Προς Σέχτα «Επαναστατών» (της πορδής), ενταύθα

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο «Λες Μαλακίες» με αφορμή τη δολοφονία του (στην καλύτερη περίπτωση) αμφιλεγόμενου Σωκράτη Γκιόλια, δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του κίτρινου και συχνά συκοφαντικού «ειδησεογραφικού» ιστολογίου «Τρωκτικό» (το Τ με Π).

.Πριν προχωρήσω σε θέματα ουσίας, θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να’μαστε ξηγημένοι:

 1. Δεν πιστεύω ότι «ο νεκρός δεδικαίωται»: ο θάνατος δεν κάνει έναν κακό πολιτικό καλό ούτε έναν κακό επαγγελματία τον κάνει καλό, όπως δεν κάνει άγιο έναν εγκληματία ή έξυπνο έναν βλάκα. Συνεπώς, όλες αυτές οι ηλίθιες οιμωγές των δημοσιογραφίσκων στα παράθυρα για το πόσο καλό παιδί και τι καλός ρεπόρτερ ήταν ο Γκιόλιας με αφήνουν παγερά αδιάφορο και τις ακούω βερεσέ, καθώς είναι υποκριτικές μέχρι αηδίας, ψεύτικες και μου θυμίζουν το «Επιτύμβιον» του Μανώλη Αναγνωστάκη. Επειδή βεβαίως οι περισσότεροι εξ υμών, fuckάτοι μου «δημοσιογράφοι», είστε και αγράμματοι, θα το παραθέσω στο τέλος του άρθρου εν είδει παραρτήματος.
 2. Υπήρξα πάντοτε πολέμιος των τρομοκρατικών οργανώσεων, ανεξαρτήτως χρωματισμού: κόκκινες (17Ν, Ερυθρές Ταξιαρχίες, ΕΛΑ), μαύρες (Κόμμα 4ης Αυγούστου, Χρυσή Αυγή, Ordine Nuovo, Μαύρος Κρίνος, Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου, Αυτόνομοι Εθνικιστές και το κακό συναπάντημα), τρομοκρατικές οργανώσεις θρησκόληπτων κρετίνων (Αλ Κάιντα), ψευτοαναρχικές και ό,τι άλλο σκατό τέτοιου είδους μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι λόγοι είναι απλούστατοι: (α) ακόμη κι αν το θύμα ήταν ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει, αυτομάτως ηρωοποιείται από το Σύστημα κι έτσι αφαιρείται από τους πολίτες η δυνατότητα και το δικαίωμα άσκησης οποιασδήποτε κριτικής στις πράξεις και στο ποιόν του θύματος, (β) κάθε τρομοκρατική ενέργεια ωθεί την κοινωνία όλο και περισσότερο στο να συναινέσει στην περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών εν ονόματι της – κακώς εννοούμενης – «ασφάλειας» (όπως έγινε και με την 11η Σεπτεμβρίου, την οποίαν ο θρησκόληπτος μπετόβλαξ-λαμόγιο G.W. Bush με την κλίκα του εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο καλλιεργώντας ένα άνευ προηγουμένου κλίμα τρομολαγνείας).
 3. Ως εκ τούτου, ως πολίτης αρνούμαι στην κάθε Σέχτα το δικαίωμα (α) να ενεργεί εξ ονόματός μου, (β) να καπηλεύεται τη δολοφονία ενός παιδιού που απλά βρέθηκε στο διάβα ενός ηλίθιου και κομπλεξικού μπάτσου, (γ) να σαμποτάρει και να ακυρώνει το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο που υπάρχει για τον περιορισμό της επιρροής ατόμων όπως ο Γκιόλιας, δηλαδή το συνδυασμό τεκμηρίωσης-ξεμπροστιάσματος-ανελέητης κριτικής-σάτιρας. Βέβαια, από παραστρατόκαυλους σαν τους πιστολέρο της κλανιάς που συγκροτούν τη Σέχτα Ηλιθίων είναι τουλάχιστον ουτοπικό να περιμένει κανείς να έχουν εγκέφαλο ικανό να υποστηρίξει τις νοητικές διαδικασίες που απαιτούνται για κάτι τέτοιο: το νευρικό τους σύστημα είναι σίγουρα πιο πρωτόγονο από αυτό ενός αστακού, όπως αποδεικνύεται και από τις παραληρηματικές και άνευ ειρμού προκηρύξεις τους.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας εκπρόσωπος της ιστολογικής-«δημοσιογραφικής» τεχνοτροπίας που πρωτοεισήχθη στην ΕΛ-ληνική μπλογκόσφαιρα από το ρυπαρογραφικό Press-GR του Καψαμπέλη και χαρακτηρίζεται από παντελώς άκριτη δημοσίευση ατεκμηρίωτων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών (στο «Λες Μαλακίες» με τις φάρσες μας πάμπολλες φορές κάναμε ρόμπα το Τρωκτικό – το Τ με Π) οι οποίες συχνά είναι απολύτως ψευδείς (όπως λ.χ. η όλη συνωμοσιολογική παπαριά με τους υποτιθέμενους «ψεκασμούς» από αέρος), απίστευτο κιτρινισμό-αυριανισμό, λογοκλοπή και μια γενικότερη κατινίστικη διάθεση για κουτσομπολιό πάνω σε εντελώς ηλίθια θέματα όπως το πώς βγήκε η ρώγα απ’το σουτιέν κάποιας βιζιτούς ανθυποστάρλετ και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Και καλύτερα να μη μιλήσουμε για την εγκυρότητα των στοιχείων που αφορούν την αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητά του…

Αυτό ήταν το Τρωκτικό (το Τ με Π), είτε αρέσει είτε όχι. Σαν «ειδησεογραφικό» ιστολόγιο ήταν για πάρα μα πάρα πολλές κλωτσιές και, αν δεν ήξερα από κοντά και από μέσα τα χάλια της ΕΛ-ληνικής «δημοσιογραφίας» («ειδικής» και πολιτικής) και το αβυσσαλέο «επίπεδο» της ΕΛ-ληνικής μπλογκόσφαιρας, θα απορούσα πώς έφτασαν στο έσχατο σημείο κατάντιας τα κανάλια να επικαλούνται ως πηγή τους αυτό το πράγμα. Για να μιλάμε ξεκάθαρα: ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ούτε καλός ιστολόγος ούτε καλός δημοσιογράφος – κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις μπούρδες του «ειδησεογραφικού» ιστολογίου του.

Κι έρχεται τώρα η Σέχτα των Κρετίνων και με 17 σφαίρες τον εκτελεί (με τον κλασικό της πούστικο και μαφιόζικο τρόπο), στέλνοντάς τον αυτομάτως στο πάνθεον των ηρώων της ΕΛ-ληνικής «δημοσιογραφίας». 17 σφαίρες έκαναν τον Γκιόλια οσιομάρτυρα της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας κλπ κλπ, ενώ η γραμμή που περνούσε από το Τρωκτικό (το Τ με Π) μάλλον διέφερε αρκετά από την υπεράσπιση και την προώθηση τέτοιων εννοιών.

Και αυτομάτως ακυρώνεται όλη η νοητική εργασία ανθρώπων που με τεκμηρίωση, επιχειρήματα, γνώσεις, ακόμη και σάτιρα, κατέδειξαν ότι το ιστολόγιο του Γκιόλια δεν έκανε ποτέ σωστά τη δουλειά που δήλωνε ότι έκανε, καθώς ο Γκιόλιας έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο… ήρωας δημοσιογράφος, ο Τσε της δημοσιογραφίας (δείτε και το εξόχως εύστοχο άρθρο με τίτλο «Σωκράτη εσύ superstar» της Μάγισσας Κίρκης). Και βέβαια, χάρη σ’αυτούς τους καραγκιόζηδες της Σέχτας Μαλακισμένων, θα ξαναρχίσουν οι γνωστοί χουντάρες (από Λά.Ο.Σ. μέχρι τα Mont Blanc των παραθύρων) να ζητούν περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και περιορισμούς στις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών – και η κοινωνία, της οποίας η εκλογική βάση αποτελείται κατά κύριο λόγο από «νοικοκυραίους» και θείτσες, πιστούς οπαδούς των εθνοσωτηρίων σλόγκαν «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και «ησυχία-τάξις-ασφάλεια», που εύκολα τρομάζουν και τείνουν να καταπίνουν αμάσητη ό,τι μαλακία ξεράσει η 40άρα plasma στο σαλόνι (τέως χαζοκούτι) – θα συναινέσει, λησμονώντας τη ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου πως «όποιος θυσιάζει την ελευθερία του χάριν της ασφάλειας δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι»!

Χώρια που δεν είστε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αριστεροί. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο όρος «σέχτα» στην Αριστερά είναι απολύτως αρνητικός και καμία μα καμία αριστερή ομάδα δεν αυτοαποκαλείται «σέχτα» – όπως τεκμηριώνει πάρα πολύ καλά και ο κ. Νίκος Σαραντάκος, ο σεχταρισμός στην Αριστερά θεωρείται τουλάχιστον ασθένεια. Δεν είστε αριστεροί λοιπόν. Ένα τσούρμο καθάρματα είστε, ο ορισμός του ΔΗΘΕΝ. Απλά βάλατε τη λέξη «σέχτα» για να βαφτιστείτε «αριστεροί», έτσι για ξεκάρφωμα – για να νομίζουν οι νοικοκυραίοι και οι θείτσες ότι είστε αριστεροί και να ρίξετε κι άλλο νερό στο μύλο της δαιμονοποίησης της Αριστεράς – ιδίως τώρα που από την Αριστερά εκφέρεται (από οικονομολόγους όπως ο Δημήτρης Καζάκης) ο μοναδικός αντίλογος στη λαίλαπα του ΔΝΤ που μας έφερε η «κυβέρνηση» του ΓΑΠ.

Κατόπιν όλων αυτών, λατρεμένα μου τσουτσέκια της Σέχτας Διανοητικώς Καθυστερημένων, ξεκαθαρίστε μια και καλή τι σκατά είστε:

 • Χρήσιμοι ηλίθιοι της εξουσίας;
 • ή παρακρατικοί προβοκάτορες;

Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Αυτά που κάνετε εξυπηρετούν την καταστολή και μόνον την καταστολή (ήδη οι τηλεεισαγγελείς, με προεξάρχοντα τον Χατζηνικολάου, ζητούν κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, προπαγανδίζοντας ότι ο Γκιόλιας στοχοποιήθηκε από το… Indymedia). Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν. Προλειαίνουν το έδαφος για χουντοποίηση του κοινωνικού και πολιτικού μας βίου.

Δηλώστε λοιπόν επιτέλους ξεκάθαρα στους πολίτες που ήδη ζουν τη χούντα του ΔΝΤ και σε λίγο θα τους φορτώσετε με τις μαλακίες σας περαιτέρω χουντοποίηση τι από τα ανωτέρω είστε: παρακρατικοί προβοκάτορες ή χρήσιμοι ηλίθιοι; Αριστεροί δεν είστε, δε μασάμε αυτό το παραμύθι. Ή φασιστοπροβοκάτορες σαν τα καθίκια της επιχείρησης Gladio ή χρήσιμοι ηλίθιοι είστε. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. Απαντήστε ΑΝ έχετε αξιοπρέπεια επάνω σας και περιεχόμενο στα σώβρακά σας. Αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι τεχνικής φύσεως… Ως τώρα, ποτέ σε ευνούχο δεν έχουν φυτρώσει αρχίδια. Θα μας κάνετε την έκπληξη; (εδώ η προέλευση της φράσης)

Σκατά στα μούτρα σας,
.

Ο Αιρετικός

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Υ.Γ.:

Σας υποσχέθηκα το «Επιτύμβιον» του Αναγνωστάκη. Ιδού:

Επιτύμβιον

Πέθανες- κι έγινες και συ: ο καλός,
O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
Tριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι
αντιπροέδρων,
Eφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που
προσέφερες.

A, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Tί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα
Kοιμού εν ειρήνη, δεν θα ‘ρθώ την ησυχία σου να ταράξω.
(Eγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
Πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο.)
Kοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,
O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.

Δε θά ‘σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.

Κοτσάνα: Σέχτα «Επαναστατών»: παρακρατικοί προβοκάτορες ή χρήσιμοι ηλίθιοι;
.
.
.
.
Πριν προχωρήσω σε θέματα ουσίας, θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να’μαστε ξηγημένοι:

 1. Δεν πιστεύω ότι «ο νεκρός δεδικαίωται»: ο θάνατος δεν κάνει έναν κακό πολιτικό καλό ούτε έναν κακό επαγγελματία τον κάνει καλό, όπως δεν κάνει άγιο έναν εγκληματία ή έξυπνο έναν βλάκα. Συνεπώς, όλες αυτές οι ηλίθιες οιμωγές των δημοσιογραφίσκων στα παράθυρα για το πόσο καλό παιδί και τι καλός ρεπόρτερ ήταν ο Γκιόλιας με αφήνουν παγερά αδιάφορο και τις ακούω βερεσέ, καθώς είναι υποκριτικές μέχρι αηδίας, ψεύτικες και μου θυμίζουν το «Επιτύμβιον» του Μανώλη Αναγνωστάκη. Επειδή βεβαίως οι περισσότεροι εξ υμών, fuckάτοι μου «δημοσιογράφοι», είστε και αγράμματοι, θα το παραθέσω στο τέλος του άρθρου εν είδει παραρτήματος.
 2. Υπήρξα πάντοτε πολέμιος των τρομοκρατικών οργανώσεων, ανεξαρτήτως χρωματισμού: κόκκινες (17Ν, Ερυθρές Ταξιαρχίες, ΕΛΑ), μαύρες (Κόμμα 4ης Αυγούστου, Χρυσή Αυγή, Ordine Nuovo, Μαύρος Κρίνος, Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου, Αυτόνομοι Εθνικιστές και το κακό συναπάντημα), τρομοκρατικές οργανώσεις θρησκόληπτων κρετίνων (Αλ Κάιντα), ψευτοαναρχικές και ό,τι άλλο σκατό τέτοιου είδους μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι λόγοι είναι απλούστατοι: (α) ακόμη κι αν το θύμα ήταν ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει, αυτομάτως ηρωοποιείται από το Σύστημα κι έτσι αφαιρείται από τους πολίτες η δυνατότητα και το δικαίωμα άσκησης οποιασδήποτε κριτικής στις πράξεις και στο ποιόν του θύματος, (β) κάθε τρομοκρατική ενέργεια ωθεί την κοινωνία όλο και περισσότερο στο να συναινέσει στην περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών εν ονόματι της – κακώς εννοούμενης – «ασφάλειας» (όπως έγινε και με την 11η Σεπτεμβρίου, την οποίαν ο θρησκόληπτος μπετόβλαξ-λαμόγιο G.W. Bush με την κλίκα του εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο καλλιεργώντας ένα άνευ προηγουμένου κλίμα τρομολαγνείας).
 3. Ως εκ τούτου, ως πολίτης αρνούμαι στην κάθε Σέχτα το δικαίωμα (α) να ενεργεί εξ ονόματός μου, (β) να καπηλεύεται τη δολοφονία ενός παιδιού που απλά βρέθηκε στο διάβα ενός ηλίθιου και κομπλεξικού μπάτσου, (γ) να σαμποτάρει και να ακυρώνει το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο που υπάρχει για τον περιορισμό της επιρροής ατόμων όπως ο Γκιόλιας, δηλαδή το συνδυασμό τεκμηρίωσης-ξεμπροστιάσματος-ανελέητης κριτικής-σάτιρας. Βέβαια, από παραστρατόκαυλους σαν τους πιστολέρο της κλανιάς που συγκροτούν τη Σέχτα Ηλιθίων είναι τουλάχιστον ουτοπικό να περιμένει κανείς να έχουν εγκέφαλο ικανό να υποστηρίξει τις νοητικές διαδικασίες που απαιτούνται για κάτι τέτοιο: το νευρικό τους σύστημα είναι σίγουρα πιο πρωτόγονο από αυτό ενός αστακού, όπως αποδεικνύεται και από τις παραληρηματικές και άνευ ειρμού προκηρύξεις τους.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας εκπρόσωπος της ιστολογικής-«δημοσιογραφικής» τεχνοτροπίας που πρωτοεισήχθη στην ΕΛ-ληνική μπλογκόσφαιρα από το ρυπαρογραφικό Press-GR του Καψαμπέλη και χαρακτηρίζεται από παντελώς άκριτη δημοσίευση ατεκμηρίωτων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών (στο «Λες Μαλακίες» με τις φάρσες μας πάμπολλες φορές κάναμε ρόμπα το Τρωκτικό – το Τ με Π) οι οποίες συχνά είναι απολύτως ψευδείς (όπως λ.χ. η όλη συνωμοσιολογική παπαριά με τους υποτιθέμενους «ψεκασμούς» από αέρος), απίστευτο κιτρινισμό-αυριανισμό, λογοκλοπή και μια γενικότερη κατινίστικη διάθεση για κουτσομπολιό πάνω σε εντελώς ηλίθια θέματα όπως το πώς βγήκε η ρώγα απ’το σουτιέν κάποιας βιζιτούς ανθυποστάρλετ και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Και καλύτερα να μη μιλήσουμε για την εγκυρότητα των στοιχείων που αφορούν την αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητά του…

Αυτό ήταν το Τρωκτικό (το Τ με Π), είτε αρέσει είτε όχι. Σαν «ειδησεογραφικό» ιστολόγιο ήταν για πάρα μα πάρα πολλές κλωτσιές και, αν δεν ήξερα από κοντά και από μέσα τα χάλια της ΕΛ-ληνικής «δημοσιογραφίας» («ειδικής» και πολιτικής) και το αβυσσαλέο «επίπεδο» της ΕΛ-ληνικής μπλογκόσφαιρας, θα απορούσα πώς έφτασαν στο έσχατο σημείο κατάντιας τα κανάλια να επικαλούνται ως πηγή τους αυτό το πράγμα. Για να μιλάμε ξεκάθαρα: ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν ούτε καλός ιστολόγος ούτε καλός δημοσιογράφος – κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις μπούρδες του «ειδησεογραφικού» ιστολογίου του.

Κι έρχεται τώρα η Σέχτα των Κρετίνων και με 17 σφαίρες τον εκτελεί (με τον κλασικό της πούστικο και μαφιόζικο τρόπο), στέλνοντάς τον αυτομάτως στο πάνθεον των ηρώων της ΕΛ-ληνικής «δημοσιογραφίας». 17 σφαίρες έκαναν τον Γκιόλια οσιομάρτυρα της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας κλπ κλπ, ενώ η γραμμή που περνούσε από το Τρωκτικό (το Τ με Π) μάλλον διέφερε αρκετά από την υπεράσπιση και την προώθηση τέτοιων εννοιών.

Και αυτομάτως ακυρώνεται όλη η νοητική εργασία ανθρώπων που με τεκμηρίωση, επιχειρήματα, γνώσεις, ακόμη και σάτιρα, κατέδειξαν ότι το ιστολόγιο του Γκιόλια δεν έκανε ποτέ σωστά τη δουλειά που δήλωνε ότι έκανε, καθώς ο Γκιόλιας έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο… ήρωας δημοσιογράφος, ο Τσε της δημοσιογραφίας (δείτε και το εξόχως εύστοχο άρθρο με τίτλο «Σωκράτη εσύ superstar» της Μάγισσας Κίρκης). Και βέβαια, χάρη σ’αυτούς τους καραγκιόζηδες της Σέχτας Μαλακισμένων, θα ξαναρχίσουν οι γνωστοί χουντάρες (από Λά.Ο.Σ. μέχρι τα Mont Blanc των παραθύρων) να ζητούν περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και περιορισμούς στις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών – και η κοινωνία, της οποίας η εκλογική βάση αποτελείται κατά κύριο λόγο από «νοικοκυραίους» και θείτσες, πιστούς οπαδούς των εθνοσωτηρίων σλόγκαν «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και «ησυχία-τάξις-ασφάλεια», που εύκολα τρομάζουν και τείνουν να καταπίνουν αμάσητη ό,τι μαλακία ξεράσει η 40άρα plasma στο σαλόνι (τέως χαζοκούτι) – θα συναινέσει, λησμονώντας τη ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου πως «όποιος θυσιάζει την ελευθερία του χάριν της ασφάλειας δεν αξίζει ούτε ελεύθερος ούτε ασφαλής να είναι»!

Χώρια που δεν είστε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αριστεροί. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο όρος «σέχτα» στην Αριστερά είναι απολύτως αρνητικός και καμία μα καμία αριστερή ομάδα δεν αυτοαποκαλείται «σέχτα» – όπως τεκμηριώνει πάρα πολύ καλά και ο κ. Νίκος Σαραντάκος, ο σεχταρισμός στην Αριστερά θεωρείται τουλάχιστον ασθένεια. Δεν είστε αριστεροί λοιπόν. Ένα τσούρμο καθάρματα είστε, ο ορισμός του ΔΗΘΕΝ. Απλά βάλατε τη λέξη «σέχτα» για να βαφτιστείτε «αριστεροί», έτσι για ξεκάρφωμα – για να νομίζουν οι νοικοκυραίοι και οι θείτσες ότι είστε αριστεροί και να ρίξετε κι άλλο νερό στο μύλο της δαιμονοποίησης της Αριστεράς – ιδίως τώρα που από την Αριστερά εκφέρεται (από οικονομολόγους όπως ο Δημήτρης Καζάκης) ο μοναδικός αντίλογος στη λαίλαπα του ΔΝΤ που μας έφερε η «κυβέρνηση» του ΓΑΠ.

Κατόπιν όλων αυτών, λατρεμένα μου τσουτσέκια της Σέχτας Διανοητικώς Καθυστερημένων, ξεκαθαρίστε μια και καλή τι σκατά είστε:

 • Χρήσιμοι ηλίθιοι της εξουσίας;
 • ή παρακρατικοί προβοκάτορες;

Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Αυτά που κάνετε εξυπηρετούν την καταστολή και μόνον την καταστολή (ήδη οι τηλεεισαγγελείς, με προεξάρχοντα τον Χατζηνικολάου, ζητούν κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, προπαγανδίζοντας ότι ο Γκιόλιας στοχοποιήθηκε από το… Indymedia). Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν. Προλειαίνουν το έδαφος για χουντοποίηση του κοινωνικού και πολιτικού μας βίου.

Δηλώστε λοιπόν επιτέλους ξεκάθαρα στους πολίτες που ήδη ζουν τη χούντα του ΔΝΤ και σε λίγο θα τους φορτώσετε με τις μαλακίες σας περαιτέρω χουντοποίηση τι από τα ανωτέρω είστε: παρακρατικοί προβοκάτορες ή χρήσιμοι ηλίθιοι; Αριστεροί δεν είστε, δε μασάμε αυτό το παραμύθι. Ή φασιστοπροβοκάτορες σαν τα καθίκια της επιχείρησης Gladio ή χρήσιμοι ηλίθιοι είστε. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. Απαντήστε ΑΝ έχετε αξιοπρέπεια επάνω σας και περιεχόμενο στα σώβρακά σας. Αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι τεχνικής φύσεως… Ως τώρα, ποτέ σε ευνούχο δεν έχουν φυτρώσει αρχίδια. Θα μας κάνετε την έκπληξη; (εδώ η προέλευση της φράσης)

Σκατά στα μούτρα σας,

Ο Αιρετικός

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Υ.Γ.:

Σας υποσχέθηκα το «Επιτύμβιον» του Αναγνωστάκη. Ιδού:

Επιτύμβιον

Πέθανες- κι έγινες και συ: ο καλός,
O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
Tριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι
αντιπροέδρων,
Eφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που
προσέφερες.

A, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Tί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα
Kοιμού εν ειρήνη, δεν θα ‘ρθώ την ησυχία σου να ταράξω.
(Eγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
Πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο.)
Kοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,
O λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.

Δε θά ‘σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.

Κοτσάνα: Σέχτα «Επαναστατών»: παρακρατικοί προβοκάτορες ή χρήσιμοι ηλίθιοι;

[ http://magissa-kirki.blogspot.com/2010/07/superstar.html ]
[ http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001002005&nodeId=15&articleId=3205 ]

Enhanced by Zemanta

178 comments

  • Χάρη, σε ευχαριστώ (και εκ μέρους του… header -he’s our ONLY boss now! :mrgreen: 🙂 )

   Υ.Γ.
   Δεν ξέρω ΑΝ το πρόσεξες όμως, αυτό ΕΔΩ το ποστ είναι του co-editor Αιρετικού !

   • το πρόσεξα αρχικά, αλλά μετά στα σχόλια παρασύρθηκα από το…έθιμο να αναφέρομαι εδωμέσα κυριως σε σένα!

    ελπίζω ο αιρετικός να με κατάλαβε 😀

 1. «παρακρατικοί προβοκάτορες ή χρήσιμοι ηλίθιοι;»

  Βεβαίως, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Άσε που μια χαρά παίζουν και όλοι οι δυνατοί συσδυασμοί των τεσσάρων επιθέτων (π.χ. ηλίθιοι προβοκάτορες, χρήσιμοι παρακρατικοί κλπ.)

  Υ.Γ. Νομίζω ότι η «Σέχτα» ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δρα στο όνομα οποιουδήποτε άλλου (τάξης, λαού κλπ.) πέραν του εαυτού της.

  • Έκανε όμως μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση: είχε αφήσει μια σφαίρα στον τάφο του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σημειολογικά αν το δούμε, αυτό δείχνει ότι οι «κύριοι» αυτοί δηλώνουν πως η υπόθεση Γρηγορόπουλου γίνεται προσωπική τους υπόθεση και ότι δρουν για λογαριασμό του δολοφονημένου παιδιού, ακόμη και για λογαριασμό των πολιτών που αγανάκτησαν με την κτηνώδη δολοφονία του.

   Με παρόμοιο τρόπο διεκδικούσε και η 17Ν το «δικαίωμα» να καπελώσει την απογοήτευση πολλών πολιτών από το ότι το χουντικό παρακράτος ποτέ δεν ξηλώθηκε (αν είχε ξηλωθεί, κάμποσοι «εκδοτικοί οίκοι» της ακροδεξιάς των οποίων τα πονήματα προωθούνται σήμερα με σκανδαλώδη μεθοδικότητα από «προοδευτικά» άτομα δεν θα υπήρχαν, γιατί οι ιδρυτές και οι συγγραφείς τους θα βρίσκονταν στη φυλακή για τα πεπραγμένα τους). Και βέβαια, η 17Ν σε καμία περίπτωση δεν ακούμπησε το χουντικό παρακράτος – οι συντελεστές του ζουν και βασιλεύουν.

   Ε λοιπόν, και γι’αυτόν το λόγο εγώ δηλώνω ότι ανιχνεύω επιθυμία εκ μέρους των «καλόπαιδων» αυτών να καπηλευθούν τα αισθήματα οργής των πολιτών και γι’αυτό λέω ανοιχτά ότι δεν τους επιτρέπω να ενεργούν εξ ονόματός μου. Άσε που, επειδή ζούμε σε πολύ πονηρούς καιρούς, δεν θέλω να επιτρέψω και σε κανένα από τα σιχαμερά σκουλίκια που βγαίνουν και προπαγανδίζουν κάθε μέρα να προβεί σε ταύτισή μου με αυτές τις οργανώσεις, ακόμη και με την πλέον διασταλτική ερμηνεία.

   • Μάλλον κοινοί μαφιόζοι είναι που στήνουν επιχείρηση με συμβόλαια θανάτου και εξασφαλίζουν άλλοθι για μελλοντικούς πελάτες. Όποιος απευθυνθεί στους κυρίους αυτούς για να «τακτοποιήσει» μια υπόθεσή του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού η Σέχτα υποτίθεται ότι θα κάνει τη δουλειά για πολιτικούς λόγους. Χρήσιμοι λοιπόν αλλά όχι ηλίθιοι, ο χαρακτηρισμός ταιριάζει μόνο στους υποστηρικτές τους που θέλουν να κάνουν «επανάσταση» με ξένα κόλλυβα.

 2. Διάβασα με προσοχή το άρθρο και αποκόμισα ότι ο κ. Γκιόλιας ήταν ενας μάλλον κακός δημοσιογράφος. Αφήνοντας κατα μέρος ότι η πληροφόρηση που έχω είναι αποκλειστικά απο το Ιντερνετ, όπως και το ότι πολλές άλλες σελίδες υποστηρίζουν το αντίθετο (ίσως ακριβώς επειδή τον ηρωποιούν όπως λέει ο αιρετικός) θα επικεντρώσω στην άποψη του απλού ακροατή: Δεν σκοτώνεις κάποιον για πλάκα. Υπάρχουν διαφορές σε χοντρά συμφέροντα, των οποίων την μια πλευρά εκπροσωπούσε προφανώς ο κ. Γκιόλιας.

  Αυτό που με ενδιαφέρει λοιπόν εμένα, σαν πολίτη, είναι ο κ. Γκιόλιας, στην τελική, στρεφόταν με οσα έγραφε υπέρ ή κατά των συμφερόντων μου; Του μισθού μου, της σύνταξής μου, των λίγων μικρών δικαιωμάτων, κατακτημένων μέσα σε έναν αιώνα, που σε λίγους μόνο μήνες διακυβέρνησης του Αλη ΠΑΠΑ και των 160 τουλάχιστον (αν δεν υπολογίσει κανείς και την αντιπολίτευση) ψευτών του καταργήθηκαν.

  Ομολογουμένως δεν είδα κάπου στα λίγα που διάβασα, γιατί το Τρωκτικό δεν είναι της αισθητικής μου και ποτέ δεν θα το υπολόγιζα σαν μπλόγκ, κάτι που να στρέφεται ΕΝΑΝΤΙΟΝ του απλού φτωχού κόσμου. Τουτέστιν, με την απλή λογική και μονο, χωρίς να είμαι ουτε ειδήμων στα δημοσιογραφικά πράγματα ουτε να ξέρω με το νι και με το σιγμα τι έχει γράψει ο καθένας, βλεπω ότι κάτι δεν πάει καλά με την «επαναστατικότητα» αυτής της Σεχτας.

  Προσωπικά λοιπόν, αυτό που με σοκάρει πάρα πολύ, είναι ότι δεν φτάνει που έχουμε μια αφανή δικτατορία, δεν φτάνει που εδώ και κάποιο καιρό ο πρωθυπουργός μας την ονομάζει «επανάσταση» κοροιδεύοντας μας για όλα τα , επαναστατικά όντως, για τα οποία τον ψηφίσαμε, (που ήταν όλα απάτη), τώρα έχουμε και το πρωτοφανές ! Στην Ελλάδα μόνο, οι μπράβοι, οι άνθρωποι της τελευταίας υποστάθμης του υποκόσμου, τα κατακάθια της κοινωνίας που κάνουν απλά δολοφονίες για τα λεφτά, να τους δίνεται και όνομα, λές και είναι φίρμες, να επονομάζονται «επαναστάτες»! Σε λίγο θα βγάλουν και διαφήμιση, θα γίνουνε Α.Ε. «Σεχτα επαναστατών. Επαναστατούμε κατα οποιουδήποτε αρκεί να πληρώνετε καλά»

  Περιμένουν λέει την προκήρυξη. Στο μεταξύ το δούλεμα πέφτει χοντρό και ανελέητο. Ληστεία απο τη μια κοροιδία απο την άλλη. Μα γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι; Το πιο φοβερό όμως είναι ο σφυγμός που παίρνω απο τον κόσμο. Κόσμο που ΔΕΝ διαβάζει Ιντερνετ, ΔΕΝ διαβάζει εφημερίδες, ΔΕΝ βλέπει τηλεόραση. Και όλα αυτά δεν τα κάνει για ένα και μόνο λόγο όπως μου λένε:

  Αυτοί νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι βρε Ξενοφών. Επειδη είμαστε φτωχοί, επειδή κάθε μέρα το μόνο που μας απασχολεί είναι πώς θα βγάλουμε το μεροκάματο έτσι όπως μας ληστεύουνε. Αν ανοίξω την τηλεόραση αν διαβάσω οτιδήποτε θα με πιάσει κατάθλιψη, περισσότερη κι απότι έχω, με τόση κλοπή ποιυ μας ρίχνουνε. Νομίζουν ότι μας δουλεύουνε, μ’αυτό το βιολί της μεταρρύθμισης, της επανάστασης. Ομως τι να κάνουμε; Να τους σκοτώσουμε; Αλλιώς δεν θα φύγουν αυτοί, κλέφτες είναι, κολλήσαν πανω μας σαν τα τσιμπούρια. Δεν διαβάζουμε λοιπόν, δεν ανοίγουμε την τηλεόραση, παρα αγωνιζόμαστε, όσο μπορούμε, με τα εμπόδια που μας βάζουνε κάθε μέρα. Ομως να δείς που αυτοί δεν το καταλαβαίνουν ακριβώς επειδή δεν μιλάμε. Και θα πάνε τα πράγματα στα άκρα, θα το τραβήξουν κι άλλο το βιολί, και τελικά θα καεί όλη η όμορφη πατρίδα μας. Ετσι είναι τα πράγματα Ξενοφών, οι επαναστάσεις δεν γίνονται με σχέδιο. Γίνονται απο απελπισία και αγανάκτηση…

  Αυτούς δεν τους επιρρεάζουν τα μπλόγκς…. Αυτοί δεν διαβάζουν μπλόγκς…. Κι αυτοί δεν είναι η όποια Σεχτα, να μπορείς να τους πληρώσεις ή να μην τους πληρώσεις για να τα κάνουν λίμπα. Φορτώνουν απο την αδικία, που κάθε μέρα ο λατρευτός μας πρωθυπουργός τους προσφέρει απλόχερα και περισσότερη. Και φυσικά δεν θα μας σώσει η Σεχτα των επαναστατών απο αυτήν….

  • Ξενοφών συμφωνώ με την ανάλυσή σου…

   Επίσης διαβάστε αυτό
   http://axinosp.blogspot.com/2010/07/blog-post_2780.html

   Και δείτε το βίντεο που παραθέτει, που εμπλέκει τον… Βαρδινογιάννη σε… διαταγές εκτελέσεων(!!!) Η πληροφορία βγήκε σε εκπομπή του Mega (άσχετα με τον κατασκευαστή του βίντεο, που… δεν συμπαθώ) δηλαδή «ξέφυγε» από τον… οργίλο Πάνο Καμμένο:

 3. Από χθες έψαχνα κάτι… που είχα δει φευγαλέα. Δεν κυκλοφόρησε σε πολλά blog, αλλά (αν έχει δίκιο) ρίχνει κάποιο φως στην υπόθεση:

  http://crimesonair.blogspot.com/2010/07/blog-post_9866.html

  Χύμα όπλα στην Κατεχάκη (Γράφει ο βασίλης χήτος)

  Ένα απίστευτο περιστατικό θα αποκάλυπτε ο Σωκράτης Γκιόλιας το οποίο είχε προαναγγείλει στο Troktiko αλλά δεν πρόλαβε να το δημοσιοποιήσει επειδή χθες τα ξημερώματα σε παγίδα θανάτου δολοφονήθηκε απο τους τρομοκράτες της ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Το Crimes on air είναι σε θέση να γνωρίζει πως όταν ο Σωκράτης έγραφε για «διαπλοκή επιχειρηματία με Σώματα Ασφαλείας» αυτή την αποκάλυψη εννοούσε. Πριν απο λίγες ημέρες γνωστός έμπορος όπλων επιχείρησε να μπεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να κάνει «δειγματισμό» όπλων. Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ … βαρέθηκαν να μεταβούν μέχρι το κατάστημα του εμπόρου όπλων και του παρείγγειλαν -αν είναι δυνατόν- να φέρει όπλα για να διαλέξουν μέσα στην έδρα τους στην Κατεχάκη. Στο Αρχηγείο σήμανε συναγερμός όταν διαπιστώθηκαν χύμα τα όπλα στο αυτοκίνητο του ιδιώτη επιχειρηματία. Το θέμα έφθασε πολύ ψηλά γιατί στον έμπορο όπλων δεν είχε χορηγηθεί προκαταβολικά η προβλεπόμενη άδεια για τη μεταφορά των όπλων. Πόσο μάλιστα όταν τα όπλα αυτά βρέθηκαν μέσα στο αρμόδιο υπουργείο όπου είχε βρει πρόσφατα φρικτό θάνατο ο Υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Γιώργος Βασιλάκης. Ο έμπορος όπλων μάλιστα με έδρα το Κορωπί παραπέμφηκε στο αυτόφωρο για παράβαση του νόμου 2168/93 [άρθρο 11 παρ. 2]. Ο Σωκράτης στην προαναγγελία του έκανε λόγο και για φωτογραφικό ντοκουμέντο που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει. Αυτό φυσικά και δεν θα μπορούσε να σχετίζεται με τη δολοφονία του και τους δράστες που όπως κατείγγειλε ο δικηγόρος του Σωκράτη είχαν τη «Βιτρίνα» του τρομοκράτη [σημείωση: ΓΙΑΤΙ όχι? Δεν κατάλαβα! -Omadeon].

  Επίσης…
  Το τρωκτικό τελευταία είχε αρχίσει να βγάζει δημόσια λίστες ονομάτων, όπως
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8744.html
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_5287.html
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_455.html
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9541.html

 4. Το Τρωκτικό (το Τ με Π) παρουσίαζε – για όσους τώρα μαθαίνουν (περιέργως) τι ακριβώς ήταν – τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Μια ακατάσχετη διάρροια κουτσομπολίστικων «άρθρων» του στυλ «ποιος χουφτώνει την Χ» ή «ποιος είναι δίπλα στην Ψ».

  2. Σωρεία συκοφαντικών άρθρων για διάφορα άτομα που επέλεγε ο Γκιόλιας και η ομάδα του να στοχοποιήσει – και μάλιστα ακόμα και με δημοσιοποίηση απόρρητων τηλεφωνικών αριθμών (κάτι τέτοιο όλοι ξέρουμε τι συνιστά).

  3. Άκριτη αναδημοσίευση κάθε μπούρδας που έστελνε ο κάθε πικραμένος, χωρίς κανείς να διασταυρώσει αν ισχύει ή όχι.

  4. Αναπαραγωγή urban legends, ψευδών ειδήσεων και ρατσιστικών «άρθρων» με προφανείς σκοπούς.

  5. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Τρωκτικό (το Τ με Π) βρίσκεται σε φορολογικό παράδεισο της Δυτικής Αφρικής (δηλαδή πρόκειται για offshore εταιρεία). Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Τρωκτικό (το Τ με Π) ξιφουλκούσε κατά των offshore κατά καιρούς…

  Δεν είναι λοιπόν απλά κακή δημοσιογραφία. Δεν είναι ΚΑΝ δημοσιογραφία. Πρόκειται για μια πιο «ανάλαφρη» και «πικάντικη» εκδοχή των πρακτικών που οδήγησαν τον (ΚΥΠατζή, μην ξεχνιόμαστε) Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον εκδότη της χουντοπατσαβούρας «Ελεύθερη Ώρα» στην ψειρού. Απλά ο Γκιόλιας τα έβαζε με πολύ πιο αδύναμα άτομα, γιατί έτσι κι έμπλεκε με μεγαλοεπιχειρηματίες και παπάδες (όπως έμπλεξε ο Μιχαλόπουλος), θα τον τυλίγανε σε μια κόλλα χαρτί.

  Τέλος πάντων, λέγεται ότι ο Γκιόλιας πήγε και τα’βαλε με κάποιον έμπορο όπλων κι αυτό ήταν που του έστειλε τη «Σέχτα» στην πόρτα του.

 5. αιρετικέ : «την απογοήτευση πολλών πολιτών από το ότι το χουντικό παρακράτος ποτέ δεν ξηλώθηκε» : ακριβώς, τίποτα δεν ξηλώθηκε με την περίφημη «μετα»πολίτευση, «μεταπολίτευση ανάπηρη» ήτανε που θα’λεγε και ο μιχάλης κατσαρός (και ουσιαστικά το είπε…)

  από σφετερισμούς έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια αλοίμονό μας

  ας σού πω ότι συμφωνώ με την ανάλυσή σου και τώρα 🙂

 6. Συμφωνω 100% με αυτα που γραφεις.Κ μπραβο για την ευψυχια σου.Εγραψα κ εγω κατι αναλογο(αλλα στο πιο υπαινικτικο,μαλλον γιατι δεν ειμαι κ τοσο γενναιος)
  αλλα δε θελω να παραθεσω το λινκ,
  γιατι δε θελω να νομιζετε οτι γραφω εδω για να κανω διαφημιση.
  Εσυ τα γραφεις ξεκαθαρα.Σωστος.

   • http://celinathens.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html

    παντως πρεπει να παραδεχτω οτι εγω τα λεω πολυ πιο στρογγυλεμενα.Νομιζω οτι η προσεγγιση σου ειναι η πιο ορθη αλλα κ αποτελεσματικη για τον σκοπο που εχουμε εδω,
    γιατι η απεριφραστη/ωμη καταδικη απεναντι στους συγκεκριμενους δεν ειναι μονο σωστη αλλα κ επιβεβλημενη

    • Καλημέρα celin, χαίρομαι που έφερες το σύνδεσμο…

     Ακόμη περισσότερο χαίρομαι που αναγνωρίζεις την αξία της προσέγγισης του Αιρετικού. Πάντως και η δική σου προσέγγιση δεν είναι… ιδιαίτερα στρογγυλεμένη, μια χαρά τα λες χωρίς καθωσπρεπισμούς! 🙂

     • Θα σας έβαζα λινκ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κούλογλου. Όποιος ψάχνει πίσω από τις γραμμές, ο Κούλογλου λέει αυτά που υποψιαζόμαστε όλοι.

     • Αυτό στο οποίο παρέπεμψα εννοείς JAGO; Κι εμένα μου φάνηκε αξιοσημείωτο και εύστοχο.

     • Αιρετικέ, το ζουμί είναι στο τέλος:

      «δέχτηκα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο μου ζητήθηκε να καταβάλω 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που από εδώ και στο εξής θα συμπεριελάμβαναν και τα παιδιά μου.»

      Και δεν κουνήθηκε κανείς!

     • Προσωπικά αποδίδω το ότι δεν κουνήθηκε φύλλο παρά την αναφορά αυτή του Κούλογλου στο ότι αυτό ακριβώς είναι το «ήθος» του «δημοσιογραφικού» κόσμου – ή αυτό τουλάχιστον έχει επικρατήσει:

      λασπώνω, βρίζω, συκοφαντώ, απαιτώ ΛΥΤΡΑ – καθώς για λύτρα πλέον πρέπει να μιλάμε – από το θύμα μου, αν τα καταβάλει ΙΣΩΣ να σταματήσω τις συκοφαντίες και μετά προχωράω στο επόμενο θύμα.

      Τέτοιο ήταν και το Πρωκτικό, τέτοιο είναι και το Μαλακελιό, τέτοιο και το Press-GR.

      Αυτές οι πρακτικές, αυτά τα «ήθη» όμως – κι αυτό δεν το είπε ΚΑΝΕΝΑΣ από τις δημοσιογραφάρες που σκούζουν για την τρομοκρατία και τα «άτιμα τα μπλο(γ)κς» (sic) – δεν ξεκίνησαν από τα μπλογκ, αλλά μεταφέρθηκαν στη μπλογκόσφαιρα από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έτσι ενεργούσαν και στα «κλασικά» ΜΜΕ!

      Για παράδειγμα, το Πρωκτικό του αυτοκινητιστικού Ρύπου (η Motor Press Hellas, με το καταργηθέν πλέον Auto Motor und Sport, με το Auto Τρίτη και το «ειδησεογραφικό» portal kalimera.gr – η εκδοτική εταιρεία αυτή έχει ήδη πλούσιο ιστορικό συκοφαντικών δυσφημήσεων, κυρίως κατά της Fiat) είναι… «παραδοσιακός» δημοσιογραφικός οργανισμός, με περιοδικά κλπ! Ο Καψαμπέλης, του Press-GR, κι αυτός δημοσιογράφος (λέμε τώρα) είναι. Ο Γκιόλιας, με το Πρωκτικό, κι αυτός δημοσιογράφος (λέμε τώρα) ήταν.

      Όλα αυτά βεβαίως μας οδηγούν στο να συμπεράνουμε ότι οι δημοσιογράφοι (και δη κάτι λαμπρά αστέρια όπως ο μπουκαλορίχτης) ξιφουλκούν κατά των μπλογκ κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν την όποια κουτάλα κατέχουν τώρα μαζί με τα ζουμιά.

     • Tα καλα πρεπει να αναγνωριζονται!!Οπως κ το αρθρο του Κουλογλου παρακατω που παραθετει ο Αιρετικος ειναι right to the point.

      Κ στην τηλεοραση μολις τωρα να λεει καποιος γελοιος οτι ο Γκιολιας «ηταν θεοσεβουμενος κ ειχε σχεσεις με την Εκκλησια»,αρα ηταν κ καλο παιδι.
      Απο αυτο παρατηρεις κατα πρωτο λογο τη χαωδη διαφορα στη ποιοτητα του λογου στο Διαδικτυο -τηλεοραση.
      Κ δευτερο συμπερασμα,
      οτι δεν υπαρχει καμια υποπτη κ (ημι)παρανομη δραστηριοτητα στην Ελλαδα που να μην ειναι ανακατεμενη κ η Εκκλησια!

     • Κόρη παπά ήταν η γυναίκα του, οπότε έσπευσαν οι κηφήνες να τον κάνουν οσιομάρτυρα.

     • To διαβασα.
      Οι σχεσεις μου με τη Πιστη,σε μια ευρεια εννοια εχουν περασει κ περνανε απο διακυμανσεις.
      Αλλα η επισημη Ελληνικη Εκκλησια(κ οχι μονο Ελληνικη)ειναι διαχρονικα τα τελευταια 1500 χρονια κ βαλε για κλωτσιες,κατι αναλογο με τη μαφια του Βατικανου.Ειλικρινα δε ξερω ποιος θεσμος ειναι περισσοτερο διαβρωμενος εδω,η Εκκλησια,η Πολιτικη η η Δικαιοσυνη.Αν στοιχηματιζα βεβαια,στην Πολιτικη θα εβαζα τα λεφτα μου,αλλα κ οι υπολοιποι «θεσμοι» δε πανε πολυ πισω.

 7. Ωραίος!

  Έτσι πέστα. Τσαμπουκαλεμένα και έξω από τα δόντια. Προσωπικά πιστεύω ότι η «μπου-σέχτα» επαναστατών μάλλον κάποιο κατασκεύασμα είναι (λίγο πρακτοριλίκι έχουμε στις μέρες μας;), παρά τίποτα πορωμένα μαλακισμένα. Το θέμα και πρόβλημα ταυτόχρονα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμ είναι το ίδιο και εις βάρος μας όπως πολύ σωστά αναλύεις…

  • Παύλο Κ.
   Καλώς ήλθες, τα επόμενα σχόλιά σου δεν θάχουν καθυστέρηση.

   Συμφωνώ φυσικά και επαυξάνω. Ενα άλλο πρόβλημα που προέκυψε, σε βάρος μας, ειναι και κάτι που διάβασα τυχαία σε μια φυλλάδα που αγόρασα σήμερα (για να νάχω ανάγνωσμα σε.,.. παραλία). Η εφημερίδα «Νίκη» (που δεν ξέρω αλλά την αγόρασα ελλείψει άλλων σε περίπτερο)… έχει «αποκλειστικό ρεπορτάζ» συνεντεύξεων με διάφορους πολιτικούς (π.χ. Πάγκαλος) για το «πρόβλημα της ανωνυμίας στα μπλογκ». Σχεδόν όλοι τους υποστηρίζουν τη γνωστή μπούρδα ότι τα μπλογκ πρέπει νάναι επώνυμα. Ναι, καλά…. Και μετά να βρεθούν κι άλλοι με σφαίρες στο κεφάλι, αφού ο καθένας θα μπορεί να τους βρει (αυτή τη φορά αθώοι). Θα επανέλθω στο θέμα όταν επιστρέψω.

   @Αιρετικέ θα προσπαθήσω να σκανάρω την παλιοφυλλάδα και να στη στείλω. (αν δεν έχει πρόβλημα το σκάννερ μου, που έχω καιρό να το ανοίξω)

   • Η «Νίκη» είναι κλασική κωλοφυλλάδα του ΜΠΑΤΣΟΚικού χώρου, η οποία πάντα κυμαινόταν περίπου στο ίδιο στυλ με την «Αυριανή». Χρησιμεύει μόνον ως υποκατάστατο κωλόχαρτου.

 8. Κι εν τω μεταξύ, τα δημοσιογράφα εξακολουθούν να σκούζουν ότι για όλα… φταίνε τα μπλογκ. Η πραγματικότητα είναι ότι, παρά τη μπόλικη σαπίλα που έχουμε στη μπλογκόσφαιρα, αυτά τα φαινόμενα που κλιμακώθηκαν κι οδήγησαν στη δολοφονία του Γκιόλια (του… «Τσε της δημοσιογραφίας») αποτελούν μεταφορά της «τέχνης» των δημοσιογράφων στη μπλογκόσφαιρα.

  Έγραψα σχετικά εδώ:

  http://les-malakies.blogspot.com/2010/07/blog-post_6616.html

  • Αιρετικέ έριξα μια σούπερ-γρήγορη πρώτη ανάγνωση στο νέο ποστ σου στο «Λες Μαλακίες». Θα επανέλθω στο θέμα όταν το διαβάσω πιο προσεκτικά.

   Κάτι άλλο τώρα… (υποθετικά μιλώντας)
   Αν οι μπλόγκερ απαιτηθεί να γίνουν επώνυμοι, οι σχολιαστές ΤΙ θα γίνουν?
   Ανώνυμοι… συκοφάντες επώνυμων (bloggers)?
   Εδώ… ιδρώσαμε από ΕΝΑ μαλάκα που βρήκε τα ονόματά μας (ξέρεις εσύ)…
   Αύριο θάμαστε με… ταμπέλα στο στήθος που να λέει «με λένε τάδε, βαράτε με» (here I am, shoot me)? :mrgreen:

   • Όταν το θέμα λέει: επώνυμος ή ανώνυμος τότε όποιος παίρνει θέση το κάνει επί όλου του θέματος όχι ξέχωρα.
    Είμαι υπέρ της επωνυμίας όλων άλλωστε θεωρώ ότι μόνο οι φοβισμένοι και οι φοβίζοντες έχουν λόγο να φοβούνται, άρα να κρύβονται πίσω απ΄την ανωνυμία.Στον σχολιασμό τα περισσότερα μπλόγκς ζητούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.Αυτόματα ο σχολιαστής είναι επώνυμος.Έτσι η όποια συκοφαντία με δεδομένο το στίγμα (από ηλεκτρονικά είμαι σκράπας) ο συκοφάντης μπορεί να βρεθεί.
    Όπότε είναι ταχαμτζίδικο ,θαρρώ, να μιλάμε για την ανωνυμία.Έτσι για κατανάλωση άνευ ουσίας.

    • Sorry, δεν θεωρώ ΚΑΘΟΛΟΥ σοβαρή και ρεαλιστική αυτή την άποψη. Το «όλοι επώνυμοι» σημαίνει ΑΠΕΙΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΦΙΜΩΣΗ ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία ενός πληθυσμού που βρίσκεται στο ΕΛΕΟΣ εργοδοτών ή άλλων οι οποίοι ΗΔΗ ξεκίνησαν τη διαδικασία του φακελλώματος απόψεων.
     Δείτε κι εδώ
     https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/

     Ξέρω προσωπικά αρκετά άτομα και ΠΟΛΥ θαρραλέα μάλιστα, τα οποία όμως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδύνατον να γράψουν σε μπλογκ με το πραγματικό τους όνομα.

     Το αμερικάνικο σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα έκφρασης απόψεων με ανωνυμία (κι είναι ένα από τα λίγα καλά που έχει) διότι οι επιπτώσεις στους εκφραστές απόψεων ειναι ΓΝΩΣΤΕΣ.

     • Μελετώ και απαντώ με περισσότερα , ίσως, επιχειρήματα.Θεωρώ ότι οι απόψεις του άρθρου σου μπορεί να ανατρέψουν την γνώμη μου ή να την ενδυναμώσουν.

     • Είναι πολύ ευχάριστο και… σπάνιο στο διαδίκτυο, το να είναι κανείς ανοιχτός στην άλλη άποψη, ή και να δηλώνει μάλιστα ότι μπορεί να πεισθεί από την αντίθετη άποψη.

      Από… αυτή την άποψη αυτό σε τιμά και… σε ευχαριστώ! 🙂

    • Στον σχολιασμό τα περισσότερα μπλόγκς ζητούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.Αυτόματα ο σχολιαστής είναι επώνυμος.

     Τέτοιες ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ανακρίβειες παρακαλώ να ΜΗ γράφονται. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ, φυσικά.
     Μια ηλεκτρονική διεύθυνση δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με αποκάλυψη ονόματος. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα μέηλ.

     • Παρανοήσεις επί ηλεκτρονικών θεμάτων υπάρχουν πολλές έτσι μπορεί να γράφω ανακρίβειες αλλά αυτά κυκλοφορούν έτσι , ότι δηλαδή το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι γεγονός . Ευχαριστώ που με διαβεβαιώνεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για να το μεταφέρω σε κάποιους που φοβούνται να γράψουν.

     • Κάποια παρεξήγηση υπάρχει εδώ…

      Το ηλεκτρονικό φακέλλωμα είναι γεγονός αλλά είναι άλλο θέμα, εντελώς διαφορετικό από την ανακρίβεια (που κυκλοφορεί εκτός διαδικτύου) ότι η συμπλήρωση στοιχείων όπως π.χ. ένα μέηλ συνιστά (απαραίτητα) αποκάλυψη ταυτότητας.

      ΟΛΕΣ οι εταιρείες internet providers φυλάσσουν τώρα υποχρεωτικά ορισμένα στοιχεία για ένα διάστημα κάποιων μηνών, ώστε αν τα χρειαστεί το κράτος να τα ψάξει. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως αυτό έχει «καλό σκοπό» βέβαια (την «πάταξη του εγκλήματος» κλπ)… (κι είναι τεράστιο θέμα)…. αλλά δεν έχει καμμία σχέση αυτό με την ανωνυμία ή επωνυμία ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, σχολιαστών ή μπλόγκερ.

     • @astillais
      Υ.Γ. Εγώ δεν είπα ποτέ φυσικά ότι «δεν υπάρχει φακέλλωμα», πρόκειται για λανθασμένο συμπέρασμά σου, λόγω ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ. Σόρυ που αναγκάζομαι να σε διορθώσω…
      …κι αν έχεις σχετικά λίγη πείρα από διαδίκτυο θλίβομαι πραγματικά όταν το κάνω. ΔΕΝ μου αρέσει ο ρόλος του… διορθωτή (όταν μάλιστα έχουμε κοινό αγώνα ή κάποιες κοινές απόψεις)

     • Το λάθος που υπερασπιζόμαστε είμαστε καταδικασμένοι να το επαναλάβουμε.Κατάλαβες θαρρώ με τούτο ότι σε ευχαριστώ που με δι-ορθώνεις. Θλιψη προκύπτει από δύο συν-θλίβουσες δυνάμεις και μάλιστα συν-κλίνουσες.Η χρήσιμη συμβουλή σου στην έξοδο απ΄την άγνοιά μου(την όποία δηλώνω έπειδή υπάρχει και όχι ταχαμτζίδικα) γιατί πρέπει να σε θλίβει.Σχολιάζω για την επικοινωνία και την γνώση ,προφανέστατα όχι για επίδειξη.

     • Όσοι μας διο-ορθώνουν είναι ,εν δυνάμει .φίλοι.¨οσοι μας αφήνουν στην πλάνη είναι σίγουρα εχθροί. Η κατ΄εμέ ετυμολογία της λέξης εχθρός,ας περιμένει.Επί του θέματος της επωνυμίας και αφού μελέτησα αυτό που πρότεινες έχω να επισημάνω τα εξής:
      1.Οι εκβιαστές υπάρχουν παντού άλλά δεν περνά πάντα ο εκβιασμός τους σύμφωνα με την παροιμία ‘καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται’
      2.Σίγουρα ‘ο παθός είναι μαθός’ και δεν είμαι παθούσα οπότε οφείλω να συνεκτιμήσω την δική σας επώδυνη εμπειρία.Τέτοια αποβράσματα υπάρχουν στην ζωή με το ανάλογο φέρσιμο.Αυτοί δρούν υπόγεια και καταστροφικά για τους σκοπούς για τους οποίους πληρώνονται-αμείβονται,αν όχι είναι χρήσιμοι ηλήθιοι, σε κάθε περίπτωση υπηρετούν εκόντες άκοντες στην εξάπλωση του φόβου και μέσω αυτού στην επικράτηση του ανώμαλου του αντιανθρώπινου και όλων των αρνητικών που δεν μας αφήνουν να πάμε μπροστά ως ανθρώπινο γένος.
      Η πρόταση μου για επωνυμία εδράζεται ακριβώς εκεί.
      Θέλω να στέκω όρθιος και ο φόβος με λυγίζει.Δεν τον καλλιεργώ.Είναι εχθρός μου και τον παλεύω.Ναι δεν έχω μπλόγκ για να ξέρω τις δυσκολίες.Σχολιάζω παντού με το ίδιο ψευδώνυμο για να με αναγνωρίζουν,
      Αν κάτι κάνω λάθος ή δεν έχω συνεκτιμήσει κάποιον παράγοντα παρακαλώ ,όποιος έχει την διάθεση ,ας το πράξει.(το εννοώ)

  • Προφανώς φταίνε τα μπλόγκ με την έννοια : «δεν φταίμε εμείς που κλέβουμε, φταίνε αυτοί που το λένε». Διότι, ως γνωστόν, απάτη και κλοπή δεν υπάρχουν, μέχρι να πιασουνε τους κλέφτες στα πράσα. Εξ ου και βλέπετε δεξια αριστερά παντού δημοσιεύματα «αγανάκτησης» και «εκπληξης» , για το πώς συμβαίνουν τέτοια πράγματα «στην ευρωπαική δημοκρατία μας».
   Αν η χούντα των συνταρματαρχών, με τα ΕΑΤ ΕΣΑ, με τη Μακρόνησο, με τα βασανιστήρια και όλα όσα περιγράφέι η Λιλή Ζωγράφου στο «επαγγελμα Πόρνη» είχε στη διάθεση της τόσα μέσα παρακολούθησης όσα διαθέτουν τα «σωματα ασφαλείας» σήμερα, τι νομίζετε; Θα επιτρέπονταν τα μπλόγκς; Να ανεβάζει ο κάθε ένας ενα μπλόγκ και να γράφει κι έναν εξάψαλμο στην «επανάσταση»;
   Με την ίδια λογική όμως που καμία χούντα δεν κατάργησε ποτέ ολως διόλου τις εφημερίδες, ετσι δεν βγήκε και ο κ. Παπανδρέου να πεί «απαγορεύονται τα μπλόγκ και η άποψη του καθένα». Γιατί όλες οι Χούντες έχουν δυο κοινά γνωρίσματα. Το ένα ότι γράφουν παντελώς όλους τους πολίτες σταρχίδια τους, το γνωστό «αποφασίζομεν και διατάσσσομεν» και το άλλο την…… επαναστατικότητα, βεβαίως, βεβαίως, ότι αυτοί είναι οι σωτήρες, πόυ θα καθαρίσουν τον τόπο απο τους κακούς και διεφθαρμένους.

   Ενας εκ των οποίων προφανώς ήταν και ο κ. Γκιόλιας ! Μάλλον για την ακρίβεια ο μόνος, αφού παρά τις δεκάδες ανακοινωσεις, παραβάσεων, παραβιάσεων, ρεμούλας και κλοπών σε διάφορα επίπεδα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει συλληφθεί ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ πόσο μάλλον να εκτελεσθεί κιόλας.

   Και στο μεταξύ πληρώωωωωωωνει ο κόσμος …..

   Μια ένσταση μονάχα που πραγματικα με συγκλονίζει αυτές τις μέρες. Συνταγματάρχες άσχετοι απο πολιτική ήταν οι Παπαδόπουλος Πατακός κλπ. Όμως Χρέος τότε δεν είχαμε ουτε Έλλειμα. Ούτε πληθωρισμό είχαμε. Ούτε αυτοί που ήρθαν απο το Παρίσι παρέλαβαν καμένη γή, οικονομικά, όπως έκτοτε παρελάμβανε ΚΑΘΕ κυβέρνηση, απο την προηγούμενη.

   Αν η δικτατορία, η κανονική εκείνη, ήταν σαν τις κυβερνήσεις έκτοτε, νομίζει κανείς ότι θα μας δεχόταν ποτέ καμία ΕΟΚ; Αυτό είναι το σοκ που με συγκλονίζει. Γιατί το 1981 σαν νέος, αλλαλάζοντας μαζί με άλλους, που σήμερα φαινόμαστε όλοι μαζί ηλίθιοι και αφελείς νέους, κουβαλάγαμε στην λεωφόρο Κηφισίας απο το Καστρί, το φέρετρο της Δεξιάς.

   Και η Δεξιά τελικά ήταν μια επικοινωνιακή επινόηση. Για να ψηφίζουμε χωρίς το όπλο στο κεφάλι μέν, όπως επι δικτατορίας, αυτό όμως που ήθελαν αυτοί δε, σε κάθε περίπτωση. Βεβαια εγώ προσωπικά έχω πάψει να ψηφίζω τα τελευταία 15 χρόνια, όμως πάρα πολλοί ψηφίζουν ακόμη. Και ας μήν οργιζόμαστε που ψήφισαν τον Παπανδρέου πέρισυ. Οποιος και να έβγαινε το ίδιο θα μας πρόδιδε. Οι «δημοκράτες» που ήρθαν απο το Παρίσι και την Αμερική όπου είχαν φύγει διωγμενοι, να μας σώσουν, ήρθαν όλοι με το ίδιο σκεπτικό στο μυαλό τους. Το πλιάτσικο με πρόσχημα τη Δημοκρατία.

   Κι αρχίζω να αναρωτιέμαι πόσο λάθος τα έβλεπα όλα και μήπως όση δημοκρατία είχαμε ποτέ, την είχαμε τελικά τότε που είχαμε δικτατορία.

   • Ξενοφών, με βάση οικονομικά δεδομένα και μόνο λύνουμε οικονομικά προβλήματα, όπως κακοδιαχείριση,αποταμίευση,ισολογισμοί,κλπ.
    Η δημοκρατία όπως την έχει η πλειοψηφία στο μυαλό της, μπορεί να συμπυκνωθεί σε κάτι πολύ απλό(λέμε τώρα)
    Ζω για να ευχαριστιέμαι (εννοείται ότι το ίδιο δικαίωμα έχουν όλοι όλοι)Πιθανώς αυτό κάποιοι το αναγνώσουν ως Ζούγκλα και είναι έτσι στην Ζούγκλα την πραγματική είναι όλοι ευχαριστημένοι.Όταν το λιοντάρι σκοτώνει το κάνει για να φάει και τέλος.Χορταίνει και κοιμάται.Δεν σκοτώνει για να σκοτώσει.
    Πωπω ρομαντίλα σκέφτεται ίσως ο ρεαλιστής της παρέας.
    Δεν επιμένω περισσότερο

    • @astillais,
     Σκεπτόμενη απολύτως λογικά σε αυτό το σχόλιο, έφτασες πολύ κοντά σε κάποια… άααλλα συμπεράσματα. Π.χ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η πεμπτουσία της σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας του καπιταλισμού, λέει ο Ζίζεκ, είναι το κρυμμένο πρόσταγμα «Απόλαυσε» («Enjoy!») – το οποίο εκπέμπεται από το «ΥπερΕγώ».
     Το παράδοξο είναι ότι -κλασσικά- στην ψυχανάλυση του Φρόϋντ, το «ΥπερΕγώ» είναι ο εσωτερικός «γονέας» ή «λογοκριτής» που προστάζει στο Εγώ «συγκρατήσου» ή «μη νοιώθεις ηδονή». Ομως αυτή η προσταγή, έχει προ πολλού μεταλλαχτεί στο σύγχρονο πρόσταγμα «απόλαυσε», που δρα τελείως αντιφατικά και μπερδεύει άσχημα, γιατί… είναι παράδοξο η ίδια η Εξουσία (μέσα μας και έξω μας) να μας διατάζει «απόλαυσε» (σαν…. περίπου στρατιωτικό μας «καθήκον»). ΟΛΑ τα «κακά» έπονται…
     (και η νεοφιλελεύθερη ζούγκλα μεταξύ αυτών)

 9. Τελικά ο Γκιόλιας ήταν προπαγανδιστής ΠΑΣΟΚΟΣ που εκβίαζε νεοδημοκράτες ή οποιονδήποτε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης με λασπολογία μέσω του Τρωκτικού; (Το Τ με Π;) Και αυτοί που εκβιαζε και συκοφαντούσε τον έφαγαν; Καλό θα είναι αυτό.

  Ομως το βλέπω πολύ χλωμό. Γιατί τότε θα είχε και σωματοφύλακες και όλα τα αξεσουάρ με τέτοια δουλειά που θα έκανε, άν την έκανε. Δεν βλεπετε ο πρωθυπουργός μας που λείπει διαρκώς σε κάποιο ταξίδι; Εδώ κοντέψανε να λιντσάρουνε το Κακλαμάνη που είναι ίσως ο πιο μετριοπαθής του ΠΑΣΟΚ, και μήνες πρίν κατακλέψουν όλο το κόσμο …

  • Ξενοφών, ειλικρινά δεν ξέρω ΤΙ ρόλο ακριβώς έπαιζε ο Γκιόλιας, αλλά δεν τον θεώρησα ποτέ ΠΑΣΟΚο, μάλλον το αντίθετο θάλεγα. Οπως έδειξα και πριν, άλλωστε, το τρωκτικό (με όλα τα αηδιαστικά και απαράδεκτα που έκανε) ήταν επίσης αντίθετο με την κυβέρνηση, αν λάβουμε υπ’ όψη τις λίστες ονομάτων που δημοσίευε τελευταία, κλπ.

   Εμένα πάντως με προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν αντιφατικά μηνύματα γύρω από το ρόλο του Γκιόλια, κι ότι συνήθως για να σκοτωθεί κάποιος έτσι, πρέπει να ενοχλεί κάποιους ισχυρούς. ΔΕΝ μασάω -φυσικά- ότι τον σκότωσαν με «επαναστατικά κίνητρα» οι ιμιτασιόν επαναστάτες της σέχτας.

   Υπάρχουν και πλήθος από αντιφατικά ποστ σε άλλα μπλογκ για το θέμα.
   Αξίζει να σκεφτεί κανείς σοβαρά μερικά περίεργα που γράφει η «Ολυμπία»
   http://olympia.gr/2010/07/21/troktiko-blogspot/
   Αν και κάτι δεν μου αρέσει σε όλα αυτά (π.χ. πιστεύει η «Ολυμπία» ότι το σκάνδαλο Βατοπαιδίου ήταν «σκευωρία» και αν ναι, κατά ποιανού? Του… μπούλη?)

   Απερίγραπτου μεγέθους… μαλακίες γράφει για το θέμα ο γνωστός… βαρεμένος «διαφωνών» ΠΑΣΟΚος Παπαϊωάννου:
   http://papaioannou.wordpress.com/2010/07/21/%CE%BF-%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD/
   (διόρθωση: Ασυνήθιστο, από τον Παπαϊωάννου, τον οποίο συμπαθώ και χειροκροτώ πολλές φορές, όταν λέει σωστά πράματα – πολύ πιο συχνά)

   O Μανώλης Ανδριωτάκης πήρε φόρα επαναθέτοντας τις… γνωστές μεγκα-μαλακίες του (περί επωνυμίας στα μπλογκ κλπ) – που μαντεύω ότι σκέφτεται να τον ξεχέσει δεόντως η φίλη μας Πιγκουίνα (ως πιο ειδική στο θέμα -χεχε)
   http://andriotakis.wordpress.com/2010/07/22/proposal/

   ΠΟΛΥ σωστός περί Γκιόλια νομίζω είναι ο Γατουλέας (αλήθεια, τον έχουμε στο blog roll? Πάω να δω…)
   http://gatouleas.wordpress.com/2010/07/21/%CF%86%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%89-%CF%80%CF%89-%CF%84%CE%B9-%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7/

   ΟΚ, αυτή ήταν μια μικρή επισκόπηση του θέματος από το Top 100 της WordPress (όπου Αιρετικέ το ποστ σου ήταν στη θέση 18 πριν λίγες ώρες)

   • Αφου ο κ.Γκιόλιας, όπως συμφωνουν οι περισσότεροι, και το Τρωκτικό, στρέφονταν ΚΑΤΑ της κυβέρνησης, τότε η δολοφονία του, υπο τις ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες που διάγουμε, δεν είναι τρομοκρατία κατα του κράτους πλέον αλλά προσπάθεια τρομοκρατησης και εκφοβισμού των πολιτών. Ωστε να μήν λεει κανείς οτιδήποτε κατα της κυβέρνησης. Σπουδαία μεταπολίτευση κάναμε!

    • Ποια μεταπολίτευση; Οι μισοί χουντικοί πήγαν στη νουδούλα και οι άλλοι μισοί πήγαν στο μπατσόκ. Και το ίδιο ισχύει και για τους χειροκροτητές της χούντας – αυτούς που ανοίγανε τέρμα το ράδιο όταν χοντρομαλάκας ο Γιάννης Λιαπής, ο βασιλικός επίτροπος, μοίραζε αβέρτα τις ποινές σε αντιφρονούντες (κυρίως φοιτητές). Από αυτά τα ρεμάλια, τα μισά αργότερα κυκλοφορούσαν με τις μπατσοκοπατσαβούρες παραμάσχαλα κι είχαν γίνει οι πιο grande πρασινοφρουροί.

 10. η μπλογκοσφαιρα εγινε μπουρδελο απο τοτε που την ανακαλυψαν οι δημοσιογραφοι…

  επομενως η λυση-καθαρση δεν ειναι η «επωνυμοποιηση» των μπλογκ αλλα η απαγορευση στους δημοσιογραφους να εχουν μπλογκ!

  αμ πως! 😆

  • χμ…… οκ! 🙂

   Πλάκα στην πλάκα, δεν θα με χάλαγε… ένας νέος κανόνας δεοντολογίας
   (μεταξύ δημοσιογράφων) που να λέει «Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν είναι ΣΩΣΤΟ να μπλογκάρει ανώνυμα, εκτός αν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο σαν εξαίρεση» (η εξαίρεση είναι όταν π.χ. κινδυνεύει η ζωή του αν μαθευτεί το όνομά του)

   Ενας τέτοιος κανόνας δεν θα χρειαζόταν καν να γίνει νόμος, αλλά π.χ. θα μπορούσε η τήρησή του να θεσπιστεί σαν απαραίτητη για συμμετοχή του δημοσιογράφου στην ΕΣΗΕΑ κλπ. (οπότε να υπάρχουν κυρώσεις αλλά και δημόσια αποδοκιμασία κατά παραβατών)…
   …μόνο που ως γνωστόν το επάγγελμά τους είναι χάλια, ΗΔΗ γεμάτο από λαμόγια, παπαγαλάκια, κι άλλα ζώα.

  • Ακου τι μούρθε τώρα,δημοσιογράφοι εναντίον μπλόγκερς.Σε τέτοιο αγώνα ποιοί οι νικητές;

 11. Την… υπεράσπιση της τιμής του μακαρίτη ανέλαβαν άλλα «δημοσιογραφικά μπλογκ», όπως αυτό:
  http://parodynews.wordpress.com/2010/07/21/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9/

  Δεν περίμενα να καταλάβει ποτέ η ”βολεμένη”και τακτοποιημένη γενικώς στην ζωή της Ρίκα τον λόγο που ηρωοποιήθηκε ο Γκιόλιας, αν και είναι απλός!
  Ουτε περιμένω να αντιληφθεί το γιατί ένα λαικό και κακογραμμένο κατά γενική ομολογία ιστολόγιο σαν το troktiko, βρήκε τεράστια ανταπόκριση στον κόσμο του διαδυκτίου!
  ΓΙΑ ΤΗΝ επιτυχια των μπλόγκς , έχουν γράψει αρκετά ζουμερά πράγματα οι ξένες ιστοσελίδες κι αν κάνει τον κόπο και τις διαβάσει η Ρίκα Βαγιάνη, θα δεί ότι όλα αυτά που κατηγορεί και δεν της αρέσουν,είναι στην ουσιά αυτά που προτιμά να διαβάζει ο πολύς κόσμος!
  Για τους ίδιους λόγους που πολλοί προτιμούν την Ηuffigton Post για την ενημέρωσή τους και όχι τις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες,για τον ίδιο λόγο που αρκετοί βλέπουν star και όχι την υποτιθέμενη σοβαρή ενημέρωση στα υπόλοιπα δελτία, για τους λόγους που πολλοί προτιμούν να ξεφυλλίζουν την Εσπρέσο αντί να διαβάζουν τις πολιτικές εφημερίδες, για τον ίδιο λόγο προτιμούν πολλοί να διαβάζουν το ”Τρωκτικό”!

  Το ότι η πλειοψηφία του κοσμάκη ΕΙΝΑΙ μαλάκες, φυσικά δεν μας το λέει ο έγκριτος υπερασπιστής της… μαλακίας τους.

  • Απο http://parodynews.wordpress.com
   Σου έιπε κανείς ότι ανέλαβα τον ρόλο του αυτόκλητου υπεράσπιστή του νεκρού Γκιόλια, φίλτατε;
   Το post που έγραψα έκανε απλώς μερικές παρατηρήσεις με βάση τα όσα σχολιάζουν μερικοί συντάκτες της ΕΣΗΕΑ, που άδραξαν αμέσως την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν εναντίον του, σχεδόν αμέσως μετα την είδηση της τραγικής δολοφονίας του!
   Δεν μπορέι να μη παρατήρησες ότι όλοι όσοι σχολιάζουν σήμερα,αποκαλύπτουν πως το τρωκτικό ήταν ένα εκβιαστικό μπλόγκ που τα έπαιρνε εκβιάζοντας οικογένειες (βλέπε Κούλογλου) και ό συντάκτης του ήταν ένας »κίτρινος» συνεργάτης της αντιτρομοκρατικής!
   Αυτό που καταφέρνουν μερικοί είναι να αλλάξουν την ατζέντα και την θεματολογία των ημερών και αντί να συζητάμε για την φονική Σέχτα,να συζητάμε για τα μπλόγκς!
   Όλα αυτά που βγάινουν στην δημοσιότητα, αμέσως μετά τον θάνατο του μακαρίτη, εμένα προσωπικά με ξενίζουν και θεωρώ λάθος το τάιμινγκ που επέλεξαν να τα γράψουν!
   Θα έπρεπε να τα έιχαν καταγγείλει ενόσω ήταν στην ζωή ο δημοσιογράφος ή σε κάποιο έυλογο χρονικό διάστημα αργότερα!
   Και υπενθύμισα ότι το χρέος των δημοσιογράφων στην είδηση της τραγικής δολοφονίας του συναδέλφου τους, ήταν να έιναι όλοι στην κηδεία, σε μια ένδειξη παλαικής διαμαρτυρίας για τον νεκρό!

   Όπως όταν δολοφονήθηκε άδικα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος,’όπως όταν εβαλαν μπουρλότο και κατέκαψαν τους τρείς νεκρόυς της ΜΑΡΦΙΝ,ανέμενα μια μαζική διαμαρτυρία γροθιά στο στομάχι της Σέχτας και της τρομοκρατίας!
   Εκείνοι όμως αδιαφόρησαν ή χεστηκαν επάνώ τους και επέλεξαν να μην πάνε ούτε στην κηδεία του!
   Εγώ πήγα και σημειώστε ότι δεν γνώριζα τον δημοσιογράφο!
   Όσο για το troktiko και τα συναφή σκανδαλοθηρικά- ενημερωτικά μπλόγκς στο διαδύκτιο, το σατυρικό μηντιακό και πολιτικό ιστολόγιο parodynews έχει σταθέι με ιδιαίτερα κριτική, αλλά πάντοτε ψύχραιμη διάθεση απέναντί τους.
   Και επειδή δεν γλύφει,δεν πήρε ποτέ επισκεψιμότητα απο αυτά!
   Και το έπραξε αυτό σε καιρούς που ο Γκιόλιας ζούσε, δεν περίμενε να πεθάνει και μάλιστα απο τρομοκρατική επίθεση για να στρέψει τα βέλη του εναντίον του!

   Δείτε:

   http://parodynews.wordpress.com/2008/11/
   http://parodynews.wordpress.com/2008/08/

   Το παρακάτω ποστ γράφτηκε για την Σέχτα ‘εναν χρόνο πρίν
   http://parodynews.wordpress.com/2010/07/21/%cf%83%ce%ad%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3-2/

   • Φίλε, τσουβαλιάζεις ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ. Οχι ότι δεν λες ΚΑΙ σωστά πράματα, αλλά στο τσουβάλιασμα (που είναι εντελώς λάθος μέθοδος σκέψης, αν και μερικές φορές το κάνουμε όλοι)…
    …μερικές φορές κι εσύ θαρρώ πως το παρακάνεις. Π.χ.

    Μέρος των ΜΜΕ και της ελληνικής δημοσιογραφίας,προοδευτικοί πολιτικοί και διάφορες οργανώσεις της άκρας αριστεράς, καπηλέυτηκαν την εξέγερση της νεολαίας της χώρας και με την ανοχή της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν δίστασαν να συντηρήσουν ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας και καταστροφής!
    Το ίδιο πράγμα δεν διστάζουν να κάνουν και τρομοκράτες σαν την Σέχτα Επαναστατών!

    Σόρυ, αλλά αυτό το απόσπασμα κειμένου έχει ΠΟΛΥ ασαφές περιεχόμενο, τσουβαλιάζει και υπερ-απλουστεύει ΧΩΡΙΣ λόγο.
    Με τη «λογική» αυτού του αποσπάσματος π.χ.
    Σέχτα Επαναστατών = Καραμανλής (μεταξύ άλλων)!!!

    E, πήγαινε δες αυτό… πρώτα, μπας και ΜΠΕΙΣ στο νόημα:
    http://kkeisageek.freehostia.com/
    http://ironprison.blogspot.com/2010/05/kke-generator-v10.html
    Σκοπεύω να κάνω ποστ για το θέμα.. :mrgreen:

    Κι εσύ ΤΙ τα βάζεις με τη Ρίκα Βαγιάννη, και τόσους άλλους?
    Οχι ότι είμαι θαυμαστής του Κούλογλου, ήμαρτον…
    …αλλά έχω ΑΛΛΟΥΣ λόγους να ΜΗ τον «πάω» καθόλου.

   • Δεν μπορέι να μη παρατήρησες ότι όλοι όσοι σχολιάζουν σήμερα,αποκαλύπτουν πως το τρωκτικό ήταν ένα εκβιαστικό μπλόγκ που τα έπαιρνε εκβιάζοντας οικογένειες (βλέπε Κούλογλου) και ό συντάκτης του ήταν ένας ”κίτρινος” συνεργάτης της αντιτρομοκρατικής!

    Εδώ (όπως και αλλού) έχεις βάλει αρκετή σάλτσα και ξεχνάς το..,. ψητό.

    1) Εδώ πέρα (στο μπλογκ) συνήθως ΔΕΝ σχολιάζουν άσχετοι.
    2) Απλούστατα, εξωραϊζεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ το βρωμερό τρωκτικό, που ήταν βρωμερότατο ακόμη και ΧΩΡΙΣ να ήταν ο θανών «συνεργάτης της αντιτρομοκρατικής» (πράμα που δεν νομίζω να είπε και κανείς, τουλάχιστον με τέτοια βεβαιότητα)

    3) όσον αφορά το εξής που είπες (πιο πριν)…

    Για τους ίδιους λόγους που πολλοί προτιμούν την Ηuffigton Post για την ενημέρωσή τους και όχι τις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες,… […………………] …..για τον ίδιο λόγο προτιμούν πολλοί να διαβάζουν το ”Τρωκτικό”

    χμμ… το Huffington post έχει ΤΟΣΗ σχέση με το «τρωκτικό» όση έχω εγώ με την… προεδρία του ΚΚ Κίνας! :mrgreen:

   • Και δε μας λες ρε φιλάρα parodynews (που μόνον παρωδία ύπαρξης είσαι κι εσύ και η πορδή που’χεις για ιστολόγιο), τι σχέση έχει η Huffington Post με το Τρωκτικό (το Τ με Π) και τον Γκιόλια που συχνότατα μετέδιδε ψευδείς ειδήσεις, urban legends, που φακέλωνε και ρουφιάνευε κόσμο δίνοντας (άραγε πώς αποκτούσε πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία αν δεν ήταν ρουφιάνος με κοννέ που κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θέλει να έχει;) ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΣ αριθμούς κινητού τηλεφώνου ανθρώπων που είχε βάλει στο στόχαστρό του ώστε να τα δουν οι χρυσαύγουλοι και να αναλάβουν τα περαιτέρω;

    Σιγά τον ήρωα που έρχεσαι τώρα κι εσύ, αυτόκλητε κήνσορα της… «έντιμης» δημοσιογραφίας, να τον αγιοποιήσεις και να μας πρήξεις.

    Προσωπικά, εσάς των κίτρινων «δημοσιογραφικών» ιστολογίων σας απεχθάνομαι. Είστε τα ίδια σκατά όλοι σας: πηχιαίοι τρομολαγνικοί τίτλοι ή τίτλοι σχεδιασμένοι ώστε να απευθύνονται στα ταπεινότερα ένστικτα του «ανθρώπου», κουτσομπολιό, κατιναριό, ξεκατίνιασμα, ρουφιανιά και ψέμα. Τόσο ψέμα που κάνετε τον ΓΑΠ να μοιάζει με τον George «I cannot tell a lie» Washington.

    Σε ό,τι αφορά εσένα κι όλους που βαλθήκατε να αγιοποιήσετε τον Λαυρέντη Γκιόλια (γιατί ένας κανονικότατος Λαυρέντης ήταν) επιτιθέμενοι με χυδαίο – ακόμη και απειλητικό τρόπο – κατά όσων τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στο «έργο» του… «ανδρός» (αρνιόταν συνέχεια ότι είχε σχέση με το Τρωκτικό – το Τ με Π – , για να μην τον αρχίσουν τα θύματά του στις μηνύσεις και στις αγωγές και τον στείλουν να βλέπει τον κόσμο πίσω από τα σίδερα), είστε όλοι γελοία φασιστάκια σαν τα homo sapious της «Αυριανής» την οποία τόσο ωραία ξεβράκωσε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αυριανιστές της πορδής είστε και τίποτε άλλο. Ξεκίνησε το χορό του κιτρινισμού και της βρωμιάς ο Καψαμπέλης, συνέχισε ο Γκιόλιας και μετά αρχίσατε κι άλλοι (π.χ. ο βλάκας ο «ksipnistere» που έγινε ρόμπα χνουδωτή με πασουμάκι ροζ όταν αναδημοσίευσε άκριτα τη φάρσα με το σκελετό του Καραγκιόζη). Έχετε αποδείξει πολλάκις ότι είστε αγράμματοι, αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι, φασίστες και σκατόψυχοι. Τράβα λοιπόν να πουλήσεις πουθενά αλλού την τρέλα σου και παράτα μας.

    • Εγώ (όπως και η KnowDame) ιδιωτικά έχουμε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά μας για αυτό το ΣΤΥΛ απάντησης, ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ αγενές, αυτού εδώ του σχολίου.

     Αποδεχόμαστε τον κάθε φίλο ΜΕ τα ελαττώματά του, αλλά δεν συμφωνούμε πάντα, σε όλα… έτσι?

     Ευελπιστώ ότι όταν ο Αιρετικός ΞΑΝΑδιαβάσει το σχόλιό του θα διαπιστώσει ότι ήταν ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ αγενές, σε μία στιγμή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΗ, διότι η συζήτηση με τον parodynews είχε λήξει και -επιπλέον- ΔΕΝ μας έβρισε εκείνος, ΟΥΤΕ τον βρίσαμε, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….

     Peace

 12. Λέει ο… ξεσπαθώνων parodynews:

  Όπως όταν δολοφονήθηκε άδικα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος,’όπως όταν εβαλαν μπουρλότο και κατέκαψαν τους τρείς νεκρόυς της ΜΑΡΦΙΝ, ανέμενα μια μαζική διαμαρτυρία γροθιά στο στομάχι της Σέχτας και της τρομοκρατίας!

  ΤΡΙΧΕΣ. Αν… κάθε φορά που κάποιος εγκληματεί βγαίνουν όλοι στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά του ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ της «τρομοκρατίας» (give me a break President… Bush) σαν πειθήνια ΠΡΟΒΑΤΑ …τότε ζήτω που καήκαμε, είμαστε beyond hope.

  Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ του υπερ-δεξιού ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ τείνει βέβαια πάντα να ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ στη ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε εγκλήματα αστυνομικών και σε εγκλήματα κοινών εγκληματιών, εκείνη ακριβώς τη διαφορά που ξεσήκωσε κόσμο να διαδηλώσει για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αλλά όχι για κάποιους άλλους φόνους. Και η θεμελιώδης αυτη διαφορά είναι -απλούστατα- ότι ο αστυνομικός που σκοτώνει πολίτη άδικα ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διότι ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ενώ οποιοσδήποτε άλλος εγκληματίας ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ πέραν του εαυτού του.

  • Τι σχέση έχει ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος με το Γκιόλια και τους λοιπούς πρωκτικοειδείς; Εκβίασε ποτέ κανέναν ο Γρηγορόπουλος; Συκοφάντησε κανέναν ο Γρηγορόπουλος; Διέδωσε ποτέ ψευδείς ειδήσεις ο Γρηγορόπουλος; Είχε offshore ο Γρηγορόπουλος;

 13. Τελικά η εν λόγω Σεχτα (πολιτικά υπαρκτή ή μαιμού δεν το εξετάζουμε) αγωνίζεται για το λαό ή εναντίον του; Που έχετε καταλήξει ύστερα απο την όλη έρευνα που έχετε κάνει μέχει στιγμής στην μπλογκόσφαιρα;;

 14. Ξενοφών ΤΙ ερωτήσεις είναι αυτές?

  Τελικά η εν λόγω Σεχτα (πολιτικά υπαρκτή ή μαιμού δεν το εξετάζουμε) αγωνίζεται για το λαό ή εναντίον του; Που έχετε καταλήξει ύστερα απο την όλη έρευνα που έχετε κάνει μέχει στιγμής στην μπλογκόσφαιρα;;

  χαχαχα
  (υποθέτω ότι ρωτάς ΡΗΤΟΡΙΚΑ και μόνο τον «παροντυ-νιουζ»…)
  (ο Αιρετικός έχει ΗΔΗ απαντήσει ΤΕΛΕΙΩΣ και ΕΝΤΕΛΩΣ).

  Πάμε τώρα στα… ΣΚΑΤΑ του θανόντος, που ΔΕΝ εξωραϊζονται λόγω της δολοφονίας του (σόρυ)
  1) Μαρτυρία της μπλόγκερ «μάγισσας Κίρκης»

  (Μάγισσα Κίρκη on 19 Ιουλίου 2010 9:46 μ.μ. είπε…)
  Επίσης διαβάζοντας τα σχόλια έχω να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία συκοφαντίας απ’ το συγκεκριμένο μπλογκ όταν συγγενής μου, μαχαιρώθηκε εν ώρα υπηρεσίας.
  Ακριβώς εξαιτίας αυτής της συγγένειας γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, τις οποίες όμως το Πρωκτικό όχι μόνο φρόντισε να αποκρύψει αλλά και να διαστρεβλώσει, αναρτώντας αλλά ντί άλλων και παρουσιάζοντας τον συγγενή μου ως τον θύτη-κακό και ανίκανο μπάτσο τη στιγμή που εκείνος δεν ήταν ο θύτης αλλά το θύμα που μάλιστα χαροπάλευε στην εντατική.
  Όταν βγήκε επίσημα η είδηση και η αναφορά της αστυνομίας, το Πρωκτικό έκανε το κορόιδο και συνέχιζε να δημοσιεύει άλλα ντί άλλων αναιρώντας φυσικά τις ίδιες του τις προηγούμενες αναρτήσεις αλλάζοντας απλώς χρώμα μαλλιών και μπλούζας στους πρωταγωνιστές της ιστορίας.Εννοείται πως τους έστειλα ένα χεστήριο email το οποίο δεν αναρτήθηκε ΠΟΤΕ αντιθέτως συνέχισαν να κάνουν το κορόιδο!
  Το αποτέλεσμα;
  Το παιδί χειρουργημένο, ντροπιασμένο και κυρίως εκτεθειμένο αφού από τη συγκεκριμένη σελίδα παρουσιάστηκε ως κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Δεν μας έφταναν δηλαδή τα νοσοκομεία είχαμε και τις παπαριές του κάθε κατευθυνόμενου μαλάκα….κι ας μου απαντήσουν τώρα όλοι όσοι θίχτηκαν και μιλάνε για βεβήλωση νεκρού:
  Αυτό το παιδί που α) κόντεψε να πεθάνει β) κόντεψε να χάσει τη δουλειά του επειδή οι συνάδελφοί του είχαν διαβάσει τις έγκριτες πίπες του Τσε της δημοσιογραφίας γ) οι οποίες τον επιβάρυναν ψυχολογικά τόσο πολύ που κλείστηκε για πολύ καιρό στον εαυτό του
  πρέπει να λυπηθεί για τον θάνατο του Γκιόλια;

  2) μαρτυρία του GiaNt (που έγραψε για τον Γκιόλια στο «Λες Μαλακίες») (20 Ιουλίου 2010 9:46 π.μ.)

  Ρε παιδιά, ο μακαρίτης με έχει στοχοποιήσει προσωπικά πάμπολες φορές μέσα από το site του. Έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει εκτός από φωτογραφία μου και τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου.

  Γιατί το έκανε; Γιατί ήταν οπαδός της ελευθερίας του λόγου;

  Γιατί με αγαπούσε πολύ και ήθελε να με βρουν οι ακροδεξιοί να μου κάνουν χαδάκια;

  Ξεκολλήστε λίγο με την νοοτροπία του «πέθανε ο βασιλιάς, ζήτω ο βασιλιάς». Θα προτιμούσατε να μας βλέπατε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα;
  [….]

  Aλλά η βρώμα κι η δυσωδία του… Mega καλά κρατεί, αν διαβάσετε ΙΔΙΩΣ αυτό
  http://les-malakies.blogspot.com/2010/07/megales-malakies.html
  ..και το βίντεο εδώ

 15. Κάτι ακόμη που βρήκα ΤΩΡΑ…
  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ανησυχητικό, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εκ μέρους του «φίλου μας» του parodynews, άκρως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ και ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΟ.
  Ενα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΠΟΣΤ του, το εξής
  http://parodynews.wordpress.com/2009/02/21/%CF%83%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3/
  με τίτλο:

  «Σέχτες με φίλους πολιτικούς, δημοσιογράφους και χαζοbloggers πρόθυμους να τους βάλουν και ads στις ιστοσελίδες τους.»

  με… ΜΟΝΑΔΙΚΟ «αποδεικτικό στοιχείο» ένα άσχετο ΞΕΝΟ ποστ του… 2008 (!!!) (που ΔΕΝ ΕΧΕΙ την παραμικρή σχέση με Ελλάδα ή Ελληνικά μπλογκ, και αφορά το…. Μουμπάϊ, κλπ.)
  όπου θα δείτε (μετά το «στοιχείο»)….
  ένα ΛΥΣΣΑΛΕΟ και ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ τσουβάλιασμα σε… ποιητική μορφή που βασίζεται σε αυτή την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ μεγκα-Μπούρδα ΑΚΡΑΤΟΥ κιτρινισμού, που όμοια ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ σε μπλογκ….

  (δηλ. -ΠΟΙΟΣ «χαζομπλόγκερ» είναι «πρόθυμος να βάλει αγγελία» υπέρ της σέχτας, στο Ελλάντα, γαμώ τον αντίχριστό μου, γαμώ…)

 16. Δηλαδή να πανηγυρίζουμε εμείς ο απλός κόσμος, που καθάρισε το διαδίκτυο απο την παραπληροφόρηση του κάθε κ. Γκιόλια; Αφού και οι όμοιοι του θα φοβηθούν τώρα όσο να’ναι. Να ελπίζουμε ότι επιτέλους τώρα θα φανεί κάπου στην μπλογκόσφαιρα κάποια αλήθεια; Γιατί εμένα, σαν απλό χρήστη του διαδικτύου, και απλό πολίτη, αυτό με ενδιαφέρει: ποιός δηλαδή εν τέλει στ’αλήθεια δουλεύει και για μένα, το λαουτζίκο. Αφού το ότι τα ΜΜΕ δουλεύουν για τους μεγάλους το ξέρει όλος ο κόσμος. Οπως και τό ότι οι πολιτικοί δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους. Μηδενός εξαιρουμένου.

  Ο Παπανδρέου έχει κάνει μια τεράστια παρανόηση. Ερμήνευσε σαν ηλιθιότητα το ότι τον ψήφισαν. Οτι πίστεψαν όλα τα επαναστατικά που έλεγε. Δεν έχει καταλάβει ο πανήβλακας, ότι ένας ολόκληρος λαός, πόνταρε πάνω του, για να κάνει ακριβώς την επανάσταση απέναντι σε ένα απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Ήταν η τελευταία μας ευκαιρία. Αν και αυτή αποδεικνυόταν απάτη, κάτι που φυσικά όλοι ξέραμε ότι ήταν το πλέον πιθανό να συμβεί, ο μόνος δρόμος κάθαρσης θα ήταν πλέον ο άλλος.

  Προσωπικά θαυμάζω τον ελληνικό λαό που, ενώ είχε τόσο συντριπτικές πιθανότητες να πέσει ξανά θύμα απάτης, πόνταρε στην δημοκρατία και τη δημοκρατική επανάσταση ακριβώς, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αντί να αρχίσει να τα σπάει απο τότε.

 17. Δηλαδή να πανηγυρίζουμε εμείς ο απλός κόσμος, που καθάρισε το διαδίκτυο απο την παραπληροφόρηση του κάθε κ. Γκιόλια; Αφού και οι όμοιοι του θα φοβηθούν τώρα όσο να’ναι.

  ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, Ξενοφών.
  Από ΠΟΥ βγαίνει το «συμπέρασμα» αυτό?

  Αντίθετα, η δολοφονία αυτή ειναι ό,τι χειρότερο για την σωστή πληροφόρηση (ενώ… ως γνωστόν η παραπληροφόρηση ΗΔΗ εντάθηκε με την ΑΦΟΡΜΗ της ίδιας της δολοφονίας, οι όμοιοι του Γκιόλια είναι ΠΑΡΑ πολλοί, και είναι φύσει αδύνατον το πλήθος τους να εξοντωθεί...)

  Ενδιαφέρον, σε αυτά τα πλαίσια, είναι κι ένα νέο ποστ του Σοφιστή
  http://sofistis.wordpress.com/2010/07/21/21-07-10/
  …όπου αναφέρει τα εξής (με μόνο ελάχιστο «εξωραϊσμό» του θανόντος)

  Βεβαίως οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Σωκράτης δεν ήταν ούτε ο στυλοβάτης του καπιταλιστικού συστήματος, ούτε εκφραστής της διαπλοκής και των κέντρων εξουσίας, αλλά ούτε και ο αντίπαλος τους.. Ένας απλός εργαζόμενος δημοσιογράφος ήταν που επέλεξε τον δρόμο της «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας για να κάνει την καριέρα του και που κατάφερε να συγκεντρώσει τεράστια αναγνωσιμότητα μέσω του διαδικτύου αποκαλύπτοντας έτσι ότι υπάρχει ένας ολόκληρος άγνωστος κόσμος που ζητά μια άλλη ενημέρωση και μια άλλη σχέση με όλα αυτά που αφορούν στη ζωή του.. Η μόνη λογική εξήγηση της δολοφονίας του λοιπόν είναι ότι επιλέγοντας αυτόν με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας στέλνουν το μήνυμα της κατατρομοκράτησης και τελικά φίμωσης του διαδικτύου.. Η δολοφονία του Σωκράτη είναι η τραγική απόδειξη αυτών των επιδιώξεων.. Ο Σωκράτης με τον θάνατο του αποκάλυψε χωρίς να το θέλει την ταυτότητα αλλά και τους σκοπούς της διαβόητης «σέχτας» που είναι η στήριξη του συστήματος και όχι η ανατροπή του…

  Υ.Γ. όπου διαφωνώ με τη ΛΟΓΙΚΗ του Σοφιστή, εκεί που μιλάει για «μόνη λογική εξήγηση», αλλά η διάσταση του θέματος που περιγράφει ΙΣΧΥΕΙ και αυτή….

 18. Να ελπίζουμε ότι επιτέλους τώρα θα φανεί κάπου στην μπλογκόσφαιρα κάποια αλήθεια; Γιατί εμένα, σαν απλό χρήστη του διαδικτύου, και απλό πολίτη, αυτό με ενδιαφέρει: ποιός δηλαδή εν τέλει στ’αλήθεια δουλεύει και για μένα, το λαουτζίκο.

  ΛΑΘΟΣ οπτική γωνια Ξενοφών. Μπορεί να φανεί ελιτίστικο, αλλά ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ εμείς αν ο λαουτζίκος πέφτει θύμα του καθενός και ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ μπροστά του, ΠΟΙΟΣ δουλεύει για πάρτη του. Κι αν δεν το καταλάβει, ΚΑΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ κάνει.,

  ΕΜΕΙΣ δουλεύουμε για το λαό κι όποιος δεν μας πιστεύει να πάει στο ΔΙΑΟΛΟ όπου ΑΝΗΚΕΙ.

  ΔΕΝ γλύφουμε εμείς το λαό όμως. ΔΕΝ τον ταίζουμε σκουπίδια κι ας πάει να γαμηθεί.

  Υ.Γ. Ο κάθε λαογλύφτης λαϊκιστής μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να κερδίζει ό,τι αναγνωσιμότητες θέλει, εδώ όμως (σε ΑΥΤΟ το μπλογκ) ΔΕΝ γλύφουμε το λαό. Στηρίζουμε τα δικαιώματά του αλλά… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ! :mrgreen:

 19. Επιτέλους, κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα απο την αρχή. Ομως αυτήν την εντύπωση νομίζω ότι είχαν και πάρα πολλοί άλλοι χρήστες του διαδικτύου. Αρα πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για πλάκα για δημοκρατία. Όλος ο καυγάς των «διωγμένων» δημοκρατών, που γύρισαν να «σώσουν» την πατρίδα απο τη Δεξιά, ήταν που κάποιοι άλλοι αρμέγανε την παχιά αγελάδα. Που δεν την αρμέγανε και τόσο όπως δείχνουν τελικά σήμερα τα δημοσιονομικά νούμερα των τότε και των τώρα οικονομικών. Η «δημοκρατία» τελικά, είναι απείρως χοντρότερη κομπίνα απο τη δικτατορία που λέγαμε τους δικτάτορες ότι ανεβαίνουν μόνο για να φάνε. Μάλιστα να προσθέσω και μια νότα διασκεδαστική, για να γελάσουμε και λίγο. Στις ειδήσεις, εδώ και μήνες καθημερινά όλο και κάποιοι λένε «Παγώσαν οι επενδύσεις, πάγωσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάγωσαν οι μισθοί οι συντάξεις οι αυξήσεις… » Και σκέφτομαι εγώ: Ο Παπαδόπουλος λέγαμε ότι έβαλε την Ελλάδα στο γύψο, μήπως όμως ήταν καλύτερα απο τον Παπανδρέου που την έβαλε στην κατάψυξη;

  Υ.γ. Αν θέλεις και μπορείς διόρθωσε την επανάληψη του προτελευταίου ποστ μου κρατόντας το τελευταίο απο τα δυο.

  • Στις ειδήσεις, εδώ και μήνες καθημερινά όλο και κάποιοι λένε “Παγώσαν οι επενδύσεις, πάγωσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάγωσαν οι μισθοί οι συντάξεις οι αυξήσεις… ” Και σκέφτομαι εγώ: Ο Παπαδόπουλος λέγαμε ότι έβαλε την Ελλάδα στο γύψο, μήπως όμως ήταν καλύτερα απο τον Παπανδρέου που την έβαλε στην κατάψυξη;

   Αν και πράγματι η νέα χούντα της κατάψυξης είναι ίσως χειρότερη, ας μην ξεχνάμε ότι και επί χούντας ΟΛΑ τα εργατικά δικαιώματα είχαν μπει σε βαθιά κατάψυξη, ενώ η διαπλοκή με άααλλους (όπως ο περιβόητος -τότε- «επιχειρηματίας» Τζών Πάππας) ήταν ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

   Εξάλλου είναι άτοπες τέτοιες «συγκρίσεις», διότι διατρέχουν τον κίνδυνο να παρεξηγηθούν ή να παρερμηνευτούν από ΠΟΛΛΟΥΣ νέους που ΔΕΝ έζησαν τη χούντα και νοσταλγούν κάτι που δεν ξέρουν καλά, αλλοιθωρίζοντας προς την ακροδεξιά.

   Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έφαγε έτσι κι αλλιώς τα ψωμιά της, έχει ξεπεραστεί. Τάχει πει πρώτος κι ο Καστοριάδης (υπέρ της ΑΜΕΣΗΣ δημοκρατίας). Θάνατος στους ηγέτες, στους νταβάδες αντιπροσώπους.
   Ο καθένας εκπροσωπεί ΜΟΝΟ τον εαυτό του αλλά… ΜΑΖΙ με άλλους.

 20. Τα εργατικά δικαιώματα επι χούντας, επειδή τυγχάνει να τα ξέρω απο πρώτο χέρι, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ήταν ανθηρότατα. Η σχέση δηλαδή των μισθών που έπαιρναν οι εργάτες με την αγοραστική δύναμη των χρημάτων τους. Πέραν του ότι τότε οι απλήρωτες υερωρίες βέβαια όχι μόνο δεν ήταν κανόνας, δεν υπήρχαν κάν.

  • ΟΧΙ. ΑΛΛΟ η «σχέση μισθών με αγοραστική δύναμη», και ΑΛΛΟ τα εργατικά δικαιώματα, που επί χούντας είχαν υποστεί βίαιη καταστολή. Βέβαια, τότε δεν υπήρχε ο ογκώδης μετέπειτα δανεισμός και επίσης… ΟΛΟΣ ο δυτικός κόσμος ήταν ανθηρός γενικά (βλ. και μελέτες καθηγητή Richard Wolff). Το δικαίωμα της απεργίας όμως είχε ανασταλεί, καθώς και οποιαδήποτε διεκδίκηση αύξησης από εργαζόμενους, κ.ο.κ.

   Τα οικονομικά προβλήματα που ήρθαν στη δεκαετία 70 επηρέασαν και την Ελλάδα και άλλες χώρες, οι μισθοί στην Αμερική σταμάτησαν να αυξάνουν περίπου τότε, ενώ στην Ελλάδα η μεταπολίτευση (επί ΠΑΣΟΚ, αργότερα) μοίραζε στο λαό δικαιώματα με κύρια βάση τον υπέρμετρο δανεισμό. Επίσης, η διαπλοκή της χούντας με τον John Pappas κ.ά. αξίζει ιδιαίτερη μελέτη, διότι επικρατεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι η χούντα ήταν «τίμια»..

  • Υ.Γ. Οι απλήρωτες υπερωρίες ΔΕΝ υπήρχαν πουθενά τότε, ούτε καν στην Ισπανία του Φράνκο. Και δεν εμφανίστηκαν παρά δεκαετίες μετά, λόγω της ανεργίας κυρίως (και νεοφιλελεύθερων εξελίξεων).

   Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κύρια έγνοια της χούντας ήταν η καταστολή των αντιφρονούντων και των κομμουνιστών, ΟΧΙ το ξεζούμισμα των εργαζόμενων (αν και ορισμένοι φίλοι της χούντας φυσικά ήθελαν ΚΑΙ αυτό). Επομένως υπήρχε και μία τάση «δώστε στο λαό ψωμί για να μη γίνει κομμουνιστής» (σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό…)

   Τέλος, λανθασμένα θεωρούμε το φασισμό σαν αποκλειστικά φιλο-καπιταλιστικό κίνημα. Ο Μεταξάς είναι γεγονός ότι ίδρυσε και το ΙΚΑ, ενώ ο Χίτλερ πρόσφερε καλύτερους μισθούς στους Γερμανούς εργάτες σε κάποια φάση, με πραγματικές διακοπές. Αυτά είναι βέβαια τρίχες μπροστά σε πραγματικά αντι-καπιταλιστικά μέτρα (ή μέτρα π.χ. που ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ οι φασίστες κι οι ναζί, και ΔΕΝ τήρησαν μετά), αλλά αποσκοπούσαν στην «ειρήνη μεταξύ των κοινωνικών τάξεων χάριν του έθνους», κ.ο.κ.

   • Γράφεις :

    «Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κύρια έγνοια της χούντας ήταν η καταστολή των αντιφρονούντων και των κομμουνιστών, ΟΧΙ το ξεζούμισμα των εργαζόμενων »

    Αυτό ακριβώς είναι που κάνει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σήμερα να σκέφτονται μήπως η Χούντα τελικά ήταν πιο δημοκρατική. Οσο για τους αντιφρονούντες που η Χούντα ανάγκασε να φύγουν στο εξωτερικό, είδαμε πόσο καλά είναι τώρα που γυρίσανε.

 21. Συμφωνώ όσον αφορά με την κριτική σου για το ποιόν του Γκιόλα όμως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το ποιοί είναι οι δολοφόνοι του. Επίσης όπως αναφέρω στην δική μου ανάρτηση για το θέμα δεν καταλαβαίνω γιατί οι συγκεκριμένοι είναι «τρομοκράτες» κι όχι απλά εγκληματίες ή δολοφόνοι.
  Πραγματικός τρομοκράτης είναι ο ΓΑΠ και τα τσιράκια του που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και είναι υπεύθυνοι για την γενοκτονία που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

  • Οι δολοφόνοι του Γκιόλια δεν είναι σε καμία περίπτωση επαναστάτες. Κανείς αριστερός δε θα αυτοαποκαλείτο σεχταριστής άλλωστε. Τσιράκια του συστήματος είναι και τίποτε άλλο. Σε ό,τι αφορά τον ΓΑΠ, ο τύπος πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Είναι κανονικότατος εγκληματίας.

   • Αιρετικέ νομίζω ότι ουσιαστικά λέτε σχεδόν το ίδιο πράμα…

    Ο φίλος stardust30 είπε «δεν είναι τρομοκράτες, αλλά (πολύ απλά) εγκληματίες ή δολοφόνοι». Η διαφορά προφανώς είναι η εξής, ότι η λέξη «τρομοκρατία» υπό κανονικές συνθήκες (και όχι προπαγανδιστικές των ΜΜΕ) σημαίνει «κράτος τρόμου» (ή επιβολή τρόμου) και ότι με αυτή την κυριολεκτική έννοια πολύ περισσότερο τρομοκράτης είναι ο ΓΑΠ και τα τσιράκια του (που κυριολεκτικά σπέρνουν τρόμο στους εργαζόμενους) παρά οι κοινοί εγκληματίες και δολοφόνοι που ξαπόστειλαν ΕΝΑ άτομο για κάποιους δικούς τους λόγους. Αυτοί ΕΛΑΧΙΣΤΑ τρομοκρατούν το λαό.

    • Σίγουρα. Αν βγεις έξω και ρωτήσεις, οι περισσότεροι δε δίνουν ούτε μισό κώλο σημασία στη «Σέχτα». Τους καίει όμως αν θα’χουν αύριο να πληρώσουν το νοίκι, τους λογαριασμούς, τις δόσεις των δανείων, αν θα’χουν δουλειά κλπ.

     Αυτά τρέμει ο κόσμος, εκεί είναι ο τρόμος του – ένας τρόμος που επιβλήθηκε από το ΝΔΣΟΚ για χάρη των τραπεζών, αλλά και της Γερμανίας – αυτού του κρυπτοναζιστικού κράτους κλεφτοκοτάδων και αποικιοκρατών που βρήκε ευκαιρία να στήσει το Τέταρτο Ράιχ αντί να δώσει πίσω τα κλεμμένα και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους κατσαπλιάδες που σφάξανε τόσο κόσμο στο Β’ Π.Π. (σιγά μην τους κυνηγήσει, εδώ λάδωνε τις μεταπολεμικές «κυβερνήσεις» μας για να μη διωχθούν).

     • Αιρετικέ καλημέρα. Αυτό που είπες εδώ…

      Σίγουρα. Αν βγεις έξω και ρωτήσεις, οι περισσότεροι δε δίνουν ούτε μισό κώλο σημασία στη “Σέχτα”. Τους καίει όμως αν θα’χουν αύριο να πληρώσουν το νοίκι, τους λογαριασμούς, τις δόσεις των δανείων, αν θα’χουν δουλειά κλπ.

      …είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η θεμελιώδης παραδοχή που κάνει ο φίλος μου ο Ξενοφών (που τον ξέρω από το… 1993) είναι ένα ατυχέστατο ΛΑΘΟΣ. Εξού και η φιλική κριτική που άσκησα στα «συμπεράσματα» που έβγαλε πιο κάτω…

      ΠΕΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΟΙ, ενός ΘΗΡΙΩΔΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ…

     • Ουκ επ αρτω ζήσεται άνθρωπος.
      Και τι να το κάνω αν έχω να πληρώσω το νοίκι κλπ κλπ όταν απ΄το ένα πρωι ως το άλλο συνεχώς και συνεχώς ακούω Βανδή;
      Η βλακεία και η μιζέρια είναι ανυποφορώτερες κι απ΄την χειρότερη ανέχεια.
      Κι όπως λέει ένας φίλος
      Κάλλιο βλάκας και μίζερος παρά μίζερος και βλάκας

 22. Να ήταν μονο οι εργαζόμενοι που έχουν τρομοκρατηθεί απο τον ΓΑΠ καλά που θα ήτανε. Ομως αυτό ειναι η κορυφή του παγόβουνου.

  Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που καλύπτει την ανεργία της κατα 60% (έναντι 40-45 περίπου μέγιστο σε όλους τους άλλους) με ιδιωτική πρωτοβουλία. Ακριβώς τα περίπτερα, τα σουβλατζίδικα, τα μαγαζάκια. Ολοι λένε για το δημόσιο τομέα όμως αλίμονο αν περίμεναν οι Έλληνες να επιζήσουν από την φροντίδα και τις ρυθμίσεις των κυβερνήσεων τους εδώ και τριάντα χρόνια, άπο θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ακομη περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα.

  Τώρα το 80% απο όλους αυτούς τους μικροεπιχειρηματίες, ο ΓΑΠ τους έστησε κυριολεκτικά στο εκτελεστικό απόσπασμα του Μνημονίου. Ρωτήστε να μαθετε πόσοι μίκροί επιχειρηματίες μένουν καθημερινά άνεργοι. Με ατομικές επιχειρήσεις που όμως μπορεί να αφήνουν άνεργους και 1-2 ακόμη άτομα. Χιλιάδες είναι !!

  Και όλο αυτό για την ανταγωνιστικότητα. Μια λέξη που υποτίθεται τα εξηγεί όλα. Ομως ο ίδιος ο ΓΑΠ σαν οικονομολόγος που είναι, έλεγε προεκλογικά διάφορες απόψεις που έγιναν πιστευτές ακριβώς επειδή ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Επειδή ανάπτυξη και δυναμική οικονομία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

  Δείτε τις δηλώσεις αυτές εδώ :
  http://voteforchangenow.wordpress.com/2010/07/08/%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82/

  Τι εγινε στην πορεία; Δεν γνωρίζουμε. Τα αποτελέσματα βλέπουμε. Βλέπουμε λοιπόν έναν διωγμό των μικρομεσαίων, που κλείνουν σωρηδόν αφήνοντας φυσικά τόπο στους μεγάλους. Σε ένα νησί μπορει΄η κυρά Μαρίκα , ο κυρ Μήτσος και τα ανήψια τους, να έχουν απο ένα μικρό σουπερ μαρκετ, ενα γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων, και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια; απασχολώντας και καμια πενηνταριά άτομα ακόμη; Στην πυρά όλοι ! Για να έρθουν να σκουπίσουν μετα την αγορά το Λιντλ, η Αβις και το Χ τεράστιο Φριτς Ραισεν. Να αγοράσουν ανθρώπους, υποδομές, τα πάντα, για ένα κομάτι ψωμί. Κι εμείς να γίνουμε η Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ΜΟΝΟ ως πρός την φυσική ομορφιά.

  Θα ήθελα λοιπόν να παραθέσω εδώ μια άποψη, την οποία δεν έχω παραθέσει στο μπλόγκ μου, γιατί εκεί επικεντρώνω στην κριτική και στα αποτελέσματα μόνο. Μιλώντας για τρομοκρατία πρέπει να σκεφτούμε ίσως και το εξής: Είναι δυνατόν να φαίνεται σε οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, ενα οργανωμένο έγκλημα που έχει τα πλοκάμια του παντού, όμως αυτό το οργανωμένο έγκλημα να απειλεί τάχα ΜΟΝΟ τον κάθε κ. Γκιόλια;

  Και άν ο πρωθυπουργός μας τα εννοούσε αυτά που έλεγε προεκλογικά; Κάτι που γιατί όχι, αφού ο άνθρωπος οικονομολόγος είναι και πράγματι ΜΟΝΟ έτσι προκύπτει ανάπτυξη. Θα του επέτρεπε ποτέ αυτό το τόσο οργανωμένο έγκλημα να τα πραγματοποιήσει;

  Ετσι βλεπουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τολμάει να κατέβει απο το αεροπλάνο του, που διαρκώς κάπου τονε πάει, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει στην πράξη ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ από όσα ήθελε (ίσως) να κάνει. Τα οποία φυσικά θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη και τον ίδιο στην πιο περίοπτη ίσως θέση Έλληνα πολιτικού τα τελευταία εκατό χρονια. Λέμε συνέχεια ο Παπανδρέου μιζάρει, οι συνεργάτες του μιζάρουν, είναι πουλημένοι προδότες κλπ. Ναι θα παίρνουν μίζες σίγουρα για την προδοσία τους, όμως υπάρχει ενας εδώ μέσα που να νομίζει ότι άν ο Παπανδρέου, με τον Παπακωνσταντίνου έφερναν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δεν θα έβγαζαν επίσης πάρα μα πάρα πολλά χρήματα;;;!! Μάλιστα εκλεγόμενος φορές επι φορών ύστερα αντί για τώρα που και ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση ότι είναι η πρώτη και τελευταία του θητεία, αλλωστε το είπε, και στη Βουλή τότε.

  Δεν γίνεται λοιπόν για τα λεφτά. Ούτε για την ανταγωνιστικότητα βέβαια ούτε για τα δημοσιονομικά που φυσικά μπορούσαν κάλιστα να διορθωθούν χωρίς να καταστραφεί η καταναλωτική δύναμη της Ελληνικής αγοράς. Είναι εξωφρενικό επίσης να πιστέψουμε ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, είναι στη μισθοδοσία των σύγχρονων τραπεζιτών-Καπόνε, ΟΛΟΙ οι δικαστικοί και ΟΛΟΙ οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί, ότι όλοι μα όλοι πιά πληρώνονται.

  Δεν είναι τραβηγμένο απο τα μαλιά; Μήπως λοιπόν η τρομοκρατία κυβερνάει, ακριβώς επειδή το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι, και ακριβώς επειδή αυτοί απειλούν πρίν απο κάθε άλλον το κεφάλι πρώτα;

  • Ξενοφών, από ΨΕΥΔΗ πρόταση, ΚΑΘΕ άλλη πρόταση «αποδεικνύεται»…

   ΨΕΥΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ:

   Είναι δυνατόν να φαίνεται σε οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα, ενα οργανωμένο έγκλημα που έχει τα πλοκάμια του παντού, όμως αυτό το οργανωμένο έγκλημα να απειλεί τάχα ΜΟΝΟ τον κάθε κ. Γκιόλια;

   UPDATE: Εξηγείται πλήρως η ψευδότητα της πρότασης στο σχόλιο εδώ.

   ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΕΥΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – «συμπέρασμα»

   Και άν ο πρωθυπουργός μας τα εννοούσε αυτά που έλεγε προεκλογικά; Κάτι που γιατί όχι, αφού ο άνθρωπος οικονομολόγος είναι και πράγματι ΜΟΝΟ έτσι προκύπτει ανάπτυξη. Θα του επέτρεπε ποτέ αυτό το τόσο οργανωμένο έγκλημα να τα πραγματοποιήσει;

   ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΕΥΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ -«συμπέρασμα» 2

   Ετσι βλεπουμε έναν πρωθυπουργό που δεν τολμάει να κατέβει απο το αεροπλάνο του, που διαρκώς κάπου τονε πάει, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει στην πράξη ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ από όσα ήθελε (ίσως) να κάνει.

   ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΕΥΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ – «συμπέρασμα» 3

   Ναι θα παίρνουν μίζες σίγουρα για την προδοσία τους, όμως υπάρχει ενας εδώ μέσα που να νομίζει ότι άν ο Παπανδρέου, με τον Παπακωνσταντίνου έφερναν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δεν θα έβγαζαν επίσης πάρα μα πάρα πολλά χρήματα;;;!!

   – ΠΟΙΑ «ανάπτυξη»?

   (Θα σου δείξω σε λίγο, για ΠΟΙΑ «ανάπτυξη» μιλάμε…)

   «Δεν είναι τραβηγμένο απο τα μαλιά;»

   – Ναι, ΟΛΟΙ αυτοί οι «συνειρμοί» αποτελούν κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ τραβηγμένο από τα μαλλιά, μέχρι εκεί που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

   ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
   ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ «speculative thinking» !

   …και ΔΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αυτά εδώ (αντί ΟΛΩΝ των προηγουμένων):

   http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4584867
   Ανοιγμα αγορών και αύξηση τιμολογίων στο ρεύμα
   ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓOΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ. Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

   http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/57a1861f-d6c8-46f7-868a-d45e56d02777
   (Οι κοινοτικοί μίλησαν: Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων!23/07/2010)

   http://ecology-salonika.org/2009/?p=2226
   λεπτομέρειες και εδώ:

   Click to access 080408_05.pdf

   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=343706&dt=17/07/2010#ixzz0ua67H99g
   (Η τρόικα απαιτεί απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας: Ερχονται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου οι ελεγκτές για να διαπιστώσουν τι έχει γίνει στον τομέα της ενέργειας, ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ | Σάββατο 17 Ιουλίου 2010) – πολύ σημαντικό, που λέει στο τέλος:

   οι κοινοτικοί επείγονται και μάλλον εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές, με κατάτμηση της ΔΕΗ σε εταιρείες (που συνιστά έμμεση αλλά σαφή ιδιωτικοποίηση) ή με πωλήσεις μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Την τελευταία εξέλιξη έχει αποκλείσει κατηγορηματικά η υπουργός ΠΕΚΑ κυρία Τίνα Μπιρμπίλη σε δημόσιες δηλώσεις της.

   Κατόπιν ΟΛΩΝ αυτών των εξελιξεων μπορούμε ΑΝΕΤΑ θα θεωρήσουμε την ΤΕΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ της υπόθεσης Γκιόλια σαν ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ – κατά κύριο λόγο….

   Οπότε Ξενοφώντα πληζ ΜΗΝ τραβάς την ουρά ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ… γάτας (του σπεκουλαρίσματος που κάνεις για την… αθωότητα του καημένου πολιορκημένου πρωθυπουργού).

   • Τα λινκ τα χρωστάμε στην KnowDame (που τα έστειλε ιδιωτικά).

    Η ιδέα ότι η υπόθεση Γκιόλια αποτελεί (είτε ηθελημένο είτε αθέλητο -δεν έχει σημασία) ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ βγαίνει από τις ημερομηνίες (σε σύγκριση με το timing της δολοφονίας), από την ΠΑΓΙΑ τακτική του κατεστημένου να χρησιμοποιεί στα ΜΜΕ διάφορα «πυροτεχνήματα»-ΣΟΚ για να ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ και να ΜΗ δώσει προσοχή στα ΟΥΣΙΩΔΗ, κ.ο.κ.

    Αιρετικέ θυμάσαι τότε που… έσκασε η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ βόμβα των παραποιήσεων του βιβλίου της Δραγώνα, με αποτέλεσμα …σύσσωμη η αριστερά να σπαταλάει ΤΟΝΟΥΣ ενέργεια για να… υπερασπιστεί την τιμή της κερίας (συζύγου… ΕΜΠΟΡΟΥ ΟΠΛΩΝ) – κι εμείς ΕΠΙΣΗΣ? 😉

    • Τα θυμάμαι. Και τότε να παραπλανήσουν τον κόσμο ήθελαν, γι’αυτό και ξεκίνησαν εκείνη τη διχαστική εκστρατεία.

    • Σε ΟΛΑ ΑΥΤΑ συμφωνώ. Αυτά όμως όλα είναι «το παιχνίδι». Οι αποπροσανατολισμοί, τα κόλπα, όλα τα τρικ στο βιβλίο. Ομως αν σου έδιναν ένα όπλο για να δολοφονήσεις κάποιον, απειλώντας ότι θα σε σκότωναν άν δεν το έκανες, έχεις πάντα την επιλογή να σκοτώσεις μ’ αυτό τον αυτόν που προσπαθεί να σε εκβιάσει στο έγκλημα.

     Αποκλείετε αυθαίρετα την πιθανότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι όμηρος, όταν δεν έχει δείξει πουθενα ότι είναι κανενας σπουδαίος επαναστάτης. Αν δηλαδή του έλεγαν να κάνει τη βρωμοδουλειά αλλιώς θα τονε φάνε, πόσες πιθανότητες του δίνετε, του ΓΑΠ όπως τον έχετε δεί μέχρι σήμερα, να σήκωνε κεφάλι και να άρχιζε την (πραγματική αυτή τη φορά) επανάσταση μόνος του;

     • Αν δηλαδή του έλεγαν να κάνει τη βρωμοδουλειά αλλιώς θα τονε φάνε, πόσες πιθανότητες του δίνετε, του ΓΑΠ όπως τον έχετε δεί μέχρι σήμερα, να σήκωνε κεφάλι και να άρχιζε την (πραγματική αυτή τη φορά) επανάσταση μόνος του;

      Εξ ορισμού, ένας ηγέτης οφείλει να τολμά και να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς. Αν δε μπορεί λοιπόν να ανταπεξέλθει, υπάρχει και η παραίτηση. Καλύτερα να παραδεχθεί ότι δε μπορεί να τα βγάλει πέρα και να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για κάποιον πιο ικανό, πιο γενναίο, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, παρά να μας ταλανίζει ένας ασπόνδυλος «ηγέτης» που «τρομοκρατείται».

      Αν, δηλαδή, τρομοκρατούνται οι ηγέτες, από τους υπηκόους τι πρέπει να περιμένουμε; Έλεος πια, έχουμε παραχαμηλώσει τα στάνταρ μας.

   • Το να συμμετέχει μια ομάδα πολιτικών σε ένα εγκλημα ή μια προδοσία, κατα ενός ολόκληρου λαού, πληρωμένοι, εκβιαζόμενοι, απειλούμενοι ή λίγο απο όλα, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΘΩΟΥΣ. Η ενοχή έχει να κάνει με την πράξη οπότε είναι ένοχοι.

    Ομως το «γιατί» είναι ένοχοι, είναι το κλειδί για το δικό μας πρόβλημα. Αυτό οφείλεις να το παραδεχτείς. Γιατί ξέρεις, αν τα φορτώσουμε στον τράγο, ο τράγος θα φύγει αλλα το πρόβλημα θα παραμείνει.

  • Ο ΓΑΠ δεν είναι καθόλου τρομοκρατημένος ούτε απειλείται από κανέναν. Οι ως τώρα ενέργειές του εμένα με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και βάσει συμφωνιών που έχει συνάψει για να πετύχει (για λογαριασμό άλλων και όχι των πολιτών στους οποίους χρωστάει το μισθό και το θώκο του) συγκεκριμένα πράγματα που έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως εδώ μέσα.

   • Ολος ο κόσμος το ξέρει και το βλέπει ότι λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Το ζητημα είναι: ειναι δικό του το σχέδιο και άν όχι το ακολουθεί πληρωνόμενος ή με το ζόρι; Γιατί αν ειναι το δευτερο πλέον εκφράζεται μια πιθανότητα ότι, αντικαθιστώντας τον μπορουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την οικονομική επίθεση που δεχόμαστε. Οπως αντικαθιστά κανείς άχρηστους, δειλούς ή προδότες στρατηγούς. Ανεξάρτητα γιατί χάνουν τις μάχες.

    • …Το ζητημα είναι: ειναι δικό του το σχέδιο και άν όχι το ακολουθεί πληρωνόμενος ή με το ζόρι;…

     Ξενοφών, στο είπα κι από τηλεφώνου…

     ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ.

     Πρόβλημά ΤΟΥ.

 23. Και μια εικόνα του ΤΙ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αποδεκτό από πολλούς – δυστυχώς

  http://www.stifora.gr/article.php?id=290
  Το λινκ μου τόστειλε ιδιωτικά ένα μέλος της λίστας φίλων μου στο YouTube, αλλά… το έστειλε ΜΑΖΙΚΑ και σε ένα σωρό άλλους YouTubers (κυρίως… πατριωτικού ή και ήπια – εθνικιστικού προσανατολισμού). Είναι ένα άρθρο που ηρωοποιεί τον θανόντα και κρύβει πολλά πράματα, που δυστυχώς πολλοί δεν θα μάθουν ποτέ. Μάλλον θα πρέπει να του στείλω μια ενημέρωση ΜΠΑΣ και αλλάξει γνώμη…

  Αποδέχτηκα σαν φίλους στο YouTube και ήπιους πατριώτες, αλλά δεν συμφωνώ σε όλα μαζί τους κι αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφωνίας.

 24. Αιρετικέ, αναφέρεις
  ΄’οι οποίες συχνά είναι απολύτως ψευδείς (όπως λ.χ. η όλη συνωμοσιολογική παπαριά με τους υποτιθέμενους “ψεκασμούς” από αέρος), απίστευτο κιτρινισμό-αυριανισμό’
  Μπορώ να έχω κάποια διευκρίνιση επ΄αυτού.
  Αν καταλαβα θεωρείς ότι αεροψεκασμοί δεν υπάρχουν;Μα τους είδα με τα μάτια μου άλλωστε υπάρχουν αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο.
  Μήπως κάτι δεν κατάλαβα;

 25. Θα πώ εδώ την προσωπική μου άποψη για την περίφημη «ανωνυμία» στο διαδίκτυο που συζητιέται για προφανείς λόγους. Αν δηλαδή ο κάθε ένας θα πρέπει ή όχι να φοβάται επισκέψεις της ΚΥΠ αν μπλογκάρει.
  Σκεφτείτε αν ο Παπαδόπουλος ο Αμίν Νταντά ή ο Χομεινί είχαν τις ηλεκτρονικές δυνατότηες παρακολούθησης που υπάρχουν σήμερα, τι θα έκαναν; Δεν θα φακέλωναν ακόμη και το βρακί που φοράτε; Δεν θα ήξεραν ακόμη και τις πιο απόκρυφες σεξουαλικές σας προτιμήσεις; Έχω ακούσει, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν τρόποι, τόσο με το «ίχνος» όσο και αν κάποιου σταμπάρουνε την ΙΡ του να εμπλακούνε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οποιουδήποτε, να παρακολουθούν ακόμη και τα τσάτ που κάνει. Πέρα απο τις συμμετοχές του σε φόρουμς ή μπλόγκς. Είναι γνωστές οι ενστάσεις που εχουν τεθεί για το ρόλο των μεγάλων παροχέων δωρεάν email box οτι δηλαδή παρακολουθούν τα ταχυδρομεία, όπως επίσης φημολογείται ότι δωρεάν πάροχοι αντιβιοτικών και σκαν προγραμμάτων, με τις ευλογίες όλων «χώνονται» στο σύστημα του ανύποπτου χρήστη επιτρέποντας διαδικασίες παρακολούθησης ακόμη και όταν αυτός, απο το δωρεάν πρόγραμμα, είναι «προστατευμένος» απο αυτές.
  Νομίζω λοιπόν ότι η καλύτερη συμμετοχή στο διαδίκτυο είναι η επώνυμη αφού έτσι κι αλλιώς ανώνυμος ανάθεμα και άν είναι οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο πλέον.

  • Ξενοφών μάλλον (ΚΑΙ εσύ) μπερδεύεις το ηλεκτρονικό φακέλλωμα με τη δημοσιοποίηση στοιχείων στο ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ. Δεν έχεις καταλάβει ΠΟΥ είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, διότι σκέφτεσαι μονομερώς ΜΟΝΟ τις Αρχές / εξουσίες και το Μεγάλο Αδελφό (που παρακολουθούν έτσι κι αλλιώς, ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεδειγμένα).

   Ενα παράδειγμα:
   Η δική μου παλαιότερη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων κόστισε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ (και του Αιρετικού ακόμη περισσότερο): Αναρτήθηκαν ιστοσελίδες από νεοναζιστές με ΟΛΑ αυτά τα προσωπικά στοιχεία, MAΖΙ με το κινητό μου τηλέφωνο ΚΑΙ τα τηλέφωνα και άλλα στοιχεία εταιρείας με την οποία είχα συνεργαστεί, με προτροπές στο κοινό (των νεοναζί) να πάρει τηλέφωνο την εταιρεία (το οποίο και ΕΚΑΝΑΝ). Απώλεσα το δικαίωμα χρήσης του (εταιρικού) κινητού μου, σαν συνέπεια (Και για δουλειές με την εταιρεία ΔΕΝ το συζητάμε, η ζημιά ΕΓΙΝΕ), ενώ απειληθήκαμε και με δολοφονίες, και μια φίλη του Αιρετικού με ομαδικό βιασμό. Δείτε ΕΔΩ:
   https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/
   («Blog-OSCAR κουτοπόνηρης ΛΑΣΠΗΣ 2009 στον Israelman, ενω οι νεο-ναζί απειλούν με βιασμό και δολοφονίες μαζί«)

   ΔΕΝ ξέρουν οι (σχετικά) καινούργιοι στο διαδίκτυο για ΤΙ πράμα μιλάμε.

   Πολλά άτομα που ξέρω ΔΕΝ γράφουν τίποτε στο διαδίκτυο διότι φοβούνται την παρακολούθηση, αλλά περισσότερο φοβούνται ότι θα μάθουν για όσα γράφουν οι εργοδότες τους και κάποιοι άλλοι. Ισως και να γράψουν κάποτε κάνα ανώνυμο σχόλιο (ακόμη κι αυτό με δισταγμό) αλλά το να γράψουν ο,τιδήποτε με το πραγματικό τους όνομα το θεωρούν αδιανόητο.

   Επίσης υπάρχει κι ένας «φασισμός της επωνυμίας», δηλαδή έρχονται στο διαδίκτυο διάφοροι φιγουρατζήδες, δημοσιογράφοι, κ.ά. και πουλάνε μούρη ότι είναι (ντε και καλά) πιο καθαροί και πιο θαρραλέοι επειδή διαδίδουν (και ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ) το δικό τους όνομα. Εμείς τους έχουμε ΜΟΝΟ για κλωτσιές.

   • Υ.Γ. Κατά 99% ο πολίτης κινδυνεύει από τραμπούκους ιδιώτες που είναι σε θέση (γνωρίζοντας τα προσωπικά του στοιχεία) να του κάνουν τη ζωή του ΤΕΛΕΙΩΣ αβίωτη. Η παρενόχληση αυτή μπορεί να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρή και παρόλο που τιμωρείται νομικά, ο νόμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εφαρμοστεί (συνήθως)…
    Είχαμε φτιάξει μαζί με φίλους ένα μπλογκ γι’ αυτό το θέμα:
    http://stop-cyberbullies.blogspot.com/

    Κατά το 1% ο πολίτης (δεν) κινδυνεύει και από κάποιους ηλίθιους πράκτορες ή εξειδικευμένους μπάτσους που μαζεύουν τα στοιχεία μας και τα βάζουν σε κάποια databases μπας και ανακαλύψουν μέσα στο database τον επόμενο τρομοκράτη. Αυτοί ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ έτσι κι αλλιώς, δηλαδή τρώνε λεφτά του Δημοσίου για μια παντελώς άχρηστη δραστηριότητα που… δεν μας αφορά, καθώς… δεν είμαστε εμείς οι… τρομοκράτες ! :mrgreen:
    Εχουν αρχίσει βέβαια ΚΑΙ αυτά τα φακελλώματα να γίνονται ΠΟΛΥ επικίνδυνα διότι φακελλώνονται οι πάντες και όχι μόνο οι «τρομοκράτες». Δες το ποστ της KnowDame:
    https://omadeon.wordpress.com/2010/06/27/euro_orwell_fascism/

    Πολλά έχει γράψει αναλυτικά (αλλού) για το θέμα και η co-editor του blog μας Crazy Alien Penguin (ή «trellohim»)

    Δυστυχώς όσοι αποφασίζουν να γίνουν συγγραφείς (ή άλλου είδους επώνυμα πρόσωπα γνωστά στο ευρύ κοινό) ΞΕΧΝΑΝΕ πολύ εύκολα τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την επωνυμία στο διαδίκτυο οι απλοί εργαζόμενοι και λοιποί… κοινοί θνητοί !

    Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες και κρατικές αρχές ή μυστικές υπηρεσίες έχει καταστήσει ΠΟΛΥ βλαβερό το φακέλλωμα γενικότερα. Π.χ. ο «πολιτικός φάκελλος» του κάθε πολίτη λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη και από πιθανούς εργοδότες (ιδίως στην Αμερική, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ). Δεν ξέρω την έκταση του φαινομένου, αλλά ξέρω ότι χειροτερεύει πολύ ο κίνδυνος όταν ο ίδιος ο πολίτης ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ αποκαλύπτει την ταυτότητά του (σαν πρόβατο…)

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σήμερα τεχνολογίες που εξασφαλίζουν (λίγο-πολύ) σίγουρη προστασία από ΚΑΘΕ ψηφιακό εντοπισμό, πλην της I.P. address (που δεν σημαίνει και πολλά μόνη της, ενώ μπορεί ΚΑΙ αυτή να κρυφτεί).

 26. Για το θέμα της επωνυμίας, όσοι (πολύ αλόγιστα) στηρίζετε την αναδυόμενη νέα τάση υποστήριξής της, ας λάβετε ΣΟΒΑΡΑ υπ΄όψη, όχι μόνο το εξής ποστ
  https://omadeon.wordpress.com/2009/10/29/israelman-slanderman-idiotman/
  («Blog-OSCAR κουτοπόνηρης ΛΑΣΠΗΣ 2009 στον Israelman, ενώ οι νεο-ναζί απειλούν με βιασμό και δολοφονίες μαζί»)….
  …αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της ίδιας μεθόδου επίθεσης (των νεοναζί) από τον ακροδεξιό Σιωνιστή Israelman, όπως θα δείτε στον… «κλώνο του blog του» εδώ:
  http://israelyesgr2.bravejournal.com/
  (έφτιαξα ένα… αντίγραφο του μπλογκ που με στοχοποιούσε, έτσι ώστε να κοπεί η αναγνωσιμότητα του ορίτζιναλ τραμπούκου Israelman. Προέτρεπε ΚΑΙ αυτός το κοινό να πάρει τηλ. την εταιρεία, ζητώντας να μη μου ξαναδώσει δουλειές).

  • Στο συγκεκριμένο θέμα, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τους νεοναζί τους έφερε ο Israelman για να μας φιμώσει – άλλωστε αυτό συμπεραίνω κι από τα σχόλια που έγραψε αργότερα σε βοθροϊστολόγιο, ενθαρρύνοντάς τους. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται ένας Εβραίος να τακιμιάζει με νεοναζί, (α) συμβαίνει – υπάρχουν ήδη Ισραηλινοί νεοναζί – , (β) ταιριάζει απόλυτα στη νοοτροπία του – δηλαδή συμμαχεί με οποιονδήποτε για να πετύχει το σκοπό του – , (γ) δείχνει πόσο γελοίος και σιχαμερός είναι.

   • Σε ό,τι αφορά την επωνυμία, έγραψε – μεταξύ άλλων – ο πιτσιρίκος τα εξής:

    Από την άλλη το «Γιάννης Πρετεντέρης» δεν είναι ονοματεπώνυμο. Ψευδώνυμο είναι. Είναι το ψευδώνυμο του Μπόμπολα. Παλιότερα ήταν το ψευδώνυμο του Λαμπράκη. Τα ονόματα των τηλεδημοσιογράφων είναι τα ψευδώνυμα των καναλαρχών. Αντί να βγουν ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας στην τηλεόραση –όπως θα ήταν το σωστό- βάζουν τον Πρετεντέρη να πει αυτά που θέλουν να πουν αυτοί. Δηλαδή, ο Πρετεντέρης είναι άνθρωπος-ψευδώνυμο. Πρέπει κάποια στιγμή να μας ανακοινώσει το πραγματικό του όνομα και να μας πει ποιες είναι οι δικές του απόψεις. Δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά θα του κάνει καλό.

  • Ξεκινώ από το δεύτερο: οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές είθισται να κάνουν ανίερες συμμαχίες μεταξύ τους για να χτυπήσουν κάποιον κοινό εχθρό. Θα στα εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες ο Omadeon, γιατί εγώ βαριέμαι να τα ξαναλέω.

   Πάμε τώρα στο πρώτο: Ο Γκιόλιας δεν υπήρξε ΠΟΤΕ αντιστασιακός, με ή χωρίς εισαγωγικά. Έχεις δει πολλούς αντιστασιακούς με offshore εταιρείες; Η δε «Σέχτα» ποτέ δεν ήταν «επαναστατική οργάνωση», πολλώ δε μάλλον αριστερή. Ένα τσούρμο τσουτσέκια του κοινού ποινικού δικαίου είναι που, όταν πάνε να πλήξουν κάποιον και θέλουν να δώσουν μια «ιδεολογική» επίφαση, «υπογράφουν» ως «Σέχτα» – κι αν ξέρεις έστω και έναν αριστερό και τον ρωτήσεις σχετικά με τον όρο «σέχτα» ή τον «σεχταρισμό», θα σου επιβεβαιώσει ότι αυτές τις λέξεις οι αριστεροί τις θεωρούν βρισιές.

 27. Οπότε όλα είναι μια παράσταση τελικά; Οι εβραίοι παριστάνουν τους θεόσταλτους ενώ είναι σατανάδες, οι ναζί παριστάνουν τους αντισημίτες ενώ είναι φασίστες, και τα πρωτοπαλίκαρα των μέντια τους αριστερούς ή αντιστασιακούς ενώ έχουν οφ σορ εταιρίες;

  • ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά δεν ισχύει Ξενοφών, σόρυ.

   ΠΑΨΕ να κατασκευάζεις εικόνες τέτοιου είδους στο μυαλό σου. Είναι εξ ορισμού και απολύτως λανθασμένες. Κλείσε το διακόπτη. Κάνε reset.

   Εχεις την τάση ΟΧΙ ΜΟΝΟ να σχηματίζεις ΛΑΘΟΣ εικόνες (και γενικευτικές υπερ-απλουστεύσεις) αλλά να προχωράς ΚΑΙ σε ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ «συνεπαγωγές» που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ούτε αυτές:

   «Οπότε όλα είναι μια παράσταση τελικά;»

   ΟΥΤΕ «όλα είναι» παράσταση ΟΥΤΕ «όλα είναι» Χ, όπου Χ=ο,τιδήποτε. ΔΕΝ ισχύει ΚΑΝΕΝΑ «όλα είναι» και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που ισχύει είναι το «παράσταση».
   Το «οπότ廨είναι επίσης ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδικαιολόγητο, σχεδόν ασυγχώρητο (με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν πριν, ΔΕΝ προκύπτει).

   Οι εβραίοι παριστάνουν τους θεόσταλτους ενώ είναι σατανάδες,

   ΟΥΤΕ παριστάνουν τους θεόσταλτους, ΟΥΤΕ είναι σατανάδες, ΟΥΤΕ μιλήσαμε ΚΑΝ για «Εβραίους», Μιλήσαμε για ακροδεξιούς σιωνιστές.

   οι ναζί παριστάνουν τους αντισημίτες ενώ είναι φασίστες,

   Οι ναζί ΔΕΝ «παριστάνουν» τους αντισημίτες, ΕΙΝΑΙ αντισημίτες. Το «ενώ» ΠΟΥ κολλάει? Υπάρχει εδώ αντίφαση που να δικαιολογεί «ενώ»? ΚΑΜΜΙΑ αντίφαση.
   Απλά οι ναζί ΕΙΝΑΙ αντισημίτες και ΕΙΝΑΙ φασίστες και ΔΕΝ το παριστάνουν, αλλά ΕΙΝΑΙ.

   …και τα πρωτοπαλίκαρα των μέντια τους αριστερούς ή αντιστασιακούς ενώ έχουν οφ σορ εταιρίες;

   (1) ΤΙ θα πει «πρωτοπαλίκαρο των μέντια»? ΔΕΝ κατάλαβα. (2) Ατυχής προσπάθεια γενίκευσης. (3) δεν κολλάει πουθενά, απομακρύνει από την ΟΥΣΙΑ, δεν προσφέρει τίποτα.

 28. «Οι εβραίοι παριστάνουν τους θεόσταλτους ενώ είναι σατανάδες, »

  εξήγηση: Τα ιερά θρησκευτικά βιβλία των εβραίων αυτό δεν τους λένε και με αυτό δεν τους γαλουχούν; οτι είναι ο αγαπημένος λαός του Θεού;

  «οι ναζί παριστάνουν τους αντισημίτες ενώ είναι φασίστες, »

  αν οι εβραίοι είναι σατανάδες ο αντισημιτισμός είναι ευλογία, και αυτό άλλωστε έλεγε και ο Χίτλερ ότι θα έσωζε τον κόσμο απο τους εβραίους σατανάδες. Οταν όλα ήταν απλά πρόσχημα για να είναι φασίστες.

  «και τα πρωτοπαλίκαρα των μέντια τους αριστερούς ή αντιστασιακούς ενώ έχουν οφ σορ εταιρίες;»

  ο κ. Γκιόλιας για τον οποιον ο αιρετικός είπε «δεν νοείται αντιστασιακός που να έχει οφ σορ εταιρία», ήταν πρωτοπαλίκαρο των μέντια

  • Ξενοφών, ΔΕΝ μου είναι ευχάριστη η κριτική που σου κάνω.
   Οι «γενικές κατηγορίες» με τις οποίες συλλογίζεσαι (κι εδώ) είναι ΛΑΘΟΣ.
   Οι επιμέρους εξηγήσεις που παρέχεις τώρα ΔΕΝ διορθώνουν το πρόβλημα.

   1) Κατ’ αρχήν, ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να μιλάς για «Εβραίους» ενώ ΗΔΗ ξεκαθάρισα ότι μιλούσαμε για ακροδεξιούς σιωνιστές. Π.χ. όποιος δεν είναι θεόσταλτος, είναι απαραίτητα σατανάς? Από που κι ως που?
   2) Μετά (σαν να μην έφτανε αυτό) νάσου κι η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ συνεπαγωγή 2 (από τη λανθασμένη παραδοχή ότι «παριστάνουν τους θεόσταλτους» και από τη λανθασμένη συνεπαγωγή 1 ότι «είναι σατανάδες»):

   «αν οι εβραίοι είναι σατανάδες ο αντισημιτισμός είναι ευλογία,…»

   Από τη λανθασμένο προηγούμενο «συμπέρασμα», την πρόταση «οι εβραίοι είναι σατανάδες» (ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος) βγάζεις την (ακόμη πιο) λανθασμένη συνεπαγωγή «ο αντισημιτισμός είναι ευλογία», κλπ.
   (και ΟΛΑ αυτά στηριγμένα στον ΑΕΡΑ, δηλαδή στο σπεκουλάρισμα του ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΥ Λόγου).

   Ε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ νόημα μια συζήτηση ή κείμενο που να βασίζεται σε αυτές τις λανθασμένες (προ-διαδικτυακές) μορφές συλλογισμού. Ο διάλογος τείνει να μας απαλλάσσει από λανθασμένες συνεπαγωγές τέτοιου είδους, αλλά μόνο αν το θέλουμε.

   Το μόνο που εξήγησες κάπως ήταν ο όρος «πρωτοπαλίκαρο των μήντια», που όμως αποπροσανατολίζει γιατί παραπέμπει στη (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ) Απόλυτη γενική Κατηγορία «τα μήντια», στην οποία προσδίδει ιδιότητες (του «πρωτοπαλίκαρο») που ΔΕΝ διαθέτει. Γιατί άλλωστε «πρωτοπαλίκαρο» και όχι κάποια άλλη λέξη, πιο ταιριαστή?

   Πρέπει κάποια στιγμή να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να σκεφτόμαστε με βάση Γενικές Κατηγορίες όπως π.χ. «οι Εβραίοι», «τα μήντια», «η άρχουσα τάξη», «οι αριστεροί», «οι αντιστασιακοί».
   ΟΛΑ αυτά είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του ΝΟΥ. Το κάνω ΚΑΙ εγώ βέβαια, αρκετές φορές, σαν συντόμευση ή για ευκολία, αλλά ξέρω ΠΟΣΟ βαθύ λάθος είναι.

   • Υ.Γ. Οι Γενικές Κατηγορίες είναι ΔΑΧΤΥΛΑ που ΔΕΙΧΝΟΥΝ τον κόσμο (και τον δείχνουν λανθασμένα σε μεγάλο βαθμό).

    Ο κόσμος που δείχνουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα δάχτυλα που τον δείχνουν. Ο χάρτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η περιοχή.

    Συχνά το ξεχνάμε αυτό και νομίζουμε ότι ο Κόσμος ΕΙΝΑΙ τα δάχτυλα που τον δείχνουν, οι Γενικές Κατηγορίες του Νου.

    __________
    Υ.Γ.2 το αποτέλεσμα αυτών των τρόπων σκέψης, το βλέπουμε και εδώ (σε Τεχνητές ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ τους):
    http://ironprison.blogspot.com/2010/05/kke-generator-v10.html
    http://kkeisageek.freehostia.com/

    Πολύ παλιά είχα εκφράσει κι ένα… Αντεστραμμένο Αξίωμα Turing:
    «Οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινου συλλογισμού ΜΠΟΡΕΙ να προσομοιωθεί από υπολογιστή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανθρώπινη, αλλά μηχανική» (κατά βάθος…)

   • Και κάτι ακόμη…

    Το λάθος της πρότασης «οι Εβραίοι παριστάνουν τους θεόσταλτους» είναι πολλαπλό. Π.χ.
    1) ΠΟΛΛΟΙ Εβραίοι ΔΕΝ παριστάνουν τους θεόσταλτους
    2) Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του «περιούσιου λαού» ΔΕΝ μεταφράζεται σε θεόσταλτους. Ισα-ίσα, μεταφράζεται σε επιλεγμένους (από το θεό) που είναι εντελώς διαφορετικό πράμα από το «θεόσταλτος». Θεόσταλτος μπορεί να είναι π.χ. ένας προφήτης.
    3) Το «παριστάνουν» δεν απεικονίζει καθόλου σωστά την Εβραϊκή πίστη, την οποία θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα π.χ. το «ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι είναι επιλεγμένος / περιούσιος λαός»
    4) Κανένας Εβραίος (ακόμη κι ο πιο φανατικός) δεν περιμένει σήμερα να τον ΠΙΣΤΕΨΕΙ κανείς ότι ο λαός του επιλέχτηκε από το θεό, ΑΚΟΜΗ λιγότερο να πιστέψει ότι είναι «θεόσταλτος»
    5) Αντί για όλα αυτά θάπρεπε να μιλάμε για ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Τότε μπορούμε να πούμε π.χ. «όσοι έχουν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του περιούσιου λαού» (μπλα μπλα μπλα…)

   • Ωστε τελικά οι Ροτσιλντ-εβραίοι δεν είναι σατανάδες; Πω ρε μπαχαλο λέμε, μπάχαλο !

    • Οι Ρότσιλντ είναι μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ οικογένεια Εβραίων και ΟΧΙ «οι Εβραίοι» (έτσι γενικά).

     Με τον ίδιο τρόπο που οι Ελληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… εφοπλιστές (π.χ. εσύ κι εγώ) με τον ίδιο τρόπο και οι Εβραίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τραπεζίτες, ΟΥΤΕ Ρότσιλντ, ΟΥΤΕ… σατανάδες.

     Υπάρχουν 20 εκατομμύρια Εβραίοι στον κόσμο (περίπου) και είναι αμφίβολο αν ανάμεσά τους υπάρχουν… 2000 τραπεζίτες (ή ακόμη και 200).

     ΚΛΑΣΣΙΚΗ ολέθρια συνέπεια των συλλογισμών με βάση Γενικές Κατηγορίες είναι και κάθε είδους ρατσισμός. Από τη στιγμή που σκεφτόμαστε με όρους όπως «οι Εβραίοι» ή «οι Ελληνες» το παιγνίδι είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.

 29. Το παιχνίδι είναι τελειωμένο έτσι κι αλλιώς, και αυτό απ’ότι μου έλεγες και εσύ, μεταξύ πολλών πολλών άλλων που το λένε και το γράφουν στο διαδίκτυο, είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης μιας κλίκας εβραίων, υπο την γενική εποπτεία μιας ακόμη μικρότερης κλίκας, πάλι εβραίων.

  Τώρα σε ποιό βαθμό, αυτά τα 20 εκ. εβραίοι οφελούνται από όλη αυτή τη παγκόσμια παντοδυναμία και επιρροή των λίγων αυτών εβραίων, ολοι μαζί ή ο κάθε ένας ξεχωριστά, δεν είμαι βέβαια σε θέση να στο δείξω με ακριβή νουμερα εγω. Να σου πω δηλαδή με ακρίβεια τι θα έκανε ο τελευταίος μπατρίρης Εβραίος στην Ιερουσαλήμ αν οι Ροτσιλντ δεν ελέγχανε όλο το πλανήτη. Προσωπικά νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο ευτυχής, οσο και πλούσιος. Ομως αυτό δεν αλλάζει ότι τα 20 εκ. αυτά των εβραίων αρέσκονται σ’αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή σε ολοκληρο τον πλανήτη. Απόδειξη ότι δεν έχεις δει ποτέ εβραική επίσημη οργάνωση να διαδηλώνει εναντίον της Νεας Ταξης Πραγμάτων, των Ροτσιλντ και άλλων δικών τους.

  Οπότε οι πρωταγωνιστές σατανάδες Ροτσιλντ και συντροφιά, εβραίοι, δεν βλέπω να έχουν και τεράστιες πιά ιδεολογικές αποστάσεις από τους υπόλοιπους εβραίους. Μακάρι να είχαν βέβαια, γιατί έτσι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει, αφού αν είναι να σεβαστεί κάποιους ο Ροτσιλντ μόνο τους εβραίους θα σεβαστεί, όμως δυστυχώς δεν έχουν.

  • Το παιχνίδι είναι τελειωμένο έτσι κι αλλιώς, και αυτό απ’ότι μου έλεγες και εσύ, μεταξύ πολλών πολλών άλλων που το λένε και το γράφουν στο διαδίκτυο, είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης μιας κλίκας εβραίων, υπο την γενική εποπτεία μιας ακόμη μικρότερης κλίκας, πάλι εβραίων.

   ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος συμπεράσματα Ξενοφών και -επίσης- παρερμηνείες όσων σου έχω πει. Ποτέ μου δεν είπα για «συντονισμένη δράση μιας κλίκας Εβραίων», ΑΚΟΜΗ λιγότερο για «γενική εποπτεία» (και… όλη αυτή την ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ που κυκλοφορεί σε ΠΟΛΛΑ ΕΛ-ληνικά μπλογκ, ΠΟΛΥ δυστυχώς).

   Κάλο έχεις στο κεφάλι ρε γαμώτο? ΞΕΧΝΑ τους Εβραίους, ΕΣΥ έχεις ΚΟΛΛΗΜΑ με τους Εβραίους και σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ ότι ΑΝ φταίνε κάποιοι είναι ΜΟΝΟ μια μικρή κλίκα τραπεζιτών, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

   Οπότε οι πρωταγωνιστές σατανάδες Ροτσιλντ και συντροφιά, εβραίοι, δεν βλέπω να έχουν και τεράστιες πιά ιδεολογικές αποστάσεις από τους υπόλοιπους εβραίους

   ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ το βλέπεις έτσι κι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι ιδεολογικές αποστάσεις π.χ. μεταξύ της… Ναόμι Κλάϊν ή του Νοαμ Τσόμσκυ (η άλλων σκεπτόμενων Εβραίων του κόσμου) και π.χ. του Λίμπερμαν (ή της προπαγάνδας που έχει επικρατήσει στο Ισραήλ). Εξίσου τεράστιες είναι και οι αποστάσεις μεταξύ απλών εργαζόμενων και μεγαλο-τραπεζιτών (είτε Εβραίων είτε άλλων).

   Επίσης οι Τραπεζίτες είναι ΠΑΝΩ απ΄όλα τραπεζίτες και μετά Εβραίοι (ή άθεοι ή χριστιανοί ή ο,τιδήποτε).

   _________
   Υ.Γ. περισσότερα εδώ
   https://omadeon.wordpress.com/2009/10/30/jstreet-and-the-blooodless-jewish-revolution/
   https://omadeon.wordpress.com/2009/11/02/support-the-goldstone-report/
   https://omadeon.wordpress.com/2009/01/13/jews-israelis-against-apartheid/

   και ΙΔΙΩΣ για τη… ΛΟΓΙΚΗ, εδώ
   https://omadeon.wordpress.com/2008/06/01/guilt-by-association/
   «Guilt by Association (a Paranoid Political Fallacy)»

  • Ξενοφών, διαβάζεις και… ΠΟΛΛΗ μπλογκο-σαβούρα από ό,τι βλέπω:

   Τώρα σε ποιό βαθμό, αυτά τα 20 εκ. εβραίοι οφελούνται από όλη αυτή τη παγκόσμια παντοδυναμία και επιρροή των λίγων αυτών εβραίων, ολοι μαζί ή ο κάθε ένας ξεχωριστά, δεν είμαι βέβαια σε θέση να στο δείξω με ακριβή νουμερα εγω. Να σου πω δηλαδή με ακρίβεια τι θα έκανε ο τελευταίος μπατρίρης Εβραίος στην Ιερουσαλήμ αν οι Ροτσιλντ δεν ελέγχανε όλο το πλανήτη. Προσωπικά νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο ευτυχής, οσο και πλούσιος. Ομως αυτό δεν αλλάζει ότι τα 20 εκ. αυτά των εβραίων αρέσκονται σ’αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή σε ολοκληρο τον πλανήτη. Απόδειξη ότι δεν έχεις δει ποτέ εβραική επίσημη οργάνωση να διαδηλώνει εναντίον της Νεας Ταξης Πραγμάτων, των Ροτσιλντ και άλλων δικών τους.

   «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σόρυ. Η οικονομική δύναμη ορισμένων τραπεζιτών ήταν πολύ μεγάλη εδώ και πάνω από 150 χρόνια αλλά ΔΕΝ συνιστά ΚΑΜΜΙΑ «Νέα Τάξη», ίσα-ίσα συνιστά μια γνωστή «Παμπάλαια Τάξη» πραγμάτων, που σε μεγάλο βαθμό δεν έχει καμία σχέση με τις ΕΙΚΟΝΕΣ που κατασκευάζουν στο μυαλό τους, διάφοροι…

   Εμείς στο μπλογκ είμαστε -φυσικά- κατά της Διεθνούς Ολιγαρχίας αλλά ΔΕΝ τη βλέπουμε με βάση «αντι-νεοταξίτικες» καρα-ΜΠΟΥΡΔΕΣ (όπως π.χ. τη βλέπει ο Αδωνις Γεωργιάδης και το ΛΑΟΣ).

   Μεγάλος αριθμός ΕΛ-λήνων «αντινεοταξιτών» (ΙΔΙΩΣ ακροδεξιών) είναι ΣΟΒΑΡΑ πλανεμένοι και… σχεδόν παρανοϊκοί.

   Βέβαια, οι διανοητικές δοκιμασίες που υφίσταται ένας οποιοσδήποτε Κοινός Νους όταν έρθει απροστάτευτος σε ΠΡΩΤΗ επαφή με κείμενα για τις σκοτεινές εξουσίες του κόσμου ενδέχεται να είναι ακραίες και να ΜΗΝ τις παίρνει καν χαμπάρι. Γι’ αυτό και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ πρώτα να σκέφτεται με βάση Γενικές Κατηγορίες και απλοϊκές γενικεύσεις.

   Η «θεωρία» ότι κι ο τελευταίος φτωχός Εβραίος ωφελείται από τις απατεωνιές των Ρότσιλντ μου είναι γνώριμη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια όμως, διότι -αντίθετα- οι απατεωνιές των Ρότσιλντ εντείνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον αντισημιτισμό και κάνουν το κράτος του Ισραήλ να χάνει κύρος, να χάνει αξιοπιστία, και να χάνει πιθανότητες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στο μέλλον. Κι αυτό το ξέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά οι… 80 και άνω Ανθρωπιστικές Εβραίκές Οργανώσεις που διαδηλώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συχνά σε ΟΛΟ τον Κόσμο ΚΑΙ στο Ισραήλ επίσης, κατά της Διεθνούς Ολιγαρχίας.

   Τώρα… κατά της συγκεκριμένης οικογένειας Ρότσιλντ δεν νομίζω να διαδήλωσε ποτέ κανείς (είτε Εβραίος είτε άλλος). Εξάλλου… δεν είναι ΜΟΝΟ οι Ρότσιλντ, ούτε καν μόνο Εβραίοι, οι σούπερ-πλούσιοι που ελέγχουν τον κόσμο. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 οικογένειες μεγαλο-τραπεζιτών στην Ευρώπη και 3 στην Αμερική που συνεργάζονται, και ΜΟΝΟ οι μισοί περίπου (από ό,τι θυμάμαι) έχουν άμεση συγγένεια με τους Ρότσιλντ…

 30. «Η “θεωρία” ότι κι ο τελευταίος φτωχός Εβραίος ωφελείται από τις απατεωνιές των Ρότσιλντ μου είναι γνώριμη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλήθεια όμως, διότι -αντίθετα- οι απατεωνιές των Ρότσιλντ εντείνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον αντισημιτισμό και κάνουν το κράτος του Ισραήλ να χάνει κύρος, να χάνει αξιοπιστία, και να χάνει πιθανότητες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στο μέλλον. Κι αυτό το ξέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά οι… 80 και άνω Ανθρωπιστικές Εβραίκές Οργανώσεις που διαδηλώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συχνά σε ΟΛΟ τον Κόσμο ΚΑΙ στο Ισραήλ επίσης, κατά της Διεθνούς Ολιγαρχίας. «

  Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι Εβραίοι, και γι’αυτό δεν έκαναν τα πάντα, σαν πολίτες, με διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, ώστε να αναστείλλουν τον αποκλεισμό της Γαζας π.χ. Πέραν του ότι απολαμβάνουν κάθε επίθεση του Ισραήλ στην γύρω περιοχή. Οι λαοί είναι αυτό που δείχνουν με την ενεργή στάση τους,όχι με τα λόγια Γιώργο. Ο κόσμος βλέπει αυτά που κάνουν οι Εβραίοι, κεφαλές, όπως Ροτζιλντ κλπ, βλέπει όμως και αυτά που ΔΕΝ κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εβραίοι.

  • Εδώ έχεις ένα δίκιο μεγάλο.
   Δεν το αντιλαμβάνονται -δυστυχώς- στην πλειοψηφία τους, οι Εβραίοι του Ισραήλ. Αυτό είναι γεγονός, εξού και η αναβίωση των ναζιστικών ιδεών περί «συλλογικής ευθύνης» (είτε από αντισημίτες, είτε από το ίδιο το… Ισραήλ, κατά των Παλαιστίνιων, στην επίσημη πολιτική του).

   Πάντως… στην τελευταία συνέλευση της J-Street στην Αμερική, που είναι ίσως η ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ Εβραιο-αμερικανική οργάνωση, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία αποδοκίμασε τη (δοτή άνωθεν) ηγεσία της και καταφέρθηκε ΚΑΤΑ της πολιτικής του Ισραήλ.

   ΟΛΟΙ οι λαοί πλανώνται κατά καιρούς, αλλά… όχι για πάντα. Και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι περισσότεροι Εβραίοι του ΚΟΣΜΟΥ, όχι του Ισραήλ, έχουν ΑΡΧΙΣΕΙ να καταλαβαίνουν ΚΑΙ να επαναστατούν.

   • Υ.Γ. Επίσης στον οικονομικό τομέα, όσον αφορά τους μεγαλο-τραπεζίτες, ο κάθε άνθρωπος με ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι η σαπίλα τους ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε φυσικά και τους απλούς εργαζόμενους Εβραίους του ΚΟΣΜΟΥ.

    Οταν μερικές εκατοντάδες άτομα θησαυρίζουν σε βάρος ΟΛΩΝ των άλλων, καταργούν και διαλύουν ακόμη και τη Μεσαία Τάξη (όπου ανήκουν και πολλοί Εβραίοι της Αμερικής)…
    …εκείνο που απομένει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αλληλεγγύη των απλών Εβραίων με τους τραπεζίτες, αλλά -αντίθετα- αλληλεγγύη των απλών Εβραίων μαζί με τους ΑΛΛΟΥΣ εργαζόμενους κατά του κοινού εχθρού. (Ας αφήσουμε και το γεγονός ότι μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν Εβραίοι, π.χ. Bill Gates)…

    Υ.Γ.2 Τέλος, είπες

    «Οι λαοί είναι αυτό που δείχνουν με την ενεργή στάση τους, όχι με τα λόγια Γιώργο. Ο κόσμος βλέπει αυτά που κάνουν οι Εβραίοι, κεφαλές, όπως Ροτζιλντ κλπ, βλέπει όμως και αυτά που ΔΕΝ κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εβραίοι.»

    Οι λαοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό που δείχνουν οι ηγέτες τους (κι ακόμη λιγότερο οι… κροίσοι τους), αυτό είναι στρεβλή λογική «συλλογικής ευθύνης».
    Οι Εβραίοι του κόσμου ΜΑΛΛΟΝ δεν έχεις προσέξει ότι είναι ΠΡΩΤΟΙ στον αγώνα κατά των πλουτοκρατών και των ακραίων σιωνιστών….
    ΑΠΕΙΡΕΣ κινητοποιήσεις έχουν κάνει, που δεν πολυ-κυκλοφορούν στα ΜΜΕ (ιδίως στην Ελλάδα). Κι ο δικαστής Goldstone Εβραίος ήταν (πριν τον πουν «self-hating Jew»):
    Δες εδώ: http://delicious.com/omadeon/goldstone
    -όπου υπάρχουν και ΠΟΛΛΑ λινκ για Εβραϊκές οργανώσεις και κινητοποιήσεις, ενώ αναφέρονται κυριολεκτικά ΔΕΚΑΔΕΣ τέτοιες και εδώ
    https://omadeon.wordpress.com/2009/01/13/jews-israelis-against-apartheid/

    • «Επίσης στον οικονομικό τομέα, όσον αφορά τους μεγαλο-τραπεζίτες, ο κάθε άνθρωπος με ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι η σαπίλα τους ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε φυσικά και τους απλούς εργαζόμενους Εβραίους του ΚΟΣΜΟΥ.»

     πολυ σωστα.
     Ακομα κ αν αποδεικνυοταν αναμφισβητητα οτι 5 οικογενειες εξουσιαζουν κ πηδανε ολο τον πλανητη
     κ οι 5 ειναι Εβραιοι,
     παλι αυτο δε θα επρεπε να μας οδηγησει σε επικινδυνες κ λανθασμενες-φανατισμενες γενικευσεις.
     Εχω παρατηρησει οτι οι Ελληνες δε γουσταρουν καθολου τους Εβραιους.Με οποιον κ αν μιιλησεις(ανεξαρτητως μορφωσης κ παιδειας),θα σου πει τα χειροτερα.
     Τους κατηγορουνε για ολα τα δεινα του κοσμου.
     Τους διακρινει ενας ηπιος κ ημιεπικινδυνος αντισημιτισμος.Δε θα παρουν δηλαδη οι 9 στους 10 τα καδρονια για να τους κυνηγησουν
     αλλα λεκτικα ανετα θα ασκουσαν βια στον διπλανο τους αν ανακαλυπταν οτι ειναι Εβραιος(κ τους επαιρνε να ασκησουν λεκτικη βια).
     Νομιζω οτι οι Λιακοπουλειες θεωρειες εκφραζουν πολυ μεγαλυτερο βαθμο του Ελληνικου ψυχισμου απο αυτο που πιστευεται
     κ ασκουν ελξη δυστυχως σε πολλους.
     Δε χρειαζεται να πω εδω αν καταδικαζω τα εγκληματα του Κρατους του Ισραηλ απεναντι στους Παλαιστινιους.
     Αλλα καταδικαζω κ τις Λιακοπουλειες θεωριες.
     Δεν ειναι τοσο ημιμαθεια η φανατισμος,νομιζω οτι απλα βαριουνται να σκεφτουν κ καταπινουν αμασητα ο,τι τους σερβιρουν τσαρλατανοι που απλα ενισχυουν μια κουφια κ ψευδεπιγραφη προγονοπληξια,που λειτουργει ως ανυψωση ηθικου για τη τσαλακωμενη τους ψυχολογια.
     Τσαλακωμενη ψυχολογια δυστυχως εχουμε πολλοι βλεποντας οσα γινονται.
     Κ απεγνωσμενοι πολλοι απο εμας προσπαθουν να πιαστουν απο εθνικιστικες-αντισημιτικες σανιδες.

 31. Περί «Νέας Τάξης» είχε γράψει χαρακτηριστικά ο φίλος μπλόγκερ Χρήστος Μόρφος

  [………]
  5.
  Το κοινωνικό/οικονομικό/πολιτισμικό σύστημα που κυριαρχεί στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, το σύστημα που γεννήθηκε πριν από δύο περίπου αιώνες και που διαρκώς επεκτείνει την κυριαρχία του, έχει όνομα. Λέγεται καπιταλισμός. Δεν λέγεται ούτε “νέα τάξη” ούτε “παγκοσμιοποίηση”. Λέγεται καπιταλισμός. [Ή, ορθότερα, καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.] Η κοινωνική κατάσταση στην οποία κάποιος αγοράζει την εργατική δύναμη κάποιου άλλου. Τελεία και παύλα.

  6.
  Το ότι αυτό το σύστημα παίρνει, κατά καιρούς, διαφορετικές μορφές είναι γεγονός. Οι μορφές αυτές όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν την ουσία του, που είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Τη σημερινή του μορφή θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε χρηματιστικό καπιταλισμό [ή κερδοσκοπικό ή όπως αλλιώς θέλουμε]. Εμφανίστηκε σε όλο του το μεγαλείο πριν από είκοσι χρόνια, όταν κατέρρευσαν τα καθεστώτα του “υπαρκτού κρατικού καπιταλισμού”, και όταν η Κίνα εντάχθηκε κι αυτή στη λεγόμενη “οικονομία της αγοράς”.

  Το κείμενό του αυτό το αναπαρήγαγα στο τέλος αυτού ΕΔΩ του ποστ:
  https://omadeon.wordpress.com/2010/05/01/greece-being-sold/

  • Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το πρόβλημα ενυπάρχει βασικά στην φαντασία του κάθε Ροτσιλντ, που έχει γαλουχηθεί με την ιδεολογία ότι οι φτωχοί θα τον βάλουν στην γκιλοτίνα «αν δεν προσέξει αρκετά», είναι το εξής:
   – Ο έλεγχος γίνεται απο τα χρηματικά αποθέματα.
   – Ο πακτωλός των χρημάτων που ρέει πρός ημετέρους κάθε επιπέδου (όπως και ο δικος μας ο Παπανδρέου και η πανω απο αυτόν Μπιλντερμπεργκ) προκειμένου να επιτευχθεί ο έλεγχος, είναι ασφαλώς μια οικονομική επένδυση.
   – Αν αυτή η επένδυση γινόταν ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ σε οποιοδήποτε κράτος της Αφρικής, σε κανονικά, βιολογικά τρόφιμα, που θα διοχετεύονταν στην συνέχεια στην αγορά της Ευρωπης, τα κέρδη θα ήταν υπερπολαπλάσσια σε σύγκριση με τον απατηλό έλεγχο που επιτυγχάνεται τώρα. Αφου οι πληρωμένοι ανα το κόσμο που ασκούν τον έλεγχο, όπως καταλαβαίνει κανείς you can trust them as far as you can kick them.

   Οταν λέμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ επένδυση φυσικά δεν έννοούμε φυτείες στο στυλ της Τσικιτα. Δεν εννοούμε καμία μαλακισμένη νοοτροπία και στρατηγική. Εννοούμε ακριβώς επιχειρηματικότητα πανω σε υγειής βάσεις, η οποία όσο της δίνεις τόσο αυτή σου δίνει. Δηλαδή, αναπτύσσοντας οικισμούς γύρω απο τις φυτείες τους και τις αχανείς καλλιέργειές τους, όμως χωρίς να τους κλέβουν, δημιουργούν μια καινούργια μέση τάξη αφρικανών, οι οποίοι φυσικά αρχίζουν να καταναλώνουν και φυσικά την κατανάλωση αυτή την τροφοδοτούν πλέον πάλι οι ίδιοι οι δυτικοί τραπεζίτες με δάνεια ανάπτυξη κλπ.

   Ομως είναι πανικόβλητοι, τυφλωμένοι απο το ταξικό μίσος μέσα στο οποίο μεγάλωσαν, την θεωρία των έσχατων χρόνων την οποία πολλοί τρέμουν, και για πολλοστή φορά καταπίνουν την καμήλα διυλίζοντας τον κώνωπα. Χανουν δηλαδή τη λύση που βρίσκεται μπρός στα μάτια τους.

   Ο κοσμος πάντα θα έχει πανω και κάτω, πλούσιους και φτωχούς. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι καημένοι οι πλούσιοι είναι ότι ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΦΆΛΑΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, παρά καταπιέζοντας ελέγχοντας και εν τέλει κλέβοντας το σύστημα στο οποίο, στην τελική, στηρίζεσαι κι εσύ ο ίδιος.

 32. Με αυτά που γράφεις προσβάλεις τη νοημοσύνη του απλού κόσμου που διάβαζε τρωκτικό.
  Όσο κίτρινο και να ήταν και όσο μη εμπεριστατωμένο (προφανώς θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο) μην ξεχνάς το βήμα λόγου που έδινε σε τόσους ανθρώπους.

 33. Δεν φταίω εγώ αν οι αναγνώστες του Πρωκτικού είναι ένα τσούρμο ηλίθιοι που αρέσκονται να διαβάζουν ένα ελεεινό συνονθύλευμα (επιπέδου Espresso και χειρότερα) γεμάτο urban legends, εκβιαστικές και χαφιεδικές συκοφαντίες και πολύ, μα πάρα πολύ κουτσομπολιό της κακιάς ώρας, τέτοιο που κανείς στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος δεν του δίνει σημασία.

  Χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ που προσβάλλω την ανύπαρκτη νοημοσύνη των κρετίνων που, μεταξύ φραπεδούμπας και αυνανισμού, «ενημερώνονταν» από το Πρωκτικό. Σε ό,τι αφορά δε το β(λ)ήμα λόγου που παρείχε, για να δούμε…

  (α) Το Πρωκτικό δεν παρείχε δυνατότητα σχολιασμού ούτε καν με moderation. Άρα, δεν υπήρχε δυνατότητα ή δικαίωμα αντιλόγου. Ποιος λοιπόν μπορούσε να έχει λόγο επί των δημοσιευομένων;

  (β) Η «δημοσιογραφική» (ο Σουβλακέας να την κάνει…) ομάδα του Πρωκτικού δεν έκανε ποτέ μα ΠΟΤΕ ρεπορτάζ, γιατί δεν είχε ούτε τις γνώσεις ούτε την πρόθεση να το πράξει: απλά αναδημοσίευε ό,τι μαλακία έστελνε ο κάθε ανθυποκρετίνος με IQ μολόχας, είτε ήταν αλήθεια είτε όχι.

  (γ) Οι «δημοσιογράφοι» του Πρωκτικού δεν είχαν ποτέ ούτε αξιοπρέπεια ούτε αρχίδια. Γιατί κάθε φορά που πιάνονταν να λένε αρλούμπες ή να συκοφαντούν ή να λένε ψέματα, αντί να βγουν αντρίκια και σαν άνθρωποι σοβαροί να πουν «ναι, κάναμε λάθος» ή κάτι τέτοιο, απλώς, με τρόπο εντελώς πούστικο, διέγραφαν τα άρθρα τους (άσχετα αν βρίσκονται ήδη έτσι κι αλλιώς αποθηκευμένα αλλού – κι αυτό τους κάνει επίσης απίστευτους νιούμπηδες και άσχετους).

  (δ) Έτσι κι αλλιώς, το Πρωκτικό βρήκε κι άλλους μιμητές.

  Κακά τα ψέματα, το Πρωκτικό ήταν μια μαλακία και μισή, η οποία απευθυνόταν σε κρετίνους, σε χαμερπή υποκείμενα οδηγούμενα από τα πλέον ταπεινά ένστικτα: λιγούρηδες, αγράμματους και κουτσομπόληδες ολκής.

  Κι επιτέλους, τι είναι αυτό που σας προσβάλλει; Η δική σας κατάντια ή το ότι σας τη δείχνω κατάμουτρα και σ’όλη της την αθλιότητα;

  Άντε τώρα, γιατί έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το ν’ασχολούμαι με τους επαγγελματίες losers που είχαν ως μόνο νόημα της ζωής τους το Πρωκτικό.

  • Αιρετικέ είσαι ακραίος στις κρίσεις σου.

   Προχθές ένας κοινός μας φίλος με ρώταγε «ξέρεις κάνα μπλογκ με ειδήσεις σαν το τρωκτικό, μαζεμένες όλες μαζί που να μπορώ να τις βρίσκω εύκολα»?
   Και σε διαβεβαιώ ότι αυτός ο κοινός μας φίλος δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ αυταπάτη για τα πολλά αρνητικά του τρωκτικού. Απλά τον τραβούσε προς τα κεί ΕΝΑ πράμα, η ευκολία ενός μπλογκ που περιέχει ΚΑΘΕ είδηση το γρηγορότερο (κι ας είναι και κατακίτρινο στις κρίσεις του).

   Αντί να αναλωνόμαστε σε κρίσεις κι επικρίσεις κατά του…. πρωκτικού τρωκτικού, ας δουλέψουμε να γίνουμε ένα ΠΙΟ συλλογικό μπλογκ κι ας τείνουμε να έχουμε πλούσιο περιεχόμενο εμείς, ΕΔΩ.

 34. Όπα ρε φιλέ. Δηλαδή εγώ που διάβαζα τρωκτικό και omadeon ταυτόχρονα τι είμαι?
  Το τρωκτικό φίλε μου(δεν θα πέσω στο επίπεδο σου…) κάλυπτε πληθώρα θεμάτων και εδώ πιάνεσαι αδιάβαστος!
  Το τρωκτικό απαντούσε σε ΟΛΑ τα mail! Δεύτερη φορά αδιάβαστος…
  Και μια φιλική συμβουλή από έναν ηλίθιο όπως με χαρακτήρισες αναγνώστη.
  Αν θες να βοηθήσεις να ανέβει επιτέλους το IQ και να ξυπνήσει ο ανυποψίαστος, μήπως και δούμε άσπρη μέρα σε αυτόν τον τόπο, Μην είσαι τόσο μονοδιάστατος στη θεματολογία σου στο omadeon και τόσο ‘’ανώτερος-υβριστής ’’ στους αναγνώστες γιατί στο τέλος θα καταντήσετε να τα λέτε μεταξύ σας εδώ μέσα.
  Και αυτό δεν το θέλω ούτε εγώ, (που βαρέθηκα να βλέπω αδιάφορους Έλληνες) αλλά ούτε κι εσύ φαντάζομαι.

  • Νίκο, δυστυχώς έχεις ΚΑΠΟΙΟ μεγάλο δίκιο στην κριτική που έκανες στο φίλο μας τον αιρετικό.

   Αιρετικέ στά’χω πει κι εγώ ιδιωτικά ΚΑΙ άλλοι αρκετές φορές.

   Σε πληροφορώ επίσης ότι ο ΠΟΛΥ σημαντικός κοινός μας φίλος, με τα σπάνια σχόλια που έγραφε σαν «Πήγασος», ΟΠΩΣ και ο Νίκος εδώ, διάβαζε… omadeon και τρωκτικό (χαχαχα)….

   Αν δεν τσουβαλιάσεις και δεν βρίζεις και δεν δαιμονοποιήσεις… θα ΣΚΑΣΕΙΣ. Μπορούσες να κάνεις την ίδια κριτική χωρίς όλα αυτά.

   (Νίκο μην τον παρεξηγείς. Εχει μεγάλο πάθος για τη δικαιοσύνη και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ απίστευτη…)

   • Με ενόχλησε ΝΑΙ.
    Αλλά δεν παρεξηγώ.
    Σέβομαι και γουστάρω το πάθος σας για αφύπνιση!

    • Νίκο, θα σου πω ΜΟΝΟ ένα πράμα και… θα καταλάβεις.

     Στο παρελθόν, ο Αιρετικός είχε παρεξηγήσει άσχημα έναν τίμιο, ειλικρινή και…. ΚΑΘΟΛΟΥ ακροδεξιό πατριώτη μπλογκερ (τον Περίοπα) και του είχε ρίξει… ΤΑ μπινελίκια.
     Ε, κάποια στιγμή έγινε κάτι που ΑΠΟΔΕΙΞΕ 100% την ειλικρίνεια, την αθωότητα, αλλά ΚΑΙ την αντι-φασιστική εγρήγορση του Περίοπα (όταν εκείνος… πέταξε έξω από ένα μπλογκ τους Χρυσαυγουλίτες κακήν-κακώς)….
     …ώστε ΟΧΙ ΜΟΝΟ δέχτηκε αδιαμαρτύρητα ο… Αιρετικός τη ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ κριτική μου, αλλά και είπε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ λόγια για τον Περίοπα, παραδεχόμενος 100% το λάθος του.

     Αυτό στα λέει όλα νομίζω. Λάθη είμαστε, κάνουμε και… ανθρώπους ! (κι εγώ έχω κάνει χειρότερα λάθη)

  • Υ.Γ.
   Νίκο, το πρώτο σου σχόλιο χρειαζόταν μια ήπια απάντηση, ΟΧΙ επιθετική απέναντί σου αλλά με σοβαρή κριτική για όσους ΠΑΡΑΒΛΕΠΑΝ τα πολλά… τρωτά του τρωκτικού.

   Ο Αιρετικός έχει πάθει το εξής… κατ’ εμέ. Επειδή ΞΕΡΕΙ τα πολλά τρωτά του τρωκτικού… ξεχνάει ότι πολύς κόσμος ΔΕΝ τα ξέρει ή και τα παραβλέπει. Και τα παράβλεπε πολύς κόσμος διότι -απλούστατα- όπως λες κι εσύ εδώ

   Το τρωκτικό φίλε μου(δεν θα πέσω στο επίπεδο σου…) κάλυπτε πληθώρα θεμάτων και εδώ πιάνεσαι αδιάβαστος!

   99% ήταν το εξής, το ότι κάλυπτε πληθώρα θεμάτων !!!

   Για να είμαστε δίκαιοι τώρα…
   Αδιάβαστος ΔΕΝ είναι ο Αιρετικός. Ισα-ίσα έχει διαβάσει τόσα πολλά που έχει εντοπίσει και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τρωτά στο τρωκτικό. Το επίπεδό του βέβαια το ΡΙΧΝΕΙ όταν βρίζει ή δείχνει φανατισμό (που κατά βάθος, όταν γράφει και σκέφτεται ψύχραιμα, δεν νομίζω να έχει, με την εξαίρεση ενός μεγάλου πάθους για περισσότερη δικαιοσύνη που… ξεχυλίζει).

   Ο Αιρετικός είναι φίλος μου. Ε, αν δεν μπορώ να κάνω και μια φιλική κριτική στους φίλους μου… ΤΙ να τους κάνω τους… εχθρούς?? χαχαχα

   Επίσης

   Το τρωκτικό απαντούσε σε ΟΛΑ τα mail! Δεύτερη φορά αδιάβαστος…

   Ω ναι, το τρωκτικό για την ακρίβεια δύο φορές προώθησε και θέματα που πήρε από ΑΥΤΟ ΕΔΩ το μπλογκ, και τη μία φορά έκανε ένα σοβαρό λάθος, το οποίο τους το επεσήμανα με μέηλ, στο οποίο απάντησαν ΑΜΕΣΩΣ (και φυσικά διόρθωσε ΚΑΙ το λάθος)

   Τα υπόλοιπα που λες Νίκο δεν τα σχολιάζω, γιατί τη δική μου κριτική την έκανα ΗΔΗ στο φίλο μας…

   • Υ.Γ.2 Κι αν εξαιρέσουμε την οργή, τα… κοσμητικά επίθετα, τις προβολές σε ΟΛΟΥΣ (τσουβαλιστικά) και τη γενική… αγένεια, του φίλου Αιρετικού, σε όσα επεσήμανε ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.

    ΑΣΚΗΣΗ: Ξαναδιαβάστε το σχόλιό του χωρίς τα… διακοσμητικά αυτά στοιχεία και βρείτε λάθη. Εγώ δεν βρήκα. Βρήκα μόνο λάθη στο ΣΤΥΛ και στους χαρακτηρισμούς (των πάντων).

    Υ.Γ.3 Για να σας… βοηθήσω λιγάκι, αντιγράφω εδώ το εν λόγω σχόλιο (του Αιρετικού) αλλά… βάζοντας τεχνητή διαγραφή (με strike-through font) σε ΟΛΕΣ τις… ΑΧΡΗΣΤΕΣ και ΑΓΕΝΕΙΣ λέξεις του:

    Δεν φταίω εγώ αν οι αναγνώστες του Πρωκτικού είναι ένα τσούρμο ηλίθιοι που αρέσκονται να διαβάζουν ένα ελεεινό συνονθύλευμα (επιπέδου Espresso και χειρότερα) γεμάτο urban legends, εκβιαστικές και χαφιεδικές συκοφαντίες και πολύ, μα πάρα πολύ κουτσομπολιό της κακιάς ώρας, τέτοιο που κανείς στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος δεν του δίνει σημασία.

    Χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ που προσβάλλω την ανύπαρκτη νοημοσύνη των κρετίνων που, μεταξύ φραπεδούμπας και αυνανισμού, «ενημερώνονταν» από το Πρωκτικό. Σε ό,τι αφορά δε το β(λ)ήμα λόγου που παρείχε, για να δούμε…

    (α) Το Πρωκτικό δεν παρείχε δυνατότητα σχολιασμού ούτε καν με moderation. Άρα, δεν υπήρχε δυνατότητα ή δικαίωμα αντιλόγου. Ποιος λοιπόν μπορούσε να έχει λόγο επί των δημοσιευομένων;

    (β) Η «δημοσιογραφική» (ο Σουβλακέας να την κάνει…) ομάδα του Πρωκτικού δεν έκανε ποτέ μα ΠΟΤΕ ρεπορτάζ, γιατί δεν είχε ούτε τις γνώσεις ούτε την πρόθεση να το πράξει: απλά αναδημοσίευε ό,τι μαλακία έστελνε ο κάθε ανθυποκρετίνος με IQ μολόχας, είτε ήταν αλήθεια είτε όχι.

    (γ) Οι «δημοσιογράφοι» του Πρωκτικού δεν είχαν ποτέ ούτε αξιοπρέπεια ούτε αρχίδια. Γιατί κάθε φορά που πιάνονταν να λένε αρλούμπες ή να συκοφαντούν ή να λένε ψέματα, αντί να βγουν αντρίκια και σαν άνθρωποι σοβαροί να πουν «ναι, κάναμε λάθος» ή κάτι τέτοιο, απλώς, με τρόπο εντελώς πούστικο, διέγραφαν τα άρθρα τους (άσχετα αν βρίσκονται ήδη έτσι κι αλλιώς αποθηκευμένα αλλού – κι αυτό τους κάνει επίσης απίστευτους νιούμπηδες και άσχετους).

    (δ) Έτσι κι αλλιώς, το Πρωκτικό βρήκε κι άλλους μιμητές.

    Κακά τα ψέματα, το Πρωκτικό ήταν μια μαλακία και μισή, η οποία απευθυνόταν σε κρετίνους, σε χαμερπή υποκείμενα οδηγούμενα από τα πλέον ταπεινά ένστικτα: λιγούρηδες, αγράμματους και κουτσομπόληδες ολκής.

    Κι επιτέλους, τι είναι αυτό που σας προσβάλλει; Η δική σας κατάντια ή το ότι σας τη δείχνω κατάμουτρα και σ’όλη της την αθλιότητα;

    Άντε τώρα, γιατί έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το ν’ασχολούμαι με τους επαγγελματίες losers που είχαν ως μόνο νόημα της ζωής τους το Πρωκτικό.

  • Για μια στιγμή, γιατί θα τρελαθούμε εδώ πέρα με το γαμημένο το πρόταγμα για «ευγένεια» και «καθωσπρεπισμό», αλλά και τις δικαιολογίες του πρωκτού (για το Πρωκτικό μιλάμε άλλωστε, άρα φυσικό κι επόμενο είναι…).

   Τι πάει να πει «το Πρωκτικό είχε κάθε είδους είδηση»; Κάθε είδους είδηση έχουν και τα αμιγή ειδησεογραφικά portals και τα sites των εφημερίδων. Αφού τα θέλετε «όλα σε ένα», διαβάστε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Πρωκτικό.

   Στην πραγματικότητα, αυτό που λένε «το Πρωκτικό είχε τα πάντα» (όπως και το Press-GR και όλα τα άλλα μπουρδέλα της δημοσιοκαφρίλας) είναι μια απάτη, στάχτη στα μάτια. Αυτοί που επικαλούνται τούτη τη δικαιολογία στην πραγματικότητα έλκονται από την κιτρινίλα του Πρωκτικού και των ομοίων του. Θέλουν «ειδήσεις» του στυλ «με ποιον καβαλιέται η Αντζελίνα Τζολί», «πόσα παίρνει ο Κούλογλου», «πού στέλνει φροντιστήριο τα παιδιά του ο Χ, ο Ψ, ο Ω».

   Μην κοροϊδευόμαστε και μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας: οι «γουστάρω Πρωκτικό γιατί έχει τα πάντα» θέλουν πάνω απ’όλα κουτσομπολιό, κατιναριό και μια «αισθητική» μεσημεριανάδικης «εκπομπής κοινωνικής κριτικής» (που στην πραγματικότητα είναι βιτρίνες για να κανονίζουν ραντεβού διάφορες βίζιτες που προβάλλονται εμβόλιμα σ’αυτές, όπως έγινε μ’εκείνη που προβαλλόταν από την εκπομπή του Δρυμούση στο Alter και την τσίμπησε η Αστυνομία να εκδίδεται με τσατσά τον στυλίστα).

   Στην πραγματικότητα, αυτή η νοοτροπία και αυτή η «αισθητική» εξυπηρετούνται, προάγονται, προβάλλονται και καλλιεργούνται από τον εσμό του Πρωκτικού και των ομοίων του. Σε ό,τι αφορά τώρα το «δεν ήξερα τι κουμάσια είναι στο Πρωκτικό», εγώ αυτές τις μπούρδες τις ακούω βερεσέ.

   Οι αναγνώστες του Πρωκτικού ξέρουν πάρα πολύ καλά τι εστί Πρωκτικό και γι’αυτό το διαβάζουν, γιατί αυτή είναι η αισθητική τους, αυτή είναι η νοοτροπία τους και εκεί βρήκαν ακριβώς αυτό που ζητούσαν. Είναι σα να είναι κάποιος αναγνώστης του «Ελεύθερου Κόσμου» ή της «Ελεύθερης Ώρας» και να λέει «αχ, καλέ δεν ήξερα ότι είναι χουντοναζιστοφυλλάδες». Ή να διαβάζει ανελλιπώς «Ριζοσπάστη» και να λέει μετά «μα είναι όργανο του ΚΚΕ ο Ριζοσπάστης;».

   Σόρρυ Omadeon, αλλά απέναντι στη χυδαιότητα, το κατιναριό, το κουτσομπολιό, το χαφιεδιλίκι και την κατάντια που προάγεται από τους οχετούς τύπου Πρωκτικού, Press-GR, ksipnistere και το κακό συναπάντημα δεν υπάρχει χώρος ούτε για ευγένειες ούτε για καθωσπρεπισμούς.

   Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι η ομάδα του Πρωκτικού απαντούσε σε όλα τα mail, άραγε… απάντησαν στους ανθρώπους που συκοφάντησαν; Απάντησαν σε ανθρώπους των οποίων ευαίσθητα και απόρρητα προσωπικά δεδομένα απέκτησαν με παράνομους τρόπους και – εξίσου παρανόμως – δημοσιοποίησαν για να τους στοχοποιήσουν; Στον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος κατήγγειλε εκβιασμό του από το Πρωκτικό, απήντησαν ποτέ;

   • Τι πάει να πει “το Πρωκτικό είχε κάθε είδους είδηση”; Κάθε είδους είδηση έχουν και τα αμιγή ειδησεογραφικά portals και τα sites των εφημερίδων. Αφού τα θέλετε “όλα σε ένα”, διαβάστε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Πρωκτικό.

    Εεεμ…
    ΕΔΩ είναι το θέμα, ότι το τρωκτικό μάζευε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα βρίσκεις σε πολλά «ειδησεογραφικά πόρταλ» και εφημερίδες, ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

    Εχω μάλιστα σκεφτεί τον ΤΡΟΠΟ που το κατάφεραν αυτό, πιθανώς. Είχαν άτομα από το πρωί μέχρι το βράδυ να ψαρεύουν τα πάντα από παντού, με ΣΥΝΕΧΗ ενημέρωση.

    • Το Πρωκτικό είχε ομάδα που μάζευε ειδήσεις; Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

     Λοιπόν, το Πρωκτικό (εξ ου και ο ισχυρισμός περί… «βήματος» που έδινε σε κόσμο) είχε μια φόρμα επικοινωνίας. Εκεί έγραφε ο καθένας ό,τι κοτσάνα του κατέβαινε, περίπου στα πρότυπα του Press-GR. Και τα δημοσίευε, χωρίς ΠΟΤΕ να ελέγξει την «είδηση». Γι’αυτό κι έχει γράψει ένα σωρό μαλακίες, γι’αυτό και το είχε μουρλάνει στη φάρσα το «Λες Μαλακίες».

     Κι επίσης, άντε να δεχθώ ότι είχε ποσότητα. Την έχεις κοιτάξει ποτέ αυτήν την ποσότητα να δεις τι σκουπιδαριό είναι; Ποιος είναι δίπλα στην Χ ανθυποτσούλα, ποιος χουφτώνει την Ψ βίζιτα, ποιος πρωταθλητής μαστουριάζει με χασισομπουρί, ποια τηλεοπτική τσουλοστάρλετ έκανε χτες καρεκλάτο βιδωτό ακολουθούμενο από κολωνάτο αυτοκρατορικό με το γιο γνωστού πολιτικού.

     Η πλειοψηφία των «ειδήσεων» του Πρωκτικού ήταν σ’αυτό ακριβώς το στυλ: κώλοι, βυζιά και κουτσομπολιό της κακιάς ώρας. Και χάνουμε την ΟΥΣΙΑ όταν μιλάμε για την «ποσότητα» των ειδήσεων, γιατί αφήνουμε στην άκρη την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

     Άντε, γιατί έχω πάρει πια ΠΟΛΥ ανάποδες.

     • ΝΑΙ, το τρωκτικό ΣΙΓΟΥΡΑ είχε ομάδα ανθρώπων που ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνονταν για να ψάχνουν τα πάντα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα γράμματα αναγνωστών ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ για ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΥΨΗ ειδήσεων (και «ειδήσεων»...)

      Κατά τα άλλα, ανάμεσα στα σωστά που (ξανα)λες, λές και ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΕΣ μαλακίες.

      Είναι δυνατόν να συνέχισε να γράφει ο Γκιόλιας το τρωκτικό από…. το Υπερπέραν, όταν πέθανε?

      Δεν έχει σημασία αν είχε 2 ή 20 συνεργάτες, πάντως ΕΙΧΕ. Και έκαναν ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό που (λογικά) συμπέρανα, πιο πριν: ΜΑΖΕΥΑΝ…

   • Σόρρυ Omadeon, αλλά απέναντι στη χυδαιότητα, το κατιναριό, το κουτσομπολιό, το χαφιεδιλίκι και την κατάντια που προάγεται από τους οχετούς τύπου Πρωκτικού, Press-GR, ksipnistere και το κακό συναπάντημα δεν υπάρχει χώρος ούτε για ευγένειες ούτε για καθωσπρεπισμούς.

    ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ σχόλιο με ΑΧΥΡΕΝΙΟ επιχείρημα, σόρυ.
    ΔΕΝ σου είπε κανείς να είσαι ευγενής στο ΙΔΙΟ το τρωκτικό.
    Στους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ να μιλάς πιο καλά και ΜΗΝ τους τσουβαλιάζεις με το τρωκτικό ή γενικά με ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά που ΤΡΕΧΟΥΝ τα σάλια σου να βρίζεις,
    Και ΜΗΝ ξαναμιλήσεις για καθωσπρεπισμό γιατί ο Πήγασος που ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ από το ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ στυλ ξέρει να βρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειρότερα από σένα και είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα μπορούσε ποτέ να ονομαστεί καθωσπρεπιστής (και επιπλέον έχει τις ΙΔΙΕΣ ιδέες με μας)

   • Αιρετικέ μία παρατήρηση για τον Κούλογλου, επειδή μου τον έχετε αναγάγει στην οσία παρθένα των δημοσιογράφων. Δοκίμασες ποτέ να διασταυρώσεις τις ειδήσεις που αναδημοσιεύει στο tvxs;;;
    Θα εκπλαγείς για το πως αλλοιώνει τις ειδήσεις σε θέματα που όποιος έχει ανοιχτά μάτια βλέπει ότι τα έχει σε «ατζέντα»

    Τώρα για το θέμα του Τρωκτικού και όλων των παρεμφερών μπλογκ. Η αξία τους έγκειται σε κάποιες ειδήσεις που δίνουν οι αναγνώστες τους και όχι σε αυτά καθ’ αυτά. Ακόμα και στο Τρωκτικό έτυχε να βρω είδηση που στάλθηκε με μεηλ από αναγνώστη και είχε την αξία της. Με την οπτική που έχεις (με την οποία συμφωνώ ως ένα σημείο) θα έπρεπε να έχουμε απαξιώσει και όλα τα ΜΜΕ. Η αξία όλων αυτών έγκειται σε μεμονωμένους δημοσιογράφους και όχι στο σύνολο του «προϊόντος» τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει νομίζω και με την μπλοκόσφαιρα. Πόσους ιστολόγους μπορείς να εμπιστευτείς; Πόσοι από αυτούς δεν προωθούν δικά τους ή άλλα συμφέροντα;

    • KnowDame: σωστά.
     ΠΙΟ σημαντικό όμως αυτο εδώ που είπες, που θα συνιστούσα να ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ο φίλος Αιρετικός…

     Τώρα για το θέμα του Τρωκτικού και όλων των παρεμφερών μπλογκ. Η αξία τους έγκειται σε κάποιες ειδήσεις που δίνουν οι αναγνώστες τους και όχι σε αυτά καθ’ αυτά. Ακόμα και στο Τρωκτικό έτυχε να βρω είδηση που στάλθηκε με μεηλ από αναγνώστη και είχε την αξία της.

     Η πλάκα είναι ότι το Τρωκτικό ΣΑΡΩΣΕ τα πάντα διότι -ακριβώς- βασίστηκε σε συνήθειες του προ-διαδικτυακού κόσμου, όπως τα… γράμματα αναγνωστών (ΟΧΙ τα σχόλια, αλλά τα μέηλ) και… να ΜΗΝ τα αφήνει αδημοσίευτα (όπως κάνουν οι εφημερίδες λόγω έλλειψης χώρου). Αντίθετα, να τα δημοσιεύει ΟΛΑ ανεξαιρέτως, αν διέβλεπε αναγνωσιμότητα.
     (μαζί με όλες τις άλλες βρωμιές που έκανε, φυσικά…)

     Ο Αιρετικός είναι έξαλλος, διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να διαχωρίσει το ΚΟΙΝΟ του τρωκτικού από το ΙΔΙΟ.

 35. Αν δεν τσουβαλιάσεις και δεν βρίζεις και δεν δαιμονοποιήσεις… θα ΣΚΑΣΕΙΣ. Μπορούσες να κάνεις την ίδια κριτική χωρίς όλα αυτά.

  Έτσι ακριβώς. Τα λέμε, τα ξαναλέμε… αλλά δυστυχώς χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να καταλάβει ο Αιρετικός ότι η σχεδόν μόνιμα «εν θερμώ» στάση του δεν αποδίδει κάτι ΘΕΤΙΚΟ. Εκτός και αν στόχος του είναι να επιτίθεται μόνο και να λέει τις απόψεις του χωρίς κανένα αντίλογο (κάτι που ξέρω ότι δεν ισχύει)

  @Νίκο
  και εγώ διαβάζω πάρα πολλά από πολλές διαφορετικές πηγές, με συνέπεια να ανακαλύπτω πληροφορίες που θα ήταν αδύνατο να τις ανακαλύψω (έτσι δεν είναι Αιρετικέ; 😉 ) αν τηρούσα μία στάση αφ’ υψηλού στο είδος της πηγής. Μόνο που θέλει μεγάλη προσοχή και πολύ χρόνο και κόπο για να διασταυρώνεις την εγκυρότητα μίας πληροφορίας. Κάπως έτσι κατέληξα μετά από 2 χρόνια ότι τυφλή εμπιστοσύνη αξίζουν ελάχιστοι ιστολόγοι. Ιστολόγια τύπου Τρωκτικό, Antinews, Press-gr κλπ. τα έχω παρακολουθήσει και τα παρακολουθώ κατά καιρούς, όμως είναι ξεκάθαρο ότι όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα όλα τα ΜΜΕ έτσι και αυτά. Επομένως η αξία τους είναι αντίστοιχη μίας εφημερίδας, με τη μόνη διαφορά ότι σε αυτά μπορείς να βρεις πολύτιμη πληροφορία από τους σχολιαστές τους (όπου επιτρέπεται ο σχολιασμός φυσικά)

 36. Η αλήθεια είναι…
  ότι επί σειρά ετών (ή δεκαετιών) το ευρύ κοινό στην Ελλάδα, ο πολύς κόσμος ή ο «λαουτζίκος» απολάμβανε ένα…. υπέρμετρο, ατέλειωτο ΓΛΥΨΙΜΟ και ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ από τους λαογλύφτες και λαοπλάνους (ή λαϊκιστές) πολιτικούς, κι από τα εξίσου…. λαογλυφτικά και χαμερπή ΜΜΕ (τηλεόραση, κωλοφυλλάδες…)

  Και είναι επίσης αλήθεια ότι…
  Ο λαός μας πρέπει να «αφυπνιστεί» (όπως λέει κι ο αναγνώστης Νίκος).
  Το θέμα είναι ΠΩΣ θα γίνει αυτη η αναγκαία αφύπνιση….

  Αν βγει κάποιος σε μια κεντρική πλατεία κάπου στην Ελλάδα με μια… ντουντούκα, κι αρχίσει να ουρλιάζει (στα… 100 ντεσιμπέλ) την εξής φράση, επαναληπτικά…
  «Είσαστε μαλάαακες»…
  (χαχαχα)

  ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ είναι το πιο πιθανό να γίνει?
  Ε, δική μου πρόβλεψη είναι ότι…

  1) Ο κόσμος θα γελάσει ή θα χαμογελάσει…
  2) Μερικοί θα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ
  3) Μερικοί θα πάνε κοντά στον… ντουντουκοφόρο και θα του πουν «πέστα ρε μεγάλε…» (ίσως και σφίγγοντάς του το χέρι).

  ΟΚ? 🙂

  Ε, αν κάνει το ίδιο σε μία Ευρωπαϊκή πόλη, υπάρχουν ΑΡΚΕΤΕΣ πόλεις, όπου αντί να γελάσει ο κόσμος, θα ενοχληθεί πολύ, μερικοί θα στραβο-μουτσουνιάσουν και (στο τέλος) θάρθει να τον μαζέψει… ένα άσπρο αυτοκίνητο με δύο βλοσυρούς τύπους που φοράνε άσπρες μπλούζες. (Τουλάχιστον αυτό ειναι και το ΠΙΟ πιθανό).

  Αμερικανιστί… go figure (=βγάλτε άκρη…)
  :mrgreen:

  • Υ.Γ. Την ώρα που έγραφα το σχόλιο ΔΕΝ είχα δει το δικό σου, KnowDame, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

   Πάντως… το δικό μου αστείο «υποθετικό πείραμα» (του τύπου με την ντουντούκα) το έγραψα σαν ερέθισμα για προβληματισμό, όχι μόνο για τη γενική κατάσταση του λαού (και το θέμα της αφύπνισής του), αλλά και σαν σχόλιο για το φαινόμενο…. να προσβάλλονται μερικοί (από την κριτική στο λαϊκισμό) επειδή αισθάνονται -ίσως- ταύτιση με το…. λαογλυφτικό λιβάνισμα που ανάφερα από… εστίες λαϊκισμού όπως το τρωκτικό, ΑΝ τις έχουν σε εκτίμηση.

   Η φανταστική μου υπόθεση για την αντίδραση του κοινού, και την αντίδραση άλλων χωρών στο ίδιο «πείραμα» νομίζω ότι ρίχνει λίγο φως και στις θετικές δυνατότητες, ειδικά στην Ελλάδα, που παραμένουν δυστυχώς αναξιοποίητες ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που πηγαίνουμε στο άλλο άκρο, της υπέρμετρης κριτικής του λαϊκισμού. Ο λαϊκισμος δεν αντιμετωπίζεται με «κατά μέτωπον επιθέσεις» αλλά με πιο έξυπνες μεθόδους, που αξιοποιούν π.χ. το ΦΙΛΟΤΙΜΟ και τα ΘΕΤΙΚΑ στοιχεία μέσα στο χαρακτήρα του καθενός, χωριστά (που… π.χ. συμφωνεί με τον… ντουντουκοφόρο του αστείου)!

 37. Μια απλή σημείωση εδώ γιατι κάπου έχει αρχίσει να μ ου τη δίνει μετά απο τόσες φορές που το διάβασα. Τα περί αφύπνισης του λαού και ότι τάχα ο λαός δεν ξέρει τι συμβαίνει. Εγώ έξω στους δρομους παίρνω το απολύτως αντίθετο στίγμα. Ο κόσμος περιμένει πόλεμο, στην χειρότερη περίπτωση, μάλιστα εντός ολίγου, μεγάλη τεράστια πείνα, ταραχές και αναρχία, στην καλύτερη. Ομως δεν είναι ένδειξη «υπνου» (που φέρνει και στην ηλιθιότητα και γι’αυτό με εκνευρίζει) του κόσμου το ότι δεν αντιδράει. Είναι επειδη δεν μπορει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ !

  Τι να κάνει; Να σκοτώσει τον ταχυδρομο που του φέρνει τον κάθε μήνα αυξημένο λογαριασμό της ΔΕΗ; Και να το κάνει το ρεύμα θα του το κόψουν έτσι κι αλλιώς. Ή να σκοτώσει τον υπάλληλο της εφορίας που του βάζει ένα ακόμη άδικο όσο και παράνομο πρόστιμο, ή τον περιπτερά που του πουλάει τσιγάρα κάθε μέρα ακριβότερα, ή τον βενζινά που του δίνει (αν έχει) βενζίνη κάθε μέρα ακριβότερη επίσης; Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

  Οι ληστές παίρνουν τα λεφτά απο πολυ πολύ μακριά με απολύτως «νόμιμους» και «συνταγματικούς» τροπους, όπως επίσης απο το ίδιο μακριά ελέγχουν και μπορούν να σου κόψουν απο ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΕΡΟ, μέχρι ενέργεια βενζίνη και τρόφιμα και φάρμακα.

  Τι να κάνει ο κόσμος ρε Γιώργο που όλο λές και ξαναλές γι’αυτή τη ρημάδα την αφύπνιση του κόσμου;

  • Αφύπνιση του κόσμου Ξενοφών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ένα πράγμα.

   π.χ.
   Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν μια πολιτική δύναμη πλειοψηφίας που να ΕΚΦΡΑΖΕΙ το λαό με ΓΝΗΣΙΟ τρόπο και να παλεύει ΓΙΑ το λαό, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αφύπνιση του (όποιου) λαού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ.

   • Ο λαός δεν κοιμάται, ο λαός ποτέ δεν κοιμόταν. Οι λαοί πάντα έκαναν και κάνουν ότι μπορούν να μήν το ξεχνάς ποτέ αυτό Γιώργο. Ο μόνος λόγος, για τον οποίο απολαμβάνουμε ακόμη, και απολαμβάναμε οποτεδήποτε, όσο πολιτισμό απολαμβάναμε ήταν γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού σκεφτόταν τίμια, πολιτισμένα. Πρίν τα κάνει ρημαδιό. Αλίμονο αν ο λαός είχε για πρώτη του λύση αυτές που συνήθως έχει η άρχουσα τάξη. Θα ειχαμε πάψει να υπάρχουμε σαν είδος απο χιλιετηρήδες.

    • Κι αυτά σωστά είναι Ξενοφών.

     ΟΧΙ, δεν τα ξεχνώ ποτέ.

     Και το… αντίθετο όμως, πάλι ΙΣΧΥΕΙ.
     Και -παραδόξως- ΔΕΝ υπάρχει αντίφαση.

     Go figure.

     Δηλαδή:
     ο λαός, αν και δεν κοιμάται και ποτέ δεν κοιμόταν,
     εν τούτοις…
     ο λαός εξακολουθεί να κοιμάται και δεν ξύπνησε ποτέ.

     Λογική… Βουδιστική, Nagarjuna, 500 π.χ. (?)
     χαχαχα
     http://omadeon.com/logic/nagarjuna.html

     Ο πιο βασικός κανόνας της Τυπικής Λογικής, το ότι «δεν ισχύει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ότι Χ και ότι όχι-Χ«
     ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ σε Γενικότητες όπως π.χ. «λαός».
     Αυτός είναι και ο λόγος που… ΟΛΕΣ οι ιδεολογικές μας κατασκευές, ΕΦΟΣΟΝ βασίζονται σε Γενικότητες,
     ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Είναι ΟΛΕΣ… Χαλασμένο Λογισμικό.

 38. Φεύγω σε λίγο, επιστρέφοντας στη βάση μου ελπίζοντας ότι… αντέξανε τα λαστιχένια πλήκτρα αυτού εδώ του… δύσμοιρου λαπτοπ ! χεχε

  Θα πω κάτι τελευταίο περί τρωκτικού (ή Πρωκτικού) που το απευθύνω σε ένα από τα ΠΛΕΟΝ σοφά μέλη της μικρής μας ομάδας, την Crazy Alien Penguin (trellohim)…
  …η οποία ΔΕΝ μίλησε για το καυτό θέμα εδώ (και δεν της αρέσουν και οι καυγάδες).

  Αρχίζω να καταλαβαίνω, τελικά, τον σχεδόν… σατανικό (ΚΑΙ πάναπλο) τρόπο με τον οποίο το «τρωκτικό» κατάφερε να γίνει νούμερο 1 σε αναγνωσιμότητα πάσης Ελλάδος…
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ χρησιμοποίησε συνεργάτες, που (είτε πληρωμένοι, είτε όχι) ΜΑΖΕΥΑΝ τα πάντα από παντού, ΟΧΙ ΜΟΝΟ έριξε -παραδόξως- ΟΛΟ το βάρος της προσοχής του στα μέηλ και στις φόρμες επικοινωνίας από αναγνώστες (αντί στα σχόλια)… αλλά με αυτούς τους τρόπους λειτούργησε σαν Ενισχυτής της ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ πτυχής του λαϊκού ψυχισμού, της πιο φασιστοειδούς και σκοτεινής πλευράς του καθενός.

  Η διδασκαλία του Γκέμπελς για την προπαγάνδα ήταν η εξής:
  – Εμείς (οι εθνικοσοσιαλιστές) ΔΕΝ βάζουμε ιδέες στο λαό. ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ τις ιδέες που ΗΔΗ έχει κρυμμένες μέσα του, βαθιά μέσα του, ο λαός.
  ‘(Πιθανολογώ ότι αυτό ακριβώς είναι και εκείνο που προκαλεί την… υπέρμετρη οργή του φίλου Αιρετικού. Γι’ αυτό δεν μπορεί εύκολα να διαχωρίσει το κοινό του τρωκτικού από το τρωκτικό. Διότι… το τρωκτικό ήταν ΜΕΣΑ στο κοινό του).

  Μόνο που ΟΛΟΙ μας, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, έχουμε ΗΔΗ μέσα μας τα ΠΑΝΤΑ, από… τρωκτικά μέχρι και… δεινοσαύρους. Είμαστε ΗΔΗ όλα τα πλάσματα που προηγήθηκαν του δικού μας σταδίου εξέλιξης. Ενα δικό μας έμβρυο ΞΑΝΑπερνάει και μέσα από όλα αυτά τα στάδια….
  :mrgreen: χαχαχα

  • Προς επίρρωσιν των λεχθέντων σου εδώ:

   Αρχίζω να καταλαβαίνω, τελικά, τον σχεδόν… σατανικό (ΚΑΙ πάναπλο) τρόπο με τον οποίο το “τρωκτικό” κατάφερε να γίνει νούμερο 1 σε αναγνωσιμότητα πάσης Ελλάδος…
   ΟΧΙ ΜΟΝΟ χρησιμοποίησε συνεργάτες, που (είτε πληρωμένοι, είτε όχι) ΜΑΖΕΥΑΝ τα πάντα από παντού, ΟΧΙ ΜΟΝΟ έριξε -παραδόξως- ΟΛΟ το βάρος της προσοχής του στα μέηλ και στις φόρμες επικοινωνίας από αναγνώστες (αντί στα σχόλια)… αλλά με αυτούς τους τρόπους λειτούργησε σαν Ενισχυτής της ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ πτυχής του λαϊκού ψυχισμού, της πιο φασιστοειδούς και σκοτεινής πλευράς του καθενός.

   Η διδασκαλία του Γκέμπελς για την προπαγάνδα ήταν η εξής:
   – Εμείς (οι εθνικοσοσιαλιστές) ΔΕΝ βάζουμε ιδέες στο λαό. ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ τις ιδέες που ΗΔΗ έχει κρυμμένες μέσα του, βαθιά μέσα του, ο λαός.
   ‘(Πιθανολογώ ότι αυτό ακριβώς είναι και εκείνο που προκαλεί την… υπέρμετρη οργή του φίλου Αιρετικού. Γι’ αυτό δεν μπορεί εύκολα να διαχωρίσει το κοινό του τρωκτικού από το τρωκτικό. Διότι… το τρωκτικό ήταν ΜΕΣΑ στο κοινό του).

   Θα παραθέσω αυτό εδώ το άρθρο από το FIMOTRO:

   Τις τελευταίες ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τότε που έκλεισε το troktiko, το e-mail μας έχει γεμίσει με…
   ανώνυμες καταγγελίες εναντίον μαγαζιών, επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, μικρομεσαίων κλπ, κλπ. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που μας βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου για τις δράσεις τους ή με ανώνυμα παραπολιτικά εναντίον αντιπάλων τους. Οι ίδιοι μας προτείνουν μάλιστα διαφημιστική συνεργασία μέσω banner για να διαφημίσουν τις υποψηφιότητες τους!
   Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα εξής :
   1. Καμία ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία δεν πρόκειται να δημοσιευθεί στο Fimotro.
   2. Δεν πρόκειται να διαφημίσουμε ούτε να δυσφημίσουμε υποψηφίους στις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές.
   3. Δεν πρόκειται να δεχθούμε διαφημιστικές καταχωρήσεις από κανέναν που θέλει να ασχοληθεί με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.
   Αυτά…
   Fimotro

   Καταλάβατε λοιπόν τι «ανάγκες» κάλυπτε το Πρωκτικό; Εξέθρεψε, καλλιέργησε, ενθάρρυνε, κολάκεψε και ενίσχυσε ακριβώς τα χειρότερα ένστικτα μιας (έτσι κι αλλιώς πρόθυμης να αγκαλιάσει το βόθρο και το σκατό) μερίδας ανθρώπων, η οποία το ανέδειξε. Η σχέση ήταν συμβιωτική, αμφίδρομη. Το Πρωκτικό τους τάιζε με τσόντα και ρουφιανιλίκι κι αυτοί ρουφιανεύανε ή/και ποστάρανε ό,τι κοτσάνα είχαν υιοθετήσει από τα συνωμοσιολογικά και παρανοϊκά urban legends των λιακουροειδών και άλλων απατεώνων.

   ο.ε.δ.

   Υ.Γ. Λένε οι θιασώτες του Πρωκτικού ότι «είχε τα πάντα». Δε θυμάμαι να είχε ποτέ καμιά ανάλυση – και μάλιστα σοβαρού επιπέδου – για πολιτικά, κοινωνικά, στρατιωτικά, διπλωματικά ή περιβαλλοντικά θέματα, σαν αυτές που κοπιάζουν για να ετοιμάζουν άλλοι, ΠΟΛΥ αξιόλογοι ιστολόγοι. Κι αυτό είναι που με κάνει να εξοργίζομαι ΑΚΟΜΑ περισσότερο με τους γεμάτους νοσταλγία αναγνώστες του Πρωκτικού: αγνοούν αξιολογότατους ανθρώπους όπως ο Talos ή ο Greek Rider ή η Cynical και λένε «αχ, το Πρωκτικούλι μας ήταν τόσο καλό και είχε τα πάντα». Ας συγκρίνει οποιοσδήποτε τα επιπέδου οπαδικής κωλοφυλλάδας «άρθρα» του Πρωκτικού με οποιοδήποτε άρθρο από τα ιστολόγια που μόλις παρέθεσα. Κι αν εξακολουθεί να θέλει την πρωκτική του δόση, δε θα φταίω εγώ για το κράξιμο – θα το έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του και το σπαθί του.

   • Αιρετικέ ΟΛΑ σωστά εκτός από…. ΕΝΑ λάθος σου, κατ’ εμέ ΠΟΛΥ βασικό.

    ΟΛΑ τα ιστολόγια που παράθεσες ΜΑΖΙ, και ΟΛΑ τα ειδησεογραφικά επίσης, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ την πληθώρα ειδήσεων ΚΑΙ «ειδήσεων» που είχε το τρωκτικό.

    Εκείνο που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ είναι ένα… τρωκτικό ΧΩΡΙΣ … τρωκτικότητα. Χρειαζόμαστε ΚΑΙ εμείς ένα είδος Ρουφήχτρας που να μαζεύει τα ΠΑΝΤΑ από ΠΑΝΤΟΥ. Και επίσης να τα απλουστεύει, να τα κάνει ΚΑΙ ευκολοδιάβαστα.
    Είναι κάτι που ΜΠΟΡΕΙ να υλοποιηθεί μέσω σχετικά απλών μεθόδων Rss feed aggregators, αρκεί… είτε να επεμβαίνει ανθρώπινη μετατροπή σε περιλήψεις, είτε«τεχνητά νοήμουσα».

    Ενας λόγος που πιθανολογώ πως το τρωκτικό είχε ΠΟΛΛΟΥΣ και όχι μόνο 2 ή 3 συνεργάτες είναι και η… βλακεία του, η προχειρότητά του, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την ΚΤΗΝΩΔΗ ΔΥΝΑΜΗ της ειδησεογραφικής πληθωρικότητάς του. Αυτό εξηγείται ΜΟΝΟ αν ο Γκιόλιας είχε μαζέψει πολλά… ζωντόβολα μαζί. Αλλιώς, είτε δεν θα είχε αυτό το χάλι (αν δεν ήταν… ζωντόβολα) είτε δεν θα είχε ΤΟΣΑ πολλά νέα σε ΟΓΚΟ (αν δεν ήταν ΠΟΛΛΑ τα ζωντόβολα).

    Did you get it? :mrgreen:

    (στα υπόλοιπα που λες ΔΕΝ αντιλέγω, όλα σωστά).

    • Υ.Γ. Το «ΕΝΑ λάθος σου», Αιρετικέ, συνοψίζεται σε ΑΥΤΗ σου την παράγραφο, όπου έχει… προκαλέσει όμως και κάτι ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ:

     Κι αυτό είναι που με κάνει να εξοργίζομαι ΑΚΟΜΑ περισσότερο με τους γεμάτους νοσταλγία αναγνώστες του Πρωκτικού: αγνοούν αξιολογότατους ανθρώπους όπως ο Talos ή ο Greek Rider ή η Cynical και λένε “αχ, το Πρωκτικούλι μας ήταν τόσο καλό και είχε τα πάντα”. Ας συγκρίνει οποιοσδήποτε τα επιπέδου οπαδικής κωλοφυλλάδας “άρθρα” του Πρωκτικού με οποιοδήποτε άρθρο από τα ιστολόγια που μόλις παρέθεσα. Κι αν εξακολουθεί να θέλει την πρωκτική του δόση, δε θα φταίω εγώ για το κράξιμο – θα το έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του και το σπαθί του.

     ΚΑΚΩΣ εξοργίζεσαι με όσους νοσταλγούν την ΠΛΗΘΩΡΑ ειδήσεων του τρωκτικού. Ενας από αυτούς… είμαι ΚΑΙ εγώ, στο βαθμό που… όποτε μπήκα εκεί μέσα ΚΑΤΙ έμαθα και ΕΨΑΞΑ (κρατώντας τη μύτη μου από τη… δυσωδία). Η KnowDame στο είπε ΗΔΗ. (με άλλα λόγια…)

     ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ θεωρείς αυτούς που βρίσκανε χρήσιμο το τρωκτικό σαν ΙΔΙΟΥΣ με τη λαϊκίστικη βάση της λειτουργίας του, που εξήγησα αναφέροντας τον… Γκέμπελς. ΠΟΛΥΣ κόσμος παράκαμπτε τα σκατά κι έψαχνε για σύνοψη ειδήσεων, που ΔΕΝ την έβρισκε αλλού. Το είχα διαπιστώσει κι εγώ αρκετές φορές. Ελεγα μέσα μου «ρε τους πούστηδες, ανάμεσα στη σαβούρα, σε (παρα-?-)πληροφορούν για τα ΠΑΝΤΑ«….

     ΠΑΨΕ λοιπόν να ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ όσους έμπαιναν στο τρωκτικό για να μαζέψουν υλικά, με το ΙΔΙΟ το τρωκτικό….

     • Ακόμα να καταλάβεις ότι εγώ επιτίθεμαι στο κοινό και τους οπαδούς του Πρωκτικού (δηλαδή αυτούς που ΧΑΪΔΕΨΕ και ΕΞΕΘΡΕΨΕ η κλίκα του Γκιόλια – όπως και οι άλλες βοθροκλίκες της αληταράδικης «δημοσιογραφίας») κι όχι με όσους αναζητούν πληροφορίες από αντικρουόμενες πηγές;

     • Ρε συ ΑΚΟΜΗ να καταλάβεις ότι ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ το κοινό και τους οπαδούς με όσους (όπως ο Νίκος προηγουμένως) αναγνώριζαν ΚΑΠΟΙΑ αξία στις ειδήσεις του τρωκτικού ΧΩΡΙΣ να συμφωνούν με τα… σκατά του?

      Πήγαινε και διάβασε ΤΙ είπε ο Νίκος πριν. 3-4 γραμμές που σε έκαναν ΠΥΡΑΥΛΟ και του μίλησες με ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, παρά μόνο το ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ που του έκανες μαζί με «οπαδούς» του τρωκτικού.

      ΠΟΛΥΣ κόσμος αναγνώριζε την αξία της ΠΛΗΘΩΡΑΣ ειδήσεων και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αηδίαζε με τις «ειδήσεις» (σε εισαγωγικά). Πότε θα το καταλάβεις αυτό? Οταν θα… φας μπινελίκια ΚΑΙ από τον Πήγασο (που μου είπε ιδιωτικά ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ με το Νίκο)
      ?

     • Δεν έχεις καταλάβει ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ;

      Σοβαρά, ποιος χέστηκε για την πληθώρα άρθρων όταν το 99.9999% εξ αυτών είναι για μπάτσες;

      Το Πρωκτικό μου θυμίζει έναν πολύ μαλακισμένο ενισχυτή κιθάρας Peavey (της δεκαετίας του ’80) που είχε ένας μεταλάς φίλος μου, με ένα σκασμό ρυθμιστικά επάνω του και μπόλικα εφέ: είχε αυτό που λέμε «a gazillion sounds EXCEPT the right ones». Είχε τη δυνατότητα να βγάλει εκατομμύρια διαφορετικούς ήχους – αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν τέτοιος που να θες να τον χρησιμοποιήσεις live ή σε ηχογράφηση!

      Οπότε, τι αξία έχει να σου δίνει ο άλλος ένα σωρό άρθρα που δεν αξίζουν;

      Δεν έχετε ακούσει που λένε «λίγα και καλά»;

     • Μαλακίες. Κι εγώ σου λέω ότι ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ το τρωκτικό γιατί (εκτός από την πληθώρα) είχε και μια ικανότητα να ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ τις πολλές ειδήσεις του με τρόπο μοναδικό. Κανένα aggregator δεν μπορεί να κάνει τέτοια δουλειά χωρίς… Τεχνητή Νοημοσύνη….

      (Και ΧΕΣΕ ΜΕ με τις κιθάρες)

     • Ποια τεχνητή νοημοσύνη μωρέ;

      Μια απλούστατη φόρμα επικοινωνίας είχε! Ο κάθε παπάρας έστελνε κάτι που είδε κάπου και στο «επιτελείο» του Πρωκτικού υπήρχε ένας χιμπατζής (δεν ξέρω αν είχε κάνει χαλάουα ή όχι, θα σε γελάσω) που αμέσως το έκανε copy-paste!

      Κάθεσαι εσύ και ψάχνεις για… τεχνητή νοημοσύνη και μπαρμπούτσαλα εκεί που ούτε φυσική νοημοσύνη δεν παίζει.

      Για ρώτα τους Bloopers τι φάρσες είχαν κάνει με το «Λες Μαλακίες» στο Πρωκτικό – μια με τις βόμβες στο… Lidl στα Εξάρχεια (που δεν υπάρχει Lidl εκεί), μια με τον… Πακιστανό Νικόλαο Μιχαλολιάκο κι έχουμε χάσει πια τη μπάλα με τις φάρσες που’χουν κάνει στο «επιτελείο» του Πρωκτικού.

    • Για όσους θέλουν μεγάλη ποικιλία και θεματολογία ειδήσεων υπάρχει το Netwar – και για τους αγγλομαθείς, υπάρχει και η Huffington Post.

     Αν θες RSS Feed aggregator, απλά θα καταβάλεις τον κόπο να διαλέξεις τις σοβαρές πηγές και κατά καιρούς θα ελέγχεις μην τυχόν και χάλασε η ποιότητά τους ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

     Τόσο απλά. Ο Γκιόλιας είχε σίγουρα μερικά άτομα, αλλά κυρίως βασιζόταν στους οπαδούς του Πρωκτικού, οι οποίοι μάλιστα μπαίνανε και σε ιστολόγια που τα χώνανε στο εν λόγω σκουπίδι και βρίζανε χυδαία, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να απειλούν με ξυλοδαρμούς και φόνους.

     Κάτσε καλά δηλαδή… Κατάλαβες γιατί είμαι τόσο εχθρικός με τη φάρα του Πρωκτικού; Και τέλος, εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε πρωκτικός, ούτε τρωκτικό (σόρρυ, στα ποντίκια εγώ ρίχνω ποντικοφάρμακο και τους σιχαμένους τους αρουραίους τους πατάω με τ’αμάξι).

     • Αιρετικέ το Netwar ΔΕΝ νομίζω να υπήρχε πιο παλιά, εκτός αν μου είχε διαφύγει. Εκτός αυτού, ΑΚΟΜΗ και το Netwar ΔΕΝ ΕΧΕΙ τον ΟΓΚΟ πληροφορίας που μάζευε το τρωκτικό, ακόμη και σήμερα.

      ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ σαν… ισχυρογνώμων (χειρότερος κι από ένα… γνωστό μας μπλόγκερ 😉 ) σε κάτι που ΔΕΝ ΘΕΣ να παραδεχτείς.

      Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ, μα ΚΑΝΕΝΑ, μα ΚΑΝΕΕΕΝΑ άλλο blog με ΤΕΤΟΙΟ όγκο ειδησεογραφικής πληροφορίας όπως το τρωκτικό. Το είχα διαπιστώσει και με συγκρίσεις, επί μακρόν και ΕΣΠΑΖΑ το κεφάλι μου να βρω ΠΩΣ το κατάφερναν.

      Εν μέρει έδωσες κι εσύ την εξήγηση, όσον αφορά τις «ειδήσεις» (με εισαγωγικά). Για τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ειδήσεις (χωρίς εισαγωγικά) ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ αυτή η ΚΤΗΝΩΔΗΣ πληθώρα…

     • ΞΕΚΟΛΛΑ πια με την εμμονή σου με την ΠΟΣΟΤΗΤΑ. Ποιος τη χέζει την ποσότητα; Ποσότητα έχουμε να φάνε κι οι κότες – ΕΣΥ ο ίδιος γκρινιάζεις για την ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και για την ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

      Σημασία έχει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της πληροφορίας. Το να βρω ένα ΨΗΓΜΑ (κι αυτό πετσοκομμένο) ενός ψιλοσοβαρού άρθρου (γιατί στο Πρωκτικό γουστάρανε να βάζουνε… τηλεγραφήματα κι όχι άρθρα) ανάμεσα σε ένα σωρό μαλακίες ΔΕΝ καθιστά μια ιστοσελίδα αξιόλογη. Οποιοσδήποτε στοιχειωδώς ευφυής άνθρωπος θα πει «στοπ, δε μπορώ να ψάχνω βελόνες στ’άχυρα».

      Και στην τελική, το Πρωκτικό προσέβαλλε τη νοημοσύνη και την αισθητική κάθε homo sapiens εκεί έξω και προήγαγε τη μαλακία των homo sapious.

     • «…στο Πρωκτικό γουστάρανε να βάζουνε… τηλεγραφήματα κι όχι άρθρα»

      ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό ήταν ΠΟΛΥ μεγάλο ατού. Το τρωκτικό με όλα του τα ελαττώματα είχε απόδωση ενός Feed Aggregator με Τεχνητή Νοημοσύνη, ικανού να παρουσιάσει ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ όγκο πληροφορίας.

      Αμα δεν είχε τους εκβιασμούς, τη λάσπη, τις αλλοιώσεις, και ένα σωρό άλλα αρνητικά, ΙΣΩΣ και να το λάτρευες…

      Αλλά έχεις ΚΟΛΛΗΣΕΙ.

     • ΕΣΥ έχεις κολλήσει. Δεν ξέρω τι σκατά γοητεία σου ασκεί αυτό το σκουπίδι. Ο μηχανισμός του – στο είπα – ήταν ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ:

      Είχε ένα τσούρμο βλάκες να «δουλεύουν» σε βάρδιες και να δημοσιεύουν (σχεδόν αυτόματα) ό,τι μαλακία τους στέλνανε οι οπαδοί. Σα να έχεις έναν κρετίνο που σε ένα moderated blog πατάει παντού το «Approve».

      ΓΤΠΚ τελείως.

      Υ.Γ. Και λες μαλακίες εδώ:

      Με είδες ποτέ να μου αρέσουν τα ποστ-τηλεγραφήματα; ΟΧΙ. Το δικό μου το μυαλό ΔΕΝ θέλει συνθηματικού χαρακτήρα «άρθρα», θέλει ΑΡΘΡΑ με τεκμηρίωση και ανάπτυξη. Συνεπώς, ακόμη και τη λάσπη, το χαφιεδισμό, την κιτρινίλα, τη συκοφαντία και τη βιζιτομανία να μην είχε (που χωρίς αυτά ΔΕΝ θα ήταν το Πρωκτικό και βέβαια δεν θα ανήκε στον Γκιόλια – κι αυτό σου ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ), ΔΕΝ θα μου προσέφερε τίποτα, γιατί από επιγραμματικά σλόγκαν κι από εξυπνακίστικες μπούρδες του στυλ «ποιος είναι δίπλα στην…;» ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.

     • Αιρετικέ ΕΣΥ λες μαλακίες εδώ:

      Με είδες ποτέ να μου αρέσουν τα ποστ-τηλεγραφήματα; ΟΧΙ. Το δικό μου το μυαλό ΔΕΝ θέλει συνθηματικού χαρακτήρα “άρθρα”, θέλει ΑΡΘΡΑ με τεκμηρίωση και ανάπτυξη.

      Ε, αν έχεις εγκέφαλο ικανό να διαβάζει… 200 «άρθρα με τεκμηρίωση και ανάπτυξη» ΤΗΝ ΩΡΑ, πάω πάσο. Ομως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
      Επομένως είσαι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ διότι το Τρωκτικό έκανε εφικτό ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που καυχιέσαι ότι περιφρονείς,
      ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.
      Δεν σε εμποδίζει κανείς να βρεις ΟΛΗ την ανάπτυξη μετά, κάνοντας έρευνα, μόλις μάθεις τη ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ. Τα aggregators ΤΙ κάνουν? Ακριβώς το ίδιο αλλά… με πιό χαζό τρόπο.

 39. Εγώ νομίζω ότι ΒΑΣΙΚΗ Τέχνη και Αρετή του Πολέμου (κατά… Σουν Τζου) είναι να ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ τα ατού του αντιπάλου σου και να τα ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ βελτιώνοντάς τα.

  Νομίζω ότι το τρωκτικό είχε ΔΥΟ λόγους να είναι δημοφιλές, ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο.

  1) τη ΣΑΒΟΥΡΑ του και τη σκανδαλολαγνεία του και το λαΪκισμό του κ.ο.κ. (ΟΛΑ αυτά ας τα αποκαλέσουμε «Παράγοντα ΠΛΗΝ»)
  και
  2) την ικανότητα να προκαλεί «brain storming» μέσω της ΣΥΝΟΠΤΙΚΗΣ παρουσίασης ενός ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥ Πληροφορίας για ΠΑΝΤΑ την πιο τελευταία επικαιρότητα (μαζί και τα ψεύδη φυσικά)… ένα «brain storming» που προκαλεί ευφορία στον εγκέφαλο επειδή για ΠΡΩΤΗ φορά μπορεί να απορροφήσει ΤΟΣΟ μεγάλο όγκο πληροφορίας ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ. Αυτό για μένα είναι ο «παράγων ΣΥΝ».

  Τον παράγοντα ΣΥΝ μπορούμε να τον υλοποιήσουμε, στο όχι τόσο μακρυνό μέλλον, αλλά με… άλλες μεθόδους και φυσικά ΧΩΡΙΣ τον παράγοντα ΠΛΗΝ.

  • Επιτέλους να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά.

   1. Χωρίς το σκουπιδαριό ΔΕΝ αποκτάς τέτοια δημοφιλία, γιατί το πόπολο έχει εκπαιδευθεί από τα μικρά του χρόνια να θέλει κουτσομπολιό και κατιναριό – γιατί άραγε σ’όλες τις χώρες είναι οι κίτρινες κατινοφυλλάδες τόσο δημοφιλείς, ενώ αξιόλογες εκδόσεις συχνά δεν τις ξέρει κανείς; Ή γιατί ένας άλλος δημοφιλέστατος μπερντές είναι τόσο… «πρώτη μούρη»; Γιατί βάζει και κάμποση τσόντα για να ξερογλείφονται τα λιγούρια. Θες εσύ κάτι τέτοιο; Εμένα προσωπικά κάτι τέτοιο με απωθεί.

   2. Η υπεραπλουστευτική παρουσίαση της πληροφορίας οδηγεί σε λόγο συνθηματικό, ξύλινο, ποδοσφαιρικό και φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από την αφύπνιση και την ανάπτυξη ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ στον κόσμο.

   • Επιτέλους είπες ΔΥΟ ΣΩΣΤΑ μαζί. 🙂

    Μόνο που…
    1) ΧΕΣΜΕΝΗ την έχουμε τη λαϊκίστικη διάσταση της δημοφιλίας, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να παρακινήσει ενδιαφέρον. Αν ήταν έτσι… δεν θα είχε δημοφιλία ΟΥΤΕ το δικό μας μπλογκ (Χαχαχαχα)
    (ντάξει, δεν είναι και ΤΟΣΟ μεγάλη, αλλάαα….)

    2) ΑΛΛΟ η υπεραπλουστευτική ΠΡΩΤΗ παρουσίαση, σε συνοπτικό brain-storming και ΑΛΛΟ η εκτενής μελέτη και αφύπνιση μέσω ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ σε πιο πλούσιο περιεχόμενο.

    Βέβαια… η Τεχνητή Νοημοσύνη ΔΕΝ κατάφερε μέχρι στιγμής να δώσει ΤΟΣΟ ακριβείς συνοπτικές περιλήψεις. ώστε να ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ σε αυτές και να τις υιοθετήσουμε σαν στάνταρντ μέθοδο για aggregators (or at least they SAY so… 😛 )

    • Ε, ντάξει, τους κάνατε ΡΟΜΠΕΣ μπλε. χαχαχαχα

     INFO-guerilla warfare WITH humour….

     Αυτό δεν αλλάζει όσα σου εξήγησα.
     ΟΥΤΕ ήταν ο κανόνας στην πλειοψηφία των ειδήσεων που έγραφε. Εγώ θυμάμαι πως οι περισσότερες ενδιαφέρουσες ειδήσεις του τρωκτικού είχαν λινκ σε άλλα μπλογκ και μπορούσαν να ειναι χρήσιμες ειδοποιήσεις (ΑΚΡΙΒΩΣ όπως σε ένα aggregator). Νομίζω ότι ο λαϊκισμός τους ΕΦΑΓΕ, γίναν αναξιόπιστοι σε τέτοιο βαθμό που άρχισα να αποφεύγω ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμό ποστ που έκαναν (όσες φορές μπήκα εκεί).

     Το περίεργο είναι ότι ορισμένα άλλα μπλογκ έδιναν λινκ στο τρωκτικό και ότι μερικές φορές έβρισκες ΕΚΕΙ, ακριβώς κάτι που κανείς άλλος δεν είχε αναρτήσει (και ΔΕΝ μιλάω για ψευδή νέα).

 40. Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο και προσγειώσου στην πραγματικότητα. Η κοινωνία μας έχει πιάσει πάτο. Αν θέλεις να βοηθήσεις λοιπόν να ξεπατώσουμε λίγο πρέπει με έξυπνο τρόπο να προσεγγίσεις και λίγο τις συνήθειες τους. Μας κατάντησαν που μας κατάντησαν καταθλιπτικούς . Εγώ λέω όχι άλλο κάρβουνο έλεος!!!
  ΝΑΙ!! θέλω κ ένα ωραίο βιντεάκι να ξεκολλήσω λίγο το κεφάλι μου απ το πάτωμα.
  Αυτό ακριβός έκανε και το τρωκτικό. Με τις πολλές αναρτήσεις κέρδισε και πολλά hit και από κει και πέρα επέλεγες τη σου γούσταρε να το διαβάσεις.
  Δεν αποτελούσε όμως και τα γρανάζια του συστήματος(γιαυτο και το φάγανε…) και όταν ξέφευγε απ το life style και τα έχωνε στα κανάλια αισθανόμουν δικαιωμένος γιατι ήξερα πως ΑΚΟΥΓΕΤΕ και έτσι είναι.

  • Έλα τώρα και καρφώθηκες!

   Δεν αποτελούσε όμως και τα γρανάζια του συστήματος(γιαυτο και το φάγανε…) και όταν ξέφευγε απ το life style και τα έχωνε στα κανάλια αισθανόμουν δικαιωμένος γιατι ήξερα πως ΑΚΟΥΓΕΤΕ και έτσι είναι.

   ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Καλά σε πήρα χαμπάρι από την αρχή. Ακούς εκεί «δεν ήταν μέρος του συστήματος» ο Γκιόλιας… Nice try, but no cigar, dude.

   • ΝΑΙ ρε ΜΕΓΑΛΕ με τσάκωσες κ εγώ του συστήματος είμαι.
    Πραγματικά είσαι ιδιοφυΐα! Τόση ώρα μου πετάς γκάφες που είναι λογικό να γίνονται με τόσο όγκο δεδομένον+που το πιθανότερο είναι να συνέβαλες κ εσύ σε αυτό γιατί σε χαλάσει η Πρωτιά(Η πρωτιά σε ξενίζει επαναστάτη της αμφισβήτησης και λέκτορα φιλόσοφε). Και για την κουλτούρα σου γουστάρεις να αμφισβητείς τα πάντα για να διαφέρεις. Αλλά για το ποιος ήταν ο Γκιόλιας δεν μας λες με στοιχειά. Για την κρατική ΧΕΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    • Νίκο, τώρα… προκαλείς τον Αιρετικό να μας φέρει… άλλα εκατό σχόλια με τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που έχει βρει?
     χαχαχα

     Αραξε κι εσύ, φίλε. ΔΕΝ ζήλεψε την «πρωτιά» κανενός ο Αιρετικός. Προπάντων του τρωκτικού.

     Μπες στα λινκ που έδωσε από το «λες μαλακίες» και… θα καταλάβεις ΠΟΛΛΑ.

     Εκανες επίσης ένα άλλο φαουλ ΤΩΡΑ. Είπες

     Και για την κουλτούρα σου γουστάρεις να αμφισβητείς τα πάντα για να διαφέρεις.

     Ου, καλά… Αλλη δουλειά δεν έχει ο Αιρετικός κι άλλο κίνητρο δεν έχει από το να γίνει αμφισβητίας «των πάντων», για «να διαφέρει». Slow the much oil.
     ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι οι αμφισβητίες είναι έτσι? Η διαφορά είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ και όχι ΛΥΣΗ ή σκοπός, φίλε…

   • Αιρετικέ οφείλω να σου υπενθυμίσω επισημάνω ότι…
    είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πράμα αυτό που αποδίδεις στο Νίκο, το «δεν ήταν μέρος του συστήματος ο Γκιόλιας»
    και αυτό που ΕΙΠΕ ο Νίκος προηγουμένως, το
    «Δεν αποτελούσε όμως και τα γρανάζια του συστήματος (γιαυτο και το φάγανε…) «

    Τέτοιο φάουλ εγώ θα τόβαζα στο… «Λες Μαλακίες» ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.

    ΩΜΗ διαστροφή λεχθέντων μαζί με παρανοϊκό τσουβάλιασμα….

    Ας το κάνω ΠΙΟ λιανό…
    1) Το να μην αποτελείς «και τα γρανάζια του συστήματος» ΔΕΝ αποκλείει να ΕΙΣΑΙ μέρος του συστήματος
    2) Το φάουλ σου ήταν σημαντικό, διότι αρχικά με επηρέασε ΚΑΙ εμένα.
    3) Ο,τι κι αν σου είπε ο Νίκος ΜΕΤΑ από αυτά, συγχωρείται

   • ok τέλος. ο φίλος στο τέλος θα με πεί και εντεταλμένο. Αν είναι δυνατον. τη μηδενισμός είναι αυτος!

    • Δεν νομίζω….

     Οπως δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα άλλα blog με την ίδια εσωτερική ειλικρίνεια ΚΑΙ τίμια κριτική.

  • Νίκο, ΟΛΑ σωστά τα λες εδώ…

   Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο και προσγειώσου στην πραγματικότητα. Η κοινωνία μας έχει πιάσει πάτο. Αν θέλεις να βοηθήσεις λοιπόν να ξεπατώσουμε λίγο πρέπει με έξυπνο τρόπο να προσεγγίσεις και λίγο τις συνήθειες τους. Μας κατάντησαν που μας κατάντησαν καταθλιπτικούς . Εγώ λέω όχι άλλο κάρβουνο έλεος!!!
   ΝΑΙ!! θέλω κ ένα ωραίο βιντεάκι να ξεκολλήσω λίγο το κεφάλι μου απ το πάτωμα.
   Αυτό ακριβός έκανε και το τρωκτικό.
   Με τις πολλές αναρτήσεις κέρδισε και πολλά hit και από κει και πέρα επέλεγες τη σου γούσταρε να το διαβάσεις.
   Δεν αποτελούσε όμως και τα γρανάζια του συστήματος (γιαυτο και το φάγανε…) και όταν ξέφευγε απ το life style και τα έχωνε στα κανάλια αισθανόμουν δικαιωμένος γιατι ήξερα πως ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ και έτσι είναι.

   …εκτός από ένα πράμα (κι εσύ- χαχαχα)

   Θεωρείς (μάλλον πιάστηκες στη γνωστή παγίδα να θεωρείς) πως….
   …το τρωκτικό έκανε ΓΝΗΣΙΕΣ (πάντα) επιθέσεις «στο σύστημα»
   («όταν ξέφευγε απ το life style και τα έχωνε στα κανάλια», κλπ.)
   («άρα» -λέει μια λογική, «ηταν κατά του συστήματος»…)
   Ομως αυτή η λογική, όπως εξήγησε καλά και η KnowDame, στο σχόλιό της εδώ (κλικ):
   https://omadeon.wordpress.com/2010/07/21/sexta-epanastates-ths-pordhs/#comment-40503
   ….είναι λάθος, διότι οι περισσότεροι (δημοσιογράφοι) που παριστάνουν τον γνήσιο αγωνιστή κατά της διαφθοράς (μπλα-μπλα-μπλα) εξυπηρετούν οι ΙΔΙΟΙ κάποια άλλα συμφέροντα.

   Ο Αιρετικός δύσκολα θα το παραδεχτεί (σήμερα -χεχε) αλλά είναι επηρεασμένος από τον ΟΓΚΟ της σαβούρας που αλίευσε στο τρωκτικό,
   καθώς και από τη ΓΝΩΣΗ -τώρα πια- ότι ο Γκιόλιας ήταν όργανο -τελικά- του Κοντομηνά. Αντε βρες άκρη τώρα….

   Υ.Γ. Εγώ βρήκα πάντως ότι υπήρξε ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ όσων είπες (από τον Αιρετικό) η οποία… παραλίγο να επηρεάσει ΚΑΙ εμένα.
   Διοτι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πράμα το να μην ήταν το τρωκτικό «(και) τα γρανάζια» του συστήματος (όπως είπες εσύ) από το να «μην ήταν μέρος του συστήματος» (όπως το «μετάφρασε» ο Αιρετικός). ΑΝ το σκεφτεί καλύτερα, θα δει -έκπληκτος ίσως- ότι ΕΛΑΧΙΣΤΑ διαφέρει αυτό που είπες, από όσα… λέει ο ΙΔΙΟΣ (στο ποστ)!!! :mrgreen:

   • Θεωρείς (μάλλον πιάστηκες στη γνωστή παγίδα να θεωρείς) πως….
    …το τρωκτικό έκανε ΓΝΗΣΙΕΣ (πάντα) επιθέσεις “στο σύστημα”

    Είπα: τα έχωνε στα κανάλια αισθανόμουν δικαιωμένος γιατί ήξερα πως ΑΚΟΥΓΕΤΕ και έτσι είναι. Μόνο αυτό!

    ….είναι λάθος, διότι οι περισσότεροι (δημοσιογράφοι) που παριστάνουν τον γνήσιο αγωνιστή κατά της διαφθοράς (μπλα-μπλα-μπλα) εξυπηρετούν οι ΙΔΙΟΙ κάποια άλλα συμφέροντα.

    Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δεν ήταν μονό ο Γκιολας, υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρωκτικό με ενθουσιασμό για να τα χώσουν και όχι δημοσιογράφοι! Αυτό φαινόταν από τον τρόπο που έγραφαν.
    Τώρα η επιρροή του επαγγελματία σε αυτούς δεν ξέρω που φτάνει!

    Όπως δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα άλλα blog με την ίδια εσωτερική ειλικρίνεια ΚΑΙ τίμια κριτική.
    Και σε αυτό συμφωνώ απλά ο προκλητικά απόλυτος αιρετικός με προσβάλει . Είναι σαν να ήρθε να κάνει διάλογο μόνος του κουβαλώντας τις γνώσεις του μαζί, τσουβαλιάζοντας και βρίζοντας με αισχρά!
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! 

 41. Θεωρείς (μάλλον πιάστηκες στη γνωστή παγίδα να θεωρείς) πως….
  …το τρωκτικό έκανε ΓΝΗΣΙΕΣ (πάντα) επιθέσεις “στο σύστημα”
  Είπα: τα έχωνε στα κανάλια αισθανόμουν δικαιωμένος γιατί ήξερα πως ΑΚΟΥΓΕΤΕ και έτσι είναι. Μόνο αυτό!
  ….είναι λάθος, διότι οι περισσότεροι (δημοσιογράφοι) που παριστάνουν τον γνήσιο αγωνιστή κατά της διαφθοράς (μπλα-μπλα-μπλα) εξυπηρετούν οι ΙΔΙΟΙ κάποια άλλα συμφέροντα.
  Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δεν ήταν μονό ο Γκιολας, υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρωκτικό με ενθουσιασμό για να τα χώσουν και όχι δημοσιογράφοι! Αυτό φαινόταν από τον τρόπο που έγραφαν.
  Τώρα η επιρροή του επαγγελματία σε αυτούς δεν ξέρω που φτάνει!

  Όπως δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα άλλα blog με την ίδια εσωτερική ειλικρίνεια ΚΑΙ τίμια κριτική.
  Και σε αυτό συμφωνώ απλά ο προκλητικά απόλυτος αιρετικός με προσβάλει . Είναι σαν να ήρθε να κάνει διάλογο μόνος του κουβαλώντας τις γνώσεις του μαζί, τσουβαλιάζοντας και βρίζοντας με αισχρά!
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! 

  • Καλημέρα Νικο, hello everybody.

   Νίκο όσα λες είναι σωστά,
   και η μαρτυρία σου είναι απόλυτα ειλικρινής.
   Το ψυλλιάστηκα όχι σαν… μάγος ή… βοηθός (αιρετικού) φακίρη (χεχε)
   αλλά σκεπτόμενος ΛΟΓΙΚΑ ορισμένα που έγραψες στην αρχή.

   Ελπίζω να έγιναν κατανοητά, μετά από χθες, ορισμένα πράματα.
   ΜΗ νομίσει κανείς ότι ήταν ΣΚΕΤΗ «σπατάλη χρόνου» η συζήτηση.

   Επέμεινα μέχρι τέλους, γιατί ήθελα μια ΕΝΤΙΜΗ κατάληξη, καθώς και…
   μια εμπειρία ΜΑΘΗΣΗΣ. Να ΜΑΘΟΥΜΕ τον τρόπο με τον οποίο τέτοιες παρεξηγήσεις ΛΥΝΟΝΤΑΙ, και ποτέ πια να μην τις ξανα-εντείνουμε.

   Νίκο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχεις ΔΙΚΙΟ, όταν καταλήγεις:

   Είναι σαν να ήρθε να κάνει διάλογο μόνος του κουβαλώντας τις γνώσεις του μαζί, τσουβαλιάζοντας και βρίζοντας με αισχρά!

   (δίνω έμφαση στο «σαν» – ΠΡΟΣΕΞΤΕ αυτό το «σαν»… It’s «how you come across», αγγλο-αμερικανιστί…)

   Ε ναι, από τη στιγμή που ο Αιρετικός αποφάσισε να κάνει… «σταυροφορία εκκαθάρισης» όλων ανεξαιρέτως των αναγνωστών του τρωκτικού, ΟΛΑ τα κακά (ΚΑΙ αυτά τα κακά) ΕΠΟΝΤΑΙ.

   Εγώ δεν θα πάψω να τον κριτικάρω όταν (ευτυχώς σπάνια) κάνει τέτοια πράματα, όπως δεν θα πάψω και να τον στηρίζω απλόχερα όταν λέει (πολύ περισσότερες φορές) ΣΩΣΤΑ πράματα.

   Το χθεσινό «φάουλ» ήταν απλά.. «EPIC FAIL» :mrgreen:
   Εχει συμβεί και σε μένα, και στις… καλύτερες οικογένειες! 🙂
   χαχαχα

   ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ, και… θυμηθείτε τα λόγια ενός…. άγνωστου φιλόσοφου:
   (χμ, άν ήταν άγνωστος ΠΩΣ να τα θυμηθείτε? 🙂 Τέλος πάντων…)

   «Δεν πρέπει ποτέ να ντρεπόμαστε για την άγνοια,
   διότι η άγνοια είναι η προϋπόθεση για τη Γνώση»

   -George Spencer Brown

 42. Eγώ ξέρω να πω πως όλες οι κότες, κρυφτήκατε βρίζοντας απ’ τα μπλογκάκια σας αντί να έρθετε να πετάξετε τη λάσπη σας ευθέως (εν προκειμένω σε εμένα, αφού αυτή αφορούσε το δικό μου κείμενο).
  Επίσης μας τα πρήξατε με την καραμέλα του να χρησιμοποιείτε μια καταγγελία που έκανα για δυσφήμιση απ’ τη μεριά του Τρωκτικού (όχι του Γκιόλια γιατί στην τελική αυτές τις παπαριές δεν ξέρουμε ποιός τις έγραφε) και να την συνδέετε δήθεν με την άποψή μου για την αγιοποίηση του θανόντος (και όχι για τον ίδιο). Δηλαδή αν δεν είχε συμβεί το συγκεκριμένο συμβάν, εγώ θα συμφωνούσα να αποκαλούν τον Γκιόλια και τον κάθε Γκιόλια, Άγιο; Και στην τελική με ποιό δικαίωμα εκμεταλλεύεστε την προσωπική ΜΟΥ καταγγελία ως επιχείρημα στα αυθαίρετα συμπεράσματά σας; Μάλλον ελλείψει επιχειρημάτων…μίλησε κανείς για σκατά;

  • Μα…. εννοείται, αγαπητή Μάγισσα.

   Σε κατανοώ απόλυτα (και συμφωνώ κιόλας).

   Πάντως… καλά έκανες και το ξεκαθάρισες γιατί η δυσκολία κατανόησης κειμένων αποτελεί… επιδημία στα μπλογκ ! χεχε 🙂

   Y.Γ. τα επόμενα σχόλιά σου θα εμφανίζονται χωρίς καθυστέρηση.

 43. Ζητώ συγγνώμη που δεν πρόσεξα ότι το όνομα Νίκος ήταν ήδη σε χρήση. Παρακαλώ τον webmaster να προβεί στην αναγκαία διόρθωση του σχολίου μου της 21/9/2010 ώρα 12.25.

  • @Νίκο Π
   ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα (και η επιθυμία σου εκπληρώθηκε).
   ΜΙΑ ΧΑΡΑ ήταν το σχόλιό σου, ΔΕΝ ευθύνεσαι που υπάρχουν κι άλλοι… Νίκοι, ΕΜΕΙΣ σε ευχαριστούμε που διευκόλυνες την κατανόηση του ποιός-είναι-ποιός με τη διευκρίνισή σου! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s