Σ’αυτό το ιστολόγιο υπάρχει μια αντιρατσιστική παράδοση που μόνον ένας πραγματικά κακοήθης θα τολμούσε να διανοηθεί να αμφισβητήσει. Το ιστορικό μας είναι άλλωστε ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς έχουμε, μεταξύ άλλων, δυο θέματα (1, 2) για την αθώωση του νεοναζί «συγγραφέα» και «ακαδημαϊκού» Κώστα Πλεύρη (για το ερευνητικό και επιστημονικό έργο του οποίου δεν έχω βρει πουθενά καμία απολύτως παραπομπή – και όχι, τα εμετικά πονήματα που εκδίδουν για λογαριασμό του παραμάγαζα προσκείμενα στο πολύ μαύρο παρελθόν και στο παρακράτος της χώρας μας ΔΕΝ αποτελούν επιστημονικό έργο) που, κατά τα φαινόμενα, είναι τόσο επιστήμονας όσο είχε σχέση με τη σχεδίαση του Bevatron ο Γιώργος Γκιόλβας, δηλαδή καθόλου, ένα σοβαρότατο θέμα για την ιστοσελίδα Nizkor.org που, με τα παρατιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία, καταρρίπτει οριστικά τις αρλούμπες των νεοναζί και κρυφοναζί «αναθεωρητών της Ιστορίας» που με θράσος χιλίων πιθήκων αμφισβητούν την ιστορικότητα του Ολοκαυτώματος, καθώς και ένα ξεμπρόστιασμα του πάλαι ποτέ πρασινοφρουρού και νυν πορτ-παρόλ της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Σπύρου Χατζάρα.
Βεβαίως, δεν είναι δυνατόν ΚΑΝΕΙΣ να ισχυρίζεται ότι είναι αντιρατσιστής και αντιεθνικιστής και να ευνοεί το ρατσισμό και τον εθνικισμό ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ πλευράς. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι δε γίνεται να λες ότι είσαι αντιρατσιστής και να τάσσεσαι υπέρ του απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα. Δε γίνεται να λες ότι είσαι αντιεθνικιστής και, για να τη βγεις στους δικούς μας ανεγκέφαλους ΕΛ-ληναράδες και χρυσαυγίτες, να επαινείς τους Βούλγαρους συνεργάτες των Ναζί που σκοτώνανε Έλληνες στην Κατοχή (και, ακόμα χυδαιότερα, να λες «τέτοιοι που είστε, καλά σας κάνανε»), όπως δεν είναι δυνατό να λες ότι είσαι αντιρατσιστής και ταυτόχρονα, στα πρότυπα του Herman Bernhard Lundborg, να ζητάς τη στείρωση όποιου πίνει καφέ σε καφετέριες, τσουβαλιάζοντας έτσι – φασιστικώ τω τρόπω – όποιον έχει την ατυχία να μπει, ως μέρος του «λαού της καφετέριας», στο στόχαστρό σου ως «άεργος».
Ένας πραγματικός αντιρατσιστής είναι απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους ρατσισμούς. Έτσι ακριβώς, ένας πραγματικός αντιεθνικιστής βρίσκεται ΠΑΝΤΑ απέναντι σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους εθνικισμούς. Αυτή η αρχή καθορίζει και τη στάση μας ως προς τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης και, βεβαίως, της ισραηλινής (ακρο)δεξιάς που βρίσκεται εδώ και χρόνια στα πράγματα, με άτομα όπως ο Αριέλ Σαρόν κι ο Αβινγκντόρ Λίμπερμαν, άτομα που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία της ημεδαπής ακροδεξιάς. Αντιθέτως, ακριβώς επειδή κυβερνούν μια χώρα κι έχουν έτσι τη δυνατότητα, μέσω των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, να επιβάλουν την ιδεολογία τους και ακριβώς επειδή κυβερνούν μια χώρα που τυγχάνει μιας απαράδεκτης ασυλίας από κάθε διερεύνηση και κύρωση, που περιφρονεί καθημερινά το Διεθνές Δίκαιο και, ακόμα χειρότερα, διαθέτει και πάνω από 200 πυρηνικές κεφαλές για τις οποίες αρνείται να ελεγχθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σ’αυτά τα σαλεμένα μυαλά.
Και το έχουμε κάνει. Επισημάναμε σε δυο άρθρα (1, 2) ότι η ρατσιστική πολιτική του Ισραήλ ενισχύει τον (υπαρκτό) αντισημιτισμό σε άλλες χώρες και δίνει ηθικά πατήματα σε σεσημασμένους αντισημίτες όπως ο Πλεύρης. Τολμήσαμε να μιλήσουμε για το έργο του Israel Shahak, ο οποίος γκρεμίζει εθνικούς μύθους του Ισραήλ. Στηρίξαμε και στηρίζουμε πραγματικά υπέροχους ανθρώπους όπως η Naomi Klein, o Richard Falk, o Norman Finkelstein, o Richard Goldstone (δυο χαρακτηριστικά άρθρα: 1, 2), ο Noam Chomsky. Υποστηρίζουμε το μποϋκοτάζ σε κάθε ισραηλινό προϊόν – από πολεμικό υλικό μέχρι αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από τους παράνομους εποικισμούς των θρησκομανών ηλιθίων του Ισραήλ. Και η κριτική μας υπήρξε – ειδικά η δική μου – ενίοτε σφοδρότατη και ανελέητη. Και δεχθήκαμε χυδαίες επιθέσεις (από συκοφαντική λάσπη μέχρι άλλου είδους αήθεις μεθοδεύσεις) για τη στάση μας, κάτι που θα έπρεπε να θεωρούμε τελικά απολύτως αναμενόμενο.
Για να τελειώνουμε με αυτήν τη μακροσκελή, αλλά απολύτως αναγκαία, αναδρομή στη στάση μας απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, θα πούμε ότι όσα επισημάναμε βέβαια δεν αναιρούν το γεγονός ότι υπάρχουν αντισημίτες εντός του πληθυσμού μας. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Ορισμένοι μάλιστα καμουφλάρονται σχετικά καλά (ξεγελώντας έτσι έναν απρόσεκτο παρατηρητή) και θολώνουν τα νερά, αλλά… Το διαδίκτυο είναι αδυσώπητο. Ένας τέτοιος τύπος είναι ο +Απόστολος Κ. Γάτσιας.
Είχε γράψει λοιπόν σε σχόλιό του στην «Καλύβα» του Πάνου Ζέρβα ορισμένα πράγματα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως… ανθρωπιστή και ως άνθρωπο που τάσσεται στο πλευρό των Εβραίων, αλλά ασκεί κριτική. Είπαμε όμως ότι το ίντερνετ είναι αδυσώπητο. Διαβάστε το σχόλιό του: όπως είπα, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως άτομο που τηρεί κριτική στάση. Και όντως, κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με το… έργο του εν λόγω «κυρίου» ίσως να παραπλανηθεί από το εν λόγω σχόλιο, ιδιαίτερα αν αυτό το σχόλιο είναι και η μοναδική του επαφή με τις «απόψεις» του Γάτσια. Google is our friend λοιπόν και…
Δείτε λίγο ένα εθνικιστικού χαρακτήρα «δοκίμιο» της συζύγου του και πώς το προλογίζει ο Γάτσιας.
Θέλετε κι άλλα; Έχει ο μπαξές! Απολαύστε εδώ άλλο ένα παραληρηματικό πόνημα του ανδρός: «Ελληνικά, η μοναδική αληθινή (!!!) γλώσσα πάνω στη Γη». Από εδώ και πέρα αρχίζει να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να τον πάρουμε στα σοβαρά, αλλά δυστυχώς τέτοιες καραμπινάτες κοτσάνες έχουν αρκετή απήχηση τα τελευταία χρόνια, λόγω της απαράδεκτης υπερπροβολής τους από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Το τελειωτικό χτύπημα όμως έρχεται εδώ, σε ένα online βιβλιοπωλείο όπου πωλείται και το εμετικό και γεμάτο ψεύδη, συκοφαντίες, λιβέλλους αίματος και προτροπές σε διάπραξη ρατσιστικών εγκλημάτων (τις οποίες η ΕΛ-ληναράδικη «δικαιοσύνη» δεν είδε, όπως έχουμε ήδη πει) πόνημα του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι: Όλη η Αλήθεια».
Προσέξτε το σχόλιο του «κυρίου» Γάτσια:
(29/08/2007), Βαθμολογία (5/5)+
Απόστολος Κ. Γάτσιας, ΔΣ Ενώσεως Συγγραφέων Ευρώπης
Ως ερευνητής, μένει νά πώ ότι η Διατριβή σου Κώστα, αποτελεί αληθινή Μονογραφία καί εξ επόψεως ταύτης, σέ ευχαριστώ [κυρίως γιά τό συγκεντρωτικόν καί τεκμηριωμένον τού Εβραϊκού Ζητήματος] καί έχεις τά θερμά μου συγχαρητήρια, διότι κοπιάζων έθεσες τίς προϋποθέσεις γιά περισσότερη σκέψη. Όντως, ελάχιστες θά ήταν οι «όποιες συμπληρώσεις» στό θέμα [π.χ. η ουσιώδης διαμάχη τών Αποστατών Ιουδαίων [ντονμέδων, φρανκιστών, σιωνιστών] μέ τούς υπολοίπους ενταγμένους στό ευρύ πανιουδαϊκό Συνέδριο. Ίσως είναι τό μόνο ζήτημα πού έχεις κενό. Μέ εκτίμηση καί δεδομένο τόν θαυμασμό γιά τό πόνημά σου, +Απόστολος,
Ο… «ερευνητής» +Απόστολος Κ. Γάτσιας λοιπόν είναι θαυμαστής του νεοναζί Κώστα Πλεύρη (και μιλάμε για βαριά περίπτωση πλευρήτιδας), του «ακαδημαϊκού» που κατηγορεί τους Ναζί γιατί δεν ξεπάστρεψαν όλους τους Εβραίους και θεωρεί μάλιστα το εν λόγω έκτρωμα για την εκτύπωση του οποίου τόσα δεντράκια σπαταλήθηκαν «διατριβή»! Άραγε, το να θαυμάζεις έναν νεοναζί τι σε κάνει; Κι αυτά είναι μονάχα ένα μικρό δείγμα της εθνικιστικής-ρατσιστικής κοτσάνας του +Αποστόλου Κ. Γάτσια.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι κάποτε, όταν ήμουν νήπιο, με βαφτίσανε Χ.Ο. – και το γράφει και στο αρχείο του ληξιαρχείου. Άρα, σύμφωνα με τα κρατικά αρχεία, με τον +Απόστολο Κ. Γάτσια θεωρούμαι ομόθρησκος (ασχέτως αν δεν με εκφράζει πλέον καμία θρησκεία)… Παρ’όλο όμως που – τυπικά – θεωρούμαι ομόθρησκος του Γάτσια, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξεμπροστιάσω και να καταδικάσω τις ρατσιστικές του αρλούμπες, όπως ακριβώς δεν έχω πρόβλημα να κάνω το ίδιο για κακές συμπεριφορές ή για βλακείες άλλων Χ.Ο. Έτσι λοιπόν, το ομόθρησκον (και, αντίστοιχα, το όμαιμον, ομόγλωσσον κλπ) ΔΕΝ αποτελεί και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί λόγο για να θέσουμε κάποιον στο απυρόβλητο. Οι φαύλοι καυτηριάζονται, κρίνονται και καταδικάζονται ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, φυλής, κομματικής ένταξης κλπ. Αυτό για ορισμένους ίσως είναι δυσνόητο ή και αδιανόητο. Περαστικά τους.
πάντως θα ήθελα να μάθω, δεν το έχω ψάξει, πώς γίνεται αυτή η πλύση εγκεφάλου και κάτω από ποιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και γίνονται κάποιοι τέτοιου τύπου «εθνικιστές», ή πως γερμανία μετατραπικε σε φασιστικό καθεστως τόσο μαζική ήταν η πλύση εγκεφάλου.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_control
Κατ’αρχάς, η χρήση των εισαγωγικών υπονοεί συνήθως ότι υπάρχουν «εθνικιστές» και εθνικιστές, με αυτούς που βρίσκονται σε εισαγωγικά να είναι οι κακοί (των οποίων ο κατάλογος αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το τίνος η δράση αποκαλύπτεται) και τους εκτός εισαγωγικών να είναι οι καλοί (και να θεωρούνται καλοί, αγνοί πατριώτες). Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει καλός και κακός εθνικισμός, δεν υπάρχει εθνικισμός εντός ή εκτός εισαγωγικών. Υπάρχει μόνο σκέτος εθνικισμός κι είναι για πάρα πολλές κλωτσιές.
Τα υπόλοιπα δεν έχεις παρά να τα ψάξεις – πληροφορίες υπάρχουν μπόλικες. Κι άμα θες να μάθεις γιατί στη Γερμανία ανέβηκε ο Χίτλερ, ψάξε να μάθεις για τις συνέπειες της Συνθήκης των Βερσαλλιών και για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης (Weimar Republic)… Υπάρχουν, για να στο πω με λίγα λόγια, ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που προάγουν το φασισμό και οι οικονομικές κρίσεις κι αυτές λειτουργούν ΥΠΕΡ της ανόδου τέτοιων κομμάτων, γιατί ο κόσμος ψάχνει να βρει αποδιοπομπαίους τράγους κι αυτά τα κόμματα αμέσως δείχνουν τον εύκολο στόχο: τον ξένο, τον αλλόφυλο/αλλόθρησκο κλπ…
Εννοείται ότι οι εθνικιστές, ως γνήσια ΛΑΜΟΓΙΑ και ΤΣΙΡΑΚΙΑ και γνήσιοι ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ της εκάστοτε οικονομικής εξουσίας που είναι, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τα βάζουν με τα μεγαλολαμόγια που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας.
Κι αν ψάχνεις να βρεις τρόπο να καταλάβεις τον Γάτσια, τον Πλεύρη, τον Τσεκουράτο Βορίδη, τον Εθνικό μας Τσιρίδα και την υπόλοιπη τρελοπαρέα… Μάλλον πρέπει να ανατρέξεις στο DSM-IV, έχοντας δίπλα σου κι έναν ψυχίατρο να σου εξηγεί την ορολογία.
το εθνικισμός εντός εισαγωγικών το έβαλα για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη ναζισμός, Για το πλέυρη ούτε καν με ενδιαφέρει, αλλά το πως ένα σύστημα «εθνιστικού» τύπου μπορεί να επηρέσσει μία μεγάλη μαζα ανθρώπων π.χ όλοι οι γερμανοί ηλίθιοι που το απόδέχτηκαν τότε? Εκμεταλλεύτηκαν π.χ τη μεγάλη ανεργία?
Βασίλη γειά σου…
Βασικά πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να δοθεί μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ (και μερική) απάντηση στο μεγάλο ερώτημα που έθεσες….
αλλά μοιραία δεν θα ειναι πλήρης. Το ερώτημα απασχολεί πολύ κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Εχουν δοθεί απαντήσεις αλλά καμμία δεν είναι ΠΛΗΡΗΣ, νομίζω….
…ιδίως αφού το ερώτημα «γιατί ο ναζισμός» μπορεί να αλλάξει και σε ένα σωρό παρεμφερή ερωτήματα «γιατί ο δικομματισμός», ή «γιατί ο κονφορμισμός»…
(και θυμήθηκα ένα γνωστό πείραμα που απόδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων μπορούν εύκολα να υποστούν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν ΚΑΙ βασανιστές…)
Ο άνθρωπος είναι μυθομανής: πρέπει να ρίξετε μία ματιά στις δύο του σελίδες στο Facebook όπου γράφει ότι εργάζεται στο Υπουργείο Θρησκευμάτων κλπ κλπ, ότι έχει τελειώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τη Ριζάρειο Σχολή, κλπ κλπ. Είναι τελείως αγράμματος και βεβαιότατα δεν είναι ιερέας. Ενας ιερέας περνάει πολλές εξετάσεις και είναι πολύ μορφωμένος σήμερα αν είναι κανονικός, γιά να γίνει δεκτός σε σχολή και να τον χρίσουν. Αντιγράφω μερικά ευτράπελά του: «εἶχα τὴν τιμὴ νὰ ᾖνε ὁ καθηγητὴς μου» «Πρέπει νὰ τὸ δῇτε ὅλοι! Δὲν τὸν πχιᾴνει τὸν Καργιόλη
ὁ Κοροϊδοϊὸς!» Βεβαίως και περνά όποιον τον ακούει γιά ηλίθιο. Είναι σε δίκτυο του Πούτιν. Τίποτε άλλο δεν λέω. Και σε μία άλλη σελίδα του Facebook γράφει το όνομά του Απόστελ Γκάτσιας όχι Απόστολος. Από τη Θεσσαλονίκη είναι, τίποτε άλλο δεν λέω.
Συμφωνώ απολύτως. Από τώρα και στο εξής τα επόμενα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται αυτομάτως και χωρίς καθυστέρηση «έγκρισης». Επιπλέον, είναι και προσβάσιμα σε μηχανές αναζήτησης, δεν κρύβονται για πάντα όπως στο βοθρο-βιβλίο του Ζούκερμπεργκ. Καλώς ήλθατε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
🙂
Ευχαριστώ!
Καλημέρα…
Επειδή κάτι μου θύμιζε το όνομα και η ιδεολογία, αν μου επιτρέπετε, να δώσω κι έναν ιλαρότερο σύνδεσμο για τον παπά(ρα)…
http://sarantakos.wordpress.com/2009/12/04/paterportokalos/
Καλημέρα Πεγκουϊνα !
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το ποστ του Νίκου Σαραντάκου…
…μόνο που το «έξυπνο πουλί» ΧΑΛΑΣΕ τη φωλίτσα του, η οποία βγάζει τώρα μήνυμα
URL: http://www.scribd.com/deleted/18439137
…
Αρχικό URL που είχε δώσει ο Νίκος: http://anonym.to/?http://www.scribd.com/doc/18439137/
δηλαδή http://www.scribd.com/doc/18439137/
…
Παιδια sorry που σας αποσπω απο τα μεγαθεματα (ΔΝΤ-τροικα) αλλα δειτε ολη αυτην την συζητηση που ακολουθει εδω (και ειδικα τα σχολια του αγαπημενου σας wanna-be next top economist!):
http://libertarianleft.freeforums.org/here-is-your-archenemy-t724.html
Σε αυτην την συζητηση ασκω (καπως φιλικη) κριτικη στην στρατηγικη του Τριτο-θεσιτη αναρχικου Keith Preston (που δεν ειναι ακριβως ακροδεξιος βεβαια, αλλα κοντα στην εγχωρια μας μιζερη, πατριωτικη, αντι-νεο-αριστερη παλαιο-αριστερα). Επισης προσπαθω να θεσω τον διαλογο για την «πολιτικη ορθοτητα» (δηλαδη την χρηση του «πολιτισμικου αριστερισμου» απο την εξουσια κατα των λαων) σε μια ορθη βαση τονιζοντας τις κοινες της ριζες της με τον Ναζισμο. Επισης ασκω κριτικη στην παλαιοσυντηριτικη θεση κατα της Αριστερας ως υπαιτια του πολιτισμικου ολοκληρωτισμου, δειχνοντας οτι για την ακριβεια the joke’s on them!.
Ξαναστελνω ειδικα αυτο το διαμαντι που εχω βρει:
«One of the great untold stories of 20th-century intellectual history is how a set of beliefs and obsessions originating with radical right-wing intellectuals in the late nineteenth-century and culminating in the rise of the Nazi party in Germany, migrated en masse to radical left-wing intellectuals after World War Two. The list includes pessimism, extreme relativism and nihilism, race as an idée fixe, contempt for liberal bourgeois values, the championing of irrational vitalism over civilized manners, the redemptive and creative power of violence, even environmentalist and New Age ideas. But the overarching ideas, the key attitudes, of this worldview would have to be hatred of laissez-faire capitalism, obsession with race as a determining factor in history, and the conviction that western civilization is doomed. This transmission is signaled by Theodor Adorno, of so-called “Frankfurt School”, who said, “Not the least among the tasks now confronting thought is that of placing all the reactionary arguments against Western culture in the service of progressive enlightenment.” . . . Arthur Herman calls this belief-system “Cultural Pessimism”, and this book is the first attempt at systematically examining its genealogy and anatomy. . . . . Cultural pessimism on the right produced the National Socialists, World War II, and the Holocaust. What might cultural pessimism on the left produce?»
Political Correctness, that is!
Την «Γοητεία του Ανορθολογισμου» του Wolin την έχεις διαβάσει, Ντένις τρομερε;
Βρές την αν μπορείς, αξίζει και ανατέμνει την όλη διαπίδυση φασίζουσων ιδεολογιών στην μεταμοντέρνα αριστερά.
Ευχαριστω για την προταση, Πινγκουνα!
http://www.amazon.com/Seduction-Unreason-Intellectual-Nietzsche-Postmodernism/dp/0691125996/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=books&qid=1277423768&sr=1-5
UPDATE: Παρολο που εχω εναν θαυμασμο στον πρωιμο υπαρξισμο του Stirner και του Νietzsche* ο μεταμοντερνιζων υπαρξισμος του Heidegger και των αριστερων και δεξιων ακολουθων του (αν και εχω μεγαλο σεβασμο για τον Foucault) ειναι απο τις χειροτερες φιλοσοφιες τιγκα στα βλαβερα μιμηδια. Αυτο που με τρομαζει ειδικα στον Heidegger ειναι ποσο βαθια μηδενιστικη με την απολυτα αρνητικη εννοια και απανθρωπη ειναι η φιλοσοφια του.
http://www.friesian.com/rockmore.htm
Αν και η κριτικη ειναι καπως υπερβολικα right-libertarian (εγω θα την διατυπωνα αλλιως), συμφωνω με τον βασικο πυρηνα της. Στην τελικη οτι τοσοι «προοδευτικοι» διανοουμενοι (ο Sartre π.χ.) ειχαν τετοια λατρεια για τον Heidegger μου λεει πολλα για την «προοδευτικοτητα» τους.
*(κατα την αποψη μου το κυριο προβλημα στον Νιτσεανισμο ειναι οι Γερμανικες ιδεαλιστικες ριζες του. Παραδειγματος χαριν για μενα το οραμα του Ubermench ειναι εξισου ουτοπικο και επικινδυνο με του «χριστιανικου ανθρωπου». Αν αφαιρεσεις τον
Ιδεαλισμο απο τον Νιτσεανισμο ειναι μια πολυ καλη και ριζοσπαστικη φιλοσοφια. Επισης θεωρω οτι η επιρροη του Νιτσε στον Φασισμο εχει υπερεκτιμηθει. Η κυρια κακη επιρροη ειναι κατα την αποψη μου ο Γερμανικος Ιδεαλισμος, του οποιου το οραμα του Ubermench ειναι σκελος. Και τουλαχιστον ο Νιτσε δεν ηταν μηδενιστης εν αντιθεση με τους μετεπειτα υπαρξιστες φιλοσοφους).
[…] […]
Εφόσον είχατε την ευγενή καλοσύνη να ασχοληθήτε με την ταπεινότητά μου, εκ καθήκοντος, δεν μένει παρά να σας ευχαριστήσω, έστω και λίγο αργά, διότι τώρα πήρα χαμπάρι τί γράφετε. Πιθανόν να έχετε και δίκαιο δηλαδή, αυτό που λέμε ‘του στραβού το δίκηο’. Μα τα πράγματα είνε τόσο απλά. Εάν λέει πατάτες ο Πλεύρης ή οι εβραίοι ή οι αριανοί, ως ερευνητής εγώ δεν έχω πρόβλημα να πώ ‘αυτά είνε λαχανικά’, όπως κι εσείς φίλτατοι δεν έχετε πρόβλημα όπως βλέπω, να λέτε για τις όποιες δικές μου έρευνες ότι είνε ‘ό,τι πιστεύετε’. Λοιπόν; Πεδίο δόξης λαμπρόν, αντιπαραθέστε τις δικές σας έρευνες κι ό,τι κάτσει, τζερτζελές να γίνεται -ή, κάνω μια πρόταση: διαλέξτε σείς ένα θέμα, τους εβραίους, τους ναζούς, τους χαζούς, όποιο σας κάνει κέφι. Πέντε σελίδες γι’ αυτό να γράψω εγώ και πέντε εσείς, να τις δώσουμε, διαδικτυακά σε 10 άτομα που θα προτείνετε εσείς να κρίνουν κι εμένα και σας. Θέλετε; -Κατοπινά βέβαια, επειδή κ’ οι κρίνοντες κρίνονται κ.ο.κ., για να γελάση λίγο το χειλάκι του πονεμένου ρωμηού, το πάμε σειρί κορδόνι, είστε; Σκεφθήτε το κι άμα είνε τα ξαναλέμε ή αντιπροτείντε, μετά συμπαθείας +Α. Γάτσιας, -καλοφάγωτη κ’ η 5η ή 6η δόση από ΔΝΤ, άμα τους τα δώσουν (τους φίλους σας πωλητικούς)
Απόστολε, ΚΑΚΩΣ μας βρήκες και ΚΑΚΙΣΤΑ μας λέρωσες το χώρο με τις απίστευτες μαλακίες που γράφεις. Ο συγγραφέας αυτού του ποστ, ο συν-ιστολόγος Αιρετικός, είναι πολύ απησχολημένος και δεν έχει χρόνο ή διάθεση να ασχοληθεί με τις μαλακιούλες σου.
Κανονικά, το σχόλιό σου, επειδή δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ ουσιαστικό. πέραν μιας ακατάσχετης μπουρδολογίας, υποκρισίας και… απίστευτης μαλακίας… θα είχε πάει κατ’ ευθείαν στο σπαμ.
Τζερτζελέ και «διάλογο» για τέρψη του κοινού (όπως αυτό που ζητάς) με νεοναζί και με συμπαθούντες τους (όπως εσύ) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, σόρυ.
Να πας να κάνεις το τζερτζελέ σου αλλού, ΑΦΟΥ μελετήσεις το υλικό εις βάρος σου, όπως π.χ.το ποστ του Νίκου Σαραντάκου
http://sarantakos.wordpress.com/2009/12/04/paterportokalos/
Το σχόλιό σου ελευθερώθηκε αλλά ΔΕΝ σου εγγυώμαι ότι θα ελευθερωθεί το επόμενο. Το «θέμα σου» είναι ΛΗΓΜΕΝΟ. ΑΝ θες να το ξανα-ανοίξεις, κάνε δικό σου ποστ κάπου αλλού.
___________
…ΤΙ υπονοεί εδώ ο ΣΚΑΤαπόστολος ποιητής?
Οτι… ΕΜΕΙΣ τρώμε από το ΔΝΤ? Δεν μας τα λες καλά! 😈
Η κατάληξη αυτή, του σχολίου σου, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι είσαι ένα εμπεριστατωμένο κάθαρμα εσχάτης υποστάθμης, ένα συκοφαντικό μουνόπανο ολκής.
Αντε και γαμήσου λοιπόν, και εσύ και οι νεοναζί σου. ψευταράκο αληταρά.
Βρε, βρε, βρε…
Ο έμπορος-προπαγανδιστής ρατσισμού, αντισημιτισμού, φασισμού, εθνικιστικής παράνοιας, χριστανολάγνας (και ολίγον αρχαιοκεντρικής) μούρλας και κοτσάνας ξαναχτυπά με ένα παραληρηματικό σχόλιο από το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να βγει νόημα προκειμένου να ζητήσει «διάλογο».
Ξέχασέ το. Διάλογο με θαυμαστές του νεοναζί Πλεύρη εμείς δεν κάνουμε. Ακόμα περισσότερο όταν η διεξαγωγή λογικής συζήτησης, με ειρμό, αρχή, μέση και τέλος είναι εξίσου αδύνατη με το ταξίδι στο χρόνο. Τράβα πουθενά αλλού να κάνεις τζερτζελέ. Το επόμενο σχόλιό σου θα καταλήξει αμέσως στο spam. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα μπροστά μας από το να ασχολούμαστε με έναν άθλιο ακροδεξιό συκοφάντη.
Υ.Γ. 1. Και μόνο το ότι τόλμησες να υπαινιχθείς ότι «τα παίρνουμε» από το ΔΝΤ δείχνει ότι, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι του ρυπαρού ακροδεξιού συναφιού σου, είσαι ένας συκοφάντης ολκής.
Υ.Γ. 2. Ποιες ακριβώς είναι οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του Πλεύρη που τόσο θαυμάζεις; Δεν υπάρχει πουθενά ο «κύριος» αυτός – ούτε στο Google Scholar ούτε στο Web of Science ούτε στο JSTOR ούτε στο Sciencedirect ούτε στο CiteseerX. Μήπως είναι «εβραϊκή συνωμοσία» αυτό, ω των αθλίων άθλιε;
Υ.Γ. 3. Επίσης, τον Πλεύρη, τον «επίτιμο καθηγητή του Universidad Autonoma de Guadalajara», γιατί στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν τον έχει ακουστά κανένας στις διοικητικές υπηρεσίες; Γιατί δεν τον ξέρει κανένας από τους καθηγητές ή το υπόλοιπο προσωπικό; Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά στη λίστα των επίτιμων καθηγητών; Ε; Εβραϊκή συνωμοσία κι αυτό; Ή μήπως θα μας πεις ότι τα πανεπιστήμια κρύβουν το ποιους έχουν για επίτιμους καθηγητές; Α πάγαινε λοιπόν πουθενά αλλού γελοίε! Και κακομοίρη, καλύτερα να πας να σε δει κάνας γιατρός, γιατί αν αναφέρει κανείς στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τις κοτσάνες που αμολάς, θα σε ξυρίσουν χωρίς χρονοτριβή για αιρεσιάρχη!
«Πέντε σελίδες γι’ αυτό να γράψω εγώ και πέντε εσείς, να τις δώσουμε, διαδικτυακά σε 10 άτομα που θα προτείνετε εσείς να κρίνουν κι εμένα και σας. Θέλετε; -Κατοπινά βέβαια, επειδή κ’ οι κρίνοντες κρίνονται κ.ο.κ., για να γελάση λίγο το χειλάκι του πονεμένου ρωμηού, το πάμε σειρί κορδόνι, είστε; »
Γιατί ο πατερ Απόστολος μου θυμίζει κάτι παιδάκια προεφηβικής ηλικίας που τα βγάζουν στη φόρα και συγκρίνουν για να δουν ποιό έχει το πιο μεγάλο;
Εχω δει και ακουσει για καθε ειδους κοντρα και συγκριτικο,απο κοντρες με καροτσακια του σουπερ μαρκετ και μηχανες του γκαζον,μεχρι διαγωνισμο σταυροβελονιας.Αλλα πρωτη φορα διαβαζω στην ζωη μου για «διαγωνισμο πεντασελιδης συγγραφης κειμενου».
ΥΓΤα μεσαιωνικα καταλοιπα του σκοταδιστικου βυζαντιου βλεπω καλα κρατουν απο τους εκπροσωπους της εκκλησιας.Βρωμηος εισαι και φαινεσαι φασισταριο.
[…] Η κρυφή γοητεία της Πλευρήτιδας (και ο Απόστολος Κ. Γάτ… (άρθρο του Αιρετικού, 2010) […]
Εσεις που υποτιθεται οτι δεν εισαστε ρατσιστες και φασιστες, γιατι δεν δεχεστε τον αντιλογο?
1) ΠΟΙΟΝ αντίλογο, ακριβώς?
2) Εσύ γιατί έχεις έμβλημά σου στο φέησμπουκ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ χαιρετισμό?
Εννοεις τον Αρχαιο Δωρικο Χαιρετισμο, που τον «πηρε» ο εβραιοσιωνιστης Χιτλερ……Οπως ακριβως ‘πηρε» και την σβαστιγκα…..
Αυτές οι παπαριές που λες για τη σβάστικα έχουν καταρριφθεί επανειλλημένα.
Π.χ. σχετικό άρθρο μου εδώ, με ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
https://omadeon.wordpress.com/2012/09/23/greek-nazi-symbols/
ΟΥΤΕ ήταν αρχαίος «δωρικός» χαιρετισμός (ο φασιστικός), ΟΥΤΕ ο Χίτλερ ήταν «εβραιοσιωνιστής»…
Να πας να διαβάσεις κάνα σοβαρό κείμενο με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και να ΜΗ μας ξανα-ενοχλήσεις.
Ο θείος Γκούγκλης θα σε βοηθήσει δωρεάν. Εγώ δεν ευκαιρώ…
Προχθές άλλαξες την εικόνα-έμβλημα (του φασιστικού χαιρετισμού) στο προφίλ σου. Η εικόνα παραμένει όμως στη συλλογή εικόνων σου και αποθανατίστηκε για πάντα εδώ https://archive.is/IrAao

Την ίδια εικόνα χρησιμοποίησε και το «Μέτωπο Γυναικών» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σε άρθρο που αποθανατίστηκε εδώ: https://archive.is/I22i6#selection-441.0-441.25
Δηλαδή, αυτή την εικόνα
Η εικόνα είναι του πίνακα «Βαλκυρία», του Ρώσου ζωγράφου Konstantín Alexeyevich Vasilyev (Константи́н Алексе́евич Васи́ль) τον οποίο εξύμνησαν… ναζιστικά site για την «άρεια» τέχνη του, π.χ. εδώ
http://www.renegadetribune.com/the-aryan-art-of-konstantin-vasiliev/