζ σοβαρό, αντικειμενικό, νεωτεριστικό αλλά ΚΑΙ αστείο!

 • Φτιάχτε φραπέ, κάντε κλικ αλλά προσέξτε μη σας… πέσει το ποτήρι απ’ τα γέλια!

(ιδιαίτερα αν δουλεύετε σε εταιρεία και δείτε την κόκκινη φράση στο τέλος του ποστ «Εφημερίδα της Λαϊκής Κυβέρνησης, έτος 2107″).

8 comments

 1. ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣEIΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Μ.

  1η:

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…

  Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους, της τελευταίας 50/ετίας, ανεξαρτήτου ειδικότητας, να μας στείλουν το καλλίτερό ρεπορτάζ της σταδιοδρομίας τους. Όλοι οι δημοσιογράφοι, ή σχεδόν όλοι έχουν πολλά και σημαντικά SCOOP, τα οποία εν τούτοις πέφτουν στη λησμονιά, αμέσως μετά τη δημοσιοποίησή τους.

  Η Ε.Δ.Μ. θεωρώντας ότι αυτές οι δημοσιογραφικές επιτυχίες, έχουν παίξει σφραγιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Δημοσίου βίου, αποφάσισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 1.9.2007, να συγκεντρώσει όλο αυτό το αφανές υλικό και να το καταθέσει με ειδικές εκδόσεις σε τόμο ή σε τόμους. Πρόκειται για πρωτοβουλία με ιστορικές αλλά και ερευνητικές-διδακτικές προεκτάσεις.

  Παρακαλούμε τους συναδέλφους από όλη τη χώρα και από κάθε Μ.Μ.Ε να σπεύσουν να μας στείλουν το δικό τους ρεπορτάζ- SCOOP, που θεωρούν ως το κορυφαίο της καριέρας τους.

  Αντιλαμβανόμενοι τις διαστάσεις αυτής της συνθετικής προσπάθειας, είμαστε βέβαιοι ότι θα συντρέξετε την προσπάθεια.

  Εκείνο που θα θέλαμε στη φάση αυτή είναι τα εξής απλά:

  1) Το πλήρες δικό σας ρεπορτάζ ή άρθρο που έκανε αίσθηση στην εποχή της δημοσιοποίησής του. Αναφερόμαστε και στο άρθρο, -ή και στο σκίτσο –γελοιογραφία, φωτογραφία ακόμη διότι ως γνωστόν πολλά άρθρα, φωτογραφίες ή γελοιογραφίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημοσιογραφία. Σας θυμίζουμε τον Γ. Βλάχο ιδρυτή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, συνεχίζει να μνημονεύεται για την περίφημη ανοικτή επιστολή του προς τον Χίτλερ ή τον σκιτσογράφο Φωκ. Δημητριάδη… για το… πράσινο κατσίκι του!

  2) Το προς αποστολήν υλικό σας θα είναι ευκταίο να σταλεί με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά αν αυτό είναι αδύνατον… τότε και οι φωτοτυπίες είναι αποδεκτές.

  3) Για λόγους προστασίας του αρχείου σας, αποφύγετε να μας στέλνετε φωτογραφικό υλικό με το κλασσικό ταχυδρομείο, ενώ μπορείτε να τις στείλετε με e-mail… καταφεύγοντας σε κάποιον φίλο που ξέρει.

  4) Το υλικό σας πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σας και φωτογραφία σας-κεφάλι . Αν έχετε κι άλλες επιτυχίες, το και πιθανότερο , μπορείτε αυτές να τις μνημονεύσετε στο βιογραφικό σας σημείωμα.

  Αυτά προς το παρόν και σας ευχαριστούμε για την εκ προοιμίου ανταπόκρισή σας. Η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα http://www.press-bank.gr θα παρακολουθεί και θα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις για το έργο: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…

  Για όποια άλλη διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στο info@press-bank.gr

  Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

  2η:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Μ.

  Η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Τύπου το Α! ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ.

  Οι ελεύθεροι ρεπόρτερς του Ελληνικού Τύπου, μόλις πριν λίγα χρόνια , εθεωρούντο … ως …τσόντα στον Τύπο. Παρακατιανοί. Σήμερα αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του. Πάντα ήσαν έτσι , αλλά λόγω μερικών αδαών εν …Ελλάδι, τους είχαν ως συμπλήρωμα … Σήμερα ο ελεύθερος ρεπόρτερ είναι ο κορυφαίος του ρεπορτάζ και της δημοσιογραφίας γενικώς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!

  Το συμπόσιο που διοργανώνει η Ε.Δ.Μ θα καταδείξει την καταλυτική σημασία του ρόλου του ελεύθερου ρεπόρτερ στα σημερινά Μ.Μ.Ε.

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ κάθε ελεύθερο ρεπόρτερ να δώσει το παρόν του στην εκδήλωση αυτή που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα.

  Όσοι δε επιθυμούν να είναι ομιλητές με αντικείμενο το ελεύθερο ρεπορτάζ, το μπορούν ,αρκεί να μας στείλουν την ομιλία τους έως τις 25 Νοεμβρίου 2007!

  Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ συνεπικουρούν κρατικοί φορείς αλλά και ιδιωτικοί ως χορηγοί.

  Οι ημερομηνίες, ο τόπος (πάντως θα είναι κοντά στην Αθήνα σε 2 θαυμάσιες περιοχές που προβληματιζόμαστε ποια από τις δύο θα επικρατήσει).

  Οι σχετικές λεπτομέρειες θα τρέχουν από την σελίδα αυτή και η ενημέρωσή σας θα είναι πλήρης.

  Για την εκδήλωση συμμετοχής στο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, επικοινωνείτε με το info@press-bank.gr ή στο τηλέφωνο 22950-85644

  Ως προς τα έξοδα συμμετοχής… δεν θα είναι περισσότερα από τα οικογενειακά σας έξοδα… στις εξόδους σας του Σαββατοκύριακου… Το έχουμε ρυθμίσει κι αυτό.

  Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ θα είναι μια γιορτή του ελεύθερου ρεπόρτερ…με πολλές εκπλήξεις και σασπένς.

  Προς το παρόν, αν είστε ελεύθερος –και μόνο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ-, εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας… και τα υπόλοιπα θα τρέχουν από τη δημοσιογραφική αυτή ηλεκτρονική εφημερίδα, σε καθημερινή βάση.

  Η Ε.Δ.Μ. ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο ακόμη…

  Σας περιμένουμε κι εσάς…ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ!

  και με την οικογένειά σας…

  Ειδικές προσκλήσεις δεν πρόκειται να σταλούν.

  ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

 2. ΟMADEON δεν υπαρχει πουθενα ο ΒΑγγελης Βενιζέλος.

  Λογικρίνεται απο το επισημο ΠΑΣΟΚ ενω ο Σκανδαλίδης ΟΧΙ.

  Νομιζω οτι πρεπει να αντιδρασουμε.

 3. Ναι,
  Νομίζω ότι το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ και όχι όσους είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.
  Θα ερευνήσω πρώτα τι λένε άλλοι μπλόγκερ, καθώς και ο Τύπος.

  Οπωσδήποτε, τέτοιο… σκανδαλώδες θέμα λογοκρισίας υπέρ του Σκανδαλίδη τον καθιστά «όνομα και πράμα» αλλά δεν με αφορά προσωπικά. Με αφορά ΚΑΘΕ είδος λογοκρισίας, όμως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s