ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ (εισαγγελέων και Εφετών…) (NeoNazi book author acquitted in Greek Court of Appeal)

Motto of the Waffen-SS on a wall of the Fort v...
Image via Wikipedia

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΝΑΖΙΣΤΗ Κ. ΠΛΕΥΡΗ!

Την 27η Μάρτη 2009 και μετά από μια διαδικασία αναβολών και αλλεπάλληλων διακοπών που κράτησε περίπου ένα χρόνο, το Α΄ Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας αθώωσε το ναζιστή Κ. Πλεύρη!

Είχα χάσει επεισόδια…
και ένιωσα δυσάρεστη έκπληξη με την είδηση. Δεν συμφωνώ με όσους δικαιολογούν την απόφαση (π.χ. χάριν μιας δήθεν «ελευθερίας του λόγου» που επιτρέπει κάθε προτροπή σε εγκλήματα). Διότι:

 • 1) Αν μερικοί θεωρούν πως “κανείς δεν πρέπει να καταδικάζεται για τις ιδέες του”, τότε… ας δούνε και π.χ. τον Οδηγό του Καλού Παιδόφιλου σε προσφορά δωρεάν, μαζί με το επόμενο πόνημα του κ. Πλεύρη…
 • 2) Ο αντιρατσιστικός νομος παραβιάστηκε από τον Πλεύρη (αυτό είναι ΠΟΛΥ σαφές) και το δικαστήριο μερολήπτησε αφάνταστα υπέρ του, φτύνοντας ΚΑΙ τον νόμο. Εφόσον υπάρχει ο νόμος πρέπει να τηρείται.
 • 3) Η πρώτη καταδίκη του Πλεύρη είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και αποτρεπτικό για άλλους, χειρότερους (εκείνους που είναι υπεύθυνοι π.χ. για καψίματα σπιτιών Πακιστανών μεταναστών ή για βεβηλώσεις Εβραϊκών νεκροταφείων). Η τωρινή αθώωσή του αποτελεί ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ των επόμενων τέτοιων εγκλημάτων (διότι η ακροδεξιά πανηγυρίζει και νιώθει πλέον πανίσχυρη, με τους τραμπούκους της σε πλήρη αποθράσυνση). Επομένως, ιδανικά, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΚΗ….
 • 4) Η αθώωση συμβαίνει σε μια κοινωνία που μαστίζεται από όξυνση του ρατσισμού καθώς και αναβίωση του αντισημιτισμού (το τελευταίο βέβαια οφείλεται και στον αυξανόμενο ρατσισμό του Ισραήλ). Επομένως ρίχνει λάδι στη φωτιά από πολλές απόψεις.
 • 5) Ξεπροβάλλει αμείλικτη μια ακροδεξιά στροφή στη χειραγώγηση της Ελληνικής κοινωνίας και στην τωρινή Εξουσία.

Σχετική συζήτηση (για το ναζιστικό βιβλίο του Πλεύρη και την ποινική καταδίκη του) είχε γίνει και παλιότερα, σε διάφορα blog που εκτιμώ πολύ. Αξιοσημείωτο ήταν π.χ. το ποστ του Χάρη / CrazyCows (Περίπτωση Πλεύρη: Η ποινικοποίηση της μαλακίας) …το οποίο τασσόταν κατά της απαγόρευσης ή της ποινικοποίησης, και… σχεδόν με έπεισε, εκείνη την εποχή που γράφτηκε.

 • Σήμερα όμως, έχουμε μια κοινωνική κατάσταση οξυμένη, π.χ. με την πρόσφατη χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών (που ευτυχώς δεν εξερράγη) ή την επίθεση στην Κούνεβα, ή το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΛΑΟΣ, κλπ. Με αποτέλεσμα ότι… ναζιστές όπως ο Πλεύρης, όταν αθωώνονται (για προτροπές σε ρατσιστική βία) φέρνουν μια ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του ναζισμού στην ευρύτερη κοινωνία, όπου σε λίγο θα θεωρούνται τα ρατσιστικά εγκλήματα μικρές και ασήμαντες υποθέσεις.

Συνεχίζω λοιπόν την είδηση, από την πηγή:

…Πρόκειται για μια ανατριχιαστική απόφαση που παραβιάζει κατάφορα τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας και, που πάνω απ όλα, αποτελεί ευθεία κάλυψη και ενθάρρυνση των αντισημιτικών κηρυγμάτων μίσους και βίας που δυναμώνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας.

Αποσπάσματα του βιβλίου που περιέχονται στο κατηγορητήριο – όπως:

 • – «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»
 • – «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει»
 • – «Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι.φθάνει η ώρα των αντιποίνων»
 • – «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη»
 • – «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»,
 • – «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ ,
 • κρίθηκε ότι δεν αποτελούν κάλεσμα σε βία και πρόκληση μίσους εναντίον των ελλήνων Εβραίων. Επίσης φράσεις όπως:
 • – «Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»
 • – (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»
 • – «δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείςτης ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»
 • – «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεωςόλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»
 • – «Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»
 • – «Απελευθερωθείτε από την Εβραικήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..» ,

…κρίθηκε ότι δεν προσβάλλουν!

Με λίγα λόγια κρίθηκε ότι καμία καταδίκη δεν πρέπει να επιβληθεί σε έναν υμνητή του Γ΄ Ράϊχ, του Χίτλερ, του Γκαίμπελς, του Χίμλερ, των «υπερόχων εθνικοσοσιαλιστών», των «ηρωικών» SS και που διαπιστώνει ότι «δεν θα αργήσει να ξημερώσει η μέρα που θα υψωθούν ξανά οι σημαίες του ναζισμού», ο οποίος μέσα σε 1400 σελίδες προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες ότι πρέπει να εξοντωθούν οι «υπάνθρωποι» Εβραίοι και γενικότερα να εκδιωχθούν από όλη την Ευρώπη.

 • Το δικαστήριο δηλαδή αθώωσε ένα ναζιστή που ό,τι έγραψε δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ο ορισμός της προτροπής σε ρατσιστική βία και μίσος.

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο ολίσθημα ενός μεμονωμένου δικαστηρίου με μια ορισμένη σύνθεση, αλλά έρχεται σαν επιστέγασμα μιας σειράς αντισημιτικών τοποθετήσεων από πολλούς δικαστές που συμμετείχαν σε αυτή τη δικαστική διαμάχη από την αρχή της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε μέσα σε ένα ορισμένο πολιτικό περιβάλλον όπου την υπεράσπιση του ναζιστή ανέλαβαν μέσα κι έξω από το δικαστήριο κοινοβουλευτικά στελέχη του ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα με επικεφαλής τους την αντισημιτική «αριστερά» – κράτησαν μία στάση σκανδαλώδους, συνένοχης και παρατεταμένης σιωπής που προκλητικά ευνόησε τον κατηγορούμενο και το ΛΑΟΣ.

Είναι χαρακτηριστικό πως αποσιωπήθηκε η προκλητική στάση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρη, συνήγορου του ναζιστή στο δικαστήριο ο οποίος έφτασε στο σημείο να θεωρεί «δημοκρατικό δικαίωμα» του καθενός να καλεί στην εξόντωση ενός οποιουδήποτε λαού ακόμα και στην επαναλειτουργία του Άουσβιτς!

[…]

πηγή: το… επάρατο Indymedia, που (σύμφωνα με πρόταση του ΛΑΟΣ πρέπει να… κλείσει):

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1010868

Την είδηση αυτή την έμαθα πρώτη φορά από τον Zalmoxis:

Σαν ελάχιστη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, για την απαράδεκτη αυτή ΦΙΛΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης(-του- ΚΩΛΟΥ)... ψάχνω να βρω μια πρόσφατη φωτογραφία του φιλο-ναζιστή Εισαγγελέα (που πρότεινε την αθώωση του Πλεύρη) η οποία θα αναρτηθεί σε αυτό το blog μαζί με τα δέοντα… ναζιστικά σύμβολα.

 • (Αντεεε,  μη τα πάρω στο κρανίο και σηκώσω καμμιά…. Ελληνική Σημαία με ΣΒΑΣΤΙΚΑ, γιατί αυτή τη φορά θάναι… ΟΛΗ δικιά σας, νεοναζιστάκια)

Αξίζει να δείτε επίσης:

Runic "SS"
Image via Wikipedia

IN ENGLISH:

On the 27 of March 2009, the Greek Higher Court of Appeal acquitted the neo-nazi writer Mr. Plevris, a staunch Holocaust-denier and proponent of the extermination of all Jews!

This is a shocking decision that blatantly violates anti-racist law 927/79 and the international conventions signed by our country and -above all- it incites and encourages anti-Semitic hatred and violence  in Greece .

Excerpts of Mr. Plevris’ book include:

 • «Jews should be executed within 24 hours»
 • «To be a Jew and to be a human being are contradictory concepts that exclude each other»
 • «History will condemn Adolf Hitler for NOT ridding Europe of Jews, enough…» etc.
 • (Under a photo of Auschwitz): «take care of this camp and keep it in good shape, because nobody knows what may happen in the future»
 • «ZYKLON B was only a useful insecticide to rid the concentration camps of insects, and the rest of the Holocaust is Jewish propaganda tales»

… has been deemed «not offensive»!

In short, the court felt that no conviction should be imposed on a praiser of the Third Reich, Hitler, Goebbels and the «heroic» SS; a person who believes that «the day will soon dawn, when the flags of Nazism will be raised again», and in 1400 pages tries to convince his readers that we must eradicate the«sub-human» Jews, generally to be driven out of all Europe.

The court acquitted a Nazi whose writings could be regarded as the definition of  «incitement to racist violence and hatred».

This decision was not an isolated slip of a single court with a certain composition, but a culmination of a series of anti-Semitic actions  by many judges, since long ago.

The most worrying aspect of the decision is that it was taken within a certain political environment where the defense of Nazism was made by parliamentary representatives of  LAOS (the Greek ultra-right-wing political party). The provocative attitude of Thanos Plevris (a parliamentary representative of  LAOS, a lawyer and a son of the defendant) was left unchallenged, while proclaiming the «democratic right» of anyone to propagandize mass extermination, even to the extent of… reopening Auschwitz!

[…]

source:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1010868

Reblog this post [with Zemanta]

28 comments

 1. 1. Υπάρχει και το Σύνταγμα που κατισχύει τόσο των Νόμων όσο και των Διεθνών Συμβασεων εφ’ όσον έρχονται σε αντίθεση μ’ αυτό. Το Σύνταγμα κατοχυρωνει την ελυθερία του λόγου, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση – ευτυχώς.
  2. Καθόλου δεν με με εξόργιζε να υπάρχει «Οδηγός του καλού παιδόφιλου», άλλωστε ακόμη και σήμερα υπάρχουν σχετικά πονήματα στο Internet ενώ μέχρι πρόσφατα δεν κινδύνευες να πας φυλακή αν σ’ έπιαναν να τα διαβάζεις.
  3. Εγώ τώρα που είμαι υπέρ της απόφασης του δικαστηρίου είμαι κι εγώ φιλοναζιστής και κινδυνεύω να δω το avatar μου στολισμένο με σβάστικες;
  4. Το να έρχονται σε κάποιον ρατσιστικές σκέψεις ή παιδοφιλικές φαντασιώσεις πρέπει αν γίνει ποινικό αδίκημα ή όχι;

  Υ.Γ. Δηλαδή στη Γερμανία που έχουν απαγορευθεί τα ναζιστικά βιβλία δεν υπάρχουν νεοναζί;

 2. @Vrennus
  Γιου γκοτ α σήριους πόϊντ. – που λένε… 🙂

  Σαν συνέπεια, θα ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΡΩΤΑ τις δηλώσεις ΠΡΙΝ κρίνω τον εκάστοτε δικαστή ή άλλο πρόσωπο. Οπως ξέρεις υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στον ΤΡΟΠΟ που φτάνουν στο συμπέρασμα ορισμένοι άλλοι, από π.χ. εσένα.

  Εμένα με εξόργισε η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, καθώς και το «δύο μέτρα και δύο σταθμα». Π.χ. το ιντιμήντια (και τον λαζόπουλο) το ΛΑΟΣ θέλει να τους φιμώσει, αλλά τον προτροπέα σε εξολοθρεύσεις λαών (Πλεύρη) ΟΧΙ, τον θεωρεί ότι «ασκεί ελευθερία του Λόγου»…

  Εκ κατακλείδι, είναι εντελώς άλλο θέμα το ένα από το άλλο (η ελευθερία του λόγου με τη σωστή εφαρμογή νόμων).

  Σόρυ, εγώ ΔΕΝ θα επέτρεπα να κυκλοφορεί «Οδηγός Παιδόφιλου», διότι απλούστατα
  1) αν ενθάρρυνε ή προκαλούσε (ή και διευκόλυνε) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ εγκλημα, σαν συνέπεια, τότε ΤΙ να την κάνουμε την «ελευθερία» αυτή?
  2) σε μια κοινωνία που ΠΑΣΧΕΙ από αλλεπάλληλες πλυσεις εγκεφάλου, προτροπή σε εγκληματικές πράξεις είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επικίνδυνη αν γίνει αποδεκτή επίσημα.
  3) το περιεχόμενο των ΙΔΕΩΝ, το «ΖΟΥΜΙ» ενός βιβλίου για παιδόφιλους θα είχε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, έτσι κι αλλιώς.

  Επίσης, στην περίπτωση του Πλεύρη…
  4) ΑΝ υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος, τότε ΑΣ ΤΗΡΕΙΤΑΙ. Αλλιώς…. να ΜΗΝ υπάρχει
  (και στην περίπτωση που ΔΕΧΤΟΥΜΕ την πρόσφατη απόφαση…)
  5) ΙΣΟΝΟΜΙΑ και στη διεκδίκηση της ελευθερίας λόγου, π.χ. ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ απόρριψη της δίωξης Λαζόπουλου και του κλεισίματος των Indymedia, κλπ.

  Επίσης το θέμα είναι όπως είπα η ΑΝΑΒΙΩΣΗ της ακροδεξιάς, για την οποία ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ τους όσοι την ΤΡΕΦΟΥΝ (π.χ. με βλακείες κατά του «Πράσινου Πατριάρχη» και άλλα τινά….)

  @Vrennus
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
  Οσον αφορά την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, αυτή υπάρχει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και για ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Δεν θα υπερασπιζόμουν, όμως, ένα παιδόφιλο site από κλείσιμο, εφόσον ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί και προωθεί εγκλήματα. Επιπλέον, και ο πιο φανατικός ναζιστής οφείλει να ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΟΡΙΑ, π.χ. να μη λέει (ευθέως) «ψήστε Εβραίους στο φούρνο»…
  Ναι μεν δέχομαι ότι ΠΡΑΚΤΙΚΑ είναι πολύ δύσκολο να εμποδιστεί, αλλά από την άλλη πλευρά ΔΕΝ θα εμπόδιζα να εμποδιστεί.

  Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ένα βιβλίο απευθύνεται (εν Ελλάδι) σε ΠΟΛΥ ευρύτερο κοινό από όσο μια ιστοσελίδα, και ότι όσοι βλέπουν υλικά στο διαδίκτυο συνήθως έχουν ΚΑΙ αυτόματη πρόσβαση σε (οποιονδήποτε) αντίλογο, ενώ ένα βιβλίο αγορασμένο π.χ. από έναν φτωχό ακροδεξιό στην επαρχία ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσει σε πράξεις βίας (π.χ. κατά μεταναστών) ΧΩΡΙΣ να πάρει καν χαμπάρι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ αντίλογος.

  Επειδή το θέμα με είχε προβληματίσει και παλιά, είχα προτείναι ότι βιβλία όπως του Πλεύρη μπορούν να «τιμωρούνται» από δικαστήρια να κυκλοφορούν… ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί με προτεινόμενα κείμενα ή βιβλία ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ, και να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους ΧΩΡΙΣ αυτά τα πρόσθετα υλικά. Μόνο που τέτοιες προτάσεις είναι ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ στη χώρα μας (που υστερεί σε πολύ πιο απλά πράματα)….

 3. @Ναυτίλε καλωλόρισες.
  Θα έχω τα μάτια ανοιχτά για τις δικές σου απόψεις (που εκτιμώ – αν κι αυτές τις μέρες σπάνια διαβάζω άλλα μπλογκ)…

 4. Εγώ θα πρότεινα στον Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρης του Μεξικού, να κάμει απεντόμωση – μυοκτονία στην οικία του με Zyklon B.

  Ότι και να πει κανείς δια το άτομον του είναι λίγο…

 5. @polsemannen
  ΣΟΒΑΡΑ, έβγαλε λόγο στα… Ελληνικά όταν πήγε στο Μεξικό και σαν συνέπεια τον έχρισαν Επίτιμο Καθηγητή οι Μεχικάνοι (εν μέσω… χασμουρητών);

 6. Μπορεί να είπε π.χ. ότι οι Αρειοι ξεκίνησαν κάποτε από το Μεξικό, ή να δώρισε μερικά πέζος σε κάνα Μουσείο…
  (θα το ΒΡΟΥΜΕ, δεν γλυτώνει…)

 7. Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι, το ΠΙΟ πιθανό είναι να τον φίλεψαν τίποτε φυγάδες Γερμανοί υπέργηροι παλιοί Ες-Ες, ή και να τον προώθησαν κάποιοι ντόπιοι ακροδεξιοί της «Νέας Ακρόπολης» (που έχει επιρροή στη Λατινική Αμερική)…
  …πάω για μπάνιο τώρα, πάντως!

 8. Επειδή οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας τον έκρινε ομόφωνα αθώο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων. Πρωτοδίκως, είχε φάει φυλάκιση 14 μηνών με τριετή αναστολή (άλλη κοροϊδία αυτές οι αναστολές…). Την πρόταση για αθώωση και στα δύο αδικήματα την έκανε γυναίκα εισαγγελέας.

 9. Το πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα είναι από πολλών δεκαετιών ένα από τα πιο γνωστά ακροδεξιά ιδύματα παγκοσίως. Υπήρξε έδρα πολλών καμουφλαρισμένων πρακτόρων των ΗΠΑ από όπου κατηύθυναν επιχειρήσεις εναντίον «ανυπάκουων» πολιτικών στη Λατινική Αμερική ενώ είχε παραδοσιακά σχέσεις με τη μαύρη διεθνή. ΆΛλωστε και η ιστορία του, από την εποχή που είχε ιδρυθεί από ισπανους φιλομοναρχικούς και εκφραστές του καθολικισμού κάπως έτσι ήταν,,,

  Το πρόβλημα με την υπόθεση Πλεύρη είναι το φασισταριό που επικρατεί στη δικαιοσύνη.

 10. @Stazybo Horn
  Θενκς για τα πολύτιμα αυτά στοιχεία

  @Zalmoxis
  Κι εσένα ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη διαλεύκανση…

  (τα λέμε αργότερα)

 11. H αληθεια ειναι οτι ειμαι απολυτα φιλελευθερος σε θεματα ελευθεριας λογου. Και η αληθεια ειναι πως ακομη και να γινει εγκλημα εξαιτιας του βιβλιου του, τοτε μεγαλο παιδι ειναι ο δραστης αρα εχει πληρεις ευθυνες της δρασης του.
  ΑΛΛΑ…
  Δεν υποστηριζω την αθωωση του Πλευρη για τους παρακατω λογους:
  1)ο ιδεαλιστικος – Τα βιβλια του ειναι γεματα ανακριβειες και -κακοπροαιρετα- ψευδη. Δεν θα ηθελα στο ονομα της «ελευθεριας του λογου» να επιτρεπεται να κυκλοφορουν τετοια απολυτως ψευδη βιβλια τουλαχιστον αν δεν εφαρμοζεται η νομοθεσια που αφορα τα θεματα συκοφαντησης. Δεν ειναι απλα μια υποθεση «πολιτικης ορθοτητας», αλλα μια καθαρη υποθεση εξαπατησης. Αναμφιβολα τα δικαιωματα του ως κατηγορουμενου πρεπει να προστατευθουν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η συκοφαντια στο ονομα της ελευθεριας του λογου να επιτρεπεται.
  2) ο πραγματιστικος – Η αληθεια ειναι πως ο Πλευρης, ειναι ενα προσωπο αρκετα επικινδυνο για να ειναι εξω, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Ο ελληνικος Ναζισμος ειναι αρκετα ισχυρος (ή εστω εχει μεγαλο δυναμικο), οπως η εκλογικη αποδοση του Λ.Α.Ο.Σ. δειχνει. Ενω σε ολον τον κοσμο ο Ναζισμος ειναι ειτε νεκρος ειτε απλα ενα hobbie ημιτρελων ατομων, δυστυχως στην Ελλαδα φαινεται οτι τραβαει ΠΟΛΥ κοσμο.

  Δυστυχως η καταχρηση της λεξης ναζιστης εχει μειωσει την δυναμη της. Ο ναζισμος εν αντιθεσει με τον φασισμο δεν εχει κανενα δικαιολογητικο, μιας μεταλλαξης δηλαδη του σοσιαλισμου, και σε σχεση με τον Φυρερ, ο Ντουτσε μοιαζει με αγαθη παρθενα. Ο ναζισμος ηταν μια ιδεολογια α-ιδεολογικη, απλα κομμενη και ραμμενη με βαση τις αγωνιες του γερμανικου λαου, με μονο στοχο την αναδειξη στην δυναμη των προπαγανδιστων του. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Οπου ο ναζισμος ειναι ισχυρος η ελευθερια ειναι σε κινδυνο.

 12. @DennisV
  Ομολογώ ότι… περίμενα με ΠΟΛΛΗ περιέργεια ΠΩΣ θα δεις το θέμα.
  Ξέροντας ότι είσαι φιλελεύθερος, με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια (ελευθεριακός μάλλον -τέλος πάντων…) πιθανολογούσα ότι θα έλεγες περίπου το… 1/5 όσων είπες, δηλαδή όσα άρχισες να λες στην αρχή. Ομως, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αντιλήφθηκες ότι το θέμα αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ όπως -γενικά κι αφηρημένα- ένα «θέμα ελευθερίας του λόγου».
  Πρόκειται (όπως αναλύεις σωστά) για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, καθώς και για άτομο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ:
  -Αρκεί να αναλογιστούμε την… ΠΑΓΕΡΗ πληροφορία, που μας έφερε ο φίλος μας ο Zalmoxis, ότι δηλαδή το άτομο έχει -ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ- διασυνδέσεις με ΠΟΛΥ σκοτεινούς κύκλουςτης «Μαύρης Διεθνούς» (στο Μεξικό και αλλού…)

  Ετσι λοιπόν, χαίρομαι πολύ, που είδες το θέμα με τον τρόπο που αναλύεις, συμφωνώντας με την ανάλυση που κάνεις…

  Το θέμα αποδεικνύεται… κορυφή παγόβουνου. Κάνοντας τον Πλεύρη ΝΟΜΙΜΟ, ιδιαίτερα αποθρασυμένο κήρυκα βίας και γενοκτονιών, ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΜΕ το μέλλον.

  Σήμερα σκέφτηκα πολύ το θέμα. Θα ήθελα, κάποτε, να δω λυσεις ΠΙΟ δημιουργικές, ΠΙΟ κοντά στα δικά μας ιδανικά της ΑΠΟΛΥΤΗΣ Ελευθερίας του Λόγου. Π.χ. θα μπορούσε η κοινωνία να επιβάλλει σε βιβλία όπως του Πλεύρη μια… υποχρεωτική και ευμεγέθη ΣΗΜΑΝΣΗ ή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (όπως εκείνη στα τσιγάρα) «Το βιβλίο αυτό περιέχει ψεύδη και προτροπές σε παράνομες βίαιες πράξεις» (κλπ).
  -κι αυτό θάταν ευχής έργον αν γινόταν κάποτε.

  Ομως… ΦΑΝΤΑΣΟΥ τώρα έναν «ψημένο ελαφρώς» και ανίδεο (κι από ιντερνέτ) Ελληνα υπερ-δεξιούλη, ΕΤΟΙΜΟ σαν το μήλο να πέσει κάτω από το δέντρο, να γίνει ΚΑΙ ναζιστής…
  …να διαβάσει το βιβλίο του Πλεύρη και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ σε ένα ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (1000 σελίδες και βάλε, νομίζω)… και να ΜΗ ΔΕΙ τα ολοφάνερα ψεύδη, που τον ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ και τον ωθούν είτε στο να διαπράξει είτε στο να ΑΝΕΧΤΕΙ ρατσιστικά εγκλήματα, κάποτε…
  Ομως ένα τέτοιο άτομο… ΑΚΟΜΗ και η «υποχρεωτική σήμανση» που πρότεινα, ΔΕΝ θα το προφυλάξει αποτελεσματικά, παρά μόνο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ.

  Εν κατακλείδι…
  Ο Πλεύρης ΔΕΝ διώκεται για τις ιδέες του, τις οποίες έχει εκφράσει ελεύθερα και επανειλλημένα σε ΠΟΛΛΑ βιβλία, υπέρ το δέον. ΕΠΡΕΠΕ να πάει φυλακή για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ πράξεις στις οποίες ωθεί το βιβλίο του, και για μορφές ΑΠΑΤΗΣ, διανοητικές απάτες που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τιμωρούνται σήμερα, σε μια κοινωνία που… κυβερνιέται από απατεώνες (ΕΤΣΙ κι αλλιώς).

 13. Υ.Γ. Μια ΚΑΛΗ λύση θα ήταν
  1) ΦΥΛΑΚΗ, χωρίς αναστολή, για τον Πλεύρη και για ΚΑΘΕ τέτοια περίπτωση
  2) ΕΛΕΥΘΕΡΗ κυκλοφορία του (οποιουδήποτε) βιβλίου του, αλλά με… () ΔΗΜΕΥΣΗ των κερδών (π.χ. για δωρεά σε… περίθαλψη μεταναστών ή προσφύγων -χεχε 🙂 )
  και… () ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ σε μαύρο φόντο (αντί για εξώφυλλο) στο βιβλίο με μήνυμα σαν αυτό που είπα,
  «ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό το βιβλίο περιέχει ψεύδη και προτροπές σε πράξεις ρατσιστικής βίας» (κλπ).
  και
  3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ διάθεσης του βιβλίου σε άτομα κάτω των 18 ετών (και φυλάκιση χωρίς αναστολή σε όποιον παραβιάσει τα προηγούμενα).
  Αλλά… μια τέτοια ρύθμιση, ενώ θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ακόμη και την ελευθερία του Λόγου εγκληματιών και φασιστών, είναι μάλλον εξωπραγματική, έτσι κι αλλιώς… (σήμερα τουλάχιστον).

  Καταλήγω προσυπογράφοντας τα τελευταία που έγραψε ο Ντέννις

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Οπου ο ναζισμος ειναι ισχυρος η ελευθερια ειναι σε κινδυνο.

 14. @omadeon
  Συμφωνω μαζι σου omadeon. Η αληθεια ειναι οτι, ναι, παρολο που ειμαι ριζοσπαστικος φιλελευθερος, δεν μου ειναι δυνατον να γινω Κουγιας για εναν αντιδραστικο Ναζιστη (ουτε καν Στρασσεριστη, το κερατο μου!). Οι ναζι ειναι φυσικοι αντιπαλοι του φιλελευθερισμου ή οποιουδηποτε παρομοια σκεπτομενου δογματος. Το να υπερασπιζεσαι τον εχθρο σου οταν αδικειται ειναι δειγμα μαγκιας στην κανονικη ζωη, αλλα το να υπερασπιζεσαι καποιον ο οποιος θα σε «αεριζε» αν μπορουσε, στην πολιτικη ζωη (το βασιλειο του Μακιαβελλι), ειναι αγνη τρελα.

  Δεδομενου οτι η περιφημη μυνηση του για το περιφημο βιβλιο «παραδοξως» επεσε σε αυτον τον τρελαρα τον Γαβαλα (πληροφοριες απο μεσα), και του οτι το παραδικαστικο κυκλωμα ολοι ξερουμε ποιο κηφηναριο (η εκκλησια) εμπλεκεται, και ολοι ξερουμε την διακριτικη γοητεια που ασκει ο ναζισμος στο εν λογω κηφηναριο (διολου περιεργο καθως και τον ιδιο τον Διοκλητιανο θα ανεσταιναν οι τραγο-γεροι αν τους παραχωρουσε την μιση Ελλαδα), δεν μπορουμε να μην φοβομαστε μια ελλαδοποιημενη «ελληνο»ορθοδοξη εκδοχη του Ναζισμου.

  Αν ο τοπος αυτος ειναι να ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, πρεπει οι αντιδραστικες ιδεες της ελληνικης ακροδεξιας να πολεμηθουν με καθε μεσο. Οι υπολοιποι αντιδραστικοι ειναι πολυ λιγοτερο επικινδυνοι.

 15. Ιστορική αλήθεια είναι και η γενοκτονία των Αρμενίων.Όποιοι δεν την αποδέχονται θα πρέπει να καταδικαστούν από τα διεθνή δικαστήρια.Δε γίνεται να εφαρμόζονται 2 μέτρα και 2 σταθμά.

 16. @LogosAlithis
  Ασφαλώς και ΕΤΣΙ είναι τα πράματα.
  Τα δύο μέτρα και δύο σιαθμά κι εμένα με απωθούν ιδιαίτερα.

  Υπάρχουν βέβαια διαφορές, δεν είναι όλες οι γενοκτονίες ίδιες, στους αριθμούς θυμάτων, ή στον τρόπο που έγιναν, ή σε άλλες συγκρούσεις που ίσως προηγήθηκαν. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν το γεγονός ότι ΚΑΙ οι Αρμένιοι επιτέθηκαν στους Οθωμανούς σε κάποια φάση, η Τουρκία επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία όπως τη συμφέρει.

  Υ.Γ. όχι ακριβώς (μόνο) «επιτέθηκαν» οι Αρμένοι. Σίγουρα έσφαξαν κι εκείνοι αμάχους – όπως ήταν οι συνήθειες της εποχής εκείνης. Αλλά το εγκλημα των Οθωμανών ήταν όχι μόνο πολλαπλάσια χειρότερο αλλά ΚΑΙ προσχεδιασμένο (όπως αποδείχτηκε).

 17. φιλε ομαδεων καλο Πασχα σε σενα και τους αναγνωστες σου
  καταλαβες νομιζω γιατι μπηκα εδω..
  Το γραμμα θ της Ελληνικης αλφαβητου , πριν παρει το βορρα και γινει ο κελτικος σταυρος ειναι αυτο που χαραξε ο Παυλος στην Πνυκα , ειναι το ιδιο που βρεθηκε στην Ελεσυνα στον χωρο των Μυστηριων στα χριστιανικα χρονια , αλλα και στους δελφους
  Ειναι το σκουλαρικι της ιερειας στις τοιχογραφιες της Θηρας και συμβολιζει κατα πασα πιθανοτητα μια συστοιχια ουρανιων σωματων πχ του ηλιου και της Αφροδιτηςπερισσοτερα κλικαροντας στο ονομα μου και επιλεγοντας Αγγικα Γαλλικα η Ελληνικα…

 18. @Panayiotis
  Από όσα ξέρω, νομίζω ότι τα στοιχεία που μας έφερες είναι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Επίσης δενουν και με το υλικό από τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες σου…

  Η συζήτησή μας στον Π&Α απέβη δημιουργική και αποδοτική, σαν άσκηση επικοινωνίας…
  ./…τόσο -πολύ μάλιστα ώστε κάνα δυο λανθασμένες ιδέες που νομίζω πως είχες (για τις δικές μου απόψεις) καθίστανται… ΑΚΡΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ θέματα, που δεν αξίζει καν τον κόπο να θίξω….

  It’s always best to DISCOVER
  the Other! 🙂

 19. οσα μας χωριζουν ειναι σταγονα στον ωκεανο αυτων που μας κραταν ενωμενους στο αρμα της αληθειας χωρις ορια….
  καλο Πασχα
  ΥΓ
  οποιος θελει μπορει να παει στο διαστηριο και τον καρατζαφερη για να υποχρεωθει να βγαλει το σημα απο το κομμα του γιατι ελληνας σημαινε παντα αυτος που μιλαει ελληνικα για να μεταδιδει τις γνωσεις και να αμφισβητει το μονοπωλιο της θρησκειας , ιδιως μαλιστα αν αναλογισθει κανεις οτι ο Χριστος ηταν εβραιος που σταυρωθηκε απο προδοτες Εβραιους που δουλευαν για τους Ρωμαιους και το καθεστως τους, που μολις 30 ρονια πριν γεννηθεο ο χριστος ειχαν αναγκασει την τελευταια μακεδονα Φαραω Κλεοπατρα σε αυτοκτονια…

 20. Καλημέρα Panayotis
  Με δικαστήρια… προσωπικά δεν πολυ-ασχολούμαι, γιατί ζούμε σε μια χώρα… δικομανών (όπως σίγουρα ξέρεις).

  Θεωρητικά πιστεύω ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι εφικτό αυτό που λες αλλά το πιο σημαντικό βέβαια, που επείγει, είναι ΠΙΟ σωστή πληροφόρηση του κόσμου που έχει εναποθέσει της ελπίδες του για σβήσιμο της κάθε «Φωτιάς» σε έναν… Μέγα Εμπρηστή!

  Κρατώ επομένως το ΠΡΩΤΟ που είπες

  οσα μας χωριζουν ειναι σταγονα στον ωκεανο αυτων που μας κραταν ενωμενους στο αρμα της αληθειας χωρις ορια….
  καλο Πασχα

  «Ανευ Ορίων, Ανευ όρων
  γιατί αυτό που μας προσάπτουνε τα Χελιδόνια
  η άνοιξη που ΔΕΝ φέραμε
  είναι ακριβώς η αγνότητά μας»
  ™ Ελύτης

  ——–
  Υ.Γ. ΠΑραθέτω ΟΛΟ αυτό το υπέροχο μικρό ποίημα του Ελύτη:

  ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ

  Και προσθέτω: η σκιά σας
  είναι σύμβουλος κακός·
  βαδίζετε πάντοτε
  κάτω από τον κατακόρυφο ήλιο.

  «Άνευ ορίων άνευ όρων»

  Επειδή Κυρίες και Κύριοι
  κείνο που μας προσάπτουνε τα χελιδόνια
  -η άνοιξη που δεν φέραμε –
  είναι ακριβώς η αγνότητα μας.

  Ιδιώτευε μες στο Ανερυθρίαστο.

 21. η καθε μορφη φασισμου , ειναι η αποδοχη εστω και σιωπηλα ενος τμηματος της κοινωνιας οτι η προοδος και η εξελιξη εμποδιζει τα κτηνωδη ενστικτα να διατηρουν την κυριαρχια τους στην λογικη και το Δικαιο.
  Ο «κοσμος» ενος φασιστα , ειναι γεματος αρνηση και εμποδια στην εξαπλωση της λογικης της δημοκρατιας σαν το δικαιο της πλειοψηφιας
  Ειναι μια μπομπα στην καρδια της πολιτειας που αν σκασει μας γυριζει πισω στο κτηνος απο οπου προερχομαστε…

 22. ΕΤΣΙ ακριβώς Παναϊώτη…

  (θα σου άφηνα την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λέξη με αυτό σου το σχόλιο, αλλά… απάντησα για να φανεί ότι το ΔΙΑΒΑΣΑ -χεχε)

  Υ.Γ. Βέβαια, το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ το «δίκαιο της πλειοψηφίας», γιατί ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ανέβασε τον Χίτλερ στην εξουσία…
  Το θέμα είναι ο Σεβασμός του Ανθρώπου – τα υπόλοιπα έπονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s