Ανθρώπινα δικαιώματα ανθρώπων και… πιθήκων!

Bonobo

Image via Wikipedia

Πρώτη φορά βρήκα αυτή την είδηση στο μπλογκ του ανοιχτόμυαλου διανοητή Στέλιου Φραγκόπουλου: Δικαιώματα στους ανθρωποειδείς πιθήκους

«Το Κοινοβούλιο της Ισπανίας αναμένεται να εγκρίνει το πρώτο στον κόσμο ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται το δικαίωμα της ζωής και της ελευθερίας στους ανθρωποειδείς πιθήκους, δηλαδή στον χιμπατζή, τον μπονόμπο, τον γορίλα και τον ουραγκοτάγκο

[….]

Το Πρόγραμμα Ανθρωποειδών Πιθήκων ιδρύθηκε το 1993 από τους φιλόσοφους Πίτερ Σίνγκερ και Πάολα Καβαλιέρι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και τον μη βασανισμό πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα μέλη της βιολογικής οικογένειας των ανθρωπιδών (hominidae).

[…]

Hominoid taxonomy

Ε, επιτέλους είναι καιρός να καταλάβουμε ότι η θεωρία της Εξέλιξης δεν είναι ΜΟΝΟ θεωρία αλλά είναι και Ανθρωπιστική Δράση. Ειδικά οι μακρυνοί μας ξάδελφοι, οι συμπαθέστατοι γορίλλες και χιμπατζήδες, απορώ ΠΩΣ δεν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ανθρωπιστών… Homo Sapious, επί τόσες και τόσες δεκαετίες, ενώ τα επιστημονικά δεδομένα για την υψηλή ευφυία και τον ψυχισμό των πιθήκων (πρακτικά ισοδύναμη με ανθρώπινα παιδιά 3 ετών) ήταν ήδη γνωστά, πολλές δεκαετίες πριν το 1993 (που ιδρύθηκε η Κίνηση για τα Δικαιώματα των Πιθήκων).

Πρόσφατες σχετικές ανακαλύψεις περιγράφονται και εδώ: Symbolic Manipulation in Monkeys:

…we have evidence that chimpanzees are capable of symbolic logic. Chimpanzees can be trained to use linguistic symbols to ask for certain items, and two similarly trained chimps can conduct simple conversations with one another on the basis of these symbols.

[…]

..the monkeys are making evaluations in a manner very similar to human children…

This Cameroonian chimpanzee was brought to a rescue centre after its mother was killed by poachers.

Πρέπει να εφεύρουμε μία νέα λέξη, αντί του «ανθρωπισμού«, εφόσον η προστασία δικαιωμάτων δεν μπορεί πια να περιορίζεται στο σάπιο είδος μας (Homo Sapious). Υπάρχουν και τα πανέξυπνα δελφίνια, οι πίθηκοι, και άλλα είδη, που δικαιούνται ίδια προστασία με εμάς τους ίδιους, από κακομεταχείριση και βασανιστήρια…

 • Τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια, όμως… Πρόσφατα, βγήκε στη φόρα ότι σιωπηρά εγκρίνεται η χρήση βασανιστηρίων (που δεν αφήνουν ίχνη) σε πολύ εκτεταμένη κλίμακα παντού στον κόσμο, ιδίως μετά την 11/9. Π.χ. δείτε το άρθρο «Θύμα βασανισμού ένας στους 5 μετανάστες» (Ελευθεροτυπία, 24-6-08), όπου η κ. Μαρία Πινίου-Καλλή, ιατρική διευθύντρια του «Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων» στην Ελλάδα (που συρρικνώνεται από περικοπές κονδυλίων) είπε πως «μετά την 11η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε μια νέα αντίληψη των βασανιστηρίων στον κόσμο. Κύρια πηγή της ήταν οι ΗΠΑ. Το νέο δόγμα δεν έχει πλέον στόχο την κατάργηση των βασανιστηρίων, αλλά πως αυτά, όταν γίνονται, να μην αφήνουν σημάδια!».

Κατά τα άααλλα… -ως γνωστόν- κάθε υπεράσπιση «Δικαιωμάτων Μειονοτήτων» αποτελεί… πολυπολιτισμική συνομωσία γνωστών ξένων κοσμοπολίτικων κέντρων για την αποσταθεροποίηση των εθνικών κοινωνιών μέσω του Εθνομηδενιστικού Ιμπεριαλισμού της Νέας Τάξης, η οποία προωθεί τον πολτοποιημένο πολυπολιτισμικό μαζάνθρωπο, τον παγκοσμιοποιημένο «homunculus« (my ass).

 • Ω ναι! Και οι πίθηκοι, σίγουρα βαλτοί θα είναι, από μυστικούς πράκτορες εχθρών του έθνους (της Ισπανίας εν προκειμένω). -Βρεε, δεν πα να φάτε καμμια… μπανάνα, λέω γω, ή να τη βάλετε… εκεί που ξέρετε, εθνομηδενιστο-φάγοι μου;

The Homunculus

Related articles

Zemanta Pixie

28 comments

 1. Αγαπητέ Ομαδεον ;), τα δικαιώματα της συμπαθούς ζωϊκής τάξης των πιθήκων πρέπει να κατοχυρώνονται. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι πολλοί από τους ανθρώπους είναι, τρόπον τινά, «μακάκες» (χωρίς να θέλω να θίξω τη συγκεκριμένη ράτσα των πιθήκων), γίνεται σαφές πως τα ανθρώπινα δικαιώματα των νοητικά ευφυιών πιθήκων πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά. Και μάλιστα, μιάς και πρόσφατα ξεκίνησε η νομιμοποίηση γάμων ανθρώπων του ιδίου φύλου, θα ήταν ιδιαιτέρως προοδευτικό κατά τη γνώμη μου εάν ο νόμος μεριμνούσε και γιά γάμο μεταξύ χιμπατζήδων ή ανθρώπου και χιμπατζή – έχουν και αυτοί ψυχή και στο κάτω κάτω ο έρως τέτοια δεν κοιτά.

 2. Αγαπητέ Ζορμπά, συμφωνώ, αλλά με μία… διευκρίνιση (στο τελευταίο που είπες):

  Εφόσον οι χιμπατζήδες / ουρακουτάγκοι έχουν νοημοσύνη ανθρώπινου παιδιού (περίπου 3 ετών) να τηρούνται και οι νόμοι για αποπλάνηση ανηλίκου! 🙂

  Με τους πιθήκους, άμα πονηρευτούν κι αυτοί, ΔΕΝ τη βγάζουμε καθαρή. Το απέδειξε και η σχετική ταινιογραφία με τον Charlton Heston (Planet of the Apes).

 3. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας όσον αφορά την εξέλιξή μας σαν είδος και την κατανόηση και σεβασμό των δικαιωμάτων των υπόλοιπων ειδών αυτού του πλανήτη. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και τον μη βασανισμό σε όλα τα μέλη της βιολογικής οικογένειας των ανθρωπιδών, είναι όντως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η θεώρησή μας όμως παραμένει ανθρωποκεντρική. Ο εγωισμός μας δε μας επιτρέπει προς το παρόν να δούμε και τα υπόλοιπα είδη ισότιμα. Για όποιον θέλει και αντέχει να προβληματιστεί, συστήνω να δει το ντοκυμαντέρ Earthlings. (διάρκεια 1:35:28)

  Το Earthlings, σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του Moby, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Με τη χρήση κρυφών καμερών και υλικού που δεν είχε δημοσιευθεί ως τώρα, το Earthlings καταγράφει τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών παγκοσμίως, όλες εκ των οποίων βασίζονται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση ζώων για τα κέρδη τους.

  Το Earthlings με ελληνικούς υπότιτλους
  http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470

  Πληροφορίες για το ντοκυμαντέρ στη wikipedia
  http://en.wikipedia.org/wiki/Earthlings_(documentary)

 4. Αγαπητή αναγνώστρια,
  Έλειπα κάποιες ώρες και ΤΩΡΑ είδα τα σχόλιά σου.
  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες έφερες πάααλι! ¨:)

  Βλέπω αυτή τη στιγμή το «Earthlinhgs» αλλά δεν μπόρεσα να το κατεβάσω. Ισως έχει επιλογή «no download», θα δούμε…

 5. Σε ευχαριστώ κι εσένα πάρα πολύ, Stazybo Horn.

  Εσύ… έσπασες όλα τα ρεκόρ στο λόγο Λ. όπου
  Λ = Χρήσιμο Περιεχόμενο Σχολίου / Μήκος Σχολίου.
  ! 🙂

 6. Υπουργείο Εξωτερικών. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο επίδοξοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβεις επί τιμή, γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις τους οποίους επαναδιορίζει στο ΥΠΕΞ η Ντόρα Μπακογιάννη, σαν ένα είδος «χαρέμι», σύμφωνα με διατάξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και επαυξήθηκαν στο πολλαπλάσιο με το άσχετο νόμο 3712/2008. Στην ιστοσελίδα http://www.equal-rights-greece.com ετοιμάζεται η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας) για μαζική παραβίαση εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ που απαγορεύει διακρίσεις λόγω ηλικίας κλπ στην απασχόληση και εργασία.

  Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ κάνει μύριες όσες διακρίσεις στα όρια υποχρεωτικής εξόδου από την εργασία λόγω ορίου ηλικίας (για άλλους στο 60 έτος που τους έδιωξαν και αμέσως μετά κατάργησαν τη διάταξη, στους διπλωματικούς μέχρι το 65ο και σε άλλους στο 67ο), τώρα φέρνει από τα γηροκομεία υπέργηρους συνταξιούχους Πρέσβεις 80 χρονών, για να τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

  Στην καταγγελία, στην οποία τηρείται εχεμύθεια ως προς το όνομα του καταγγέλλοντος (αν ζητηθεί), αφού θα κυνηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κράτος που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και πέσει «καμπάνα» και παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα χάσουν τον ύπνο τους οι επαναδιοριζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους Πρέσβεις. Έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάλληλοι τόσο του διπλωματικού κλάδου και λοιπών κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών και απλοί πολίτες που φυσικά και έχουν «έννομο συμφέρον» για να κάνουν την καταγγελία.

  Για δηλώσεις συμμετοχής στην υπογραφή του εντύπου της καταγγελίας, δηλώστε στο

  http://www.equal-rights-greece.com

 7. @ixis
  Ενδιαφέρουσα και απίστευτη κατάσταση αυτή που καταγγείλατε. Ευχαριστούμε πολύ. Σύντομα θα την μελετήσω και αν μπορώ να συνεισφέρω κάτι, ίσως και να γίνει ποστ. Θα δούμε…

  Χρόνια σας πολλά.

 8. Νομιζω πως το βραβειο Ronnie Retard το αξιζει ο Ανωνυμος εκτος και αν ειναι φουριοζος.
  Σορρυ για το spam αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω

 9. @DennisV
  ως γνωστόν- κάθε υπεράσπιση “Δικαιωμάτων Μειονοτήτων” όπως ο… Ronnie Retard, αποτελεί… πολυπολιτισμική συνομωσία γνωστών ξένων κοσμοπολίτικων κέντρων για την αποσταθεροποίηση των εθνικών κοινωνιών μέσω του Εθνομηδενιστικού Ιμπεριαλισμού της Νέας Τάξης, η οποία προωθεί τον πολτοποιημένο πολυπολιτισμικό μαζάνθρωπο, τον παγκοσμιοποιημένο “homunculus“ (my ass).

  XAXAXA

 10. @DennisV
  ε, ναι. Στη φαντασία του κάθε όνου, καραδοκεί κι ένας μασώνος.

  Αν θέλουμε όμως να μιλήσουμε σοβαρά…
  Εγώ το έχω ομολογήσει. (χεχε) Ο ένας παππούς μου (από μάνα) ήταν μασώνος, χαμηλού βαθμού όμως, που είχε… απηυδήσει με την ηλιθιότητα των μασωνικών τελετών νηπιαγωγείου (με τις ποδίτσες) τις κλίκες, και άλλα τινά (τώρα το επεξήγησα) και δεν πάταγε στις συγκεντρώσεις (άσε που άμα μπεις δύσκολα βγαίνεις χωρίς να σε περάσουν από Δίκη)…

  Κι ο Οδυσσέας Ελύτης μασώνος ήταν, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες (που δεν τις διέψευσε κανείς ποτέ, από ό,τι ξέρω).

  Και ΤΙ έγινε? Η τάση για δημιουργία ομάδων, οργανώσεων με διάφορα ιδανικά ήταν ανέκαθεν χόμπυ της ανθρωποτητας, ιδιαίτερα όσων αγωνιούσαν να καλυτερέψουν τον κόσμο…

  Οι μασώνοι ξεπεράστηκαν προ πολλού σαν ιδεολογία. Οι κλίκες τους πράγματι υπάρχουν και σήμερα, μεροληπτούν πολλές φορές (π.χ. λένε και στο καταστατικό τους ότι «αν είναι να διαλέξεις μεταξύ δύο υποψήφιων ίσης αξίας για μια δουλειά, αν ο ένας είναι μασώνος πρέπει να διαλέξεις το μασώνο»), κλπ.

  Σήμερα στην Ελλάδα, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, μεγάλη δημοτικότητα έχουν οι Ροταριανοί και η νεολαία τους (δεν θυμάμαι πως τη λένε τώρα). Χαρακτηριστικά μου είπε μια κοπέλλα (πριν 5-6 χρόνια) από τυχαία γνωριμία, ότι η αδελφή της είναι μέλος της νεολαίας ρόταρυ και… καλοπαντρεύτηκε πλούσιο με λεφτά Ροταριανό με τα διπλά της χρόνια. (χεχε)
  ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟ το κάνανε. Μου είπε ότι σε κάθε πάρτυ η αναλογία είναι 5 προς 1 (ωραίες νέες φτωχές προς πλούσια πουρά που ψάχνουν για νύφη), κλπ.
  Ενδιαφέρον θέμα για κουτσομπολιό. Ιδεολογικά μηδέν όμως.

  Πολύ πιο ενδιαφέρον βρίσκω το πρόβλημα της νεο-ξενοφοβίας και τον τρόπο που μια ομάδα Ελλήνων «ΕλληνοΚεντρικών» διανοητών (μαζί με τον Καραμπελιά) είδε την «πολυπολιτισμικότητα» σαν ΤΟΣΟ πολύ απειλητική χωρίς λόγο. Αυτά τα περί «ιδιοπροσωπείας του Ελληνικού έθνους» τα θεωρώ μαλακίες, ιδίως σήμερα.

  Για όλα αυτά αν έχει κανείς όρεξη, προτείνω:

  1) το Νέο άρθρο του Καραμπελιά (που δεν έπιασα ακόμη να το κριτικάρω γιατί έχω άλλα πράματα να κάνω, αλλά… αμα _αρχίσω_ να του τα ψέλνω θα με βαρεθεί κι ο παπάς….):
  http://www.ardin.gr/blog/?p=362
  («ο μηδενισμός ως τέκνο του εθνομηδενισμού» – ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ τσουβάλιασμα σχεδόν ολων των άλλων, πλην του… ιδίου του συγγραφέα Γ.Κ.)
  με βάση έναν όρο διεθνώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, τον «εθνομηδενισμό»….
  το νέο Ευαγγέλιο ενός Κουλτουριάρικου ΝεοΕλληναραδισμού
  που τροφοδοτεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ μαλακίες αλλά και περισσότερες ακροδεξιές συσπειρώσεις από όσες είδαμε επί δεκαετίες…

  2) τα παλιά μου ποστ
  https://omadeon.wordpress.com/2008/06/10/ethnonihilism/
  Ποιός ΕΦΕΥΡΕ τη λέξη “ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ”; – μια λέξη εντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ στον υπόλοιπο πλανήτη

  https://omadeon.wordpress.com/2008/06/01/multi-culture/
  Πολυπολιτισμικότητα versus Εθνική Κουλτούρα Reloaded (Multiculturalism versus National Culture Reloaded)…

  https://omadeon.wordpress.com/2008/06/23/constructivism-of-elytis/
  Η Κατασκευαστική Φιλοσοφία του Οδυσσέα Ελύτη και η…. παράνοια του δηθεν-ικού αντι-Εθνομηδενισμού

  Και όοολαα αυτά είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

  Μέχρι τώρα οι ΔονΚιχώτες του αντι-εθνομηδενισμού έχουν αντιμετωπίσει είτε συγκαταβατική αδιαφορία (από τους γνώστες θεμάτων τα οποία παρεξηγούν) είτε και έχθρα από ξεπουλημένους (έτσι κι αλλιώς) που τους θεωρούν εχθρούς τους, είτε και… ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ, ιδεολογικά κενούς αντίπαλους που είναι «ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ κοσμοπολίτες» υπέρ μιας ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ και ΚΙΤΣ ψευδο-πολυπολιτισμικότητας

  Ε, όταν θα δουν ΠΟΣΟ εύκολα πετιούνται στην παγωμένη θάλασσα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ πολυπολιτισμικότητας, ελπίζω να μάθουν επιτέλους κολύμπι… (χεχε)

  Υ.Γ. αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ στο Γιανναρά και στον Ζουράρι, κ.ά. (όχι τόσο στο Γιώργο Καραμπελιά που λέει ΚΑΙ αρκετά σωστά πράματα – για να εξηγούμαι και να είμαι δίκαιος)

 11. @Αιρετικέ, ΟΡΘΩΣ το συνόψισες

  DennisV, εγώ γιατί νόμιζα ότι ο Τεκτονισμός είναι ένας παγκόσμιος σύνδεσμος βυσμάτων;

  ΓΙΑΤΙ… ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Αλλά δεν είναι κι ο μοναδικός φυσικά…

  Τα άδεια μπουκάλια με ΦΕΛΛΟΥΣ τρέφονται
  φελλούς και βύσματα…

 12. @Αιρετικος
  Εχεις απολυτο δικιο, ειρωνικα χρησιμοποιω τον ορο Μασωνος…
  Απλα ο Μασωνισμος ειναι προπομπος των κοινωνιων αλληλοβοηθειας και φροντιδας που οραματιζομαι…
  Εξου και το συνθημα: An injury to one is an injury to all
  http://en.wikipedia.org/wiki/An_injury_to_one_is_an_injury_to_all
  Η ιδεα οτι μπορει να υπαρξουν κοινωνιες συνεργασιας μεταξυ τω ανθρωπων δεν ταιριαζει με την σκεψη των κρατιστων που λενε: Homo Ηomini Lupus…
  Για αυτο προσπαθουν αλλωστε οι «Πριγκηπες αυτου του Κοσμου» (κοσμος=status quo) προσπαθουν να παρουσιασουν τετοιες κοινωνιες σαν συνομωτικες. (Πως ειναι δυνατον να συνεργαζονται οι ανθρωποι, αν δεν θελουν το κακο των αλλων, εξου και το Homo Ηomini Lupus)
  Οι Μασωνοι δεν ειναι τιποτα απλα μια ιδιοτυπη, κοινωνικη ομαδα οπου το ενα μελος υποστηριζει το αλλο (σαν τις κολλεγιακες αδελφοτητες στα αμερικανικα Πανεπιστημια)

 13. @DennisV
  ΜΗ μασάς, οι μασώνοι μασάνε κι αυτοί πολλάααα (δις)…

  Δεν ισχύουν για όλους,.ή τους περισσότερους μασώνους, τα μασωνικά ιδανικά. Δεν ξέρω αν ξέρεις για την Ιταλική Μασωνική Στοά που αποδεδειγμένα συνομώτησε για να επιβάλλει στην Ιταλία μια στρατιωτική ΧΟΥΝΤΑ στα πρότυπα της δικής μας 21ης Απριλίου. Είχε και διασυνδέσεις με τη CIA.

  Και λοιπόν τι, όμως? Ωραία όλα αυτά, σαν γνώση για ίντριγκες από τις οποίες καλό είναι να φυλαγόμαστε. Θα βάλουμε π.χ. σε ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ όλους ανεξαιρέτως τους Μασώνους ΜΑΖΙ με όλα όσα είπαν ή έκαναν κατά καιρούς, κι έτσι… με όλους φακελλωμένους ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, δεν θα μασάααμεεε πλέεεον…. 🙂 Χωρίς πλάκα, ΓΙΝΕΤΑΙ αυτό!

 14. Οι ορίτζιναλ πίθηκοι είναι πολύ κουλ άτομα, τους γουστάρουμε και πρέπει να τους προστατεύσουμε… Επιπλέον πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη που έχουμε την κακή και υποτιμητική για τους πιθήκους συνήθεια να αποκαλούμε πιθήκους διάφορους ηλίθιους ανθρώπους ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους λέμε wanna be πιθήκους…

 15. omadeon, εννοείς την P2; Θεόχοντρο σκάνδαλο. Εδώ απ’ό,τι φαίνεται (έτσι καταγγέλλει στο βιβλίο του «Η Μασονία Στην Ελλάδα» ο Κώστας Τσαρούχας) οι τεκτονικές στοές και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν σημαντικό ρόλο στην εγκαθίδρυση της Χούντας. Και η πλάκα είναι ότι ξέρω πολλούς βλάκες που πάνε και παρακαλάνε να γίνουν μασόνοι. Άλλοι γελάνε μ’αυτούς και με τις ηλίθιες τελετές και τα σπαθάκια και τις νεκροκεφαλές και τους όλο κουλοσύνη όρκους. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παγκόσμιος σύνδεσμος βυσμάτων με μια πρέζα καββαλιστικού/εβραϊκού μυστικισμού, γελοίους και τρομερούς όρκους και παρελθόν όχι ιδιαίτερα φωτεινό.

 16. @Αιρετικέ ΣΩΣΤΑ, αυτήν εννοώ…
  Αλλά… σήμερα η Μασωνία ξεπεράστηκε από το… FACEBOOK
  α χα χα….

  Και επισης το «linkedln» (αν θυμάμαι καλά)…
  όπου ήταν μέλος και πρώην αφεντικό μου, διευθυντής του Ελληνικού τομέα μιας πολυεθνικής για την οποία δούλεψα πριν μερικά χρόνια για λίγους μήνες. Του είχα κάνει και τρομερή δουλειά τότε, τόσο καλη ώστε… παρανόησε ότι θα έχανε τη θέση του. Σαν αποτέλεσμα (παράνοιας) απέλυσε… όχι μόνο εμένα αλλά και 15-20 άλλα άτομα, ΟΛΑ μαζί σε ένα μήνα. Και μέσω των διασυνδέσεών του αποπειράθηκε να δικαιωθεί. Του κοπάνησα λοιπόν μια αναφορά σε ανωτέρους και τούφτιαξα ΕΙΔΙΚΟ site Γελοιοποίησης. Ε, μέσα σε έξη μήνες έχασε τη θέση του και καθαιρέθηκε από «ντόπιος CEO». Ο διεθνής CEO είναι ένας μαύρος γεννημένος στην Αγγλία, που… αγκομαχάει να γίνει δημοκράτης, μέσα σε μία εταιρεία ΑΠΡΟΣΩΠΗ που έχει ΜΟΝΟ υπαλλήλους και άγνωστους μεγαλομετόχους. Βγάλε άκρη τώρα….

  Το θέμα είναι να τα ΞΕΡΟΥΜΕ και να φυλαγόμαστε. Πάντως η μασωνία έχει καταντήσει… γηροκομείο ηλιθίων σήμερα (τύφλα νάχουν τα τεράστια βύσματα μέσω διαδικτύου)…

 17. @harisheiz
  Welcome, YOU GOT IT best! 🙂

  Οι ορίτζιναλ πίθηκοι είναι πολύ κουλ άτομα, τους γουστάρουμε και πρέπει να τους προστατεύσουμε… Επιπλέον πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη που έχουμε την κακή και υποτιμητική για τους πιθήκους συνήθεια να αποκαλούμε πιθήκους διάφορους ηλίθιους ανθρώπους ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους λέμε wanna be πιθήκους…

  ON-topic, you can say that AGAIN (and you did!) 🙂

 18. @Αιρετικέ
  και… για του λόγου το αληθές, ΙΔΟΥ το κωμικό-και-σοβαρό site που… ΓΚΡΕΜΙΣΕ έναν υπερ-βυσματωμένο ηλίθιο διευθυντή (αφού γέλασαν επί μήνες μαζί του σε… 35 γραφεία σε 35 χώρες, αλλά και στο κεντρικό γραφείο της Πολυεθνικής του)

  http://omadeon.com/yalatzi/

  Δεν πα να γαμηθεί κι η μασωνία, μετά από αυτό…
  Εδώ τρώμε… γαϊδούρια ΠΙΟ μεγάλα, πατ-κιουτ (στη… μάπα)

  Υ.Γ. για την ακρίβεια, το ΑΣΤΕΙΟ κομμάτι είναι αυτό
  http://omadeon.com/yalatzi/maxim_lies.html
  (τα υπόλοιπα είναι μάλλον σοβαρά ντοκουμέντα, ίσως βαρετά)

 19. Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις

  ΥΠΕΣ
  Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
  Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις». Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων και όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων, όλες τις Περιφέρειες και όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.
  Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
  Θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις»
  Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το πρακτικό Συνεδριάσεως (αρ. πρ.26/2007) του Τριμελούς Συμβουλίου για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε την αρ. πρωτ. ΔΟΑ/Φ.Ο1/οικ.22133/23-8-2008 εγκύκλιο προς όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει.
  Μετά την έκδοση και αποστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών νεότερου πρακτικού Συνεδριάσεως (αρ. πρ.74/2008) του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο διαπιστώνεται για ορισμένες υπηρεσίες συνεχιζόμενη παράλειψη ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης ή πλημμελής συμμόρφωση της Διοίκησης σε ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την υποχρέωσή σας για πλήρη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και έγκαιρη εκτέλεσή τους.
  Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις εν λόγω αποφάσεις αφενός αποτελεί Συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) και αφετέρου ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 3086/2002.
  ….. κλπ κλπ

  Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,

  Επειδή έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια σας, παρακαλώ πολύ εξηγήστε στον ελληνικό λαό, γιατί μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εφαρμόσει τις εναντίον της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 2023/2003, 73/2005, 3554/2006, 3555/2005, 2307/2008 και 2308/2008;

  Μήπως η εγκύκλιος δεν αφορά τις παρανομίες που διαπράττουν τα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;
  Και στην περίπτωση αυτή γιατί μας ζαλίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κοροϊδίες σας;

  Αφού με τον τσαμπουκά οι Υπουργοί σας δεν εφαρμόζουν δυσμενείς γι’ αυτούς ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s