Nizkor.org – κατά της Αρνησης του Ολοκαυτώματος

Irving in 1955
David Irving (1955) via Wikipedia

Οι Αρνητές του Ολοκαυτώματος ολοένα και αυξάνουν σε blogs και YouTube, ενώ τα ψέματά τους γίνονται δυστυχώς ευκολότερα πιστευτά στη χώρα μας, λόγω της άγνοιας που επικρατεί για το θέμα. Σε  αυτή την ανάρτηση θα βρήτε μερικά χρήσιμα links με σωστές  απαντήσεις κατά της ατέλειωτης ψευδολογίας των Αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Ας ξεκαθαρίσω πάντως, ότι (1) δεν είμαι Εβραίος και (2) ΔΕΝ στηρίζω την πολιτική του Ισραήλ. Ομως η Αρνηση του Ολοκαυτώματος είναι άρνηση του Ορθού Λόγου – εκτός από ύβρη κατά… ΟΛΗΣ της Ανθρωπότητας (ενώ φυσικά δεν εξοντώθηκαν μόνο Εβραίοι από τους Ναζί).

Ενα καλό κείμενο με ΠΛΗΡΕΙΣ απαντήσεις σε (σχεδόν όλες) τις ψευτιές των Αρνητών του Ολοκαυτώματος είναι το εξής, από το site http://www.nizkor.org (γενικά χρήσιμο):

Αν δεν ξέρετε αρκετά για το Ολοκαύτωμα, μην πιστέψετε ποτέ (χωρίς να διαβάσετε τα σχετικά εδάφια από το nizkor.org και άλλα στοιχεία) τις (δήθεν) «γνωματεύσεις ειδικών» περί «ανυπαρξίας θαλάμων αερίων» στο Auschwitz, ή περί του «ανέφικτου της καύσης τόσων πολλών πτωμάτων» στα κρεματόρια, κλπ. διότι… ΟΛΑ αυτά είναι αποδεδειγμένες ψευτιές, όπως θα διαπιστώσετε εύκολα (κοντά στο τέλος της ίδιας ιστοσελίδας).

Ας σημειωθεί ότι το πολύ χρήσιμο site nizkor.org προέκυψε από ψηφιακές μάχες των αρχών της δεκαετίας ’90, όταν οι Αρνητές του Ολοκαυτώματος είχαν αρχίσει να ξεσαλώνουν, εξαπλώνοντας τα ψέματά τους ΚΑΙ στο διαδίκτυο, οπότε… ορισμένοι αντι-ναζιστές και ανθρωπιστές (όχι μόνο Εβραίοι) αποφάσισαν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση της προπαγάνδας των Αρνητών ΔΕΝ ΗΤΑΝ η λογοκρισία αλλά η ανοιχτή συζήτηση και η αντιπαράθεση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Ετσι ξεκίνησε το Nizkor Project και το site nizkor.org, συγκεντρώνοντας υλικό που πρωτο-εμφανίστηκε στην Ομάδα Συζητήσεων «alt.revisionism» του Usenet. Παραμένει αξεπέραστο για τις διασταυρώσεις στοιχείων που κάνει  και για τη γενικά άψογη δουλειά του.

Ορισμένοι Αρνητές του Ολοκαυτώματος αναγκάστηκαν μάλιστα να τροποποιήσουν τα «επιχειρήματά» τους, εξ αιτίας του site nizkor.org, ενώ μερικοί… αναίρεσαν και ορισμένες θέσεις τους. Π.χ. ο David Irving δήλωσε (πολύ αργότερα) ότι εξοντώθηκαν «μέχρι 4 εκατομμύρια Εβραίοι», από τους Ναζί – ενώ προηγουμένως μιλούσε για «ελάχιστες εκατοντάδες χιλιάδων που πέθαναν από τύφο». Βέβαια, κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί Αρνητές, όπως ο Ernst Zündel (δηλωμένος εθνικο-σοσιαλιστής) απλώς… πουλάνε τρέλλα, παρακάμπτοντας τα αδιάσειστα στοιχεία του nizkor.org, ή υποκρινόμενοι ότι… δεν τα διάβασαν,  κ.ο.κ. Επίσης πολύ χρήσιμος είναι ο εξής τεράστιος κατάλογος συνδέσμων κατά των Αρνητών του Ολοκαυτώματος:

Τα site των ίδιων των «Αρνητών» τα βρίσκει κανείς εύκολα (με απλή αναζήτηση στο google) κι έτσι δεν θα τα… διαφημίσω -κιόλας- εδώ! (αν και αναφέρονται στο NizKor με  links και παραθέσεις). Επίσης, δεν θα δώσω φωτογραφίες από ναζιστικά εγκλήματα (που υπάρχουν αμέτρητες) αλλά δύο μόνο ντοκουμέντα,  σημαντικά για αντιπαράθεση στους Αρνητές:

1) Ενα γράμμα του Himmler στον Hitler, του 1942, με απολογισμό… 363,211 Εβραίων που εκτελέστηκαν μόνο στη Σοβιετική Ενωση, από τον Αύγουστο ως και το Νοέμβριο του 1942 («Juden Exekutiert»):

https://i0.wp.com/www.shamash.org/holocaust/photos/images/Report01.jpg

(Report01.jpg στη σελίδα «Holocaust Photos«).

2) Ενα άλλο επίσημο ναζιστικό έγγραφο που ομολογεί την… παραγωγικότητα (4756 καύσεις νεκρών σε 24 ώρες) των κρεματορίων του  Αουσβιτς:

https://i1.wp.com/www.shamash.org/holocaust/photos/images/Furn_cap.jpg

[Pressac, p. 247] In a letter from SS-Sturmbannfuehrer Jahrling to SS-General Kammler, the cremating capacity of the five Auschwitz crematoriums is specified as 4,756 per 24 working hours.

Επίσης δείτε (σε αυτό το blog):

Αυτά..

(και πάμε σε άλλο θέμα , εντός των ημερών)

 • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 🙂

Reblog this post [with Zemanta]

40 comments

 1. Εξαιρετική δουλειά. Βέβαια, από αχάριστα υποκείμενα που αμολάνε συκοφαντίες περί «αντισημιτισμού ολκής» κι από τους γελοίους σφουγγοκωλάριούς τους μην περιμένεις αναγνώριση του ήθους σου.

 2. Καλώς όρισες φίλε Αιρετικέ!
  Long time no see (hehe)…

  Ετσι ακριβώς είναι. ΣΙΓΑ μη δώσω και λογαριασμό όμως, σε συκοφάντες. Το site http://nizkor.org το είχα βρει πολύ παλιά και το είχα… ξεχάσει, αλλά φανηκε πολύ χρήσιμο.

 3. Υ.Γ. άσχετο… προσωρινό σχόλιο.

  Διαπιστώθηκε ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ για το κινητό μου…

  Ας μην παρεξηγήσει κανείς, μέχρι να βρεθεί ! χεχε

 4. Μια ερώτηση, αναγκαστικά δημόσια:
  «Τελικά ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ; Μήπως είχε κανείς αμφιβολίες; »

  «Αποδεικνύει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το Τρίτο Ράιχ και τώρα πια όσες εκδηλώσεις κι αν γίνουν για το Ολοκαύτωμα, όσες αναφορές κι αν γραφτούν για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, όλοι πια κουνάμε το κεφάλι μας ειρωνικά και με οργή που πασχίζει να κρυφτεί γι’αυτήν την τόσο χυδαία υποκρισία.»

  Αποτελούν omadeon αυτές οι φράσεις έκφραση χυδαίου αντισημιτισμού και διαιώνισης των κλασικών στερεότυπων; Υπάρχει η οποιαδήποτε δικαιολογία για αυτές;

 5. Abravanel
  Αν και οι διαφορές μεταξύ Τρίτου Ράϊχ και Ισραήλ είναι τεράστιες και… έχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα μου να τονίζω ότι είναι ΛΑΘΟΣ η εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και ναζιστικής Γερμανίας, …αυτό δεν σημαίνει πως το Ισραήλ έχει εντελώς αθώα πολιτική, ελεύθερη από _κάποια_ χαρακτηριστικά που _έχουν_ λυπηρές ομοιότητες με ναζιστικά…

  Από κει και πέρα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμμία ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για κάτι άααλλο: -Για την εξίσωση μεταξύ κριτικής στο Ισραήλ και αντισημιτισμού.

  Οσον αφορά την παράθεση της αρχής του σχολίου σου, πραγματικά δεν θεωρείται πλέον αντισημίτης όποιος θεωρεί πως η AIPAC και η AJC είναι το ισχυρότερο μεταξύ όλων των άλλων λόμπυ, και που -γιατί όχι?- καθορίζει κιόλας την πολιτική των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή. Αυτή είναι άλλωστε και η άποψη του προοδευτικού Εβραϊκού μπλογκ http://mondoweiss.net – και όποιος πει ότι είναι αντισημιτικό απλούστατα διαπράττει αηδιαστική συκοφαντία.

  Γενικά όμως, ΟΧΙ, προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ πως η AJC καθορίζει τα ΠΑΝΤΑ, μόνο όσα αφορούν την ίδια και το Ισραήλ.

  .

 6. Υ.Γ. Για να είμαι ΑΚΟΜΗ πιο σαφής…

  Αποτελούν omadeon αυτές οι φράσεις έκφραση χυδαίου αντισημιτισμού και διαιώνισης των κλασικών στερεότυπων;

  ΟΧΙ, σε καμμία περιπτωση δεν εφράζουν «χυδαίο αντισημιτισμό», οι παρατεθείσες φράσεις. Αποτελούν, βέβαια, ακραία μορφή κριτικής στο Ισραήλ, με την οποία διαφωνώ αν πρόκειται να ακριβολογούμε δίκαια… συγχωρητέα όμως σαν είδος ρητορικής (ίδια με την ομιλία γνωστού Εβραιο-Βρεταννού βουλευτή πριν μερικούς μήνες)… που ΔΕΝ διαιωνίζει «κλασσικά στερεότυπα» πέραν μιας (άσχετης με τον αντισημιτισμό) υπερ-απλούστευσης.

  Υπάρχει η οποιαδήποτε δικαιολογία για αυτές;

  Δεν υπάρχει «δικαιολογία», αλλά… ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως τέτοιες κριτικές ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ , τώρα πια, από πάρα πολύ ΣΩΣΤΟ κόσμο, ακόμη και πολλούς προοδευτικούς Εβραίους.
  Οπότε…
  Οσο κι αν διαφωνεί κανείς με αυτές τις κριτικές (εγώ π.χ. τις θεωρώ ρητορικά ακραίες) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, τώρα πια, για να τις ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ σαν «αντισημιτικές».
  ______________
  Υ.Γ.2 Το «τώρα πια» αναφέρεται στην εποχή που διανύουμε ΤΩΡΑ, μετά τα φρικώδη έκτροπα στη Γάζα, ΜΕΤΑ την κστα-συκοφάντηση του δικαστή Goldstone, ΜΕΤΑ τις αλλεπάλληλες προοδευτικές Εβραϊκές διαμαρτυρίες κατά της ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗΣ της Ισραηλινής κυβέρνησης και του γνωστού ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ υπουργού της, κ.ο.κ.

 7. Να υποθέσω δηλαδή ότι ο Finkelstein, o Hilberg, αλλά και πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί που δυσανασχετούν από το ότι η πολιτική των ΗΠΑ στο μεσανατολικό ΠΑΝΤΑ συμμορφώνεται με τις επιταγές της AIPAC (κάτι που τεκμηριώνουν και με παχυλές πληρωμές του λόμπυ αυτού προς πολλούς γερουσιαστές, όπως αυτές που κατεβλήθησαν για να καταδικασθεί η έκθεση Goldstone) είναι αντισημίτες. Να υποθέσω επίσης ότι ο Chomsky είναι κι αυτός αντισημίτης. Να υποθέσω επίσης πως και η Naomi Klein χαρακτηρίζεται από αντισημιτισμό.

  Αυτές οι μομφές (που ορθώς χαρακτηρίζει ο Omadeon ως συκοφαντικές) εμένα μου θυμίζουν τις μομφές περί «ανθελληνισμού» των ημεδαπών εθνικιστών κατά των Ελλήνων πολιτών που ευαισθητοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών ένεκα καταγωγής. Θυμίζω πως κάτι άτομα (που σήμερα έχουν βρει πολιτική στέγη στο ΛΑ.Ο.Σ. και τις – λιγότερο ή περισσότερο «δυναμικές» – παραφυάδες του) αποκαλούσαν «ανθέλληνες» όσους διαμαρτύρονταν για τις ξεκάθαρα ρατσιστικού χαρακτήρα μπαριέρες που απέκλειαν τα Πομακοχώρια – το απαρτχάιντ που είχαν στήσει οι ΕΛ-ληναράδες.

  Είναι πάγια τακτική των εθνικιστών (ανεξαρτήτως του λάβαρου που ανεμίζουν) να χαρακτηρίζουν «προδότες», «μη πατριώτες», «ανθέλληνες» (για τα καθ’ημάς) και, εφ’όσον μιλάμε για το Ισραήλ, «αντισημίτες» (αν οι αποδέκτες του χαρακτηρισμού δεν είναι Εβραίοι στο θρήσκευμα ή/και δεν έχουν εβραϊκή καταγωγή) ή «self-hating Jews» (αν οι αποδέκτες είναι του εβραϊκού θρησκεύματος) όσους ασκούν κριτική στις πρακτικές και στις πολιτικές που εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση.

  Δεν μου προξενεί καμία έκπληξη η εκτόξευση τέτοιων συκοφαντικών μομφών. Τα ίδια έκαναν οι εθνικιστικοί κύκλοι του Ισραήλ και κατά του Γιοστέιν Γκάαρντερ…

 8. Όλα καλά, αλλά εκτός από «ρεζίλι» δεν νομίζω ότι μπορούμε να στερήσουμε σε κάποιον τον δικαίωμα να εκφράζει δημόσια την γνώμη του επειδή κάποιοι «θίγονται». Ο κοινωνικός αποκλεισμός κι ο εξευτελισμός που υφίσταται κάποιος που το κάνει αυτό, είναι υπέρ-αρκετός.

 9. Οπως νομίζετε – προσωπικά θα προτιμούσα οι συμπατριώτες μου πρώτα να τακτοποιούσαν τα περι του οίκου μας, όπως την επιστροφή σήμερα κλεμμένων εκτάσεων όπως το ΑΠΘ, την αναστολή της προστασίας ναζιστών εγκληματιών πολέμου όπως κάνει ενεργά τα τελευταία 60 χρόνια, την παύση της κοινωνικής αποδοχής του αντισημιτισμού αλλά είναι προφανής η έντονη δραστηριοποίηση τους σε αυτό τον τομέα.

  Και ναι, οι εκφράσεις εκείνες είναι ο ορισμός του αντισημιτισμού. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να μιλήσει για «οργή» για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ή το Δίστομο. Προφανώς όχι γιατί αισθάνεται ως δικές του εκείνες τις τραγωδίες, ενώ το Ολοκαύτωμα αφορά «άλλους».

  Οσο αφορά τα περι ποιος ελέγχει τις ΗΠΑ, όταν τα λέει ο Καρατζαφέρης τότε είναι παράφρονας και αντισημίτης – τότε δεν σε είχα δει omadeon να δίνεις αυτές τις δικαιολογίες. Οταν τα λέει όμως o φίλος μας heretic, γνωστός για το εμβόλιο που έχει κάνει εναντίον του αντισημιτισμού και άρα απρόσβλητος από αυτόν…

  Τονίζω οτι υπήρξα εξαιρετικά προσεκτικός και δεν αναφέρθηκα καθόλου στις απόψεις περί Ισραήλ. Επέκρινα την χρησιμοποίηση αντισημιτικών στερεοτύπων και την προσπάθεια να «αναιρεθεί» το «βάρος» του Ολοκαυτώματος. Θα μπορούσα να έγραφα και άλλα φαιδρά, όπως οτι για την Δικτατορία φταίει το Ισραήλ όπως έγραψε ο φίλτατος, (scripta manent), αλλά δεν θέλω να γελοιοποιήσω και άλλο την συζήτηση .

  Επίσης χαιρομαι που η προσωπική αλληλογραφία omadeon παραμένει προσωπική. Φίλτατε heretic σε περιμένω τέλη του μήνα να βρεθείς σε καμιά τελετή μνήμης ώστε να μπορέσεις και αυτοπροσώπως να κουνήσεις το κεφάλι για την βαθύτατη υποκρισία της.

 10. Abravanel, είσαι τελικά… απίστευτος…
  Θα ξεκινήσω ανάποδα όμως, από το τέλος του σχολίου σου προς την αρχή…

  Επίσης χαιρομαι που η προσωπική αλληλογραφία omadeon παραμένει προσωπική.

  Συκοφαντίες (κατά του Αιρετικού) που δεν είχες τολμήσει να εκφράσεις δημόσια, μέχρι τώρα, μου τις έστειλεις σε ιδιωτικό μέηλ, βασιζόμενος σε μία υποθετική άγνοιά μου και περιμένοντας ότι θα ένιωθα δεσμευμένος απέναντί σου χάριν κάποιου σεβασμού ιδιωτικότητας. Ελα μου, όμως… που στην περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμησης δεν αναγνωρίζεται (νομικά) κανένα απολύτως απόρρητο. Από τη στιγμή που έγραψες κάτι συκοφαντικό, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ (και… ΑΜΑ σ’ αρέσει). Αλλωστε, αν ήταν έτσι, τόσο εύκολο και τόσο νόμιμο να στέλνει κανείς ιδιωτικές λάσπες και να μην έχει ούτε συνέπειες, ούτε και το θύμα του δυνατότητα απάντησης, τότε… δεν θα υπήρχε ζήτημα δημόσιας συκοφαντίας διότι όλοι οι συκοφάντες θα έστελναν ιδιωτικά μέηλ. Για το θέμα αυτό σου έχω απαντήσει εκτενέστατα σε ιδιωτικό ποστ, του οποίου θα σου στείλω κάποια στιγμή τον κωδικό πρόσβασης.
  (όχι τώρα αμέσως, λόγω έλλειψης χρόνου)

  Θα μπορούσα να έγραφα και άλλα φαιδρά, όπως οτι για την Δικτατορία φταίει το Ισραήλ όπως έγραψε ο φίλτατος, (scripta manent), αλλά δεν θέλω να γελοιοποιήσω και άλλο την συζήτηση.

  Κατ΄αρχήν (επειδή ερεύνησα το θέμα) εδώ κάνεις άααλλη μια κραυγαλέα (και εντελώς ΓΕΛΟΙΑ) συκοφαντία, το «για την Δικτατορία φταίει το Ισραήλ«, διαστρεβλώνοντας επιτήδεια όσα είχε γράψει ο Αιρετικός κατά το δοκούν. Ελπίζω να σου τα εξηγήσει ο ίδιος, αν και δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε είναι υποχρεωμένος κανένας μας να έχει διαρκώς την ανησυχία μην τυχόν και γράψει κάτι που δεν θα σου αρέσει και μην τυχόν και το διαστρεβλώσεις πάαααλι σαν τεκμήριο… αντισημιτισμού!

  Επέκρινα την χρησιμοποίηση αντισημιτικών στερεοτύπων και την προσπάθεια να “αναιρεθεί” το “βάρος” του Ολοκαυτώματος.

  UPDATE: Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ βάρος του ολοκαυτώματος ΔΕΝ αναιρείται επειδή το… εκμεταλλεύεται το κράτος του Ισραήλ. Αν ήταν έτσι… δεν θα είχε νόημα και το Μουσείο Ολοκαυτώματος που ίδρυσε Παλαιστίνιος ειρηνιστής στη Δυτική όχθη (που ΕΠΑΙΝΕΣΑΜΕ).

  Κατ’ αρχήν για πολλοστή φορά καταγγέλλεις με την ίδια πάντα ασάφεια κάτι εντελώς ανύπαρκτο, τα περιβόητα «αντισημιτικά στερεότυπα». Επειδή όμως προφανώς το ΜΟΝΟ που κατάφερες να αλιεύσεις και να τσαμπουνάς σαν τεκμήριο ενοχής (περίπου σαν… Ισπανός ιεροεξεταστής) είναι η ΔΗΘΕΝ προσπάθεια να «Αναιρεθεί το βάρος του ολοκαυτώματος», θα πω τα εξής:

  -Για πες μας, ποιος επεχείρησε να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος και πότε; Μήπως απλά δεν σε βολεύει το ότι και εγώ και (ιδίως) ο Αιρετικός τονίζουμε διαρκώς ότι (α) το Ολοκαύτωμα ΔΕΝ είναι αποκλειστικά εβραϊκή υπόθεση αλλά _πανανθρώπινη_, (β) δημιουργεί ευθύνες ΚΑΙ στις εβραϊκές κοινότητες, (γ) είναι ύβρις κατά της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος η χρήση του ως _άλλοθι_ για τη διάπραξη εγκλημάτων τα οποία εσύ ΠΟΤΕ, μα ποτέ δεν καταδίκασες;

  …ή θέλεις να σου θυμίσω πάαααλι, τον απαράδεκτο τρόπο που (σε ιδιωτικό κύκλο συζήτησης) αρνήθηκες να καταδικάσεις την κατα-συκοφάντηση του Φινκελστάϊν σαν «αρνητή του ολοκαυτώματος» από την Anti-Defamation League, στρέφοντας το θέμα αλλού, στο αν ή όχι οι (υποανάπτυκτοι προφανώς – κατ’ εσέ) Ελληνες… δικαιούνται να ομιλούν καν, για τον Φινκελστάϊν και το έργο του?

  Οσο αφορά τα περι ποιος ελέγχει τις ΗΠΑ, όταν τα λέει ο Καρατζαφέρης τότε είναι παράφρονας και αντισημίτης – τότε δεν σε είχα δει omadeon να δίνεις αυτές τις δικαιολογίες. Οταν τα λέει όμως o φίλος μας heretic, γνωστός για το εμβόλιο που έχει κάνει εναντίον του αντισημιτισμού και άρα απρόσβλητος από αυτόν…

  Ο Καρατζαφέρης ΕΙΝΑΙ αντισημίτης αλλά δυστυχώς τάχει τετρακόσια και ξέρει να εκμεταλλεύεται καταστάσεις, τις οποίες όμως διαστρεβλώνει κατά το δοκούν, όπως και… εσύ, που… τσουβαλιάζεις ΚΑΙ εμένα ΚΑΙ όλους τους άλλους (μεταξύ αυτών ΚΑΙ το Mondoweiss) με την αντισημιτική προπαγάνδα του Καρατζαφέρη. Ας αφήσουμε το ότι εξισώνεις τους Ελληνες γενικά (βάσει συλλογικής ευθύνης ή «guilt by association») με τις αντισημιτικές… κουράδες του Κουρή και της Αυριανής…
  Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ισχυρίζεσαι ότι οποιοσδήποτε (ΙΔΙΩΣ εμείς) ταυτίζεται με αυτό το περίττωμα.

  Εξάλλου… Μήπως κι αυτά εδώ… τά ‘γραψε η… Αυριανή?
  http://mondoweiss.net/2009/11/the-israel-lobby-and-the-jewish-kings.html
  http://mondoweiss.net/2009/07/israel-lobby-group-says-removing-settlements-is-ethnic-cleansing.html

  ή… ΤΖΑΜΠΑ έγραφα, δηλαδή, κι εγώ (και συμφωνούσε ο Αιρετικός) για την «Αναίμακτη ΑμερικανοΕβραϊκή Επανάσταση» της J-Street και άλλων? ΕΝΑ είναι το… καλό το λόμπυ τελικά? ΔΕΕΕΝ έχει αντιπολίτευση? μήπως ΟΛΗ η αντιπολίτευση είναι «self-hating Jews»? Α ρε Αμπραβανέλ, ΤΙ ψάχνουμε να βρούμε μαζί σου….. Εχεις καταντήσει σαν τον στρατό. Αρχίζεις εκεί που… τελειώνει η λογική! :mrgreen: τσκ, τσκ, τσκ.

  Οταν τα λέει όμως o φίλος μας heretic, γνωστός για το εμβόλιο που έχει κάνει εναντίον του αντισημιτισμού και άρα απρόσβλητος από αυτόν…

  Ω ναι, όταν όμως μιλάς όμως εσύ, είσαι γνωστός για την «ικανότητά σου» να εντοπίζεις τον ιό του αντισημιτισμού, ακόμη και εκεί όπου… δεν υπάρχει, και αν δεν είναι ο άλλος αντισημίτης, στο τέλος θα τον εξωθήσεις να ΓΙΝΕΙ, έτσι ώστε να υπάρχει… υλικό για απολύμανση… (όπως και τον μπλόγκερ Απόστολο Αθηναίο, που τον πέρασες κάποτε για… Χρυσαυγίτη!)

  Και ναι, οι εκφράσεις εκείνες είναι ο ορισμός του αντισημιτισμού.

  Α έτσι, ε? Εγώ νόμιζα ότι αντισημίτης είναι εκείνος που θεωρεί τους Εβραίους κατώτερους ή βλαβερούς. Ας ξαναδούμε όμως ΤΙ έλεγαν οι φράσεις που ισχυρίζεσαι ότι είναι «ο ορισμός του αντισημιτισμού»:
  Αυτές οι ακραίες επικρίσεις αφορούσαν σαφώς την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς την επικρίνει και ο Norman Finkelstein, αλλά… ξέχασα! Ο Finkelstein, παιδί εποιζώντων του Ολοκαυτώματος, για σένα είναι «αρνητής του Ολοκαυτώματος», «αντισημίτης» και «self-hating Jew». Ετσι δεν είναι?

  Ε, λοιπόν, ΛΟΓΙΚΑ βγαίνει το συμπέρασμα ότι -κατ’ εσέ- ο ορισμός του «πραγματικού αντισημίτη» είναι κάποιος που επικρίνει με ακραίο τρόπο την Ισραηλινή πολιτική (αν και, όπως σε κόβω, μάλλον ο ακραίος τρόπος επίκρισης θα πάψει να είναι αναγκαία συνθήκη για να χαρακτηριστεί κάποιος αντισημίτης…).

  Οπως νομίζετε – προσωπικά θα προτιμούσα οι συμπατριώτες μου πρώτα να τακτοποιούσαν τα περι του οίκου μας, όπως την επιστροφή σήμερα κλεμμένων εκτάσεων όπως το ΑΠΘ, την αναστολή της προστασίας ναζιστών εγκληματιών πολέμου όπως κάνει ενεργά τα τελευταία 60 χρόνια, την παύση της κοινωνικής αποδοχής του αντισημιτισμού αλλά είναι προφανής η έντονη δραστηριοποίηση τους σε αυτό τον τομέα.

  (κι αυτά τα λες σε blog ΠΡΩΤΟ στον αγώνα ΚΑΤΑ της αθώωσης του Πλεύρη, ενώ και με τα υπόλοιπα ποτέ δεν διαφώνησα, ίσα-ίσα τα ΣΤΗΡΙΞΑ…)
  Ε, ΜΗ μου ξαναπείς εμένα (ή του Αιρετικού) για τους «συμπατριώτες σου», πρώτον διότι μιλάς σε ένα μπλογκ που τους πολεμάει συνέχεια, όσους είναι φασίστες και αντισημίτες, και μάλιστα έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από ορισμένους….
  και δεύτερον διότι ΔΕΝ χρειάζεται να μας πείσεις με το ζόρι ότι είναι και συμπατριώτες σου. Εγώ ΔΕΝ αναγνωρίζω ναζιστές σαν «συμπατριώτες μου», έτσι κι αλλιώς. Τους θεωρώ μάλιστα προδότες… όπως κι ο Αιρετικός (κι ας είναι και ΟΣΟ πολλοί ή ΟΣΟ λίγοι, δεν με ενδιαφέρει αυτό).

  Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να μιλήσει για “οργή” για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ή το Δίστομο. Προφανώς όχι γιατί αισθάνεται ως δικές του εκείνες τις τραγωδίες, ενώ το Ολοκαύτωμα αφορά “άλλους”.

  Για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Αιρετικός έχει γράψει ΔΥΟ φορές με οργή κατά της μετατροπής του σε χώρο εξάσκησης στη σκοποβολή από την Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρία. Και για το Δίστομο, το έχει αναφέρει πάμπολλες φορές ως έναν από τους λόγους για τους οποίους κανείς Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να είναι νεοναζί.
  Κι όχι μόνο το Δίστομο, αλλά και την Κάντανο, το Κομμένο, τα Καλάβρυτα κλπ.

  Υ.Γ. Κατηγορείς συνεχώς (ΚΑΙ εμένα) για «στερεότυπα» (χωρίς καν να μπορείς να τα αποδείξεις, ιδιαίτερα στη δική μου περίπτωση…) Δηλαδή… εσύ, ΔΕΝ λειτουργείς με στερεότυπα? (που με το ζόρι θες να τα επιβάλλεις)?
  Σόρυ, αλλά το αυστηρό αυτό σχόλιο προέκυψε από ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεχθέντα. Κανείς και τίποτα (συμπεριλαμβανομένων ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων, θρησκειών, ιδεολογιών κλπ) δεν απαλλάσσεται από οποιαδήποτε κριτική.

 11. Υ.Γ.2 Οπως ήταν…. αναμενόμενο, ο ξεσαλωμένος ακροδεξιός αρχι-ψευταράκος israelman επιχείρησε να γράψει «σχόλιο» μετά από όλα αυτά, το οποίο λόγω ΑΡΧΗΣ (εφόσον παρανόμησε κακουργηματικά και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να παρανομεί με το «μποϋκοτάζ» που κήρυξε εναντίον μου σε… εργοδότες να μη με προσλαμβάνουν!!!) _δεν_ πρόκειται να δημοσιεύσω εδώ. Το σχόλιό του όμως αξίζει να απαντηθεί κι έτσι το… παραθέτω ΧΩΡΙΣ να το ελευθερώσω (χεχε). Αυτό το κάνω ΟΧΙ για τον ίδιο, αλλά για άλλους.

  ώπα, πάλι άρχισες να κάνει αναφορά στα «νομικά»… τί βληματάκι που είσαι, είσαι πραγματικά κολλημένος με τα δήθεν του νόμου!!! Είσαι απίστευτος.

  Sorry, τα νομικά θέματα που αφορούν τη συκοφαντία και τη συκοφαντική δυσφήμηση τα θεωρώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρά για να… παρακάμπτονται χάριν της φιλίας. Αν ένας φίλος μου διαπράξει τέτοιο σοβαρό παράπτωμα ΕΙΜΑΙ διατεθειμένος να θυσιάσω ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ τη φιλία, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

  Οξύτατη κριτική έκανα ΗΔΗ στον Αιρετικό, και η φιλία δεν μου επέβαλλε ποτέ σιωπή όταν διαφώνησα έντονα με κάποιον. Π.χ. εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29557
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29565
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29566
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29569
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29583
  κλπ. κλπ.
  …σχόλια ΟΞΥΤΑΤΗΣ κριτικής κατά του Αιρετικού, τα οποία όμως… (προφανώς) έδωσαν θάρρος στον idiotman φασιστο-χωριάτη να… μας ανεβεί και στο κρεββάτι. 🙂

  ΟΡΙΣΤΕ και ένα… ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ κριτικής που… υπέστη από μένα ο Αιρετικός: 🙂
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29592
  (κι έδωσε θάρρος σε άααλλον να κοπιάσει εδώ για… «σαφάρι εθνικιών»)

  Αυτό το ήθος (φιλαλήθειας) όμως, μου στοίχισε στη ζωή ΠΟΛΥ λίγες απώλειες φίλων, διότι… προσέχω με ΠΟΙΟΥΣ κάνω παρέα. Επίσης με αντάμοιψε με φιλίες που ΑΝΤΕΧΟΥΝ στο χρόνο, ακόμη και με ανθρώπους με τους οποίους διαφώνησα έντονα κάποτε.

  …και αφού τσακώθηκες μαζί μου και είχες καταφέρει να κάνεις φίλο τον Αμπραβανέλ, τώρα τον προβοκάρεις ΚΑΙ αυτόν στον μπλογκ σου.

  Σορυ, αυτό το ποστ δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να προβοκάρει τον Αμπραβανέλ, ΟΥΤΕ και τα σχόλιά μου είχαν κατά νου κάτι τέτοιο. Αν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για προβοκάρισμα, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ είμαι εγώ. Τόσο ο Αιρετικός όσο κι ο Αμπραβανέλ έκαναν υπαινιγμούς αναφερόμενοι ο ένας στον άλλον. Και… αν ο Αιρετικός έκανε μια αόριστη αναφορά που κανείς δεν κατάλαβε σε ποιόν αναφέρεται, ο Abravanel έκανε μετά… πιο σαφή και προβοκατόρικο, συκοφαντικό υπαινιγμό κατά του Αιρετικού. Ε, ας ΠΡΟΣΕΧΕ… 🙂

  Θα μπορούσα επίσης ΑΝΕΤΑ να συμφωνήσω με τον Abravanel σε ΕΝΑ πράμα: Στο ότι ο Αιρετικός πραγματικά αντιπαθεί τόσο πολύ το Ισραήλ ώστε φτάνει μερικές φορές σε αυτό που λέμε «Israel-bashing». Ομως… ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια εκφραστικότητα έχει επιδείξει και για άλλα κράτη (ή άτομα) που αντιπαθεί, και οι λόγοι της αντιπάθειας αυτής που έχει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο «αντισημιτισμός». Στην περίπτωση του Ισραήλ είναι απλούστατα οι παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων εκ μέρους του Ισραήλ. Το ότι ο ίδιος επίσης αντιπαθεί ΟΛΕΣ τις θρησκείες ΔΕΝ τον κάνει ΟΥΤΕ αυτό αντισημίτη, σόρυ.

  Sorry, Israel-bashing may be wrong (or we may disagree with it) but it is NOT «anti-semitism», by itself.

  Σου αρέσει να τσακώνεσαι με όλους μου φαίνεται 🙂

  Αλλού αυτά. Ας χωθεί ο… Γουρούνερμαν στο ναζιστικό βόθρο του, το webwar2, όπου σε… ΑΝΙΕΡΗ συμμαχία με τους νεο-ναζί διαπράττει άααλλες παρανομίες συκοφαντικής δυσφήμησης και διαστρέβλωσης λεχθέντων, μέσω έντεχνης… συρραφής κειμένων και σχολίων από… διαφορετικά ποστ.

  Δυστυχώς… την ΕΝΤΟΝΗ και ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ καταδίκη του, για τις βρωμιές και τις παρανομίες του Israelman, ο Abravanel την έγραψε ΜΟΝΟ ιδιωτικά, και έτσι… -δυστυχώς- ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ. Αλλά… ΔΕΝ πρόκειται να παραβιάσω το «ιδιωτικό απόρρητο», ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ αν… αρνηθεί αυτό το γεγονός, εκ των υστέρων. :mrgreen:
  (διότι ας ΜΗΝ ξεχνάμε, ότι για θέματα συκοφαντικής δυσφήμησης ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, από νομική άποψη, κανένα απολύτως απόρρητο).

  __________
  Υ.Γ.3 Σε αυτό το μπλογκ ΟΥΔΕΙΣ εξαιρέθηκε από την κριτική, και ΟΥΔΕΙΣ γλύτωσε της κριτικής. Ορίστε π.χ. κριτική του DennisV κατά του Αιρετικού:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/18/sane-critique-of-israel-by-larry-derfner/#comment-29564

  (ειναι εύκολο να βρω και οξείες κριτικές κατά… εμού του ιδίου, από τον Αιρετικό -και από άλλα φιλικά πρόσωπα, π.χ. την KnowDame)….

  Τσακωθήκαμε ποτέ εμείς (με άσχημο τρόπο) λόγω διαφωνίας? – ΟΧΙ.
  Συκοφαντήσαμε ποτέ ο ένας τον άλλον? – ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΧΙ.

  Προκαταλήψεις και στερεότυπα, ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν, διότι… (μεταξύ άλλων) ο ανθρώπινος εγκέφαλος -εν μέρει- ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ… ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.
  Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι… θα δαιμονοποιήσουμε τον καθένα, ξεχνώντας τα σωστά που έχει, χάριν καταδίκης προκαταλήψεων ή στερεοτύπων (ή άλλων λαθών του). ΟΛΑ αυτά τα ξεσκεπάζει σιγά-σιγά ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, κι όποιος αντέχει την κριτική τα ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ κάποτε.
  Ομως η ακραία δαιμονοποίηση «αντισημίτης» (και μάλιστα… «ΟΛΚΗΣ» !!!) είναι παντελώς ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ για όσους (έστω) αντιπαθούν υπερβολικά (ή έστω και προκατειλλημένα) το ΚΡΑΤΟΣ του Ισραήλ (ακόμη και το Ταλμούδ – π.χ. με κριτική παρόμοια εκείνης του Εβραίου προοδευτικού συγγραφέα Israel Shahak).

  Το λανθασμένο «στερεότυπο», εν προκειμένω, που ΜΠΟΡΩ να καταλογίσω στον φίλο Αιρετικό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο αντισημιτισμός, αλλά… η εύκολη εξίσωση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κράτους παρανομεί (σε βάρος ανθρώπινων δικαιωμάτων) με τους ναζί. Το ΙΔΙΟ είχε κάνει π.χ. εξισώνοντας και την… ΠΓΔΜ με τους Ναζί (όπου ΠΑΛΙ διαφώνησα για τους ΙΔΙΟΥΣ λόγους). ΣΙΓΑ μην τον πούμε όμως κι… «αντισημίτη», επειδή θεωρεί την κυβέρνηση Γκρουέφσκι «Φασιστική»! 🙂

 12. Επίσης Omadeon, πρέπει να επισημάνουμε ότι η κοινή θρησκεία (και μπορείς να την αντικαταστήσεις, αν θες, με έννοιες όπως φυλή, κομματική ταυτότητα, επαγγελματική ιδιότητα κλπ) δεν αποτελεί επ’ουδενί λόγο για να ΜΗΝ καταδικαστούν οι φαύλες ενέργειες κάποιου ατόμου.

  Με απλά λόγια, δε μπορεί κανείς να λέει ότι δεν καταδικάζει τις επιλήψιμες ενέργειες κάποιου άλλου επειδή είναι… ομόθρησκός του. Πάρα πολύ απλά!

 13. Και συμπληρώνω:

  Με την ίδια λογική της «κοινής θρησκείας» (και επαναλαμβάνω ότι μπορεί η θρησκεία να αντικατασταθεί και με άλλους όρους), θα πρέπει να δεχόμαστε την «συναδελφική αλληλεγγύη» των μεγαλογιατρών προς τους συναδέλφους τους που παίρνουν φακελάκια, των συνεργειατζήδων προς τους συναδέλφους τους που δεν κάνουν σωστή δουλειά κλπ.

  Αν λοιπόν εφαρμόσουμε αυτήν τη «λογική», θα πρέπει να βγαίνουν λάδι διεφθαρμένοι πολιτικοί («είμαστε στο ίδιο κόμμα!»), παιδόφιλοι παπάδες («είναι ομόθρησκός μας, δε μπορούμε να τον καταδικάσουμε»), χουλιγκάνια των ποδοσφαιρικών ομάδων («είμαστε στην ίδια ομάδα!») κλπ.

 14. Αιρετικέ σωστά μου φαίνονται όλα αυτά…

  Τώρα όμως…
  Επειδή απομακρυνθήκαμε από το θέμα του ποστ, ας πω και κάτι γι’ αυτό.
  Μερικοί αντιδρούν στην ανάγκη να διδάσκεται το Ολοκαύτωμα στα Ελληνικά σχολεία. Εγώ διαφωνώ μαζί τους, θεωρώντας τη ΓΝΩΣΗ του Ολοκαυτώματος αναγκαία για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, όπως και τη γνώση άλλων γενοκτονιών, π.χ. των Ποντίων, των Αρμενίων, και πολλών άλλων. Μεγάλα παιδιά στο Λύκειο ή στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου κανονικά πρέπει να διδαχτούν έστω τα στοιχειώδη για όλες τις γενοκτονίες. Το θέμα αυτό το έχουμε βέβαια συζητήσει κατά κόρον και με τους φίλους Πόντιους και Αριστερούς
  http://pontosandaristera.wordpress.com
  ….οι οποίοι μάλιστα ΜΑΛΛΟΝ συμφωνούν σε σχεδόν όλα με τον φίλο Αιρετικό, για θέματα Παλαιστίνης και Ισραήλ, οπότε… δεδομένων των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ τους και του Abravanel, αναρρωτιέμαι ΠΩΣ ή ΓΙΑΤΙ ο ίδιος κάνει επιλεκτική επίθεση στον Αιρετικό, αλλά ανέχεται ακριβώς τα ίδια απο τους Πόντιους – π.χ. εξίσωση της Γάζας με το Αουσβιτς, κλπ. (ξέφυγα από το θέμα πάλι)…

  Επανερχόμενος στο θέμα λοιπόν, αναρρωτιέμαι ΠΟΣΑ Ελληνικά μπλογκ έχουν μεσάνυχτα στο θέμα της Αρνησης του Ολοκαυτώματος και -ενώ δεν το ομολογούν- έχουν «προβληματιστεί» επικίνδυνα από την προπαγάνδα των Αρνητών. Η αποφυγή ή και η λογοκρισία της προπαγάνδας των Αρνητών του Ολοκαυτώματος δεν αποτελεί σωστή λύση.

 15. Κάτι ακόμη…
  Η προπαγάνδα της Αρνησης του Ολοκαυτώματος έχει ΗΔΗ διαβρώσει επικίνδυνα την Ελληνική κοινωνία, όπως απέδειξε π.χ. η αποστολή από το περιοδικό «Ρεσάλτο» ειδικού εκπρόσωπού τους στο Συνέδριο… Αρνητών Ολοκαυτώματος που έκανε στο Ιράν ο Αχμανινεντζάντ.

  Η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι κύρια πηγή πολλών νέων μορφών φασισμού και αντισημιτισμού. Εξωραϊζει το ναζισμό και τον κάνει να φαίνεται αποδεκτός, κ.ο.κ.

  Αυτό το ποστ ελπίζω να βοήθησε όσους ψάχνουν για έναν σωστό αντίλογο στους Αρνητές, άσχετα αν… μπερδευτήκαμε με προσωπικά και άσχετα θέματα στα σχόλια.

  ________
  Διάφορες άλλες πτυχές του ίδιου προβλήματος, που αφορά ειδικά τις αραβικές χώρες, είχαν αναπτυχθεί και στο ποστ
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/11/holocaust-denial-and-other-net-memes/
  «Holocaust Denial, ZeitGeist Addendum, Roger Garaudy… (παρανοϊκές ιδεοληψίες σερβιρισμένες μαζί με αλήθειες)»
  -ΙΔΙΩΣ στα 185 σχόλια, εκείνου του ποστ, όπου… διέπρεψαν γυναίκες, οι φίλες μας Enfant De L’Haute Mere, Ροδιά, KnowDame και Χάρη !
  (και πολλοί άλλοι)

 16. Αυτός ο Garaudy όλο μαλακίες λέει. Τις λέει όμορφα, αλλά… Όση παρκετίνη και να βάλεις στα σκατά, παραμένουν σκατά – απλώς γίνονται γυαλιστερά σκατά. Και βέβαια, οι Άραβες μια χαρά δέχονται τις παπαριές του, γιατί:

  1. Θεωρούν ότι έτσι αντιδρούν ενάντια στην υπέρμετρη ανοχή που απολαμβάνει το Ισραήλ
  2. Τους βολεύει να τις πιστέψουν, γιατί βλέπουν το όλο θέμα ως σύγκρουση απόλυτου καλού και απόλυτου κακού (κι έχω μιλήσει γι’αυτήν τη μεγάλη παγίδα που βάζουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες)
  3. Είναι γενικώς αμόρφωτοι
  4. Είναι φανατισμένοι

  Πολύ σωστά είχε πει τότε ο Polsemannen ότι ο καλύτερος τρόπος για να πλασάρεις παραμύθια της Χαλιμάς είναι ν’ανακατέψεις το ψέμα με κάμποσες δόσεις αλήθειας. Προσωπικά, τον Garaudy τον θεωρώ σκουπίδι. Μέχρι τότε δεν ήξερα καν αν υπάρχει. Παίρνοντας όμως αφορμή από εκεί, τον έψαξα και διαπίστωσα ότι ο τύπος είναι ένα γελοίο σκουπίδι, ένας καραγκιοζάκος της κακιάς ώρας σαν τον ακροδεξιό Alain De Benoist (τον οποίον έχουν λατρέψει οι δωδεκαθεούσοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει εδώ και καιρό τα πίτσι-πίτσι με άτομα που κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα ήθελε ούτε καν να γνωρίζει) και άλλους παρόμοιους απολογητές του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού, εγχώριους και μη.

 17. Αιρετικέ ΟΛΑ σωστά. Χαίρομαι που τον πήρες χαμπάρι τον παπάρα τον Γκαρωντύ…

  Το έργο του είναι ορθολογικο-φανές αλλά ανορθολογικό. Δείχνει ότι κυκλοφορούν επικίνδυνες τεχνητά ευφυείς ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ… φιλοσοφικής σκέψης με «αληθινές» ορολογίες που κατά βάθος κρύβουν ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

 18. Τον είχα πάρει χαμπάρι ήδη τότε που τον ανέφερες, αλλά τι να σχολιάσει κανείς από αυτόν; Το άτομο κάνει κρα από χιλιόμετρα μακριά ότι λέει μαλακίες, όπως και τόσοι πολλοί άλλοι εξυπνάκηδες (για να μη μιλήσω για κουτοπόνηρους προπαγανδιστές διαφόρων εθνικισμών και ρατσισμών, από τους δικούς μας τηλεπλασιέ εθνικιστοσυνωμοσιολογικής σαχλαμάρας μέχρι τον Garaudy και τον Irving). Απλά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο κόσμος είναι απληροφόρητος και ανυποψίαστος, γι’αυτό και λειτουργεί το δόλωμά τους – βάλε και αυτό που είπα κι άλλη φορά, ότι γίνονται πιστευτοί επειδή τα ψέματά τους είναι ΒΟΛΙΚΑ για διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

 19. Προφανως η λογικη πολλων ειναι: «Οι αντισημιτες ειναι εκει που δεν ειμαστε εμεις, αρα οι αντισημιτες ειναι παντου…» Τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει…

  Δηλαδη, αν ο Αιρετικος ειναι αντισημιτης, τοτε ο Πλευρης τι ειναι; Σουπερ-ντουπερ-αντισημιτης; Ειναι ιδιαιτερα υποπτο, καθως με αυτον τον ορισμο «αντισημιτης» ειναι οποιος ασκει κριτικη στο Ισραηλ. Ισως αυτη η συκοφαντια να πιανει στις πολιτικα ορθες χωρες (αν και δεν νομιζω για πολυ καιρο πλεον), αλλα δυστυχως ξεχνατε οτι εδω δεν εχουμε ακριβως πολιτικα ορθο καθεστως. Εδω ειναι η «λαικη» Ελλαδα, και ο «λαος» γαλουχειται ΚΑΙ με «σοσιαλιστικες» αρχες ΚΑΙ «πατριωτικες». Π.χ. σε αλλες χωρες θεωρειται λογος αποκλεισμου απο την «καλη κοινωνια» ο αντισημιτισμος, εδω οχι μονο επιτρεπεται αλλα σχεδον επιβαλλεται να καταδικαζεις τους «Εβραιους που κυριαρχουν τον κοσμο». Με αλλα λογια εδω στην Ελλαδα το να κατηγορεις ΣΟΒΑΡΑ καποιον για αντισημιτισμο, ειναι σαν να εισαι στο Ιραν και να κατηγορεις μουσουλμανους οτι δερνουν τις γυναικες τους. Ποσο μαλλον οταν δεν κατηγορεις ΚΑΝ αντισημιτες αλλα ανθρωπους οπως ο Αιρετικος, που απλα ασκουν κριτικη κατα του Ισραηλ εστω και απο ‘προοδευτικη’ σκοπια. Στην τελικη περιμενετε να εχετε κοτζαμ ‘προοδευτικη’ μπλογκοσφαιρα σουζα να της βαρατε τις καμπανες για τον «φασισμο προ των πυλων», και αυτη να τρομοκρατειται σαν Μαρια Αντουανεττα ενω ακουει για την ερχομενη Επανασταση; Ακομη και με τα ελληνικα στανταρ μπλογκοηλιθιοτητας (της ‘προοδευτικης’ μπλογκοσφαιρας συμπεριλαμβανομενης), αυτο δεν μπορει να κρατησει για παντα…

  Στην τελικη αν ονειρευεστε μια κατασταση που αντι για τον Λιακοπουλο, τον Γεωργιαδη θα εχουμε τα Southern Poverty Law Centers, και τα Anti-Defamation Leagues που θα οριζουν τι εστι ‘πολιτικα ορθο’ και ‘αντιναζιστικο’, οχι ευχαριστω δεν θα παρω.

 20. @Dennis
  Καλημέρα και χρόνια πολλά.
  Πράγματι… τίποτε δεν εμποδίζει τη δημιουργία νέων στόχων για αλόγιστη αμυντικότητα και/ή παράνοια, που τυχαίνει αυτή τη φορά να είναι «αντισημίτες». Ομως μια μεγάλη Καναδέζικη οργάνωση προοδευτικών Εβραίων αντιτίθεται σθεναρά στο νέο αντι-ρατσιστικό νόμο που επιτρέπει πολύ εύκολα να συκοφαντηθεί κάποιος σαν «αντισημίτης» αν κάνει ακραία κριτική στο Ισραήλ. Η νομοθεσία αυτή ευτυχώς ΔΕΝ πέρασε τελικά, στον Καναδά, αλλά δείχνει κάποιες πολύ επικίνδυνες τάσεις (διεθνώς).

  @Αιρετικέ
  Οπως ξέρεις, ο Γκαρωντύ έγινε και… μουσουλμάνος, αφού πρώτα διέπρεψε ως «μαρξιστής» και δοξάστηκε από μέρος της αριστεράς. Πιθανολογώ ότι η μελέτη της βαθυστόχαστης… μπουρδολογίας του θα αποτελέσει έμπνευση για καινοτομικό… Λογισμικό Προσομοίωσης Ιδεολογιών, στο μέλλον! χεχε
  UPDATE: Τον Γκαρωντύ τίμησε (για βιβλίο του) και ο «Μαύρος Κρίνος» σε ποστ.

  Παρεμπιπτόντως, είχαμε κι ένα σχόλιο με ΝΕΕΣ απειλές εναντίον σου, από κάποιον που… απειλεί να δημοσιοποιήσει τα προσωπικά σου στοιχεία παντού, αν… τολμήσεις να εκφράζεσαι πάλι με το δικό σου ψευδώνυμο, Επίσης ΑΠΕΙΛΕΙ μια ΦΙΛΗ ΣΟΥ, ενώ σε αποκαλεί «κότα» και άλλες αηδίες.
  Στο στέλνω ιδιωτικά το σχόλιο (που κρατήθηκε από το moderation). Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμά του:
  I.P. address = 193.200.150.137

  airetike, ean den 3anampeis stin trypa sou 8a anevoun ta idia kai xeirotera, se kamia 20aria diaforetika blogs kai fora! 😉

  Ε, ορίστε, κύριε «barbarian» (διαχειριστή του βόθρου) μια ακόμη ΑΠΟΔΕΙΞΗ πως οι δημοσιοποιήσεις προσωπικών στοιχείων έχουν ΣΚΟΠΟ (και) τη ΦΙΜΩΣΗ ανθρώπων.
  ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑ η «Ελευθερία του Λόγου» στο ΣΚΑΤΟ-φόρουμ σου, μαλάκα…

 21. Το IP του γελοίου ανήκει στο Anonymouse.org. Καλά έκανες και μου έστειλες ιδιωτικά το σχόλιο, θα αξιοποιηθεί δεόντως.

 22. Ομαδέωνα δεν έχω να πω κάτι παραπάνω σε όσα πολύ ΣΩΣΤΑ λές, μαζί με τον Αιρετικό, περί αντισημιτισμού.

  Θέλω απλά να προσθέσω μερικές πληροφορίες περί αυτού του μαλάκα του Garaudy, ο οποίος πρίν γίνει ισλαμιστής στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε δείξει μία τελείως διαφορετική, προοδευτική, εικόνα.
  Αν και μέλος του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος είχε ταχθεί εναντίον της εισβολής των Σοβιετικών στην Τσεχοσλοβακία και είχε δει με πολύ θετικό μάτι τον Μάϊο του ’68*. Γενικά μιλώντας, ο άνθρωπος έδειχνε να είναι προοδευτικός. Αφότου όμως έγινε Ισλαμιστής πήρε, κυριολεκτικά, την κάτω βόλτα, σε σημείο τέτοιο που να μην ξεχωρίζει πλέον από τους χειρότερους ακροδεξιούς.

  *έχω διαβάσει εγω ο ίδιος κειμενό του όπου μιλούσε με πολύ θετικά λόγια για τον Μάη.
  Εαν θέλεις πολύ ευχαρίστως παραθέτω και λινκ.

  Εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου σε σένα και τον Αιρετικό σε σχέση με αυτές τις εμετικές επιθέσεις που δέχεστε από όλων των ειδών τους φασίστες, Έλληνες ή άλλους…

 23. @Δύστροπη Πραγματικότητα,
  Καλώς ήλθες, Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και… Καλή δεκαετία!

  Θενκς για τη συμπαράσταση. Για τον Γκαρωντύ ΚΑΘΕ link είναι καλοδεχούμενο από σένα (και γενικότερα).

 24. καλά είναι αστείο να λέμε πως δεν έγινε ολοκαυτομαι αλλά το τραγικότερο είναι να διαφωνούμε στους… αριθμούς. Δηλαδή αν ήταν λιγότεροι δεν ήταν άνθρωποι;
  Τι να πει κανείς; δεν τα μπορώ αυτά τα φασισταριά μου γυρίζουν τ’ άντερα θυμώνω κι έχω τάσεις για εμετό.
  Πάντως δεν νομίζω πως γίνονται περισσότεροι απλώς φωνάζουν περισσότερο αλλά στα δικά μου αυτιά σαν να σκούζουν μου ακούγεται.

 25. @Δύστροπη Πραγματικότητα,
  από νεοφώτιστο (ειδικά του Ισλάμ)… ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ (χεχε)….

  Το Κοράνι ΟΠΩΣ ΚΑΙ η Βίβλος ΟΠΩΣ και το Ταλμούδ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.

  @Κλείτωρ
  Καλώς ήλθες κι εσύ, πολύ ορθώς ομίλησες. Χρόνια πολλά και δημιουργικά, με ΠΑΝΤΑ την ίδια διαύγεια.

 26. Ηλεκτρονική Διαπίστευση ιστολογίων (blogs)

  Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό , το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των ιστολογίων (blogs), στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
  Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs» , καλούμε όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο.

  Για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr :
  Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
  όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό)
  e-mail επικοινωνίας
  [Προαιρετικά]
  Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.

 27. Εν τω μεταξύ, τα «παιδιά» που ο Καρατζαφέρης αποκαλεί αγωνιστές πήγαν κι έκαψαν τη συναγωγή Etz Hayim στα Χανιά, τα οποία έχουν γίνει ορμητήριο φασισταράδων (υπενθυμίζω τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον μεταναστών). Έπρεπε τους δωσίλογους, τους κουκουλοφόρους, τους ταγματασφαλίτες και τους κουίσλινγκ να τους είχαμε εκτελέσει αμέσως μετά που ξεκουμπίστηκαν από τη χώρα οι βρωμοναζήδες.

  Για να μας πουν ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος, ο Βορίδης κι ο Μπουμπούκος, ΑΥΤΟΙ είναι οι… αγωνιστές και πατριώτες;

 28. Ιδού και το ρεπορτάζ από τα «Χανιώτικα Νέα»:

  http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=44050

  Εννοείται ότι η αστυνομία θα πει τις γνωστές παρλαπίπες περί «αγνώστων δραστών», τους οποίους δεν θα μπορεί να βρει… Οι δράστες είναι ΓΝΩΣΤΟΙ στις αρχές όμως. Απλώς δεν υπάρχει θέληση να βρεθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλά για ποια δικαιοσύνη μπορούμε να μιλάμε όταν, κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής και δικονομίας, αθωώνεται για τα ρατσιστικά του περιττώματα ο Πλεύρης και γίνεται δεκτός ο (μη αποδεκτός από ΚΑΝΕΝΑ δικαστήριο) ισχυρισμός του ότι… «δεν ήξερε το νόμο» (τον οποίον ΑΝΕΦΕΡΕ στο περίττωμά του των 1400 περίπου σελίδων που ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΘΕΙΑΖΕ στην εκπομπή του ο Μπουμπούκος);

 29. Και θα πω κάτι ακόμα: Να φυλάξει ευαίσθητους στόχους η ΕΛ.ΑΣ. (δηλαδή χώρους που μπορεί να τεθούν στο στόχαστρο φασιστικών και τρομοκρατικών ομάδων) δε μπορεί. Φυλάει όμως διάφορους ανθυποστάρ της κακιάς ώρας και γελοίους βο(υ)λευτές… Τέτοιοι σκατάδες είμαστε, τέτοια είναι και η ΕΛ.ΑΣ.

 30. Και επαναλαμβάνω το ερώτημά μου προς το Λά.Ο.Σ., το κόμμα που τις τελευταίες μέρες μας απασχόλησε με έναν οχετό συκοφαντιών προς μια επιστήμονα της οποίας η εργασία δεν αρέσει στους αυτόκλητους ιεροεξεταστές του πατριωτισμού:

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΡΕ;

 31. @matsas
  Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω και θα… δω τι θα κάνω.

  @Αιρετικέ
  Η επίθεση αυτή εμπρησμού είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα. Θα επανέλθω….

 32. Γιώργο, δεν είναι πρώτη φορά που έχουμε τέτοια φαινόμενα. Και στο Βόλο δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο από νεοναζιστικές οργανώσεις; Αυτές οι εξυπνάδες πρέπει να κοπούν μαχαίρι. Αλλά με μια ΕΛ.ΑΣ. που – όπως δείχνουν δημοσιογραφικές, αλλά και εσωτερικές, έρευνες – συνδέεται με τέτοια φασιστοειδή και με μια «δικαιοσύνη» που εξευτελίζει τον ίδιο της το ρόλο και την ίδια τη χώρα (βλέπε αθώωση Πλεύρη στο Εφετείο), δε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Πρώτα πρέπει να ξηλωθούν ΟΛΑ τα χουντικά και φιλοχουντικά σταγονίδια.

 33. Κι όταν λέω ξήλωμα, εννοώ κανονικότατο ξήλωμα, δηλαδή:

  1. Υποχρεωτική αποστρατεία – και μάλιστα ατιμωτική – για όσους συνδέονται με τέτοιες οργανώσεις, και να δοθεί μάλιστα μεγάλη δημοσιότητα στη σχετική ενέργεια.
  2. Απαγόρευση επαναφοράς τους σε υπηρεσία.
  3. Απόλυση όλων των δικαστών που έχουν ευνοήσει τέτοιες οργανώσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s