One year of bilingual blogging (March 2007 – March 2008) -απολογισμός, στατιστική, μικρή αναδρομή

(Greek post about this blog’s First Anniversary)

Στις 8 Μαρτίου 2008, αυτό το blog συμπλήρωσε ακριβώς ένα χρόνο λειτουργίας, αλλά αυτή η ημερομηνία μου διέφυγε (μέχρι σήμερα) λόγω… Υπερφόρτωσης Πληροφορίας σε άλλα θέματα και ασχολίες!

Γενικά, αυτό το blog πιστεύω ότι (με όλες τις ατέλειές του) στάθηκε πάντα ψηλά, με ακατάπαυστη (και 100% δημιουργική – π.χ. εδώ) αγωνιστικότητα, ενίοτε και με… τρελό καυστικό χιούμορ (εδώ), στις επάλξεις του αγώνα για μία Αναγεννησιακή και Ουμανιστική άποψη του Κόσμου, όχι πάντα με τέλειο τρόπο, ούτε «καθωσπρεπίστικα», αλλά -οπωσδήποτε- τίμια…

 • Όσον αφορά τώρα τη θέση του στη μπλογκόσφαιρα, αυτό το blog ποτέ δεν επιδίωξε τη δημοτικότητα, ούτε να γίνει ποτέ αρεστό χαϊδεύοντας τους πολλούς ή βάζοντας νερό στο κρασί του ή με άλλα «κόλπα» (π.χ. εύκολες αναδημοσιεύσεις κειμένων από τρίτους ή soft-core πορνό). Αντίθετα, ισχυροποιήθηκε (σήμερα με πάνω από 65 φιλικούς συνδέσμους άλλων listing ΕΔΩ) με τίμιο τρόπο, παρά τις αντιξοότητες…
 • Διακηρύσσοντας και ακολουθώντας τις αρχές της Μοναδικής Άποψης (όπως τις ανέλυσε η Ροδιά), της Θετικής Παγκοσμιότητας«θετικής αντι-παγκοσμιοποίησης» – π.χ. τα σημαντικά άρθρα εδώ), του αντιρατσισμού (αλλά και αποφεύγοντας την ακραία πολιτική ορθότητα), της κριτικής κατά του λαϊκιστικού πλειοψηφικού φασισμού, μέσω ενός ελεύθερου και δημοκρατικού συνειδητού ελιτισμού -και… ελυτισμού! 🙂
 • Τα περισσότερα ποστ γράφτηκαν στα Ελληνικά (επιλογή ΕΔΩ), αλλά υπήρξε και μεγάλος αριθμός αγγλόφωνων ποστ (λίστα εδώ), μερικά από τα οποία εξαιρετικά δημοφιλή στο ξένο αναγνωστικό κοινό (π.χ. αυτό εδώ).

Επίσης, αντίθετα με επιθέσεις που δέχτηκε κατά καιρούς από (ευτυχώς ΠΟΛΥ ελάχιστα) κακόβουλα άτομα, που το παρουσίασαν σαν «hate-blog» ή σαν «αραχνιασμένο ιστολόγιο μίσους» όπου (τάχαμου) «κανείς δεν πατάει», αυτό το blog φιλοξένησε και πολύ ενδιαφέροντα σχόλια από σημαντικούς σχολιαστές, ποικίλλων πολιτικών απόψεων (εκτός από «κολλημένους» ή δογματικούς που… -ευτυχώς- δεν πάτησαν συχνά εδώ και… ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ)! 🙂 (Πάντως… δεν λογοκρίθηκε κανείς!)

 • Γενικά, οι σπάνιες, συναρπαστικές και νηφάλιες μακροσκελείς συζητήσεις (1,785 σχόλια συνολικά) που προέκυψαν αυθόρμητα εδώ (με σχολιαστές όπως ο Zalmoxis, ο HarisHeiz, ο Ralf Barkow, ο «Φιλελεύθερος_154«, ο Akamas, ο «Βουρκόλακας» ή Νοσφεράτος και άλλοι, λίγοι και καλοί) κάλυψαν βέβαια μόνο ένα μέρος των άρθρων (211 post συνολικά) , από την αρχή μέχρι σήμερα.

Υπήρξαν φυσικά και αρκετά άρθρα με ελάχιστα (ή και καθόλου) σχόλια, όπως είναι και το αναμενόμενο, σε ένα blog που είναι κυρίως καλλιτεχνικό και επιστημονικό, δηλαδή από τη φύση του με μειοψηφικό ενδιαφερόμενο κοινό, αλλά και δεδηλωμένα κατά του λαϊκισμού, στρατευμένο σε απόψεις (δυστυχώς ακόμη)… μειοψηφικές σε αυτή τη χώρα. Παρόλ’ αυτά, κοντεύουν να συμπληρωθούν (σήμερα) 53 χιλιάδες επισκέψεις από ΟΛΟ τον πλανήτη (χάρτης ΕΔΩ), με περισσότερες στο δεύτερο εξάμηνο.
Επίσης, πάρα πολλά ποστ (πολλά χωρίς σχόλια) αφιερώθηκαν στην προώθηση των «ασήμαντων δραστηριοτήτων του ιστολόγου» (όπως χαρακτηριστικά τις αποκάλεσε κάποιος super-κακόβουλος). Δηλαδή… τόσο ασήμαντων όσο ρηξικέλευθες μελέτες (και μεταφράσεις) του Οδυσσέα Ελύτη (ΕΔΩ), και άλλων. Επίσης, οι δημοφιλείς (στο εξωτερικό) μουσικές διασκευές trance (όλα τα trance posts εδώ) που κάνω στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (με ενθάρρυνση από τον ίδιο το Μίκη) που ανέβηκαν (επανειλλημένα) στο Top 100 (και ενίοτε στο Top 10) των διεθνών μουσικών Top Chart του SoundClick.com (δημοφιλούς διεθνούς μουσικού site) ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες άλλα μουσικά κομμάτια, αλλά… τίποτε δεν κουνήθηκε(!) στη… Χώρα της Φαιδράς Μπουζουκαλέας, ή -τέλος- σοβαρά ποστ για καινοτομικά επιστημονικά θέματα, όπως η έρευνά μου στη «Λογική Πολλαπλών Μορφών» (Ελληνικά ποστ εδώ), ένα θέμα που τίμησαν με άδολη αναγνώριση και θετικά σχόλια αρκετοί ξένοι, μεταξύ των οποίων ο επιστήμονας (Πληροφορικός) blogger Ralf Barkow και o Ισραηλινός εφευρέτης Eρέζ Ελούλ.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Αυτό το blog γεννήθηκε (όπως και εκείνο του Allu Fun Marx) από… διενέξεις και αποκλεισμούς στα δημοφιλή και αξιόλογα (αλλά επίσης… προσωποκρατικά) blogο-φόρουμ ενός αξιόλογου και έντιμου λογοτέχνη (που όμως έχει και αρκετά… ελαττώματα χεχε). Σαν αποτέλεσμα (των δικών του «κακών σχολίων») οι σύνδεσμοι από άλλα blog προς αυτό εδώ μειώθηκαν (κάποτε) περίπου 20% (επί του συνόλου) αλλά τον τελευταίο καιρό μερικοί «επηρεασμένοι» συνήλθαν και επανήλθαν, με συνολικό αποτέλεσμα θετικό: -Περίπου 20%… ΣΥΝ αντί για μείον! Τέλος, για να διαλυθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι αυτό εδώ το blog (που αντιπολιτεύεται τον παρεοκρατικό μπλογκεροπατερικό «Καλυβισμό«) είναι «αμελητέο» ακολουθεί συγκριτικό στατιστικό γράφημα επισκεψιμότητας της Alexa. Τα 4 blog που συγκρίνονται είναι η Καλύβα (με μπλέ), του Χρήστου Μόρφου (με πράσινο), το crazycows (με κόκκινο) και το omadeon (με μωβ). Λάβετε υπ’ όψη και ότι αυτό εδώ το blog δεν στηρίζεται σε συνεργάτες, ή σε φιλαράκια και συγγενείς που σχολιάζουν ακατάπαυστα, ενώ τα θέματά του ενδιαφέρουν (εξ ορισμού) μικρή μειοψηφία:

alexa_stats1.jpg

(κλικ εδώ ή στην εικόνα για να δείτε το original)

Υ.Γ. Ορισμένες συκοφαντίες κατά της πραγματικής (θετικής) απήχησης αυτού του blog, είναι ο μόνος λόγος που ανάρτησα κάποια στιγμή και… μετρητή επισκέψεων, διεθνή χάρτη επισκεπτών και… το προηγούμενο γράφημα (που είδατε)! Αλλιώς… (ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ) αδιαφορώ για τη «γνώμη» της πλειοψηφίας! ΛΙΓΟΙ και ΚΑΛΟΙ να είμαστε!

Related articles by Zemanta

Zemanta Pixie

9 comments

 1. Εις έτη πολλά Δέσποτα, στο δύσκολο έργο του Τσικνο-ΕΥ-λόγινγκ!

  +Σουβλόγησον+

  ΥΓ.

  Η πρώτη σελίς του ΕΥ-λογ σας, μου προξένησε μίαν ελαφράν σύγχυσιν με τόσα πρωτοσέλιδα θέματα. Πάω να χτυπήσω 7 μπύρες για να τα δω καλύτερα.

  +Μπυρόνισον+

 2. Σουβλακέστατε, σωστότατος!

  Επτά μπύρες είναι το recommended MINIMUM δια την σωστή ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ κατανόηση των βαρυσήμαντων αυτών… ασημαντοτήτων! 🙂

  Αλλιώς, συνιστάται ο Επαναστατικός Διαλεκτικός ΨΗΣΤΙΚΙΣΜΟΣ!

  +συν-πιτα-απέργησον+

 3. Δηλαδή ο θρίαμβος της προσωπικής δημιουργικότητας πάνω στη μάζα. Πιο αναλυτικά, από το γράφημα (στο περίπου)

  Πόντιοι = 2 Ομαδεόνες

  Πάνος Ζ = 3 Ομαδεόνες.

  Με τη διαφορά ότι Πόντιοι και Πάνος είναι μπλογκ πολλών ανθρώπων (και οι Πόντιοι είναι μάλιστα 3 άτομα).

 4. Ευχαριστώ Γιάννη.

  Μάλιστα -δεν ξέρω αν το πρόσεξες- η εικόνα με τα στατιστικά που είχα βάλει προ μηνών (στο τέλος αυτού του ποστ) έχει σύνδεσμο στο ίδιο site που έφερες, της Quantqast. Μόνο που… ελέγχοντας πάλι τον παλιό αυτό σύνδεσμο διαπίστωσα ότι έχει νεκρωθεί, τώρα πια, ενώ ο δικός σου σύνδεσμος είναι σωστός. (Θα διορθώσω το παλιό λινκ σε λίγο).

  Τώρα -επί της ουσίας- ναι, ισχύει ότι τις τελευταίες μέρες ή βδομάδες, εν μέρει και λόγω πτώσης της δημοτικότητας της Καλύβας του Πάνου, εν μέρει λόγω ανόδου αυτού του blog (σε σχέση με το μακρινό παρελθόν) φτάσαμε στο εκπληκτικό σημείο του να υπάρχουν μόνο τριπλάσιοι περίπου επισκέπτες στην Καλύβα σε σχέση με εδώ, και μόνο διπλάσιοι από όσοι εδώ, στο «Πόντος και Αριστερά»!
  !!!
  Αν μάλιστα (όπως επισημαίνεις… τηλεγραφικά) αναλογιστεί κανείς ότι αυτό εδώ το μπλογκ είναι προσωπικό και ΟΧΙ «συλλογικό» ή κομματικό (Πράσινο-Οικολογικό)(όπως είναι τα άλλα δύο, με τον άλφα ή βήτα τρόπο) τότε προκύπτει αμείλικτη η υπεροχή της απήχησής του (παρόλα τα μειοψηφικά ή περίεργα θέματά του) απέναντι στην απήχηση άλλων μπλογκ, εκ φύσεως πιο δυνατών (ή πιο μεγάλης ευρύτητας κοινού) όπως αυτά που είπαμε.

  Και… δεν κάνω καμία προσπάθεια να κολακέψω αναγνώστες. Οταν λέω καλά λόγια για κάποιον τα ΕΝΝΟΩ, αλλά όταν -πάλι- έχει κανείς λάθος (κατά τη γνώμη μου) του «τη λέω» εξίσου, αδιαφορώντας για κόστος δημοτικότητας. Επομένως πάμε πολύ καλά! 🙂

 5. Καλημέρα φίλτατε. Το μήνυμά σου τώρα το είδα.

  Σε ευχαρισΘώ (πολσμανιστί) πάρα πολύ, να είσαι καλά, και.. σίγουρα να τα χιλιάσεις και εσύ (μέσω των καταλλήλων βιοτεχνολογικών σκευασμάτων, κλπ.)…

  Την εργασία σου πράγματι τη διάβασα όλη, BTW. Μόνο που για να μη… στραβωθώ (λόγω οθόνης που δεν είναι πολύ μεγάλη, μόλις 19 ιντσών wide) τύπωσα το κείμενό σου σε χαρτί και το πήρα μαζί μου σε παραλιακό καφενείο, εκτός κέντρου Αθηνών, όπου το διάβασα πίνοντας Freddo!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s