Μουλωχτός Τρομονόμος, ομιλία Κώστα Λαπαβίτσα (video), Kομμουνιστική Κρίση Ελλάδας (ΚΚΕ) και απολύσεις ΔΟΛ…

Μουλωχτές τροπολογίες του τρομονόμου από τη… Νέα Χούντα του ΠΑΣΟΚ πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη – λέει άρθρο της «Ε». Στο μεταξύ, οι άδικες απολύσεις του ΔΟΛ (Οργανισμού Λαμπράκη) αλλά και του ΚΚΕ («ΤυποΕκδοτική») εκτέθηκαν στο blog Radical Desire: Κομμουνιστική Κρίση Ελλάδας και  Ανακοίνωση της Εργασιακής επιτροπής εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ. Γενικά, γίνονται τόσα άσχημα που… δεν τα προλαβαίνουμε! Ισως το μόνο καλό νέο είναι η ομιλία του Κώστα Λαπαβίτσα (περίληψη εδώ) στο εξής video:

UPDATE: Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, 23 Σεπτέμβρη 2010 σε 58 πόλεις ….

Για τα προηγούμενα νέα, τώρα…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ» (άρθρο της «Ε»)
Τρομοκρατική δράση και διαδηλώσεις (Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ)

Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου»

ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!…

Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.

Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστούν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης….

…α) Τι θα πει «επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς»; Θα πει ένα από δύο πράγματα: i) «σοσιαλιστική κολλεκτίβα στριμωγμένη από το ευρύτερο καπιταλιστικό πλαίσιο» (αλλά τότε γιατί «επιχείρηση», γιατί «ΑΕ»); ή ii) «καπιταλιστική επιχείρηση που αντιμετωπίζει, όπως όλες οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, προβλήματα λόγω κρίσης.» Καλό θα ήταν η Γενική Γραμματέας να μας ξεκαθαρίσει ποιο απ’ τα δύο ισχύει…

[…]

Αλλά δεν είναι μόνο η αρχή, ή η συζήτηση επί της αρχής. Υπήρξε και συνέχεια. Ακόμα μελανότερη, ακόμα πιο ασύμβατη με το ερυθρό της σημαίας ΜΑΣ (όλων αυτών που δεν την ταυτίζουν μοναχά με το αποτρόπαιο φάντασμα του ‘ολοκληρωτισμού’). Η συνέχεια εμφανίζεται στο Πριν, στις 19 του Σεπτέμβρη και αναφέρει:

Πρωτοφανή πόρτα «έφαγαν» οι απολυμένοι στα Ελληνικά Γράμματα από το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο σύλλογός τους, σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει παρεμβάσεις σε πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις. Απευθύνθηκε και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, όπου πήρε την απάντηση ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουν συνολική απάντηση, στην οποία δεν χωρά ο συγκεκριμένος σύλλογος και γι’ αυτό δεν τους επιτρέπουν κάποια σύντομη παρέμβαση σε εργατικό πάνελ, ούτε καν να μοιράσουν την ανακοίνωσή τους έξω από το φεστιβάλ! Εάν ένα μαχόμενο σωματείο απολυμένων δεν χωρά στην πρόταση του ΚΚΕ, επειδή ίσως δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ, τότε ποιος στα αλήθεια χωράει;

Σύντροφοι, τι γίνεται εδώ; Οι απολυμένοι του ΔΟΛ ανεπιθύμητοι ως τι και για ποιό λόγο ακριβώς; Ανεπιθύμητοι ως ενσαρκώσεις της επιστροφής του απωθημένου (των απολυμένων από σας τον Ιούλη, του φαντάσματος της κοινής μοίρας των εργαζομένων «σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς»;) Ανεπιθύμητοι ως πρώην εργαζόμενοι νυν μηντιακού ανταγωνιστή, όστις συνδέεται με την άρχουσα τάξη; Ανεπιθύμητοι ως μη μέλη του Κόμματος;
(πλήρες κείμενο/πηγή: Κομμουνιστική Κρίση Ελλάδας).
______________________

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

Enhanced by Zemanta

10 comments

 1. Παιδιά σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την καλή δουλειά (ειδικά για την αναφορά στις τροποποιήσεις του τρομον.) — τα ξαναλέμε όταν αναρρώσω.

  • Νάσαι καλά Δήμο και… καλή ανάρρωση.

   Οταν ξανασχολιάσεις εδώ ΔΕΝ θα υπάρξει και καθυστέρηση εμφάνισης των σχολίων σου, διότι ο… αυτόματος «μπάτλερ» του μπλογκ σε… έμαθε τώρα και θα σου ανοίγει την πόρτα ΑΜΕΣΩΣ (ο μηχανισμός first-time-moderation της WordPress)! 🙂

 2. ….νύχτα ή σε περιόδους διακοπών γίνονται αυτές οι δουλειές φίλε μου.
  Ανέκαθεν όμως οι εξουσιαστές είχαν το τρόπο τους και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό !
  Το «φαινόμενο» αυτό είναι διαχρονικό και παγκόσμιο ταυτόχρονα.
  Εδώ ολόκληρο ΔΝΤ «ανάστησαν» για την Ελλάδα και το έφεραν νύχτα,
  στους τρομονόμους τώρα λες να κωλώσουν ?

  Για τα σκουλήκια της ηγεσίας του ΚΚΕ γράφει ο Τραϊανού εδώ και πολλά χρόνια.
  Ασ’ τον διάβαζαν οι «Αριστερόστροφοι»……θα ήταν πιό κερδισμένοι σήμερα!

  ….τώρα, το να σπας με πέτρες και ρόπαλα τα τζάμια ενός διερχόμενου λεωφορίου γεμάτο με κόσμο -άσχετο με τη διαδήλωση- που πάνε σπίτια τους σίγουρα είναι μια τρομοκρατική επίθεση και θα πρέπει να τους κόβουν το κώλο επί τόπου!
  Κάποια πράγματα έχουν ξεφύγει προ πολλού και να θυμήσω το περιστατικό της Marfin.

  Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, υπάρχουν άπειροι τρόποι να διεκδικήσεις το δίκαιο σου,
  ….κάποιοι από αυτούς όμως είναι πολύ άδικοι !!!

  Για τα υπόλοιπα συμφωνώ και συγχαρητήρια για το blog σου.

  ΓΜ

  • κ. Γιώργο Μπισιά ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

   Για τον Παναγιώτη Τραϊανού έχω ΠΟΛΥ σοβαρές επιφυλάξεις. Ενώ λέει αρκετά σωστά πράματα πολλές φορές, έχω αηδιάσει όποτε διαβάζω άρθρα του που αφορούν Εβραίους. Είναι ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ο αντισημιτισμός του (και εκπληκτικός ο τρόπος που τον «χάβουν» οι αναγνώστες του).

   • Ναι, θα συμφωνήσω για τους Εβραίους μιάς και είναι εξώφθαλμο.
    Αυτό είναι ίσως και η αιτία που δεν τον κάνει πιο «προσιτό» στο ευρύ κοινό, μολονότι θα συμφωνούσαν όλοι μαζί του στα υπόλοιπα.

 3. Τι θα κάνουμε; Έστειλα σε όλους τους συλλόγους ενημερωτικό mail για τον τρομονόμο -κινήσεις πολιτών σε κατά τόπους περιοχές ήταν οι περισσότεροι-, έγραψα και στην Κανέλλη ρωτώντας την τι μπορούμε να κάνουμε, έγραψα και σε φίλους μου δικηγόρους αν έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν έτσι αυθαίρετα (παράνομα) τους νόμους και πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Πείτε τι να κάνουμε; Ετοιμάζομαι να στείλω στους βάρβαρους μια επιστολή που να καταδεικνύει την «τρομοκρατική μου συμπεριφορά» (βάσει του νόμου τους) λέγοντάς τους ελάτε να με συλλάβετε!!!!!! Έλεος πια, ας μην το δεχτούμε ΚΑΙ αυτό!!!!!!

  Υ.Γ. http://www.imerologio.info/

  • Είναι πράγματι αδιέξοδη αυτή η κατάσταση, όπως την περιγράφετε…

   Εμείς εδώ απλώς καταγράφουμε την κατάσταση.
   (και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλους)

 4. Βρήκα τι θα κάνουμε!!!!
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑ!!!! Όλοι όσοι κανονικά έπρεπε να είναι δικοί τους (για να τους τα φτιάξουν), ήτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολό τους (και οι αστυνομικοί), βάλλονται εξίσου. Ουσιαστικά δεν έχουν ΧΕΡΙΑ να τους φτιάξουν αυτά που διατάζουν. Εκτός αν βάλουν τους βουλευτές να μας κυνηγούν/επιβάλλουν τους νόμους τους (κάτι που θα ήταν πάρα πολύ καλό, για να δουλέψουν λίγο και οι «χωρίς λόγο ύπαρξης»). Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην υπακούσουμε.
  Πού στηρίζεται η μη συμμόρφωσή μας: (με απλά λόγια) Όταν οι νόμοι δεν προάγουν αδιαμφισβήτητα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αν δεν είναι δίκαιοι, αν δεν προασπίζονται την ισότητα και την δημοκρατία, είναι καθήκον και υποχρέωση του πολίτη (επιβάλλεται) να μην τους εφαρμόσει.
  (Με την νόμιμη οδό): Είναι εντελώς νόμιμο να μην τους εφαρμόσει υπακούοντας στο μη αναθεωρήσιμο άρθρο 1*Ι του Ελληνικού Συντάγματος που ορίζει ότι το πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία*ΙΙ «δεν μπορεί να είναι έγκυρος οποιοσδήποτε νόμος… αν έρχεται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα και το πολίτευμα της Ελλάδας… το οποίο εκφράζει την λαϊκή κυριαρχία των Ελλήνων και του Ελληνικού έθνους… η οποία είναι απαραβίαστη, καθώς όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό λαό και υπάρχουν και ασκούνται υπέρ του Ελληνικού λαού όπως καθορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα».
  Όσοι νόμοι λοιπόν, αντιβαίνουν στο άρθρο 1 του Ελληνικού Συντάγματος είναι ΑΚΥΡΟΙ.

  *Ι άρθρο 1, παρ. 3 του Ελληνικού Συντάγματος δεν είναι δυνατόν να αναθεωρηθεί γιατί αφορά τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος. Άρθρο 110, παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος: «Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκειται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη μορφή του πολιτεύματος ως Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».
  *ΙΙ άρθρο 1, παρ. 3 του Ελληνικού Συντάγματος «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (και ξανά) το Άρθρο 1 που αφορά την μορφή του Πολιτεύματος δεν είναι αναθεωρήσιμο.

  Εμείς απλά ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ.
  Αυτοί έχουν τις εξής επιλογές: ή να αλλάξουν και κατ’ ουσίαν το Σύνταγμα, αναθεωρώντας το άρθρο 1, ήτοι την μορφή του πολιτεύματος της Ελλάδας, ή να κάνουν δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!!!!!

  • @Στεφανία Λυγερού
   Είναι εξαιρετικό το σχόλιό σας, ορθολογικό ΚΑΙ τεκμηριωμένο…
   …με τη μόνη διαφορά ότι (όπως πιθανώς μάθατε κι εσείς) οι τελευταίες «μουλωχτές» τροπολογίες πλήττουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα που επισημάνατε και τεκμηριώσατε.
   Αυτό που έγινε, είναι -ουσιαστικά- ένα ακόμη «μικρό πραξικόπημα» εκτροπής από το σύνταγμα, σε μία σειρά άλλων, ακόμη και εκλογικών τροπολογιών όπως εκείνη (νομίζω το 2006) που εξίσωσε τις λευκές ψήφους με τις άκυρες έτσι ώστε να ωφελούνται ακόμη περισσότερο τα μεγάλα κόμματα και να μπορούν να υπάρξουν μελλοντικά κυβερνήσεις που θα ψηφίζονται από… ολοένα και μικρότερες μειοψηφίες.

   Βέβαια όσα προτείνετε είναι σωστά και λογικά, ΙΔΙΩΣ όσον αφορά την (έννομη) ανυπακοή των πολιτών (με μία λέξη), αλλά… χωρίς να θέλω καθόλου να σας αποθαρρύνω, υπάρχουν κάποιες σοβαρές δυσκολίες.
   Πιο πρακτικά, βέβαια, υπάρχει και η σοβαρή δυσκολία των εργαζόμενων που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να απεργήσουν επί μακρόν γιατί θα πεινάσουν (ενώ π.χ. στη Γερμανία επιδοτούνται οι απεργοί από τα συνδικάτα με μεγάλο μέρος των χαμένων ημερομισθίων).

   Εμείς αποφασίσαμε να εντείνουμε την εξάπλωση χρήσιμων αναλύσεων όπως του Δημήτρη Καζάκη (ή του Λεωνίδα Βατικιώτη στο άμεσο μέλλον, ο οποίος χθες πρόσθεσε κι αυτό το blog στο δικό του blog-roll). Και φυσικά ΔΕΝ κερδίζουμε κάτι από αυτό, ΟΥΤΕ έχουμε πολιτικές βλέψεις (αξιωμάτων εξουσίας ή… άλλου είδους βλακείας), αφού (όπως είπα πολλές φορές) είμαστε υπέρ της Αμεσης Δημοκρατίας.

 5. Δεν καταλαβαίνω πού δεν στέκει, ξέρω ότι όλα τα άλλαξαν/μπορούν να τα αλλάξουν όσο πάει κατά πώς θέλουν. ΑΥΤΟ δεν μπορούν να το αλλάξουν. Το άρθρο 1 είναι μη αναθεωρήσιμο!!!!! Δεν έχουν αλλάξει το πολίτευμά μας ε; Εκτός αν δεν το έμαθα εγώ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1. Η κίνηση στην οποία αναφέρομαι βασίζεται σ΄αυτό και μόνο το άρθρο, το μόνο που δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι βάσιμη η κίνηση, καθόλα νόμιμη, δεν μπορεί κανείς να σου φέρει αντίσταση. Με τον νόμο δεν υπακούς. Και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα πάντα. Αυτό θα πω όταν ΔΕΝ δώσω αποδείξεις μαζί με την δήλωσή μου ή όταν παω να διαμαρτυρηθώ στη βουλή και οι ένστολοι προσπαθήσουν να με συλλάβουν. Αφορά όλα τα δικαιώματα μας, τα οποία παρανόμως καταστρατήγησαν.
  Στεφανία Λυγερού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s