Λανθασμένη λατρεία ανύπαρκτων θεών (ΥΣΕΕ – Ρασσιάς)

History, mosaic by Frederick Dielman. House Me...
Image via Wikipedia

Στο άλλο blog μου: Λανθασμένη λατρεία ανύπαρκτων θεών (Υ.Σ.Ε.Ε. και Βλάσης Ρασσιάς)

Greek post in my other blog: «Erroneous Worshop of non-existent gods (Y.S.E.E. and Vlassis Rassias)»

(a first critique of the neo-paganist revival of Ancient Greek Polytheism)

Reblog this post [with Zemanta]

41 comments

 1. Omadeon καλησπέρα δεν ήξερα που να πατήσω για να γράψω σχόλιο στο άλλο μπλογκ οπότε το γράφω εδώ:

  Νομίζω ότι έχεις δίκιο ότι πέφτουν σε αντίφαση στον ΥΣΕΕ και ασφαλώς νομίζω ότι στην αρχαιότητα πίστευαν μάλλον στην ύπαρξη άλλων οντοτήτων (θεών).

  Αντίθετα όμως οι ιδιαιτερότητες της αρχαίας ελληνικής θρησκείας ήταν :

  1) Ότι η θρησκεία τους δεν είχε μετά θάνατον ελπίδα όπως σχεδόν όλες οι άλλες θρησκείες μέχρι σήμερα αφού ο Άδης ήταν ένα απαίσιο μέρος για να ζει κάποιος. Συνεπώς οι άνθρωποι αν ήθελαν να μείνει κάτι από αυτούς θα έπρεπε να κυνηγάνε την ενδοκοσμική επιβιωσή τους μέσω των έργων τους. Γι’ αυτό και οι Έλληνες έκαναν και πολλά άριστα πράγματα.

  2) Οι θεοί στους οποίους πίστευαν οι Έλληνες ήταν επίσης ενδοκοσμικοί και δεν ήταν πάνω από τους νόμους της φύσης. Άρα το ανώτερο πράγμα στην αρχαιότητα, ανώτερο και από τους θεούς, ήταν η φύση.

  3) Οι θεοί συμβόλιζαν κάποιες έννοιες και συνεπώς με έμμεσο και συμβολικό τρόπο θεοποιούσαν τις έννοιες αυτές. Όταν λοιπόν ένας λαός κάνει τελετές υπερ της Σοφίας στην αρχαία Αθήνα ουσιαστικά λατρεύει την περιέργεια, τη γνώση, την επιστήμη και την φιλοσοφία.

  Αυτή είναι και η άποψη επι του θέματος των πιο σπουδαίων κλασικιστών (Βερνάν, Σίγκαλ κτλ). Άποψη που στην Ελλάδα ποτέ δεν μάθαμε γιατί το παπαδαριό πάντοτε έβαζε τρικλοποδιές. Για παράδειγμα, εστιαζόμασταν πάντοτε στα γλωσσικά θέματα για να αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα κείμενα τα οποία έβγαλαν την Ευρώπη από τον Μεσαίωνα αλλά ποτέ δεν θεωρήθηκαν αποδεκτά από την εκκλησία που συνδιοικούσε τη χώρα μέσω της πίστης….

 2. Γειά σου αγαπητέ Greek Rider.

  Είμαι σχετικά καινούργιος στο blogspot, γι’ αυτό και είχα κάνει λάθος στις ρυθμίσεις χθες και δεν μπορούσες να σχολιάσεις εκεί. Πάντως… μου έδωσες μια ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ, άθελά σου. Το να χρησιμοποιήσω το άλλο μου blog
  http://omadeon.blogspot.com
  ΜΟΝΟ για κείμενα / ποστ, και να γίνονται ΟΛΑ τα σχόλια και οι συζητήσεις σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το blog! 🙂

  ΄Τώρα… ΟΛΑ όσα είπες για τους Αρχαίους τα βρίσκω σωστά. Εκείνο που με ανησυχεί είναι πόσο λίγο αξιοποιήθηκαν από την Αριστερά και προοδευτικούς ανθρώπους, αφήνοντας το χώρο της μελέτης των αρχαίων βορά σε εθνικιστές…
  …πράγμα που (όπως φαίνεται) συμβαίνει ΕΠΙΣΗΣ στο γνωστό Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ).
  Διακρίνω μια εθνικιστική στροφή στις ιδέες του ιδρυτή του (Βλάση Ρασσιά) καθώς και μια λυσσαλέα άρνηση (εκ μέρους του ΥΣΕΕ) της προφανούς αντιδραστικότητας του (δοξασμένου από τους ίδιους) Γάλλου «νεο-δεξιού» φιλοσόφου Alain De Benoist. Εχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς (ο DennisV κι εγώ) στη Νέα Δεξιά και στον Ντε Μπενουά, στα τελευταία σχόλια του άλλου ποστ, π.χ. εδώ:

  https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right/#comment-32384

 3. Ωραια τα γραφεις Ομαδεωνα!

  Τωρα διαβαζοντας το σχολιο που μας παραπεμπεις και το δικο μου κατω μου ηρθε η εξης εμπνευση:

  Οπως Σοκαλατα Βιεννουα στο φαιοκοκκινοτερο γινεται Σοκολατα ντε Μπενουα, ετσι η Κρεμα Καραμελε γινεται …κρεμα Καραμπελε!!!

 4. Καλώς σας βρήκα.

  Αν πω πως συμφωνώ με τον GREEK RIDER θα είναι λίγο. Προσυπογράφω απόλυτα την οπτική του. Έχω ακριβώς την ίδια.

 5. Καλώς ήλθες Κλείτωρ,
  σόρυ για το αρχικό moderation, από τώρα και στο εξής όμως μπορείς να γράφεις ό,τι θες χωρίς καθυστέρηση (είναι μια ρύθμιση που προσφέρει η wordpress, πολύ βολική για να μη μπαίνουν εδώ διάφοροι ηλίθιοι).

  Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Greek Rider.

  @DennisV
  Κρεμ καραμπελέ δε λες τίποτα…
  ΠΟΥ να δεις το σπαγγέτι με κόκκινη… ρεσάλτσα! 🙂
  a ha ha ha 😆

 6. Ο Διογένης πήγαινε και ζητιάνευε από τ’ αγάλματα των θεών προκαλώντας την πίστη αλλά και το μένος των τότε αδαών πιστών. αλλά μην ξεχνάμε πως τότε η μετάδωση της γνώσης ήταν συγκριτικά με σήμερα σε εμβρυακό στάδιο. Σαφώς όμως ήταν πολύ ανεπτυγμένη για την εποχή της.

  σε γενικές γραμμές το να θέλουμε σήμερα στον 21ο αιώνα
  να μιμηθούμε ότι έκαναν εκείνοι δύο χιλιάδες χρόνια πριν αποτελεί από μόνο του ύβρη σ’ εκείνο τον υπέροχο πολιτισμό.
  Αυτό που κατά την γνώμη μου έχει σημασία είναι να δούμε τι δίδαξε ΚΑΙ εκείνος ο πολιτισμός, τις δημιουργικές του δυνάμεις δηλαδή, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κι εμείς με την σειρά μας. Δεν αρκεί πως καλλιεργήθηκαν πολλά από τα επιτεύγματά εκείνου του πολιτισμού. Δεν αρκεί διότι έφτασαν στο όριο σχεδόν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Μάθαμε πως να εξελισσόμαστε αλλά τώρα πρέπει να μάθουμε και πως θα δημιουργούμε και είμαι της γνώμης πως ο ελληνικός πολιτισμός δίνει καλά μαθήματα επί τούτου.

 7. Φίλε, επίτρεψέ μου μία διόρθωση. Το άρθρο σου είναι εξαρχής λάθος γιατί αυτά που παρουσιάζεις δεν έιναι οι απόψεις του ΥΣΕΕ αλλά του επικούρειου συγγραφέα Μάριου Βερέττα.

 8. Κλείτωρ,

  η διόρθωση που ζήτησες ΕΓΙΝΕ (θα σβήσω σε λίγο και το σχόλιο που τη ζήτησε).

  Με όσα είπες συμφωνώ απόλυτα.

 9. @Γκουλαγκ
  Λυπάμαι, αλλά οι απόψεις είναι του ΥΣΕΕ εφόσον βρέθηκαν σε ιστολόγιο που φέρει τη σημαία του ΥΣΕΕ και περιέχει σχεδόν αποκλειστικά τις υπόλοιπες απόψεις του ΥΣΕΕ:

  http://hepatia.blogspot.com/2008/05/blog-post_6627.html

  Αντιλαμβάνομαι βέβαια την υποσημείωση στο κάτω μέρος του ποστ ‘Tου Μάριου Βερρέτα (από το βιβλίο του «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ»)’, όμως αυτό το ιστολόγιο δείχνει φτιαγμένο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για προώθηση των απόψεων του ΥΣΕΕ, ως είθισται στο διαδίκτυο. Αν (κατά σύμπτωση) περιέχει απόψεις που δεν ταυτίζονται με τις δικές του, καλά θα κάνει να το ξεκαθαρίσει. Τέτοιο disclaimer ΔΕΝ ΕΙΔΑ.

  Κάθε διόρθωση δεκτή, πάντως γενικά έχω ήδη αποκομίσει τις πιο χείριστες εντυπώσεις από την κακή συμπεριφορά κάποιων μελών του ΥΣΕΕ (Πρανδέκας, Ηετίων, κ.ά.) και πιθανολογώ επίσης ότι είναι ΚΑΙ ατζαμήδες από ιντερνέτ (και τα δικά του ήθη και έθιμα) οπότε… όλα είναι πιθανά. ΑΝ έχεις τις απόψεις του ίδιου του Ρασσιά ή πιο καλές (κατά τη γνώμη σου) παραπομπές / links για τις απόψεις του ΥΣΕΕ φέρτες και τα λέμε.

 10. Υ.Γ. Εν πάσει περιπτώσει, ΔΕΝ με ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ το έγραψε αυτό διότι δεν κυνηγάω… ενόχους. Συζητώ ΑΠΟΨΕΙΣ. Και η άποψη αυτή, σαφέστατα προερχόμενη ΑΡΧΙΚΑ από τον (συμπαθή κατά τα άλλα) κ. Μάριο Βερέττα, είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ, με την σαφέστατη πρόθεση να φέρει την Ιστορία στα δικά του μέτρα.

  («shit happens» – sorry, Marios! 🙂 )

  Το πρόβλημα που προκύπτει (εκτός του ότι αυτές οι απόψεις προβάλλονται ΣΑΝ να είναι οι απόψεις του ΥΣΕΕ) είναι τεράστιο. Διότι ΚΑΙ η άρνηση αυτών των λανθασμένων απόψεων είναι πολύ πιθανό να είναι ΚΑΙ αυτή λάθος.

  Δηλαδή, ΠΩΣ… «υπάρχουν οι θεοί»? Σαν διαστημάνθρωποι της «Ε-Ε-Ε»? :mrgreen:

 11. Κλείτωρ
  κι εγώ το αντιλαμβάνομαι αυτό που λες.
  Αλλωστε… το κείμενό του ΕΙΝΑΙ εξαιρετικό (παρά τη διαφωνία μου).

  Το σημείο όπου διαφωνώ ειναι σημαντικό, αυτό όμως δεν καταργεί την γενική ποιότητα της σκέψης του ανθρώπου.

 12. Έχω μια απορία, υπάρχει ιδιαίτερος για την πολυχρωμία και την εναλλαγή μεγέθους γαμματοσειράς; Φαντάζομαι ότι το κάνεις για έμφαση, αλλά νομίζω ότι κάνει τα κείμενα πιο δύσκολο να διαβαστούν

 13. @nicholas, Καλή σου μέρα.

  Ξέχασες το «λόγος» διότι… ΔΕΝ είχε γραφτεί σε bold ή κόκκινα, ή κάτι τέτοιο
  (χαχα… αστειεύομαι). 😆

  Καλώς ήλθες, κι η ερώτησή σου είναι πολύ σημαντική.
  Πολύς κόσμος ίσως θέλει να κάνει την ίδια ερώτηση αλλά… ντρέπεται (Χαχα) ή και δεν θέλει να με… προσβάλλει! 🙂

  Η απάντηση θα μπορούσε να γίνει… ολόκληρο ποστ.
  UPDATE: τελικά έγινε νέα
  μόνιμη σελίδα στο μπλογκ:
  https://omadeon.wordpress.com/manual/
  […]
  (Με τον Nicholas γνωριζόμαστε κάπως, κάπου στο διαδίκτυο κι έτσι… τόλμησε να κάνει την ερώτηση, και ΠΟΛΥ καλά έκανε). 🙂

 14. ομάδεων,
  νομίζω ότι το κείμενο στο υσεε δεν μιλάει για «πίστη (στην ύπαρξη)» αλλά για πίστη με την άλλη έννοια: πίστη σε ορισμένες ιδιότητες των θεών, ελπίδα σε αυτούς κοκ. αν έχω δίκαιο σε αυτήν τη διάκριση (belief και faith ίσως ; ), τότε αφενός η αντίφαση πίστη-ανυπαρξία που αναφέρεις δεν στέκει, αφετέρου υπό μια έννοια το κείμενο του υσεε για ανυπαρξία πίστης είναι εν μέρει σωστό κι εν μέρει λανθασμένο.
  και αυτό το τελευταίο αληθεύει, διότι η μεταξύ διάσταση μεταξύ των απόψεων των λίγων και των πολλών στην αρχαία θρησκεία είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. ο διογένης ήταν ένας, ο πλούταρχος επίσης, ο πλάτων κοκ, ωστόσο μέσα από τα κείμενά τους φαίνεται σαφέστατα ότι εννοείται η διάσταση αυτή. η οποία, ασφαλώς, αφορά την πίστη και την αντίληψη, και όχι την λατρευτική πρακτική.

 15. Γιάννη χρόνια πολλά…
  ΙΣΩΣ, αλλά μη κάνοντας αυτή τη διάκριση που λες, το κείμενο ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί π.χ. θα ήταν σαν να κρίνουμε το σημερινό Ισλάμ με βάση τις ιδέες του… Σαλμάν Ρούσντι,
  ή τον Πάπα με βάση τον… Ζίζεκ.

  Η κοσμοθέαση (εκείνων) των Αρχαίων που λάτρευαν θεούς δεν μπορεί να θεωρηθεί «λατρεία χωρίς πίστη» σε καμμία περίπτωση, διότι ΚΑΙ δυσειδαιμονίες είχαν μπόλικες, ΚΑΙ θυσίες έκαναν, ΚΑΙ αποστροφή για όσους δεν πίστευαν στους θεούς, κλπ.

  Για μένα το κείμενο (του Μάριου Βερέττα) είναι λανθασμένο, αν και σωστό για ορισμένους σκεπτόμενους αρχαίους,όχι για τους πολλούς.

 16. καλή χρονιά και σε σένα

  δεν μπορούμε να συγκρίνουμε στο σημείο αυτό τις δυο ή τρεις θρησκείες, γιατί στην αρχαία δεν υπήρχε επίσημη δογματική που να καθορίζει τι ισχύει και τι όχι για τους θεούς. ενώ στο λατρευτικό επίπεδο υπήρχε μία θρησκεία (ανά πόλη τουλάχιστον, εν μέρει και πανελλήνια), στο επίπεδο της πίστης ουσιαστικά υπήρχαν πολλές αρχαίες θρησκείες αναφερόμενες στους ίδιους θεούς.
  φυσικά, δεν πρέπει να νομίσουμε ούτε ότι η διάκριση λίγοι-πολλοί είναι ταυτόσημη με την διάκριση «πίστη στην ανυπαρξία των θεών»-«πίστη στην ύπαρξη των θεών». ή, τουλάχιστον, ότι δεν είναι έτσι πάντα. π.χ. ο πορφύριος θεωρεί ότι ο κρόνος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο ηρόδοτος τους μύθους ως αλήθεια (2,45: ζητάει συγγνώμη από θεούς και ήρωες επειδή αμφέβαλε για την αλήθεια του περιεχομένου ορισμένου μύθου).

 17. Γιάννη….
  με το συμπάθειο, τις «επίσημες δογματικές» τις έχω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΕΣΜΕΝΕΣ. Επίσης ΔΕΝ τις θεωρώ κριτήρια ΚΑΜΜΙΑΣ απολύτως ΣΟΒΑΡΗΣ σύγκρισης μεταξύ Τρόπων Αντίληψης, ή τρόπων Συλλογισμού, ή τρόπων λατρείας, κ.ο.κ.

  ΔΕΝ καταλαβαίνω με ΤΙ τρώγεσαι (χεχε) 🙂

  ΧΕΣΤΗΚΑ και για την πίστη ή τη μη-πίστη.

  Με ενδιαφέρει μόνο να λέγεται η αλήθεια, κι ΟΧΙ η αλήθεια που βολεύει ή που συμφέρει.

  Τις «περίεργες» προσωπικές μου φιλοσοφικές απόψεις περί αντίληψης τις έχω εκφράσει εδώ: http://omadeon.com/logic
  με αξιώματα εδώ: http://omadeon.com/logic/multiforms_1.html#three_axioms_1
  -καi ιδίως το «αξίωμα3»: http://omadeon.com/logic/multiforms_1.html#axiom_3
  (πoυ μάλιστα ΝΟΜΙΖΩ ότι έχει… περίπου ίδια φιλοσοφική και πνευματική υπόσταση όπως η θεωρία του Βερέττα, αλλά… ΧΩΡΙΣ θεούς)

  …κι η στενή σχέση (όλων αυτών) με ένα ΕΙΔΟΣ «πολυθεϊσμού» (αγνωστικιστικού έως και πρακτικά ΑΘΕΟΥ) είναι π.χ. εδώ: http://omadeon.com/logic/multiplicity.html

  ….κι αυτά δεν είναι πλέον ΜΟΝΟ προσωπική μου θεώρηση, αλλά αναγνωρισμένο σύστημα (formal) Λογικής, ανάμεσα σε άλλα. Βοήθησε στις αποδείξεις και ο μαθηματικός Art Collings: http://omadeon.com/logic/proofs_2007.html#art-1b

 18. ομάδεων,
  δεν έκανα λόγο για τις προσωπικές συμπάθειες κανενός εδώ μέσα.
  ωστόσο η διαφορά που ανέφερα, όπως την περιέγραψα, ανάμεσα στις 2 θρησκείες είναι υπαρκτή, πέρα από τις υποκειμενικές αξιολογήσεις και συμπάθειες.

 19. Ναι, Γιάννη η διαφορά που επεσήμανες είναι ακριβής τελικά.

  Δεν εννοούσα ότι παίζουν ρόλο προσωπικές συμπάθειες…

  Απλώς δεν θεώρησα σημαντική για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ζήτημα πίστης, την «επίσημη δογματική» άποψη είτε των Αρχαίων είτε τη σύγχρονη / χριστιανική. Δηλαδή μπορεί να γράφτηκαν ΤΟΝΟΙ φιλοσοφίας και θεολογίας για τον ορισμό του «τι είναι πίστη» που όμως… δεν αφορούν το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ζήτημα. Για αυτό το ζήτημα, μόνος σου έδωσες αντι-παραδείγματα για την άποψη του Βερέττα.

 20. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά την αλήθεια όσο αφορά θέματα πίστεως. Ας ελπίσουμε με τον καιρό να γνωρίσει και κάθε άνθρωπος – πολίτης του κόσμου.

 21. @Ορθόδοξε

  ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟ…

  καμμια σχέση απολύτως με το θέμα του ποστ δεν έχει το προπαγανδιστικό σας σχόλιο. ΔΕΝ είμαι Χριστιανός, ούτε όμως και αντίθετος με σώφρονες μη-φανατικούς χριστιανούς (όπως οι προλαλήσαντες φίλοι Γιάννης και Μανιτάρι-του-βουνού).

  Δεν αποδέχομαι τη φανατική προπαγάνδα που στηρίζεται ΜΟΝΟ στο μίσος, όπως η δική σας. Βρίσκω το ιστολόγιό σας αηδιαστικά φανατικό, προκλητικά υβριστικό στον ίδιο του τον τίτλο («Αθεία, η άρνηση της αλήθειας») και ΔΕΝ θα ήθελα να ξαναπείτε ΜΠΟΥΡΔΕΣ εδώ.

 22. Αγαπητέ omadeon για ποιο λόγο εκνευριστήκατε έτσι; Απλά τη γνώμη μου κατέθεσα, όπως και όλοι οι συνομιλητές.
  Εγώ δεν έχω σκοπό να προβώ σε καμία προπαγάνδα και ιδιαίτερα προπαγάνδα που στηρίζετε σε μίσος όπως αναφέρετε.

  Η Ορθοδοξία, η πίστη των Ελλήνων είναι πίστη αγάπης, ο ίδιος ο Θεός μας είναι Θεός αγάπης. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο καταλήξατε να αναφέρεστε στην αλήθεια με αυτό τον τρόπο, αλλά φυσικά και έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράζετε ελεύθερα τη γνώμη σας.

 23. Ορθόδοξε, για πρώτη και τελευταία φορά…

  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟI προπαγανδιστικοί τίτλοι (όπως του δικού σας blog) «Αθεία, η άρνηση της αλήθειας», αποτελούν ύβρη, βία και μίσος ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Θα μπορούσα να κάνω κι εγώ ένα μπλογκ με έναν τίτλο… αντίθετου υφους και περιεχομένου, π.χ. «θεολογία, η μπουρδολογία του ψεύδους» (ή π.χ. του συγκεκαλλυμμένου μίσους κατά μη-πιστών), αλλά… ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ, χάριν καλής επικοινωνίας (αν μη τι άλλο)….

  Κατανοώ ότι δεν το κατανοείτε ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό, αλλά… υπάρχουν και σπάνιοι αληθινοί χριστιανοί που το κατανοούν και σέβονται τις πεποιθήσεις άλλων, διαφορετικές από τις δικές τους. ΔΕΝ το θεωρούν (όπως εσείς) αυτονόητο ότι «η πίστη των Ελλήνων είναι η ορθοδοξία», ΔΕΝ διαχωρίζουν μεταξύ πιστών και μη-πιστών, κ.ο.κ. Επίσης…. δεν κάνουν και ΑΣΧΕΤΑ σχόλια προκειμένου να εξαπλώσουν τις δικές τους φανατικές πεποιθήσεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΡΜΟ. (διότι αυτό το ποστ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ την οποιαδήποτε «σιγουριά της πίστης», αφορά το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ θέμα του ΠΩΣ αντιλαμβάνονταν τον Κόσμο και τη Θρησκεία τους οι Αρχαίοι, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ).

  Υπάρχουν πολλοι Ελληνες που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Χριστιανοί, άλλοι είναι άθεοι (ή αγνωστικιστές όπως εγώ) και ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει καμμία σχέση, απαραίτητα, η Ελληνικότητα με τη θρησκεία.
  ____
  Υ.Γ.
  Για μια εικόνα της ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ που έχουμε κάνει, άνθρωποι που έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και κατάφεραν μια αλληλο-κατανόηση και μια επικοινωνία ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΣ (συγκεκαλλυμμένο ή όχι) παραπέμπω στον φίλο μου ιστολόγο “Μανιτάρι του βουνού” http://manitaritoubounou.wordpress.com/
  -που… αν και χριστιανός, ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τη δική μου μη-αποδοχή της δικής του πίστης, ούτε κι εγώ έκατσα ποτέ να αποκαλέσω τη δική του πίστη… “άρνηση της αλήθειας”. Αυτά τα βάλαμε ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, προ πολλού….

  ___________
  Υ.Γ.2
  Ενα ιστολόγιο με τίτλο «αθεϊα, η άρνηση της αλήθειας» ασκεί ΒΙΑ στον αναγνώστη και επίσης διαπράττει ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Αν η αθεία ήταν πράγματι «η άρνηση της αλήθειας» αυτό θα ήταν αυτονόητο και μόνο παλαβοί που δεν βλέπουν αυτονοητα πράματα θα ήταν άθεοι. ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ δεν έχει ποτέ αποδειχτεί.
  Επίσης, ο τίτλος αυτός αποτελεί μορφή ΜΙΣΟΥΣ από μόνος του. ΔΕΝ εκφράζει «θρησκεία αγάπης», δεν κηρύσσει ΚΑΝΕΝΑ είδος «αγάπης». Αποτελεί ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΟΠΛΟ που ΣΤΟΧΕΥΕΙ κατά αθέων και μη-χριστιανών, στους οποίους ΕΠΙΣΗΣ φορτώνει τη συκοφαντία ότι είναι ψεύτες ή αρνητές της αλήθειας, κ.ο.κ.

  Υ.Γ.3 Στα σχόλια σου, ΟρΘόδοξε, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ πέταξες και τη ΜΟΥΛΩΧΤΗ λάσπη ότι οι μη-πιστοί δεν είναι Ελληνες.
  Ε, ΤΡΙΤΗ φορά ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ. Γαμώ ΚΑΙ την πίστη σου ΚΑΙ την ευγένειά σου… γαμώ τον αντίχριστό μου… ! 🙂 (αυτό ΟΧΙ επιθετικά….)

 24. Τέλος…
  Η ευγένεια και η ψυχραιμία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανάμεσα στις… αυτονόητες αρετές, που διαθέτω… πάντα. Ειμαι εκ φύσεως… οργίλος και βάρβαρος, έως και υβριστικός, με τους κακούς ή υποκριτές, ΑΣΧΕΤΩΣ με το αν ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ευγενείς, όπως ΚΑΙ εκ φύσεως ευγενής ή συμπονετικός με τους ειλικρινείς, που έχουν πηγαίο σεβασμό των άλλων.
  Ως εκ τούτου…
  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περαιτέρω αναφορά σε θέματα Χριστιανικής πίστης, αποτελεί μορφή προπαγανδιστικής ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ, στο διαδίκτυο γνωστής και ως «trolling», που θα ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29

  Επαναλαμβάνω:
  Aυτό το ποστ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ την οποιαδήποτε (χριστιανική ή όχι) «σιγουριά της πίστης», αφορά το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ θέμα του ΠΩΣ αντιλαμβάνονταν τον Κόσμο και τη Θρησκεία τους οι Αρχαίοι, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

 25. Τι ψάχνεις να βρεις βρε Omadeon… Ο άνθρωπος (ΛΕΜΕ τώρα – οι άνθρωποι διαθέτουν εγκέφαλο) είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

 26. @Αιρετικέ όχι,
  Το τελευταίο που θεωρώ πιθανό, είναι αυτό που λες. Το να είναι κάποιος σε «διατεταγμένη υπηρεσία» είναι μόνο ένας τρόπος να «εξηγήσουμε», δηλαδή να… ΜΗΝ κατανοήσουμε ΚΑΛΑ τους λόγους που αναδύονται οι ιδέες ή η συμπεριφορά του. Είναι όμως ένας τρόπος που βολεύει ΕΜΑΣ και κανέναν άλλον.

  Εξάλλου δεν έχει σημασία. Το ΤΙ κίνητρα έχει ο άλλος δεν θα το μάθουμε ποτέ παρά μόνο κατανοώντας την υποκειμενικότητά του στο σύνολό της. Το ΤΙ ακριβώς τον ωθεί να γράφει ή να λέει κάποια πράματα δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού (πρωτίστως) τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ….

 27. Κι εγώ σου λέω ότι ΕΙΝΑΙ σε διατεταγμένη υπηρεσία: ένας ακόμα πλασιέ της θρησκόληπτης μαλακίας που βγήκε να τσιμπήσει πελατεία.

 28. Αιρετικέ
  αναγνωρίζω (τελικά)…. ότι είναι ΠΟΛΥ πιθανό αυτό που λες… (μετά από σκέψη). Ιδιαίτερα εφόσον η συλλογική ΕΞΟΡΜΗΣΗ προπαγανδιστών από κύκλους της Εκκλησίας είναι γνωστή ΚΑΙ τεκμηριωμένη….

  Ομως… όπως το έθεσε κι ο… φίλος μας Greek Rider, ασκώ τη «συνταγή του Wallerstein». Δηλαδή δέχομαι όσα λέει ο άλλος σαν να ΜΗΝ ήταν «σε διατεταγμένη υπηρεσία», σαν να ήταν αληθινά.
  Από κει και πέρα, το ΤΙ είναι ο άλλος… είναι δικό του πρόβλημα.
  (κι αν ισχύει αυτό που λες, ΑΚΟΜΗ χειρότερα γι’ αυτόν) -χεχε

 29. Την ποσοστιαία του μονάδα πήγε να βγάλει ο βλάκας. Και να πω ότι πούλαγε κάτι χρήσιμο ή αξιοπρεπές, πάει κι έρχεται. Αλλά, όπως όλοι οι ιεροκήρυκες-θρησκοπλασιέ, μαλακία ήρθε να μας πουλήσει…

  Έλα όμως που αλλάξαμε βιολί τώρα πια. Έλα όμως που πλέον το σερβίρισμα μαλακίας ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ!

  Κάθε μαλακία που θα μας τσαμπουνάνε θα χρεώνεται μισό (0.5) ευρώ! Ακούγεται μικρό ποσό, αλλά με τόσες μαλακίες που προσγειώνονται στα καημένα τ’αυτάκια μας, πάλι θα πλουτίσουμε.

 30. Ορθόδοξε
  ΠΟΥ την είδες τη βωμολοχία βρε ΠΑΠΑΡΑ?

  Το ότι είσαι ΠΑΠΑΡΑΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ φαίνεται από το προηγούμενο σου σχόλιο.

  Κάτσε λοιπόν στην ουρά και περίμενε.

  @Αιρετικέ μου ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ με αυτά που λες, ΟΡΙΣΤΕ έκανες τον ψόφιο να αναστηθεί και να διεκδικήσει το «δίκιο του»….

 31. Ποιο δίκιο να ζητήσει ο συνεχιστής των τραμπούκων που βεβήλωσαν τον τάφο του Καΐρη…

 32. Οι θεοί των Ελλήνων υπήρξαν και πάντα θα υπάρχουν μέσα στης ψυχές των ανθρώπων , και όχι έξω από αυτές . Οι ναοί και τα μυητικά κέντρα του αρχαίου Ελληνισμού δεν ήταν τόποι λατρείας εξωτερικού θεού αλλά τόποι προσωπικής εκστατικής βιωματικής προσέγγισης με τον εκάστοτε θεό η πνεύμα που κάθε ιερό αντιπροσώπευε , στοχεύοντας στην αυτογνωσία και στην αρμονική δράση προς τον εαυτό και τον έξω κόσμο.
  Τα πάντα στο σύμπαν από το ελάχιστο άτομο ως το μεγαλύτερο γαλαξία , ακολουθούν μία νοήμονα εξελικτική διαδικασία , η οποία δρα έχοντας δικούς της σκοπούς . Αυτή η εξελικτική διαδικασία εκδηλώνεται σ’ όλους τους χωροχρόνους των παράλληλων κόσμων του σύμπαντος και ο δρόμος της είναι σπαρμένος από τα σημάδια του αναβολισμού και καταβολισμού των μερών που την συνθέτουν .
  Η νοημοσύνη του θείου διαρκώς εκδηλώνετε μέσα στους νόμους που διέπουν το φυσικό και σύμπαντα κόσμο μας , είναι πλέον φανερό ότι ο δρόμος του ανθρώπου ως άτομο , αλλά και ως είδος , εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο .
  Οι θεοί που αναφέρονται στην μυθολογία της αρχαιοελληνικής γραμματείας , είναι ό πιο καταλληλότερος τρόπος που εμπνεύσθηκαν οι σοφοί και φιλόσοφοι της αρχαιότητος για να χαρίσουν στην ανθρωπότητα , το αυτεξούσιο , να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του και να γίνει συνειδητό μέλος του κόσμου που ανήκει , όχι για να τον κατακτήσει , αλλά να τον κατανοήσει και να ζει αρμονικά μέσα σ αυτόν !
  Κατά την δική μου μελέτη κι έρευνα οι αρχαίοι έλληνες έβλεπαν τους θεούς και της θεότητες όχι σαν πρόσωπα , αλλά σαν ουσίες , που απορρέουν από την λειτουργία των εσαεί συμπαντικών νόμων , και όχι όπως εμείς οι άνθρωποι του σήμερα που κατανοούμε το θείο σαν μια εξωτερική δύναμη μαγική που για να μην μας κάνει κακό πρέπει να είμαστε δούλοι της και να την προσκυνάμε !
  Είμαι μέλλος του Υ.Σ.Ε.Ε. που πολλά γράφτηκαν πιο πάνω από τους συνσχολιαστές αυτού του θέματος , και θέλω να εκφράσω την λύπη μου για της κατηγορίες που του αποδίδουν , ( πως πρόκειται περί φασιστικής ομάδος ) , την στιγμή που ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται να ερευνήσει για τον σκοπό αυτής της ομάδος , αν δεν είναι δυνατόν να ενημερωθεί από την κεντρική ιστοσελίδα της , μπορεί ελεύθερα να εγγραφή , μέλλος της αγοράς , ( τόπος συζητήσεων ) , ως συνομιλητής , και όχι ως ενεργό μέλλος του Υ.Σ.Ε.Ε. , και να διαπιστώσει ο ίδιος περί του σκοπού , και των μελλών , αυτής της οργάνωσης .
  Για όποιον δεν επιθυμεί να κάνει την διαδικασία αυτή της εγγραφής , τότε ας αρκεσθεί στην δική μου επιβεβαίωση , πρώτον πως αυτή η οργάνωση είναι η μόνη που ¨ κτυπά ¨ το θεοκρατικό πολιτικό σύστημα της Ελλάδος και την χριστιανική εκκλησία του κατακτητή δυνάστη της . Και δεύτερον η προσπάθεια κι ο αγώνας που κάνει για την ανύπαρκτη ανεξιθρησκία του κράτους , και την παλινόρθωση των αρχαίων ελληνικών ειωθότων .

  • Κύριε Σούτη,

   Σας πληροφορώ ότι στο ιστολόγιό μας υπάρχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στη συκοφαντία, από όπου κι αν προέρχεται. Επομένως
   1) ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπα ότι το Υ.Σ.Ε.Ε. είναι «φασιστική ομάδα».
   2) Οσον αφορά το εξής τμήμα του σχολίου σας,

   «Είμαι μέλλος του Υ.Σ.Ε.Ε. που πολλά γράφτηκαν πιο πάνω από τους συνσχολιαστές αυτού του θέματος , και θέλω να εκφράσω την λύπη μου για της κατηγορίες που του αποδίδουν , ( πως πρόκειται περί φασιστικής ομάδος ) ,»

   …παρακαλείστε να ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ τα συγκεκριμμένα λεχθέντα σε αυτή τη συζήτηση που ισχυρίζεστε ότι αποκαλούν το Υ.Σ.Ε.Ε. Φασιστική ομάδα, και… ΑΝ το καταφέρετε, θα επανέλθω στο θέμα.
   Αν ΔΕΝ το καταφέρετε όμως, τότε ΕΣΕΙΣ είστε ο συκοφάντης κύριέ μου.

   Και τώρα… φεύγω ΧΩΡΙΣ να σας βάλω σε «ουρά αναμονής» (moderation) …για πρώτη και τελευταία φορά.

 33. Στο σχόλιο σας 14/12/2009 σε 10:52 γράφετε τα εξής : <>
  Αν η λέξη για σας δεν σημαίνει , τότε εξηγήστε μου τι σημαίνει για εσάς ;
  Για μένα το : είναι μια έννοια που όπου πηγάζει ο φασισμός , ανεξαρτήτου σημαίας , η κομματικών χρωμάτων .
  Το: απείρως απέχει από της πηγές των φασισμών . Σας παραθέτω αυτό το λινκ από την ιστοσελίδα του Υ.Σ.Ε.Ε. για να δείτε ποιοι είναι οι έλληνες εθνικοί .

  Υ/Γ : Με την διαδικασία του copy paste από τον κειμενογράφο μου στον χώρο εδώ , αντιγράφηκαν με ελλείμματα λέξεων , και αναδημοσιεύω την απάντηση μου πάλι . Παρακαλώ το προηγούμενο ελλιπές της απάντησης να το διαγράψετε . Ευχαριστώ .

  __________________
  Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν παίρνει ολοκληρωμένη την απάντησης μου , ίσως να υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα , σε κάποιες ρυθμίσεις για τα σχόλια χρηστών .

  Παραθέτω πάλι .
  Στο σχόλιο σας 14/12/2009 σε 10:52 γράφετε τα εξής : <>

  http://www.ysee.gr/index.php?type=article&f=ethnikoi > για να δείτε ποιοι είναι οι έλληνες εθνικοί .

  ____________________
  ADMIN/OMADEON: Το σχόλιο αυτό αποτελεί συνένωση… τεσσάρων σχολίων, εκ των οποίων τα τρία ήταν απλή επανάληψη (με τη μοναδική διαφορά κάποιων κενών γραμμών). Κατά τα άλλα, τίποτε δεν άλλαξε. Το μπλογκ μας ΔΕΝ αλλοιώνει σχόλια αναγνωστών.

 34. Άντε πάλι…

  Κύριε Σούτη, ή όπως αλλιώς σας λένε, έχουν επισημανθεί πολλάκις ορισμένα πράγματα που κάθε άλλο παρά τιμούν το Ύπατο (πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος και με τι διαδικασίες το έχρισε «ύπατο») Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών.

  1. Ο θαυμασμός προς τον Alain de Benoist, τον ιδρυτή της «Nouvelle Droit» (ενός γαλλικού ακροδεξιού ρεύματος).
  2. Το γεγονός ότι η τιμώμενη προσκεκλημένη στις εκδηλώσεις του ΥΣΕΕ, κα. Μαρία Τζάνη, έσπευσε να τρέξει ως μάρτυς υπερασπίσεως στις δίκες κατά του δηλωμένου νεοναζί συγγραφέα Κωνσταντίνου Πλεύρη για το ρατσιστικό πόνημά του «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια» στο οποίο ο συγγραφέας εγκωμίαζε τον Χίτλερ, τον Γκαίμπελς, έλεγε ότι οι Εβραίοι ΔΕΝ είναι άνθρωποι και ζητούσε την εξόντωσή τους.
  3. Το γεγονός ότι ομάδες που είτε συνεργάζονται με το ΥΣΕΕ είτε ανήκουν σε αυτό ΠΑΝΤΑ καλούν σε εκδηλώσεις του ΥΣΕΕ τον αμετανόητο νεοναζί βομβιστή Αριστοτέλη Καλέντζη. Θυμηθείτε τι έγινε στα «Θερμοπύλεια 2009».
  4. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των «αρχαιοπρεπών» οπλιτικών ομάδων «Άρες Άναξ», «Σπαρτιατικές Μόρες» και «Κορύβαντες» με την «εφιπποτοξοτική εταιρεία» που φέρει την επωνυμία «Κένταυροι Kassai», η οποία ανήκει στον προαναφερθέντα νεοναζί τρομοκράτη (υπόψιν ότι έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ και έχει εκτίσει ποινή 12ετούς κάθειρξης για βομβιστικές επιθέσεις).
  5. Η ΠΡΟΒΟΛΗ της προαναφερθείσας συνεργασίας από (α) την ιστοσελίδα της εταιρείας του Αριστοτέλη Καλέντζη, (β) από το ιστολόγιο της νεοναζιστικής γκρούπας «Μαύρος Κρίνος».
  6. Η εξάπλωση – επειδή γνώριζα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μέλη του ΥΣΕΕ – μιας περιφρόνησης, απέχθειας και απαξίωσης ακόμη εις βάρος των μη «εθνικών» ως μη… «καθαρών» από θρησκευτικής, πολιτιστικής, πνευματικής κλπ πλευράς. Πρώην μέλος του ΥΣΕΕ (που αργότερα πήγε σε άλλη ομάδα, ακόμη πιο… «καθαρή» από θρησκευτικής απόψεως), το οποίο γνώριζα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, μου είχε πει ότι είχε δασκαλέψει στα παιδιά του να αποκαλούν τους μη «εθνικούς» συμμαθητές τους στο σχολείο «εβραιόπουλα» για να τους «τη βγαίνουν».

  Εσάς αυτά τα 6 σημεία που ανέφερα δεν σας προβληματίζουν ούτε στο ελάχιστο;

  Δεν σας προβληματίζει η συνεργασία με έναν ΔΗΛΩΜΕΝΟ νεοναζί και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ για βομβιστικές επιθέσεις;

  Δεν σας προβληματίζει η προβολή ομάδων που συνεργάζονται με το ΥΣΕΕ από ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ιστολόγιο;

  Δεν σας προβληματίζει ο θαυμασμός προς έναν ακροδεξιό «στοχαστή»;

  Μακάρι κάποια στιγμή ο Μέγας Σουβλακεύς ή το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας ή η Αόρατη Ροζ Μονόκερως να σας βοηθήσει να σκεφθείτε, διότι μου φαίνεται ότι είστε κλασική εφαρμογή εκείνης της έξοχης ρήσεως του R. A. Wilson.

  • Αιρετικέ, ΜΗΝ την ψάχνεις… 🙂

   ΔΕΝ τους προβληματίζει τίποτε από όλα αυτά, διότι (όσοι τουλάχιστον έχουν μιλήσει) είναι παρανοϊκοί και εγωκεντρικοί παρεξηγιάρηδες ολκής, που… ΔΕΝ ξέρουν ΠΟΥ παν τα τέσσερα…

   Αλλά -και πάλι- ΟΛΑ αυτά που είπες ΔΕΝ ισοδυναμούν με τη λάσπη ότι -δήθεν- «το ΥΣΕΕ είναι φασιστική ομάδα» (το λέω για να γίνει κατανοητό κι από βλάκες).

 35. κ. Θεόδωρε Σ. Σούτη…

  Είσαι σοβαρός ρε φίλε, που «παραθέτεις»… κενό κείμενο?
  Πας και το βάζεις ανάμεσα σε αριστερή και δεξιά αγκύλη, και μετά…
  περιμένεις να ΜΗ στο σβήσει αυτομάτως η WordPress?
  χαχαχα
  ….ΠΟΣΟ άσχετος είσαι με το διαδίκτυο και τα μπλογκ?

  Για να σε βοηθήσω λιγάκι, ΜΑΛΛΟΝ εννοούσες το σχόλιο αυτό (βάσει ημερομηνίας και ώρας). Ορίστε το σαν σύνδεσμος:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/12/13/critique-of-greek-polytheism-1/#comment-32549
  Και… ορίστε το μοναδικό κομμάτι του που αφορά το Υ.Σ.Ε.Ε. και τη ΛΑΣΠΗ της ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ που σκορπάς ΕΣΥ:

  …Εκείνο που με ανησυχεί είναι πόσο λίγο αξιοποιήθηκαν από την Αριστερά και προοδευτικούς ανθρώπους, αφήνοντας το χώρο της μελέτης των αρχαίων βορά σε εθνικιστές…
  …πράγμα που (όπως φαίνεται) συμβαίνει ΕΠΙΣΗΣ στο γνωστό Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ).
  Διακρίνω μια εθνικιστική στροφή στις ιδέες του ιδρυτή του (Βλάση Ρασσιά) καθώς και μια λυσσαλέα άρνηση (εκ μέρους του ΥΣΕΕ) της προφανούς αντιδραστικότητας του (δοξασμένου από τους ίδιους) Γάλλου “νεο-δεξιού” φιλοσόφου Alain De Benoist. Εχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς (ο DennisV κι εγώ) στη Νέα Δεξιά και στον Ντε Μπενουά, στα τελευταία σχόλια του άλλου ποστ, π.χ. εδώ:

  https://omadeon.wordpress.com/2009/11/30/greek-violent-extreme-right/#comment-32384

  Το τμήμα αυτό, δικού μου σχολίου, ΔΕΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ με τη συκοφαντία (που μου καταλόγισες) ότι «το ΥΣΕΕ είναι φασιστική ομάδα».

  Κοίτα να δεις, για το ότι είσαι ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ (και εμφανέστατα ΕΠΙΣΗΣ παρανοϊκός) λασπολόγος, ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ να κατανοήσεις κείμενα που διαβάζεις ή παραθέτεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.
  Επομένως…. αποβάλλεσαι από αυτό το μπλογκ επί ΕΝΑ ΜΗΝΑ. [*] ΟΛΑ τα σχόλια που θα γράψεις μέχρι την 21η Οκτωβρίου 2010 θα μπουν σε αναμονή και θα ελευθερωθούν την 21η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που γράψεις πολλά αντί για ένα σχόλιο, θα ΣΥΓΚΟΛΛΗΘΟΥΝ όλα σε ΕΝΑ και μοναδικό σχόλιο.
  ________
  [*] Υ.Γ. Η απόφαση αυτή ήταν βέβαια δική μου, αλλά υπόκειται σε ΚΡΙΣΗ από τα άλλα μέλη (co-editors) του μπλογκ. ΑΝ υπάρχει κάποιος που διαφωνεί, η απόφαση αποσύρεται.

  _________
  Υ.Γ.2 Αν κανείς που διαβάζει είναι μέλος του Υ.Σ.Ε.Ε. τότε… ας πάει να δει ΤΙ γράφουν ΜΥΣΤΙΚΑ στο ιδιωτικό τους φόρουμ, το οποίο ΛΙΝΚΑΡΕΙ (με πάρα πολλά hits) προς τα εδώ:
  http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=2&t=6020
  Κάνανε το φόρουμ τους… μυστικό για μη-πιστούς, οι ΜΑΛΑΚΕΣ…
  …και μετά αμολάνε κάτι ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΒΛΗΤΑ με Ι.Q. ραδικιού, τα οποία… μπουκάρουν π.χ. εδώ και απαντάνε σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ πράματα.

 36. Πάντως εγώ έκανα αίτηση εισόδου στο φόρουμ του υσεε και «έφαγα πόρτα» πριν κάνω έστω και μια δημοσίευση..
  Είχανε τις πληροφορίες τους από το «άλσος» φαίνεται..
  Άλλα γράφουμε ότι υπηρετούμε και άλλα κάνουμε.
  Μιλάμε για ΤΟΝ δημοκρατικό «χώρο» όχι αστεία..

  Θλιμμένος Μπούφος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s