Οι ΤραπεζοΝαζί μεθοδεύουν ΟΛΙΚΗ κατάσχεση της Ελλάδας, ενώ η κυβέρνηση υπογράφει το Συμβόλαιο της Προδοσίας!

Μάλλον ΔΕΝ το κατάλαβε αυτό, πολύς κόσμος, όταν το φωνάζαμε την 1η Μαϊου:  Αντίσταση ΤΩΡΑ στο Συμβόλαιο Ξεπουλήματος της χώρας που …»το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της…»

Ας ξαναδούμε λοιπόν πιο καθαρά, υπό το φως στοιχείων και νέων όρων, ποιό βρώμικο παιγνίδι παίζεται αυτή την περίοδο, σε βάρος μίας χώρας… για την οποία οι περισσότεροι (διεθνείς και ντόπιοι) σοβαροί αναλυτές προβλέπουν χρεωκοπία (έτσι κι αλλιώς) στο άμεσο μέλλον, αλλά -παραδόξως- τα «μέτρα» παρουσιάζονται στα ΜΜΕ λες και γλύτωσαν (ή θα γλυτώσουν) τη χώρα από τη χρεωκοπία.

UPDATE 3: Δείτε τη μήνυση πολιτών κατά των βουλευτών και του ΔΝΤ και επίσης… «Απαιτώ Δικαιοσύνη- Θέλω την Πατρίδα μου Λεύτερη: Γίνομαι ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΗΣ ΤΩΡΑ!» http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_9061.html

UPDATE: Αυτή η αντίφαση ΔΕΝ είναι τυχαία. Χαρακτηριστικά αναφέρει στο εξαιρετικό νέο άρθρο του ο κ. Δημήτρης Κωσταντακόπουλος:

Ηδη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσφεύγει το ίδιο στην απάτη για την οποία αυτοκατηγούνται κατά καιρούς οι ‘Ελληνες αρμόδιοι. Παραποίησε τα στοιχεία του πληθωρισμού, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Τσουπαρόπουλος στον Κ.τ.Ε. για να αποδείξει ότι το πρόγραμμα είναι βιώσιμο. Προσέξτε βιώσιμο όχι ως προς την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά βιώσιμο ως προς την προοπτική μείωσης του χρέους. Ως αποτέλεσμα των μέτρων, το χρέος θα αυξηθεί.

Οικονομικό πρόγραμμα χρεωκοπίας, όχι σωτηρίας
‘Ετσι φτάνουμε στον επόμενο παραλογισμό: ένα πρόγραμμα που συντάχθηκε για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία μας οδηγεί στη χρεωκοπία! Γιατί όμως αφού εκεί οδηγούν τα πράγματα, δεν μας αφήνουν να χρεωκοπήσουμε τώρα; Για να γίνει η χρεωκοπία με τους δικούς τους και όχι με τους δικούς μας όρους. Για να αγοράσουν ότι αξίζει στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν όσο μπορούν τις τράπεζές τους. Η κυβέρνηση ήδη προσέλαβε τη γαλλική Λαζάρ για την αναδιάρθωση του χρέους…

(Για το εξαιρετικό αυτό άρθρο του κ. Κωσταντακόπουλου θα ξαναγράψω σε ειδικό ποστ, διότι αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και περιέχει ΠΟΛΥ περισσότερα).

Πάμε όμως τώρα -από την αρχή- στο πρώτο γεγονός που πρέπει να εμπεδώσουμε:

 • Ο χρόνος δεν δουλεύει για μας. Δουλεύει όμως για τους δανειστές μας, δηλαδή για την τρόϊκα των αφεντάδων της χούντας που μας κυβερνά, η οποία κατοχυρώνει τώρα… τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα. Δηλαδή… όπως αναφέρει ένα άλλο σημαντικό άρθρο (της «Σοφοκλέους 10»):

Ειδικά προνόμια που καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης για στάση πληρωμών και επιβολή νέων όρων εξυπηρέτησης του χρέους παρέχει στην «τρόικα» η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο: η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα. Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων. Ο όρος που «δαγκώνει» κρύβεται στο άρθρο 14, με τον τίτλο «Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία». Εκεί ορίζεται, ότι:

1.  Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

2.  Οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3.  Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

4. Οι Δανειστές μπορεί να εκτελέσουν ή να επιδιώξουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στην παρούσα ή άλλα δικαιώματα κατά του Δανειολήπτη στα δικαστήρια της χώρας του Δανειολήπτη.

5. Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

Ουσιαστικά, δηλαδή, αν το Δημόσιο αθετήσει υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών, αυτοί θα μπορούν να εκδώσουν, με βάση το αγγλικό δίκαιο, μια διεθνή «διαταγή πληρωμής», προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στη συνέχεια, με την απόφαση αυτή θα μπορούν να επιβάλλουν στα ελληνικά δικαστήρια την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, από δημόσια ακίνητη περιουσία, μέχρι μετοχές σε εταιρείες ή άλλα δικαιώματα! Το Δημόσιο, με τη σύμβαση δανειοδότησης έχει αμετάκλητα παραιτηθεί όλων των δικαιωμάτων του να εμποδίσει αυτές τις διαδικασίες, με τις οποίες η χώρα θα «βγει στο σφυρί» για την ικανοποίηση των πιστωτών της…

Πηγή: Σοφοκλέους 10YouPayYourCrisis

UPDATE 2: Επίσης…

…Με δεδομένη την αδυναμία του ελληνικού Δημοσίου να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση προχωρεί σε μυστικές κινήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους και έχει αναθέσει συγκεκριμένη μεσολάβηση στους πιστωτές στη γαλλική τράπεζα Lazard, με εκπροσώπους της οποίας συναντήθηκαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο του διεθνούς τραπεζικού συνεδρίου στη Βιέννη, όπου μίλησε και ο πρωθυπουργός. Τη συνάντηση, που ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε, αποκάλυψε η “Corriere della Sera”. Η εξέλιξη αυτή εγείρει πολιτικά ζητήματα, καθώς και πάλι η ελληνική Βουλή και κοινωνία παραμένουν στο σκοτάδι, για ένα θέμα, από την έκβαση του οποίου κρίνεται η κατεύθυνση της ανάπτυξης της χώρας.

– politikon.gr, «Μυστική αναδιαπραγμάτευση του χρέους«

O Δημήτρης Καζάκης τα έχει πει ακόμη πιο καλά σε άρθρο και σε video (με ευχαριστίες στον antinemecis που έφερε το σωστό video-link):

Η μεθόδευση  ΟΛΙΚΗΣ κατάσχεσης της  χώρας μας εκτίθεται πολύ καλά στο δεύτερο ήμισυ πρόσφατου άρθρου του:

…Η κατάσταση αυτή κάνει τους περισσότερους αναλυτές, ακόμη και των χρηματοπιστωτικών οίκων, πολύ απαισιόδοξους για την τύχη του ευρώ και της Ευρωζώνης. Έτσι οι αναλυτές της γαλλικής AXA, σε μια πρόσφατη έκθεσή τους προς τους επενδυτές και τις αγορές, εκτιμούν ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να διασπαστεί η Ευρωζώνη ή να διαλυθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παρά τις όποιες προσπάθειες «διάσωσης» των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (The Daily Telegraph, 14.5).

Η ελληνική καταστροφή

Όσο για την Ελλάδα, οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δεν περνά ημέρα που να μην δηλώνουν ότι η χώρα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, με τον ίδιο στόμφο και την ίδια σιγουριά που τον περασμένο Ιανουάριο δήλωναν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη χώρα να καταφύγει στο ΔΝΤ. Όλα πάνε καλά… Γι’ αυτό και εμφανίζονται ότι ξαφνιάστηκαν με την πολλαπλή υποβάθμιση, από τη Moody’s, της Ελλάδας και των τραπεζών της.

 • Δείχνουν να μην θυμούνται ότι η υποβάθμιση αυτή είχε προαναγγελθεί από την ίδια τη Moody’s ήδη από τον Απρίλιο, εκτός αν άλλαζε δραματικά η κατάσταση. Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο, εξ ου και η υποβάθμιση.
 • Δείχνουν να μην γνωρίζουν ότι τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στα ύψη και η πιθανότητα χρεοκοπίας είναι ηυψηλότερη για χώρα σ’ ολόκληρη την υφήλιο.
 • Δείχνουν να μην γνωρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες επιβιώνουν αποκλειστικά από τη στήριξη της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να επιταχύνει το έργο καταστροφής που έχει αναλάβει με το «μνημόνιο». Κι αυτό επειδή γνωρίζει ότι οι ημέρες της είναι μετρημένες. Η αναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ είναι πια πολύ κοντά. Ιδίως αν η κατάσταση της Ευρωζώνης επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και η Ισπανία δεν θα μπορεί πλέον να κρατηθεί στην επιφάνεια.
 • Αυτό που νοιάζει την κυβέρνηση είναι πριν οδηγηθεί η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση του χρέους να κατοχυρώσει την παράδοση της χώρας στους δανειστές της με την περίφημη «δανειακή σύμβαση» που υπέγραψε στις 8 Μαΐου.

Το κύριο στοιχείο της «δανειακής σύμβασης» με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι η πλήρης παραίτηση από κάθε έννομο δικαίωμα της χώρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της έναντι οποιασδήποτε καταχρηστικής πρακτικής των δανειστών της. Στη διεθνή πρακτική δεν θα βρει κανείς χειρότερη δανειακή σύμβαση ανάμεσα σε κράτη ή ακόμα και σε ιδιώτες.
Σε ιδιωτική επικοινωνία με στέλεχος του ΔΝΤ που έχει πολύχρονη πείρα από τη διαπραγμάτευση ανάλογων δανειακών συμβάσεων, μας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση σε ό,τι της ζητήθηκε, αλλά αποδέχτηκε ρήτρες που καμιά άλλη χώρα, σύμφωνα με την εμπειρία του, δεν έχει αποδεχτεί:

«Δεν μου έχει ξανατύχει καμιά άλλη τέτοια περίπτωση, όπου μια κυβέρνηση να παραδίδει αμαχητί και τόσο εύκολα τη χώρα και τον λαό της».

Έτσι έφτασε «η δανειολήπτρια Ελλάδα» να «παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία» ή από κάθε νομική διαδικασία, περιλαμβανομένης της ασυλίας από την άσκηση αγωγής, κατάσχεσης, αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των περιουσιακών της στοιχείων, εφόσον δεν απαγορεύεται αυτό από ειδικό νόμο (όρος 14 παρ. 5 της Σύμβασης). Ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με γνωμοδότησή του, μας ξεκαθαρίζει το νόημα αυτού του όρου της Σύμβασης:

«Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας…».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση παραιτείται από την εθνική κυριαρχία της χώρας, δηλαδή παραιτείται από την προάσπιση όχι μόνο της δημόσιας περιουσίας, αλλά και του εθνικού εδάφους έναντι των απαιτήσεων από τους δανειστές. Έτσι ολόκληρη η χώρα υποθηκεύεται και τίθεται στη διάθεση των δανειστών. Και μόνο αυτός ο όρος αρκεί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για να χαρακτηριστεί η δανειακή σύμβαση ως αποικιοκρατική.

Ανάλογη σύμβαση δεν υπάρχει στην ιστορία του ελληνικού κράτους από την εποχή της περίφημης «πράξης υποτέλειας» του Κωλέττη στα 1826. Με μόνο μια εξαίρεση, τις «δανειακές συμβάσεις» που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις των δωσίλογων με τις ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Αγγλικό δίκαιο

Αυτό που επίσης κάνει εντύπωση είναι ο «ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για τη σύμβαση». Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτό. Ο βασικός λόγος δεν έχει να κάνει με το ΔΝΤ, αλλά με το γεγονός ότι η νομολογία του αγγλικού δικαίου, λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Βρετανίας, δίνει την ευκαιρία για εξαιρετικά ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ των δανειστών.

Για παράδειγμα το 90% των καταχρηστικών αποφάσεων εις βάρος χωρών από επενδυτικά κεφάλαια «προβληματικών χρεών», κοινώς γύπες, παίρνονται από βρετανικά δικαστήρια.
Σύμφωνα με τα ειωθότα στη διεθνή αγορά δανεισμού με ομόλογα, ό,τι ισχύει για έναν δανειστή ισχύει για όλους τους δανειστές (pari passu). Αυτό σημαίνει ότι η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, οι καταχρηστικοί της όροι, η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, ο ορισμός του αγγλικού δικαίου κ.ο.κ. ισχύουν όχι μόνο για τον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά για όλους τους κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι κερδοσκόποι της αγοράς έχουν το απαραίτητο νομότυπο εργαλείο για να απαιτήσουν τη λεηλασία, τη δήμευση και τη διάλυση της χώρας.

 • Αυτός είναι ένας επιπλέον σοβαρός λόγος, όχι μόνον για να φύγει νύχτα η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της από τη χώρα, αλλά και για τον λαό να επιβάλει άμεσα την ανατροπή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, που μπορεί να γίνει μόνο με τη μη αναγνώριση του χρέους και την άρνηση της αποπληρωμής του.

Πηγή:  Σημεία και τέρατα στη σύμβαση δανεισμού με Ε.Ε. – ΔΝΤ…

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας, αποκαλυπτικός είναι ο δημοσιογράφος / συγγραφέας Πέτρος Παπακωσταντίνου, στο άρθρο του «Ελληνικός εφιάλτης θερινής νυκτός«:

…Παράλληλα, η κυβέρνηση καθιερώνει την υποαμοιβή της νεολαίας μέσω των γλίσχρων μισθών των 595 ευρώ, ενθαρρύνοντας μαζικές απολύσεις «ακριβών», ηλικιωμένων εργαζομένων. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο ασφαλιστικό. Η κατάσταση ήταν ούτως ή άλλως τραγικά δύσκολη, με την απόφαση της κυβέρνησης να ανεβάσει σε 40 τα χρόνια δουλειάς με 300 ένσημα τον χρόνο για πλήρη σύνταξη, καθώς ο μέσος όρος ενσήμων στο ΙΚΑ είναι σήμερα 220, κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη θα απαιτούνται… 54,5 χρόνια δουλειάς! Με την περαιτέρω «ελαστικοποίηση», εκβιάζεται η στροφή προς τις ιδιωτικές ασφαλίσεις, αφού ο εργαζόμενος δεν θα έχει λόγο να υφίσταται κρατήσεις για μια σύνταξη που δεν θα πάρει ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

UPDATE: Εξαιρετικά πλούσια σε στοιχεία (ιστορικά κ.ά.) παρεμφερής ανάρτηση: Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο; (Jungle Report)

 • […]

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

31 comments

 1. Εξαιρετικό και κατατοπιστικό άρθρο!
  Είχα γράψει και εγώ σχετικά με το κόλπο-γκρόσσο ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας εδώ:
  http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/05/01/ethniki_meiodosia/
  όταν είχα διαβάσει σε άρθρο του capital για τη διακαιολογία της Μέρκελ προς το Γερμανικό λαό ότι τα λεφτά τους είναι εγγυημένα διότι το δάνειο θα γίνει με αυτόν τον όρο (υποθήκευσης των κινητών και ακίνητων αξιών…) Μάλιστα είχα πει ότι αυτή είναι Η ΟΥΣΙΑ της κομπίνας και όλα τα άλλα είναι τα πρόσθετα οφέλη (εργασιακό κλπ)
  Διαβάζοντας σήμερα το άρθρο σας μου λύθηκε και μου εξηγήθηκε μία ακόμη απορία γύρω από αυτήν την κομπίνα…
  Γνωρίζετε ότι για τη συμφωνία με την ΕΕ υπόγραψαν όλα τα κράτη εκτός… της Γερμανίας…; Για τη Γερμανία υπέγραψε η KFW!!! Μία μικρή τράπεζα που δίνει δάνεια σε προβληματικές επιχειρήσεις…
  Κάτι γράφετε πιο πάνω σχετικά με την κατοχύρωση των ιδιωτών και ίσως δεν είναι άσχετο…

  Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αποδεικνύουν δόλο…;
  Δεν πρόκειται για εσχάτη προδοσία όταν μία κυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας έναντι ξένων συμφερόντων…;
  Μήπως πρέπει να γίνει μία νομική κίνηση δίωξης της κυβέρνησης (και των ντόπιων συνεργατών της στο ξεπούλημα) για εσχάτη προδοσία, κακουργηματική απιστία και ό,τι άλλο…; (Θυμίζω ότι στους συνεργάτες της είναι το Λάος και η ΝΔ η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να περάσει το μνημόνιο με 151 βουλευτές για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος της, που είναι ταυτόσημος με του Πασόκ και να χρησιμοποιηθεί ως εναλλάκτικη αν σκουρύνουν τα πράγματα… γι αυτό και δήλωσε στα αφεντικά της ότι θα τηρήσει το μνημόνιο στο ακέραιο και δε θα το αμφισβητήσει!!!)
  Οφείλω να πω ότι ΔΕΝ εμπιστεύομαι την εξαρτημένη και δοτή ελληνική δικαιοσύνη αλλά με δεκάδες ομάδικές προσφυγές μπορούμε να την αναγκάσουμε να κάνει τη δουλειά της…. και να απαιτήσουμε ακύρωση του μνημονίου και ταυτόχρονα δίωξη των δοσίλογων…
  Και επειδή δε βλέπω κανένα κόμμα (ούτε τα αντιτιθέμενα της αριστεράς) να κάνουν καμία ουσιαστική κίνηση μπρος στον τεράστιο κίνδυνο… νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να «ξεκολλήσει» από τις κομματικές σημαιούλες και να κινηθεί από μόνος του…
  Είναι πάρα πολύ χοντρό το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος όλου του ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα και πρέπει κάπως να κάνουμε την πλειοψηφία (που θα είναι η χαμένη) να το συνειδητοποιήσει…

  Υγ. Είχα διαβάσει ότι είχε καταθέσει μήνυση για εσχάτη προδοσία κάποιος γιατρός στη Χαλκίδα (στους «ενωμένους μπλόγκερς» από ό,τι θυμάμαι). Σίγουρα μία τέτοια μήνυση θα τη θάψουν στο αρχείο… Δεκάδες ή χιλιάδες αντίστοιχες προσφυγές όμως μπορούν να κρυφτούν…;

  • Αγαπητέ «antinemecis»
   Κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που σχολίασες (και μάλιστα εκτενώς)…
   Είμαι τακτικός αναγνώστης σου και ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ το blog σου.
   Δυστυχώς μου διέφυγε να βάλω λινκ στο ποστ που αναφέρεις λόγω… Υπερφόρτωσης Πληροφορίας (κάτι πρέπει να γίνει και γι’ αυτό… μέσω αυτοματοποίησης κάποιου είδους – το σκεφτόμαστε!!…) 🙂

   Συμφωνώ με ΟΛΑ όσα λες, ΟΠΩΣ τα λες. Παράλληλες έρευνες και παράλληλες σκέψεις κάνουμε, ευτυχώς αρκετοί άνθρωποι.

   ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχει δόλος – ΙΔΙΩΣ τη στιγμή που ορισμένοι άνθρωποι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ για να «καταστρώνουν σχέδια» (που συμφέρουν τους ανωτέρους τους…)

  • Πιο αναλυτικά, antinemecis…

   Είχα γράψει και εγώ σχετικά με το κόλπο-γκρόσσο ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας εδώ:
   http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/05/01/ethniki_meiodosia/
   όταν είχα διαβάσει σε άρθρο του capital για τη δικαιολογία της Μέρκελ προς το Γερμανικό λαό ότι τα λεφτά τους είναι εγγυημένα διότι το δάνειο θα γίνει με αυτόν τον όρο (υποθήκευσης των κινητών και ακίνητων αξιών…)

   Ναι, και μάλιστα κι εγώ είχα διαβάσει το ΙΔΙΟ άρθρο (όπως και η KnowDame) οπότε… οδηγηθήκαμε σε παρόμοια συμπεράσματα. Μάλιστα είχα δει και το δικό σας ποστ, λίγο μετά…

   Μάλιστα είχα πει ότι αυτή είναι Η ΟΥΣΙΑ της κομπίνας και όλα τα άλλα είναι τα πρόσθετα οφέλη (εργασιακό κλπ)

   Ασφαλώς και είναι, διότι αφορά το «μεδούλι» του κέρδους (και το ολικό ξεπούλημα της χώρας, για το οποίο μίλησε και στο γνωστό βίντεο ο Max Keiser…)

   Διαβάζοντας σήμερα το άρθρο σας μου λύθηκε και μου εξηγήθηκε μία ακόμη απορία γύρω από αυτήν την κομπίνα…

   Χαίρομαι. Κι εμένα μου λύθηκαν κάποιες απορίες, κάνοντας την έρευνα που γέννησε αυτό εδώ το ποστ…

   Γνωρίζετε ότι για τη συμφωνία με την ΕΕ υπόγραψαν όλα τα κράτη εκτός… της Γερμανίας…; Για τη Γερμανία υπέγραψε η KFW!!! Μία μικρή τράπεζα που δίνει δάνεια σε προβληματικές επιχειρήσεις…

   Αυτη τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λεπτομέρεια δεν την ήξερα, αλλά «δένει» καλά με όλα τα άλλα…

   Κάτι γράφετε πιο πάνω σχετικά με την κατοχύρωση των ιδιωτών και ίσως δεν είναι άσχετο

   ΚΑΘΟΛΟΥ άσχετο, τελικά. Από λογική άποψη, απολύτως συνεπές.

   Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αποδεικνύουν δόλο…;
   Δεν πρόκειται για εσχάτη προδοσία όταν μία κυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας έναντι ξένων συμφερόντων…;

   E, ναι. Κι εγώ ΑΥΤΟ συμπεραίνω, εδώ και καιρό.

   Μήπως πρέπει να γίνει μία νομική κίνηση δίωξης της κυβέρνησης (και των ντόπιων συνεργατών της στο ξεπούλημα) για εσχάτη προδοσία, κακουργηματική απιστία και ό,τι άλλο…;

   ΜΑΚΑΡΙ…

   (Θυμίζω ότι στους συνεργάτες της είναι το Λάος και η ΝΔ η οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να περάσει το μνημόνιο με 151 βουλευτές για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος της, που είναι ταυτόσημος με του Πασόκ και να χρησιμοποιηθεί ως εναλλάκτικη αν σκουρύνουν τα πράγματα… γι αυτό και δήλωσε στα αφεντικά της ότι θα τηρήσει το μνημόνιο στο ακέραιο και δε θα το αμφισβητήσει!!!)

   Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ, κι ήμουν από τους πρώτους που επεσήμανε σε 2 σχόλια στο… antinews blog (που δεν το πολυ-συμπαθώ, ενώ αυτά τα σχόλια… δεν τα ενέκρινε) το γεγονός ότι ο… Αντωνάκης (παλιός συμμαθητής του Γιωργάκη) ΔΕΝ μας… τα λέει καλά, όταν διαβεβαιώνει τους πάντες ότι «θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα» (πριν από τον ίδιο)…

   Οφείλω να πω ότι ΔΕΝ εμπιστεύομαι την εξαρτημένη και δοτή ελληνική δικαιοσύνη αλλά με δεκάδες ομάδικές προσφυγές μπορούμε να την αναγκάσουμε να κάνει τη δουλειά της…. και να απαιτήσουμε ακύρωση του μνημονίου και ταυτόχρονα δίωξη των δοσίλογων…

   Αυτό είναι ΠΟΛΥ καλή ιδέα. Πάντως θετική είναι και η κίνηση που αναγγέλθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών…
   http://axinosp.blogspot.com/2010/06/blog-post_3844.html

   Και επειδή δε βλέπω κανένα κόμμα (ούτε τα αντιτιθέμενα της αριστεράς) να κάνουν καμία ουσιαστική κίνηση μπρος στον τεράστιο κίνδυνο… νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να “ξεκολλήσει” από τις κομματικές σημαιούλες και να κινηθεί από μόνος του…

   Πάλι συμφωνώ, με την επιφύλαξη.. ότι αρκετοί επιστήμονες αριστερών πεποιθήσεων είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, με ΠΡΩΤΟ στον αγώνα (νομίζω) το Δημήτρη Καζάκη. Σο βίντεο της ομιλίας του (που παράθεσα) λέει ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, αν και… πριν 15 χρόνια περίπου ανήκε στο ΚΚΕ !🙂

   Είναι πάρα πολύ χοντρό το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος όλου του ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα και πρέπει κάπως να κάνουμε την πλειοψηφία (που θα είναι η χαμένη) να το συνειδητοποιήσει…

   ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι είναι τα πράματα…
   Και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ πρέπει να «ξυπνήσει» η πλειοψηφία.

   Υγ. Είχα διαβάσει ότι είχε καταθέσει μήνυση για εσχάτη προδοσία κάποιος γιατρός στη Χαλκίδα (στους “ενωμένους μπλόγκερς” από ό,τι θυμάμαι). Σίγουρα μία τέτοια μήνυση θα τη θάψουν στο αρχείο… Δεκάδες ή χιλιάδες αντίστοιχες προσφυγές όμως μπορούν να κρυφτούν…;

   Σωστή κι αυτή η λογική της ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αν και δεν είμαι γνώστης νομικών συνηθειών και δυνατοτήτων, ΜΑΚΑΡΙ να πετύχουν τέτοιες μαζικές νομικές κινήσεις.

   • Νομίζω ότι μάλλον βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος!
    Όταν μιλάω για την αριστερά και την περίεργη (ίσως) συμπεριφορά της, δεν τα βάζω με την αριστερά και μάλιστα με τους μάχιμους αριστερούς αλλά με την (πολλές φορές) κατώτερη των περιστάσεων αντίδραση, ιδίως της ηγεσίας της… Θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερη και δυναμικότερη αντίδραση, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες…
    Όσο για το θέμα της ρήτρας του μνημονίου και της εσχάτης προδοσίας πρέπει να δοθεί η μέγιστη διάσταση και να ενημερωθεί ο κόσμος με κάθε τρόπο…
    Επειδή βρισκόμουν λίγες μέρες εκτός ίντερνετ λόγω υποχρεώσεων και μίας βλάβης του υπολογιστή μου, παρακολούθησα περιστασιακά ειδήσεις για να δω τι στήνουν και τι διαδίδουν… Δεν παρακολουθώ ειδήσεις στην ΤV (δεν αντέχουν τα νεύρα μου τόσα ψέμματα και υποτίμηση της νοημοσύνης μας) και ομολογώ ότι ήταν οδυνηρή εμπειρία! Αυτό όμως που μπορώ να πω (από όσο είδα) είναι ότι δε γίνεται κανένας λόγος για την υποθήκευση της χώρας και τους όρους εκχώρησης. Τουλάχιστον όχι στα δελτία των 8 που υποθέτω απευθύνονται στην πλειοψηφία του κόσμου…
    Βρήκα λοιπόν και κάτι ακόμα ενδιαφέρον από μία εκδήλωση που έγινε στις 17/6 που νομίζω ότι αξίζει! Μέσα στους ομιλητές βρισκόταν και ο Καζάκης και παραθέτω το λινκ για την ομιλία του που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό το αίσχος εκχώρησης ακόμη και των νομικών δικαιωμάτων αμφισβήτησης!

    (δίπλα υπάρχουν όλα τα βίντεο στη σειρά και νομίζω ότι πρέπει να τα δει κανείς όλα, απλώς παραθέτω το σχετικό που εξηγεί με τον πιο κατανοητό τρόπο ότι πρόκειται για τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπογραφεί στα χρονικά…)

    Υγ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Και εγώ επισκέπτομαι αρκετά συχνά το μπλογκ σου και ξέρω ότι πάντα θα βρω πληροφορίες και εμπεριστατωμένα άρθρα…

    • Αγαπητέ antinemecis,
     Πρώτα-πρώτα… ευχαριστώ για το βίντεο που έφερες…
     διότι στην πραγματικότητα ΑΥΤΟ είχα δει και ΝΟΜΙΖΑ ότι ήταν ίδιο με εκείνο που είχα βάλει σε αυτό το ποστ !!!

     Αυτή τη στιγμή τα ξαναβλέπω (και τα ξανασώζω)… ώστε να διαπιστώσω ΠΟΙΟ από τα δύο είναι πιο σχετικό με το ποστ.

     Νομίζω… ΚΑΙ τα δύο ! 🙂

 2. Δεχτείτε παρακαλώ τις θερμές μου ευχαριστίες…
  Καταπληκτική ενημέρωση όπως πάντα !

  • Κι από μένα δεχτείτε την ταπεινή μου ευγνωμοσύνη για τα καλά σας λόγια (χεχε).
   …αν δείτε κάποιο λάθος ή παράλειψη να το αναφέρετε.

 3. Αν και δεν κολλάει άμεσα και πολύ με το ποστ (γιατί έμμεσα κολλάει και παρακολλάει), θα ήθελα να σας παραπέμψω σε ένα πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου κανάλι:

  http://www.youtube.com/user/TheLeftLibertarian

  Η δουλειά του είναι πολύ προσεγμένη, και (το σημαντικότερο) εκτός από κριτική δίνει και προοπτικές μιας διαφορετικής κοινωνίας.

  Καλές και χρυσές οι κριτικές που κάνουμε (και πρέπει να συνεχίσουμε να τις κάνουμε), αλλά φοβάμαι ότι θα πέσουν τελικά στο κενό αν δεν αρχίσουμε να στρεφόμαστε σε νέα μοντέλα (π.χ. Μοντραγκόν, Μαριναλέντα, δημοκρατικά σχολεία), να τα διαφημίζουμε όσο μπορούμε, και να πιέζουμε για μια στροφή της δημόσιας προσοχής προς αυτή την κατεύθυνση.

  Δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα. Αρκεί να τροφοδοτούμε το δημόσιο διάλογο στην αναζήτηση ενός διαφορετικού παραδείγματος.

  Αυτά, και την καλησπέρα μου 🙂

  • Αγαπητέ SRY
   με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό το σχόλιό σου, διότι συμπίπτει και με τις δικές μου ιδέες (π.χ. υπήρξαν ποστ όπως ξέρεις και για το Μοντραγκόν και για τη Μαριναλέντα)…
   …και τείνω να θεωρώ τον εαυτό μου «left-libertarian» (anyway)…
   οπότε… όχι μόνο μπήκα και είδα τα ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα video του καναλιού που υπέδειξες…
   http://www.youtube.com/user/TheLeftLibertarian
   …αλλά και έκανα αμέσως subscribe αποστέλλοντάς του επίσης «αίτημα φιλίας» ! 🙂

   ________
   Y.Γ.
   Σε αυτό το blog τα ποστ για Συνεταιριστικό Σοσιαλισμό είναι:
   https://omadeon.wordpress.com/category/co-operativism/

 4. Αρχίσανε και τα πωλητήρια…
  Αντε, ξεφτιλιστείτε για δεκαπέντε εκατομμύρια, μπας και φιλοτιμηθεί κανένας ξένος και κάνει «επένδυση» και αφήσει κανένα ψιλό. Γιατί φυσικά συμφέρει πιο πολύ να δώσεις την περιουσία να την εκμεταλλεύεται ο ξένος και να σου πετάει τα ψιχουλάκια παρά να την εκμεταλλευτείς εσύ, που έχεις και τα γονίδια Αίπσηλων, και να κρατήσεις όλα τα κέρδη για πάρτη σου.
  Ξεφτιλισμένοι.

  Η είδηση έσκασε εδώ. Βόμβα χειρότερη από την προβοκατορική στο ΥΠΡΟΠΟ.

  http://www.zerohedge.com/article/after-hitting-1100bps-spread-greece-finally-relents-and-puts-parts-itself-sale

  • To Zerohedge σχολιάζει είδηση από τον Guardian:
   http://www.guardian.co.uk/world/2010/jun/24/greece-islands-sale-save-economy
   Ήδη πωλείται περιοχή της Μυκόνου και το νησί Ναυσικά στο Ιόνιο. Ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης Ρώσοι (Αμπράμοβιτς) και Κινέζοι για περιοχές της Ρόδου.
   Τα golden boys της Goldman Sachs θα μπορούν έτσι να απολαμβάνουν τα εισοδήματά τους σε ιδιόκτητα νησιά της πρώην «Ελλάδας»
   IMF/EU->Greece->GS (η ροή του χρήματος!)

   • Thanks Ζώη Σταθερέ….

    Από τώρα και στο εξής ο… αυτόματος μπάτλερ αυτού του (πτωχού πλην τιμίου) μπλογκ θα σου επιτρέπει είσοδο ΧΩΡΙΣ «face control». 🙂

    Φυσικά συμφωνώ. Eν κατακλείδι, όπως είπες…

    Τα golden boys της Goldman Sachs θα μπορούν έτσι να απολαμβάνουν τα εισοδήματά τους σε ιδιόκτητα νησιά της πρώην “Ελλάδας”
    IMF/EU->Greece->GS (η ροή του χρήματος!)

   • Για το νησί Ναυσικά υπάρχει πωλητήριο ήδη από το 2006. Τότε το πουλάγανε 8.000.000 ευρώ.

 5. Μπράβο για την αλίευση της είδησης Πιγκουίνα

  Αυτή η ΓΑΠοκυβέρνηση είναι ένα τσούρμο αδίστακτων δοσίλογων και καιρός να καταλάβουν όλοι ότι είχανε εξαρχής σχέδιο να διαλύσουν τη χώρα και να την πουλήσουν, με όλους εμάς αιώνιους δούλους. Να θυμίσω τι έιχε πει ο Δρούτσας πριν μερικούς μήνες με αφορμή τα δήθεν «αστεία» γερμανικά δημοσιεύματα για πωλήσεις νησιών; Ότι δεν έιναι κατάλληλη η στιγμή για τέτοιες συζητήσεις. Μάλλον η στιγμή έχει γίνει πιο καταλληλη τώρα.

  Είναι τυχαίο άραγε και το πρόσφατο δημοσίευμα στην ευρείας κυκλοφορίας International Herald Tribune για ενοικίαση εκτάσεων της Ελλάδας;

  http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/16117.html?print

 6. Φίλοι μου ενημερωθείτε και ενημερώστε σχετικά με την εξέλιξη και την πιθανή συμμετοχή μας ως συν-μυνητές στην αρχή που έκανε ο γιατρός από τη Χαλκίδα
  # ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά των βουλευτών και του ΔΝΤ
  http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html

 7. Είδα και εγώ τη μήνυση (τη διάβαζα χθες το βράδυ σε σένα τοξότισσα) και την προωθώ και στο blog μου για ενημέρωση… Μία τόσο σοβαρή κατηγορία και τα ΜΜΕ σιωπή! Ας το αναδείξουμε και προωθήσουμε όλοι εμείς και τότε θα το μάθουν όλοι!
  Σχετικά με το να μπούμε πολλοί ως συν-μηνυτές (που είναι μία πολύ καλή ιδέα) μήπως θα έπρεπε να προωθηθεί και η ιδέα να κατατεθούν και πολλές αντίστοιχες μηνύσεις (ατομικές ή ομαδικές αλλά με την ίδια κατηγορία και σκεπτικό) σε πολλές εισαγγελίες…;
  Tο σκεπτικό μου είναι ότι μία μήνυση ίσως μπορεί πιο εύκολα να μπει στο αρχείο ή να επιδικαστεί μετά από χρόνια ή να γίνει ο,τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν…
  Χιλιάδες μηνύσεις σε δεκάδες εισαγγελίες όμως…;
  Το κλειδί εδώ είναι να μη δεχτούμε να συγχωνευτούν αλλά κάθε μηνυτής/ες να απαιτήσει χωριστή διαδικασία. Έτσι και το πρώτο αποτέλεσμα αποτελεί νομολογία για την αντίστοιχη και με σχετικό αίτημα μήνυση και η διαδικασία τους γίνεται τυπική αλλά και είναι αδύνατον να τεθούν όλες στο αρχείο από όλους τους εισαγγελείς…. Επίσης (λογικά) κάποιες θα πάρουν δικάσιμο πιο γρήγορα από κάποιες άλλες…
  Μία σκέψη κάνω και νομίζω ότι κάποιος σοβαρός νομικός πρέπει να μας ενημερώσει. Κάποιος όμως που πατάει στη γη και δεν αεροβατεί με τη λογική τη «δίκαιης και τυφλής» δικαιοσύνης κλπ. Γνωρίζουμε την πραγματικότητα στην Ελλάδα και την υποταγή της «δικαιοσύνης» στις απαιτήσεις της πολιτικής και τώρα τα αφεντικά είναι ισχυρότερα των ντόπιων λαμογιών… Και επειδή δε μπορούμε να ψάχνουμε τον έντιμο με το μεγενθυντικό φακό, ούτε κυκλοφορούν με κάποια ειδικά διακριτικά στις εισαγγελίες (!) σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν «να φυλάμε τα ρούχα μας…»

 8. Καλώς σας βρήκα….
  Γίνονται ριζικές αναβαθμίσεις στη δομή και τη σχεδίαση του blog,
  που θέλει λίγο ψάξιμο και από την πλευρά του αναγνώστη (π.χ. υπάρχει χρήσιμη πληροφορία και στο τέλος με scroll-down, υπό μορφή footers, γιατί δεν χωράει στη μοναδική στήλη δεξιά, αλλά το… αντάλλαγμα είναι πιο φαρδύ κείμενο μέσα σε κάθε ποστ).

  Τα λινκ που φέρατε μπαίνουν σιγά-σιγά σαν Updates.
  Μέχρι στιγμής μπήκε λινκ στη Μήνυση (της Vicky Toxotis) και στο παλιό ποστ του bloggingvmanipulation.
  @antinemecis γιατί δεν βάζεις το λινκ του μπλογκ σου κάτω από το ψευδώνυμό σου?

  • Καπετάνιε καλώς ήλθες (ο αυτόματος… μπάτλερ θα σου επιτρέψει… ανεμπόδιστη είσοδο τώρα) -χεχε

   Θενκς, πάντως κι εγώ θα έλεγα για πολλά δικά σου κείμενα το ΙΔΙΟ, όσον αφορά τον Εμφύλιο, μόνο που… τάγραψες σαν σχόλια αντί σαν ποστ (αλλού)! 🙂

  • Ευχαριστώ Βίκυ, ΠΟΛΥ καλή και οργανωμένη προσπάθεια βλέπω, θα μπει το λινκ πάνω-πάνω μαζί με το άλλο….

   (Οσον αφορά εμένα, θα σου στείλω προσωπικό μέηλ σε λίγο – και υποθέτω πως μπορώ να το βρω στο μπλογκ σου)

 9. Ένα εξαιρετικό άρθρο για την κρίση χρέους που περνάμε, από τον οικονομολόγο Michael Hudson. Παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως το χρηματιστικό κεφάλαιο ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τις σημαντικότατες διαστρεβλώσεις που παρουσιάζει η σύγχρονη παγκόσμια οικονομία (και η ελληνική φυσικά). Το χρηματιστικό κεφάλαιο έχει καταλήξει ουσιαστικά να καταδυναστεύει και την βιομηχανία και την εργασία.

  «Euro-Bankers Demand of Greece

  The “Greek bailout” should have been called what it is: a TARP for German and other European bankers and global currency speculators. The money is being provided by other governments (mainly the German Treasury, cutting back its domestic spending) into a kind of escrow account for the Greek government to pay foreign bondholders who bought up these securities at plunging prices over the past few weeks.

  They will make a killing, as will buyers of hundreds of billions of dollars of credit-default swaps on the Greek government bonds, speculators in euro-swaps and other casino-capitalist gamblers. (Parties on the losing side of these swaps now will need to be bailed out as well, and so on ad infinitum.)

  This windfall is to be paid by taxpayers – ultimately those of Greece (in effect labor, because the wealthy have been untaxed) – to reimburse Euro-governments, the IMF and even the U.S. Treasury for its commitment to predatory finance. The payment to bondholders is to be used as an excuse to slash Greek public services, pensions and other government spending.

  It will be a model for other countries to impose similar economic austerity as governments run up budget deficits in the face of falling tax collections from the financial sector being enriched by the translation of junk economics into international policy. So the bankers for their part will have little trouble meeting their bonus forecasts this year. And by the time the whole system collapses, they will have spent the money on hard assets of their own.

  Financial lobbyists are using the Greek crisis as an object lesson to warn about the need to cut back public spending on Social Security and Medicare. This is the opposite of what the Greek demonstrators are demanding: to reverse the global tax shift off property and finance onto labor, and to give labor’s financial claims for retirement pensions priority over claims by the banks to get fully paid on hundreds of billions of dollars of recklessly bad loans recently reduced to junk status.

  Bank lobbyists know that the financial game is over. They are playing for the short run. The financial sector’s aim is to take as much bailout money as it can and run, with large enough annual bonuses to lord it over the rest of society after the Clean Slate finally arrives. Less public spending on social programs will leave more bailout money to pay the banks for their exponentially rising bad debts that cannot possibly be paid in the end. It is inevitable that loans and bonds will default in the usual convulsion of bankruptcy.

  Greek labor is not yet so pessimistic as to give up the fight. What it recognizes that its American counterparts do not is that somebody will control the government. If labor – the demos – loses its spirit, power will be relinquished to foreign creditors to dictate public policy by default. And the more the bankers’ interest is served, the worse and more debt-burdened the economy will become. »

  Περισσότερα εδω
  http://michael-hudson.com/2010/05/euro-bankers-to-greecethe-wealthy-won%e2%80%99t-pay-their-taxes-so-labor-must-do-so/

  • @Δ.Π. Ευχαριστώ για το ΠΟΛΥ χρήσιμο λινκ και παράθεση… που ΦΤΟΥΡΙΣΕ σήμερα, όταν έβαλα μέρη αυτού του κειμένου στο τέλος ενός νέου σατιρικού μου βίντεο για τον ΓΑΠ (που ΜΑΖΙ με το άρθρο του Michael Hudson ίσως γίνει νέο ποστ αργότερα).
   Για τον Michael Hudson (site: http://michael-hudson.com )
   υπάρχει και λήμμα στη Βίκυ:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Hudson_(economist)

   Michael Hudson (born in 1939, Chicago, Illinois, USA) is Distinguished Research Professor of Economics at University of Missouri, Kansas City (UMKC). He is also a Wall Street analyst and consultant as well as president of The Institute for the Study of Long-term Economic Trends (ISLET) and a founding member of International Scholars Conference on Ancient Near Eastern Economies (ISCANEE).
   […..] ….
   Professor Hudson is the author of several books.

   Super Imperialism: The Economic Strategy of American Empire,[2] was the first book to describe the global free ride for America after it went off the gold standard in 1971, putting the world onto a paper U.S. Treasury-bill standard. Obliging foreign central banks to keep their monetary reserves in Treasury bonds forced them to finance U.S. military spending abroad, which was responsible for the U.S. balance-of-payments deficit at that time.

   Global Fracture: The New International Economic order[3], a sequel to Super Imperialism, forecast the division of the world into regional trade and currency blocs.

   Super Imperialism – New Edition: The Origin and Fundamentals of U.S. World Dominance[4], a new and completely revised edition of «Super Imperialism», describes the genesis of America’s political and financial domination.

   Global Fracture: The New International Economic order, Second Edition[5], a new and updated edition that explores how and why the US came to achieve world economic hegemony.

   His forthcoming book, The Fictitious Economy, is among the first to explain to general readers how a corrosive bubble economy is replacing industrial capitalism via debt-financed, asset price inflation with the main purpose of increasing balance-sheet net worth, benefiting a select few[6] while spreading risk among the general population.

   […]

   Πρόκειται για ΚΟΡΥΦΑΙΟ οικονομολόγο ΚΑΙ διανοητή, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟ σήμερα, 100% επίκαιρο. Αρχισα λοιπόν να μαζεύω υλικό για τον ίδιο, εδώ: http://delicious.com/omadeon/michael_hudson

   Το άρθρο του Hudson υπάρχει (με κάποιες κομμένες παραγράφους, όμως!) στο περιοδικό Counterpunch: http://www.counterpunch.org/hudson05112010.html …και μια (μάλλον ελλιπής, όχι πολύ καλή) ελληνική μετάφρασή του είναι εδώ: http://chomsky-speaks-greek.blogspot.com/2010/05/michael-hudson.html (σε ένα καλό ελληνικό μπλογκ)

   Ακολουθει το σημερινό μου video, με το εξής κείμενο επεξήγησης:

   If you understand English you MUST watch this satire of George Papandreou, containing his COMPLETE interview on PBS TV (1 July 2010) + audio-visual satire effects, vocal replies (by me) and quotes from a hot article by economist Michael Hudson in the end…. […]

 10. Και τώρα… μια ΥΠΕΡΟΧΗ συνέντευξη του Michael Hudson, το 2009 στο Λονδίνο (9+ λεπτά μόνο, αλλά ΔΥΝΑΤΗ)…

 11. […] … Εδώ, όσα έχω βάλει μέσα σε κόκκινα και bold αποτελούν (κατ’ εμέ) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και διχαστική ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ άνευ νοήματος. Κι αυτό γιατί -όσον αφορά την κατάσταση σήμερα στη χώρα μας- ΔΕΝ πρόκειται τώρα για “ιδεολογία” ή “ιδεολογίες”, αλλά για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ απώλειας εθνικής (δηλαδή ΚΑΙ λαϊκής) κυριαρχίας, η οποία έχει τώρα πια τεκμηριωθεί, π.χ. στο παλιό ποστ “Οι ΤραπεζοΝαζί μεθοδεύουν ΟΛΙΚΗ κατάσχεση της Ελλάδας…“. […]

 12. Κύριε Γιώργο Παπανδρέου
  Πρωθυπουργέ της Ελλάδας
  και Υπουργέ Εξωτερικών, προϊστάμενε των διπλωματών

  Γιατί υποχωρήσατε και αφήσατε ατιμώρητους τους θρασύτατους διπλωμάτες σας που αφού παρκάριζαν επί μία πενταετία παράνομα τα αυτοκίνητά τους στη Νέα Υόρκη και πέταγαν στα σκουπίδια τις κλήσεις του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, υποχρέωσαν την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει τους λογαριασμούς τους, συνολικού ύψους 530.131 δολαρίων.

  Κύριε Παπανδρέου, απαιτούμε να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των διπλωματών που παρανόμησαν και επιβάρυναν το δημόσιο προϋπολογισμό του Κράτους με τους απλήρωτους λογαριασμούς τους, που τελικά, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, μέσω της Εφορίας.

  Ποιοι ακριβώς ήσαν οι διπλωμάτες αυτοί, ποια είναι τα ονοματεπώνυμά τους και τι αξιώματα έχουν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ; Εξακολουθούν να παρκάρουν παράνομα στο νέο πόστο τους στο εξωτερικό, μια και δεν έπαθαν τίποτα;

  Ποιο είναι το όνομα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών που με την υπογραφή του έδωσε την άδεια να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο τα πρόστιμα και συγχρόνως να μην καταλογιστούν αυτά στους διπλωμάτες που παρανόμησαν;

  Ποια είναι τα ονόματα των μελών του Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών που αποφάσισαν να μην πληρώσουν τα πρόστιμά τους οι διπλωμάτες που παρανόμησαν, αλλά να τα πληρώσουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι, επειδή οι διπλωμάτες ήσαν «καλών οικογενειών», με εγγυημένα καλά πόστα και εγγυημένη καλή καριέρα;

  Μήπως κύριε Παπανδρέου, ανάμεσα στους διπλωμάτες που πάρκαραν παράνομα και έσκιζαν τις κλήσεις του Δημάρχου, «επειδή ήσαν διπλωμάτες», υπάρχουν και ονόματα σημερινών συνδικαλιστών που επιμένουν να σας πείσουν ότι δεν πρέπει να τους φορολογείτε για τις 6.000 – 9.000 Ευρώ που παίρνουν ως επίδομα εξωτερικού, πέρα από το μισθό και τις πληρωμένες από το δημόσιο Πρεσβευτικές ή Προξενικές κατοικίες τους στο εξωτερικό;

  Αληθεύει κύριε Παπανδρέου ή όχι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ο Δραγουμάνος (http://e-dragoumanos.gr/?cat=2200 )July 26th, 2010 by admin «..Τελικά με μεθόδους «ψυχολογικού πολέμου» και κρυψίνοιας, την Παρασκευή που πέρασε, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πέρασε διάταξη νόμου με την οποία αίρει προηγούμενη απόφασή του με την οποία φορολογούσε βαριά τους τοποθετημένους στο εξωτερικό υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Χάρτη στην διάταξη αυτή το 50% των εισοδημάτων αλλοδαπής όπως και τα επιδόματα τέκνων και κατοικίας δεν φορολογούνται αλλά μόνο το υπόλοιπο μισό του εισοδήματος αλλοδαπής…»

  (Βλ. και δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ στο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478841)

  530.131 δολάρια για παράνομη στάθμευση των διπλωματών μας στη Νέα Υόρκη!
   
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/07/2009

  Πόσα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα συγκέντρωσαν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη την τελευταία  πενταετία; Μη κουράζεστε, διότι αποκλείεται να προβλέψετε πως το ποσό έφτασε τα 530.000 δολάρια! Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη. Ένα καλογραμμένο ρεπορτάζ για αυτήν τη λίαν ενδιαφέρουσα περιπέτεια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Έφτασε στην κόρη μου, και αυτή το έκανε επισύναψη στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Επειδή μου φαινόταν σχεδόν απίστευτο, επικοινώνησα με το υπουργείο Εξωτερικών όπου μου επιβεβαίωσαν το γεγονός!
  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι Έλληνες διπλωμάτες επικαλούμενοι την ιδιότητά τους, και τις ελληνικές συνήθειες, πάρκαραν στη Νέα Υόρκη όπου τους βόλευε. Εισέπρατταν τις κλίσεις και δεν αναρωτήθηκαν γιατί οι αστυνομικοί της πόλης επιμένουν να κόβουν κλίσεις αν και βλέπουν πως οι πινακίδες των οχημάτων τους σημειώνουν πως ανήκουν σε μέλη διπλωματικών αποστολών. Τελικά, όπως προαναφέραμε, συγκεντρώθηκε το ποσόν των 530.131 δολαρίων, όπως μας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
  Ο δήμος της Νέας Υόρκης έστειλε τον λογαριασμό στα γραφεία της μονίμου αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ και απαίτησε την εξόφληση του ποσού. Στο ΥΠΕΞ θεώρησαν πως η διπλωματική ιδιότητα θα τους προστατεύσει από την απαίτηση του δημάρχου. Αδιαφόρησαν. Ο δήμος της Νέας Υόρκης ζήτησε τη μεσολάβηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να πληρωθούν τα πρόστιμα αλλά οι δικοί μας κωλυσιεργούσαν. Τα πήραν στο κρανίο οι Αμερικανοί και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Έτσι το αμερικανικό πεντάγωνο ειδοποίησε το ΥΠΕΞ πως περικόπτει τις υποτροφίες προς τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού στο ύψος του προστίμου, το οποίο θα αποδώσει αυτό στο δήμο της Νέας Υόρκης.
  Η εξέλιξη αυτή μύριζε σκάνδαλο και το ΥΠΕΞ αποφάσισε να συμμορφωθεί. Όχι, δεν απαίτησε από τους παραβάτες διπλωμάτες μας να καταβάλουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ, ο δήμος της Νέας Υόρκης τους έκανε έκπτωση 40% επειδή πλήρωσαν «κας». Το τελικό ποσό που καταβάλαμε ήταν 320.000 δολάρια. Καταλάβατε, κ. Παπαθανασίου; Δώσαμε, δώσαμε!
  Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ

  Άραγε ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Αναστάσιος Μητσιάλης έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους διπλωμάτες υπαλλήλους του να μην παρκάρουν παράνομα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, και σε κάθε περίπτωση να πληρώνουν οι ίδιοι τα πρόστιμα που τους επιβάλλει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και όχι να τα αφήνουν να τα πληρώνουν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας τους;

  Δίνετε εσείς κύριε Αναστάσιε Μητσιάλη το καλό παράδειγμα; Μήπως με την ευκαιρία θα μπορούσατε να βρείτε και μια πιο φτηνή σουϊτα να μένετε στη Νέα Υόρκη και όχι να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τα 20.000 δολάρια το μήνα που δίνετε για ενοίκιο; Χάθηκαν τα φτηνότερα διαμερίσματα; Αφού τους ξένους συναδέλφους σας τους δέχεστε στο Γραφείο σας, την πολυτελέστατή σας Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δύο βήματα από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Σιγά μη χρειάζεστε να τους κάνετε και δείπνο στους ξένους στην σουϊτα των 20.000 δολαρίων μηνιαίως. Με τα λεφτά αυτά θα κάνατε πολυτελέστατα δείπνα 145 φορές το μήνα, αφήστε που τα έξοδα φιλοξενιών, δεξιώσεων και γευμάτων σας τα πληρώνει το κράτος χωριστά, δηλαδή τα πληρώνουν οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

  Αρκετά δεν σας ευνόησε το κράτος σε όλη της διάρκεια της σταδιοδρομίας σας; Τα καλύτερα πόστα σας έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Με το που βγήκατε στο εξωτερικό σας έδωσαν πόστο στη Ρώμη. Στη Ρώμη ξαναγυρίσατε σαν Πρέσβης. Μήπως θα ξαναπάτε στη Ρώμη σαν Πρέσβης μετά το δυσμενές πόστο σας της Νέας Υόρκης; Πήγατε στο Γιοχάνεσμπουρκ την εποχή που η Νότια Αφρική ήταν παράδεισος (περίοδος του άπαρχάιντ τότε που ο Μαντέλα ήταν στη φυλακή). Και δεν σας έφτανε αυτό αλλά από το Γιοχάνεσμπουρκ πήρατε και απόσπαση στη Νέα Υόρκη για να σας πληρώνει το κράτος (δηλαδή οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι) συγχρόνως και το επίδομα εξωτερικού της Νότιας Αφρικής και το επίδομα εξωτερικού της Νέας Υόρκης. Μετά πήγατε και πρώτη φορά σαν πρέσβης στην Αργεντινή την εποχή του ήταν παράδεισος (πριν από την οικονομική της κρίση). Μετά στη Ρώμη σας όπως είπαμε παραπάνω, λές και είναι γραμμένη στο όνομά σας, και τώρα στη Νέα Υόρκη. Παρά την ηλικία σας, τα μαλλιά σας είναι κατάμαυρα κορακί και ντύνεστε στην τρίχα, ο ράφτης δεν αφήνει ούτε ένα εκατοστό κοστούμι που δεν σας χρειάζεται, όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα που αναρτήσατε. Το παρουσιαστικό σας πράγματι πείθει το κράτος ότι δεν πρέπει ποτέ να σας στείλει να υπηρετήσετε στην Ασία και την Αφρική ή σε κανένα δύσκολο πόστο. Στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών υπηρετήσατε σαν Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και όλοι οι Έλληνες σας έβλεπαν στην τηλεόραση πόσο επιδέξια και αριστοτεχνικά υποδεχόσασταν τον Μάθιου Νίμιτς τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, πράξεις σας για τις οποίες όλοι οι Έλληνες έχουν συγκινηθεί βαθύτατα.

  Τώρα αναλογίζεστε την ψωροσύνταξη που σας περιμένει μόλις φύγετε από τη σταδιοδρομία σας, με τις νέες ρυθμίσεις που μας επέβαλε η Τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το νέο τρόπο υπολογισμού και με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, ενώ το μειωμένο επίδομα εξωτερικού σας (παρά την πληρωμένη από το κράτος πολυτελή σουϊτα σας, τους πληρωμένους υπηρέτες οδηγούς, τα πληρωμένα έξοδα γευμάτων σας κλπ) σας οδήγησε στην απόφασή σας να μην συνεισφέρετε το 8% του επιδόματος εξωτερικού στο κοινό ταμείο ως βοήθημα για τους συναδέλφους σας διπλωμάτες της Κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα που δεν έχουν αρκετά ούτε για να πληρώσουν το ενοίκιό τους στα Πατήσια. Καλά τους κάνατε. Ας αρκούνται να βλέπουν καθημερινά την υπέροχη φωτογραφία σας που δείχνετε το θώρακά σας με τόση αυτοπεποίθηση την οποία έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

 13. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης.

  Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπερκ για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου του και τελικά τους φορολογούμενους δημότες του, πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του με το μετρό.

  Αντίθετα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, που διαμένει σε πολυτελή σουϊτα με νοίκι 20.000 δολάρια το μήνα με θέα στο Σέντραλ Πάρκ, όχι μόνο δεν πάει στη δουλειά του με μετρό, αλλά παρήγγειλε και πολυτελέστατη Μερσεντές με προκαταβολή, που αφού η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέκρινε, θα την πληρώσουν πάλι οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενο μέσω της Εφορίας.

  Διαβάζω στο Παρόν της Κυριακής στο http://www.paron.gr/v3/new.php?id=48773&colid=39&dt=2009-12-27
  «Ας ελπίσουμε ότι η Ιστορία δεν θα επιμερίσει σ’ εμάς την ευθύνη για όσα δεινά συμβούν στο έθνος λόγω του ότι η νέα απαστράπτουσα Μερσεντές δεν θα παρκάρει τελικά έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη. Βλέπετε, υπό την πίεση των δημοσιευμάτων, ο Μ. Καμπάνης έδωσε νέα εντολή να ακυρωθεί η παραλαβή του πολυτελούς αυτοκινήτου που είχε παραγγελθεί για να πλουτίσει τον στόλο της η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ. Στις ΗΠΑ όμως, ως γνωστόν, η προκαταβολή για παραγγελία που ακυρώνεται με υπαιτιότητα του πελάτη, δεν επιστρέφεται… Φαντάζομαι, βέβαια, ότι ούτε ο κ. Μητσιάλης στα Ηνωμένα Έθνη, που είχε υποβάλει το αίτημα για την αγορά νέας λιμουζίνας, ούτε ο Μ. Καμπάνης, που είχε εγκρίνει την αγορά, θα καταβάλουν από την τσέπη τους τη χασούρα… Ας είναι καλά ο κρατικός κορβανάς…»

  Ο κύριος Μπλούμπεργκ ήταν όπως θυμάστε αυτός που έσπασε τον τσαμπουκά των διπλωματών που πάρκαραν παράνομα στην Νέα Υόρκη και δεν πλήρωναν τα πρόστιμα και τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε, 531.000 δολάρια τα πλήρωσαν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω της Εφορίας.

  Κύριε Παπανδρέου, για τελευταία φορά σας ζητάμε: Πετάξτε τον κ. Μητσιάλη έξω από την σουϊτα των 20.000 δολαρίων μηνιαίως που πληρώνει ο ελληνικός λαός, υποχρεώστε τον κ. Μητσιάλη να πληρώσει εκείνος την προκαταβολή για την αγορά της πολυτελούς Μερσεντές που παράγγειλε και χρεώθηκε στον ελληνικό λαό που την πλήρωσε μέσω της Εφορίας.

  Στις δημοτικές εκλογές θα φάτε μαύρο που θα τρίβετε τα μάτια σας κύριε Παπανδρέου. Μόνο οι νομιμοποιημένοι μετανάστες θα σας ψηφίσουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s