Fallmerayer Reloaded -Εθνοπαράφρονες ενωθείτε!

ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ, ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ

Υπάρχει (περιφερόμενος στο διαδίκτυο) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένας εθνοπαράφρων υπερ-εθνικιστής Ελλην που πρεσβεύει το εξής ΔΟΓΜΑ, σε βαρυσήμαντες δηλώσεις του:

«Οσο για τους Σκοπιανούς, αυτοί

ΔΕΝ ειναι ΣΛΑΥΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΡΦΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αντιλαμβανεσθαιαιαιαι… την γραμμη τους?

Αντιλαμβανεσθαιαιαιαι… οτι

με την ΣΛΑΥΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ γλωσσα τους

μπορεσαν και διαβασαν την στηλη της Ροσσετας?

Και επειδη

οι ΕΛΛΗΝΕΣ και το DNA τους εχει εξαφανισθει,

αυτοι σαν πρωτοξαδερφα

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΕΣ ΞΑΔΕΡΦΟΙ !»

Εεε… Ο ίδιος άνθρωπος θεωρεί πως ΜΟΝΟ οι Βλάχοι (Βλαχόφωνοι) Έλληνες είναι ΟΙ «αυθεντικοί» (με… Ορίτζιναλ Γκρηκ DNA), ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι Έλληνες (π.χ. νοτίως της Πίνδου, Αρκάδες, κλπ) είναι ΑΡΑΠΑΔΕΣ!

Portrait of Fallmerayer (Staatsarchiv Nürnberg). Portrait of Fallmerayer (Staatsarchiv Nürnberg).

 • Διαβάστε επίσης: Νίκη της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας η σημερινή καταδίκη της Ελλάδας από το ευρωδικαστήριο του Στρασβούργου. Κόλαφος για ΛΑΟΣ και δικαιοσύνη (Zalmoxis)

 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κουραστική,  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. (O Zalmoxis που έγραψε την είδηση για το Ευρωπαϊκό δικαστήριο και τους «εθνοπαράφρονες» είναι ΠΑΝΤΑ ευπρόσδεκτος , όπως και ΚΑΘΕ καλοπροαίρετος, κάθε ΜΗ-εξτρεμιστής). Αλλά ΜΗ κάνετε μπάχαλο (ακόμη)! 🙂
 • Αφήνω το ποστ ΑΝΟΙΧΤΟ σε σχόλια, αλλά… αν δω να μπαίνουν εθνοπαράφρονες θα ΚΛΕΙΣΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ για να… κάνω και καμμιά δουλειά. Εεε, αν κανείς με πει «λογοκριτή», να δαγκώσει τη γλώσσα του, και να τον τσιμπήσει μαύρο φίδι! 🙂 ΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ λίγο, ή ας σχολιάσει σε άλλα παρεμφερή ποστ.
 • ΑΡΚΕΤΑ είπαμε. Αλλά αν ανοίξουμε ΤΩΡΑ διάλογο (με εθνοπαράφρονες) ΚΑΙ σε αυτό, πάαανε οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν για μένα. Περιμένετε ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, αυτό το ποστ είναι σε PREVIEW-mode.

UPDATE: Κι όποιος δεν καταλαβαίνει ΑΚΟΜΗ για ΤΙ τοπικιστικό (εσωτερικό) ρατσισμό μιλάμε, όποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ του «δεύτερου επιπέδου»«μυστικού παραληρήματος») το οποίο αλιεύθηκε ΤΟΣΟ εκπληκτικά, ας διαβάσει ΚΑΙ τα εξής:

21 comments

 1. Καλημέρα Omadeon!

  Σε ευχαριστώ για την αναφορά που κάνεις στο κείμενό μου.

  Για ακόμη μία φορά συνειδητοποιώ πως ο Καραμανλής (ο Κωνσταντίνος, όχι ο Κωστάκης… ) είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε πως «η χώρα είναι ένα απέραντο φρενεοκομείο». Και είμαι βέβαιος πως αν δεν ήταν πολιτικώς άκομψο -αφού θα αναφερόταν στο εσωτερικό και άλλων χωρών- θα έλεγε ότι όλα «τα Βαλκάνια είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».

  Για εμένα το θέμα μπορεί μεν να τρέχει, όμως πολλές πτυχές του έχουν κλείσει και θα τις αναφέρω συνοπτικά:

  1. Είναι πολιτικά αστοιχείωτος όποιος δεν γνωρίζει τα προβλήματα τα οπόία θα ενσκήψουν σε Βέλγιο (Φλαμανδοί) Ισπανία (Χώρα των Βάσκων, Καταλωνία) Ιταλία (Λέγκα του Βορρά) αλλά και Γαλλία, Βρετανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, κ.λπ. εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέψει να τεθεί για οποιοδήποτε κράτος μέλος της, ζήτημα αλλαγής συνόρων.
  Ως εκ τούτου, αυτά που λέγονται για Μείζονες Μακεδονίες, για Μείζονες Αλβανίες, για Τσαμουριές, για Δυτικες Θράκες, κ.λπ. είναι επιεικώς γελοία.
  Όλα αυτά συντηρούν σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας (δηλαδή υπό μορφήν «επαναστατικής γυμναστικής» ) τα ανακλαστικά των βαλκάνιων εθνικιστών .

  2. Όλη η πολιτισμένη Ευρώπη χαμογελά συγκαταβατικά με όλους αυτούς τους απίθανους καραγκιόζηδες εδώ στα Βαλκάνια, οι οποίοι ισχυρίζονται άλλοι πως ο Ναπολέων ήταν Έλληνας, άλλοι πως ο Ναπολέων ήταν Αλβανός, άλλοι πως η Τουρκοσύνη φτάνει μέχρι τον Κίτρινο Ποταμό, άλλοι πως ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την Κίνα κι άλλοι πως ο Βουκεφάλας ήταν «Ζάσταβα» όπως έλεγε και ένα πανώ στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

  3. Καθημερινά ακούγεται απο εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον πλανήτη η παραίνεση (συνήθως από γονείς σε παιδιά, από φίλους σε φίλους, κ.λπ.) προς όσους αισθάνονται πως αδικούνται «μη χάνεις το δίκιο σου με τον τρόπο που το διεκδικείς». Και αυτό, δεν αφορά μόνο μεμονωμένα άτομα, αλλά και ομάδες, έθνη, κ.λπ. Και αν αυτός που κραυγάζει απωθητικά θα έπρεπε να δει τη φάτσα του στον καθρέφτη και πώς γελοιοποιείται, έτσι και οι πολίτες, τα κόμματα, τα ΜΜΕ κάποιων χωρών θα έπρεπε αντί να κραυγάζουν γελοιωδώς ομφαλοσκοπώντας, να αναρωτηθούν γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν το δίκιο τους. Από τη στιγμή που οι ΠΓΔΜίτες ξέχασαν πρόσφάτως αυτή τη συμβουλή με όλες αυτές τις κοντροκομμένες υπερβολές τους, άρχισαν να χάνουν πόντους στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Και αν δεν την είχαν πατήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο την προπηγούμενη δεκαετία οι Έλληνες ακούγοντας τις κραυγές των επαγελματιών «Ελληναράδων», τώρα το ζήτημα θα είχε κλείσει υπέρ τους.

  4. Δεν υπάρχουν καθαρά έθνη. Ο μόνος λαός στην ηπειρωτική Ευρώπη για τον οποία έχει διαπιστωθεί πως κρατά -σχεδόν- αναλλοίωτα κάποια εθνικά χαρακτηριστικά του, είναι οι Βάσκοι και κανένας άλλος. Για παράδειγμα, οι Έλληνες έχουν δίκιο όταν αποκαλούν τους Φράγκους ως Γάλλους ή οι υπόλοιποι όταν αποκαλούν την Γαλατία ως… Φραγκία (Frankreich, France, Francia); Είναι αδέλφια (Germani, Hermanos, κ.λπ.) των Ελλήνων οι Γερμανοί και τους αποκαλούν έτσι; Ή μήπωέ τσι τους αποκαλούσαν οι Ρωμαίοι των οποίων όμως οι απόγονοι τους αποκαλούν σήμερα Τεύτονες («Τεντέσκι»);

  5. Κουίζ; Ποιά είναι η δυτικότερη χώρα στον παγκόσμιο άτλαντα που το όνομά της (έστω και μόνο σε κανα δυο γλώσσες) λέγει σε «-στάν» ;

 2. Γειά σου Ζάλμοξη.

  Φαίνεται χτύπησα μεγάλη… φλέβα Φρεναπάτης, διότι μαζεύτηκαν διάφοροι (καλοί και κακοί) στο άλλο ποστ και λένε διάφορα, συνήθως μάλιστα εκτός θέματος. Απλά δεν καταλαβαίνουν νομίζω ότι όταν κανείς σκέφτεται με τρόπους υπερ-εθνικιστικούς και ρατσιστικούς, καταλήγει να γίνει ΕΝΑ με τον αντίπαλό του. Οταν κανείς πιστέψει ότι ΜΟΝΟ η δική του «φάρα» ή ιδιαίτερη καταγωγή (και ελάχιστες άλλες) είναι «αληθινά Ελληνική» (στα γονίδια), όταν φτάσει στο σημείο να πιστέψει ότι οι… χειρότεροί του εχθροί, αυτοί τους οποίους βρίζει επί σειρά ετών ( οι «Γυφτοσκοπιανοί» ) είναι στην πραγματικότητα «ξάδελφοί του», ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΙ και από τους πιο πολλούς (άλλους) Ελληνες, τότε οι αντιφάσεις που δημιουργούναι γίνονται εκρηκτικές στις επιπτώσεις τους.

  Φυσικά σε κάλεσα για τα φαινόμενα που περιγράφεις, και για το γενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ΟΧΙ για να λάβεις μέρος σε μια… μάλλον ανούσια διένεξη. Είναι και βαρετό άλλωστε.

  Αν όμως το άφηνα να περάσει έτσι, χωρίς αντίδραση, η λογική της «εξισορρόπησης αντιπάλων» θα είχε μάλλον αρνητικές επιπτώσεις.

  Επιπλέον, η αλίευση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενός Ελληνα εθνικιστή, που τείνει να πιστεύει τις γενετικές μυθολογίες των… εχθρών του, μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ να ερμηνευτεί και θετικά, σαν γουστόζικη εισβολή στο Νου του, ιδεών… συμφιλίωσης (τελικά) με τους μισούμενους.

  Κάποια στιγμή λοιπόν -ίσως- το ακραίο μίσος μπορεί και να γεννήσει μια εντελώς απίστευτη… παλαβή αγάπη (αν και συνήθως το αντίστροφο συμβαίνει). -hehe

  Εξάλλου, πολλοί στο διαδίκτυο ξεχνούν τις… ψυχαναλυτικές διαστάσεις του, μερικές φορές, να βγάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράματα στη φόρα, που ξέφυγαν το συνειδητό έλεγχο εκείνων που τα πιστεύουν (αλλά δεν τα λένε πάντα).

  Σε ευχαριστώ! 🙂

 3. Όπως με ειδοποίησε ένας συν-μπλόγγερ με εγνωσμένο εύρος γνώσεων, η απάντηση στο κουίζ δεν είναι αυτή που έχω στη μυαλό μου(ίσως και άλλοι το ίδιο) αλλά το… Χαρβιριστάν (τουρκική ονομασία της Κροατίας) οπότε το κουίζ θα πρέπει να διορθωθεί σε ποια Δυτικοευρωπαϊκή χώρα, με την γεωοικονομική της ονομασία (εάν αποκλκείσουμε και το Μαγυαριστάν – Ουγγαρία) η οποία αν και μέλος της Ε.Ε. σε πολλές αναφορές που διαβάζω χαρακτηρίζεται ακόμη ως πρώην ανατολική χώρα.
  Εν πάσει περιπτώσε όμως, η χώρα που καταλαβαίνουμε είναι το… Γιουνανιστάν!

 4. Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη, σαν χώρα, μέχρι να φύγει η… Οθωμανική εποχή.

  Τελευταία διάβασα αρκετά άρθρα για το CDRSEE. Φυσικά και δέχομαι ότι υπήρξαν «δοτά» πρόσωπα σε αυτή την πρωτοβουλία, κάποιος Σίφτερ μάλιστα ήταν βίος και πολιτεία στο πρακτοριλίκι (και δικηγόρος), και έγινε ο διευθυντής (αν θυμάμαι καλά). Ομως, η «παρανοϊκή εξήγηση» αυτής της πρωτοβουλίας κάπου μπάζει νερά, όταν δεν καταλαβαίνει πως υπήρχε και υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ για αποφυγή του μίσους στα σχολικά βιβλία.

  Ο καπιταλισμός τις περισσότερες φορές στηρίζει τις πρωτοβουλίες του σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (όταν δεν δημιουργεί καινούργιες και «τεχνητές»). Εν προκειμένω, καταλήγω σιγά-σιγά στο συμπέρασμα ότι το εγχείρημα αυτό καπελλώθηκε, αλλά ότι -ταυτόχρονα- πάρα πολύς κόσμος το ήθελε, είχε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε ανάγκη γι’ αυτό, για πραγματικούς λόγους και όχι λόγω δουλικότητας σε ξένες δυνάμεις (που το καπέλλωσαν μετά, με τους εκπροσώπους τους). Δηλαδή, ο ιμπεριαλισμός της υπόθεσης έγκειται στο να καθορίζουν άνθρωποι της Υπερδύναμης ΠΩΣ το δικό μας κομμάτι της γηραιάς Ηπείρου θα λύσει τα προβλήματά του, τα προβλήματα που προκαλούσαν οι υπερ-εθνικισμοί στα βιβλία και στη νοοτροπία. Το γεγονός ότι τα συμφέροντα κάποιων ισχυρών για σταθερό εμπόριο ΣΥΝΕΠΕΣΑΝ με τις πραγματικές ανάγκες για ειρήνη δεν κάνει τις τελευταίες να ακυρωθούν, απλώς τις κάνει να προσαρμοστούν σε αυτά τα συμφέροντα, σε κάποιο μεγάλο ή μικρό βαθμό. Ποτέ όμως 100% απόλυτα.

  Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν ΕΝΑ ΣΩΡΟ αμφιλεγόμενοι κύριοι και κυρίες που αναμείχθηκαν. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι ισχύει η λανθασμένη λογική του «guilt-by-association» που ΤΟΣΟ συχνά είναι ο τρόπος σκέψης στην Ελλάδα.

 5. Γιώργο για μια ακόμη φορά κατέβασες τα σεντόνια, κάποιοι που ξέρουμε κάποιες καταστάσεις και πρ΄σωπα που κινούνται αρκετά έντονα στον εθνικιστικό χώρο είναι κατανοητό τι ακριβώς θέλεις να πεις. Το κακό είναι ότι στ Γιουνανιστάν την εξωτερική πολιτική δεν την ασκεί η <> κυβέρνηση, αλλά η εκλησία και οι αρδηιστές, άτομα επικίνδυνα για τα συμφέροντά μας, άτομα που πολλές φορές δεν έχουν ένα σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και άγονται και φέρονται από άλλες καταστάσεις. Μας πείραζε εδώ και είκοσι χρόνια ένα όνομα ως γεωγραφικός προσδιορισμός και δημιουργήσαμε την μεγάλη Αλβανία με την ωρολογιακή βόμβα 1000000 Αλβανούς στη χώρα μας. Τώρα τι έχει να πει ο Άνθιμος, η ομάδα Άρδην και το Syriza-watch μετην ηλίθια <> τους πολιυική;

 6. Γιάννη, καλώς όρισες! Πολύ σημαντικό το σχόλιό σου.

  Πάλι καλά που δεν έριξα και καμμιά… κουβέρτα! 🙂
  (είναι και καλοκαίρι – άστα να πάνε! Καλύτερα μικρό λεπτό σεντονάκι)

  Πάντως πέρα από την πλάκα, ειλικρινά εκπλήσσομαι με όσα βλέπω. ΤΟΣΟ μεγάλη ηλιθιότητα, πια; ΕΙΝΑΙ δυνατόν να είναι έτσι τα πράγματα;

  Αν όντως (όπως λες) η εξωτερική πολιτική της χώρας μας καθορίζεται από «παράγοντες» όπως η Εκκλησία ή γκρουπούσκουλα όπως το «Αρδην», ζήτω που καήκαμε. Κατάφερα μέχρι τώρα να συνδιαλέγομαι κόσμια με αρκετούς του «Αρδην», και με ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ (στο ιντερνέτ μόνο έναν) από την Εκκλησία. Κι αυτό το έκανα διότι πιστεύω στον τίμιο διάλογο.

  Πάω να δω ΤΙ λέει τέλος πάντων το Syriza-watch γιατί ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι κάπου έβαλε την ουρίτσα του και την κουνάει πολύ πρόσφατα.

 7. Υ.Γ.
  Ουφ… κουράστηκα να διαβάζω τις φανατισμένες μαλακίες του Syriza-Watch αλλά αυτό που ήθελα να βρω δεν υπήρχε.

  Βρήκα μόνο υπερβολές, τη γνωστή προπαγάνδα και μία αναφορά σε έναν μύθο (που τον πιστεύουν για αληθινό): Τη «δήλωση Κίσσιγκερ».

 8. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ QUOTE ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΙΡΩΝΙΚΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

 9. Δεν νομίζω. Αν και αναμενόμενος ήταν ο ισχυρισμός αυτός.
  Χρειαστήκατε -σοβαρά- τόσες μέρες για να ισχυριστείτε κάτι τέτοιο;
  Εχετε κανένα άλλο δείγμα γραφής του κ. Τσάπανου που να αντιτίθεται στην ιδέα ότι η γειτονική χώρα αποκωδικοποίησε τη στήλη;
  Από όσα κατανόησα εγώ η μόνη του διαφορά μαζί τους είναι ότι πιστεύει ακράδαντα πως η αποκωδικοποίηση πέτυχε γιατί αφορούσε Ελληνικές λέξεις σχετιζόμενες με την «νάσι» διάλεκτο.

 10. Ο Τσάπανος βασίζεται στο βιβλίο του Τσιούλκα. Βάσει αυτού, θεωρεί σίγουρο ότι η στήλη της Ροζέτας αποκάλυψε τα ίδια στοιχεία που έφερε στο φως και ο Τσιούλκας. Εκείνο που ειρωνεύτηκε δεν ήταν η ίδια η αποκωδικοποίηση, αλλά το σλαβικό στοιχείο της. Επομένως, αν και σαφέστατα ειρωνικό ως προς τη σλαβικότητα, δεν ήταν καθόλου ειρωνικό ως προς την αλήθεια της αποκωδικοποίησης. Απλώς θεωρεί σίγουρο το θρίαμβο του Τσιούλκα και της Ελληνικότητος της διαλέκτου της στήλης.

  Ετσι δεν είναι;

 11. Υπάρχει βέβαια και το δεύτερο σκέλος του κειμένου που αφορά την εθνική προέλευση των κατοίκων της ΠΓΔΜ. Αυτό κι εγώ αναρρωτήθηκα αν το εννοούσε ειρωνικά. Δυσκολεύομαι πολύ να αποφανθώ γιατί πιθανώς πρόκειται για προσωπικό δόγμα που του ξέφυγε μέσα στην τεταμένη συζήτηση. Μπορεί να ήθελε να ακουστεί σαν ειρωνεία, αλλά δεν πείθει.

 12. @LIBERIO
  Είμαι έξω και κοιτάμε κάποιους κώδικες προγραμματισμού με το Γιάννη. Τυχαία είπα να δούμε και το μπλογκ. Τη συζήτηση την τύπωσα και την έδειξα στο Γιάννη, την αναλύσαμε σχόλιο-προς-σχόλιο.

  Ε, όχι, δεν προκύπτει πουθενά ότι ο Τσάπανος έκανε ειρωνεία
  (με την έννοια που το εννοείς). ήταν και η αρχική εντύπωση του Γιάννη, πριν τα διαβάσει όλα, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβη. Ο Τσάπανος συγχίστηκε, ξέφυγε από τα όρια και αυτο-αποκαλύφθηκε. Βρίζει τόσο πολύ τους «Σκοπιανούς» συνέχεια ώστε κανείς δεν θα το πίστευε ότι πιστεύει αυτά τα περίεργα δόγματα.

  Δεν έχω μαζί μου την εκτύπωση της συζήτησης, όπου κάναμε σημειώσεις με κόκκινο και μαύρο στυλό, αλλά υπήρχε ένα σημείο όπου εγκάλεσα τον Τσάπανο να μου εξηγήσει περαιτέρω αυτά τα δόγματά του, και το μόνο που απάντησε (στο γιατί «δεν δικαιούνται οι Σκοπιανοί να λέγονται Μακεδόνες») ήταν το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζουν την Ελληνικότητα του να είναι κανείς Μακεδόνας. Το θεωρεί αυτονόητο μάλιστα.

  Κανείς δεν τον στρίμωξε ποτέ τόσο πολύ. Ηταν η σπάνια αποκάλυψη! 🙂

 13. @LIBERIO
  Υ.Γ. Αν και δεν πέρασαν ακόμη οι σημειώσεις με στυλό σε τυπωμένη μορφή ή στην ιστοσελίδα που ακολουθεί, πάρε τη συζήτηση, LIBERIO, και ξανασκέψου το:

  (το σημαντικότερο τμήμα, σχόλια 20 έως 86)
  Εχω αρχίσει να γράφω παρατηρήσεις και συνδέσμους στη δεξιά στήλη, με SCROLL DOWN θα τους βρείτε. Είναι “under construction” ακόμη:

  http://omadeon.com/mpahalo/analysis0.html

  Υ.Γ.2
  ορίστε η ΕΠΟΜΕΝΗ δήλωση του Τσάπανου, μετά από αυτό το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αποκαλυπτικό παραλήρημα. Βγάλε συμπέρασμα:

  Καταλαβαινετε που εχετε μπλεξει?
  Εχετε μπλεξει με μιαν πραγματι ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ η οποια απο το 1912 εχει υποστει πλυση εγκεφαλου για την καταγωγη της, ωστε σωνει και καλα να της παραδοθει η Μακεδονια μεχρις Πηνειου κι’ αν τυχει και η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ δεν θα ειναι και ασχημη ιδεα……….!

  Η παράνοια, εν προκειμένω, ΔΕΝ συνίσταται στο ότι οι Φυρομακεδόνες είναι σλάβοι, αλλά στο ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μακεδονική καταγωγή τους.

  Υ.Γ.3 Αν διαβάσει κανείς πιο κάτω, ο Τσάπανος αγορεύει εξηγώντας τους λόγους που οι Φυρομακεδόνες πρέπει να αναγνωρίσουν την Ελληνικότητα του να είναι κανείς απόγονος των Αρχαίων Μακεδόνων.
  That’s all. 🙂

  Μόλις την δεχτούν, θα γίνουν ΑΞΙΟΙ ξάδελφοι – προφανώς! 🙂

  Αυτά.

 14. omadeon από ότι βλέπω τον έχεις περιλάβει το Τσάπανο για τα καλά.
  Τι να σου πω παιδί μου καλό κουράγιο.

 15. hehe
  Ακρίτα, δεν συμφωνείς; Εγώ νομίζω ότι πιάσαμε λαβράκι μεγάλο. ΟΛΗ η μυστική (ή αφανής) Ρατσιστική Κοσμοθεωρία του Τσάπανου βγαίνει στην επιφάνεια τώρα.

  Πες μου Ακρίτα
  1) ΓΙΑΤΙ τόσα χρόνια ο Τσάπανος ερωτοτροπεί με βουλγαρίζουσες θεωρίες και προσπαθεί να αποδείξει ότι το κομμάτι εκείνο της Δυτικής Βουλγαρίας του Μεσαίωνα που αντιπαλευόταν τους Τσάρους των Βουλγάρων είχε… Ελληνική εθνική προέλευση;
  2) ΓΙΑΤΙ να ασχολείται με τη στήλη της Ροζέτας;
  3) Προ πάντων: Αν υποθέσουμε ότι ο φίλος μας ο LIBERIO έχει δίκιο, ΓΙΑΤΙ να αναφερθεί στη στήλη της Ροζέτας ο Τσάπανος, και μάλιστα πολλές φορές στη συζήτηση, αν επρόκειτο απλώς για απάτη; Είναι προφανές ότι πιστεύει πως η ανακάλυψη ΙΣΧΥΕΙ (μεν) αλλά τελικά θα αποκαλύψει την «Ελληνικότητα της σλαβοφανούς Ελληνικής της παθούσας εν τη εξελίξει « (δηλαδή… τα Αρχίδια του Καράμπελα με σάλτσα Τσιούλκα, κ.ο.κ.)
  🙂

 16. Ξέρεις πολύ καλά ότι μερικοί έχουν πάρα πολύ απωθημένα σε ότι αφορά την καταγωγή τους. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι μόνοι που έμειναν αναλλοίωτοι σε αυτό τον το τόπο που περασαν 100 φυλές σε διάστημα 2,500 γραπτής ιστορίας.
  Ο συγκεκριμένος έχει πει τόσα πολλά που πραγματικά το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχανάλυση ώστε να καταλάβεις τι σκέφτεται η κούτρα του.
  Σε ότι αφορά την Ροζέττα καλύτερα ας μην το συνεχίσουμε γιατί γινόμαστε αφελείς στους φενακιστές. Η Ροζέττα είναι ένα θέμα που έχει κλειδώσει επιστημονικά εδώ και 200 σχεδόν χρόνια.
  Για το θέμα της Σλαβομακεδονικής πάλι έχουν μιλήσει οι ειδικοί όπως σου έχω πει. Η ανάλυση της γλώσσας είναι θέμα γραμματικής και όχι λέξεων.

 17. Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε, ότι κατά τον Τσάπανο, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ποτέ Σλάβοι στην περιοχή της Μακεδονίας. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτό. Επομένως, ΤΙ πιστεύει για τους κατοίκους της FYROM;

  – Πιστεύει ότι είναι 25% (αν θυμάμαι καλά) ΠΑΡΑΝΟΗΣΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που «έπαθαν πλύση εγκεφάλου από τους κομμουνιστές» να λένε ότι είναι Μακεδόνες (Σλάβοι) ενώ -στην πραγματικότητα- είναι πρωτοξάδελφα των Ελλήνων και ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου.

  Ε, τους καταλογίζει λοιπόν το γεγονός ότι συμμετέχουν σε μία χώρα που είναι τεχνητή και έχει αλυτρωτικές βλέψεις (στο οποίο εν πολλοίς και εγώ συμφωνώ) αλλά… ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ: Πιστεύει ΒΑΘΥΤΑΤΑ ότι έχει σχεδόν εκλείψει το γένος των Ελλήνων από την υπόλοιπη Ελλάδα (δηλαδή τις θεωρίες του Φάλμεράϋερ και άλλων – που ΕΧΟΥΝ κάποιο ποσοστό αλήθειας) (πλην των Βλάχων και του ιδίου ως Βλάχου) και ότι ο φριχτός κίνδυνος είναι το να… κατακτήσουν την Ελλάδα οι «πρωτοξάδελφοι», που έχουν πάθει πλύση εγκεφάλου να μη δέχονται την ίδια τους την Ελληνικότητα.

  Αλλά -φυσικά- ευελπιστεί ότι μέσω της «έρευνας» για τη στήλη της Ροζέτας θα αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό της Ελληνικότητας της Μακεδονικής γλώσσας («Ελληνικής παθούσας εν τη εξελίξει») και ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν κατανοήσουμε πλήρως αυτή την… βαρυσήμαντη επιστημονική έρευνα (my ass). Εγώ όμως έχω δικούς μου λόγους πλέον, να ΜΗΝ πιστεύω την «έρευνα» αυτή και επίσης ξέρω ότι ο Τσιούλκας, στον οποίο στηρίζεται πολύ ο Τσάπανος, έπεσε πάρα- πάρα- πολύ έξω!

  Ολόκληρο… ΘΡΙΛΛΕΡ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, μιλάμε! 🙂
  Είμαι πρόθυμος πλέον να το παίξω και σαν… στοίχημα.
  Περιμένω κάτι χρήματα και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ θα το παίξω σαν στοίχημα, ή πολλά στοιχήματα (αν και δεν έχω παίξει ποτέ στη ζωή μου «Στοίχημα») 🙂

 18. @Abravanel
  Μη ζητάτε συγνώμη. ΠΑΡΑΚΑΛΩ! 🙂 Ευπρόσδεκτος…
  Βουρρρρρ… τρέχω να δω τα όμορφα λινκ που μας φέρατε! 🙂

 19. Και αφού έχουμε λύσει ΟΛΑ τα σημαντικά μας προβλήματα, τόσο εμείς όσο και οι άλλοι βαλκάνιοι συν- και αντ-αγωνιστές, τώρα βαλθήκαμε να ανακαλύψουμε επακριβώς την καταγωγή μας και τους προγόνους μας, ένδοξους και μη, αμφιλεγόμενους και μη και να αποκτήσουμε τίτλους καταγωγής (σαν τα pedigree των σκυλιών), να κατατάξουμε ποιοτκά τα αίματα που τρέχουν στις φλέβες μας (από ταπεινό αράπικο έως αριστοκρατικό μακεδονικό!) και να ανέβουμε στην εκτίμηση των ευρωπαίων, ο κάθε λαός με τις δικές του περγαμηνές! Το ότι ΟΛΟΙ οι λαοί, είμαστε φτωχοί δεν μετράει. Το ότι τα παιδιά ΟΛΩΝ μας πεθαίνουν από τα ναρκωτικά δεν έχει σημασία. Το ότι οι πολιτικοί ΟΛΟΝ μας, μας πίνουν το αίμα δεν μας ενοχλεί. Το ότι το περιβάλλον ΟΛΩΝ μας υποβαθμίζεται κάθε μέρα που περνάει δεν επηρεάζει τον εθνικισμό μας. Πού είναι ο Πάγκαλος να μας πει αυτό που είπε στον δημοσιογράφο: «Βρε δεν γ…σαι πρωί-πρωί!»

 20. @heliotypon

  Ε, ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα.
  Δουλειά δεν έχει ο (κάθε) ρατσιστής και ψάχνει τους προγόνους του, ξεχνώντας τα παιδιά του.

  Ας του χαρίσουμε λοιπόν στο μέλλον ένα εύκολο kit ανάλυσης DNA, να… βγάλει τα μάτια του (αλλοιθωρίζοντας όταν διαπιστώσει το πόσο ανάμεικτο είναι το DNA του).

  Ως γνωστόν, μόνο οι Βάσκοι (και κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι τώρα) έχουν σχετική «φυλετική καθαρότητα» στην Ευρώπη. ΟΛΟΙ οι άλλοι έχουν άπειρες φορές αναμειχθεί γονιδιακά. Επομένως… ΤΙ ψάχνουν μερικοί;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s