Πέντε σπαστικά πράματα (CrashFox, Βενζινιάδης, κλπ.)

Neologism generator
Image by PeterForret via Flickr

http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2007/12/546837arnold_schwarzenegger_pswmiadis.jpg?w=194&h=276Ο Greek Rider έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την πολιτική και τη φιλοσοφία, για να ασχοληθεί με τα «πέντε πιο σπαστικά πράματα« στην καθημερινότητά του. Εριξε μετά το «μπαλάκι» και σε άλλα μπλογκ, να φτιάξει καθένα τη δική του Μαύρη Λίστα των «πέντε πιο σπαστικών πραγμάτων», όπου με έβαλε… πρώτο τραπέζι πίστα (στη λίστα των μπλογκ, όχι των… σπαστικών πραγμάτων -χεχε).

Επειδή όμως είμαι… πολυλογάς, για να μη βαρεθεί κανείς (που βιάζεται) ρίχνω από τώρα το «μπαλάκι» στο παιγνιδάκι, των επόμενων… τυχερών (ή άτυχων) blogger:

Ε, ειδικά τα τρία τελευταία blog (ανωτέρω) ΗΔΗ διαπρέπουν στη Νέα Επιστήμη της… Αντι – Σπαστικολογίας (πολύ περισσότερο από μένα τον… ερασιτέχνη) ενώ οι Polsemannen & Ανορθόδοξος είναι έγκυρα… φόβητρα για ΚΑΘΕ σπασαρχίδη!

UPDATE (με τη σειρά που γράφτηκαν – μετά):

UPDATE 2: «Guest Star post» για κάτι…. ΠΟΛΥ σπαστικό:

Ιδού λοιπόν, τώρα, κι η δική μου Μαύρη Λίστα με τα πέντε πιο σπαστικά πράματα:

1) Η γενική αδιαφορία (των πάντων) και το αγέρωχο ύφος («Ζορρό») του ευσεβούς Νομάρχη και (τώρα πια) Προστάτη – Αγίου Μεγαλο-κλεφτών και βενζινο-νοθευτών, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη (με στυλάκι «σαν να μην τρέχει τίποτα») παρόλη την πρόσφατη καταδίκη του, σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, αφού (αποδεδειγμένα) ζημίωσε τη Νομαρχία και το Ελληνικό δημόσιο 84000 ευρώ (πρόστιμα που χάρισε σε κλέφτη πρατηριούχο βενζίνης, προφανώς «δικό του άνθρωπο» – ή «άνθρωπο της παράταξης») ο οποίος ΚΑΤΑΚΛΕΒΕ το ευρύ κοινό (αμέτρητους φτωχούς οδηγούς) νοθεύοντας τη βενζίνη ΜΑΣ

Ορίστε η είδηση, από το tvxs.gr, σχετικά πρόσφατη αλλά πολύ λίγο γνωστή:

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επεβλήθη σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η υπόθεση αφορά σε μειώσεις προστίμων που είχαν επιβληθεί από τα ελεγκτικά όργανα της Νομαρχίας σε βενζινοπώλη. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νομάρχη Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε την ανωτέρω ποινή με ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο νομάρχης είχε παραπεμφθεί σε δίκη τέσσερα χρόνια πριν, κατηγορούμενος ότι μείωσε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, από 89.000 σε 5.000 ευρώ.

Κατά τους ελέγχους που είχαν γίνει από τη Διεύθυνση εμπορίου της νομαρχίας, διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω πρατηριούχος νόθευε πετρέλαιο με τη μέθοδο του αποχρωματισμού. Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ψωμιάδη αφορούσαν σε παράβαση καθήκοντος. […]

O νομάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε στις 11 Ιανουαρίου 2005 να μειώσει τα πέντε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο, συνολικού ύψους 89.000 ευρώ, και του επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι έλεγχοι στο συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2001 και τα πρόστιμα είχαν επικυρωθεί από τον προηγούμενο νομάρχη, Κώστα Παπαδόπουλο.

Ζορρό, προστάτης βενζινο-κλεφτών
Ζορρό-Ψωμιάδης, ο προστάτης των βενζινο-κλεφτών!
 • Κατόπιν τούτου, προτείνω ο κ. Νομάρχης να… αλλάξει όνομα, εφόσον δεν ασχολείται με το ψωμί αλλά με την (ΣΤΗΡΙΞΗ της αισχοκέρδειας και της κλοπής στη) βενζίνη:
 • «Παναγιώτης Βενζινιάδης« του πάει καλύτερα…

ΟΚ. Πάμε τώρα στο δεύτερο… σπαστικότερο πράγμα (κατ’ εμέ):

2) Τα… crashes του Firefox 3, που του χάρισαν -τώρα πλέον- το νέο ανεπίσημο όνομα «CrashFox». Αν ξέρετε Αγγλικά, διαβάστε τα δεινοπαθήματα άλλων… θυμάτων του, εδώ και εδώ («Firefox 3.0.3 crashes ALL THE TIME«).

Η πλάκα είναι ότι το πρώτο link (εδώ) χρονολογείται από το 2006 (!!!) αλλά… δεν είχα καν προσέξει την τάση του Firefox να κρασάρει (crash) μέχρι σχετικά πρόσφατα (την έκδοση 3 και μετά).

 • Προσέξτε, αν δεν είδατε crash μέχρι τώρα, τότε πολλές ακόμη… συγκινήσεις θα ζήσετε. (Εγκαταστήστε πρώτα… μερικά plugins! 😉 )…

3) Το… τρίτο σπαστικότερο πράγμα (για μένα) είναι η ερώτηση «καλά, δεν κρυώνετε;«… που κάθε χειμερινός κολυμβητής σίγουρα την έχει ακούσει, τόσες πολλές φορές, ώστε έχει βαρεθεί.

Ε, μετά από 12 χρόνια χειμερινής κολύμβησης, την έχω «ακούσει κανονικά«, τώρα πια, την ερώτηση. Η απάντηση -φυσικά- είναι: «ΟΧΙ κυρά μου (ή κύριέ μου), ΔΕΝ κρυώνω. Next Question?»

 • Εδώ χρειάζεται όμως μια διευκρίνιση: Ασφαλώς η ερώτηση είναι βαρετή. Ομως… ΔΕΝ πειράζει (τόσο πολύ) εμένα. Πειράζει (ή ΒΛΑΠΤΕΙ σοβαρά) απείρως περισσότερο… όσους την κάνουν!
 • Ε, ναι: Οταν σκέφτομαι ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΠΕΤΑΝΕ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ οι άνθρωποι που κάνουν την ερώτηση, με φοβίες για το κρύο και άλλες προκαταλήψεις, βλέπω ΠΟΣΟ θλιβερή ειναι η ζωή (και ο πρόωρος θάνατος των περισσότερων –ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ). Γι’ αυτό (και μόνο) συμπεριέλαβα τη «χαζή ερώτηση» στη λίστα: –Είναι λυπηρή για τους ΑΛΛΟΥΣ (σχεδόν όλους μάλιστα, αφού εμείς οι «χειμερινοί» είμαστε ΤΟΣΟ λίγοι).

4) Το τέταρτο σπαστικότερο πράμα είναι η αθρόα συρροή… ζόμπυ / πρεζονιών σε club μουσικής trance (και κύρια αιτία που κλείνουν πολλά τέτοια μαγαζιά).

Σαν τις σφήκες μαζεύονται (οι χαπακωμένοι) γύρω από το μέλι, σαν κοράκια γύρω από το κρέας. Ρε φίλε, μπορείς να πάρεις τα χαπάκια σου και τις ενέσεις σου και να… πας στο ΔΙΑΟΛΟ; Πανηλίθιε, διόλου δημιουργικέ βλάκα, επειδή δεν έχεις ΔΙΚΗ ΣΟΥ πηγή ενέργειας ή φυσική παραγωγή ενδορφινών, έρχεσαι εδώ πέρα, με ντόπαΕλλήνων Ολυμπιονικών(!), για να… ρουφήξεις την ενέργεια που παράγουμε εμείς – που χορεύουμε;

 • Στην πραγματικότητα, η μουσική trance ΔΕΝ χρειάζεται (ουσίες και…) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ποτό. Είναι «ανεβαστική» ΑΠΟ ΜΟΝΗ της. Π.χ. τους πιο τρελλούς χορούς trance (μέχρι πρωϊας) τους είχα ρίξει πίνοντας… χυμό πορτοκάλι (το καλοκαίρι του 2007). Ναι ρε φίλε, βιταμίνες (άμα χορεύει κανείς πέντε-έξη ώρες non-stop, τις χρειάζεται)!

5) Το πέμπτο σπαστικότερο πράμα είναι το Νεολληνικό «αξίωμα» (λογικής) «Ισχύς μου η μείωση και/ή υποτίμηση του ΑΛΛΟΥ».

Βρέστε μου Ελληνα ή Ελληνίδα που να ΜΗΝ κάνει αυτό το πράμα, και… θα γίνουμε φίλοι, σχεδόν αυτομάτως! Οι περισσότεροι ομως, το κάνουν: Υποτιμούν τους άλλους, ώστε να ανεβούν οι ίδιοι / ίδιες (σε αυτο-εκτίμηση που προφανώς τους λείπει). Τους πάντες μπορώ να ανεχτώ, αλλά… όχι τους κομπλεξικούς. (Δηλαδή… πολλούς! 🙂 Βγάλτε άκρη). Λίγοι και καλοί νάμαστε!

Kανονικά αυτό είναι ΤΟΣΟ σπαστικό, ώστε θα το έβαζα πρώτο στη λίστα των πιο σπαστικών πραγμάτων. Ομως… ελάχιστα με νοιάζει πια, καθώς… έκοψα τις «κακιές παρέες» των αλληλο-υποτιμούμενων κομπλεξικών.

 • Ε, ναι: Σιγά μην κάτσω να σκάσω!

 • Δεν ζούμε ΜΟΝΟ την άνοιξη. ΕΙΜΑΣΤΕ «η άνοιξη»! 🙂

Διαβάστε επίσης:

1) Περί Ψωμιάδη ή Βενζινιάδη (ποστ με… πολύ ψωμί):

2) Περί Χειμερινής Κολύμβησης (για να μην κάνετε… λάθος ερωτήσεις)

3) Περί FirefoxCrashFox)

4) Περί… ντοπαρισμένων αθλητών (φαινομενικά άσχετο):

5) Περί Μουσικής Trance (για όσους δεν την ξέρουν θεωρητικά) :

Reblog this post [with Zemanta]

29 comments

 1. Μικρή ένσταση στο «έκλεβε φτωχούς οδηγούς» (ο Ψωμιάδης).

  Μάλλον το δημόσιο έκλεβε, ο βενζινάς. Δηλαδή πουλούσε πετρέλαιο καυσίμων σε μίγμα με πετρέλαιο θέρμανσης – αποχρωματισμένο.

  Και τα πρόστιμα -εδώ που τα λέμε- ήταν κάπως υπερβολικά, αν και η μείωσή τους σε ψίχουλα ήταν ακόμη πιο απαράδεκτη. Αν τα έκανε μισά ή σε δόσεις, θα τον δικαιολογούσα. Αλλά 89000 ευρώ να γίνουν μόνο 5000, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί καν να εκλεγεί Νομάρχης μετά από αυτό το παράπτωμα.

 2. Ναι, σωστή η ένσταση.

  Η αλήθεια είναι ότι -απλούστατα- ο Ψωμιάδης (όπως και ο «δικός του άνθρωπος» – o βενζινάς) ζημιώσανε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…
  …Το οποίο (κατά τα άλλα) αντιμετωπίζει τώρα τεράστια οικονομικά προβλήματα, κι ετοιμάζεται να τα λύσει… π.χ. αυξάνοντας το φόρο στα καύσιμα (ή κάνω λάθος);

  Ε, σαφέστατα, ΤΕΤΟΙΑ αποδεδειγμένα λαμόγια όπως ο Ψωμιάδης, έπρεπε όχι ΑΠΛΩΣ να ΠΑΝΕ φυλακή (δηλαδή να μην τιμωρούνται με απλή «αναστολή») αλλά και να τιμωρούνται -επιπλέον- με ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ στέρηση ΚΑΘΕ δικαιώματος να ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ.

  Περίπου οι μισοί πολιτικοί σήμερα, μάλλον θάπρεπε να πάνε στη φυλακή, έτσι κι αλλιώς (και για τους υπόλοιπους… συζητιέται). 🙂

 3. 2) Τα… crashes του Firefox 3, που του χάρισαν -τώρα πλέον- το νέο ανεπίσημο όνομα “CrashFox”

  Είσαι 100% φάουλ, και ειδικά ως σχετικός με το αντικείμενο, απαράδεκτος! 😀

  Αν έχεις webcam, και δη, logitech, δοκίμασε να αλλάξεις τα σχετικά service που τρέχουν -χωρίς λόγο, εξάλλου- από automatic σε manual. 😉 Ό,τι conflict κι αν έχεις, διορθώνεται. π.χ. norton, zone alarm, τα πετάς…

 4. @Stazybο Hοrn, Ενα λεπτό, ένα λεπτό…. 🙂

  (Ας βάλουμε στην άκρη τον Ψωμιάδη, γιατί…
  ΑΥΤΟ το σχόλιο, έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ) ! 🙂

  1) Φυσικά κι έχω Webcam (Creative).
  2) Περίμενε ένα λεπτό… να αλλάξω τα service σε manual mode δεκτόν και ορθόν (τα απλά πράματα μου διαφεύγουν δυστυχώς)… Να «πετάξω» όμως Norton (που ΔΕΝ έχω) ή το άλλο (που ΕΧΩ)… χλωμό το βλέπω να βοηθάει ή να είναι εφικτό.

  Γενικά, είμαι σκράπα από ρυθμίσεις PC (το ομολογώ) αν με συγκρίνω με φίλους, μερικούς ούτε καν κομπιουτεράδες…

 5. 1) Θεωρώ περισσότερο πιθανό ένοχο την webcam, οπότε ξεκίνα με αυτό.

  Πριν από αυτό, τράβα γράψε about:crashes στη γραμμή διευθύνσεων και από τη λίστα με τα crashes σου, άνοιξε δυο τρία πρόσφατα. Αντίγραψε το signature και κάντο search στο https://bugzilla.mozilla.org/
  Αποκλείεται να μην βρεις άκρη… Κι εδώ είμαστε

  2) Μπορεί να μη χρειαστεί να φτάσεις εδώ…

  Πάντως, εγκυκλοπαιδικώς, και με χρόνια στο κουρμπέτι. Με always patched/updated windows και το windows firewall ON, δεν έχεις ανάγκη άλλου firewall, πλην και μόνο αν θες να κόβεις τα σπασμένα προγράμματα με το κακό συνήθειο να call home (outgoing traffic), για να αποφεύγεις τυχόν blacklisting.

  Μόνο επιβάρυνση είναι τα άλλα software firewalls για το 99.9% των χρηστών. Αν ντε και καλά θες όμως, ξηλώνεις το κάθε Z.A., και βάζεις το free και open και γαμάτο Comodo Personal Firewall.

  Εννοείται ότι θες κι ένα free, αλαφρύ κι αξιόλογο AV· το λένε Avast! Home.

 6. Παναγιώτης Βενζινιάδης, φοβερό αυτό!!

  Να πω για το τελευταίο που αναφέρεις της υποτιμήσεως των άλλων ότι αυτό όντως είναι κάτι που κάνουν οι κομπλεξικοί. Επιπλέον το θεωρώ μεθοδολογικά λάθος εφόσον αν κάποιος έχει ανοιχτό το μυαλό του μπορεί να μάθει πράγματα από εκεί που πραγματικά δεν το περιμένει.

  Προφανώς βέβαια πολλοί νομίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.

 7. Αυτό με τη Φανή Χαλκιά που αναφέρεις είναι το καλύτερο παράδειγμα υποτίμησης των άλλων από την ίδια ενώ η ίδια αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι ήταν σούπερ ντοπαρισμένη.

  Θράσος και βλακεία σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

 8. @Greek Rider
  χμ… Μπορεί και… «Πετρελαιάδης» -χεχε
  (αν κι αυτό δημιουργεί… ανακριβείς συνειρμούς, που στέλνουν το νου σε… εμίρηδες Σαουδικής Αραβίας, πρώτο τραπέζι πίστα σε… σκυλάδικο με τον «ηγέτη»).

  Ως προς το δεύτερο (που είπες στο πρώτο σχόλιο) περί «υποτίμησης των άλλων», χαίρομαι που συμφωνείς.

  Ε, φυσικά η _περίεργα_υψηλή_συχνότητα του (εν λόγω) φαινομένου εν Ελλάδι, …ΜΠΟΡΕΙ και να είναι μια ένδειξη του -όντως χαμηλού- γενικότερου επιπέδου μας, π.χ. με μέσο δείκτη ευφυίας 92 (που κι αυτός παράγεται από κοινωνικά αίτια όπως ξέρεις)… είναι τελικά ΕΠΟΜΕΝΟ, ο ΜΕΣΟΣ Ελλην να ΕΙΝΑΙ κομπλεξικός, κλπ.

  —–
  UPDATE: Μα… ακριβώς γι’ αυτό το λόγο (που συνόψισες) έβαλα το σύνδεσμο και στην ανάρτηση για τη Φανούλα. 🙂

 9. Ωραία λίστα να προσθέσω και εγω μερικα:

  1) Ειμαι ενας απο τους λιγους ανθρωπους που έχουν ακροδεξιο κουρεα (τουλαχιστον κανει καλα την δουλεια του!).

  2) Το ενδεχομενο ο Ζορρο των Βενζινων να γίνει ΚΑΠΟΤΕ πρωθυπουργος της χωρας (με την Φαιη Σκορδα πρώτη κυρια παρακαλω, ιδου):

  3) Κουβεντα περι πολιτικης αλα Νεοελλαδισταν (σορρυ φιλε αλλα ειναι σαν να μιλα χιμπαντζης για πυρηνικη φυσικη, αστο καλυτερα)

  4) Το «αισιοδοξο δελτιο» του ΑΝΤ1 με τον Νικο Ευαγγελατο (ιδανικο συνοδευτικο για καθε ειδους προσωπικη καταστροφη μικρη ή μεγαλη).

  5) Τα λεγομενα «true metal» συγκροτηματα, το Ηard rock αντιστοιχο του σκυλαδικου.

 10. Ντέννις,
  Ελπίζω να ελευθερώθηκαν τα σχόλια… από μόνα τους. (Εγώ δεν έκανα τίποτα πάντως, απλώς η WordPress κάνει σκέρτσα…)
  🙂

  Το βίντεο το είδα. Εκείνο που με…. αηδίασε πιο πολύ είναι το ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ο Βενζινιάδης έμαθε τη «νέα γλώσσα» κι άρχισε να μιλάει για… «θετική ενέργεια». ΠΟΙΟΣ του την έμαθε?
  Κακώς, πολύ κακώς…

  Ενυγουαίη,
  Αξιοσημείωτη και βαρυσήμαντη η δήλωσή σου ότι έχεις «ακροδεξιό κουρέα», ιδιαιτέρως βαρύνουσα δεδομένου ότι (κατ’ εσέ) «κάνει καλά τη δουλειά του».
  Ελπίζω παρόλ’ αυτά να μην τον επισκεφτείς ποτέ για… ξύρισμα (διότι όταν ακονίζει εκείνη τη λεπίδα, ποτέ δεν ξέρεις ΤΙ μηχανεύεται μέσα του… και ΤΙ και ΠΟΙΟΝ ετοιμάζεται να… ξυρίσει)… 🙂

  Ενας ακροδεξιός κουρέας που… κουρεύει μόνο τους άλλους (και ποτέ τον εαυτό του) πάντως, θα ήταν καλός για μελέτη Λογικής Θεωρίας και το παράδοξο του Ράσσελ.,
  (Russell Paradox – wikipediable term). 🙂

 11. Η πρόσκληση ελήφθη! Θα γράψω μια λίστα αμέσως!

  Πάντως, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, σε λίγο θα με πείσεις να κάνω κι εγώ χειμερινή κολύμβηση! Κολυμπούσα χρόνια σε κολυμβητήριο και το πράγμα που σιχαινόμουνα περισσότερο ήταν το κρύο! Εσύ όμως σχεδόν με έπεισες…

 12. Πολύ σπλά,
  το επόμενο φθινόπωρο, Ανορθόδοξέ μου, ΜΗ σταματάς το κολύμπι.
  Δεν θα καταλάβεις ποτέ κρύο έτσι (γνωστή συνταγή)..

 13. @antidrasex
  Θενκς για το σύνδεσμο, αν και… με βρήκε σε στιγμή έλλειψης χρόνου για διάβασμα. Το διάβασα μόνο αποσπασματικά, για να πάρω ιδέα, είναι πολύ ενδιαφέρον. Μια αγαπητή φίλη πάντως που το διάβασε όλο, μου είπε το δικό της «ρεζουμέ», ότι είναι πολύ καλό παράδειγμα του αξιώματος «ισχύς μου η μείωση των άλλων» (νούμερο 5) κι ότι αξίζει να διαβαστεί.
  θα το κάνω αύριο! Νάσαι καλά.

 14. @Αιρετικέ, χαίρε !
  Ξαφνικά έπεσε δουλειά, κλπ.
  Ηθελα εξάλλου να διαβάσω ΟΛΟ το κείμενό σου (στο σύνδεσμο) πριν σου απαντήσω.

  Λοιπόν, το διάβασα. Το θέμα είναι όντως ΠΟΛΥ σπαστικό. Καλή ιδέα για συντονισμένο διαδικτυακό κράξιμο, κλπ.
  (και το ποστ πολύ καλό και τεκμηριωμένο).

 15. Καλά, η IFPI έχει βαρέσει μπιέλα εδώ και πολύ καιρό. Ήξερα από παλιά ότι τα παιδιά εκεί μέσα καίγανε λάδια, αλλά τώρα πια έχουν ξεφύγει τελείως. Άμα θες, το κείμενό μου μπορείς ελεύθερα να το αναδημοσιεύσεις ολόκληρο και να μεταφορτώσεις κι εσύ σε κάνα ftp ή σε rapidshare ή κάτι ανάλογο το zip με τις σκαναρισμένες σελίδες (και μπορείς να τις ανεβάσεις κι αλλού βέβαια)… Να υπάρχει, να πληροφορείται ο κόσμος για την κατάντια της IFPI.

 16. Αιρετικέ,
  ναι, το IFPI έχει καταντήσει ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΛΗΓΗ με τις υπερβολές του και τους τσαμπουκάδες του…

  Θενκς για τη διάθεση των υλικών, θα τα αξιοποιήσω δεόντως.

  Πάντως.. (εδώ που τα λέμε) χρειαζόμαστε επίσης και μια λίστα… πέντε πραγμάτων που μας αρέσουν ή αγαπάμε, να διαδοθεί κι αυτό σαν ιδέα παντού. Διότι -κακά τα ψέματα- μας έπνιξε η αρνητικότητα κι έχουμε εθιστεί σχεδόν όλοι να ασχολούμαστε υπερβολικά με δαύτην.

 17. Χμμμ… Λοιπόν, για πέρνα λίγο απ’την «Αιρετική Πολιτεία». Σου έχω ένα ωραίο χώσιμο για τη σπέκουλα που κάνουν ΟΛΟΙ με τις ανεμογεννήτριες και τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ. Επίσης, πήγαινε λίγο κι από το Heretic Auto Blog, που σου έχω 7 Έλληνες σχεδιαστές αυτοκινήτου που έχουν προσφέρει πολύ στην αυτοκίνηση: http://hereticautoblog-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html

 18. Αιρετικέ,
  ακολουθείς κι εσύ τον… Νόμο του Μέρφυ σε ΝΕΑ παραλλαγή. Τουτέστιν, ΚΑΘΕ φορά που βιώνω έλλειψη χρόνου αποτελεί ΝΟΜΟ ότι θα φέρεις κάτι ΤΟΣΟ ενδιαφέρον ώστε είναι αδύνατον να μη σπαταλήσω κι ΑΛΛΟ χρόνο γι’ αυτό…
  (whenever things CAN go wrong, they do – GO WRONG),
  χεχε
  Είναι εξαιρετικά τα 2 ποστ, από το πρώτο μάλιστα παραθέτω σημαντικότατη παράγραφο, που εξηγεί (εν μέρει) ΚΑΙ το δικό μου… ξενέρωμα με την _απλοϊκή_ οικολογία και ορισμένους εκπροσώπους της (τονισμοί και italics δικά μου – ίσως το θέμα γίνει νέο ποστ):

  http://hereticrepublic-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_789.html
  «Ανεμογεννήτριες, επιδοτήσεις και εις υγείαν των κορόιδων»

  Θα τολμήσω να στραφώ κατά των περισσοτέρων περιβαλλοντικών οργανώσεων, αν όχι όλων. Ακόμη κι αν η πλειοψηφία των μελών τους χαρακτηρίζεται από αγνές προθέσεις, οι περισσότεροι ή δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση (και πολλοί δεν επιθυμούν να την αποκτήσουν, λόγω μιας ανόητης «οικο-θρησκοληψίας» ή του εξ ίσου ανόητου «αριστερού» λουδιτισμού που αντιμετωπίζει την τεχνολογία με το «ου Σατανά» της ανεκδιήγητης Ελένης Λουκά ή, για την περίπτωση των «αριστερών», με αναθεματισμούς κατά της «μπουρζουάδικης» και «καπιταλιστικής» τεχνολογίας) ή είναι άτομα που απλώς ακολουθούν κάποια υπαγορευόμενη γραμμή με συγκεκριμένη κατεύθυνση, η οποία δεν είναι πάντα η ωφέλιμη για τον πλανήτη, αλλά αυτή που εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Έτσι, σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γενικότερα και ειδικότερα τις ανεμογεννήτριες, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν αρχίσει πλέον να μοιάζουν περισσότερο με πλασιέ των διαφόρων επιχειρήσεων που πουλάνε υπερτιμολογημένα συστήματα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

  Αλλά και το δεύτερο ποστ είναι πλούτος πληροφόρησης -ΘΕΤΙΚΗΣ μάλιστα- για αξιόλογους Ελληνες που… πρώτη φορά μαθαίνω γι’ αυτούς και χαίρομαι ιδιαίτερα:

  1. Jean Daninos – ιδρυτής της μεταλλουργικής εταιρείας FACEL, από την οποία προέκυψε η Facel-Vega, κατασκευάστρια εταιρεία οχημάτων υπερπολυτελείας. Πέραν αυτού όμως, είχε μια μακρόχρονη πορεία στην κατασκευή και στο σχεδιασμό οχημάτων, όπως δείχνει η νεκρολογία του από την Telegraph.
  2. Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis – σχεδιαστής αυτοκινήτων. Το διασημότερο δημιούργημά του ήταν το θρυλικό Mini, με δεύτερο σε φήμη προϊόν της σκέψης του το Morris Minor. Σχεδίασε επίσης και άλλα οχήματα για λογαριασμό του ομίλου British Motor Corporation (αργότερα British Leyland), τα οποία όμως δεν ήταν εξίσου επιτυχημένα. Έχαιρε τέτοιου σεβασμού, ώστε οι σύγχρονοί του τον αποκαλούσαν «Έλληνα θεό» («the Greek god»).
  3. Antonis Volanis (ή Antoine Volanis) – σχεδιαστής αυτοκινήτων, υπεύθυνος για τα κεντρομήχανα τριθέσια προσιτά σπορ αυτοκίνητα Matra Bagheera και Murena, καθώς και για το ελευθέρου χρόνου Matra Rancho. Με το Renault Espace του 1984 ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των πολυμορφικών αυτοκινήτων.
  4. Σωτήρης Κωβός – σχεδιαστής αυτοκινήτων. Έγινε διάσημος για το Toyota Yaris ή Vitz. Επίσης, έχει σχεδιάσει και άλλα αυτοκίνητα για λογαριασμό της Lexus.
  5. Ανδρέας Ζαπατίνας – σχεδιαστής αυτοκινήτων. Υπεύθυνος, ως επικεφαλής του Centro Stile της Alfa Romeo, για το σχεδιασμό, σε συνεργασία με τον Walter de’Silva, της Alfa Romeo 147 (το πίσω μέρος της είναι δική του δουλειά).
  6. Γιώργος Μιχαήλ – βιομηχανικός σχεδιαστής. Κατασκεύαζε, σε συνεργασία με τη MAVA (πάλαι ποτέ ελληνική αντιπροσωπεία της Renault) το Renault Farma. Δυστυχώς τον έφαγε η εθνική μας ηλιθιότητα (ο συνδυασμός των «συνδικαλισταράδων» και της αλλαγής του νόμου περί επαγγελματικών οχημάτων).
  7. Νικόλας Τομπάζης – αρχισχεδιαστής της Scuderia Ferrari (της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari).

  Ε, πριν σταματήσω το μπλογκιγκ κι αρχίσω δουλειά (και πάω για μπάνιο αργότερα) αποφάσισα να προσθέσω ΚΑΙ τα δύο αυτά ποστ στη συλλογή λινκς μου στο delicious:
  http://delicious.com/omadeon
  (και εντός ολίγων λεπτών, αυτομάτως, θα εμφανιστούν τα δύο νέα λινκς στην αριστερή στήλη αυτού εδώ του μπλογκ).

  Τα λέμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s