Εμφάνιση μιας νέας και βίαιης ακροδεξιάς (αυτή που ξέρετε) -The Greek Rise of «Third Position» violent Extreme Right…

New blog "anti-webwar"
New blog "anti-webwar"

Πυκνώνουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος των μεταναστών στην Ελλάδα («Καθημερινή» 29/11/09, εδώ): -O Σλέμο (υποκοριστικό του Σουλεϊμάν) κάθεται στο τραπεζάκι έξω από το μαγαζί του στην οδό Kασομούλη 6-8 στον Nέο Kόσμο. Στα προσφυγικά του Aγίου Σώστη (Δουργούτι). «Ψιλικά, αναψυκτικά, τσιγάρα». Tην περασμένη Δευτέρα έζησε την απόγνωση που κανείς γονέας δεν θέλει να ζήσει. Περίπου 10 νεαροί με μαύρα χτυπούσαν μπροστά του τον 15χροχο γιο του. «Mε ένα τελάρο από Κόκα-Κόλες στο κεφάλι. Kι εγώ δεν μπορούσα να τον φτάσω, να τον σκεπάσω»…

 • ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ-Παρόμοιου ιδεολογικού αυτο-προσδιορισμού ήταν και οι νεο-ναζί που απείλησαν πρόσφατα ένα φίλο blogger, με θάνατο, ανατίναξη αυτοκινήτου και βιασμό φίλης του. Ορίστε δείγμα των  απειλών που έλαβε (η ΙΔΙΑ εικόνα, όπως την έλαβε, αλλά με… επίμαχα σημεία καλυμμένα):

(Recent Nazi threats against a blogger; this was the picture they sent..)

Ορίστε άλλο παράδειγμα των απειλών στον ίδιο blogger:

TIIIIIII? GAMHMENE EVRAIE[**] THA SE ANATINAKSOUME MAZI ME TO SARAVALO SOU. H ZOH SOU TELEIOSE. KANE THN PROSEFXH SOU GIATI OI ORES SOU EINAI METRHMENES KOPROSKYLO. ERIKSES TO AGAPHMENO MAS SITE KAI TORA THA PLHRWSEIS TO TIMIMA ME AIMA.
19 Νοέμβριος 2009 5:29 μμ

[**] σημειώστε πως… δεν είναι «Εβραίος» ο blogger -ούτε κι εγώ- αλλά… οι παρανοϊκοί ναζί βλέπουν παντού Εβραίους!

Κι ένα βίδεο για τον Αριστοτέλη Καλέντζη, αρθρογράφο του Μαύρου Κρίνου:

UPDATE: Σοβαρή κριτική στον Καλέντζη (με ιστορικό) έκανε το Jungle-report.

(Τέλος παρένθεσης. Συνεχίζουμε το άρθρο της «Κ»)

…Mε την (τελευταία) επίθεση των ακροδεξιών εναντίον του Σλέμο και άλλων μεταναστών στο Δουργούτι ενισχύθηκε κάτι που αρκετοί φοβούνταν, αλλά οι περισσότεροι προτιμούσαν να μην το κουβεντιάζουν. H ακροδεξιά βία στην Eλλάδα γίνεται κάτι περισσότερο απ’ όσα μας είχε «συνηθίσει» η δράση της Xρυσής Aυγής. Tο λέει στην «K» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Mιχάλης Xρυσοχοΐδης: «Δεν μιλάμε σήμερα μόνο για τη Xρυσή Aυγή. Aλλά για μια γενικότερη εμφάνιση και όλο και πιο βίαιη καταγραφή μιας ευρύτερης ακροδεξιάς βίας. Με νέες οργανώσεις και υποστηρικτικούς χώρους»…

Kαι οπλισμένοι: Στο Δουργούτι οι 50 – 60 νεαροί έριξαν τουλάχιστον τέσσερις χειροβομβίδες κρότου λάμψης. «Tη μία μέσα στο μαγαζί μου πριν χτυπήσουν τον γιο μου, την άλλη στο άλλο μαγαζί –όχι στο διπλανό, αυτό είναι Ελληνα δεν το πείραξαν– την τρίτη, όταν κάποιοι δικοί μας από την πολυκατοικία άρχισαν να τους πετάνε πιάτα και την τελευταία όταν έφευγαν προς του Φιξ. Kρατούσαν όλοι κάτι, ρόπαλα, σίδερα, ένας ένα μεγάλο μαχαίρι».

Αποδεικτικό στοιχείο

Δείχνει ένα ρόπαλο! Στρογγυλεμένο κομμάτι διαμέτρου 4-5 εκαταστών και μήκους περίπου 1,10 μ., εξαιρετικά ελαφρύ όσο και εξαιρετικά συμπαγές και ξερό. Tο συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο η Aστυνομία δεν το βρήκε διότι δεν το αναζήτησε. Bιαζόταν να συντάξει το «διαβιβαστικό». Aπό νοοτροπία ή από κάτι περισσότερο; Mπορεί να μην αποδεικνύεται το δεύτερο, αλλά οι άνθρωποι εκεί νομιμοποιούνται να το πιστεύουν. O Σλέμο συνελήφθη, του φόρεσαν και χειροπέδες! (Tον άφησαν ώρες μετά, όταν και με την παρέμβαση του «Δικτύου» κατάλαβαν το λάθος).

Λίγες εβδομάδες πριν, στη Θεσσαλονίκη, ακροδεξιοί τοποθέτησαν βόμβα (όχι μολότωφ, με μηχανισμό) στα γραφεία αριστερίστικης οργάνωσης.

Kαι πριν από δέκα μέρες, μια δυναμική επέμβαση «διαφωνούντων» ματαίωσε την παρουσίαση του βιβλίου του Bασίλη Γκουρογιάννη στην Aθήνα. Aυτό που διαβάζει κανείς σ’ αυτές τις τρεις ιστορίες είναι πως αποτελούν δράση όχι μιας αλλά τριών – τεσσάρων ακροδεξιών οργανώσεων. H Xρυσή Aυγή «χάνει» το μονοπώλιο της ακροδεξιάς βίας. Mάλιστα η βιαιότερη από τις νέες οργανώσεις –μερικοί το υποστηρίζουν– προήλθε από διάσπαση της Xρυσής Aυγής (αλλά αυτό σε πολύ αρχικό στάδιο): O «Mαύρος Kρίνος», που είναι ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για την επίθεση στο Δουργούτι. Προέρχεται ιδεολογικά από ένα σκληρό γερμανικό νεοναζιστικό πυρήνα, που πάντως εκπροσωπείται στο ακροδεξιό κόμμα NPD. Είναι ένα θολό ανακάτεμα ιδεών στου οποίου το πάνθεον των ηρώων συνυπάρχουν, μεταξύ των άλλων, «αντιχιτλερικοί» ναζί (ο Στράσσερ και ο Pεμ) και ο Tσε Γκεβάρα! Προσεγγίζουν τη γραφικότητα στις ιδέες, όχι και στη δράση. Ούτε στη Γερμανία ούτε στον Nέο Kόσμο, αν ήταν αυτοί. Iδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, που επίσης τους διαφοροποιεί με την πρώτη ματιά, π.χ. από τους Xρυσαυγίτες, είναι ότι σε αντίθεση με το «μιλιτέρ λουκ» αυτών, οι «Mαύροι Kρίνοι» έχουν αντιγράψει την άλλη όχθη. Mαύρα ρούχα και μαύρες κουκούλες. Kαι το ιδιαίτερα νεαρό της ηλικίας. Tους βρίσκει κανείς εύκολα στο Internet, όπου βέβαια –όπως και η Xρυσή Aυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις– δεν αποδέχονται την πατρότητα τέτοιων παράνομων ενεργειών. Tα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και οι «Aυτόνομοι Eθνικιστές», «Eίναι περισσότερο της μόδας οι νέες οργανώσεις. Η Xρυσή Aυγή ξεπερνιέται σιγά σιγά, φαίνεται σε πολλούς νέους ακροδεξιούς όλο και πιο συστημική», λέει νομικός που μελετά τον συγκεκριμένο χώρο.

«Φορούσαν όλοι μαύρα», λένε άλλοι Σύροι που στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το μικρό τραπέζι του Σλέμι. «Kαι κράνη, αλλά οι περισσότεροι φορούσαν μαύρες κουκούλες».

προσφυγικά στο Δουργούτι είναι σχεδόν μια συριακή παροικία. Περισσότεροι από 150 Σύροι ζουν στις ετοιμόρροπες πολυκατοικίες. (Xτίστηκαν περίπου 90 χρόνια πριν για να στεγάσουν άλλους απελπισμένους, τους Mικρασιάτες πρόσφυγες. Tις έχτισε ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας του ελληνικού μοντερνισμού, ο Kίμων Λάσκαρης).

Oι Σύροι μετανάστες εργάζονται ως οικοδόμοι. O Σλέμι ήρθε πριν από 10 χρόνια στην Eλλάδα με τα πόδια μέσω Tουρκίας. Yπέγραψε γραμμάτιο 1.500 δολαρίων στους «εμπόρους». Tους ξεπλήρωσε, πήρε τελικά και άδεια παραμονής και πριν από πέντε χρόνια έφερε (νόμιμα) τη γυναίκα του και τον γιο του. Με τους Ελληνες γείτονες, λένε, δεν είχαν ποτέ προβλήματα.

Oι 50-60 νεαροί που τους επιτέθηκαν έδρασαν οργανωμένα. Ηξεραν τον χώρο (ανάμεσα στα δύο αραβικά καταστήματα υπάρχει ένα ελληνικό καφενείο που το προσπέρασαν. Στα αραβικά μαγαζιά μπήκαν περίπου δέκα μέσα, ενώ οι άλλοι σαν ασπίδα φώναζαν απ’ έξω συνθήματα και μερικοί κυνηγούσαν για εκφοβισμό μελαψούς περαστικούς. Nωρίτερα από την επίθεση, περίπου μισή ώρα πριν (Δευτέρα 9 μ.μ.), τέσσερις νεαροί, λένε οι αυτόπτες, είχαν επιθεωρήσει τον χώρο της επίθεσης.

Φεύγοντας (περίπου στις 9.30) άφησαν πίσω τους τέσσερις τραυματίες και σπασμένα καταστήματα. Aπό ένα αφαίρεσαν και το ταμείο!

νέες ακροδεξιές οργανώσεις πολλές φορές βρίσκονται σε μεγάλη ιδεολογική σύγκρουση με τη Xρυσή Aυγή που εξακολουθεί, αν και με ψαλιδισμένο «κύρος», να αποτελεί το σημείο αναφοράς. H συγκεκριμένη οργάνωση έχει αρκετές στρατολογήσεις νέων μελών –έπειτα από δεκαπενταετή ύφεση και εσωτερικά προβλήματα– και έχει δείξει πως με κάποιο τρόπο είχε αναπτύξει ένα είδος επιχειρησιακής συνεργασίας με τα MAT.

H δράση της σε κεντρικής σημασίας συγκρούσεις στην Aθήνα (Eφετείο, Αγιος Παντελεήμονας) είναι επίσης ένα στοιχείο που ανησυχεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Aλλά εμμένουν «πως το πιο ανησυχητικό είναι η εμφάνιση μιας ακροδεξιάς βίας πέρα από τα μέχρι τώρα δεδομένα. Eκτός από μία ας την πούμε ακροαριστερή βία, τώρα αρχίζει να καταγράφεται και μία ακροδεξιά βία». Συγκρούσεις ή και ξυλοδαρμοί μεταναστών έχουν καταγραφεί πλέον και σε άλλες πόλεις.

Πολλές μαζί

Mερικές φορές συμπίπτουν σε «δράσεις» πολλές οργανώσεις μαζί χωρίς κατ’ ανάγκην συμφωνία, το αντίθετο! Στη ματαίωση της παρουσίασης του βιβλίου ήταν και Xρυσαυγίτες αλλά και «έφεδροι του ’74» και Kύπριοι φοιτητές, καθώς και ο «Eλεύθερος Kόσμος» και ο «Στόχος» και από άλλα έντυπα του χώρου. Tα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί σε σημαντικό βαθμό. (Σημειώνεται ότι καθένας μετείχε με διαφορετικό τρόπο στην εξέλιξη της εκδήλωσης, τη ματαίωση).

Δεν είναι λίγοι όσοι ανησυχούν ότι σήμερα εδραιώνεται μια αρκετά μεγάλη ακροδεξιά βάση. Oι 20.000 ψήφοι στη Xρυσή Aυγή στις τελευταίες εκλογές, η κυκλοφορία των εντύπων του χώρου, οι πυκνές εκδηλώσεις –ανάμεσά τους και πολλά δήθεν φυσιολατρικά campus– και τα κατά καιρούς «κλεισίματα του ματιού» από τον ΛAOΣ δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο ανεκτικότητας σε ενέργειες όπως η πρόσφατη. Παρότι το ΛAOΣ και σχεδόν όλοι απορρίπτουν δημοσίως τον όρο «ακροδεξιός» καθώς και τη βία.

Eπιπλέον δε, υπάρχει και η συγκυρία που παίζει κι αυτή τον ρόλο της. O Mιχάλης Xρυσοχοΐδης σημειώνει πως «η κρίση γεννά κοινωνικά προβλήματα και όσο αυτά εντείνονται, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε μπροστά μας και κύμα ακροδεξιάς τρομοκρατίας σε βάρος ανίσχυρων ομάδων, όπως οι μετανάστες».

O Σλέμο έχει άλλα δύο παιδιά που μένουν στη Συρία στο Xαλέπι… «Ηταν μικρά δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν». Δικαιούται με βάση τον νόμο να τα φέρει στην Eλλάδα. Δεν θα το κάνει. Ετσι λέει…

Κλίμα καχυποψίας απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο επίλογος της επίθεσης στον Νέο Κόσμο γράφεται μέσα στο (σύνηθες) κλίμα καχυποψίας για τη δράση της αστυνομίας. Για παράδειγμα οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ενώ ομάδα δραστών είχε εγκλωβιστεί σε πολυκατοικία οι αστυνομικοί όχι μόνο ολιγώρησαν αλλά μαζί με τρεις νεαρούς που όντως εντόπισαν, συνέλαβαν και αυτόν που τους υπέδειξε.

Οι νεαροί προσήχθηκαν όπως προβλέπεται και αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι τρεις, κάτοικοι Νέας Σμύρνης. Πιθανόν να μην είχαν ανάμειξη. Ωστόσο η όλη στάση της αστυνομίας δεν διευκολύνει στην καλλιέργεια του κλίματος εμπιστοσύνης που χρειάζεται πρωτίστως η ΕΛ.ΑΣ. για να είναι αποτελεσματική.

Υποστηρίζεται, αρκετές φορές καθόλου άδικα, ότι έχει αναπτυχθεί ένα «υπόστρωμα» σχέσεων κυρίως κατώτερων αστυνομικών με ακροδεξιούς. Εχουν καταγραφεί και πρόσφατα στην Αθήνα σχετικά περιστατικά. (Εφετείο, Αγιος Παντελεήμονας κ.λπ.). Ο νέος υπουργός το έχει αναγνωρίσει ως πρόβλημα, εκτιμά πάντως πως δεν πρόκειται για κάτι «οργανωμένο». Ωστόσο στο Διαδίκτυο έχουν πληθύνει οι φωτό αστυνομικών που δηλώνουν υποστηρικτές κάποιας ακροδεξιάς οργάνωσης (ιδίως της Χρυσής Αυγής). Συνήθως οι φωτογραφίες αυτές, ιδίως στο Facebook, «κατεβαίνουν» σχετικά γρήγορα στο πλαίσιο των προφυλάξεων από τον ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ ομάδων αναρχικών (ιδίως των «antifa») με ακροδεξιούς.

Με λίγα λόγια, το κλίμα καχυποψίας έχει την εξήγησή του, έστω και αν όχι σπάνια διογκώνεται με υπερβολές.

____________

Kathimerini
Image via Wikipedia

(του Τάκη Kαμπυλη – αναδημοσίευση από «Καθημερινή» 29/11/09, εδώ)

UPDATE: -ΠΩΣ αντέδρασαν οι ίδιοι οι στρασσερικοί ναζί σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το ποστ;

 • Απάντηση: Με θριαμβολογίες… εγκωμιασμού εγκλήματος (για τη ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο) και με νέες απειλέςόπου δεν ξέρεις αν ομολογούν συμμετοχή στο έγκλημα, ή αν είναι απλώς… ανέραστοι ψυχασθενείς, κλακαδόροι και οπαδοί αυτών των εγκληματιών (καθώς και του βοθρο-συγκροτήματος μουσικής «Χαριστική Βολή«, που του χρειάζεται… ένα ΠΟΛΥ ΓΕΡΟ κράξιμο, κάποτε, για τις θορυβώδεις…  τευτονικές ΠΑΤΑΤΕΣ γιαχνί 🙂 που «συνθέτει»). Αναφέρομαι στο εξής… «σχόλιο», που κρατήθηκε από το αυτόματο moderation νεοφερμένων:

xaristiki_voli@yahoo.gr Υποβλήθηκε 30/11/2009, 10:04 μμ

Πήρες μια πρόγευση για το πως ξεκαυλώνουμε offline περιτμημένε σκατόγερε;

ΕΘΝΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Cover of the 1st issue of the Chrysi Avyi magazine
Στρογγυλεμένη… Σβάστικα, στο εξώφυλλο του τεύχους 1 του περιοδικού της Χρυσής Αυγής (1980) Wikipedia

Fringe group violence on the rise

[…]

As self-styled anarchists cause problems on campuses, there are reports of a spike in violent behavior by another group, much further to the right of the political spectrum. A series of attacks against immigrants living in districts close to the center of Athens, such as Neos Cosmos and Aghios Panteleimonas, is being linked to the extreme right-wing group Chrysi Avgi, or Golden Dawn. Last Monday, a group of youths beat up an Iraqi teenager in Neos Cosmos, the latest in a string of attacks on migrants in the area. (from «Kathimerini», English edition).

The ideological origin of this new wave of ultra-right violence in Greece is «Third-Position» neo-nazism; especially Strasserism:

Reblog this post [with Zemanta]

84 comments

 1. Εγραψε ένα κωλο-σχόλιο (που το κράτησε το μοδεραίησον) ένα… αποβλακωμένο ναζιστικό μουνόπανο ονόματι «commissar»…

  @Commissar
  Ρε βλήτο, που μου λες -μεταξύ άλλων- «mi fonazeis toso gia viasmoys dioti eisai toso adelfara pou saresoun»
  ΠΟΥ το ξέρεις αυτό? Μήπως είσαι ΕΣΥ αδελφή και δεν τόχεις συνειδητοποιήσει, να’ ούμε και παριστάνεις το ναζί μαγκάκι, κάνοντας προβολές του απωθημένου εαυτού σου?

  Γιααα πήγαινε αγόρι μου στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ σύλλογο να γραφτείς.
  http://xrysipsoli.wordpress.com/

  Σόρυ, εδώ δεν είμεθα γκέη, ΟΥΤΕ και Εβραίοι (ούτε εγώ ούτε οι φίλοι που σχολιάζουν τακτικά) αν και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλοι φίλοι μας… αναγκαίοι (hehe) που είναι (και …ΤΙ έγινε δηλαδή? ΣΚΑΣΙΛΑ μας ΤΙ είναι ο άλλος, αμα είναι ντάξει άνθρωπος…)

  Αλλά εσύ… που είσαι ΣΙΓΟΥΡΑ κρυπτο-πουστάρα (και ζητώ συγνώμη από τους γκέη αναγνώστες διότι πρόκειται περί βρωμερότατου ατόμου κλπ)… να πας κάτω από το πορτραίτο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) του… βρωμο-ΑΡΧΗΓΟΥ σας του μεγάλου βρωμο-πουστάρα ναζιστή Ερνέστου Ρεμ,. να τον… παίξεις και να εκτονωθείς. Εδώ ΔΕΝ θα μας λερώσεις το blog, με τα (μολυσμένα με AIDS) κωλοχύσια σου, ναζιάρα κρυπτο-αδελφάρα, σόρυ…

  Α, και… πού’σαι, παλιο-κρυπτοπουστάκο….
  Κάνε και καμμιά… περιτομή στον κώλο, να κλάνεις πιο ελεύθερα στο δικό σου χώρο. Εδώ ΔΕΝ θα κλάσεις, σόρυ. 😆
  ______
  Υ.Γ.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm#Death

  …The purge of the SA was legalized the next day with a one-paragraph decree: the Law Regarding Measures of State Self-Defence. At this time no public reference was made to the alleged SA rebellion; instead there were generalised references to misconduct, perversion, and some sort of plot. John Toland noted that Hitler had long been privately aware that Röhm and his SA associates were homosexuals; although he disapproved their behaviour he stated that ‘the SA are a band of warriors and not a moral institution’ [10]. National Socialist propaganda now made use of their sexual orientation as justification of the executions

 2. Υ.Γ. Ενας άλλος ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΣ κουφιοκεφαλάκιας… πήγε και αντέγραψε ΠΟΛΥ βιαστικά στο βοθρο-blog το προηγούμενο σχόλιό μου και -μη έχοντας ΚΑΝ διαβάσει το ποστ, όπως είναι ΤΩΡΑ, μετά τα updates- ΟΥΤΕ ΚΑΝ πρόσεξε ότι η πορδή που πέταξε το άααλλο μουνόπανο του «Μαύρου Κρίνου» υπέστη… ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΕΡΩΣΗ αναλυόμενη επακριβώς ΜΕΣΑ εις το ποστ.

  O συναγωνιστής Commissar έκανε το λάθος να απαντήσει στο βρωμόπουστα ο οποίος φυσικά διέγραψε αμέσως το μήνυμα. Επίσης εντελώς τυχαία δεν αναδημοσίευσε την απάντηση του ΜΚ στις προβοκάτσιες του προδότη ΠουτσοσKαμπύλη. Απολαύστε την αριστερη «ελευθερία του λόγου»:

  Ρε ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ του MK (Μαύρου Κρίνου)…
  Σου απάντησα ήδη. Το θέμα είναι:
  -Εγκωμιάζεις ή δεν εγκωμιάζεις εγκλήματα?

  Ε, ΑΝ τα εγκωμιάζεις σε βλέπω μια μέρα στη φυλακή, και… πρόσεχε εκεί, θα σου πάρουν την… παρθενιά τίποτε κακοποιοί . Βέβαια…καθώς θα είσαι κι εσύ ΣΙΓΟΥΡΑ κρυπτο-γκέη, μπορεί να είναι… τσουχτεροί αλλά είναι και… αναγκαίοι. 😆

  ΔΕΝ υφίσταται θέμα «ελευθερίας του λόγου». ΚΑΝΕΝΑ βοθρο-σχόλιο ΔΕΝ θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ. ΔΕΝ κατάλαβαν τα μουνόπανα, ότι για ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ κάνουν τις βρωμιές τους, θα τις κάνουν ΜΟΝΟ στο δικό τους χώρο, ΟΧΙ ΕΔΩ.

  Ορίστε μας, νεο-ναζιστικός «ηρωϊσμός» στο Δουργούτι:

  …Περίπου 10 νεαροί με μαύρα χτυπούσαν μπροστά του τον 15χροχο γιο του.

  (Πω-πωωω… «ηρωϊσμός», 10 να χτυπάνε ΕΝΑΝ… τσκ, τσκ, τσκ…)

  «Ηρωϊκά» ναζιάρικα κρυπτο-πουστάκια, οι μέρες σας είναι μετρημένες.
  Το «φρέσκο» σας περιμένει…. :mrgreen:

 3. Δεκάδες νέες στοχοποιήσεις έγιναν σήμερα από το blog των ναζί, με όνομα και επίθετο, καθώς και… μια ιδιότυπη κινητοποίηση για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  ΔΕΝ δίνω λινκ, αλλά μπορεί αργότερα να προσθέσω εδώ ένα λινκ σε «κλώνο του blog» ΧΩΡΙΣ τα ονόματα ή άλλα προσωπικά στοιχεία.

  Τώρα… ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ότι αυτό που δίνουν είναι λίστα _μόνο_ με «αναρχικούς». Περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα πρόσωπο που ΔΕΝ είναι, μια γιατρός και γνωστή ενός φίλου μου. Το πραγματικό κοινό σημείο όλων στη λίστα, είναι ότι… μια φορά κι έναν καιρό διαμαρτύρονταν, για τη γνωστή άδικη δίωξη του Γ. Σερίφη, ΠΟΛΥ παλαιότερα, το… 2002!
  (Το 2002, δηλαδή… όταν μερικά από αυτά τα κωλόπαιδια νεο-ναζί είναι… αμφίβολο αν είχανε βγάλει μουστάκια…) 😛
  Αλλά οι προθέσεις των ναζί είναι… άγριες:

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

  Εεεεμ, βέβαια, αφού ο κόσμος έχει αποχαυνωθεί και επιτρέπει σε αυτά τα «ΝΕΑ ναζιστικά ήθη», να μετατρέπονται σε συνήθεια… (ενώ μπορούσε να πει ΟΧΙ).

  Κάποιος άσχετος (και αντίθετός τους) έγραψε το εξής σχόλιο:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=47377
  […διεύθυνση στο indymedia της λίστας όσων διαμαρτύρονταν στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ για την άδικη δίωξη του γνωστού Γ. Σερίφη, το έτος… 2002 !!]

  «ta onomata einai apo ekei, den anakalipsate kai tin ameriki re vodia fasistes«

  Επίσης το εξής νέο σχόλιο (σε άλλο ποστ) δείχνει ΠΟΥ το πάνε, τελικά…

  AFTO GIA TO OPOIO SKOUZEI KAI DIAMARTYRETAI O OMADEON (OTI KAPOIOI YPONOMEVOUN THN ERGASIA TOU) EINAI AKRIVOS H IDIA TAKTIKH POU EFARMWZEI XRONIA TWRA H ARISTERA STOUS EXTHROUS THS!!

  και επίσης να εντοπίζουμε όταν είναι δυνατόν αυτά τα άτομα και να βάζουμε θέμα γι αυτούς στις γειτονιές τους και στους χώρους που δουλεύουν (όσοι απ αυτούς δουλεύουν σε νόμιμες δουλειές) ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε σε σημείο που τα άτομα αυτά να μην τολμούν να κάνουν το παραμικρό, αλλά και να μην τολμάνε να βγούν απο το σπίτι τους. Είναι εφικτό, αρκεί να είναι μαζικό και οργανωμένο.
  […]

  Ω, ναι, μόνο που αυτό αποτελεί μορφή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που παραβιάζει ΚΑΘΕ γνωστό σχετικό νόμο, γραπτό ή άγραφο…

  Και συμπληρώνει ο φασιστο…τσολίνας:

  ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ! ΕΤΟΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

  Σλόου δε ματς όϊλ (siga ton polyelaio) ρε μαλάκα…
  E, ναι, σιγά μην κάψουν αυτοί, την Αθήνα το Δεκέμβρη.
  Αυτοί μεγάλωσαν, πια…
  (και πολλοί ήταν ήδη μεγάλοι, ακόμη και τότε…)

  Ομως, αναρωτιέμαι…
  Οταν αυτοί υπέγραφαν την επιστολή διαμαρτυρίας, το 2002,
  (για να διαμαρτυρηθούν κατά της δίωξης ανθρώπου που τελικά ήταν αθώος -από τα λίγα που ξέρω) …
  τότε, πριν 7-8 χρόνια, εσύ είχες… βγάλει μουστάκια?
  ή… έπαιζες -ανυπόμονα- με τα ξυραφάκια του μπαμπά,
  π.χ. βασανίζοντας γάτες για να νιώσεις… άντρας? 🙂
  ΟΥΣΤ ρε, αποτυχημένε φασιστοπατέρα της δεκάρας.
  Ποιός βλάκας σε γέννησε, ρε έκτρωμα?
  Τι θα κάνεις όταν μάθει πόσο βλάκας φάνηκε που σε έκανε?
  (έπρεπε να φοράει καπότα πιο τακτικά… :mrgreen: )

 4. Ολα τα χαμε οι ναζιστομπολσεβικοι/φασιστοσταλινες στρασσεριστο-συμμοριτες μας ελειπαν (για να παραφρασω συγγενη μου)…

 5. Dennis καλημέρα…
  Απλούστατα, πρόκειται περί ηλιθίων, ΕΠΪΚΙΝΔΥΝΩΝ ηλιθίων.
  Ο ίδιος ο φασισμός αποτελεί ένα «λαϊκό» κίνημα ηλιθίων που φοβούνται όλους τους περισσότερο έξυπνους και τους μισούν, με θανάσιμο μίσος. Θα το τεκμηριώσω αυτό:

  Σήμερα το πρωϊ κάθησα και διάβασα τη συνέντευξη του νεο-ναζιστή τρομοκράτη Καλέντζη στο «Μαύρο Κρίνο». Πρόκειται για ακατάσχετη σουπερ-μπουρδολογία, η οποία πρέπει να αναλυθεί λεπτομερώς, διότι η τακτική του να αγνοούμε τους βλάκες και να τους περιφρονούμε ΔΕΝ αποδίδει. Τάσσομαι υπέρ του διαλόγου με τις ΙΔΕΕΣ των φασιστών, διότι… αν βγάλουμε απ’ έξω τις απειλές και τις χυδαιότητες, αυτές οι ιδέες είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΛΚΗΣ και δεν αντέχουν την κριτική. (Σε αυτό το θέμα θα επανέλθω)….

  Θα αναλύσω τώρα το παράδειγμα ενός ακόμη… μπουρδο-σχολίου που ήρθε σε αυτό το μπλογκ χθες το βράδυ.
  Πρόκειται περί μπουρδο-σχολίου και όχι περί… σκατο-σχολίου, διότι δεν βρίζει, δεν απειλεί, προσπαθεί να «επισημάνει», να «επιχειρηματολογήσει» (for a change)…
  (είδες πως τελικά «στρώνουν» και ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ τα πουλάκια μας… καλούς τρόπους?)

  Θα παραθέσω ΟΛΟ το σχόλιο και επίσης θα απαντήσω, ΧΩΡΙΣ όμως να το ελευθερώσω.
  Βαριέμαι να βάλω διεύθυνση και ψευδώνυμο του μπουρδο-γράφου στην ειδική λίστα moderation, οπότε αυτό ΒΟΛΕΥΕΙ. 🙂 Από τεχνική άποψη, κάθε νέος σχολιαστής του οποίου το σχόλιο δεν ελευθερώνεται, εμποδίζεται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, κι είναι πιο βολικό αυτό, τόσο για μένα, όσο και για το… λογισμικό.

  Ορίστε λοιπόν το μπουρδο-σχόλιο. Μετά, η απάντησή μου:
  «pasokos» (ψευδεπίγραφο ψευδώνυμο ΝΑΖΙΣΤΗ):

  kai omws vromadeon, mporeis kallista na xaseis ti douleia sou, ean kapoio poulaki milisei ston ergodoti sou kai xwris na noiastei kanenas gia to pa8hma sou.

  edw to kanei xalara o makaros kai oxi mono den krybetai, alla to diafimizei kiolas!

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=83387&cid=6

  oi malakies plirwnontai vromadeon. ean i8eles na vrizeis kai na boikotareis to israhl, as min dexosoun na se plirwnei enas israhlitis! alla otan se plirwnoun oi ebraioi einai kala…. etsi?

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  ο δήθεν «πασόκος» Ναζί ειναι ΗΛΙΘΙΟΣ για τους εξής λόγους:

  1) Το να δουλεύεις για κάποιον ΔΕΝ σημαίνει ότι συμφωνείς με τις απόψεις του. Οι περισσότερες εταιρείες σήμερα που δίνουν δουλειά είναι απεχθείς και εκμεταλλευτικές. ΤΙ να πουν π.χ. οι καθαρίστριες, που για δεύτερη φορά τους επιτέθηκαν τραμπούκοι της εργοδοσίας τους με βιτριόλι? Να μείνουν στο δρόμο χωρίς δουλειά κι αυτές? Είναι ΗΛΙΘΙΟ να ζητάς από εργαζόμενο να… μποϋκοτάρει αφεντικά, εκτός αν… ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ του εργαζόμενου (σε δύναμη ΕΠΙΛΟΓΗΣ εργοδότη), τον οποίο όμως -εν προκειμένω- ταυτόχρονα… βρίζεις και μειώνεις AN είσαι ΒΡΩΜΕΡΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ άχρηστο και ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ για την εργατική τάξη…

  2) Το ότι κάποιος (μέτοχος) σε μια εταιρεία είναι Εβραίος, ΔΕΝ σημαίνει ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με το Ισραήλ, και -ιδίως- ΔΕΝ σημαίνει ότι ο ίδιος _προπαγανδίζει_ τις απόψεις της Ισραηλινής πολιτικής. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα απόψεων για το θέμα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, στον Εβραϊκό κόσμο, από… αντι-Σιωνιστές Εβραίους όπως η Naomi Klein (ηγέτις και στην καμπάνια μποϋκοτάζ του Ισραήλ) και ο Norman Finkelstein μέχρι… Καχανιστές τρομοκράτες ή φασίστες του Lieberman.
  Προφανέστατα, Εβραίοι, Ισραήλ και Σιωνισμός ΔΕΝ είναι ταυτόσημες έννοιες. ΜΟΝΟ για ένα ΒΡΩΜΕΡΟ ρατσιστή και παρανοϊκό ναζιστή (που βλέπει παντού Εβραίους) ΕΙΝΑΙ ταυτόσημες. Η πιο δυνατή κριτική κατά του Ισραήλ προέρχεται από Εβραίους. Μήπως δεν θα πρέπει να κάνουμε παρέα (ή δουλειές) ΚΑΙ με αυτούς?

  3) Οσον αφορά το θέμα της Ζούγκλας

  edw to kanei xalara o makaros kai oxi mono den krybetai, alla to diafimizei kiolas!
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=83387&cid=6

  Η αναφορά σε αυτό το θέμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΑ.
  Πρώτον και κύριον ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ η πρόσληψη ατόμου σε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ με μένα ή με οποιονδήποτε ΑΠΛΟ εργαζόμενο?
  Για ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ θέση εργασίας που αφορά ΑΣΚΗΣΗ και ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ είχε προσληφθεί ο εν λόγω μαλάκας. Κι αν ήταν τόσο μαλάκας ώστε να βρίζει το ίδιο το κόμμα που σε άλλη φάση (ίσως) έγλυφε, τότε ακόμη περισσότερο κατανοητό είναι το θέμα αυτό σαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με την κατάσταση άλλων εργαζομένων.
  Δεν μπορώ να πάρω θέση στο θέμα αυτό διότι δεν ξέρω αρκετά. Δεν στηρίζω κανένα κόμμα κι αρνήθηκα να μπω σε κυκλώματα κομμάτων (ενώ ΑΝ το είχα κάνει θα είχα ωφεληθεί). ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΙΣΟΥ ναζιστή που θα με μπλέξεις εμένα με τα σκατά των κομμάτων και τις προσλήψεις ατόμων από κόμματα για κυβερνητικές θέσεις. ΟΥΣΤ από δω χάμω.

  Τέλος… υπάρχει τουλάχιστον μια σοβαρή συκοφαντία στο μπουρδο-σχόλιο. Το «βρίζεις το Ισραήλ». Σόρυ, απέφυγα πάντα να «βρίσω» το Ισραήλ. Η κριτική που κάνω στο Ισραήλ είναι σοβαρή και αυστηρή αλλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ από μένα «βρισίδι». Υπάρχουν Ισραηλινοί που λένε χειρότερα (κατά της Ισραηλινής πολιτικής).

 6. Υ.Γ.
  Ορίστε και το… ΒΟΘΡΟ-ΦΟΡΟΥΜ που ίδρυσε ο «Μαύρος Κρίνος».
  http://mavroskrinos.freeforums.org
  Δίνω και τη σελίδα των ΚΑΝΟΝΩΝ του, για να δείτε ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ είναι, όσον αφορά την περίφημη «Ελευθερία του Λόγου», την οποία αυτοί οι νεοναζί ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ στους «κανόνες» τους:
  http://mavroskrinos.freeforums.org/topic-t5.html

  Προσέξτε επίσης την ΕΙΚΟΝΑ που αποτελεί το ΕΜΒΛΗΜΑ αυτού του σκατο-φόρουμ, των μαυροφορεμένων με κουκούλες, ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΩΝ με εκείνους που έκαναν τη ρατσιστική επίθεση στους άτυχους Σύρους μετανάστες στο Νέο Κόσμο προ ημερών.

  Παρεμπιπτόντως…
  Τα νεο-ναζιστικά ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ που συσπειρώθηκαν γύρω από τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ γατοκτόνο Φασιστο-ΤΣΟΛίνα γκρινιάζουν ΤΖΑΜΠΑ για το κλείσιμο του βοθρο-φόρουμ τους, διότι ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ θα μπορούσαν ΗΔΗ να ιδρύσουν ξανά το βόθρο τους δωρεάν στο… ίδιο site που στεγάζει το φόρουμ του Μαύρου Κρίνου.
  Ορίστε, ΒΟΘΡΟ-ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΩΑ, εδώ: http://freeforums.org/

  Επαναλαμβάνω ότι οι ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ του φόρουμ που ΗΔΗ ίδρυσαν οι «Μαύροι Κρίνοι» δείχνουν το ΜΕΓΕΘΟΣ της νεο-ναζιστικής _ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ_.

  Αλλά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ πως ΑΝ παραβιάσουν τους ΠΑΓΙΟΥΣ κανόνες της εταιρίας που στεγάζει ακόμη κι αυτά τα φόρουμ, θα τους πετάξει έξω αμέσως, ΑΥΤΗ και όχι εμείς.
  π.χ. Το να ΑΠΕΙΛΕΙ κανείς κόσμο με όνομα και επίθετο δεν είναι νόμιμο ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο. ΤΕΛΟΣ.
  ________
  Υ.Γ.2 Περί Αριστοτέλη Καλέντζη:
  Ε, ζητάει ο κώλος του τη… ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΨΩΛΗ,
  Σε αυτό το ΕΞΑΙΣΙΟ δείγμα… ΠΡΩΚΤΟ-μπουρδολογίας στη συνέντευξη:

  Αρ. Καλ : «Δύσκολη στιγμή» απλώς …δεν υπήρξε ! Η αδιάπτωτη μάχη μου με την κρατική χωματερή της καραμανλικής πρωκτο-κρατίας «έτερπε» τον καθημερινό επαναστατικό «οργασμό» μου , διασκεδάζοντας τον εγκλεισμό μου !

  A ha ha ha 😆

  ΤΙ λέει ο… ΒΡΩΜΟΓΕΡΟΣ (μεγαλύτερος κι από μένα σε ηλικία)?
  ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ τους νέους?… πορδο-λάγνους κρυπτο-ομοφυλόφιλους ΝεοΝαζί?
  Να πάνε ΟΛΟΙ να γραφτούν στη «Χρυσή Ψωλή»:
  http://xrysipsoli.wordpress.com
  😈

  Ο ΒρωμοΠουστο-ΝΑΖΙ Ερνέστος Ρεμ, ΖΕΙ
  ΖΕΙ ο πουστο-ναζί, ΑΥΤΟΣ σας ΟΔΗΓΕΙ !!!!

 7. Σοβαρή κριτική στον Καλέντζη (και εκτενές ιστορικό)… μόλις αντιλήφθηκα ότι έβγαλε και το Jungle-report εδώ:
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html

  _______
  Ααα… και αν δείτε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το μπλογκ του «Μαύρου Κρίνου»,
  θα διαπιστώσετε… ΠΟΛΛΑ πραματάκια.
  Π.χ.
  1) Στο blog-roll πρόσθεσαν (μάλλον πρόσφατα) και ένα μπλογκ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με τους ίδιους και το ναζισμό τους, το φιλικό (και σε μένα) αριστερό / πατριωτικό blog «Εξαποδώ», στο οποίο έχω σχολιάσει επανειλλημένα και έχουμε βάλει ο ένας τον άλλον στα δικά μας blog-roll. Ε, ναι… μόνο που -φυσικά- ο ΤΙΜΙΟΣ αυτός μπλόγκερ, ο «Εξαποδώ», ΔΕΝ διανοήθηκε να βάλει ο ίδιος σύνδεσμο στους νεο-ναζιστές που τον… γλύφουν, ενώ οι αριστερές απόψεις του σε πολλά συμπίπτουν με τις δικές μου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ. Γι’ αυτό και…. ενώ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ την πατριωτική αριστερά, τον ΤΙΜΩ ιδιαίτερα, ενώ κι εκείνος (που ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ εξίσου τους… ψευτο-διεθνιστές) τιμάει εμένα. ΕΤΣΙ κάνουν οι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κι όχι τα φανατικά ΖΩΑ που μύρισαν… Μαύρους Κρίνους και γέννησαν ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΙΔΕΩΝ….

  2) Στο ίδιο blog-roll έχουν και έναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αριθμό χωρών και οργανώσεων που περιλαμβάνουν π.χ. τους «Σύρους εθνικιστές», στους οποίους όμως… ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ το ΓΙΑΤΙ έδερναν ΔΕΚΑ ΜΑΖΙ δικοί τους τραμπούκοι Μαυρο-Κρίνοι ΕΝΑΝ = το 15χρονο παιδί Σύρου μετανάστη, προ ημερών, στο Δουργούτι (δείτε το ποστ).

  3) Γενικά δείχνουν ότι πάσχουν από ένα τεράστιο, ανυπέρβλητο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, έχοντας μια προφανώς τεράστια ανασφάλεια ταυτότητας. Αντί να έχουν τη δική τους ταυτότητα (θεμελιωμένη σε θεωρητικές αναλύσεις) προτιμούν να… ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ και να ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ πιθηκοειδώς ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΑΣΜΑ ΙΔΕΩΝ, προσώπων (μερικών παντελώς ΑΣΧΕΤΩΝ), κλπ. που… τους επιστρατεύουν (συχνά… ακόμη και ΠΑΡΑ τη θέλησή τους ή μετά-θάνατον) για να συναρμολογήσουν τον ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ Νεο-Ναζισμό τους.

  (κλπ.)
  ____________________________
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Εγινε προ ολίγου UPDATE στη εικόνα που έχει πρώτη μουρη το ποστ, η οποία είναι ΤΟΣΟ αντι-αισθητική ώστε απώθησε φιλικά μου πρόσωπα και την… έκρυψα κάπως (χρειάζεται να κάνετε κλικ για να δείτε τώρα την πλήρη εικόνα)…
  …και φυσικά την εικόνα τη φτιάξανε Ναζί, ΟΧΙ εμείς.

 8. Γενικά δείχνουν ότι πάσχουν από ένα τεράστιο, ανυπέρβλητο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, έχοντας μια προφανώς τεράστια ανασφάλεια ταυτότητας.
  _________
  Γνωστό πρόβλημα στο διαδίκτυο αυτό.
  Ο φανατισμός αυξάνει όσο διαλύονται οι στερεές ταυτότητες.

  Δεν έχω χρόνο αυτές τις μέρες αλλά παρακολουθώ.

 9. Hi John,
  Ε, ναι…
  Εχει επισημανθεί αυτό που είπες κι από κοινωνιολόγους, το ότι η σημερινή πολιτιστική διεθνοποίηση των πάντων, δηλαδή η επικοινωνιακή παγκοσμιοποίηση, κλπ. δημιουργεί τεράστια κενά ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, όχι μόνο πολιτικών ή κοινωνικών ταυτοτήτων αλλά… μέχρι και… ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ταυτοτήτων, σε υπαρξιακό επίπεδο. Η ανωνυμία συντελεί ΚΑΙ αυτή στο ίδιο φαινόμενο, διότι όταν… παίξει κανείς ένα σωρό ρόλους μέσα από περσόνες του διαδικτύου μεταλλάσσεται εν μέρει σε… CYBORG:
  http://www.omadeon.com/art/drawings.html
  (δεύτερο σχέδιο, άνω δεξιά…)

  Οπότε ο νέος εθνικισμός (και κάθε -ισμός) προσφέρει μια ΜΕΡΙΚΗ ανακούφιση από το νέο πρόβλημα ταυτότητας…

  Αλλά και οι τάσεις για αγρίως μεταλλαγμένες «ιδεολογίες» (δεύτερης και τρίτης γενιάς θα τις ονόμαζα) αυξάνουν… σαν ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ για το Νου:
  http://omadeon.com/jlog/bigot.html

  Προς το παρόν δεν δίνω άλλο λινκ αλλά το θέμα είναι τεράστιο.

  Αμέλησα κι εγώ δουλειές, ευτυχως μέχρι στιγμής ΕΧΩ τη δυνατότητα να τις αναβάλλω χωρίς πρόβλημα, δεν είσαι ο μόνος με λίγο χρόνο. (Ο πολύς χρόνος που έχω είναι ΜΟΝΟ προσωρινός, έστω κι αν κράτησε πολλούς μήνες...)

 10. ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
  Σαν να μην έφταναν οι νεο-ναζιστές,
  έχουμε και τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ παρανοΪκούς «πατριώτες».

  Εκπληκτικής ΒΛΑΚΕΙΑΣ είναι ένα ανακριβέστατο, απολύτως κατάπτυστο άρθρο, που (εμείς που τα ΖΗΣΑΜΕ αυτά) _ξέρουμε_ ότι λέει κραυγαλέες ανακρίβειες. Ορίστε το:
  http://gr.altermedia.info/?p=5756
  Τίτλος: «Στο όνομα του “αντιρατσισμού” και με όχημα Γελοία Δημοσιεύματα και Ανθέλληνες Προβοκάτορες, ο Χρυσοχοϊδης αναδιοργανώνει υπηρεσία Φακελώματος , Παρακολούθησης και Καταστολής Των Ελλήνων Πατριωτών…!«

  Και… ορίστε ΤΙ αφοδεύει πιο κάτω, το παρανοϊκό «πατριωτικό» άρθρο:

  Αφότου πρώτα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Νέας Τάξης βάφτισαν κάποιες συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες λαθρομεταναστών ως “ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων” , κατόπιν στο όνομα του “αντιρατσισμού” και της “προστασίας των μεταναστών” από αυτές τις “επιθέσεις” , και χρησιμοποιώντας στημένα δημοσιεύματα από τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Νέας Τάξης για να προετοιμάσουν κατάλληλα την κοινή γνώμη, ήρθε ο Χρυσοχοϊδης για να ανακοινώσει “νέα” Υπηρεσία καταστολής, φακελώματος και παρακολούθησης των Ελλήνων πατριωτών!

  Για να βρουν πάτημα για τα παραπάνω, έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν ακόμη και γελοία “ρεπορτάζ” γεμάτα μυθεύματα και φαντασιώσεις , όπως αυτό της Κυριακάτικης Καθημερινής , στο οποίο αναφέρεται ότι η πιο “επικίνδυνη και βίαιη” από τις “ακροδεξιές οργανώσεις”, είναι …αναρχοκομμουνιστικό ιστολόγιο δύο η τριών το πολύ ατόμων που το εμφανίζει ως “ακροδεξιό” και ως “οργάνωση”! Το γελοίο δημοσίευμα της “Καθημερινής” αποδίδει λοιπόν στο ιστολόγιο την “ακροδεξιά επίθεση σε μετανάστες” στο Νέο Κόσμο από …40 άτομα! με μαύρα ρούχα, την ίδια στιγμή που αντίθετα το ιστολόγιο αυτό όχι μόνο δεν αντιθεται στην λαθρομετανάστευση στην χώρα μας, αλλά αντίθετα την υποστηρίζει ανοιχτά και μάλιστα προτιμά ιδιαίτερα τον εποικισμό της από μουσουλμανικούς πληθυσμούς! (Σχετικό δημοσίευσμα εδώ http://gr.altermedia.info/?p=5555 ) Πάντως το ιστολόγιο που αναφέρεται στο παραπάνω γελοίο δημοσίευμα, είτε συνειδητά λόγω σκοπιμότητας, είτε ασυνείδητα λόγω ηλιθιότητας, (δεν γνωρίζουμε τι από τα δύο ισχύει) έχει κατάλληλα διαμορφωμένο προφίλ, (λες και έχει γίνει κατά παραγγελία) ώστε να δίνει πάτημα στο να αναμασάται μια παλαιά καραμέλα του συστήματος, που προσπαθεί να φορτώσει δράσεις των “αντιεξουσιαστών” και των αναρχοκομμουνιστών, ρίψη μολότοφ, επιθέσεις σε αστυνομικούς, καψίματα καταστημάτων και τραπεζών και τα πρόσφατα “Δεκεμβριανά”, στον πατριωτικό χώρο!

  Δεν θα αναδημοσιεύσουμε εδώ τις γελοιότητες και φαντασιοπληξίες από το άρθρο της “Κυριακάτικης Καθημερινής”. Θα επικεντρωθούμε στην ουσία του θέματος, στο που αποσκοπούν τέτοια δημοσιεύματα. Το δημοσίευμα του Σαββάτου από την εφημερίδα “το ΒΗΜΑ”, περιγράφει το πως ο Χρυσοχοϊδης χρησιμοποιώντας τα κατα παραγγελίαν δημοσίευματα αυτά, εκτός από την καταστολή από τους παρακρατικούς του Ιντιμίντια και των Εξαρχείων και την συκοφάντηση των πατριωτών από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Νέας Τάξης, σκοπεύει τώρα να αναδιοργανώσει την Ελληνική Αστυνομία όχι φυσικά για να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών και την ίδια την λαθρομετανάστευση , όπως θα όφειλε, αλλά αντίθετα για να εξαπολύσει νέο κύμα τρομοκρατίας, παρακολούθησης, φακελώματος και αστυνομοκρατίας ενάντια στον πατριωτικό χώρο, στο όνομα της “καταπολέμησης του ρατσισμού”!

  E, xειρότερη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ _δεν_ θα μπορούσε να υπάρχει.
  ΑΝ το άρθρο αυτό θεωρεί π.χ. τον «Μαύρο Κρίνο»… αντι-εξουσιαστικό «αναρχο-κομμουνιστικό μπλογκ», που (μάλιστα) αποσκοπεί στον… εποικισμό της Ελλάδας από… μουσουλμάνους (Α χα χα 🙂 ), τότε… αυτός που το έγραψε πρέπει να μπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και εφ’ όρου ζωής σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ή σε… ψυχιατρική κλινική.

  Αφού βρε ΜΑΛΑΚΑ «ΠΑΤΡΙΩΤΗ», εμείς τα ΖΗΣΑΜΕ αυτά!
  Γιααα πέρνα λίγο κι από δώ, MEGA-ΗΛΙΘΙΕ,
  να δεις πόσο «αναρχο-κομμουνιστικό» είναι…
  _αυτό_ στο οποίο αναφέρεσαι:

  ΚΑΡΑ-ναζιστικό είναι, Μαλάκα, έεεε Μαλάκα…
  **************************************************

 11. Υ.Γ.
  ο «Πατριωτικός Χώρος» ΓΑΜΙΕΤΑΙ, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, στο μυαλό:
  -ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ «πατριωτών»… ΠΑΡΑΝΟΪΚΩΝ.
  ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ… που νομίζετε ότι τα πάντα και οι πάντες είναι της «Νέας Τάξης»
  …Μείνατε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην… ίδια Τάξη.
  Οι Βοθρο-ΝεοΝαζί θεωρούν τους πάντες «Εβραίους»
  κι εσείς οι Σκατο-πατριώτες, «νεο-ταξίτες»…

  Μετά υπάρχουν και άαααλλοι ηλίθιοι, του Θείου Στάλιν, και άλλων…
  -καθώς και ΓΙΑΛΑΤΖΙ διεθνιστές / αντι-εθνικιστές (μη χέσω…)
  __________
  Υ.Γ.2
  Tο site http://www.altermedia.info/
  αλλά και το θυγατρικό του Ελληνικό site
  http://gr.altermedia.info/
  …είναι ΟΡΓΑΝΑ του «British National Party» (B.N.P.)
  (του ακροδεξιού Βρεταννικού Εθνικού Κόμματος)
  -αν κρίνω από δείγματα κειμένων που είδα…
  (και ισλαμοφοβικοί μέχρις αηδίας…)
  _________
  Μόλις μπήκε αυτό εδώ το post…
  στη θέση νούμερο 2 Πανελλαδικά (της WordPress)
  (Α ρε Αιρετικέ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ να’ ούμε??… χαχαχα)
  _________

  Υ.Γ.3
  Ααα… και πού’ σαι, σύντροφε… Χρυσοχοίδη,
  πιάσε εδώ ένα… χρυσωρυχείο:
  http://chaos88.blogspot.com
  http://28hellas.blogspot.com
  http://skinhousehellas.blog.com
  http://espolegion.blogspot.com
  http://www.ediktyo.gr – Δίκτυο Αυτόνομοι Εθνικιστές
  http://stopracialmixing.blogspot.com – Stop racial mixing
  http://thisissourland.blogspot.com – This is our land
  http://28hellas.blogspot.com – B&H Hellas
  http://streetlifeinathens.blogspot.com – Street life in Athens
  http://steelcappedboots.blogspot.com – Steelcapped Boots
  http://oikodrasi.blogspot.com – Οικολογική Δράση
  http://gloryrac.blogspot.com – Glory Days Of R.A.C.
  http://skinhousehellas.blogspot.com – Skinhouse Hellas
  http://anthitoukakou.blogspot.com – Άνθη του κακού
  http://ultrasnotred.blogspot.com – Ultras Not Red
  http://skinhatecrew.blogspot.com – Skinhead Hate Crew
  http://skinfront.blogspot.com – Skinhead Front
  http://distroiskins.blogspot.com – DestrOi! Records
  http://melanaszwmos.blogspot.com – Μέλανας Ζωμός
  http://blog-arxeio.blogspot.com – Αρχείο
  http://der-stuermer.org/indgr.htm – Der Stuermer Hellas
  http://helioforos.wordpress.com – Ηλιοφόρος
  http://pao-ultrass.blogspot.com – Pao Ultras

  τυχαία τους μάζεψα, όλους αυτούς τους ΜΑΛΑΚΕΣ…
  (σε διάστημα 15 λεπτών, από λινκ σε λινκ σε λινκ…)
  Ε…δεν τους μαζεύεις κι εσύ, σύντροφε υπουργέ μου?… 🙂
  άααντε μπράβο, ΑΡΓΗΣΕΣ…
  χαχαχα 😆

  ο ΚΑΘΕΝΑΣ σας βρίσκει όποτε θέλει,
  -«ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ» μαλάκες ναζιστές…
  (ΑΥΤΟΝΟΜΑΛΑΚΕΣ)
  ***********************

 12. Υ.Γ.4 Αλλά για να μη… (προ-)δικάζουμε κιόλας, παραθέτω ένα σημαντικό σχόλιο κρίσης κάποιου ανώνυμου… «Μαύρου Ύπνου», από το Jungle Report:

  Εντάξει, υπερβολικός ο Καμπύλης που προσπαθεί να συνδέσει το Μαύρο Κρίνο με ρατσιστικές επιθέσεις…

  Οι του Μαύρου Κρίνου, όχι μόνο είναι κατα των ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά έχουν ασκήσει επιθετική κριτική σε όσους τις κάνουν, μέσα απο άρθρα τους. Και το κορυφαίο όλων…είναι πως θέλουν να κάνουν «αντικαπιταλιστική εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση», μαζί με τους μετανάστες! Όλα αυτά βέβαια μέσα στα πλαίσια της ιδεολογικής τους διαστροφής, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με ρατσιστική βία. Εαν ανατρέξει κανείς σε κείμενα του παρελθόντος θα τα βρει όλα αυτά. Και σίγουρα θα ρίξει γέλιο.

  Το ιδεολογικό ρεύμα όμως είναι το ίδιο, σε ΠΑΡΑ πολλά blog και sites που παράθεσα πριν. Δεν είπε κανείς ότι οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ αρθρογράφοι κάνανε αυτό ή εκείνο. Κάποιοι όμως του ίδιου ρεύματος (έστω με κάποιες διαφορές) σίγουρα έκαναν…
  (και στα Youtube είναι ΑΚΟΜΗ χειρότερα τα πράματα)
  __________
  UPDATE: Επίσης ΠΟΛΥ σημαντικό θεωρώ και το επιθετικό απειλητικό σχόλιο (που ήρθε σε αυτό το μπλογκ) κάποιου που (κατά ΓΕΝΙΚΗ ομολογία μέσα στο γνωστό βοθρο-μπλογκ) ΑΝΗΚΕΙ στην «ομάδα του Μαύρου Κρίνου«:

  xaristiki_voli@yahoo.gr Υποβλήθηκε 30/11/2009, 10:04 μμ

  Πήρες μια πρόγευση για το πως ξεκαυλώνουμε offline περιτμημένε σκατόγερε;

  ΕΘΝΙΚΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

 13. Το κυριο προβλημα με τον εθνικοσοσιαλισμο ειναι οτι φαινεται οτι οι ανθρωποι που ελκονται απο αυτον, ελκονται για τους ιδιους λογους που αλλοι τεινουν προς στον Σατανισμο. Κοινως αποτελουνται απο αντι-κοινωνικα ατομα που εχουν αναγκη απο μια ιδεολογια που δικαιολογει την ψυχοπαθεια τους. Βεβαια αυτο δεν ισχυε παντα (δεν ειναι δυνατον να πουμε οτι η πλειοψηφια των Γερμανων που ψηφισε το Εθνικοσοσιαλιστικο κομμα ηταν αντι-κοινωνικα ατομα). Ειναι αληθεια οτι εχει υπαρξει ‘προπαγανδα’ κατα του εθνικοσοσιαλισμου, τουλαχιστον σε σχεση με σχεδον ολες τις υπολοιπες ιδεολογιες (ο Σοβιετικος κομμουνισμος π.χ.) που εχουν και αυτες εγκληματα στην πλατη τους… Επισης η «αντιφασιστικη» ιδεολογια που εχει υιοθετησει η Αριστερα τελευταια ειναι γελοια τουλαχιστον. Σχεδον ο οποιοσδηποτε μπορει να βγει φασιστας αν του κανουμε το τεστ του Adorno π.χ. ή με τα στανταρντς της πολιτικης ορθοτητας. Παρολο που συμφωνω οτι ολα αυτα που υπερασπιζεται μετα μανιας η ‘Πολιτισμικη Δεξια’ π.χ. αντισημιτισμος, ομοφοβια, ρατσισμος κτλ. ειναι επικινδυνες ιδεολογιες που απλα πολιτικοποιουν τις προτιμησεις των ακολουθων τους, η δαιμονοποιηση του δαιμονισμενου ουδεποτε εφερε αποτελεσματα. Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε παραπανω και παντου στον κοσμο. ΣΤην τελικη μπορει να υπαρχουν οι ‘καλοπροαιρετοι’ εθνικοσοσιαλιστες οπως ‘καλοπροαιρετοι’ Μαρξιστες-Λενινιστες (κοινως Σταλινικοι) και’καλοπροαιρετοι’ κεντρωοι και παει λεγοντας. Παρολα αυτα οι ‘καλες προθεσεις’ δεν κανουν μια επικινδυνη ιδεολογια μη-επικινδυνη. Και ειδικα οι Ναζι που περισσοτερο απο ολους ασπαζονται τα αντικοινωνικα στοιχεια της ιδεολογιας τους.

 14. Καλημέρα Ντέννις.
  Το μόνο σημείο σε όσα είπες που χρειάζεται διευκρίνιση είναι στο θέμα της «προπαγάνδας» (φυσικά)… κι αυτό δεν αφορά τους «κακούς» με κίνητρα ίδια με των σατανιστών… (που ανάλυσες σωστά). Υπάρχουν τώρα και οι «ναζί ιδεαλιστές»,
  διότι η νέα προπαγάνδα στηρίζεται στο αντίθετο όσων ήταν δεδομένα, μέχρι τώρα. Π.χ. ήταν κάποτε δεδομένο ότι οι Ναζί ήταν εγκληματίες (όπως και ΗΤΑΝ), ότι έγινε το ολοκαύτωμα, ότι οι Ελληνες σύμμαχοί τους το ’40-44 ήταν προδότες, κλπ.

  ΟΛΑ αυτά όμως, η Νέα Προπαγάνδα έχει καταφέρει να τα υπονομεύσει, με μπόλικη βοήθεια κι από το εξωτερικό -κυρίως τους «Blood and Honour» + ξένους Skinheads.
  Ε, το βρήκε μάλλον εύκολο, το να τα υπονομεύσει, διότι (πρώτα-πρώτα) έχει σαν κοινό ηλιθίους (=οι skins δεν διακρίνονται καθόλου για την ευφυία τους), απληροφόρητους (+πολύ νέους) και… ΗΔΗ πλανεμένους από τα «πατριωτικά» φληναφήματα του εκάστοτε… Βιτάλη ή Αντίβαρου ή Ρωμανού (κλπ.)… οπότε ζητάει η καρδιά τους κάτι ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ και δυναμικό, σε συνάφεια και με την άγρια επιθετική μουσική τους.

  ΠΟΛΥ σημαντική, μέσα σε όοολα αυτά, είναι κι η Αρνηση του Ολοκαυτώματος, την οποία ορισμένοι Ελληνες «Αυτόνομοι Εθνικιστές» ( «ΑΥΤΟΝΟΜΑΛΑΚΕΣ» -όρος που μούρθε χθες)… κατάφεραν να συνοψίσουν σε μόνο 5-10 γραμμές κειμένου. Δυστυχώς όμως, η αντίθετη πλευρά δεν κατάφερε να δώσει τις αντίστοιχες 5-10 γραμμές ΑΝΤΙΔΟΤΟΥ.

  Τα παράπονά σας στην… Jewish Defense League (sorry, Anti-Defamation League) η οποία, τα τελευταία χρόνια, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ συκοφαντεί τον μεγάλο Normal Finkelstein ότι είναι «Αρνητής του Ολοκαυτώματος«. (Jewish YOGURT υπάρχει άραγε, να… φάνε στη μούρη? ή… είναι κι αυτό… χωρίς λιπαρά, από tofu)? 🙂

 15. Υ.Γ. Στοιχεία από Wikipedia:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_and_Honour

  Blood & Honour is a neo-Nazi music promotion network founded in 1987 and composed of white power skinheads and other white nationalists. The group organizes white power concerts by Rock Against Communism (RAC) bands and distributes a magazine of the same name.[1] There are official divisions in several different countries around the world.[2] It is listed as a hate group by the Southern Poverty Law Center.

  Ian Stuart Donaldson, singer of the band Skrewdriver, was the founder and one of the prominent leaders until his death in 1993. Blood & Honour took its name from the motto of the Hitler Youth, Blut und Ehre. Sometimes the code 28 stands for Blood & Honour, derived from the second and eighth letters of the Latin alphabet, B and H.

  Για περισσότερες… πληροφορίες (χεχε) …απευθυνθείτε στον Ελληνικό Τομέα του Διεθνούς Δικτύου… ΑΥΤΟΝΟΜΑΛΑΚΙΑΣ, στα τοπικά γραφεία της B&H Hellas: http://gloryrac.blogspot.comGlory Days Of R.A.C.
  ή και στα… νόμιμα υποκαταστήματα αυτής της… Πολυεθνικής Εταιρείας (πιθανώς και…. «μη-κερδοσκοπικού περιεχομένου») της λίστας προηγούμενου σχολίου μου:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right/#comment-32174Υ.Γ.3«)

  Αλλά… αν δεν βρείτε… ανοιχτή γραμμή εξυπηρέτησης (πελατών), αποτανθείτε στα πολιτιστικά γραφεία μουσικής των αρμοδίων… πρεσβειών, φιλικών χωρών. 😉 🙂

 16. Επίσης… ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το ΜΙΚΡΟ κειμενάκι, εδώ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fourteen_Words

  …για να καταλάβετε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ οι πολλές αναφορές στον αριθμό 88 και το περίεργο σλόγκαν «14/88», τον τελευταίο καιρό, στο YouTube και στα blog:

  The Fourteen Words is a phrase used by white nationalists. It refers to both the 14-word slogan: «We must secure the existence of our people and a future for white children»,[1] and the 14-word slogan «Because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the earth.»[2] Both 14-word slogans were coined by David Lane, a member of the White Separatist organization «The Order». The first slogan was inspired by a statement, 88 words in length, quoted from Volume 1, Chapter 8 of Adolf Hitler‘s Mein Kampf.

  […δείτε το original ΚΕΙΜΕΝΟ, έχει κι άλλα links…]

  …Advocates combine it with 88, as «14/88» or «1488». The 8s stand for the eighth letter of the alphabet (H), with ‘HH’ standing for «Heil Hitler».[3] ’88’ can also refer to the book 88 Precepts by David Lane.[4]

  Ο κ. Καμπύλης της «Κ» ΜΑΛΛΟΝ δεν τα ξέρει όλα αυτά, κι έκανε ΚΑΠΟΙΑ λαθάκια, αλλά σε γενικές γραμμές ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ (παρόλο που ούτε τον Στράσσερ δεν ξέρει -μάλλον- αφού αναφέρθηκε σ’ αυτόν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ στο άρθρο του σαν «Στράσσε«, διότι ΠΟΛΥ πιθανώς κάποιος του το είπε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, και δεν πήρε χαμπάρι το «ρ» στο τέλος…) :mrgreen:
  Αααα ρε… Χρυσοχοϊδη, ΠΟΛΛΑ έχεις να μάθεις, αγόρι μου
  Kι εσείς, κύριε Καμπύλη, μέχρι να… στρώσετε στην Ευθεία (καταγγελία)) 🙂
  ______________
  ΟΣΟ ΓΙΑ τον Μαύρο Κρίνο, και το ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ είναι ή δεν είναι βάσιμοι οι λόγοι που θεωρείται «βασικός ύποπτος», για το πογκρόμ στο Δουργούτι, το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ΕΞΙΣΟΥ «βασικός ύποπτος» με ΠΑΡΑ πολλούς άλλους, στους οποίους -άλλωστε- ΔΕΝ παρέλειψε να δηλώσει επανειλλημένα την πλήρη αλληλεγγύη του, π.χ. στο μουσικό κομμάτι http://www.youtube.com/watch?v=K8-TXcG1-Wg, στα σχόλια, τον βλέπουμε να λέει:

  Εξαιρετικό και το συγκεκριμένο κομμάτι και όλο το demo γενικά.
  Ζήτω η Νίκη!

  ΠΟΙΑ «Νίκη», ρε μαλάκα?
  Νίκη είναι να δέρνουν ΔΕΚΑ δικοί σας έναν? (15χρονο Σύρο)
  Νίκη είναι τα σπασμένα κεφάλια τόσων άλλων?

  Σκατοναζί, ΟΥΣΤ από δω χάμω….

 17. Α, o ναζιστο-πατέρας Καλέντζης έγραψε νέο πύρινο άρθρο, όπου καυχιέται πως οι φασίστες «παράγουν πολιτισμό», ενώ οι αντιφασίστες είναι… ντήλερ πρέζας:
  Απάντηση στα «αντιφασίζοντα» ντηλερόνια του διαδικτύου.

  «Oι κουκουλοφόροι πρεζέμπορες του διαδικτύου, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο πανικό ό,τι διακυβεύει το πρεζεμπόριο τους με προεξάρχοντα τον ίδιο τον Πολιτισμό!…«

  ΠΟΙΟΝ «πολιτισμό», βρε… ΚΩΛΟΓΕΡΕ που δεν ξέρεις τη ΓΛΥΚΑ της χειμερινής κολύμβησης για να…. μείνεις νέος? α χα χα 😆

  -Τον «πολιτισμό» του ΒΟΘΡΟ-φόρουμ σας, που έπεσε?
  -Τον «πολιτισμό» των στοχοποιήσεων με ΟΝΟΜΑ κι ΕΠΙΘΕΤΟ?
  -Τον «πολιτισμό» των απειλών φόνου και βιασμού (κατά φίλων μου)?
  -Τον «πολιτισμό» των ΚΑΤΑΔΟΣΕΩΝ σε εργοδότες για να (με) απολύσουν ΑΔΙΚΑ?
  -Τον «πολιτισμό» θριαμβολογιών για ρατσιστικά πογκρόμ που έκαναν ΔΙΚΟΙ σου?

  ΑΛΛΟΥ αυτά, τα περί «ανωνυμίας». ΟΧΙ σε μένα…. τον ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟ από εσάς
  ΑΛΛΟΥ και τα άααλλα, τα περί πρέζας, ΟΧΙ σε… χειμερινούς κολυμβητές! :mrgreen:
  Αλλά…
  Χειμερινός κολυμβητής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να γίνεις ΤΩΡΑ, κωλόγερε, διότι βούλιαξες στα δικά σου ΨΥΧΟΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, που… -ακριβώς ΟΠΩΣ η πρέζα- γερνάνε τον άνθρωπο ΠΡΟΩΡΑ… -και (επίσης) αποκλείουν την ΑΝΤΟΧΗ στο ΚΡΥΟ της θάλασσας! 🙂

  «Βαδίζετε κάτω από τον κατακόρυφο ήλιο. Η σκιά σας είναι σύμβουλος κακός» – είπε και ο ΜΕΓΑΣ Οδυσσέας Ελύτης.

  Κι αν θες να… ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕΙΣ, ΓΕΡΑΣΜΕΝΕ ΒΛΑΚΑ, που ξέρεις μόνο από ΑΛΟΓΑ κι από λόγια… ΠΑΡΑΛΟΓΑ, έλα διάβασε, για να μορφωθείς ΕΔΩ, σε ΑΥΤΟ το blog.

  Σε περιμένω, για να σε… ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΩ, φασιστομαλάκα μου! :mrgreen:

  Κάνε μου τη χάρη τώρα, ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ…
  Τρίψε στη μούρη ΣΟΥ, την ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ σου και το βοθρο-πολιτισμό ΣΟΥ:
  https://omadeon.files.wordpress.com/2009/11/metopo1a.jpg

  _________
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τον αποκαλώ «κωλόγερο» διότι είναι ΑΝΕΚΑΘΕΝ γέρος ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ (και στο σώμα επίσης ΠΟΛΥ γηραιότερός μου, αν και… ΟΧΙ ΠΟΛΥ μεγαλύτερος σε ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ηλικία) 🙂

 18. Μην περιμένεις Omadeon να βρεις άκρη και λογική στο φασίστα τον Καλέντζη, τον «δάσκαλο» της έφιππης τοξοβολίας (και σιγά το «άθλημα» να πούμε, που διαγωνίζονται οι βλάκες σε πολεμικές πρακτικές των αιμοσταγών ορδών του Αττίλα – κι από εκεί καταλαβαίνεις από τι πνεύμα διαπνέονται). Ο τύπος είναι χαλασμένος από χρόνια, ελαττωματικός για πάντα. Έκατσε ο ψευτοδιανοούμενος, ο αρχιτίποτα που έκανε «τέχνη» το να γράφει κατεβατά ατέλειωτα με μπουρδολογίες βγαλμένες απ’την τελευταία έκδοση του «Λεξικού Μεγάλων Λέξεων» του Μπαρούφα Σαχλαμαρίδη (εκδόσεις «Φληνάφημα» 2007) και δηλητηρίασε ανίατα ό,τι είχε από φαιά ουσία με τις φαιές και φαιοκόκκινες ασυναρτησίες διδασκάλων του μίσους σαν τον Στράσσερ και τον Χίτλερ.

  Μιλάμε για προϊόν σκάρτο, ελαττωματικό, που και να το ξαναφέρεις πίσω στη γραμμή παραγωγής δε σιάζει με τίποτα, όσο και να το ξανακατεργαστείς.

  Κι αυτό το μηδενικό, αυτήν τη νούλα, αυτό το ΤΙΠΟΤΑ βγαίνουν διάφοροι με IQ παντόφλας και λένε ότι είναι… φιλόσοφος. ΑΡΧΙΔΙΑ φιλόσοφος είναι. Οι φιλόσοφοι δεν διδάσκουν το μίσος, αλλά την κατανόηση. Οι φιλόσοφοι δε φλυαρούν. Μ’αρέσει που πάει και σε εκδηλώσεις για τους θερμοπυλομάχους ο βλάκας… Δεν ξέρει ο γελοίος ότι «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», αν κρίνω από τη λογοδιάρροια που τον πιάνει κάθε φορά που αρχίζει να γράφει και ν’αραδιάζει σα ριπές ναζιστικών πολυβόλων τις κοτσάνες.

  Και είναι και ΠΡΟΔΟΤΗΣ, όπως ΟΛΟΙ οι νεοναζί. Ο Χίτλερ αιματοκύλισε αυτήν τη χώρα. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες πλήρωσαν με τη ζωή τους την παραφροσύνη του μεγαλύτερου λάθους της φύσης – κι αυτοί οι γελοίοι τον εγκωμιάζουν. Εγκωμιάζουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τα SS. Εγκωμιάζουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τους ταγματασφαλίτες, τους λαδεμπόρους και τους δοσίλογους.

  Στη χώρα που έζησε την πιο βάναυση κατοχή απ’την «άρια» φυλή (πόσο ΠΟΥΣΤΗΣ και πόσο ΑΔΕΡΦΑΡΑ πρέπει να’ναι κανείς για να διαμορφώνει τέτοια «πρότυπα»…), είναι χρέος κάθε αληθινού πατριώτη να ξεπατώνει τους νεοναζί. Χωρίς έλεος. Χωρίς οίκτο. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανένα έλεος για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΝΕΟΝΑΖΙ = ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  • Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για τον Καλέντζη (σχετικά με τις αισχρότητες των νεοναζί, δε νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσω)…
   Εγώ προσωπικά τον «ανακάλυψα» μέσω της…αναζήτησης νέων χόμπι, όταν «σκόνταψα» πάνω στην έφιππη τοξοβολία και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ασχολία (μην το υποτιμάτε, παρακαλώ, σαν άθλημα!).Και, κάνοντας την έρευνά μου μέσα από διάφορες ιστοσελίδες κλπ, δεν άργησα να ανακαλύψω περί τίνος πρόκειται αυτός ο κύριος.Πάντοτε διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με θέματα ιδεολογιών και γνώσεων και δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι πάντα σωστή, αλλά οι ιδέες αυτού του ανθρώπου, γενικά, μου φαίνονται παρατραβηγμένες ως το σημείο του γελοίου.
   Σε ό,τι αφορά το παρελθόν του, δεν ξέρω αν και κατά πόσο ένοχος ήταν στην πραγματικότητα στην υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε.Αυτό όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν τον δικαιολογεί για πολλά πράγματα που λέει και πιστεύει.Το χειρότερο για μένα είναι ότι συνδέει την δραστηριότητα την οποία διδάσκει με την ιδεολογία του και προσπαθεί να αναδείξει την πρώτη, καθώς και την πολεμική (και όχι αθλητική!) ομάδα του ως κάτι ιδιαίτερο εξαιτίας αυτής της ιδεολογίας και μόνο.Και ποιά είναι αυτή η ιδεολογία;Καθαρός φασισμός/ναζισμός, μαζί με αρχαιοπληξία, μίσος για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημοκρατία (ακόμη και τους καθημερινούς ανθρώπους, αν κρίνω από κάποιες αναρτήσεις στο blog του;) και γερές δόσεις αντιχριστιανισμού και ενός αχταρμά ιδεολογιών που σχετίζονται με παγανιστικές, ανατολίτικες θρησκείες.
   Το πιο τραγικό της υπόθεσης, όμως;Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τον θεωρούν σκεπτόμενο άτομο και «ιδεολόγο»…Γιατί όμως;Λένε ότι είναι καλός στην ασχολία του, ενδιαφέρεται για τα άλογα κλπ.Δεν αντιλέγω σε αυτό.Ο άνθρωπος αυτός διδάσκει ιππασία, κατά το τεχνικό μέρος, με τρόπο που φαίνεται και πιστεύω και είναι ΣΩΣΤΟΣ, φυσική ιππασία στην οποία έρχονται πρώτες οι ανάγκες του αλόγου και ΟΧΙ του ανθρώπου, όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι σημερινοί (και δη Έλληνες, κυρίως) «ειδήμονες» της ιππασίας, δηλαδή.Τι σχέση έχει όμως αυτό με το τι άτομο είναι, για να τον θεωρούν κάποιοι αυτά που ανέφερα στην αρχή;Και τι σχέση έχει και με τα πιστεύω του;Γιατί επιλέγει να τα προβάλλει μέσω του αντικειμένου του και να θέτει αυτά τα πιστεύω (ή να κάνει να φαίνεται ότι τα θέτει) ως προϋπόθεση για να συμμετέχει κανείς στην ομάδα του;Λένε, κάποιοι άλλοι, ότι είναι μορφωμένος, έχει πάρει πτυχίο αρχαιολογίας κλπ…Εδώ, δε θα παραλείψω να αναφέρω ότι μόλις το άκουσα αυτό, γέλασα…κατά την έρευνά μου, από περιέργεια, βρήκα μια συνέντευξή του σε ένα διαδικτυακό χώρο, αν θυμάμαι καλά και κυριολεκτικά απόρησα με κάποια ανυπόστατα, μέχρι και σε αντιεπιστημονικό βαθμό, πράγματα που ισχυριζόταν.Απόρησα, σε σημείο να αναρωτιέμαι, πού ακριβώς σπούδασε αρχαιολογία αυτός ο άνθρωπος και έχει τέτοιες απόψεις…και τον θεωρούν και «φιλόσοφο»…αν ήταν φιλόσοφος θα ερευνούσε λίγο παραπάνω ορισμένα πράγματα και δε θα τα κατάπινε αμάσητα, όπως φαίνεται ότι κάνει με ορισμένες απόψεις που ενστερνίζεται και αναπαράγει, οι οποίες έχουν να κάνουν με κάποια συγκεκριμένα στερεότυπα και βασίζονται, όπως πολύ σωστά λέτε-πού αλλού; στο μίσος και μόνο στο μίσος!Τεράστιο δίκιο έχεις για την ανούσια φλυαρία του, αλλά και για το κατά πόσο «σκεπτόμενος» είναι…
   Κλείνοντας, να πω ότι σε μένα είναι προφανές ποιός διαχειρίζεται το «Μαύρο Κρίνο» και αυτό κάνει την όλη υπόθεση ακόμα πιο γελοία…

 19. @Μένιππε
  καλώς ήλθες…
  ΟΛΑ σωστά (αν και θα απέφευγα ορισμένες… ακρότητες στις τελευταίες σου παραγράφους, θεωρώ πως τις ΑΞΙΖΕΙ ο κωλόγερος Αριστοτέλης Καλέντζης
  …που διαφθείρει τους νέους με ΜΠΟΥΡΔΕΣ.)

  Μοναδικό κοινό σημείο μεταξύ του… κωλόγερου και εμού, εκτός από το ότι είμαστε… παρόμοιας ΓΕΝΙΑΣ, αν και βιολογικά και πνευματικά διαφέρουμε πολύ, είναι το ότι…
  μιλάμε ΠΟΛΥ (γαμώ τον Αντίχριστό μου…) χαχαχα… 🙂
  😆
  Μόνο που…
  Εκείνος μιλάει πολύ επειδή βασικά… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ να ΠΕΙ,
  ενώ… εγώ μιλάω πολύ διότι ΞΕΧΕΙΛΙΖΩ από όσα έχω να πω… 😆
  Πάντως…
  ΛΑΚΩΝΙΚΗ απάντηση στο φασιστο-κωλόγερο, έδωσε η φίλη μας Chinstrap Tango (κάντε κλικ στο λινκ που δίνει):

  Πώ πω, φωτιά και λαύρα ο Καλέντζης!

  Καμμία ευρηματικότητα, καμμία ευφυϊα, κανένας πολιτισμός πέραν της αναδιάταξης λέξεων με τέσσερεις και άνω συλλαβες, για να ψαρώνει ο Νεάντερταλ οπαδός με την εγκεφαλική ανεπάρκεια και να μην καταλαβαίνει το δούλεμα που του ρίχνει ο εθνικιστής μπούλης με τη φαλλική ανεπάρκεια.

  Το original σχόλιο γράφτηκε εδώ:
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145186

 20. Υ.Γ. O… απελπισμένος φασιστο-ΤΣΟΛίνας ξεσάλωσε τώρα… μόνος και έρημος,
  (ο καημένος -χεχε) σε ένα μπλογκ που από «βόθρος» έγινε… ΤΑΦΟΣ (του)
  και… έκανε ειδικό ποστ για μένα στο ίδιο βοθρο-μπλογκ, όπου ανακοίνωσε ότι…

  Μιας και ο Γιώργος #…#, έχει τραβήξει την προσοχή ολοένα και περισσοτέρων ατόμων με τις βρισιές και τις συκοφαντίες που εξαπολύει εναντίον τους στο ιστολόγιό του, παραθέτουμε εδώ ένα σύνδεσμο με τα στοιχεία του κατά το 2006.
  Μη βιαστείτε, δεν έχουμε υποκλέψει κάτι, ούτε έχουμε διαπράξει κάποια άλλη παρανομία, όσο και να χτυπιέται ο μεσήλιξ. Αυτά είναι συνήθειες των φίλων του, στο Jungle Report. Ο ίδιος τα είχε γράψει αυτά παλιότερα στο βιογραφικό του!…

  Ω, ναι…
  Μόνο που…
  1) ΚΑΝΕΝΑ _νόμιμο_ βιογραφικό μου δεν βρίσκεται σε δημόσια θέα με τη δική μου ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πλέον (και ο σχετικός νόμος 2472/1997 εξηγείται ΕΔΩ)
  2) To site αρχειοθέτησης http://www.archive.org ΣΥΝΤΟΜΑ θα κατεβάσει αυτό το βιογραφικό, που ΔΕΝ βρίσκεται εκεί για αναδημοσίευση έτσι κι αλλιώς, αλλά μόνο για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ χρήση και για ΟΣΟ διάστημα υπάρχει εκεί.
  3) Θα ενημερωθεί -τώρα πλέον- ΚΑΙ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. H υπομονή μου ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.
  4) Ουδεμία «βρισιά» ή «συκοφαντία» εξαπολύθηκε (AΠΟ MENA) κατά του ΑΥΤΟ-προσδιοριζόμενου ως «φασίστα», «ναζιστή» και «εθνικοσοσιαλιστή» Αριστοτέλη Καλέντζη, που καταδικάστηκε άλλωστε (και φυλακίστηκε 12 χρόνια) για τρομοκρατικές πράξεις, εκτός εαν… θεωρηθεί ύβρις το «κωλόγερος»! Πλην όμως… προηγήθηκε ΕΚΤΕΝΗΣ χρήση της λέξεως αυτής εις προηγούμενα …«τιμητικά» σχόλια ΑΛΛΩΝ (κατ’ εμού) και… -εξάλλου- ετεκμηριώθη η χρήσις αυτή της λέξης ως ΝΟΜΙΜΗ άμυνα κατά των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ συκοφαντιών (του Καλέντζη), των ΔΗΘΕΝ αoρiστων, ότι «οι αντιφασίστες είναι ντηλερόνια πρέζας«, η οποία προκάλεσε και την… ΕΝΝΟΜON αγανάκτησίν μου… 🙂
  5) ο… ξυγγραφεύς του ένδοξου αυτού καρα-φασιστικού blog είναι ένα πανηλίθιο φασιστοειδές παλιο-τσόλι και δέχομαι να μου κάνει μήνυση γι’ αυτό τον χαρακτηρισμό. Πάντως ΔΙΚΑ ΤΟΥ προσωπικά στοιχεία (ή συνδέσμους σε τέτοια στοιχεία) ΔΕΝ φιλοξενώ σε τούτο ΕΔΩ το μπλογκ το «omadeon» (ας το ελέγξει αυτό)…. 🙂

  If you wanna play by the rules,
  we also play by the rules….
  😉

 21. Υ.Γ. Οσον αφορά το… ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ σχόλιο του ιδίου… ΑΚΡΩΣ επικίνδυνου… φασιστο-σταλινο-ειδούς βασανιστή γατών, του οποίου το όνομα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ (συμφώνως προς την ΝΟΜΙΜΗ θέλησή του να ΜΗΝ αναφέρεται… χεχε 😉 )

  Έστειλα το παραπάνω βιογραφικό στον Αριστοτέλη Καλέντζη μαζί με τις βρισιές και χυδαίες συκοφαντίες που περιέχονται στο https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right ώστε να γνωρίζει ο συναγωνιστής ακριβώς με τι υπάνθρωπο έχει να κάνει. Θα δούμε αν ο ομάδεον είναι τόσο μάγκας όταν συναντηθούν κι απο κοντά με τον «κωλόγερο» και «φασιστομαλάκα».

  Ε, σόρυ, ΚΑΜΜΙΑ επιθυμία δεν έχω να συναντηθώ με ΚΑΝΕΝΑ φασίστα, πρώην φυλακισμένο για τρομοκρατία ή άλλον άκρως ανεπιθύμητο δι εμέ…

  Την ΕΠΟΜΕΝΗ φορά που διαβάσω τέτοιο μήνυμα σε στυλ «Θα δούμε αν ο ομάδεον είναι τόσο μάγκας όταν συναντηθούν κι απο κοντά», θα θεωρηθεί και ΝΟΜΙΜΩΣ απειλή βίας, διότι δηλώνω ΑΠΟ ΤΩΡΑ ότι δεν επιθυμώ ΚΑΜΜΙΑ προσωπική συνάντηση με ΚΑΝΕΝΑΝ (σας).
  Αυτο δεν σημαίνει ότι φοβαμαι, αλλά ότι από τώρα και στο εξής τέτοιες δηλώσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ εκ μέρους σας.

  Θα… εκπολιτιστείτε, λοιπόν, ΘΕΛΟΝΤΑΣ και ΜΗ, ή… αλλιώς…
  θα εξαφανιστείτε (όσον αφορά εμένα προσωπικά).
  Επιπλέον, ΟΛΑ τα στοιχεία σας είναι γνωστά
  και… (σε περίπτωση… βίαιης επίθεσης) τα ξέρουν ΚΑΙ οι αρχές.

  ΒΟΥΛΩΣΤΕ το, λοιπόν,
  διότι -τώρα πλέον –
  μπορείτε
  και να πάτε…
  να γαμηθείτε. 😆

  _______
  Υ.Γ.2 Για τον υβριστικό και… συκοφαντικό χαρακτηρισμό «υπάνθρωπος», 🙂
  ΤΙ έχετε να πείτε, δια να… απολογηθείτε, κύριε… Φασιστο-ΤΣΟΛΗ? 😈

 22. Υ.Γ.3
  Εχω ΗΔΗ πει ότι δεν συμφωνώ με ορισμένας… ακρότητας του σχολίου που έγραψεν ο Μέννιπος:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right/#comment-32200
  …αλλά ότι θεωρώ πως ο κ. Καλέντζης τις ΑΞΙΖΕΙ (κατά κάποιον τρόπο)
  και… ιδού το ΓΙΑΤΙ:

  1) Διότι ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι εις δικός του οπαδός, ομιλών μάλιστα εξ ονόματός του, προέβη εις εγκωμιασμόν προσφάτου ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ δια το οποίον ο ίδιος και το μπλογκ του έχουν ΗΔΗ θεωρηθεί «βασικοί ύποπτοι». Εγώ τον ΚΑΛΥΨΑ πάντως, από πιθανή συκοφαντικήν βλάβην, δηλών ήδη απερίφραστα ότι ΔΕΝ θεωρώ απαραίτητα ένοχον τον οποιονδήποτε συγκεκριμμένο αρθρογράφον, ΟΥΤΕ θεωρώ τον «Μαύρον Κρίνον» περισσότερο πιθανόν ένοχον από ΟΛΟΥΣ τους άλλους ομοϊδεάτες του. Ω, ναι, τα ξεκαθάρισα ΟΛΑ αυτά, στο σχόλιο ΕΔΩ:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right/#comment-32181
  (και αλλού – μάθετε να ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ κ.κ. φασίστες :mrgreen: )

  2) Διότι η γενική κατα-συκοφάντησις (υπό του κ. Α.Κ.) όλων των αντι-φασιστών, ως…. «ντηλερονίων πρέζας», αρκεί ΑΠΟ ΜΟΝΗ της, όχι μόνον δια να προσβάλλει -εύλογα- ΚΑΘΕ αντι-φασίστα (και ΙΔΙΩΣ ημάς, ως άμεσα εμπλεκομένους εις τα μπλογκερο-συμβάντα…)… αλλά ΚΑΙ δια να θεωρηθεί (σύμφωνα με σαφείς ισχύοντες νόμους) «λελογισμένη αμυντική αντίδρασις ευλόγου αγανακτήσεως» το ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ συνεπακόλουθο προκύψαν… υβρισίδιον! [***] 😆
  _____
  [***] Ως εξηγείται εις ανέκδοτον πόνημα με τίτλον «ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ»,
  του ΑΚΑΠΝΟΥ Ελληνομαθούς Κινέζου ΥπερΛεξιστή Φούμα-Τσού:

  «Το μεν υβρίδιον δεν είναι υβριστικόν,
  το δε υβρισίδιον είναι ΥΒΡΗ δικών, υβριδικών» 8)

  _________________

  Για να… σοβαρευτούμε τώρα, δείτε ΤΙ λέει κάποιος… ΠΟΛΥ ειδικός: 😉

  ….η ασφάλεια του πληκτρολογίου μας έχει οδηγήσει τους περισσότερους (αν όχι όλους) σε παρεκτροπές στο Διαδίκτυο. Λίγο-πολύ όλοι έχουμε βρίσει ή έχουμε βριστεί. Όταν (όμως) έχουμε προκληθεί από αμέσως προηγούμενη πράξη, ο ίδιος ο νόμος λέει ότι η εξύβριση μπορεί να μένει ατιμώρητη (ως μια μορφή αποδεκτής άμυνας ή επιτρεπτής αυτοδικίας, την «δικαιολογημένη αγανάκτηση»).

 23. Σήμερα παρατήρησα το εξής… φαιδρό και περίεργο.
  Το blog του Μαύρου Κρίνου έβαλε σύνδεσμο σε… αυτό το ποστ, κάτω από το… πύρινο διάγγελμα του Καλέντζη κατά των… ντήλερ πρέζας του διαδικτύου !!!! χαχαχα 🙂

  http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/12/blog-post_6900.html

  Αριστοτέλη, είπα ότι δεν θέλω να σε γνωρίσω (και το εννοώ)…
  …όμως είμαι διατεθειμένος να βάλω μαζί σου ένα ΣΤΟΙΧΗΜΑ από το οποίο… αποσκοπώ να ΠΛΟΥΤΙΣΩ !!! (κερδίζοντάς το). 😆
  Απλούστατα…
  αυτές τις ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΙΣ μαλακίες που λες, στο ποστ το αφρίζον από θυμό,
  περί… «ντηλερονίων πρέζας» (χεχε),
  πόσο στοιχηματίζεις ότι τελικά…
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΣΗ?

  (Ντηλερόνι -ΙΔΕΩΝ- είσαι… εσύ, φασιστόνι,
  Ψυχο-ναρκωτικόνι, και ο,τι τελειώνει σε «-όνι«,
  μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι…) 😆
  (κι ένας φίλος πού’παιζε… μπάλα με τον Πανούση στην ίδια γειτονιά, καμαρώνει)

  Εγώ είμαι καθαρός από «ουσίες», πάρτο χαμπάρι.
  Αν θες να ψάξεις για τέτοια πράματα, ψάχτα κάπου αλλού.
  Και δέχομαι στοίχημα γι’ αυτό, με βάση εκτενέστατη… ιατρική εξέταση !
  :mrgreen:
  Ως χειμερινός κολυμβητής, δε, είμαι και… (περίπου) ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ πιο νέος,
  σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ (βιολογική) ηλικία (όχι σε… κάλπικη, χρονολογική…)

  Οπότε… Αριστοτέλη, ΜΑΖΕΨΟΥ.
  ΜΗ θες τώρα στα… γεράματα, να γίνεις φασιστοπατέρας του διαδικτύου.
  ΔΕΝ σε παίρνει να το κάνεις, και… ΗΔΗ έφαγες τρικλοποδιές.
  Ασχολήσου καλύτερα με τα αλογάκια σου, με τα τόξα σου,
  με ο,τιδήποτε άλλο σε γεμίζει ΠΛΗΝ πολιτικής.

  Για το καλό σου στο λέω. Και…
  άαασε τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ να κάνουν τις ρατσιστικές τους επιθέσεις,
  ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ (σαν μπροστάρη ή και ηθικό αυτουργό).

  Ααα ρε Αριστοτέλη….
  ΠΑΕΙ πια η εποχή, που υπήρχαν και 3-4… τίμιοι φασίστες. 🙂
  (ήξερα προσωπικά, κάνα δυό…)
  Σήμερα ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.
  (ή αλλιώς ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ τελείως). Οπότε…
  -ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΥΑ τους….
  ************************

  Με ΑΓΑΠΗ,
  ΓΙΩΡΓΟΣ
  🙂

  _____
  Υ.Γ. Μπορεί βέβαια…. ο άνθρωπος να είδε τα… μουσικά κομμάτια Trance,
  και να… σαλτάρισε κανονικά. χαχαχα… 🙂 Ομως, έπεσε θύμα ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ.
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση η Trance με «ουσίες», ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
  (και για αρκετούς άλλους ΣΥΝΘΕΤΕΣ). 🙂

 24. Για την trance… Μήπως στο τέλος ο Καλέντζης βγάλει και καμιά μάνα ρέιβερ να σκούζει; Κι επίσης, καλά θα κάνει να καταλάβει ότι με δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν, όπου έλεγε ότι δεν καταδικάζει τη βία κι ότι είναι… υπερήφανος που είναι ναζιστής (500.000 περίπου αθώους ανθρώπους σκότωσαν σ’αυτήν τη χώρα οι ναζί, συνεπώς ΛΟΓΙΚΑ είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ να τάσσεται κανείς ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά με ένα βάρβαρο στρατό κατοχής που αιματοκύλισε την πατρίδα μας), εκτίθεται άσχημα. Δίνει σαφέστατο στίγμα και πολύ αρνητικό μάλιστα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο εγκωμιασμός εγκλήματος και η προτροπή σε εγκληματικές πράξεις δεν ακούγονται καθόλου καλά σε κανέναν.

 25. @Μενιππε
  Δεν ξέρω αν βγαλει καμμιά μάνα ρέιβερ, πάντως αν με πέρασε για… παπα-τρανς είναι γελασμένος. Πάμε τώρα στα ουσιώδη:

  Αλλεπάλληλες λυσσαλέες επιθέσεις στον Καμπύλη έκανε ο Μαύρος Κρίνος:

  http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/11/blog-post_3271.html
  («Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Τάκη Καμπύλη»)

  http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/11/blog-post_30.html
  («Μια ακόμα απάντηση στον δημοσιογράφο κ. Τάκη Καμπύλη» -του Άργους).

  Η πλάκα είναι ότι ασχολούνται με ένα μικρό κομμάτι του άρθρου, εκείνο που αναφέρεται στο Μαύρο Κρίνο, αλλά -φυσικά- ούτε καν ενδιαφέρθηκαν να ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ για τα ίδια τα επεισόδια.
  Αντε ρεεε.. ΜΗΝ κάνετε έτσι, το ΞΕΡΟΥΜΕ ότι δεν είστε οι μοναδικοί του χώρου σας, απλά ο Καμπύλης είναι λιγάκι αρχάριος και μπορεί να μην το κατάλαβε. Ομως… εδώ που τα λέμε, ο ιδεολογικός πυρήνας ΕΙΝΑΙ ο ΜΑύρος Κρίνος, το «Φαιοκόκκινο Μέτωπο» και ελάχιστα άλλα blog.

  Και -φυσικά- κανείς μας δεν είπε ότι οι άνθρωποι που ΓΡΑΦΟΥΝ τα ποστ έκαναν και τα έκτροπα.
  -Αρκούν οι οπαδοί, με το παραπάνω.
  ΕΔΩ, σε αυτό το μπλογκ, εμφανίστηκε ΗΔΗ σχόλιο τέτοιου ατόμου (δεν θα το επαναλάβω, δείτε το στο update του σχολίου ΕΔΩ)…

  Πάμε τώρα, να δούμε ξεκάθαρες ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, για κάτι άαααλλα επεισόδια (όχι βέβαια τόσο εγκληματικά, όσο το πογκρόμ μεταναστών στο Δουργούτι):

  -Για τα γεγονότα της Συναγωγής στο Βόλο, ο Μ.Κ. καυχιέται ότι οι δικοί του ήταν μπροστάρηδες, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι… «υποτονικοί«. Προφανώς (για να είναι μπροστάρηδες) ήταν -άραγε- κι αυτοί που έγραψαν τα συνθήματα στη Συναγωγή? Ψάχνω καλύτερα να βρω ΑΝ ισχύει αυτό, διότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πράμα η διαδήλωση μπροστά σε πρεσβεία από τη βεβήλωση Συναγωγής που είναι τόπος λατρείας. (Γι’ αυτούς βέβαια, ψιλά γράμματα... )

  Τέλος πάντων, πάααμε παρακάτω. Αυτό που θα δούμε δεν αφορά το Μαύρο Κρίνο αλλά τη ματαίωση παρουσίασης βιβλίου, του (πολύ παρεξηγημένου) Γκουρογιάννη από άλλους ομοϊδεάτες τους. Γι’ αυτό το περιστατικό καυχήθηκαν για τη συμμετοχή τους (μεταξύ άλλων) οι «αυτόνομοι εθνικιστές» (παρόμοιας ιδεολογίας φαιοκόκκινοι ναζί):
  http://www.ediktyo.gr/2009/11/blog-post_7531.html

  Και στο νηφάλιο σχόλιο ενός τίμιου σχολιαστή, που επεσήμανε ότι ο Γκουρογιάννης είναι και πατριώτης, ένας «mind terrorist» απάντησε με το… γνωστό τρόπο:

  «Ωχ μωρέ φρενοβλαβή παράτα μας που είναι και πατριώτης…

  Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά κάμποσες κριτικές παρουσιάσεις του. Θεωρώ αυτά τα πράματα απαράδεκτους τραμπουκισμούς. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ήταν το βιβλίο «προδοτικό», ήταν βάρβαρη πράξη η ματαίωση της παρουσίασης. Ας γράψουν γι’ αυτό κάνα άρθρο οι ανεγκέφαλοι, ή ας μπούνε μέσα στο κοινό (της παρουσίασης) αποδεχόμενοι ΙΣΑ δικαιώματα προς τους άλλους ζητώντας πολιτισμένο διάλογο και το δικαίωμα της κριτικής, την ώρα των ερωτήσεων... (πάαααλι καλά που δεν υπήρξαν και θύματα).

  Τα καψίματα βιβλιοπωλείων (ΚΑΙ εκείνα από αναρχικούς ακροδεξιών βιβλιοπωλείων) αλλά και οι (πολύ ηπιώτερες) ματαιώσεις παρουσιάσεων, είναι βάρβαρες πράξεις απολίτιστων ΕΧΘΡΩΝ του πολιτισμού.

 26. Κι ένα δωράκι για τον Φασιστο-τσολίνα από… συναγωνιστή του:

  😉 :mrgreen:

  (θα βρείτε αυτή την… εκπληκτική εικόνα στο ΙΔΙΟ το blog του Μαύρου Κρίνου – scroll down and… put the Kot Down at 80%).

  __________
  Α, γράψανε κι αυτό, βλέπω, στο βοθρο-μπλογκ:

  to oti kryvei tin alithini xronia gennisis toy arkei kai mono gia na katalavei kapoios gia ti eidous kretino me myalo gkomenas milame….

  synexise na mas diaskedazeis gero!!

  Η απάντηση είναι ότι ΠΟΛΥ ΟΡΘΩΣ αναφέρω την ηλικία μου σαν 10 χρόνια λιγότερο σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ site. Διότι πολύ απλά ΕΙΜΑΙ 10 χρόνια πιο νέος βιολογικά, όπως πολλοί άλλοι χειμερινοί κολυμβητές. Θα ακολουθήσουν ποστ γι’ αυτό, όπως ήδη έγιναν ποστ για τη χειμερινή κολύμβηση.

  Επίσης υπάρχει τρομερός ρατσισμός ηλικίας σε δουλειές, όχι μόνο στις… γκόμενες. Το γεγονός και μόνο της λυσσαλέας χρήσης της λέξης «γέρο» ή «κωλόγερο» από τους ΙΔΙΟΥΣ τους φασίστες, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τον τεράστιο ηλικιακό ρατσισμό που επικρατεί στη βρωμοχώρα αυτή. ΚΑΜΜΙΑ άλλη χώρα δεν έχει τόση πολλή ρατσιστική μπόχα σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, μέσα στην Ε.Ε.

  Το πρόβλημα του ΤΙ ηλικία να γράψει κανείς σε ένα site έχει να κάνει και με το τι ηλικία ΕΙΝΑΙ πραγματικά. Η χρονολογική ηλικία δεν έχει απλή αντιστοιχία με τη βιολογική. Αν πάρεις έναν υγιή χειμερινό κολυμβητή στο εργαστήριο και κάνεις ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ηλικίας (υπάρχουν κι αυτές) θα βρεις ότι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βιολογικά νεώτερος (από 5 έως και 15 χρόνια) – ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΜΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.

  Κάποια μελλοντική μέρα ΔΕΝ θα αναφέρεται στα επίσημα χαρτιά μόνο η χρονολογική ηλικία αλλά ΚΑΙ η βιολογική.

  Αλλά… τα μουνόπανα που βρίζουν τώρα, θα… γεράσουν πρόωρα λόγω της ηλιθιότητας και της φανατίλας που τους δέρνει. Θα τους… ποδοπατήσουν μια μέρα τα ίδια τα παιδιά τους. Κι εγώ ίσως και να τους θάψω! 🙂 😈

  Ο ρατσισμός της ηλικίας είναι τρομερό πρόβλημα. Στην Ελλάδα, ιδίως, που είναι υποανάπτυκτη χώρα και τα ΜΜΕ αναφέρονται σε ανθρώπους με ΚΥΡΙΑ βάση την ηλικία τους, π.χ. «ο 40χρονος δήλωσε» ή «η 50χρονη που χτυπήθηκε», κλπ….
  __________
  Υ.Γ. Για τα… διπλώματα, με τα οποία ασχολούνται, δείχνουν τη ΒΛΑΚΕΙΑ τους και το βαθμό που έγιναν υποτελείς ΔΟΥΛΟΙ της νοοτροπίας του σάπιου συστήματος. Ας ανοίξουν καμμιά… Wikipedia, ή το άλλο μου blog, το http://lawsofform.wordpress.com – μπας κι αντιληφθούν αυτό που ισχύει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

  Και για φίλους και φίλες, που με ΑΓΑΠΟΥΝ και με κατανοούν, δίνω αυτό:
  http://omadeon.com/logic/mfstory.html

 27. Φίλε omadeon
  Γύρισα από την απουσία μου και σε επισκέπτομαι μετά από καιρό για να διαπιστώσω πως… ή μαλακία πάει σύννεφο σ’ αυτόν τον κόσμο! Η αλήθεια πονάει και δυστυχώς βλέπω οτι μαζί σου τα έχει βάλει… ολόκληρο περιπλανώμενο τσίρκο! Τι φασιστοειδείς κλόουν, τι Εβραιο-Ναζί παλιάτσοι, τι τραμπουκο-τρολ του διαδικτύου… Χαρά στο κουράγιο σου!

  Σοβαρά πάντως, καλά κάνεις και ξεσκεπάζεις τους ψευτο-διανοούμενους του «Μαύρου Κρίνου», που προσπαθούν να κρύψουν την ιδεολογία του μίσους πίσω από δήθεν αντικαπιταλιστικές φανφάρες.

 28. Ανορθόδοξε
  καλώς ήλθες!!!
  Κάνει καλό να καταλάβουν, επίσης, ότι… εδώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «3 κι ο κούκος» αλλά ΠΟΛΛΟΙ άλλοι, όπως εσύ για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι ΕΝΤΙΜΟΙ άνθρωποι της μπλογκόσφαιρας.

  Τα περισσότερα μπλογκ σήμερα είναι απλώς προπαγανδιστικά, δηλαδή… ασχολούνται με την εξάπλωση ΨΕΜΜΑΤΩΝ παντού.
  Η μειοψηφία που «την ψάχνει», ΕΣΤΩ και με κάποια άποψη που μπορεί να θεωρηθεί «ιδεολογική», είναι εκείνοι που ανέχονται την κριτική και προσπαθούν να βρουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι απλώς αυτό που συμφέρει τις απόψεις τους.

 29. Υ.Γ. Επίσης, η σύμπτωση του να μη σχολιάζουν σε ένα μπλογκ οι ΦΙΛΟΙ του, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Κι εγώ είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ φίλος, διαδικτυακά, π.χ. με τον Zalmoxis, τον Greek Rider, και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ άλλα άτομα, αλλά… για διάφορους λόγους διαβάζω τα ποστ τους χωρίς να σχολιάζω. Η αγέλη των φασιστών δεν το κατανοεί αυτό βέβαια, μαθημένη καθώς είναι στο ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ηλιθίων του βοθρο-φόρουμ τους.

 30. «to oti kryvei tin alithini xronia gennisis toy arkei kai mono gia na katalavei kapoios gia ti eidous kretino me myalo gkomenas milame….

  synexise na mas diaskedazeis gero!!»

  Το οτι σχολιαζει με αυτον τον τροπο σε μπλογκ ρουφιανου wannabe-γατοκτονου βουτυρομπεμπε, αρκει μονο για να καταλαβει καποιος για τι ειδους κρετινο με IQ ραδικιου μιλαμε.

 31. Καλημέρα Ντέννις,
  Οι λυσσασμένοι τώρα λένε ότι.,.., έκανα ο ίδιος edit στη Wikipedia. Δεν πάνε καλά.
  Αααν ήταν έτσι, ο κάθε μαλάκας θάβαζε εκεί ό,τι ήθελε.’
  ΑΛΙΜΟΝΟ αν οι μαθηματικές θεωρίες στη Βίκυ μπαίνανε εκεί χωρίς έλεγχο (γιατί περί αυτού πρόκεται).

  Οχι, Τη θέση της δουλειάς μου εκεί την κέρδισα μετά από επαληθεύσεις δικών μου θεωρημάτων που έκανε ο Art Collins.

  Αλλά θριαμβολογούν ότι ο Καλέντζης θα… μείνει στην Ιστορία επειδή «τον φυλάκισε 12 χρόνια η αριστερά»¨.
  Πρώτον.,.. ΣΙΓΑ μη τον φυλάκισε η «αριστερά».
  Δεύτερον, σιγά τα αυγά. Κι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έμεινε στην Ιστορία με παρόμοιο τρόπο (πολύ πιο αιματηρό βέβαια).

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, μη μείνετε στην Ιστορία ΚΙ ΕΣΕΙΣ για… ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΥΣ (Χαχαχαχα).
  (με τα ΠΛΗΡΗ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ σας, ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ…)

 32. Και είναι ΤΟΣΟΙ ηλίθιοι,
  μα ΤΟΣΟ ηλίθιοι…
  οι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ νεοΝαζί,
  που δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΕ άλλο από… Εβραίους παντού
  ώστε γράψανε την εξής ΜΕΓΚΑ-μπούρδα:

  Τώρα κατάλαβα γιατί έχει πάθει ψύχωση ο επίδοξος Εβραίος με το Laws of Form. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή βαθύτερων νοημάτων απο την Τορά, δηλαδή μιλάμε πλέον για αριθμολογία και προχωρημένο καβαλισμό! Πάω στοίχημα ότι θα είναι κολητός και με τον τρελάκια τον Αργυρόπουλο

  Ο Παρανοϊκός ψυχοπαθής ΒΛΑΚΑΣ ναζιστής κατάλαβε το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από τη θεωρία της Λογικής Πολλαπλών Μορφών. ΧΕΣΜΕΝΗ έχω την Αριθμολογία καθώς και τον…. ΜονοθεΪσμό:

  http://omadeon.com/logic/multiplicity.html

  BTW,
  Dennis (επειδή είμαι εκτός έδρας και δεν έχω μαζί μου τα ψηφιακά… κιτάπια off-line) μπορείς σε παρακαλώ να πεις ποιός είναι αυτός ο μαλάκας ο Αργυρόπουλος? (γιατί αν «την ψάχνει» με Καμπάλες και… Αριθμολογίες κολοκύθια τούμπανα, ΣΙΓΟΥΡΑ πρόκειται περί μαλάκα)…

  ___________
  Στο μεταξύ, ο φασιστοπατέρας Καλέντζης εντοπίσθηκε ΚΑΙ αλλού. Στην προσπάθειά του να διεισδύσει παντού, χώθηκε και στο ΥΣΕΕ (Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών), αλλά… ξεσκεπάστηκε, τώρα:

  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145213

 33. http://www.synarithmos.com/content/view/11/28/lang,el/

  Αυτο πρεπει να εννοουν.

  Τελικα η «αριστερη» ή η «καραμανλικη» πρωκτοκρατια φυλακισε τον Καλεντζη;

  Εν αντιθεση με τον μυθο που διαδιδουν και οι δυο πλευρες στην χωρα μας δεν κυριαρχει απολυτα ουτε η «δεξια» ουτε η «αριστερα» αλλα ενας λαικισμος επηρεασμενος τοσο απο τον εγχωριο εθνικισμο οσο απο τον σοσιαλισμο. Απλα ο λογος που υπαρχει «συγχυση» πανω στο θεμα ειναι που καθε ομαδα εχει πιασει διαφορετικα ποστα οι μεν την αστυνομια και τον στρατο και οι δε τις διαφορες μονοπωλιακες συντεχνιες και την κρατικη γραφειοκρατια. Αυτο δεν σημαινει οτι ο «κοσμοπολιτισμος» ή ο «φιλελευθερισμος» οπως νοουνται στην πολιτικη διαμαχη ειναι αγιες φιλοσοφιες (το αντιθετο) αλλα αυτο οφειλεται στις στρεβλωσεις που παθαινουν οι εννοιες οταν μπαινουν στον χωρο της πολιτικης διαμαχης. Δεν πιστευω π.χ. οτι απαραιτητα ο καθε αυτοπροσδιοριζομενος ‘εθνικιστης’ πιστευει οτι αν τα Σκοπια ονομαστουν Μακεδονια ειναι αφορμη πολεμου, αλλα για λογους πολιτικων σκοπιμοτητων η κομματικη γραμμη ισχυριζεται ακριβως αυτο, και δεδομενου οτι ολοι ειναι προβατα θα την ακολουθησουν. Εν αντιθεση με οσα γκαριζουν οι ‘αντικατεστημενικοι’ νεοναζι ο ορος φασισμος περιγραφει με ιδιαιτερη ακριβεια την ιδεολογια του ελληνικου κατεστημενου… Εξαλλου η «κοσμοπολιτικη αριστερα» κατα της οποιας ουρλιαζουν μεταμοντερνοι αριστεροι και δεξιοι μαζι, δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μερικα blogs και free-press ισως, ειναι μαλλον κεντρωα σε πολιτικη κατευθυνση, και δεν εχει καμια ουσιαστικη πολιτικη επιρροη σε κανενα κομμα παρα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτη ισως δεν εχει τοση σημασια, δεδομενου οτι αν ανεβη ο Alexis στην εξουσια, σιγουρα οι «διεθνιστικη» ποζα του κομματος θα αποτελεσει βαριδι, οχι βοηθημα. Απλα το μονο που χρησιμευοει η «κοσμοπολιτικη αριστερα» στην πραγματικη πολιτικη ειναι ως whipping boys, και αριστοι στοχοι της οργης του «λαου» απεναντι στις προκαθορισμενες διαφορες «ελιτ»

  Στην ουσια δεν υπαρχει ουτε ενα στοιχειο anti-status-quo στην ιδεολογια του Εθνικοσοσιαλισμου και του Στρασσερισμου. Δεν υπαρχει τιποτα σε αυτην την ιδεολογια που δεν μπορεις να βρεις σε νερωμενη καταλληλη-για-το-κεντρο μορφη σε μια «αξιοπρεπη» εφημεριδα…

 34. @Dennis
  ευχαριστώ θερμά….
  πολύ σημαντικό το σχόλιό σου…

  Οσον αφορά τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο του λινκ που έφερες, ο τύπος είναι ΕΝΤΕΛΩΣ «γειά σας»
  Δείγματα είναι π.χ.

  «Εντός των δέκα κεφαλαίων του παρόντος βιβλίου, αποδεικνύεται η πλήρης σχέσις της ελληνικής γλώσσης με τα μαθηματικά, την φυσικήν, την αστρονομίαν , την ιατρικήν και όλες τις επιστήμες.»
  […….]
  «Παρόλες τις αμφισβητήσεις και τις αντιδράσεις που είχαν εκφρασθεί, ο αναγνώστης θα καταλήξει εις το συμπέρασμα ότι η αποκωδικοποίησις της ελληνικής γλώσσης είναι δυνατόν να οδηγήσει τον άνθρωπο εις την ατραπόν της αλήθειας

  ΟΥΟΥΟΥΟΥ καλάαα….και γαμώ τη Λερναία Υδρα…
  -Στη Μεγάλη Ατραπό του Λιακόπουλου και του ιάπωνος Φιλοσόφου Χεσε-το-σόϊ Γιαταμπάζα
  😆

 35. Οσον αφορά τον Καλέντζη τώρα…
  1) Ο Καλεντζούκος μάααλλον χέστηκε απάνω του σήμερα, μετά από όοοολα αυτά, διότι ο σύνδεσμος που είχε βάλει προς το μπλογκ μου, κάτω από το δικό του ποστ… έγινε ΚΑΠΝΟΣ! (ενώ… όσοι χάσατε επεισόδια, ας δείτε κι ΑΥΤΟ το σχόλιο)
  2) Οσον αφορά την Εφιππη Τοξοβολία (με την οποία ασχολείται ο ίδιος, επαγγελματικά)
  Στο καταστατικό της εταιρείας του,που ιδρύθηκε το 2008, λέει ότι επιτρέπεται ΜΟΝΟ η συμμετοχή ατόμων που…. ασπάζονται την… Πολιτεία του Πλάτωνα (!!!).
  Δείτε το…
  Ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:

  Άρθρον 5ον

  Ως μέλη της Εταιρείας εγγράφονται μόνον οι της Ελληνικής Παιδείας μετέχοντες, αδιακρίτως Εθνικότητος, μητρικής γλώσσης και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων,
  αποδεχόμενοι πλήρως τας Αρχάς και τα Αξιώματα άτινα καθορίζουν την ευνομουμένην Κοινωνίαν, ως ταύτα περιέχονται εις την «Πολιτείαν» του Πλάτωνος.

  χα χα…. URL:
  http://www.horsebackarcherygr.com/about_us.html

  Σχόλια δικά σας…(χεχε)

  Ο φίλος μπλόγκερ stardust30 έχει κάτι να πει? :mrgreen:
  http://stardust30.wordpress.com/2009/10/29/το-μίσος-του-πλάτων-για-την-ελληνική-δη/

  __________
  Υ.Γ. Δείτε τώρα και το νέο άρθρο… εμπορικής προβολής του Καλέντζη, προσέξτε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το ΦΑΝΕΡΑ ΑΤΖΑΜΙΔΙΚΟ φωτομοντάζ που έγινε στη φωτογραφία με την Ελληνική Σημαία, την οποία… (photoshop-ειδώς) «κρατάει» έφιππος ο Καλέντζης και… απολαύστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τα γαμιστερά σχόλια, κάτω από το άρθρο:

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4546574&ct=1

  __________
  Υ.Γ.2
  Πρέπει να κατανοήσουμε, όμως… ότι η έφιππη τοξοβολία θεωρείται επίσημα «το ΚΥΡΙΟ όπλο επιβίωσης των Ούγγρων», και ότι η Εταιρεία του κ. Καλέντζη είναι ‘φραντσάϊζ’ με την κεντρική Ουγγρική οργάνωση / εταιρεία του συνεταίρου του,
  «Kassai Lajos world-organization», όπως είχε την καλωσύνη να εξηγήσει o Ουγγρος… ναζιστής – μέλος του περιβόητου Stormfront, στο κατατοπιστικό του σχόλιο εδώ:

  Kaposvar
  01-28-2009, 07:15 AM
  To all of us magyars, archery is a traditional martial art and not a simple sport. As far as into our national history, archery was the main survival «weapon». Especially horseback archery was the peak of our traditional archery and today we are proud to enjoy it through Kassai Lajos world-organization. Who ever likes to find accurate informations about archery and mounted archery has to surf in http://www.horsebackarchery.com (http://www.horsebackarchery.com) and could be possible to understand how serious is the bow as a weapon.

  ΠΗΓΗ
  http://www.stormfront.org/forum/archive/index.php/t-552929.html

  Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι… Sieg Heil
  😆

 36. Καλημέρα σε όλους…

  Λοιπόν… σε μια σημαντική συζήτηση με φίλους προχθές, καταλήξαμε ότι ΟΛΕΣ οι «ματαιώσεις παρουσίασης βιβλίων», που ολοένα και αυξάνουν σήμερα, με πολλές ακροδεξιές οργανώσεις να… παραβγαίνουν μεταξύ τους ΠΟΙΑ θα αναλάβει την ΠΛΗΡΗ ευθύνη (ως μπροστάρηδες του «εθνικού αγώνα») αποτελούν σοβαρές ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ και ΛΟΓΟΚΡΙΤΙΚΕΣ πράξεις, ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ κατά του ίδιου του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

  Αφού… βρε ΜΑΛΑΚΕΣ, ηλίθιοι και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ φασίστες,
  μια παρουσίαση βιβλίου (με το οποίο ΔΙΑΦΩΝΕΙ κανείς)…
  …είναι ΑΡΙΣΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΣΩΣΤΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, όπως π.χ. αυτή που έκανα εγώ ο ίδιος, όταν πήγα σε παρουσίαση βιβλίου με το οποίο ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ (και το διάβασα ΟΛΟ στο τραίνο, καθ’ οδόν για Θεσσαλονίκη)…
  -και ΟΛΑ τα blog-post που έγραψα για το θέμα είναι ΕΔΩ:
  https://omadeon.wordpress.com/category/ecology-of-mind-and-hypertext/%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7/

  Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου, στην ώρα των ερωτήσεων, τάπωσα κανονικά το συγγραφέα (Ακη Γαβριηλίδη) μέχρι του σημείου να ξεφτιλιστεί παραδεχόμενος ότι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ παρά ΕΛΑΧΙΣΤΑ ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ π.χ. για το ποίημα «Προπατορικός Παράδεισος», το οποίο αποδεικνύει ότι οι θέσεις του βιβλίου του για το «μήνυμα του Ελύτη» ήταν ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
  (πιο αναλυτικά του τα εξήγησα ΕΔΩ – και σε ΑΜΕΣΟ διάλογο μαζί του ΕΔΩ).
  Οπότε…
  Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ βρε ΜΑΛΑΚΕΣ ναζιστές,
  θα μου ΣΤΕΡΟΥΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ,
  (ματαιώνοντας βιβλιο-παρουσίαση)
  να κάνω ΚΡΙΤΙΚΗ
  σε ένα συγγραφέα?
  ΟΥΣΤ από δω χάμου, ρεεεεε….
  …ΑΞΕΣΤΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ των Ναζί που ΕΚΑΙΓΑΝ ΒΙΒΛΙΑ κάποτε…
  στις πυρές της ντροπής, στη Γερμανία του 1933
  !

  Θα γράψουμε μαζί με άλλους ένα ΠΥΡΙΝΟ ΓΡΑΜΜΑ,
  στον… ολίγον-μαλάκα το Χρυσοχοίδη,

  (σόρυ… σύντροφε υπουργέ, που σε είπα και ολίγον μαλάκα… χαχαχα) 🙂
  να… ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ του να γίνει ΠΙΟ αυστηρός με την πάρτη σας και να θεωρηθεί ΒΑΡΥΤΑΤΟ αδίκημα κατά του Πολιτισμού η κάθε «ματαίωση παρουσίασης βιβλίου», στο άμεσο μέλλον. Αν είναι δυνατόν, δε, να θεωρηθεί και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
  Διότι… ΔΕΝ θα το κάνετε μπάχαλο, εσείς, το χώρο του δημόσιου διαλόγου,
  απαγορεύοντας στο κοινό το ΔΙΑΛΟΓΟ ΙΔΕΩΝ με συγγραφείς.

  Κι αν δεν είστε ΕΣΕΙΣ ικανοί για ΚΡΙΤΙΚΗ στο διάλογο,
  τώρα μπορείτε,
  να πάτε
  να γαμηθείτε….
  😆

 37. Φίλε Dennis,
  μπήκα και είδα αμέσως την εξής φράση

  «Readers should appreciate that in a career of over three decades, de Benoist has laboured to change the very discourse of that mercurial entity sometimes labelled – ‘radical nationalist politics’.«

  Θα διαβάσω κείμενά του και θα σου πω. Αν και… όπως ξέρεις,
  προσωπικά ΔΕΝ θα με ενδιέφερε πολύ, το να συνεχίσω την ανάγνωση….
  -Ιδιαίτερα εφόσον η ακροδεξιά (έως φασιστική) κατεύθυνση των ιδεών του Ντε Μπενουά έχει καταγραφεί στη Βικιπαίδεια:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Alain_de_Benoist

  Πιστοποιημένος «νέου τύπου» ΦΑΣΙΣΤΑΣ
  και η οργάνωσή του «GRECE» επίσης καρα-φασιστική:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Groupement_de_recherche_et_d%27%C3%A9tudes_sur_la_culture_europ%C3%A9enne

  Φάουλ έκανε το ΥΣΕΕ πού’χει το (φασίστα) Ντε Μπενουά πρώτη μούρη (χωρίς καν υπογραφή υπεύθυνου) σε μια κεντρική σελίδα της.
  Αρα,
  -Συμπαθέστατε (κατά τα άλλα) κ. Βλάσση Ρασιά,
  δεν τρώγονται τα κεράσια, από τέτοια… κερασιά! 🙂
  Ξεριζώστε την, να… βρείτε και την υγειά σας! 🙂

 38. Για τον Ντε Μπενουά, μερικά στοιχεία από τη Βίκυ:

  Alain de Benoist was previously associated with different right wing persons linked with the Algerian independence war.

  (μιλάμε για ΠΟΛΥ βρώμικο πόλεμο με ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ χρήση βασανιστηρίων από το Γαλλικό στρατό).

  «Benoist argues that heredity is dominant role in forming an intellectual elite…»

  (κακά Αγγλικά, never mind…)

  His critics, such as Thomas Sheehan, argue that Benoist has developed a novel restatement of fascism. Roger Griffin, using an ideal type definition of fascism which includes «populist ultra-nationalism» and «palingenesis» (heroic rebirth), argues that the Nouvelle Droite draws on such «fascist» ideologues as Armin Mohler and Julius Evola in a way that allows Nouvelle Droite ideologues such as de Benoist to claim a «metapolitical» stance, but which nonetheless has residual «fascistic» ideological elements.

 39. «Against the liberal melting-pot of the U.S., Benoist is in favour of separate civilisations and cultures. He opposes Jean-Marie Le Pen, racism and anti-Semitism.[5] He has opposed Arab immigration in France, while supporting ties with Islamic culture.[6] He has also tried to distance himself from Adolf Hitler, Vichy France or Aryan supremacy, in favor of concepts like «ethnopluralism,» in which organic, ethnic cultures and nations must live and develop in separation from one another.[7] He also opposes Christianity as inherently intolerant, theocractic and bent on persecution.[8]»

  Αυτην την μανια με τον melting-pot πια δεν μπορω να κατανοησω. Δηλαδη οι ομογενοποιημενες κοινωνιες ειναι μονο χαρακτηριστικο της εποχης του MTV π.χ.; Στις παραδοσιακες κοινωνιες που υμνει ο Ντε Μπενουα, δεν υπηρχε μεγαλυτερη ομογενεια απο οτι στην σημερινη; Ο πολιτισμος οπως τον ξερουμε δεν ειναι αποτελεσμα του melting-pot οπου διαφορα πολιτισμικα στοιχεια συναντιουνται; Αν το να εισαι κατα του melting-pot σημαινει κατι σημαινει οτι εισαι κατα της ομογενοποιησης. Ομως σε μια κατασταση πολιτισμικου σεπερατισμου που προτεινει ο Ντε Μπενουα η ομογενοποιηση θα θριαμβευσει. Τι νοημα εχει λοιπον αυτο; Ειναι σαν να πηγαινεις απο το Πουθενα στο Τιποτα… Νομιζω οτι να εισαι κατα του melting pot ειναι ενα θεμα που ειναι πολιτικα ορθο να εισαι κατα και μια θεση τοσο αοριστη και ασφαλης που ακομη και ενας πολιτικος Mr. Τιποτας οπως ο Αβραμοπουλος θα μπορουσε να ειναι φανατικος υπερασπιστης της…

  Benoist has made pointed criticism of the United States: «Better to wear the helmet of a Red Army soldier,» he wrote in 1982, «than to live on a diet of hamburgers in Brooklyn.»[9] In 1991, he complained that European supporters of the first Gulf War were «collaborators of the American order.»[10]

  Με αλλα λογια καλυτερα κοκκινο πηλικιο παρα τα τρικολε χαμπουργκερ; Καλυτερος ο στρατος μιας τυραννικης δικτακτοριας παρα ενα φαστφουνταδικο; Ελεος! Κατι τετοια θα διαβασε πρωην κομμουνιστης συγγενης μου και εγινε εθνικοκομμουνιστης… Ισως ο Ντε Μπενουα εδω αναπαραγει την Υπαρξιστικη/Χαιντεργεριανη ιδεα, οπου ο εκαστοτε «μεταμοντερνος διανοουμενος» οριζει μια δραση ως «αυθεντικη» (η ζωη στον στρατο π.χ.) ενω τα ΜακΝτοναλντς ειναι «μη-αυθεντικα». Βρασε κουρκουτι με αλλα λογια. Τι συμπαθεια απεκτησαν τελευταια για την Σοβιετια οι νεοφασιστες στην τελικη; Δεν ντρεπεστε τα κοκκαλα του Εβολα; Στην τελικη τι στο διαολο εχει ο «αντικομμουνισμος» σας που να αξιζει τον κοπο αμα εγκρινετε την τυραννια της Σοβιετικης Ενωσης ως καλυτερη απο την τυραννια των …ΜακΝτοναλντς;;;

  Οι Αφγανοι να μην φοβουνται να τους βομβαρδισει ο Ομπαμιαςμε βομβες… Υπαρχουν και χειροτερα… Βομβαρδισμοι με …χαμπουργκερ!!! Το νεο προσωπο του Ιμπεριαλισμου… Ω ναι!

 40. Πραγματικα την μανια των ορισμενων της ΥΣΕΕ εναντιον ενοψει των σχολιων σου για τον Ντε Μπενουα δεν την καταλαβαινω… ΟΚ, απο οτι διαβασα στα σχολια ισως λιγο σκληρος και τους τρομαξες, αλλα και παλι η μανια να βγαλουν τον Ντε Μπενουα λαδι δεν εξηγειται ορθολογικα. Απο τις θεσεις του φαινεται οτι ακομη και αν δεν μπορει να χαρακτηριστει δικαια φασιστας (μια ταμπελα που δεν την βαζω ευκολα σε αλλους), σιγουρα υπαρχουν φασιστικα στοιχεια στην ιδεολογια του, οπως οι θεσεις του περι ethnopluralism και του melting-polt. Αν του ΥΣΕΕ θελουν να παρουν τις θεσεις του περι παγανισμου και να αφησουν τα σκοτεινοτερα στοιχεια της ιδεολογιας του, τοτε καλως. Αν παλι θελουν να υιοθετησουν τις θεσεις του για ethnopluralism τοτε υιοθετουν μια επικινδυνη πολιτικη θεση, και αυτο οχι επειδη ειναι politically incorrect να εισαι ακροδεξιος, αλλα επειδη, οπως οι θεσεις των ακραιων κομμουνιστων για απολυτη ισοτητα εισοδηματων, ετσι και ο πληρης πολιτικος σεπερατισμος ειναι αδυνατος στην εποχη του Ιντερνετ. Ο μονος τροπος που μπορει να επιτευχθει ειναι αν κλειστουν οι οπαδοι της ιδεολογιας σε σπηλιες ή ανεβουν στα ψηλοτερα βουνα. Οπουδηποτε αλλου ο πολιτισμικος σεπερατισμος ειναι μια πραγματικοτητα τοσο ευθραστη οσο η πορσελανη. Εδω καλα καλα αρκεσαν σε μενα μερικα κλικ για να αλλαξω …πολιτισμο, φαντασου. Μονο με Τειχη του Βερολινου και πληρη ελεγχο των ΜΜΕ, μπορει να εχει ο σεπερατισμος αυτου του ειδους επιτυχια. Is it worth a dime? No, man, thank you.

  Τωρα για τον αν ο omadeon ειναι νεο-μακαρθιστης που κυνηγα παντου φασιστες, δικαιωμα του ειναι να θεωρει τον Ντε Μπενουα φασιστα, ακομη και αν δεν περιγραφεται ακριβως με αυτον τον ορο. Στην τελικη αντι να εκνευριστουν θα μπορουσαν να σου αποδειξουν οτι δεν ειναι φασιστας με λογικο τροπο, χωρις Μαρθοβουρτσισμους. Αμαν πια που τρεμετε ολοι μην σας θιξουν. Ουτε 6χρονα να εισασταν που σας εβρισαν στο σχολειο. Εμενα προσωπικα παντως ειτε καποιος δηλωνει φασιστας ειτε οχι, αμα πιστευει οτι ειναι πιο τυραννικα τα φαστφουνταδικα, απο ολοκληρωτικες δικτακτοριες του 20ου αιωνα, το ιδιο μου κανει και μπαινει σε μαυρη λιστα οχι απλα αυταρχιδιων αλλα και ηλιθιων

  Πραγματικα πιστευω οτι εμεις ειδικα εχουμε ενα παραπανω λογο ομαδεωνα να ειμαστε κατα του «πολιτισμικου σεπερατισμου». Φαντασου εναν κοσμο που παιζει μονο «ελληνικη» μουσικη, και ολα τα ραδιοφωνα ξερνανε διαρκως ρεφρεν τυπου: «Εισαι ΑΠΙΣΤΗ! ΑΠΙΣΤΗ! ΑΠΙΣΤΗ!» Μακρια απο μας!

 41. Υ.Γ Για την ακριβεια ο πολιτισμικος σεπερατισμος ηταν αδυνατος ακομη και την εποχη της …Ρωμαικης δημοκρατιας. Οταν η Ελλαδα κατακτηθηκε απο τους Ρωμαιους αυτοι υιοθετησαν την Ελληνικη κουλτουρα. Τοτε πολλοι παλιομοδιτες Ρωμαιοι ελεγαν την κουλτουρα παρακμιακη. Και ομως αυτη κυριαρχησε, χωρις οι Ρωμαιοι να μεταλλαχθουν εντελως σε Ελληνες.

 42. Omadeon έχεις τόσο δίκιο όταν τα βάζεις με τούς φασίστες και τους αντισημίτες και τούς βλάκες, που δεν έχω να προσθέσω και τίποτα … Μόνο οτι αυτά τα φασιστάκια τύπου Καλέντζη ήτανε, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν, απολύτως αντιαισθητικά…
  (btw πήγα να δω λοιπόν την φωτό ολόκληρη, και πράγματι : μού στραπατσάρισε την αισθητική (προχτες…) Αλλά τα ξέρω και τα ξέρουμε… Οι άνθρωποι έχουν και κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα συν τοις άλλοις – καθόλου αμελητέο
  Για να μη σού λέω μόνο τα «καλά» λοιπόν και γίνομαι μονότονη κι εγώ, να και μια ένσταση για τον … τρόπο που «θυμώνεις» ! : (κατά σύμπτωση δλδ ασχολούμαι με τα μουνόπανα εσχάτως : )

  http://simiomatariokipon.wordpress.com/2009/12/03/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%84%ce%ac-%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%ce%bd%ce%bf/

  Αλλά να μού επιτρέψεις μέσα από ένα σχόλιο που απευθύνεται σε σένα να κάνω ένα ζιγκ-ζαγκ προς τον Dennis… :

  Χαίρομαι την εκφραστικότητά σου δηλαδή Ντένις … Ειδικά στους » Μαρθοβουρτσισμους » ( 😆 ) και εδώ :
  » … Στις παραδοσιακες κοινωνιες που υμνει ο Ντε Μπενουα, δεν υπηρχε μεγαλυτερη ομογενεια απο οτι στην σημερινη; Ο πολιτισμος οπως τον ξερουμε δεν ειναι αποτελεσμα του melting-pot οπου διαφορα πολιτισμικα στοιχεια συναντιουνται; … »

  (αυτό χωρίς να τον ξέρω καθόλου τον κύριο Ντε Μπ. και χωρίς ναχω τώρα τον καιρό να τον ψάξω… Αλλά μόνο και μόνο γιατί αυτή η εξιδανίκευση τών «παλιότερων εποχών» πολύ μ’ εκνευρίζει… Όπως και η «ομόφωνη» αντιπάθεια κατά τού «κοσμοπολιτισμού» στην ελλάδα… Έτσι αμόρφωτοι που βγαίνουν απ’ το σχολείο όμως, δικαιολογημένο να πιστεύουν ότι η χώρα αυτή βρίσκεται στο κέντρο τού Σύμπαντος)

  (κατά τ’ άλλα με τον Αντόρνο δεν «βγαίνουν όλοι» ακριβώς «φασίστες» : άνθρωποι με σοβαρά αυταρχική ιδιοσυγκρασία όμως (που προσφέρεται τόσο για τον «φασισμό» όσο και για τόν «σταλινισμό» όσο και τόν «καθωσπρεπισμό» τής πολιτικής ορθότητας), αυτό ναι, σίγουρα…)

  ( υγ : omadeon το «τεχνικό» που σού’γραφα τις προάλλες τελικά λύθηκε (περίπου από μόνο του … ), εξαυτού και δεν σε ενόχλησα ! )
  🙂

 43. Eυχαριστω πολυ Χαρη για τα καλα λογια. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι ειδικος στον Αντορνο, και ουτε θελω να το παιξω. Απλα αναπαραγω τις εντυπωσεις που μου δημιουργησε η wikipediανη αναζητηση. Εξαλλου εμενα το προβλημα μου δεν ειναι τοσο η «αριστερη πολιτικη ορθοτητα» (που εξαλλου στο Ελλαντα ντεν πουλαει) οσο η γενικοτερη υπο-εννοια της «πολιτικης ορθοτητας» ως πολιτικα κινητοποιημενης κλαψουρολογιας και ευθιξιας. Δηλαδη το «συνδρομο Μαρθα Βουρτση», οπως το αποκαλει ο Αιρετικος. Βεβαια υπαρχει οντως συχνα ουσιαστικη πολιτικη καταπιεση πισω απο την γκρινια αλλα δεν αντεχω το Ξανθοπουλος-συναντα-πολιτικη στυλ.

  Την μανια του με παλαιοτερους πολιτισμους την εχει ο Ελληναρας επειδη δεν μπορει να δημιουργησει νεο πολιτισμο. Το μονο που νοιαζει τον Ελληναρα ειναι να ειναι μελος του «προλεταριου εθνους» μας, διαρκως καταπιεσμενος και «λαικοφρων» αλλα και πλουσιος με γεματο στομαχι, γιατι το νηστικο σκυλι δεν κλαψουριζει στον Αυτια το πρωι, στον βουλευτη το μεσημερι και στα σκυλαδικα το βραδυ…

  Αυτην την υποκουλτουρα της εθνικης κλαψας και του ραγιαδιλικιου που την υιοθετουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι πολιτικοι χωροι του κυριου ρευματος στην Ελλαδα ειναι η καταρα του Ελληνα. Η αναγκη του να ειναι προνομιουχος και «καταπιεσμενος» ταυτοχρονα…

  Την ειχαμε αναλυσει αυτην την ψυχοπαθεια νομιζω ομαδεωνα ε;

 44. Ντέννις,
  Ε, ναι. Πρόκειται περί ψυχοπάθειας, αναμφίβολα…

  Μια ψυχοπάθεια που δεν έχει απαραίτητα σχέση με φασισμό ή κάποια ιδεολογία, απλώς… η εκάστοτε ιδεολογία είναι μάλλον ΜΕΣΟ για την καλλιέργεια και εξάπλωση αυτής της (μαζικής) ψυχασθένειας.

  Και όταν η ψυχασθένεια αυτή κυριεύσει πολλά άτομα μαζί, που σχηματίζουν «κυριαρχούσες κλίκες» τότε ολόκληρα κινήματα ή οργανωμένες ομάδες παραλογίζονται ομαδικά.
  Αυτός ο ομαδικός παραλογισμός εντείνεται και στο διαδίκτυο ακόμη περισσότερο.
  Π.χ. η «κυριαρχούσα ομάδα» σε συζήτηση του ΥΣΕΕ (Υπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών) η οποία… ΑΝ εξαιρέσουμε τον ίδιο το Ρασιά είναι ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ για τα μπάζα, εδώ:
  http://theasis.gr/agora/viewtopic.php?p=5208&sid=36be2f288158a431fd9b446d0fc30c2b#5208
  η οποία αποτελεί «απάντηση» στο ποστ του Jungle Report εδώ
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html
  …όπου αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή τα σχόλια, π.χ. αυτό:
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145272
  (της Crafty Chinstrap Tango)
  ή αυτό εδώ το δικό μου:
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145381

 45. @Χάρη και @Ντέννις

  Περί ιντερνετικής ψυχοπάθειας, τώρα… (η οποία είναι ιδιάζουσα σε μορφή και ίσως η Χάρη δεν την ξέρει καλά ακόμη)….
  ΟΛΟΙ οι σχολιαστές που μπούκαραν στο Jungle Report, εκ μέρους του ΥΣΕΕ, ήταν… «γειά σας». Ενας από αυτούς, πιο σοβαρός και λιγότερο υβριστικός γενικά, έκανε το εξής απίστευτο: «Τεκμηρίωσε» το ότι «ο Ντε Μπενουά δεν είναι φασίστας», δίνοντας δύο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ λινκ με αυτόν, στο σχόλιο εδώ:

  …Σε αυτό τον σύνδεσμο είναι κάτι που έγραψε παλιά ο αγαπητός κ. Γιώργος Πίττας
  http://www.toxolyros.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22860&Itemid=1016

  Να και ακόμα ένα του κ. Βλάσση Ρασσιά
  http://www.theasis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86:2008-10-06-19-14-42&catid=37:2008-09-04-20-07-55&Itemid=2
  Πάντως έτσι για το γιαγαμοτο , το ΚΚ Γαλλίας είχε ταχθεί υπέρ του πολέμου στην Αλγερία … μαρτυρία ενός «άλλου» ελληνιστή του Ζαν Πιερ Βερνάν , κατακόκκινου αυτή την φορά !!!!!

  Φιλιά στην μούρη
  xelidonismata | 08.12.09 – 6:07 pm | #

  Ω, ναι, μόνο που…. (όπως εξήγησα αργότερα)…

  @xelidonismata
  Αν και με κάλυψαν οι εξηγήσεις άλλων (με τους οποίους δεν αποτελώ καν παρέα αλλά απλός διαδικτυακός γνωστός εντελώς ανεξάρτητος – που δεν ανήκει και σε κανένα κόμμα)…
  …πρώτα-πρώτα νομίζω ότι ουδείς εδώ σας χρωστάει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ εξήγηση. Η _τόσο_ μεγάλη ευθιξία σας, μην τυχόν και ο κόσμος σας χαρακτηρίσει φασίστες είναι πρόδηλη αλλά επίσης ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ -αν εξαιρέσουμε τις συκοφαντίες και την απίστευτη παράνοια που δημιούργησε.

  Αν ήθελα πράγματι να συκοφαντήσω τον κ. Ρασιά ή το κίνημά σας, δεν θα του έγραφα την μίνι-επιστολή 5 σημείων που είδατε πριν. Ισα-ίσα θεωρώ τον εαυτό μου συναγωνιστή σας, κατά του δογματικού χριστιανισμού, και κατά όλων αυτών που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν να τσουβαλιάσουν το κίνημά σας, ενώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανησυχώ να ΜΗ γίνει αυτό.

  Και ανησυχώ ΑΚΟΜΗ διότι η τακτική της αμυντικής ΑΡΝΗΣΗΣ (Denial) που -αποδεδειγμένα- χρησιμοποιήθηκε από κάθε μέλος του ΥΣΕΕ που μίλησε εδώ (μαζί με το μπαράζ συκοφαντιών κατά του μπλογκ) είναι λάθος από τη φύση της. Κι εσείς δυστυχώς τα ΙΔΙΑ κάνετε: Π.χ. ο πρώτος σύνδεσμος που δώσατε στο ωραίο άρθρο του κ. Πίττα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝ τον Ντε Μπενουά!!!!
  [….]
  ….ΜΟΛΙΣ μπήκα και στο ΔΕΥΤΕΡΟ λινκ που έδωσε ο «χελιδονίσματα» (τον οποίο από τώρα και στο εξής θα λέω… «3 πουλάκια κάθονταν»)…
  …Και έκανα ΑΜΕΣΩΣ αναζήτηση με τα string «Μπεν» και «Ben» (μπας και βρω κάτι για τον De Benoist / Ντε Μπενουά). ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ παρά μόνο διάβασα διεξοδικά κάτι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ με το θέμα θέσεις του κ. Ρασιά, τον οποίο -ατυχώς- έχω να διαβάσω περίπου 10 χρόνια κι έχασα φάσεις. Επιδίδεται σε μία ακατάσχετη λυσσαλέα επίθεση κατά όσων (δυτικών κλπ) αμφισβητούν την Ελληνικότητα των Ελλήνων (άσχετο θέμα, θα το σχολιάσω μελλοντικά)…
  […]

  Δείτε τώρα ΠΩΣ το μυαλό ενός… πυροβολημένου διαστρεβλώνει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ακόμη και τα πιο συμβιβαστικά λόγια άλλων. Εγώ είπα στον πυροβολημένο «Απαγίδευτο»:

  «ΠΑΨΕ να… δημιουργείς εχθρούς. Εγώ το Ρασιά τον θεωρώ ΦΙΛΟ. Και ευελπιστώ να κατανοήσει ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΔΩ…»

  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145364

  Κι ο άλλος απάντησε

  «Δεν νομίζω ότι θα χάνει χρόνο ο Ρασσιάς να διαβάζει όλες αυτές τις μαλακίες που γράφετε. Αφού λές ότι είναι φίλος σου, γιατί δεν επικοινωνείτε μαζί του για εξηγήσεις αλλά αντι αυτού χώνεστε ολοένα και περισσότερο στα σκατά;…

  Κοντολογίς, η φράση «εγώ το Ρασιά τον θεωρώ ΦΙΛΟ», διαστρεβλώθηκε στο «αφού (λες ότι) είναι φίλος σου, γιατί δεν…»

  Κατόπιν όλων αυτών… στην «ουρά μελλοντικών ποστ» (αυτού του blog) μπαίνει και η… συλλογική παράνοια αυτής της… πυροβολημένης παρέας, που (ως φαίνεται) κυριαρχεί στο ΥΣΕΕ, καθώς επίσης μπαίνει -φυσικά- και η κριτική στον Ντε Μπενουά…

  ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι «φασίστες».
  ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ και επικίνδυνοι συκοφάντες παρανοϊκοί είναι…
  (και για την «ταμπακιέρα» = πολιτικές απόψεις του Ντε Μπενουά… τουμπεκιστάν).

 46. @ Dennis ούτε εγώ είμαι ειδική να μην παρεξηγηθώ κιόλας… Αλλά το «σύνδρομο Μάρθα Βούρτση» πάντως σαν διατύπωση πολύ μ’ αρέσει … όποιος κι αν το πρωτόγραψε…
  (Και άλλα που είπες τα βρήκα εύστοχα, δεν πρόλαβα να γράψω και πολλά – και οι ρωμαίοι σίγουρα δεν «μεταλλάχτηκαν» καθόλου σε έλληνες όση «ελληνική κουλτούρα» και να πήραν : τήν προσάρμοσαν απλώς στη νοοτροπία τους, όπως γίνεται πάντα δλδ, – κι όπως είχαν κάνει και οι έλληνες παλιότερα με τους αιγύπτιους και λοιπούς…)

  @ ομαδεώνα είμαι σίγουρα πολύ καινούργια και το ξέρουμε κι οι δυο, και το ζήτημα είναι ότι δεν έχω και όσο χρόνο θα’θελα για να ψάξω μερικές συζητήσεις λίγο περισσότερο. Πάντως θαυμάζω την υπομονή σου, να μπλέκεις σε συζητήσεις με πολύ ακατάλληλους ανθρώπους (όπως δλδ τα συμπεραίνω από τα λίγα εδώ, γιατι σπανίως πάω στους άλλους εκεί) γιατί, μια και αυτή η ψυχοπάθεια τής ελληνοϋστερίας, είναι όπως λέει κι ο Ντένις γενικότερο χαρακτηριστικό στη χώρα, θα’ταν περίεργο να λείπει κι απ’ το νετ – συνεπώς χρειάζεται ψυχραιμία…
  Όσο για τήν περίπτωση τού «άσχετου» και την «τεκμηρίωσή» του ανάλογα με το τι είχε πει το ΚΚ γαλλίας, το ‘χω προσέξει ότι τα άτομα που’χουν απλώς ένα πασάλειμα μόρφωσης κάνουν τέτοιες απλουστεύσεις – και συνήθως έχουν ένα παράδειγμα και το κοπανάνε … Ο Ζαν-Πιερ Βερνάν που αναφέρει ας πούμε ο τύπος με τις χελιδονοφωλιές δεν ήταν και κάνας «κατακόκκινος» όπως λέει, απλώς ένας (τίμιος) αριστερός αρχαιοελληνιστής και ανθρωπολόγος ήταν ο άνθρωπος… Και ο συνεργάτης του Πιερ-Βιντάλ Νακέ ήταν κι αυτός αριστερός και κατά του πολέμου στην αλγερία χωρίς να είναι συγχρόνως κολλημένος με τις απόψεις του κκγ, άλλωστε στη γαλλία ήταν συνηθισμένο οι αριστεροί άνθρωποι και όντως σκεπτόμενοι να είναι, και να αμφισβητούν το κκ τους…

 47. Χάρη καλημέρα.
  Το “σύνδρομο Μάρθα Βούρτση” είναι όντως ™ Heretic, ενός μπλόγκερ που απειλήθηκε με θάνατο και με βιασμό μιας φίλης του (από τους νεο-ναζί με τους οποίους τσακωθήκαμε… μαζί). Eγινε διαδικτυακός φίλος μετά από πολλές συζητήσεις. Αν είμασταν… ζώα όπως κάποιοι άαααλλοι, μπορεί και να είχαμε τσακωθεί και να μη γινόταν αυτό. Ομως έχει αρετές και σωστές ιδέες που όπως βλέπεις αναγνωρίζονται γενναιόδωρα! 🙂

  Τώρα… το ότι μπλέκω σε συζητήσεις με ακατάλληλα άτομα, όπως λες, είναι όντως ελάττωμα που έχω, διότι… πάντα ελπίζω σε επιτυχή επικοινωνία – και δίνω πολλές ευκαιρίες στους άλλους.

  Αν κι αυτό πρέπει να το περιορίσω, παρόλ’ αυτά… δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε το διάλογο με «ακατάλληλα άτομα», διότι (1) θα τον επιδιώξουν αυτοί ή θα μας λασπώσουν πρώτοι και (2) διότι μέσα από το διάλογο τεκμηριώνονται σωστά (ή καλύτερα) οι απόψεις κι οι ιδέες.

  Πάει πια η εποχή των ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ. Ο μονόλογος επιτρέπεται (κατ’ εξαίρεσιν) μόνο για… διδασκαλία επιστημών, όχι για να στηρίξει ιδέες και απόψεις.
  Δες το κι αλλιώς, Χάρη:
  Από τη στιγμή που ένα blog κριτικάρει οποιονδήποτε ΚΑΙ (του) επιτρέπει τον αντίλογο, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ προκύπτει διάλογος.

  ΔΕΝ είναι πλέον εφικτό να αποφευχθεί ο διάλογος (με όλα τα καλά του, και τα κακά του)… εκτός αν επικρατήσει η ανελευθερία (έκφρασης των ΑΛΛΩΝ). Ακόμη κι αν καθένας γράφει μόνο άρθρα και δεν κάνει ζωντανό διάλογο, αυτός θα προκύψει (π.χ. κάπου αλλού) ενώ η ανταλλαγή άρθρων (με λινκ από το ένα στο άλλο) είναι διάλογος, έτσι κι αλλιώς. (Π.χ. ο διάλογος του Ζίζεκ με εκείνο τον τυπο που τον συκοφάντησε σαν «αντισημίτη» – έγινε με άρθρα και λινκ).
  -Για τα πλεονεκτήματα του ιντερνετικού διαλόγου: http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145435

  Τώρα… το «επιχείρημα» ότι ο Ντε Μπενουά «δεν ήταν ακροδεξιός» επειδή και το ΚΚ Γαλλίας ήταν υπέρ του πολέμου της Αλγερίας, είναι αστείο από πολλές απόψεις. Κατ’ αρχήν… ο Ντε Μπενουα (είδα ότι) είχε ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ με πολλούς ακροδεξιούς που ήταν υπέρ του πολέμου της Αλγερίας. Δεν ήταν ΑΠΛΩΣ «υπέρ».
  Αλλά… και οι λόγοι που το ΚΚΓ «ήταν υπέρ», δεν ήταν οι ίδιοι, ήταν -κυρίως- η παρανόηση του ΚΚΓ ότι κρύβονταν φασίστες ή ναζιστές στην άλλη πλευρά (αν θυμάμαι καλά – θα το ξαναψάξω όμως)….

  Ενα πρόβλημα με τον Ντε Μπενουα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το γεγονός ότι υπάρχουν ΚΑΙ κομμουνιστές που προσχώρησαν στην κίνησή του (λίγοι βέβαια).
  ΤΙ άλλο, πιο φυσικό, για ένα «νέου τύπου» ακροδεξιό κινημα της «Τρίτης Θέσης», δηλαδή… Εθνικο-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κυριολεκτικά?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position

  Πάντως… ο Alain de Benoist μου φαίνεται ακόμη πιο δεξιός από τους Εθνικο-μπολσεβίκους και το Μαύρο Κρίνο, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία για το γεγονός της ακρο-δεξιο-σύνης του) είναι συντριπτικά. Τέλος, η Wikipedia ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ποτέ ΤΟΣΟ κραυγαλέα λάθη στα λήμματά της, δηλαδή Ποτέ δεν διαπιστώθηκε να αναφέρει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ κάποιον σαν φασίστα ή ακροδεξιό. Τα λήμματά της παράθεσα κι εδώ: http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html#145404
  (Πολλοί άνθρωποι ΔΕΝ κατανοούν ΠΟΣΟ σημαντική είναι η Wikipedia, ΠΑΡΟΛΑ τα σποραδικά λάθη της, τα οποία όμως… διορθώνονται ακατάπαυστα, ενώ ποτέ δεν είναι ΤΟΣΟ μεγάλα όπως αυτό που είπα. Μεγάλο πρόβλημα όμως έχουν οι ΜΗ-αγγλικές εκδόσεις της, όπως η Ελληνική Βικιπαίδεια που ΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ λάθη . Μερικά τα τεκμηρίωσα στο (ποστ για τη Srebrenica, παράρτημα 3), η «Μακεδονική Βικιπαίδεια«, κ.ά.).

 48. Υ.Γ.
  Τα σαγηνευτικά «εσωτερικά διδάγματα» του Alain De Benoist, αφού δοξάστηκαν ως χαρμόσυνο… Θρησκευτικό Δόγμα από τον ρηξικέλευθο πολυθεϊστή Βλάση Ρασιά…
  http://www.rassias.gr/HEC3.html
  …έγιναν ΜΕΣΟ προώθησης ακροδεξιάς πολιτικής σε Ελληνικά ΜΜΕ, όπως στο άρθρο του κ. Χανιώτη, εδώ
  http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2835:2009-11-07-16-01-24&catid=99:2008-10-17-07-35-43&Itemid=286
  (με μια πρώτη προσπάθεια ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ εδώ).

  …και τελικά διείσδυσαν ΑΚΟΜΗ και σε αριστερούς χώρους όπως το μπλογκ Ροϊδη, εδώ
  http://roides.wordpress.com/2009/11/06/6nov09/#comment-21402
  …όπου ερωτά ο κ. Σταύρος Βασδέκης:

  «Παρ’ όλ’ αυτά με βασανίζει το εξής ερώτημα: υπάρχει άραγε προοπτική και δυνατότητα να υπερβούμε αυτόν τον διαχωρισμό – ο οποίος προκαλεί αναμφίβολα και διχασμό στην πράξη – που λέγεται Αριστερά και δεξιά τοποθέτηση και πράξη;»

  Εεεε… η απάντησή μου στον κ. Βασδέκη είναι:
  -Να… ΜΗ σας βασανίζουν ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ και ΑΠΑΝΤΗΜΕΝΑ ερωτήματα.
  ΑΡΚΕΤΑ κράτησε, αυτό το… Ελληνικό πανηγύρι του «τρίτου δρόμου«!
  (γουατέβερ δατ μηνς… 🙂 )

  Η «Τρίτη Θέση» ™ ΗΔΗ υπάρχει και αποτελεί ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ κίνημα, το οποίο αναγνωρίζει μάλιστα τον De Benoist (όπως τον Julius Evola, κ.ά.) ως πνευματικούς πατέρες ή μέντορές του:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Third_Position

  Επομένως… ΜΗ συγχέουμε την υπαρκτή ανάγκη για ξεπέρασμα των ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΩΝ ή των ΛΑΘΩΝ της Αριστεράς με την ΑΠΑΤΗΛΗ (και κατ’ εμέ άχρηστη) «ανάγκη» για «ξεπέρασμα του διχασμού Αριστεράς και Δεξιάς», η οποία οδηγεί με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ακρίβεια στον «φαιοκόκκινο Εθνικο-Σοσιαλισμό», ΕΣΤΩ και πασπαλισμένο με… Μυστικιστική Σαντιγύ, ή σερβιρισμένο με… Chocolat Viennois και… De Benoist! 🙂

 49. «την ΑΠΑΤΗΛΗ (κατ’ εμέ άχρηστη) ανάγκη για «ξεπέρασμα του διχασμού Αριστεράς και Δεξιάς» η οποία οδηγεί με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ακρίβεια στον “φαικόκκινο εθνικο-σοσιαλισμό”»

  Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω εδω: 1) Αμα καποιος παρει τα υπερλαικιστικα και αυταρχικοτερα στοιχεια απο την Δεξια και την Αριστερα, ωστε να ξεφυγει τον «διχασμο Δεξιας και Αριστερας» ε φυσικο ειναι να ακολουθησει φαιοκοκκινη αμμοθυελλα. Λογικη ακολουθια. 2) Τελος παντως ο διχασμος «δεξιας-αριστερας» καλο θα ηταν να επελθει οχι επειδη οι ακροδεξιοι και οι κομμουνιστες αγκαλιστα τρεμουν μην τους σαρωσει η παγκοσμιοποιηση, αλλα επειδη δεν πρεπει να ξεχναμε οτι «Αριστερα και Δεξια» οντας πολιτικες παραταξεις υπερασπιζονται συμφεροντα, οσο και αν δεν θελουμε να το βλεπουμε. Οι δογματισμοι της Αριστερας και της Δεξιας υπαρχουν για συγκεκριμενων λογους (τοσο λογω πολιτικα θεολογικων διαφορων οσο λογω συμφεροντολογικων). Μακαρι οι πολιτικες παραταξεις να αλλαζαν απλα με το χεσιμο που τους ριχνουν ενιοτε τα σκεπτομενα μελη τους, αλλα δεν ειναι και το πιο συχνο φαινομενο. Βεβαια θεωρω
  οτι η Αριστερα στην Ελλαδα εχει μεγαλυτερη δυνατοτητα αφυπνισης λογω «πλεονασματικου ανθρωπινου κεφαλαιου», εν αντιθεσει με το υπεραυταρχικο διανοητικα νεκρο πλεμπαριο της Δεξιας. Δυστυχως ομως και η Αριστερα συχνα διαμορφωνει μια εξισου νοητικα συντηριτικη πνευματικη «αριστοκρατια» που την εμποδιζει να παει μπροστα… Το κυριοτερο προβλημα ειναι πολυ συχνα ορθολογικοι αυτοπροσδιοριζομενοι αριστεροι και δεξιοι εχουν κοινα συμφεροντα και οχι μονο οι καραμπελο-ντε-Μπενουαδες παλαβοι. Και η ολο το «πολεμικο κλιμα» που το διπολο Δεξια-Αριστερα φερνει δεν βοηθα παντα… Το να λεμε οτι οποιος σκεφτεται περα απο Δεξια και Αριστερα ειναι απαραιτητα φαιοκοκκινος φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι ειναι λαθος αρα υποθετω ειναι θεμα διατυπωσης, και της συγκεκριμενης συνθεσης «Δεξιας-Αριστερας» που επιχειρει η «Τριτη Θεση»

 50. Dennis
  ΔΕΚΤΗ η ένσταση…
  Απομένει να βρεθεί ΣΩΣΤΗ απάντηση στο εξής ερώτημα:

  -Υπάρχει άραγε ξεπέρασμα του διπόλου Αριστερά-Δεξιά που να ΜΗΝ οδηγεί στο φαιο-κόκκινο κάποιας Τρίτης Θέσης? – και ποιό είναι αυτό? Και σε ΤΙ διαφέρει από φαιοκόκκινες «λύσεις»?
  ________
  Υ.Γ.
  Προσωπικά εξακολουθώ να ΜΗ βλέπω ανάγκη για «ξεπέρασμα του διπόλου», διότι…
  1) Πολλά που θεωρούνται «δεξιά» ή έστω «μη-αριστερά» χαρακτηριστικά, για μένα (κ.ά.) είναι αριστερά. Π.χ. η συναιτεριστική δραστηριότητα, εφόσον μειώνει τις ανισότητες, είναι θεμελιωδώς αριστερή, ΟΣΟ κι αν ΦΑΙΝΕΤΑΙ να έχει δεξιά στοιχεία.
  2) Πολλά που θεωρούνται «αριστερά» χαρακτηριστικά, στην πραγματικότητα είναι είτε δεξιά, είτε φαιοκόκκινα. Π.χ. ο σεπαρατισμός και «εθνοπλουραλισμός«, που πρεσβεύει ο Ντε Μπενουά, αλλά αρέσει και σε δικούς μας «αριστερούς πατριώτες» (πολύ κακώς…) -εκείνους που «μάχονται τη Νέα Τάξη και την Παγκοσμιοποίηση» (my ass).

  Με έναν λογικά συνεπή (επαν-)ορισμό της Αριστεράς και της Δεξιάς, πιστεύω ότι ΔΕΝ χρειάζεται πουθενά υιοθέτηση δεξιών συστατικών. Αυτό ειναι προσωπική κρίση όμως, και… δέχομαι την ένστασή σου, θέτοντας και το προηγούμενο ερώτημα…

 51. ΕΠΑΝΟΡΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  -Ο,τιδήποτε θέτει υπεράνω όλων τον Ανθρωπισμό και τη Φύση (με προτεραιότητα στον Ανθρωπισμό, αλλά όχι σε δυσαρμονία με τη Φύση).

  -Ο,τιδήποτε αποτελεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δικαιοσύνη (αλλά όχι τυπική).

  -Ο,τιδήποτε προάγει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αλλά ΟΧΙ σε βάρος άλλων.

  -Ο,τιδήποτε αυξάνει τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (αλλά όχι δημιουργώντας… μια κατώτερη τάξη τεχνητών… βλακών).

  -Ο,τιδήποτε αυξάνει τις δυνατότητές μας και μειώνει τις ανισότητες, αλλά χωρίς να προσθέτει προβλήματα.

  (ΠΟΛΥ στοιχειωδώς… και… ερασιτεχνικά, αυτά) 🙂

  (δείτε έναν άλλον επανορισμό της Αριστεράς, στο σχόλιο ΕΔΩ).

  -Eννοείται ότι το ΠΩΣ ορίζουν ή διαμορφώνουν την Αριστερά και τη Δεξιά ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ πολιτικά κόμματα ή ξοφλημένα κινήματα, το θεωρώ… σκουπιδαριό της Ιστορίας, ανάξιο υιοθέτησης από τις επόμενες γενιές. Φυσικά… μπορεί αυτές οι γενιές να επαναλάβουν τα ίδια λάθη, όμως… ΔΕΝ είμαι ταμίας του Ιερού Ταμείου που… επιστρέφει τα ρέστα! 🙂

 52. Αυτο που μπερδευει τα πραγματα ειναι οτι σχεδον ολη η Δυτικη πολιτικη κληρονομια ειναι αριστερη στις ριζες – ακομη και ο εθνικισμος καποτε ηταν επαναστατικη ιδεολογια (αρα «αριστερη» με εναν τροπο). Το προβλημα με την «αριστερα» απο οτι εχω καταλαβει εντοπιζεται σε αυτο το ρητου: Ο συντηριτισμος του σημερα ειναι ο φιλελευθερισμος του χθες και ο ριζοσπαστισμος του προχθες. Καθε «δεξια» ιδεολογια ειναι μια προοδευτικη ιδεολογια του χθες σε γεριατρικη φαση. Αυτο οφειλεται στην ανθρωπινη φυση. Η καθε πολιτικη ιδεολογια αποτελουταν σε μεγαλο βαθμο απο ανθρωπους που καλυπταν τον αυταρχισμο τους (δεξιο στοιχειο) με μια ιδεαλιστικη «γυαλιστερη επιφανεια» (αριστερο στοιχειο). Οσο μια ιδεολογια αποκτα δυναμη και γηρασκει πνευματικα η αριστερη «γυαλαδα» φευγει και μενει ο αυταρχικος δεξιος πυρηνας. Τωρα καταλαβαινω περισσοτερο απο ποτε οτι ο καλυτερος τροπος για να ασκησεις ουσιαστικη κριτικη στην αριστερα ειναι η γνωση αυτης της αληθειας. Συμβαινει το εξης: (1) η αριστερα λογω του υπερβαλλοντος ιδεαλισμου της συχνα προτεινει μη-ρεαλιστικες ιδεες (2) Η ηγεμονουσα ταξη ξεροντας οτι αυτες οι ιδεες ειναι συχνα ασαφεις και ανεφικτες μπορει να τις μανιπιουλαρει σοφιστικα ωστε να εξυπηρετησει τα συμφεροντα της. (3) Τα ιδανικα της αριστερας δεν πραγματοποιουνται ακομη και απο αριστερες κυβερνησεις, λογω της ανεδαφικοτητας μεν λογω της υπαρξης μιας δομης ηγεμονιας που δημιουργει αντιφασεις δε. (4) ως αποτελεσμα του (3) η αριστερα βλεποντας οτι απετυχε σε αυτο το σταδιο βαζει ακομη πιο ανεδαφικους στοχους με καθε γενια, ενω οι παλαιοτερης γενιας αριστερες ιδεες που εχουν αναρριχθει σε δυναμη γινονται συντηριτικες. (5) πηγαινετε στο (2) και ακολουθηστε τα βηματα ad infinitum.

  Λοιπον για να κλεισω ο μονος τροπος για να σπασει ο φαυλος κυκλος ειναι να 1) διατυπωσουμε τους πολιτικους ορους σωστα ωστε να μην υπαρχει καμια ασυνεπεια στις ιδεες (οπως η «επιβολη ισοτητας» μεσω αυταρχικων θεσμων 2) Να διαπισυωσουμε τι βελτιωνει την ανθρωπινη κοινωνικη ζωη και να το εφαρμοζουμε ως προοδευτικο με την ουσιαστικη εννοια της λεξης 3) Μην αφηνουμε τον ιδεαλισμο μας να μας κρυβει τα σκοτεινα στοιχεια της ανθρωπινης φυσης. Και πολλα αλλα…

 53. «-Υπάρχει άραγε ξεπέρασμα του διπόλου Αριστερά-Δεξιά που να ΜΗΝ οδηγεί στο φαιο-κόκκινο κάποιας Τρίτης Θέσης? – και ποιό είναι αυτό? Και σε ΤΙ διαφέρει από φαιοκόκκινες “λύσεις”?»

  Πρεπει απλα το διπολο προοδευτικος-αντιδραστικος να αλλαξει ωστε να αντιπροσωπευει μια πραγματικη δυναμικη μονοπωλιακης εξουσιας και αντι-εξουσιας. Σε εναν κοσμο που ο Σταλιν και ο Ομπαμιας θεωρουνται αριστεροι τοτε ο ορος ειτε 1) ειναι αοριστος και δεν μπορει να περιγραψει την πραγματικοτητα σωστα 2) εχει διεστραφει λογω πολιτικης προπαγανδας.
  ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν τετοιοι διαχωρισμοι μεταξυ αντιπαλων παραταξεων. Αν «αριστερα και δεξια ολοι μαζι» σημαινει «τα προβατα χορευουν πλαι πλαι με τους λυκους», τοτε προφανως δεν εχει νοημα η αριστεροδεξια ενωση. Το θεμα ειναι ομως μπορει να επανοριστει η αριστερα (και οχι μονο αυτος ο ορος. Αναφερομαι σε σχεδον καθε εννοια που χρησιμοποιειται στην πολιτικη διαμαχη) οταν αυτοι που κατεχουν τα μεγαλα μιντια οριζουν οτι θελουν οπως θελουν; Απο την στιγμη που το προβατο ο «πολιτης»-υπηκοος που θα καταπιει αμασητο οτι σκατο το ταισουν, τοτε οτι και να λεμε δυστυχως μενει μεταξυ μας.

 54. Omadeon, Dennis (καλησπέρα) μ’ ενδιαφέρει πολύ η συζήτησή σας γι’ αυτό θα ξανάρθω, επειδή τώρα δεν μπορώ ν’ αφιερώσω τον χρόνο που θέλω. Μόνο ένα τώρα : Ομαδεώνα δεν μίλησα ποτέ για την χρησιμότητα τών μονολόγων (αν και αυτοί έχουν μερικές φορές χρησιμότητα, αλλά όχι στο νετ σίγουρα…στο οποίο δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να υπάρξει μονόλογος όπως πολύ καλά το λες…). Απλώς έχω καταλήξει ότι μερικοί άνθρωποι δεν πείθονται για τίποτε άλλο από αυτό στο οποίο έχουν εκ τών προτέρων καταλήξει, ακόμα κι αν τούς πέσει ο ουρανός στο κεφάλι : αν θεωρούν δλδ ότι μόνο με την συγκεκριμμένη (αδιάφορο ποια) πίστη τους – και μόνο μ’ αυτήν – μπορούν να ζήσουν, θα σού πουν ή ότι δεν υπάρχει ουρανός ή ότι δεν υπάρχει κεφάλι…

  Από κει και πέρα, πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όταν τσακωνόμαστε, όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται αυτό…Όχι για λόγους ευπρέπειας, για λόγους τής δικιάς μας – ψυχικής ας πούμε – ηρεμίας. Δεν είμαι ιδιαίτερα ψύχραιμη τού λόγου μου, γι’ αυτό ξέρω τι λέω 😆

  Θα επανέλθω μόλις μπορέσω γιατί κι ο Ντένις είπε ενδιαφέροντα 🙂

 55. Χάρη, συμφωνώ…
  Απλώς π.χ. οι φανατικοί που μπήκαν στο άλλο blog ήταν κατά κάποιον τρόπο αναπόφευκτο να μιλήσουν όπως μίλησαν. Και να μη τους έδιναν το λόγο, θα μιλούσαν (όπως έγινε) στο δικό τους χώρο. Δεν πείθονται για τίποτα, κι έτσι και τους απέκλειαν θα το χρησιμοποιούσαν σαν διαμαρτυρία ότι τους λογοκρίνουν…

  Κατά τα άλλα έχεις δίκιο στα περί ψυχραιμίας. Ισως είχα καταλάβει όσα είπες λίγο λάθος.
  ___________
  Περί Ντε Μπενουά (πάααλι)…
  Εκπλήσσομαι με την εκτενέστατη διάδοση και αποδοχή που έχουν οι ιδέες του στην Ελλάδα. Ισως συνετέλεσε και ο Βλάσης Ρασιάς σε αυτό το φαινόμενο…

  Και -στην τελική- ΔΕΝ βλέπω ΓΙΑΤΙ πρέπει να στηριχτεί κανείς στον Ντε Μπενουά τη στιγμή που υπάρχουν τόσες άλλες πηγές αυτογνωσίας και φιλοσοφίας που καλύπτουν με το παραπάνω τις ιδέες του (όσες είναι σωστές και δεν εφάπτονται πολιτικών απόψεων). Π.χ. στο κείμενο εδώ
  http://www.etad.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=92:q-q-&catid=46:2008-11-16-00-59-56&Itemid=14
  Ενας σκεπτόμενος γυμναστής αναφέρεται σε πολλές πηγές, εξηγώντας πολλά ενδιαφέροντα πράματα και… ξαφνικά, κάποια στιγμή αναφέρεται στον Ντε Μπενουά.

 56. Ο Ντε Μπενουά συζητιέται με ΠΟΛΥ πάθος και στα φόρουμ του ΛΑ.ΟΣ:
  http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?p=113490&sid=80253ad250eeba58dc65dbf68765083c#p113490
  …όπου αναφέρεται ότι

  Η ριζοσπαστικη η και Νεα Δεξια δεν εχει σχεση με την ακροδεξια. Ενας απο τους εκφραστες της με πλουσιο συγγραφικο εργο ειναι ο Αλαιν Ντε Μπενουα…
  Οσον αφορα τον πολιτικο φορεα με τον οποιο εκφραζεται στην Ευρωπη αλλα και σε αλλες χωρες του εξωτερικου μπορεις να ριξεις μια ματια και εδω:
  http://www.new-right.org/

  (Ω ναι, καλάαα… και ο Καρατζαφύρερ «δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά»! :mrgreen: )
  …και επίσης:

  Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνεται στο άρθρο του Αλέν ντε Μπενουά «Εναντίον όλων των ρατσισμών" από τη συλλογική έκδοση της GRECE «Δέκα χρόνια πολιτισμικού αγώνα για μια αναγέννηση» (Παρίσι 1977):

  «Είμαι εναντίον των διακρίσεων, υποστηρίζω την αποαποικιοποίηση, και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Όμως υπό έναν όρο: ότι σ’ αυτό τον κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν είναι κανείς εναντίον της αποικιοκρατίας, τότε πρέπει να υποστηρίζει την αμοιβαία αποαποικιοποίηση, δηλαδή να είναι εναντίον όλων των μορφών αποικιοκρατίας: τη στρατηγική, την οικονομική, την πολιτισμική, την καλλιτεχνική, κλπ. Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάποιου να υποστηρίζει την Black Power, υπό τον όρο όμως να αναγνωρίζει και την White Power, τη Yellow Power και τη Red Power. Πάνω απ’ όλα είμαι δύσπιστος απέναντι σε κάθε μονόπλευρη στάση: πρόκειται για το υπ. αριθμόν 1 σημάδι του στρατευμένου πνεύματος, με τη χειρότερη έννοια του όρου. Διότι σήμερα αντιμετωπίζουμε ορισμένες παράδοξες καταστάσεις. Βλέπουμε ιδεολόγους να υποστηρίζουν το σεβασμό όλων των φυλών. Εκτός από μιας: της δικής μας (η οποία, επί τη ευκαιρία, είναι και δική τους). Αναφέρθηκα πιο πάνω στην αλλοφυλοφοβία. Εδώ πρέπει να μιλήσουμε για την αλλοφυλομανία: πρόκειται για μια ακόμα παθολογική παρέκκλιση, με χαρακτήρα λίγο ως πολύ μαζοχιστικό. Όπως γράφει ο κ. Ρεϊμόν Ριγιέ, εφόσον καταγγέλλουμε -και δικαίως- τις εθνοκτονίες των πρωτογόνων από τους Ευρωπαίους, δεν πρέπει να απαγορεύουμε στους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τις δικές τους εθνότητες. Από την πλευρά τους, οι ηγέτες των εβραϊκών κοινοτήτων δεν παύουν να επαναλαμβάνουν ότι δύο κίνδυνοι τους απειλούσαν σε όλη την ιστορία τους: τα πογκρόμ και η αφομοίωση. Η προειδοποίησή τους αξίζει να εισακουστεί. Την τρέφει μια σοφία που έρχεται από μακριά. Ας διακηρύξουμε λοιπόν το δικαίωμα των λαών να είναι ο εαυτός τους, να αγγίζουν την πληρότητά τους, εναντίον κάθε παγκοσμιότητας και κάθε ρατσισμού.»

  Ω, ναι, ΟΛΑ είναι… ΣΧΕΔΟΝ σωστά. Μόνο που… ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Π.χ. καλλιεργώντας τον ΣΕΠΑΡΑΤΙΣΜΟ και τον «εθνοπλουραλισμό« (που είναι οι κρυμμένες ακρότητες πίσω από τα όμορφα λόγια του Ντε Μπενουά περί «δικαιώματος των λαών να είναι ο εαυτός τους»)… αναμένεται π.χ. να ΜΗ ελπίζουμε πλέον καθόλου την ενσωμάτωση δύσκολων μεταναστευτικών ομάδων όπως οι μουσουλμάνοι, καθώς -στο όνομα του «σεβασμού του δικαιώματός τους να είναι ο εαυτός τους»ΟΧΙ ΜΟΝΟ θα γεμίσει η Ευρώπη μιναρέδες αλλά ΚΑΙ μπούρκες ΚΑΙ θα αναγκαστεί να αποδεχτεί την επιβολή της Σαρία σε ορισμένες περιοχές της…
  εκτός αν ο Ντε Μπενουά εννοεί πως όοολοι αυτοί θα πρέπει να… πάρουν τον μπούλο, να εκδιωχθούν μακρυά ώστε εμείς οι Λευκοί να πάρουμε τα ηνία. ΚΑΙ οι δύο αυτές εκδοχές είναι ΛΑΘΟΣ.

  Ετερο-προσδιορισμένη, λοιπόν, από την ακραία Πολιτική Ορθότητα (την οποία αντιμάχεται)… η πολιτική φιλοσοφία του Ντε Μπενουά αποτελεί ΕΤΕΡΟΦΩΤΟ συνονθύλευμα από Ωραία Μεγάλα Λόγια, χωρίς όμως _πραγματικό_ αντίκρυσμα ή δυνατότητα σωστής υλοποίησης των αρχών του, στην πράξη.

  Ε, είναι καιρός να κάνουμε κριτική στην ακραία Πολιτική Ορθότητα, από τα αριστερά, νομίζω…

  Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, απέναντι στη «Νέα Δεξιά» να αντιπαρατεθεί μια «Νέα Αριστερά». (Και ίσως να έχει ΗΔΗ συμβεί αυτό με τους «Νέους Φιλοσόφους» στη Γαλλία… για τους οποίους έχω άγνοια, προς το παρόν, αλλά κάπου αναφέρθηκαν σαν αντίδοτο κατά της «Νέας Δεξιάς»).

  _________________
  Εν κατακλείδι… η βασική πολιτική φιλοσοφία του Ντε Μπενουά μου φαίνεται πως είναι ένας Ωραιοποιημένος ψευδο-προοδευτικός Νεο-συντηρητισμός, που ΚΑΛΛΙΣΤΑ μπορεί να θεωρηθεί και Ακροδεξιός, διότι…

  1) Βασίζεται στο ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ δίπολο αντιπαλότητας μεταξύ Ομογενοποιητικής Παγκοσμιοποίησης και Σεπαρατισμού ή «εθνοπλουραλισμού» (διάβαζε… Γκεττοποίησης)!
  2) Προτείνει λύσεις ανεφάρμοστες στην πράξη, ΕΚΤΟΣ ΑΝ υλοποιηθούν μέσω Πογκρόμ και/ή Γκέττο
  3) Δεν εκτιμά, ούτε επιζητά τη δημιουργική ενσωμάτωση διαφορετικών ομάδων μέσα σε έναν δημοκρατικό πλουραλισμό ΧΩΡΙΣ γκεττοποίηση ή ισοπέδωση
  4) Ξεχνάει (ή υποτιμά) τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ παραμέτρους της παγκοσμιοποίησης και επικεντρώνεται απατηλά στις (λιγότερο σημαντικές) «Πολιτιστικές» παραμέτρους
  5) Προτείνει νέες ολιγαρχίες και την ΤΟΝΩΣΗ της κυριαρχίας των ΗΔΗ κυρίαρχων πλειοψηφικών ομάδων, γεγονός που καθιστά την «ισότητα των πολιτισμών»ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ στην πράξη,
  κ.ο.κ.
  ___________
  Ε, ας ΜΗ μιλήσουμε πάααλι και για τη στενή σχέση μεταξύ του Ντε Μπενουά και της ΦαιοΚόκκινης Ακροδεξιάς (αν κι η τελευταία τον θεωρεί δικό της ΘΕΜΕΛΙΟ) διότι δεν έχω βρει -μέχρι τώρα- δική του αποδοχή αυτού του Ηγετικού Ρόλου.

 57. To προηγούμενα… ευρήματα σε φόρουμ του ΛΑ.ΟΣ. αφορούσαν -βέβαια- συζήτηση πάνω στο νέο βιβλίο «ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ και στην ΕΥΡΩΠΗ 1974-2004» (του Επικοινωνιολόγου ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΟΒΟΥ. Εκδόσεις «Πελασγός», Αθήνα 2005).

  Ο Γιάννης Κολοβός είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος (και πολύ νέος) Ελληνας ακροδεξιός διανοητής, που ασχολείται κυρίως με θέματα μετανάστευσης, για τα οποία συχνά γράφει άρθρα, τόσο στις «Ελληνικές Γραμμές» του Αδωνι Γεωργιάδη, όσο και στο… «εθνικο-τροτσκιστικό» Ρεσάλτο! Στο ίδιο νήμα, κάποιος άλλος αναφέρθηκε στο βιβλίο του Κολοβού (που περιλαμβάνει τον Ντε Μπενουά) με τα εξής… ανησυχητικά:

  πολυ καλο βιβλιο αλλα ελλιπες! διοτι οπως λεει και ο ιδιος ο συγγραφεας, βασιστηκε μονο στα πολιτικα προγραμματα των παρουσιαζομενων κομματων και οχι σε αλλες πηγες (βιβλια και αρθρα των στελεχων τους,ομιλιες κλπ). Ετσι η «Πρωτη Γραμμη» π.χ. φαινεται ως κομμα που δεν αμφισβητει την δημοκρατια, ενω ειναι γνωστο οτι επικεφαλης ηταν ο Κωστας Πλευρης

  Εεε….
  Ελάχιστα να ψάξετε, πάντως, σχεδόν ΟΛΟΙ θεωρούν τον Ντε Μπενουά θεμέλιο της Νέας Ακροδεξιάς, ΙΔΙΩΣ ορισμένοι… νέου τύπου εθνικοσοσιαλιστές, π.χ.
  http://blog-arxeio.blogspot.com/2008/08/2-alain-de-benoist.html
  (θαυμάστε και τα… links που έχει στο blog-roll…)

  Ε, προφανώς ο κ. Ρασιάς γοητεύτηκε από ΜΗ-πολιτικές πτυχές της σκέψης του Ντε Μπενουά. Ομως: (1) απορώ ΠΩΣ δεν είδε πως είναι συνονθύλευμα ιδεών ΗΔΗ υπαρκτών ΑΛΛΟΥ (όχι τόσο καινούργιες) και (2) απορώ ΠΩΣ… βαφτίζοντας το ακροδεξιό… κρέας… ψάρι (!) απαιτεί να… το φάμε κιόλας, σαν… απολιτικό! 🙂

 58. Ο ανορθολογισμός, ο οποίος είναι βάση της Άκρας Δεξιάς (και της δολοφονικής εθνικιστικής Άκρας Αριστεράς τύπου Πολ Πότ) πάντοτε δυστυχώς ασκούσε έντονη έλξη στους αμφισβητίες διανοούμενους και τους ρομαντικούς. Η έλξη αυτή έγινε εντονότερη μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν ο ορθολογισμός, η επιστήμη, η τεχνολογία, η φιλελεύθερη δημοκρατία και οι νέες απόψεις περί ισότητας (αποενοχοποίηση των σοσιαλιστικών ιδεών, μερική χειραφέτηση των γυναικών, καθολική ψήφος, σεξουαλική απελευθέρωση) δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τη φρίκη του Α’Παγκοσμίου, την πανδημία της γρίππης και το κράχ του ’29. Απογοητευμένοι οι διανοούμενοι στράφηκαν στο ρομαντικό, μεσαιωνικό παρελθόν, τον ανορθολογισμό, τον εξιδανικευμένο ιπποτισμό, την μυστικιστική πίστη, τις πατροπαράδοτες αξίες του αγνού αγρότη -υποψήφιου κιγκινάττου- που γυρίζει στο σπίτι του για να φάει το ζεστό γεύμα που του μαγείρεψε η ξυπόλητη και γκαστρωμένη δουλαρα-γυναίκα του και να της ρίξει και καμμιά βουρδουλιά. Ακόμα και ινδάλματα των νυν αναρχικών όπως ο Μπατάιγ (για να μην πούμε για καλλιτέχνες όπως ο Νταλί, ο Χάμσουν, o Πάουν και μια άλλη πελώρια λίστα ντροπής) έγιναν τουλάχιστον για κάποιο διάστημα συνοδοιπόροι του φασισμού. Από τη νόμιμη κριτική στην ειδωλολατρεία της τεχνολογίας μέχρι την απόρριψη του ορθολογισμού για ιδεοληψίες η απόσταση δεν είναι υπερβολικά μεγάλη – και με το ρομαντικό πάθος γίνεται μικρότερη.
  Και είναι γοητευτικός ο ανορθολογισμός γιατί προσφέρει ατράνταχτες βεβαιότητες, ενώ ο ορθολογισμός σε αφήνει μόνο σου και υποχρεωμένο να αντιμετωπίζεις τις βεβαιότητές σου με τη βαριοπούλα για να δεις αν αντέχουν. Ειναι δύσκολο και άχαρο. Πόσο πιο γοητευτικό να χάνεις την ύπαρξή σου και ν’αντλείς δανεικό μεγαλείο από τη φαντασία σου, να βλέπεις τον εαυτό σου υπεράνθρωπο, να παίρνεις αντανακλώμενη δόξα ακολουθώντας τον υπεράνθρωπο φύρερ…
  κι αν είσαι γυναίκα να νιώθεις την αφροδισιακή δύναμη του φύρερ, πιο αφροδισιακή επειδή ξέρεις ότι ο φύρερ ποθεί να σε εκμηδενίσει με κάθε τρόπο – το ζευγάρωμα με τον αιματολάφτη τίγρη ασκεί δυστυχώς τρομερή έλξη στις γυναίκες…
  …δεν χρειάζεται προσπάθεια, αρκεί να αφεθείς…
  Γι’αυτό οι φασιστικές ιδέες είναι επικίνδυνες, γιατί είναι γοητευτικές και υποδουλώνουν τα ανώτερα ένστικτα στα κατώτερα. Ο Φρόυντ θα έλεγε ότι υποδουλώνουν την λίμπιντο στη μόρντιντο και ο Ράιχ έκανε μερικές εξαιρετικές παρατηρήσεις για τη σχέση φασισμού και σεξουαλικών απωθημένων.
  Όσο το σκέφτομαι, τόσο με τρομάζει. Ο φασισμός «κουμπώνει» πάνω σε πρωτόγονα και ανεξέλεγκτα ένστικτα και σε bugs του ανθρώπινου ψυχισμού, γι’αυτό είναι τόσο επικίνδυνος…

 59. Αγαπητή Pygoskelis Anachoretes,
  δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα…
  ΟΛΑ αυτά τα σωστά που είπες!

  Θα συμπλήρωνα επίσης, ότι ΛΟΓΩ όσων επισημαίνεις, αποτελεί λανθασμένη τακτική, από τους αντι-φασίστες και την αριστερά, το να υποτιμούν το φασισμό, να ΜΗ βλέπουν τις πραγματικές αιτίες της δύναμής του, να τον θεωρούν μπούρδα ανάξια-λόγου λόγω του ανορθολογισμού του, κ.ο.κ.

  _________
  Υ.Γ. και ο Ντε Μπενουά αρέσει επίσης διότι… ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ με τον βαθύτερο ανορθολογισμό του είναι και πολλά σωστά πράματα που σχεδόν κάθε μη-μηχανιστικός ψυχολόγος θεωρεί δεδομένα. Π.χ. το ότι «δεν είμαστε αλλά ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ», κλπ.

  ΘΑΜΠΩΝΟΝΤΑΙ λοιπόν, οι άξεστοι φασίστες, από ένα σύστημα ιδεών που προσφέρει τις απολαύσεις του… ορθολογισμού, χωρίς όμως να αμφισβητεί τις ανορθολογικές αγελαίες αρχές τους, και… Ντε-Μπενουα-αυνανίζονται κανονικότατα! 😆

 60. Ντέννις, θενκς.
  Τα πρώτα 2 λινκ που έδωσες είναι της «Νέας Δεξιάς«.

  Critics identify the Nouvelle Droite as a new or sanitized form of neo-fascism, or an ideology of the extreme right that significantly draws from fascism (Laqueur, 1996; Lee, 1997)…

  To δεύτερο από αυτά καταστά σαφή τη στενή σχέση μεταξύ Νέας Δεξιάς και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ακόμη και ναζισμού.
  ΔΕΝ είναι δυνατόν να παραπέμπουν σε βιβλια του Julius Evola ή σε ιδέες του Στράσσερ… και μετά να λένε ότι… δεν είναι φασίστες:
  http://www.new-right.org/?cat=78

  LAUNCHED in January 2005 …
  …we are strongly opposed to liberalism, democracy and egalitarianism and fight to restore the eternal values and principles that have become submerged beneath the corrosive tsunami of the modern world.

  The New Right has an interest in the various strands of thought connected with the Traditionalists (Evola, Guenon, Eliade, Serrano); the Revolutionary Conservatives (Moeller van den Bruck, Spengler, Niekisch, Salomon, Junger, Strasser); the Nouvelle Droit (De Benoist, Guillaume Faye, Mohler, Steuckers, Krebs, Walker, Sunic); and the Eurasianists (Dugin, Parvulesco).

  RECOMMENDED READING:

  ‘New Culture, New Right: Anti-Liberalism in Postmodern Europe’ by Michael O’Meara

  ‘Against the Modern World: Traditionalism & the Secret Intellectual History of the 20th Century’ by Mark Sedgwick

  ‘Men Among the Ruins: Post-War Reflections of a Radical Traditionalist’ by Julius Evola

  ‘Against Democracy & Equality: The European New Right’ by Tomislav Sunic

  Μετά…
  Το πρώτο λινκ βιβλίου που δίνεις ΔΕΝ το ξέρω ακόμη
  «New Culture, New Right: Anti-Liberalism in Postmodern Europe».
  Το… συνιστά η ίδια η Νέα Δεξιά, στο site της.

  Το δεύτερο βιβλίο που δίνεις το είχα διαβάσει πριν καιρό, αλλά… δεν το τελείωσα. Με εκνεύρισε κάποια στιγμή (όπως και ο ίδιος ο Εβολα):
  «Against the Modern World: Traditionalism and the Secret Intellectual History of the Twentieth Century»

  Το τρίτο σου λινκ βιβλίου είναι του Julius Evola,
  «Men Among the Ruins: Post-War Reflections of a Radical Traditionalist» (από το οποίο έχω διαβάσει αποσπάσματα).

  Γενικά, όσοι υποτιμούν το φασισμό ή θεωρούν τις ιδέες του ηλίθιες, καλό είναι να ρίξουν μια ματιά σε κάνα τέτοιο βιβλίο. Αν… σαγηνευτούν, βέβαια, πρόβλημά τους. Είπαμε (το είπε και η Πυγοσκελίς) ότι ο φασισμός ελκύει…

  Τελος το τέταρτο λινκ βιβλίου που δίνεις, ΔΕΝ το ξέρω, αλλά ο τίτλος του προκαλεί αγανάκτηση
  «Against Democracy and Equality: The New European Right»
  …και θέτει το ερώτημα κατά πόσον Νέα Δεξια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία ή όψεις του ΙΔΙΟΥ πολιτικού φαινομένου…

 61. Υ.Γ. στο προηγούμενο σχόλιο έκανα edit και πρόσθεσα λινκ, κυρίως στη Wikipedia (σαν πρώτη πηγή για νέο υλικό)…

  Ας μας κατηγορήσουν ότι είμαστε … Βικιπαιδόβιοι. Πάντως ο όγκος της πληροφορίας είναι τόσο μεγάλος ώστε η προσφυγή στη Βίκυ είναι εύλογη…

  Δυστυχώς οι περισσότεροι «αριστερούληδές» δεν έχουν κάνει τον παραμικρό κόπο να ασχοληθούν με αυτές τις ιδέες, που -σαν συνέπεια- κερδίζουν έδαφος σήμερα.

  Για να δείτε ΠΟΣΟ σοβαρό είναι το θέμα αυτό…
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beast_Reawakens
  ο ερευνητής δημοσιογράφος Martin A. Lee έγραψε αυτό το βιβλίο ΚΑΤΑ της αναβίωσης του Φασισμού και ΚΑΤΑ της Νέας Δεξιάς (που περιλαμβάνει σαν ιθύνοντα νου τον Αλαιν ντε Μπενουά) την οποία θεώρησε παρακλάδι του φασισμού με νέο πρόσωπο. Ε, ΔΕΝ μπορεί να μας δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι του Υ.Σ.Ε.Ε. με ΑΣΧΕΤΑ κείμενα και μπούρδες, όταν συζητάμε το θέμα…
  (Απλά ΔΕΝ νομίζω -μέχρι στιγμής- ότι ο Ρασιάς και το ΥΣΕΕ έχουν ΕΠΙΓΝΩΣΗ της σοβαρότητας του θέματος. Ασχολούνται με το μη-πολιτικό τμήμα των θεωριών του Ντε Μπενουά).

 62. Ομαδεωνα αν δεν κανω λαθος αυτο που εννοει καποιος οταν εννοει «αριστερος» ειναι καποιος που ειναι αρκετα πιο εξυπνος και «κοινωνικα ευαισθητος» απο ολους τους αλλους, ή τουλαχιστον εστω νομιζει, θεωρει οτι η οικονομια καθοριζει τις ανθρωπινες σχεσεις και δεν εχει ιδεα απο οικονομολογια, ειναι εκ του ασφαλους συνηγορος της «λαικης κυριαρχιας», και σοκαρεται οταν ο «λαος» εκφραζει ρατσιστικες, ομοφοβικες και αλλες χαριτωμενες αποψεις, γραφει αφορητα βαρετα και πομπωδη κειμενα για την καταπιεση του ανθρωπου υπο καποιον -ισμο και εχει καταντησει να ειναι ενα μεταμοντερνο παπαδαριο. Το προβλημα με τους ακροδεξιους δεν ειναι οτι κανουν κριτικη στους «αριστερους» αλλα οτι σε μεγαλο βαθμο κανουν ακριβως τις ιδιες μαλακιες, στο πιο ανυποφορο.

  Ο καλυτερος ορισμου του «αριστερου» αυτου του τυπου υπονοειται στο κειμενο που παραθετω και ο νοων νοειτο!!!

  «Pop Nerds

  Identification:

  Pop Nerds have an abiding love of everything canonically agreed upon as great by their peers, none of whom they respect. Their own taste is unimpeachable, and everyone else’s is dead wrong. They know more about bands they hate than you know about your favorite band. They know what label Jesus was on. They are torn between hating Rob Sheffield and secretly wanting to be him. They read books about books about music. Pop nerds are much more likely to be male than female, because boys have a far greater tendency toward wasting their lives in the pursuit of meaningless trivia. They fancy themselves as John Cusack from High Fidelity, but really they’re a perfect mixture of Jack Black and the effeminate bald guy. They can be tough to spot in the wild, because they never leave their houses. The most effective way to identify a pop nerd, should you encounter one in the wild, is to ask him if he’s heard of a made-up band. While any non-liar with nothing to prove would simply say “no,” any nerd worth his salt would try to bullshit their way out of it (as I have expertly detailed in my “How to Fake It” article).

  Musical Taste: They all like The Velvet Underground, unless you accuse them of liking the Velvet Underground, in which case they bust out their contingency plan about what a pathetic poseur Lou Reed was.

  How to Tame a Pop Nerd: Say something bad about a specific rock critic. Walk up to a pop nerd at the vinyl bin of your local ultra-hip record store and say “Greil Marcus is an idiot.” The pop nerd will take it as a cue to explain why he himself knows a million times more about everything than Greil Marcus ever will.

  Benefits of Friendship: Access to record collections that often border on obscenely decadent.

  Drawbacks of Friendship: Never, ever mention anything about music to them, unless you’re agreeing with them or intentionally setting them up to win an argument and boost their ego. In the rare instances in which a pop nerd becomes interested in a girl, he will ultimately fail in the pursuit and you’ll have to hear about it. He’ll make you listen to heinous crap that he has tricked himself into considering great, like Scritti Politti and Einsturzende Neubauten (which he can spell without looking it up).»

  http://www.somethingawful.com/d/your-band-sucks/field-guide-north.php?page=2

  🙂 🙂 🙂

 63. Ντέννις…
  πάντως εγώ δεν ακούω (πια) Velvet Underground (και ποπ γενικά)… 😉
  ________

  αυτο που εννοει καποιος οταν εννοει “αριστερος” ειναι καποιος που ειναι αρκετα πιο εξυπνος και “κοινωνικα ευαισθητος” απο ολους τους αλλους, ή τουλαχιστον εστω νομιζει, θεωρει οτι η οικονομια καθοριζει τις ανθρωπινες σχεσεις και δεν εχει ιδεα απο οικονομολογια, ειναι εκ του ασφαλους συνηγορος της “λαικης κυριαρχιας”, και σοκαρεται οταν ο “λαος” εκφραζει ρατσιστικες, ομοφοβικες και αλλες χαριτωμενες αποψεις, γραφει αφορητα βαρετα και πομπωδη κειμενα για την καταπιεση του ανθρωπου υπο καποιον -ισμο και εχει καταντησει να ειναι ενα μεταμοντερνο παπαδαριο. Το προβλημα με τους ακροδεξιους δεν ειναι οτι κανουν κριτικη στους “αριστερους” αλλα οτι σε μεγαλο βαθμο κανουν ακριβως τις ιδιες μαλακιες, στο πιο ανυποφορο.

  Ω ναι, μόνο που… οι τελευταίοι αποκαλούν τους πρώτους (εν Ελλάδι) ΚΑΙ «πράκτορες της Νέας Τάξης» (ή του Σόρος)…
  Και ΤΣΙΝΑΝΕ κάθε φορά που τους αποδεικνύει κανείς το δικό τους μερίδιο φασισμού.
  (για τους πρώτους δεν το συζητάω, είναι ΠΟΛΥ ηλίθιοι για να τους… προσλάμβανε ο Σόρος)!

 64. Ε ενταξει εσυ ομως δεν εισαι «αριστερος» αυτης της κατηγοριας αρα δεν περιλαμβανεσαι εξ’ ορισμου!

  Ασε τους ελληνες ακροδεξιους οταν τους πεις οτι ειναι φασιστες θα βγαλουν ενα απιστευτα ηλιθιο λογιδριο, συμφωνα με το οποιο ο Αλαβανος ειναι η ενσαρκωση του αναρχισμου επι της Γης, ο φασισμος κατα καποιον τροπο ειναι το ιδιο με τον αναρχισμο και πως οι γκεη Νεφελιμ θα καταστρεψουν την χωρα της Φαιδρας Πορτοκαλεας. Τι να πει κανεις…

  Για κοιταξε την ανθισμενη πορτοκαλιααααα…

 65. Φίλε Ομαδέων το μόνο που έχω να πω, αφότου κατάφερα και διάβασα όλο αυτό τον φασιστικό οχετό, είναι πως δεν αξίζει να σπαταλάς τον χρόνο σου ασχολούμενος με όλες αυτές τις φασιστικές κωλοτρυπίδες.
  Καταλαβαίνω την οργή σου λόγω όλων αυτών των προσωπικών επιθέσεων που δέχτηκες αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως η καλύτερη και αποτελεσματικότερη άμυνα (και ταυτόχρονα και η καλύτερη επίθεση ;)) σε όλο αυτό το φασιστικό βρωμο-σκουπιδαριό δεν είναι η έμπλοκή σε ατελείωτες,προσωπικές αντιπαραθέσεις με όλους αυτούς τους υπονόμους, αντιπαραθέσεις που δεν πρόκειται να βγάλουν πουθενά, αλλά, πάντα κατά την γνώμη μου, η προσπάθεια για την ιδεολογική κατατρόπωση των εμετικών ιδεών της εγχώριας ακροδεξιάς, φορείς των οποίων είναι και όλοι αυτοί οι τύποι με κουλτούρα υπονόμου, και με τους οποίους έχεις εμπλακεί σε αυτή την ατελείωτη αντιπαράθεση.

  Ειλικρινά ελπίζω να μην έχουν καταφέρει αυτοί οι φασιστο-μπινέδες να σου προκαλέσουν προβλήματα στην δουλειά σου.

  Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλά :), και επίσης δύναμη και κουράγιο! 😉

 66. @Δύστροπη Πραγματικότητα,
  Δεν διαφωνω σε τίποτα που λες (και ευχαριστώ θερμα για τα καλά λόγια, ανταποδίδων ευχές)…

  …αλλά δεν υπάρχει «εμπλοκή», με την εξαίρεση μιας αρχικής φάσης από προβοκάτσιες και απειλές, η οποία ξεκίνησε σε άλλη συζήτηση, εδώ
  1)
  Ενα ολόκληρο συκοφαντικό ποστ του Israelman (για μένα) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ εκτός από ψέματα:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/#fraud
  2)
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/#comment-31062
  (μια «πρόσκληση» – που δεν δέχτηκα)
  3)
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/#comment-31093
  (απάντηση στον ακροδεξιό προπαγανδιστή)
  4)
  ΠΡΩΤΗ απειλή βίας (σε μένα) εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/#comment-31118
  5)
  Υπάρχει και δεύτερη απειλή βίας (θα τη βρώ αργότερα) πολύ πριν ξεκινήσουν τα χειρότερα (δημοσιοποιήσεις προσωπικών στοιχείων και εκκλήσεις σε εργοδότες να με… απολύσουν, κλπ).

  Ειλικρινά ελπίζω να μην έχουν καταφέρει αυτοί οι φασιστο-μπινέδες να σου προκαλέσουν προβλήματα στην δουλειά σου.

  Σόρυ, μην ελπίζεις. ΦΥΣΙΚΑ και δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα (δεν ξέρω όμως ακόμη ΠΟΣΟ σοβαρό) στην επαγγελματική συνεργασία μου με μια εταιρεία. Διότι δεν κατέβηκαν όλες, οι παράνομες ιστοσελίδες, και ορισμένες υπάρχουν ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ -όσες αφορούν εμένα. Φυσικά, ακριβώς επειδή δημιουργήθηκε πρόβλημα, το θέμα σοβάρεψε πολύ. Οπότε, ίσως προκύψει και μια… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ χρηματική αποζημίωση (πολλούς μήνες μετά) – διότι τα προσωπικά στοιχεία του ενός φασίστα (όχι του ακροδεξιού Εβραίου προπαγανδιστή israelman) είναι ΓΝΩΣΤΑ.

  Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλά 🙂 , και επίσης δύναμη και κουράγιο! 😉

  Χρόνια πολλά κι από μένα. Δυναμη και κουράγιο έχω πολύ κι απ’ τα δύο. ΔΕΝ απαιτούνται όμως τέτοια, πλέον. Κόπος χρειάζεται (και… δικηγόρος).

 67. Υ.Γ. Οσον αφορά αυτό που είπες, Δύστροπη Πραγματικότητα…

  η καλύτερη και αποτελεσματικότερη άμυνα (και ταυτόχρονα και η καλύτερη επίθεση 😉 ) σε όλο αυτό το φασιστικό βρωμο-σκουπιδαριό….
  ….πάντα κατά την γνώμη μου, (είναι) η προσπάθεια για την ιδεολογική κατατρόπωση των εμετικών ιδεών της εγχώριας ακροδεξιάς, φορείς των οποίων είναι και όλοι αυτοί οι τύποι με κουλτούρα υπονόμου,… και με τους οποίους έχεις εμπλακεί σε αυτή την ατελείωτη αντιπαράθεση.

  Δεν υφίσταται -πλέον- ΚΑΜΜΙΑ «ατέλειωτη αντιπαράθεση»…
  Δεν υπήρξε άλλωστε, παρά μόνο για ελάχιστες μέρες κάποτε.

  Μια καλή αρχή (για «ιδεολογική κατατρόπωση των εμετικών ιδεών» τους) έγινε ήδη ΕΔΩ:
  http://webwar2.wordpress.com/

 68. Ωραια αρχη Ομαδεωνα.

  Για να ειμαι ειλικρινης εχω μια μικρη αλλα ουσιαστικη διαφωνια να εκφρασω…

  Πιστευω οτι δεν πρεπει να συγκρινεις σε καμια περιπτωση οτι κανουν οι Μπατλφιλντιανοι με «αναρχισμο» ή εστω και «αναρχοκαπιταλισμο». Στην τελικη και ο «αναρχοκαπιταλιστης» Rothbard προτεινε πειραματα με το autogestion με βαση φιλελευθερες αρχες. Αυτοι οι καφροι τι κανουν; Το μονο που κανουν ειναι να βουλιαζουν στην βρωμερη υποκουλτουρα τους, απειλωντας και εκβιαζοντας με επιθεσεις αλλους οποτε τους ερθει. Ειναι «αναρχικο» αυτο; Ειναι στην ιδεολογια του Ελληναρα (που ειναι χαρακτηριστικος «αναρχικος» με αυτην την λογικη) οτι αναρχια σημαινει κανω οτι γουσταρω. Πιστευω οτι και οι εμμεσες συγκρισεις, το μονο που κανουν ειναι να φουσκωνουν το ηδη παραφουσκωμενο εγω τους, ειδικα το οτι ειναι ενα ειδος επανασταστων. Ξερεις αυτα τα τσιτατα τυπου «πατησε σαν κατσαριδα την μονογαμικη ηθικη» και παει λεγοντας. Σορρυ αν φαινομαι too picky αλλα θεωρω οτι η καθε λεπτομερεια ειναι σημαντικη. Δεν πρεπει με ΤΙΠΟΤΑ να δωθει η εντυπωση οτι αυτο που κανουν ειναι αναρχικο ή εστω «αντισταση κατα της πολιτικης ορθοτητας» (οπως ειχαν πολλοι κανει λαθος στο μπαζ, οπως ειδες και εσυ). Φαντασου να το παιζουν μαχητες της ελευθεριας κιολας.

  Κατα τα αλλα μια χαρα keep on rockin’!!! 😉 🙂

 69. DennisV
  Καλημέρα και Χρόνια πολλά.
  Δεν υφίσταται «σύγκριση» μεταξύ αναρχισμού και βόθρου που να… προκαλώ εγώ. Υπάρχει μόνο συνεχής παρα-πληροφόρηση του κοινού (τους) ότι είναι «αυτο-διαχειριζόμενο φόρουμ»…

  Απλή δικαιολογία ήταν για παρανομίες και ασχήμιες, που τώρα όμως αναγκάζονται να κόψουν διότι θα… τους κοπεί ο κώλος. (και με αυτό τον τρόπο… αυτο-καταργούνται).

 70. Περί Αλαιν Ντε Μπενουά έγραψε ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ αφιέρωμα και ο… επάρατος (κατά μερικούς) “Ιός”
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000305a.htm

  (αυτός ειναι ο λόγος που ο ιός είναι… ΚΑΙ αντιβιοτικό -χεχε)

  Κάτι ακόμη (μαθαίνουμε κάθε μέρα…)
  Βρήκα στη Βικιπαίδεια τον επικριτή του Ντε Μπενουά, φιλόσοφο Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ, τον «σημαντικότερο μελετητή νεορατσιστικών φαινομένων στη σημερινή Ευρώπη» (κατά τον Ιό).
  …αλλά το εκπληκτικό είναι στο τέλος αυτού του λήμματος, το εξής:

  About so-called «antifascist» and «antiracist» groups:
  Despite its contrast to conservatism (he is a former situationist close to René Viénet), Pierre-André Taguieff wrote Les Contre-réactionnaires (Denoël, 2007) in which he opposed both antiracism and antifascism. He considers them as ideologies which are instrumentalized by far-left groups (p.576) «aiming to regularize as many illegal immigrants as possible without any regulation»

  Τώρα… αυτό… ΜΗΝ το παρεξηγείτε, ΥΠΑΡΧΕΙ (σαν τάση).
  Παρόμοια (ΠΕΡΙΠΟΥ) είπε (μεταξύ άλλων) κι ο Slavoj Zizek στο εξής (δύσκολο αλλά δυνατό) εδάφιο:
  http://www.lacan.com/zizpopulism.htm
  (που κάποιος έφερε σαν σύνδεσμο στον… Καραμπελιά/Αρδην, αλλά…. πιθανολογώ ότι ο Καρ. ΗΔΗ -ΜΑΛΛΟΝ- επηρεάζεται από τον Ζίζεκ, μετά προσθέτει…. σάλτσες αντι-εθνομηδενιστικές και μπαχαρικά ελληνοπρέπειας, ώστε να σερβίρει… Παστίτσιο «κατά της Νέας Τάξης» -χαχαχα)

  Στον «Πόντο και Αριστερά», όμως… ο Ομέρ εξέφρασε (αμέσως) το… μίσος του κατά του Ιού:
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/12/25/1-1-2008/#comment-26961
  οπότε… του απάντησα:

  @Ομέρ, ρώτησες (περί Ιού)
  “Δεν μπορούσαν οι τύποι, όσον αφορά τον τουρκικό εθνικισμό να είναι πιο αντικειμενικοί;”

  ΟΧΙ, διότι είναι ΚΑΙ αυτοί ολίγον… κολλημένοι.
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Τα “ψιλά γράμματα” που εντόπισα μέσω της Βίκυ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα έλαβαν ποτέ υπ’ όψη, καθώς κατασκευάζουν μια Τεχνητή Ιδεολογική Συνέπεια, κλπ. κλπ.

  Εμ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τάχεις όοοοολα.
  Από το μανάβη ΜΗΝ αγοράζεις… μπριζόλα! χαχαχαχα 🙂

  ________
  Υ.Γ. Στον «Π & Α» μάθαμε και ότι… Για τον Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ,
  «μπορει κανεις να δει ενα εξαιρετικό αφιερωμα στη Νεα Εστια τευχος Δεκεμβριου 2009»

 71. Υ.Γ.2 αντιγράφω εδώ σχόλιό μου στο Jungle-Report post
  http://jungle-report.blogspot.com/2009/12/blog-post_31.html
  …Για τον Νο.1 αγαπημένο φιλόσοφο του ΥΣΕΕ (και του Βλάση Ρασσιά),
  τον Αλαίν Ντε Μπενουά (Alain De Benoist),
  έγραψε ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ αφιέρωμα κι ο… επάρατος (κατά μερικούς) “Ιός” :
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000305a.htm
  ( ένας ακόμη λόγος που ο «ιός» είναι… ΚΑΙ αντιβιοτικό -χεχε)
  Ιδού.. ορεκτικά ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ αποσπάσματα της Ιο-τριλογίας (που επαρκούν για πλήρη εικόνα νομίζω):
  ____________

  ΑΛΕΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ – Το θινκ τανκ του σύγχρονου ρατσισμού
  (1. 2. 3.)
  Το αντιρατσιστικό κίνημα της Ευρώπης ξεσκουριάζει τα όπλα τού μεσοπολεμικού αντιφασισμού και επιτίθεται στον προκλητικό Αυστριακό νοσταλγό. Όμως η μάχη είναι άνιση. Ο κ. Χάιντερ, όπως και ο Λεπέν, ο Σενχούμπερ ή …ο Καρατζαφέρης δεν έχουν μείνει στα παλιά. Το θινκ τανκ της σύγχρονης δεξιάς, ο Αλέν ντε Μπενουά, τους εφοδιάζει με ένα μεταμοντέρνο ρατσιστικό οπλοστάσιο.

  Η ευρωπαϊκή φυλή δεν διαθέτει απόλυτη ανωτερότητα. Απλώς είναι η πλέον ικανή να προοδεύει στην κατεύθυνση της εξέλιξης. Εφόσον οι φυλετικοί παράγοντες κληροδοτούνται με στατιστικό τρόπο, κάθε φυλή κατέχει τη δική της ψυχολογία.» (Αλέν ντε Μπενουά «Τι είναι ο εθνικισμός», 1966).

  Η εφεύρεση του νέου ρατσισμού

  Όμως ο ντε Μπενουά δεν έμεινε στις ρατσιστικές διατυπώσεις παλιού τύπου. Μια από τις κεντρικές νέες ιδέες που εισήγαγε στην ευρωπαϊκή δεξιά είναι ο ρατσισμός νέου τύπου. Πρόκειται γι’ αυτό που πολύ προσφυώς ονόμασε «διαφοριστικό ρατσισμό» ο φιλόσοφος Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ, ο σημαντικότερος μελετητής των νεορατσιστικών φαινομένων στη σημερινή Ευρώπη. Ο ντε Μπενουά υιοθέτησε χωρίς δυσκολία το σύνθημα της ριζοσπαστικής αριστεράς «δικαίωμα στη διαφορά» για να εκφράσει τη νέα στρατηγική της (άκρο)δεξιάς, και να την περιβάλει με αντιρατσιστικό μανδύα.

  Η αναδιατύπωση του ρατσιστικού λόγου υιοθετεί κλασικά εξωτερικά στοιχεία της αριστερής προβληματικής: τον αντιαμερικανισμό, τον αντικαπιταλισμό, την υποστήριξη του Τρίτου Κόσμου….
  […]
  Ο φόβος της επιμειξίας

  Η επιταγή του σεβασμού της διαφοράς δεν ταυτίζεται με το δικαίωμα της ετερότητας. Στην πραγματικότητα η συνεχής επίκληση αυτού του σεβασμού εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν πάση θυσία να δικαιολογήσουν την έλλειψη κάθε επαφής, όσους φοβούνται την ανάμειξη ανθρώπων και πολιτισμών. Όμως εδώ βρίσκεται η πεμπτουσία του ρατσισμού. Η διατήρηση της πολιτισμικής απόστασης σημαίνει πριν απ’ όλα την αποφυγή κάθε επιμειξίας. Καταφεύγουμε και πάλι στον Ταγκιέφ: «Η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι ο ρατσισμός εκφράζεται αδιακρίτως ως καταγγελία ή ως εξύμνηση της διαφοράς με όρους φυλών ή με όρους πολιτισμών, νοοτροπιών, παραδόσεων, πεποιθήσεων. Όμως, κατά βάθος, ρατσισμός είναι πάντοτε ο φόβος της επιμειξίας.»
  […]
  Ο αντιρατσιστικός ρατσισμός

  Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνεται στο άρθρο του Αλέν ντε Μπενουά «Εναντίον όλων των ρατσισμών» από τη συλλογική έκδοση της GRECE «Δέκα χρόνια πολιτισμικού αγώνα για μια αναγέννηση» (Παρίσι 1977):
  [………………Εδώ πρέπει να μιλήσουμε για την αλλοφυλομανία: πρόκειται για μια ακόμα παθολογική παρέκκλιση, με χαρακτήρα λίγο ως πολύ μαζοχιστικό. Όπως γράφει ο κ. Ρεϊμόν Ριγιέ, εφόσον καταγγέλλουμε -και δικαίως- τις εθνοκτονίες των πρωτογόνων από τους Ευρωπαίους, δεν πρέπει να απαγορεύουμε στους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τις δικές τους εθνότητες….]

  Ορισμένες διατυπώσεις θα μπορούσαν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε αντιρατσιστικό μανιφέστο. Όμως τον προδίδει η «ανακάλυψη» του όρου «αλλοφυλομανία» που θυμίζει έντονα τη βρισιά nigger-lover που απέδιδαν στους αντιρατσιστές συμπατριώτες τους οι αμερικάνοι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν πριν από λίγες δεκαετίες. Όσο για την «αμοιβαία αποαποικιοποίηση», εδώ ο αναγνώστης σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει ο συγγραφέας είναι μια νέα –«πολιτισμική» αυτή τη φορά- καθαρότητα.

  Με χλαμύδες και φουστανέλες

  Το κοπιράιτ του ντε Μπενουά και όλων των εντύπων του GRECE στην Ελλάδα κατέχει, ήδη από το 1980, ο εκδοτική ομάδα «Ελεύθερη Σκέψις» (από τις πρωτοπόρες του «εθνικιστικού χώρου» που έχει γίνει γνωστή για τα βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς, του θεωρητικού της χούντας Γ. Γεωργαλά, του αρνητή του Ολοκαυτώματος Ρ. Φορισόν, πολλών συνωμοσιολόγων αντιοικουμενιστών, ελληνολατρών, «δωδεκαθεϊστών» κ.λπ.).

  Το πρώτο βιβλίο του μεταμοντέρνου γάλλου φασίστα που εκδίδεται στη χώρα μας είναι «Η γενεαλογία της ηθικής του Νίτσε» (1981), σε μετάφραση του Ανδρέα Δενδρινού, στρατευμένου συγγραφέα του «χώρου» – γνωστού τότε από πονήματά του, όπως «Η 21η Απριλίου και πώς απέτυχεν» και «Τι είναι και τι πιστεύει η Εθνοκρατία». Έτσι, το εθνικόφρον κοινό μαθαίνει το πολιτικό μήνυμα του ντε Μπενουά (όπως το εξάγει από τη «Δύναμη της Θελήσεως» του Νίτσε): «Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι πρέπει να καταπιαστούν με τη μεγαλειώδη αποστολή τους:’την διεύθυνση και την επιτήρηση του παγκόσμιου πολιτισμού επί της γης'».
  Ακολουθούν: «Η ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το δικαίωμα του ανθρώπου» (1981), «Οι ιδέες στα ορθά» (1981), «Η θρησκεία της Ευρώπης» (1982)…
  […]
  Το βιβλίο του ντε Μπενουά «Ο προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού» θα έρθει να οργανώσει τη στρατηγική της μισαλλοδοξίας σε νέες βάσεις. Κακός ο σοσιαλκομμουνισμός, κακή η δικτατορία, χειρότερη όμως η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία που οδηγεί στον εκφυλισμό και τη διάλυση. Φέρνει τους ξένους και τρέφει τους αριστερούς διεθνιστές. Το 1990 θα κυκλοφορήσει το συλλογικό «Φιλελευθερισμός: ο εχθρός των λαών», με την πλατφόρμα μιας εκσυχρονισμένης εθνικοσοσιαλιστικής και προφανώς ξενόφοβης πολιτικής πρότασης που ήδη είχε αρχίσει να αποδίδει στις χώρες της Ευρώπης. Την απόδοση στην ελληνική γλώσσα των δύο παραπάνω κειμένων του ντε Μπενουά και της παρέας τού Elements, θα αναλάβουν, το πρώτο ο αντιδήμαρχος σήμερα του κ. Αβραμόπουλου, Φώτης Ν. Παπαθανασίου, το δεύτερο ο αρχηγός του λεπενικού «Ελληνικού Μετώπου» Μάκης Βορίδης. Για την πολιτική εξέλιξη του Μ. Βορίδη δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Για τα φρονήματα όμως του κ. Παπαθανασίου έπρεπε να ψάξουμε στις στήλες της «Ακροπόλεως» (20/2/2000) -όπου χαιρετίζεται η απόφαση του δήμου Ιστιαίας για άμεση απέλαση όλων των μεταναστών που απειλούν τη φυλή μας- ώστε να διαπιστώσουμε πόσο βαθιά τον έχουν επηρεάσει οι ιδέες ντε Μπενουά.
  […]
  3. http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000305c.htm
  Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ
  […]
  · Ο Αλέν ντε Μπενουά γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1943 στο Σεν Σιμφοριέν (στον Αγιο Συμφόριο!). Η συνάντηση που θα σφραγίσει την πορεία του είναι με τον πατέρα ενός φίλου του, τον Ανρί Κοστόν. Μαζί μ’ αυτόν θα κάνει τα πρώτα του βήματα στον πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς και του αντισημιτισμού.

  · Μέχρι το 1960 διατηρεί σχέσεις με τη φιλομοναρχική οργάνωση Action Francaise.

  · Από το 1961 έως το 1967 έρχεται σε επαφή με όλες τις εθνικιστικές οργανώσεις και αρθρογραφεί με ψευδώνυμα στα έντυπά τους.

  · Το 1961 εντάσσεται στη FEN (Ομοσπονδία Εθνικιστών Φοιτητών, 1960-67) και συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του μηνιαίου οργάνου της Manifeste, με το ψευδώνυμο Φαμπρίς Λαρός. Το πρώτο του άρθρο με φιλοσοφικό προβληματισμό έχει τίτλο «Για ένα εθνικιστικό ήθος».

  · Από το 1963 έως το 1967 συνεργάζεται με τη μηνιαία επιθεώρηση Europe-Action και αναπτύσσει τη θεωρία του «ευρωπαϊκού εθνικισμού». Μαζί με την ομώνυμη πολιτική ομάδα υποστηρίζει ακόμα τις απόψεις του βιολογικού ρατσισμού και υπερασπίζεται τους «λευκούς λαούς» απέναντι στους «βαρβάρους» του Τρίτου Κόσμου.

  · Στο ίδιο διάστημα (1963-66) συνεργάζεται με το νεοφασιστικό περιοδικό «Defence de l’Orient” του Μορίς Μπαρντές και δίνει άρθρα σε ακροδεξιά έντυπα σε όλο τον κόσμο (στο ιταλικό Ordine Nuovo και στο αμερικάνικο Western Destiny).

  · Τον Ιανουάριο του 1968 ιδρύεται στη Νίκαια η ένωση GRECE (Ένωση Έρευνας και Μελέτης του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού) και αρχίζει να εκδίδεται το περιοδικό της Nouvelle Ecole. Ο Μπενουά εμφανίζεται πλέον ως ηγέτης της ομάδας και χωρίς ψευδώνυμο. Η GRECE αναδεικνύεται σε εργαστήριο ιδεολογικής ανασύνθεσης της γαλλικής και ευρωπαϊκής δεξιάς. Η πολιτική κίνηση παίρνει το όνομα Νέα Δεξιά.
  […]
  · Η επίσκεψή του στη Ρωσία το 1992 και οι επαφές του με το ρεύμα των «εθνικό-κομμουνιστών» προκαλεί ποικίλες επικρίσεις.
  […]
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ
  Pierre-Andre Taguieff “Sur la Nouvelle droite » (Descartes & Cie, Paris 1994).
  ….αναλύει το φαινόμενο της Νέας Δεξιάς και δίνει αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που γεννά η αναβίωση του ρατσιστικού λόγου. […] Ο φιλόσοφος Πιερ Ταγκιέφ είναι ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο διαφοριστικός ρατσισμός, για να περιγράψει τη νέα ρατσιστική θεωρία που εγκαταλείπει τα παλιά βιολογικά στερεότυπα.
  Ετιέν Μπαλιμπάρ-Ιμμανουέλ Βαλλερστάιν «Φυλή Έθνος Τάξη» (μετάφραση Αγγελος Ελεφάντης, Ελένη Καλαφάτη, εκδόσεις Ο Πολίτης, Αθήνα 1991). Στο πρώτο δοκίμιο του Μπαλιμπάρ που περιλαμβάνει αυτός ο τόμος («Υπάρχει νεορατσισμός;») περιγράφεται η θεωρία του διαφοριστικού ρατσισμού και η μετατόπιση των σύγχρονων ρατσιστών από την κλασική θεωρία της ανισότητας των φυλών.
  Pierre Andre Taguieff “La force du prejuge» (La Decouverte, Paris 1987). Ανάλυση του ρατσισμού ως του πιο ισχυρού σύγχρονου ταμπού. Απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δηλώσει ρατσιστής. Η δύναμη της προκατάληψης στη «μεταμοντέρνα» κοινωνία.
  Pierre Andre Taguieff “Les metamorphoses ideologiques du racisme et la crise de l’antiracisme » (στο συλλογικό «Face au racisme », La Decouverte, Paris 1991…). Η νεορατσιστική χρήση της πολιτισμικής ταυτότητας πληθυσμιακών ομάδων και ιδιαίτερα εναντίον των μεταναστών στην Ευρώπη. [….]
  _______________

 72. […] Κανένα νομοσχέδιο μετανάστευσης, ακόμη και το πιο… ανθελληνικό, δεν έχει την παραμικρή δύναμη να… “αλλοιώσει την Εθνική Ταυτότητα”! Αυτό ισχύει απολύτως και αποδεδειγμένα, διότι η πιο άμεση συνέπεια της αθρόας μετανάστευσης (όπως και κάθε άλλης απειλής, είτε πραγματικής είτε και φανταστικής) είναι -ακριβώς- η φανατική ενίσχυση της Εθνικής Ταυτότητας του (οποιουδήποτε) λαού. Εξάλλου, αν η Εθνική Ταυτότητα μπορούσε ποτέ να καμφθεί, τότε… ΔΕΝ θα ξεσπάθωνε ήδη τόσος πολύς κόσμος, κατά του νομοσχεδίου (παρά τη “γραμμή” που προπαγανδίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ), ούτε και θα αύξαναν τόσο πολύ την επιρροή και τη δύναμή τους, ένα σωρό  ακροδεξιές οργανώσεις! […]

 73. «…Προκλητική επίθεση από δύο αγνώστους δέχτηκε νεαρή κοπέλα στα Χαλεπά Χανίων, χτες (24/02) στις 20.15, τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό της. Οι δύο δράστες την ακινητοποίησαν και χάραξαν δύο αγκυλωτούς σταυρούς στο σώμα της και συγκεκριμένα στον αριστερό της βραχίονα…
  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC

  ______
  Υ.Γ.
  Φαίνεται πως ο Κούλογλου και το ΤVXS δεν πήραν χαμπάρι ότι..
  Οι δράστες αυτής της επίθεσης καμαρώνουν ανοιχτά ΚΑΙ αυτο-προσδιορίζονται, στο βοθρο-φόρουμ τους Webwar2,
  σαν «εθνικοεπαναστάτες Κρήτης», ομάδα «Χαϊνηδες» (συνοδοιπόροι του Μαύρου Κρίνου)΄
  http://webwar2.org/index.php?topic=11394.0
  -ουσιαστικά αυτό αποτελεί είδος «ανάληψης ευθύνης».

 74. Τα πιάσανε τα κωλόπαιδα της Σπάρτης που πήγαν να κάψουν τους μετανάστες…

  Κι οι χρυσαύγουλοι και οι Λαοτιανοί λέγανε ότι ήταν… προβοκάτσια των αριστερών και των αναρχικών!

  Και τα κωλόπαιδα λένε τώρα – δασκαλεμένα από ενηλίκους (αυτούς που τους βάλανε στο μυαλό το «ιδανικό» της φυλετικά «καθαρής» Σπάρτης, μη χέσω και τα γαμημένα της τα μιλιταριστικά ιδανικά) και χασοδίκες – ότι το κάνανε… «για την πλάκα τους».

  Ωραία λοιπόν κωλοπαιδάκια, τραβάτε τώρα στις φυλακές ανηλίκων ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/03/2010_393764

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s