Ψηφίστε Ποινική Δίωξη Προεκλογικών Ψευδών + Απαγόρευση του Πολιτεύεσθαι σε Μέλη Ιδιωτικών Λεσχών (Bilderberg, κλπ.)

Δύο θέματα αρχής, με τα οποία πιθανολογώ ότι… συμφωνείτε: :mrgreen:

 1. Να διώκεται σαν Ποινικό Αδίκημα η Αθέτηση Προεκλογικών Υποσχέσεων!
 2. Να απαγορευτεί το Πολιτεύεσθαι σε μέλη club πριβέ (π.χ. Bilderberg)

Ψηφίστε, στα εξής poll:

Η πρώτη πρόταση / poll αφορά την παραβίαση του «συμβολαίου με το λαό» που (υποτίθεται πως) υπογράφει ένας πολιτικός, προκειμένου να εγκριθεί (δηλαδή να εκλεγεί). Οι Εκλογές σε μία δημοκρατία είναι ίσως το πιο σοβαρό είδος συμβολαίου. Ένας πολιτικός εκλέγεται (δηλαδή εγκρίνεται από το λαό) με βάση τα έργα και τις πολιτικές που υπόσχεται. Παρόλα αυτά, σε κανένα άλλο είδος (τόσο σοβαρού) συμβολαίου δεν επιτρέπεται η αθέτηση όρων. Π.χ. σε ένα συμβόλαιο που υπογράφει ένας μηχανικός (ότι θα κάνει κάποια έργα) αν ΔΕΝ κάνει όσα υποσχέθηκε στο συμβόλαιο, τότε το συμβόλαιο ακυρώνεται (και τα χρήματα επιστρέφονται). Γιατί λοιπόν να μην ισχύει το ίδιο και στις εκλογές; Π.χ. ένας πολιτικός που εκλέγεται κυρίως λόγω ρητής υπόσχεσής του ότι «δεν θα γίνουν περικοπές μισθών» αλλά μετά τις εκλογές αθετεί αυτή την (πιο σημαντική) υπόσχεση (δηλαδή το θεμελιώδη όρο του συμβολαίου του με το λαό) τότε (λογικά) δεν θα πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα παραμονής στην εξουσία μετά από την καταπάτηση των όρων του συμβολαίου. ΑΝ ο λαός ήξερε ότι αυτός ο πολιτικός δεν θα τηρούσε όσα υποσχέθηκε, τότε δεν θα τον είχε εκλέξει, από την αρχή.

Το ότι σήμερα (πολύ κακώς) δεν τιμωρείται αυτή η (κατά συρροή) εξαπάτηση, είναι ο μόνος λόγος που επαναλαμβάνεται. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν την εξουσία απατεώνες (κάθε φορά για τέσσερα ολόκληρα χρόνια) και να μην μπορεί ο λαός να τους αφαιρέσει άμεσα αυτή την (παράνομα αποκτημένη) εξουσία. Τέλος…

 • Ενα προϊόν που διαφημίζεται με βάση κάποια πλεονεκτήματά του… αν δεν τα έχει (δηλαδή αν δεν τηρήσει όσα υπόσχεται) τότε… διώκεται ποινικά (η εταιρεία του) !
 • Κάθε διαφήμιση με ψευδείς υποσχέσεις είναι παράνομη, παντού στον κόσμο. Γιατί να ΜΗ συμβαίνει το ίδιο στους πολιτικούς και στα κόμματα;

UPDATE 1: Γι’αυτό το θέμα υπάρχουν γνωστές… άκυρες αντιρρήσεις. Π.χ. ότι δεν μπορεί ένας πολιτικός (ή μία κυβέρνηση) «να προβλέψει το μέλλον» (και τις αποφάσεις που θα εξαναγκαστεί να πάρει) ή ότι δεν μπορεί «να στεριώσει» κυβερνητικό πρόγραμμα χωρίς «ευελιξία» ή «πίστωση χρόνου», κλπ. Παρόλ’ αυτά, είναι πολύ απλό θέμα, το να μην υπόσχεται κανείς πράματα για τα οποία αμφιβάλλει-ακόμη περισσότερο- δεν έχει καν το σκοπό να τα κάνει). Η ποινική δίωξη τέτοιων ψευδών δηλώσεων αποσκοπεί στο να κάνει τους πολιτικούς υπεύθυνους (for a change): -Να σταματήσουν να υπόσχονται όσα απλώς (τους) βολεύουν και να αρχίσουν να λένε μόνο όσα θεωρούν σίγουρα (ότι θα τα τηρήσουν πραγματικά)…

Πάμε παρακάτω…

ΟΚ, η δεύτερη πρόταση / poll δεν αφορά μόνο τη λέσχη Bilderberg, αλλά και κάθε είδους ιδιωτική λέσχη, με μυστικές συνεδριάσεις και διαπλεκόμενα μέλη. Νομίζω ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους «κλαμπ πριβέ» είναι ήδη (έτσι κι αλλιώς) αντισυνταγματική (κι αυτό θα το συζητήσουμε εκτενώς στο μέλλον). Γεγονός είναι ότι αποτελεί εύλογη αιτία να ΜΗΝ επιτραπεί να γίνει κανείς πολιτικός. Διότι (π.χ.)  αν και ο αντίπαλός του είναι επίσης μέλος στην ίδια ιδιωτική λέσχη, τότε θα δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο πολιτικό καρτέλ, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που ακυρώνει με αθέμιτο τρόπο την ίδια τη δημοκρατία

Η Αννα (ΝΑ ένα μέλος της Bilderberg (Antistachef's art)
Η Αννα, ΝΑ ένα μέλος της... Bilderberg (Antistachef's art)

UPDATE 2: Η απαγόρευση να πολιτεύονται όσοι/όσες είναι μέλη «ιδιωτικών λεσχών», εννοείται πως αφορά ιδιωτικές λέσχες με αδιαφάνεια, π.χ. με μυστικές συνεδριάσεις (ή με «δέσμευση σιωπής» – όπως η λέσχη Bilderberg). Δεν ζητάμε την απαγόρευση συμμετοχής σε συλλόγους με διαφανείς διαδικασίες και ανοιχτές συνεδριάσεις, για τις οποίες διατίθενται και πρακτικά και επιτρέπονται δημοσιογράφοι δημόσιες δηλώσεις μελών), κ.ο.κ.

Αυτά προς το παρόν… :mrgreen:

Τα σχόλια περιττεύουν σε αυτή τη φάση. Μαζεύουμε μόνο γνώμες (ναι ή όχι)!

 • Αν θέλετε να σχολιάσετε κάτι… διαβάστε το εξαιρετικό νέο ποστ της KnowDame «Η Εκπαίδευση στα Χρόνια του Νεοφιλελευθερισμού«!
 • Ο λόγος που –αρχικά– αποφάσισα να μη γίνουν δεκτά σχόλια σε αυτό το ποστ, ήταν ότι επείγει να ψηφίσετε στα poll. (Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς διαβάζουν παθητικά, ούτε σχολιάζουν, ούτε καν ψηφίζουν). Όμως… εκ των υστέρων, μετά από αρκετές ώρες, αποφάσισα να ελευθερωθούν τα σχόλια, χωρίς όριο! 🙂

UPDATE 3: Για τη λέσχη Bilderberg, συγκεκριμένα, διαβάστε τις σημειώσεις στο λήμμα της Wikipedia που αφορούν τη φύση της λέσχης. Τώρα… μπορεί να είναι «απλώς ένα κλαμπ κοινωνικής συνοχής της παγκόσμιας ελίτ« (όπως λένε μερικοί «πολέμιοι των θεωριών συνωμοσίας») …πλην όμως δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν εκεί και άνθρωποι που υποτίθεται πως εκφράζουν τη λαϊκή θέληση (και μόνο αυτή). Φυσικά αυτό δεν φτάνει, διότι η απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών σε ιδιωτικά κλειστά κλαμπ πρέπει να επεκταθεί και σε απαγόρευση διαπλοκής τους με μεγάλες εταιρείες, κ.ο.κ. (αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει, μια εξυγίανση, σαν αυτή που προτείνω…)

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

Enhanced by Zemanta

46 comments

 1. Λοιπόν, από τώρα και στο εξής μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα σε αυτό το ποστ. Αρχικά είχα κλειστά τα σχόλια (για να ωθήσω τους αναγνώστες να ψηφίσουν). Τώρα όμως όχι πια. Αφορμή για αυτή την απόφαση ήταν το εξής σχόλιο του αγαπητού σχολιαστή «Αιώνιου φοιτητή» (ΕΔΩ):

  ναι το ειδα το ποστ/πολλ αλλα ειναι εντελει λαθος!

  τι πα’ να πει να διωκονται ποινικα για ψευδεις υποσχεσεις? ειναι αδυνατον να στοιχειοθετησεις μια ψευδη υποσχεση, ποσο μαλλον να την ποινικοποιησεις!

  ειναι απειρως επαναστατικοτερο να ζητησεις ο βουλευτης να ειναι αμεσα ανακλητος απο αυτους που εκπροσωπει! η να διοριζονται, εκ περιτροπης και με κληρωση, βουλευτες ολοι οι πολιτες ανεξαιρετως (σαν την υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια, ξερωγω)!

  και τελος παντως (εν μεσω κρισης) να καταργηθει η βουλευτικη αποζημιωση και απλως να σιτιζονται τζαμπα οι κ.κ. βουλευτες! φαι και υπνος τζαμπα στα πρωην ανακτορα, λιγο το ‘χεις?
  😆

  p.s.1 » Να απαγορευτεί το Πολιτεύεσθαι σε μέλη club πριβέ (π.χ. Bilderberg)»

  ωωω!
  με την φιλικη εταιρεια τι θα κανεις?
  🙂

  ___________________________
  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  ***************

  1)

  «τι πα’ να πει να διωκονται ποινικα για ψευδεις υποσχεσεις? ειναι αδυνατον να στοιχειοθετησεις μια ψευδη υποσχεση, ποσο μαλλον να την ποινικοποιησεις!»

  Αν δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί ψευδής υπόσχεση, τότε… (πολύ απλά) δεν ήταν υπόσχεση, ή δεν ήταν ψευδής, ή και τα δύο (δεν ισχύουν).
  Αν όμως ΕΙΝΑΙ δυνατόν να στοιχειοθετηθεί, τότε ΜΠΟΡΕΙ να διωχθεί ποινικά όπως ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ (λογικά συγκροτημένη) πρόταση / όρος Συμβολαίου.
  Π.χ. το «δεν θα μειώσω μισθούς και συντάξεις» ή «δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ» αποτελούν λογικά ΣΥΝΕΠΕΙΣ και ΠΛΗΡΕΙΣ προτάσεις (που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ΚΑΙ όρο επίσημου συμβολαίου). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αερολογίες ή αόριστα «θα, θα, θα…»

  Το νέο ερώτημα που τίθεται -βέβαια- είναι το… ΑΝ η κοινωνία μας (σε ΑΥΤΗ τη φάση ιστορικής εξέλιξης) ΕΧΕΙ επαρκή κατανόηση της ίδιας της… (κοινής) λογικής, ή αν είναι… εντελώς παράλογη. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω… «περιμένετε μέχρι να ΠΑΨΕΙ να είναι εντελώς παράλογη»! 🙂
  (οι προτάσεις έτσι κι αλλιώς δεν έχουν…. πολιτικό μέλλον σήμερα, όπερ έδει δείξαι -χεχε- αν κι αυτό μπορεί να αλλάξει σε ελάχιστα χρόνια… ΕΛΠΙΖΩ)

  Με την «άμεση ανακλητότητα» (σαν αμεσο-δημοκρατική αρχή) δεν διαφωνώ, ούτε και με την «διαδοχική κλήρωση πολιτών» (αν και μπορεί να καταλήξουμε σε… λάθος άτομα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συχνότερα από όσο φανταζόμαστε!!…)

  Προτιμώ να είμαι ΚΑΙ ρεαλιστής, ώστε να… μπορώ να ονειρεύομαι (χεχε). Το paradigm του Συμβολαίου (που οφείλει κανείς να σεβαστεί) είναι προτιμότερο από την άμεση ανακλητότητα, σε ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ περιπτώσεις όπου κάποιος αναλαμβάνει κάποιο έργο, το οποίο χρειάζεται πίστωση χρόνου (και τα περισσότερα έργα χρειάζονται τέτοια πίστωση). Για όσο διάστημα υλοποιεί κανείς το έργο και ΔΕΝ παραβιάζει τους όρους του «συμβολαίου ανάληψης», ΔΕΝ θα πρέπει να επιτρέπεται να διακοπεί η αποπεράτωση του συγκεκριμμένου έργου (είτε μέσω ανάκλησής του, είτε με άλλη αιτία).

  Πάμε παρακάτω (αν και δεν εξάντλησα το θέμα…)

  2)

  p.s.1 «Να απαγορευτεί το Πολιτεύεσθαι σε μέλη club πριβέ (π.χ. Bilderberg)»
  ωωω!
  με την φιλικη εταιρεια τι θα κανεις?
  🙂

  Τίποτε απολύτως. Η Φιλική Εταιρεία (όπως και ΚΑΘΕ άλλη «μυστική εταιρεία») ανήκει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν της Ανθρωπότητας. Σήμερα (είμαστε στην αρχή του να) ζούμε την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ διαφάνειας. ΑΠΟ το λαό ΓΙΑ το λαό. (και σ’ όποιον αρέσει) – Κι όποιος δεν το σέβεται αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατάλληλος να εκπροσωπεί το λαό.

  • Το νέο ερώτημα που τίθεται -βέβαια- είναι το… ΑΝ η κοινωνία μας (σε ΑΥΤΗ τη φάση ιστορικής εξέλιξης) ΕΧΕΙ επαρκή κατανόηση της ίδιας της… (κοινής) λογικής, ή αν είναι… εντελώς παράλογη. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά και λέω… “περιμένετε μέχρι να ΠΑΨΕΙ να είναι εντελώς παράλογη”!

   Παράλογο είναι να ψηφίζεις ενα σύστημα απατεώνων κατα συρροη, που έχει στήσει εκεί μια παράσταση εκλογικής αναμέτρησης όπου όλοι λένε ψέματα, και στη συνέχεια όλοι τρώνε με δέκα μασέλες, αλληλοκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον για όλες τις παρελθούσες ρεμούλες δια μέσου εξεταστικών επιτροπών όπου όλοι πανε για να εξετάζουν αιωνίως. Αφου αν το πρός εξέταση πρόβλημα λυθεί, τότε θα τελειώσει και η εξεταστική και φυσικά τα παχυλά μπόνους. Οπότε προς τί η αντιπολίτευση; Σαν το ανέκδοτο με το μπαμπά δικηγόρο που μαλλώνει το γιό του όταν εκείνος περήφανος του ανακοινώνει ότι έλυσε μια μεγάλη δικαστική υπόθεση: Μα τι έκανες παιδί μου; Απο αυτή την υπόθεση ζούσαμε είκοσι χρόνια τώρα.

   • Ξενοφών αυτό το σχόλιο είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό (κατ’ εμέ).

    Δυστυχώς όμως δεν υφίσταται «ψηφίζω ΤΟ σύστημα».
    Υφίσταται «ψηφίζω ΜΕΣΑ στο σύστημα»
    (και… τα κεφάλια ΜΕΣΑ) :mrgreen:

    • Υφίσταται ψηφίζω το σύστημα. Η αποχή ειναι ψήφος ενάντια στο σύστημα, όχι ενάντια σε συγκεκριμένο πολιτικό. Και μάλιστα στην πραγματικότητα ΠΡΩΤΑ ψηφίζεις το σύστημα και υστερα ψηφίζεις ΜΕΣΑ στο σύστημα. Αφού, εκ των πραγμάτων, πρώτα είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για αληθινή εκλογική αναμέτρηση, με αληθινά προγράμματα και προθέσεις που καλείσαι να ψηφίσεις, και ύστερα πάς σ’αυτήν να ψηφίσεις οποιονδήποτε.

     • Η αποχή είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ισοδύναμη με ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
      Καλά….
      τόσα χρόνια και… δεν πήρες χαμπάρι τίποτα? Πήγαινε μελέτησε το εκλογικό σύστημα καλύτερα και ξαναέλα. Το Ελληνικό εκλογικό σύστημα μετατρέπει τις αποχές σε ενίσχυση του πρώτου κόμματος. Αυτός είναι και ο λόγος που πολύς κόσμος ψάχνει και έψαχνε ανέκαθεν κάποιο μικρό κόμμα (έστω και όχι προτιμητέο) για να του δώσει ψήφο η οποία να ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.

      Ξενοφών ξύπνα!!!!!!!

 2. Υ.Γ.
  Για τον Ξενοφώντα, που ξεκίνησε ΟΛΟΚΛΗΡΗ διαδικτυακή εκστρατεία, υπέρ της… αποχής, στις εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου (στο σχόλιο που μεταφέρθηκε ΕΔΩ), καλή απάντηση είναι ΑΥΤΟ το ποστ:

  http://antistachef.wordpress.com/2010/08/20/1-59/

  …και (ΙΔΙΩΣ) η πρώτη εικόνα που το συνοδεύει, αυτή εδώ:
  (και… μόλις έμαθα ΠΩΣ να βάζω εικόνες σε σχόλια της WordPress!)

  :mrgreen:
  Παπανδρέου... προσευχόμενος

  • Παει κι αυτό λοιπόν…. Θελω να δώ θα μείνει αλήθεια καμια αντίδραση της προκοπής όρθια απο τα «πυρά των σκεπτόμενων του διαδικτύου»;; Ον λαιν καταψήφιση του Μνημονίου; ΟΧΙ. Αποχή πρός ένδειξη ότι ΟΛΟΙ τους είναι σάπιοι; ΟΧΙ. Οργάνωση κινήματος Bank Run ώστε να πιεστούν αφορητα όσο και πραγματικά οι τράπεζες; ΟΧΙ.

   Ποσα χρόνια πέρασαν απο το 1821; Οι έλληνες ακόμη ψηφίζουν απατεώνες νομίζοντας ότι έχουνε δημοκρατία και πολιτικούς αντιπροσώπους που δεν λειτουργούν σαν κοτζαμπάσηδες. Πόσα χρόνια απο το 1922; Οι έλληνες ψηφίζουνε Μνημόνια, παίρνουνε σωρηδόν τοκογλυφικά δάνεια και πιστεύουν ομαδόν στη «βοήθεια» απο τους Ευρωπαίους «συμμάχους». Που στη σφαγή της Χίου βίαζαν μαζί με τους εισβολείς τις γυναίκες και είχαν στήσει έξω απο τις πρεσβείες τους εισπρακτικό τμήμα που έπαιρνε όλο το χρυσό των Ελλήνων προκειμένου να τους σώσουν. Χωρίς να τους σώζουν στην συνέχεια. Που αυτούς χρησιμοποίησε ο Σουλτάνος για να πείσουν τους έλληνες να παραδώσουν τα όπλα τους και να κατέβουν απο τις κρυψώνες τους στα βουνά, με την υπόσχεση ότι δεν θα τους πειράξει. Και ύστερα τους έσφαξαν όλους. Πόσα χρόνια πέρασαν απο το 1974; Οπου έγινε εκεχειρία για υποτιθέμενη διπλωματική λύση, την ώρα ακριβώς που οι Ελληνικές δυνάμεις στο νησί ετοιμαζόντουσαν να πετάξουν τους Τούρκους στη θάλασσα;

   Δε βαριέσαι. Η Ελλάδα είναι η χώρα των έξυπνων. Και το έξυπνο πουλί απο τη μύτη πιάνεται. Ομως πρέπει να αλλάξει το ρητό. Το ηλίθιο πουλί πιάνεται απο τη μύτη. Ψηφίσατε μωρέ το ΓΑΠ πέρισυ, που έλεγε όλα αυτα τα ψέματα και θα πάτε να ψηφίσετε πάλι; !

   • Ξενοφών επειδή σε ξέρω κάπως, βλέπω χωρίς έκπληξη ότι είσαι… ή του ύψους ή του βάθους (χεχε). Το προηγούμενο σχόλιό σου (εδώ) ήταν πολύ καλό κι αυτό εδώ… άστα να πάνε….

    Και δεν είναι το ύφος, ούτε καν το περιεχόμενο του κειμένου που πάσχουν (κατ’ εμέ). Ισα-ίσα ΚΑΙ τα δύο μια χαρά είναι.

    ΤΙ φταίει λοιπόν?

    -Φταίνε οι παραδοχές που κάνεις και η ΣΤΡΕΒΛΗ λογική της ΑΠΟΛΥΤΗΣ (τσουβαλιαστικής) ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ που κάνεις, ΠΡΙΝ γράψεις. (κάτι που δεν κάνεις πάντα, βέβαια…)

    Ορίστε:

    Θελω να δώ θα μείνει αλήθεια καμια αντίδραση της προκοπής όρθια απο τα “πυρά των σκεπτόμενων του διαδικτύου”;; Ον λαιν καταψήφιση του Μνημονίου; ΟΧΙ. Αποχή πρός ένδειξη ότι ΟΛΟΙ τους είναι σάπιοι; ΟΧΙ. Οργάνωση κινήματος Bank Run ώστε να πιεστούν αφορητα όσο και πραγματικά οι τράπεζες; ΟΧΙ.

    Εδώ τσουβαλιάζεις ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράματα και εκφράζεις αναίτια μοχθηρία κατά αθώων.

    1) ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ οι «σκεπτόμενοι του διαδικτύου», γαμώτο?

    2) ΤΙ σχέση έχει το On-Line ψήφισμά σου (που κανείς δεν εμπόδισε) ή άλλα παρόμοια on-line ψηφίσματα (που ΟΛΑ προωθήθηκαν) με την ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ μαλακία της αποχής (που προτείνεις λόγω πρόδηλης πολιτικής ΑΓΝΟΙΑΣ)? Και ΤΙ σχέση έχει με το bank run, το οποίο ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ αλλά ΑΠΕΤΥΧΕ?
    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    Εν προκειμένω ΕΣΥ σαμποτάρεις άλλους Ελληνες με αυτά που κάνεις και με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εστω και άθελά σου. Επομένως… άστο, το 1821 εκεί που βρίσκεται…
    (βέβαια η δεύτερη κι η τρίτη παράγραφός σου στέκουν μια χαρά και δεν διαφωνώ κιόλας, αν δεν ήταν τα λάθη της πρώτης).

    Anyway, φεύγω για αρκετές ώρες τώρα…

    • Δεν θα σαμποτάρω τίποτε άλλο πέρα απο την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κι αυτή πάλι με την πενιχρή μου ψήφο, την οποία δεν θα παρέχω. Στην παράσταση οπου όσο εκείνοι παριστάνουν τους πολιτικους, οποιασδήποτε ιδεολογίας που στην συνέχεια ποσώς αντιπροσωπεύουν, εγώ θα πρέπει να παριστάνω ότι τους πιστεύω ώστε να πάω και να ψηφίσω οποιονδήποτε. Αφού βλέπεις Γιώργο πρώτα πιστεύεις ότι μια εκλογική αναμέτρηση είναι τίμια, και εκφράζονται προεκλογικά σ’αυτήν πραγματικά -όπως αποδεικνύεται μετεκλογικά- πολιτικά προγράμματα και ύστερα πάς να ψηφίσεις κάποιο απο αυτά.

     Εσύ περιμένεις να αλλάξει το σύστημα αφού βάλεις όλους τους πολιτικούς φυλακή ή τους απαγορεύσεις να πολιτεύονται, αν και εφόσο αποδειχθούν ψεύτες, απέναντι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Πόσο ουτοπικό μπορεί να είναι αυτό και ανέφικτο; Πιο πολύ ή πιο λίγο απο το ότι, ακόμη και με τους καλύτερους ηθοποιούς, καμία παράσταση δεν μπορεί να στηθεί ποτέ , χωρίς κοινό.

     • Ξενοφών,…
      ΠΑΛΙ μαλακίες λες (και σόρυ).

      Η αποχή σου τόσα χρόνια….
      (που το παίζεις μποέμ συγγραφέας «εκτός συστήματος» κλπ)
      …ΩΦΕΛΗΣΕ ΜΟΝΟ το ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.
      ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
      ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ επειγόντως.

     • Ξενοφών, ως συνήθως, λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

      Η πρώτη κιόλας φορά που η αποχή προκάλεσε ζημιά στην Ελλάδα ήταν το 1946, όταν το ΚΚΕ απείχε των εκλογών, αντί να κατεβεί μαζικά και να βάλει τα δυο πόδια σ’ένα παπούτσι στους αγγλοαμερικανόφιλους (που βάλανε τους προδότες ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, κουκουλοφόρους δωσίλογους-ρουφιάνους στον κρατικό και στρατιωτικό μηχανισμό και από τότε μας κυβερνάει αυτό το σκυλολόι).

      Άρα, η ακατάσχετη λογοδιάρροιά σου υπέρ της αποχής αποδεικνύεται ηλίθια και επιβλαβής εκ του αποτελέσματος, για να μην πω και ΥΠΟΠΤΗ.

      Γιατί ύποπτη;

      Γιατί αγαπητέ μου ισχυρογνώμονα και πρήχτη (κατά δική σου ομολογία) ανόητε ξερόλα, την αποχή κηρύττουν και οι ναζιστοφασίστες του ιστολογίου «Ristorante Verona«, το οποίο διαφημίζει ο ναζιστικότατος «Μαύρος Κρίνος» όπου αρθρογραφεί ο καταδικασθείς σε 12ετή φυλάκιση νεοναζί βομβιστής Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης (αυτός ο βλάκας που είχε γράψει και νεκρολογία για το κάθαρμα το Δημήτριο Ιωαννίδη).

      Θεωρείς ότι σε τιμά να κηρύττεις τα ίδια με τους ναζί;

     • Θεωρώ ότι με τιμά, όταν όλοι οι ελληνες λένε πλέον τους βουλευτες των 16 (παχυλότατων)μισθών ΒΟΛΕΥΤΕΣ, NA MHN TOYΣ ΠΙΣΤΕΥΩ. Και δεν πα να κολάς εσύ ότι ετικέτες θέλεις μπας και με τρομάξεις για να αλλαξω γνώμη. Βρήκες τώρα τον άνθρωπο… 🙂

     • Ξενοφών,
      ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ πως ο Αιρετικός «θέλει να σε τρομάξει για να αλλάξεις γνώμη»?
      ΠΑΣ ΚΑΛΑ?

      Ο Αιρετικός δυστυχώς δεν είναι… ιδιαίτερα ευγενικός μαζί σου, αυτό είναι όλο,

      Εσύ όμως, έθεσες κάνα επιχείρημα της προκοπής?
      ΑΚΟΥΣΕΣ τίποτε από τα επιχειρήματα των άλλων?

      Σαν κολλημένο ΝΤΟΥΒΑΡΙ συμπεριφέρεσαι.

     • Αχ βρε Omadeon, πώς να είμαι ευγενικός όταν διαβάζω τέτοια postοδιάρροια κοτσάνας και μπούρδας; Όχι αλλό κάρβουνο λέμε!

     • Το θεωρώ απαραίτητο όμως, εδώ, ΕΣΤΩ και εκ των υστέρων, να τονίσω ότι…

      1) ΔΕΝ συμφωνώ με βρισίδια και αγένεια σε κάποιον που ΔΕΝ βρίζει (εμάς) –ακόμη περισσότερο σε κάποιον που έχει υποστεί «ποινή» για δικά του λάθη

      2) Θεωρώ αυτό το «επιχείρημα» (συσχέτισης του Ξενοφώντα με… ναζί) ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Αιρετικέ στο έχω ξαναπεί ΠΟΛΛΕΣ φορές.
      Ε, εδώ -πολύ απλά- ΚΑΙ εσύ…
      λες μαλακίες (τούμπανα) !!!

      Η αλήθεια να λέγεται (και σόρυ)! :mrgreen:

 3. Νομίζω ότι η περίπτωση των ΗΠΑ δείχνει πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη, ότι η αποχή από τις εκλογές δεν αποτελεί πρόβλημα για τις εξουσίες. Η πιο ισχυρή κυβέρνηση του κόσμου εκλέγεται στην ουσία από το 20% των πολιτών της χώρας.
  Η αποχή από τις εκλογές έχει νόημα ως κορύφωση μια κοινωνικής αντίδρασης που έχει πάρει μορφή πολύ πριν τις εκλογές. Δηλαδή ως αντίδραση με ταυτότητα και όχι ως χυλός του «όλοι ίδιοι είναι».
  Οι προθέσεις όσων θέλουν να κάνουν αποχή μπορεί να είναι οι καλύτερες. Αυτό δεν πρόκειται όμως να αλλάξει την χρήση του εκλογικού αποτελέσματος που θα κάνουν οι κυβερνώντες και το ΔΝΤ. Οι πρόσφατες ευρωεκλογές πρέπει να μας διδάξουν πάνω σε αυτό. Τίποτα το θετικό δεν συνέβη επειδή η αποχή ήταν τεράστια. Αντιθέτως.
  Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπερψηφιστεί η αριστερά και οι οικολόγοι. Και δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος αριστερός για να ψηφίσει αριστερά, όπως οι χιλιάδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν σημαίνει ότι είναι «σοσιαλιστές» ή «Λαϊκοί δεξιοί» ή «νεοφιλελεύθεροι».

  • Αγαπητέ antistachef,
   τα σέβη μου (πρώτα-πρώτα) για την υπέροχη δουλειά σου..

   ΟΛΑ όσα λες τα προσυπογράφω 100%.
   Κι αν ήμουνα… καθηγητής σχολείου με τον Ξενοφώντα (που μίλησε πριν)…. μαθητή, θα τον έβαζα να αποστηθίσει όσα λες και να τα αντιγράψει σε τετράδιο… εκατό φορές -χαχαχα 🙂

   χμ… προς το παρόν ΞΑΝΑγράφω το σχόλιό σου πιο αραιά και σε bold
   ΜΠΑΣ και το προσέξει ΚΑΝ ο Ξενοφών:

   Νομίζω ότι η περίπτωση των ΗΠΑ δείχνει πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη, ότι η αποχή από τις εκλογές δεν αποτελεί πρόβλημα για τις εξουσίες. Η πιο ισχυρή κυβέρνηση του κόσμου εκλέγεται στην ουσία από το 20% των πολιτών της χώρας.

   Η αποχή από τις εκλογές έχει νόημα ως κορύφωση μιας κοινωνικής αντίδρασης που έχει πάρει μορφή πολύ πριν τις εκλογές. Δηλαδή ως αντίδραση με ταυτότητα και όχι ως χυλός του “όλοι ίδιοι είναι”.

   Οι προθέσεις όσων θέλουν να κάνουν αποχή μπορεί να είναι οι καλύτερες. Αυτό δεν πρόκειται όμως να αλλάξει την χρήση του εκλογικού αποτελέσματος που θα κάνουν οι κυβερνώντες και το ΔΝΤ.

   Οι πρόσφατες ευρωεκλογές πρέπει να μας διδάξουν πάνω σε αυτό. Τίποτα το θετικό δεν συνέβη επειδή η αποχή ήταν τεράστια. Αντιθέτως.

   Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπερψηφιστεί η αριστερά και οι οικολόγοι.

   Και δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος αριστερός για να ψηφίσει αριστερά, όπως οι χιλιάδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν σημαίνει ότι είναι “σοσιαλιστές” ή “Λαϊκοί δεξιοί” ή “νεοφιλελεύθεροι”.

  • To πρώτο κόμα θα βγεί με 200 ή με 2 εκατομυρια ψήφους. Ομως στην πρώτη περίπτωση θα φοβάται τους υπόλοιπους 1,999,800. Κι αυτό ξέρεις δεν είναι κάν το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ της γενικευμένης αποχής.

   _______________________
   Εγώ δεν ξέρω, είμαι αγράμματος κλπ, όμως αν ήμουν βουλευτής της αριστεράς αυτή τη χρονιά που γίνεται ότι γίνεται, δεν θα δεχόμουν να πάρω πάνω απο 13 μισθούς. Πέραν του ότι θα έκανα την Βουλή άνω κάτω προκειμένου να αρθεί η βουλευτική ασυλία. Μαζί με όλους τους «αριστερούς» συναδέλφους μου που θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.

   Αντε τώρα να μου βρείτε μερικούς αριστερούς εσείς να ψηφίσω.

   • Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, Ξενοφών.
    ΣΙΓΑ μη φοβηθεί το 20% της Αμερικής που πάει και ψηφίζει το υπόλοιπο 80% που ΔΕΝ ψηφίζει διότι σε… ακολουθεί.
    Εντελώς άλλα πράματα φοβούνται, όχι τους απολιτίκ Αμερικάνους…

    __________
    Υ.Γ. Εχεις κολλήσει σαν βελόνα πικ-απ στους 16 μισθούς των βουλευτών.
    ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ μπορεί να είναι κανείς, τέλος πάντων, για να θεωρεί ΑΥΤΟ το θέμα «ικανή και αναγκαία» συνθήκη, για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ απαξίωση ΟΛΩΝ των αριστερών βουλευτών?
    -Εσύ ΞΕΡΕΙΣ ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ (ειδικά) υποχρεωτικά δίνουν στο κόμμα τους ένα ΠΟΛΥ μεγάλο μέρος των μισθών τους?

    • Δεν το ήξερα ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν ένα πολυ μεγάλο μέρος του μισθού τους στο κόμμα τους, όπως λές, και μάλιστα υποχρεωτικά. Πρώτη φορά απο εσένα εδώ το ακούω. Πόσο μεγάλο ποσοστό; Πόσα ευρώ το χρόνο; Είναι κάποιο σημαντικό νούμερο ή ίσα για τις εντυπώσεις; Υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις γι’αυτό; Το κόμμα τί κάνει με αυτά τα χρήματα;
     Χωρίς τέτοιες πληροφορίες όπως καταλαβαίνεις θα ήταν εντελώς ηλίθιος κάποιος να πίστευε αυτό που έγραψες, ειδικά στις μέρες που ζούμε όπου πολιτικός στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συνώνυμο του απατεώνας.

     • Ξενοφώντα κάνεις ερωτήσεις που με ελάχιστη έρευνα θα έβρισκες μόνος σου τις απαντήσεις

      http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=190110&ct=86&dt=20/07/2008

      Όσο για το ποιος μπορεί να είναι ηλίθιος, ποιος εντελώς στον κόσμο του και με ανύπαρκτη επαφή με τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα και ποιος βαριέται να ψάξει από μόνος του στοιχειώδη πράγματα, νομίζω ότι είναι εμφανές

     • Στο ίδιο το άρθρο στο οποίο έκανες λινκ αναφέρει:

      » Την ίδια στιγμή το ΚΚΕ αρνείται επίμονα κάθε έλεγχο στα οικονομικά του, διά στόματος της ίδιας της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής κυρίας Αλέκας Παπαρήγα…»

      Χωρίς έλεγχο όμως κατα τα άλλα όλα αλήθεια. Ωραίο λίνκ βρήκες να αναρτήσεις εσύ που ξέρεις να ψάχνεις (και σίγουρα έψαξες πολύ, μια ολόκληρη μέρα απο εχθές). Το «ο καθενας είναι ότι δηλώσει στην Ελλάδα» βλέπω σε έχει ένθερμο οπαδό.

     • Ξενοφώντα ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ή ΠΟΣΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι, τέλος πάντων;

      Συγνώμη δηλαδή… αλλά ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό θέμα (του μισθού των βουλευτών του ΚΚΕ) κάτι που ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ ο κόσμος ΞΕΡΕΙ αλλά ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ το ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, με το άααλλο γεγονός (που έσπευσες να ΑΡΠΑΞΕΙΣ, αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ να το ΨΑΞΕΙΣ), το γεγονός ότι το ΚΚΕ -πράγματι- «δεν δέχεται ελέγχους στα οικονομικά του»? (και μάλλον κακώς – θάλεγα).

      Οταν κανείς είναι ΤΟΣΟ άσχετος, ΤΟΣΟ απληροφόρητος για τέτοια θέματα, καλύτερα είναι να σωπαίνει και να ΨΑΧΝΕΙ πρώτα, ΠΡΙΝ αρχίσει να επιτίθεται κάνοντας ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ.

      Θα μπορούσα να καταλογίσω στο ΚΚΕ πολλά λάθη και τρωτά σημεία, αλλά ΟΧΙ τη διαφθορά και ΟΧΙ αυτό που λες.

     • «Οταν κανείς είναι ΤΟΣΟ άσχετος, ΤΟΣΟ απληροφόρητος για τέτοια θέματα, καλύτερα είναι να σωπαίνει και να ΨΑΧΝΕΙ πρώτα, ΠΡΙΝ αρχίσει να επιτίθεται κάνοντας ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ.»

      Εψαξε και η νοου νταμε μια ολόκληρη μέρα, για το σχετικό ερώτημα, και ανέρτησε τελικά αυτή τη μαλακία. Για να μην νομίζετε ότι μπορείτε να βρίζετε μόνο εσείς. Εχω κάθε δικαίωμα, σαν σκεπτόμενος πολίτης, να είμαι δύσπιστος, και στο ΚΚΕ και στον κάθε ένα. Που νομίζει ότι με ανεδαφικά, στοιχεία, με κρυμένα οικονομικά, ή, στην περίπτωση σου, με τις βρισιές, θα με πείσει.

     • Ξενοφώντα, βρίσε κι εσύ ελεύθερα αγόρι μου…
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ το θέμα.

      Το θέμα είναι ότι είσαι ΝΤΟΥΒΑΡΙ απίστευτο, αν νομίζεις ότι «έψαξε ολόκληρη μέρα» η KnowDame για να βρει το άρθρο αυτό (που ΟΥΤΕ αυτό δεν φαίνεται να ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ).

      ΕΛΑΧΙΣΤΑ λεπτά σπατάλησε.
      Κι εσύ ΚΑΝΕΝΑ.

     • Στην περίπτωσή του είναι πράγματι σπατάλη και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί του

 4. Ωραίο λίνκ βρήκες να αναρτήσεις εσύ που ξέρεις να ψάχνεις (και σίγουρα έψαξες πολύ, μια ολόκληρη μέρα απο εχθές). Το “ο καθενας είναι ότι δηλώσει στην Ελλάδα” βλέπω σε έχει ένθερμο οπαδό.

  Ξενοφώντα εκτός από εκνευριστικός, είσαι και απίστευτα αγενής. Αντί να πεις mea culpa, κάνεις και κριτική για το ότι δεν σου έδωσε κάποιος αμέσως την απάντηση;;; Αντί να πεις ευχαριστώ που προσπαθεί κάποιος να σε βοηθήσει να βγεις από τα απίστευτα σκοτάδια όπου βρίσκεσαι, ζητάς και τα ρέστα;;;

  Ενημερωτικά, μου χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για την έρευνα και την επιλογή του λινκ που σου έδωσα. Αλλά επειδή είσαι πολύ μεγάλο γαϊδούρι, λέω να σου τρίψω στη μούρη και το καταστατικό του ΚΚΕ, χάνοντας άλλα 2 λεπτά από τον χρόνο μου

  Άρθρο 45.

  Οι οικονομικοί πόροι του Κόμματος προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, από οικονομικές εξορμήσεις, από προαιρετικές εισφορές, δωρεές ή κληρονομιές, από επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσει το Κόμμα, από τους μισθούς, συντάξεις και αποζημιώσεις που παίρνουν τα εκλεγμένα ή εξουσιοδοτημένα από το Κόμμα σε δημόσια αξιώματα μέλη του και από την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούται το Κόμμα.

  Όσο για το ποιος είναι ένθερμος οπαδός στο “ο καθενας είναι ότι δηλώσει στην Ελλάδα”, ψάξε καλύτερα αλλού αγενέστατε ημιμαθή ηλίθιε

  υγ. Συνήθως έχω καλό αυτοέλεγχο και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να εκτροχιαστεί με βρισιές, γιατί δε βοηθάει στο διάλογο. Σε πληροφορώ ότι έχεις την «τιμή» να είσαι ο πρώτος άνθρωπος στο διαδίκτυο που κατάφερε να τον «λούσω» με βρισιές, γιατί στην περίπτωσή σου είναι εμφανές ότι δεν σε ενδιαφέρει ο διάλογος και η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά μόνο ο αντίλογος για τον αντίλογο.

  • @KnowDame
   Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο μισθός των βουλευτών του ΚΚΕ παραδίδεται στο κόμμα, το οποίο μετά αναλαμβάνει να δώσει (πολύ χαμηλούς) μισθούς στους βουλευτές του…

   Κριτική μπορεί κανείς να κάνει στο ΚΚΕ για ο,τιδήποτε, ΠΛΗΝ αυτού του θέματος που έθεσε ο Ξενοφών. Δυστυχώς φαίνεται παντελώς απαίδευτος στο διάλογο και διαπίστωσες μόνη σου τους λόγους που του «τη λέμε» συχνά….

  • » υγ. Συνήθως έχω καλό αυτοέλεγχο και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να εκτροχιαστεί με βρισιές, γιατί δε βοηθάει στο διάλογο.»

   Μα τι λες τώρα; Αυτό είναι προφανές ! 🙂 Παντως εγω σου είπα, με τις βρισιές δεν θα με πείσεις, ούτε κανέναν άλλο απο όσους μας διαβάζουν, χειροτερεύεις απλά τη θέση σου. Αλλά αφού είναι δικο σου το μπλόγκ θα συνεχίσεις προφανώς. Για έλα στο δικό μου λίγο να πουλήσεις εντυπώσεις να σε περιλάβω 🙂

   • Ασε ρε Ξενοφών, που θα σε… πείσουμε «με βρισιές».
    Εσύ δεν πείθεσαι με ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, είσαι ΝΤΙΠ για ΝΤΙΠ ντουβάρι, αποδεδειγμένα πλέον ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ επιχειρημάτων (ΚΑΙ μοχθηρότατος)…

    Λυπάμαι πάρα πολύ, επιχειρήματα σου δώσαμε ΠΟΛΛΑ, αλλά άρχισες τώρα και να πουλάς τρέλλα, ότι -δήθεν- θέλουμε να «σε πείσουμε με το βρισίδι». ΚΑΝΕΝΑΝ δεν βρίζω προσωπικά χωρίς λόγο και ειδικά σε σένα προσπάθησα να ΜΗΝ το κάνω. Δεν είχα κανένα λόγο, άλλωστε, αφού μόνο συμπάθεια είχα για σένα από το παρελθόν. Κι επειδή σε ξέρω καλά θα σου πω ΤΙ φταίει. Βυθίστηκες εντελως στην κοσμάρα σου, όλα αυτά τα χρόνια, έμαθες να σκέφτεσαι ΜΟΝΟΣ σου και να ΜΗ διορθώνεις τα λάθη της σκέψης σου με το διάλογο, οπότε… αχρηστεύτηκες για τον ανοιχτό διάλογο του διαδικτύου. Είσαι απόλυτα ικανός να γράψεις κείμενα και βιβλία ολόκληρα άλλωστε, αλλά δυστυχώς πολύ κλειστός και πολύ ισχυρογνώμων.

    Λυπάμαι πολύ αλλά ΔΕΝ θεωρώ πλέον ότι είσαι καλός σύμμαχος στον ίδιο τον αγώνα μας, κατά των πολιτικάντηδων και των τραπεζιτών. Ετσι ο σύνδεσμος που είχα στο blog σου θα αφαιρεθεί εντός ολίγου. Οι «εκστρατείες για αποχή» που οργανώνεις είναι έτσι κι αλλιώς παντελώς άχρηστες ή βλαβερές κιόλας, από καθαρά πολιτική άποψη. Σε λάθος ανθρώπους αποφάσισες να «την πεις» και για εντελώς λάθος λόγους. Τα επόμενα σχόλιά σου θα «μπουν στο ψυγείο» για ΑΛΛΗ μια βδομάδα, μέχρι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου (και αν γράψεις πολλά αντί ενός θα συγκολληθούν ΟΛΑ σε ΕΝΑ σχόλιο).

    • Α ξέχασα, εκτός απο τις βρισιές και αποκλεισμός όταν δεν προσκυνάμε την άποψη σου τυφλά. Οχι δεν είμαι σύμμαχος σου σ’αυτές τις τόσο «δημοκρατικές» διαδικασίες βρε Γιώργο.

     • Ξενοφών,
      το ότι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ θα αρχίσεις να ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ και στην εκτόξευση ΛΑΣΠΗΣ ήταν κάτι περίπου αναμενόμενο (από την 15ετή πείρα που έχω διαλόγου στο διαδίκτυο).

      Αποτελεί ΞΕΚΑΘΑΡΗ λάσπη αυτό που μόλις είπες. ΔΕΝ αποκλείστηκες ποτέ για τις ΑΠΟΨΕΙΣ σου (ΑΝ μπορούν να θεωρηθούν «απόψεις» οι απίστευτες ΜΠΟΥΡΔΕΣ που γράφεις – ανακατεμένες ΚΑΙ με σωστά πράματα βέβαια, κατά καιρούς).

      ΟΥΤΕ αυτό το σχόλιό σου δεν αποκλείστηκε – όπως μόλις σου απέδειξα. Ευκαιρίες να εκφραστείς και για δημοκρατικό διάλογο είχες ΗΔΗ πολλές και ΠΑΝΤΑ τις καταχράστηκες, τεντώνοντας τα όρια της αντοχής των άλλων με ΚΑΘΕ τρόπο (πλην του βρισιδιού που στην αρχή τουλάχιστον απέφυγες αξιέπαινα).

      Η δημοκρατία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως… καφενείο όπου όλοι φωνάζουν χωρίς αποτέλεσμα. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο και το χτίζουμε σιγά-σιγά.

      Είναι πολύ μεγάλη συκοφαντία να λες ότι εδώ μιλάνε μόνο όσοι με «προσκυνάνε». Σε άλλα μπλογκ θα σε είχαν πετάξει έξω ΕΝΤΕΛΩΣ και ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, από τις πρώτες σου μπούρδες κιόλας. Εδώ όμως, στο μπλογκ, σε συζητήσεις 400 σχολίων μίλησαν και άνθρωποι που ΟΥΤΕ συμφωνώ μαζί τους ΟΥΤΕ ΚΑΝ τους συμπαθώ. Γι ‘αυτό και κράτησαν τόσο πολύ οι συζητήσεις. Η δημοκρατία είναι ΜΟΧΘΟΣ. Ε, στην περίπτωσή σου, είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μεγάλος.

     • Α ξέχασα, εκτός απο τις βρισιές και αποκλεισμός όταν δεν προσκυνάμε την άποψη σου τυφλά.

      Για να δεις ΠΟΣΟ άδικο ΚΑΙ ηλίθιο ήταν αυτό το… κουβαδάκι γεμάτο ΛΑΣΠΗ που πέταξες, πήγαινε διάβασε το ποστ και τη συζήτηση εδώ, με… 414 σχόλια (συμπεριλαμβανομένων ΚΑΙ πολλών σχολίων από «αντιπάλους»)
      https://omadeon.wordpress.com/2009/08/21/dr-hoares-balkan-excesses-need-anti-nationalist-critics/

   • Υ.Γ. Επίσης…
    Ξενοφών είπες (στην KnowDame)

    Παντως εγω σου είπα, με τις βρισιές δεν θα με πείσεις, ούτε κανέναν άλλο απο όσους μας διαβάζουν, χειροτερεύεις απλά τη θέση σου.

    ΤΙ μας λες? Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι από τις πολλές εκατοντάδες αναγνωστών κάθε μέρα… υπάρχει «λαϊκή υποστήριξη» για τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που γράφεις? ΠΩΣ και δεν εμφανίστηκε κανείς να σου δώσει δίκιο? Οσο για μας τους co-editors, πιο συγκεκριμμένα, μάθε ότι η KnowDame ποτέ δεν επέτρεψε να αδικηθεί κανείς και ότι μου έχει ασκήσει έντονη κριτική όταν θεώρησε πως έκανα λάθος (και λίγο-πολύ όλοι έχουμε κάνει κριτική ο ένας στον άλλον που εσύ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ).

    Αλλά αφού είναι δικο σου το μπλόγκ θα συνεχίσεις προφανώς. Για έλα στο δικό μου λίγο να πουλήσεις εντυπώσεις να σε περιλάβω

    Εδώ βγάζεις ΠΟΛΛΗ γλώσσα και είσαι άδικος και συκοφαντικός, πράμα που θεωρώ απαράδεκτο. Εχω πει επανειλλημένα ότι συκοφαντίες ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ εδώ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ το μπλογκ, της KnowDame, ΟΥΤΕ πλέον (μόνο) δικό μου. Είναι όλων μας, ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων που γράφουμε ποστ μαζί, κι αν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να σε αδικεί κάποιος, τότε οπωσδήποτε θα βρισκόταν κάποιος άλλος να το επισημάνει, διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ κοπάδι ή αγέλη, αλλά αυτόνομα άτομα σε συνεργασία, με πλουραλισμό απόψεων. Κάτι παντελώς ΑΓΝΩΣΤΟ σε σένα βέβαια, που το νέο σου μπλογκ ελάχιστοι το διαβάζουν.

    Ε, τώρα που αφαίρεσα και το λινκ στο blog σου, κάτσε εκεί μόνος σου κι άρχισε να χτυπιέσαι ΟΣΟ θες.
    (ΣΙΓΑ μην μπούμε εκεί και να σε υποστούμε…)

 5. Ρε OMADEON αφου εισαι κατα των θεωριων συνωμοσιας τοτε γιατι πιστευεις οτι η Λεσχη Bilderberg εχει σχεση με συνωμοσιες κ.α.?

  • @563280
   Μα φυσικά και… τάσσομαι κατά των «θεωριών συνομωσίας».

   Εσύ… ΠΩΣ συμπέρανες ότι (πιστεύω ότι) η Λέσχη Bilderberg «έχει σχέση με συνωμοσίες»?
   :mrgreen: χαχαχα 🙂

   • Μα αφου λες οτι στη Λεσχη Bilderberg παιρνονται πολυ σημαντικες αποφασεις που επηρεαζουν τον κοσμο!!

    • Μα αφου λες οτι στη Λεσχη Bilderberg παιρνονται πολυ σημαντικες αποφασεις που επηρεαζουν τον κοσμο!!

     E, Ναι.
     Μα… ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ,
     όχι…… συνομωτικά.

     RTFM
     (Read Their Fucking Manual ! ) χεχε :mrgreen:

 6. Εγώ λέω, αντί να ψάχνουμε τρόπους να προστατευθούμε από τους απατεώνες πολιτικούς, να κοιτάξουμε καλύτερα πώς να τους καταργήσουμε εντελώς καταργώντας το αντιπροσωπευτικό σύστημα διακυβέρνησης.
  http://homoecumenicus.com/essay_ioannidis_system_governance.htm
  Η αποχή προφανώς δεν έχει αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά το λευκό, επειδή μετράει σαν ποσοστό, ίσως οδηγήσει στο να βγουν στην επιφάνεια νέες προτάσεις κατευθείαν απο τους πολίτες κι όχι απο τα κόμματα.

 7. Καλώς ήλθες στο μπλογκ κι εσύ «non-idiot»,

  Έχεις δίκιο σε αυτό που επισημαίνεις. Πράγματι το λευκό μετράει στην καταμέτρηση, άρα αποτελεί κι αυτό μια ενδιαφέρουσα επιλογή…
  …ιδιαίτερα διαβάζοντας και το κείμενο που παραθέτεις (το οποίο κάνω ΤΩΡΑ έχοντας συμφωνήσει με τον τίτλο και αρκετά που διάβασα).

  • Ίσως ο υπολογισμός του λευκού θα μπορούσε να εκφραστεί ΄΄πρακτικά΄΄ μέσω θεσμικής τροποποίησης η οποία θα προέβλεπε το ποσοστό της να προσμετράται στα πλαίσια του ισχύοντος εκλογικού νόμου με αντίστοιχες ΚΕΝΕΣ βουλευτικές θέσεις . Έτσι νομίζω η λεγόμενη ΄΄ψήφος διαμαρτυρίας΄΄ αποκτά διαφορετικό νόημα καθώς κάποιος δεν θα είναι ΄΄υποχρεωμένος΄΄ να ψηφίσει κάποιο κόμμα που δεν τον εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, εφόσον η επιλογή του (λευκού) θα αποτυπώνεται άμεσα στην σύνθεση της Βουλής. Επίσης οι διάφορες προτάσεις αποχής του πολίτη από την εκλογική διαδικασία θα χάσουν αρκετή από την επιχειρηματολογία τους για ευνόητους λόγους.

   • @provato,
    Πολύ σωστά,
    Μόνο που… κάτι τέτοιο χλωμό το βλέπω να υλοποιηθεί ποτέ από τους καραγκιόζηδες πολιτικούς της εποχής μας.
    Και… ΑΝ ποτέ υλοποιηθεί, δεν θα έχουμε πια καραγκιόζηδες (οπότε ίσως και να περιττεύει, στα πλαίσια π.χ. μιας Αμεσης Δημοκρατίας)! 🙂

    • Και μια άλλη ιδέα προς βελτίωση της πρότασης του πρόβατου, με έμπνευση από την αρχαία Αθήνα:
     Το Λευκό και τα άκυρα να προσμετρώνται σαν κατ’αρχάς κενές θέσεις στη Βουλή και στη συνέχεια να γεμίζουν με επιλογή μέσω ανοιχτής και αμερόληπτης κλήρωσης από όσους έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Αυτοί που θα κληρωθούν θα έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος υγείας ή ασυμβίβαστου (για να μην εξαγοράζεται η μη συμμετοχή τους στα κοινά) και το δικαίωμα μιας και μόνο θητείας.
     Έτσι, έχουμε ένα «κόμμα» που αποτελεί όντως αντιπροσωπευτικό δείγμα του λαού, εκφράζουμε την αδιαφορία των ψηφοφόρων του λευκού (ας μας κυβερνήσει ένας τυχαίος καλύτερα παρά ένας από τα κόμματα που συμμετέχουν).
     Ακόμα καλύτερα, πολύ θα ήθελα να υπάρχει ένα ελεγκτικό σώμα από τυχαία επιλεγμένους πολίτες με το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (όπως π.χ. η Ηλιαία). Δεδομένου ότι οι εκλογές στρεβλώνονται μέσω δημαγωγίας, προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και εξαγοράς ψήφου, γιατί να μην τις σαμποτάρουμε λίγο, επιλέγοντας τύχαιο δείγμα από όσους έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι;

     • Πολύ έξυπνο… upgrade, της πρότασης του προβάτου έκανες, αγαπητή Πιγκουίνα.
      🙂

      Πιθανολογώ ότι πολύς κόσμος έχει πολλές παρόμοιες προτάσεις, αλλά δεν τις διαδίδει γιατί δεν πιστεύει ότι θα ακουστούν.

 8. Η επιλογή του λευκού έχει την έννοια της καταμέτρησης του ποσοστού αυτών που επιθυμούν αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Αν το λευκό πάρει μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα μπορούν τα κοπρόσκυλα να κάνουν κυβέρνηση και θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία κινήσεων ή κομμάτων με πρόγραμμα την αλλαγή του συντάγματος προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Μια πρόταση θα ήταν π.χ να ψηφίζουν οι πολίτες προγράμματα και όχι πρόσωπα και επι πλέον να προβλέπεται ποινική ευθύνη για τους εισηγητές-εκτελεστές των προγραμμάτων αν μετεκλογικά αποτύχουν να τα υλοποιήσουν. Επομένως το θέμα είναι να δούμε αν πραγματικά υπάρχει κάποιο αξιόλογο ποσοστό μη κομματικοποιημένων Ελλήνων που θα επιθυμούσαν αλλαγή του συντάγματος.

  • @non-idiot
   Συμφωνώ σε ΟΛΑ που είπες ΟΠΩΣ τα είπες σε αυτό το σχόλιο…
   …μέχρι του σημείου του να προβληματίζομαι (όχι μόνο εξ αιτίας σου), για το ΑΝ τελικά θα ψηφίσω λευκό ή όχι. Και κατέληξα ότι είναι ΜΑΛΛΟΝ το πιο πιθανό, ΜΗ βρίσκοντας κάποιο ΠΡΟΣΩΠΟ της αριστεράς 100% άξιο της εμπιστοσύνης μου, στις επικείμενες εκλογές.

   ΙΔΙΩΣ συμφωνώ με εκείνο που είπες για το να «ψηφίζονται προγράμματα αντί για πρόσωπα». Κάτι τέτοιο είναι μάλλον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΚΟ επακόλουθο μιας (πιο) άμεσης ή (γνήσια-) συμμετοχικής Δημοκρατίας.
   Το άλλο κείμενο (στο λινκ που είχες δώσει πριν) το διάβασα και συμφωνώ επίσης απόλυτα μαζί του, μόνο που… (εκτός διαδικτύου) ποιος μας ακούει? χεχε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s