ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ 2 (ο θρίαμβος του ψεύδους) Nazi’s proven blatant lie causes Greek Travesty of justice

Sun wheel

Το εφετείο εξαπατήθηκε από ένα ασύστολο ψέμα, ενώ η απόδειξη της ψευτιάς βρισκόταν μέσα στο ΙΔΙΟ το βιβλίο του κατηγορούμενου. Ορίστε την:

…στο τέλος της απολογίας του κατηγορουμένου, ο εφέτης που τελικά μειοψήφησε υπέρ της ενοχής ρώτησε τον κ. Πλεύρη αν γνώριζε τον νόμο 927/79 πριν συγγράψει το βιβλίο. Εκείνος με απόλυτο τρόπο απάντησε αρνητικά. Από κοντά και ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο οποίος επέμενε ότι «τον έψαχναν τον νόμο», μετά το βιβλίο.

Στο ζήτημα επανήλθε αναλυτικά με την αγόρευσή του ο Πλεύρης υιός: «Πραγματικά δεν τον γνωρίζαμε τον νόμο. Και θυμάμαι [σ.σ. όταν ασκήθηκε η δίωξη με βάση τον 927/79] ότι τον ψάχναμε στο site του Δικηγορικού Συλλόγου. Οτι υπάρχει τέτοιος νόμος δεν το γνωρίζαμε». Κατηγορούμενος και (βουλευτής) συνήγορος κορόιδευαν μ’ αυτό τον τρόπο το δικαστήριο.

Είναι βέβαια δικαίωμα του κατηγορουμένου να λέει ακόμα και ψέματα για να ελαφρύνει τη θέση του.

Αλλά υποτίθεται ότι όλοι οι παράγοντες της δίκης είχαν ελέγξει το περιεχόμενο του βιβλίου. Και εκεί μέσα, στις σελίδες 1294-6, περιλαμβάνεται όλος ο νόμος 927/79 και σχολιάζονται αναλυτικά ακόμα και οι μετέπειτα προσθήκες του. Πλεύρης πατήρ και υιός γνώριζαν δηλαδή πολύ καλά το περιεχόμενο του νόμου και ψεύδονταν συνειδητά μπροστά στους δικαστές.

Αν υπήρχε πολιτική αγωγή -δηλαδή νομικός και ουσιαστικός αντίλογος– δεν θα περνούσε αδιαμαρτύρητα αυτή η εξαπάτηση

Το εφετείο ήταν -βέβαια- ήδη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ προκατειλλημένο υπέρ του Πλεύρη, αφού τον αθώωσε παμψηφεί (ως προς την κύρια κατηγορία)… ουσιαστικά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το ρατσισμό και ΑΣΕΛΓΩΝΤΑΣ πάνω στον ίδιο τον αντι-ρατσιστικό Νόμο (που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως τηρείται) σε μια χώρα που έχει αναδείξει την ίδια τη λέξη «αντιρατσιστής» σε… ύβρη!

Σημειώστε επίσης το τεράστιο πλήγμα στην υπόληψη της χώρας μας – διεθνώς:

Το πολιτικό πρόβλημα που προκύπτει από τη δικαστική δικαίωση των Πλεύρη-Καρατζαφέρη είναι ότι η ελληνική Πολιτεία εμφανίζεται ανακόλουθη:

 • σε όλα τα διεθνή φόρα η κυβέρνηση παρουσιάζει τον νόμο 927/79 ως αντίδοτο στα κρούσματα αντισημιτισμού και χρησιμοποιεί την πρωτόδικη καταδίκη του Πλεύρη για να πείσει ότι ο νόμος εφαρμόζεται!

Αναφέρουμε λ.χ., την έκθεση της Ελλάδας στο αρμόδιο όργανο του ΟΗΕ, δηλαδή την Επιτροπή για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων (UN CERD, 3/4/08, παρ. 133), την πολυσυζητημένη έκθεση Μακντούγκαλ (παρ. 37), τις εκθέσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI)…

 • Πηγή: – o «επάρατος Ιός» (click εδώ).
 • Κατά τα άλλα, φταίει για όλα ο «Ιός«, ενώ οι «πατριώτες» Πλεύρηδες (πατήρ ΚΑΙ υιός) μάχονται… Υπέρ Βωμών και Εστιών! α χα χα χα… 🙂

 • Ενα άλλο θέμα τώρα, καθόλου άσχετο. Μέχρι σήμερα, δεν ήξερα ΤΙ μου θυμίζει, μα… ΤΙ μου θυμίζει; … το γνωστό έμβλημα του «ΛΑ.ΟΣ» (σταυρός μέσα σε κύκλο). E, σήμερα το θυμήθηκα, κάτι που ήξερα ήδη πριν πολλά χρόνια:
 • -Θυμίζει το… νεο-ναζιστικό σύμβολο του «σταυρού του ήλιου», ένα έμβλημα και του Νορβηγικού (φανερά- ) Νεο-Ναζιστικού κόμματος «Nasjonal Samling«! (δείτε τα σχετικά λήμματα στη Wikipedia, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Sun wheel
Νεο-ναζιστικό σύμβολο που… θυμίζει το έμβλημα του ΛΑ.ΟΣ. –Wikipedia

In English:

Neo-Nazi book-author K. Plevris deceived a Greek court (which wasalready biased in his favour) to acquit him, through a proven blatant lie (among other things). However, the proof of the lie was in front of their eyes:

-The defendant’s lawyer (and son) Mr. Thanos Plevris alleged they had no idea that anti-racist law 927/79 existed; adding that they had started searching for it, only after his father’s (antisemitic) book was prosecuted…

 • However, the same law, about which they pleaded ignorance, was already explicitly mentioned -and extensively discussed- inside the defendant’s book itself (pages 1294-1296)!

 • …but nobody noticed this fact, since nobody had -even- bothered to… read the damn book! 🙂

As a result, the whole trial turned into a travesty of justice, causing (among other evils) a severe blow to the Greek government’s international reputation, since…

 • Ιn several international fora, the Greek government repeatedly invoked the (first-degree) prison sentence on neo-nazi author K. Plevris, as evidence that anti-racist legal action does exist, in Greece…

Meanwhile, «LAOS», the Greek extreme-right political party has an emblem which is an identifiable variant of a known neo-nazi / White Aryan symbol, the «Sun Cross« – more info about it is e.g. here:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_cross#Political_symbolism

Sun wheel
Some neo-nazi and «White Aryan» groups use this symbol, the «Sun Cross» Wikipedia

The Norwegian Nazi party Nasjonal Samling used a golden sun cross on a red background as its official symbol from 1933 until 1945. The cross within a circle was ascribed to Saint Olaf, the patron saint of Norway, and the colours were those of the coat of arms of Norway.

Various extreme white nationalist and Neo-Nazi groups use the sun cross to represent the Aryan race.

UPDATE:

Reblog this post [with Zemanta]

130 comments

 1. α).-Τα είχα δεί αυτά για τη δίκη. Αυτό που δεν κατάλαβα, δεν επέμεινα είναι η αλήθεια, είναι γιατί δεν υπήρξε νομικός αντίλογος.
  Πάντως,στο εξωτερικό, και ειδικά στη Γερμανία έγινε μεγάλο σούσουρο για το θέμα.
  β)-Έτσι είναι με το έμβλημα : να θυμίσω μονάχα, πως η ίδια συζήτηση έχει γίνει και για το έμβλημα του δήμου αθηναίων.
  Καλή σου μέρα !

 2. H αληθεια ειναι οτι μελετοντας προσφατα τον ναζισμο και τα σχετικα με αυτον κινηματα παρατηρησα οτι χρησιμοποιουν σταυρους σε κυκλο αυτου του τυπου ως συμβολισμο αλλα δεν μου περασαν απο το μυαλο οι «Μπουμπουκοι».
  Βεβαια αυτο ειναι ενας κοκος σε ενα ηδη υπαρχον βουνο απο χωμα νεο-ναζιστικων τασεων στο εν λογω κομμα.

 3. Δεν είμαι νομικός, αλλά είχα την εντύπωση ότι «άγνοια του νόμου» δεν νοείται σαν ελαφρυντικό σε καμία περίπτωση για κανέναν πολίτη, πόσο μάλλον για νομικό.

  Ή μήπως δεν είναι έτσι;

  Από κει και πέρα κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ποιόν και το ήθος του επίτιμου καθηγητού του Πανεπιστημίου της Γουδαλαχάρης (Η Γουαδαλαχάρα, της Γουαδαλαχάρης) που προσμένει ανάστασιν Αδόλφου και επανύψωση των τιμίων σβαστικών.

  Πφφφ….

 4. Καλημέρα DennisV και L’Enfant de l’ Haute Mer.
  (Μόλις ξύπνησα -χεχε)

  Λοιπόν,
  1) Το σύμβολο του Δήμου Αθηναίων έχει και άλλα στοιχεία που το καθιστούν εμφανώς διαφορετικό από το Σταυρό του ήλιου. Δεν ξέρω αν άλλαξε κατόπιν συζήτησης, πάντως… καμμία σχέση.

  2) Το σύμβολο του ΛΑΟΣ έχει επίσης ένα άλλο… ΠΟΛΥ πονηρό χαρακτηριστικό, το οποίο σκέφτομαι να αναλύσω μέσω video. Δηλαδή (αυτό το ήξερα από παλιά) λόγω των ΓΩΝΙΩΝ που έχει ο σταυρός στα 4 άκρα του, μπορείς να κάνεις άνετα ΕΓΓΡΑΦΗ Σβάστικας που να πέσει ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω του και να το τονίσει. Αυτό το θεώρησα ύπουλο κόλπο ώστε να προσελκύσει το κόμμα ΚΑΙ νεοναζιστές (που όταν πρωτοεμφανίστηκε σαν κόμμα, λογάριαζε ΚΑΙ αυτούς) και είναι ένα είδος «subliminal message»- που όμως είναι και αμφιλεγόμενο, σε μια κοινωνία που ΔΕΝ συνειδητοποιεί τέτοια πράματα. Δηλαδή… είναι ΚΑΙ δεν είναι…
  Ομως η νέα (επαν-)ανακάλυψη (διότι τα ήξερα αυτά πριν κάνα δύο δεκαετίες αλλά τα ξέχασα) δείχνει ότι αρκεί να πάρεις το σύμβολο και να του αλλάξεις χρώματα, για να έχεις το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ νεοναζιστικό σύμβολο.


  Υ.Γ. ο Λόγος που είχα μπερδευτεί κι είχα ΞΕΧΑΣΕΙ το θέμα είναι απλός, δηλαδή… 2:
  1) δεν ήξερα ΚΑΝ το όνομά του συμβόλου, ή την ιστορία του, κλπ.
  2) είχα δει το σύμβολο να το χρησιμοποιούν διάφοροι, νεοναζί κλπ. αλλά… νόμιζα ότι έκαναν λάθος κι ότι το σωστό σύμβολο που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ήταν ο Κέλτικος Σταυρός (που προεξέχουν οι άκρες του σταυρού από τον κύκλο). Ετσι είχα θεωρήσει το θέμα αμελητέο και νόμιζα πως έκαναν λάθος…
  Ομως, ΔΕΝ έκαναν λάθος, από την άποψη ότι το ίδιο σύμβολο διάλεξαν αρκετοί σαν κι αυτούς – τελικά…

  Θα… ειδοποιήσω το Λαζόπουλο. χεχε
  Αν έχει μέηλ ή site και το ξέρει κανείς θα γλυτώσω κόπο (κι έχω άλλη δουλειά τώρα).

 5. @Polsemannen, το σχόλιό σου… εμφανίστηκε την ΙΔΙΑ στιγμή που έγραφα τα δικά μου σχόλια (λίγο μετά).

  Αυτό που επισήμανες είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ, ιδίως στα… αγγλικά.

  Pleading ignorance of the law is NO excuse…


  Υ.Γ.
  @Polsemannen, ΠΕΡΑ από το γέλιο (μου μας προσφέρει ο γηραλέος νεοναζί άφθονο – ιδίως μέσω… εσού -χεχε)…
  Οπως καταλαβαίνεις δημιουργείται τώρα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, διότι με ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ την απόφαση, έπεται και συνέχεια… αύριο θα γράφουν «σκοτώστε όλους τους ξένους» και δεν θα κουνιέται φύλλο. ΑΘΩΟΙ οι κατηγορούμενοι (και η επόμενη χειροβομβίδα σε στέκι μεταναστών θα σκάσει),

 6. @L’ enfant…
  Καλησπέρα, μόλις τώρα ξαναμπήκα στο διαδίκτυο…
  Ευχαριστώ πολύ για το σύνδεσμο. Αν μη τι άλλο -ποιός ξέρει- μπορεί ο Λαζόπουλος να αξιοποιήσει το σύμβολο δεόντως για κάποιο αστείο του (αν δεν το θεωρήσει σχετικό με την… δίκη όπου τον σέρνει ο Κ-φύρερ).

 7. Λοιπόν, ας τα πάρουμε με τη σειρά.

  1. Τι πάει να πει «άγνοια νόμου»; Όποιο δικηγόρο κι αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ελαφρυντικό. Συνεπώς, κακώς το δέχτηκαν οι δικασταράδες.

  2. Ο Πλεύρης προτρέπει σε βιαιοπραγίες κατά πληθυσμιακής ομάδας. Αυτό, εξ όσων γνωρίζω, είναι αδίκημα και έπρεπε να καταδικαστεί.

  Από την άλλη βέβαια, δεν είμαι καθόλου υπέρ της Ισραηλιτικής Κοινότητας, η οποία έσπευσε να σπιλώσει το Μίκη Θεοδωράκη ως «αντισημίτη» επειδή τους τα’ψαλε για το ρατσισμό της Βίβλου. Για να μην πω για τα trollια που έχουν ξαμολύσει στο ίντερνετ για να συκοφαντούν όποιον ασκεί κριτική στο κράτος των Νεοναζί Τρομοκρατών (το Ισραήλ δηλαδή). Ας κοιτάξουν λίγο και τα μούτρα τους, γιατί κι ελόγου τους δεν είναι σε τίποτα καλύτεροι από τον Πλεύρη κι έχουν γίνει πλέον σαν το βοσκό που φώναζε συνέχεια «βοήθεια χωριανοί, λύκοι στα πρόβατά μου».

  Κοινώς, δυο γαϊδούρια μάλωναν σε ξένον αχυρώνα. Αλλά έχουμε ΠΟΛΛΗ δουλειά να κάνουμε ως κοινωνία, γιατί ρατσιστές είμαστε μέχρι αηδίας (π.χ. με τα άτομα που έχουν οποιαδήποτε αναπηρία – δείτε πώς τους φερόμαστε). Και κάτι άλλο: ακόμη κι αν καταδικαζόταν ο Πλεύρης, θα ήταν δώρον άδωρον, γιατί δεν έχουμε κάνει ως κοινωνία το βήμα προς τη γελοιοποίηση κάθε ατόμου τύπου Πλεύρη (πατρός, υιού και πνεύματος), Λιακόπουλου, Φουράκη, Κεραμυδά και το κακό συναπάντημα. Όταν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα έχουμε αρχίσει να πετυχαίνουμε ως κοινωνία. Αυτό όμως δε συμφέρει ούτε το ΛΑ.Ο.Σ. ούτε και τους της Ισραηλιτικής Κοινότητας, γιατί θ’αρχίσουμε ν’ασκούμε κριτική και στους μεν και στους δε… Και καμιά από τις δυο πλευρές δεν έχει το ήθος και την πίστη στη δημοκρατία που απαιτείται για να δεχθεί την ύπαρξη αντίθετης άποψης.

 8. Η αληθεια ειναι οτι συμφωνω με τον Αιρετικο. Το γεγονος οτι τετοια ατομα δεν θεωρουνται γελοια, αλλα αναγκαζομαστε να ζηταμε και την παραδειγματικη τιμωρια τους απο το κρατος, ΜΠΑΣ και ξυπνησει ο ΕΛ-ληναρας απο τον ληθαργο του, δειχνει πολλα…

  Οσο για τους σιωνιστες ειναι θεοπαλαβοι οσο και οι νεοναζι, απλα δεν θεωρειται «πολιτικα ορθο» να τους βρισεις. Και βεβαια ολοι ξερουμε οτι το κρατος αυτο δημιουργηθηκε για την ασκηση «περιφερειακης πολιτικης» απο τις Η.Π.Α («εξαπλωση της «δημοκρατιας» συμφωνα με το newspeak τους).

  Βεβαια, αντε να πεις στον νεο-ΕΛληνα οτι απο τους σκληροτερους κριτικους του Ισραηλ και των σιωνιστων ειναι οι ιδιοι οι προοδευτικοι Εβραιοι.

  Στην τελικη οι νεο-ΕΛληνες γιατι κοπτονται τοοσο τους Ισραηλιτες; Τοσο πολυ κοπτονται κατα του Ιμπεριαλισμου αυτοι που θελουν να παρουν την …Πολη; Ή μηπως επειδη ο «μαλακος ΝΑΖΙ» ΕΛ-ληνας ως κατα φαντασιαν κατακτητης, απλα ζηλευει τους ισραηλιτες επειδη ειναι κατακτητες με την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εννοια της λεξης.
  Μπας και ειναι η κλασσικη κακια/κρυφο-θαυμασμος του «ακουσια αγαμητου» προς τους καγκουρες γαμιαδες στο λυκειο, απλα σε πολιτικο επιπεδο; Για σκεφτειτε το;

 9. Κι εγώ συμφωνώ ΚΑΙ με τους δυό σας,

  @Αιρετικέ ορθώς ελάλησες. ΣΚΛΗΡΑ τα πράματα αυτά, ΣΚΛΗΡΕΣ και ΔΥΣΚΟΛΕΣ να αντιμετωπιστούν καταστάσεις, τάχω ζήσει κι εγώ στο πετσί μου, να ψάχνω με το λυχνάρι ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, είτε Ελληνες είτε άλλους, ανοιχτόμυαλους Ισραηλινούς και Εβραίους, κ.ο.κ.
  -ΠΑΝΤΑ μειοψηφία οι σωστοί άνθρωποι παντού, δυστυχώς…

  Εν προκειμένω, η αηδιαστική αυτή εθνικιστική προπαγάνδα του Ισραήλ έχει εξοργίσει ΚΑΙ πολλούς Εβραίους – πράμα το οποίο μας ανακουφίζει (αν μη τι άλλο) από το βάρος μιας ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗΣ κριτικής (εφόσον δεν είμαστε Εβραίοι).

  Τη θλιβερή ιστορία με τον Μίκη την ξέρω, ΟΠΩΣ και τον… ίδιο, τον γνώρισα πρόσωπο-με-πρόσωπο και μου τα είπε ο ίδιος και τα έλεγξα. Ο κατ’΄εξοχήν ΦΙΛΟΣ των Εβραίων Μίκης (κατηγορηθείς κάποτε ακόμη και για φιλο-Εβραϊσμο!) προέκυψε ξαφνικά «αντισημίτης» από κάποιες δηλώσεις που έχω συζητήσει με ΠΟΛΥ κόπο στο παρελθόν, μέσα σε τούτο το μπλογκ. Πάντως σου δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν συμφώνησα και δεν συμφωνώ πάντα με ΟΛΑ όσα λέει ο Μίκης και -ιδίως- με τον ΤΡΟΠΟ που τα λέει…

  Ενα άλλο θλιβερό της ιστορίας αυτής είναι η ΠΟΛΩΣΗ που επικράτησε, με τους (δήθεν) «υποστηρικτές του Μίκη» κρυπτο-εθνικιστές και ρατσιστές που… με τέτοιους φίλους δεν χρειάζεται καν εχθρούς. Τον κατάφεραν τελικα να γράψει και άρθρο στο περιβόητο… «Ρεσάλτο», ένα ΠΟΛΥ μυστήριο και αντιφατικό έντυπο που έχει πάρει τελείως στραβά κάποια πράματα ενώ σε κάποια άλλα δεν έχει κι άδικο (π.χ. είδα και μια κριτική του κατά του Καρατζαφέρη με την οποία συμφωνώ απόλυτα)… ομως σε γενικές γραμμές, ΜΕΓΑΛΟ μπέρδεμα προέκυψε…
  …από το οποίο ζημιώθηκα ΚΑΙ προσωπικά, γιατί η αρχική συμφωνία του Μίκη με τις διασκευές που κάνω στη μουσική του (ενώ δεν την ανακάλεσε ποτέ) ΔΕΝ οδήγησε σε πράξεις, εφόσον το περιβάλλον του ΜΑΛΛΟΝ με στάμπαρε σαν «αντι-πατριώτη» (είχα και δημόσιες απειλές στο διαδίκτυο από άγνωστους ότι θα μου… «χώσουν την επιστολή του Μίκη στον κώλο») …και τελικά ουδείς απάντησε στα μετέπειτα τηλεφωνήματά μου, σε ανθρώπους του Μίκη (στους οποίους ο ίδιος με παράπεμψε).
  ΟΚ, πλατιάζω… εγωϊστικά, πάντως (για να επανέλθω στα σχετικά) ίσως είδατε αυτά τα ποστ:

  https://omadeon.wordpress.com/category/ecology-of-mind-and-hypertext/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7/

 10. @Dennis
  χαίρομαι που βλέπεις κι εσύ ισορροπημένα τα θέματα αυτά!

  @Αιρετικέ
  Ας σημειωθεί ότι -προσωπικά- δεν έχω τίποτε εναντίον της Ισραηλιτικής Κοινότητας, ίσα-ίσα νομίζω ότι ΟΡΘΩΣ δηλώνει την αντίθεσή της κατά καιρούς σε αντισημιτικές πράξεις κλπ. που δεν πολυ-μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ.

  Οσον αφορά τον Μίκη, πιστεύω ότι τον έκρινε ΠΟΛΥ αυστηρά και έριξε λάδι στη φωτιά αντί να επιχειρήσει μια συνεννόηση μαζί του. Ο ίδιος ο Μίκης μου φάνηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ήπιος σε θέματα κριτικής κατά του Ισραήλ (το 2006 και 2007 σε δύο πολύωρες συναντήσεις) αλλά… όταν μιλήσει δημόσια έχει την τάση να μην υπολογίζει συνέπειες σε όσα λέει. Και επίσης… τώρα, όσοι «κάηκαν στο χυλό φυσάνε και στο γιαούρτι», δηλαδή τώρα… τα μέλη της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας έχουν ΗΔΗ βαθειά χαραγμενο στη μνήμη τους το ολοκαύτωμα συγγενών τους (ας μην ξεχνάμε ότι τους εξόντωσαν με πρωτοφανή… αποδοτικότητα οι ναζί και οι συνεργάτες τους, στον πόλεμο) οπότε… είναι και ΠΟΛΥ απρόθυμοι να «Δώσουν ελαφρυντικά» σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τους θίξει.

  Ουδέποτε παρατήρησα κάτι αντίστοιχο της ακραίας εθνικιστικής και ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ στην Ελληνική Ισραηλιτική κοινότητα, και αν ισχύει κάτι που να αξίζει κριτική ευχαρίστως να το ακούσω, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Τα όσα αφορούν το Μίκη ΗΔΗ τα συζήτησα εκτενώς π.χ. στο μπλογκ του Ελληνα Εβραίου Abravanel. Αποδείχτηκε τότε απολύτως εφικτή η αλληλο-κατανόηση, αλλά και η πιο θετική αντιμετώπιση του Μίκη από Εβραίους.

 11. Είναι δόκιμος ο όρος «αντισημιτισμός»; Γιατί σημιτικά φύλα είναι και οι Άραβες. Σε ό,τι αφορά τώρα την ισραηλιτική κοινότητα, καλά θα κάνουν να αποκτήσουν εγκέφαλο και να μη βλέπουν παντού εχθρούς. Ο Μίκης τους στήριξε πολλάκις. Ας μάθουν να ξεχωρίζουν επιτέλους την κριτική από τη ρατσιστική επίθεση, γιατί στο τέλος θα χάσουν τους φίλους που έχουν.

  Εγώ προσωπικά ΔΕΝ είμαι φίλος των Εβραίων, όπως δεν είμαι φίλος κανενός λαού. ΔΕΝ είμαι όμως ούτε εχθρός τους, όπως δεν είμαι εχθρός κανενός λαού. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι θα αναγνωρίσω το καλό, αλλά θα στηλιτεύσω και το κακό. Δεν έχει κανένας ασυλία από την κριτική και δεν έχει κανείς δικαίωμα να απαιτεί να μη στηλιτευτούν τυχόν κακές του ενέργειες. Κι αφού το Ισραήλ τελεί εν αδίκω, θα τ’ακούσει όπως του αρμόζει και μάλιστα υιοθετώ πλήρως την άποψη του ΚΥΡΙΟΥ Γιοστέιν Γκάαρντερ. Δεν αναγνωρίζω πλέον αυτό το κράτος και θεωρώ ότι πρέπει να αρθεί η αναγνώρισή του από τον ΟΗΕ – και να αποβληθεί μάλιστα απ’τον οργανισμό, τον οποίον έχει αποδείξει πολλάκις ότι δε σέβεται καθόλου.

  Α, και κάτι ακόμα: το Ολοκαύτωμα (ανεξαρτήτως του αν δολοφονήθηκαν 500.000 ή 1.000.000 ή 6.000.000 Εβραίοι) ήταν πρωτίστως θρησκευτικού χαρακτήρα δίωξη (να τα λέμε αυτά) και δεν αποτελεί καθόλου άλλοθι για το ισραηλινό κράτος. Είναι σα να λέμε ότι κάποιος αποκτά το δικαίωμα να πλακώνει στο ξύλο, να βιάζει, να κακοποιεί και να σκοτώνει τους γείτονές του επειδή στο σχολείο τον πειράζανε τα άλλα παιδάκια. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν τα τζιμάνια της Ισραηλιτικής Κοινότητας να το καταλάβουν αυτό (και στην τελική, το Ολοκαύτωμα δεν είναι μοναδικό γεγονός. Τα ίδια έχουν τραβήξει κι άλλοι λαοί στον κόσμο, συνεπώς θα πρέπει να καταλάβουν ότι ούτε περιούσιοι είναι – και η ιδέα του «περιούσιου» λαού είναι η καρδιά του ρατσισμού – ούτε περιστρέφεται το σύμπαν γύρω από αυτούς, άσε που δεν υπάρχει θεός και προφανώς δεν είναι κτηματομεσίτης για να τάζει αγροτεμάχια και οικόπεδα) και ποσώς που μ’ενδιαφέρει, ας με βάλουν στα μαύρα (σαν την πολιτική τους) τους κατάστιχα.

  Και, κλείνοντας, οι Έλληνες Εθνικοί τι θα’πρεπε δηλαδή τώρα να τους κάνουν τους Χριστιανούς, αν οι Εβραίοι για 6 εκατομμύρια (maximum, αν και το νούμερο ακόμα παίζεται) θύματα έχουν την αξίωση να κάνουν στους Παλαιστινίους και τους Λιβανέζους ό,τι τους έκανε ο μαλακοπίτουρας ο Χίτλερ; Έτσι, για να’χουμε το καλό ρώτημα. Δεν περιμένω βέβαια απάντηση από το «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω» Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

 12. Φίλε Αιρετικέ
  Σε όσα είπες συμφωνώ, πλην όμως δεν θεωρώ ΠΡΑΚΤΙΚΑ εφικτή την κατάργηση του Ισραηλινού κράτους, ούτε και συμμερίζομαι -βέβαια- το «πετάξτε τους Εβραίους στη θάλασσα» κάποιων άλλων…

  Ιδανικά, νομίζω ότι είναι ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ να σκεφτούν ΠΟΛΥ σοβαρά οι σκεπτόμενοι Εβραίοι την αναπόφευκτη κατάληξη (κατά τον ίδιο τον Εχούντ Ολμέρτ άλλωστε)… ενός κράτους που θα έχει πάψει να είναι μονομερώς Εβραϊκό και θα έχει καταστεί πλέον σύγχρονο ΜΗ-θεοκρατικό κράτος ΙΣΟΤΙΜΩΝ πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας. Ο Ολμέρτ το είπε αυτό σαν «κίνδυνο», βέβαια, «αν δεν συμφωνήσουν κάποτε με τους Παλαιστίνιους». Εγώ το λέω σαν ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ που δεν βλάπτει κανέναν, και που δεν έχει ΚΑΝ σημασία αν θα γίνει αύριο ή σε 50 χρόνια, είναι ΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ νομίζω.

  Τώρα, αν το Ισραηλιτικό Συμβούλιο κάνει λάθη, είμαι πρόθυμος να το κριτικάρω. Καλώς ή κακώς όμως, μέχρι τώρα δεν υπέπεσε ΣΟΒΑΡΟ λάθος του στην (εκ φύσεως ατελή) αντίληψή μου -πλην του θέματος Θεοδωράκη, ίσως…

  Για τον αυξανόμενο κτηνώδη ρατσισμό του Ισραήλ, αρκεί να αναφέρω ένα… γνωστό (απαγορευμένο τελικά) μπλουζάκι που έγινε «μόδα» στην αμφίεση Ισραηλινών στρατιωτών, που εικόνιζε μια έγγυο γυναίκα (με φερετζέ) και είχε ζωγραφισμένο στην φουσκωμένη κοιλιά της ένα στόχαστρο με κύκλους. Και με την επιγραφή επίσης «kill two birds with one stone» ή κάτι αντίστοιχο – ή «με μία σφαίρα δύο επιτυχίες». Το γεγονός ότι το συγκεκριμμένο μπλουζάκι έγινε… σουξέ (πριν τελικά το απαγορεύσουν) μιλάει από ΜΟΝΟ ΤΟΥ για την κτηνωδία, έστω και αν το… Ισραηλιτικό Συμβούλιο δεν θέλει ποτέ να μπερδεύει θέματα Ισραήλ με θέματα ΕβραΪκά (και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ, εδώ που τα λέμε – αρκεί να ασκήσει ΘΕΤΙΚΑ το ρόλο του, προς όφελος των Ελλήνων Εβραίων)… ουφφφ. μιλάω σαν… διπλωμάτης (που δεν είμαι)! 🙂

 13. Δε μιλώ για κατάργηση του ισραηλινού κράτους. Μιλώ για άρση της αναγνώρισής του και διπλωματική απομόνωση, σε συνδυασμό με όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Δεν είναι δυνατόν κανένα κράτος να έχει ασυλία. Και το γεγονός ότι ο Ολμέρτ παρουσιάζει ως απειλή την ιδέα ενός κράτους που ΔΕΝ θα είναι ΑΜΙΓΩΣ εβραϊκό και που ΔΕΝ θα έχει ως βάση του τη θρησκεία δείχνει πάρα μα πάρα πολλά. Ακόμα κι εμείς οι ΕΛ-ληναράδες έχουμε συμφιλιωθεί εν πολλοίς με την ιδέα ότι έχουμε και μετανάστες, ότι έχουμε και αλλόθρησκους (με τους άθεους δε συμφιλιώνονται με τίποτα οι ΕΛ-ληναράδες, γιατί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι κάποιος ΔΕΝ έχει ανάγκη να πιστεύει – εδώ καλά-καλά δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς γίνεται κάποιος να έχει γραμμένο κανονικά το ποδόσφαιρο)… Α, και για πέρνα λίγο κι από το ιστολόγιό μου. Ξεσκεπάζω κάτι μαλακιούλες του Ομπάμια.

 14. Aιρετικέ καλή σου μέρα.
  Και πάλι συμφωνώ -ΑΚΟΜΗ περισσότερο μάλιστα- δεδομένου ότι κάποτε το ρατσιστικό κράτος του απάρτχαϊντ της Νοτίου Αφρικής ΕΙΧΕ υποστεί ένα τέτοιο είδος κυρώσεων (αν και δεν εφαρμόστηκαν βέβαια ακριβώς ΟΠΩΣ αποφασίστηκαν)…
  …για τις οποίες ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΟΓΟ να μην εφαρμοστούν ΚΑΙ στην περίπτωση του Ισραηλινού κράτους-απάρτχαϊντ. Και αυτό πάλι το λένε ΗΔΗ μαχητικοί αντι-ρατσιστές Ισραηλινοί και Εβραίοι, ΟΧΙ μόνο εσύ κι εγώ.

  Χθες όμως… διάβαζα ΠΑΛΙ (μαζί με μια φίλη μέσω skype) ένα Ελληνικό κείμενο που κυνηγήθηκε πολύ και εκφράζει τα… δικά μας «εθνικά άπλυτα». Το «Ελευθερία σφάζει αμάχους» του Θανάση Τριαρίδη:
  http://www.triaridis.gr/keimena/keimD035.htm

  Υ.Γ. (update)
  (ΠΑΡΕΝΘΕΣΗπροσωρινή λόγω έλλειψης σχετικού ποστ)
  Η συζήτηση στον «Πόντο και Αριστερά» (για ΑΛΛΟ θέμα) είναι θυελλώδης αλλά τελικά επίσης πολύ δημιουργική.
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/04/10/1-0/
  Το θέμα είναι η πρόσφατη επίθεση στον Αλαβάνο λογω της αναφοράς του στη λέξη «βία» του εθνικού ύμνου. Για τον Αλαβάνο δεν νιώθω ούτε κρύο ούτε ζέστη, ούτε ξέρω αρκετά για να τον κρίνω σαν ΑΤΟΜΟ. Πάντως η επίθεση εναντίον του ήταν ελεεινή και βρώμικη.

  Με τον Τριαρίδη είχα σύντομη γνωριμία πρόσωπο-με-πρόσωπο το Μάρτη 2007. Με τον ευαίσθητο αυτό άνθρωπο, του οποίου το μόνο έγκλημα είναι ο υπερβολικός ανθρωπισμός. Υπέστη ανελέτητο κυνηγητό στη χώρα μας (για τις απόψεις του) αφού απειλήθηκε, βρίστηκε, έχασε δουλειές, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από παντού, και άλλα δεινά, απίστευτα για μια χώρα όπου ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως όλοι οι «διαφωνούντες» είναι ΟΚ.
  Σε άλλα μπλογκ ΑΠΕΦΥΓΑ, να αναφερθώ στον Τριαρίδη, γιατί αυτό ίσως οδηγούσε σε ακραίες… εκτροπές συζητήσεων. Μάλιστα δεν θα το έκανα ΟΥΤΕ εδώ, ΑΝ ΔΕΝ ανακάλυπτα -στο μεταξύ- κάποιες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο ίδιος ο Σολωμός (κάποια εποχή αργότερα) ΜΑΛΛΟΝ άρχισε να ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ για ορισμένα χαρακτηριστικά της ποίησής του, δηλαδή κυρίως τη… βία (ή το βαθμό έκφρασής της)!

  Γνώμη μου είναι ότι αξίζει να διαβαστεί ΞΑΝΑ ο Τριαρίδης, με βάση ΑΥΤΟ το ενδεχόμενο, διότι καθίσταται πιθανό ότι ο Σολωμός κάποτε _μετάνιωσε_ για ορισμένους στίχους του και προσπάθησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να μειώσει το ποσοστό της βίας στην ιταλική μετάφρασή του, αποδεχόμενος το ιταλικό αντίστοιχο του «βιασύνη» (όπως τσαμπουνάνε κάποιοι… Αλαβανο-κυνηγοί).
  -ΑΝ ισχύει αυτό, έχουμε ΠΟΛΛΑ να μάθουμε ακόμη.

 15. Για τη σφαγή της Τριπολιτσάς που λέει ο Τριαρίδης, ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης είχε προσπαθήσει να την αποτρέψει, αλλά οι επαναστατημένοι δεν κρατιόντουσαν με τίποτα. Σε ό,τι αφορά τώρα το πόσο άμαχος είναι ένας ένοπλος (με παλάσκες και σπαθία), αυτό σηκώνει συζήτηση.

  Προσωπικά, απορρίπτω το πόνημα του Τριαρίδη, γιατί το θεωρώ βλακεία να καθόμαστε και να νιώθουμε ενοχές για την ένοπλη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Πρώτον, διότι είναι βλακεία να μιλάμε για… «εθνοκάθαρση» εκ μέρους των υποδούλων (ΕΛΕΟΣ δηλαδή), δεύτερον γιατί δεν είδα, π.χ., τους Αμερικανούς να… ζητούν συγγνώμη από τους Άγγλους. Τρίτον, όποιος έχει διαβάσει Κλαούζεβιτς ή έχει πάει φαντάρος για έστω και μια μέρα θα έχει καταλάβει ότι πόλεμος χωρίς θανατηφόρο βία προκαλούμενη λόγω εχθρότητος δεν υφίσταται. Δηλαδή με καραμέλες θα πολεμάγαμε; Και πάλι ΕΛΕΟΣ. Ας προσγειωθεί λιγάκι στην πραγματικότητα ο Τριαρίδης, γιατί μου φαίνεται ότι αιθεροβατεί. Και τέλος, χειρότερη είναι η βία των υποδούλων κατά των κατακτητών τους (όπως είναι τώρα η βία των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών) από τη βία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια; Και για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχω μπόλικα περιστατικά-ράμματα για τη γούνα του Γκάνταλφ Αλαβάνου.

 16. @Aιρετικέ μου, συνήθως εμείς οι δύο συμφωνούμε.
  Για πρώτη φορά διαπιστώνω μια σοβαρή διαφωνία, που… όμως είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΛΥΣΙΜΗ, νομίζω.
  Ας κάνω μια πρώτη απόπειρα να στο αποδείξω…

  1) λες

  «…απορρίπτω το πόνημα του Τριαρίδη, γιατί το θεωρώ βλακεία να καθόμαστε και να νιώθουμε ενοχές»….

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ είπε ότι ΝΙΩΘΟΥΜΕ καν «ενοχές».
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ είπε ότι το κριτήριο για την αλήθεια ή το ψεύδος είναι η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ του «ΤΙ προκαλεί ενοχές» ή όχι?
  Προσωπικώς… ΧΕΣΤΗΚΑ για τις ενοχές ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, και όσο για μένα σόρυ, ΔΕΝ ΕΧΩ.
  Είμαι ΑΘΩΟΣ.
  ΚΑΘΕ μωρό που γεννιέται ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ολόκληρο τον Πολιτισμό (πόσω μάλλον τη χώρα του ή -ακόμη περισσότερο- μια ΠΟΛΥ συγκεκριμμένη πτυχή της Ιστορίας της).
  Ε, έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γίνει… Αιρετικός κι αυτός!

  2) Ως… αιρετικός (κι εγώ) ΔΕΝ το θεωρώ καν αναγκαίο να υιοθετήσω τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ θέσεις του Τριαρίδη. ΔΕΝ τον έχω στο μυαλό μου σαν «πηγή για την ενοχή του Κολοκοτρώνη» – εκτός αν αργότερα κάνω ΕΚΤΕΝΗ έρευνα.
  Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης ΔΕΝ μου προξενεί ούτε κρύο ούτε ζέστη, αν εξαιρέσω το γεγονός ότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ την μεγάλη εισφορά του στον δίκαιο Απελευθερωτικό αγώνα, έναν αγώνα που ο ΙΔΙΟΣ ο Τριαρίδης -αργότερα στο ίδιο κείμενο, ΔΕΧΕΤΑΙ ότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Απλούστατα, οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ φτάνουν μέχρι εκείνο το σημείο του κειμένου του, ή το υποτιμούν (ενώ το ζουμί είναι ΕΚΕΙ για τους ανησυχούντες περί Ιστορίας ή περί ενοχών).

  3) Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εισφορά του Τριαρίδη είναι ότι φώτισε την ΠΙΟ σκοτεινή πλευρά του γεγονότος, αλλά ΚΑΙ του ίδιου του Εθνικού ύμνου, που (ενώ κατά τα άλλα ΕΙΝΑΙ ένα μεγάλο έργο, ένα αριστούργημα)… στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ στροφές… ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην προκάλεσε (αργότερα) σοβαρά ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ (εκ των υστέρων) στον ίδιο τον (πολύ ευαίσθητο) Σολωμό.

  Επεται συνέχεια (σε ποστ)…

 17. Εκπληκτικές πληροφορίες. Μπράβο σου! Δεν είχα παρακολουθήσει την υπόθεση, πλην όμως γνώριζα ότι ο γραφικός Πλεύρης έγραψε άλλο ένα επιστημονικοφανές βιβλίο.
  Τον Κινέζο πάντως τον παίζει ωραία με τον γιο του αν και ..ελληνάρες…

  doctor

 18. @Doctor
  Σε ευχαριστώ που με τίμησες με την επίσκεψη. Είσαι ΠΑΝΤΑ πολύτιμη πηγή και -ιδίως στο επόμενο θέμα ποστ που τωρα συζητάμε με τον Αιρετικό….

  @Αιρετικέ
  Νομίζω ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ουσιαστικά, δεν διαφωνούμε. Νομίζω επίσης (έχοντας ΓΝΩΡΙΣΕΙ τον Τριαρίδη) μου φάνηκε πολύ εντάξει και -δυστυχώς- νομίζω ότι ΕΙΝΑΙ «bleeding heart» σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βαθμό…
  Δυστυχώς βέβαια τον επικαλούνται κάποιοι ΕΠΕΙΔΗ τους συμφέρει, και τον πετσοκόβουν μάλιστα ΟΠΩΣ τους συμφέρει.

  Θα σου δώσω απτό παράδειγμα, ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ:
  -Ο γνωστός ανισόρροπος «bulgarmak»… πήγε και ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ όσα κομμάτια του Τριαρίδη ενίσχυαν τις (ανθελληνικές) θέσεις του, τα κότσαρε «πρώτη μούρη», στη σελίδα μίσους του, ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ άλλα κομμάτια κειμένου του Τριαδίδη που δεν συμφέρουν την Τουρκία, και μετά…
  Τη «νύφη» την πλήρωσε ο Τριαρίδης, όταν τελικά έπεσε ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ συκοφαντίας στο διαδίκτυο ότι τάχαμου… «αντιγράφει ανθελληνικές ιστοσελίδες». Κι αυτή την ιστορία την έζησα και την έλεγξα εκτενώς. ΧΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ μιλάμε…

  ΠΙΟ ΠΟΛΥ αναφέρθηκαν στον Τριαρίδη τελικά οι… ΛΑΟΣίτες και λοιποί Ελληναράδες (επειδή βρήκανε ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ) παρά οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανέντιμοι «κατήγοροι της χώρας» (είτε δικοί μας είτε άλλοι)….

  Ο Τριαρίδης έχει ίσως τα λάθη του. ΔΕΝ κρίνω ποτέ κάτι χωρίς να το ελέγξω. Ομως η ουσία είναι ίσως ότι… κάποια στιγμή πρέπει ΚΑΙ το δικό του έργο να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ στον Ελληνικό πολιτισμό του ΣΗΜΕΡα, όπου δεν έχει σημασία το λάθος, όσο η ΟΥΣΙΑ, η ποιότητα, το ταλέντο και -ιδίως- η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ. ΜΕ αυτή την άποψη, τον ίδιο τον αντιμετωπίζω με συμπάθεια, γιατί χάρις σε αυτόν μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα όσα δεν υπάρχει κανενας λόγος να επαναληφθούν σαν εθνικά λάθη στο μέλλον, ή όσα -τελικά- καθίστανται ΟΠΛΑ για άλλους (π.χ. την Τουρκία) για όσο διάστημα δεν τα αντιμετωπίζουμε.

  Παρεμπιπτόντως, ο doctor, που σχολίασε προηγουμένως, έχει κάνει ΦΟΒΕΡΗ δουλεια ξεκαθαρίσματος που δεν άφησε ΤΙΠΟΤΕ χωρίς αμφισβήτηση,. π.χ. ΟΥΤΕ την ίδια την Ιστορία των εγκλημάτων που διέπραξε η Τουρκία. Αρχικά όμως, ήταν για καποιους ανθρώπους παρεξηγημένος…

 19. Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Εγώ δε νιώθω ενοχές για την Επανάσταση (του ’21, όχι την ανοησία που ονομάζουν «εθνοσωτήριο» οι χουντίλες). Ούτε και καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να νιώσει ενοχές οποιοσδήποτε σημερινός πολίτης αυτής της χώρας για τον ένοπλο αγώνα του ’21. Ίσως κι εγώ κι εσύ να μην είμαστε αρκετά ευαίσθητοι. Τώρα, αν ο Σολωμός προτιμούσε κι εκείνος να μην είχε γίνει τόσο αιματηρός ο αγώνας, προφανώς όλοι μας (πλην των τουρκοφάγων) θα το προτιμούσαμε. Αλλά δε γίνεται πόλεμος χωρίς έχθρα που οδηγεί στη θανάτωση (Κλαούζεβιτς). Αλλιώς δε θα ήταν πόλεμος και, βέβαια, δε νομίζω ότι θα στέλναμε εκπρόσωπό μας στην Υψηλή Πύλη με γραπτά αιτήματα τα οποία ο Σουλτάνος θα ικανοποιούσε προθύμως και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

  Προσωπικά, δεν ανήκω στους ανησυχούντες. Και, για να είμαι ειλικρινής, αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει ειδικά εμείς ως λαός να νιώσουμε ενοχές. Ας διαβάσουμε λίγο τον αμερικανικό Εθνικό Ύμνο, έτσι για να φρίξουμε λίγο:

  O! say can you see by the dawn’s early light
  What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming.
  Whose broad stripes and bright stars through the perilous fight,
  O’er the ramparts we watched were so gallantly streaming.
  And the rockets’ red glare, the bombs bursting in air,
  Gave proof through the night that our flag was still there.
  O! say does that star-spangled banner yet wave
  O’er the land of the free and the home of the brave?

  On the shore, dimly seen through the mists of the deep,
  Where the foe’s haughty host in dread silence reposes,
  What is that which the breeze, o’er the towering steep,
  As it fitfully blows, half conceals, half discloses?
  Now it catches the gleam of the morning’s first beam,
  In full glory reflected now shines in the stream:
  ‘Tis the star-spangled banner! Oh long may it wave
  O’er the land of the free and the home of the brave!

  And where is that band who so vauntingly swore
  That the havoc of war and the battle’s confusion,
  A home and a country should leave us no more!
  Their blood has washed out their foul footsteps’ pollution.
  No refuge could save the hireling and slave
  From the terror of flight, or the gloom of the grave:
  And the star-spangled banner in triumph doth wave
  O’er the land of the free and the home of the brave!

  O! thus be it ever, when freemen shall stand
  Between their loved home and the war’s desolation!
  Blest with victory and peace, may the heav’n rescued land
  Praise the Power that hath made and preserved us a nation.
  Then conquer we must, when our cause it is just,
  And this be our motto: ‘In God is our trust.’
  And the star-spangled banner in triumph shall wave
  O’er the land of the free and the home of the brave!

  Ή μήπως τον τούρκικο (η αγγλική μετάφραση από το Wikipedia);

  Fear not! For the crimson flag that proudly ripples in this glorious twilight, shall not fade,
  Before the last fiery hearth that is ablaze within my nation is extinguished.
  For That is the star of my nation, and it will forever shine;
  It is mine; and solely belongs to my valiant nation.

  Frown not, I beseech you, oh thou coy crescent,
  But smile upon my heroic race! Why the anger, why the rage? ¹
  This blood of ours which we shed for you shall not be blessed otherwise;
  For Freedom is the absolute right of my God-worshiping nation.

  I have been free since the beginning and forever shall be so.
  What madman shall put me in chains! I defy the very idea!
  I’m like the roaring flood; powerful and independent,
  I’ll tear apart mountains, exceed the heavens ² and still gush out!

  The lands of the West may be armored with walls of steel,
  But I have borders guarded by the mighty chest of a believer.
  Recognize your innate strength, my friend! And think: how can this fiery faith ever be killed,
  By that battered, single-fanged monster you call «civilization»? ³

  My friend! Leave not my homeland to the hands of villainous men!
  Render your chest as armor and your body as trench! Stop this disgraceful rush!
  For soon shall come the joyous days of divine promise…
  Who knows? Perhaps tomorrow? Perhaps even sooner!

  View not the soil you tread on as mere earth – recognize it!
  And think about the shroudless thousands who lie so nobly beneath you.
  You’re the noble son of a martyr, take shame, hurt not your ancestor!
  Unhand not, even when you’re promised worlds, this paradise of a homeland.

  What man would not die for this heavenly piece of land?
  Martyrs would gush out should one simply squeeze the soil! Martyrs!
  May God take my life, all my loved ones and possessions from me if He will,
  But may He not deprive me of my one true homeland for the world.

  Oh glorious God, the sole wish of my pain-stricken heart is that,
  No heathen’s hand should ever touch the bosom of my sacred Temples.
  These adhans, whose shahadahs are the foundations of my religion,
  May their noble sound last loud and wide over my eternal homeland.

  For only then, shall my fatigued tombstone, if there is one, prostrate ⁴ a thousand times in ecstasy,
  And tears of fiery blood shall flow out of my every wound,
  And my lifeless body shall gush out from the earth like an eternal spirit,
  Perhaps only then, shall I peacefully ascend and at long last reach the heavens.

  So ripple and wave like the bright dawning sky, oh thou glorious crescent,
  So that our every last drop of blood may finally be blessed and worthy!
  Neither you nor my race shall ever be extinguished!
  For freedom is the absolute right of my ever-free flag;
  For independence is the absolute right of my God-worshiping nation!

  Ή μήπως η Μασσαλιώτιδα;

  Και μπορώ να αναφέρω ένα σωρό άλλους εθνικούς ύμνους. Δεν είναι ακριβώς φιλειρηνικά τραγουδάκια, δε συμφωνείς; Και πες με καχύποπτο, αλλά:

  1. Δεν πίστεψα ποτέ στις «απλές συμπτώσεις» όταν αυτές αφορούν ανθρώπινες ενέργειες.
  2. Δεν πιστεύω ότι είναι κανείς τόσο… «bleeding heart».
  3. Διερωτώμαι τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο ντόρος για την… «εθνοκάθαρση» που φέρονται να διέπραξαν οι ραγιάδες εις βάρος των κατακτητών τους (άκουσον άκουσον), τη στιγμή μάλιστα που σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν επιχειρείται από ΚΑΝΕΝΑΝ (ούτε καν από την αντιπολίτευση) η δημιουργία ενοχών για τυχόν βιαιότητες κατά τη διάρκεια ενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

  Πες με καχύποπτο, αλλά έτσι έχω μάθει, λόγω της τριβής μου με πολιτικάντηδες, συνδικαλΗστές και λοιπούς opinion makers να είμαι.

 20. Καλά, τώρα δεν είναι ν’ασχολούμαστε με τον Στοΐδη. Το άτομο είναι γκαούγκαγκα και, αν είχε έστω και μη λειτουργικό εγκέφαλο στο κρανίο του (δηλαδή αν είχε εγκέφαλο κι ας τον είχε μόνο για έρμα), θα έπρεπε να είχε ήδη αναζητήσει τη βοήθεια ενός κατάλληλου επαγγελματία (ήτοι ψυχιάτρου).

  Σε ό,τι αφορά δε τους ΕΛ-ληναράδες (που παριστάνουν, τρομάρα τους, και τους παντογνώστες), είναι γνωστό πως είναι αδιάβαστοι, αγράμματοι και αστοιχείωτοι. Από Ιστορία δεν ξέρουν τίποτε άλλο παρά το 1/10 της προπαγάνδας που τους μάθανε στο σχολείο – και πάλι καλά. Και το γελοίο είναι ότι πιστεύουν ότι παντού υπάρχουν συνωμοσίες και προπαγάνδες, αλλά την προπαγάνδα όσων τους έχουν φλωμώσει στο παραμύθι δεν τη βλέπουν. Τι να τους πεις πια; Τα άτομα έχουν IQ ραδικιού.

 21. @Αιρετικέ
  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ΟΛΑ…

  Ε, ΔΕΝ τους «δίνω» τον Τριαρίδη. Τον θεωρώ ΔΙΚΟ ΜΑΣ διότι είνaι ανθρωπιστής και τάχει βάλει με ΟΛΟΥΣ.

  ΘΑ τους τον πάρω ΠΙΣΩ, τόσο από τον γκάου-λάϊτερ Στοίδη, ΟΣΟ κι από (τη θέση σάκκου του μποξ για) τον Κ-φύρερ!
  🙂

 22. Καλά θα κάνεις. Αλλά πες του να γίνει και λίγο χοντρόπετσος, γιατί τον καρκίνο τον έχει εγγυημένο – κι αν όχι καρκίνο, το έλκος σίγουρα. It’s a jungle out there. Κι όπως τραγουδάνε στο τραγούδι «Διαδόσεις» (στίχοι Κώστα Τριπολίτη) ο Δήμος Μούτσης και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (βρίσκεται στο δίσκο «Φράγμα» του πρώτου)… «Ο ένας θα φάει τον άλλονε κι όλους μας μαζί ο καιρός».

 23. Όταν λέω ότι πρέπει ο Τριαρίδης να γίνει λίγο χοντρόπετσος, εννοώ ότι πρέπει να καταλάβει πως ο άνθρωπος είναι ΖΩΟ (και μάλιστα πολύ βίαιο) κι ότι τα ένστικτά του είναι – στη βάση τους – ταπεινά: φαΐ και αναπαραγωγή. Απλώς τα ντύνει με αφηρημένες έννοιες.

 24. Αιρετικέ,
  και ΠΑΛΙ έπεσες μέσα, πράγματι η τεράστια ευαισθησία αυτή που λες ΕΙΝΑΙ πρόβλημα. Υπάρχουν όμως διάφορες λύσεις, ανάλογα με την εκάστοτε ιδιοσυγκρασία. Π.χ. το… χειμερινό κολύμπι, όπου ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΝ τολμάει, ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΕΙ με την κρύα θάλασσα (Χεχε)….

  Προσωπικά πάντως ΔΕΝ πιστεύω τη «θεωρία του άγριου ζώου» διότι πιστεύω στις θετικές ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ. Και θεωρώ ότι η θετική μετάλλαξη προς την κατεύθυνση της περισσότερης ευαισθησίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραίτητα αδυναμία, ούτε καν πρόβλημα για τον άνθρωπο. Ισα-ίσα, αν συνδυαστεί με άλλα στοιχεία, παράγει ΚΑΙ πολιτισμό.

  Αλλά το «πρόβλημα» που αφορά τον Τριαρίδη είναι αλλού. Πιο σύνθετο, είναι παρεμφερές με το «πρόβλημα» του Σολωμού (από την ανάποδη). θα δεις ΤΙ εννοώ…

  Η έπαρση δεν είναι πάντα καλό πράμα. Ο νους ΞΕΓΕΛΑ. Οταν ο Σολωμός έγραφε το ποίημά του, γεμάτος μεγάλα αισθήματα, πιστεύω ειλικρινά ότι αυτο-ξεγελάστηκε. ΔΕΝ μπορεί να έγραψε εκείνες τις παρακάτω στροφές και να ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ όσα γράφει, αλλά πολυ πιθανώς αυτό το έκανε αργότερα, ίσως και χρόνια αργότερα. Το θεωρώ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ μάλιστα, ότι κάπως έτσι ένιωσε…

  Εγώ δεν νομίζω ότι η ευαισθησία είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ, παρά μόνο σε μία περίπτωση, όταν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία συνειδητοποίησης (και ανεπάρκεια προσωπικής δύναμης).
  ΚΑΘΕ άνθρωπος είτε θα γίνει ζώο είτε θα γίνει άνθρωπος, κάποια στιγμή. Και για μένα αυτοί που παράμειναν ΣΚΕΤΑ ζώα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι καλύτεροι, είναι οι χειρότεροι…

  ΔΕΝ νομίζω ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι «κάτω από κατάλληλες συνθήκες» εγκληματούν εξίσου. Αυτό άλλωστε έχει πλέον καταρριφθεί. Το έγκλημα της Τριπολιτσάς εξάλλου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ούτε σναγκαίο (στο τέλος του κειμένου του Τριαρίδη εξηγείται το γιατί) ούτε κάτι από το οποίο να κρυφτεί κανείς ΣΗΜΕΡΑ. Αν υπήρχε νωρίτερη συνειδητοποίηση της πολύ μεγάλης αγριότητάς του, ΙΣΩΣ και να ζούσε η χώρα πολύ λιγότερα ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ σοβαρά προβλήματα κι εγκλήματα.

  Αλλά… πολλά είπα, ας τα φυλάξουμε για το μελλοντικό ποστ.

 25. Για τη ζωώδη φύση του ανθρώπου και για το ότι απλώς την έχουμε ντύσει με σινιέ ρούχα, περίτεχνες ιδέες (που συχνά αποτελούν άλλοθι για κτηνωδίες που ούτε τα ίδια τα ζώα δεν σκέφτονται να κάνουν) και ακριβά αμάξια, θα σε παραπέμψω στο δίσκο «Animals» των Pink Floyd και κυρίως στα τραγούδια «Dogs», «Pigs (Three Different Ones» & «Sheep». Βλέπεις, προσωπικά δεν πιστεύω ότι είμαστε ανώτεροι από τα άλλα ζώα, γιατί ως είδος ο άνθρωπος με τα πεπραγμένα του δεν δικαιολογεί μια τέτοια πεποίθηση.

  Σε ό,τι αφορά τώρα τη σφαγή της Τριπολιτσάς, αν ενθυμούμαι καλώς, ο Κολοκοτρώνης, που προσπάθησε να την αποτρέψει, τη χαρακτήρισε μη αναγκαία, αλλά θεώρησε ότι ενίσχυσε το επαναστατικό φρόνημα, γι’αυτό και δεν ξανασχολήθηκε μ’αυτήν. Κι εδώ που τα λέμε, ίσως να είχε και δίκιο. Άντε κι αρχίζουμε να αυτομαστιγωνόμαστε για τη σφαγή της Τριπολιτσάς σχεδόν 200 χρόνια αργότερα. Ποιο το όφελος; Και μάλιστα σε μια περιοχή όπως τα Βλακάνια (όχι, δεν έκανα τυπογραφικό λάθος) με τις διαρκείς εθνικιστικές αναφλέξεις, που ο ένας λαός κοιτάει πώς θα φάει τον άλλον και ψάχνει να βρει ισχυρό νταβατζή για να τον βοηθήσει να σφάξει τους γείτονές του; Θα βοηθήσει αυτό στο θάψιμο του τόμαχωκ και στο άναμμα της πίπας της ειρήνης; Αμφιβάλλω.

 26. Αιρετικέ,
  Δεν είναι ΟΛΕΣ οι ιδέες «άλλοθι για κτηνωδίες», αντίθετα είναι πολλές φορές οι πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ιδέες προϊόν δυσφορίας κατά των κτηνωδιών και κατά της φυσικής ακόμη τραγωδίας και οδύνης που φέρνει η ζωή. ΔΕΝ θεωρώ τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές ιδέες… εισφορές στον πολιτισμό, έτσι κι αλλιώς, οπότε (από ΑΥΤΗ την άποψη) συμφωνώ, βέβαια!

  Φαινόμενα αλτρουϊσμού παρατηρούνται και σε πολλά άλλα ζώα, ειλικρινής αυτοθυσία επίσης – αν και σπάνια. (π.χ. κάποιος μίλησε για τη λέαιανα και το πως προστατεύει τα μικρά της στο μπλογκ του Διαγόρα νομίζω, πριν καιρό…)

  ΠΟΙΑ μορφή τέχνης είναι «άλλοθι για κτηνωδία»? Ισως έργα… πατάτες, όπως «ο Αγών μου» του Χίτλερ. Η συντριπτική όμως πλειονότητα της τέχνης είναι ΑΧΡΗΣΤΗ για… κτηνωδούς, και -μάλιστα- τους κάνει να χασμουριούνται ΠΟΛΥ γρήγορα…

  Πάντως θεωρώ πως ο καλλιτέχνης ή ο καινοτόμος οφείλουν να ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ, όταν υπερασπίζονται θέματα που
  αφορούν τον ίδιο τον πολιτισμό. Δηλαδή ΜΑΧΗΤΙΚΑ ζώα…

  Από αυτή την άποψη βρίσκω ΠΟΛΥ αξιόλογο το έργο του Τριαρίδη. Διότι ακριβώς τσιγκλάει το λαό των… ζώων (έναν από πολλούς του κόσμου) εκεί που πονάει και ζητάει με μανία να… ξεχάσει. -ΓΙΑΤΙ να ξεχάσει? Για την «Ειρήνη στα Βαλκάνια»? Δηλαδή να κρύψουμε το κεφάλι στην άμμο όπως οι στρουθοκάμηλοι και να ΜΗ δούμε πράματα που βλέπουν ΑΛΛΟΙ, ενδεχομένως ΑΚΟΜΗ αποδοτικότερα από μας, σε ΒΑΡΟΣ μας, λόγω της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑΣ?

  Σόρυ, ΔΕΝ πιστεύω σε «σκοπιμότητες» τέτοιου είδους. Και οι υπόλοιποι λαοί (όπως ΠΟΛΥ εύστοχα παράθεσες) έχουν τα δικά τους «ατοπήματα», ενώ στην δική μας «γειτονιά» τα χειρότερα ήταν τα Τουρκικά ατοπήματα, όχι τα δικά μας!

  Πιστεύω σε μια Ανθρωπιστική Αναγέννηση, που ΔΕΝ θα έρθει π.χ. από τους ηλίθιους… κάγκουρες (που ορθώς βρίζεις πολύ και το ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ το βρισίδι που τους έριξες, στο μπλογκ σου), ΔΕΝ θα έρθει από τους αναίσθητους και τα ζώα αλλά από τους καινοτόμους και τους ιδεαλιστές. Αρκεί να μη… φοβούνται το κρύο νερό και τον κίνδυνο! 🙂

 27. Ο Χίτλερ και οι συν αυτώ Νάτσι, χρησιμοποιούσαν στον γραπτό λόγο, στα συνθήματα και στους λόγους τους κατά κόρον -μέχρι αηδίας- την λέξη «ΛΑΟΣ» (¨Φόλκισερ Μπεομπάχτερ ήτοι Λαϊκός παρατηρητής ήταν η εφημερίδα των Νάτσι, Ein Volk – «Ένας ΛΑΟΣ» έλεγε το σύνθημά τους, κ.ο.κ.) . Θέλοντας να μιμηθούν τους σοσιαλιστές και πιο πολύ τους κομμουνιστές. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε χρησιμοποίησαν και το κόκκινο χρώμα στη σημαία,τα λάβαρα, τα περιβραχιόνια, τις αφίσες, τις καρφίτσες πέτου, κ.λπ.
  Έκτοτε τη λέξη «ΛΑΟΣ» τη χρησιμοποίησαν μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε τα περισσότερα φασιστικά κόμματα και κινήματα.
  Εκτός θέματος, έ; Τί σχέση έχει ο ΛΑΟΣ με το θέμα του κειμένου…

 28. @Zalmoxis
  Ελα ντε!!!!

  α χα χα χα….

  Μόνο ένα μικρό φιδάκι, δικηγόρος του Αυγού του Φιδιού… ε… του Φιδιού που γέννησε το Αυγό του…

 29. @omadeon:

  Σίγουρα δεν είναι όλες οι ιδεολογίες άλλοθι για κτηνωδίες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα παραμένουμε ζώα που κινούνται βάσει δυο αναγκών: τροφή και αναπαραγωγή. Η δε επιθυμία μας να παράγουμε πολιτισμό μπορεί κι αυτή να συνδεθεί με την ανάγκη της αναπαραγωγής. Πώς; Ο πολιτισμός (και μαζί μ’αυτόν και οι εθνικές, θρησκευτικές, ακόμη και πολιτικές ταυτότητες) είναι μια μορφή «σημαδιού» της περιοχής και σφαίρας επιρροής μας. Η όποια δε ανωτερότητα του όποιου πολιτισμού χρησιμοποιείται επεκτατικά για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια στην ομάδα (και τα άτομα που την απαρτίζουν), ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν πιο εύκολα την ανάγκη για τροφή και αναπαραγωγή.

  Κι εδώ είναι που αξίζει ν’αρχίσουμε λίγο να «την ψάχνουμε» σχετικά με τη «στρατευμένη» τέχνη, αλλά και τις «εθνικές» καλλιτεχνικές τάσεις (π.χ. δες την «Ομάδα των 5» στη ρωσική κλασική μουσική, η οποία είχε σαφή εθνικιστικά κίνητρα).

  Ακούγεται ισοπεδωτικό και κυνικό, αλλά κατά τη γνώμη μου εξηγεί πολλά για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ως άτομα και ως ομάδες ατόμων. Υπ’όψιν δε ότι δεν θεωρώ κακό ή καλό τον επεκτατισμό: είναι χαρακτηριστικό όλων ανεξαιρέτως των μορφών ζωής του πλανήτη, από τις χλαμυδομονάδες μέχρι τους ανθρώπους.

  Τώρα βέβαια σου έβαλα χοντρό θέμα για συζήτηση, έτσι;

  @zalmoxis:

  Μην πας πολύ μακριά. Μια μάρκα μόνο θα σου αναφέρω, η οποία είναι ΟΝΤΩΣ χιτλερικής έμπνευσης κι εφαρμόζει – χρόνια τώρα – προπαγανδιστικές μεθόδους τύπου Γκαίμπελς μέσω χρηματοδοτούμενων υπό αυτής αυτοκινητιστικών εντύπων: VOLKSWAGEN

 30. Επίσης, omadeon, να επισημάνω ότι ΔΕΝ πιστεύω ότι το δικαστήριο «εξαπατήθηκε» από τους Πλεύρηδες. Νομικοί είναι, ξέρουν τους νόμους, κι είναι και μεγάλα «παιδιά». Συνεπώς, εκόντες τον αθώωσαν. Ούτε εξαπατήθηκαν ούτε τίποτα. Θεωρώ ότι ΗΘΕΛΑΝ να τον αθωώσουν.

 31. @Αιρετικέ
  Καλημερα,
  ΟΛΟΣΩΣΤΗ η ανάλυσή σου, μόνο που…. ΟΛΑ μα ΟΛΑ αυτά που ανέφερες σαν «άλλοθι για κτηνωδίες» αποτελούν ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και όχι ΤΕΧΝΗ ή ΙΔΕΕΣ.

  Ισως θάπρεπε να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι τάσσομαι ΚΑΤΑ των ιδεολογιών ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ, Οχι μόνο κατά των δεξιών ή Α, Β ,Γ.

  Ξέρεις, για το ΒΡΩΜΕΡΟ ζώο… «Homo Sapious», που εδώ και χιλιάδες χρόνια αναπτύχθηκε ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ , σε βάρος των ΑΘΩΩΝ _καινοτομικών μειοψηφιών του_, δεν έχω ούτε εγώ καμμία αυταπάτη. Κι αν δεν μεταλλαχτεί, να πάει στο διάολο κι αυτό, γιατί το παράχεσε το πράμα και απειλείται ο ίδιος ο πλανήτης.

  Θα σε καλέσω για καφέ κάποια μέρα που θάρθει κι ο Ντέννις (ή και άλλοι) να τα πούμε αυτά από κοντά…

  Η Σουρεαλιστική Μετα-μαρξιστική Θεωρία των Τριών Τάξεων …φωτίζει πλέρια το θέμα.
  1) Πρόβατα ΗΛΙΘΙΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ
  2) Τσοπάνηδες Μακκαβελίσκοι Καγκουρο-ηγέται
  3) Καινοτόμοι έξωθεν μανδρίου αγωνισθαί…. 🙂

 32. Υ.Γ.
  Για το δεύτερο που είπες
  ναι, συμφωνώ ότι είναι ΠΟΛΥ πιθανό, να έγινε έτσι.
  Εχω μάθει όμως να μη θεωρώ ποτέ το «πολύ πιθανό» σαν σίγουρο.

  Επιπλέον,
  – ΑΝ υποθέσουμε ότι ήταν «όλα στημένα», ΓΙΑΤΙ να γίνει ΚΑΝ η -περιττή πια- ερώτηση (που οδήγησε και σε γελοιοποίηση);
  Επομένως, ΤΕΙΝΩ (εκ των υστέρων) να το θεωρώ ΑΠΛΩΣ πιθανό. Αλλά….
  Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ του δικαστηρίου είναι 100% αποδεδειγμένη, έτσι κι αλλιώς. Στημένο ξε-στημένο, τα ΙΔΙΑ σκατά ήταν.

 33. Σίγουρα δεν είναι όλες οι ιδεολογίες άλλοθι για κτηνωδίες.

  Μου κάνει εντύπωση που ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ με το ΑΡΡΩΣΤΟ αυτό πράμα που λέγεται «ιδεολογία».
  Ε, λοιπόν σου ξεκαθαρίζω ΜΙΑ για πάντα, θεωρώ πως ΟΛΕΣ οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ είναι ΗΔΗ κτηνωδίες, ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΝ να γίνουν άλλοθι.

  Τάσσομαι εναντίον τους ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ.

  Ωστόσο, στην πραγματικότητα παραμένουμε ζώα που κινούνται βάσει δυο αναγκών: τροφή και αναπαραγωγή.

  ΓΝΩΣΤΗ θεωρία, την έχω φάει στη μάπα.
  ΑΝ μετατραπει σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και (επομένως) ΑΛΛΟΘΙ για κτηνωδία όμως, την έχω απολύτως και εντελώς ΧΕΣΜΕΝΗ.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σαν θεωρία, είναι ΤΑΥΤΟΛΟΓΙΑ (βέβαια)

  Η δε επιθυμία μας να παράγουμε πολιτισμό μπορεί κι αυτή να συνδεθεί με την ανάγκη της αναπαραγωγής.

  ΝΑΙ, πολύ σωστά (από τα σωστότερα που είπες). Μόνο που αυτή η βαλίτσα πάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μακρυά…

  Πώς; Ο πολιτισμός (και μαζί μ’αυτόν και οι εθνικές, θρησκευτικές, ακόμη και πολιτικές ταυτότητες) είναι μια μορφή “σημαδιού” της περιοχής και σφαίρας επιρροής μας.

  Εδώ ΧΑΝΕΙΣ. Αναφέρεσαι σε κάτι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.

  ΟΛΟΣ ο πολιτισμός που έμαθε να «χαράσσει σημάδια επιρροής» είναι απολύτως και εντελώς ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ και ΕΙΤΕ θα βαλει μυαλό να αφήσει τις κακιες συνήθειες είτε θα καταστραφεί.

  Η όποια δε ανωτερότητα του όποιου πολιτισμού χρησιμοποιείται επεκτατικά για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια στην ομάδα (και τα άτομα που την απαρτίζουν), ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν πιο εύκολα την ανάγκη για τροφή και αναπαραγωγή.

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ίσχυε αυτό. Αλλά αποτελεί παρανοΪκή θεωρία (όπως θα ξέρεις) να ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ π.χ. ότι άνθρωποι όπως ο ΑϊνστάΪν ή ο Μικελάντζελο είχαν επεκτατικές βλέψεις.
  Επομένως, κάποιοι ΕΚΛΕΨΑΝ τον πολιτισμό τους και τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ.

  Τάσσομαι υπέρ του Υπερ-Εθνικού Κινήματος ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ του Πολιτισμού από ΚΑΘΕ επεκτατισμό, ΚΑΘΕ βρωμερό μιλιταριστικό ΖΩΟ που ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ, πια, καλά θα κάνει να πάει να γαμηθεί (η να αυτο-εκμηδενιστεί).

  ΚΑΝΕΝΑΣ δημιουργός πολιτισμού δεν δημιουργεί κάτι για επεκτατισμό και ΑΝ χρησιμοποιήθηκε το έργο του γι ‘αυτό, ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ και ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ χρησιμοποιήθηκε.

  Οι δημιουργοί πολιτισμού ΔΕΝ είναι ίδιοι με το βρωμερό επεκτατικό είδος το οποίο τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ (και οδήγησε τον πλανήτη στην παραμονή του ολικού ολέθρου).

  UPDATE: Μάλιστα, ΣΗΜΕΡΑ, ήρθε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εκείνη η Ιστορική Εποχή, όπου οι «Δημιουργοί Πολιτισμού» ΔΕΝ ειναι πια μεμονωμένα άτομα, ή απειροελάχιστες μειοψηφίες (και ομάδες) αλλά ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού (που επικοινωνεί κιόλας… διαδικτυακά). Δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι 1%, ή 10% πάντως… κάπου εκεί είναι.
  Και… ΔΕΝ χρειάζεται να είναι κανείς… ούτε μεγαλοφυϊα ούτε τρελλός ούτε παιδί-θαύμα για να ΑΝΗΚΕΙ σε αυτό το… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που ευθύνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ΚΑΘΕΤΙ καλό αλλά… ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ αρχίζει και ξυπνάει δυσανασχετώντας με τη στυγνή εκμετάλλευσή του από τον Homo Sapious).

  Κι εδώ είναι που αξίζει ν’αρχίσουμε λίγο να “την ψάχνουμε” σχετικά με τη “στρατευμένη” τέχνη, αλλά και τις “εθνικές” καλλιτεχνικές τάσεις (π.χ. δες την “Ομάδα των 5″ στη ρωσική κλασική μουσική, η οποία είχε σαφή εθνικιστικά κίνητρα).

  ΟΧΙ, ΔΕΝ την ψάχνουμε έτσι. Αυτά είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ πράματα, τέχνη ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
  Αλλά και ΑΝ ακόμη (ένα μικρό μέρος της) έχει ΑΞΙΑ, είναι ακριβώς εκείνο που ΔΕΝ είχε καμμία εθνικιστική χρησιμότητα. (θα επανέλθω)
  (παράδειγμα: ODYSSEUS ELYTIS)

  Ακούγεται ισοπεδωτικό και κυνικό, αλλά κατά τη γνώμη μου εξηγεί πολλά για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ως άτομα και ως ομάδες ατόμων. Υπ’όψιν δε ότι δεν θεωρώ κακό ή καλό τον επεκτατισμό: είναι χαρακτηριστικό όλων ανεξαιρέτως των μορφών ζωής του πλανήτη, από τις χλαμυδομονάδες μέχρι τους ανθρώπους.

  Αυτό το λές γιατί ΙΣΩΣ σίγουρα είσαι διατεθειμένος να… συγχωρήσεις κτηνωδίες «για καλό σκοπό» (αν βοηθάνε το δικό μας «πολιτισμό»). Ε ΟΧΙ φίλε μου ΔΕΝ συγχωρούνται.

  ΖΗΤΩ Ο ΤΡΙΑΡΙΔΗΣ. (που σχεδόν όλοι όσοι τον βρίζουν ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ διαβάσει)

  Τώρα βέβαια σου έβαλα χοντρό θέμα για συζήτηση, έτσι;

  Εκ των υστέρων… ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ
  που κάθεσαι κι ασχολείσαι με τέτοιες…
  ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

 34. Εκανα UPDATE που θεωρώ… «έμπνευση της ημέρας» και επαναλαμβάνω σαν συμπερασμα (αλλά θα ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ – όπως και ένα μεγάλο κομμάτι σχολίων – σε ΝΕΟ ΠΟΣΤ)

  UPDATE:

  ΣΗΜΕΡΑ, ήρθε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εκείνη η Ιστορική Εποχή, όπου οι «Δημιουργοί Πολιτισμού» ΔΕΝ ειναι πια μεμονωμένα άτομα, ή απειροελάχιστες μειοψηφίες (και ομάδες) αλλά ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού (που επικοινωνεί κιόλας… διαδικτυακά). Δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι 1%, ή 10% πάντως… κάπου εκεί είναι.
  Και… ΔΕΝ χρειάζεται να είναι κανείς… ούτε μεγαλοφυϊα ούτε τρελός ούτε παιδί-θαύμα για να ΑΝΗΚΕΙ σε αυτό το… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που ευθύνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ΚΑΘΕΤΙ καλό αλλά… ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ αρχίζει και ξυπνάει δυσανασχετώντας με τη στυγνή εκμετάλλευσή του από τον Homo Sapious).

  Τουτέστιν… (Ελυτιστί) Μας λιθοβολούν και μας φωνάζουν αεροβάτες
  μα δεν ξέρουν
  από ΤΙ σίδερο,
  και ΤΙ πετρα
  και ΤΙ πάθος
  και ΤΙ φωτιά
  και ΤΙ έμπνευση
  […κ.ο.κ…]
  είμαστε φτιαγμένοι…

  ————-
  Εχω αγανακτήσει με το ότι… ΤΟΣΟΥΣ και ΤΟΣΟΥΣ αξιους ανθρώπους (και Ελληνες μάλιστα) ΔΕΝ τους γνωρίζουμε.
  Ο «Αιρετικός» τους ΤΙΜΑ και τους αφιερώνει εκτενή ποστ (στο χώρο των σχεδιαστών αυτοκινήτου – λινκ σε λίγο ΕΔΩ – και όχι μόνο).

  Προς το παρόν απευθύνομαι στους… ΑΛΛΟΥΣ, δηλαδή
  (χεχε)
  Προς Homo Sapious
  ————————
  (ποίηση εκ του προχείρου, ΧΩΡΙΣ τη φωνή του χοίρου)

  Βρωμερέ Homo Sapious

  ΤΙ θα ήσουν τώρα σκατοπίθηκε

  ΧΩΡΙΣ τον μακρυνό εκείνο σου πρόγονο

  που ΠΡΩΤΟΣ σήκωσε το κόκκαλο ψηλα
  και το έκανε (εργαλείο ή) ΟΠΛΟ

  ΤΙ θα ήσουν ΧΩΡΙΣ τον Εντισον
  ή ΧΩΡΙΣ το ηλεκτρικό σου ρεύμα

  ΚΑΙ ποιός βρε μαλάκα δημιούργησε
  το ΙΔΙΟ το μέσο (νετ) όπου σκορπάς τη βρώμα σου?

  Tim Berners-Lee, ΠΙΘΗΚΟΜΑΛΑΚΑ
  (ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ – όπως πάααντα…)

  άντε λοιπόν σκατοπίθηκε
  πήγαινε ΦΑΕ τις μπανάνες σου…

  UPDATE 3:

  Ο Ορισμός του «Homo SAPIOUS»
  (δεν είναι ίδιο … ζώο με τον απλό Homo Sapiens)

  Με τον νεολογισμό «Homo Sapious» ™ Omadeon -χεχε
  ορίζουμε
  μια ΠΟΛΥ μεγάλη κατηγορία Homo Sapiens (ενίοτε και ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) που… έχει τα εξής χαρακτηριστικά

  1) ΔΕΝ αντιστέκεται στους εξουσιαστες και στους εκμεταλλευτές της

  2) ΔΕΝ αντιστέκεται την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται (ίσα-ίσα της ΑΡΕΣΕΙ κιόλας)

  3) ΔΕΝ εγκαταλείπει τον πλανήτη όπου ήρθε σε ΚΑΛΥΤΕΡΗ κατάσταση, αλλά σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ (από όπως τον βρήκε)

  4) ΔΕΝ εκτιμάει τίποτε και κανέναν πιο άξιο διότι (αντίθετα) ζηλεύει ή μισεί ΚΑΘΕΤΙ καλό (ή καλύτερό της)

  5) ΔΕΝ είναι ικανή να διακρίνει μεταξύ συμφέροντος και δικααιοσύνης (κοιτώντας ΠΑΝΤΑ μόνο το δικό της συμφέρον)

 35. Τις κτηνωδίες δεν τις συγχωρώ. Τις κρίνω βέβαια με βάση τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής και επιχειρώ να κατανοήσω τα κίνητρα, τα αίτια, τις αφορμές και τα αποτελέσματα, αλλά συγχωροχάρτι δεν παίρνει κανένας.

  Βεβαίως, εξακολουθώ να θεωρώ ότι ο πυρήνας του ανθρώπου είναι ζωώδης. Θυμάμαι μάλιστα ένα στίχο που έλεγε «να γαμήσω θέλω ο πρόστυχος». Δεν θυμάμαι πού ακριβώς τον είχα διαβάσει – στην Ελευθεροτυπία ίσως, πριν από πολλά χρόνια. Και θεωρώ ότι στην πραγματικότητα απλώς φτιασιδώνουμε τα ταπεινά μας ένστικτα και τους βάζουμε σαβουάρ βιβρ, τελετουργίες, εθιμοτυπίες κλπ – περίπου όπως οι σαδομαζοχιστές έχουν ολόκληρα τελετουργικά Αφέντη/σκλάβας, Αφέντρας/σκλάβου, Αφέντη/σκλάβου, Αφέντρας/σκλάβας κ.ο.κ., ενώ το νόημα είναι τελικά το ίδιο. Και ίσως να προσθέτουμε σε όλα αυτά και τη ματαιοδοξία μας. Είναι κάτι που μου είχε διαφύγει αρχικά.

  Πώς φαίνεται ότι δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για το άτριχο μαϊμούδι, ε; Δε βαριέσαι…

  Τώρα, στο άλλο που είπες ότι πιθανώς να έγινε έτσι, φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σ’αυτό που είπα για το προαποφασισμένο του αποτελέσματος της δίκης του γνωστού νεοναζί «κυρίου» – γι’αυτό και αναφέρεσαι στην ερώτηση του εφέτη. Διερωτάσαι λοιπόν για ποιο λόγο την έκανε. Σου απαντώ εγώ «για να κρατήσει τα προσχήματα».

 36. Α, και σε ό,τι αφορά τον πολιτιστικό επεκτατισμό, σου έχω ένα παράδειγμα (καλοπροαίρετου) πολιτιστικού επεκτατισμού. Δες το φινάλε του 36ου (και τελευταίου) επεισοδίου της σειράς anime «The Super Dimension Fortress Macross».

 37. ΟΛΑ καλά αγαπητοί φίλοι…
  Μόλις επέστρεψα από κολύμπι…
  Η απάντηση σε πολλά ερωτήματα εδόθη… κάτω από το νερό
  (θα… αναδυθεί σε λίγο ΚΑΙ εδώ -χεχε)

  Αλλά πριν γίνει αυτό…
  θέλω να χαιρετήσω θερμά (έστω και εκ των υστέρων) τον ΠΙΟ σεμνό σχολιαστή, που (ενώ θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να γράψει βιβλία αντί για σχόλια, «για πλάκα» – όπως άλλοι τρώνε πασατέμπο…)
  ενεφανίσθη ΤΟΣΟΝ… σεμνώς
  ώστε… ΟΥΤΕ ΚΑΝ πρόσεξα (χθες) ότι είχε έρθει ΚΑΙ αυτός! – Ο Νοσφεράτος!!!
  -που έριξε σχόλιο μιας γραμμής και την κοπάνησε:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/04/12/nazi-lie-causes-greek-travesty-of-justice/#comment-20405

  Τι στόμα εχει κι αυτός ο Αιρετικός ε;

  Γειά σου Νοσφεράτε λοιπόν.

  Ω ΝΑΙ, ο «αιρετικός» έχει στόμα που… ΑΝ θέλει, ΞΕΡΕΙ να βρίζει! 🙂
  Βρίσκω τα βρισίδια που έριξε στους κάγκουρες ΠΟΛΥ αποδοτικά.
  E, αααν τολμάνε ΤΩΡΑ ας έρθουν «για ρέστα».
  (Τα σώβρακά τους _μόνο_ ισως ξαναπάρουν -και ζήτημα είναι)… χεχε

 38. Ξεκινάω από… το τέλος προς την αρχή
  Λες Αιρετικέ

  Βεβαίως, εξακολουθώ να θεωρώ ότι ο πυρήνας του ανθρώπου είναι ζωώδης.

  Nothing wrong with that. Αντιθέτως, πρόκειται περί… ευλογίας.
  Ας ΜΗΝ υποτιμάμε τα ζώα. Τα ζώα ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ τις κακιές προβολές μας των κακών εαυτών μας. ΔΕΝ είναι όλα ίδια, άλλωστε. Υπάρχουν ζώα πολύ πιο… ανθρώπινα (χεχε) από εμάς τους ίδιους. Π.χ. δελφίνια (που εικάζεται από πολλούς ότι είναι και πολύ πιο έξυπνα από μας). Σίγουρα έχουν ενίοτε (όχι πάντα) μεγαλύτερη συμπόνια και αλληλεγγύη από εμάς (π.χ. όταν πεθάνει αγαπημένο τους πρόσωπο έχει παρατηρηθεί ακόμη και να αυτοκτονούν ομαδικά από το πένθος τους). (Ας μη μιλήσω και για το ότι ΚΑΘΕ δελφίνι έχει το «όνομά του» – ένα χαρακτηριστικό αφύριγμα με το οποίο το ΚΑΛΟΥΝ τα άλλα δελφίνια – τα στοιχεία αυτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και μπορεί κανείς να τα βρει εύκολα, π.χ. http://delicious.com/omadeon/dolphins ).

  Τις προάλλες μια αγαπητή φίλη μου έδωσε το λινκ (θα το βρω και θα το φέρω ΕΔΩ) ενός ντοκυμαντέρ που αφορούσε ένα λιοντάρι, μεγαλωμένο από ανθρώπους αποκλειστικά, που κάποια στιγμή το άφησαν ελεύθερο στη ζούγκλα και… όταν το ξαναβρήκαν, τους έκανε ΤΕΤΟΙΕΣ χαρές ώστε μέχρι και τη… σύντροφό του τους σύστησε. ΤΙ αγκαλιές, ΤΙ φιλιά, ένα άγριο λιοντάρι και 2 άνθρωποι (τα άτομα που τόχανε μεγαλώσει).
  Ας ΜΗΝ υποτιμάμε τα ζώα.

  Ισα-ίσα, όχι μόνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να ΕΙΜΑΣΤΕ ζώα, αλλά -κανονικά- θα έπρεπε να ΕΙΜΑΣΤΕ… περισσότερο ζώα, με την έννοια του ζώου που έχει ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ, που θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι κανονικά ΣΑΝ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ αλλά όμως ΔΕΝ είναι. Διότι έχει προ πολλού προδώσει (ο Homo Sapious) την (βασικά αθώα) ζωϊκή του φύση. Το ζώο είναι αθώο. O homo sapious είναι ένα σάπιο ζώο, ένας σάπιος homo sapiens...

  Θυμάμαι μάλιστα ένα στίχο που έλεγε “να γαμήσω θέλω ο πρόστυχος”. Δεν θυμάμαι πού ακριβώς τον είχα διαβάσει – στην Ελευθεροτυπία ίσως, πριν από πολλά χρόνια. Και θεωρώ ότι στην πραγματικότητα απλώς φτιασιδώνουμε τα ταπεινά μας ένστικτα και τους βάζουμε σαβουάρ βιβρ, τελετουργίες, εθιμοτυπίες κλπ – περίπου όπως οι σαδομαζοχιστές έχουν ολόκληρα τελετουργικά Αφέντη/σκλάβας, Αφέντρας/σκλάβου, Αφέντη/σκλάβου, Αφέντρας/σκλάβας κ.ο.κ., ενώ το νόημα είναι τελικά το ίδιο.

  Αυτό σίγουρα εχει μεγάλη αλήθεια, αλλά ΔΕΝ αφορά την «Ιερή Κάβλα του Καλλιτέχνη», αφορά τη ΒΑΡΕΤΗ ρουτίνα και τους κανόνες του ΜΗ-δημιουργικού ατόμου.

  Ο καλλιτέχνης, ο επιστήμων, ο οποιοσδήποτε έχει έμπνευση, ακόμη και ο απλός ειλικρινής εραστής…
  κάνει αυτό που κάνει λόγω της ΗΔΟΝΗΣ την οποία νιώθει. ΔΕΝ το κάνει από υπολογιστική υστεροβουλία, από μίσος ή από άγρια ένστικτα καταστροφικής φύσης. Τα δικά του ένστικτα είναι κυρίως δημιουργικά, δηλαδή αποτελούν υγιή «ανεβάσματα» της ενέργειας ή της λίμπιντο. Και… με ΑΥΤΗ την έννοια, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι σχεδόν όλος ο πολιτισμός αποτελεί δημιούργημα του Αναπαραγωγικού Ενστίκτου (σε ΑΛΛΕΣ μορφές έκφρασης).

  Και ίσως να προσθέτουμε σε όλα αυτά και τη ματαιοδοξία μας.

  Αυτή ΜΑΛΛΟΝ θα πρέπει να μάθουμε ΠΩΣ να την… αφαιρέσουμε

  Παραπέμπω στα «Τρία ποιήματα με Σημαία Ευκαιρίας» του Ελύτη για το ΤΙ εννοώ μ’ αυτό.

  (από μνήμης)

  «οίηση…
  ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ
  Κέρδος
  ΔΕΝ καταλαβαίνω…
  «

  (ξεκινάει ένα ποίημα του βιβλίου…) (θα το βρω και θα παραθέσω εδώ -αργότερα- κι άλλα που δεν θυμάμαι...)

  Είναι κάτι που μου είχε διαφύγει αρχικά.

  Είναι κάτι με το οποίο η πάλη διαρκεί ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΖΩΕΣ…

 39. Οδυσσέα Ελύτη, «Τρία ποιήματα με σημαία Ευκαιρίας»

  Ίσως

  αν εξαιρέσουμε τους Αναχωρητές
  να ‘μαι ο τελευταίος παίκτης
  που ασκεί τα δικαιώματά του

  οίηση

  τι πάει να πει

  κέρδος δεν καταλαβαίνω

  ένας Πανσέληνος που ζωγραφίζει ενώ δεν υπάρχει Θεός
  και αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο

  ρεύμα

  τι νερό

  κυανό με σπίθες

  πέρ’ απ’ το φράγμα του ήχου των Σειρήνων
  να μου κάνει νόημα

  πηδώντας

  έλα

  κάπου

  συντελεσμένη κείται η Τελειότητα
  κι αφήνει να κυλήσει ώσαμε δω ρυάκι

  ο Vivaldi ο Mozart
  ενώτια παμφανόωντα

  την ώρα που τ’ αντανακλά η στροφή της κεφαλής

  η πραγματικότητα

  δεν ενδιαφέρεται
  ποιος νέμεται το μέρος το φθαρτό
  και ποιος το άλλο

  τα βέλη προς τα κάτω και τα βέλη προς τα επάνω
  δε συναντήθηκαν ποτέ

  ο κήπος βλέπει

  ακούει τους ήχους απ’ τα χρώματα
  τους ιριδισμούς που ένα χάδι

  αφήνει

  πάνω στο σώμα το γυμνό την ώρα
  που το τραβούν μυριάδες νήματα

  ψηλά

  μαίνονται τα μηνύματα

  τι να το κάνεις
  δε νογά κανείς

  μένουμε σαν ασυρματοφόρα

  παρατημένα μες στην έρημο και αχρηστευμένα εδώ κι αιώνες

  απελπιστικά παλεύοντας τα κύματα
  να βρούνε δέκτη

  δέσμες ήχων μουσικής
  ηλεκτρονικής

  που τους λύθηκε η πόρπη
  και πέφτουν μ’ άλλους διάττοντες

  βαθιά μέσα στη νύχτα κει που μόλις

  η καμπύλη της γης διακρίνεται.

  2. Τι θα γίνει λοιπόν όταν

  κάποτε λήξουν οι κοινωνικοί αγώνες όταν οι εφευρέσεις
  αυτοαχρηστευθούν τα αιτήματα όλα ικανοποιηθούν

  κενό

  που μέσα του θα πέσουν (και καλώς να πέσουν)
  όσοι γυρίζουν τον τροχό για τον Τροχό

  θάμβος

  οι άλλοι εμείς

  θ’ αρχινίσουμε να ζούμε μυημένοι στα σανσκριτικά του σώματος
  ουσιαστικά και μεταφορικά μιλώντας

  όπως θέλω να πω ζωγράφιζεν ο Piero
  della Francesca ή κατουρούσε o Arthrur Rimbaud
  πάντοτε με τη συγκατάθεση των ηλιοτροπίων
  (να μωρέ Ποίηση)

  αλλά τότε ακόμα υπήρχανε
  τριανταφυλλιές με σημασία θρησκευτική
  αλληλούια
  η Κυρία των Αγγέλων
  με χρυσό αλεξίπτωτο

  κατέβαινε ως το μαξιλάρι σου

  Υιέ μου πλάγιαζε κοντά σου
  η απέραντη πεδιάδα

  φυσημένες δεξιά οι τουλίπες όλες
  αριστερά ο αέρας

  χρωμοθέτης αλάνθαστος

  ο κήπος βλέπει

  ανάγκη να μετατρεπόμαστε κάθε στιγμή σε εικόνα

  Tout la mer et tout le ciel pour un seul
  victoire d’ enfance [***]

  |
  |
  .\[***] ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από τα Γαλλικά:
  Ολη η θάλασσα και όλος ο Ουρανός (αξίζει να δοθούν) για ΜΙΑ και μοναδική ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

  [………..]

 40. Και περαιτέρω ενστάσεις μου στα γραφόμενα του Τριαρίδη:

  1. Πληθυσμιακά η Τρίπολη έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν είχε 30.000 κατοίκους. Οπότε από πού προκύπτουν οι
  2. Κρίνει με βάση ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ αντιλήψεις γεγονότα μιας άλλης εποχής, στην οποίαν ο κόσμος έβλεπε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Είναι σα να συγκρίνω σήμερα ένα Peugeot «Bebe» με ένα Toyota Yaris, ενώ θα έπρεπε να το συγκρίνω με το σύγχρονό του Austin Seven.
  3. Κάθε πόλεμος που αποσκοπεί στην απομάκρυνση κάποιου πληθυσμιακού στοιχείου (είτε στην απομάκρυνση του κατακτητή είτε στην εκδίωξη των αυτοχθόνων) έχει μέσα του το στοιχείο της εθνοκάθαρσης (αν και είναι παράδοξο να λέμε ότι ο κατακτημένος διαπράττει εθνοκάθαρση).

  Στην προσπάθειά του να δείξει την ευαισθησία του (που δεν έχω αμφιβολία ότι διαθέτει ευαισθησία, πιθανώς και υπερβολική), υποπίπτει σε λογικά σφάλματα.

  Και όλες οι αφηγήσεις για τη σφαγή της Τριπολιτσάς με οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: είχε συσσωρευθεί στους υπόδουλους απίστευτο μίσος κατά των Τούρκων.

 41. Αιρετικέ,
  καλώς ήλθες.
  Με πρόλαβες καθώς πήγαινα για ύπνο…
  Λοιπόν,
  τα περισσότερα από όσα θέτεις έχουν συζητηθεί ήδη εκτενώς, ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ μάλλον, σε μια θυελλώδη αλλά δημιουργική συζήτηση στον Πόντο και Αριστερά.
  Τα σχόλια που αφορούν τα θέματα που θίγεις, νομίζω ότι ουσιαστικά αρχίζουν από αυτό εδώ
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/04/10/1-0/#comment-20911
  (σχόλιο 317)

  ΠΟΛΥ περιληπτικά,
  ΑΝ επίσης δεις το λινκ
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%95%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82_1823_-_1825
  για τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο 1823-1825
  (όπου κάνανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια φρικιαστικά ο ένας στον άλλον οι Ελληνες, όπως όσα κάνανε στους πολιορκημένους)
  ΙΣΩΣ καταλάβεις την αηδία και την αποστροφή που ένιωσα κι εγώ
  όταν κατάλαβα ότι ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία δεν είχανε, τελικά…

  ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΟΛΚΗΣ ΗΤΑΝΕ οι περισσότεροι
  (οι άτακτοι τουλάχιστον)
  ΒΡΩΜΕΡΑ άτομα
  ΟΠΩΣ και σήμερα…

  (Τόσο βρωμερά ώστε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ καν να «σχεδιάσουνε» τις ΠΟΛΛΕΣ σφαγές και βιασμούς που κάνανε, ΤΟΣΟ στους μουσουλμάνους, ΟΣΟ και ο ένας στον άλλον…)

  ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ (εκ των υστέρων)
  (-Ας θυμηθούμε ΛΙΓΟ τους βασανιστές της χούντας, πόσο… καλά παιδιά ήταν, τους Χίτες και τα Τάγματα Ασφαλείας, για να ΜΗ μιλήσω για τις δολοφονίες διαφωνούντων αριστερών από το ίδιο το ΚΚΕ στον Εμφύλιο… – που ήταν μεμονωμένες βέβαια, όπως και… άαααλλαα «μεμονωμένα περιστατικά», oh yes ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ, μόνο που το… βίντεο με τους βασανιστές των κλεφτών που είδαμε… πρόπερυσι είχε κυκλοφορήσει από χέρι σε χέρι ΠΟΛΛΩΝ αστυνομικών που… σπάζανε πλάκα με αυτό… ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ κι αυτό το περιστατικό).

  Γενικά έχουμε ΠΟΛΛΑ μουνόπανα και σήμερα, ανάμεσά μας, μόνο που… δεν φαίνονται.
  Είναι όλοι… ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ περιστατικά… μουνοπανισμού! 🙂

 42. Διαβάζω τώρα τη συζήτηση στο «Πόντος και Αριστερά» και έχω για σένα μια ένσταση.

  Αναφέρεις – πιθανώς χάριν συζητήσεως – τη σταύρωση του Ι.Χ.(E.), του οποίου η ίδια η ύπαρξη αμφισβητείται. Δεν έγραφες καλύτερα για το Λεωνίδα που, αφού το πτώμα του αναγνωρίστηκε από τον Δημάρατο, οι Πέρσες του κόψανε το κεφάλι και το μεν ακέφαλο πτώμα το ΣΤΑΥΡΩΣΑΝΕ, το δε κεφάλι το καρφώσανε σε πάσσαλο;

  Αυτός ΜΑΛΙΣΤΑ, πολέμησε, πέθανε και σταυρώθηκε για την ελευθερία μας. Ο Ι.Χ.(Ε.);

 43. Αιρετικέ, ΣΩΣΤΗ η ένσταση!
  Μόνο που… είπα ήδη, σε άλλα σχόλιά μου, ότι η σταύρωση του Χριστού (και ο ίδιος) αμφισβητούνται.
  Αν και πράγματι αμφισβητούνται,
  προσωπικά το θεωρώ απίθανο το να μην υπήρξε καν (το άτομο) Ιησούς, και επίσης απίθανο το να μη σταυρώθηκε.

  Από όσα είπε, πολλά μου φαίνονται σωστά πράματα. ΟΧΙ όλα αλλά τα πιο πολλά. Ορισμένα άλλα που είπε, τα έχει αναλύσει εκτενώς ο Ανορθόδοξος ότι δεν μπορεί να ήταν λεχθέντα Θεού (ή απόλυτα Αγιου), π.χ. η έκφραση του θυμού.
  UPDATE: Το σχετικό ποστ του Ανορθόδοξου ήταν:
  http://falsefaith.blogspot.com/2008/09/blog-post_11.html
  («Ο «άλλος» Ιησούς Χριστός»)

  Για μένα το πρώτιστο μέλημα είναι όμως αλλού. Είναι η πλήρης εξάλειψη της γνωστής τάσης να πιστεύουμε κάτι ΕΠΕΙΔΗ μας συμφέρει ή μας αρέσει. Και θα το θεωρούσα υπερβολικά απόλυτο εκ μέρους μου να επιχειρηματολογήσω ότι «δεν υπήρξε ποτέ ο Ιησούς», ή «δεν σταυρώθηκε ποτέ». Μέχρι στιγμής δεν βρήκα στοιχεία ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ για κάτι τέτοιο, ενώ… δυσκολεύομαι να δεχτώ σαν αληθές ότι μετά από τόσα και τόσα που (γράφτηκαν ότι) είπε… τον θεωρούμε ανύπαρκτο. Απλώς δεν υπάρχουν και ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαια στοιχεία για το ότι υπήρξε.

  Η ύπαρξη και η μη-ύπαρξη ΔΕΝ είναι συμμετρικές αλήθειες. Το να λες ότι κάποιος «Δεν υπήρξε» επειδή δεν υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι υπήρξε (παρά μόνο ενδείξεις) δεν είναι λογικά ορθό. Το να λες πάλι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ υπήρξε, ενώ δεν υπάρχουν παρά μόνο ισχυρές ενδείξεις, είναι ανακριβές, αλλά λιγότερο αναληθές. – νομίζω…

  Ο Παναγιώτης για παράδειγμα (μια χαρά άνθρωπος κατά τα άλλα) τείνει να πιστεύει κάτι, μερικές φορές ΜΟΝΟ επειδή του αρέσει. Ε, κι εμένα θα μου άρεσε να ήμουν… απόγονος Αρχαίων Ατλάντιων, αλλά ΔΕΝ το πιστεύω κιόλας… (χεχε)

 44. Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή έχω πολλή δουλειά, αλλά συνειδητοποιώ την ανάγκη και για μια… μεγάλη ΑΥΤΟ-κριτική, καθώς και κριτική του (συμπαθούς κατά τα άλλα) Τριαρίδη, που μερικές φορές το… ΠΑΡΑΚΑΝΕ, «συμπληρώνοντας patterns» αληθειών που ΔΕΝ ισχύουν, ίσα-ίσα υπάρχουν και ενδείξεις ότι ΔΕΝ ισχύουν.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποτιθέμενη «ενοχή» του ίδιου του Κολοκοτρώνη. Χθες το βράδυ, η αγαπητή μου φίλη E.S. κι εγώ βρήκαμε ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ Πρωτογενών Στοιχείων από την εποχή του 1821, σε on-line βιβλιοθήκες (που ξέρει εκείνη).
  Ανάμεσα στα ΕΠΛΗΚΤΙΚΑ στοιχεία που βρήκαμε, τα οποία… ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ο περισσότερος κόσμος που συζητάει περί 1821, Σολωμού και Τριαρίδη (κλπ)…
  βρέθηκε και ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ επιστολή του Κολοκοτρώνη, λίγο πριν την άλωση της Τριπολιτσάς, όπου ζητούσε να μην πειραχτούν οι κάτοικοι, κι όποιος τους πειράξει (στο πρωτότυπο «παιδεύσει» – που σήμαινε και βασανίσει) να υποστεί ακριβώς την ίδια «παιδεία» ο ίδιος! ΗΘΕΛΕ δηλαδή, τουλάχιστον σε αυτή την επιστολή, να ΜΗ γίνει η σφαγή. Μόνο που… οι άτακτοι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ άτακτοι, αλλά και
  1) ΠΑΡΑ πολλοί είχαν μπει στον Αγώνα ΜΟΝΟ με το κίνητρο του ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ
  2) Οι περισσότεροι δεν δέχονταν καν διαταγές, και υπήρχε ΠΡΟΒΛΗΜΑ να τους διατάζει κανείς γιατί… έπρεπε και να… συμφωνήσουν με την εκάστοτε διαταγή. ΑΝΑΡΧΙΑ πλήρης.

  Επομένως είναι ΛΑΘΟΣ να ρίχνουμε ενοχή ή αθωότητα στον Κολοκοτρώνη με βάση ΜΕΡΟΣ των στοιχείων (όπως έκανε ο Τριαρίδης). Επίσης υποβάθμισε το γεγονός ότι όχι μόνο οι πολιορκημένοι έσφαξαν ΟΛΟΥΣ τους Ομήρους αλλά και… έκοψαν κομματάκια τα πτώματά τους και τάΪσαν τα σκυλιά! AYTO EINAI ΛΑΘΟΣ μου – Εκ των υστέρων διόρθωση, δείτε το μετέπειτα σχόλιο ΕΔΩ)
  (και άλλα πολλά…)

  Αλλά… έχω ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ από εκκρεμούσες δουλειές σε Λογικό Προγραμματισμό κι έτσι ΔΕΝ θα αναφερθώ άλλο σε αυτά, προς το παρόν. Την επόμενη βδομάδα εκκρεμούν ποστ για τα εξής (με σειρά προτεραιότητας)\
  1) Την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της πολιτικής που θα ΚΛΕΙΣΕΙ τις λίγες βιβλιοθήκες της χώρας μας, λόγω της υποβάθμισης του ρόλου τους από την τρέχουσα κυβέρνηση (ακόμη και τα στοιχεία που βρήκαμε χθες στο μέλλον μπορεί να μη τα βρίσκουμε πια).

  2) Ενα εδάφιο της «Οκτάνας του Εμπειρίκου» ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΡΩΤΙΚΟ, που μας… αρέσει πολύ.

  3) Τα θέματα της Ιστορίας του 1821 που ανακαλύψαμε.

 45. Ο Μινωικος σταυρος (3000 Πχ) δεν ειναι ναζιστικο συμβολο αγαπητε ανθελληνα και υποχειριο σιωνιστων!!!!
  Ο Κατατζαφερης δεν ειναι ναζι και ο ΛΑ.Ο.Σ δεν ειναι φασιστικο κομμα!!!!!
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΜΟΑΙΜΟΝ ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ!!!
  ΖΗΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

 46. @Δαίμων
  Αν είσαι πλακατζής, καλοδεχούμενος.
  Αν ΔΕΝ είσαι, ε, δες κάνα γιατρό (με ΧΙΟΥΜΟΡ όμως… χεχε)

  @ΥΓΡΟΠΥΡ
  ΑΝ είσαι ο σεσημασμένος ΠΑΛΑΒΟΣ ακροδεξιός με τα βίντεο, βούλωστο. (μη σε βουλώσω εγώ).

  Αν δεν είσαι, μάθε και λίγη ΛΟΓΙΚΗ. Υπάρχουν πολλά ποστ…

  Υ.Γ. Οφείλω να παραδεχτώ ότι ΕΧΕΙ κάποια ΑΜΥΔΡΗ λογική αυτό που είπες. Απέχει όμως ΜΑΚΡΑΝ της αλήθειας.
  ΟΛΑ τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Οι βασανιστές της χούντας και εκείνοι της Τουρκίας ΙΔΙΑ σκατά είναι.

 47. Υ.Γ.2
  Ο σχολιαστής «ΥΓΡΟΠΥΡ» και οι σχολιαστής «Δαίμον» έχουν το ΙΔΙΟ I.P. address.
  (επομένως κατά 99% πιθανότητα, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ άτομο!)

  …αγαπητε ανθελληνα και υποχειριο σιωνιστων!!!!…

  My dear… Mounopano,
  Μπήκες ΗΔΗ σε moderation,
  κι αν νομίζεις ότι σε ΠΑΙΡΝΕΙ εδώ να κάνεις κόλπα ντε φάβα σκορπώντας τη ΒΡΩΜΑ της ψυχής σου,
  να ξέρεις ότι θα σου γαμίσω Ο,ΤΙ έχεις και δεν έχεις, εν διαδικτύω.

  Επομένως… ΚΡΥΨΟΥ ΚΑΛΑ και χώσε την κεφαλα σου μέσα στα ΣΚΑΤΑ (που τρώς για μπρεκφαστ).

 48. Ολη η πλεμπα εδω μαζευτηκε;
  Με αυστηρο ορισμο του φασισμου, το ΛΑΟΣ δεν ειναι φασιστικο κομμα, αλλα ενα εθνικο-συντηριτικο κομμα. Αλλα δεν ειχε δηλωσει ο Καρατζαφερης οτι οι Χρυσαυγιτες, οι Μοναρχικοι οι ΕΠΕΝιτες και αλλοι …παρομοιοι θα παρουν ενα κομματι της πιτας της εξουσιας; Αρα τον κανει υποπτο.

  Οσο για την ιδεολογια του κομματος εχω καποιες ερωτησεις:
  1) τι καλο εχει να προσφερει ο εθνικισμος στην Ελληνικη κοινωνια υπο τις παρουσες συνθηκες;
  2) Τι καλο εχει να προσφερει ο συντηριτισμος στην Ελληνικη κοινωνια υπο τις παρουσες συνθηκες;
  3) Τι καλο εχει να προσφερει ο συνδυασμος των παραπανω -ισμων στην Ελληνικη κοινωνια υπο τις παρουσες συνθηκες;
  4) Τι καλο εχει να προσφερει ενας οποιοσδηποτε -ισμος σε μια οποιαδηποτε κοινωνια υπο οποιεσδηποτε συνθηκες;

 49. Ολη η πλεμπα εδω μαζευτηκε;

  Οχι φίλε Ντέννις, όχι ακριβώς!
  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ psycho-ΛΑΟΣίτης, κουζουλός
  που είδε 3-4 ΜΑΖΙ …αριστοκράτες του πνεύματος
  (κ. Καλόπουλος, εσύ, εγώ κι ο Αιρετικός)
  οπότε…
  ένιωσε πολύ, πολύ μειονεκτικός
  Εγραψε το δικό του το ψευδώνυμο αλλιώς,
  και νόμισε πως πέρασε ο… αυτο-πολλαπλασιασμός! 🙂

  Ε, μην του βάζεις ΔΥΣΚΟΛΑ, θα το χάσει εντελώς.

 50. Αυτά για τη σφαγή των ομήρων εκ μέρους των πολιορκημένων στην Τριπολιτσά ομολογουμένως δεν τα ήξερα. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι η άλωσή της συνοδεύθηκε από γενικευμένες σφαγές. Αυτό επιβεβαιώνει – κατ’εμέ – το χάσμα μεταξύ ραγιάδων και κατακτητών και το απύθμενο μίσος που τους χώριζε, γιατί χωρίς μίσος δε γίνονται αυτά τα εγκλήματα.

  Πάντως, μέσα στη μαλακία του, ο Δαίμων/ΥΓΡΟΠΥΡ, είπε κάτι σωστό: οι Ναζί ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΑΝ τον αγκυλωτό σταυρό.

  Αλλά στα υπόλοιπα είναι λάθος: δεν αποτελεί αποκλειστικότητα ή copyright των μινωιτών, αλλά συναντάται σε σωρεία πολιτισμών εκείνης της εποχής.

  Τώρα, για το αν υπήρξε ο Ι.Χ.(Ε.)… Ο Ιώσηπος στο original κείμενό του (κι όχι με την προσθήκη «testimonium flavianum» του Ευσέβιου τον 4ο μ.Χ. αιώνα) δεν αναφέρει κανέναν Γιεσουά (Ιησού) Εμμανουήλ Χριστό, γεννημένο στη Βηθλεέμ, μεγαλωμένο στη Ναζαρέτ (που δεν υπήρχε τότε, αλλά πρωτοκατοικήθηκε τον 4ο μ.Χ. αιώνα), θαυματοποιό, διδάσκαλο της ιουδαϊκής θρησκείας. Δεν αναφέρει ούτε «απογραφή» (που δεν υπήρχε λόγος να γίνει) ούτε σφαγή νηπίων (που δεν έγινε) ούτε… ρήξη του καταπετάσματος του Ναού όταν ο Ι.Χ.(Ε.) υποτίθεται ότι παρέδωσε το πνεύμα πάνω στο σταυρό. Αναφέρει 19 (!!!) άτομα (αντάρτες, θαυματοποιούς, πειραγμένους αντίστοιχους με την «Αγία» Αθανασία του Αιγάλεω) που έφεραν τον στρατιωτικό-θρησκευτικό τίτλο «Γιεσουά» (Ιησούς). Κι επίσης, ο Πιλάτος δεν υπήρχε περίπτωση να προσπάθησε να του εξασφαλίσει δίκαιη δίκη, καθώς ο ίδιος ήταν ένα τέρας που έστελνε ακόμη και παιδάκια στο σταυρό ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ!

  Δηλαδή:

  Έχουμε αντιφάσεις μεταξύ των Ευα(γ)-γελ(ο)ίων.

  Έχουμε σαφέστατα ψευδείς αναφορές στα Ευα(γ)-γέλια (με κορυφαία τη Ναζαρέτ).

  Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ πραγματική ιστορική αναφορά σ’αυτό το τόσο σημαντικό πρόσωπο από ΚΑΝΕΝΑΝ μη Χριστιανό μέχρι τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

  Οι μοναδικές «ιστορικές» αναφορές είναι μια πλαστογραφία (testimonium flavianum) και μια επιβεβαιωμένη (από αποκατεστημένο παλίμψηστο παρακαλώ) και επαληθευμένη σκόπιμη παρερμηνεία (christus αντί για το γνήσιο chrestus – που το δεύτερο προέρχεται από τη λέξη «χρηστός» και όχι «χριστός»).

  Με σωρεία αποδείξεων για το ψεύδος των Ευα(γ)-γελ(ο)ίων και με απουσία αποδείξεων για την αλήθεια τους, εγώ τι συμπέρασμα μπορώ να βγάλω;

 51. ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα όσα λες Αιρετικέ για τον Ιησού. Κάπου είχα διαβάσει κάποια από αυτά, αλλά όχι όλα μαζί, όπως τα λες έτσι συμπυκνωμένα.

  Ασφαλώς και τα Ευαγγέλια έχουν υποστεί ΠΟΛΥ ψαλίδισμα και αλλοίωση περιεχομένων (και πολλά μη-εγκεκριμμένα κάηκαν άλλωστε). Το μόνο που απομένει όμως είναι μια αίσθηση ότι ο «κοινός παρονομαστής» τους, ο ίδιος ο Ιησούς, είναι πολύ πιθανό να υπήρξε, και (π.χ.) να ήταν ο σημαντικότερος από αυτή την ομάδα που αναφέρεις… Δεν ξέρω περισσότερα.

  Να κάτι όπου ο κ. Καλόπουλος σίγουρα έχει πολλά να πει.

 52. Να υπήρξε ο Ι.Χ.(Ε.); ΠΟΛΥ χλωμό. Πρώτα απ’όλα, το γενεαλογικό του δέντρο είναι διαφορετικό σε κάθε ευα(γ)-γέλιο, χωρίς να συμπίπτουν μεταξύ τους οι συγγραφείς ούτε σε ΕΝΑ όνομα! Δεύτερον, τα ευα(γ)-γέλια άρχισαν να γράφονται αρκετά αργότερα από τον υποτιθέμενο θάνατο και την υποτιθέμενη ανάστασή του. Τρίτον, από ιστορικής πλευράς είναι πολύ εύκολο να τα κάνεις φύλλο και φτερό και να δεις ότι ΤΙΠΟΤΑ σ’αυτά δεν είναι αληθινό – είπα ήδη για τη Ναζαρέτ και για τον Πιλάτο, καθώς και για το «testimonium flavianum». Τέταρτον, επανερχόμενος στο «testimonium flavianum» που προσέθεσε ο Ευσέβιος στο έργο του Ιώσηπου, οι ίδιοι οι χριστιανοί ιερείς και απολογητές μέχρι τότε γκρίνιαζαν που ο Ιώσηπος δεν έγραφε ΤΙΠΟΤΑ για τον αρχηγό της θρησκείας τους. Πέμπτον, μια τόσο σημαντική ομάδα ανταρτών-μαθητάδων αυτουνού του αντάρτη-θαυματοποιού του Εμμανουήλ, γιού της Μαριάμ και αγνώστου πατρός, ο οποίος μάλιστα έκανε και τόσα θαύματα και είχε τέτοια απήχηση στους Εβραίους, πώς στα κομμάτια του ξέφυγε ΤΕΛΕΙΩΣ του Ιώσηπου; Έκτον, γιατί εμένα μου φαίνεται ότι όλα αυτά είναι επινόηση του Παύλου για να διαδώσει μια εκδοχή του ιουδαϊσμού στους εθνικούς;

  Δες επίσης και το http://www.jesusneverexisted.com

 53. Καλημέρα,
  Αιρετικέ, καλάααα…
  με ΕΣΤΕΙΛΕΣ κανονκά
  μ’ αυτό το site.
  http://www.jesusneverexisted.com

  Υπάρχει και πολύ σημαντική συνέντευξη του συγγραφέα που το δημιούργησε, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ:
  http://www.metafysiko.gr/interviews.php?id=45
  Πιστεύω ότι ο Kenneth Humphreys ΠΡΕΠΕΙ να συναντήσει και τον δικό μας κ. Καλόπουλο, να κάνουν Συμμαχία! 🙂
  Η πλάκα είναι ότι η φάτσα του είναι… ΠΟΛΥ γνωστή φυσιογνωμία. Τρέχω να δω το βιογραφικό του, γιατί σπούδασε στο Essex, όπου σπούδασα κι εγώ… μπας και τον ήξερα κάποτε (σαν ενεργό μέλος του «LiterSoc», του φιλολογικού και φιλοσοφικού συλλόγου φοιτητών που είχαμε ιδρύσει κάποτε εκεί).

  Από τις πιο συγκλονιστικές ιστοσελίδες που περιέχει το site που έδωσες ειναι αυτή:
  http://www.jesusneverexisted.com/burning.html#tariff
  (ΕΙΔΙΚΑ το συγκεκριμμένο τμήμα της)
  Που δένει με τον τίτλο του άλλου μου ποστ (περί «θρησκείας μίσους»… όχι απλώς μίσους, εγκληματικής φρίκης)
  https://omadeon.wordpress.com/2009/04/19/christianity-religion-of-hate/

  Ξεφύγαμε κάπως, βέβαια, από το θέμα αυτού ΕΔΩ του ποστ (εγώ… χειρότερα από όλους).

  *Η φίλη μου E.S. διαμαρτυρήθηκε όμως έντονα και… πολύ δικαιολογημένα γιατί είπα μερικές μικρές αλλά σημαντικές ανακρίβειες (ΕΔΩ – στο ρεζουμέ της έρευνάς μας):
  1) ΔΕΝ δώσανε τα πτώματα των εκτελεσμένων ομήρων σαν τροφή στα σκυλιά οι πολιορκημένοι της Τριπολιτσάς. Το ΜΠΕΡΔΕΨΑ με άλλο κείμενο διότι… ήταν αργά το βράδυ. Μάλλον ήταν κείμενο για άλλους ομήρους, πιθανότατα της Κωσταντινούπολης.
  2) Βρήκαμε ΠΟΛΛΕΣ επιστολές του Κολοκοτρώνη, όχι μόνο μια. Πάντως σε μόνο μια αναφέρει την αυστηρή εντολή να μείνουν οι κάτοικοι άθικτοι (δική μου ένσταση).
  3) ΔΕΝ κινδυνεύουν να κλείσουν οι βιβλιοθήκες (έτσι γενικά) στην Ελλάδα, παρά μονο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ υπηρεσίες, ειδικά οι πιο σύγχρονες, εκείνες που κάνουν την πιο σύγχρονη ψηφιοποίηση και καταχώρηση στοιχείων σε βιβλιογραφικούς καταλόγους, κλπ. διότι ΠΕΡΙΚΟΠΗΚΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ και χάσαμε τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. (ΑΝ κατάλαβα καλά – θα επανέλθω).
  4) Ξέχασα να διευκρινίσω, «ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ βιβλιοθήκες». ΟΧΙ γενικές βιβλιοθήκες (που είναι… έτσι κι αλλιώς για-τα-μπάζα).

  Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα…

  Α, και όσοι απορούν με τον «περίεργο ανθρωπισμό» μου, ας ΜΗΝ απορήσουν ΠΡΙΝ δουν αυτό:
  http://argos.wordpress.com/2009/04/22/no-comments-2/

  Αν υπάρχει Μεταθανάτια Σωτηρία και Θεός, τότε ΟΛΑ τα εγκλήματα επιτρέπονται (το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ισχύει από όσα λένε… βαρεμένοι Ντοστογιεφσκικοί).
  Διότι… π.χ.
  -οι ιερείς της Ιεράς Εξέτασης ΕΥΛΟΓΟΥΣΑΝ τα θύματα, έτσι ώστε να τα βοηθήσουν στην ΑΛΛΗ ΖΩΗ (η οποία θεωρήθηκε και θεωρείται σαν ΠΟΛΥ πιο σημαντική από τη φυσική ζωή). Αλλά και η πείνα των παιδιών αντιμετωπίζεται σαν συνέπεια της Αμαρτίας του Αδάμ (ή του «κάρμα») , άρα σαν δευτερεύον ή αμελητέο γεγονός, κι αυτή, συγκρινόμενη με τη «Σωτηρία των Ψυχών τους», κ.ο.κ.
  Αν ΔΕΝ υπάρχει, όμως, τότε…
  ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εγκληματικό για τον Ανθρωπο (και τη Φύση) δεν μπορεί να επιτραπεί ξανά.

  ΑΥΤΑ.

 54. Μεταθανάτια ζωή δεν υπάρχει (χώρια που είναι τρελά εγωιστικό να το πιστεύουμε αυτό). Οι δε περιθανάτιες εμπειρίες έχουν ήδη μελετηθεί κι αποδείχθηκε ότι είναι παραισθήσεις που προκαλεί ο εγκέφαλος εκείνη την ώρα λόγω χημικών διεργασιών.

 55. Αιρετικέ,
  το θέμα δεν είναι νομίζω ΤΟΣΟ πολύ ΤΙ υπάρχει και ΤΙ όχι μετά θάνατον αλλά ΤΙ ΧΡΗΣΗ γίνεται αυτού του ζητήματος με ΤΙ ΣΚΟΠΟ και με τι αυταπάτες σαν αποτέλεσμα.

  Εξάλλου…
  μπορεί (τόχα πει κι αλλού) π.χ. η Υποκειμενική Αίσθηση του Χρόνου, λίγο πριν τον θάνατο, να επιμηκύνεται (επιβραδυνόμενη) ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ώστε (για κάθε πρακτικό σκοπό) η συνείδηση βιώνει εκείνη τη στιγμή σαν ΑΙΩΝΙΑ ή άπειρης διάρκειας.
  Επομένως, ΠΑΛΙ μπορεί να ισχύει η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ «αιωνιότητα», άσχετα αν για την ίδια τη συνείδηση του θανόντος (μετά το θάνατο) η επιβίωση αποτελεί ψευδαίσθηση και «χρονικό παράδοξο υποκειμενικότητας«, το οποίο (στον ΕΞΩ κόσμο) ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  Αυτό το ενδεχόμενο είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και όχι φανταστικό. Εξηγεί ΚΑΙ τις εμπειρίες που αναφέρεις, όμως δείχνει και κάτι άλλο, την ανάγκη να «κρατάμε πισινή» παραμένοντας αγνωστικιστές.
  Εξάλλου, ΑΝ βρεθεί το σωματίδιο Higgs, τότε ΟΛΗ η λεγόμενη «φυσική πραγματικότητα» είναι… Εικονική, έτσι κι αλλιώς.
  Κι όχι μόνο αυτό, επιβεβαιώνονται και οι 11 διαστάσεις της θεωρίας Υπερχορδών, τότε.
  Οπότε… (έλεγα σε έναν λίγο απαισιόδοξο και κολλημένο φίλο)
  «Ε, και ΤΙ έγινε μετά το θάνατο? Απλούστατα, χάνεις τις 3 διαστάσεις και μένεις με τις 8. Πάς στο ταμείο και λες «ΘΕΛΩ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΟΥ» πονηροί θεομπαίχτες τραπεζίτες» (8 διαστάσεις και… ΟΥΤΕ 1 λιγότερη)! 🙂

 56. @Αιρετικέ,
  ΠΟΥ να δεις το μπάχαλο που δημιούργησε ένας άλλος… ακραιφνής Πλευρισθής, ο «nemesist», υπέρ του Πλεύρη, και μάλιστα στα Αγγλικά, σε άλλο blog
  http://www.deviousdiva.com/2009/04/21/reactions-to-plevris-acquittal/comment-page-1/
  http://www.deviousdiva.com/2009/04/21/reactions-to-plevris-acquittal/comment-page-2/
  (όπου συμμετείχα κι εγώ).
  Δυστυχώς προς το παρόν φαίνεται πως το συγκεκριμμένο blog έχει κατεβεί. Το βρίσκετε μέσω των σελίδων «Google CACHE».

  Για τον Ααρών Μνησιβιάδη… πρώτη φορά ακούω! 🙂

 57. O Μνησιβιάδης μια φορά σχολίασε στο δικό μου ιστολόγιο παίρνοντας το μέρος του κηφηναριού και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας, λέγοντας ότι ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς είναι… αιρετικός κι ότι το μισογυνικό του κήρυγμα δεν εκφράζει την εκκληcία – πήγε, βέβαια, να ρίξει τη μπάλα στην κερκίδα επιτιθέμενος στους «ειδωλολάτρες». Τον περιέλαβα καταλλήλως και από τότε δεν τόλμησε να ξαναφανεί. Αλλά αν ξανασκάσει μύτη, θα τον κράξω καταλλήλως.

 58. Αιρετικέ έριξα μια ματιά χθες ή προχθές στο ποστ σου για τα… στριγκάκια (Χεχε) και νομίζω ότι είσαι μάστορας στο να βάζεις στη θέση τους όσους παραλογίζονται ! Πολύ καλό ποστ, αλλά… λόγω δουλειάς (πίστεψέ το ή όχι) τα ΜΟΝΑ ποστ που διάβασα τελευταία ήταν το δικό σου και 2-3 των Πόντιων…

 59. Στην Ρωσια εχουν καταληξει να υμνουν οι εθνικιστες της τον Χιτλερ… Τρελα με τα ντουνια, και αν το συνδυασεις με αλλα…

  (το βιντεο περιεχει βιαιες σκηνες)

 60. @DennisV

  Για την ανατριχιαστική κατάσταση που επικραστεί στη Ρωσία με τους νεοναζί, δες την έρευνα του Αυγερόπουλου (Εξάντας)

  http://exandas.ert.gr/leykoi-lykoi/eisagogi/eisagogi.htm

  για το ντοκυμαντέρ (σε μέρη)

  http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%B9+%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%B9&aq=f

 61. Ευχαριστώ θερμά αμφοτέρους και αγαπητούς…
  Είδα λίγο από εκείνο του Ντέννις, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ…

  (τα άλλα τα φύλαξα στο ψυγείο γι’ αργότερα…) 🙂

 62. Κούκου! Εδώ είμαι! Προφανώς δεν γνωρίζεις ότι η εξύβριση αποτελεί ποινικό αδίκημα! Και ίσως εσύ δεν καταφέρεις να ξεγελάσεις το εφετείο όπως ο Πλεύρης. Αχ αυτοί οι παραπλανηθέντες υπουργοί του Σανιδά! Τώρα έχουμε και παραπλανηθέντες δικαστές. Ευτυχώς που υπάρχουν και τσακάλια στην ελληνική δικτυόσφαιρα για να καθοδηγούν με τα φώτα της νομικής τους γνώσης τους καημενούληδες παραπλανημένους εφέτες!

 63. Κύριε Μνησιβιάδη, καλημέρα σας!

  Ειμαι βαθύτατα συγκινημένος, όχι ΜΟΝΟΝ δια την απροσδόκητη αυτήν επίσκεψίν σας, αλλά και δια το ευφυές όνομά σας, το οποίον… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ σίγουρος, αν σας το έδωσεν ο ευφυής πατήρ σας, ή κάποια δική σας εφευρετική μαεστρία, επινοήσασα ψευδώνυμον εν είδει στολής καμουφλάζ, αποτελούμενον από όνομα εβραΪκότατον (δια ξεκάρφωμα ίσως?) συν μία συνένωσιν του ενδόξου ονόματος του Αλκιβιάδου μετά της Μνήμης, ήτις τελεί εν καταστάσει βδελυράς απωλείας…

 64. Μπα, επέστρεψε… Κύριε Μνησιβιάδη, αφ’ενός αποδίδετε ψευδείς κατηγορίες (δεν έχετε – προφανώς – υπ’όψιν σας τη διαφορά μεταξύ αξιολογικής κρίσης και εξύβρισης, η οποία έχει κατοχυρωθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο συνέτριψε τους εδώ δικαστές που έκαναν τα χατηράκια των κυρίων του «Δικτύου 21» – οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της παράνομης εισόδου του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη χώρα, έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή επειδή την εξέθεσαν σε κίνδυνο αντιποίνων και εχθροπραξιών και δη αντιποίνων και εχθροπραξιών που ΟΝΤΩΣ έλαβαν χώρα με την εισβολή των Τούρκων πρακτόρων στην πρεσβεία μας). Πηγαίνετε καλύτερα με τους ομοίους σας…

 65. Αχ αιρετικού0λη μου! όλα αχταρμάς στο μυαλουδάκι σου! Οτσαλάν και Index Librorum Prohibitorum σε ένα συνονθύλλευμα απαράμιλλης συνθετικής δεξιοτεχνίας! Αποφάσισε: οι δικαστές παραπλανώνται ή όχι; Παραπλανώνται μόνο οι Έλληνες δικαστές ή και οι Ευρωπαίοι; Παραπλανώνται μόνο όταν εκδίδουν αποφάσεις κατά των αντιλήψεών σας ή όχι; Παρακαλώ απο-φασίστε γρήγορα για να αποφασίσω κι εγώ αν ανήκετε στους «ομοίους» μου ή όχι.
  Ειλικρινώς υμέτερος,
  Ααρών Μνησιβιάδης.

 66. και κάτι ακόμη: το αν μία διατύπωση αποτελεί εξύβριση ή αξιολογική κρίση είναι κάτι που κρίνεται λαμβανομένων υπ’όψιν των ιδιαιτέρων συνθηκών κάθε υποθέσεως. η ίδια λέξη μπορεί άλλοτε να είναι εξύβριση και άλλοτε όχι. μη θεωρεείτε δηλαδή αιρετικούλη μου ότι σας καλύπτει και κανένα σπουδαίο δεδικασμένο!

 67. Ααρών,
  Εγώ ΔΕΝ έχω πρόβλημα να μας βρίσεις. ΕΛΕΥΘΕΡΑ αγόρι μου.

  Ορκίζομαι στην τιμή του Σαούλ του μετανοηθέντος Αγίου, ότι ΔΕΝ θα μηνυθείς!

  ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ….

  (και Seig Sieg Heil [*1*]…)

  [*1*]ίδε διορθ. επόμενου σχολίου… 🙂

 68. Βασικά είναι Sieg Heil (να σου διορθώσω βρε Omadeon κι ένα ορθογραφικό!). Κι όντως Ααρών, βρίσε αγόρι μου όσο θέλεις. Αντίθετα με τους ομοίους σου, εμείς έχουμε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουμε με τα λεφτά μας και το χρόνο μας από το να μηνύουμε όποιον τολμά να εκφέρει γνώμη διαφορετική από τη δική μας.

  Βλέπεις, εμείς έχουμε και δημόσια ζωή και – πρωτίστως – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ…

 69. Thanks Αιρετικέ,
  Sieg και όχι Seig….

  Θα το θυμάμαι αυτό (δια παν ενδεχόμενο… και… αχρείαστο νάναι – που λένε και οι τίμιοι Εθνικοθοθιαλισθαί…)

 70. Τι καλά παιδιά οι εθνικοσοσιαλΗστές, ε; Θέλουν λέει να καθαρίσουν τον τόπο από λούγκρες, γύφτους, εβραίους, άθεους, μουσουλμάνους, σιντοϊστές, ταοϊστές, βουδιστές, κομφουκιανιστές, ινδουιστές, κουμμούνια, γενετικά ελαττωματικούς, διανοητικά ελαττωματικούς, απ’όσους δεν έχουν τα χρώματα της Άριας Φυλής και της Ενδόξου Φυλής των ΕΛ-λήνων που έχει το Γονίδιο Αίπσηλων®.

 71. Αιρετικέ,
  κακά τα ψέματα…

  Μπορεί να κοροϊδεύουμε αλλά η άνοδος της ακροδεξιάς παντού στην Ευρώπη είναι πολύ ανησυχητική. Δες και το νέο ποστ του φίλου Zalmoxis, για τον νέο ελληνικό… «Καρατζαφυρερισμό»:

  http://zalmoxis.wordpress.com/2009/06/19/2839/

  (τον οποίο εντοπίζει σε απίστευτες άλλες διαστάσεις…)

 72. Εγώ φίλε Omadeon θεωρώ ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται στο ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν γράψει τον πολίτη κανονικότατα και θα αναφερθώ σ’αυτό σε δικό μου άρθρο. Θα σου δώσω ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα.

  Στη γειτονιά μου στη γενέτειρά μου, έχουμε γεμίσει – λόγω και της ύπαρξης πεζοδρόμου – καφετέριες και μπαρ. Το αποτέλεσμα;

  1. Δε βρίσκουμε ΠΟΤΕ να παρκάρουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
  2. Το ένα από τα μαγαζιά είναι «ροκάδικο» (αυτό δεν είναι κακό) και η παρέα του ιδιοκτήτη είναι ποζεράδες με Harley Davidson. Κάθε φορά που βάζει μπρος τη μηχανή του ένας από δαύτους ξεσηκώνονται ΟΛΟΙ στο πόδι σε μια ακτίνα πεντακοσίων μέτρων και κυριολεκτώ. Ποιος μαλάκας δίνει έγκριση τύπου στις μηχανές αυτής της μπουρδελοεταιρείας ήθελα να’ξερα…
  3. Για να κοιμηθούμε το καλοκαίρι που αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά να πάρουμε λίγο αέρα πρέπει να πάει 3:30 το πρωί – καθημερινές και Σ/Κ. Κι όχι μόνο από τη μουσική: ακόμη και να τη χαμηλώσουν, αρχίζουν οι τσιρίδες απ’τις παρέες (συχνά και καυγάδες).
  4. Κάποια από αυτά τα μαγαζιά λειτουργούν ΧΩΡΙΣ άδεια. Αντί για άδεια έχουν προέγκριση.

  Όσες φορές κι αν έχουμε διαμαρτυρηθεί στο Δήμο, ξέρεις πού ακριβώς μας έγραψαν. Οι δημοτικοί άρχοντες νοιάζονται μόνο να παίρνουν τέλη από τις καφετέριες. Οπότε πώς νομίζεις ότι θα αντιδράσει ο απελπισμένος πολίτης; Σου λέει «έτσι είστε; θα πάω κι εγώ στον Καρατζαφύρερ!».

 73. Με άλλα λόγια δηλαδή, δεν έγινε ξαφνικά ακροδεξιός ο κόσμος. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον κάνουν να στρέφεται στον Καρατζαφύρερ, γιατί τον πολίτη τον έχουν χεσμένο. Και μη μου μιλήσει κανείς για ΚΚΕ και ΤΣΥΡΙΖΑ… Αυτοί είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας (και θέλω να μας πουν και για τα οικονομικά τους…). Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται πώς και γιατί, ας κοιτάξουν τα χάλια τους και τη λαμογιά τους. Προβάλλει λοιπόν περισσότερο σαν κόμμα διαμαρτυρίας ο ΛΑ.Ο.Σ., είτε αρέσει στα στελέχη του είτε όχι. Κι άσε τον «χέρι-χέρι» να βαυκαλίζεται ότι θα είναι ο… ρυθμιστής. Απλά είναι χρήσιμος για να ζορίζονται τα μεγάλα κόμματα.

 74. ΔΕΝ μιλάμε ΚΑΝ για Ελλάδα, κυρίως… Αιρετικέ…

  —–

  Στην Ελλάδα μάλιστα, η «ακροδεξιά στροφή» ήταν ΤΡΙΧΕΣ…

  Σε άλλες χώρες έφτασαν το 15% και το 20%.
  Π.χ. στην Ουγγαρία η αγριότητα ορισμένων ντόπιων έφτασε στο σημείο να πυρπολεί ζωντανούς ντόπιους Τσιγγάνους – και έπιασε στις εκλογές νομίζω 20%(?? – θα το ελέγξω αυτό):

  Ειδικοί στα θέματα των Ρομά περιγράφουν μια ιδιαίτερα επιθετική ατμόσφαιρα κατά των πληθυσμών Ρομά τόσο στην Ουγγαρία όσο και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθοδηγούμενη από ακροδεξιές οργανώσεις. Οι ηγέτες των οργανώσεων αυτών χρησιμοποιούν το παλιο στερεότυπο που θέλει τους Ρομά να είναι απατεώνες και παράσιτα που απομυζούν τις υπηρεσίες πρόνοιας, εν μέσω της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής που επικρατεί στην ήπειρο. Οι ειδικοί φοβούνται πως όσο εντείνονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η ανεργία αυξάνεται, τόσο οι επιθέσεις θα ενταθούν.

  Μόλις αυτό τον μήνα ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν επιχείρησαν να παρελάσουν μέσα σε καταυλισμούς Ρομά. Ένα ζευγάρι και το βρέφος τους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν οι ακροδεξιοί εβαλαν φωτιά στο σπίτι τους. Στη Σλοβακία, δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βασανίζουν έξι αγόρια Ρομά που είχαν συλλάβει. Αλλά πουθενά η βία δεν έχει φτάσει τα επίπεδα που έχει στην Ουγγαρία, σπέρνοντας το φόβο στον πληθυσμό των περίπου 600.000 Ρομά της χώρας.

  Η ευρωβουλευτής Viktoria Mohacsi, Ρομά και η ίδια, δηλώνει ότι η αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να κατονομάσει ως αιτία των επιθέσεων την εθνικότητα των θυμάτων, άργησε να αντιληφθεί την αναπτυσσόμενη απειλή για την κοινότητα των Ρομά. «Στην αρχή, η αστυνομία είπε ότι επρόκειτο για υποθέσεις τοκογλυφίας, ή ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των Ρομά» δήλωσε η ευρωβουλευτής.
  […]
  Οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος Jobbik χρησιμοποίησαν το θέμα που αποκαλούν «έγκλημα των τσιγγάνων» για να πλησιάσουν στο 5% που θα τους δώσει βουλευτικές έδρες στις εκλογές του επόμενου χρόνου. Τα άλλα κόμματα κατηγορούν την Ουγγρική Φρουρά, την παραστρατιωτική οργάνωση που συνδέεται με το κόμμα, για πορείες και δημόσιες συγκεντρώσεις με στόχο να προκληθούν ρατσιστικά αισθήματα και να τρομοκρατηθεί ο τοπικός πληθυσμός των Ρομά.

  Το φαινόμενο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη (και άλλο ποστ ίσως)…
  οι αιτίες του είναι μάλλον παγκόσμιες και όχι απλές,
  άστα να πάνε…

  ———–

  Για άλλες χώρες, λοιπόν… (Κοίταζα κάτι λινκ)

  …Ο Ιαν Τόμλινσον έπεφτε νεκρός στο κέντρο του Λονδίνου, λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που δέχθηκε απρόκλητη και πισώπλατη επίθεση από άνδρα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί το βίντεο από το συγκεκριμένο περιστατικό ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες εναντίον του αστυνομικού – ευτυχώς όχι από την αστυνομία, η οποία κρίθηκε αναρμόδια να εξετάσει την υπόθεση, αλλά από ανεξάρτητο σώμα επιθεωρητών. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός όχι μόνο είχε αφαιρέσει τα διακριτικά από τη στολή του αλλά είχε φορέσει και στρατιωτική κουκούλα ώστε να μην αναγνωρίζεται. Πιο απλά, αν εξαιρέσει κανείς ότι γνώριζε αγγλικά, θα μπορούσε να είναι ένα άξιο τέκνο της ελληνικής αστυνομίας.

  http://xstefanou.weebly.com/dokimi.html

  «Βερολίνο: Το τέλος της (πολιτικής) λογικής»

  …Η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας ήταν η μικρή αλλά σταθερή άνοδος που σημειώνει εδώ και εβδομάδες το νεοφιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). Με βασικό σύνθημα «δεν φταίνε οι αγορές, φταίνε οι κυβερνήσεις» το FDP κατάφερε να αποσπάσει ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που κατηγορούν τη Μέρκελ για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

  http://xstefanou.weebly.com/3/post/2009/05/1.html

  Κι ένα Link ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ σχετικό, με το θέμα μας:
  «Η ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»
  http://www.tvxs.gr/v13825

 75. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τη ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΔΟ του φασισμού, στο tvxs:

  1) «Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το ακροδεξιό ολλανδικό κόμμα»
  http://www.tvxs.gr/v13280

  2) «Ο φόβος αναβίωσης του φασισμού ταράζει την Ιταλία»
  http://www.tvxs.gr/v14256

  3) «Νίκη της ακροδεξιάς σε τοπικές εκλογές στην Αυστρία»
  http://www.tvxs.gr/v6444

  4) «Σε έξαρση τα «ιδεολογικά» εγκλήματα στη Γερμανία»
  http://www.tvxs.gr/v10290

  5) «Ο ναζισμός στη Γερμανία κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος»
  http://www.tvxs.gr/v7850

  6) «Μπλοκάρει το Ευρωκοινοβούλιο το ενδεχόμενο προεδρίας Λεπέν μετά τις Ευρωεκλογές»
  http://www.tvxs.gr/v11141

  7) «Η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύει ομάδα νεαρών Νεο-Ναζί»
  http://www.tvxs.gr/v8706

  8 ) «Απαγόρευση λειτουργίας ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία»
  http://www.tvxs.gr/v8604

  9) «Συγχώνευση της Εθνικής Συμμαχίας με το κόμμα του Μπερλουσκόνι»
  http://www.tvxs.gr/v8003

  10) «Η Ακροδεξιά κερδίζει έδαφος στο Ισραήλ μετά τον πόλεμο»
  http://www.tvxs.gr/v4094

  11) «Ο Ισραηλινός ηγέτης της αντιπολίτευσης φλερτάρει με την ακροδεξιά»
  http://www.tvxs.gr/v4617

  12) Η γνωστή αναβίωση των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι, στην Ιταλία. Το tvxs γράφει σχετικά:

  «…Ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος», Ντάριο Φραντσεσκίνι, υπογράμμισε ότι «στην ιστορία της Ιταλίας υπήρξε μια άλλη ιστορική περίοδος, κατά την οποία, κάποιοι σκέφθηκαν να αναθέσουν την ασφάλεια σε άτομα με μονόχρωμα πουκάμισα. Εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην περίοδο αυτή». Πρόκειται για αναφορά στους μελανοχίτωνες του φασιστικού καθεστώτος, που συγκρίνονται με τη σημερινή δέσμη μέτρων, η οποία εισάγει της «περιπολίες εθελοντών» προς αρωγή της αστυνομίας.

  http://www.tvxs.gr/v11636

  13) Ρατσιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας
  http://www.tvxs.gr/v14380

  14) Φόβος, φόβος, φόβος… Η «Ευρώπη-φρούριο» βυθίζεται στην ξενοφοβία
  http://www.tvxs.gr/v4587

  15) Ουγγαρία: Αύξηση επιθέσεων κατά των Ρομά ενώ η οικονομική κρίση κορυφώνεται
  http://www.tvxs.gr/v10431

  16) Νέο κίνημα φασισμού στην Ευρώπη;
  http://www.tvxs.gr/v13852

  17) Εξτρεμιστικά σχήματα διεκδικούν θέση στο Ευρωκοινοβούλιο
  http://www.tvxs.gr/v12416

  18) «Σε άνοδο η Ακροδεξιά» (Εθνος)
  http://www.ethnos.gr/eklogeshome.asp?catid=16283&subid=2&tag=13595&pubid=3890764

  … (ίσως προσθέσω κι άλλα…)

 76. Και μερικές ματιές στα… δικά μας, πάλι:

  1) Εκπρόσωπος της Κούνεβα η …διευθύντριά της (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ βίντεο, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να το δείτε)
  http://www.tvxs.gr/v13375

  2) «Κακοποίηση μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας»
  http://www.tvxs.gr/v14556

  3) «Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για τα κρατητήρια»

  Με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που αναφέρεται στην απαγόρευση βασανιστηρίων, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης, λόγω της πολύμηνης παραμονής κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια.

  http://www.tvxs.gr/v11636

  4) Διακρίσεις και προκατάληψη υφίστανται οι Έλληνες Ρομά, σύμφωνα με έκθεση της Ε.Ε.
  http://www.tvxs.gr/v10148

  ————-
  Υ.Γ. ΜΗ μου πει κανείς ότι… προωθώ μονομερώς το tvxs. Θα δώσω κι άλλα λινκ, ΠΟΛΥ περισσότερα, από αλλού. Απλώς… τυχαίνει να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, περιεκτικά και εύκολα εντοπίσιμα, τα υλικά του tvxs (και μπράβο του).\
  ————-

  5) «Ευρωεκλογές και άνοδος της ακροδεξιάς: Είναι δυνατή η επανεμφάνιση του φασισμού;» http://revolm.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
  (ενδιαφέρον ποστ για να σκεφτεί κανείς, με επιφυλάξεις όμως.. π.x. ΔΕΝ νομίζω ότι μετράει καν, η «διαβεβαίωση» που υποστηρίζει, ότι

  ο φασισμός δεν μπορεί να επανακάμψει με τα ίδια χαρακτηριστικά που εκδηλώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα ως ένα μαζικό κίνημα με ισχυρά ιδεολογικά και πολιτικά ερείσματα στην αστική κοινωνία. Όχι τουλάχιστον στη παρούσα φάση.

  -αυτό δεν έχει σχεδόν ΚΑΜΜΙΑ σημασία, νομίζω, ή… ΑΝ έχει, κάνει τα σημερινά φαινόμενα πιο ΔΥΣΚΟΛΑ να αντιμετωπισθούν)

 77. http://www2.macleans.ca/2009/06/18/why-the-fascists-are-winning-in-europe/

  Ομαδεωνα αυτο το λινκ ισως το βρεις ενδιαφερον, μαζι με τα αλλα που εχεις…

  Το προβλημα ειναι για την πολιτικη ελιτ ειναι απλο; Θα λαβουν μια ουσιαστικη και κυριως ΣΩΣΤΗ (οπου σωστη = μη-φασιστικη) λυση; Και ΚΥΡΙΩΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ να βρουν μια (οποιαδηποτε) λυση; Εγω αμφισβητω οτι μπορουν παντως… Αλλα ποιος ξερει τι εχει να δειξει το μελλον…

 78. Thanks Dennis, για το άρθρο.
  Το διάβασα και λέει πολλά σωστά (και μερικά διασκεδαστικά).

  Π.χ.

  …The SNP is antipathetic to homosexuals, whereas Krisztina Morvai, the attractive blonde Jobbik member just elected to the Euro-parliament, is a former winner of the Freddie Mercury Prize for raising AIDS awareness. I can’t be the only political analyst who wishes that, instead of a victory speech last Sunday, Doktor Morvai had stood on the table in black tights and bellowed out, “We Are The Champions.”

  Like our chums at Canada’s “human rights” commissions, Doktor Morvai is a “human rights” activist—and, indeed, a former delegate to the UN Women’s Rights Committee. One thing a woman has a right to is an uncircumcised penis. In the course of her successful election campaign, the good doctor told Hungarian Jews to “go back to playing with their tiny little circumcised tails.” I don’t know what Krisztina has against circumcised penises, but it’s probably not her pelvis…

  και

  The problem in Europe is not a lunatic fringe but a lunatic mainstream ever more estranged from its voters.

  (τελευταία γραμμή του άρθρου – επιγραμματική).

 79. Υ.Γ. Στο μεταξύ, οι δικές μας «Ελληνικές Γραμμές» πανηγυρίζουν για την πανευρωπαΪκή άνοδο των «πατριωτικών κομμάτων» και φυσικά ΔΕΝ σχολιάζουν το… ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΗΛΙΚΙΟ του Ούγγρου ψηφοφόρου (του κόμματος Jobbik) που παραθέτουν στο ίδιο άρθρο σαν φωτο-κάλυψη:
  http://www.metopo.gr/article.php?id=3865

  To καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ πηλίκιο του Ουγγρου είναι αυτό εδώ:

  (οι σούπερ-μαλάκες που συντάξανε το άρθρο και έβαλαν την ίδια φωτό σε ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ, μπορεί και να μη το πρόσεξαν καν – όπως κι οι πιο πολλοί αναγνώστες…).

 80. Υ.Γ.2 κι αν το πρόσεχαν… ΣΙΓΑ τα αυγά. ΠΑΛΙ υποστηρίζουν το κόμμα αυτό, ΕΣΤΩ και χωρίς τη φωτό (που το ΕΚΘΕΤΕΙ…)

 81. Φυσικά και έχετε να κάνετε καλύτερα πράγματα από το να μηνύετε τους διαφωνούνυες (π.χ. Πλεύρη), όπως το να τραβάτε τα μαλλιά σας όταν αυτές οι μυνήσεις δεν ευδοκιμούν! Καλές διακοπούλες αιρετικούλη!

 82. «κύριε» Μνησιβιάδη,
  δεν είσθε καθόλου «κύριος»….

  1) ο Πλεύρης ΔΕΝ μηνύθηκε από «εμάς»
  2) Η αθώωση του Πλεύρη έβλαψε τη ΧΩΡΑ, όχι εμάς
  3) έχουμε ΠΟΛΥ καλύτερα πράματα να κάνουμε από ΟΛΑ αυτά
  4) ΗΔΗ κάνουμε ΤΟΣΑ άλλα πράματα ώστε…
  5) επειδή μου τρώτε ΚΑΙ το δικό μου χρόνο να ασχολούμαι με τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ σας

  ΟΥΣΤ από δω χάμω, «κύριε», από δω κι εμπρός

 83. Υ.Γ.
  1) Επειδή ο «κύριος» αυτός το ΠΑΡΑ-τράβηξε
  αλλά ΚΑΙ
  2) επειδή έδωσε μέηλ με… ναζιστικές πλακίτσες, «Prussia_for_ever»

  ΟΡΙΣΤΕ το I.P. address του, μαζί με το… «φιλο-πρωσσικό» mail που δήλωσε, αυτό το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ που αυτο-αποκαλείται «Ααρών Μνησιβιάδης»:

  Ααρών Μνησιβιάδης
  prussia_for_ever@yahoo.gr

  UPDATE:
  Aι… εύλογαι διορθώσεις υλοποιήθησαν όλαι, ως υπεσχέθην εις μεταγενέστερον σχόλιον. 😆

 84. Κανονικός νεοναζί δηλαδή, γνήσιος ψηφοφόρος του φον Πλεύρη…

  UPDATE (admin/Omadeon):
  Ηναγκάσθην να βελτιώσω το σχόλιόν σου χάριν… δικαιότητος. 😆

 85. Τι ψάχνεις να βρεις κι εσύ… Τον βλέπει ο πατέρας του κι εύχεται ναην του σηκωνόταν ποτέ ή έστω να το κουνούσε το θυμιατό κι έτσι να γλίτωνε τη ρεζιλίκα του να’χει γιο (καλά, αυτό παίζεται) ένα νεοναζιστικό τσόλι. Γαμιέται η Πρωσσία… Ξέρεις, μάλλον χρειάζονται οι νεοναζί αμμοβολή εντός του απευθυσμένου τους. Ξέρεις βέβαια ότι πιστεύω πως τους χρυσαυγίτες θα πρέπει να τους βασανίσουμε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ μέχρι θανάτου, αφου όμως πρώτα τους βάλουμε να φάνε πούτσο από ΕΒΡΑΙΟΥΣ gay κωλομπαράδες και μάλιστα πολύ νταβραντισμένους… Κι αν σε κανένα χρυσαυγίτη χαρίσουμε τη ζωή, ή να του βάλουμε ψύλλους στ’αυτιά να τρελαθεί τελείως ή να κάνουμε ό,τι μαλακισμένο κι αηδιαστικό ιατρικό (ή και κομπογιαννίτικο) πείραμα μας κατέβει. Λόγου χάρη να τους συνδέσουμε το βλεννογόνο της μύτης με το στόμα και να τους προκαλέσουμε ρινίτιδα ή να τους μεταμοσχεύσουμε γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα (πλήρες τροπετάκι: μήτρα, σάλπιγγες, ωοθήκες, κλειτορίδα κλπ) στο πίσω μέρος και να παροχετεύσουμε το παχύ έντερο στον οισοφάγο για να ανακυκλώνουν το σκατό τους… Τι λες, θα βρεθούν άραγε σε ενδιαφέρουσα; Έχω κάτι φίλους γιατρούς που ανυπομονούν να τα κάνουν αυτά σε ναζιστόνια…

 86. !!!ας εξηγησει καποιος στον ομαδεων τι εστι ΙΠ και γιατι δεν εχει νοημα να τη δημοσιευει – περαν του να ικανοποιει τα χαφιεδιστικα ενστικτα του βεβαιως βεβαιως!-ο αλλος o κρυπτομενγκελε ο αιρετικος ας περιγραψει στους φιλους του τους γιατρους τις σεξουαλικες του φαντασιωσεις για να του δωσουν την καταλληλη ψυχοφαρμακευτικη αγωγη!-πριν τον περιλαβει κανας εισαγγελεας για αναγκαστικο εγκλεισμο!!!

 87. @Eskimo

  Εσκιμώε, ΜΗ πουλάς πάγο στην… Αλάσκα.

  Αγόρασε καλύτερα κάνα… ψυγείο Eskimo και βάλε τα σχόλια εκεί, στην κατάψυξη, μην τυχόν και… μπαγιατέψουν από τη ζέστη. 🙂
  Εγώ έχω δουλειά και σε λίγα λεπτά φεύγω, επίσης. ΔΕΝ θα ασχοληθώ παρά ελάχιστα, τώρα.

  1) ΠΟΙΟΣ σου είπε βρε ανόητε Εσκιμώε ότι… συμφωνώ με το στυλ του αιρετικού (στο προηγούμενο σχόλιο έκφρασης ΟΡΓΗΣ – γιατί περί αυτού πρόκειται); Απλά…. βαριέμαι να παρέμβω γιατί αυτό που βλέπεις είναι ΜΟΝΟ η… κορυφή του παγόβουνου (της μακράς σχέσης του με τις… παρενοχλήσεις του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τρελλαμένου νεοναζιστή Μνησιβιάδη)….
  Ε, ΟΧΙ, δεν συμφωνώ καθόλου αλλά βαριέμαι να το εξηγήσω (ακόμη και) στον Αιρετικό ΤΩΡΑ. Θα γίνει οπωσδήποτε, όμως.

  2) ΠΟΙΟΣ σου είπε βρε ανόητε ΞΕΡΟΛΑ ότι θα μου μάθεις εσύ ΤΙ είναι I.P. address και ΠΟΙΟΣ σου είπε, σιγανό ποταμάκι, ΚΟΤΟΨΥΧΕ συκοφάντη και υποκριτή μου εσύ, ότι έχω «χαφιεδιστικά ένστικτα»? ΣΚΑΤΑ Στη μούρη σου, θρησκόληπτο ΑΡΧΙΔΙ….

  Τον κακό σου τον καιρό, άντε και γαμίσου ή κάνε ό,τι θες αλλά εγώ θα ΣΥΝΕΧΙΣΩ να δημοσιεύω I.P. addresses που μάλιστα θα μπουν και σε ένα shared document, έτσι ώστε να απαλλαγούμε (πολλά blog) από το ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ που ακατάπαυστα βρίζει και συκοφαντεί εμένα και το μπλογκ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ άλλα μπλογκ….

  Ααααντε μπράβο,
  κάνε μας τη χάρη ρε ΠΑΠΑΡΑ….

 88. Υ.Γ.
  ΠΟΥ’ σαι Εσκιμώε,
  Εξυπνάκια και… αρχι-παπάρα,
  Από τώρα και στο εξής…
  ΔΕΝ θα παίζεις εδώ μέσα ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙΑ, εμφανιζόμενος…
  πότε με το ένα ψευδώνυμο/I.P. address, και πότε με το άλλο…

  Διότι….
  Εκανες το ΙΔΙΟ ακριβώς σχόλιο από ΔΥΟ I.P. addresses, πράμα που σημαίνει ότι είσαι το ΙΔΙΟ άτομο, που γράφει από κάποιο χώρο με πολλά PC (ίσως βιβλιοθήκη, ή εταιρεία, ή νετ-καφέ. – Το ΤΙ είναι, δεν έχει καμμία σημασία).

  ΟΡΙΣΤΕ τα λοιπόν τα διαδοχικά στοιχεία σου:

  1) ΕΙΣΑΙ το ίδιο άτομο με εκείνον που έγραψε το ΠΡΩΤΟ κωλο-σχόλιο γεμάτο χολή, λάσπη και μίσος («χριστιανικά» και δήθεν «μελιστάλακτα» εκφρασμένα – βεβαίως-βεβαίως, ένα σχόλιο σε ΑΛΛΟ ποστ, εκείνο για το «ΑΓΙΟ ΦΩΣ» -εδώ):
  t.g._12
  85.73.56.228

  2) Μετά πήγες να γράψεις και δεύτερο σχόλιο με το ΙΔΙΟ I.P. address
  23-kimo
  23-kimo@mail.com
  85.73.56.228

  3) αλλά… επειδή σε τσάκωσε το moderation, ΕΠΑΝΕΛΑΒΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο κωλο-σχόλιο με την ΤΡΙΤΗ ιδιότητα του «eskimo»
  eskimo
  eskimo@yahoo.gr
  85.73.41.2

  Επομένως είσαι το ίδιο άτομο,
  ΑΝΤΕ και γαμίσου, και ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ.

  Και ΜΗ μου αρχίσεις τις παπαριές ότι «δεν είσαι», γιατί έχουμε και δουλειές….

  (κι αν στον ίδιο χώρο γράφουν και ΑΛΛΟΙ, άσχετοι με σένα το κουμάσι, απλά θα υποστούν τις ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ συνέπειες ΚΑΙ αυτοί, μέχρι να δούμε ΤΙ είναι τέλος πάντων)

 89. Εγώ λέω ο εσκιμώος να γίνει το πρώτο μας πειραματόζωο και μετά να τον ακολουθήσει ο μνησιβιάδης… Αλλά και τους δυο πρώτα να τους βάλουμε να τους ξεσκίσει από πίσω ένας τύπος που να’ναι ΜΑΥΡΟΣ από μαύρη μάνα και εβραίο πατέρα και να’ναι άγριος κωλομπαράς…

 90. no problem

  τον αιρετικο μαλακα θα τον γαμησουμε με τον τροπο που ονειρευεται

  τον παπαρομαδεον απλα θα τον κρατησουμε για κωλοχαρτο

  p.s.

  χαφιεδακο ομαδεον… 😉

 91. Τι έγινε ναζιστάκο; Τραβάς ζόρι; Μαλακισμένο, οι παππούδες μας κάτι τέτοιους σαν κι εσένα τους σκοτώνανε… Για να’ρχεσαι εσύ σήμερα, ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ, να ξεσαλώνεις και να έχεις το θράσος, με την κάλυψη των κρετίνων χουντόμπατσων που είναι τα ίδια σκατά μ’εσένα, να θες να ξεπαστρέψεις όποιον δεν είναι οπαδός του Χίτλερ. Άει τράβα χώσε τα ιατρικά εργαλεία του Μένγκελε στον κώλο σου παλιομαλάκα και βάλε και μια αντιαρματική στην κωλότρυπά σου, μουνί της λάσπης και του βούρκου, να γίνεις κομμάτια και να ψάχνουν να σε συναρμολογήσουν…

  Μωρέ κάτι νοσταλγούς του Χίτλερ σαν κι εσένα είναι που πρέπει να σας δώσουμε ΠΑΚΕΤΟ στις εβραϊκές οργανώσεις να κάνουν πάρτυ… Δε μου λες ρε ναζιστικό αρχίδι, το ξέρεις ότι το ίνδαλμά σου ξεπάστρευε αμάχους στην Ελλάδα επί Κατοχής; Ή μήπως και τα θύματα στο Δίστομο ήταν «εβραίοι» και «κομμουνιστές» και, ως εκ τούτου, «κατώτερες φυλές» και έπρεπε να πεθάνουν; Μουνόπανο ε μουνόπανο!

  Καιάδας χρειάζεται και σ’εσένα και σ’όλα τα χρυσά αυγά… ΟΥΡΤ από’δω κι εσύ και όλα τα τσουτσέκια της νεολέρας του ΛΑ.Ο.Σ. και των «συνιστωσών» του… ΟΥΡΤ μαλακισμένο…

  ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΠΡΩΣΣΙΑ.

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

 92. Αιρετικέ μου
  ΚΑΛΑ όλα αυτά
  αλλά σε παρακαλώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
  από τώρα και στο εξής
  Σαδιστικές φαντασιώσεις που «ανταποδίδουν τα ίσα» (ή και χειρότερα) σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ να ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ, διότι αντί να τρομοκρατούν τα κοπρόσκυλα – νεοναζί, τους αγριεύουν πιο πολύ και -ιδίως- τους προσφέρουν σαν ΔΩΡΟ,
  τη ΛΑΒΗ να αρχίσουν να λένε τα δικά τους, πάααλι, κ.ο.κ.

  ——-
  Υ.Γ. Ορίστε και η I.P. address του… AVG neonazi antivirus

  avg
  avg@wordpress.com
  213.170.223.183

  @avg
  Ρε… τεμπελόσκυλο, αντί να χτυπάς το χοντρό σου καύκαλο στον τοίχο,
  δεν πας να φτιάξεις κάνα… Site ή Blog ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ,
  ΑΝ έχεις -βέβαια- τίποτα να ΠΕΙΣ, .. (που χλωμό το βλέπω…)

  —–
  Υ.Γ. 2 αααα…. επίσης,
  Ρε ΚΟΤΟΨΥΧΟΙ, βάλτε κάνα μέηλ της προκοπής, π.χ. ΥΠΑΡΚΤΟ, να’ ούμε…. 😆

 93. Και όμως, και όμως… αυτό που έγραψε (σαν e-mail), το «ellhnwnpoliteia», ο Von Socrates (σε άλλο ποστ, ΕΔΩ) ΥΠΑΡΧΕΙ, (τουλάχιστον σαν blog).
  Ορίστε τα αποτελέσματα του θείου Γκούγκλη:

  # Ελλήνων Πολιτεία
  10 Αυγ. 2008 … παρακαλώ όπως μας επισκέπτεστε στο http://ellhnwn-politeia.blogspot.com/
  […..]
  Σχετικά με τη νεοναζιστική οργάνωση «Ελλήνων Πολιτεία», είχε γράψει και ο «επάρατος Ιός»
  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080113.htm

  Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΣ
  (Το μαύρο DVD)

  Οι κουμπαριές του Κώστα Πλεύρη ήταν σημαδιακές. Τον πάντρεψε ο πραξικοπηματίας Λαδάς και τον ανέδειξε βασικό του σύμβουλο επί χούντας. Τώρα μαθαίνουμε ότι πάντρεψε αυτός έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

  Ο Μεγαλέξανδρος στην Αθήνα

  Στην πραγματικότητα ο Κώστας Πλεύρης είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός πατέρας του Γ. Καρατζαφέρη τα τελευταία δέκα χρόνια. Για την ακρίβεια, είναι ο άνθρωπος στον οποίο στηρίχτηκε ο Καρατζαφέρης, όταν εμπνεύστηκε την ιδέα να γίνει ο Ελληνας Λεπέν, μέσα από τη Ν.Δ. στην αρχή (1998-2000) και με δικό του κόμμα στη συνέχεια.

  Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα κι εμείς ένα «DVD» που αποδεικνύει τις πραγματικές σχέσεις του Πλεύρη με τον ΛΑΟΣ, αλλά και τα διάφορα στελέχη του χώρου της ακροδεξιάς. Αν και θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αποκαλύπτουμε ότι τα στιγμιότυπα που ακολουθούν μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης «Ωμέγα». Για το μοντάζ φέρνουμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη.

  Πρόκειται για σκηνές από μια εκδήλωση του ακροδεξιού χώρου που οργανώθηκε στις 18 Ιουνίου 2003 σε ξενοδοχείο της Αθήνας από την οργάνωση «Ελλήνων Πολιτεία» που έχει ως πρόεδρο τον λαοπρόβλητο τηλεπλασιέ βιβλίων εθνικής ουφολογίας Δημοσθένη Λιακόπουλο.

  Το θέμα της εκδήλωσης ήταν, υποτίθεται, να τιμηθεί ο Μεγαλέξανδρος. Στην πραγματικότητα βρέθηκε μια ευκαιρία να προωθηθεί η ποθούμενη σύγκλιση των διάφορων ακροδεξιών ομάδων και προσωπικοτήτων, υπό την ηγεσία του Καρατζαφέρη. Οπως θα δούμε, τον κεντρικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια τον έπαιξε ο Πλεύρης.

  Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης είναι ότι οι παράγοντες της ακροδεξιάς αισθάνονταν ότι βρίσκονταν μεταξύ τους και εκφράζονταν ελεύθερα, λέγοντας αυτά που συνήθως κρύβουν όταν μιλούν στο μεγάλο τηλεοπτικό κοινό.

  Παρουσιαστής της εκδήλωσης ανέλαβε εκ μέρους της οργάνωσης «Ελλήνων Πολιτεία» ο Γιάννης Σχοινάς, ενώ στο προεδρείο βρισκόταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, η γνωστή εθνική αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή και η σύζυγος του Λιακόπουλου, κουμπάρα του Καρατζαφέρη.
  Στην πρώτη σειρά κάθονταν ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Μανωλάκος. Θυμίζουμε ότι την περίοδο εκείνη πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης, ενώ ο Καρατζαφέρης ήταν βουλευτής. Είχε εκλεγεί το 2000 με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά λίγο μετά διαγράφηκε και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ίδρυσε το δικό του κόμμα….

  ————–
  Ορίστε και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ site του… ORIGINAL αρχηγού της οργάνωσης«Ελλήνων Πολιτεία»
  του Λιακοπουλικού ακροδεξιού Γιάννη Σχίζα
  http://www.schizas.com/

  Με δείγμα… ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥ άρθρου
  «Ο τελικός Θρίαμβος των Πραγματικών Υιών του Φωτός»
  -Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 01:38

 94. ΕΥΡΕΘΗ ΛΑΥΡΑΚΙ…
  ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ στο site των Λιακοπουλικών ακροδεξιών της «Ελλήνων Πολιτεία» είναι προς το «αρχαιοπρεπές συγκρότημα» «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ», όπου… μαθαίνω πως ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του συγκροτήματος είναι… ΠΑΛΙΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ (από την εποχή δεκαετίας 80, όταν πήγα στα Κουφονήσια σε… αντι-εξουσιαστικό αρχαιο-λατρικό συνέδριο) ο… Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

  Ορίστε το κεντρικό site των «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ» (στο myspace)
  http://www.myspace.com/thedeipnosofistes
  …όπου αναλαμβάνει την ευθύνη ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, στον οποίο θα στείλω ΕΠΕΙΓΟΝ μέηλ
  ΕΣΤΕΙΛΑ ΗΔΗ ΕΠΕΙΓΟΝ e-mail
  …να ΚΟΨΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ με τους ΔΗΘΕΝ αρχαιολάτρες Λιακοπουλικούς Ακροδεξιούς (οπαδούς του Πλεύρη και του ΛΑ.ΟΣ)…

  Ορίστε ΤΙ γράφει ΔΗΜΟΣΙΑ ο παλιός μου φίλος Μιχάλης Πρωτοψάλτης:

  .. ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ
  ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 2002. ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΜΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 70. ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΜΑΣ. ΙΣΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ mixalis2011@hotmail.com ΤΗΛ.6947301006

  THE BAND FORMED IN 2002. MANY NAMES AND MANY PEOPLE INVOLVED WITH IT UNTIL TODAY. BUT THE CENTRAL IDEA WAS NEVER CHANGED. IT TAKES A LOT OF FAITH TO FIND YOUR SELF AND MAYBY GOD BUT WITHOUT KNOWLEDGE IT’S USELESS AND FAKE. SO WE’RE IN THIS DUSTY ROAD AND WE FEEL THAT WE’RE DOING THE RIGHT THING. WE GREW UP LISTENING TO THE 70’S AND THE LAST 6 YEARS MADE A DEEP DIVE IN THE OCEAN OF OUR TRADITIONAL GREEK MUSIC TRYING TO EXPLORE IT AS WE CAN. READING IS THE OTHER THING. SOMETIME AGO I DESIDED TO FIND MY ROOTS AND STARTED READING HISTORY. THEN I FOUND THAT I NEED TO READ AND PHILOSOPHY. FINALY I SAW THAT IT BECAME A WAY OF LIFE. THIS IS OBVIOUS TO THE PEOPLE WHEN THEY READ OUR LIRICS AND MAYBE THIS IS THE REASON THAT NOONE SINGER CAN SING THEM BUT US. COMMUNICATION MIXALIS PROTOPSALTIS mixalis2011@hotmail.com 6947301006

 95. Υ.Γ. το μέηλ στο Μιχάλη Πρωτοψάλτη στάλθηκε προ ολίγου.
  Δυστυχώς όμως… ΧΛΩΜΟ το βλέπω, το να ΞΕΜΠΛΕΞΕΙ εύκολα με τους σκατόψυχους ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΥΣ ναζιστο-ΚΟΠΡΙΤΕΣ, με τους οποίους… πήγε και ΕΜΠΛΕΞΕ, έστω και άθελά του (ποιος ξέρει?)…. Εχω να τον δω ΠΟΛΛΑ χρόνια…
  …και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΒΑΘΕΙΑ, όταν διάβασα π.χ.
  το εξής document / παρουσίαση / ανακοίνωση του δικού του μουσικού συγκροτήματος, στο myspace:

  http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=392872264&albumID=1461357&imageID=20830272


  ——–
  εεε, ΕΙΜΑΙ… ΕΞΑΛΛΟΣ !
  (δεν ξέρω ΑΝ πρέπει να οργιστώ ή να… ΣΚΑΣΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ !!) 🙂
  ΟΡΙΣΤΕ π.χ. η «Ευγενία Κουκούρα»
  (από την «εκδήλωση» στο «Παλλάδιον»)
  http://www.metopo.gr/article.php?id=2689

  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ρε Μιχάλη? ΔΕΝ…. ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?

  ΜΙΧΑΛΗ, ΑΤΥΧΗΣΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ…
  Εσύ που ήσουν φιλαράκι με τον… «Κόκκορα που λαλεί στο σκοτάδι» ?
  Μιχάλη ΤΣΑΚΙΣΟΥ και ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ

  ——-
  Υ.Γ.2 Εν κατακλείδι,
  ΟΛΟΣ αυτός ο «αρχαιολατρικός» και (πρώην?) «αντιεξουσιαστικός» χώρος
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ υποστεί ΠΑΝΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
  Αντι-φασιστική Α*Π*Ο*Λ*Υ*Μ*Α*Ν*ΣΗ

  • Καμμία σχέση δεν έχει ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης εκδότης των αναρχικών περιοδικών «Ο Κόκκορας που λαλεί στο σκοτάδι» και «Άνθη του Κακού», που τώρα διευθύνει τον εκδοοτικό οίκο Βιβλιοπέλαγος με τον μουσικό Μιχάλη Πρωτοψάλτη των… Δειπνοσοφιστών. Πράγματι, το περιοδικό «Άνθη του Κακού» είχε ανακοινώσει για πλάκα μέσω του περιοδικού «Σχολιαστής» στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ότι θα έκανε δωδεκαήμερο πάρτι στα Κουφονήσια προς τιμήν του δωδεκάθεου – ο μόνος που «τσίμπησε» και ήρθε στο Κουφονήσι προς τούτο είναι ο φίλος που έκανε την ανάρτηση «Ευρέθη λαυράκι» και δυστυχώς ακόμη μία φορά την πάτησε! Πάντως ελπίζω να πέρασε καλά στα Κουφονήσια τότε, γιατί τώρα όχι λαυράκια δεν έχουν, αλλά ούτε και χάνους… Εκτός αν μας ξανάρθει στο νησί ο φίλος μας…

   • Καλώς ήλθες Αντώνη,
    αλλά είσαι… μάλλον αργοπορημένος.
    ενώ κι εσύ κάπου… έχασες φάσεις.

    Εγώ έστειλα μέηλ, στο Μιχάλη Πρωτοψάλτη (το μουσικό) την ΙΔΙΑ μέρα που γράφτηκε το σχόλιο (στο οποίο απαντάς… 15 μήνες αργότερα)… κι εκείνος μου απάντησε την ίδια κιόλας μέρα, με την εξής μοναδική γραμμή κειμένου, στο μέηλ του:

    «που εισαι ρε παλιόφιλε τι κάνεις; παίζεις καθόλου;»

    …δηλαδή δεν αρνήθηκε καν, τη σύνδεση που είχα κάνει μεταξύ του ιδίου και του… άααλλου Μιχάλη Πρωτοψάλτη!!!

    Σαν συνέπεια, εδώ και 15 μήνες περίπου, εφόσον δεν το αρνήθηκε, νόμιζα ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο!!! χαχαχα 🙂

    Εκ των υστέρων εικάζω ότι δεν πρόσεξε καλά το περιεχόμενο του μέηλ, υπέθεσε πως ήμουν παλιός γνωστός του τον οποίο είχε ξεχάσει, κι έγραψε τη γραμμή εκείνη για να δείξει ότι με θυμόταν…. ΧΩΡΙΣ να με θυμάται (εκτός αν με μπέρδεψε με άλλον).

    Πάλι καλά πάντως (που δεν είναι ο δικός σου Μ.Π. ο ίδιος με τον άλλον…) :mrgreen:

    Πες το, ρε μεγάλε… 15 μήνες παρεξήγηση έλυσες!
    !!!
    Υ.Γ. Χαιρετισμούς στον… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Μιχάλη Πρωτοψάλτη (που… επιτέλους βρήκα τα ίχνη του). Ο άλλος, ο μουσικός… δεν παράλειψε να μου στέλνει και σποραδικές προσκλήσεις, εδώ και 15 μήνες, για… events, στα οποία όμως βαρέθηκα να πάω. Ε, εδώ που τα λέμε, δεν γουστάρω καθόλου… ορισμένες παρέες του! 😉

 96. Τουλάχιστον οι «Δαιμονία Νύμφη» δεν έχουν πάρε-δώσε με τέτοια γκαούγκαγκα… Πάντως Omadeon ξέρω ότι τα φασιστόνια του «Hellenic Religion» είχαν φάει τρελό κράξιμο και ban στο φόρουμ του ΥΣΕΕ και στο 12830… Υπάρχει λοιπόν ελπίς.

  Σε ό,τι αφορά τώρα τα νεοναζιστάκια, ας μας απαντήσουν επιτέλους τα ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ γιατί προωθούν την ιδεολογία των σκατόψυχων καθηκιών που ξεκοιλιάζανε και ΕΓΚΥΟΥΣ και σφάζανε και τα έμβρυα σε Δίστομο, Καλάβρυτα, Κάντανο κλπ…

  Ας μας απαντήσουν, να δούμε πώς θα ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ.

  Οι νεοναζιστικές οργανώσεις πρέπει να απαγορευθούν, όπως και τα έντυπά τους – και τα μέλη τους να παραπεμφθούν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και να εκτελεστούν με συνοπτικές διαδικασίες. Και αντί ταφής, τα πτώματά τους να δοθούν βορά στα αδέσποτα σκυλιά. Ναι, για τέτοια καθήκια γίνομαι Κρέων. Και όποιος τολμήσει να αποτίσει τιμές σ’αυτά τα όρνεα, να κατακρημνίζεται στο βάραθρο του Καιάδα.

 97. Αιρετικέ
  στις αντιναζιστικές θέσεις και τάσεις που εκφράζεις φυσικά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

  Εκείνο που δεν συμφωνώ είναι οι βίαιες (έως και σαδιστικές) φαντασιώσεις. Ενώ είσαι αντι-ναζί, εκφράζεις ΚΑΙ φαντασιώσεις (λόγω ΟΡΓΗΣ φυσικά, η οποία είναι δικαιολογημένη) που ξεφεύγουν από κάποια όρια…
  Οι δικές μου αρχές είναι ξεκάθαρες
  1) είμαι εναντίον της Θανατικής Ποινής σε ΚΑΘΕ περίπτωση
  2) επίσης εναντίον κάθε μορφής βασανιστηρίων, κλπ.
  3) ΔΕΝ έχω το ψυχολογικό υπόβαθρο για τα προηγούμενα, κι ούτε θέλω να το έχω. Μπορεί να οργίζομαι πολύ κι εγώ, αλλά…. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Και η οργή ΔΕΝ είναι ταυτόσημη με το μίσος. Υπάρχει διαφορά.
  4) ΔΕΝ ανταποδίδουμε τα ίδια, ποτέ, απολύτως ποτέ. Οποιος ανταποδώσει τα ίδια, π.χ. βασανίσει βασανιστές, απλώς ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ το φαύλο κύκλο της παράλογης βίας και ηθικά ξεπέφτει, ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ με τον αντίπαλό του, γίνεται φασίστας πρακτικά (ενώ θεωρητικά μπορεί να μην είναι). Μια τέτοια «λογική» οδήγησε και στην υιοθέτηση βασανιστηρίων και από τον Μπους και από την Υπερδύναμη. Σε μία περίοδο παρακμής και αυξανόμενης ασέβειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα το να ΜΗΝ ανταποδώσουμε τα ίδια, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ, καθίσταται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
  5) δεν υπάρχει 5, απλώς μου αρέσει ο αριθμός 5! χεχε 😆

  ——–
  Υ.Γ. Κατά της υιοθέτησης βασανιστηρίων από τις Η.Π.Α. δείτε το παλιό ποστ
  https://omadeon.wordpress.com/2008/04/21/bush_torture_junta/

 98. Το ζήτημα είναι όμως ότι έχουν ξεσαλώσει και σε λίγο δε θα τολμά κανείς να ξεμυτίσει απ’το σπίτι του – θα’χουμε καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφονται στο «Run Like Hell» των Pink Floyd.

 99. Ε ντάξει,
  ΑΛΛΟ το να λαμβάνουμε μέτρα,
  ΑΛΛΟ το να απειλούμε με παρόμοια…

  Πάντως ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης μου ΑΠΑΝΤΗΣΕ,
  προς το παρόν με ένα σκέτο «τι κάνεις, παλιόφιλε…» κλπ.
  και το θεωρώ
  ΠΟΛΥ απίθανο να ξέρει ΤΙ κρύβεται πίσω από αυτούς τους σαλτιμπάγκους (που προσπαθούν να πιαστούν από τη μουσική του)….

 100. κύριοι,
  ελπίζω να γνωρίζετε ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις σας που στρέφονται εναντίον μου σας κατατάσσουν στην χορεία των παρανόμων. Ως εκ τούτου παρακαλώ να ζητήσετε συγγνώμη διαφορετικά επιφυλάσσομαι να προβώ στην άσκηση των σχετικών με την έννομη προστασία δικαιωμάτων μου. γκαουλάιτερ της δημοκρατίας και ράμπο του κατά φαντασίαν αντιφασισμού με διαδικτυακές ονειρώξεις δεν πρόκειται να ανεχθώ.

 101. α επίσης τον χαρακτηρισμό «ναζιστής» σας τον επιστρέφω με τους νόμιμους τόκους. η λογόρροιά σας χαρακτηρίζεται από μια πομπώδη ναζιστική υστερία.

 102. «Κύριε» Ααρών Μνησιβιάδη,

  1) Σε εντελώς ΑΣΧΕΤΟ μπλογκ και σε ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΧΕΤΟ θέμα με τις γνωστές εμμονές σας, εκτοξεύσατε ύβρεις και συκοφαντίες σε μένα, κλαψουρίζοντας ότι «σας συκοφάντησα ως ναζιστή», κλπ. – σε αυτό εδώ το σχόλιο (βδομάδες μετά τα προηγούμενα):
  http://sarantakos.wordpress.com/2009/09/19/photohoax/#comment-10747

  2) ΔΕΝ είμαι σε θέση να… μυρίζω τα δάχτυλά μου, και να γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ τι πρεσβεύετε, ώστε να είμαι 100% σίγουρος πως είσθε ΟΝΤΩΣ ναζιστής.

  3) Αν και σας «κόβω» για επικίνδυνο και μάλλον ακροδεξιό «ταραχοποιό στοιχείο» στα μπλογκ, πρόκειται -πάντως- να διαγράψω εντός ολίγου (με strike-through font) τα αντίστοιχα προηγούμενα σχόλιά μου, κλπ. – ώστε να ΜΗ σας «αδικώ» (χαχα) ως «ναζιστή»…

  4) Βεβαίως… το μέηλ, σας που ξεκινάει με «prussia_for_ever», καθώς και οι… φιλογερμανικές απόψεις σας, σε συνδυασμό με τη ΦΑΝΑΤΙΚΗ στήριξη που προσφέρατε στο δικαίωμα του… Πλεύρη να ασχημονεί ναζιστικά, αποτελούν ΠΛΕΡΙΑ απόδειξιν ή σοβαρήν ΕΝΔΕΙΞΙΝ πως τελικά ΕΙΣΘΕ…. ολίγον ναζιστής (κατά το… «ολίγον έγκυος«). Παρόλ’ αυτά ΔΕΝ γνωρίζω ΤΙ είσθε και… σας γράφω στ’ αρχίδια μου, ΕΤΣΙ κι αλλιώς! 🙂

  5) Επειδή όμως… έχετε την κακή συνήθεια ΚΑΙ να ΨΕΥΔΕΣΘΕ. π.χ. όταν είπατε πως γράψατε ΜΟΝΟ «2 ή 3» σχόλια στο δικό μου μπλογκ (ενώ γράψατε ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ περισσότερων) ή ότι κακώς σας θεώρησα παρενοχλητή (τρολ) (ενώ παρενοχλήσατε ΚΑΙ τον φίλο μου τον Αιρετικό), ή όταν είπατε ΨΕΥΔΩΣ ότι σας απέκλεισα εδώ ΜΟΝΟ για να σας «συκοφαντήσω ως ναζιστή» , κλπ. ενώ… προέκυψε ΠΡΟΒΛΗΜΑ που δημιουργήσατε π.χ. με τις πολλαπλές ΑΥΘΑΔΕΣΤΑΤΕΣ νομικές απειλές σας, κλπ.
  …γι’ αυτό το λόγο,
  από τώρα και στο εξής,
  ΑΠΟΚΛΕΙΕΣΤΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ από αυτό το ιστολόγιο.

  Γράψατε επίσης (εδώ)…

  Τέλος του συνιστώ αν θέλει να καυγαδίσει μαζί μου να το κάνει από το δικό του ιστολόγιο, αν από την άλλη εκεί δεν ανέχεται τις παρεμβάσεις μου τότε να πάψει να ασχολείται μαζί μου και όχι να μετατρέπει ένα ξένο ιστολόγιο σε χώρο μαφιόζικου ξεκαθαρίσματος.

  ΜΑΦΙΟΖΟΣ (ΚΑΙ συκοφάντης) είσθε ΕΣΕΙΣ, «κύριέ μου»…
  αφού ΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ την επίθεση εκεί,

  Εφόσον -τελικά- έχετε ΚΑΙ δικά σας blog (π.χ. αυτό εδώ) μπορείτε (αν γουστάρετε) να μου ρίξετε… λάσπη εκ του ασφαλούς.
  Εγώ πάντως…. ΔΕΝ θα το κάνω (σε post), διότι…
  Σας «κόβω» (εύλογα) ως ανισόρροπο και ακροδεξιό δικομανή,
  και ως εκ τούτου… ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ, 🙂 «κύριέ» μου….

  Και τώρα «κύριέ» μου, μπορείτε…
  να πάτε…
  να γαμηθείτε! 🙂

  (ή να πάτε στο διάολο ΟΠΩΣ προτιμάτε). :mrgreen:

 103. Άργησες λίγο να δεις τα σχόλια του γραμματέα Τύπου του ΛΑ.Ο.ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. (Λαϊκός Ορθόδοξος Σύνδεσμος Δικομανών Σαλταρισμένων)…

 104. @Αιρετικέ
  Καλησπέρα… και thanks 🙂
  -θα τα δώ ΤΩΡΑ -χεχε- [**]
  (Αφού πρώτα «στολίσω» με strike-through font όσα υποσχέθηκα).

  [**] ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Εεε.. σόρυ, τα… «ΕΙΔΑ ΟΛΑ!» 😆

 105. Μη στολίσεις με strike-through τίποτα φίλτατε. Άλλωστε, ο Μνησιβιάδης είναι κολλητάρι με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. (αλλιώς δε θα μπορούσε να γίνει γραμματέας Τύπου).

  Ποιος είναι η προεδράρα;

  Μα ποιος άλλος;

  Ο τρισμέγιστος, υπερδιαγαλαξιακός, σούπερ-έξτρα-πεμπτοδιαστατικός αυτόφωτος αστήρ της ορθοδόξου ακροδεξιάς εθνικοσοσιαλιστικής, τριτοθεσικής διανόησης, ο ημίθεος και βάλε… Δαυίδ Περιανδρεύς!

 106. Χμμμ….
  Φουρακίζουν αμφότεροι (κατά το «Φουράκης»)
  Λιακοπουλικότεροι του ίδιου του Λιακόπουλου….

  (τα strike through έχουν ΠΟΛΛΗ πλάκα τελικά…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s