Holocaust Denial, Roger Garaudy, μιμητές του ZeitGeist… (παρανοϊκές ιδεοληψίες σερβιρισμένες μαζί με αλήθειες)

Peaceful message from British Muslims
Image by lakerae via Flickr

Ισλαμοφοβία και Τζιχάντ αλληλοτροφοδοτούνται. Θλιβερότατο περιστατικό, αυτό που αναφέρει η Enfant De L’ Haute Mere, αλλά -μακροπρόθεσμα- ανησυχητικά είναι κι άλλα πράματα…

Οι πιο πολλές αραβικές χώρες έχουν αγκαλιάσει τελείως άκριτα τον αρνητή του Ολοκαυτώματος Ροζέ Γκαρωντύ. Το Ιράν μάλιστα πλήρωσε μέρος του προστίμου (40 χιλιάδες δολλάρια) που του επέβαλλε η Γαλλία για βιβλίο που έγραψε το 1996, στο οποίο αρνείται ότι υπήρξαν θάλαμοι αερίων στο Αουσβιτς. Επίσης ιδρύθηκε επιτροπή μουσουλμάνων νομικών συμβούλων και δικηγόρων για την προστασία του! Εχοντας μάλιστα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου του, που είναι και on-line (ΕΔΩ) …αμφιβάλλω αν ο απληροφόρητος αναγνώστης έχει τρόπο να αντισταθεί στη σαγήνη του.

Χρειάζεται πολύ περισσότερη γνώση (και διασταύρωση στοιχείων π.χ. από ΕΔΩ) για να καταλάβει κανείς, ότι στον μουσουλμάνο Γάλλο Μαρξιστή Ροζέ Γκαρωντύ θα ταίριαζε μόνο η εξής ευχή:

 • Καλά (ροζέ) κρασιά! 🙂

Μάλιστα ο Νασράλα, ο ηγέτης της Χεσμπολάχ, μνημόνευσε τον Ροζέ Γκαρωντύ (το 2006) σε πύρινους λόγους του, λέγοντας πως “ο μεγάλος φιλόσοφος απέδειξε πως το Ολοκαύτωμα ήταν ένας μύθος”. Αυτό, το “απέδειξε”, θεωρείται σαν δεδομένο, πλέον, συμπαρασύροντας τους περισσότερους Αραβες σε συμπαράταξη με Αρνητές του Ολοκαυτώματος, κάποιους… ΚΑΘΟΛΟΥ καλούς και έντιμους «κυρίους»! (παντού υπάρχει ένας… Μύθος!). Π.χ.

KKK_holocaust_a_zionist_hoax

Ε, αν αυτό (η Αρνηση του Ολοκαυτώματος) βοηθήσει τους Παλαιστίνιους ή… -κάποτε- σταματήσει το Ισραηλινό απάρτχάϊντ εναντίον τους, εγώ θα γίνω Κινέζος αστροναύτης. ΜΟΝΟ πιο πολύ μίσος και δεινά θα φέρει…

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, αλλά ελάχιστα γνωστό:

 • Σαν να μου φαίνεται πως η Μέση Ανατολή καίγεται (εν μέρει) χάρις στα… καμμένα μυαλά ενός Γάλλου φιλοσόφου:

Ο Γκαρωντύ είχε ανέκαθεν ανάγκη… μπαμπάδες στον ουρανό. Αντιστασιακός Γάλλος Μαρξιστής, γόνος αθέων και καθολικών (μαζί) σε ηλικία 14 ετών έγινε προτεστάντης και στη συνέχεια κομμουνιστής. Κάποτε όμως τσακώθηκε με το ΚΚ Γαλλίας (όπου ανήκε) γιατί αποκήρυξε την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία. Μετά, λόγω ανασφάλειας που ένιωσε (πεταμένος σαν στιμένο λεμόνι έξω από το κόμμα) προσπάθησε να συνδυάσει Μαρξισμό με Καθολικισμό. Ε, ΔΕΝ τα κατάφερε, κι έτσι έπιασε μετά το Ισλάμ (μπαμπάς εδώ, μπαμπάς εκεί, ΠΟΥ είναι ο μπαμπάς? Νάτος, Αλλάχ-ου-ακμπάρ!) …κι έτσι, πιο πρόσφατα ο αρχηγός της Χεσμπολάχ αναφέρθηκε πάλι στο “δεδομένο” ότι (τάχαμου) «το Ολοκαύτωμα ήταν μύθος», το οποίο είπε πως “απέδειξε” ο μέγας φιλόσοφος Γκαρωντύ, και… λόγω του οποίου δεν θα έπρεπε (κατά τη γνώμη του) οι μουσουλμάνοι να αφήσουν ατιμώρητο τον Σαλμάν Ρούσντι, η… ΜΗ-εκτέλεση του οποίου (!!!) προκάλεσε (είπε) χειρότερα δεινά (δηλαδή… προσβολές κατά του Μωάμεθ, τίποτε άλλο)!

Εμπεδώστε δηλαδή, το εξής:

 • ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ θεωρείται (από τον Νασράλα) πως… θα είχαν σταματήσει οι «προσβολές» κατά του Προφήτη Μωάμεθ, αποκλειστικά λόγω ΦΟΒΟΥ να μην πάθει κανείς τα ίδια με τον Salman Rushdie! (Χαρά στο κουράγιο του… άθεου Noam Chomsky που τούσφιξε το χέρι κάποτε με αλληλεγγύη)

E, ΑΥΤΗ είναι η “λογική” που επικρατεί – δηλαδή “σκοτώστε τον κι όλα θα πάνε καλά. Ορίστε τα:

Ω, ναι, ναι, ναι. Επρεπε να εκτελεστεί ο Ρούσντι. Εκτελέστε τους όλους, τους άθεους, και εμπιστευτείτε… τίμιους θεούσους, μη-ρατσιστές με βούλα. Π.χ. το σημερινό Πάπα, γνωστό και για τις (θεάρεστες) μακροχρόνιες επαγγελματικές του αρμοδιότητες να συγκαλύπτειπαιδεραστές Καθολικούς ιερείς!

Salman Rushdie
Salman Rushdie, via Wikipedia
Salman Rushdie, via Wikipedia
 • Εκρηκτικό είναι το αναδυόμενο μείγμα μεταλλαγμένου… νεοναζισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας (από τη μία μεριά) και ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΥ -πλέον- ισλαμικού εξτρεμισμού (από την άλλη) που… θεωρεί δικαίωμά του να δολοφονεί όσους θίγουν τον Προφήτη.

Τώρα…

– Είδατε κι εσείς, ένα συναρπαστικό ντοκυμαντέρ (google-video) με τίτλοZeitgeist: Addendum”;

Ε, εγώ το είδα και… τσίμπησα ελαφρώς (τότε) να πιστέψω τις καλές προθέσεις ενός ηλικιωμένου άντρα που μιλάει με ύφος αγαθού Πατριάρχη και Οικο-Γκουρού στο τέλος (δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του…) Αυτός ο καλός-κ-αγαθός γηραλέος «Μεσσίας» έκανε κήρυγμα Οικολογικό και αντι-ΝεοΤαξικό (χαχα), κι έτσι… έβαλα τότε την οργάνωσή του (με τα όμορφα μεγάλα λόγια) μέσα στα links του blog μου. Ε, σήμερα την ξήλωσα. -Γιατί;

UPDATE: κριτική για τον άνθρωπο αυτό (Jacques Fresco) και την οργάνωσή του, έχει εκφράσει πολύς κόσμος, π.χ.

http://flog.flamesong.com/labels/Venus-Project.html

Οπωσδήποτε πρόκειται για ιδέες ΚΑΙ αμφιλεγόμενες ΚΑΙ πολύ ενδιαφέρουσες.

Είχα κάνει ΛΑΘΟΣ, όμως. Δύο ακραίες ιστοσελίδες που βρέθηκαν σε ένα site παρόμοιο (και σε ιδέες) με το original Venus Project, ΔΕΝ έχουν -τελικά- καμμία σχέση με το ίδιο. Αποτελούν τμήμα μιας άλλης οργάνωσης (που μιμείται το venus project) και φέρει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τίτλο «Venus Project» (δείτε και τα σημερινά σχόλια, π.χ. Ιουλίου 12th, 2009 στο 10:07 και Ιουλίου 12th, 2009 στο 11:39 ).

(Θα γίνουν και άλλες διευκρινίσεις… )

Προχθες το βράδυ ανακάλυψα πως η ΑΛΛΗ οργάνωση ίδια αυτή οργάνωσηVenus Project” που ΜΙΜΕΙΤΑΙ το «Venus Project» του Jacques Fresco, είναι ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ πολύ επικίνδυνων και ακραίων ιδεοληψιών, π.χ. μπόλικη Αρνηση του Ολοκαυτώματος (με πύρινο άρθρο που διακηρύσσει ότι “δεν υπήρξαν ποτέ θάλαμοι αερίων στο Αουσβιτς”) και με μπόλικη λάσπη κατά έντιμων ανθρώπων, όπως ο Noam Chomsky, τον οποίο χαρακτηρίζει “πράκτορα της CIA και του… διεθνούς… Σιωνισμού” (Ω ναι ναι ναι… ΑΝ ΕΙΝΑI ΔΥΝΑΤΟΝ !)

Δείτε δείγμα ΕΔΩ (περί Noam Chomsky).

Εχει και άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ ολκής, όπως π.χ. (Αρνηση ότι υπήρξαν θάλαμοι αερίων). Ε, μη μου πείτε ότι δεν ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαγηνευτικό! Ομως… είναι ΨΕΜΑΤΑ.

 • Η πλάκα είναι… ότι το video » Zeitgeist: Addendum» είναι -νομίζω- εξαιρετικά καλό και κατατοπιστικό – για θέματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία, το τραπεζικό σύστημα (και τις απάτες του), κλπ.

 • Μόνο που… το Zeitgeist: Addendum περιέχει επίσης (σε μικρές και ελεγχόμενες δόσεις) και μία υποχθόνια, ανατριχιαστική προπαγάνδα (ΟΧΙ, απλώς περιέχει υπερβολές και στήριξη σε συνομωσιολογίες τύπου Alex Jones).

 • Οι σωστές ιδέες του είναι το «τυράκι«, για να μπείτε σε μία ΠΑΓΙΔΑ (και δεν είναι… μικρό τυράκι, είναι μεγάλο κεφάλι, νοστιμότατο!… 🙂 )

 • Παρομοίως Το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ «Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής«, έχει και πολλές αλήθειες.
 • Ανάμεικτες -όμως- και με μεγάλες ανακρίβειες ή χονδροειδή ψέματα (για τα οποία ο συγγραφέας καταδικάστηκε από Γαλλικό δικαστήριο)….

Σαν συμπέρασμα, όσοι (ανυποψίαστοι) νομίζουν ότι την πιο μεγάλη δύναμη στον κόσμο την έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ είδος κροίσων, κάνουν λάθος. Δεν είναι μόνο οι «Μπίλντερμπεργκ», ή οι βαθύπλουτοι Εβραίοι τραπεζίτες (Ρότσιλντ κ.ά.), ούτε μόνο οι Τεξανοί Πετρελαιάδες και οι έμποροι όπλων. Είναι και άλλοι, κάποιοι βαθύπλουτοι διαπλεκόμενοι που οι ίδιοι… εξαπολύουν πύρινα λόγια κατά της “Νέας Τάξης” (ή κατά της μετανάστευσης) αλλά οι ίδιοι αποτελούν σημαντικό και δυνατό οργανικό τμήμα της Διεθνούς Ολιγαρχίας.

…Π.χ. μια περίεργη… διεθνής Λερναία Οργάνωση, που έστειλε και στην Ελλάδα έναν (διορισμένο άνωθεν σαν «τομεάρχη Βαλκανίων») νεαρό Έλληνα, αναρριχώμενο επαγγελματία Δημοσίων Σχέσεων με «αντι-ΝεοΤαξικές» ιδέες (δείτε μια παλιά συζήτηση με τον ίδιο ΕΔΩ).

Απόσπασμα σχολίων:

Για αυτούς ΕΔΩ δουλεύει ο κ. Μιχαλέτος?
http://www.worldsecuritynetwork.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Security_Network_Foundation

Και αν ΝΑΙ, αναζητώ απωλεσθέντα σχόλια σε μπλογκ για ορισμένα στοιχεία περί της εταιρείας του.

Να και ο αρχηγός…
http://www.worldsecuritynetwork.net/tolerance/team.cfm

Ωραίος ο αρχηγός. Αντί να χαλάει λεφτά σε… παρανοϊκές θεωρίες στην Ελλάδα, δεν μας… δίνει μερικά, να κάνουμε καμμιά… Συναιτεριστική Αναρχική Εταιρεία της προκοπής? α χα χα χα…

@σατυρικέ,
ΝΑ και ο… αρχηγός του αρχηγού του… τοπικού μας αρχηγού:
http://www.worldsecuritynetwork.net/fritzkraemer/index.cfm

Ωραίος ο νέος, αλλά και ο παλιός είναι… αλλιώς.

Σύμβουλος του Πενταγώνου, μιλάμε, ΟΧΙ παίξε-γέλασε !

ε, άμα σκάσουν από τα πολλά λεφτά, να μας τα ΣΚΑΣΟΥΝ, ΕΝ ΨΥΧΡΩ, για να ξαλαφρώσουν (Μη βαρύνουν απ’ το πολύ φαί).

Ενώ εμείς οι μη-βίαιοι συναιτεριστές αναρχικοί, θα οργανώσουμε τους πιτσιρικάδες να ΜΗ σπάσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ τζάμι ™ – Aleka Papariga.

Θα τους βάλουμε ΟΛΟΥΣ σε συναιτεριστικές αντι-εξουσιαστικές εταιρείες.

Και τη Βουλή δεν θα την πειράξουμε ΚΑΝ, απλά θα την… αχρηστεύσουμε !

Προσφέρουμε 30% σε επενδυτές. Το 60% είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Τα αυτοκίνητα των διευθυντών ΔΕΝ θα είναι μεγαλύτερης αξίας από το διπλάσιο της αξίας των αυτοκινήτων κάθε εργαζόμενου – συναιτέρου. Επιπλέον, κανονίζουμε leasing. Συμφέρει ΠΟΛΥ περισσότερο από την αγορά αυτοκινήτου εν Ελλάδι, και γενικότερα ίσως. ΝΑ ένας λόγος που και η ηρωϊκή Αμερικάνικη αυτοβιομηχανία νοσεί και καταρρέεει. (χεχε)


References:

Reblog this post [with Zemanta]

190 comments

 1. Γεια σου Omadeon

  δεν ξερω , και γω ετρεφα μεγαλη καχυποψια για το κινημα Zeitgeist, με την εννοια οτι ξεφυτρωσε απο το πουθενα, και αμεσως κατεκλυσε τον κοσμο με παραρτηματα, τοπικες οργανωσεις και μια αραδα βιντεο. Αναμφιβολα ολη αυτη η ιστορια στοιχιζει παρα πολλα χρηματα και ενα οργανωτικο επιτελειο απο πισω επαγγελματιων. Ειδα οτι ανηκουν σε καποιο venus project που επειδη μοιαζει τοσο απολιτικο, στην αρχη το κατεταξα σε οργανωση New Age. Αλλα συνηθως τα New Age κινηματα δεν ειναι αθωα και εχουν ποικιλες διασυνδεσεις στην κορυφη τους.

  Τελος παντως χαρηκα πολυ που επιβεβαιωσες τις υποψιες μου.

 2. Και ως γνωστόν το Zeitgeist ήταν το pet video που είχε υιοθετηθεί και προωθηθεί από σωρεία ελληνικών ιστολογίων – αναρωτιέμαι γιατί.

 3. Αγαπητοί Abravanel και Cynical
  Με χαρά σας βλέπω στο μπλογκ μου…

  ΕΤΣΙ είναι, την… πάτησα κι εγώ.
  Παθών και μαθών (χεχε).

 4. Ο καλύτερος τρόπος να περάσεις την παραπληροφόρηση, ή την προπαγάνδα σου, είναι να ανακατέψεις ολίγη ή μπόλικη αλήθεια με αυτά που θέλεις να περάσεις, ώστε οι θεατές / ακροατές / αναγνώστες, να τα καταπιούν αμάσητα.

  Ο Peter Joseph (δημιουργός των Zeitgeist, ανήκει στην ίδια κατηγορία παραπληροφορητών όπως ο Alex Jones. Αυτοί οι δύο μάλιστα, είχαν πλακωθεί στην εκπομπή του δεύτερου προς τέρψη του φίλαθλου κοινού.

  http://leavingalexjonestown.blogspot.com/2009/03/thoughts-on-zzzzz-day.html

  Το σάιτ του ακροδεξιού Τεξανού (κολλητού του David Icke με τις εξωγήινες σαύρες που μας κυβερνούν)…
  http://www.prisonplanet.com/

 5. Φίλτατε Polsemannen
  ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ ακριβώς έχουν τα πράματα.

  Κι είσαι κι από τους λίγους που τα ψυλλιάστηκαν σωστά,
  όπως και (ελπίζω)… η αφεντομουτσουνάρα μου.

  Ομως ΔΕΝ σε… λιβανίζω, ούτε περιαυτολογώ.
  Διότι… ΘΛΙΒΕΡΗ είναι η μοίρα μας, νάμαστε τόσο ΛΙΓΟΙ.

 6. Υ.Γ.
  Και μέχρι χθες το βράδυ, ήμουν κι εγώ σκέτος «μπέεεε, maan», [**]

  -ΜΑΖΙ με το… κοπάδι (όσον αφορά το ZeitGeist Addendum). 🙂

  —-
  [**] «μπέεε, maan» = Αυτο-προσδιορισμός μαύρου προβάτου στο Harlem. 😆

 7. Εδώ που τα λέμε μέχρι και ο Καρατζαφιόζης πετάει κάνα σωστό καμιά φορά, διότι όσες μαλακίες και να πετάς με ρυθμό πολυβόλου, όλο και κάνα σωστό (κατά λάθος) θα πετύχεις.

  Όμοια, αν κάποιος λέει κατά βάση σωστά πράγματα, όλο και κάποια βλακεία, αραιά και που. θα πετάξει.

  Ουδείς αλάνθαστος και ουδείς απόλυτος μάλαξ.

  Απόλυτα, εκτός από τους 0 βαθμούς Κέλβιν και την ταχύτητα του φωτός (αυτό σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας) δεν υπάρχουν.

  Και για να λέμε και την αλήθεια, την πρώτη φορά που είδα το Zeitgeist μου άρεσε, διότι έδειχνε κάμποσα αληθή πράγματα, (Το πως οι παλιές λατρείες του ήλιου και άλλα παγανιστικά στοιχεία είναι ενσωματωμένα στις 3 θρησκείες της ερήμου π.χ.) και καμπόσες αναπόδεικτες υπερβολές.

  Στο δεύτερο, με το Venus project, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια…

  ΕυχαρισΘώ για το λιβάνισμα, πρέπει να λιβανιζόμαστε μεταξύ μας, μη μας λένε και οι παπάδες «αλιβάνιστους»! 😛

 8. Φυσικά, το είχα ανεβάσει επίσης. Με ψυχρό βλέμμα όμως, να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του. Εκεί προς το τέλος, χάλαγε η μαγιονέζα, από όσο θυμάμαι…
  Μπράβο για το θυελλώδες ποστ σε ρυθμό… ροκ! 😀

 9. ~~pølsemannen, αυτό που γράφεις:
  «Ο καλύτερος τρόπος να περάσεις την παραπληροφόρηση, ή την προπαγάνδα σου, είναι να ανακατέψεις ολίγη ή μπόλικη αλήθεια με αυτά που θέλεις να περάσεις, ώστε οι θεατές / ακροατές / αναγνώστες, να τα καταπιούν αμάσητα.» το εφαρμόζει -ακόμα!!!- ο Προφήτης τηλεπλασιέ. Το ΕΡΣ για άλλο λόγο του έβαλε πρόστιμο, όχι για τις παπαριές. Ημαρτον!!!

 10. @Rodia
  θενκς, Προσπάθησα να το κάνω σε ρυθμό… trance
  αλλά δεν πήγαινε, κι έτσι έμεινε στο Islamic Rock ! 🙂

 11. Επανέρχομαι σε μία ερώτηση του Abravanel:

  Και ως γνωστόν το Zeitgeist ήταν το pet video που είχε υιοθετηθεί και προωθηθεί από σωρεία ελληνικών ιστολογίων – αναρωτιέμαι γιατί.

  χμμμ… Ας μην κρυβόμαστε από το δάχτυλό μας. Ο,ΤΙ μαλακία περιέχει έστω και αμυδρά αιχμές «κατά του Σιωνισμού» έχει εξασφαλισμένη τη δημοφιλία στην Ελλάδα, όπου (αντί του παραδοσιακού και «άρειου» αντι-σημιτισμού) φαίνεται πως ισχύει ένας άλλος, πολύ ιδιότυπος «Ελληναράδικος αντισημιτισμός» βασισμένος τόσο σε διεθνή αριστουργήματα αντι-παγκοσμιοποιητικής παράνοιας «κατά του σιωνισμού», όσο και σε έναν περίεργο διακαή Εθνικό Πόθο να νικηθούν επιτέλους οι (ΔΗΘΕΝ) «προαιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού» Εβραίοι που «θέλουν να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας»…

  Αυτός είναι και ο λόγος που έχω σχολιάσει αρκετές φορές και στο μπλογκ του Abravanel, όποτε βλέπω κάναν ακραιφνή Ελληνα Supremacist – αντισημίτη να αραδιάζει τις μπούρδες του εκθέτοντας και τους υπόλοιπους σαν να είμαστε (οι μη-Εβραίοι Ελληνες)… Λιακοπουλικότεροι του Λιακόπουλου.

 12. Επίσης… ΠΟΛΥ ανησυχητικό θεωρώ (πλέον) το γεγονός ότι αυτό το αρκετά εκτεταμένο «Zeitgeist Madness» που κυρίευσε (πράγματι) πολλά Ελληνικά μπλογκ, ΔΕΝ σταμάτησε μόνο εκεί αλλά τροφοδότησε και… ολόκληρο σύλλογο δραστηριοτήτων «πολιτιστικού περιεχομένου», το λεγόμενο «ZeitGeist Movement Hellas» (club):

  http://www.thezeitgeistmovement.gr/

  Δεν ξέρω πόσο χρεώνουν τη… μπύρα στα events τους, αλλά προτιμώ κάνα… beach-bar κοντά στην περιοχή που μένω. 🙂

  Αρχαιοπρεπής παθολογικός συκοφάντης σε αυτό το blog προ ημερών μου είπε «‘άντε να πλυθείς με ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ, Ανθέλληνα».
  Ισως βλέπει πολλά μίκυ-μάους σαν αυτά που παίζει το ZeitGeist Club.

 13. γεια σου Omadeon
  (σού τα’πα και στης L’ enfant, κάτι λίγα)
  μολονότι πολύ καινούργια εδωμέσα, είχα δει τα διάφορα zeitgeist από νωρίς (εδώ και τρεις-τέσσερεις μήνες δλδ) και συμφωνώ ότι στην αρχή μπορεί να σε τουμπάρουν τα «θρησκειολογικά» τους, αν πάει όμως κανείς μέχρι το τέλος, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, και όχι μόνο με έναν φανατισμό που διαφαίνεται πια, ως προς τις (θρησκευτικές) απλοποιήσεις (που καταντάνε ανακρίβειες εντέλει), αλλά και γιατί βγαίνουν μετά και κάτι φιλοδοξίες «γκουρού» ‘όπως λες κι εσύ, που κι εμένα μού γυρνάνε τ’ άντερα. Εν πάση περιπτώσει, μού’κανε εντύπωση η δημοφιλία του σε ανθρώπους άσχετους, αμόρφωτους, αγράμματους, που δεν ήξεραν καν ότι το zeitgeist είναι δεδομένος φιλοσοφικός όρος, που το πρόφεραν και … «αγγλιστί» (κάτι σαν … τζέτ-τζεστ), και που είχαν όλα τα ελαττώματα τού έλληνα μάτσο-μούτσο χάλια, δλδ και τον απαραίτητο λεβέντικο ελληνορατσισμό – κι όλα αυτά μαζί και με καλοπροαίρετους, σαν κι εσένα (κι εμένα) στην αρχή.
  Σιγά-σιγά ευτυχώς όλα τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, κι ο Χέγκελ θα ησυχάσει ίσως σύντομα εκεί που βρίσκεται…

  Η «άρνηση» τού Ολοκαυτώματος είναι μια ολόκληρη ιστορία, που θα’κανε κάποιους φιλόσοφους τού (πρόσφατου) παρελθόντος (που δοκίμασαν στο πετσί τους τις «ανύπαρκτες» συνέπειες) να κεντήσουν, αν ήταν ακόμα ζωντανοί (στον marcuse και τον horkheimer πιο πολύ αναφέρομαι) αλλά ίσως και καλύτερα που … πέθαναν νωρίς… Αυτή η «θεωρητική» κτηνωδία ίσως να τους τσάκιζε το ηθικό, περισσότερο απ’ ό,τι η «έμπρακτη» τσάκισε τις ζωές τους…

  χάρηκα για τη γνωριμία, θα τα λέμε

 14. @Χάρη
  συγνώμη που (προς στιγμήν) το σχόλιό σου μπήκε λανθασμένα σε «ουρά μοντεραίησον», θα ελέγξω τους τεχνικούς λόγους γι’ αυτό.

  Κι εγώ χάρηκα… χάρη (Χεχε)
  διότι απόλαυσα ήδη πολλά δικά σου σχόλια στο μπλογκ της Enfant.

  Αξιοσημείωτο είναι το πόσο ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΕΣ μπορούν να είναι οι μπούρδες των αρνητών του ολοκαυτώματος. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να φιμώνονται αυτές οι απόψεις αλλά να εκφράζονται και να ξεμπροστιάζονται (τουλάχιστον στο διαδίκτυο). Χαρακτηριστικά αναφέρω το εξής, που μου έκανε εντύπωση. Ενα από τα επιχειρήματα των αρνητών είναι το ότι το υδροκυάνιο και το Zyklon-B θα μόλυνε τα μαλλιά και τα σώματα των εκάστοτε εκτελεσμένων με αποτέλεσμα να ΜΗΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος αερίων ξανά παρά μόνο μετά από αρκετή ώρα και εκτενή απολύμανση των σωμάτων.
  Μα… ΚΑΘΕ φορά που γινόταν μια ομαδική εκτέλεση ήταν ΗΔΗ 1000 έως 2000 άτομα (στον ίδιο θάλαμο). Επομένως τόσο η μακάβρια «παραγωγικότητα» ήταν ΗΔΗ υψηλή, έτσι κι αλλιώς, αλλά και το να μην ήταν τόσο πολλές οι εκτελέσεις, πάλι δεν σημαίνει τίποτα γιατί δεν ήταν ο ΜΟΝΟΣ τρόπος εκτέλεσης,ήταν και αμέτρητοι θάνατοι από πείνα ή από χρήση όπλων και σατανικών πειραμάτων. Βέβαια… ΔΕΝ θα ανοίξουμε ΤΩΡΑ και συζήτηση για το θέμα αυτό, αλλά το ανέφερα ενδεικτικά για όσους ίσως μπούνε στους συνδέσμους που έδωσα και… παρασυρθούν από την (πράγματι μεγάλη) πειστικότητα των ΔΗΘΕΝ στοιχείων…

 15. Υ.Γ. Αντιγράφω εδώ ένα σχόλιο που θεωρώ ΠΟΛΥ σοβαρό, που μόλις έγραψα στο μπλογκ της Enfant.
  Θέλω να το δει ΚΑΙ ο Dennis, που τηλεφωνικά μου είπε ότι θα σχολιάσει αργότερα…

  @Χαρη (κ.ά.)
  Σ’ ευχαριστώ για τη συμβολή σου και στο μπλογκ μου.
  Το θέμα που έφερα (όχι ακριβώς ίδιο με το ποστ της Enfant) με προβλημάτισε και μάλιστα… με αγανάκτησε πολύ, ΕΙΔΙΚΑ η λάσπη κατά του Noam Chomsky. Διότι… το να έχει κανείς εσφαλμένη πληροφόρηση ή λάθος λογική, και να πιστέψει αρνητές του ολοκαυτώματος, είναι εξηγήσιμο και -δυστυχώς- κοινό φαινόμενο. Το να φτάνει όμως στο ΥΨΙΣΤΟ σημείο ακραίας παράνοιας να θεωρεί τον Τσομσκυ… πράκτορα του διεθνούς σιωνισμού και της “νέας τάξης”, το θεωρώ ΥΒΡΗ κατά του Ορθού Λόγου, νίκη της ψυχασθένειας στο Νου. (Ο Τσόμσκυ θεωρείται… Νούμερο 1 «εχθρός του Ισραήλ»!)

  Εν πάσει περιπτώσει… άλλο ήθελα να πω σε αυτό το σχόλιο…

  Ηθελα να επισημάνω μια ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ λεπτομέρεια, της ΓΕΝΙΚΗΣ κατάστασης, που δείχνει πόσο άσχημη είναι. Το γεγονός ότι… -τελικά- ΚΑΙ από τις δύο πλευρές της “γενικής διαμάχης” (Ισλάμ και Δύση, κλπ)… δηλαδή,

  (1) ΚΑΙ από την πλευρά των ισλαμιστών αλλά
  (2) ΚΑΙ από την πλευρά των ισλαμόφοβων,
  το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ “ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ” ξεπροβάλλει, καμουφλαρισμένο με διαφορετικές μάσκες, αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ.

  Διότι…
  (1) ΤΟΣΟ ο (γελοίος) Αχμανινετζάντ οργανώνει στο Ιράν “διεθνή συνέδρια” Αρνησης του Ολοκαυτώματος (και του φιλούν τα πόδια ΑΜΕΤΡΗΤΑ νέα ΝεοΝαζιστικά site)…
  αλλά και
  (2) ΤΟΣΟ ο (αηδιαστικός) δολοφόνος της άτυχης μουσουλμάνας κοπέλλας (του ποστ της Enfant), ανήκει στο συρφετό των Ευρωπαίων νεοναζί / ακροδεξιών, που εκστρατεύουν ΠΑΛΙ με νεοναζιστικές ιδέες “κατά της Νέας Τάξης”, της οποίας οι «εγκέφαλοι» Σιωνιστές… θέλουν να «μολύνουν το δυτικό κόσμο με μουσουλμάνους», σταλμένους βάσει… «Σιωνιστικού σχεδίου για την Παγκοσμιοποίηση» (και για φτηνή παράνομη εργασία – το ΜΟΝΟ αμυδρά σωστό αλλά κυρίως… ΔΕΝ αφορά αυτούς).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  Σε αυτό το συγκεκριμμένο (δεύτερο) είδος ιδεοληπτικής παράνοιας, διαπρέπει και το καθ’ημάς “πατριωτικό” περιοδικό “Ρεσάλτο” και άλλοι πολλοί, αρκετοί ΜΗ-συνειδητοί φαιοκόκκινοι Νεοναζί (που θεωρούν τους μετανάστες… «Στρατό Κατοχής»)…
  Πάντως… ΜΗΝ ανησυχείτε, το… ηρωϊκό περιοδικό έστειλε ΚΑΙ στο Ιράν, στο συνέδριο των Αρνητών του Ολοκαυτώματος, δικό του ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ (θα φέρω και link για το γεγονός, σε λίγο εδώ).
  UPDATE: http://tuki8eblom.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html
  (ένα ποστ που κατηγορήθηκε σαν προδοτικό, κι όπου είχα σχολιάσει κι εγώ -περί του ατόμου που πήγε στο Ιρανικό συνέδριο Αρνητών του Ολοκαυτώματος)

  Σκεφτείτε το…

  Ο Φύρερ κερνάει, και ο Φύρερ πάλι πίνει.

  Δηλαδή…

  1) ΚΑΙ οι Παλαιστίνιοι (ακόμη) είναι “ήρωες» στον αγώνα των λαών «κατά του Σιωνισμού και της Νέας Τάξης” (όπως κι ο… Αχμανινετζάντ)

  2) ΚΑΙ οι Ηρωϊκοί Ευρωπαίοι εθνικισθαί, ανθίστανται στην Εισβολή του “Ξένου μουσουλμανικού Στρατού Κατοχής” (που μας έστειλε «ο Σιωνισμός και η Νέα Τάξη»).

  Ε, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΤΕΛΟΣ.

  (URL αρχικού σχολίου – πριν γίνουν προσθήκες και διορθώσεις – ΕΔΩ).

 16. Enfant,
  OXI, ΟΧΙ…
  ΔΕΝ ισχύει εδώ τέτοιος κανόνας, παρόλο που αυτό στοιχίζει σε κόπο κι επιτρέπει παρείσακτους με περίεργα βίτσια…

  ΟΣΟ το δυνατόν ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα το ήθελα πάντα.
  (μάλλον κάποιο κομμάτι λεχθέντων της Χάρης βρέθηκε σε λίστα με στοιχεία άλλων που έβριζαν άλλοτε, κλπ).

 17. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να λογοκρίνεται (ούτε, επομένως, να φιμώνεται) καμία άποψη, διότι (πέρα από «λόγους αρχών») αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να τούς αφαιρέσουμε λίγη από τη «γοητεία τους» – που δεν κατάλαβα ποτέ πού την βρίσκουν αυτη τη γοητεία, και πόσο κομπλεξικός ή αγράμματος πρέπει να’ναι κάποιος για να γοητευτεί από μπούρδες – εξάλλου αυτό ακριβώς λέει και ο Τσόμσκυ, [που δυσαρέστησε πολλούς όταν επενέβη (εναντίον) στην «απαγόρευση των αρνητών του ολοκαυτώματος» στη γαλλία…]
  Κάποιοι (πολλοί) δεν τον καταλάβανε, και αυτό είναι μία από τις αντιφάσεις τού «ανθρώπου-απόγονου τού διαφωτισμού» ίσως σήμερα
  Για το μοντεραίησον: νο πρόμπλεμ – κι εγώ κάτι σαν την L’ enfant πίστεψα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα
  (ίσως συντόμεψα λίγο τον χρόνο τής περιδιάβασής μου εδωμέσα, κάνα εξάμηνο πρέπει να είναι…και το «zeitgeist» το έψαξα αμέσως λογω ενδιαφέροντος για το γνήσιο…)

  καλό σ/κ

  υγ: ξέρεις, σοβαρά (και θλιμμένα) μιλώντας, κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με τον παραλογισμό αυτής τής «άρνησης» κουδουνίζει επίμονα μες στο κεφάλι μου μια πρόταση που σαν να ακούω τον αυτοκτονημένο benjamin, επάνω στα βουνά ας πούμε, λίγο πριν «φύγει» «οικειοθελώς» (με την έμμονη ιδέα της φρίκης πως δεν εύρισκε άσυλο, διαβατήριο, και άλλον τρόπο να γλιτώσει τη σύλληψη και το κρεματόριο), ας πούμε να την ψιθυρίζει: «το αποτρόπαιο (αυτής) τής πραγματικότητας ενδυναμώνεται από το ίδιο το γεγονός πως καθίσταται αποτρόπαιη η δυνατότητα να γίνει πιστευτό ως εκδοχή τής πραγματικότητας»…

 18. @Χάρη
  θενκς και πάλι…

  Το σχόλιό σου όμως ΠΑΛΙ… θύμισε στη χαζή μηχανή του moderation κάποια (προς το παρόν άγνωστη) σειρά συμβόλων που ήτανε κάποτε χαρακτηριστική κάποιου «εισβολέα»…
  Θα το διορθώσω ψάχνοντας μέσα από τη λίστα όλων των συμβόλων, αν και δεν είναι εύκολο….

  “το αποτρόπαιο (αυτής) τής πραγματικότητας ενδυναμώνεται από το ίδιο το γεγονός πως καθίσταται αποτρόπαιη η δυνατότητα να γίνει πιστευτό ως εκδοχή της πραγματικότητας”…
  Well said.

 19. Ομαδεόν, μήπως είναι κάνας δάκτυλος τού (ψευτο)zeitgeist που κάνει σαμποτάζ στους καινούργιους σου θαμώνες εδωμέσα;… λέω τώρα…

  φιλάκια

  (εγώ ευχαριστώ ντε, αυτό είναι και το κέρδος από τούτο το μαραφέτι το ιντερνέτιο, ότι γνωριζόμαστε εντέλει, μα τρεις μήνες, μα έξη, θα βρεθούμε…)

 20. @Χάρη
  χεχε…
  κάπως απίθανο….
  εδώ έχουμε ψεκάσει και απολυμάνει το χώρο από…
  κάθε Poltergeist, Zeitgeist, κλπ. 🙂

  Θα το εξηγήσω λίγο. Η λίστα των συμβόλων που προκαλούν μπλοκάρισμα είναι (πλέον) μεγάλη. Αποτελείται από λέξεις και σειρές αριθμών, σε κάθε γραμμή. ΑΝ τώρα κάποια λέξη ή σειρά αριθμών σε δικό σου κείμενο (μαζί με τα στοιχεία σου, I.P. address, mail, κλπ) βρίσκεται συμπτωματικά μέσα στη «μαύρη λίστα» (έστω και εν μέρει, δηλαδή κάποια «απαγορευμένη σειρά συμβόλων» αντιστοιχεί σε κάποιο υποσύνολο όσων γράφεις) τότε ο… χαζός χαφιές επιμένει.
  Θα τον ξεμπλοκάρω συγκρίνοντας τις συμβολοσειρές, το οποίο είναι μερικές φορές δύσκολο (από μαθηματική άποψη αν είναι Χ ο αριθμός των σειρών-από-σύμβολα στη λίστα και Ψ ο αριθμός των συμβολοσειρών ενός κειμένου τότε απαιτούνται Χ * Ψ συγκρίσεις… ίσως φτιάξω αύριο ένα μικρό προγραμματάκι που να βοηθήσει να… μη στραβωθώ).

  Χάρηκα ΠΑΡΑ πολύ Χάρη,
  κι έχοντας δει και το μπλογκ σου,
  τιμή μου που σε έχουμε κοντά μας…

 21. Συμφωνώ μαζί σας οτι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η άρνηση του Ολοκαυτώματος.

  Μια ερώτηση όμως: στην Ελλάδα μας που αφθονούν τα αντισημιτικά βιβλία και η κουλτούρα αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος, που είναι αυτοί που «αποκαλύπτουν τις μπούρδες» ή να ξεμπροστιάζουν ανθρώπους σαν τον Κ.Πλεύρη*; Η απάντηση είναι πουθενά – αυτό οφείλουμε να αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει και από την στιγμή που συμφωνούμε οτι μια στείρα απαγόρευση είναι άχρηστη, το τι πρέπει να γίνει.

  * o K.Πλεύρης δεν κατηγορούνταν για άρνηση του Ολοκαυτώματος ή τις ρατσιστικές ιδέες του αλλά γιατί υποκινούσε στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

 22. @Abravanel
  καλώς όρισες πάλι…
  Οπως θα ξέρεις (μάλλον) προσωπικά τάχθηκα ΑΠΟΛΥΤΑ εναντίον του Πλεύρη και υπέρ της καταδίκης του.

  Επίσης ας μην αδικούμε τόσο πολύ και άλλους (μη-Εβραίους) Ελληνες μπλόγκερ που την πέσανε κι αυτοί στον Πλεύρη…
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που τους αρέσει να ξεμπροστιάζουν το φασισμό, έστω και σε αυτή την μειοψηφία που λέγεται bloggers.

  Τέλος, υπάρχει μια μεγάλη λεπτομέρεια, σε βάρος του Πλεύρη, το ότι δεν είχε μόνον επιχειρήματα αλλά και ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ σε ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ πράξεις αντισημητικής βίας, επομένως ήταν… ακόμη πιο παράνομος από όλους τους αρνητές ολοκαυτώματος μαζί ! (κι αυτό δεν κατανοήθηκε αρκετά)….

  Από την άλλη πλευρά, όπως ξέρεις, το διαδίκτυο δεν επιτρέπει λογοκρισίες (εκ των πραγμάτων – για τεχνικούς λόγους) κι έτσι… ΑΚΟΜΗ κι αν είχε απαγορευτεί το βιβλίο-έκτρωμα του Πλεύρη, δεν θα εκπλησσόμουν αν εμφανιζόταν μετά ολόκληρο δωρεάν, σε πολλά sites.

  Σκεπτόμενος προσεκτικά, κατέληξα ότι o μεν Πλεύρης ΕΠΡΕΠΕ να πάει φυλακή ΚΑΙ να πληρώσει πρόστιμο, το δε βιβλίο του όμως, μααάλλον θα πρέπει να είχε (παρόλ’ αυτά) επιτραπεί, μαζί όμως με μια… ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ στο εξώφυλλο, ότι «αυτό το βιβλίο περιέχει ψευδή στοιχεία και παράνομες προτροπές σε αντισημητική βία», αλλά και μέσα στο ίδιο το κείμενο, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εισαγωγικό κεφάλαιο γραμμένο από άλλους, με κριτική. Πολλά φαντάστηκα όμως…

  Τον Πλεύρη ΠΟΛΛΟΙ τον καταδικάσαμε… (πάααλι καλά).

  Εδώ έγραψα πάντως 2 ποστ (χωρίς την… καλπάζουσα φαντασία των προηγούμενων γραμμών):
  https://omadeon.wordpress.com/2009/04/02/greek-nazi-justice/
  https://omadeon.wordpress.com/2009/04/12/nazi-lie-causes-greek-travesty-of-justice/

 23. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

  Το ZeitGeist Addendum και το «Venus Project», αν και έχουν υποστεί επανειλλημένα αυστηρή κριτική π.χ. για τη σύνδεσή τους με τραβηγμένες (ακόμη και παρανοϊκές) συνομωσιολογίες (για την 9/11, κλπ) παρόμοιες (ή ίδιες) με εκείνες του Alex Jones….
  …εν τούτοις
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με τις δύο ιστοσελίδες με Αρνηση Ολοκαυτώματος και λάσπη κατά του Noam Chomsky.

  Υπάρχει πολλή κριτική κατά του Venus Project, π.χ.
  http://flog.flamesong.com/labels/Venus-Project.html

  …αλλά οι συγκεκριμμένες 2 ιστοσελίδες με το ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ (ακριβώς ίδιο) όνομα «Venus Project»
  που βρήκα, ανήκουν σε… επίδοξο μιμητή του original Venus Project, έναν Ιρανο-Αμερικανό επιχειρηματία που λέγεται Baskam Maskanian (αντί για τον Jacques Fresco του original Venus Project). Ο Μασκανιάν θέλει να… φέρει πίσω τον διάδοχο του θρόνου των Παχλεβί πίσω στο Ιράν, είναι… ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συναιτεριστής, ειρηνιστής, οικολόγος και… ΜΕΓΑΣ μπουρδολόγος (αφού στηρίζει τις μπούρδες που βρήκα). Ομως οι… ιδέες του Jacques Fresco, αν και παρόμοιες σε πολλά θέματα ΔΕΝ περιλαμβάνουν αρνήσεις ολοκαυτώματος ή λάσπη κατά του Τσόμσκυ (μέχρι στιγμής…)

  To θέμα θα εξηγηθεί εκτενώς σε επόμενο σχόλιο (και πιθανώς σε post-update / new post).

 24. Καλημέρα σας,

  θα προσπαθήσω να τα πάρω με τη σειρά.
  [κι έρχομαι μόλις από το απίστευτο: http://abravanel.wordpress.com/2009/06/23/panousis/
  Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι
  / Panousis: There are no good Jews
  «

  -ανάρτηση του Abravanel,+287 σχόλια …, τι να πεί κανείς …, πάντα θεωρούσα χοντροκομμένα και «εύκολα» τα όσα τυχαία κατά καιρούς υπέπεσαν στην αντίληψή μου από τα λεγόμενα του ΤΠ, όμως αυτό ξεπερνάει κάθε όριο στην προσπάθεια αξιοποίησης χυδαίων αντανακλαστικών της μάζας και εύκολης δημιουργίας φάνκλάμπ και φανατικών οπαδών.. και ο άνθρωπος σίγουρα δεν είναι βλαξ].
  (ομαδεόν, αντικατάστησε, αν θέλεις, το λινκ με τον τίτλο της ανάρτησης, θα παρατρύνει περισσότερο κάποιους να πάνε να την δούν !)
  ******
  ADMIN: -done!
  ******

  Omadeon, η Αρνηση του Ολοκαυτώματος δεν θα βοηθήσει τους Παλαιστίνιους: βοηθάει στο να πολώνονται εύκολα, γρήγορα και με διάρκεια οι μάζες, κάτω από εύληπτα σημαιάκια και στο να δημιουργούνται φανατικοί, έτοιμοι προς κάθε χρήση…
  Το ίδιο κάνουν κι άλλα σημαιάκια, κι εδώ κι αλλού… ποιός δεν τα ξέρει… όπως λές: μέρος αλήθειας, μέρος αληθοφάνειας, απλουστεύσεις, γενικεύσεις, συρραφές ετερόκλητων παραλληλισμών κλπ κλπ, άρα άλλα αντ’άλλων ..
  Για το κινημα Zeitgeist, δεν είχα ιδέα, για τα New Age κινηματα, τα όσα ήξερα με κράτησαν μακριά, κακώς ίσως, αφού ποτέ δεν ασχολήθηκα όσο θα έπρεπε.
  (@ Χάρη, εγώ θα πώ : Primo Levi)
  και δυό-τρία περιστατικά :
  1. συνάδελφος στο πάντειο, ζήτησε από τους φοιτητές του να επιλέξει καθένας ένα βιβλίο, να το διαβάσει και νάρθει να το παρουσιάσει στην τάξη. μία φοιτήτρια επέλεξε το ‘ας μιλήσουμε για εβραίους’. όταν επέστρεψε για την παρουσίαση, είχε καταρρεύσει. προσωπικά θεωρώ, πως τέτοιου είδους πλήγματα στον αντισημιτισμό, στην προκειμένη περίπτωση, κάποιου, ή στον εθνικισμό κάποιου άλλου, δημιουργούν μία αρχική αποσταθεροποίηση, η οποία κατ’αρχάς, δεν λέει και πολλά. χρειάζονται κάποια χρόνια (εκτιμώ 5-8) και πολλή προσπάθεια ανασυγκρότησης και οργάνωσης (μέσα από σκέψη και διάβασμα), για να μπορέσει το εν λόγω άτομο να σταθεί σ’ένα στέρεο και πραγματικά δικό του σημείο.
  2. φίλη, λίγο μετά που τη γνώρισα, μου είπε ότι είναι εβραία και λίγο αργότερα, το ανεξιχνίαστο: ‘χαίρομαι που έχεις μια εβραία φίλη’. κι εγώ: ‘είμαστε φίλες, όχι γιατί είσαι εβραία, αλλά γιατί δεν με απασχολεί αν είσαι και τι’.
  3. πριν χρόνια, όταν έκανα την διατριβή μου, έκανα μια προδημοσίευση, 80-90 σελ., για την οποία έτυχε να συζητήσω, τω καιρώ εκείνω, με τον γείτονά μου-αρχηγό της νεολαίας πασοκ στο παρίσι, όταν η ελλάδα ήταν χώρα σοσιαλιστική…. Ζήτησε λοιπόν να διαβάσει το πονημάτιο, και όταν μου το επέστρεψε μου είπε: ‘αυτό σηκώνει ατύχημα !’.. αυτά…
  Ο αντισημιτισμός, ο εθνικισμός, η ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός, ενορχηστρώνονται από τα μήδια και διαπερνούν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα, με διάφορα εκάστοτε περιτυλίγματα : άλλοτε πιο σοφιστικέ κι άλλοτε πιο χοντροκομμένα, αναλόγως του εκάστοτε χρήστη και του επιδιωκόμενου σκοπού.

 25. Abravanel, κατά καιρούς έχω παρακολουθήσει το ιστολόγιό σου και, ειλικρινά στο λέω, αν ήμουν ένας εξωτερικός παρατηρητής, εντελώς άσχετος με την Ελλάδα και είχα μόνο το ιστολόγιό σου ως πηγή πληροφόρησης γι’αυτήν εδώ τη χώρα, θα σχημάτιζα την εντύπωση ότι οι Έλληνες είναι οι επίδοξοι συνεχιστές του Χίτλερ.

  Μην περιμένεις να χαριστώ σ’εσένα και τους ομόθρησκούς σου· όπως σ’εμένα δε χαρίστηκε ποτέ κανείς, έτσι κι εγώ δε θα χαϊδέψω τ’αυτιά σου, γιατί τελικά κακό κάνει αυτή η πρακτική.

  Κατ’αρχάς, θα με συγχωρήσετε όλοι που δεν ξέρω τι στον Αντισουβλακέα είναι το Zeitgeist. Έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το μα ασχολούμαι με παρανοϊκές θεωρίες.

  Σε ό,τι αφορά το Ολοκαύτωμα, έχω να παρατηρήσω τα εξής, ξεκινώντας από την ίδια σας τη θρησκεία, την οποία σου λέω ξεκάθαρα ότι δε σέβομαι καθόλου, όπως ακριβώς δε σέβομαι ΚΑΜΙΑ θρησκεία. Και μη διανοηθείς να κάνεις «κόψε-ράψε» στα λόγια μου για να με παρουσιάσεις ως αντισημίτη, γιατί αυτές οι συκοφαντίες δεν περνάνε. Αρχίζουμε λοιπόν:

  1. Λατρεύετε ένα ανύπαρκτο πλάσμα, το οποίο συγκεντρώνει επάνω του όλες τις ψυχιατρικές παθήσεις που περιγράφει το DSM-IV. Ο YHWH σας είναι μισάνθρωπος, μισαλλόδοξος, μισογύνης, σαδομαζοχιστής, ρατσιστής, βρεφοκτόνος, παρανοϊκός, σχιζοφρενής, και πάει λέγοντας. Μπροστά του ακόμα και τέρατα όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Ατατούρκ κ.α. μοιάζουν αρσακειάδες.

  2. Στην Τορά θεμελιώνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους η ιδεολογία του θρησκευτικού και φυλετικού ΜΙΣΟΥΣ. Εδώ βοήθησε πολύ η ιδέα ότι – και καλά – είστε ο «περιούσιος λαός».

  3. Ο χριστιανισμός (ιουδαϊσμός light) που ίδρυσε ο Σαούλ εκ Ταρσος κληρονόμησε αυτές τις αρχές. Ομοίως και ο ισλαμισμός.

  4. Σχηματίστηκαν έτσι τρεις ορδές ηλιθίων (εβραίοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι) που η κάθε μια πιστεύει ότι (α) ο δικός της θεός είναι ο αληθινός, (β) ο δικός της θεός την έχει πιο μεγάλη, (γ) είναι ο περιούσιος λαός, (δ) έχει χρέος να προσηλυτίσει τους άπιστους ή να τους ξεκάνει.

  5. Οι χριστιανοί σας κατηγορούν ότι τους σταυρώσατε τον σούπερμαν της θρησκείας τους. Εδώ είναι η μαλακία τους, γιατί αφ’ενός απλά ο Jesus Christ Superstar δεν υπήρξε ποτέ, αφ’ετέρου απλά υπήρξατε ένα εργαλείο στο θείο σχέδιο των γραφών τους, άρα σας χρωστάνε χάρη.

  6. Δεν είμαι σίγουρος πότε ακριβώς οι μουσουλμάνοι άρχισαν να στρέφονται εναντίον σας.

  7. Στην Ευρώπη υπήρξε και υπάρχει θρησκευτικό μίσος εναντίον σας.

  8. Αυτό το μίσος έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δικούς σας ραββίνους που ενίσχυσαν το δικό σας απομονωτισμο και ρατσισμό για να αας ελέγχουν καλύτερα.

  9. Στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, αρκετοί από τους δικούς σας ήταν πολύ «μαρτυριάρηδες». Φαίνεται ότι εδώ τήρησαν κατά γράμμα το βιβλικό μισελληνισμο. Μπερδεγουέι, με τους Έλληνες τι ζόρι τραβάει το ιερατείο σας; Αν πιστέψουμε δε την αφήγηση της «Εσθήρ», υπάρχουν υπόνοιες ότι δικοί σας υποκίνησαν τα μηδικά. Επιστρέφοντας στους informers, ξέρεις τι παθαίνουν μετά σε μια επανάσταση… Θυμήθηκαν τους χαφιέδες οι γκιαούρηδες και μαζί με τα ξερά έκαψαν και τα χλωρά.

  10. Στη Γερμανία του Κραχ, όταν αναρριχήθηκε στην εξουσία ο Χίτλερ, σας στοχοποίησε γιατί ήσασταν ο εύκολος στόχος. Εκμεταλλεύθηκε, όπως ο δικός μας ο Καρατζαφύρερ, το προϋπάρχον θρησκευτικό μίσος.

  11. Με τρόπο πραξικοπηματικό και με εκκαθαρίσεις κατά των Αράβων ιδρύθηκε το ισραηλινό κράτος, ένα κράτος που τιμά ακόμα και σήμερα τρομοκράτες και δολοφόνους (Lehi Group, Irgun) και δε σέβεται ΚΑΜΙΑ αρχή του ΟΗΕ.

  12. Από τη δεκαετία του ’30 ακόμα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αφανισμού των Παλαιστινίων.

  13. Είτε σας αρέσει είτε όχι, το Ισραήλ όχι απλά είναι ρατσιστικό-ακροδεξιό, αλλά τροφοδοτεί τον αντιεβραϊσμο κι εσείς παραείστε ανόητοι για να το καταλάβετε.

  14. Η αντίδραση της εβραϊκης κοινότητας σε κάθε κριτική κατά του νεοναζιστικού Ισραήλ είναι συκοφαντία (Θεοδωράκης, Γκάαρντερ) και απαίτηση λογοκρισίας. Δικός σας είναι ο λάκος, σκάψτε τον ελεύθερα.

  15. Σε ό,τι αφορά το πώς έγινε το Ολοκαύτωμα, πάτε να επιβάλετε στην επιστημονική κοινότητα να μην ερευνήσει ούτε καν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων! Αυτό είναι αντιεπιστημονικό και βρωμάει Ιερά Εξέταση.

  Κάντε λοιπόν πρώτοι εσείς την αυτοκριτική σας, απομονώστε την ακροδεξιά σας, δείξτε καλή διάθεση, σεβαστείτε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, σταματήστε να ορμάτε σα λυσσασμένα σκυλιά στην παραμικρή υποψία κριτικής και, ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ, καταλάβετε ότι δεν είστε ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι από τους άλλους λαούς.

  Όταν τα κάνετε αυτά, οι Πλεύρηδες θα αφοπλιστούν. Το μόνο που πετυχαίνετε τώρα είναι να τους ηρωοποιείτε και να καταφέρνουν να συγκρίνονται με άτομα που οι οργανώσεις σας συκοφάντησαν (Μίκης Θεοδωράκης, Γιοστέιν Γκάαρντερ, Frank Zappa)! Ο Πλευρης ο κωλοφασίστας να το παίζει ήρωας… Έλεος. Αυτό θέλετε;

  Και μην αδικείτε τον κόσμο ότι – και καλά – δεν αντιδρά! Πρώτον, πολύς κόσμος δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του Πλεύρη ή ότι ο τύπος αυτός είναι άνθρωπος. Δεύτερον, υπήρξε αντίδραση, παρ’όλο που ΨΕΥΔΩΣ λέτε το αντίθετο. Τρίτον, καταλάβετε ότι δεν είστε το κέντρο του κόσμου και δε γίνεται να ασχολούμαστε συνέχεια με το ποιος είπε τι για σας. Στην τελική, γιατί θα’πρεπε; Κάνετε – εκτός Ισραήλ – σαν το βλαμμένο που συνέχεια λέει «κυρία, ο τάδε με είπε έτσι». Έχετε γινει κουραστικοί και, με το να λέτε ότι δεν αντιδρούμε όταν βγαίνει ο Πλεύρης και λέει ότι θέλετε εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ έχουμε ήδη αντιδράσει, θα μας κάνετε να σας γυρίσουμε την πλάτη.

 26. @Αιρετικέ… χείμαρρος είσαι (σαν κι εμένα ώρες-ώρες)…

  Εθεσες… 15 θέματα σε ένα σχόλιο, με ένα τεράστιο «ΕΣΕΙΣ»…
  ΤΙ να προλάβει να σχολιάσει κανείς?
  Εχω κάνει κι εγώ ΠΟΛΥ χειρότερα από σένα σε έκφραση…
  όμως δεν με απασχολεί ΚΑΝΕΝΑ «εσείς» κι «εμείς».

 27. Εγώ θάλεγα ότι διαβάζοντας το μπλογκ του Αμπραβανέλ τείνει κανείς να έχει ΔΥΟ πιθανές αντιδράσεις,
  1) είτε να πληγώνεται και να οργίζεται, εκλαμβάνοντας το μπλογκ σαν «κατηγορητήριο» κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ ότι είναι αντισημίτες, κλπ.
  2) είτε να πληγώνεται και να θλίβεται ή να ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ (όπως η Enfant προηγουμένως) για τον υπαρκτό αντισημιτισμό στη χώρα μας.
  (δεν αποκλείω να… συμβούν ΚΑΙ τα δύο, βέβαια)

  Το «ΕΣΕΙΣ, οι Χ» όμως, για μένα ΔΕΝ ισχύει…
  π.χ.
  ΠΟΙΑ σχέση έχει ο Ισραηλινός ακτιβιστής που κρατάει το χειροποίητο πλακάτ «Είμαι Εβραίος και λέω σταματήστε τη σφαγή των Παλαιστίνιων» με τον… «καλό κύριο» Λίμπερμαν (που παραλίγο να φάει ποινική καταδίκη μέσα στο ΙΔΙΟ το Ισραήλ για… αντι-παλαιστινιακό / αντι-αραβικό Ρατσισμό)?

  – Ε, ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση, πρακτικά ή πολιτικά.

  Εβραίος είναι π.χ. και ο Noam Chomsky, ή ο Filkenstein (και οι δύο θεωρούμενοι «εχθροί» του Ισραήλ).
  Εβραίος είναι και ο άγνωστος ακροδεξιός Ισραηλινός λασπολόγος που έβαλε το όνομα του Τσομσκυ σε… ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ, μαζί με άλλους «προδότες» όπως ο… ο Γούντυ Αλλεν (που δεν τον συγχώρησαν άλλοι, φανατικοί).

  κ.ο.κ.

  ΔΕΝ υπάρχει κανένα «ΕΣΕΙΣ» και «ΕΜΕΙΣ», τελικά, παρά μόνο στην… καλπάζουσα ΠαρανοΪκή Φαντασία ενός… ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥ και ΑΤΙΜΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, του Homo Sapious. ΠΟΛΥ ΠΙΟ άτιμου από τα πανέξυπνα Δελφίνια (τα οποία είναι ανώτερά του)… χεχε

 28. (ντάξει λέω και… υπερβολές, μερικές φορές… ΜΗΝ παρεξηγηθεί κανείς! 🙂 Απλά ΙΣΧΥΕΙ ότι ο Ανθρωπος έχει ΜΕΓΑΛΑ ελαττώματα σαν ΕΙΔΟΣ, που… ΑΝ δεν τα βελτιώσει θα Αφανιστεί από τη Φύση, η οποία… ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ, όλα τα ανέχεται, όλα τα καταπίνει, αλλά και… τα αποβάλλει κάποια στιγμή, αν κάποιο Είδος το παρακάνει)

 29. Το “ΕΣΕΙΣ», ΚΑΙ για μένα ΔΕΝ ισχύει…
  (συγνώμη για τα κεφαλαία)

  για μένα το «εσείς» και το «εμείς» και «οι άλλοι»,
  κριτήριο έχουν ΠΡΩΤΑ την ανθρωπιά !
  ΟΛΑ τα άλλα «ανήκειν» έρχονται ΔΕΥΤΕΡΑ !!

 30. Το «εσείς» πάει στον τρόπο με τον οποίον αντιδρούν σαν κοπάδι. Και ξέρεις πόσο επικίνδυνη είναι η herd mentality… Προσωπιικά θαυμάζω ανθρώπους όπως ο Τσόμσκυ. Και είπε κάτι υπέροχο η Enfant πιο πριν, το οποίο μοιάζει με το «δεν είστε ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι». Επίσης, αν πω ότι δεν θεωρώ γελοίο το να παρουσιάζεται – σκόπιμα ή από υπερβολικά αντανακλαστικά; – η Ελλάδα ως φιλονεοναζιστική χώρα λόγω του τι έγραψε ένας ανθυπομαλάκας, ε, θα είμαι ψεύτης.

 31. Γιατί ξέρεις, καλά ξέρουν ορισμένοι να παριστάνουν τους αντιρατσιστές ΜΟΝΟ όταν αφορά τη δική τους πληθυσμιακή ομάδα… Αλλά μάγκας είναι μόνον αυτός που στρέφεται κατά ΟΛΩΝ των ρατσισμών. Οι άλλοι είναι fake.

 32. @Αιρετικέ μου
  ΟΛΟΙ έχουμε τα κολλήματά μας.

  Π.χ. Μαύρο φίδι δάγκωσε όποιον π.χ. με πει «προδότη».
  Το ΤΙ βουντού θα του έκανα (ΑΝ είχα… ειδικές γνώσεις) δεν θα το μάθει ποτέ (γιατί… αγνοώ την ΓΝΗΣΙΑ τέχνη του Βουντού) -χεχε

  Ετσι κι ο Αμπραβανέλ, ΕΤΣΙ κι εσύ, ΕΤΣΙ και όλοι.

  Π.χ. και οι φίλοι μας οι Πόντιοι, ΕΧΟΥΝ το δικαίωμα να έχουν πολύ πιο μεγάλη προτεραιότητα στο μυαλό τους για θέματα που ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, αλλά ΚΑΙ οι Εβραίοι έχουν πιο μεγάλη προταιρεότητα σε θέματα αντισημιτισμού. ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ?

  Κι εγώ έχω π.χ. προτεραιότητα στο να… βοηθάω συκοφαντημένους γιατί κάποτε το ΕΖΗΣΑ πολύ έντονα, το λυντσάρισμα (ΚΑΙ λάσπη από πάνω)…

  ΤΙ να κάνουμε?
  Πρέπει από ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ τη δουλειά.

  ΤΙ μας νιάζει εμάς αν είναι και ΛΙΓΟ κολλημένος ο Χ, Ψ, Ω.
  Θα ασχοληθούμε με ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ.

  Π.χ. όπως η Enfant ασχολήθηκε με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα των δηλώσεων του Πανούση.

 33. Δηλαδή φίλε Αιρετικέ
  το ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ αυτό…
  …το ότι ΚΑΘΕ φορά μα ΚΑΘΕ φορά μα ΚΑΘΕ φορά…
  που ΑΡΧΙΖΕΙ μια ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση για αντισημητισμό στην Ελλάδα ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ σε επίθεση κατά των… Εβραίουν που «συκοφαντούν τη χώρα»?

  Στην τελική…. ΧΕΣΤΗΚΑ αν «συκοφαντούν τη χώρα».
  Με ενδιαφέρει να ΒΕΛΤΙΩΣΩ τη χώρα (ΚΑΙ τον εαυτό μου).

  Θεωρώ ότι ΟΣΟΙ μιλήσαμε π.χ. κατά του Πλεύρη ΣΩΣΑΜΕ ένα μικρό κομμάτι της… συλλογικής μας υπόληψης.
  ΟΠΩΣ και όσοι Εβραίοι του Ισραήλ τάχθηκαν κατά του Απαρτχαϊντ ΕΣΩΣΑΝ τη δική τους συλλογική υπόληψη.
  (κάτι πολύ νεφελώδες, αυτή η άτιμη η συλλογική υπόληψη, δεν πα να πνιγεί κι αυτή…)

 34. Χωρίς όμως γενικεύσεις omadeon… Κι έχω βαρεθεί αυτό το κολπάκι που έχω δει πολλές φορές «όλοι (ή οι περισσότεροι) οι Έλληνες είναι αντισημίτες. Υπάρχουν αντιεβραίοι, το ξέρουμε. Αλλά αυτά τα αυτόκλητα watchdogs κάπου το έχουν παρακάνει. Θυμήσου ότι η Anti-Defamation League στράφηκε κατά του Zappa για το τραγούδι Jewish Princess… Θυμήσου τη συκοφαντική εκστρατεία κατά του Γκάαρντερ.

 35. Αιρετικέ ΟΛΑ αυτά που λες, ΠΑΝΤΑ τα θυμάμαι.

  Αλλά έχω ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ εμβέλεια και ΧΡΟΝΟ και δύναμη.

  Ασχολήθηκα ΗΔΗ π.χ.
  1) Με το τεράστιο πρόβλημα της Γάζας (σε ποστ που ξέρεις)
  2) Υποστήριξα μάλιστα… μποϋκοτάζ Ισραηλινών προΪόντων (όπου -σημείωσε- ΤΙΠΟΤΕ δεν είπε ο Αμπραβανέλ, αν και μπορεί να μην του άρεσε, φυσικά…)
  3) ασχολήθηκα (αλλού) με τη λάσπη κατά του Γούντυ Αλλεν (από φανατικούς εθνικιστές Εβραίους του Ισραήλ)
  4) στήριξα επανειλλημένα τον Τσόμσκυ
  5) στήριξα την κριτική του Αμπραβανέλ κατά του Πανούση.

  ΑΝ κάθε φορά που κάποιος έκανε κριτική σαν κι αυτή, βγαίνανε… 100 σαν κι εμένα να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ, τότε ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ δεν θα υπήρχε περίπτωση να μας «συκοφαντούν’΄σαν αντισημίτες.

  Μακρυά από τον ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ
  η ΑΠΕΧΘΕΙΑ και το ΜΙΣΟΣ
  (βουδιστική αρετή αυτή)…

  Μακρυά από την Ειρήνη ο… Πόλεμος «για την Ειρήνη»
  (τα ξέρουμε καλά τα «κόλπα» αυτά… )
  κ.ο.κ.

  ΔΕΝ υπάρχει -στην τελική- δικαίωση στο «δεν γουστάρω τους Τάδε» (σαν γενίκευση). ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ το λες πιο πριν.
  Αλλά…. ΕΧΟΥΜΕ την ανθρώπινη αυτή τάση, ΟΛΟΙ.
  ΔΕΝ γεννιόμαστε… αντι-ρατσιστές.
  Γεννιόμαστε ΟΛΟΙ με ΕΜΦΥΤΗ τάση στο ρατσισμό.
  ΑΚΟΜΗ και το βρέφος αρχίζει να διαχωρίζει «καλούς» από «κακούς».
  Χρειάζεται ΕΙΔΙΚΗ ανατροφή για να μην καταντήσει παρανοΪκός και ρατσιστής. ΟΧΙ αυταρχική ανατροφή φυσικά.

 36. @ομαδεωνα
  Με την κριτικη του Zeitgeist στην Federal Reserve Bank συμφωνω και υπαρχει ρεβιζιονιστικη ιστορικη κριτικη στον θεσμο αυτον χωρις ομως παρανοικη συνωμοσιολογια… Βεβαια, το θεμα ειναι πως η (αδικη) επιθεση στον Chomsky + μισες-αληθειες/μισες-φαντασιωσεις που αποτελουν τις conspiracy theories δειχνει πολιτικες σκοπιμοτητες. Ασε που με τοσο αοριστους στοχους που εχουν θεσει ειναι περιεργοι kai παρουσιαζουν Nouvelle Droite (wikifiable term) επιρροες. Γενικα οι conspiracy theories εχουν το καλο οτι φερνουν στο φως καποιες αληθειες, αλλα η μεθοδολογια τους κατα τα αλλα ειναι εντελως λαθος. Τους ειναι αδυνατον να πιστεψουν μια κοινωνια χωρις πανεξυπνους σχεδιαστες να την καθοδηγουν.

  Οσον αφορα τον «εμφυλιο» πολεμο στην Αμερικανικη μεγαλοεπιχειρηματικη ταξη δυο χωριζεται σε δυο στρατοπεδα: Η Ρεπουπλικανικη: Πετρελαιο, Οπλα, Πιστωση, και η Δημοκρατικη: Μεσα Μαζικης Ενημερωσης, Πρασινες Επιχειρησεις, «Νεες Τεχνολογιες». Παγκοσμια υπαρχουν πολλεες διαμαχες αναμεταξυ των. Π.χ. Πολλοι τοπικοι «αρχοντες» που εχασαν τα εθνικα φεουδα τους τα τελευταια 20 χρονια εχουν εχθροτητα σε «μη-εθνικες» επιχειρησεις και εχουν υιοθετησει αντι-παγκοσμιοποιητικη ρητορικη. Ειναι τοσα πολλα που θα μου παιρνε ολη την μερα να γραφω

 37. 1. Γιατί μιλάμε για αντισημιτισμό όταν αναφερόμαστε σε διακρίσεις κατά των εβραίων; Τον εβραίο μόνο απ’τη θρησκεία του θα τον ξεχωρίσεις. Άρα, ο όρος είναι λάθος, όπως και το tremolo για το γνωστό μηχανικό μέρος της ηλεκτρικής κιθάρας με το οποίο κάνουμε vibrato.

  2. Δεν πρόκειται για φυλετικό μίσος, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ.

  3. Έχω μάθει, όταν κάνω κριτική, να εστιάζω στο αντικείμενό μου κι όχι να γενικεύω. Οι υπόνοιες ότι όλοι οι Έλληνες υποστηρίζουν τον Πλέυρη ή ότι αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα ή ότι μισούν τους εβραίους είναι εμετικές και, όπως οι παπαριές του νεοναζί φον Πλεύρη, θα τύχουν σχολιασμού και κριτικής.

  4. Δεν έχω λόγο να απολογούμαι για τον Πλεύρη και τον κάθε Πλεύρη. Αν όμως η κυβέρνηση έβγαζε νόμο που να στρέφεται κατά συγκεκριμένων φυλετικών ή θρησκευτικών ή εθνικών ομάδων, έχβ αποδείξει ότι είμαι από τους πρώτους που θα ξεσηκώνονταν.

  5. Όπως δεν ταυτίζω τους εβραίους με το Νετανιάχου ή τη Lehi, ΑΠΑΙΤΩ τα watchdogs να μην ταυτίζουν τους Έλληνες με τον Πλεύρη. Και το ΕΣΕΙΣ πάει ακριβώς στα watchdogs.

  6. Γιατί δε λέει κανείς ότι το Ολοκαύτωμα ήταν θρησκευτική δίωξη;

 38. Καλημέρα στην παρέα,

  Αιρετικέ σχετικά με το μπλογκ του Abravanel, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο, γιατί και εγώ πριν αρχίσω να ασχολούμαι με τα μπλογκ αγνοούσα ότι υπήρχαν τέτοια κρουσματα αντισημιτισμού στην Ελλάδα (πχ. βανδαλισμοί νεκροταφείων, ή το πολύ ακραίο αυτό κρούσμα με τον Πανούση)

  Αν και έχω γνωρίσει κατά καιρούς έλληνες εβραίους, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με αυτούς και την αντιμετώπισή τους στην Ελλάδα. Ίσως επειδή τους έβλεπα απλά σαν έλληνες με άλλη θρησκεία και τίποτα παραπάνω.

  Είχα βέβαια ερωτηματικά και άγνοια για το ποια μπορεί να είναι η σύνδεσή τους με το κράτος του Ισραήλ. Τώρα μετά από όσα διάβασα, θα έλεγα ότι η σύνδεσή τους μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχη με αυτήν των ποντίων (που ζούσαν στον Πόντο) με την Ελλάδα.

  Θα συμφωνήσω βέβαια και με τον Omadeon και την Enfant ότι δεν τίθεται καν θέμα συλλογικής ευθύνης και ΕΣΕΙΣ. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη στάση του και τις ιδέες του. Δηλαδή εσένα θα σου άρεσε να σε τσουβαλιάσουν με μία ταμπέλα ΕΣΕΙΣ;

  Για τα υπόλοιπα που λες για τις θρησκείες θα συμφωνήσω. Θεωρώ ότι οι θρησκείες είναι ο υπ’ αριθμός ΕΝΑ ένοχος για το μεγαλύτερο μέρος του αιματοκυλίσματος της ανρθωπότητας. Πάντοτε αποτελούσαν και αποτελούν τα κυριότερα εργαλεία κοινωνικής μηχανικής, στην υπηρεσία της εκάστοτε εξουσίας.

 39. @KnowDame, @Dennis
  Καλως-ορίσατε.

  Αιρετικέ, πολλά θα μπορούσα να σου πω. Ομως με πειράζει να πετάξουμε στην άκρη, εκτός συζήτησης εκείνο που είπε η Enfant (και συμφώνησε και η KnowDame).

  Τον Πανούση πρέπει να ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, όχι οι Εβραίοι. Εξάλλου, κάποτε ήταν και αναρχικός…

  Πάντως το νούμερο 8 που είπες, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

  «Γιατί δε λέει κανείς ότι το Ολοκαύτωμα ήταν θρησκευτική δίωξη;»

  Γιατί απλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΟΙ Ναζί χεσμένη είχαν ΚΑΙ τη θρησκεία. Οι ίδιοι είχαν παγανιστικές τάσεις, κλπ. Τους ενδιέφερε ΜΟΝΟ η Φυλή και η καθαρότητά της.

 40. Υ.Γ.
  @DennisV
  Και πάλι τονίζω ότι ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ.
  ΔΕΝ ευθύνεται το αυθεντικό Venus project για την… απομίμησή του (με ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ όνομα) δύο σελίδων που είχα συζητήσει.

  Τα δύο ίδια σε όνομα «venus projects» συνυπάρχουν από το έτος 2000 περίπου. Πολλές ιδέες τους είναι τόσο παρόμοιες ώστε ξεγελάνε εύκολα.
  Π.χ, ιδέες του Ιρανο-Αμερικανού Μασκανιάν, σαν κι αυτές
  http://www.venusproject.org/cooperative-is-the-solution.html
  http://www.venusproject.com/ecs/ecs_petition/for_petition.html

  Δεν ξέρω ΠΩΣ κατάφεραν ΚΑΙ τα δύο Venus Projects να εμφανίζονται παράλληλα, ισχυριζόμενα μέχρι και… νομική αποκλειστικότητα στην ονομασία «Venus Project», πάντως από έρευνα στο http://www.archive.org βρήκα τις ΠΡΩΤΕΣ εμφανίσεις των 2 site, το έτος 2000, με διαφορά 14 ημερών στις αντίστοιχες ημερομηνίες web-δημοσίευσης.

  http://web.archive.org/web/20000520080843/http://www.venusproject.com/
  http://web.archive.org/web/20000604182303/http://www.thevenusproject.com/

  Επίσης το ένα από τα δύο (εκείνο του ΙρανοΑμερικάνου) έχει ΔΥΟ εκδοχές / domains
  http://www.venusproject.com/
  http://www.venusproject.org/

  Ορίστε και η… έκκληση του ιδίου για Ανατροπή των μουλάδων στο Ιράν και αντικατάστασή τους με τον… Διάδοχο του Θρόνου γιό του Σάχη Ρεζά Παχλεβί
  http://miami.indymedia.org/news/2006/05/4618.php

  Ο ίδιος ο Μασκανιάν αυτο-προσδιορίζεται με ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ιδέες (του ORIGINAL Venus Project), αλλά όχι ίδιες, εδώ
  http://www.venusproject.org/about.html
  (έχει και φωτό, κλπ.)

 41. Αιρετικέ, τι είσαι τελικά; Ανθρωπος ή… ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ελαβες τα δεδομένα και τα ταχτοποίησες μια χαρά! Εύγε νέε μου :))

  ..τον Αμπραβανέλ δεν μπορώ παρά να τον συμπαθώ για το παράπονο που εκφράζει, ασχέτως αν δεν μπορώ να σχολιασω στο μπλογκ του επειδή είναι ένα μονοθεματικό μπλογκ που δεν το καταλαβαίνω.. Δείχνει να είναι ένας παρεξηγημένος άνθρωπος, που μπορεί και να καταλάβει κάποτε, όταν του φύγει το παράπονο!

  ..με το Παιδί της Ανοιχτής Θάλασσας, συμφωνώ πατόκορφα επειδή και για μένα ο Ανθρωπος βρίσκεται στη κορυφή της πυραμίδας των Αξιών μου..

  Ομαντεόν, πώς τα γίνεται και κάθε αναρτησή σου παίρνει το δικό της δρόμο; Για πε, για πε το μυστικό και σε τα μας.. 😉

 42. Οσον αφορα το θεμα με τους Εβραιους:
  Εβραιος δεν σημαινει απαραιτητα καλος ή κακος. Η ομαδα που ισχυριζεται οτι αντιπροσωπευει τα συμφεροντα τους, ειναι δυστυχως απο τις χειροτερες Σιωνιστες. Αν κρινουμε βεβαια με πολιτικα κριτηρια, τοτε η αντι-εβραικη πλευρα στην Ελλαδα εχει κερδισει, τσεκαροντας απλα τα media ή την προωθηση του Λιακοπουλου και του Γεωργιαδη. Απο την αλλη αλλο αντισημιτης, αλλο αντι-σιωνιστης (αντι-εθνικιστης και αυτος). Αντι-σιωνιστες μπορουν να ειπωθουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εβραιοι διανοουμενοι (Οχι μονο ο Τσομσκι). Και κριτικη στο, εγκληματικο κατα την αποψη μου, Ισραηλ ειναι ορθη βεβαια. Απο την αλλη βεβαια με τους Λιακοπουλους να γινονται σταρ (Γιατι η Νεα Ταξη δεν τους φιμωνει? Χμμμ…), δεν μπορουμε να λεμε οτι ο Αντισημιτισμος ειναι μια περιθωριακη πολιτικη…

 43. Υ.Γ.2 η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ πρέπει να γίνει αμείλικτα, ΕΣΤΩ και μετά το λάθος που έγινε…
  Το Venus Project (ορίτζιναλ) έχει _και_ κάποια κατακριτέα στοιχεία, αλλά έχει και ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσες ιδέες:
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Venus_Project
  http://www.thevenusproject.com/

  O Jacques Fresco που το ίδρυσε θεωρείται μεγαλοφυϊα, αν και σε ηλικία… 92+ χρονών ΚΑΛΛΙΣΤΑ μπορεί να κάνει μεγάλα λάθη.

 44. Να συμπληρώσω ότι και εγώ έχω ενοχληθεί από καποια μονομέρεια που έχω διακρίνει (όπως με ενοχλούν ΟΛΕΣ οι μονομέρειες), αλλά θα συμφωνήσω με τον Omadeon, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ευαίσθητα σημεία τους. Και αν δεν γίνει υπερβολική και δεν φτάνει στα όρια της παθογένειας αυτή η μονομέρεια, τότε δικαιολογείται.

  ΥΓ. Όπως ενοχλήθηκα χθες με το παράπονο του Abravanel όταν είπε ότι κανένας δεν αντέδρασε μετά την αθώωση του Πλεύρη. Εκείνη την εποχή είδα πολλά μπλογκ να ασχολούνται με το θέμα. Θεωρώ όμως πιθανό, ότι επειδή ήταν εκτός μπλογκόσφαιρας εκείνη την εποχή και επανήλθε μόλις πριν ένα μήνα, να μην είδε όλα τα ποστ που είχαν γίνει εκείνη την εποχή.

 45. «… Αν όμως η κυβέρνηση έβγαζε νόμο που να στρέφεται κατά συγκεκριμένων φυλετικών ή θρησκευτικών ή εθνικών ομάδων, έχβ αποδείξει ότι είμαι από τους πρώτους που θα ξεσηκώνονταν…»

  θα μου επιτρέψετε να πώ ότι οι ‘διακρίσεις’ ισχύουν σε διάφορα και πολλαπλά επίπεδα:
  α) στις διακρίσεις που θεσμοθετεί/νομοθετεί το ίδιο το κράτος.
  β) στις διακρίσεις που εφαρμόζει η διοίκηση, όταν ερμηνεύει και εφαρμόζει τους νόμους κατά το δοκούν, κάνοντας πχ ‘υπερβασούλες’ υπέρ ή κατά κάποιων, σε συλλογικό ή/και ατομικό επίπεδο. παράδειγμα, σε καθεστώς θεσμικής ισονομίας και ισοπολιτείας, οι διακρίσεις που εφαρμόζονται στη Θράκη, όταν πχ μουσουλμάνος ζητά άδεια επισκευής μαντρότοιχου από την πολεοδομία, και ο φάκελλος ‘μελετάται’ για καμιά εικοσαρία χρόνια. και μη μου πείτε πωςτώρα το ακούτε !
  γ) στις διακρίσεις που ασκεί η κοινωνία, ό,τι κι αν σημαίνει ο όρος, υπέρ ή κατά συλλογικοτήτων. Στην κατηγορία αυτή είναι αξιοσημείωτο το φαινομενικά αντιφατικό γεγονός ότι η προσωπική επαφή εξαφανίζει την διάκριση. Παράδειγμα: οι Αλβανοί είναι …. ό,τι είναι, αλλά ο προσωπικά γνωστός μας αλβανός πολύ συχνά διαφέρει.

 46. @Εnfant
  Συμφωνώ στις παρατηρήσεις σου περί διακρίσεων.

  ΚΑΙ στην Αγγλία, θεωρητικά ΚΑΘΕ διάκριση είναι παράνομη, όμως υπάρχει σε πολύ κόσμο, σαν προκατάληψη αόρατη και αρκετά βαθιά…

  Κι το 7χρονο παιδί ενός φίλου μου (άθεου) που το πήγε στο σχολείο με δεδηλωμένη την επιθυμία να ΜΗ διδαχτεί θρησκευτικά, έχει αυτή τη στιγμή γίνει ΣΤΟΧΟΣ άλλων παιδιών που ασκούν ΤΡΟΜΕΡΕΣ διακρίσεις εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο, παρόλο που το παιδάκι αυτό δεν καταλαβαίνει καν (ευτυχώς…) την ύπαρξη αυτού του τεράστιου, αφανούς θρησκευτικού ρατσισμού στην Ελλάδα, κατά των μη-ορθόδοξων (και ΙΔΙΩΣ άθεων) παιδιών….

  BTW, EΓΙΝΑΝ οι αναγκαίες ΑΛΛΑΓΕΣ στο ποστ (όσον αφορά το Venus Project).

 47. @Enfant de la Haute Mer
  ΠΟΥ να προφτάσω να μιλήσω….

  ΙΔΡΩΣΑ με διορθώσεις και με ένα μικρό «φλέγον θέμα» που επικάλυψε τελείως την ΑΡΧΙΚΗ παρέμβασή σου, στην οποία αναφέρθηκα και προηγουμένως…
  …όταν είπα

  …Ομως με πειράζει να πετάξουμε στην άκρη, εκτός συζήτησης εκείνο που είπε η Enfant (και συμφώνησε και η KnowDame).

  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/11/holocaust-denial-and-other-net-memes/#comment-24513

  A bientot…

 48. Επαναφέρω λοιπόν το ΑΡΧΙΚΟ σχόλιο της Enfant,
  γιατί… ΕΠΙΚΑΛΥΦΘΗΚΕ από γενικεύσεις υπέρ- και κατά- γενικοτήτων όπως «αντισημιτισμός», ή τις «15 θέσεις», κλπ.
  (βάζοντας BOLD σε σημεία που θεώρησα σημαντικότερα)

  …θα προσπαθήσω να τα πάρω με τη σειρά.
  [κι έρχομαι μόλις από το απίστευτο: http://abravanel.wordpress.com/2009/06/23/panousis/
  Πανούσης: Δεν υπάρχουν καλοί εβραίοι
  / Panousis: There are no good Jews»

  -ανάρτηση του Abravanel,+287 σχόλια …, τι να πεί κανείς …, πάντα θεωρούσα χοντροκομμένα και «εύκολα» τα όσα τυχαία κατά καιρούς υπέπεσαν στην αντίληψή μου από τα λεγόμενα του ΤΠ, όμως αυτό ξεπερνάει κάθε όριο στην προσπάθεια αξιοποίησης χυδαίων αντανακλαστικών της μάζας και εύκολης δημιουργίας φάνκλάμπ και φανατικών οπαδών.. και ο άνθρωπος σίγουρα δεν είναι βλαξ].
  […]
  Omadeon, η Αρνηση του Ολοκαυτώματος δεν θα βοηθήσει τους Παλαιστίνιους: βοηθάει στο να πολώνονται εύκολα, γρήγορα και με διάρκεια οι μάζες, κάτω από εύληπτα σημαιάκια και στο να δημιουργούνται φανατικοί, έτοιμοι προς κάθε χρήση…
  Το ίδιο κάνουν κι άλλα σημαιάκια, κι εδώ κι αλλού… ποιός δεν τα ξέρει… όπως λές: μέρος αλήθειας, μέρος αληθοφάνειας, απλουστεύσεις, γενικεύσεις, συρραφές ετερόκλητων παραλληλισμών κλπ κλπ, άρα άλλα αντ’άλλων….

  …..και άλλα πολλά, σχόλιο εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/11/holocaust-denial-and-other-net-memes/#comment-24495

 49. Omadeon: O Χίτλερ ήταν αρκετά πιστός καθολικός και στα SS δεν παίρνανε άτομα που δεν θεωρούνταν πιστοί χριστιανοί. Τόσο χεσμένη την είχαν τη θρησκεία. Επαναλαμβάνω ότι ο εβραίος, αν αγνοήσεις τη θρησκεία του, είναι σαν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, καλό ή κακό.

  DennisV: Όλοι κάνουμε διακρίσεις κάθε είδους από μόνοι μας. Το θέμα είναι οι άδικες και καψονοειδείς διακρίσεις να κοπούν ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. Να μη μας νοιάζει αν ο άλλος είναι άσπρος, μαύρος, κίτρινος, κόκκινος, αν είναι στην άλφα ή στη βήτα θρησκεία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά ποιο έιναι το ποιόν του. Κι εδώ έγκειται η αξία της απαξίωσης εννοιών όπως φυλετική, εθνική, θρησκευτική κλπ καθαρότητα. Άλλωστε, τα καλύτερα και πιο γερά ζώα είναι τα μπάσταρδα – κι αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πρότυπα που ξεκίνησαν από τις αβρααμικές θρησκείες.

 50. Αιρετικέ
  ΧΕΣΤΗΚΑ για τον Χίτλερ και τα SS σε ΑΥΤΗ τη φάση,
  όπου συζητάμε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γεγονός
  ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ έχουν φανατιστεί να πιστεύουν πως «δεν υπήρξε ολοκαύτωμα»
  και ο δικός μας Πανούσης
  είπε «δεν υπάρχουν καλοί Εβραίοι»… (κλπ).

  ΑΥΤΑ είναι πιο σοβαρά προβλήματα ΤΩΡΑ.
  (για τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ χιτλερικούς βέβαια, παίζει σημαντικό ρόλο η ανάλυση της ΔΙΚΗΣ τους μεταλλαγμένης ιδεολογίας)

 51. Υ.Γ. Οι διακρίσεις δεν κόβονται ‘με το μαχαίρι’,
  αλλά με το να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ από τα… μαχαίρια
  (γενικώς)
  NOT «having an axe to grind»…

  (στα αγγλικά, ο Φανατικός ΟΡΙΖΕΤΑΙ σαν «εκείνος που έχει τσεκούρια να ακονίσει» – «someone who has AN AXE TO GRIND»).

 52. Η προπαγάνδα της άρνησης του Ολοκαυτώματος, όπως είπε κι η Enfant (κι εγώ προηγουμένως) ΜΟΝΟ δεινά θα φέρει στους Αραβες (και στους Παλαιστίνιους ειδικότερα).

  Εξυπηρετεί ΜΟΝΟ έναν σκοπό,
  το (Πανούσιο) «δόγμα» «δεν υπάρχουν καλοί Εβραίοι»

  (το οποίο ΚΑΙ ο φίλος Αιρετικός ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ επανειλλημένα)

 53. Γιατί εκπλήσσεσαι που φανατίζονται οι Άραβες; Βλέπουν εμάς τους Δυτικούς να μεροληπτούμε άκριτα υπέρ του Ισραήλ και αντιδρούν καταπώς ταιριάζει στην αμορφωσιά τους. Και οι – ξεπουλημένες – κυβερνήσεις βρίσκουν αυτό το πράμα ότι είναι πιασάρικο και το εκμεταλλεύονται όπως τις βολεύει. Τόσο απλά. Κι εγώ το ίδιο θα’κανα αν ήμουν ο Αχμαντινετζάντ. Μη ζητάς καλλιγραφία απ’της μυλωνούς τα κωλομέρια.

 54. Περί 3ου ΡάΪχ και θρησκείας ΠΟΛΛΑ θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά θάταν εκτός θέματος Αιρετικέ. Θυμήσου π.χ. τον Julius Evola, που ήθελε μάλιστα να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ το Χριστιανισμό φτιάχνοντας μια νέα Θρησκεία της Φυλής, επηρεασμένης από το Βουδισμό, για τον οποίο… δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, σε κάποια φάση… Τώρα, το να παίρνουν στα SS μόνο χριστιανούς, είναι άλλη ιστορία. Προφανώς δεν ήθελαν άθεους γιατί φοβόντουσαν τους άθεους Μπολσεβίκους, δεν ήθελαν Εβραίους για ευνόητους λόγους, και… μουσουλμάνοι δεν υπήρχαν τότε (στη Γερμανία).
  Οπότε… ΤΙ να πάρουν? -Οι Χριστιανοί (τους) απέμειναν! 🙂

 55. Αιρετικέ
  Δεν πιστεύω ότι ο ΜΟΝΟΣ λόγος που φανατίζονται οι Αραβες τόσο πολύ, είναι αποκλειστικά η μεροληψία υπέρ του Ισραήλ στους ΙΣΧΥΡΟΥΣ του κόσμου και σε πολλά ΜΜΕ.

  ΔΕΝ είναι μόνο αυτό. ΜΑΚΑΡΙ νάταν μόνο αυτό…

  Δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι από τις 3 θρησκείες του μονοθεΪσμού, που έχουν τα χάλια τους όλες βέβαια, το Ισλάμ ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ το πιο αδιάλλακτο, τουλάχιστον στις επίσημες εκδοχές του
  (γιατί ο Αμπραβανελ, που ξέρει πολύ καλά τέτοια θέματα θα μιλήσει για μουσουλμανικές αιρέσεις πολύ πιο ανθρωπιστικές από τα ΕΠΙΣΗΜΑ δόγματα ΚΑΙ των 3 θρησκειών. Π.χ. -λέω εγώ- Σουφισμός).

 56. Aιρετικε και εγω πιστευω οτι ο Αντισημιτισμος στη Μεση Ανατολή ισως θα «ξεφουσκωνε» αν το κρατος του Ισραηλ εχανε την υποστηριξη του. Αυτο θα ειχε καταστροφικες συνεπειες στην πολιτικη «εμφυτευσης δημοκρατιων» και αλλα τετοια ψευδοανθρωπιστικους Μεσσιανισμους). Το Ισραηλ ειναι οσο «δημοκρατικη οαση» οσο και το Ιραν (απλα μια modernist εκδοχη του). Το θεμα ειναι τι κανουμε εδω. Πιστευω οτι ενας commonsensical ανθρωπος ανεξαρτητως πολιτικης ιδεολογιας θα καταδικαζε και τον Σιωνισμο των Νεοσυντηρητικών και τον φασιζοντα Αντισημιτισμο αλα Πλευρης. Αλλα δυστυχως αυτη την ορθολογικη σταση την βλεπω μονο σ’ αυτο το μπλογκ και τους σχολιαστες του. Απο την μια οι Εβραιοι στο εικονοστασι απο την αλλη οι Εβραιοι στον …θαλαμο αεριων. Ακομη και «λογικοι» ανθρωποι ακολουθουν αυτον το ψευδο παραδειγμα. Αλλα αμα σου πετανε τον Λιακοπουλο στην μαπα ολη την ωρα δεν θα παρανοησεις καποτε?

 57. @Dennis
  Εγιναν οι διορθώσεις (κι εκείνες που εξήγησες ιδιωτικά).

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  http://abravanel.wordpress.com/2009/07/10/ioannina-antisemitic-violence-escalates/
  Νεο ποστ του Αμπραβανέλ
  «Ioannina: antisemitic violence escalates/ Ιωάννινα: οι αντισημιτικές επιθέσεις κλιμακώνονται»

  Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επικίνδυνος, ΟΧΙ ΜΟΝΟ για Εβραίους αλλά και για… μη-Εβραίους, που «τακτοποιούνται» στην ίδια κατηγορία με τους (μισητούς) Εβραίους…
  Να θυμίσω ΤΙ μου είπε προ ημερών ο «Σωκράτης»?
  «Αντε πλύσου με ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ, Ανθέλληνα…»

  Είπα ήδη ότι ο Ελληνικός Αντισημιτισμός είναι ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ, δεν βασίζεται καθόλου σε κριτήρια ΡΑΤΣΑΣ / ΦΥΛΗΣ (προσθέτω τώρα), ούτε σε «Ανωτερότητα Αρίων», αλλά σε «διαφορικό ρατσισμό» του (υποτιθέμενου) «ΠΑΝΤΑ ανώτερου» Ελληνικού πολιτισμού, σε (δήθεν) αέναη διαμάχη με τον «κατώτερο», τον Εβραϊκό.

  ΚΑΝΕΝΑΣ Ελληνας αντισημίτης δεν πιστεύει π.χ. (όπως ο Χίτλερ) ότι οι Εβραίοι έχουν… κατώτερα γονίδια. Πιστεύει όμως ότι έχουν «κατώτερο πολιτισμό» και ότι (επίσης) «έχουν βάλει στόχο» τον… ΙΔΙΟ.

 58. Omadeon

  Επειδη το χω το κακο συγγενικο, μου εχει εξηγηθει οτι ο Ελλην ειναι αντι-Εβραιος επειδη και καλα οι Εβραιοι μισουν οτιδηποτε Ελληνικο. Ο Χριστιανισμος ηταν μια Εβραικη επιθεση στον Ελληνισμο και ειχε ως στοχο την εξουδετερωση του γενους. Αυτοι βλεπουν παντου Εβραιους. Εβραιοι εστειλαν Σταυροφορους να παρουν την Πολη. Εβραιος ηταν λεει ο Κεμαλ Ατατουρκ. Εβραιοι παντου…

  Μαλιστα μου εχει «εξηγηθει» οτι η Εβραιοι ως στοχο εχουν την κατακτηση της Κυπρου της Κρητης και …της Θεσσαλονικης. Ο αντισημιτισμος τους ειναι μελος ενος πλεγματος μιας υπερ-αντιδραστικης φιλοσοφιας που βασιζετα σε μια υπερρομαντικοποιηση της Αρχαιας Ελλαδας και της συγκρισης με την Χριστιανικη (=Εβραικη) παρακμη που ακολουθησε. Ακομη και ο εγχωριος χριστιανισμος θεωρειται εθνικοφρων αρα εν μερει υπερασπισιμος, εν αντιθεση με τους «Εβραιοποιημενους». Ειναι μια φιλοσοφια αστα να πανε. Και μετα μας λενε να μην ανησυχουμε για Αντισημιτισμο…

 59. Υ.Γ.
  Ας σημειωθεί το εξής (που δεν είχα καταλάβει, μέχρι πολύ πρόσφατα…)

  Το ΑΛΛΟ μεγάλο κακό του ΙΔΙΟΤΥΠΑ-Ελληνικού αντισημιτισμού, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ «φυλετικός» στη βάση του.

  ΓΙΑΤΙ?
  – Διότι… έχοντας μόνο «πολιτιστικά» (και «γεωπολιτικά») αίτια, αυτός ο μεταλλαγμένος αντισημιτισμός μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ να στραφεί κατά άλλων Ελλήνων, όπως ΗΔΗ κάνει κατά κόρον, όπως ο… Σωκρατάκης μας, και όπως τόσοι άλλοι «Αρχαιολάτρες» που θεωρούν τους υπόλοιπους Ελληνες «όργανα του Σιωνισμού» (πρακτικά Εβραίους) με την παραμικρή αφορμή…

 60. Η Λιλή Ζωγράφου πάντως θεωρεί τον χριστιανισμό – και νομίζω αρκετά εύστοχα – μια προσπάθεια διάδοσης του ιουδαϊσμού στους εθνικού, η οποία τελικά έγινε spin-off και ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο του ιουδαϊκού ιερατείου.

  Γεγονός είναι ότι η Τορά βρωμοκοπάει ΜΙΣΟΣ. Μίσος για τους μη εβραίους, μίσος για τους Έλληνες, μίσος από εδώ, μίσος από εκεί. Ειλικρινά, αν ο ελληνορωμαϊκός (καθώς αξίες όπως δημοκρατία, ισηγορία, ανταγορία, παρρησία κλπ ΔΕΝ είναι ούτε εβραϊκές ούτε χριστιανικές ούτε μουσουλμανικές – η δε επιστήμη και τα εγκόσμια είναι «ου σατανά» για τις θρησκείες αυτές) πολιτισμός δεν καταστρεφόταν για χάρη αυτού του ταλιμπανισμού, θα ερμήνευα το μίσος που έχουν οι οπαδοί των αβρααμικών θρησκειών ο ένας για τον άλλον ως «οικογενειακή υπόθεση μιας οικογένειας ηλιθίων».

  Ξέρω ότι ακούγομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ, αλλά, αφού έχουν ασπασθεί αυτά τα συστήματα, αυτές τις αρχές της ιδέας του «περιούσιου λαού», του «ο θεός μου είναι πιο αληθινός απ’τον δικό μου» κι όλο αυτό το βιβλικό ξέρασμα, πρόβλημά τους.

  Ξέρεις, εδώ έχουμε έναν φοιτητή απ’τη Συρία, ο οποίος είναι ΑΘΕΟΣ. Ξέρεις τι λέει για Άραβες και Ισραηλινούς; Ότι όλοι τους είναι θρησκευτικά φανατισμένοι και ΗΛΙΘΙΟΙ. Δεν καταλαβαίνουν ότι:

  1. Ο θεός που πιστεύουν δεν υπάρχει
  2. Ο θεός τους είναι ένα psycho καθήκι και μισό
  3. Κανένας σοβαρός θεός δεν θα προέτρεπε τους πιστούς του να σφάξουν τους αλλόπιστους
  4. Δε γίνεται να σφάζονται με τους γείτονές τους, αλλά αντίθετα πρέπει να συνυπάρξουν

  Εξακολουθώ βέβαια να λέω ότι η λέξη «αντισημιτισμός» είναι misnomer. Δηλαδή κάποιος που αντιπαθεί μόνον τους εβραίους αντιπαθεί ΚΑΙ τους Άραβες (σημιτικά φύλα είναι κι αυτοί);

  Ο Λιαντίνης είχε γράψει στη «Γκέμμα» (όπως έκανε και η Ζωγράφου στην «Αντιγνώση») μια σκληρή πολεμική κατά του εβραϊκού θεού και της νοοτροπίας της Βίβλου. Αυτό δηλαδή είναι ρατσιστικό; Είναι ρατσιστικό να λέμε ανοιχτά ότι η Τορά βρωμοκοπάει φασισμό και ρατσισμό;

  Και, για να γίνω ακόμα πιο κακός, είναι τραγική ειρωνεία όταν οι πιστοί μιας θρησκείας ΜΙΣΟΥΣ υφίστανται τελικά το ίδιο μίσος που εκφράζει η θρησκεία τους – κι ακόμα χειρότερο.

  Όσο πιο νωρίς αποβάλουν αυτές τις γελοίες, φασιστικές, ρατσιστικές νοοτροπίες, τόσο το καλύτερο. Αλλά τι πιθανότητες δίνεις σ’αυτό;

  Το λέω ανοιχτά: δεν εκφράζω ιδιαίτερη συμπάθεια ούτε προς τους μουσουλμάνους ούτε προς τους εβραίους. Τις θρησκείες και των δυο τις αντιπαθώ πάρα πολύ. Και μη νομίζεις ότι το ισλάμ είναι πιο αδιάλλακτο απ’τη «Βίβλο». Τα ίδια σκατά είναι. Είτε διαβάζεις το Κοράνι είτε την Τορά είτε την «Αγία» Γραφή είτε το Mein Kampf, είναι ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ. Απλώς, όλα αυτά προέρχονται από τη Βίβλο, γιατί εκεί πρωτοδιατυπώθηκαν αυτές οι αηδίες.

 61. Και για να τελειώνουμε μια και καλή: Εγώ – όπως και άνθρωποι πολύ σοφότεροι εμού (Λιαντίνης, Ζωγράφου κλπ) – δεν δέχομαι να είμαι ΟΥΤΕ με τον χωροφύλαξ ΟΥΤΕ με τον αστυφύλαξ.

 62. @Αιρετικέ
  ΠΟΛΥ ζουμερό και ενδιαφέρον , το σχόλιο…

  Πρέπει να σου πώ όμως, πρώτα-πρώτα, ότι το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου «Αντι-Γνώση – τα δεκανίκια του καπιταλισμού», όχι μόνο το είχα διαβάσει… τρεις φορές, προ 2 δεκαετιών περίπου, και το είχα ενστερνιστεί (τότε) κάπως άκριτα, αλλά και το ότι το ΙΔΙΟ βιβλίο εξιστορεί πως… ΛΑΤΡΕΨΕ κάποτε, εξίσου άκριτα, κι ένας… άααλλος διαδικτυακός γνωστός μας, ΠΡΙΝ υποστεί κάποιες ασχήμιες, (αυτός ΚΑΙ η αδελφή του) από ακραίους εθνικιστές, και… αλλάξει τροπάριο, παραμένοντας -έκτοτε- κολλημένος σε μια μονομέρεια που ενίοτε… εκνευρίζει (τους απληροφόρητους).

  Σε αφήνω να… μαντέψεις ποιον εννοώ
  (και… ΟΧΙ, ΜΗ το πεις εδώ, αααν καταλάβεις ΠΟΙΟΣ είναι…)

  Πάντως, πραγματικά συμφωνώ με πολλά (με τα περισσσότερα μάλιστα) που έγραψες. Κάτι βελτιωσούλες χρειάζονται, εδώ κι εκεί. Είχα ερωτευτεί Εβραίες ΔΥΟ φορές και ΚΑΤΙ έμαθα περί Τόρα και περί Ταλμούδ (καθώς και για την Καμπάλα, όχι μόνο την… καβάλα -χεχε). Αλλά τα θεωρηθώ αμελητέα θέματα τώρα.

  Εκεί που αμφιβάλλω είναι κάτι… λεπτά σημεία.

  Π.χ. το κατά ΠΟΣΟΝ ο Πλάτωνας δεν ήταν -τελικά- ΚΑΙ αυτός, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ φασιστόμουτρο….

  …ή κατά πόσον ο ιμπεριαλισμός των Αθηναίων (που έκαψε ολοσχερώς τη Μήλο κι έσφαξε τους Μηλίτες) δικαιούται _σήμερα_ της υπόληψης ενός Αριστοτέλη ή ενός Πρωταγόρα (σαν ΣΥΝΟΛΟ) ενώ αυτοί ήταν απλώς ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ άτομα ή ελάχιστες ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ, στη δική τους πόλη και εποχή…

  Επίσης… ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ κι εγώ σήμερα, από τον… τρελλαμένο Ιρανο-Αμερικανό, κείνον που μιμείται το «Venus Project» έχοντας ιδρύσει ένα ακριβώς ίδιο με ίδιο όνομα. Την ιστοσελίδα όπου αναφέρει τον ΠΡΩΤΟ ΔΙΔΑΞΑΝΤΑ και ΙΔΡΥΤΗ της πρώτης έκδοσης (beta 1.0) των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ στον ταλαίπωρο πλανήτη μας:
  http://www.venusproject.com/Great_Persian_Empire/kourosh_the_great.html
  Ω, ναι, ο μέγας ηγεμών των Περσών ΚΥΡΟΣ…
  (και οι μεν Σπαρτιάτες σε κάποια φάση έριξαν τους Πέρσες αγγελιαφόρους σε πηγάδι, ο δε Ξέρξης ΔΕΝ ανταπέδωσε σκοτώνοντας τους αγγελιαφόρους των Ελλήνων, επικαλούμενος… σεβασμό ανθρώπινων δικαιωμάτων -ω ναι, από την πλευρά του, έστω και μονομερώς. Ε, τουλάχιστον σε ΑΥΤΟ το ζήτημα ο Ξέρξης _ήταν_ «κύριος»… χεχε)

  Με άλλα λόγια….
  ναι μεν ο μονοθεΪσμός ΕΧΕΙ τις ρίζες του κάπου στη Βίβλο (μάλλον πολύ πιο πριν – στους Αιγύπτιους) αλλά…

  …ΤΙ κάθεσαι κι ασχολείσαι τώρα… να αποδείξεις τη ρίζα του One God κακού, ΜΟΝΟ εκεί, τη στιγμή που ζούμε με μια ΛΑΙΛΑΠΑ διαφόρων ειδών ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ (μεταλλαγμένου) φανατισμού?

  Εγώ ΞΕΡΩ ότι δεν είσαι φανατικό… φύτρο,
  αλλά… οι κότες ΔΕΝ το ξέρουν (ιδίως όταν… τρομάζουν!) 🙂

  (κι έτσι, στον ίδιο τον εαυτό μου λέω, -τώρα πλέον-
  «Omadeon, Slow down and put the Kot Down«… 😆 )

 63. Υ.Γ.
  Ημουν και ΕΙΜΑΙ αρχαιολάτρης κι εγώ.
  Γιατί να το κρύψoμεν άλλωστε?
  Ηταν ΩΡΑΙΟΙ, εκείνοι οι Αρχαίοι…

  ….ΙΔΙΩΣ οι σοφιστές, οι ΠΟΛΥ παρεξηγημένοι
  (που κατανόησα καλύτερα ΜΟΝΟ χάρις σε έναν… Αγγλοσάξονα, τον Robert E. Pirsig, στο μνημειώδες Φιλοσοφικό του μυθιστόρημα «Zen and the Art of Motorcycle Maintenance» – που το ΛΑΤΡΕΨΑ κι αυτό, κάποτε, διαβάζοντάς το πολλές φορές, ΟΠΩΣ και τη Ζωγράφου, αν και ΑΡΓΗΣΑ να ΣΥΝΕΛΘΩ από τα λάθη και τα ελαττώματα της τελευταίας…)

  Και -τελικά- εκτός του ότι (όπως ξέρεις Αιρετικέ) και σήμερα ακόμη μνημονεύω ΚΑΙ λατρεύω το έργο του Ελύτη (του ΠΟΛΥ παρεξηγημένου και διαστρεβλωμένου στα σχολεία….)…
  …ΑΝΗΣΥΧΩ όταν βλέπω ότι οι ΜΟΝΟΙ πραγματικά φανατικοί (και εννοώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φανατικοί) Ελληναράδες ρατσιστές και αντισημίτες, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνοι που ΟΥΤΕ τον Ελύτη δεν διάβασαν (πόσω μάλλον κατάλαβαν) ΟΥΤΕ τους κλασσικούς μελέτησαν, ΟΥΤΕ τον διάχυτο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ των αρχαίων ΕΜΠΕΔΩΣΑΝ αρκετά…
  …ώστε να σταματήσουν να μας ΒΡΙΖΟΥΝ όλους εμάς τους σκεπτόμενους, σαν «Ανθέλληνες» και προδότες….
  (όχι εσένα τόσο πολύ, διότι… παραπλανάς πως είσαι πιο ακραίος, υπέρ της Ελλάδας, ενώ εγώ ΚΑΘΟΛΟΥ…)

  Και ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί το ΒΑΡΟΣ του -πράγματι σπουδαίου- αρχαίου πολιτισμού ΔΕΝ μπορεί να το σηκώσει ο σημερινός Ελληναράς κυνηγός προδοτών….

  ΔΕΝ είναι όλοι οι πολιτισμοί ΕΞΙΣΟΥ σπουδαίοι. ΟΥΤΕ ήταν ποτέ. ΟΥΤΕ ήταν τα κριτήρια σπουδαιότητας ΑΠΛΑ ή ΕΝΙΑΙΑ….

  ΑΝ κανείς νομίζει, πως είναι απόγονος ενός «καλύτερου πολιτισμού»,
  τότε έχει χρέος να τον ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ,
  ΣΗΜΕΡΑ, περισσότερο παρά ποτέ.
  Αποδεικνύοντας ΕΜΠΡΑΚΤΑ,
  το δικό του Ανθρωπισμό….

 64. Για το τι λένε οι φανατικοί δεν ανησυχώ. Αφ’ενός ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε, αφ’ετέρου οι φανατικοί είναι εξ ορισμού ηλίθιοι και κατ’επιλογήν διανοητικώς καθυστερημένοι.

  Στο άλλο τώρα: Κατάλαβα ποιον εννοείς, αλλά να σου πω κάτι; Δεν είναι δυνατόν να βλέπει φαντάσματα και εθνικιστές ΠΑΝΤΟΥ. Καλά θα κάνει να ξεκολλήσει. Κι αν δε μπορεί από μόνος του, ας πάει να ζητήσει επιστημονική βοήθεια. Εγώ δε μπορώ ούτε εξομολόγος ούτε ψυχολόγος ούτε ψυχίατρος να γίνω για ΚΑΝΕΝΑΝ κι έχει γίνει και δολοφονική απόπειρα εναντίον μου προ δεκαετίας κατ’εντολήν ατόμου που ντροπιάζει την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Δεν άρχισα όμως να βλέπω φαντάσματα ούτε να έχω εμμονές – και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο πιο ισχυρός χαρακτήρας του κόσμου, αλίμονο.

  Τον Πλάτωνα δεν τον έχω μελετήσει συστηματικά ακόμα. Μόλις βρω ευκαιρία, θα τον μελετήσω και θα αποφανθώ τότε. Πάντως, η Ζωγράφου τον αποκαλεί φασισταρά του κερατά.

  Το μεγάλο κακό του μονοθεϊσμού ξέρεις όμως ποιο είναι; Αυτή η γαμημένη η υπεραπλούστευση:

  ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟ – ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ

  Χωρίς ΤΙΠΟΤΑ να υπάρχει ανάμεσα. Illuvatar εναντίον Morgoth (κι αργότερα Sauron). Ξωτικά και Άνθρωποι εναντίον Ουρούκ-Χάι και Ορκ. Γκάνταλφ εναντίον Σάρουμαν.

  Κι ανάμεσα σ’αυτά τα δυο το απύθμενο το χάσμα, βαθύτερο κι απ’την Άβυσσο των Μαριαννών…

  Σε ό,τι αφορά τους εθνικισταράδες, αυτούς τους φανατισμένους νοητικά τεμπελαράδες, το ξέρω πάρα πολύ καλά ότι είναι πανάσχετοι πάνω σ’αυτά που επικαλούνται. Όταν λέω πανάσχετοι, εννοώ γαμώ το σπίτι τους για πανάσχετοι. Ειδικά τα φασιστόνια του hellenicreligion που σε κάποια φάση πήρανε πόδι κι από το ΥΣΕΕ, στην πραγματικότητα είναι ιουδαιοχριστιανοί με ολίγην από δωδεκαθεϊσμό. Λένε – αν είναι δυνατόν – να κηρύξει ο… Έλλην τον ΠΟΛΕΜΟ στους γονείς του αν παραμένουν πιστοί στο χριστιανισμό! ΕΛΕΟΣ δηλαδή γαμώτο μου, ΕΛΕΟΣ.

  Και σε ό,τι αφορά το τελευταίο που είπες:

  «ΑΝ κανείς νομίζει, πως είναι απόγονος ενός “καλύτερου πολιτισμού”,
  τότε έχει χρέος να τον ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ,
  ΣΗΜΕΡΑ, περισσότερο παρά ποτέ.
  Αποδεικνύοντας ΕΜΠΡΑΚΤΑ,
  το δικό του Ανθρωπισμό…»

  Μ’αυτό τα είπες όλα. Και ξέρεις, αυτό εφαρμόζεται και με άλλες δυο μορφές:

  1. Η ιστοριούλα με τις χήνες του Καπιτωλίου της Ρώμης
  2. Το Ολοκαύτωμα: Αφού οι εβραίοι υπέφεραν όλα αυτά, ας ξεκινήσουν εκστρατεία για να μην τα υποστεί αυτά ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος λαός!

 65. Αιρετικέ
  είναι στιγμές που νιώθω ότι ΦΤΟΥΡΑΕΙ ο διάλογος,
  ΔΕΝ τον κάνουμε τζάμπα. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
  Μια ΤΕΤΟΙΑ στιγμή είναι κι αυτή.
  Προσυπογράφω…

 66. Ε μα ξέρεις… Μ’αυτά που έχει κάνει το Ισραήλ απ’το ’48 και μετά, θα τρίζουν τα κόκαλα των εβραίων που σκότωσε ο Χίτλερ. Σου βάζω στοίχημα ό,τι θέλεις ότι τόσα αθώα θύματα του ψυχανώμαλου Αδόλφου και των εγκληματιών και των ηλιθίων που τον ακολούθησαν δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να γίνουν τέτοιες κτηνωδίες εις βάρος άλλου λαού στο όνομά τους.

 67. Αιρετικέ
  Ενα παλιό μου ποστ που (νομίζω ότι) συμφώνησες μαζί του απόλυτα (ή πολύ)…
  …αφορούσε τη Γάζα και επικαλέστηκε δεκάδες ΕβραΪκές διαμαρτυρίες για την κατάσταση εκεί… (υπέρ των άμαχων Παλαιστίνιων θυμάτων).

  Για την ακρίβεια, οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εποιζώντες του Shoah (ολοκαυτώματος) ΕΧΟΥΝ τις ευαισθησίες που δικαιολογημένα απαιτείς.

  Το πρόβλημα (από όσα κατάλαβα) είναι στις νέες γενιές, που μεγαλώνουν (ΚΑΙ εκεί – στο Ισραήλ) με ΜΟΝΟΜΕΡΗ απολύτως εθνικιστική παιδεία, όπου π.χ. ΤΙΠΟΤΕ δεν αναφέρεται για το ΠΩΣ «έφυγαν» οι Παλαιστίνιοι…
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ από μένα τα λένε οι ΙΔΙΟΙ οι προοδευτικοί Εβραίοι (κι ας λένε οι άλλοι, οι φανατικοί, σε βάρος τους ΤΟΣΑ πολλά)…
  …(π.χ.) είδα προ ημερών και ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρατσιστικό σχόλιο σε (κάπως ακραίο) φιλο-Ισραηλινό μπλογκ, κάποιου ακραίου σχολιαστή που είπε για τον Gideon Levi το εξής… αμίμητο:

  «Ελα μωρέ, αν ψάξεις καλά τα γονίδιά του, δεν θα βρεις καθόλου εβραΪκό αίμα, ο άνθρωπος… είναι γύφτος«!!!!

  ΑΥΤΟ το απίστευτο σχόλιο, κανονικά θα προκαλούσε έντονη παρέμβασή μου…
  Ομως… αποφάσισα να ΜΗΝ ανακατευτώ, γιατί ΚΑΙ οι άλλοι σχολιαστές εξίσου τρελλαμένοι μου φάνηκαν

  και… Ψυχίατρος αδυνατώ να γίνω (είναι και κάποια χρόνια σπουδές)…
  και… άλλωστε (την ΙΔΙΑ στιγμή) ασχολούμην με τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ τρελλαμένο αγρίως, τον Πανούση, προσπαθώντας να καταλάβω ΤΙ στο διάολο έπαθε? (γιατί χαζός ΔΕΝ είναι)…

  Εννοια σου και ΘΑΡΘΕΙ η στιγμή
  που ΚΑΝΕΝΑΣ ρατσιστής
  δεν θα γλυτώσει την κριτική
  αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με ΟΛΟΥΣ σε ΜΙΑ στιγμή.

  Και επίσης «μαζεύουμε» ΠΡΩΤΑ τους δικούς μας και ΜΕΤΑ τους άλλους (αν και δεν ξεχνάμε και τους άλλους…)

  Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

 68. «το κατά ΠΟΣΟΝ ο Πλάτωνας δεν ήταν -τελικά- ΚΑΙ αυτός, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ φασιστόμουτρο….»
  Μπαίνεις στο τριπάκι να ερμηνεύεις παλιούς ανθρώπους με τις θεωρίες τους ακουλουθώντας σύγχρονο τρόπο σκέψης. Πρόσεξέ το αυτό!
  Ο Πλάτωνας κρίθηκε στην εποχή του απο τους συγχρόνους του.. και άμα θέλουμς να βγάλουμε συμπερασμα περί Πλάτωνα, καλό είναι να μελετήσουμε τι έλεγε π.χ. ο Αριστοτέλης για αυτόν, ή να προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε στο μυαλό μας λέξεις και έννοιες και τρόπο ζωής, κλπ κλπ, όπως συνέβαιναν εκείνη την εποχή ακριβώς -πράγμα έως αδύνατο!!- αλλά πάντως μια προσπάθεια πλησιάσματος ίσως να μας φέρει κάπως κοντά…

  Πρόσφατα, ξαναδιαβάζοντας τον Α’ τόμο με τα σεμινάρια του Καστοριάδη, έμεινα ξερή. Ισως είχε έρθει η στιγμή να καταλάβω το μέγεθος της σοφίας του ανθρώπου Κορνήλιου, που εξήγησε με φοβερά απλό (έως… απλοϊκό!) τρόπο μια ρήση του Αναξίμανδρου, παρακαμπτοντας ένα σωρό ερμηνείες από ευρωπαίους σοφούς μελετητές. Ξανάπιασε τη φράση σαν να μην είχε ερμηνευτεί από κανένα (μέχρι τότε που έγινε το σεμιναριο, το 1983) και προσπαθώντας να τη πλησιάσει με όρους εκείνης της παλιάς εποχής, νομίζω πως έφτασε σε ένα πολύ καλό σημείο, ένα σημείο/έκπληξη, ερμηνεύοντας μοναδικά τη λέξη «χρεών» μέσα στη συγκεκριμένη φράση και όχι ανεξάρτητα απο αυτή.
  ..κάποια στιγμή θα το ποστάρω..

 69. Ροδιά μου
  ΚΑΝΤΟ το ποστ, αξίζει πολύ…

  (ντάξει, ο κίνδυνος να ερμηνεύσουμε παλιούς με νέο τρόπο σκέψης ΕΙΝΑΙ υπαρκτός, δεν αντιλέγω…
  …μόνο που ίσως ξέχασες ένα πράμα…
  ότι ΚΑΙ οι φασίστες ερμηνεύουν ΣΗΜΕΡΑ τον Πλάτωνα με τον ΔΙΚΟ τους τρόπο, το σύγχρονο…
  …και επομένως…
  ΑΝ θέλουμε να αντισταθμίσουμε ΑΥΤΟ το φαινόμενο, πρέπει κι εμείς κάποια στιγμή να τον κρίνουμε με βάση πιο διαχρονικά, πιο ΑΙΩΝΙΑ κριτήρια…
  …αν ήταν -π.χ.- αδικαιολόγητα γκρινιάρης για τη δημοκρατία ή υπερ-ολιγαρχικός, κ.ο.κ.)

  Νομίζω ότι ΔΕΝ είναι λάθος κι η κρίση εποχών με βάση διαχρονικά κριτήρια (έστω και κατά προσέγγιση)…
  …διότι ΠΟΛΛΑ βάρβαρα έθιμα ΗΤΑΝ βάρβαρα, άσχετα αν εθεωρούντο κάποτε «νορμάλ» και «πολιτισμένα»…

  ΑΥΤΟ είναι η εξέλιξη άλλωστε – η ΣΥΝΟΛΙΚΗ και ΒΑΘΕΙΑ αλλαγή των κριτηρίων, των ευαισθησιών ενός πολιτισμού απέναντι σε έναν άλλον, παρελθόντα…
  Αλλιώς ΣΙΓΑ μη γίνουμε και… απολογητές των Φαραώ και υπέρ της δουλείας στις πυραμίδες!

  Διότι…
  ΚΑΘΕ καινούργιο ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ
  ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ (μάλιστα)
  ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον (μέχρι τούδε) πολιτισμό.
  Με τα ΔΙΚΑ του μάτια
  τα ΠΙΟ αθώα…

  (κλπ).

 70. Γι αυτό ο κόσμος προοδεύει (προ+οδεύω=προχωρώ, πάω μπροστά), επειδή ακριβώς κάθε νέος άνθρωπος κρίνει, συγκρίνει, απορρίπτει, κλπ κλπ..

  ..αν και, όπως έλεγε ο αξέχαστος Κώστας Φωτεινός, (σπουδαίος κοινωνιολόγος, καθηγητής στο Καναδά) το να κρίνουμε,συγκρίνουμε, κλπ, οδηγεί σε προστριβές μεταξύ των ανθρώπων και το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, να συνυπάρχουν ειρηνικά, κλπ κλπ..

  Στη περίπτωση της προόδου όμως, αν δεν αλλάξουν οι εικόνες των παλαιοτέρων εποχών, τπτ δεν πετυχαίνεται. Εδώ είναι η δυσκολία: να αλλάζουν οι εικόνες χωρίς αντιπαράθεση. Ακατόρθωτο μάλλον, αλλά μέχρι πότε; Μέχρι να επικρατήσει η εικόνα του «ειρηνικού ανθρώπου» ως η πιο σημαντική από όλες τις άλλες: από την εικόνα του ανθρώπου/αρχηγού, του ανθρώπου/περήφανου εθνικά, του ανθρώπου/πιστού, του ανθρώπου/σταρ, του ανθρώπου/που/τα/έχει/όλα, κλπ κλπ

 71. Ροδιά…
  ΕΙΝΑΙ δυνατόν τώρα να… διαφωνήσω; 🙂
  – ΟΧΙ βέβαια…

  Εεε… όποιος ξέρει να διαβάζει σωστά,
  βλέπει, τώρα, πόσο διαλεκτικά[*]
  συζητάμε κι επικοινωνούμε

  [*] «διαλεκτικά» = μια λέξη κακοποιημένη, από ένα σωρό δογματικούς.

  Παρεμπιπτόντως, για να λέμε και την υπόλοιπη αλήθεια, όσον αφορά το ZeitGeist / Venus Project και τη σημαντική δουλειά του ιδρυτή του, του ιδιοφυούς Jacques Fresco, βλέπω αυτό το βίντεο
  http://video.google.co.uk/videoplay?docid=3932487043163636261&hl=en
  Μετά από τη σύσταση ενός φίλου που το είδε κι έμεινε… «έκθαμβος».
  (Κι υπάρχει λόγος να εμπιστεύομαι την κρίση του).

 72. Γεια σου Ομαδεών:

  βλέπω ότι έγινε χαμός εδωμέσα από χτες που σ’ αποχαιρέτησα, θα μού επιτρέψεις λοιπόν κι εμένα ένα σχόλιο (κομματιαστό – λόγω μεγέθους) ; – γιατί η συζήτηση είναι φ ο β ε ρ ά ενδιαφέρουσα (κι όσο για το…μοντερέισον…νο πρόμπλεμ είπαμε από τη μεριά μου! (άσε τις συμβολοσειρές ήσυχες, για να μη στραβώνεσαι…)

  Πρώτον λοιπόν: Η αρχική ένσταση τού Abravanel για την «περιρέουσα» ρατσιστική ατμόσφαιρα που δεν βρίσκει τον δέοντα «επίσημο» αντίλογο, είναι πιστεύω δικαιολογημένη. Όμως, ως προς το τι μπορεί να γίνει, θα ‘λεγα πως όταν δημοσιογραφίσκοι και πολιτικάντηδες δέχονται τον Πλεύρη – πατέρα και υιό – ως νόμιμους συζητητές, τα πράγματα δυσκολεύουν (πιθανώς επίτηδες): και ξέρει υποθέτω ότι γενικά (όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην τέχνη – αυτήν την εποχή) ό,τι βρίσκεται εκτός της τρέχουσας ιδεολογίας αποσιωπάται (αγρίως): ο ρόλος τών μπλογκ συνεπώς πιστεύω ότι είναι σημαντικότατος…Τα πράγματα προχωράνε αργά… (Πιστεύω ότι προχωράνε πάντως) (μονομερής αισιοδοξία…)
  Όμως θάθελα να τονίσω ότι εδώ, στο θέμα τού «αντισημιτισμού που επανακάμπτει» έχουμε να κάνουμε μ’ έναν β α σ ι κ ό παραλογισμό: κατηγορούν τους Ισραηλινούς ότι φέρονται ως φασίστες, αυτοί που είναι εκπεφρασμένα φασίστες – ιδεολογικά «περήφανοι» φασίστες…
  Και μπερδευόμαστε και εμείς συγχέοντας την «λογοκρισία» (που αφορά βέβαια σκέψεις, απόψεις, έργα τέχνης, και γενικά βιβλία) με την «πολιτική νομιμότητα»:
  Στοιχειώδης (αν και δύσκολη) άμυνα μιας (στοιχειώδους) δημοκρατίας θα ήταν να α π α γ ο ρ ε ύ ε ι την πολιτική δράση όσων εκπεφρασμένα έχουν σκοπό να την κ α τ α ρ γ ή σ ο υ ν: για παράδειγμα ο πατήρ Πλέυρης υπήρξε ιδρυτής «κόμματος τής 4ης Αυγούστου» – ανοιχτός προπαγανδιστής δηλαδή ανοιχτής δικτατορίας – και δεν έχει πει ότι μετάνιωσε ο ίδιος ποτέ, ούτε διαχώρισε τη θέση του απ’ αυτόν ποτέ ο υιός του.
  Εδώ έχουμε να κάνουμε λοιπόν με άτομα που ενώ προπαγανδίζουν την νομιμοποίηση κάθε λογοκρισίας, «παραπονούνται» ότι ένα καθεστώς «φιλελεύθερο’ (απ’ αυτά που συχαίνονται) χρησιμοποιεί τα «δικά τους» όπλα, και τους λογοκρίνει.
  Αν στον «μέσο πολίτη» δεν περνάει αυτή η αντίφαση, έχουμε πολύ δρόμο δυστυχώς, και κακοτράχαλο, να ανέβουμε…
  (συνεχίζεται)

  υγ: και μη μού πείτε για τό «επικίνδυνο» των απαγορεύσεων – πρώτη εγώ το ξέρω – αλλά δεν λειτουργούμε εν κενώ: έχει υπάρξει παρελθόν, και Ιστορία: μπορούμε να συνεννοηθούμε ως προς το τι «θέλει» να «ανατρέψει» την δημοκρατία, και το τι θέλει να την «εξελίξει»: το να κάνουμε τους χαζούς δεν θα μάς βοηθήσει – ούτε εδώ…
  Και, εν πάση περιπτώσει, αν θέλουμε να συνεχίζουμε να ‘μαστε «χαζοί» τότε να μην ενοχλούμαστε ούτε απο τούς «αλλους» χαζούς που πατώντας πάνω στη γενική χαζομάρα θέλουν να προπαγανδίζουν την διαιώνιση τής πιο αποτρόπαιης σκληρότητας μέσω της πιο εκνευριστικής βλακείας
  (όλα τα «εμείς», αναγκαία – για την οικονομία τής συζήτησης – εδώ…)

 73. @Χάρη
  καλώς ήλθες!
  Πριν πω ο,τιδήποτε, δηλώνω ότι από τώρα και στο εξής θα… κοιτάζω το moderation-queue συχνότερα, κάθε λίγα λεπτά, οπότε όσα λες δεν χάνονται…

  Επίσης ξεκινάω το άλλο που είπα, μπας και βρεθεί η αιτία για αυτό το μη-ηθελημένο moderation…

 74. (συνέχεια δεύτερη) (τό μοντερέισον εξακολουθεί να με βλέπει με υποψία – αλλά δεν δίνω πια σημασία!) :

  Η πρότασή σου Omadeon να κυκλοφορούν τα ρατσιστικά βιβλία με προειδοποίηση, πρόλογο, κλπ, είναι κατά τη γνώμη μου ευφυής, αλλά φοβάμαι ότι είναι και αδιέξοδη: διότι τότε θα κυκλοφορήσουν (αμέσως, μην έχεις καμιά αμφιβολία), και τα «άλλα», τα παράνομα (που θα έχουν και την (αναπόφευκτη…) γοητεία τής παρανομίας). Το ζήτημα είναι φυσικά πώς αναπτύσσεται και εδραιώνεται μια κοινωνία με τέτοιες σ υ ν ο λ ι κ έ ς αντιστάσεις απέναντι στον φασισμό, ώστε τα βιβλία αυτά να θεωρούνται βλακώδη και βλαβερά από τήν αρχή τους – κι έτσι μπαίνουμε στο θέμα τού γενικότερου πολιτικού κλίματος που λέγαμε και πιο πάνω: και φυσικά μιας «άλλης» παιδείας, που θα «ενισχύει» την έννοια τού πολίτη, και όχι τού υποψήφιου να πάρει ένα κωλόχαρτο για να βγει ανώτερος από τον γείτονα του – πρόκειται για, όπως καταλαβαίνεις και καταλαβαίνω, έναν απολύτως φαύλο κύκλο – και έτσι τελικά αφηνόμαστε και πάλι στους αργούς ρυθμούς με τούς οποίους διαμορφώνονται συνειδήσεις (και ψυχολογίες) – διαφορετικές από τα τρέχοντα – και κόντρα στο ρεύμα –

  Άνθρωποι σαν την L’ enfant μπορούν να κάνουν θαύματα – και υποψιάζομαι πως ήδη κάνουν:
  Φυσικά Κορίτσι τής Ανοιχτής Θάλασσας, ο Πρίμο Λέβι θα ‘πρεπε να διαβάζεται ως σχολικό ανάγνωσμα – τουλάχιστον αυτός. Και, ψάχνοντας εδωμέσα προ καιρού, βρήκα σε κάποιο μπλογκ με ειδικότητα τις «αυτοβιογραφίες» εκτενή αποσπάσματα (δυστυχώς δεν κράτησα τον σύνδεσμο, αν δεν σάς είναι ήδη γνωστός, υπόσχομαι να τον ξαναβρώ)
  Ως προς τον Πανούση, δεν θέλω να κάνω την έξυπνη, αλλά προσωπικά δεν εκπλήσσομαι. Τον άκουγα παλιότερα στο ραδιόφωνο, και είχα – τότε – εκπλαγεί με τις διατυπώσεις του (ήταν η εποχή τών «δικών» τής «17 Ν»)
  Αν έγινε χειρότερος…ε, αν είμαστε από γεννησιμιού καριερίστες, όσο γερνάμε λυσσάμε πότε θα πιάσουμε και την (πιο) καλή –

  (συνεχίζεται)

 75. @Χάρη…
  έχω ευ-χάριστα νέα!!! χεχε
  ΒΡΕΘΗΚΕ η αιτία που ήσουν σε λάθος Moderation.
  κάτω-κάτω στη λίστα των «απαγορευμένων στοιχείων» ήταν και ο περιβόητος κάποτε «politis.gr» (γνωστός παρενοχλητής πολλών)
  …και είχε κατά λάθος σβηστεί το υπόλοιπο της διεύθυνσής του, είχε μείνει σκέτο «politis» κι αυτό χτυπούσε συναγερμό μόλις έβλεπε το… blog σου, το
  http://www.apolitistes-technes.com/
  (ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον blog με σοβαρές δουλειές)

 76. Χάρη,

  ο Πρίμο Λέβι θα ‘πρεπε να διαβάζεται ως σχολικό ανάγνωσμα – τουλάχιστον αυτός.

  Συμφωνώ απόλυτα.

  Επίσης με το ότι

  Όμως θάθελα να τονίσω ότι εδώ, στο θέμα τού “αντισημιτισμού που επανακάμπτει” έχουμε να κάνουμε μ’ έναν β α σ ι κ ό παραλογισμό: κατηγορούν τους Ισραηλινούς ότι φέρονται ως φασίστες, αυτοί που είναι εκπεφρασμένα φασίστες – ιδεολογικά “περήφανοι” φασίστες…

  Ε, ναι. Κι ένας βασικός προπαγανδιστικός στόχος τους είναι φυσικά το «ξεχύλωμα» της έννοιας «φασίστας», ώστε να μπορέσει -επιτέλους- να εκτοξευθεί και στους επικριτές τους (όχι το Ισραήλ – που είναι μάλλον «μοχλός») αλλά σε όσους λένε τους πραγματικούς φασίστες (σαν τον Πλεύρη) αυτό που ΕΙΝΑΙ….

  Και με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ.

 77. τρίτον: (ομαδεών ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, τελικά έχουμε να κάνουμε με…σοβαρό δάκτυλο, ε; Λυπάμαι ειλικρινά για τα βάσανα στα οποία σε βάζω!)

  Αιρετικέ, αν θες τη γνώμη μου είσαι δικαίως θυμωμένος με τις μονοθεϊστικές θρησκείες – και – η συζήτηση είναι βέβαια τεράστια – αλλά η αρχή του κακού μπορεί να διαγνωστεί και πιο πριν, επί «πολυθεΐας» επίσης – μια νύξη άφησες κι εσύ νομίζω με τα περί Αιγυπτίων – αλλά και στην έ ν δ ο ξ η πατρίδα μας έχουμε επίσης στάδιον ερευνών μπροστά μας λαμπρόν, αν θέλουμε…(Φυσικά και η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει, αλλά…λέμε τώρα: αν πρόκειται να γίνουν κάποια πράγματα ευρύτερα γνωστά…έχει δουλειά πολλή – που λέει και το τραγούδι που μάς δίνει πάνω-πάνω ο σπιτονοικοκύρης)

  Όμως πιστεύω ότι κάνεις ένα βασικό λάθος, και να με συμπαθάς, αποδίδοντας τον αντισημιτισμό σε ενδοθρησκευτικές διαμάχες και θρησκειολογικές (όσο και άγαρμπες ή ερασιτεχικές) αναλύσεις: Είναι ακριβώς ε κ ε ί που κατά τη γνώμη μου ο αντισημιτισμός έχει ένα ψευδεπίγραφο μόνο, και απατηλό, έρεισμα: Μόνο με τη θρησκεία δεν έχει σχέση ο αντισημιτισμός, όπως δεν έχει σχέση με την βιολογία και ο, κάθε άλλος, ρατσισμός. Φυσικά η συζήτηση είναι τεράστια, αλλά σκέψου μόνο ότι στην μακρά πορεία τους «στα άλλα έθνη» οι «Εβραίοι» παρήγαγαν κατεξοχήν αυτοί, για να μην πω και πρώτοι (και συχνά και μ ό ν ο ι ) αθεϊστικές, ανατρεπτικές, αναρχικές και φεμινιστικές θεωρίες, και αυτοί οι ίδιοι δεν ήθελαν να έχουν σχέση με την «κατεστημένη» εβραιοσύνη (να μην πω τα πολύ γνωστά παραδείγματα, ας πω μόνο τον ιδρυτή τής Ψυχανάλυσης) όμως τελικά τον «εβραϊσμό» τους θα τον πλήρωναν ό λ ο ι ανεξαιρέτως – και το φριχτότερο (εδώ ή «εξίσωση» όσο κι αν είναι αντιπαθής είναι νόμιμη – σχεδόν επιβεβλημένη) : τόσο επί χίτλερ όσο και επί στάλιν…
  Οι ρίζες τού ρατσισμού είναι πολυπλοκότερες από την απλή αναγωγή στην καταγωγή… (έχουν γραφτεί ήδη σημαντικά πράγματα εδώ, να μην σού κάνω τη δασκάλα, πρέπει να τα ξέρεις) (ενδεικτικά σε παραπέμπω στις αρχικές αναφορές μου σ’ αυτό το μπλογκ, και στον walter benjamin και τον horkheimer)

  (η συνέχεια και το τέλος στο επόμενο – κουράγιο νοικοκύρη!)

 78. Ε, βέεβαια

  Ο αντισημιτισμός είναι πολύ βαθύτερο φαινόμενο από μια απλή διαμάχη θρησκειών, πάει πάρα πολύ μακρυά…

  Αν και ΝΟΜΙΖΩ πως ο πραγματικός αντισημιτισμός άρχισε λόγω του Χριστιανισμού κυρίως. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη όλης της Ιστορίας του, αλλά δεν βρήκα ποτέ αντισημιτισμό «προ χριστού»…

  Η ιδιότυπη ανταγωνιστική σχέση ανάμεσα σε μια (κυρίαρχη) θρησκεία που λατρεύει έναν άνθρωπο σαν θεό και σε μια άλλη που όχι μόνο δεν τον λατρεύει σαν θεό αλλά ενοχοποιείται σαν… δολοφόνος του κιόλας (με «συλλογική ευθύνη» κλπ)… ίσως εξηγεί καλά τα αρχικά αίτια του φαινομένου (όχι όμως και τα επόμενα ή τα μεθεπόμενα).

  Είμαι πρόθυμος να μάθω κι άλλα -φυσικά- αλλά…
  (περιληπτικώς) ΤΟΣΑ ξέρω, ΤΟΣΑ λέω ! χεχε
  🙂

 79. @Χάρη
  κάτι είπες περί Walter Benjamin – Horkheimer, αχάαα… :mrgreen:

  Δηλαδή σχολή Φρανκφούρτης (γενικότερα). Ε, λοιπόν η «νέα προπαγάνδα» (αρχικά από Αμερική, Kevin MacDonald, κ.ά.) «κατά της Νέας Τάξης» θέλει ΟΛΗ αυτή τη σημαντική σχολή διανόησης… ΕβραΪκή συνομωσία για να καταστρέψει τον άξιο Δυτικό Πολιτισμό πλήττοντας και διαβρώνοντας τις ΡΙΖΕΣ του, το… «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» (και τις κουκούλες της Κου κλουξ κλαν, κλπ).

 80. ~~ omadeon, νομίζω ότι υπήρχε. Γιατί διώχναν τους εβραίους από όπου πηγαίναν; Περιπλανώμενος και καταδιωκόμενος λαός αναφέρεται στη Βίβλο -νομίζω πάλι. Μέχρι που βρήκαν τη Γη Χαναάν ή κάνω λάθος;
  ..και μετά, φύγαν κι από εκεί, μέχρι να τους τοποθετήσουν οι βρεττανοί στη Παλαιστίνη.. Αλήθεια, τότε ήταν και το Ιράκ βρεττανική αποικία.. Γιατί δεν έσιαχναν κάπου εκεί το Κράτος του Ισραήλ;
  (παράξενες απορίες που έχω.. δεν ήμουν καλή στα θρησκευτικά λέμε)

 81. @Rodia
  ΔΕΝ είμαι σίγουρος για το ΠΟΣΟ σημαντικό είναι αυτό που ανέφερες, τη στιγμή που -τελικά- απόκτησαν κράτος κάποια στιγμή κι είχαν και σχετική αυτονομία ακόμη και κάτω από τους Ρωμαίους. Δηλαδή… σε ΤΙ διέφεραν από άλλους λαούς, τότε?

  Αρχίζει να μου μπαίνει βέβαια η ιδέα ότι το Συλλογικό υποσυνείδητο μιας κουλτούρας γεμάτης αφηγήσεις διωγμών, παράγει «μιμήδια» ικανά να «διπλο-κλειδώσουν» με εξωτερικά μιμήδια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ διωγμών αργότερα, πολύ άσχημα…

  Ενας λαός/έθνος σαν φαντασιωσική κοινότητα -που λένε μερικοί- έχει επίσης και την τάση να αντιδρά με ΒΑΣΗ τις «κυρίαρχες φαντασιώσεις» του
  …λογικά τουλάχιστον.
  ή όχι?

 82. Υ.Γ. Εκείνο που εννοώ είναι π.χ. ότι όποιος έχει υποστεί ΗΔΗ διωγμούς σε προηγούμενες φάσεις έχει μια τάση να αντιδρά κάπως λανθασμένα όταν ΕΠΑΝΑβιώσει διωγμούς…

  Π.χ. χαρακτηριστική φυσική αντίδραση το κλείσιμο στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να γίνει ευκολώτερος στόχος διωγμών, ή και η μη-αποτελεσματική του αυτο-άμυνα, ή αυτο-υπεράσπιση διότι θεωρεί ΗΔΗ τον εαυτό του χαμένο από χέρι (που μπορεί να ΕΙΝΑΙ… αλλά είναι καλύτερο… να ΜΗΝ το ξέρει κανείς μερικές φορές)…

  —–
  Ξέρω σε ΠΟΣΟ αμφιλεγόμενα (ή και επικίνδυνα) μονοπάτια σκέψης οδηγούν τέτοια σπεκουλαρίσματα…
  …αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το φαινόμενο της «συλλογικής νοημοσύνης«,
  ή το φαινόμενο της ενεργοποιημένης συλλογικής φαντασίας…
  κι έχουμε ΠΟΛΛΑ κοινά με τους Εβραίους, οι Ελληνες διότι… είμαστε ΚΑΙ εμείς περισσότερο «ψυχάκηδες» από άλλους λαούς πιο πρακτικούς, ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ στη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ μας ΚΟΣΜΑΡΑ… χεχε

 83. Επειδή με πιάνουν τα… μισανθρωπικά μου, μερικές φορές, αστειεύομαι λέγοντας ότι ο θεός έφτιαξε ΟΛΟΥΣ τους λαούς ίσους και προσγειωμένους ΚΑΠΟΥ.

  Ξέχασε όμως να τακτοποιήσει ΔΥΟ λαούς (ο Θεούλης), τους Ελληνες και τους Εβραίους. Ε, έδωσε σε αμφότερους την τάση να ζούνε στην ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ επειδή ΔΕΝ τους είχε ετοιμάσει καλά να ζήσουνε ΣΩΣΤΑ κάπου... 🙂

  (ονειροπαρμένοι και κυνηγημένοι και… ποτέ νικημένοι, και οι 2).

  —-
  (αυτά είναι μπούρδες βέβαια πέραν της ΑΣΚΗΣΗΣ φαντασίας)

 84. omadeon: τώρα είδα την εξήγησή σου: ενδιαφέρον!!!
  (ευχαριστώ για την – τι γκρίζα, πολύχρωμη – διαφήμιση) (να ‘σαι καλά για τα καλά σου λόγια – είναι σάϊτ όμως, βλογ – ίσως και να – ακολουθήσει – προς το παρόν έχω αναρτήσει απλώς τμήματα – καθόλου δημοφιλών – βιβλίων (άντε να συνεχίσω κι εγώ ξεδιάντροπα την έ γ χ ρ ω μ η διαφήμιση)

  ήθελα ακριβώς να τελειώσω με μια αναφορά στα δικά σου σχόλια: Να συμπληρώσω δηλαδή απλώς ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, στη «λίστα προγραφών» τού επίσημου Ισραήλ και την Susan Sontag, που, λίγο πριν πεθάνει κιόλας, υπέστη φοβερές επιθέσεις από τους «καθεστωτικούς» (επειδή ως (αμερικανο)εβραία ήταν κατά τών ισραηλινών) όταν οι «αμφισβητίες» ισραηλινοί την κάλεσαν να δώσει διάλεξη.

  Όμως για την «έμφυτη τάση στον ρατσισμό» που λες ότι έχουμε ως παιδιά, θα ‘θελα να κάνουμε την εξής διάκριση: Όντως, έ τ σ ι φ α ί ν ε τ α ι, αλλά η ρίζα τού ρατσισμού για μένα δεν είναι η παιδική ψυχολογία, αλλά ο ίδιος ο θεσμός της οικογένειας, που, ως πρώτη ιδεολογική τρομοκρατία πάνω στο (ανυπεράσπιστο – τουλάχιστον λόγω ηλικίας) άτομο, μένει συνήθως (και με τη δύναμη ακριβώς τής βιολογίας – δλδ των μηχανισμών της μνήμης) – βλαβερά ανεξάληπτος. Θέλει «δουλειά πολλή» (για να ξαναθυμηθώ τη δουλειά σου κι εγώ) (μα πού καταντήσαμε να ανταλλάζουμε εδωμέσα κοπλιμέντα!) θέλει, ναι, δουλειά πολλή (και μοναχική) από τον καθένα μας όσο μεγαλώνουμε, να ξεφύγουμε από την μέγγενη τής αρχικής εστίας τού ρατσισμού αυτού με τον οποίο μάς έχουν (για το καλό μας) εμποτίσει: «η οικογένειά μας είναι η καλύτερη, ο μπαμπάς μας ο καλύτερος, η μαμά μας η καλύτερη». Αν αυτό είναι φύση, τότε βέβαια όλα έρχονται ύστερα φυσικά…
  (Μπορούμε να πάρουμε κάποια μαθήματα από την ανθρωπολογία εδώ: σε «άγριες» φυλές, όπου δεν υφίσταται ακριβώς η έννοια της οικογένειας όπως την εννοούμε – για πολλούς λόγους, ας μην τούς θίξουμε τώρα – δεν υφίσταται ούτε η έννοια του πολέμου – και πιστεύω είναι κατανοητό ότι πόλεμος χωρίς ιδεολογικό αποκούμπι σε κάποιου είδους ρατσισμό, επίσης δεν υφίσταται…)

  Αλλά λες κάτι πολύ σημαντικότερο και μ’ αυτό θα ‘θελα να κλείσω την (ατέλειωτη, και σόρι) αυτή παρέμβαση: Λες:
  «Αν κανείς νομίζει ότι είναι απόγονος ενός «καλύτερου πολιτισμού» τότε έχει χρέος να τον εφαρμόσει»
  (βέβαια, το επιμέρους πρόβλημα εδώ είναι ότι ούτε «εκείνος» ο πολιτισμός ήτανε ενιαίος, όπως πάλι λες κι εσύ: υπήρχαν οι σοφιστές κι ο επίκουρος κι ο ευριπίδης, αλλά υπήρχε και ο πλάτωνας – για τον οποίο όχι μόνο δεν έχω αντίρρηση ότι ήτανε δείγμα φασίστα καραμπινάτου στον πολιτισμό «μας» (υπήρξαν κι άλλοι), αλλά θα τού δώσω και το δικαιολογητικό ότι είχε ακόμα καλύτερο δάσκαλο).

  Α, και κλείνοντας («άντε, κλείσε επιτέλους…μάς έπρηξες» – σωστό) να δώσω και τα δικά μου εύσημα στον Αιρετικό για την αντίδρασή του εδώ: «Αφού οι Εβραίοι υπόφεραν όλ’ αυτά, ας ξεκινήσουν εκστρατεία για να μην τα υποστεί αυτά κ α ν έ ν α ς άλλος λαός». Μόνο που ξεχνάς – ή δεν ξέρεις ίσως – «(δικαιολογημένα) Αιρετικέ» ότι στο επίσημο Ισραήλ οι επιζώντες από το Ολοκαύτωμα ζουν σε κατάσταση ημι-παρανομίας, δεν τούς δείχνουν, δεν θέλουν να τούς θυμώνται, και τούς έχουν κλείσει τους περισσότερους αν όχι όλους, σε τρελάδικα: είναι «υπό δυσμένειαν»: έχουν γραφτεί γι’ αυτό κάποια πράγματα (στο «αντί» σίγουρα, πριν κλείσει) : Οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι, ναι, σε ψυχιατρεία ως «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» και «συμπορεύσεως με την πρόοδο».
  Κατάλαβες τώρα για ποιο λόγο είναι (όλο και πιο) δύσκολο να αποδίδουμε τον αντισημιτισμό σε θρησκείες;

  (συγνώμη από απαξάπαντες για το – κομματιαστό μεν – σεντόνι δε -)

 85. παρένθεση:
  κάποτε ένας γάλλος καθηγητής (μου),
  έχοντας 30 χρόνια έρευνας στην ελλάδα,
  παρουσίαζε ένα από τα βιβλία του στο (μακαριστό πλέον) ΕΚΚΕ.
  Σηκώνεται μια και του λέει:
  «κύριε τάδε μας, έχετε αφιερώσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα,
  πολύ σας ευχαριστούμε που είστε φιλλέλληνας !.
  Κι αυτός :
  «… ‘ισως με παρεξηγήσατε : φιλλέλληνας δεν είμαι,
  βάζω τα δυνατά μου για να είμαι φιλάνθρωπος …»

 86. Χάρη
  κάτι τέτοια είχα ακούσει κι εγώ για τους εποιζώντες του ολοκαυτώματος και επίσης περιπτώσεις ανάμεσά τους που ΥΨΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ κατά της κακομεταχείρισης των Παλαιστίνιων, οπότε… δεν απορώ που τους ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΡΕΛΛΟΥΣ…

 87. Και, Ομαδεών (είδα μετά μεγάλης χαράς ότι εξαλείφθηκε ο δάκτυλος – μιλ μερσί!) επειδή η συζήτηση στα ενδιάμεσα δικά μου συνεχίστηκε, και λίαν ενδιαφέρουσα με Rodia, να πω μόνο αυτά τα δύο βιαστικά, και συνεχίζουμε (έχουν οι θεοί…) και αύριο:
  Το πώς πέφτει όλο το σύστημα κυριαρχίας να εξαλείψει κάθε σοβαρή αντίρρηση εναντίον του, μόλις οι «φυσικοί φορείς» της αντίρρησης, αν δεν κατάφερε να τούς εξοντώσει όλους ο φασισμός, χαθούν βιολογικά, είναι κάτι που θα άρεσε στους ίδιους (ο Χορκχάιμερ θα κένταγε επί αυτού) να το σχολιάσουν.
  Αλλά – να και οι αντιφάσεις τού «πολιτισμού» μας – vita brevis αλλά ars longa: τα βιβλία υπάρχουν…επιζούν… (άραγε ευτυχώς;)

  Οι εβραίοι υπήρχαν και στην αρχαία ημών κοιτίδα – ήταν οι «γεφυραίοι» – οι τυραννοκτόνοι κατά τού πεισίστρατου (για τους οποίους καμαρώνουμε, λιγο στα μουλωχτά βέβαια, γιατί υπεισέρχονται στην ιστορία αυτή και οι παράγοντες τού ομοφυλόφιλου ανταγωνισμού που -ίσως! – πυροδότησε την ηρωική αυτή πράξη…) – ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας λοιπόν ήταν Εβραίοι

  Περισσότερα για την Εβραϊκή Διασπορά βρίσκει κανείς ακόμα και στον Φρόϋντ (άλλος πράκτορας κατεδάφισης τού δυτικού πολιτισμού βέβαια αυτός)

  φιλώ σταυρωτά όσους με ανέχτηκαν, φίλε οικοδεσπότη απειλώ να σε επισκέπτομαι τακτικά!

 88. υγ: παρακαλώ το «μουλωστά» να εννοηθεί ως «μουλωχτά», βεβαίως βεβαίως
  *****
  admin: ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ
  *****

  L’ enfant: ωραίος ο καθηγητής σου!
  (όσο για το μακαριστό ΕΚΚΕ…τον «πολιτισμό» που το κατεδάφισε αν πάμε να τον «κατεδαφίσουμε», ξαφνικά βέβαια θα μάς κατεδαφίσουν)

 89. @Enfant
  Bon Soir

  λες

  παρένθεση:
  κάποτε ένας γάλλος καθηγητής (μου),
  έχοντας 30 χρόνια έρευνας στην ελλάδα,
  παρουσίαζε ένα από τα βιβλία του στο (μακαριστό πλέον) ΕΚΚΕ.
  Σηκώνεται μια και του λέει:
  “κύριε τάδε μας, έχετε αφιερώσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα,
  πολύ σας ευχαριστούμε που είστε φιλλέλληνας !.
  Κι αυτός :
  “… ‘ισως με παρεξηγήσατε : φιλλέλληνας δεν είμαι,
  βάζω τα δυνατά μου για να είμαι φιλάνθρωπος …”

  Κι εγώ… φιλάνθρωπος είμαι
  (όταν δεν είμαι… μισάνθρωπος -χεχε).

  Κάτσε να βρω το σχόλιο στο οποίο αναφέρθηκες…
  αααχ… τώρα τόχασα γιατί… πήγα και τα συγκόλλησα…

  Πάντως ΚΑΤΑΛΑΒΑ ποιό εννοούσες. Αυτό:

  Επειδή με πιάνουν τα… μισανθρωπικά μου, μερικές φορές,…

  Δεν βαριέσαι,
  o άνθρωπος είναι ο καλύτερος φίλους του… σκύλου.
  (Νάτανε και του δελφινιού, ΚΑΛΑ θα ήταν)

 90. Υ.Γ. Οι παρακάμψεις ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ…
  Never say «sorry» for them…

  -ζούμε σε ένα τεράστιο ΥπερΚείμενο γεμάτο παρακάμψεις

 91. @Χάρη
  ΠΟΛΥ το…. χάρηκα
  και εύχομαι να έρχεσαι τακτικά να ταρακουνάς κόσμο
  (και όσα μυαλά αρέσκονται στο ταρακούνημα)

 92. Χάρη, πριν την έλευση του χριστιανισμού δεν υπήρχε πραγματικό μίσος κατά των εβραίων. Οι πιο πολλοί Έλληνες περιηγητές μάλιστα δεν ασχολήθηκαν καν μαζί τους. Ξέρεις, είναι πολύ κακό αυτό που κάνει κάθε θρησκεία που δαιμονοποιεί λαούς ολόκληρους. Στον ιουδαϊσμο είδαμε δαιμονοποίηση των Ελλήνων (χωρίς καμία εξήγηση) και των αλλοθρήσκων. Ο χριστιανισμός δαιμονοποίησε Έλληνες κι εβραίους. Το ισλάμ τα έβαλε με τους εβραίους.

  Ξέρεις τι είναι να προπαγανδίζεις στους ανθρώπους ήδη από την παιδική τους ηλικία το ΜΙΣΟΣ προς αλλοφύλους, αλλόθρησκους κλπ και να επικαλείσαι την υπέρτατη αυθεντία, δηλαδή το θεό;

  Πόση άλλη συζήτηση χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι το κηφηναριό που λέγεται ιερατείο παράγει και προάγει φασισμό και ρατσισμό; Αυτές τις ιδέες τις σιχαίνομαι. Σου’ρχεται το κάθε προϊόν αποτυχημένης έκτρωσης και λέει ότι ο θεός λέει να σκοτώνουμε τους ομοφυλόφιλους, να εξευτελίζουμε τις γυναίκες, να μισούμε τους αλλόθρησκους…

  Σιγά την ανάλυση που χρειάζομαι για να απορρίψω αυτά τα ιδεολογικά περιττώματα!

 93. Χάρη, έριξες βόμβα μεγατόνων με την αποκάλυψη της ισραηλινής δυσμένειας προς τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος… Θέλω περισσότερα στοιχεία.

 94. @Rodia
  Ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον βίντεο… (θα το σχολιάσω ίσως αργότερα), κλπ.

  @Αιρετικέ καλημέρα
  Σοβαρά, ΔΕΝ το ήξερες?

  Λάβε πάντως υπ’ όψιν ότι οι περισσότεροι πρώην κατάδικοι των στρατοπέδων πάσχουν ΕΤΣΙ κι αλλιώς από PTDS – «Post – Traumatic Depression Syndrome». Πολλοί μάλιστα αυτοκτονούν. Το ότι μερικοί πράγματι κυνηγήθηκαν άδικα είναι όμως γεγονός.

  ΡΙΞΕ και μια ματιά στο έργο του Primo Levi. (εγώ βρήκα και βιβλία του μάλιστα, on-line). Αν δεν το ξέρεις χάνεις ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλά.

  Φυσικά… θα σου πρότεινα να δεις κάτι.. άαααλλες «βομβίτσες», ΡΟΥΤΙΝΕΣ καθημερινότητας στη δική μας χώρα
  π.χ.

  Μια ιστορία κακοποίησης ηλικιωμένων συγκλονίζει την Κέρκυρα αλλά και το σύστημα κοινωνικής επανένταξης ψυχικά πασχόντων. Η υπόθεση αφορά το οικοτροφείο Αργώς της ΜΚΟ Κλίμακα για το οποίο αποκαλύπτονται συνεχή περιστατικά βίας εις βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων.
  Οι τελευταίες εξελίξεις:

  Με υπουργική απόφαση ο κ. Αβραμόπουλος στην ουσία ανακάλεσε τις απολύσεις των εργαζόμενων του οικοτροφείου (μεταξύ αυτών και πιθανοί βασανιστές) αναθέτοντας τη λειτουργία του οικοτροφείου Αργώς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει και στην αναβάθμιση των υπαλλήλων σε δημοσίους υπαλλήλους του Ψυχιατρείου, επιβράβευση επί της ουσίας των ενεργειών τους που αποκαλύφθηκαν.

  http://www.tvxs.gr/v16050

  Επίσης….
  http://www.tvxs.gr/v16239
  («Βασανισμός και ξεγύμνωμα Πακιστανών από αστυνομικούς στη Σύμη»)

  Πάαααααμε τώρα ταξιδάαακι και στη χώρα του ΔΕΥΤΕΡΟΥ τρελλαμένου «δημοκρατικού κράτους» της Μεσογείου, που ζει στην ΚΟΣΜΑΡΑ του και δεν βλέπει τα ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ του
  http://www.tvxs.gr/v16193
  «Οι τελευταίες στιγμές στο Spirit of Humanity πριν καταληφθεί από τους Ισραηλινούς»
  (ΑΑΑΝ είναι δυνατόν, τέτοιο κράτος να τη βγάζει καθαρή)

  Εχω καταλήξει ότι είμαστε και ΠΟΛΥ γουρούνια, Ελληνες και Ισραηλινοί, τελικά… (όσον αφορά ανθρώπινα δικαιώματα).

  Μόνο που το Ισραήλ είναι μπλεγμένο ΚΑΙ σε απάρτχαϊντ, άδικο πόλεμο, παράνομους εποικισμούς, κι άλλους βαρβαρισμούς
  Οπότε, χέσε μέσα…
  Ας διορθώσουμε τουλάχιστον τα δικά μας, όσο ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 95. Υ.Γ. Εννοείται ότι υπάρχει και… τρίτο κράτος, υποψήφιο φαβορί για το… Νόμπελ κτηνωδίας στη Μεσόγειο – η Τουρκία… (φαβορί για νούμερο 1)
  άστα να πάνε…
  Αν κανείς ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ κυνηγάει το ένα ή το άλλο, ησυχάζει και ευφραίνεται (ότι κάνει «δίκαιο αγώνα» και μαλακίες…)
  ΑΝ όμως τα αντιπαθεί ΟΛΑ αυτά και θέλει να τα δει διορθωμένα ΧΩΡΙΣ μεροληψίες, την ΕΒΑΨΕ. ΔΕΝ (εφ)ησυχάζει ποτέ…

  Ε, μια που τόκανα το υστερόγραφο, ας προσθέσω κι ένα λινκ για να δούμε τους βαρβαρισμούς σε μία άααλλη εθνική ομάδα, που συχνά στηρίζουμε αλλά ΔΕΝ ξέρουμε ΤΙ υποστηρίζουμε. (Χαμάς, Χαμάς, φρόντισε κι εμάς, κι εμάς…)
  http://www.jihadwatch.org/archives/020295.php

  Αλλά… βέβαια, ειμαστε και πολύ «πατριώτες». Το «αριστερό» (εδώ γελάμε) περιοδικό που «μάχεται την παγκοσμιοποίηση» (my ass) έστειλε ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ στο συνέδριο ΑΡΝΗΤΩΝ του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ που έστησε ο γελοίος Αχμανινεντζάντ, κι όταν ένας δικός μας (σταμπαρισμένος βέβαια λόγω μονομέρειάς του σε άλλα θέματα, π.χ. Μακεδονικό) έκανε σχετικό ποστ
  http://tuki8eblom.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html
  μια «αγωνίστρια» του «ηρωΪκού περιοδικού» έσπευσε να κρούσει κώδωνες κινδύνου για μυστικές ισραηλινές υπηρεσίες, κατηγορώντας τον προηγούμενο σαν προδότη
  http://megoulina.blogspot.com/2008/03/o-blog.html
  (και κανείς δεν αντέδρασε στην ΗΛΙΘΙΑ λάσπη της -μπορώ να το εξηγήσω αλλά βαριέμαι)

  Αρκεί να φταίνε… ΠΑΝΤΑ «οι ΑΛΛΟΙ» !…

  (υπ΄όψιν, στο λινκ που έδωσα για Μέση Ανατολή, ΠΟΛΛΑ στοιχεία βγαίνουν στα σχόλια και στα link των σχολίων. Στοιχεία που ΑΠΑΝΤΟΥΝ και την ερώτησή σου Αιρετικέ).

  ——–
  Κι ένα λινκ που θα… σου αρέσει ιδιαίτερα, Αιρετικέ
  http://dissidentvoice.org/Articles7/Nimmo_DeLay-Israel.htm
  samples:

  «When the Israeli government finally tendered a proposal for an interim peace agreement to the Palestinian Delegation to the Middle East peace negotiations in Washington D.C. in 1992, the Palestinian Delegation rejected it because it constituted nothing more than an apartheid Bantustan for the Palestinian People,» writes Francis A. Boyle. «Akin to the legal chicanery that the Afrikaners had unsuccessfully attempted to impose upon the Black People in the Republic of South Africa. Or the ‘Indian reservations’ that the United States has so far successfully imposed upon its Indigenous Peoples. Not surprisingly, the United States government fully supported Israel in its attempt to impose this apartheid Bantustan upon Palestine and the Palestinians.»
  ….exactly what the Christian Zionists and the Likudite Zionists want — to have the Palestinians shuffled off behind ghetto walls surrounding engineered Bantustans, their militant factions rendered ineffectual or killed off by way of «targeted assassination,» ruled over by approved «prime ministers,» and kept an eye on by CIA trained capos.
  «Christian Zionism offers an uncritical endorsement of the Israeli political right and at the same time shows an inexcusable lack of compassion for the Palestinian tragedy,» writes Stephen Sizer. «In doing so it has legitimized their oppression in the name of God
  […]
  Finally, recall the remark made by Rafael Eitan, former Israeli general and head of the Tzomet Party:
  «We will harass these Palestinians until they move like drunk cockroaches in a bottle.»

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το original κείμενο περιείχε και ένα ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ (που διόρθωσα):
  -Το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ Εθνικιστικό Ισραηλινό κόμμα που ίδρυσε ο «ιέραξ» στρατηγός Rafael Eitan δεν λεγόταν «TROMET» αλλά «TZOMET«.

  (θα προσθέσω σε ΑΥΤΟ το σχόλιο διάφορα λινκ για τις ΠΟΛΛΕΣ όψεις του Μεσανατολικού. Κάντε ρηφρες για να τα βλέπετε)….

  ——
  OK, ιδιαίτερα ενδιαφέροντες είναι οι δύο διανοούμενοι που ήταν πηγές σε όσα λέει το προηγούμενο συγκλονιστικό εδάφιο
  http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Boyle
  http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Sizer
  —–

 96. @Ροδιά
  καλά… ΦΟΒΕΡΑ τα βίδεα που έφερες (της σειράς «Ρένος Αποστολίδης (Αρχεία Κ. Καραμανλή)» – συνολικά 12 βίδεα!!) , εγώ ήξερα αμυδρά το ότι ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων ήταν Ελληνες ΕΒΡΑΙΟΙ, αλλά όχι και… άαααλλες λεπτομέρειες, π.χ.
  http://lolitasequel.blogspot.com/2007/07/blog-post_17.html

  (θα προσθέσω και άαααλλα… χεχε)

  ——
  Κι ένα σχόλιο για τη Χάρη (που είναι συγγραφέας)… όταν έρθει.
  (και φεύγω τώρα…)

  @Χάρη αν σε ενδιαφέρουν τέτοια ποστ και συζητήσεις, ρίξε ματιά στη γενική κατηγορία ποστ (στη WordPress) που ίδρυσα με τον τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ».
  http://el.wordpress.com/tag/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

  Επίσης (ως λογοτέχνις) μπορείς να κάνεις γόνιμη κριτική στις… πολυλογίες μου για τον Οδυσσέα Ελύτη, π.χ. αυτό το (ρηξικέλευθο?) ποστ
  https://omadeon.wordpress.com/2007/06/28/elytis_goddess1/
  ή τη μελέτη εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2007/06/23/elytis_brown/
  και τέλος τη γενική κατηγορία
  https://omadeon.wordpress.com/category/elytis
  https://omadeon.wordpress.com/category/elytis/page/2/

 97. Δηλαδή βρε Omadeon, τι συμβαίνει εκεί στο Ισραήλ; Τα θύματα του Ολοκαυτώματος είναι καλά για να τα επικαλούνται ώστε να τα έχουν για άλλοθι για όσα κάνουν, αλλά δεν είναι καλά ως μέλη της κοινωνίας;

  Κι εγώ που νόμιζα πως τόσο ΑΛΗΤΙΚΗ και ΧΥΔΑΙΑ συμπεριφορά μόνον εμείς επιφυλάξαμε στους πρόσφυγες της Μικρασίας… Ε, με το μπαρδόν, αλλά τώρα είναι που το Ισραήλ θέλει ΧΕΣΙΜΟ πατόκορφα και ανελέητα.

 98. @Αιρετικέ,
  αααα ΟΛΑ κι ΟΛΑ, στην Αλητεία και στη χυδαιότητα
  ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ το… clopyright (c) Greece.

  ΜΗ μας στερείς το βραβείο… χεχε

 99. …με άλλα λόγια χέσε μέσα, και με τον… Λίμπερμαν (μεγάλο καθίκι, παραλίγο καταδικασμένο ποινικά ρατσιστή)
  «Υπουργό Εξωτερικών», ξέχασέ το… (το Ισραήλ)
  Λογάριαζέ το ΚΑΘΑΡΑ σαν ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 2.

 100. Ασε ρε αυτο το χρησιμοποιει γνωστος μου ως επιχειρημα ορισμενοι οτι οι Εβραιοι εφεραν την Δημοκρατια στην Αθηνα (με μια γελοια απολογικη υπερ του Ιππια) και πως το Ελληνοπρεπες καθεστως ειναι Μοναρχια απο υιους Θεων. Και τα μυαλα στα καγκελα…

 101. Aυτο ακριβως ειναι το επιχειρημα του. Βεβαια δεν του εχουν πει του Θειου απο την Μανη οτι αν ελεγες για εθνικισμο σε κανεναν απο αυτους τους «πεφωτισμενους μοναρχες» που εκθειαζει θα σε εριχνε σε κανενα βαθυ μπουντρουμι (Δες Αυστρο-ουγγρικη Αυτοκρατορια, Οθωμανικη Αυτοκρατορια, Ρωσικη Αυτοκρατορια)… Ο εθνικισμος ηταν μακραν η χειροτερη ιδεα των Γαλλων Ιακωβινων (και δεν ειχαν λιγες…)

 102. Λες ο Μεγας Αλεξανδρος να ηταν κρυφο-νεοταξικος? Και αυτος τον κοσμο ηθελε να κατακτησει…

 103. Καλημέρα Ντέννις τρομερέ.

  Χμμ… με πείσατε να καθυστερήσω λίγα λεπτά ακόμη…

  Το πρόβλημα ρε παιδιά με τον εθνικισμό είναι ότι ΕΠΙΛΕΓΕΙ τις αλήθειες που τον ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ, και… ως εκ τούτου δημιουργεί απίστευτα… BUG (λάθη) στο (ΗΔΗ χαλασμένο) Software που τρέχει στα μυαλά των… ημι-άγριων (ακόμη) Homo Sapious.

  Και… (εν προκειμένω) εγώ ΣΚΑΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ, έτσι κι αποδειχθεί π.χ. ότι την Αμεση Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας την οφείλουμε σε δύο… γκέη Εβραίους Ελληνες!!!

  ΔΕΝ με απασχολεί το ένα ή το άλλο (το ΠΟΙΟ ισχύει, αυτό ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ…)
  Με απασχολεί η… ΑΓΩΝΙΑ στα μυαλά των εθνικιστών όταν…. ΣΦΙΓΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ δυσκοίλια (όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται κι όποιος έχει τη σφίγγα σφίγγεται -χεχε)…
  …προκειμένου να «αποδείξουν» το «αντίθετο» (του εκάστοτε στοιχείου που μαγαρίζει τον εθνικισμό τους)…
  (όπου το «αποδείξουν» αναφέρεται σε ένα high-speed SCAN που κάνει ο εγκέφαλός τους προκειμένου να βρεί ΚΑΘΕ μεροληπτικό στοιχείο που ΣΥΜΦΕΡΕΙ την άποψή τους).

  Επειδή (τώρα) εγώ ΔΕΝ είμαι εθνικιστής, ΟΥΤΕ κατά διάνοιαν, αλλά ΟΥΤΕ και… «ιμιτασιόν ΑΝΤΙ-εθνικιστής» (σε στυλ Νάσου Θεοδωρίδη)…
  …κινδυνεύω ΙΣΩΣ να καταντήσω… σαδιστής.
  ΠΩΣ χαίρομαι να βλέπω ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ και να ΑΥΤΟ-πυρπολούνται για κάτι ΣΑΠΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑ προγόνων.
  χαχαχα

 104. Καλημέρα σε όλους !
  Δεν (σας) προλαβαίνω πιά !
  πρώτον : κανένας που είχε την (στρατιωτική) δύναμη
  (και άρα την δυνατότητα να βγάλει το μάτι του άλλου),
  δεν σταμάτησε ποτέ, αν δεν τον σταμάτησαν ‘η αν δεν κατέρρευσε από μόνος του !
  (αθηναϊκό κράτος, μεγαλέξανδροι, ρωμαίοι, άγγλοι, γάλλοι,
  πορτογάλλοι, ισπανοί, βενιζέλοι, ολλανδοί και άλλοι),
  όχι απαραίτητα μ’αυτή τη σειρά,
  η λίστα δεν είναι εξαντλητική
  και βγήκε και η ρίμ!
  δείτε κι εδώ :
  http://antidrasiandsex.blogspot.com/2009/07/blog-post_5285.html

 105. Bonjour Hypericum !!!
  μόλις γυρισα από σύντομη έξοδο….

  ο Polsemannen είναι πάντα φοβερός…
  Κι ο άλλος επίσης, ιδίως αυτό το δικό του (που βρήκα)

  !!!
  α χα χα

  (το άλλο που έδωσες Hypericum, για τη σύγκριση Ισραηλινής μπουλντόζας που γκρεμίζει Παλαιστινιακά σπίτια με την Ελληνική που γκρεμίζει καταυλισμούς προσφύγων… ΔΕΝ είναι για γέλια, αλλά για κλάματα φυσικά…)

 106. Το μεγαλείο των ΕΛ –>>

  Λιώστε τους ρεεεε
  τι περιμένετε; Να πάμε για τα μπάνια του λαού για να «δράσετε»; Λιώστε τους σα σκουλήκια, στη ψύχρα λέμε.. Για να μπορείτε να κοιτάζετε από δω και πέρα τα (δίδυμα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα) παιδιά σας στα μάτια. Ετσι ακριβώς.
  ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (όχι, αυτό δεν πάει σους αστυνομικούς, αυτοί είναι απλά όργανα της ευνομούμενης πολιτείας μας -μη χ.)

 107. Είμαστε για νά’μαστε -που έλεγ’ η γιαγιά μου- και δε χωράμε ρε συ σ’αυτο το κομματάκι γης.. Προτείνω να την κανουμε σιγά σιγά κατά Αφγατηγανιστάν μεριά, να απλώσουμε τις κορμάρες μας…

 108. Ωωωω…
  ήμουν σε άλλον υπολογιστή και ΤΩΡΑ σας είδα !
  άκου εκεί «Αφγατηγανιστάν»!!! 😆

  μάλλον… ΑΥΓΑτηγανιστάν εννοείς, Ροδιά !
  (κι ως γνωστον χωρίς να σπάσουν αυγά,
  ομελέτα δεεεν …)

 109. Ρε παιδια το αυγατηγανισταν συμβολιζει τον Melting Pot της συγχρονης πολυπολιτισμικης κοινωνιας μας!

 110. ..εκτός αν θεωρήσουμε τη Γη ως ένα μεγάάάάλο αυγό. –αυΓΗ, δλδ..
  Ο αυΓός, η αυΓή, το αυΓόν

 111. @Dennis

  Ρε παιδια το αυγατηγανισταν συμβολιζει τον Melting Pot της συγχρονης πολυπολιτισμικης κοινωνιας μας!

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, πραγματικά ΔΕΝ το είχα σκεφτεί…
  Εμ, ΤΩΡΑ όλα ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ, όλα αποκτούν ΝΟΗΜΑ.
  ααααχ…. ΦΤΗΝΑ τη γλύτωσα, χάρις σε σένα Ντέννις,
  θάχα καταντήσει κι εγώ… (εθνο)μηδενιστής!!! 🙂
  (άααλλη μια ομελέτα -με μανιτάρια- παρακαλώ….)

  @Ροδιά,
  κάτι νόστιμο άκουσα ότι βγήκε στη φόρα
  τώρα, όχι για τη Ντόρα, αλλά για τον… Τυχερό Μπαμπάκα της
  (από σφραγισμένα κρατικά αρχεία που επιτέλους ανοίχτηκαν?)

 112. Ο λαός πεινάει
  δώστε αυγά να φάει
  (αδιάφορος ο τρόπος μαγειρέματος, αρκεί να είναι από κότες που κάνουν τη πάπια)

 113. To Ομελετισταν ειναι εκει που θα φτασουμε αν δεν εμποδισουμε την λαιλαπα των Εβραιοφραγκομογγολων να κατακτησουν τα ιερα εδαφη μας. Οι λαοι θα ειναι ευτυχισμενοι μονο αν ειναι separate and equal. Δεν το καταλαβαινουν αλλα εμεις το ξερουμε και θα το επιβαλλουμε: ο National Nihilism και η Ethnophobia δεν θα περασει….

 114. [Ενα μικρόν διάλειμμα δια διαφημίσεις…]

  Κυρίες και κύριοι,
  απολαύστε μια…πολυπολιτισμική γκάμα φαγητών,
  Ιταλικής, Γερμανικής, Ελληνικής και διεθνούς κουζίνας:

  ************* Νέον Εστιατόριον ************
  «Η Χρυσή Ομελέτα του Χρυσαυγανιστάν»

  Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟΝ
  Χρυσά Αυγά,
  πολύ φρέσκα
  KING-size

  [τέλος διαφήμισης – Sieg Heil]

 115. @Rodia
  πρόσθεσα ένα…
  διακριτικό «Italic μπαχαρικό» στη συνταγή σου.

  …αρκεί να είναι από κότες που κάνουν τη πάπια)

  I hope you don’t mind…

  (in any case… Viva Duce !)

 116. @Αιρετικέ (καλημέρα!),

  τα περί επιζώντων και ψυχιατρείων είναι από ρεπορτάζ (πριν από κάποια χρόνια) στο περιοδικό «αντί» (γι’ αυτό είμαι σ χ ε δ ό ν σίγουρη).
  Για την συγγραφέα τού άρθρου (ή ρεπορτάζ) δεν είμαι πια τόσο σίγουρη (νομίζω εντούτοις ότι θυμάμαι καλά πως ήταν γυναίκα) (ίσως η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου;) (το λέω γιατί είναι πανεπιστημιακή, έχει ασχοληθεί κι άλλες φορές με το ζήτημα τών Εβραίων, και συνεργάζονταν με το περιοδικό.)
  Δυστυχώς όπως ξέρεις το περιοδικό ο (εξαιρετικός) Χρήστος Παπουτσάκης το έκλεισε λίγο πριν «φύγει». Τα αρχεία τού περιοδικού υπάρχουν πάντως, και βέβαια κάπου έχω κι εγώ το ενλόγω τεύχος, αν το βρω θα σε παραπέμψω (αλλά…τα δικά μου «αρχεία» είναι λαβυρινθώδη…)
  Αν θυμάμαι καλά είχε μιλήσει κυρίως με γυναίκες – τώρα πόσες απ’ αυτές (και αυτούς) επιζούν ακόμα… [Πάντως δεν είναι απίθανο, αν είχαν κλειστεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ως μικρά παιδιά]

  Να, για παράδειγμα, κοίτα κι αυτό (δέκα γυναίκες επιζώντες (μην πω το απαίσιο «επιζώσες») από το Ολοκαύτωμα σε συναυλία Παλαιστινίων που απαγορεύτηκε (ο ρατσισμός είναι αμφίπλευρος, τό ‘χει αυτό το χούι…) :

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=999934

  (παρεμπ., το «σκεπτικό» τών Παλαιστινίων για την απαγόρευση είναι άκρως δ ι ά φ α ν ο, ε; – δεν κάνει νύξη για «αλήθεια» ή «ψέμμα», μιλάει καθαρά και ξάστερα για «σκοπούς»)

 117. Για τα σχετικά με τα δικά μας ψυχιατρεία και λοιπά ιδρύματα υπάρχει βέβαια το εξαιρετικό βλογ τού psi-a, επικεντρωμένο ειδικά σ’ αυτά τα θέματα (κατά πάσα πιθανότητα είναι γνωστό αλλά…ας το ξαναβάλω) :

  http://psi-action.blogspot.com/

  Rodia ευχαριστώ κι εγώ για το βίντεο με τον Ρένο Αποστολίδη, ο άνθρωπος ήταν ενημερωμένος αν μη τι άλλο (και καλός πεζογράφος αναντίρρητα) μολονότι τα (πάλαι ποτέ) «ακτιβιστικά» του σηκώνουν π ά ρ α πολλή συζήτηση…

 118. @Χάρη
  καλώς ήλθες…

  Δηλαδή όμως (Αιρετικέ) αυτό το περιστατικό του βήματος (του συνδέσμου) αφορά την καταστολή συναυλίας (όπου παρίσταντο και 10 γυναίκες επιζώντες) …όχι από το Ισραήλ αλλά… από την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ αρχή επειδή… δεν θέλουν να ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ (οι Παλαιστίνιοι) ότι υπήρξε Ολοκαύτωμα.

  Εχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν το Ολοκαύτωμα… απειλή κατά της εθνικής τους ταυτότητας, συνδέοντάς το με το… δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει !!!

 119. @Αιρετικέ
  Αντιγράφω από τον πρώτο σύνδεσμο που μας έφερε η Χάρη,
  τα πιο ουσιώδη και… ανησυχητικά:

  Ο Αντνάν Χιντί, Παλαιστίνιος αξιωματούχος από τη Τζενίν, δήλωσε ότι η διευθύντρια της ορχήστρας παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν «πολιτικές» συναυλίες…

  …Σύμφωνα με την Ουάφα Γιουνίς, διευθύντρια της ορχήστρας «Χορδές της Ελευθερίας», περίπου δέκα γυναίκες που επέζησαν του Ολοκαυτώματος βρίσκονταν στο κοινό.

  Ο Χιντί δήλωσε στο Reuters ότι η Γιουνίς χρησιμοποίησε τα παιδιά για πολιτικούς λόγους.

  «Τα πήγε σε ένα μέρος με σκοπό να τους διδάξει το Ολοκαύτωμα. Αυτό είναι αντίθετο στους σκοπούς της και τους δικούς μας, που είναι μόνο ψυχαγωγικοί» είπε ο Χιντί.

  Πολλοί Παλαιστίνιοι πιστεύουν ότι η επίσημη αναγνώριση του Ολοκαυτώματος, της θανάτωσης δηλαδή έξι εκατομμυρίων Εβραίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημαίνει και αποδοχή της απόφασης για σύσταση του κράτους του Ισραήλ το 1948…

  «Αποφασίσαμε να κλείσουμε το γραφείο της, ενώ στο εξής δεν τής επιτρέπεται να εργαστεί στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν» είπε ο Χιντί προσθέτοντας ότι ούτε τα παιδιά της ορχήστρας θα μπορούν να συναντηθούν ξανά.

  Ο Χιντί συμπλήρωσε ότι η Γιουνίς, αραβοϊσραηλινή πολίτης, δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη. «Δεν της απαγορεύουμε να μπει στον καταυλισμό, αλλά δεν εγγυόμαστε την ασφάλειά της» είπε…

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=999934

  Σε λίγο θα… ποινικοποιηθεί η Ιστορία του Ολοκαυτώματος σε ορισμένα Αραβικά κράτη (αν δεν έγινε ΗΔΗ αυτό).

  Είναι της ΜΟΔΑΣ το ξαναγράψιμο της Ιστορίας άλλωστε.
  Το βλέπουμε κι εδώ στα Βαλκάνια.
  ( Μέχρι και… Αλβανός είπανε ότι ήταν,
  ο… αιμοσταγής γκέη Αλέξανδρος! 🙂 )

 120. Το κλασσικό λογικό σφάλμα της ερμηνείας αρχαίων φαινομένων με σύγχρονη γνώση:
  Τα υποβρύχια ελικόπτερα της Αβύδου

  ****
  Admin: κι ένα άλλο… ΣΩΣΤΟ βίδεο, που είχε… βάλει η Ροδιά κατά λάθος!
  ****

 121. @Ροδια
  thanks (και για το βίδεο)
  Θα σου φέρω σε λίγο μια ενδιαφέρουσα… κριτική της θεωρίας του «Ιστορικού Αναχρονισμού» (όπως το λένε αυτό που λες)… γραμμένη από κάποιον που… δεν πολυ-συμπαθεί ο Αιρετικός (χεχε)….

  @Χάρη
  και σε σένα θενκς.
  Επαυξάνω με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λινκ για τον Πρίμο Λέβι

  1)
  http://www.guardian.co.uk/science/2006/oct/21/uk.books
  «Levi’s memoir beats Darwin to win science book title»

  2) λίστα βιβλίων του
  http://en.wikipedia.org/wiki/Primo_Levi#Bibliography
  http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Books_by_Primo_Levi

  3)
  http://www.guardian.co.uk/books/2008/jun/13/primo.levi
  (είδος βιογραφίας αλλά με ενδιαφέροντα στοιχεία)

  [ίσως προσθέσω κι άλλα σε λίγο. Κάντε Refresh]

 122. @Ροδιά
  χμ…. ΟΚ, να το διορθώσω αν θέλεις το λινκ αμέσως,

  αλλά… ΓΙΑΤΙ?
  -Το άλλο δεν ήταν επίσης… πολύ ενδιαφέρον? (χεχε)

 123. Omadeon (εδώ είμαστε πάλι! – καλημέρα)

  Αυτό ακριβώς, που λες, είναι και για μένα το πρόβλημα:
  Οι Παλαιστίνιοι – που θα ‘χαν όλα τα δίκια αρχικά με το μέρος τους, αφού τούς πήρανε τη γη στα καλα τού καθουμένου για βολέψουν άλλους – χάνουν τα δίκαιά τους όταν δεν αρκούνται στην «αλήθεια» της αδικίας που τούς έγινε (οι Ισραηλινοί «αντιπολιτευόμενοι» αυτήν την «αρχική» αδικία ακριβώς αναγνωρίζουν – και είναι προς τιμήν τους) και καταφεύγουν σε γελοία, επικίνδυνα και ντροπιαστικά ψέμματα για να «στερεώσουν» τον αγώνα που κάνουν. Αυτό το μακιαβελικό «άγιασμα μέσων μέσω σκοπού» είναι τουλάχιστον αφέλεια να μην καταλαβαίνουν ότι κάποτε θα γυρίσει σε βάρος δικό τους – όταν ας πούμε θα έχουν κατορθώσει ό,τι θέλουν, (ελπίζουμε βέβαια σε διαρκή, και ειρηνική, συνύπαρξη με τους «άλλους») (και ο Τσόμσκυ, αλλά και ο πρόσφατα χαμένος (αμερικανο-παλαιστίνιος) Σαΐντ περί αυτού αγωνίστηκαν – ο Σαΐντ είχε συνεργαστεί και με τον Μπάρεμπόϊμ (ως μουσικός εσύ ξέρω ότι το ξέρεις) για να γίνει εκείνη η ορχήστρα με παλαιστίνιους και άραβες μαζί – και η ορχήστρα έγινε, πέτυχε, και τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά – μόνο που την πολέμησαν και οι δύο πλευρές, δεν άρεσε ούτε στους ισραηλινούς ούτε στους παλαιστίνιους, και δεν ξέρω αν εξακολουθεί να υπάρχει) :
  τότε λοιπόν να δουν τι ωραία που θα βρουν μπροστά τους οι Παλαιστίνιοι αυτό το πνίξιμο τής μνήμης, όταν κάποιοι θα αμφισβητούν τις γενοκτονίες που διαπράττονται τώρα εναντίον τους, με τον ίδιο τρόπο που αυτοί αμφισβήτησαν «κάποτε» τις χιτλερικές κτηνωδίες.

 124. Καλά.. άσε τον Sir Richard Bishop και την Αβυδό του, για *πραγματικό* διάλλειμμα.. για ξεχαρμάνιασμα από όλη αυτή την ανάλυση της παράνοιας!

 125. @Χάρη
  τα βλέπω, τα βλέπω…
  χρόνια τώρα, η καλλιέργεια της φανατίλας θεωρείται ωφέλιμη…
  και τα ψέματα ΜΟΝΟ προσωρινά είναι στο ημίφως ή αόρατα.

  Αλλά…
  Με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ πραγματική νίκη των Παλαιστίνιων θα είναι μεγάλη θηλειά στο λαιμό τους, το κάθε «συμφέρον εθνικό ψέμα»!
  -Εννοώ νίκη στις διεκδικήσεις τους, γιατί… στρατιωτικά ξέχασέ το, ΟΥΤΕ με…. σφαίρες (sic), ούτε με καμικάζι ούτε με τίποτα…


  @Ροδιά
  έεετσι, ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι τυχαίο τελικά…
  ΚΑΙ τα λάθη, σωστά είναι ! 😆


  Υ.Γ,
  OK, αφού η Ροδιά πεθύμησε «ξεχαρμάνιασμα από την παράνοια», ας δούμε κάτι ωφέλιμο και συναρπαστικό, τώρα

  Click to access Cognition%20Factor%20Transcript.pdf

  «…I think we’re living in a time right now that is the darkest time in history, and also the lightest time in history«…

  http://www.cognitionfactor.net/

 126. @Χάρη
  @Αιρετικέ (ΠΟΥ είσαι? υποθέτω σε παραλία… ΟΚ)….

  Εξαιρετικό θεώρησα κάποτε και το κείμενο του Θανάση Τριαρίδη (ΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ) για τον Πρίμο Λέβι
  http://www.triaridis.gr/keimena/keimA023.htm
  (κι έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις για ΑΛΛΟΥΣ, με τους οποίος ο Τριαρίδης τείνει να συντάσσεται… ή μικρές ενστάσεις για ορισμένα που έγραψε (αλλού). Πάντως… ΑΡΝΟΥΜΑΙ είτε να τον θεωρήσω «προδότη», είτε να μειώσω τη σημαντική αξία του)

  @Ροδιά
  Ο Τριαρίδης έκανε επίσης την κριτική της θεωρίας του «Ιστορικού Αναχρονισμού» (ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε άλλες εποχές με τα δικά μας κριτήρια και αξίες…)
  ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ…
  —-
  Το βρήκα το εδάφιο του Θ.Τ.

  Εξαιρετικά διαδεδομένη (και αρκετά επιστημονικοφανής) είναι, λόγου χάρη, η θεωρία του «ιστορικού αναχρονισμού» – οι υποστηρικτές της λένε περίπου τα ακόλουθα: «όσοι μεταφέρουν τις σημερινές τους δήθεν ευαισθησίες σε γεγονότα που έγιναν πριν από διακόσια χρόνια διαπράττουν έναν ηλίθιο και αφελή ιστορικό αναχρονισμό». Είναι το χρηστικότερο επιχείρημα του εθνοφασισμού, καθώς δεν χρειάζεται κανείς να πάρει σαφή θέση επί της ουσίας: ωστόσο για όσους το εκφέρουν οι σφαγμένοι της Τριπολιτσάς είναι «ιστορική ανάγκη», ενώ οι σφαγμένοι της Χίου είναι ιερά θύματα – ή το αντίστροφο, ανάλογα με το σε ποια μεριά του Αιγαίου έχουν μεγαλώσει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν με τα ζοφερότερα λόγια για την κτηνωδία των Σταυροφόρων που μπήκαν στην Κωνσταντινούπουλη το 1204 (τότε ο «ιστορικός αναχρονισμός» τους πάει περίπατο – ωστόσο επανέρχεται δριμύτερος όταν πρέπει να δικαιολογήσουν την κτηνωδία του Βουλγαροκτόνου στο Κλειδί). Επί της ουσίας, η θεωρία του «ιστορικού αναχρονισμού» προτείνει τον απόλυτο παραλογισμό (γι αυτό και χρησιμοποιείται μόνο επιλεκτικά). Αν επιχειρήσουμε τη λογική αποδοχή της, θα φτάσουμε στο ακόλουθο τερατώδες συμπέρασμα: κάθε τετελεσμένο γεγονός είναι δικαιολογημένο ακριβώς γιατί τελέστηκε, γιατί αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδοχής – ως εκ τούτου η κριτική μας σε οποιαδήποτε εκατόμβη της ιστορίας (είτε είναι η σφαγή των Μηλίων και συνέβη πριν από δυοιμιση χιλιάδες χρόνια, είτε είναι η βόμβα της Χιροσίμα και συνέβη το 1945) είναι εκ των προτέρων άκυρη. Το σχήμα πάει τρενάκι: άκυρη η κριτική μας, άρα άκυρη η όποια μνήμη μας επί των γεγονότων, άρα άκυρη και η ίδια η ιστορία – εν τω μεταξύ το «αθώο χορτάρι πίνει το αίμα»…

  (από το κλασσικό… παρεξηγημένο του έργο «Η ελευθερία που σφάζει αμάχους«)

 127. χμμμ….
  Ωστόσο, η δική μου αντίρρηση στη θεωρία του «ιστορικού αναχρονισμού» είναι αλλού.

  -Κυρίως στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ΚΑΘΕ γεννημένου για πρώτη φορά στην κόλαση αυτού του πλανήτη, όχι μόνο να την ΚΡΙΝΕΙ αυστηρά, αλλά και να αρνηθεί να συνεργήσει με τα βάρβαρα χαρακτηριστικά και έθιμά της… (επομένως ΚΑΙ με την Ιστορία, εξ ολοκλήρου)

  Οσα λέει ο Τριαρίδης ΔΕΝ αρκούν. Και δεν αναφέρουν αυτό το ιερό δικαίωμα της «προ-όδου» (που έλεγες Ροδιά, πιο πριν…[***])

  Γιατί

  «…Και όταν (η Μαρία Νεφέλη) λέει
  «θα κοιμηθώ με ΑΥΤΟΝ»
  εννοεί πως θα ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ
  άλλη μια φορά,
  την Ιστορία...»

  -Οδυσσέας Ελύτης

  Οπου αυτό το «ξαναγράψιμο», δεν εννοεί… παραποίηση γεγονότων (!!! -φυσικά) αλλά… ΑΚΡΙΒΩΣ το Ιερό Δικαίωμα μιας ΝΕΑΣ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ Οπτικής Γωνίας (κ.ο.κ.).

  —–

  [***] αναφερόμουν στο σχόλιο της Ροδιάς πολύ πιο πριν
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/11/holocaust-denial-and-other-net-memes/#comment-24564

  Γι αυτό ο κόσμος προοδεύει (προ+οδεύω=προχωρώ, πάω μπροστά), επειδή ακριβώς κάθε νέος άνθρωπος κρίνει, συγκρίνει, απορρίπτει, κλπ κλπ..

  ..αν και, όπως έλεγε ο αξέχαστος Κώστας Φωτεινός, (σπουδαίος κοινωνιολόγος, καθηγητής στο Καναδά) το να κρίνουμε,συγκρίνουμε, κλπ, οδηγεί σε προστριβές μεταξύ των ανθρώπων και το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, να συνυπάρχουν ειρηνικά, κλπ κλπ..

  Στη περίπτωση της προόδου όμως, αν δεν αλλάξουν οι εικόνες των παλαιοτέρων εποχών, τπτ δεν πετυχαίνεται. Εδώ είναι η δυσκολία: να αλλάζουν οι εικόνες χωρίς αντιπαράθεση. Ακατόρθωτο μάλλον, αλλά μέχρι πότε; Μέχρι να επικρατήσει η εικόνα του “ειρηνικού ανθρώπου” ως η πιο σημαντική από όλες τις άλλες: από την εικόνα του ανθρώπου/αρχηγού, του ανθρώπου/περήφανου εθνικά, του ανθρώπου/πιστού, του ανθρώπου/σταρ, του ανθρώπου/που/τα/έχει/όλα, κλπ κλπ

  (και το επανέλαβα ΟΛΟ για να μην ψάχνει κανείς, αν κι… οι παλιοί στα μπλογκ κάνουν κλίκ στο σύνδεσμο και το βλέπουν)

 128. Σχολιάζω καθισμένη κατω από τη χουρμαδιά*:

  Θυμίζω προηγούμενο σχόλιο: «όπως έλεγε ο αξέχαστος Κώστας Φωτεινός, (σπουδαίος κοινωνιολόγος, καθηγητής στο Καναδά) το να κρίνουμε,συγκρίνουμε, κλπ, οδηγεί σε προστριβές μεταξύ των ανθρώπων και το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, να συνυπάρχουν ειρηνικά, κλπ κλπ..

  Στη περίπτωση της προόδου όμως, αν δεν αλλάξουν οι εικόνες των παλαιοτέρων εποχών, τπτ δεν πετυχαίνεται. Εδώ είναι η δυσκολία: να αλλάζουν οι εικόνες χωρίς αντιπαράθεση. Ακατόρθωτο μάλλον, αλλά μέχρι πότε; Μέχρι να επικρατήσει η εικόνα του “ειρηνικού ανθρώπου” ως η πιο σημαντική από όλες τις άλλες: από την εικόνα του ανθρώπου/αρχηγού, του ανθρώπου/περήφανου εθνικά, του ανθρώπου/πιστού, του ανθρώπου/σταρ, του ανθρώπου/που/τα/έχει/όλα, κλπ κλπ»

  και το κάνω πιο λιανά:
  1. δεν κερδίζουμε τπτ με το αναμάσημα παλαιών επιτυχιών ή λαθών. Σε αυτό το αναμάσημα στηρίζονται όλοι οι (φανατ)ισμοί. Δεν βγαίνει νόημα αν επιμένω π.χ. ότι ο Μεγαλέξαντρος ήταν έτσι ή αλλιώς. Το τί έπραξε ή δεν έπραξε, με ενδιαφέρει στο μέτρο που οι πράξεις ή/και παραλείψεις του επηρρέασαν την εποχή που βρίσκομαι σήμερα. Αυτό ισχύει για όλα τα ιστορικά γεγονότα όπου πρωταγωνίστησαν ομάδες, πρόσωπα, αρχηγοί, βασιλιάδες, παπαδες, λαοί, θρησκείες, επαναστάσεις, ήττες, νίκες, κλπ κλπ, επηρρέασαν με τον τρόπο τους τη ροή του ιστορικού χρόνου, μέχρι να φτάσει ως τις μέρες που ζούμε.

  2. κερδίζουμε όταν αφήνουμε στην ησυχία τους τα κόκκαλα των προγόνων του ανθρώπινου είδους να λιώνουν απαλά, ενοχλούμενα μονάχα από τους ειδικούς ανασκαφείς. Κερδίζουμε όταν προσπαθούμε (ίσως να τα καταφέρουμε κάποτε!) να χτίσουμε το νέο πρόσωπο του ανθρώπου. Τον Ανθρωπο, που θα είναι Ανθρώπινος, ένα ον με Α κεφαλαίο, με τα πλεονεκτήματα δλδ που του χαρίζει η λειτουργία του εγκεφάλου του, όπου καλλιεργείται η δομή του ψυχισμού του. Ενα Ανθρωπο χωρίς ταπεινά ελαττώματα. Εδώ, μπορεί να πει κάποιος ότι υπεισέρχεται ο Νίτσε και δεν θα έχει άδικο: αυτόν τον τόσο σημαντικό φιλόσοφο, θα έπρεπε να τον παίζουν στα δάχτυλα όλοι όσοι κόπτονται για τη δημοκρατία, την ισότητα, την αδελφότητα. Η εξίσωση του Ανθρώπου προς τα πάνω θέλει γερή δουλειά. Η ισοπέδωση -το κλάδεμα των ιδεών, των δεξιοτήτων, κλπ- προς τα κάτω, είδαμε τι αποτελέσματα έφερε, με την εφαρμογή ενός ανοητου μοντέλου διακυβέρνησης στις πρώην σοβιετικές χώρες, όπου όποιο κεφάλι σηκωνόταν λίγο παραπάνω κοβόταν αστραπιαία! Ετσι χάθηκε το ρωσικό κύμα της Τέχνης του μεσοπολέμου, έτσι χάθηκαν τα οράματα πολλών γενεών.

  (αν ενδιαφερει, ριξτε σήμα και συνεχιζω μετά το επόμενο μπλουμ στο ηλιοβασίλεμα)
  ______________
  *αναγκαία η αναφορά στον τόπο, για να νοιωσετε τη νηφαλιότητά μου.

 129. Βρε ΟΜ, γιατί δε βάζεις ένα κολπάκι να μπαίνουν αριθμουδάκια στα σχόλια; Ετσι, θα αναφερόμαστε στο υπ’ αρ. τάδε σχόλιο και δε θα χρειάζονται σύνδεσμοι…
  (μια ιδεα ρίχνω)

 130. @Omadeon

  ευχαριστώ α π ε ί ρ ω ς για όλους σου τούς (περί τέχνης) συνδέσμους…θα με ξανακούσεις επ’ αυτών
  (ήδη άκουσα τη μουσική σου, και πρέπει να σού πω ότι πολύ μού άρεσε) (ε, να μη συνεχίσουμε τα κοπλιμέντα; – αστειεύομαι φυσικά: δεν λέω ποτέ ψέμματα για τ έ τ ο ι α θέματα – για τα «άλλα» όλο και κάτι παίζει!)

  (και με την ευκαιρία ας διορθωθεί το – όχι απλώς ψέμα αλλά και πολύ λάθος – μου – για την ορχήστρα τού Σαΐντ και τού Μπάρενμπόϊμ «με Άραβες και Ισραηλινούς» εννοούσα, όχι φυσικά «άραβες και παιλαιστίνιους» – δεν θα ‘χε και νόημα ε;)

  @Dennis V
  και για το Αυγατηγανιστάν ως…melting pot, αλλά και για τα άλλα σου ήθελα από χτες να σού πω αλλά … μπερδεύτηκα: το πράγμα έχει την αυγοτέλειά του και την αυγοτελειότητά του, πώς να το κάνουμε, θέλει χρόνο (ψησίματος…τηγανίσματος…)

  καταρχάς λές κάτι πολύ σωστό για τις conspiracy theories, πηγαίνοντας ίσια στο κέντρο νομίζω τού προβλήματος: «τούς είναι αδύνατον να πιστέψουν μια κοινωνία χωρίς πανέξυπνους σχεδιαστές να την καθοδηγούν» : Ακριβώς λοιπόν, γιατί αυτό είναι εντέλει νομίζω και το αρχικά κ υ ρ ι ό τ ε ρο ζητούμενο (πέρα από τις λεπτομέρειες που προκύπτουν μετά) : Η α π ο θ έ ω σ η τής έννοιας τής Κυριαρχίας ως σταθερού Υπερεγώ, που θα ‘λεγε και η καταραμένη η σχολή της φραγκφούρτης.
  Το επιχείρημα τού γνωστού σου ότι οι Εβραίοι «έφεραν» (!) τη δημοκρατία στην Αθήνα, είναι … λιακοπούλειας (μη) παιδείας αποτέλεσμα – η «άμεση» δημοκρατία αν οφείλεται σε κάποιον, αυτός είναι βέβαια ο Κλεισθένης. Το ότι τούς δυο εραστές δεν τους αντιμετώπισε ποτέ βασικά η ιστοριογραφία (η αρχαία εννοώ) ως β α σ ι κ ά εβραίους, ενώ αντίθετα τόνισε την ερωτική τους σχέση, είναι μικρό αποδεικτικό στοιχείο και για τα υπόλοιπα.
  Το πώς αποσιωπήσαμε αμφότερα (τα χαρακτηριστικά αυτά) «εμείς» (γερμανοί και λοιποί ευρωπαίοι), στα νεότερα χρόνια, έχει να κάνει με κείνη την «υπερρομαντική αντίληψη περί αρχαίας ελλάδας» που έθιξες και εσύ και η Ροδιά

  Για την αξιολύπητη αμορφωσιά όσων πέφτουν θύμα στους τηλε-λιακό ας μην κατηγορούμε όμως άλλους από τους δασκάλους μας, τους καθηγητές μας, τους πανεπιστημιακούς μας και τους πολιτικο-δημοσιογράφους μας: ο άνθρωπος, ως γνωστόν, έχει μια…έφεση για το ανώτερον. Αν τώρα δεν έμαθε ποτέ τι είναι ένα παλίμψηστο, φυσικά και θα πιστέψει ότι για όλα φταιν οι εξωγήινοι (που έχουν βέβαια ελληνική καταγωγή)

  @Ροδιά ειδικά για σένα, υπάρχει ένα βιβλίο που ίσως να σ’ ενδιέφερε (σχετικά με τους έλληνες-εβραίους), λέγεται νομίζω «Έλληνας Εβραίος και Αριστερός» και μόλις βρω τα κανονικά του στοιχεία θα στα στείλω…

  φιλάκια

 131. @Omadeon, για τον Τριαρίδη, μια που τον ανέφερες:
  η κριτική του είναι αν κατάλαβα καλά και μια κριτική γενικότερα τού θετικιστικού τρόπου σκέψης, και ως τέτοια με εκφράζει απόλυτα.
  Άλλωστε τέτοιες «κομματιαστές» αντιλήψεις για την Ιστορία, είναι όχι απλά ένοχες (για πολλαπλά συμφέροντα και υστεροβουλίες που κρύβουν από κάτω), αλλά και παντελώς ξεπερασμένες σήμερα (κι ας ζούμε την εποχή της απόλυτης αποθέωσης τού θετικισμού…)
  Η σοβαρή ιστοριογραφία (π.χ. τα Ανάλ – η L’ Enfant de La Haute Mer ειδική νομίζω εδώ) έχει αποδεχτεί για τον εαυτό της την (σκληρή) μοίρα να ισορροπεί διαρκώς πάνω σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στην «αντικειμενική πραγματικότητα» (το «γεγονός») και την (υποκειμενική) «δυνατότητα» (ψυχολογική, κοινωνική, και άλλη) τού ιστορικού να την συλλάβει, να την κατανοήσει, και τελικά να την αφηγηθεί, να την περιγράψει.
  Στον Τριαρίδη σκοπεύω να ξαναπάω κάποια φορά, με περισσότερο χρόνο…Μπράβο του πάντως – μού ‘δωσε μπούσουλα και για το δικό σάϊτ ομολογώ… (υστερόβουλο συνεπώς ενμέρει και το «μπράβο» μου και το ενδιαφέρον μου, αλλά…ανθρώπινα, πολύ ανθρώπινα, ε;)

 132. ~~ Χάρη, δεν είμαι σίγουρη πως πλησίασες αρκετά στο σχηματισμό της εικόνας μου 😉
  Τα βιβλία που με σαγηνεύουν είναι βιβλαράκια με ποίηση, άρθρα όπως αυτό και επιστημονικά συγγράμματα σχετικά με τη δομη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. 🙂
  Τα λεγόμενα «πολιτικά» και τα συναφή, με αφήνουν παγερά αδιάφορη.

 133. Ουάου…
  Κι ΑΛΛΑ ζουμερά σχόλια…

  @Χάρη
  θενκς για τα καλά σου λόγια, ευτυχώς που δεν είμαι εντελώς… αυγο-κέφαλος (αγγλιστί «egg-head»). Besides (όπως λέει κι ο Γούντυ Αλλεν)… «I need the eggs»!!! 🙂

  @Ροδιά
  έκανες ΑΚΡΙΒΩΣ την περαιτέρω ανάπτυξη που έπρεπε, για το σχόλιο. Δυστυχώς όμως… αν και ΞΕΡΩ τρόπους να μπουν αριθμοί στα σχόλια, δεν μπορώ να επέμβω στο λογισμικό της WordPress, για όσο διάστημα φιλοξενούμαι στο χώρο της.

  ένυγουαίιη…

  Μόλις σταμάτησα κάτι δουλειές και πέρασα κι απ’ το μπλογκ του Πάνου, όπου άφησα -κατ’ εξαίρεσιν- 2 σχόλια.
  Το δεύτερο σχόλιο έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με τα ενδιαφέροντά μας εδώ…

  Είπα στον φίλο μου τον Αιρετικό (που είναι μια χαρά άνθρωπος αλλά… δεν συμφωνούμε πάντα και σε όλα)…

  Αιρετικέ, το δόγμα που υποστηρίζεις, το «δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια παρά μόνο εθνικά συμφέροντα», ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ από όλες τις μεριές.

  Δηλαδή… ΔΕΝ υπήρχε αδικία στο Ολοκαύτωμα,
  υπήρχαν «εθνικά συμφέροντα» (των ναζί – εν προκειμένω)?

  Στο μπλογκ μου ανοίγω ποστ με το θέμα αν θέλεις. Πάντως…
  ένας ανθρωπιστής ΧΕΣΜΕΝΑ τα έχει, τα «εθνικά συμφέροντα».
  […]

  Εγώ πιστεύω ότι αν απαλλαγούμε από αυτή την λογική (που μυρίζει «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα») θα απαλλαγούμε και από πολλά άλλα προβλήματα…
  Γιατί (αν και από καθαρά ρεαλιστική και κυνική άποψη, αυτό που λέει ο φίλος Αιρετικός είναι πολύ σωστό)…
  …παρόλ’ αυτά από κάθε ΑΛΛΗ άποψη είναι καταστροφικό.

 134. οκ @Ροδια,
  αν και δεν πρόκειται για «πολιτικό» βιβλίο, η αυτοβιογραφία ενός λαϊκού ανθρώπου είναι (που για μένα είχε περισσότερο ενδιαφέρον για κείνα που υπονοούσε περισσότερο, παρά για κείνα που ευθαρσώς έλεγε)

 135. ~~Χάρη, συγγνώμη που παρέλειψα να σε ευχαριστήσω προηγουμένως για τη διάθεσή σου να μου συστήσεις ένα φίλο.. ουπς! ένα βιβλίο δλδ. Εδώ και μερικά χρονάκια, έχω γίνει πολύ εκλεκτικη στη κατανομη του χρονου μου. Θα το πάθεις(!!) κι εσύ όταν… μεγαλώσεις! 😉

  ~~Ομαντεόν, μια χαρά τα λέει ο Αιρετικός: “δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια παρά μόνο εθνικά συμφέροντα”. Θέλεις να στο αναλύσω όπως το καταλαβαίνω; Αμ έπος, αμ έργον και πάμε:
  1. Οταν υπάρχει αυτό που λένε «εθνικό δίκαιο», το πράγμα αυτό είναι μια ονειροφαντασία -νομίζω. Είναι κάτι τι που έχει μια βάση σταθερή; μια βάση πραγματική; Τι σημαίνει «εθνικό δίκαιο»; Σκέψου λίγο μόνος σου και επανέρχομαι αν χρειαστεί. 😉
  2. Οταν λεμε «εθνικό συμφέρον», μπορούμε άνετα να το εννοήσουμε. Το συμφέρον είναι κάτι τι το απτό και μετρήσιμο. Δεν (πολυ)χωράει η φαντασία στην έννοια «συμφέρον», κουκιά μετρημένα που λένε.

 136. ~~Χάρη, έχω φίλο με εβραϊκη καταγωγή που απαρνήθηκε το θρήσκευμα και τα συμπαρομαρτούντα ήθη και έθιμα και δεν μετάνοιωσε ίσαμε τώρα, γνωρίζω μια Κυρία που επέζησε απο το ολοκαύτωμα, έχει σφραγίδα στο αριστερό της χέρι με αριθμό, σα ζώο προς σφαγή, που έτρεξε να εγκατασταθεί στο Ισραήλ και γύρισε άναυλα σε δυο μήνες (τόσο άντεξε) και περνάει εδώ τα βαθειά της γεράματα με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα πλέον, έχω φίλο έλληνα εβραίο που πήγε στο Ισραήλ με πολλά όνειρα και επέστρεψε και ασκεί εδώ πέρα το επάγγελμά του και δε θέλει να ακούσει ούτε λέξη για το τί συμβαίνει εκεί περα αλλά εξακολουθεί να ασπάζεται τη θρησκεία του συν ήθη και έθιμα.
  Γνωρίζω αρκετές ιστορίες, που ειπώθηκαν σε μένα απευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση τυπωμένων χαρακτήρων σε χαρτί, οπότε, νομίζω ότι δεν μου χρειάζεται να μάθω κάτι τι πρόσθετο. Εχω διαμορφώσει γνώμη για το θέμα από προσωπική εμπειρία.
  Ευχαριστώ πάντως 🙂

 137. @χαρη
  Η αληθεια ειναι οτι η ιδεοληψια το κεντρικου σχεδιαστη ειναι κυριαρχο στοιχειο της Δυτικης Κουλτουρας, και κατα την αποψη μου μια φτηνη δικαιολογια για την ελλειψη ατομικης υπευθηνοτητας η …και εθνικης υπευθηνοτητας καμια φορα.
  Ας το αντιμετωπισουμε το project Ελληνικο Κρατος εχει φαλιρισει, και ζουμε μια αποσυνθεση που δεν φαινεται να εχει τελος. Ο Λιακοπουλος και η θεωριες του ειναι απλα ενα ακομη blue pill, αναμφιβολα. Οι Λιακοπουλοι εμπορευματοποιουν και mainstreamοποιουν μια ταση που υπαρχει εδω και καιρο σε «ελληνοφρονες» κυκλους. Ο γνωστος δεν τα εμαθε λεει απο τον Λιακοπουλο, αλλα απο πιο underground «ελληνοπρεπεις» οπως ο Φουρακης. Ειναι για μενα οπως εχω μελετησει το φαινομενο η νυξη: «Εισαι μεγαλος ρε, φαντασου ποσο μεγαλυτερος θα ησουν αν ο ελληνικος πολιτισμος δεν ειχε δεχτει την επιθεση του Εβραικου Χριστιανισμου». Ο Λιακοπουλος κανει αυτην την κριτικη πιο establishment-friendly ασπαζομενος τον Χριστιανισμο ωστε η κλασσικη Throne and Altar συμμαχια να παραμεινει ορθια και πιο προσβατη στον κλασσικο συντηριτικο χωρο. Ο γνωστος μου αυτος δεν περιοριζεται σε συνομοσιολογιες. Η θεωρια του ειναι καθαρος φασισμος αλα Evola. Μεχρι και τους Βασιλεις υιους θεων του εχει το «προγραμμα» του, και δεν εχει διαβασει ΚΑΝ Evola. Αυτος λεει οτι προωθει μια Πλατωνικη Πολιτεια… Το αστειο ειναι οτι εχει τεραστια αντιπαθεια για τα «αμερικανακια» (λες και οι Ελληναραδες ειναι διαφορετικοι…) και δεν ξερει οτι οι θεωριες συνομωσιας ειναι αμερικανικη πατεντα!

 138. Omadeon, όχι, δυστυχώς δεν ήμουν σε παραλία. Για το ότι δεν πιστεύω πλέον σε «εθνικά δίκαια» παρά μόνον σε εθνικά συμφέροντα, έχω να σου πω τα εξής:

  1. Εμείς, που καθόμαστε σαν τους ΒΛΑΚΕΣ και παρλαπιπίζουμε για τα «εθνικά μας δίκαια» λες και μας χρωστά ο κόσμος καμιά χάρη, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Τα εθνικά μας δίκαια βλέπεις οι άλλοι τα έχουν ΧΕΣΜΕΝΑ.

  2. Οι άλλες χώρες που κοιτάνε τα συμφέροντά τους και τα προωθούν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ έχουν καταφέρει – σε διπλωματικό, βιομηχανικό, οικονομικό κλπ επίπεδο – ΠΟΛΥ περισσότερα απ’όσα εμείς.

  Και η πολιτική, να το ξέρεις, δεν έχει καμία σχέση με τη Νεφελοκοκκυγία που όλοι ονειρευόμαστε… It’s a fucking jungle out there δικέ μου.

 139. Αιρετικέ,

  Το ότι έχουμε πουλημένους πολιτικούς είναι χιλιοειπωμένο. Δυστυχώς όμως… κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον.

  Κοίτα να δεις, άααμα το πάμε έτσι, να κοιτάμε ΜΟΝΟ το «εθνικό μας συμφέρον» τότε ΚΑΛΑ κάνουν οι άλλοι και μας χτυπάνε σα χταπόδια. ΓΙΑΤΙ να μην κοιτάξουν κι αυτοί ΜΟΝΟ το δικό τους συμφέρον?

  Οταν θα μιλήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη γλώσσα της σωστής διαπραγμάτευσης, μαθαίνοντας κανόνες ΠΕΡΑ από κυνικά συμφέροντα, κανόνες ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ καθώς και Διεθνούς Δικαίου (βέβαια) ώστε να ΠΕΙΘΟΥΜΕ και άλλους, τότε… θα εξυπηρετηθεί ΚΑΙ το «εθνικό συμφέρον» πολύ καλύτερα και πολύ αποδοτικότερα.

  Βέβαια, σε μια διαπραγμάτευση, πολλά παίζουν ρόλο, ΚΑΙ η δύναμη ΚΑΙ τα οικονομικά θέματα (γενικά το δούναι και λαβείν) ΚΑΙ πολλά άλλα…

  Αλλά όποιος θέλει να το παίζει κυνικός κάου-μπόη, ΕΙΤΕ έχει τιτάνια δύναμη ΕΙΤΕ έχει γερές πλάτες. Αμα δεν έχεις τίποτε από όλα αυτά, τότε… ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ τη Διεθνή Δικαιοσύνη, γιατί ΑΝ χάσεις κι αυτή, σαν λαός είσαι -τότε- ΕΝΤΕΛΩΣ χαμένος από χέρι.

  Τώρα… διάβασα το ποστ σου για το Ελληνικό πλοίο κλπ.
  και τις δύο θέσεις σου (που είπες κι εδώ) ότι
  1) Ο αντισημιτισμός είναι ΜΟΝΟ θρησκευτικό φαινόμενο
  και
  2) ότι σημίτες έιναι ΚΑΙ οι Αραβες (εκτός των Εβραίων).

  Απάντησα ήδη, αλλά δεν ελευθερώθηκε το σχόλιο. Αμα ελευθερωθεί θα το κοπιάρω κι εδώ. Καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική σου, αλλά στην πράξη ισχύουν εντελώς άλλα πράματα.

  Κατ’ αρχήν ο ναζιστικός αντισημιτισμός δεν ήταν ποτέ (μόνο) θρησκευτικός. Μετά… οι Αραβες ΔΕΝ υπήρξαν θύματά του ποτέ, ΟΥΤΕ υπήρξαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διακρίσεις εναντίον τους, όπως εκείνες κατά των Εβραίων. ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν έχει η δική τους Ιστορία με την ΕβραΪκή και ΔΕΝ είναι ορθό να εξισώνουμε Εβραίους με Αραβες στην ίδια λέξη, ΠΑΡΟΛΟ που το Ισραήλ ακολουθεί ρατσιστική πολιτική (απάρτχαϊντ) ΣΗΜΕΡΑ.

  Τέλος, η λέξη «αντισημιτισμός» (καλώς ή κακώς) λεξικογραφικά σημαίνει τους Εβραίους. ΤΙΠΟΤΕ αλλο, σόρυ.


  Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο φίλος Αιρετικός έχει για ΟΛΟΥΣ τους σχολιαστές του moderation διότι του το είχαν κάνει λίμπα το μπλογκ διάφορα… εθνίκια (και ψευτο-αντιεθνίκια ίσως).
  (Το λέω για τη Χάρη που είναι καινούργια κυρίως)

 140. @Ροδιά

  ~~Ομαντεόν, μια χαρά τα λέει ο Αιρετικός: “δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια παρά μόνο εθνικά συμφέροντα”. Θέλεις να στο αναλύσω όπως το καταλαβαίνω; Αμ έπος, αμ έργον και πάμε:
  1. Οταν υπάρχει αυτό που λένε “εθνικό δίκαιο”, το πράγμα αυτό είναι μια ονειροφαντασία -νομίζω. Είναι κάτι τι που έχει μια βάση σταθερή; μια βάση πραγματική; Τι σημαίνει “εθνικό δίκαιο”; Σκέψου λίγο μόνος σου και επανέρχομαι αν χρειαστεί. 😉
  2. Οταν λεμε “εθνικό συμφέρον”, μπορούμε άνετα να το εννοήσουμε. Το συμφέρον είναι κάτι τι το απτό και μετρήσιμο. Δεν (πολυ)χωράει η φαντασία στην έννοια “συμφέρον”, κουκιά μετρημένα που λένε.

  ΠΟΛΥ διαλεκτικά, ανέσυρες τη μεγάλη αλήθεια, που έχει αυτό που είπε ο Αιρετικός, ανεξάρτητα από ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ και από τρόπους εφαρμογής του «Δόγματός του»…
  Διότι… -πολύ σωστά- «εθνικό συμφέρον» υπάρχει, σαν κάτι πολύ συγκεκριμμένο (Ο,ΤΙ κι αν μπουρδολογούν διάφοροι δήθεν αντι-εθνικιστές κλπ)…
  …ενώ «εθνικό δίκαιο» (σταθερό κι αιώνιο) ΔΕΝ υπάρχει.

  Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ θέματα όμως, υπάρχει δίκιο και άδικοσημαντικό αυτό.

  Χρέος του μη-εθνικιστή είναι να κοιτάζει το δίκιο και το άδικο σε ΚΑΘΕ περίπτωση, κι αν θέλει να στηρίζει τη χώρα του, να το κάνει με ΒΑΣΗ το δίκιο και το άδικο, Ο,ΤΙ συμφέροντα κι αν υπάρχουν κόντρα σε αυτό το δίκιο…

  Αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ συμφέρον μπορεί να ειναι ασύμφορο -τελικά-.
  Κι αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ δίκαιο μπορεί να είναι οφθαλμοφανώς άδικο (για άλλους).

  Σήμερα όμως, στην εποχή της καλωδίωσης (κλπ) δεν μπορεί κανείς να αγνοεί το δίκαιο και το άδικο χωρίς ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…

 141. πετάγομαι κι εγώ, εκεί που δεν με σπέρνουν:
  “εθνικό συμφέρον”, και ¨συμφέρον της πατρίδας» βαπτίζεται συνηθέστατα το συμφέρον μια ομάδας ανθρώπων, ενός μικρού μέρους του έθνους.

 142. Η αλήθεια είναι ότι μ’αρέσει – μια και είμαι μηχανικός – η ακρίβεια στις εκφράσεις.

  Για παράδειγμα, παίρνω ανάποδες όταν στις επανεκδόσεις παλαιών «σειρών» της Stratocaster βλέπω στο κεφάλι του μανικιού την επιγραφή «with synchronized tremolo». Ως tremolo, ο Leo Fender, ιδρυτής της Fender, όρισε – κι έτσι επεκράτησε – το μηχανισμό γέφυρας ηλεκτρικής (συνήθως) κιθάρας, ο οποίος με μοχλικό σύστημα επιτρέπει στον κιθαρίστα να μεταβάλει το ύψος των φθόγγων που παίζει, επιτρέποντάς του έτσι να κάνει VIBRATO, δηλαδή ρυθμική αυξομείωση του ύψους του ήχου που βγαίνει απ’την κιθάρα.

  Προσέξτε όμως:

  Vibrato = Frequency Modulation (μεταβολή ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ)

  Tremolo = AMPLITUDE Modulation (μεταβολή ΕΥΡΟΥΣ – έντασης δηλαδή του ήχου)

  Για να καταλάβετε τη διαφορά…

  Ακούστε το τραγούδι «Lalena» στην original εκδοχή του, από τον Donovan. Αυτός κάνει tremolo στη φωνή του. Ακούστε και τη διασκευή των Deep Purple. Ο τότε τραγουδιστής τους, ο Rod Evans (μιλάμε για Deep Purple Mk. I, του 1968 δηλαδή) χρησιμοποιεί vibrato. Vibrato χρησιμοποιεί – και μάλιστα αριστοτεχνικά – ο Δημήτρης Μπάσης στο «Σπασμένο Καράβι», όπου κάνει ένα υπέροχο legato στο στίχο «…με δίχως πανιά… Έτσι να’μαι» βάζοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ vibrato.

  Κι όμως, στην κιθάρα το vibrato που κάνουμε με χρήση μοχλικού μηχανισμού (είτε πρόκειται για vibrato τύπου fulcrum – το κλασικό της Fender και οι μετεξελίξεις του, μεταξύ αυτών και το Floyd Rose – είτε τύπου Bigsby είτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, π.χ. Steinberger TransTrem), το λέμε tremolo.

  Ε, φτάνει πια με τους λάθος όρους!

 143. ~~Enfant,
  μήπως χρειαζεται ορισμος καινουργιος για τη λεξη «εθνος» και τα παράγωγά της;
  Δεν μου κάθεται καλά η έννοια του «ανήκειν» σε ομάδα παρανοϊκών! 😉 LoL

 144. Aaaaaaaaaa musica!
  «Η μουσική δεν είναι ούτε μόνο για τους μουσικούς
  ούτε για τους μη μουσικούς·
  είναι για όσους έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν
  τις αναλογίες ανάμεσα σε αυτή και τη ζωή,
  καθώς και εκείνη τη σοφία
  που μονάχα ένα σκεπτόμενο αυτί μπορεί να κατανοήσει.
  Αυτό δεν αποτελεί προνόμιο
  μόνο των εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών,
  που λαμβάνουν μουσική εκπαίδευση από πολύ νεαρή ηλικία,
  ούτε είναι ένας φιλντισένιος πύργος, μια πολυτέλεια·
  είμαι απόλυτα πεισμένος ότι
  η ανάπτυξη της ευφυΐας του αυτιού
  είναι μια βασική αναγκαιότητα για όλους μας»
  Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ

 145. Εγώ θέλω σχετικά με το δήμο των Γεφυραίων να κάνω μια ερώτηση εντελώς αφελή:

  Αν δεν εθεωρούντο Έλληνες και μάλιστα Αθηναίοι, γιατί ήταν αθηναϊκός δήμος με πολιτικά δικαιώματα κλπ;

 146. ΚΑΛΗ ερώτηση αιρετικέ…

  Το θέμα ΤΩΡΑ βγήκε στη φόρα, το βρίσκω αστείο πάντως…

  (μην ανησυχείς, ΟΛΑ θα βρεθούν, ΤΙΠΟΤΕ δεν γλυτώνει)

 147. Στο Wikipedia πάντως αναφέρει ξεκάθαρα ότι ανήκαν στο δήμο των Γεφυραίων που προερχόταν από την Τανάγρα της Βοιωτίας:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Harmodius_and_Aristogeiton

  Οι αρχαίοι Έλληνες δεν κάνανε ελληνοποιήσεις όπως εμείς. Τα κριτήριά τους ήταν ελληνική καταγωγή από πατέρα ΚΑΙ μητέρα, θρησκεία κλπ κλπ. Αν θεωρούσαν ότι κάποιοι δεν ήταν Έλληνες, δε νομίζω ότι θα είχαν πολιτικά δικαιώματα.

 148. @Enfant
  είπες…

  “εθνικό συμφέρον”, και ¨συμφέρον της πατρίδας” βαπτίζεται συνηθέστατα το συμφέρον μια ομάδας ανθρώπων, ενός μικρού μέρους του έθνους.

  Νομίζω ότι ΕΤΣΙ είναι, όπως το λες. Αυτό που _φαίνεται_ ή που παρουσιάζεται σαν (συνολικό) εθνικό συμφέρον πάρα πολλές φορές δεν είναι παρά το συμφέρον κάποιων τάξεων ή ομάδων ή συμφερόντων (ή και τμημάτων του πληθυσμού)….

  Ξέρω βέβαια, επίσης, ότι… ΜΟΝΟ η ταπεινότητα του χαρακτήρα σου σώζει την… άγνοιά μας (γιατί αν ήθελες μπορούσες να γράψεις βιβλία για το θέμα, αντί για σκέτες «απόψεις»…) -χεχε

  Πάντως, γνώμη μου είναι ότι _υπάρχουν_ και θέματα όπου το συνολικό συμφέρον μιας χώρας είναι σαφές και ΟΛΟΙ λίγο-πολύ ωφελούνται ή ζημιώνονται, άλλος λιγότερο ή περισσότερο βέβαια… αλλά με τρόπο ώστε το συνολικό αυτό συμφέρον σαφώς και υπάρχει, δεν μπορεί να διασπαστεί χωρίς λάθος.

 149. Χρειαζόμαστε ένα φιλόλογο, ιστορικό, κάποιον ειδικό τεσπα..
  Αυτό που είχα μάθει είναι ότι οι δούλοι όταν ελευθερωνόντουσαν αποκτούσαν ίσα δικαιώματα (και υποχρεώσεις) με τους λοιπούς πολίτες. Οπότε, το «..ελληνική καταγωγή από πατέρα ΚΑΙ μητέρα, θρησκεία κλπ κλπ. » κάπου μπάζει νερά…

 150. Ροδιά μου,
  ΕΧΟΥΜΕ ειδικούς, ΗΔΗ, αλλά… δεν τα λέμε όοολααα… 🙂
  (βέβαια χρειαζόμαστε και άααλλους)

 151. Σόρυ, σαχλό χιούμορ…
  Ιστορικούς ΔΕΝ έχουμε.

  Από φιλολόγους κάτι παίζει…
  (και από άλλες ειδικότητες, ΟΣΕΣ επιθυμεί ο καθένας να φανερώσει ή να μοιραστεί – βέβαια)

 152. Ε, τότε ρώτα τους αν γνωρίζουν τι συνέβαινε στην αρχαία Αθήνα -ή/και σε άλλες πόλεις/κράτη σχετικά με πολιτικά δικαιωματα, υποχρεώσεις, κλπ…
  (εκτός αν εννοείς ότι αυτά που έγραψες πρωτύτερα είναι αποτέλεσμα ενημερωσής σου)

  ..την κανω παιδιά.. Ονειρα γλυκά και ήρεμα..
  χαλαρωτικά.. –>>

 153. Γενικά η γνώση διαχέεται, με πολλαπλούς τρόπους, ταχύτατα.
  Ετσι λιγοστεύει κι η απόλυτη ανάγκη για… απολύτως ειδικούς.

  Μερικοί (κυρίως καινούργιοι στα μπλογκ) νομίζουν ότι είμαστε όλοι ημιμαθείς χρήστες του γκούγκλη και τίποτε παραπάνω, κλπ. (τα λέγαμε αυτά Αιρετικέ σε προηγούμενο ποστ).

  Είναι γνωσιολογικό πρόβλημα όμως, η απόλυτη πρόσβαση σε τόση πολλή γνώση. Απαιτεί υπομονή και να μην προ-αποφασίζει κανείς τα αποτελέσματα (κλασσικό βίτσιο των δογματικών).

  Το να μαθαίνει κανείς ΚΑΘΕ στιγμή, σε κατάσταση αενάως μερικής γνώσης είναι ένα καινούργιο σπορ που γέννησε π.χ. ο γκούγκλης. Ποτέ πριν στην Ιστορία της ανθρωπότητας δεν συνέβαινε αυτό. Εχει παράξενες ιδιότητες και επιπλοκές…

 154. @Ροδιά
  Σε χαιρετώ και… ευχαριστώ για την… πίτσα (u-tube).

  ΤΙ είναι καλύτερο από 1 πίτσα-Λιακό? ΔΥΟ πίτσες-Λιακό!

 155. http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/04/02/14-2-2008-2/#comment-23114

  “ΟΛΟΙ αυτοί που προώθησαν οργανωμένα και μεθοδευμένα τη λαθρομεταναστευτική εισβολή-κατοχή της χώρας…”

  Εεεεεεεεε…
  Σιγά μην προκύψουν και… δουλέμποροι, τώωωρααα…
  ΤΟΣΟΙ ηλίθιοι – ή και τυφλωμένοι ολότελα
  που ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ το μυαλό τους εύκολα
  έτσι και σκεφτούν τα δύσκολα
  -προβλήματα- τα ζόρικα

  ΣΙΓΑ μην ήταν και “πληρωμένοι”
  (όσοι δεν ειναι υπάλληλοι στρατευμένοι)
  ή σιγά μην ήταν κι οι μετανάστες “Εισβολείς εσκεμμένοι
  “στρατός κατοχής” οι ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ και βασανισμένοι…

  ΣΙΓΑ ρε Θύμιο, μην είναι και… δικαιωμένοι
  οι εθνικο-τροτσκιστές σαν κι εσένα οι ξεσαλωμένοι
  (Sieg Heil)

  ΕΣΥ στέλνεις το λαό στο ΛΑ.ΟΣ.
  ΕΣΥ διαφημίζεσαι ΑΠΟ το Γεωργιάδη

  Slow down and PUT THE KOT DOWN
  and slow the MUCH OIL !…[*]

  [*] = «siga ton polyelaio» in Greeklish…. 😆

 156. Dennis, σε κατάλαβα, αχ, πολύ καλά…το τελευταίο με τα αμερικανάκια είναι και το πιο αποθαρρυντικό…αλλά (λέω εγώ τώρα…) όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα μέσα τους (φταίει κι η παιδεία βέβαια που παίρνουν, κι η κοινωνία στην οποία ζουν), ψάχνουν να τα βρουν όλα στους προγόνους τους. Είναι κι ένα σχετικό σύμπλεγμα κατωτερότητας το να θέλει κάποιος να’ναι «μεγάλος» σε κάτι, έστω κι αν δεν το’φτιαξε αυτός – ποτέ μου δεν την κατάλαβα εξάλλου αυτή τη μανία για «μεγάλα» μεγέθη σε «εθνικά» επίπεδα, όπου ο άλλος απλώς χωρίς να κάνει τίποτα, κοιτάει. Άσε που ο πρωταθλητισμός στην τέχνη είναι και διαμάχη σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει τρέξιμο, κι όλοι είμαστε μόνοι μας, που’λεγε και κάποιος γνωστός μου συγγραφέας (και πέθανε αλκοολικός…)

  Ροδιά δεν θυμάμαι πια και από πού μού ήρθε να σού πω γι’ αυτό το βιβλίο και να σε συσχετίσω έτσι με «διαμεσολαβήσεις με γραπτά λόγια» : πάντως δεν πρόκειται για κανένα έργο τέχνης, ντοκουμέντο είναι, και απ’ ό,τι φαίνεται έχεις επαρκέστατες εμπειρίες η ίδια, συνεπώς και όντως δεν το χρειάζεσαι

  Omadeon ευχαριστώ για την ειδοποίηση σχετικά με τον Αιρετικό! (δεν πήγα ακόμη μετά σχολίου, εντρυφώ προς το παρόν στους δικούς σου λύγκες, που με παρέπεμψες – και έχουν όπως καταλαβαίνεις τον χρόνο τους…)

  • γιωργο εγινε το ολοκαυτωμα των εβραιων .Τωρα γινεται των παλαιστηνιων.Τι μας νοιαζει εμας ο γκαρονντι και οι αρνησεις του,τον αντιναζιζτικο πατριωτικο αγωνα των παλαιστηνιων μπορουμε να βοηθησουμε?φιλια

   • ΤΙ νόημα έχει αυτό το σχόλιο ΔΕΝ το κατανοώ καθόλου.

    Το βρίσκω απαράδεκτο και πολύ εξοργιστικό.

    ΤΙ θέλεις δηλαδή?
    -Να σβήσω το παλιό αυτό ποστ (του 2009) επειδή δεν συμβαδίζει με τις «προτεραιότητές σου»?
    Αφού έτσι κι αλλοιώς το ΒΛΕΠΕΙΣ ότι τα τελευταία ποστ είναι εξαιρετικά επίκαιρα και αφορούν τη Γάζα.

    Λοιπόν θα σου πω κάτι να τελειώνουμε.
    ΑΣΕ κάτω τους Παλαιστίνιους γιατί τους κάνουν ΚΑΚΟ οι εμμονές σου.

    Εγώ ΞΕΡΩ τι κάνω. Εσύ ξέρεις?

   • Υ.Γ. Με τέτοιους φίλους και φιλικές συμβουλές σαν αυτή, ΔΕΝ χρειαζόμαστε εχθρούς.

    Ακου εκεί «ΤΙ μας νοιάζει εμάς»?

    Μας ΝΟΙΑΖΕΙ ρε φίλε.

    Οπως μας νοιάζει ΚΑΘΕ ανάμειξη νεο-ναζί και αρνητών ολοκαυτώματος σε οποιονδήποτε αγώνα, διότι τον ΛΕΡΩΝΕΙ. Και όχι μόνο τον λερώνει αλλά τον αχρηστεύει κιόλας.

    Διότι Φασισμός + Χ = Φασισμός.

 157. […] Δεν το θεωρώ απαραίτητο να είναι κανείς απόγονος θυμάτων κάποιας γενοκτονίας, για να κάνει την πιο αποτελεσματική κριτική όσων τη συγκαλύπτουν. Αντίθετα, στην περίπτωση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, νομίζω ότι (σε πολύ γενικές γραμμές) οι πλέον κατάλληλοι σήμερα για να αναχαιτίσουν την προπαγάνδα της άρνησής του, είναι συνήθως (αλλά όχι πάντα, βέβαια) αντι-ρατσιστές που δεν είναι Εβραίοι (ή Ισραηλινοί, ή Εβραϊκής καταγωγής, ή… Άραβες και Παλαιστίνιοι). Δηλαδή όσοι δεν έχουν προσωπική συναισθηματική εμπλοκή στο θέμα, ούτε και… κάποιο πολιτικό συμφέρον, είτε να χαρακτηρίσουν [λανθασμένα] «αντισημίτες» όσους απλώς επικρίνουν τις πολιτικές του Ισραήλ, είτε να χαρακτηρίσουν σαν «σιωνιστές» όσους π.χ. επισημαίνουν κρούσματα άρνησης του Ολοκαυτώματος στον αραβικό κόσμο. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s