Ωμός εκβιασμός από τη Μαφία που μας κυβερνά, ενώ χαρίζει μερικά εκατομμύρια ακόμα στους τραπεζίτες

Ο αρχιεκτελεστής τραμπούκος μαφιόζος Παπακωνσταντίνου, της συμμορίας ΔΝΤ – Τραπεζιτών – δοσίλογης ΓΑΠοκυβέρνησης κάνει ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ότι αν δε δεχτούμε τον πολλαπλό βιασμό του συντάγματος με το αιώνιο μνημείο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ  Μνημόνιο, θα μας αυξήσει και άλλο τον ΦΠΑ!!!

Πείτε μου πόσο διαφέρει αυτό από τη συμπεριφορά των κοινών εκτελεστών τραμπούκων μαφιόζων που πάνε σε μαγαζάτορες και εκβιάζουν, απειλώντας τους να τους σπάσουν τα πόδια ή τα χέρια προκειμένου να πληρώσουν την «προστασία» τους;

Επισείει νέα αύξηση ΦΠΑ αν δεν εγκριθεί το Μνημόνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης του ΦΠΑ, αν κριθούν αντισυνταγματικά μέτρα που εμπεριέχονται στο Μνημόνιο, αφήνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός μιλώντας χθες στο Mega: στη Ρουμανία η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η μείωση των μισθών κατά 15%, έφερε την άμεση αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου. «Μέσα σε δύο ώρες η Ρουμανία ανακοίνωσε αύξηση των συντελεστών κατά 5 μονάδες».

Με τη φράση αυτή ο υπουργός έδειξε το δρόμο της Ρουμανίας στην περίπτωση που προκύψει ανάλογου τύπου ζήτημα στην Ελλάδα και δη αν κριθούν αντισυνταγματικά ορισμένα μέτρα του Μνημονίου.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε και καθησυχαστικός όταν διαβεβαίωνε πως «δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα όσο τηρείται το Μνημόνιο», ενώ άδραξε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να πει ότι «δεν είμαι από αυτούς που λένε τι να κάνω, εγώ δεν τα ήθελα τα μέτρα, το Μνημόνιο μου τα επέβαλε».


Πόση ΨΕΥΤΙΑ θα μας ταΐσετε ακόμα βρε καθάρματα, ΔΗΜΙΟΙ του ελληνικού λαού ότι δεν τα θέλετε τα μέτρα;;; Το άλλο μέλος της συμμορίας Φ. Σαχινίδης ομολόγησε ότι η επιλογή του ΔΝΤ ήταν προαποφασισμένη από την επαύριο των εκλογών.  Ενώ ο αρχινονός Τσολάκογλου ΓΑΠ καυχιέται στο εξωτερικό ότι τώρα περνάνε τα μέτρα που ονειρευόντουσαν επί δεκαετίες.

Με τις υπάρχουσες αυξήσεις ΦΠΑ. οι πιο φτωχοί Έλληνες έχουν αρχίσει ήδη να πεινάνε. Αν αυξήσουν και άλλο τον ΦΠΑ θα κινδυνεύουν με θάνατο από πείνα ακόμα περισσότεροι.

Εκτός από ΠΡΟΔΟΤΕΣ, είστε και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ βρε ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Κοινοί δολοφόνοι και ΜΠΡΑΒΟΙ.


Κατά Διαιτησίας

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε θέση ανοιχτά υπέρ των εργοδοτών, που υποστηρίζουν ότι η Διαιτησία δεν μπορεί να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν συλλογική σύμβαση να προβλέπει αυξήσεις 3% και με τη Διαιτησία να προκύπτουν αυξήσεις 10%. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Μπράβοι των τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλοβιομηχάνων και λοιπών βρυκολάκων που πίνουν χρόνια το αίμα των Ελλήνων. Και δεν φτάνει που έχουν τσακίσει τους Έλληνες στη λιτότητα, ετοιμάζονται να χαρίσουν μερικά εκατομμύρια ακόμα στους τραπεζίτες.

Πηγή εικόνας: http://antistachef.wordpress.com/2010/05/20/1-21/

Δώρο εκατομμυρίων σε… άφραγκους τραπεζίτες!

Πλήθος ερωτηματικών έχει δημιουργήσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προσφύγει στην κατά τα άλλα «κλειστή» για το Δημόσιο χρηματαγορά, για να αναχρηματοδοτήσει λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 4,5 δις. ευρώ, καθώς το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί με ζημιά, σε σχέση με το κόστος που θα είχε αν αντλούσε τα ίδια κεφάλαια από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, κάνοντας ταυτόχρονα ένα δώρο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους… άφραγκους Έλληνες τραπεζίτες.

Παρότι πολλοί διεθνείς παρατηρητές, όπως καταγράφεται και σε χθεσινό ρεπορτάζ των “Financial Times”, έσπευσαν να χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη την προσφυγή του Δημοσίου στην αγορά, την ώρα που η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έχει αισίως «σκαρφαλώσει» πάνω από το 10%, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι πρόκειται για μια κίνηση, που θα δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος και θα σταλεί με την επιτυχία των εκδόσεων ένα μήνυμα εμπιστοσύνης της αγοράς στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, όπως εξηγούν στο “B” τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτες οι εκδόσεις τρίμηνων, εξάμηνων και ετήσιων εντόκων γραμματίων, στις οποίες θα προχωρήσει το Δημόσιο μέσα στον Ιούλιο. Οι ελληνικές τράπεζες, που σήμερα κατέχουν στο σύνολό τους σχεδόν τους τίτλους που λήγουν, έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΟΔΔΗΧ να καλύψουν την έκδοση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να μιλήσει για «ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς» και άλλα κοινότοπα που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως, ο πραγματικός κίνδυνος για το υπουργείο Οικονομικών κρύβεται αλλού:

–  Αν η κυβέρνηση αντλούσε τα 4,5 δις. ευρώ από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, θα μπορούσε να υποκαταστήσει βραχυχρόνιο δανεισμό μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων με δανεισμό μεγαλύτερης διάρκειας από τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, για τον οποίο οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονταν με επιτόκιο της τάξεως του 5% ετησίως.

–  Αντίθετα, με την προσφυγή στις ελληνικές τράπεζες, το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί πανάκριβα, με κόστος πολύ υψηλότερο από αυτό της άντλησης των ίδιων κεφαλαίων από το διεθνή μηχανισμό. Αρκεί να αναφερθεί, ότι σήμερα οι αποδόσεις των εξάμηνων και ετήσιων εντόκων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη (κοντά στις 740 μονάδες βάσης) και μόνο των τρίμηνων εντόκων διαμορφώνονται χαμηλότερα από το 5% (372 μονάδες βάσης).

–  Με αυτά τα δεδομένα, ορατός είναι ο κίνδυνος να αντληθούν τα 4,5 δις. ευρώ με κόστος αρκετά υψηλότερο από το 5% του μηχανισμού στήριξης και ενδεχομένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ να κληθούν να εξηγήσουν αργότερα γιατί επιλέγουν μια διαδικασία δανεισμού, από την οποία ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι προφανής, όσο και αν θα ήταν πολύ δύσκολο να δοθεί δημόσια από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος: το υπουργείο Οικονομικών χαρίζει συνειδητά από το υστέρημα των φορολογουμένων μια ιδιαίτερα υψηλή και καταβαλλόμενη αμέσως με την έκδοση των εντόκων γραμματίων απόδοση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δυσκολεύονται αυτή την περίοδο να βρουν μια τοποθέτηση των κεφαλαίων τους με αντίστοιχα υψηλές αποδόσεις. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «δώρο» στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί η κερδοφορία του σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Προφανές είναι, όμως, ότι στους πολίτες που υποβάλλονται σε δυσβάστακτες θυσίες αυτή την περίοδο, για να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης, θα ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά ένα τέτοιο «δώρο» στους τραπεζίτες, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν έχουν την καλύτερη εικόνα στην κοινή γνώμη…

Μετά από όλα αυτά, το μόνο που έχω να πω παραφράζοντας  το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας  Το Ποντίκι

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

19 comments

 1. Αυτο δεν ειναι βεβαια οικονομικη πολιτικη αυτο ειναι ομαδικος βιασμος, ληστεια και δολοφονια των πολιτων. Ας επαναλαβουμε ενα ολιγον τι απλο σχημα:

  Higher taxes + Lower salaries + huge deficit = Depression

  Lower taxes + Ηigher salaries + balanced budgets = Welfare

  Οχι οτι αυτο σημαινει τιποτα για τους ηγετες μας. (Κακες Φημες λενε οτι οι περισσοτεροι υπουργοι ειναι ασχετοι). Aλλα ετσι για να περνα η ωρα μας.

  • ΟΛΟΙ οι «υπουργοί» της κυβέρνησης Κουίσλινγκ-Παπανδρέου είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και επικίνδυνοι.

 2. O τι και να πει κανεις ειναι λιγο μπροστα στην απαθεια που συναντα κανεις οταν μιλα με ατομα που αν δεν εχασαν ηδη κινδυνευουν αμεσα να χασουν τη δουλεια τους αλλα απο φοβο, η απο συνηθεια σκυβουν το κεφαλι και δεχονται τα παντα χωρις να αγανακτουν λες και θα ξαναζησουν και αυτοι και τα παιδια τους! Η ζωη δεν ειναι τοσο μικρη για να τη σπαταλαμε ακουγοντας βλακειες και ψεμματα!! Καλησπερα omadeon!

  • Καλωσόρισες και πάλι Ελβα, επειδή αναφέρθηκες…

   «…στην απαθεια που συναντα κανεις οταν μιλα με ατομα που αν δεν εχασαν ηδη κινδυνευουν αμεσα να χασουν τη δουλεια τους αλλα απο φοβο, η απο συνηθεια σκυβουν το κεφαλι και δεχονται τα παντα χωρις να αγανακτουν λες και θα ξαναζησουν και αυτοι και τα παιδια τους»…

   …αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το κύριο «επιχείρημα» του ΓΑΠ στο εξωτερικό είναι ότι -δήθεν- η πλειοψηφία του λαού στηρίζει τα μέτρα και τα θεωρεί αναγκαία. Θέση κραυγαλέα ψευδή, αλλά που στηρίζεται στο ότι η πλειοψηφία δεν «μιλάει» κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις (ή και σκύβει το κεφάλι, με τον τρόπο που λες).

   Τελευταία έφτιαξα κι ένα σατιρικό βίντεο με τον ΓΑΠ, για το ίδιο θέμα (περίπου):

  • Έχεις απόλυτο δίκιο. Κατά σύμπτωση σήμερα διάβασα το αφιέρωμα για τους εφοπλιστές και σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο.

   Ειδικά τα παρακάτω αποσπάσματα τα λένε όλα

   Ναυτικοί στα αζήτητα

   Για να τελειώνουμε με το παραμύθι της απασχόλησης των ελλήνων ναυτικών, για «χάρη» των οποίων από τη δεκαετία του ’60 απαλλάσσονται από τη φορολογία οι εφοπλιστές, ας δούμε και μερικά στοιχεία. Οπως μας πληροφόρησε ο Γιώργος Δαούσης (πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ), ενώ έχουν καταργηθεί σχεδόν όλοι οι περιορισμοί, η σημαία ευκαιρίας είναι η κύρια προτίμηση των εφοπλιστών για να γλυτώνουν και τα λίγα παραπάνω ευρώ που θα κατέβαλλαν στους έλληνες ναυτικούς. Κι αυτό γίνεται ενώ οι συνθέσεις για τα ελληνικής σημαίας πλοία έχουν περιορίσει σε 5-7 άτομα τους απαραίτητους έλληνες ναυτικούς, των οποίων μάλιστα τις εισφορές στο ταμείο (ΝΑΤ) πληρώνει εξ ολοκλήρου το κράτος. Στην πράξη δε, οι εφοπλιστές κρατάνε Ελληνες μόνο τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό κι αυτό επειδή τους έχουν (ακόμα) μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Τα μόνα πλοία που εισφέρουν στο ΝΑΤ είναι τα ακτοπλοϊκά, τα οποία βέβαια παίρνουν και γενναίες επιδοτήσεις που συνεχώς αυξάνονται ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και τα -απελευθερωμένα πλέον- ναύλα. Τα ακτοπλοϊκά χρωστούσαν στο ΝΑΤ πάνω από 60 εκ. το 2008, ενώ με το «κλείσιμο» της ΔΑΝΕ, της ΝΕΛ και του Αγούδημου τα χρέη αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας έπρεπε επίσης να εισφέρουν στο ΝΑΤ, αλλά χρόνο με το χρόνο αλλάζουν κι αυτά σημαία, ενώ χρωστούν ακόμα τις εισφορές τους. Τα 4 ελληνικής σημαίας πλοία του Λούη, που στο μεταξύ αλλάζουν «εθνικότητα», χρωστάνε εισφορές τριών χρόνων. Από τα ελληνόκτητα 5000 ποντοπόρα πλοία μόνο 800 απομένουν με ελληνική σημαία και συνεχώς μειώνονται. Πάντοτε τέλος κρατάνε ένα αριθμό πλοίων με ελληνική σημαία για διάφορους δικούς τους λόγους (π.χ. τα ναυλοσύμφωνα) και φυσικά όχι για να βοηθήσουν τη μητέρα πατρίδα.

   Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 19.000 έλληνες εν ενεργεία ναυτικοί, ενώ το 2008 ήταν 35.000 και το 1980 100.000. Οι συνταξιούχοι είναι 70.000. Το δε ελληνικό κράτος επιδοτεί πλέον το ΝΑΤ με 1,1 δις ετησίως. Το γραφείο ευρέσεως εργασίας ναυτικών υπάρχει για τους έλληνες ναυτικούς μόνο σαν ανέκδοτο.

   Προς τι λοιπόν τα παρακάλια των υπουργών εμπορικής ναυτιλίας και οικονομικών στο εφοπλιστικό λόμπι; Κι αν ο πρωθυπουργός στην αρχή, όταν «δεν χρωστούσε» ακόμ σε κανέναν, κατάργησε το αμαρτωλό «Υπουργείο της παναμέζικης σημαίας», εν τούτοις ήδη έκανε ένα βήμα πίσω, εκχωρώντας τις αρμοδιότητες της ποντοπόρας ναυτιλίας στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Απόφαση που η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών χαιρέτησε «σαν την πρώτη νίκη στη μάχη που δεν έχει ακόμα τελειώσει» (περιοδικό «Εφοπλιστής», 5/2010).

   Για να καταλάβουμε τον δείκτη των ναυλαγορών, αρκεί να πάρουμε για παράδειγμα τον δείκτη ναύλωσης των φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν ξηρά φορτία και είναι χωρητικότητας από 90.000 έως 120.000 τόνους. Με βάση τον δείκτη που καθορίζεται από τη διαφορά προσφορά και ζήτησης, αυτό το πλοίο θα ναυλωθεί κοντά στα 160.000 δολάρια την ημέρα. Το κόστος λειτουργίας συν το κόστος του κεφαλαίου που απαιτήθηκε για να χτιστεί το πλοίο (π.χ. το 2002) δεν ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου πλοίου έχει καθαρό κέρδος της τάξης των 70.000 με 80.000 δολαρίων την ημέρα, για όσες μέρες το πλοίο αυτό είναι ναυλωμένο

 3. 5000 * 70.000 = 350.000.000 την ημέρα κέρδη και ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε το ΝΑΤ. Για να μην υπολογίσουμε τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών. Κατά τα άλλα ζήτω η ελεύθερη αγορά.

  ΑΥΤΟΙ μας χρωστάνε και μάλιστα πολλά και όχι εμείς.

  Από εδώ και πέρα θέλουν γιουχάισμα όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και όλα τα μεγαλολαμόγια που μας έχουν πιεί το αίμα τόσα χρόνια.

  Το αστείο είναι ότι το 2007 που είχα διαβάσει την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, κατέκρινε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων για τις φοροαπαλλαγές στην Εκκλησία, στους εφοπλιστές και στους καναλάρχες. Φυσικά η συγκεκριμένη έκθεση είχε εξαφανιστεί όταν την έψαξα ξανά στις αρχές του χρόνου.

  • «Το αστείο είναι ότι το 2007 που είχα διαβάσει την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, κατέκρινε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων για τις φοροαπαλλαγές στην Εκκλησία, στους εφοπλιστές και στους καναλάρχες. Φυσικά η συγκεκριμένη έκθεση είχε εξαφανιστεί όταν την έψαξα ξανά στις αρχές του χρόνου.»

   File Not Found! Σιγά μην την ξανάβρισκες αυτή την έκθεση KnowDame! Την έχει φάει πλέον το μαύρο το σκοτάδι…

   Μπράβο για το άρθρο σου, τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, όπως πρέπει.
   Αυτή η κυβέρνηση μας δουλεύει τόσο απροκάλυπτα που πλέον αρχίζω και πιστεύω ότι θα την κοπανήσει νύχτα. Το φθινόπωρο πάντως προβλέπεται καυτό.

   ΥΓ. Ομαδέωνα δεν το έχω ξεχάσει, ετοιμάζω ένα άρθρο για να το αναρτήσω εδω. Ντου Νοτ Γουωρι! 🙂

  • Δεν ξερω τι ελεγε η εκθεση που αναφερεις – δεν μπορεσα να βρω κατι -, αλλα αυτα που μας εχει επιβαλει τωρα τα ζητουσε τουλαχιστον απο περσι τετοια εποχη, οταν ακομα κυβερνηση ηταν η ΝΔ. Τα ξερανε ολοι τους:
   Καθημερινη 25/7/2009
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100020_25/07/2009_323427

 4. Μια πρωτόλεια ιδέα για τους ναυτεργάτες

  Το ότι οι ναυτεργάτες έχουν δίκιο είναι σαφές σε κάθε ον που έχει ακόμα δυο-τρεις συνάψεις ζωντανές στον εγκέφαλό του και που δε χάβει αμάσητα τα ψέματα που το ταϊζουν τα ΜΜΕ (Μέσα Μεγιστάνων Εφοπλιστών).
  Ο παλιός τρόπος του 20ου αιώνα με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις ίσως να μην είναι πλέον αποτελεσματικός, καθώς οι ελίτ βρήκαν τον τρόπο να τον ελέγξουν. Ελέγχοντας τα ΜΜΕ, μπορούν να παρουσιάσουν τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών σαν -περίπου- τρομοκρατία. Σβήστε και το «περίπου», αμα θέλετε, τώρα που το σκέφτομαι.
  Μήπως θα πρέπει να το πάρουν οι ναυτεργάτες κάπως αλλιώς;
  Π.χ. να οργανώσουν έναν αυτο-οργανούμενο συνεταιρισμό, να μισθώσουν ή ν’αγοράσουν πλοία και να διεκδικήσουν την προσφορά fairtrade μεταφορών – γιατί όχι και τουριστικών καταλυμάτων;
  Ετσι, θα παρέχουν υπηρεσίες ικανοποιητικές, θα εξασφαλίζουν -το πιθανότερο- αξιοπρεπες εισόδημα και θα έχουν και κίνητρο για την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών -λόγω εντοπιότητας- χωρίς να χρειάζονται μποναμάδες από το Δημόσιο.
  Win-Win για όλους.
  Για τους τουρίστες, για τους ναυτεργάτες, για το Δημόσιο.
  Η επιχειρηματικότητα δεν είναι εξ’όρισμου κακή.
  Τόσο εξωφρενική ιδέα είναι αυτή που δεν την πρότεινε κανένας; Δηλαδή, μόνο για το barθelonica είναι καλή;

  • Αγαπητή Πιγκουίνα, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το σχόλιό σου και την ιδέα που προτείνεις….

   Γράφω εκτός έδρας από λαπτοπ με… λαστιχένια πλήκτρα (μπλιαχ…. -σορυ για τυχόν λάθη)

   Αν κι η KnowDame είπε ότι θα λείψει για 2 – 3 μέρες σε ταξείδι χωρίς πρόσβαση διαδικτύου, πιθανολογώ ότι θα χαρεί και με το δικό σου σχόλιο, όταν το διαβάσει. Αυτό που είπες είναι αλλωστε ΚΑΙ μέσα στο πνεύμα της αυθόρμητης παρέας που δημιουργήθηκε από όλους μας εδώ…. και που έφερε την αναβάθμιση αυτού του μπλογκ σε Ομαδικό, όπου τώρα πια δεν έιμαι παρά απλός συντονιστής !

 5. KnowDame (κ.ά.)
  Στη Ρουμανία πρόσφατα συνέβη το εξής. Επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική η μείωση συντάξεων, η κυβέρνηση της Ρουμανίας έκανε μια τεράστια αύξηση ΦΠΑ, από 19% που ήταν πριν, σε 24% ! (Δηλαδή μόλις 1% πιο πάνω από το 23% του Παπακ.)
  Ομως ταυτόχρονα, στη Ρουμανία, η κυβέρνηση έκανε και μείωση των μισθών του Δημοσίου τομέα κατά 25% !!!
  Ορίστε η είδηση από Ρουμάνικο αγγλόφωνο μπλογκ
  http://www.romanianewswatch.com/2010/06/romania-to-cut-wages-not-pensions.html

  Romania’s Parliament Tuesday formally ruled that pensions cannot be included in sweeping spending cuts but said public sector wages can be reduced by one-fourth as the government struggles to keep a multibillion dollar loan from the International Monetary Fund on track.

  The Constitutional Court ruled last week that planned pension cuts are unconstitutional — a ruling that prompted the government to announce it would raise sales taxes from 19 to 24 percent to increase revenue.

  Finance Minister Sebastian Vladescu said Tuesday the government was forced to hike the sales tax after pension cuts fell through. The government pledged to keep the budget deficit at 6.8 percent of gross domestic product…..

  Λίγες μέρες αργότερα το ΔΝΤ συνεχάρη τη Ρουμάνικη (κατοχική) κυβέρνηση:
  http://www.romanianewswatch.com/2010/07/imf-impressed-with-romanias-deficit.html

  July 3 (Bloomberg) — The International Monetary Fund was “very impressed” with the Romanian government’s commitment to its bailout agreement after it raised a sales tax to win approval, said Jeffrey Franks, the fund’s mission chief to the country.

  The lender’s board of directors agreed yesterday to disburse $1.15 billion to Romania, which increased its value- added tax rate by 5 percentage points and cut wages as of July 1 to reach the deficit target attached to the loan. The European Commission, one of the country’s other lenders, will probably unlock 1.15 billion euros ($1.45 billion) in payments in September, Franks said in a phone interview from Washington today.

  The government, relying on 20 billion euros in loans from the IMF and the European Union to finance its deficit, raised the VAT to 24 percent after the constitutional court threw out a proposal to cut pensions to narrow a budget deficit target to 6.8 percent of gross domestic product. The austerity program is undercutting the government’s support at a time it is struggling to pull the country out of a stubborn recession.

  “Broadly speaking,” IMF directors “were very supportive of Romania’s efforts, in particular, several directors mentioned that they were very impressed,” said Franks. “There are certain concerns that the economy is continuing to be very sluggish and they want to make sure that the authorities continue in their efforts to maintain the reform process going forward”
  [….]

  Αναρρωτιέται κανείς ΠΟΣΟ ακόμη σκοπεύει να αυξήσει το ΦΠΑ στην Ελλάδα ο οικονομικός εκτελεστής Παπακ.

   • Ξενοφών,
    Επίσης
    1) αυτό το ποστ δεν είναι δικό μου, αλλά της φίλης (co-editor) KnowDame
    2) Αυτό εδώ το μπλογκ έγινε… ομαδικό (από την τελευταία φορά που ήρθες) κι είμαστε ΕΞΗ άτομα εδώ.

    -Δες εκεί που λέει «συγγραφείς», στη δεξιά στήλη, μετά τα «πρόσφατα σχόλια» και τα «πρόσφατα άρθρα».

 6. Πάντως το καταπληκτικό σε όλη αυτή τη περίπτωση Παπανδρέου είναι που ενώ ξέρει ότι όλοι (μα όλοι, ακόμη και τα μωρά) τον μουτζώνουνε κάθε φορά που μιλάει, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις. Ειδικά αυτό το τελευταίο που αυτοτιτλοφορήθηκε και επαναστάτης δεν είναι καταπληκτικό; Αφού άλλαξε τα φώτα στο τί σημαίνει σύνταγμα, δημοκρατία, ανθρώπινα, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα, και νομιμότητα εν γένει, τώρα… περιέλαβε και την επανάσταση !!

  • Στο βιβλίο «1984» του Όργουελ δεν είχαν αλλάξει νόημα στις λέξεις; Ε, από τον ΑγγΣος παίρνει μαθήματα ο ΓΑΠ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s