Ο τρομερός Τυραννόσαυρος εξελίχτηκε σε… κότα! (Tyrannosaurus-Rex, ancestor of humble chickens)

Jurassic ParkImage via Wikipedia

Ε, όλοι οι άλλοι απόγονοί του εξαφανίστηκαν προ πολλού. Πάντως η κότα -ω ναι, η ταπεινή κοτούλα μας- είναι (σύμφωνα με ανάλυση DNA) ο πλησιέστερος απόγονος του ένδοξου προϊστορικού Τυραννόσαυρου!

Μέχρι τώρα, δεν είχε βρεθεί ιστός προϊστορικού ζώου που να περιέχει σχετικά ανέπαφο DNA. Πριν λίγες μέρες, όμως, εντοπίστηκε μαλακός ιστός σε κόκκαλο Τυραννόσαυρου, που αναλύθηκε γενετικά για να βρεθεί ποιό DNA σημερινού ζώου του μοιάζει περισσότερο. Έκπληκτη λοιπόν, η ερευνήτρια που ανέλυσε το DNAMary Higby Schweitzer του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας) διαπίστωσε ότι ο πλησιέστερος απόγονος του Τυραννόσαυρου είναι το σημερινό κοτόπουλο. (Διάβασα την είδηση σε ξένο blog, ΕΔΩ).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

  • Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο λύθηκε οριστικά το αιώνιο ερώτημα, «αν το αυγό έκανε την κότα, ή η κότα το αυγό» 🙂 με τη νέα απάντηση «όχι, ο Τυραννόσαυρος την έκανε», αλλά ανοίγει και ο δρόμος για την μελλοντική κλωνοποίηση Αρχαίων Ελλήνων (Μακεδόνων, κ.ά.):
  • Εμπρός στο δρόμο(*) που χάραξε ο Τυραννόσαυρος! 🙂

(*) Jurassic Park

Race in NatureAnother blog’s post, worth reading: Consider the ape

Related articles

.

5 comments

  1. Ειλικρινά δεν κατανοώ την έκπληξη σας αγαπητέ Omadeon. Εδώ οι Ελληνες μετεξελίχθηκαν σε νεοέλληνες, και ο τυρανόσαυρος σαν μάρανε τώρα.

    Ο έκπληκτος elias

  2. Χαχαχά, το τέλος τα σπάει! Χρόνια πολλά φίλτατε, είμαι σε διακοπές και είχα καιρό να σε διαβάσω… Θέλω να προσθέσω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια είδη να μην εξελίχθηκαν αλλά να εκφυλίστηκαν, νομίζω το βλέπουμε καθημερινά! 😉

  3. Καλησπέρα φίλτατε! Μόλις επέστρεψα από επίσκεψη -λόγω των ημερών- όπου είχε φουντώσει και σχετική συζήτηση, κυρίως περί κότας και θέματος… Μακεδονίας!

    Κι εγώ έχω καιρό να σχολιάσω στο μπλογκ σου, κυρίως όμως γιατί τα μεν σοβαρά σου θέματα με προβλημάτισαν πολύ και τα ψάχνω, το δε αθλητικά περί ομάδων δεν με πολυ-νιάζουν και δεν έχω τίποτε να προσθέσω!

  4. Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΘΗΡΙΟΠΟΔΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΟΣΑΥΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΤΗΝΑ.ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΔΕ ΠΕΤΟΥΣΑΝ.ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΓΕΛΕΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΡΝΙΘΟΕΙΔΗ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s