Η κυβέρνηση ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες! (The Greek government KILLS Greek Academic Libraries !)

Κόπηκε ΗΔΗ η πρόβαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά!

UPDATE: Τα ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς πρόσβαση σε διεθνή περιοδικά

Σοβαρό πλήγμα δέχεται, τελευταία, η πενιχρή (έστω) κάλυψη των αναγκών της χώρας από σύγχρονες ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.

 • Απολύονται απολύθηκαν 380 συμβασιούχοι, ΑΚΡΩΣ απαραίτητοι (και εξειδικευμένοι) εργαζόμενοι σε βιβλιοθήκες.

 • H κυβέρνηση ΣΚΟΤΩΝΕΙ την Ερευνα και ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ τις ΣΟΒΑΡΕΣ μεταπτυχιακές σπουδές, αφού… λόγω των περικοπών (ΚΑΙ των απλήρωτων συνδρομών) ΚΟΠΗΚΕ ήδη η πρόσβαση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών μας σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε πανεπιστημιακούς, ερευνητές, φοιτητές, κ.ά.

Με λίγα λόγια:

 • Το ΣΥΝΟΛΟ της ΕΡΕΥΝΑΣ στην Ελλάδα ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ από την κυβέρνηση, ενώ… φύλλο δεν κουνιέται.

Ο περιχαρής... ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ της ΓΝΩΣΗΣ Νούμερο 2. (Ο νούμερο 1 είναι ο Βεληγκέκας του Υπουργείου Παιδείας).

 • Ακούστηκε επίσης η (εύλογη) φήμη πως αυτή η ΞΕΦΤΙΛΑ έχει ΠΡΟΣΘΕΤΟ πονηρό κίνητρο την αχρήστευση της κρατικής Πανεπιστημιακής Παιδείας έτσι ώστε να… θριαμβεύσουν τα προωθούμενα ΙΔΙΩΤΙΚΑ Πανεπιστήμια. Δηλαδή… ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ σχολές (του κώλου) με διασυνδέσεις ξένων πανεπιστημίων (που «τα παίρνουν χοντρά» από πλουσιόπαιδα και ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν τις ακριβές συνδρομές σε διεθνή ερευνητικά έντυπα) θα αποκτήσουν, με αυτό τον τρόπο (δηλαδή με το ΜΑΡΑΣΜΟ της Κρατικής Πανεπιστημιακής Παιδείας)… ΤΕΧΝΗΤΗ υπεροχή. Αν αυτή η «εύλογη φήμη» σας φαίνεται υπερβολική, καλύτερα… διαβάστε ΠΡΩΤΑ το ποστ της CYNICAL «Ο Νοικοκύρης Χατζηδάκ-Αφέντης: (Η Διάλυση της Έρευνας)» (για να δείτε ΠΟΥ το πάνε το πράμα…) καθώς και το πιο πρόσφατο ποστ «Οι Καρκινοπαθείς Καταναλωτές του κ. Χατζηδάκη«.

(Είναι ένα θέμα που ήθελα να φέρω στο blog εδώ και πολύν καιρό… αλλά αγανακτούσα κάθε φορά που έβλεπα τα στοιχεία κι έλεγα «άστο, άστο γι’ αργότερα»)…

UPDATE: Για το ευρύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δείτε και το νέο ποστ

Διαβάστε ΤΙ λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι:

27η ερώτηση για τους συμβασιούχους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών

Κατατέθηκε στις 17/6/2009 η 27η ερώτηση (26 στη Βουλή και 1 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) βουλευτών για το θέμα των συμβασιούχων και της χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από τους βουλευτές του ΚΚΕ Κώστα Αλυσανδράκη, Γιάννη Ζιώγα, Κώστα Καζάκο, Εύα Μελά και Γιάννη Πρωτούλη.
Κατατέθηκε στις 19/6/2009 η 28η ερώτηση (27 στη Βουλή και 1 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) βουλευτή για το θέμα των συμβασιούχων και της χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Λεβέντη.

…Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας είναι από χθες οι 380 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, οι οποίοι αν και για σειρά ετών προσέφεραν πολύτιμο επιστημονικό έργο, απολύθηκαν στις 31 Μαΐου, αφού τότε έληξε η δράση του ΕΠΕΑΕΚ, το οποίο χρηματοδοτούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ τονίζουν με καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι είναι προκλητική, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ένταξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και στο ΕΣΠΑ, η δράση του οποίου μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτού του νέου ήθους διακυβέρνησης δηλώνουν, ότι τόσο οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως και οι εργαζόμενοι που τις στελέχωσαν να βρίσκονται πια στον «αέρα!»..

(απόσπασμα της 28ης ερώτησης στη βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Λεβέντη).

LINKS

25 comments

 1. Δεν ξέρω πώς να στο πώ:
  Δεν μου κάνει ΚΑΜΙΑ εντύπωση !
  Ούσα τόσα χρόνια μέσα σ’αυτό που λέγεται τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα έχω δεί όλα (που τα ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ), και τούτοι δώ, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο.
  Είτε αρέσει σε κάποιοιους είτε όχι,
  τα πάντα παίχτηκαν το 1990-2002 (Μπολώνιες, ένταξη των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα στα GATS κλπ. κλπ)
  Τώρα ψιλο-διαχείρηση γίνεται και μικρο-εφαρμογές.
  Το φύλλο που λές έπρεπε να είχε κουνηθεί τότε,
  όταν ουρλιάζαμε για όλα αυτά.
  Τώρα είναι πολύ αργά !!

  Δες κι αυτό.
  http://anoixtosxoleio.wordpress.com/2009/04/04/edu/

 2. Σε ευχαριστώ πάντως Enfant.
  (κι εγώ το ήξερα εδώ και καιρό… απλά εξοργίζομαι και με το ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ, σε μία εποχή… ΑΝΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ… να πάμε ΤΟΣΟ πίσω…)

  (προσθέτω το σύνδεσμο που έδωσες στο ποστ).

 3. Σου λέω το θέμα έχει κλείσει δέκα ακριβώς χρονια πριν.
  Επί σοσιαλισμού, και με το πενταετές (2000-2006) που είχε βγάλει το πασοκ για τα πανεπιστήμια.
  Τα πανεπιστήμια εμπίπτουν πλέον στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στα General Agreement on Trade in Services (GATS).

  Βλ. :
  http://en.wikipedia.org/wiki/GATS

 4. Είναι μεγάλη κουβέντα.
  Σε άλλες χώρες υπήρξαν κάποτε λαμπρές βιβλιοθήκες,
  που όσο και να συρρικνώνονται σήμερα,
  λόγω αποστρατείας του δημόσιου
  εις όφελος του ιδιωτικού
  κάτι πάντα (θα) μένει.
  Εδώ τα ξέρεις…
  Για να μη σου πώ πως το εδώ είναι αρμοδιότητας Zalmoxis.

  Τη διάβασες τη μεταφρασμένη εισήγηση ?

 5. Ναι, ΜΟΛΙΣ τη διάβασα, την εισήγηση…
  ΑΡΚΕΤΑ κατατοπιστική. Πάντως έχω ακόμη πολλά ερωτήματα.

  Θα… ειδοποιήσω τον Zalmoxis (αν δεν το είδε ήδη το ποστ).

 6. Ααα… μάλιστα! χεχε ΕΙΔΙΚΟΣ πράγματι, για πραγματείες τέτοιες, ο Zalmoxis.

  Στο μεταξύ πρόσθεσα και λινκ στο ποστ της CYNICAL

  Ο Νοικοκύρης Χατζηδάκ-Αφέντης: (Η Διάλυση της Έρευνας)
  http://e-cynical.blogspot.com/2009/06/blog-post_18.html

  -το οποίο δειχνει ΑΛΛΕΣ μεθοδεύσεις, παρόμοιες.

  (έπεται συνέχεια)

 7. «αχρήστευση της κρατικής Πανεπιστημιακής Παιδείας»

  Ασε Omadeon εδινα σημερα πληροφορικη, και μπηκα καταλαθος στην αιθουσα που δινανε κοινωνιολογια. Ηταν λες και μπηκα σε πλοιο με μεταναστες απο την Μικρα Ασια. Στα πατωματα τους εβαζαν να γραφουν ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, for God’s sake. Αν θελουν καποιοι να απαξιωσουν τα ελληνικα πανεπιστημια το μονο που εχουν να κανουν πλεον ειναι να τα γκρεμισουν, φοβαμαι.

 8. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά οι σχολές που θα υποφέρουν περισσότερο απο αυτά τα μέτρα είναι οι σχολές που θ’ αφορούν τις θετικές επιστήμες. Είναι οι σχολές οι οποίες δεν πρόκειται να υποκατασταθούν από τον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν παράγουν έρευνα που θα τεθεί σε εφαρμογή.

  Ο Αθανάσιος Πάριος τώρα δικαιώνεται.

 9. @Dennis,
  σοβαρά, εεε?

  Αχαααα….

  Μπήκε στο ποστ και η… ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ με τα γυαλιά,αυτό το ΧΑΜΕΡΠΕΣΤΑΤΟ, ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ και ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ανθρωπάκι, που κραδαίνει περιχαρής το πιστόλι του… (που βρήκα στο νέο ποστ της CYNICAL).
  χμμμ…. ΠΩΣ τον λένε, είπαμε? 😉

  !!!

 10. @Πυγοσκελίς
  Ω ΝΑΙ, αααν το πρόσεξα, λέει? ΠΡΩΤΕΣ αυτές σίγουρα (οι σχολές θετικών επιστημών).

  Κανονικά, σε άλλες χώρες ΚΑΤΙ υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, ή αλλού, που κάααπως να αναπληρώσει. Σε μας, η μη-πρόσβαση σε science / technology papers είναι ΘΑΝΑΤΟΣ χωρίς καμμία θεραπεία, για τις ΘΕΤΙΚΕΣ επιστήμες κυρίως.

  Συγκεκριμμένα εγώ ο ίδιος άρχισα να στερούμαι την πρόσβαση σε ΑΚΡΩΣ σημαντικά computer science papers.
  (που προμηθευόμουν μέσω γνωστού μου σε βιβλιοθήκη).

 11. Οι θετικές επιστήμες πλήττονται πρώτες και χοντρά,
  αφού αν δεν συνδεθούν με τις εταιρείες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να τις αναλάβουν τα ιδιωτικά ιδρύματα.
  Οι θετικές κοστίζουν: εργαστήρια, εξοπλισμόες, βιβλιοθήκες απόλυτα ενήμερες, λίγοι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευτή κλπ.
  Με λίγα λόγια, ακριβό σπορ.
  Οι άλλες, θεωρίες, ψυχολογίες, παραψυχολογίες, είναι φτηνές και δεν έχουν και απαιτήσεις για επαγγελματική απόκατάσταση.
  Αυτά για αρχή.
  Αλλά, είπαμε …

 12. Πρωτίστως η χώρα μας πάσχει από ανυπαρξία έρευνας, ΕΤΣΙ κι αλλιώς, ακόμη και στη βιομηχανία. Εχει το χαμηλότερο ποσοστό επένδυσης / δραστηριότητας στην έρευνα, στις επιχειρήσεις, από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. (νομίζω).

  Καινοτομίες ελάχιστες ή ανύπαρκτες, εξάρτηση από ξένο λογισμικό και ξένα τεχνικά μέσα, οργάνωση τύπου άρπα-κόλλα στις επιχειρήσεις, ΟΛΑ αυτά ΜΑΖΙ με το χάλι των βιβλιοθηκών.

  Επειδή μερικοί ίσως νομίζουν πως… κοροϊδεύω, όταν λέω ότι έπληξε κι εμένα η μη-πρόσβαση στα papers, ας ρίξουν και μια ματιά εδώ: http://prologsource.wordpress.com
  (δεν το λέω για σένα, Hypericum Perforatumen). Tο πιο τελευταίο ποστ εκεί αφορά project με ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη πρόσβασης σε papers του Ι.Ε.Ε.Ε. του Α.C.M. journal κλπ.

 13. Το θέμα της πρόσβασης σε επιστημονικά περιοδικά είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ειδικά η έρευνα σε Engineering θέματα είναι κυριολεκτικά πεθαμένη χωρίς πρόσβαση σε IEEE και ACM. Εν τω μεταξύ τα χρήματα που απαιτούνται είναι αστεία , και είναι πολύ πιο οικονομικό να παρέχεις κεντρικοποιημένα ηλεκτρονική πρόσβαση παρά να πληρώνεις πολλαπλά hard copies στις βιβλιοθήκες (για να αντικρούσω το γελοίο επιχείρημα μερικών). Είμαι βέβαιος ότι η αγραμματοσύνη και η ανικανότητα των πολιτικών μας είναι τέτοια που σίγουρα δεν έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος – ότι για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ακυρώνουν στην ουσία τη μία από τις δύο βασικές κατευθύνσεις του ελληνικού ακαδημαϊκού χώρου (δηλαδή την έρευνα).

 14. Σχετικά με την πρόσβαση στα 9.000 ηλεκτρονικά περιοδικά, αντιγράφω από το site του HEAL-LINK:

  O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) πληροφορεί την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΕΠΘ, ολοκληρώθηκε η ένταξη του έργου της οριζόντιας δράσης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών «Έρευνα και καινοτομία στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες», με επισπεύδον ίδρυμα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποτέλεσμα της θετικής αυτής εξέλιξης θα είναι η υπογραφή των συμβάσεων με τους εκδότες/παρόχους ηλεκτρονικής πληροφόρησης, η σταδιακή αποκατάσταση της πρόσβασης στα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά και η έναρξη των υπόλοιπων υποέργων που προτάθηκαν.
  Ο Σ.Ε.Α.Β. θα ήθελε να ευχαριστήσει το σύνολο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας για τη συμπαράσταση και την άμεση κινητοποίησή του. Η συλλογή μέχρι σήμερα 10.382 υπογραφών διαμαρτυρίας για τη διακοπή της πρόσβασης στα 9.000 περιοδικά, λόγω των καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση του έργου, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της δράσης και την αναγκαιότητα διαφύλαξης και συνεχούς στήριξής της.

  Οπότε στο άμεσο μέλλον η πρόσβαση σε αυτά θα αποκατασταθεί.
  Σχετικά με τις συμβάσεις των εργαζομένων στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, το υπουργείο έδωσε την έγκρισή του για να προκυρηχθούν ξανά 287 από τις 380 θέσεις, για διάστημα 8 μηνών. Το τι θα γίνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τι θα γίνει μετά την συμπλήρωση και αυτών των 8μηνίτικων συμβάσεων δεν τους ενδιαφέρει. Δηλαδή για άλλη μία φορά γρεφειοκρατία, προχειρότητα (για να μη πω τίποτα χειρότερο) και μπαλώματα. Φυσικά τα προβλήματα θα συνεχιστούν με τέτοια λογική και πρακτικές.

 15. Υ.Γ.
  Και το κακό νέο (τελευταία σου παράγραφος) «μία από τα ίδια»…

  Τουλάχιστον να ΞΑΝΑ-υπάρξει πρόσβαση στα έντυπα, κάαατι είναι κι αυτό

 16. Αν τους ενοιαζε πραγματικα το προβλημα θα το ειχαν λυσει KnowDame. Για δες με τι ταχυτητα και ελλειψη γραφειοκρατιας κουκουλωνονται τα σκανδαλα. Προφανως ο πατερναλισμος και η γραφειοκρατεια απευθυνονται μονο στον απλο πολιτη, για το …καλο του παντα βεβαια συμφωνα με τους ηγετες μας.

  Παλι καλα που υπηρξε μια κινητοποιηση πανω στο θεμα τουλαχιστον. Μετα απο 8 μηνες βλεπουμε…

 17. @Hypericum
  ΠΟΛΥ σημαντικό και ανησυχητικό το νέο σου…
  Αντιγράφω τον τίτλο για όσους βαριούνται να κάνουν «κλικ»

  Fox to Guard Henhouse?
  Former Monsanto VP May Be Named To Head FDA Safety Working Group

  Δηλαδή… ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ εταιρείας (μεταλλαγμένων) «Monsanto» μπορεί να χρισθεί Αρχηγός της «Επιτροπής Ερευνας Ασφάλειας Τροφίμων» (FDA) στις Η.Π.Α.

  ΠΑΛΙ καλά που λόγω… παγκοσμιοποίησης ψηφιακής (δηλαδή διαδικτύου) το μαθαίνουμε…
  ΑΝ μπορούσαμε κιόλας κάτι να κάνουμε, καλά θα ήταν….

  Αλλά… ΞΕΧΑΣΑ, ΟΛΑ μας τα προβλήματα θα λυθούν με μαγικό τρόπο, όταν επανέλθουμε στην Παραδεισένια Κατάσταση των ΑΓΑΘΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ, δηλαδή εθνών που… πέταξαν έξω όλους τους ξένους, και ανθίστανται σε κάθε παγκοσμιοποίηση, οπότε η Monsanto απλώς θα σβήσει κάτω από την Ακτινοβολία της Εθνικής Κουλτούρας στη χώρα της, σε έναν πλανήτη Ευτυχισμένο, εν μέσω του «Vive la Difference Nationale»

 18. (OK, τόσο εγώ όσο και η Hypericum είμαστε ολίγον off-topic… ΘΑ γίνει ποστ για το θέμα Ντέννις, μην ανησυχείς…)

 19. Προσωπικά το όλο θέμα μου μοιάζει σαν ένας κατάδικος θανατοποινίτης που προσωρινά παίρνει αναβολές εκτέλεσης της καταδίκης του.

  Ακόμα και τα περιοδικά θα πληρωθούν από το επόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα (που δεν ξεκίνησε ακόμα) της ΕΕ και που μέχρι τώρα η κυβέρνηση αρνιόταν (παρόλες τις διαμαρτυρίες εδώ και μισό χρόνο από βιβλιοθηκονόμους και κάποιους βουλευτές) να συμπεριλάβει τις βιβλιοθήκες σε αυτό. Το αυτονόητο να πληρωνονται τα περιοδικά από τον τακτικό προϋπολογισμό, είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση.

  Για τους βιβλιοθηκονόμους και εργαζόμενους στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, το όλο θέμα προκαλεί πόνο και απίστευτη πίκρα. Όταν ξεκίνησαν τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ το 1996, πήραν αποθήκες (γιατί μόνο αποθήκες μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τότε τις βιβλιοθήκες) και τις μετέτρεψαν με πολύ δουλειά και μεράκι σε σύγχρονες βιβλιοθήκες. Το πότε θα ξαναγυρίσουν στην προηγούμενη κατάσταση εξαρτάται τελικά από έως πότε θα καταφέρνουν να χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Άλλη μία αναβολή έως το 2013.

 20. Ελαφρώς (αλλά όχι τόσο) άσχετο…

  «Επιστροφή στο παρελθόν: σταματούν το WiFi στην πλατεία Συντάγματος»
  http://www.tvxs.gr/v15903

  To WiFi της πλατείας Συντάγματος είναι το πιο επιτυχημένο hot spot σημείο ασύρματου Internet στην Αθήνα και η βιτρίνα της ψηφιακής Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες. Στα τρία χρόνια που λειτουργεί έχουν πραγματοποιηθεί πάνω απο 210,000 συνδέσεις. Αλλά η κυβέρνηση το καταργεί και ο Δήμαρχος σιωπά.

  Το θέμα ανακίνησε ο blogger Στάθης Χαϊκάλης… καταλήγοντας:

  Στους επόμενους μήνες, θα «σιγήσουν» αρκετά έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς οι περικοπές του κόστους της κρατικής μηχανής, αλλά και οι σχεδιασμοί ενόψει των επομένων εκλογών, θα επιβάλλουν να αναζητηθεί η ικανοποίηση αιτημάτων διαφόρων παραγόντων, κάτι που δεν ευνοεί την υποστήριξη υφισταμένων υπηρεσιών…

  Η ουσία είναι ότι το πρόγραμμα σταματά επειδή τελειώνουν τα κονδύλια από τα ευρωπαικά προγράμματα για την «Κοινωνία της πληροφορίας». Κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με το γεγονός ότι η ψηφιακή εικόνα της Αθήνας θα πρέπει να διατηρηθεί και μετά το τέλος των κονδυλίων. Αλλωστε το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησε το πρόγραμμα «Κοινωνία της πληροφορίας» ήταν, πέρα από την εξοικείωση των πολιτών, να βάλει τα θεμέλια μιας ευρυζωνικότητας που (θα έπρεπε να) αποτελεί το μέλλον της χώρας.

 21. Αύριο ή μεθαύριο θα τους κράξω τρελά. Δεν έχουν λεφτά λέει; Να τραβήξουν κατασχέσεις περιουσιών σε όσους έφαγαν δημόσιο χρήμα και να φορολογήσουν το κηφηναριό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s