Το blog OMADEON έγινε τώρα ΟΜΑΔΙΚΟ (Πυρ… Ομαδόν)! This blog (OMADEON) has become a COLLECTIVE ΒLOG!

 • Αυτό το blog  (OMADEON) έγινε ΟΜΑΔΙΚΟ! Μερικοί τακτικοί σχολιαστές / σχολιάστριες έγιναν και συντάκτες (editors)!

 • This blog (OMADEON) is now a COLLECTIVE blog: Certain regular commentators have acquired blog-editor status, too!

Reblog this post [with Zemanta]
Advertisements

10 comments

 1. Νομίζω αγαπητέ Ομαδεώνα ότι θεωρούμε όλοι τιμή μας που μας θεωρείς άξιους να είμαστε μέλη της ομάδας σου!

  Ήδη σπάζω το κεφάλι μου για το τι θα στέλνω!

  • Dennis
   Μην είσαι τόσο μετριόφρων. Εχεις κάνει σχόλια πολύ σημαντικά. Ενα από τα σχόλιά σου τιμήθηκε με ιδιαίτερη έμφαση και από τον κοινό μας φίλο Γιάννη Πασιαγλή (Left Liberal Synthesis) σε στήλη του δικού του blog.

   Anyway…
   Η δομή είναι οριζόντια, μη-ιεραρχική. Αν και αποφάσισα -τελικά- να κρατήσω μόνο για μένα το «administrator status» (για παν ενδεχόμενο, π.χ. επειδή επιτρέπει ακόμη και… διαγραφή του blog και τέτοια λάθη ΔΕΝ διορθώνονται…)
   … ο ρόλος του «editor» είναι σε ΟΛΑ τα σημαντικά πράματα ΙΣΟΤΙΜΟΣ με εκείνον του administrator.

   Δίνονται εκτενείς περιγραφές και εξηγήσεις για το θέμα αυτό από τη WordPress (θα δώσω κάποια λινκ σε λίγο).

  • @Abravanel
   Thanks και ευχαριστούμε για το «ποδαρικό» !!! χεχε

   Στόχος μου πάντως είναι -ΠΟΛΥ σοβαρά- η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ και η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Μάθαμε να χειριζόμαστε τις διαφωνίες με… κάπως πιο πολιτισμένο τρόπο από όσο πολλοί άλλοι (νομίζω).
   Εμείς εδώ πιστεύω ότι…
   εκτιμούμε τον κοινό αγώνα πολλών ανθρώπων (και το δικό σου κατά του αντισημιτισμού για παράδειγμα).

  • Σε ευχαριστούμε θερμά (μιλώντας εκ μέρους και των άλλων…)

   …πάντως αυτή τη στιγμή κάνω ΡΙΖΙΚΕΣ αλλαγές στο blog που ισως δημιουργήσουν προσωρινές ενοχλήσεις (λόγω παλιών ping-back που επαν-ενεργοποιούνται όποτε κάνω κάποιες διορθώσεις…)

   Στόχος μου είναι
   1) Το blog να γίνει ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ και σε δομή οργάνωσης σελίδων. Π.χ. το «about» να ΜΗΝ αφορά ΜΟΝΟ εμένα αλλά να έχει μια λίστα από users όπου θα παραμείνω σαν ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ….

   2) Τα ποστ που τέθηκαν σε «τεχνητή προτεραιότητα» με ειδική σήμανση (ώστε μέχρι τώρα να προβάλλονται στην πρώτη σελίδα) να… ΠΑΨΟΥΝ να έχουν προτεραιότητα, για να αποκατασταθεί μια φυσική ροή πρόσφατων ποστ. Το μοναδικό ποστ σε προτεραιότητα θα γίνει ΑΥΤΟ, σαν ειδοποίηση (που θα παραμείνει αναρτημένη για κάποιο διάστημα).

   3) Επανοργάνωση του blog για να γίνει πιο ευανάγνωστο και -ιδίως- πιο εύχρηστο για τα νέα μέλη (editors). Π.χ. η «σύνδεση» να μπει πάνω-πάνω δεξιά, κλπ.

 2. Κάνω κόπυ-πέηστ εδώ, μερικά χρήσιμα (ελπίζω) λεχθέντα για το θέμα της Ομαδικής συμμετοχής στο blog «OMADEON» – και προσθέτω επεξηγήσεις, όπου απαραίτητο…

  1) Ολοι οι νέοι συνεργάτες του μπλογκ μπορούν να έχουν ιδιότητα EDITOR ή contributor AUTHOR, όπως εξηγούν οι εξής σελίδες support της WordPress:
  http://en.support.wordpress.com/user-roles/
  http://en.support.wordpress.com/adding-users/

  2) Επιδίωξή μου είναι η ΙΣΟΤΗΤΑ, και από αυτή την άποψη η ιδιότητα του EDITOR είναι ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΗ με εκείνη του administrator, όπως θα διαπιστώσετε. Δηλαδή ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΗ για κάθε ΠΡΑΚΤΙΚΟ σκοπό γραφής / διόρθωσης στο μπλογκ. Στόχος μου είναι να γίνουν ΟΛΟΙ editors, αλλά από τώρα και στο εξής οι πιο πολλές προσκλήσεις θα είναι για το ρόλο του AUTHOR. O λόγος γι’ αυτό είναι απλός, διότι το να είσαι EDITOR έχει ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (π.χ. μπορεί να σβήσεις ποστ ΑΛΛΩΝ μελών κατα λάθος)… οπότε απαιτείται και ΠΕΙΡΑ στη διαχείριση blog της WordPress, πριν γίνει κανείς EDITOR.

  3) Προσκλήσεις βέβαια… δεν στέλνω σε ΟΛΟΥΣ (χεχε) αλλά σε ανθρώπους που βρίσκω συμβατές τις απόψεις τους και που έχουμε “ζυμωθεί” στο διάλογο ήδη, επί μακρόν. Αν όμως… δεν σας έκανα πρόσκληση και ΘΕΛΕΤΕ να γράψετε στο μπλογκ, ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ να το ζητήσετε (στο μέηλ omadeon ΠΑΠΑΚΙ gmail.com ). Δεν θα πάθετε τίποτα… 🙂

  4) Οταν κάποιος έχει ΗΔΗ ένα μπλογκ λίγο-πολύ ευρέως γνωστό (π.χ. Polsemannen) και είναι ΚΑΙ φίλος, ας… μην παρεξηγηθεί αν δεν του έστειλα πρόσκληση. Εκτιμώντας ότι έχει πολλά άλλα πράματα να κάνει στο δικό του μπλογκ, μπορεί να μην τον ενοχλήσω για πιθανή συμμετοχή εδώ. Εννοείται ότι αν άτομα φιλικά και αγαπητά όπως η Ροδιά ή ο Πολσμάνος ζητήσουν να γίνουν μέλη, μετά χαράς θα το κάνω ΚΑΙ γι’ αυτούς. Ομως δίνω προτεραιότητα σε άλλους ανθρώπους που… είτε δεν έχουν δικό τους μπλογκ είτε έχουν κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ διάλογο ΗδΗ, εδώ…

  5) Πολύ σύντομα θα σχηματιστεί μια συλλογική δομή όπου π.χ. μπορεί να ισχύει σύστημα ψηφοφορίας για αποδοχή νέων μελών, με… δικαίωμα βέτο όσων είναι ΗΔΗ μέλη.

  Το… προσωπικό μου συμφέρον (χεχε) είναι ότι με αυτό τον τρόπο κάποια στιγμή θα… ασχολούμαι με το μπλογκ ΠΟΛΥ λιγότερο, αφού θαχει… απογειωθεί σε πολλά ποστ ΧΩΡΙΣ την πάρτη μου (για να κάνω και… καμμιά δουλειά!) ! 🙂

  • Σορυ, δεν τα έγραψα καλά στην αρχή (ΤΩΡΑ διορθώθηκαν όλα).
   ΟΠΟΥ είχα γράψει «contributor» εννοούσα «author».

   Ο απλός «contributor» χρειάζεται ΚΑΙ έγκριση, πράμα που ΔΕΝ θεωρώ επιθυμητό. Από τη στιγμή που γράφει κανείς εδώ, ας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να γράφει, όχι να περιμένει «εγκρίσεις» από μένα (ή άλλους).

   Τους ρόλους τους ξεκαθαρίζει καλύτερα η WordPress:
   http://en.support.wordpress.com/user-roles/

   Editor

   An editor can publish, edit, and delete any posts/pages, moderate comments, manage categories, manage tags, manage links and upload files/images. Editors also have access to the blog stats

   Author

   An author can edit, publish and delete their posts, as well as upload files/images

   Contributor

   A contributor can edit their posts but cannot publish them. When a contributor creates a post, it will need to be submitted to an administrator for review. Once a contributor’s post is approved by an administrator and published, however, it may no longer be edited by the contributor.
   A contributor does not have the ability to upload files/images.

 3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Dennis-V (ο τρομερός) έχει ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον ποστ, που είναι ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ «απόρρητο» (γιατί του κάνει προσθήκες…)

  Κατά τα φαινόμενα (όπως μου είπε) θα γίνει δημόσιο αργότερα, το βράδυ…

  (το ανακοίνωσα για να μην… απορείτε με το «απόρρητο» του ποστ)

 4. Στο Youtube υπάρχουν ένα σωρό ομιλίες του Ζιζεκ που χρειάζονται μετάφραση όπως επίσης και πολλά του άρθρα. Στο παρακάτω λίνκ είναι όλα μαζεμένα:
  http://www.egs.edu/faculty/slavoj-zizek/links/

  Επίσης στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού που εκδίδει, ζητάει ομάδες για να μεταφραστούν τα άρθρα:
  http://zizekstudies.org/index.php/ijzs/index

  Δε θα ταν καλά να υπήρχε μια ιστοσελίδα ειδικά αφιερωμένη στο να μεταφράζει τις ομιλίες και τα άρθρα του Ζίζεκ?

  Ρίχνω τη πρόταση μιας και εσείς έχετε ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια και έχετε μεταφράσει κάποιες ομιλίες του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s