S.A.R.O.M. αντί για F.Y.R.O.M. -μια Τέλεια Λύση!

Εγώ την άποψή μου την έχω πει εδώ και καιρό, και είναι πολύ απλή, αλλά… απλούστατα δεν αρέσει, ενώ… τα έχει όλα και συμφέρει. Για την FYROM, πρότεινα το όνομα SAROM, δηλαδή:

Slavic Albanian Republic of Macedonia (S.A.R.O.M.)

Αν δεν υπήρχαν οι ακραίοι Ελληνάρες και είχαμε κάποτε προτείνει αυτό το όνομα στους γείτονες ΟΣΟ ήταν ακόμη καιρός, θα είχε ΗΔΗ υιοθετηθεί. Τώρα πια, όμως, ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ να δεχτούν…

ΑΙΩΝΙΩΣ 100% εκτός πραγματικότητας, οι Ελληνες-εθνίκια ΔΕΝ καταλαβαίνουν την μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης, αν το όνομα «Μακεδονία» γίνει επίσημα αποδεκτό (που θα ΓΙΝΕΙ – μάλλον) σαν… κόπυράϊτ άλλων (παρά τις συμφωνίες για δικαίωμα χρήσης του ονόματος αυτού ΚΑΙ από τη χώρα μας). Μάλλον ΔΕΝ συνειδητοποιούν τις έμμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εμπόριο ή τον πολιτισμό, γι’ αυτό και παραμένουν πεισματάρηδες αδιάλλακτοι. Επομένως δίκιο έχει κάποιος Νίμιτς να ονομάσουμε από τώρα τη δική μας Μακεδονική επαρχία «Ελληνική Μακεδονία«! Αυτό που (κατάλαβα ότι) λέει ο Νίμιτς, όσο και δυσάρεστο (για τον εθνικό εγωϊσμό μας) έχει λογική συνέπεια και θα αποδειχθεί ότι είναι η μόνη λύση (αν αποτύχουν όλες οι άλλες).

 • UPDATE: Τελικά… μάλλον κατάλαβα ΛΑΘΟΣ, όμως! Ο Νίμιτς «υποτίθεται» ότι πρότεινε την ονομασία αυτή για το γειτονικό μας κρατίδιο, όχι για εμάς! Και ήταν -ως φαίνεται- η «είδηση» έξυπνη φάρσα του τετραπέρατου δασκάλου της μπλογκόσφαιρας ΡΟΪΔΗ! (Εξάλλου η δική μας Μακεδονία είναι ΗΔΗ εξ ορισμού Ελληνική). Όπα, μπερδεύτηκα τώρα…

Παρόλ’ αυτά, δεν χάνουμε τίποτα να… προσπαθήσουμε. Στείλτε το όνομα S.A.R.O.M. στο κόμμα σας (αν ανήκετε σε κόμμα) ή στην Κυβέρνηση, ή σε κάποιον Μάγο ή Βοηθό φακίρη (τουλάχιστον) μπας και… γίνει κάνα θαύμα. ΜΗΝ ξεχάσετε επίσης, αν είστε χαμηλής νοημοσύνης Εθνίκια, ότι… συμφέρει να δουν αυτή την πρόταση ΚΑΙ οι Αλβανοί του γειτονικού κρατιδίου! -ξέεερετε εσεις…

Αν είστε τυπογράφος, μακετίστας ή κατασκευαστής επιγραφών, δεν μπορεί παρά να χαρείτε κι εσείς, αφού το νέο αυτό όνομα θα ταιριάξει ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στην υπάρχουσα μακέτα, επιγραφή ή γραμματοσειρά, με… τα περισσότερα γράμματά του ακριβώς ίδια. Με απλά αυτοκόλλητα των νέων αρχικών S.A. αντί για F.Y. ίσως κάνετε και φτηνή δουλειά! 🙂

UPDATE: Μετά από τόσα χρόνια, εκπλήσσομαι διαβάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις. Η γειτονική μας χώρα επιμένει να δίνει ύψιστη προτεραιότητα στη συντήρηση του εθνικού μύθου της, ότι είναι δήθεν ΟΙ απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ η δική μας χώρα, αντί να παλέψει αυτό το θέμα στην επίσημη και δίκαιη αρένα των Ιδεών και της Ιστορικής Επιστήμης (διακωμωδώντας και στις Δημόσιες Σχέσεις την παραχάραξη της Ιστορίας, αλλά ΧΩΡΙΣ πάθος και ΧΩΡΙΣ φανατισμό) νομίζει ότι θα σώσει την υπόληψή της επιμένοντας ΟΨΙΜΑ σε σύνθετο όνομα για τη γειτονική χώρα, παρά τη θέλησή της. Αδυνατώ να παρακολουθήσω το παράλογο αυτό σενάριο, αλλά… ΑΝ επιμένετε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: S.A.R.O.M. αντί για F.Y.R.O.M. !!!

Βεβαίως, υπάρχει και άααλλη λύση. ΑΝ -τελικά- φτάσουμε στο απροχώρητο και… χάσουμε την ονομασία «Μακεδονία», προτείνω η δικιά μας Μακεδονία να μετονομαστεί σε… Βρωμομακεδονία. Με αυτό τον τρόπο, θα… τιμωρήσουμε τους δικούς μας υπαίτιους (για την απώλεια του ονόματός τους λόγω της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ αδιαλλαξίας και ΜΟΝΟ) ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε μία ΝΕΑ λέξη, δυσάρεστη ίσως για μας, αλλά… απολύτως νόμιμη διεθνώς.

Ω, ναι! Έτσι ΕΥΚΟΛΑ θα ξέρουμε, αλλά και θα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ εξίσου εύκολα σε ποια …(βρωμο-)χώρα ανήκει (κάποιο δικό μας προϊόν).

 • Vromomadeconia:
 • The only solution of Life after… Death (due to… αυτογκόλ).

10 comments

 1. αφού απορρίψαμε τις τόσες «σύνθετες» λύσεις που μας προτάθηκαν… όπως σωστά σχολίασε ο dictor, πρέπει να πούμε ότι η ζωή συνεχίζεται, ας ασχοληθεί η πολιτεία και με κάτι παραγωγικό τέλος πάντων.

 2. Γιώργο πολύ καλή η ιδέα σου.
  Συνδυάζει το φυλετικό; – ;εθνολογικό; στοιχείο (σλάβοι-αρβανίτες) και το γεωγραφικό (Μακεδονία).
  Πολύ θα ήθελα να δικαιωθείς

 3. Χμμμ….

  Δεν είναι κακό!

  Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα το λατρέψουν, οι Σλάβοι όμως θα το μισήσουν διότι τώρα καλόμαθαν στα σύκα, ε… στο Μεγαλέξαντρο κλπ.

  Εναλλακτικά εάν εγκριθεί μία αρνητική ονομασία για μας όπως
  «Μακεδονική Αυτοκρατορία του Τσαρ Αλεξάντερ», προτείνω να κάνουμε ρελάνς αποκαλώντας τους μονομερώς «Μπουχεσιστάν» και σφραγίζοντας τα διαβατήρια τους με την εν λόγω ονομασία όποτε τολμάνε να ροβολήσουν κατά δω.

  Είμεθα περήφανοι και πολυμήχανοι εμείς, αμ’ πώς!

 4. Όχι ρε γαμώτο, πρέπει να αλλάξω την ταμπέλα στο μαγαζί. Σας βρίσκεται τίποτα σε Κυριλλικό;

 5. Υπάρχει ρε παιδιά και μια… άλλη λύση, που είχε προτείνει ένας φίλος (και την ξέχασα).

  Απλούστατα, η μεν Σλαβική Μακεδονία να γράφεται με «Κ» και να προφέρεται «Makedonia», η δε Ελληνική να γράφεται με «C» και να προφέρεται «Masedonia».

  ΑΝ υπάρχει διάθεση για συνεννόηση, ΠΑΝΤΑ βρίσκονται λύσεις. Δυστυχώς όμως, εμένα οι ΔΙΚΟΙ μας με είχαν πει προδότη κάποτε (επειδή είχα προτείνει από την αρχή σύνθετη ονομασία) οι δε Σλαβομακεδόνες άλλαξαν γνώμη και πήραν τη χρονομηχανή να… αλλάξουν την ιστορία. Ας τους αφήσουμε. ΕΚΕΙΝΟΙ θα χάσουν μακροπρόθεσμα αν είχαμε ΧΙΟΥΜΟΡ και τους απονείμαμε… ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΟΝΟΥ και ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ του… Αλεξάνδρου, σε σεμνή σουρεαλιστική τελετή, και σε όλα τα κανάλια. Ακόμη κι ο Λαζόπουλος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, τότε!

  Αλλά ΧΩΡΙΣ χιούμορ, και ΧΩΡΙΣ μυαλό είναι όλα τα εθνίκια, είτε εδώ είτε κι εκεί. Ανήκουν στη Διεθνή των Ηλιθίων.

 6. Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα… Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση…

  *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα … ντόπια!

  *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της … Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη…

  *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται … στην Makedonija!
  Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ…

 7. @sid
  Ευχαριστώ για τα link. Θα παρακολουθήσω όλα αυτά τα βίντεο, με όλα αυτά τα… άκρως εξωφρενικά πράγματα.

  Είναι μάλλον προφανές ότι η μικρή γειτονική μας χώρα έχει πλέον ξεφύγει τελείως. Νομίζω επίσης ότι έχουν αρχίσει να απωθούν και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης που αρχικά τους είχε συμπαθήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s