Πότε ένα blog γίνεται FORUM; -η κακή χρήση των blog σαν Νέο Είδος Forum ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

UPDATE (2009): Με κανέναν τρόπο (πλέον) δεν πρέπει να εκληφθεί αυτό εδώ, το παλιό ποστ, σαν… προσωπική επίθεση κατά του Πάνου Ζέρβα. Αυτό το ποστ περιέχει συζητήσιμες (και ενίοτε αμφιλεγόμενες) ΓΕΝΙΚΕΣ (πλέον) ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ για το blogging, και ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Επιπλέον, έγιναν UPDATE που σηματοδοτούν τη συνειδητοποίηση μιας… άλλης κατάστασης, που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ πολλά από τα «δεδομένα» αυτού του ποστ (το οποίο παραμένει δημόσιο για ΑΛΛΟΥΣ λόγους – από τους αρχικούς). Π.χ.

 • UPDATE 2009: Ηταν απολύτως δικαιολογημένος ο αποκλεισμός του (αηδιαστικού σε… δολιότητα, ώρες-ώρες) Νοσφεράτου από την Καλύβα, αν και… υπερβολές έκφρασης ή λάθος επιθέσεις (σε τρίτους) προκλήθηκαν κάποτε, από αυτή τη διένεξη…

______________________________

Σήμερα είχα μια δυσάρεστη έκπληξη από κάποιους που συμπαθώ, το πολυγραφότατο (και ιστορικά χρήσιμο) blog «Πόντος και Αριστερά«, που… παρασυρμένο από έντονη ανάγκη να κατευνάσει κάποια… διένεξη (άλλων) διέγραψε χωρίς προειδοποίηση ένα ολόκληρο σημαντικό σχόλιο που έκανα (ΗΔΗ δημοσιευμένο) λόγω.. παρέμβασης τρίτου προσώπου (που λόγω της καλής διάθεσης του «Πόντος και Αριστερά» λογοκρίθηκε και η δική του παρέμβαση, εξίσου). Πάντως εγώ (πονηρεμένος από το παρελθόν)… έσωσα στο σκληρό μου δίσκο το σχόλιο (πριν λογοκριθεί) και το αναδημοσιεύω εδώ:

_state_of_freedom.jpg

Ρε παιδιά, εντάξει ο καθένας θέλει να είναι κυρίαρχος στο σπίτι του, κατανοητό αυτό.

Ο ψηφιακός χώρος έκφρασης ΤΟΣΩΝ πολλών σχολιαστών, όπως συμβαίνει στην ‘Καλύβα’, εκ των πραγμάτων δεν είναι πλέον χώρος προσωπικής έκφρασης ΜΟΝΟ του ιδρυτή της. Και αν θεωρεί, αυτός ο ικανός και αξιέπαινος (για τον κόσμο που μαζεύει) ιδρυτής αυτού του χώρου, αν θεωρεί -λοιπόν- ότι κάποιοι τον ενοχλούν με τον “τρόπο τους”, αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί ΟΛΑ τα άτομα που εκφράζονται, όχι μόνο τον ίδιο. Επομένως, πρέπει να έχουν ΚΑΙ αυτοί τρόπο να εκφράσουν την ενόχληση ή την μη-ενόχλησή τους.

Γεγονός παραμένει, ότι ο Πάνος είναι έμπειρος, ικανός μπλόγκερ… …και πολλά άλλα.

Αλλά το ΤΙ είναι ο χώρος συζήτησης που ίδρυσε, δεν μπορεί πλέον να το καθορίσει μόνο ο ίδιος, χωρίς να περιπέσει σε ατοπήματα, όπως αυτά που είδαμε. (σημείωση – την πρόσφατη Ολική Λογοκρισία του Νοσφεράτου)

UPDATE 2009: Ηταν απολύτως δικαιολογημένος ο αποκλεισμός του (αηδιαστικού σε… δολιότητα, ώρες-ώρες) Νοσφεράτου από την Καλύβα, αν και… υπερβολιές έκφρασης ή λάθος επιθέσεις (σε τρίτους) προκλήθηκαν κάποτε, από αυτή τη διένεξη…

Επιπλέον…
1) Υπήρξε και άλλος, λογοκριθείς και αποχωρήσας (από blog του Πάνου) προ 23 μηνών, o Allu Fun Marx (δείτε ΕΔΩ)

2) Υπήρξε επίσης ένας τέταρτος, που αντιμετωπίσθηκε με πολλή υποτιμητικότητα και υπεροψία. (Akamas)

3) Υπήρξε και ένας άλλος, που διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός της μεροληψίας εναντίον του, που δικαίωσε τους βιαστές της Αμαρύνθου.

Και θα υπάρξουν ΣΙΓΟΥΡΑ και άλλα παρατράγουδα. Μοιραία, θα κατανοήσουν τότε οι πάντες, ότι ο Πάνος δεν είναι πλέον απλός μπλόγκερ, ούτε η Καλύβα είναι σκέτο μπλογκ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οικειοποιείται το Λόγο άλλων, με τους οποίους οι προσωπικές του συγκρούσεις ή συμφωνίες απλούστατα δεν αφορούν τη συζήτηση.

Το θέμα θα συζητηθεί (και ήδη έχει συζητηθεί) αλλού, ελπίζω όμως να είναι σαφής η πρόθεσή μου για ΜΗ-σύγκρουση και για ήρεμο διάλογο, σε ένα θέμα που δεν αφορά πλέον τον Πάνο, αλλά αφορά ΟΛΗ τη μπλογκόσφαιρα, δημιουργώντας αρνητικά προηγούμενα.

Ο αποκλεισμός συζητητών από (σοβαρά) φόρουμ συμβαίνει πολύ πιο σπάνια, και γίνεται μόνο όταν αυτοί ενοχλούν συστηματικά όλο το κοινό, ΟΧΙ μόνο τον… συντονιστή τους (που εξ ορισμού έχει το πάνω χέρι).

Ρωτήστε κι εμάς που… κάτι ξέρουμε από τα forum και τα προβλήματά τους, και είναι εξαιρετικά βαρετό να τα βλέπουμε να ξαναφυτρώνουν εκεί που δεν θα έπρεπε.

Κάθε αντίρρηση δεκτή (και ελπίζω να μη λογοκριθεί το παρόν).

Σχόλιο από omadeon | Δεκέμβριος 4, 2007

UPDATE:

-Πολύ μετά τη στιγμή που το σχόλιό μου σβύστηκε από τον «Πόντο και Αριστερά» και μάλιστα αφού σβύστηκε εξίσου και η βεβιασμένη (εκ των υστέρων) «διευκρίνιση» που έστειλε εκεί ο Πάνος, με ιδιωτικό γράμμα στον administrator (αφού τα σχόλια είχαν κλείσει), ξαναμπήκα να δω ΤΙ είχε γίνει. Εντόπισα ένα τελευταίο σχόλιο, που είναι ένα ιδιαίτερα εκφραστικό ποίημα μέλους της ομάδας που ίδρυσε εκείνο το ιστολόγιο, ένα ποίημα του Μουμούλ. Παραθέτω εδώ κάποιες στροφές του ποιήματος, με ιδιαίτερη αφιέρωση (από μένα) στον μοναχικό διανοούμενο και αγωνιστή Νοσφεράτο (ΤΡΙΧΕΣ – 2009) και… ο νοών νοείτο. Δυστυχώς το αθώο ιστολόγιο Π&Α κινδυνεύει να… παρεξηγηθεί από τον Πάνο Ζέρβα, αν πει το παραμικρό που θα τον δυσαρεστήσει (δηλαδή αυτή είναι η εντύπωσή μου). Ομως, η ποίηση μερικές φορές τα λέει όλα, κι είναι αδύνατο να κυνηγηθεί όταν τα λέει τόσο σωστά, όσο τα εξής (στιχάκια του Μουμούλ):

Πάντα έτσι γινότανε, πάντα έτσι θα είναι
Πολλά από τα συμβαίνοντα γιατί,
είναι για θεαθήναι

Για μπλόκι θέλεις να το πεις, για οργάνωση για κόμμα
Μουσαφίρη τον εαυτό σου για να πεις δεν σούρχεται ακόμα

Γιατί αυτός που μένει τελικά, αυτός που έχει την αιγίδα
Είναι αυτός που τελικά κρατάει την σφραγίδα

Και πόνεσαν κι ας ίδρωσαν πολλοί για να το στήσουν
Έτσι το θέλησαν οι καιροί χωρίς να τους ρωτήσουν

Το που είναι τα άδικα και που είναι τα δίκια
Ο καθένας μιαν απάντηση, μέσα του, έχει, για αυτόν αντρίκεια

Σε κάτι που κανονικά έπρεπε να μισήσει
Στο αριστερό το μάγουλο δάκρυ έρχεται να κυλήσει

Γιατί εκεί έδωσε εαυτό, άφησε ψυχή και πόνο
Κι έρχεται η πουτάνα η στιγμή και φεύγεις πάντα μόνος

-Μουμούλ, blog «Πόντος & Αριστερά» (παρά τη δύσκολη λεπτή θέση του)

UPDATE 2009: ΤΡΙΧΕΣ ήταν ο… υμνούμενος από το ποίημα, τελικά. ΠΟΛΥ δόλιος... (τέλος πάντων)

83 comments

 1. Ομαδεών, ΠΑΛΙ σε πήρε το ποτάμι…

  Επιβεβαιώνεις με αυτό το ποστ, για μια ακόμα φορά, το επίπεδο της αξιοπιστίας σου!

  Την απάντηση που έστειλα με μέηλ στον Μ-π (γιατί δεν ήθελα να κάνω αυτό που συνηθίζουν κάποιοι με συμπεριφορά εμμονικής αλογόμυγας – δηλαδή να στέλνω σχόλια σε άσχετα ποστ) και αυτός την ενσωμάτωσε στο δικό σου σχόλιο που την προκάλεσε. Εκ των υστέρων έσβησε (κακώς) όλο το σχόλιο (και μερικά άλλα). Εσύ, όμως, είχες διαβάσει την απάντηση και είχες ακούσει ήδη ότι γράφεις ασυναρτησίες, αφού (πχ) το περιστατικό με το Μαρξ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ! Άσε που τότε ΔΕΝ υπήρχε καλύβα!

  Αλλά, κωλώνει πουθενά ο Ομαδεώνας;

  Για τους αναγνώστες σου λοιπόν, ιδού το (σβησμένο από τον Πόντιο) δικό μου σχόλιο- απάντηση στο δικό σου:

  *

  Ομαδεών, εξακολουθείς να κάνεις …ιστορικά λάθη:

  1. Ο ΑΦΜ ουδέποτε λογοκρίθηκε από την καλύβα – ούτε αποχώρησε ποτέ. Και πως να το κάνει, αφού η καλύβα υπάρχει 12 μήνες και όχι …23. Η αλήθεια είναι (μια και το θίγεις) ότι ο ΑΦΜ ένοιξε το μπλογκ του ως …hate blog για μένα, μετά από έναν ιστορικό καυγά που είχαμε ρίξει, επειδή έβριζε άλλους μπλογκερ, φίλους μου. Οι παλιοί τα θυμούνται αυτά! Στη συνέχεια, οι σχέσεις μας ομαλοποιήθηκαν απολύτως. Για μια περίοδο μάλιστα σχολίαζε τακτικά ο ένας στο μπλογκ του άλλου.
  [Προσθέτω: και, φυσικά, ούτε εγώ ούτε ο Μάρξ έχουμε την παραμικρή διάθεση να ανοίγουμε παλιές πληγές για να ικανοποιηθεί η περιέργειά σου!]

  2. Αμάν πια με τον Ακάμα! Έλεος! «Υποτιμήθηκε και λοιδωρήθηκε», το λες και το ξαναλές. Εκείνος ήρθε και μου ζήτησε να γράψω τη γνώμη μου για το μπλογκ του. Ευγενικά του απάντησα ότι μοιάζει στον ιδιοκτήτη του – και αυτό είναι καλό. Δεν ήθελα να του γράψω στα ίσια ότι δε μου άρεσε καθόλου, για λόγους ευγένειας. Ατυχώς, δεν κατάλαβε τη λεπτή ειρωνεία της απάντησης και νόμισε πως αργότερα, όταν σε υποστήριξε, άλλαξα γνώμη γι’ αυτόν και το μπλογκ του, λόγω προσωπικής εμπάθειας. Ο ακάμας ανήκει στην κατηγορία εκείνη των μπλογκερ με τους οποίους δε θέλω να έχω καμιά σχέση – και (εκ των υστέρων) κάνει κι αυτός το ίδιο. Γιατί τον ανακατεύεις τώρα;

  3. Αυτός που διαμαρτυρήθηκε στο ποστ της Αμαρύνθου το έκανε γιατί ήθελε σώνει και καλά να φιμωθεί ένας άλλος σχολιαστής, για τον οποίο είχε κακή γνώμη. Εγώ δεν ήξερα ούτε τον ένα ούτε τον άλλον και λειτούργησα με τη λογική αποφυγής των προσωπικών επιθέσεων. Από που κι ως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δικαίωσα τους βιαστές της Αμαρύνθου, είναι κάτι που ποτέ δεν κατάλαβα.
  [Προσθέτω: γιατί να θέλω να αθωώσω τους βιαστές, αφού ανέβασα το συγκεκριμένο ποστ, που τους καταδικάζει απερίφραστα;]

  Για το άν η καλύβα είναι μπλογκ ή φόρουμ ή απόκρυφο ευαγγέλιο δεν θα ασχοληθώ ξανά – είπα ό,τι είχα να πω. Ξεκόλλα! 🙂

  *

  Όσο για το δακρύβρεχτο ινδικό μελόδραμα του mumul, πολύ θα ήθελα να το σχολιάσω …επιτόπου, στους Ποντίους. Αλλά, πάλι, δε χάλασε κι ο κόσμος.

 2. Αγαπητέ Καλαμο-ιππέα Πανάρα,

  Σε ΟΛΕΣ τις μαλακίες που αραδιάζεις εδώ (για πολλοστή φορά) σου απάντησα ΗΔΗ, και είτε το ξέρεις, είτε κάνεις πως δεν το ξέρεις.
  Και επειδή υποκρίνεσαι συνήθως στον ΙΔΙΟ σου τον εαυτό (παρά στους άλλους) μάλλον το ξέρεις ήδη και αλλά ΔΕΝ ξέρεις ότι το ξέρεις.

  Επιπλέον, μιλάς εδώ ελεύθερα ενώ με λογοκρίνεις στο δικό σου μπλογκ.

  Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο, τσαμπουκάδες από χονδρούς κυρίους εδώ ΔΕΝ δεχόμεθα.

  ΔΙΑΙΤΑ !! 🙂

  Για το άν η καλύβα είναι μπλογκ ή φόρουμ ή απόκρυφο ευαγγέλιο δεν θα ασχοληθώ ξανά – είπα ό,τι είχα να πω. Ξεκόλλα!

  Μεγαλειότατε, ξεκολλήσθε ΕΣΕΙΣ. Ο Λαός περιμένει να πέσει η… Παστίλια σας (από το λαιμό)

  Ευχαρισθώ (όπως λέει ένας φίλος)

  Υ.Γ. Φυσικά το μακροσκελές σεντόνι σου, το γεμάτο ακαθαρσίες, θα πλυθεί, θα σιδερωθεί και θα απλωθεί στον ήλιο με HyperLINKS. 🙂
  Θα γίνει όμως αυτό ΠΟΛΥ αργότερα σήμερα, γιατί τρέχω σε δουλειές (και επίσης για μπάνιο). Αν είχες γίνει χειμερινός ρε σαχλαμάρα ΔΕΝ θα είχες καβαλήσει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ το καλάμι, ΚΑΙ θα είχες χάσει μερικά από τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ κιλά σου! 🙂

  Υ.Γ.2 Το ΔΙΚΟ ΣΟΥ «επίπεδο αξιοπιστίας» να ανεβάσεις, που το έριξες ΠΟΛΥ χαμηλά, και να πάψεις να αλλοιώνεις το παρελθόν όπως σου καπνίσει, με ΠΑΓΙΑ στρατηγική την λασπολόγηση της αξιοπιστίας των ΑΛΛΩΝ (όταν δεν συμφέρει στον υπέρμετρο εγωϊσμό σου). Ασχολήσου με θέματα όπου ΕΙΣΑΙ αξιόπιστος, όχι με τα εγωϊστικά ΠΑΘΗ σου.

 3. Έξοχη απάντηση, Ομαδεώνα!

  100% Ομαδεών – με μπλέ και πράσινους κόκκους!

  (χυδαιότητας και προσωπικής εμπάθειας)

  Και, φυσικά, επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ.

  Συνέχισε έτσι – γιατί όχι;

  Το έχω πει ξανά: η μεγαλύτερη δικαίωση της απόφασής μου να σε πετάξω έξω από την καλύβα (ως κάτι ανεπανόρθωτα βρωμερό) είναι τα ίδια σου τα κείμενα. Προσπάθησε κι άλλο, θα εξευτελίσεις τον εαυτό σου ακόμα περισσότερο, δεν είναι δύσκολο!

 4. Όπα! έβαλες και moderation για πάρτυ μου; Ποσώς με ενδιαφέρει – αν θέλω να στείλω σχόλιο εδώ, θα το στείλω και θα περάσει. Ώσπου να πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου, μπαγλαμά ξεκούρδιστε!

  (περί το 2027 – ας είμαστε καλά και οι δύο ως τότε!)

 5. ΛΕΙΠΩ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Και έβαλα εντελώς προσωρινά τα σχόλια σε κατάσταση αναμονής. Πολύ σύντομα όμως, από άλλον υπολογιστή, μπήκα να δω το μέηλ μου. Και ανακάλυψα εκεί ένα υβριστικό και υποτιμητικό σχόλιο που με αποκαλεί… “μπαγκλαμά ξεκούρδιστο”, και καυχιέται ότι θα με… ενοχλεί μέχρι το έτος 2027! Ιδού το σχόλιό του (που ΦΥΣΙΚΑ θα ελευθερωθεί αργότερα, διότι εδώ δεν αστειεύομαι στην ΜΗ-λογοκρισία) όπως το αντέγραψα απ’το χοτμέηλ (έχω και δυσκολία να το γυρίσω τώρα στα ελληνικά). Τους κωδικούς για λειτουργία του μπλογκ δεν τους έχω στο χοτμέηλ (ενώ έτσι κι αλλιώς θα επανέλθω κάποιες ώρες αργότερα).

  [OMADEON] Please moderate: “Πότε ένα blog γίνεται FORUM; -η κακή χρήση των blog σαν Νέο Είδος Forum ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(1)”
  Από: support@wordpress.com (support@wordpress.com)
  Προσθήκη επαφής Προσθήκη επαφής
  Εστάλη:
  Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2007 12:24:01 μμ
  Προς:
  omadeon@hotmail.com

  A new comment on the post #359 “Πότε ένα blog γίνεται FORUM; -η κακή χρήση των blog σαν Νέο Είδος Forum ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(1)” is waiting for your approval
  https://omadeon.wordpress.com/2007/12/05/forum_blogs/

  Author : Πάνος ……..
  E-mail : ….
  URL : ….
  Whois : http://ws.arin.net/cgi-bin/whois.pl?queryinput=….
  Comment:
  Όπα! έβαλες και moderation για πάρτυ μου; Ποσώς με ενδιαφέρει – αν θέλω να στείλω σχόλιο εδώ, θα το στείλω και θα περάσει. Ώσπου να πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου, μπαγλαμά ξεκούρδιστε!

  (περί το 2027 – ας είμαστε καλά και οι δύο ως τότε!)

 6. Λοιπόν, επειδή επέστρεψα μόλις τώρα σπίτι, βρήκα κι άλλο σχόλιο σε αναμονή, και… βιάζομαι (ενώ υπάρχει σοβαρή βλάβη στο διαδίκτυο όπως έμαθα, η οποία ενδέχεται να μη διορθωθεί εύκολα – πέφτουν γραμμές που δεν είναι του ΟΤΕ λόγω υπερφόρτωσης παντού) όποιοι στείλουν σχόλια ΑΝ τα δουν ξαφνικά να είναι σε «moderation» να ξέρουν ότι αυτό θα είναι εντελώς προσωρινό και ότι κανένα σχόλιο δεν λογοκρίνεται. Απλά… είναι άδικο για μένα τον ίδιο, να με… βρίζουν (ενδεχομένως) κάποιοι κι εγώ να μη μπορώ να απαντήσω, και.. ούτε καν να έχω μάθει το βρισίδι ή τη λάσπη (όντας χωρίς σύνδεση).
  -ΟΠΩΣ ακριβώς ο αγαπητός Ροϊδης, που βάζει moderation όταν λείπει από το σπίτι του και το ενεργοποιεί μόλις είναι πάλι παρών, το ίδιο θα κάνω κι εγώ (και αμαρτίαν ουκ έχω).

  O Πάνος Ζέρβας έχει ξεσαλώσει σε παραλήρημα εγωϊσμού, εγωπαθούς υπεροψίας και μανιώδους υποτίμησης της αξίας άλλων ανθρώπων (π.χ. έριξε λάσπη ΚΑΙ στον Μουμούλ… ενώ ταυτόχρονα με φιμώνει μέσα στο δικό του μπλογκ. E, αυτό το ποστ θα είναι το τελευταίο όπου θα ανεχτώ τους τσαμπουκάδες του. Μελλοντικά ποστ (με θέμα τη διένεξή μας) από τώρα και στο εξής θα αναρτώνται σε άλλο, ειδικό μπλογκ, το http://panikos.wordpress.com
  (κλπ)

  Λοιπόν…. πάμε παρακάτω…

  Ελευθέρωσα ΚΑΙ τα δύο υβριστικά και συκοφαντικά «σχόλια» του Μεγαλομπλογκάρχη, και απαντώ περιληπτικά σε μερικά από τα «διαμάντια» του (έπεται συνέχεια)…

  αν θέλω να στείλω σχόλιο εδώ, θα το στείλω και θα περάσει. Ώσπου να πάψεις να ασχολείσαι μαζί μου, μπαγλαμά ξεκούρδιστε!

  Ξέρεις, Πανούλη, για να γίνεις ΜΕΓΑΛΟΣ λογοτέχνης (διότι καλός λογοτέχνης ήδη είσαι) πρέπει να μάθεις να αποδέχεσαι τη δική σου κακή πλευρά, εκείνη που κριτίκαρε ΚΑΙ ο Μιχάλης Τρεμόπουλος (ΔΕΣ ΕΔΩ) ΚΑΙ πολλοί άλλοι (πλέον), τη σκοτεινή ή τη θυμωμένη πλευρά σου, που ατυχώς… καταπιέζεις υπερβολικά (και κινδυνεύεις από υγεία, αυξάνει το στρες κλπ). Εγώ σου είπα ΗΔΗ τι να κάνεις, για να χάσεις ΚΑΙ κιλά ΚΑΙ υπερβάλλον… βάρος εγωίσμού, αλλά εσύ… εκεί, απειλείς ότι θα με βρίζεις μέχρι και το… 2027.
  Εεε…
  Δεν ντρέπεσαι, ρε σαχλαμάρα, να με βρίζεις ΤΟΣΟ ξενέρωτα και ΤΟΣΟ ηλίθια, άκου εκεί «μπλαγκλαμά ξεκούρδιστο»!!! Εγώ ΟΥΤΕ καν αγγίζω μπλαγκλαμάδες και μπουζούκια, αλλά είμαι… πολύ καλά κουρντισμένος: Σκέτο συνθεσάϊζερ -λέμε- ΚΑΙ με συστατική επιστολή…. από κάποιον πολύ Μεγάλο, που τώρα ξεχνάς, Μεγαλομπλογκαρχιδέστατε…

  η μεγαλύτερη δικαίωση της απόφασής μου να σε πετάξω έξω από την καλύβα (ως κάτι ανεπανόρθωτα βρωμερό) είναι τα ίδια σου τα κείμενα.

  Τα δικά μου κείμενα ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι, κι όποιος θέλει τα διαβάζει πατώντας πλήκτρο και βλέποντας τους συνδέσμους. ΕΣΥ δικαιώνεις τα… κοσμητικά επίθετα που σου έριχνα στο παρελθόν, διότι είσαι ανεπανόρθωτα βρωμιάρης βαθιά μέσα σου, και πιάνεσαι από ό,τι βρεις μπροστά σου για να δικαιώσεις με τσαμπουκά και με το ζόρι τον ηλίθιο… τετράπαχο εγωΪσμό και την καλοπερασιάτικη Κοιλάρα σου. Προφανώς ξέχασες ΤΙ φασισταριό έδειξες ότι κρύβεται στο υποσυνείδητό σου, όταν έπαιρνες το μέρος… κακοπληρωτή εργοδότη μου (ακολουθεί λινκ στο σημείο συζήτησης όπου σου ξέφυγε):
  https://omadeon.wordpress.com/2007/09/09/no_hate_blog/#comment-992

  Ομαδεών, εξακολουθείς να κάνεις …ιστορικά λάθη:
  1. Ο ΑΦΜ ουδέποτε λογοκρίθηκε από την καλύβα – ούτε αποχώρησε ποτέ. Και πως να το κάνει, αφού η καλύβα υπάρχει 12 μήνες και όχι …23. Η αλήθεια είναι (μια και το θίγεις) ότι ο ΑΦΜ ένοιξε το μπλογκ του ως …hate blog για μένα, μετά από έναν ιστορικό καυγά που είχαμε ρίξει, επειδή έβριζε άλλους μπλογκερ, φίλους μου. Οι παλιοί τα θυμούνται αυτά! Στη συνέχεια, οι σχέσεις μας ομαλοποιήθηκαν απολύτως. Για μια περίοδο μάλιστα σχολίαζε τακτικά ο ένας στο μπλογκ του άλλου.

  Εντελώς χεσμένη έχω την… Ιντερνετική σου Ιστορία. Οι βρωμιές που διέπραξες ΜΙΑ-ΜΙΑ βγαίνουν όμως στη φόρα. Μας παραμύθιασες ότι δεν λογόκρινες ποτέ κανένα, και… βγαίνει ξαφνικά ο νηφάλιος καλοπροαίρετος Allu Fun Marx κι αποκαλύπτει ότι του λογόκρινες κάποτε σχόλια, τόσο πολύ ώστε άνοιξε δικό του blog (που και ΤΩΡΑ αποκαλείς «hate-blog»). Φυσικά ο άλλος σε έχει ήδη συγχωρήσει (όπως κι εγώ στο παρελθόν) αλλά ΕΣΥ παραμένεις αμετανόητος και μνησίκακος, και δεν χαρίζεις κάστανο. Ε, ΧΕΣΤΗΚΑ αν ήταν στην καλύβα που έκανες τις βρωμιές σου ή σε άλλο blog. Η ουσία μετράει, και σου απάντησα ΗΔΗ, στο εξής σχόλιο (απευθυνόμενος και στον AFM):
  https://omadeon.wordpress.com/2007/11/30/panos-zervas/#comment-1936
  […]
  Ο Πάνος έσπευσε ΜΕΤΑ το κλείσιμο της συζήτησης, να στείλει ένα δικό του τελευταίο σχόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε χωρίς δυνατότητα απάντησης (από μένα), το οποίο… διαψεύδει το γεγονός ότι λογοκρίθηκε προ 23 μηνών ο Allu Fun Marx.
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/12/02/32-12-2007/#comments (παρέμβαση Πάνου στο δικό μου σχόλιο αρ.50)
  Εκείνο που δεν μας εξήγησε όμως καθόλου ο Πάνος, είναι οι ίδιες οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ αποκαλύψεις, που παράθεσα σε αυτό το ποστ,

  Πάνος Ζέρβας (στην Καλύβα και εδώ):

  Τη “φήμη” που άκουσες (και αναπαράγεις ελαφρά τη καρδία) προφανώς τη διαδίδει κάποιος ηλίθιος και κακοήθης ψευτράκος (και άθλιος συκοφάντης), που σε εκμεταλλεύεται, ως αφελές φερέφωνό του.

  Πάνος Ζέρβας (στο «εκ των υστέρων σχόλιό του» σε μπλογκ φίλου του):

  1. Ο ΑΦΜ ουδέποτε λογοκρίθηκε από την καλύβα – ούτε αποχώρησε ποτέ. Και πως να το κάνει, αφού η καλύβα υπάρχει 12 μήνες και όχι …23. Η αλήθεια είναι (μια και το θίγεις) ότι ο ΑΦΜ ένοιξε το μπλογκ του ως …hate blog για μένα, μετά από έναν ιστορικό καυγά που είχαμε ρίξει, επειδή έβριζε άλλους μπλογκερ, φίλους μου. Οι παλιοί τα θυμούνται αυτά! Στη συνέχεια, οι σχέσεις μας ομαλοποιήθηκαν απολύτως. Για μια περίοδο μάλιστα σχολίαζε τακτικά ο ένας στο μπλογκ του άλλου.

  Ε, κάποια στιγμή, ο «μπλογκαρχιδέστατος» (όπως τον αποκάλεσε άλλος σχολιαστής στο οικολογικό φόρουμ) Πανάρας ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσει, ΑΝ τελικά «οι σχέσεις του ομαλοποιήθηκαν» (με τον AFM) ή αν εγώ «είμαι έρμαιο κάποιου ηλίθιου και κακοήθη ψευτράκου (και άθλιου συκοφάντη), που με εκμεταλλεύεται, ως αφελές φερέφωνό του«.

  Λυκοφιλίες, μεροληψίες, και λογοκρισίες της Μπορντελόσφαιρας!

  Υ.Γ. Στο μεταξύ ανακάλυψα ότι (για να μην κουράζεται) ο Πάνος χρησιμοποιεί τακτικά και το ‘κόπυ-παίηστ’ στις δικές του παραγράφους, ΧΩΡΙΣ να ελέγξει καν αν έχουν ήδη απαντηθεί. Π.χ. η τελευταία παράγραφος (περί Αλλου Φαν Μαρξ) μπήκε αυτούσια (με κόπυ-πέηστ) δεύτερη φορά στο σημερινό του σχόλιο! τσκ, τσκ, τσκ…

 7. Υ.Γ.2 Μου τηλεφώνησαν ότι μάλλον θα λυθεί το πρόβλημα των γραμμών του ΟΤΕ σήμερα, ίσως και να λύθηκε ήδη. Ως εκ τούτου, πολύ προσωρινά έχω προληπτικό moderation. Ο Πάνος είναι επίσης ελεύθερος να απαντήσει στις απαντήσεις μου, αλλά ΜΟΝΟ μία απάντηση για κάθε δική μου. Αλλιώς θα… μου βρωμίσει το μπλογκ όπως έκανε άλλος… χονδρός κύριος προ ημερών και την πάτησε οικτρά. Αλλά αντί να λογοκρίνω τον Πανάρα, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΣΒΥΣΩ ΤΪΠΟΤΕ, παρά θα τα μεταφέρω σε άλλο μπλογκ, αν παραστεί ανάγκη, αφήνοντας σκέτο λινκ εδώ. Υπάρχουν ΠΟΛΥ σοβαρές συζητήσεις που δεν είναι δυνατό να τις πετάξουμε στα σκουπίδια λόγω των τσαμπουκαλήδων… χονδρών κυρίων που… μπαίνουν εδώ μέσα ΜΟΝΟ για να βρίσουν.

 8. george,

  πες μου αν φταίω εγώ τώρα:

  Ο γνωστός μοσχοκέφαλος του Χαλανδρίου, μακπορδους, σου (και μου) επιτέθηκε πάλι μέσω του ηλίθιου μπλογκ του- ναι, αυτό με την καπελαδούρα του Dylan…Aφού του απάντησα καταλλήλως μέσω ΚΑΙ e-mail, ο χοντρός άσχημος κατέβασε τα σχετικά ποστς (ναι, ναι δεν το έχει ξανακάνει χαχαχαχαχα…) και σήκωσε ποστ όπου μου κάνει ψυχιατρική ανάλυση και βγάζει το πόρισμα ότι πάσχω από το περιβόητο…σύνδρομο της Στοκχόλμης (το γνωρίζεις, είμαι βέβαιος, και δεν επεκτείνομαι).
  Μετά από αυτά, ποια η θέση μου; Ήδη έχει αποφασισθεί, σε συνεργασία με δύο φίλους, η απόβαση στο μπλογκ του, το οποίο θα «ξεσκίσουμε», και D-day ορίστηκε το Σάββατο (ίσως και Κυριακή, ο μπέμπης έχει απρόβλεπτες ανάγκες!). Όπως έλεγε και ο Timothy Leary, «Tune in, turn on, drop out»

 9. Ρε πουλάκι, αητέ παρεξηγημένε

  ΜΗΝ ανησυχείς, ΕΚΕΙ θα είμαι….

  Για μένα η υποκρισία και η ψευτιά είναι τα μόνα ασυγχώρητα, το να σε βρίσω ή να με βρίσεις (ιδίως λόγω παρεξήγησης) είναι ΠΤΑΙΣΜΑ, ελάχιστο πράμα, σκόνη στα παπούτσια μας, κ.ο.κ.

  Μόνο ένα πράμα σας θέλω να τηρήσετε. Να είστε πραγματικοί άντρες, ΟΧΙ να κάνετε αυτά που σας κάνουν. Ξέρεις τι εννοώ. Κώδικας τιμής ανδρών, όχι πουλερικών με προσωπείο.

  Από τα λίγα που μου είπες έφριξα, διότι τη Στοκχόλμη τη συμπαθώ και ΔΕΝ μου αρέσει να την πιάνουν στο στόμα τους οι κοιλαράδες οι στερημένοι από… Σουηδέζες. αχαχα (και το σύνδρομο της Στοκχόλμης φυσικά το ξέρω).

 10. Μπα… στερημένος από Φολεγανδριώτισσες είναι (οι έχοντες μνήμη ελέφαντα ξέρουν τι εννοώ). Κι εσύ πουλάκι μου, τι το ήθελες και μου φόρεσες πλαστική σακούλα στο κεφάλι; Μάλλον, D-Day χρειάζεται το όπισθεν του «πουλακίου» σου πουλάκι μου.

 11. Δεν ξέρω για ποιές πλαστικές σακούλες μιλάτε.

  Πάντως ο μπλογκαρχιδοπατερισμός είναι ΠΕΡΑΝ των πλαστικών διαφορών.

 12. ρε πούστρα, άλλη δουλειά δεν κάνεις από το να σερφάρεις στα μπλογκς; Ax, ξέχασα ότι είσαι άνεργη. Γκέι και άνεργη. ΑΜΕΑ, γκέι και άνεργη….τσκ, τσκ, τσκ.

  Μία παράγραφος σου αρκεί. Τώρα μιλάω με το Γιώργο. George, μου χρωστάς ένα κάποιο 2ο μέρος μίας πραγματείας.

  ΥΓ. Μόλις έδωσα στο Χοντρό 24 ώρες διορία να κατεβάσει το ποστ για το γιο μου. Το Σάββατο, ομού μετά των κουνιάδων μου, το μπλογκ του (σε πρώτη φάση, οψόμεθα εις Φιλίππους για τα υπόλοιπα) θα γίνει «γραβιέρα»…

 13. Βρε πουλάκι μου, αν αυτός σερφάρει όλη μέρα στα μπλογκς και ξύνει την αιμορροΐδα του είσαι εσύ. Τι άλλο δείχνει η ολοήμερη εμμονή σου; Για πες μας τώρα, έχεις και γιο; Θα μου τον γνωρίσεις;

 14. Ε, έχεις δίκιο μικρέ αητέ, για το 2ο μέρος μιας πραγματείας.

  Κάνω ρε παιδιά μια έρευνα (που θα βγεί στο φως εν καιρώ). Κωλύομαι όμως (εκτός από την ιστολογοπαπαρίαση που με πιάνει) και από έλλειψη κάποιων (σβυσμένων τώρα) παλιών ποστ / σχολίων. Ιδιαίτερα με ενδιαφέρουν τα πιο καυτά ποστ του Κατσαρίδα, εκείνα που σβύστηκαν κι ενοχλήθηκε ΤΟΣΟ πολύ ο γνωστός χονδρός φίλος μας. Προσπαθώ να είμαι 100% αντικειμενικος.

  Εξετάσεις στην Μπλογκαρχιδοπαπαρολογία μπορεί να περάσω άνοιξη (χεχε).

  ρε αητέ, σοβαρά, σου πείραξε κάποιος άλλος το… γιό σου? Θα δω ΤΙ εννοείς, κι αν έχεις δίκιο, θα δούμε ποιός θα πειραχτεί πιο πολύ.

  Υ.Γ. Μην τσακώνεστε ρε παιδιά εδώ, εμένα καλό μου κάνει. Εσεις όμως χαλιέστε τζάμπα. Believe me.

 15. Για να γράφει για το γιο σου, πάει να πει ότι ξέρει ποιος είσαι, ναι ή ου;

  (και που γράφει για το γιο σου, βαριέμαι να ψάχνω σαν να διαβάζω το Πόλεμος και Ειρήνη)

 16. είναι γνωστό ότι έχουμε μπέμπη, 10.5 μηνών. Το έλεγα από πέρυσι, φον πουστ. Τινές στόκοι τύπου antonaros, itis και μακπόρδους έκριναν σκόπιμο να τα βάλουν με ένα μωρό. Και τώρα δουλειά σου, φον πουστ.

 17. 1. J.McPordus – Δεκέμβριος 6, 2007
  Γιά ένα πράγμα χαίρομαι μόνο…όταν το “troll” είναι καρπερό κι έχει αποκτήσει τέκνα! Σημαίνει ότι σε άξια χέρια θα παραδοθεί το επάγγλεμα του πρωτοπόρου πατρός και δεν θα χαθεί η τέχνη!

  Μάλιστα… μόνο που το «τέκνο» αυτό θα μπορούσε να είναι μεταφορικά ο Ομαδέων. Μάλλον το πουλάκι πιάστηκε από τη μύτη.

  ΥΓ Itis??

 18. @J-A
  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πιάστηκε από καμιά μύτη. Εγώ έχω δεδηλωμένη παρουσία στη μπλογκόσφαιρα πολύ λιγότερων μηνών και όποιος ξέρει ανάγνωση, το ξέρει ήδη.

  Πάντως ειρωνείες για παιδιά αντιπάλων θεωρούνται «κάτω από τη ζώνη» χτυπήματα. Ιδωμεν….

 19. Χμμ, οκ τότε. Σβήσε το προηγούμενο σχόλιο όπου αναπαράγω το σχόλιο του στερημένου από Φολεγανδριώτισσες. Δεν χρειάζεται πλέον.

 20. Αγαπητοί φίλοι,

  Εδώ πέρα ΔΕΝ ΣΒΥΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ.

  Μπορεί να τα μεταφέρουμε αλλού, αλλά τις γομολάστιχες τις πετάξαμε όλες.

 21. Και γιατί δηλαδή πρέπει να σβηστεί;

  Για να μην υπάρχει… απόδειξη ότι ΚΑΙ εσύ παρανόησες κάποτε, όπως ΟΛΟΙ;

  Μα ΤΙ λέτε ρε παιδιά. ΠΟΛΥ με γομολάστιχες παίζει ο κόσμος σήμερα.

  Ε, λοιπόν, εμείς οι προγραμματιστές,
  θα σας πάρουμε τη γομολάστιχα από το χεράκι,
  και θα σας στερήσουμε τη χαρά να βγαίνετε πάντα λαδάκι.

  Ο αητός ξέρει ΤΙ εννοώ.

  Χρειαζόμαστε «History Snap-Shot sites» όπου θα σας… μαντρώνουμε κανονικά, ΟΛΑ όσα λέτε, με απλό πάτημα πλήκτρου «save site-snapshot».

  Μεγάλος Αδελφός? ΟΧΙ, μεγάλη εξυπηρέτηση πολιτών ΚΑΤΑ Μεγάλου Αδελφού Φον Γομολάστιχου.

 22. Ωραία, να δεις τότε τι έγραψες ο ΑΗΤΟΣ μετά του (πρώην) φίλου του McPordus:

  http://manolisvardis.wordpress.com/2007/11/29/29112007yui/#comments

  1. ένα πουλάκι – Νοέμβριος 29, 2007

  A, για τον Φρανσουά έγραφες και παρεξήγησα…

  Προς στιγμήν, υπέθεσα ότι το εθνικό κεφάλαιο “έφυγε” από κοντά μας. Με πιθανότερη αιτία τη ασφυξία από σακούλα στο κεφάλι στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου κοντά στο Πεδίο του Άρεως, όπως γινόταν παλαιότερα με τους αντίστοιχους ποιητάς…

  Ένα δάκρυ κύλησε στο δεξί μάγουλο μου…

  2. J.McManus – Νοέμβριος 29, 2007

  Eμ’που…στ’αριστερό; Χλωμό το βλέπω…

  3. ένα πουλάκι – Νοέμβριος 29, 2007

  είμαι αριστερότατος αν θέλεις να ξέρεις…

  παίζω αριστερός wide receiver στο american football.

  4. J.McManus – Νοέμβριος 29, 2007

  Kι ο ράφτης μου “αριστερό” μ’ αποκαλεί. Να σου πω την αλήθεια, ποτές δεν καταλάβα γιατί…

  5. ένα πουλάκι – Νοέμβριος 29, 2007

  νομίζω ότι οι ράφτες σε αποκαλούν αριστερό ή δεξί ανάλογα με το προς τα που ξεκουράζεται το ΑΚ-47 σου…

  6. J.McManus – Νοέμβριος 29, 2007

  Yπερβολές, όχι και 47cm!

  Mόνο 25cm είναι …. (σε στιγμές αδράνειας)

  7. ένα πουλάκι – Νοέμβριος 29, 2007

  Τέτοια γράφεις και κολάζονται κάποια εθνικά κεφάλαια…
  _____________________________
  Και σε ερωτώ Γιώργο, είναι ωραία κουβέντα αυτή; Να εύχονται δημοσίως το θάνατό μου;

 23. @J-A
  Φυσικά και δεν είναι ωραίο να εύχεται κανείς το θάνατο κανενός, ιδιαίτερα δημοσίως και ιδιαίτερα με το «μεγάλος ποιητής» σαν μοτίβο, που έχει ξεφτίσει πλέον… αφού είμαστε όλοι συγγραφείς πλέον (τρομάρα μας) και… ψάχνουμε αναγνώστες με το λυχνάρι (αν δεις τελευταίες μελέτες για τα ιστολόγια, αγγλιστί).

  Πάντως, το «πρώην φίλος» μου «μίλησε» πολύ περισσότερο….

  Προτιμώ έναν εχθρό να εύχεται _φανερά_ το θάνατό μου δημοσίως, παρά έναν υποκριτή ηθικολόγο να κραδαίνει σε τρίτους κάποιο σχόλιό μου σε κάποιον, με σκοπό να βλάψει τη φήμη μου/σου/τους (και ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα ή παρόντες στη συζήτηση).

  ΟΛΙΚΗ κατανόηση χρειάζεται, και γι’ αυτό το σκοπό δεν αρκούν οι σημερινοί άνθρωποι, ούτε και η σημερινή τεχνολογία. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο.

  Και μετά ενοχλήθηκε το πουλάκι που ανέφερε ο χονδρός το γιο του…

  Γιατί όχι; Και ίσως έτσι να ηρεμήσει η συνολική ένταση. ΟΛΑ στο σύμπαν επιστρέφουν κάποτε (κάρμα/αντίδραση κλπ).

 24. Εμ, πώς γνωρίζει για τα οικογενειακά πολλών ανθρώπων (κι όχι μόνο για το «πουλάκι») ο χονδρός και τα βγάζει στη φόρα; Και μια λεπτομέρεια: το «πουλάκι» αναπαράγει (αλήθειες ή ψεύδη, δεν έχει σημασία) για μένα επακριβώς μόνο όσα μετέδωσε δημοσίως ο χονδρός, είναι προφανές πως δεν τον γνωρίζω ούτε με γνωρίζει. Ελπίζω να σου γίνεται φανερό τι «παίζεται» και πως «σχολιάζουν» οι εναπομείναντες «φίλοι» στο μπλογκ του… Πρόσεξε μην «καείς» κι εσύ.

 25. ρε Λαπούτα, όσο σε αφήνω να αλωνίζεις εκτίθεσαι περισσότερο από μόνος σου.

  Με το Γιώργο τα έχουμε βρει ΠΟΛΥ πριν το σχετικό διάλογο που παραθέτεις και εννοείται πως δε μπορείς να ξέρεις τους άξονες της συμμαχίας μας και το πώς συμφωνήσαμε να κινηθούμε στα θολά νερά της Μ/Σ.

  Κατά τα άλλα, ουδείς ευχήθηκε το θάνατο σου, μην αναζητείς ανεμόμυλους για να θυματοποιηθείς. Όπως το λέει ο George¨»Προτιμώ έναν εχθρό να εύχεται _φανερά_ το θάνατό μου δημοσίως, παρά έναν υποκριτή ηθικολόγο να κραδαίνει σε τρίτους κάποιο σχόλιό μου σε κάποιον, με σκοπό να βλάψει τη φήμη τους». Είσαι και εκ γενετής ρουφιάνος, δε σου φτάνουν όλα τα άλλα κακά της μοίρας σου. Πώς είναι δυνατόν να σε συμπαθήσει άνθρωπος;

 26. Και συμπληρώνω: όπως ακριβώς το Σκάσε Ηλίθια ήταν επακριβής αναμετάδοση όλων όσων έγραφε ο χονδρός. Κατά αυτή την έννοια, αυτό το hate-blog λειτουργεί ως ένα είδος αρχείου, μιας που πολλά ποστ και σχόλια τα έσβησε ο καλός κι ευγενικός κύριος του Χαλανδρίου.

 27. @J-A ΚΑΙ εσύ αητέ…

  Εμένα, πήγε να με κάψει ο χονδρός αυτός κύριος (νο.2)κι έφαγε ΤΟΣΟ καυτή τηγανίτα που έσπευσε να την… κρύψει επιμελώς:
  http://omadeon.com/mac/cv.html

  Επειδή όμως σας βλέπω συχνά να τσακώνεστε άνευ λόγου, δεν δίνω τόση σημασία σε μικροπράματα (τελικά). Το κάλεσμα που αντιμετωπίζουμε όλοι, είναι για περισσότερη ειλικρίνεια και Συλλογική Νοημοσύνη:
  http://del.icio.us/omadeon/CollectiveIntelligence

 28. Ρε πουλάκι μου, εσύ δεν με έπνιξες με τη σακούλα; Και ποιός είναι τώρα ο ρουφιάνος; Αντιγράφω προηγούμενο σχόλιο σου:

  ρε πούστρα, άλλη δουλειά δεν κάνεις από το να σερφάρεις στα μπλογκς; Ax, ξέχασα ότι είσαι άνεργη. Γκέι και άνεργη. ΑΜΕΑ, γκέι και άνεργη….τσκ, τσκ, τσκ.

  Και ερωτώ, αν κάποιος ρουφιανεύει, ποιός είναι;

 29. Αητέ, εσύ έχεις προταιρεότητα, διότι
  1) είσαι νέος
  2) σε εκνευρίζει η υποκρισία
  3) Αν κανείς σε προσεγγίσει τίμια, τον προσεγγίζεις τίμια
  4) ΕΜΕΙΣ πρέπει να σε ακούμε ΚΑΙ να σε καταλαβαίνουμε
  5) ΕΣΥ είσαι το μέλλον

  Οδυσσέας Ελύτης έφη
  «Tou le ciel et toute la mere pour une SEULE VICTOIRE d’ enfance»

  και να σου ζήσει το μικρό, θα γίνει super-child!

 30. @J-A
  Νομίζω ότι το να αποκαλέσεις κάποιον πούστη στη σημερινή εποχή δεν είναι τόσο τρομερό, παρά μόνο όταν… ΔΕΝ είναι!

  Ρε παιδιά αν ήμουν κι εγώ γκέη θα έβγαινα με μεγάλα μπάννερ να το πω.

  Ας σοβαρευτούμε…

 31. Ένα πουλάκι γιοχοχο!

  ΟΡΙΣΤΕ η απόδειξη ότι ΕΙΣΑΙ υποκριτής, αγαπητέ Λαπούτα (χεχε)

  Μόλις τώρα είναι σαν να ευχήθηκες το θάνατο κάποιου.

  ΟΛΟΙ είμαστε εγκληματίες και δεν το ξέρουμε.

  ΜΟΝΟ όταν το συνειδητοποιήσουμε γινόμαστε άνθρωποι.

 32. Απλώς ανταποδίδω τα περί στραγγαλισμού.

  Επομένως, ΤΙ ηθικολογούσες πριν για τους άλλους που ευχόντουσαν (λες) το θάνατό σου;

  ΤΙ ζητούσες να… σβήσω σχόλιο για να… βγεις λάδι;

  Ρε παιδιά, ρε παιδιά…

 33. Και επίσης, χίλιες φορές προτιμώ να είμαι πούστης παρά ψεύτης. Γιατί αν αρνηθεί ο πούστης ότι είναι και ψεύτης, θα πουν: «Μα κοίτα τι λέει ο πούστης».

  Αυτό, το «πουλάκι», δεν το καταλαβαίνει.

 34. Δεν ηθικολογούσα, εκμαίευα αντιδράσεις. Το σχόλιο που ζητούσα να σβήσω, αφορά καθαρά προσωπικά δεδομένα που κακώς τα αναπαρήγαγα αν αληθεύουν όντως.

 35. Γιώργο καληνύχτα από εδώ, θα στείλω e-mail.

  Ευθύς εξαρχής θέλησα να συνομιλήσω κόσμια μόνο μαζί σου και αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

  Λαπούτα, εγκαταλείπω γιατί είσαι ηλίθιος, άρα αήττητος.

 36. Εγώ νομίζω ότι ΚΑΘΕ γκέη που βγαίνει και το λέει έχει δικαίωμα ΚΑΘΕ εκτίμησης, αναγνώρισης, και θαυμασμού ακόμη.

  Και για το σεξισμό έχω ήδη εκφράσει διαφωνίες στο παρελθόν, μάλιστα βρίστηκα και έβρισα για το θέμα.

  Αλλά… ντάξει, όταν ο άλλος πιστεύει ότι είσαι υποκριτής πρέπει να φτάσεις στο κέντρο του προβλήματος, να δεις ΓΙΑΤΙ το πιστεύει. Και τίποτε δεν είναι δεδομένο στη μπορντελόσφαιρα.

 37. Πουλάκι μου, στέρεψες;
  Σου κόπηκαν τα πόδια τώρα;
  Σου έφαγε η γάτα τη γλώσσα;
  Την κάνεις λάου-λάου;
  Στρίβεις δια του μπλογκοαρραβώνος;

  Τς τς τς… τι πουλάκια κι αητούς, κότα είσαι.

 38. Παιδιά καληνυχτίζω κι εγώ.

  Λαπούτα, οι νέοι έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και επίσης έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην είναι τέλειοι. ΠΟΛΛΑ έχω να πω για το θέμα, αλλά… το παρατραβήξαμε.

  Θα τα πούμε πουλάκι.

 39. Γράφεις Γιώργο:

  Προτιμώ έναν εχθρό να εύχεται _φανερά_ το θάνατό μου δημοσίως, παρά έναν υποκριτή ηθικολόγο να κραδαίνει σε τρίτους κάποιο σχόλιό μου σε κάποιον, με σκοπό να βλάψει τη φήμη τους

  Κι εγώ θα προτιμούσα να ξέρω ποια «μεγάλη» μπλογκοπερσόνα κρύβεται πίσω από την κότα που φόρεσε σακούλα στο κεφάλι μου.

 40. @J-A
  κάτι παρόμοιες «αποκαλύψεις ταυτοτήτων» είδα να σου χρεώνει ΚΑΙ κάποιος άλλος, επομένως…

  ΜΗ λες τον άλλον κότα χωρίς να ψάχνεις ΚΑΛΑ το θέμα.

 41. Γιατί τα ποστ του χονδρού που ξεφώνισε τη μισή μπλογκόσφαιρα βγάζοντας τα προσωπικά δεδομένα τους τα ξέρουμε ΟΛΟΙ! Όπως και του συνεργάτες τους. τα τελευταία χεσίματα από ονομαστούς μπλόγκερς τα είδαμε κι αυτά.

  Φοβηθήκατε καλά ε; Ζουμί σας πήγε, να!

  Πόσες «πληροφορίες» υπάρχουν ακόμη και για άλλους «ανυποψίαστους» που περιμένουν τη σειρά τους;

  Και κυρίως, ποιοί είναι οι «πληροφοριοδότες» του;

 42. Τι μου χρεώνει τι; Να φέρει αποδείξεις!
  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

  Καλά, τώρα κάααατι είπες, κάαατι είπες…
  (εγώ πάντως αναφερόμουν στη Μανταλένα)

  Το μόνο που κατάφερες είναι εμπόδισες κάποιο διάλογο. Ντάξει εδώ ΟΛΑ επιτρέπονται, αλλά… σήμερα ειδικά έχω κάτι να κάνω.

  ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ όμως δεν οδηγεί πουθενά η συνολική Λογική που ακολουθείς.

  Εσύ έπρεπε να μείνεις στα ακαδημαΪκά και πολιτικά θέματα που γράφεις ΜΙΑ ΧΑΡΑ στο μπλογκ σου, και τις γνωριμίες σου να τις κάνεις ΟΛΕΣ μέσα από άλλους χώρους, π.χ. τσατ. Με το να σε βλέπω να εκθειάζεις το… κάλλος του Αρτουά δημόσια, ΔΕΝ σε βλέπω με σωστή συμπεριφορά δημόσια.

  Και επίσης η διένεξή σου με τον χονδρό κύριο παραμένει αδιασαφήνιστη.

  ΕΡΕΥΝΩ (και φεύγω τώρα)…

 43. Η Μανταλένα; Τι σχέση έχει τώρα αυτή εδώ πέρα; Τέσπα… η Μανταλένα μόνη της καρφώθηκε, αλλιώς πώς έμαθε όλος ο κόσμος το ποιος είναι; Έχουμε πρόσβαση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Άλλος την κάρφωσε, ο ανταγωνιστής της σουπερανώνυμος δημοσιογράφος. Σοβαρέψου…

 44. Δεν ξέρω τι λες, αλλά ξέρω προς το παρόν τι είπε εκείνη. Σιγά-σιγά θα αποκτήσω… ντοκτορά στις μαλακίες σας!

 45. Φοβηθήκατε καλά ε; Ζουμί σας πήγε, να!

  Το δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού είναι ΑΤΟΠΟ σε αυτό το μπλογκ, ειδικά γι’ αυτό το θέμα,εεεε… ΚΑΛΑ! 🙂

 46. ξέρω προς το παρόν τι είπε εκείνη

  Και είναι θέσφατο; Επειδή το είπε μόνο εκείνη;
  Μου κάνεις νερά… με βάζεις σε υποψίες… χμμ… βρε τα πουλάκια μας…

 47. Ναι, αλλά εγώ το ΤΙ ρουφάνε οι πολλοί, το γραμμένο πάρα πολύ.

  Γιατί μου χαλάς το κλίμα και το κάνεις κουτσομπολίστικo;

  Νομίζεις ότι με ενδιαφέρουν τόσο οι διενέξεις;

  Εμένα με ενδιαφέρει ότι κανείς δεν σχολιάζει π.χ. αυτό ΕΔΩ το ποστ:
  https://omadeon.wordpress.com/2007/11/29/nautilos1/

  (ή το άλλο, για τη φορολογία, προ ολίγων ωρών)

 48. Σου χάλασα το κλίμα, ωραία.

  Δεν το χάλασε όμως το πουλάκι-κότα που τα βρήκες προκλητικά μαζί του, αυτό το πουλάκι-κότα που φόρεσε σακούλα στο κεφάλι μου. Γιατί αν λογοκρίνομαι και είμαι αποκλεισμένος στον χοντρό, θα τα πω εδώ που το πουλάκι-κότα με θανάτωσε δημοσίως και σε ψήνει δημοσίως να συμμαχήστε εναντίον του λεγάμενου.

  Μία μόνο λέξη υπάρχει γι αυτό: Λυκοφιλία.

  Και μην ηθικολογείς τώρα ΕΣΥ πως σου χαλάω το κλίμα όταν τις προάλλες ήρθες στο μπλογκ μου να «συζητήσεις» για την σεξουαλικότητά μου.

  Hint: αν είμαι γκέη, τι τις ήθελα τις επισκέψεις στον πορδομανή;
  1. Γουστάρω bear τύπους.
  2. Ψάχνω και κοινωνικοποιούμαι για πράγματα που δεν έχουν σχέση με τη σεξουαλικότητα.

  Hint2: Ο καλός κι ευγενικός κύριος του Χαλανδρίου ουδέποτε πήρε λέξη από μένα για τα προσωπικά μου. Ερώτηση, ποιος σφύριξε για τα προσωπικά μου; Ποιός ρουφιανεύει και κατασκευάζει συκοφαντίες, χαλκεύσεις και διαπομπεύσεις;

 49. Ερωτήσεις (γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχω δουλειά τώρα)

  1) Εσύ επιχείρησες να «τα βρεις» με όσους σε έβρισαν;

  2) ΠΩΣ ηθικολογείς, και μάλιστα χωρίς να ξέρεις ΤΙ «παίζει»;

  3) Απέδειξες ποτέ σε εχθρούς και φίλους τις δικές σου προθέσεις;

  4) Καλά, ΟΛΑ όσα λέει ο χονδρός κύριος (που σε γνώρισε κι από κοντά) είναι ΟΟΟΛΑΑΑ λάθος? ΠΩΣ θέλεις να το ξέρει άλλος ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό

  5) Θυμίσου ΠΩΣ με έδιωξες κανονικότατα από το μπλογκ σου, κι εγώ έμεινα ΜΟΝΟ επειδή είχα την εντύπωση ότι ήσουν αδικημένος

  6) Συνειδητοποιείς την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση που ασκείς, ΟΠΩΣ και ο αντίπαλός χονδρός κύριος?

  7) Συνειδητοποιείς την άσχημη συνολική εικόνα ΟΛΗΣ της κατάστασης? Και σε ενοχλεί ΜΟΟΟΝΟ η «σακούλα» που λες?

  Αυτά. Επειδή σου αρέσει η κουβέντα, μετά χαράς να απαντήσεις και να ΜΗΝ επανέλθω μέχρι αύριο. Θεός ΔΕΝ είμαι.

 50. 1. Πολλές φορές, εις μάτην. Στο τέλος έγινα πιο σκληρός από αυτούς. Να μάθουν.
  2. Ξέρω πολλά περισσότερα από σένα, αλλά δεν καρφώνω φίλους και γνωστούς όπως κάνουν κάποιοι «χονδροί» και «πουλάκια».
  3. Δεν έχει σημασία τι αποδεικνύω αλλά πως τρικυμιάζει το κρανίο τους.
  4. Γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο να σου πει τις «πηγές» του;
  5. Σε έδιωξα γιατί πρώτο είχες ξεφύγει από το θέμα και δεύτερο σε έπιασε φλυαρία (αν αναφέρεσαι στο τελευταίο ποστ, ξέρεις ποιο)
  6. Η πίεση είναι ευθέως ανάλογη με τις «κότες» που σου προσφέρουν λυκοφιλία στο όνομα μια κακώς εννοούμενης δικαιοσύνης.
  7. Ναι, με ενόχλησε πάρα πολύ η σακούλα που με έστειλε στα θυμαράκια. Πιο πολύ κι από τις δυσφημίσεις του χονδρού.

  ΥΓ Και ναι, ΘΕΟΣ δεν είσαι, αλλά άνθρωπος σαν και μένα, την «κότα», τον χονδρό, τον Πάνο και πολλούς άλλους.

  Έφυγα κι εγώ.

 51. Δεν διάβασα όλο τον διάλογο αλλά σόρρυ δεν άντεξα… Φτάνει πια ρε παιδιά, δεν πάει πουθενά αυτή ιστορία. Επιπλέον με τόσες διαγραφές posts και σχολίων όχι μόνο έχει αλοιωθεί τόσο πολύ η όλη ιστορία που δεν θα βρει κανείς σας το δίκιο του αλλά και εμείς οι υπόλοιποι αδυνατούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

  Είμαι περίπου 7 μήνες στην blogόσφαιρα και επί 7 μήνες η ίδια ιστορία βλέπω να περιφέρεται από blog σε blog και να διαγράφονται ποστς και σχόλια με τρόπο απίστευτο και τόσο εύκολα όσο ανεβαίνουν. Σας μιλάω ειλικρινά προσπάθησα πολλές φορές να καταλάβω τι είναι όλη αυτή η ιστορία και γιατί συμβαίνει και δεν κατάλαβα. Ενδεχομένως απλά να είμαι ο άσχετος της υπόθεσης αλλά επειδή δεν ξέρω αν σας το έχει πει κάποιος πριν από εμένα και επειδή εμένα μου το έχουν πει πολλοί μάλλον είναι τόσο διάσημος ο καυγάς σας που φτάνει να σας χαρακτηρίζει. Πλέον είστε οι «αυτοί που τσακώνονται» και αυτό μάλλον σας κάνει κακό. Το λέω φιλικά και με καλές προθέσεις. Την καλημέρα μου.

 52. Χάρη, μια στιγμή. ΠΟΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ; ΤΙΠΟΤΕ δεν διαγράφτηκε (σε ΑΥΤΟ το μπλογκ)! Στο διάλογο… άλλων σίγουρα αναφέρεσαι (ελπίζω).

  Απλώς κάποιος («πουλάκι») ανέφερε κάτι (λίγο-πολυ) άσχετο με το ποστ, και μετά ΟΡΜΗΣΕ κάποιος άλλος («J-A-G-Off») να αντιπαρατεθεί στον προηγούμενο, με απίστευτη… επιμονή να βρει το δίκιο του, αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιούργησε ο _αρχικός_ «τσαμπουκαλής» εισβολέας (Πάνος), ο οποίος με αποκάλεσε… «μπαγκλαμά ξεκούρδιστο» και απείλησε ότι είναι σε θέση να χώσει εδώ ΟΠΟΙΟ σχόλιο θέλει (ενώ με κρατάει αποκλεισμένο στην «Καλύβα» του).

  Δυστυχώς όμως ο τελευταίος σχολιαστής απαιτούσε με ακραίο τρόπο «συμπαράσταση» την οποία ο ίδιος δεν διανοήθηκε καν να παράσχει. Του έδωσα την ευκαιρία να εκφραστεί και εσύ Χάρη… έγινες το παιδί που αποκάλυψε ότι «ο Αυτοκράτωρ Δεν φοράει Ρούχα».

  Πάντως ΤΙΠΟΤΕ δεν σβύστηκε, εκτός κι αν αναφέρεσαι στο «πρόβλημα» του τελευταίου κυρίου με τον άλλον, τον χονδρό κύριο νούμερο 2 (που τον κατηγορεί ότι… ήταν κάποιος άλλος, δηλαδή ο «Κατσαρίδας»). Τότε σε καταλαβαίνω, διότι αυτοί οι δύο κύριοι ανεβοκατεβάζουν ποστ σαν στάνταρντ και κάνουν τόσες πολλές αλλοιώσεις στο διάλογο ώστε χάνεσαι…
  Χασάπηδες ΚΑΙ οι δύο, μας ρίχνουν στη μούρη κόκκαλα και κρέατα μόλις πλησιάσουμε…

  Μουουουουουου…..

  Το θεωρώ αγενές, εγωϊστικό και απολίτιστο, να μπουκάρει κανείς μέσα σε ξένα μπλογκ για να πουλήσει τσαμπουκά, όπως έγινε στην αρχή.
  Αλλά είναι επίσης αγενές να… απαιτεί κανείς κάτι που δεν δίνει ο ίδιος. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά, από… ξέρεις ποιόν!

  Διάβασε το ποστ και ΜΟΝΟ τα σχόλια πριν μπει ο «πουλάκι». Για τα υπόλοιπα δεν αναλαμβάνω ΚΑΜΙΑ ευθύνη. Πραγματικά μάλιστα ίσως και να τα μεταφέρω αλλού, χωρίς να τα σβήσω διότι μπέρδεψαν ακόμη κι εσένα, επισκιάζοντας τα υπόλοιπα.

 53. Γιώργο προφανώς και δεν εννοώ την συζήτηση που έλαβε χώρα εδώ αλλά τις κατά καιρούς συζητήσεις τους σε μια σειρά από blog. Το αστείο (και ίσως περίεργο μαζί) είναι ότι πάντα καταφέρνουν και συναντιούνται. Το πουλάκι έγραψε και με διαφορά 9 λεπτών έγραψε κι ο JAGO. Τέλος πάντων, τα βαρέθηκα αυτά, τελικά στην blogόσφαιρα όλα λέγονται τόσο έυκολα όσο σβήνονται χωρίς να αφήνουν ίχνη.

 54. @Χάρη
  Ναι, ναι… Το ΚΩΜΙΚΟ της υπόθεσης είναι ότι πέσανε πάνω σε ιστολόγιο που είναι… δεδηλωμένα «αντίθετο με κάθε διαγραφή σχολίων» (όπως και το δικό σου) οπότε ο δυστυχής, περίμενα να… περάσει η μπόρα, μέχρι και αποφεύγοντας να τη χειροτερέψω (παρά ορισμένες άλλες διαφωνίες μου με όσα άκουσα).

 55. Τάδε έφη Harisheiz

  Το αστείο (και ίσως περίεργο μαζί) είναι ότι πάντα καταφέρνουν και συναντιούνται. Το πουλάκι έγραψε και με διαφορά 9 λεπτών έγραψε κι ο JAGO.

  Η εξήγηση είναι πολύ απλή: χρησιμοποιώ feed reader, και ειδικά το SAGE, με αποτέλεσμα ό,τι γράφεται στα ιστολόγια που παρακολουθώ άμεσα να υποπίπτει αμέσως στην αντίληψή μου. Εσύ τεχνίτη Ομαδεώνα, δεν το είχες καταλάβει αυτό;

  Από κει και πέρα, δεν είμαι εγώ αυτός που ξέφυγε από το θέμα -και ψευδώς ψευδέστατα που το παρουσιάζετε έτσι- όταν το «πουλάκι» κάνει δημόσια κάλεσμα για συνέργειες κατά του χονδρού. Ειδικά, όταν αυτό το «πουλάκι» δημόσια με θανάτωσε -χώρια η συκοφαντική δυσφήμιση.

  Από την άλλη Harisheiz, μην ζητάς τα ρέστα όταν εσύ τρολάρεις στον Χριστιανό Ορθόδοξο από τη στιγμή που ΔΕΝ έχεις καταλάβει ακόμα πως είναι το αντίθετο ακριβώς από αυτό που παρουσιάζεις: ένας πονηρός πλακατζής, που σίγουρα ανήκει σε μεγάλη μπλογκοπερσόνα.

 56. Α, κάτι έλεγε το «πουλάκι», πως θα βάλει τους κουμπάρους του να κάνουνε ντου στου χονδρού από χτες. Μεγάλα λόγια… μεγάλες κότες…

 57. @JustA
  Ναι, τα ξέρω τα feed readers και ενίοτε τα χρησιμοποιώ αλλά προτιμώ να δουλεύω ταυτόχρονα (σε δεύτερο pc) και βαριέμαι τέτοιες πολυτέλειες.

  Λυπάμαι, αλλά ξεφύγατε και οι δύο, εσύ μάλιστα με επιμονή να βρείς το δίκιο σου (που κατ’ αρχήν δεν είναι καθόλου μεμπτό, απλώς γέμισε το εντελώς άσχετο με το θέμα ποστ με ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ υλικό ώστε… έχασε η αγελάδα το Χάρη και ο Χάρης την αγελάδα του).

  Με προβλημάτισες πάντως, παίρνω τις ενστάσεις σου στα σοβαρά και έχω πολλά να πω, ίσως σε ξεχωριστό ποστ.

  Για μένα οι ΑΙΤΙΕΣ έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Το να πει κανείς μια κακία, ακόμη και ευχή θανάτου κάποιου άλλου, στο διαδίκτυο, δεν είναι τόσο φοβερό πράγμα όσο στην πραγματική ζωή. Ισα-ίσα είναι έκφραση ακραίας αντιπάθειας (ή μίσους). Το θέμα είναι ΠΟΥ οφείλεται αυτό, κι αν οφείλεται σε αγανάκτηση για κάτι άλλο χειρότερο ή αν απλώς έχει αιτία τον υπέρμετρο εγωϊσμό κάποιου που θίχτηκε.

  Γενικά βλέπω μία ανησυχητική τάση να ασχολείται πολύς κόσμος με συμπτώματα και αποτελέσματα αντί να βλέπει τις αιτίες. Σίγουρα αυτό δεν βελτιώνεται από την λογοκρισία, το κατέβασμα ποστ ή σχολίων, κλπ. και σίγουρα, όπως βλέπεις ΔΕΝ είμαι μόνο εγώ που δυσκολεύτηκα πολύ να βγάλω νόημα από τη διένεξή σου με τον Χονδρό Κύριο (χωρίς καπέλλο πλέον) που σε κατηγορεί ότι είσαι κάποιος άλλος, κ.ο.κ.

  Ο Χάρης μπήκε νομίζω το Μάϊο 2007 στη μπλογκόσφαιρα και έχει ακόμη χειρότερη δυσκολία να καταλάβει τη διένεξή σας από μένα που μπήκα το Μάρτιο 2007 (αν και σχολίαζα από το Δεκέμβρη 2006 για πρώτη φορά).

  Καταστράφηκε ΠΑΡΑ πολύ πολύτιμο υλικό για έναν αμερόληπτο εξωτερικό παρατηρητή, με τη μανία ορισμένων να θίγονται τόσο πολύ ώστε να κάνουν μέχρι και μηνύσεις ή απειλές μηνύσεων. Κρίμα, πολύ κρίμα.

  Εγώ τις συγκρούσεις μου τις επιλύω, εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων που σαφέστατα υπάρχει ακαμψία και ισχυρογνωμοσύνη στον άλλον. Εσείς επιλέξατε τη μάχη μέχρι Εικονικού Θανάτου. Ε, μέσα σε αυτό το είδος πολέμου, ΤΙ είναι τελικά και οι Εικονικές «απειλές» θανάτου? Μία από τα ίδια είναι. ΚΑΛΥΤΕΡΑ αυτές παρά η υποκρισία.

  Τέλος, βαριέμαι να σε πείσω για κάτι ψιλοπράματα άνευ ουσίας πλέον, όπως το ότι παρανόησες ΚΑΙ εσύ ότι είμαι «φίλος του εχθρού σου» (και πάει λέγοντας). Ας συγκεντρωθούμε σε ό,τι δημιουργικό φτιάχνουμε!
  (ήθελα να «σου την πέσω» με ειδικό ποστ, αλλά είπα «δε βαριέσαι»…)

 58. Α, κάτι έλεγε το “πουλάκι”, πως θα βάλει τους κουμπάρους του να κάνουνε ντου στου χονδρού από χτες. Μεγάλα λόγια… μεγάλες κότες…

  Εγώ μπήκα και είδα τα σχετικά κειμενάκια, και… οίκτιρα τον κύριο αυτό, που με την ίδια ευκολία που πετάει την (δανεισμένη από τον Ντύλαν) καπελαδούρα του, πετάει και… γελοιοποιήσεις βιογραφικών, χλευασμό βρεφών (του άλλου) και… υπαινιγμούς (πάααλι) ότι δήθεν διαθέτει καυτά προσωπικά στοιχεία κατά του άλλου (που αφορούν τις σπουδές του).

  Κατά τη γνώμη μου, καλόν είναι να βάψει το εβλόγιόν του κίτρινο, να βάλει και σοφτ-κορ τσόντες (όπως ο ΑΛΛΟΣ χονδρός κύριος, ενίοτε) και να μην υποκρίνεται ότι έχει κανένα άλλο στόχο από τα hits της WordPress.

 59. Συμφωνώ, αλλά με μία πρόσθετη λεπτομέρεια, που την έχω ξαναπεί αλλά πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Δεν μπορεί από μόνος του να γνωρίζει ή/και να επινοεί προσωπικά στοιχεία για να τα μεταχειρίζεται σε βάρος άλλων αν δεν έχει «πληροφοριοδότες». Το πρόσφατο κρούσμα με τις «μπριτζόλες» είναι ενδεικτικό, όπως και ο τσακωμός με τους θιγόμενους (σόρρυ, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γι αυτή την υπόθεση επειδή θίχτηκαν, πληγώθηκαν και ξεμασκαρεύτηκαν πολλά άτομα από αυτή την ιστορία)

 60. Από κει και πέρα, δεν είμαι εγώ αυτός που ξέφυγε από το θέμα -και ψευδώς ψευδέστατα που το παρουσιάζετε έτσι- όταν το “πουλάκι” κάνει δημόσια κάλεσμα για συνέργειες κατά του χονδρού.

  Ξεφεύγεις ΚΑΙ τώρα, με αυτό το σχόλιο. Εγώ… ακόμη κι αν εμφανιστεί εδώ η δισεγγονή του Τζακ του Αντεροβγάλτη και μου ζητήσει βοήθεια να διαλευκάνω ποιοί… κακολογούν άδικα τον προπάππο της, θα δεχτώ να μάθω, να δω τι «παίζει» και ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΩ σαφέστατα ότι γίνεται κάτι που αντίκειται στις αρχές μου, θα παρέμβω.

  Επίσης, όταν μπαίνω σε ένα «καυτό ποστ» που αφορά κάποια ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΔΙΚΙΑ κατά εκείνου που το έγραψε, που περιέχει τσαμπουκάδες και βρισιές από κάποιον άλλον, που απειλεί με κάτι ΠΟΛΥ συγκεκριμμένο (ότι θα βρίσκει τρόπο να μπαίνει και να λοιδωρεί ανενόχλητος κλπ)… τότε τείνω να αναφερθώ και ΛΙΓΟ στο θέμα του ποστ, και ΟΧΙ μόνο, τόσο πολύ εγωϊστικά, στο «πρόβλημά μου» (που τελικά ΤΙ είναι? ΜΙΑ από τα ίδια, δηλαδή καταδικάζω την «ευχή θανάτου» μέ άλλη ακριβώς ίδια)…
  Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά μας/με αδικείς πολύ. Και ζητάς ΜΟΝΟ να βρεις εγωϊστικά το δίκιο σου χωρίς να δείχνεις το παραμικρό ενδιαφέρον για τις αδικίες που υφίστανται άλλοι. Τεσ-πα no problem!

  Από την άλλη Harisheiz, μην ζητάς τα ρέστα όταν εσύ τρολάρεις στον Χριστιανό Ορθόδοξο

  ΚΑΜΙΑ σχέση… ΜΗ-συγκρίσιμα πράματα. Εδώ μιλάμε σοβαρά, ενώ ο Ορθόδοξος ο ΙΔΙΟΣ θέλει τρολάρισμα (δηλαδή χαβαλετζίδικα σχόλια).

 61. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά μας/με αδικείς πολύ. Και ζητάς ΜΟΝΟ να βρεις εγωϊστικά το δίκιο σου χωρίς να δείχνεις το παραμικρό ενδιαφέρον για τις αδικίες που υφίστανται άλλοι.

  Υπάρχει ειδικός λόγος που δεν το κάνω αυτό, και πίστεψέ με, δεν αφορά εσένα.

  Δεν θα συνεχίσω άλλο απόψε τα σχόλια.
  Να προσέχεις μόνο σου ζητώ και μην σκάβεις υπερβολικά βαθιά, το χώμα εκεί είναι τόσο μαύρο που δεν θα ξεχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα.

 62. Δεν μπορεί από μόνος του να γνωρίζει ή/και να επινοεί προσωπικά στοιχεία για να τα μεταχειρίζεται σε βάρος άλλων αν δεν έχει “πληροφοριοδότες”.

  Ο ιστολόγος πρέπει να έχει την υπευθυνότητα ΚΑΛΟΥ δημοσιογράφου. ΟΛΟ το χωριό του μπορεί όλη μέρα να κουτσομπολεύει, με άπειρους έτοιμους να γίνουν «πληροφοριοδότες». Εκείνος όμως έχει την ευθύνη για όσα ΓΡΑΦΕΙ.

 63. Παράδειγμα όσων με ενόχλησαν από χθες αλλά… δεν τα σχολίασα (και δεν σχολιάζω άλλα ούτε εγώ):
  https://omadeon.wordpress.com/2007/12/05/forum_blogs/#comment-2009

  Και μην ηθικολογείς τώρα ΕΣΥ πως σου χαλάω το κλίμα όταν τις προάλλες ήρθες στο μπλογκ μου να “συζητήσεις” για την σεξουαλικότητά μου.

  Αυτό, επειδή είναι πολύ κραυγαλέο για να αποτελεί συκοφαντία, μάλλον αποτελεί ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ. Εγώ μπήκα στο μπλογκ σου, γιατί νόμιζα ότι γινόταν gay-bashing, και σε τέτοιες περιπτώσεις έχω παρέμβει ΚΑΙ στην πραγματική ζωή, ΥΠΕΡ των θυμάτων του.

 64. Βρε συ Γιώργο, μην με αναγκάζεις να ανταπαντήσω. Τελευταία φορά μιλάω γιατί έχω κι άλλα πράματα να κάνω.

  Λοιπόν, τι δημοσιογραφίες και μπαρμπούτσαλα μου λες. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει μια βασική διαφορά: το «πουλάκι», ως πολύ έξυπνο που είναι, χρησιμοποιεί μόνο όσα δημοσιοποιούν προς τα έξω ο χονδρός μέσω κάποιων «άλλων». Ο άλλος, για να του κλείσει το στόμα, ξαμολάει κάποια πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που φυσικά είναι καταφανέστατα προϊόντα κουτσομπολιού και μνησικακίας. Ερώτηση κρίσεως: Τι θα κάνει το «πουλάκι» τώρα; Πόσους άλλους ακόμη θα παρασύρουν σε αυτό τον ανελέητο πόλεμο λάσπης όπως κάνανε με μένα και άλλους μπλόγκερς;

  Κανείς δεν χαίρεται γι αυτή την κατάσταση, αλλά και οι δύο είναι οι άμεσοι φταίχτες, όσο και αδιόρθωτοι, που τη συντηρούν. Κάποιοι θα χάσουν την ψυχραιμία τους κάποια στιγμή και θα έχουμε πολύ άσχημα (ξε)μπερδέματα όσο ο χονδρός & ΣΙΑ δεν κόψουν τις ρουφιανιές.

 65. Κι εγώ θα επανέλθω μόνο για δύο λόγους
  1) Να δώσω ΑΛΛΗ μια φορά ακόμη το σύνδεσμο στη δική μου… εμπειρία από την δραστηριότητα του «χονδρού κυρίου»
  http://omadeon.com/mac/cv.html

  2) Να σου επιστήσω την προσοχή ότι τείνεις ΠΟΛΥ συχνά να παρανοείς, κι αν ήταν άλλος στη θέση μου θα είχε παρεξηγηθεί. Αν κάτσω να μαζέψω σε λίστα διάφορα που είπες, άστα να πάνε…

 66. @JAGO, Τι εννοείς τρολάρω στον Χριστιανό Ορθόδοξο; Όρισε το trolling ή εξήγησε τι εννοείς. Εγώ δεν τρολάρω αγαπητέ. Σε κάθε περίπτωση πάντως εγώ δεν έχω σβήσει τίποτα και μπορείς να ανατρέξεις στην ιστορία και στα ποστ που έχω ανεβάσει για να καταλάβεις τι έπεξε και ότι δεν είχα άδικο. Το αν ο Ορθόδοξος ανήκει σε μπλογκοπερσόνα (δεν ξέρω τι σημασία δίνεις σε αυτή τη λέξη) δεν τον νομιμοποιεί να είναι concern troll! Πάντως με τον Ορθόδοξο το λύθηκε και περίπου όλοι ξέρουν πλέον οτι κανει πλάκα πράγμα που στην αρχή δεν ήταν σαφές.

  Από εκεί και πέρα είπα ότι μου φαίνεται περίεργο και αστείο που συναντιέστε παντού και το είπα ξεκάθαρα σε ποστ που σχολιάζεις και ήξερα ότι θα το διαβάσεις και ίσως θα μου απαντήσεις. Ευχαριστώ που μου απάντησες η απάντηση σου με κάλυψε. Δεν ζήτησα τα ρέστα από κανέναν ότι είπα το είπα φιλικά κυρίως σε εσένα γιατί σε εκτιμώ και σε διαβάζω και γιατί αυτή η ιστορία έχει τόση διάρκεια που έχει φτάσει να σε χαρακτηρίζει. Αν θες το δέχεσαι αν όχι οκ. Δεν με αφορά και δεν έχω λόγο να ασχολούμαι πέρα από αυτόν που σου ανέφερα.

 67. Επίσης λες «από τη στιγμή που ΔΕΝ έχεις καταλάβει ακόμα πως είναι το αντίθετο ακριβώς από αυτό που παρουσιάζεις: ένας πονηρός πλακατζής»

  τον ορθόδοξο τον παρουσίασα ακριβώς σαν έναν πονηρό πλακατζή από την αρχή και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που το είπα (τα σχόλια μου είναι εκεί και το επιβεβαιώνουν). Η διαφορά είναι ότι θεωρώ ότι είναι concern troll. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, η ιστορία είναι καταγεγραμμένη στο blog του και στο δικό μου, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει. Αυτά προς αποκατάσταση κάποιων πραγμάτων που ειπώθηκαν παραπάνω.

 68. Φίλε JAGO, αν κάτι που είπα έγινε αντικείμενο παρανόησης δεν είχα κακή πρόθεση. Κράτα την άποψη μου σαν φιλική κριτική. Δεν θα συνεχίσω, τουλάχιστον όχι με comments, το email μου υπάρχει στο blog μου. Επιστρέφω στα γελάδια μου! 🙂 Καλό βράδυ!

 69. @Χάρη
  Δεν χρειάζεται να…φύγεις κιόλας! Το σημερινό ποστ στη διάθεσή σου.
  🙂

  Δυστυχώς η απόδειξη καλών προθέσεων είναι σκληρή δουλειά μερικές φορές, στη μπλογκόσφαιρα. Ιδίως όταν πολλά δημοφιλή μπλογκ έγιναν δημοφιλή μέσα από το ακριβώς αντίθετο (που το βρίσκεις και σε καφενεία κάποιων χωριών): Τις αλληλοκατηγόριες… (όπου όλοι εθίζονται σε μία νοσηρή καχυποψία, νοσηρά υπονοούμενα, και αναμονή πάντα για ό,τι χειρότερο).

 70. A ha ha…

  Εδώ ρε Χάρη είχαμε στο μακρυνό παρελθόν ανεχθεί και στρουθοκαμήλους, βόδια, UFO (ακροδεξιά) και άλλα όντα.

  Να μη δούμε κι εμείς χαρά; Φέρε γελάδια, γάλα, και γέλιο! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s