Σήμερα κυκλοφόρησε σε videos (με ελληνική μετάφραση) η ομιλία του δημάρχου της Marinaleda στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, της 13ης Σεπτεμβρίου 2010:
Τα τρία πρώτα video είναι η ομιλία του δημάρχου Γκορντίγιο. Από το τέταρτο video και μετά, αρχίζουν ερωτήσεις και απαντήσεις, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες:
Πηγή: το εξαιρετικό blog «Παράδρομοι της Αριστεράς«, εδώ, εδώ και εδώ, καθώς και το κανάλι της Αυτόνομης Κοινότητας Βοτανικού Κήπου στο YouTube (εδώ). Δείτε επίσης το video της εισήγησης των διοργανωτών (εδώ).
Περισσότερα για το δήμαρχο Juan Manuel Sanchez Gordillo και για την Marinaleda:
Δεν κατάφερα δυστυχώς να παρευρεθώ στον βοτανικό.Μπράβο σας πάντως που συμβάλετε στην διάχυση της ομιλίας στο διαδίκτυο.
Άντε και στα δικά μας 😀
Αγαπητέ oblivion κι εγώ δεν κατάφερα να παρευρεθώ, οπότε… αναπλήρωσα το κενό μέσω των βίντεο (σε διάστημα περίπου 2 ωρών μετά την ανάρτησή τους, τάβαλα κι εδώ).
[…] H ομιλία του δημάρχου της Marinaleda Amplify’d from omadeon.wordpress.com […]
Ενά ιδιαίτερα ενδιαφέρον αρθρό που βρήκα στο ΒΗΜΑ:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=356894&ct=123&dt=26/09/2010
Πιστεύω οτι στην Ελλάδα υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης αν προσπαθησουμε να δράσουμε με βαση τις αρχες τις επικουρικοτητας και της αποκεντρωσης. Δεν ειναι καθολου απιθανο να υπαρχουν ηδη στην Ελλαδα πολλες «Μαρινταλενες» ή παρομοιες κοινοτητες με τετοια δυναμικη που να μην γνωριζουμε.