Max Keiser May 16 Interview by Helen Skopis («Ανοιξα τα μάτια του Παπανδρέου», video με Ελληνικούς υπότιτλους)

In this new video, Greek journalist Helen Skopis interviews Max Keiser about his recent activities, advising George Papandreou:

SPECIALUpdate addressed to Max Keiser himself: Click Here

Σε αυτό το νέο video, ο Max Keiser μιλάει για τις συμβουλές που άρχισε να δίνει στον… ΓΑΠ:

Αυτή τη φορά, η μετάφραση και οι Ελληνικοί υπότιτλοι είναι δουλειά της (πολύ παραγωγικής) Βασούλας (vasoula2908) που ανάρτησε πληθώρα αξιόλογων μεταφρασμένων video, στη σελίδα της στο YouTube (vasoula2908). Την τηλεφωνική συνέντευξη με τον Μαξ την έκανε η δημοσιογράφος κ. Helen Skopis (του Athens International Radio 104.4) και την ανάρτησε στο  καινούργιο blog της http://hermesxpress.pblogs.gr, που συνιστώ ανεπιφύλακτα, όπως και τo κανάλι της στο YouTube (thornlessrose2009). Είναι πολύτιμη πηγή πολλών άλλων video, ειδήσεων και χρήσιμων πληροφοριών γύρω από την Ελληνική Κρίση, το ΔΝΤ, κλπ.

Σε αυτό το video, ο Max Keiser αποκαλύπτει ότι πρόσφατα άρχισε να επικοινωνεί με την Ελληνική κυβέρνηση και να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για το ΤΙ πρέπει να κάνει κατά των τραπεζιτών της Wall Street (και γενικότερα για την Κρίση). Ευγενέστατος και διπλωματικός, δεν παραλείπει να… επαινέσει και τον ΓΑΠ, σαν «γενναίο άνθρωπο» (χεχε 😈 ) αφού τώρα πολεμάει τις άγριες ορδές των… πλουτοκρατών ψυχοπαθών (χαχα). Το βαθύτερο μήνυμα όμως, που είναι κρυμμένο πίσω από όλες αυτές τις δημοσιογραφικές ευγένειες και αβρότητες, είναι ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΣ, για όσους μπορούν να το αντιληφθούν:

 • Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! (και ο νοών νοείτω)! :mrgreen:

(δείτε το video, τα πολλά λόγια από μένα περιττεύουν…)

________________________________

Special English Update (for… Max Keiser mostly, HIMSELF and IN PERSON)

Hey Max,

Since some of your Greek fans already started complaining about (what they perceive as) your «policy change», don’t forget about the fact that the current Greek government has been (and still remains)  the most important Greek partner of Goldman Sachs (and other Wall Street financial terrorists). So don’t let Papandreou (or your own… civilized manners) fool you. There is increasing evidence of treason as well, e.g. yesterday’s news from «Zero Hedge«:  Greek Central Bank Accused Of Encouraging Naked Short Selling Of Its Own Bonds

[…to be updated…]

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

Reblog this post [with Zemanta]

25 comments

  • Γειά σου Ντέννις !

   Ααα Μπαααα…. ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι «παιδί» εδώ,
   και ΙΔΙΩΣ ο ΓΑΠ, αυτός είναι ΣΙΓΑΝΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ και ΠΟΛΥ έξυπνος τελικά (αν και φαινεται βλάκας ή κάνει το βλάκα)….

   Κι είναι έξυπνος διότι (τουλάχιστον ΟΠΩΣ τα κατάλαβα εγώ)….
   …κάνει ΕΛΙΓΜΟ ότι (δήθεν) καταφέρεται κατά των κερδοσκόπων ΚΑΙ των λαμόγιων-εντός-Ελλάδος,
   ώστε να τη γλυτώσει, να τη βγάλει καθαρή ΑΝ αύριο βγούν ΠΟΛΛΑ στοιχεία στη φόρα (που ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγουν).

   Γενικά το ΠΑΣΟΚ έχει μακροχρόνια Τεχνογνωσία άλλωστε, στην τέχνη της Προπαγανδιστικής ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ της Αλήθειας. Στο να παριστάνουν ΔΗΘΕΝ π.χ. τους σοσιαλιστες, ή ότι δήθεν είναι «κατά της ασυδοσίας των αγορών», κλπ.
   Και τώρα άλλωστε η νέα Μόδα του «better global governance» – ™ G.Pap. τους βολεύει. Θα τα ρίξουν λοιπόν στα ντόπια λαμόγια, κόβοντας και κεφάλια, ΑΝ χρειαστεί, για να γλυτώσουν τα ΜΕΓΑΛΑ λαμόγια (και οι ίδιοι)….

   (εξού και η «προσέγγιση» ΓΑΠ και Μαξ, που ΒΑΖΩ στοίχημα ότι έγινε ΠΡΩΤΑ με κίνηση του ΓΑΠ).

   • «Θα τα ρίξουν λοιπόν στα ντόπια λαμόγια, κόβοντας και κεφάλια, ΑΝ χρειαστεί, για να γλυτώσουν τα ΜΕΓΑΛΑ λαμόγια (και οι ίδιοι)…»

    Kαθαρίζεις την αποθήκη από τους μικρούς αρουραίους, ώστε να τρώνε οι μεγάλοι…

    • ΑΚΓΙΒΩΣ, Dennis-v-the-terrible…

     Διότι αυτός είναι ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΜΟΣ

     Κάθε ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ είναι…
     υπάλληλος[*] των Τραπεζογκάγκστερ (=bankster)
     οι οποίοι θέλουν ΟΛΟΥΣ τους υπηκόους δούλους τους ΙΣΟΥΣ…

     ____________
     [*] ε, ντάξει, άντε και… C.E.O. (αντί απλού υπαλλήλου) :mrgreen:

     • Δεν πειραζεί Ομαδεώνα. Είτε σε βιαζεί «ντούρος» δεξίος είτε ¨κοινωνικά ευαίσθητος» αριστερός το ιδίο ειναι! Ασε που ο σοσιαλιστης ειναι πιο υπουλος διοτι σε κλέβει ΧΩΡΙΣ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

      Ενηγουέη. We won’t get fooled again!

 1. Ο Τζίμης Πανούσης έλεγε «μηδένα προ της σέντρας μαρκάριζε». Γι’αυτό περιμένετε να δούμε πώς θα κινηθεί από τούδε και στο εξής ο ΓΑΠ.

 2. Ομαδεώνα για δες και αυτό:

  http://www.cato-at-liberty.org/2009/12/17/is-greeces-fiscal-crisis-caused-by-too-much-spending-or-too-little-revenue/

  Όλοι γκρινιάζουν για το πως η φοροδιαφυγή του έλληνα έριξε έξω το Ελληνικό δημόσιο. Όμως τα στοιχειά εδώ λένε αλλά πράγματα! Τα έσοδα είναι σταθερά και πολύ μεγάλα λόγω έμμεσης φορολογίας (που είναι από η πιο άδικη και αντίστροφα προοδευτική φορολογία). Αν σκεφτούμε ότι μεγάλο μέρος των εξόδων πηγαίνει στους τόκους των θαλασσοδανείων μας, σε μάπα εξοπλισμό, σε λαμόγια εργολάβους, σε άχρηστους δημοσίους οργανισμούς κτλ. πως είναι δυνατόν να κατηγορείς το θύμα που αρνείται να …αφήσει τον θύτη να τον πηδήξει. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ θα γίνει όχι μόνο οι «θυσίες του λάου» δεν θα τελειώσουν άλλα το κράτος με τους νέους πόρους και την βοήθεια από το εξωτερικό, θα συνεχίσει να πληρώνει τα ίδια παράσιτα, φορτώνοντας τον λογαριασμό στο θύμα, το όποιο κατηγορείται κιόλας ότι δεν έχει φορολογική συνείδηση (Λες και έχουν αυτοί!)

 3. Omadeon καλησπέρα.

  Ομολογώ ότι κουφάθηκα λίγο για τα λόγια «αβρότητας» του Κάιζερ προς τον ΓΑΠ, σε έναν ξένο μπορεί να μην κάνουν εντύπωση, για μας όμως μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν.

  Καταρχήν δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Κάιζερ δε γνωρίζει το ρόλο που παίζει το πα»σο»κ, από τα 4 βίντεο με το Μαξ που έχεις ανεβάσει μέχρι τώρα, στα 3 προηγούμενα ρίχνει τα μπινελίκια της ζωής του στην κυβέρνηση. Δεν είναι λοιπόν ότι δεν ξέρει.

  Τη «μεταστροφή» μπορώ να την καταλάβω (ως ένα βαθμό τουλάχιστον, όχι εντελώς) αν έρθουμε λίγο στη θέση του: αν υποθέσουμε δηλαδή ότι κατεβάζουμε καντίλια στο ΓΑΠ, κι έρθει και μας πει «οκ, βοήθησέ με τότε», θα ήταν κάπως παράλογο να συνεχίσουμε μετά το μπινελίκι, ειδικά αν είμαστε δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να εκφέρουμε τη γνώμη μας δημόσια.

  Οπότε ναι, συμφωνώ για το «βαθύτερο νόημα» που λες στο τέλος του ποστ σου, καθώς και στο πιο πάνω σχόλιό σου για το «σιγανό ποταμάκι». Επειδή ο ΓΑΠ έχει μέχρι τώρα φανεί αποδεδειγμένα και κατ’επανάληψη τι απατεώνας και θεατρίνος είναι (τελευταίο σουξέ η παρουσία του στο γκρέμισμα του ήδη μισογκρεμισμένου αυθαιρέτου), μου είναι λίγο δύσκολο να δω κάτι παραπάνω από «σοσιαλιστική στάχτη» στα μάτια.

  Κάπου αλλού πάντως διάβασα ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εάν το χρέος έχει συναφθεί με παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, πρέπει να πάψει να υφίσταται. Εάν και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, δε θα έπρεπε να εστιάσουμε εκεί;

  • Καλώς ήλθες SRY
   (ο… αυτόματος Μπάτλερ του μπλογκ από τώρα και στο εξής δεν θα σε κάνει να περιμένεις στην… είσοδο -χεχε)

   Έπειδή λαμβάνω και ιδιωτικα πληροφορίες για την επικοινωνία μεταξύ Μαξ Κάίζερ και Ελένης Σκόπη, ξέρω από ΠΡΩΤΟ χέρι ότι ο Μαξ… θεωρεί ΠΟΛΥ ΑΠΙΘΑΝΟ να κάνει το ΣΩΣΤΟ ο ΓΑΠ….

   Επίσης αυτό που είπες μου φαίνεται κι εμένα σαν το πιο πιθανό:

   αν υποθέσουμε δηλαδή ότι κατεβάζουμε καντίλια στο ΓΑΠ, κι έρθει και μας πει “οκ, βοήθησέ με τότε”, θα ήταν κάπως παράλογο να συνεχίσουμε μετά το μπινελίκι, ειδικά αν είμαστε δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να εκφέρουμε τη γνώμη μας δημόσια.

   ΑΚΡΙΒΩΣ, και επίσης…

   1) ο Μαξ Κάιζερ είναι _κυρίως_ δημοσιογράφος. Επομένως, ακολουθεί τον ίδιο κώδικα ευγένειας και μη-ενοχοποίησης-άνευ-στοιχείων που ακολουθούν και άλλοι (ακόμη περισσότερο σε άλλες χώρες). Δεν μπορεί να πει στον ΓΑΠ «ξέρετε… για σας προσωπικά κυκλοφορεί αυτό-κι-αυτό».

   2) Η δημοσιογραφική ευγένεια που περιλαμβάνει και τη χορήγηση… συμβουλών (προς τον ΓΑΠ ειδικά) είναι κάτι κοινό, π.χ. ακόμη και στον δικό μας δημοσιογράφο Γιώργο Δελαστίκ, ο οποίος επανειλλημένα έχει προτείνει Α ή Β πράματα στον ΓΑΠ μέσα από την αρθρογραφία του.

   3) Δεν αποκλείω κάποιος να σκέφτηκε σε στυλ «If you can’t beat them, join them», όσον αφορά τον Μαξ Κάϊζερ, μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ας το συνδυάσουμε και με την εκπληκτική καταγγελία της Βάσως Παπανδρέου, που δείχνει έναν νέο ελιγμό (έστω φαινομενικής) αυτο-κάθαρσης.

   4) Επίσης δεν αποκλείω να… προσλάβανε κανονικά τον Μαξ για οικονομικό σύμβουλο! Αυτό δεν είναι μεμπτό, αλλά πρέπει να γίνει δημόσια γνωστό. Δεν είναι μεμπτό εφόσον -βέβαια- δίνει ΣΩΣΤΕΣ και ανεπηρέαστες συμβουλές (και δεν βλέπω τίποτα λάθος να συμβούλεψε μέχρι τώρα).

   5) Προσωπικά ΔΕΝ έχω πρόβλημα αν κάνει λάθη ο Μαξ να τα επισημάνω, διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ «οπαδός του», φυσικά (ΟΥΤΕ «πουλέν μου» είναι, ούτε τίποτε αντίστοιχο). Απλώς προωθώ όσα θεωρώ σωστά, και πολλά από όσα είπε ο Μαξ μου φάνηκαν σωστά (και δικαιώθηκαν στη συνέχεια). Αν κάνει καμμιά πατάτα όμως… δεν θα υποκριθώ πως δεν τη βλέπω (ήδη… άρχισα να του «τη λέω»)!

   • Υ.Γ. http://www.zoomnews.gr/?p=29483

    (Ερώτηση Βάσως Παπανδρέου στον Υπουργό Οικονομικών με αιχμές για “διευκόλυνση” των κερδοσκόπων)

    Γνώμη μου είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει τα βέλη του (όπως πάντα) στη ΝΔ, η οποία είχε την εξουσία όταν συνέβαιναν όλα αυτά. Βέβαια… οι επαφές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Γκόλντμαν (αρχής γενόμενης από Σημίτη) δείχνουν πως δεν μπορεί να διεκδικήσει καθαρότητα, αλλά θα το παλέψει βέβαια….

 4. χεχε, ευχαριστώ για την κάρτα μέλους στο κλαμπ. Το σχόλιό σου με βρίσκει σύμφωνο.

  Με την ευκαιρία, να παραθέσω εδώ και μια άλλη συνέντευξη του Κάιζερ στο Χαρδαβέλλα, όπου πολύ απλά και στα ίσα λέει ότι η Ελλάδα είναι νεκρή: http://www.youtube.com/watch?v=CM2Z5U5jM4g

  Τον «πλευριτωμένο» τίτλο του βίντεο αγνόησέ τον, τι να κάνω, αυτό το λινκ βρήκα, αυτό έδωσα. Αν πάλι σας ενοχλεί να ακούτε τα λόγια του Κάιζερ με τη φωνή του Χαρδατρέλα μπορείτε κλείσετε τον ήχο και να διαβάσετε το κείμενο.

  • Τα ξέρω τα περί… «πλευριτωμένου τίτλου», αγαπητέ SRY.

   Μάλιστα… θα με βρείς ΜΕΣΑ στα σχόλια του εν λόγω βίδεου !
   (να τους «τη λέω» για το θέμα ΟΣΟ πιο… ευγενικά μπορώ)…

   ΚΑΛΑ έκανες και τόφερες πάντως, το είχα ξεχάσει (αφού το ανέβαλλα μέχρι να βρεθεί αλλού χωρίς τον αντισημιτικό τίτλο)….

   Ααα, και κάτι άλλο (που ξέχασα):
   -Ο Μαξ είναι ειδικός για το ΔΙΚΟ ΤΟΥ τομέα, όχι όμως και για την… Ελλάδα, για την οποία -μέχρι ΠΟΛΥ πρόσφατα (Φεβρ. 2010)- δήλωνε ο ίδιος ΑΓΝΟΙΑ (και ρώταγε τη συνεργάτιδά του Στέησυ π.χ. «ΤΙ κυβέρνηση έχει η Ελλάδα?» – με μια… ειλικρίνεια αξιοθαύμαστη !!! 🙂 ).

   • Καμία ευγένεια δεν αξίζει στους κρετίνους της ακροδεξιάς. Usurping του βίντεο χρειάζεται και ανέβασμά του με σοβαρό τίτλο.

  • Έλα όμως που ο Νοσφεράτος έμεινε στο βίντεο που ανέβασαν οι φασίστες και από αυτό βγαίνει και λέει τις αηδίες του!

   • (αντιγράφω εδώ 2 σχόλια που έγιναν αργότερα, με σκοπό να τα σβήσω, ώστε να μην εμποδίσουν ΝΕΟΥΣ διαλόγους… διότι έχει καποιο BUG η WordPress και προγενέστερα σχόλια όπως αυτό… μένουν ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!)
    _________
    ΣΧΟΛΙΟ 1
    _________

    ____________________________________
    Ο βρωμερός Νοσφεράτος, ως χαμερπής και ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟΣ ψευταράκος, που υιοθέτησε ως ψευδώνυμο το όνομα… θρυλικού βρυκόλακα επειδή… προφανώς τον ΕΚΦΡΑΖΕΙ υπαρξιακά (αφού δρα σαν ΒΔΕΛΛΑ που θέλει να μας ΠΙΕΙ το ΑΙΜΑ…)
    ….συνεχίζει να γίνεται ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ, σε αυτό εδώ το μπλογκ (και τον κρατάω σε μοδεραίησον)…
    γράφοντας διάφορες… μαλακίες, όπως το εξής που έγραψε πριν λίγο, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ υποκριτικά:

    οι Υβρεις επιστρεφονται .

    Ω ναι, είναι σκατάνθρωπος από σπίτι, με «καλούς τρόπους» γκεσταπίτη….
    …και υποκρίνεται ότι ΔΕΝ κατάλαβε ακόμη ΓΙΑΤΙ τρώει το βρισίδι.
    Νομίζει πως μπορεί να τη βγάλει καθαρή προπαγανδίζοντας το ΨΕΜΑ ότι… τον βρίζω χωρίς λόγο, ή επειδή έτσι μου κάπνισε, κ.ο.κ.

    Ομως… εγώ δεν βρίζω ΚΑΝΕΝΑN χωρίς ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ λόγο.
    Κι ένας ΠΟΛΥ σοβαρός λόγος που τον ΒΡΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ και ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΟΛΗ,
    είναι διότι ΟΛΑ τα σημαντικά πράματα που ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ τα προσπερνά και τα κάνει ΓΑΡΓΑΡΑ, ΤΟΥΜΠΕΚΙ.
    ΟΡΙΣΤΕ λοιπόν, ένα από αυτά…

    1) Στο μπαράζ οχετών, μπουρδών και… hate-post με τα οποία μας βομβαρδίζει ΚΑΙ μέσα στο μπλογκ του, είχε γράψει μεταξύ άλλων και το εξής:

    …ε προσεξτε τωρα και αυτο το βιντεον ..Και τον ΤΙΤΛΟ

    και πειτε μου ..Ειναι η δεν ειναι ΤΣΙΡΙΧΤΟΣ;

    2) Στο οποίο όμως του ΑΠΑΝΤΗΣΑ το εξής, για το οποίο η στάση του είναι ψιλοκομμένο ΤΟΥΜΠΕΚΙ:

    Αφού ρε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ, ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ… το βίντεο αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ τη φωνή του Κάϊζερ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ, επομένως ΠΩΣ είναι “τσιριχτό”? Απλά σε ΒΟΛΕΥΕΙ, επειδή τον ΤΙΤΛΟ τον ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΒΡΩΜΟ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ…
    Σε ΤΙΠΟΤΕ δεν “δικαιώνεσαι”, ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ, ιδίως τη στιγμή που το ΙΔΙΟ βίντεο του οποιου τον ΔΟΤΟ τίτλο ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕΣ, είναι το βίντεο στο οποίο παράπεμψε ΘΕΤΙΚΑ και ο SRY του Jungle REPORT, βρε μαλάαακαααα… λασπολόγε ΒΛΑΚΑ!

    ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ λοιπόν (η ΠΑΡΘΕΝΟ-ΡΑΜΜΕΝΗ πουτάνα… με το γνωστό-άγνωστο ονοματεπώνυμο και το ψευδώνυμο βρυκόλακα…)
    …ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ πως ΔΕΝ ΕΙΔΕ την ΟΥΣΙΑ της απάντησης,
    και ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ πως έχει «πρόβλημα με τις ύβρεις»!
    Ε, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ…
    ΔΕΝ βρίζω κανέναν ποτέ, ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.
    Απλά… εκφράζομαι ιντερνετικά ΟΠΩΣ ακριβώς εκφράζομαι ΚΑΙ στην πραγματική ζωή.
    Και στην πραγματική ζωή ΤΟ ΙΔΙΟ θα έβριζα κάποιον ΤΟΣΟ υποκριτή και ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ και ΧΑΜΕΡΠΗ.

    ___________
    (ΣΧΟΛΙΟ 2)
    ___________

    Ορίστε και το λινκ σε ένα σχόλιο του αγαπητού SRY όπου δηλώνει την ΑΛΗΘΕΙΑ που είπε ο Μαξ Κάιζερ στο ΙΔΙΟ βίντεο που ανέβασαν ακροδεξιοί και του έδωσαν τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αντισημιτικό τίτλο …

    https://omadeon.wordpress.com/2010/05/19/max-keiser-advises-gpap/#comment-38822

    Υ.Γ. για μένα ο Max Keiser ΔΕΝ έχει κύριο θέμα ή ειδικότητα την πολιτική, ΔΕΝ εκφράζει πολιτικές θέσεις και προτάσεις. Αποτελεί κυρίως ένα είδος ΜΑΡΤΥΡΑ (όπως σε δικαστήριο) …για τον τομέα τον οποίο ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και στον οποίο έχει ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ επανειλλημένα διεθνώς (π.χ. προβλέποντας την κατάρρευση της Ισλανδίας και την ίδια την Παγκόσμια Κρίση του 2008, κλπ)…
    Εξάλλου, πέρα από καπιταλισμό και/ή πολιτική, έχουμε να κάνουμε π.χ. με ΑΠΑΤΕΣ !

    Δέχομαι να συζητήσω ΣΟΒΑΡΕΣ κριτικές κατά του Max Keiser, αλλά ΟΧΙ λάσπες, μπουρδολογίες ή… συνομωσιολογίες (σε στυλ Νοσφεράτου, που έθεσε «θέμα» ότι είναι ένας «τσιριχτός» που ίσως τα λέει όλα από «συμφέρον» κατά της Ελλάδας, κλπ..)

    Ανάμεσα στα ποστ του βρωμο-βρυκόλακα είναι κι ένα όπου επικαλείται ένα προσωπικό μέηλ από τον γνωστό και σοβαρό επιστήμονα – διανοητή Σπύρο Λαπατσιώρα. ΔΕΝ ξέρω αν είναι γνήσιο ή πλαστό, το κείμενο / «μέηλ», που αποδίδει ο παλιο-βρυκόλακας στον Λαπατσιώρα, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι η κριτική του κειμένου κατά του Max Keiser, ΑΝ και ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ, πάσχει από σοβαρές παρανοήσεις και αδυναμίες κατανόησης… ενός ανθρώπου (Μαξ Κάιζερ), του οποίου τη δουλειά ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ (ο ασκών την κριτική), κι αυτό είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ, μέσα στο κείμενό του…

    Ομως έχουμε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ θέματα να ασχοληθούμε τώρα, από τις οποιεσδήποτε κριτικές ή μεμψιμοιρίες κατά (της αξιοπιστίας ή των πολιτικών ιδεών) του Μαξ Κάιζερ. Ο Μάξ Κάιζερ όπως είπα είναι ένας ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΕΝΑΝ τομέα και τίποτε περισσότερο, ΔΕΝ περιμένω να συντάξει… πολιτικό πρόγραμμα! ΕΞΟΥ και το γεγονός ότι ΔΕΝ τον είχα προτείνει για… πρωθυπουργό, αλλά για «ΠΡΟΕΔΡΟ των Ελλήνων» (ένα ρόλο καθαρά ΤΙΜΗΤΙΚΟ) ή… έστω σαν ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ διαχείρισης χρέους, εκείνη τη στιγμή (κι αυτό ήταν ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΤΕΙΟ).

    Εκείνο που ΞΕΧΝΑΝΕ μερικοί που κριτικάρουν τον Μαξ (είτε καλόπιστα είτε όχι) είναι ότι ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ και ΜΟΝΟ τον ίδιο… ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ (Φεβρουάριο 2010) για τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δράση της Goldman Sachs και άλλων της Wall Street στο ελληνικό πρόβλημα….
    Για το θέμα του Μαξ Κάιζερ σε σχέση με ορισμένες κριτικές θα επανέλθω λοιπόν κάποτε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ το πιο σημαντικό…
    ________
    Υ.Γ.2
    Ο Σπύρος Λαπατσιώρας εμφανίστηκε και σε ένα ΠΟΛΥ καλό βίντεο:

 5. Παίδες το ξέρετε ότι, ένω η ΕΕ πρότεινει σε όλα τα κράτη μέλη της να μειώσουν τις δαπάνες τους, η ιδία αυξάνει τις δαπάνες της κατα 4.5%; Μηπώς είμαι παρανοικός ή η Ευρωπαική Ενώση απόφασιζει να περικόψει, όχι επείδη νοιάζεται τόσο για την «δημοσιονομική εξυγίανση» άλλα για να ενδυναμώσει την γραφειοκρατεία των Βρυξέλλων αποδυναμώνοντας τις εθνικές; (Ελπίζω να μην ακούγομαι σαν αντι-Νεοταξίτης!)

  • Είναι ΚΑΙ αυτό πάρα πολύ πιθανό – και στο λέω επειδή έχω στον οικογενειακό μου κύκλο άτομο που διετέλεσε καρεκλοκένταυρος των Βρυξελλών.

 6. Δεν αρκεί κάποιος να αρχίσει έναν πόλεμο, χρειάζονται και όλοι οι στρατιώτες που θα πάνε σ’αυτόν. Ο Παπανδρέου, αν υποθέσουμε ότι είναι ειλικρινής και δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού για να αναχαιτίσει το αρνητικό ρεύμα απο τα μέτρα, μόνος του δεν θα κερδίσει φυσικά τους τραπεζίτες. Ομως υπάρχει το BANK RUN όπου ΟΛΟΙ ΜΑΣ μπορούμε να γίνουμε το όπλο που θα αναγκάσει τους τραπεζίτες να επιστρέψουν το, πλασματικά όσο και παράνομα, δημιουργημένο χρέος.
  Η κίνηση είναι το πλέον αποτελεσματικό χαρτί διαπραγμάτευσης, μάλιστα είναι μια επανάσταση χωρίς την κατάλυση την ίδια στιγμή της νομιμότητας ή της τάξης, όσο και των, μικρών καθημερινών μας ανέσεων. Δεν προυποθέτει σύγκρουση με τα ΜΑΤ, διαδηλώσαεις, βία, ούτε καταστροφές και απώλειες αθώων, όπως στην Μαρφίν. Δεν χάνονται ουτε κάν μεροκάματα όπως σε περίπτωση απεργίας. Ομως χρειάζεται συνέπεια για να έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα.

  Διαβάστε αν θέλετε στο μπλογκ μου

  http://greecevoteforchangenow.blogspot.com/2010/05/bank-run.html

  όλο αυτό που, αν το κάνουμε, παράλληλα με τις κινήσεις του όποιου Παπανδρέου, θα επαναφέρουμε την νομιμότητα, αφού περί αυτής πρόκειται. Κρίση δεν υπάρχει,μόνο παραχάραξη υπάρχει.

  • Ξενοφώντα γειά σου, ΧΑΙΡΟΜΑΙ που ξαναήρθες…

   Αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω ΣΟΒΑΡΕΣ΅επιφυλάξεις για την (παραμικρή) ικανότητα του Παπανδρέου να κάνει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ «θετική κίνηση» ή και (ακόμη λιγότερο) «επανάσταση» («Ελληνική γροθιά» ή «bank run», κλπ.κλπ.)

   Τα στοιχεία που υπάρχουν (και αυξάνονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ) δείχνουν ότι ο Παπανδρέου, για τον Α ή Β λόγο, δρα υπερ των Αμερικανικών (χρηματοπιστωτικών) συμφερόντων….

   Τώρα… (όσον αφορά τον Max Keiser)
   Από ιδιωτική μου επικοινωνία με συνεργάτιδα της Ελένης Σκόπη (που του παίρνει συνεντεύξεις όπως αυτή σε τούτο το ποστ)…
   …εικάζω (όπως είπε κι εκείνη) ότι προσπαθεί να κάνει ΕΛΙΓΜΟ ΠΕΙΘΟΥΣ (ή να «γλυκάνει» ή αγγλιστί «butter up») την κυβέρνηση Παπανδρέου με συμβουλές και προτάσεις που (αμυδρά ελπίζει κι ο Μαξ, αλλά ΜΟΝΟ αμυδρά..) ΙΣΩΣ να τις ακολουθήσουν κάπως, με ΚΑΠΟΙΑ (έστω μερικά) σωστά αποτελέσματα…

   Ομως ο Μαξ δυστυχώς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ την Ελληνική πολιτική. Στις 4 Φεβρουαρίου μάλιστα, σε δημόσια εμφάνισή του στη Ρωσική τηλεόραση, δεν δίστασε να δηλώσει ΑΓΝΟΙΑ για την Ελλάδα, ρωτώντας τη συνεργάτιδά του Στέησυ «ΤΙ καθεστώς έχει η Ελλάδα?», και «ΤΙ κυβέρνηση έχει, ΤΙ κόμματα?» κ.ο.κ.

   Τέλος…
   όσον αφορά την πρότασή σου, Ξενοφών, χλωμό το βλέπω να έχει την επιδιωκόμενη επιτυχία, διότι το πρόβλημα ξεκινάει από ΜΕΓΑΛΕΣ τράπεζες με τις οποίες οι Ελληνες ΟΥΤΕ ΚΑΝ συναλλάσσονται (ως πολίτες) καθώς και τη διαπλοκή των 2 μεγάλων κομμάτων και της παρούσας κυβέρνησης.
   Δηλαδή… ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ και περιορισμένα αποτελέσματα προβλέπω να έχει το «bank run» που προτείνεις.
   Και όσο για το «Ελληνική γροθιά», δυστυχώς έτσι όπως την είδα (στο site) μου φάνηκε σαν (υπερβολικά εθνικιστική)… «Ελληνική γροθιά ΣΕ ΚΑΡΦΙΑ»…
   Σόρυ, ΜΑΚΑΡΙ νάχω λάθος! 🙂

   • To ΒΑΝΚ RUN το κάνει ο κόσμος, όχι ο κάθε Παπανδρέου. Οι μικρές τράπεζες είναι η εμπροσθοφυλακή του συστήματος που πρέπει να ηττηθεί. Αν υποκύψουν αυτές, που μπορούν κάλιστα να ηττηθούν κατα κράτος απο μια συσστράτευση 100-150,000 bank runners, τότε οι μεγάλες θα διαπραγματευτούν επίσης.

    Καλύτερα να μην λέμε ΟΧΙ σε όλα, γιατί τότε δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα. Οποιος θα ήθελε να γίνει bank runner και όχι απλά να δημιουργήσει αναταρραχή ή να διαλύσει το σύστημα (ελληνικές γροθιές λεονταρισμοί και πυροτεχνήματα), ας το δηλώσει σαν σοβαρός συνειδητοποιημένος επαναστάτης ακόμη και ανώνυμα στο μπλόγκ.

    Προφανώς άν δεν υπάρχει ελεγχος, ώστε η ηγεσία του κινήματος να λέει στις τράπεζες καντε αυτό αλλιώς αύριο ξαμολάμε τόσες χιλιάδες να κάνουν αναλήψεις, δεν γίνεται καμία επιτυχής διαπραγμάτευση. Αν όμως το λέμε και το κάνουμε, κάθε φορά που θα αρνούνται να δεχτούν τους όρους, τότε ναι, θα πετύχει στα σίγουρα.

    Γιατί απλούστατα: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙς ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ !!!

    Καλή σου μέρα κι απο μένα

    • Ξενοφών ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ με την πρόταση….

     Ισα-ίσα… ΗΔΗ την έχω εφαρμόσει, ΙΔΙΩΣ εφόσον αυτή τη στιγμή δεν χρωστάω τίποτα στις τράπεζες (και θα μου άρεσε μια δεύτερη εκστρατεία… παρακίνησης του κοινού να κάνει επίσης… αποτοξίνωση απο την κακή συνήθεια να δανείζεται).

  • Το είδα και… έφριξα, αγαπητή ΠιγκουΪνα !

   (σπεύδω τώρα να… κάνω μερικές μεταφορές σχολίων γιατί υπάρχει κάποιο bug της WordPress που διατηρεί ορισμένα παλαιότερα σχόλια στο τέλος της συζήτησης ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!)

  • Τα κακάκια του ελέφαντα στη μοκέτα τα είδα, τον ελέφαντα δεν είδα.
   Καμαρώστε τον συμπαθή αυτό κυριούλη, ονόματι Peter Sutherland, όπως τον ξετρύπωσε το Washington Blog εδώ.

   Το βιογραφικό του σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρείς από κάτω. Ανάμεσα σε αυτές τις πέτρες υπάρχουν και πάρα πολλές με ελληνικό άμεσο ή μη ενδιαφέρον.

   Ο κύριος λοιπόν ήταν ή υπήρξε, μεταξύ όλων των άλλων:

   -Προεδρεύων της Γόλδμαν Σάχς(!)
   -Προεδρεύων της BP(!!)
   -Ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων εθνών για την ανάπτυξη και τη μετακίνηση πληθυσμών(!!!).
   -Γενικός Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου
   -Διευθυντης της GATT

   Ενα σύντομο βιογραφικό εδώ (προσοχή και στον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα οργανισμό τον οποίο κοσμεί ο συμπαθής κυριούλης) :
   http://www.trilateral.org/membship/bios/ps.htm

   Περισσότερες πληροφορίες εδώ…
   http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Sutherland

   Αντιγράφω χωρίς περαιτέρω σχόλια -αλλά με κάποιες επισημάνσεις- την τελευταία παράγραφο του άρθρου της wikipedia.

   «The next stage of his career Surtherland disclosed that he has decided to join three boards – at German insurer Allianz; Koc Holdings, Turkey’s largest conglomerate; and a Chinese shipping company

   Επιφυλάσσομαι να το αναπτύξω σε άρθρο, γιατί όσο το σκαλίζει κανείς, τόσο πιο πολλά βρίσκει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s