Τα πιράνχας των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ονοματεπώνυμο

Αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με τις λεπτομέρειες του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου με το οποίο οι εργαζόμενοι ουσιαστικά καταδικάζονται να δουλεύουν για όλη τους τη ζωή και αν καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θα παίρνουν ένα επίδομα που ζήτημα είναι αν θα τους επιτρέπει να επιβιώνουν. Δεν ξεχνάνε φυσικά να μας ενημερώσουν για τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει η τιτανοτεράστια ΓΑΠοκυβέρνηση να διαπραγματευτεί με  ΔΝΤ / ΕΕ για δήθεν καλύτερους όρους. Αυτό που ξεχνάνε όμως τα ΜΜΕ να μας πούνε, είναι ότι τα ταμεία κάποτε έχαιραν άκρας υγείας και είχαν πλούσια αποθεματικά, ενώ τώρα δυσκολεύονται να βρούνε τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώσουν ακόμα και συντάξεις.

Τι συνέβη; Πως βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση; Οι αιτίες πολλές. Δημογραφική γήρανση, κακή διαχείριση, γραφειοκρατία και το σημαντικότερο όλων η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και η ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Η λίστα με τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μακριά. Είναι τόσα πολλά πλέον που ασχολούμαστε με τα πιο πρόσφατα και τα παλιότερα μετά βίας τα θυμόμαστε.  Ένα από τα πολλά που δεν αναφέρει κανένα ΜΜΕ είναι ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί ΝΔΣΟΚ προώθησαν νόμους και υπουργικές αποφάσεις κατά παραγγελία καρτέλ φαρμακευτικών εταιρειών με τους οποίους θεσμοθέτησαν τη ληστεία πολλών δις από τα ταμεία την τελευταία δεκαετία.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της ληστείας, δείτε τα στοιχεία ενός πολύ σημαντικού ποστ της Cynical όπου φαίνεται ότι  οι  δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων εκτινάχθηκαν από τα 2 δις το 2000 στα 17 δις το 2009 για φάρμακα και νοσοκομεία!!!

Όλα ξεκίνησαν με το άρθρο 7 παράγραφος 2 του Ν.2955/2001 ΦΕΚ 256/2-11-2001, με το οποίο «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας και Πρόνοιας μπορεί να καθορίζεται ανώτατη τιμή προμήθειας χωρίς διαγωνισμό, συγκεκριμένων υλικών που δεν είναι συγκρίσιμα…»

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2010, όπου οι ΛΗΣΤΕΣ πολιτικοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια ολοκληρώνουν το έργο της εξαθλίωσης εκατομυρίων ελλήνων με το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη  δικαιλογία ότι το επιβάλλει το ΔΝΤ.  Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και το ΔΝΤ είναι μόνο η φυσική συνέπεια των επί δεκαετίες πολιτικών τους.

Οι κάτωθι πολιτικοί είναι αυτοί που είτε προώθησαν τους καταστροφικούς νόμους, είτε τους υπέγραψαν συναινώντας στη ληστεία.  Προς τιμή τους υπήρξαν και δύο τρεις πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που δεν συναίνεσαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Α. Παπαδόπουλος Υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ

Κ. Στεφανής Υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ

Ν. Κακλαμάνης Υπουργός Υγείας ΝΔ

Δ. Αβραμόπουλος Υπουργός Υγείας ΝΔ

Ν. Χριστοδουλάκης Υπουργός Οικονομίας ΠΑΣΟΚ

Ν. Φαρμάκης Υφυπουργός Οικονομίας ΠΑΣΟΚ

Γ. Αλογοσκούφης Υπουργός Οικονομίας ΝΔ

Π. Δούκας Υφυπουργός Οικονομίας ΝΔ

Α. Τσοχατζόπουλος Υπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Μ. Ξενογιαννακοπούλου Γενική Γραμματέας Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Χ. Θεοδώρου Υφυπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Κ. Κουλούρης Υφυπουργός Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ

Ι. Παπαθανασίου Υπουργός Ανάπτυξης ΝΔ

Δ. Ρέππας Υπουργός Εργασίας ΠΑΣΟΚ

Π. Παναγιωτόπουλος Υπουργός Απασχόλησης ΝΔ

Update: Οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκαν να υπογράψουν είναι οι Γ. Φλωρίδης Υφυπουργών Οικονομικών, Ρ. Σπυρόπουλος Υφυπουργός Εργασίας  και Ε. Τσουρή Υφυπουργός Υγείας

Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου οφείλεται στην εξαιρετικά τεκμηριωμένη δουλειά του ιστολόγου Έρμιππου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην εκπληκτική σειρά από ποστ του και διαδώστε την αλήθεια σε όλους τους γνωστούς σας:

Μέρος 1ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

Μέρος 2ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/2.html

Μέρος 3ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/3.html

Μέρος 4ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

Μέρος 5ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

Μέρος 6ο http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html

ΥΓ. Όταν ληστεύουν ένα σπίτι και πιάνονται οι ληστές, τα δικαστήρια τους καταδικάζουν και αποζημιώνουν τους παθόντες. Όταν ληστεύουν τους κόπους τόσων γενεών ΤΙ πρέπει να κάνουμε οι έλληνες πολίτες τώρα που ξέρουμε ποιοι είναι οι ληστές;;; Αν βλέπει κάποιος νομικός, ας μας πει αν και πως μπορούμε να τους ασκήσουμε αγωγή σε κάποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

22 comments

 1. Καλή (;) Μέρα…
  Και μιλάμε μόνο για τα ταμεία υγείας και την υπερκοστολόγηση.
  Δεν μιλάμε για τα αποθεματικά επικουρικών και συνταξιοδοτικών ταμείων που κατατέθηκαν με μηδενικό επιτόκιο στις τράπεζες (όταν τα επιτόκια καταθέσεων ήταν 15-20%) για να δοθούν σαν θαλασσοδάνεια σε «βιομήχανους» απατεώνες υπέρ ανάπτυξης για να μετατραπούν σε βίλλες και καταθέσεις στην Τομπλερόνια, ενώ οι monkey business τους ξαναπληρώθηκαν από το δημόσιο επί Σιδερένιου, στο όνομα της εξυγίανσης.
  Ούτε για το ότι αυτό που γλίτωσε χρησιμοποιήθηκε επί Κινέζου για το ντοπάρισμα του Χρηματιστηρίου προ δωδεκαετίας (και όχι μόνο, επωφελήθηκαν και κάποια τρωκτικά). Και ότι γλίτωσε και από τη ντόπα, χρησιμοποιήθηκε επι Κωστάκη του Βού για να αγοραστούν (σο)δομημένα ομόλογα και να πληρωθούν τα διάφορα εκ δυσμών λαμόγια – μη και δεν επαναλάβει το κατόρθωμα του μπάρμπα του…
  Και λίγα λες, KnowDame.

 2. Καλημέρα Πιγκουίνα

  Πράγματι, δεν ξέρει ποιο να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα εγκλήματα που έγιναν με τα ταμεία. Έκανες ήδη μία πολύ καλή περίληψη. Να συμπληρώσω ότι ένα ακόμα έγκλημα είναι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έκαναν οι πολιτκοί για να συντηρήσουν το πελατειακό τους κράτος, κάνοντας δήθεν κοινωνική πολιτική με το να εντάσσουν χιλιάδες μη δικαιούχους σε μία σειρά από ταμεία. Έτσι απέκτησαν δικαίωμα σύνταξης χιλιάδες εξαγορασμένοι ψηφοφόροι που δεν ειχαν καταβάλλει εισφορές σε αυτά τα ταμεία.

  Να θυμήσω επίσης τι έγινε με τις ενοποιήσεις των ειδικών ταµείων των τραπεζών και ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ µε το ΙΚΑ το 2008, όπου χαρίστηκαν δις σε τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στον Κωστόπουλο της Alpha Bank χαρίστηκαν 1,6 δις σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που είχε γίνει από το σύλλογο των εργαζομένων.

  Ας πάμε όμως σε μία ακόμα ευγενή τάξη των αλήτ, τους οποίους θεωρώ εξίσου υπεύθυνους για τα χάλια του κράτους παρωδία όπου ζούμε. Αναφέρομαι στους δικαστικούς οι οποίοι ακολουθώντας το δόγμα «το νόμιμο είναι και ηθικό» τα τελευταία χρόνια αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να κυνηγήσουν την εκτεταμένη διαφθορά, έχουν δώσει δις στους εαυτούς τους με δικαστικές αποφάσεις για αυξήσεις με αναδρομική μάλιστα ισχύ. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι υφάρπαξαν εκατομύρια από εισφορές άλλων Δ.Υ. όταν εντάχθηκε το ταμείο τους στο ΤΠΔΥ -με δικαστική απόφαση πάλι-, χωρίς να έχουν προηγηθεί ανάλογες κρατήσεις. Μάλιστα με τη δικαστική απόφαση εδόθη αναδρομικά εφάπαξ όχι μόνο σε όσους θα συνταξιοδοτούνταν εφεξής αλλά και στους ήδη συνταξιούχους.

  Είναι θλιβερό όταν κοιτάζει κανείς τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι όσοι είχαν εξουσία και ισχύ λεηλάτησαν το μέλλον αυτής της χώρας και των εκατομυρίων ανίσχυρων ελλήνων.

  Κοιτάζω σήμερα τη φράση «Προς τιμή τους υπήρξαν και δύο πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που δεν συναίνεσαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν» που έγραψα στο ποστ και θλίβομαι ακόμα περισσότερο γιατί συνειδητοποιώ ότι αυτό που έπρεπε να είναι κανόνας, έγινε η εξαίρεση που προσδίδει τιμή. Και το χειρότερο όλων ότι κατάφεραν να μας περάσουν αυτή τη λογική.

 3. Καλο το ποστ (τα ποστς του Ερμιππου τα ηξερα, οχι ομως και το πολύ καλο επίσης της Cynical), μια προσθηκη ομως θα ηθελα να κανω:
  Αντι για ΝΔΣΟΚ δοκιμάστε το Νεα Πασοκρατία!!
  🙂

  • Σε ευχαριστώ zaphod για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση… μια και είμαι αρχάρια και αυτό ήταν το πρώτο μου ποστ 🙂

   Ξέρω πολύ καλά ότι δεν πρόσθεσα κάτι καινούργιο στην εξαιρετική έρευνα του Έρμιππου. Γνωρίζοντας ότι το κάθε μπλόγκ έχει το δικό του κύκλο αναγνωστών, ευελπιστώ να διαδωθεί ακόμα περισσότερο η αλήθεια και μακάρι να αναπαραχθεί από ακόμα περισσότερα μπλογκ. Βλέποντας και πως χειρίστηκε το θέμα ο Κασιμάτης στην Καθημερινή, όπου και πάλι δεν έγινε καμία αναφορά στα ονόματα των υπεύθυνων, κατάλαβα ότι η ομερτά της διαπλοκής συνεχίζεται. Μόνη ελπίδα για να μαθευτεί η αλήθεια για αυτό το σκάνδαλο είναι τα μπλογκ και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

   Για το Νέα Πασοκοκρατία να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω γιατί δεν γίνεται ξεκάθαρο ότι υπεύθυνη είναι ΚΑΙ η ΝΔ 😉

 4. Α, με αφορμη το σχολιο της πιγκουινας

  Πολλα ΝΠΔΔ ειναι υποχρεωμενα βαση νομου (της ΝΔ παρεμπιπτόντως) να ΜΗΝ λαμβανουν τοκους απο τους λογαριασμους τους.

  Το ξερω εκ των εσω για τις σχολικες επιτροπες και φανταζομαι θα ισχυει και αλλου. Στην ουσια τα χρηματα που κατατίθενται για να κινουνται τα ΝΠΔΔ ειναι παραλληλα ενα δωρο στις τραπεζες

  • Μπραβο! Αξιοι! Φτύστε τους – να μην ματιαστούνε τα παιδια!
   Το νοσοκομείο Χανίων είναι μικρογραφία της κωμωδίας που λέγεται ΓΑΠοκυβερνηση.
   Δεν ξέρω για σας, εγω γελάω με τα χάλια της παράστασης.

 5. Απο ένα site νομικών δύο άρθρα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πως θα επηρεάσει τα εναπομείνοντα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν προς το παρόν ακόμα αποθεματικά

  http://skouzekaifilonos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119:2009-12-30-17-42-26&catid=40:2009-06-17-15-01-50&Itemid=54

  http://skouzekaifilonos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=208:oi———–&catid=40:2009-06-17-15-01-50&Itemid=54

 6. Η ξεφτίλα των δημοσιογράφων δεν έχει όρια. Μόλις ανακάλυψα ότι η Ημερησία αναπαρήγαγε ολόκληρο κομμάτι του 4ου ποστ του Ερμιππου, χωρίς φυσικά να αναφέρει την πηγή και χωρίς να αποκαλύπτει ΠΟΙΟΙ ηταν αυτοί που υπέγραψαν, δηλ. η τότε Γενική Γραμματέας Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου η οποία τυγχάνει να είναι τώρα υπουργός και ο Χ. Θεοδώρου

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=32305150

  • Εννοια σου KnowDame και τους… έφτιαξα, προ ολίγου! :mrgreen:

   Επ’ ευκαιρία… συγχαρητήρια (και καλορίζικο το ΠΡΩΤΟ σου ποστ) ! 🙂

   (Αααντε, Δύστροπε και ΠεγκουΪνα, ο λαός διψάει, πληροφόρηση ζητάει…)

   • «Αααντε, Δύστροπε και ΠεγκουΪνα, ο λαός διψάει, πληροφόρηση ζητάει…»

    😀

    Υπόμονη σύντροφοι, κάντε λίγη υπομονή.

    Σε πρώτη φάση οφείλω μία απάντηση σε ένα ποστ του φίλου Διονύση.

    Παράλληλα ετοιμάζω ένα θέμα που θα έχει μία περιφερειακή σχέση με την απάντηση που θα δώσω στον Διονύση, το ποστ του οποίου μου έδωσε και την έμπνευση εν τέλει για το ποστ που ετοιμάζω.

    Μείνετε συντονισμένοι… 😉

 7. […] Η “Ημερησία” είναι μια πατσαβουρο-φυλλάδα που παραπληροφορεί, κλέβοντας και αλλοιώνοντας πρωτογενές υλικό που αρπάζει από τα blog – από τον Ερμιππο, εν προκειμένω. Σε ένα ανυπόγραφο άρθρο της (εδώ) η κωλο-φυλλάδα αναπαρήγαγε μέρος των αποκαλύψεων του Ερμιππου (και της φίλης μας KnowDame) χωρίς όμως να αναφέρει την πηγή και συγκαλύπτοντας τα ονόματα των λαμόγιων – υπουργών (μερικών ακόμη ενεργών) συνεργών της ληστείας […]

 8. Άρχισε να ξεσκεπάζεται ελάχιστη από τη βρωμιά των υποκριτών πολιτικών… πχ. εδώ ξεσκεπάζεται η τωρινή Υπουργός Υγείας. Άντε και στους υπόλοιπους! Και επιτέλους κάποιοι πρέπει να πανε φυλακή

  • Πολύ σωστά τα λές KnowDame, μόνο που θεωρώ πιο εύκολο να ανατείλει από την Δύση ο ήλιος παρα να δουμε κανα διεφθαμένο λιγδιάρη πολιτικό να πηγαίνει στη φυλακή…

   Εαν δεν καταργηθεί το έκτρωμα που λέγεται νόμος περί ευθύνης υπουργών οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να είναι διεφθαρμένοι εφοσον δεν θα τους κοστίζει και τίποτε κάτι τέτοιο (σε μας θα κοστίζει, και πολύ, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία…)

 9. Δεν φτάνει που μας έχουν καταστρεψει τα λαμόγια, τώρα θα πρέπει να πληρώσουμε και πρόστιμο και δεν μπορούμε ούτε καν να κυνηγήσουμε τους αλήτες που είναι υπεύθυνοι με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών που έχουν περάσει. Πόση οργή μπορούμε επιτέλους να αντέξουμε;;;;

  ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  Προς δεύτερο ευρωσκαμνί

  Βαριά κατηγορία απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, οι οποίες επέτρεψαν επί χρόνια στα θρεμμένα από τις ίδιες «τρωκτικά» των δημόσιων νοσοκομείων να λυμαίνονται την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

  Η Επιτροπή κατηγορεί όλες αυτές τις κυβερνήσεις για «σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων» και «μεροληπτικού χαρακτήρα» διαγωνισμούς, ανακοινώνοντας χθες την κίνηση για δεύτερη φορά προδικαστικής διαδικασίας κατά της Ελλάδας για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων στον τομέα του ιατρικού εξοπλισμού. Δεύτερη φορά, διότι η χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί το 2009 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα αυτό, αλλά εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα. Τώρα, η Επιτροπή απειλεί με νέα παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο και επιβολή προστίμου. Μιλάμε για αστρονομικά ποσά. Οπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής, μόνο για την αγορά αναλώσιμων υλικών (γάντια, νήματα που χρησιμοποιούνται στις εγχειρήσεις κ.λπ.), το ελληνικό κράτος διαθέτει στα 17 δημόσια νοσοκομεία της χώρας το ποσό των 60 εκατ. ευρώ τον μήνα…

  Το 2003 καταγγέλθηκε στην Επιτροπή ότι πολλά δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα απορρίπτουν προσφορές από προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού που φέρουν τη σήμανση πιστοποίησης CE. Η σήμανση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ιατρικό εξοπλισμό, διότι πιστοποιεί ότι ένα προϊόν πληροί τις απαιτήσεις της Ε.Ε. όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία του καταναλωτή ή τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

  Η Επιτροπή προέβη σε έρευνες και διαπίστωσε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές στην προκήρυξη του διαγωνισμού ήταν μεροληπτικού χαρακτήρα και δημιουργούσαν διακρίσεις, αποκλείοντας στην πράξη οιονδήποτε προμηθευτή ιατρικού εξοπλισμού φέρει τη σήμανση CE να συμμετέχει στη διαδικασία προσφορών για την προμήθεια πολλών ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία δεν έλαβαν την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, «με αποτέλεσμα τη σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων». Ως γνωστόν, το ελληνικό Ταμείο Υγειονομικής Ασφάλισης επιστρέφει τα έξοδα από την αγορά του ιατρικού εξοπλισμού.

  Επειτα από άσκηση προσφυγής της Επιτροπής, το Ευρωδικαστήριο καταδίκασε το 2009 την Ελλάδα, η οποία όμως δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση.

  Ετσι, η Κομισιόν αποφάσισε χθες να στείλει στην κυβέρνηση δεύτερη προειδοποιητική επιστολή. Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές δεν συμμορφωθούν εντός δύο μηνών, η Επιτροπή θα προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο, ζητώντας την επιβολή προστίμου…

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=176870

 10. Από σχόλιο στον Ερμιππο

  Ανώνυμος είπε…

  Φίλτατοι,

  η υπογραφή της συμπαθεστάτης κυρίας Υπουργού είναι από το Μάιο του 2003, οπότε και ως ΓΓ Εμπορίου υπέγραψε έγγραφο (μάλιστα τόσο βιαστικά, που δε ζήτησε να διορθώσουν το όνομά της και υπέγραψε ως ΞΕΝΟΓΙΑΝΝαοΠΟΥΛΟΥ) που ζητούσε να συμπεριληφθούν στο αμαρτωλό ΦΕΚ και τα φίλτρα τεχνητού νεφρού… Μπορεί αυτό να μην προχώρησε αυτούσιο (το έγγραφο, αφού νομίζω Φλωρίδης και άλλοι αρνήθηκαν να υπογράψουν), αλλά το αποτέλεσμα επετεύχθη με άλλα μέσα…

  Άδικα περιμέναμε να αλλάξει τα πράγματα ως υπουργός, με το που βγήκε… Θα καταργούσε τις αποφάσεις τις του 2003???? Φαντάζεστε τι θα της προσυνέναπτε ο Φλωρίδης και οι άλλοι ????

  Χώρια που έχει κρατήσει σε ΙΦΕΤ και ΕΚΕΒΥΛ τις ίδιες διοικήσεις (μάλιστα λέγεται ότι έναν από τους 2 διοικητές -χωμένο σε διάφορες «μεγάλες» προμήθειες μαζί με τον φιλαράκο του πρώην πρόεδρο ΕΟΦ- τον έχει κάνει και σύμβουλό της! και τον έχει προωθήσει στην πολυσυζητημένη ΕΠΥ) οπότε δεν υπάρχει από εκεί πιθανότητα να φτιάξουν τα πράγματα, αφού ουσιαστικά προωθείται η agenda της (διεφθαρμένης) Νέας Δημοκρατίας! Υπενθυμίζω ότι ο Αγγέλου του Καραμανλή, στο Μαξίμου, είχε τη νύφη του ως αντιπρόεδρο του ΕΟΦ!!! (μάλιστα, η κυρία Παταργιά-Αγγέλου ήταν διευθύντρια ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων, συνταξιοδοτείται, στο καπάκι την παίρνει σύμβουλο ο Αβραμόπουλος, και πριν καν δημοσιευθεί το ΦΕΚ με το οποίο την καταργεί από σύμβουλό του, την ορίζει Α’ αντιπρόεδρο του ΕΟΦ! έπειτα, την κατήργησε και από σύμβουλό του). Επίσης υπενθυμίζω επιστολή της ΔΑΚΕ (ανατολικής, δυτικής δε θυμάμαι) Θεσσαλονίκης, που έλεγε ότι μέσω του ΕΟΦ ξεπλένονται χρήματα για το κόμμα της ΝΔ !!! (10% του τζίρου των φαρμάκων).
  Παραπάνω είπαμε ποιο κοντινό στο Μαξίμου-Καραμανλή άτομο ήταν στον ΕΟΦ 😉

  Ε και το κερασάκι…. ο αδελφός της κυρίας αυτής ήταν διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (διαχειρίστηκε κάτι εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ).

  Α και το άλλο κερασάκι, νομίζω άλλος συγγενής ήταν (είναι?) σε επιτροπή του ΕΟΦ ως επιστήμονας.

  http://ermippos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1277213169687#c2669316320543699636

  και επίσης

  Εισαγγελική έρευνα για τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της υγείας

  Τόσο σε δημοσιεύματα του Τύπου όσο και σε δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου γίνεται αναφορά σε αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις στο χώρο της υγείας. Μάλιστα ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε τα δεδομένα στην υπόθεση, σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=38819147

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s