Η απάντηση του Δημήτρη Καζάκη στον Κώστα Καλλωνιάτη (πρόσκληση για σοβαρή συζήτηση στο blog Radical Desire)

UPDATE: Για τις διαδικτυακές επιθέσεις στο ιστολόγιο Radical Desire («Σημείωμα 2» – ειλικρινής καταγγελία του ιδρυτή του)

Ο Δημήτρης Καζάκης έγραψε μία αναλυτική απάντηση στην κριτική του Κώστα Καλλωνιάτη, που καλείστε να διαβάσετε: Δημήτρης Καζάκης, Περί λάθους, αξιοπιστίας, και άλλων αλχημειών

…και μετά να συζητήσετε στο (πολύ καλό) blog Radical Desire, που σας προσκαλεί εκεί. Επίσης… εμείς σας προσκαλούμε ΕΔΩ, στα εξής (τοπικά Links):

 • Για ένα παλαιότερο άρθρο του Γιάννη Μηλιού
 • Λάσπες στον Καζάκη από τον… «Νοσφεράτο«
 • ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (περί «Νοσφεράτου«+ σημείωση 2 + update2.1 + σημείωση 3)
 •  

  Κώστας Καλλωνιάτης
  Κώστας Καλλωνιάτης

   

  • Προσοχή: Η πρόσκληση του R.D. απευθύνεται μόνo σε σοβαρά άτομα. – Troll, βαμπίρ, τροϊκανοί, ΔΝΤάδες, κ.ά. πλάσματα του Κακού αποκλείονται δια ροπάλου! :mrgreen:

  Εμείς εδώαρχικά- είχαμε κλείσει και τα σχόλια, για να… υποκύψετε σε αυτή τη δελεαστική πρόσκληση! 🙂 Παρόλ’  αυτά, αποφάσισα να ανοίξω τα σχόλια, με την προϋπόθεση ότι… τη -σοβαρή- συζήτηση για το άρθρο του Καζάκη θα την κάνετε (παρακαλώ πολύ) μόνο στο Radical Desire. Εδώ όμως, θα κάνουμε μια… άλλη (λιγότερο σοβαρή αλλά επίσης σημαντική) συζήτηση, για άλλους επικριτές του Δημήτρη Καζάκη (λιγότερο σοβαρούς) που… θα δείτε πιο κάτω:

  Συναφή αναγνώσματα:

 • Μήπως τελικά ο αγώνας σωτηρίας της οικονομίας είναι θρησκευτικός; (Greek Rider – νέο ποστ)

 • Video Ομιλίας του Δημήτρη Καζάκη για την Κρίση (ΑΣΟΕΕ 8-5-2010, Συζήτηση επιστημόνων για το χρέος & το ευρώ)

 • […]
 • __________________________________________

  Ανασκευή της κριτικής άλλων κατά του Δημήτρη Καζάκη

  Παραθέτω τώρα κάποια πρόσθετα στοιχεία και επιχειρήματα που προήλθαν από σχόλια στην ανάρτησή μου «Δημήτρης Καζάκης – ΤΙ είναι αυτό που χρειάζεται επειγόντως σήμερα; (και ανασκευή της λάσπης που έριξε στο Δημήτρη Καζάκη γνωστός… μπλογκοσφαιρικός βρυκόλακας)«:

  .

  Α) Όσον αφορά ένα παλαιότερο άρθρο του Γιάννη Μηλιού, Για την κρίση και την απάντηση της αριστεράς”:

  Πολλά σωστά πράματα, λέει εδώ ο Γιάννης Μηλιός, αλλά… (παρόλ’ αυτάτου διαφεύγουν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες, που καθιστούν την ΤΕΛΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ των προτάσεών του ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΑ με τις προτάσεις του Δημήτρη Καζάκη:

  1) Προτείνει μια ΑΠΑΙΤΗΣΗ της χώρας να δανειστεί από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%, παραβιάζοντας και το Σύμφωνο Σταθερότητας.
  2) Επίσης προτείνει αυξήσεις φορολογίας των πλουσίων (κατ’ εμέ ΠΟΛΥ σωστές) και άλλα μέτρα που όμως… είναι ΡΙΖΙΚΑ αντίθετα με το μνημόνιο και ΟΛΕΣ τις μέχρι τώρα βασικές αρχές και πολιτικές του ΔΝΤ.

  Από τα (1) και (2) προκύπτει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ότι η απάντηση (τόσο της ΕΚΤ όσο και του ΔΝΤ) σε όσα προτείνει ο Γιάννης Μηλιός θα είναι… ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΧΙ, καθώς επίσης και η ΑΜΕΣΗ διακοπή κάθε δανείου, κλπ. – τα οποία θα οδηγήσουν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ τη χώρα μας [1] σε ΑΜΕΣΗ στάση πληρωμών και [2] σε μια «επανάσταση» κατά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, επομένως [3] ΚΑΙ στην έξοδο από το Ευρώ (διότι θα σταματήσουν να μας το… στέλνουν, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ – It’s not OUR money, stupid! 😛 ).

  • (ΟΛΑ αυτά είναι ΑΜΕΣΕΣ συνέπειες του… απίθανου ενδεχόμενου να βρεθεί κυβέρνηση -στο άμεσο μέλλον- που να εφαρμόσει στην πράξη, όσα συστήνει ο Μηλιός…)

  Κατά τα άλλα, o σύντροφος Μηλιός διαφωνεί με τον Καζάκη. Ε, ΔΕΝ θα μείνει και τίποτε… όρθιο, σαν“θέμα διαφωνίας”! :mrgreen: (Ας… σοβαρευτούμε).

  __________________________________

  .

  Β) Όσον αφορά τώρα την «κριτική» στον Καζάκη από τον γνωστό… Νοσφεράτο, ορισμένα «επιχειρήματά του» δεν αναλύθηκαν στο ίδιο το ποστ, αλλά σε σχόλια. Τα μεταφέρω εδώ, με περισσότερη σαφήνεια. Η «επιχειρηματολογία» του ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ΑΝ αναλυθεί σαν ΣΥΝΟΛΟ. Διότι:

  1) από τη μια μεριά παρουσιάζεται σαν πολέμιος της εξόδου από το Ευρώ (και μόνο αυτής) – την οποία θεωρεί καταστροφική:

  Νομιζω οτι απειρως περισσοτερο αφελής ειναι η αποψη οτι ενα νομισματικό μετρο εξοδος απο το Ευρώ Υποτιμηση δραχμής που φυσικά δεν εχει τιποτα να κανει με την Μαρξιστική αναλυση αλλά μαλλον με εναν Φετιχισμό του νομισματοςσυν μια αοριστη ευχή για …Μετωπα- ειναι απο μονη της ικανη να λύσει τον Γορδιο δεσμο του χρέους και της Οικονομικο κοινωνικής καταρρευσης

  -Σημειώστε εδώ το ταυτολογικό του «επιχείρημα»: «απο μονη της ικανη να λύσει τον Γορδιο δεσμο«. ΚΥΚΛΙΚΗ λογική, διότι ο ίδιος εξετάζει μόνο την έξοδο από το ευρώ -σαν νομισματικό μέτρο-, αλλά μετά παραπονείται -κιόλας- πως «δεν αρκεί μόνο αυτή«! ΜΗ γνωρίζοντας (και μη συζητώντας) σχεδόν… ΤΙΠΟΤΕ για τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ, που προτείνει ο Δημήτρης Καζάκης, δημιουργεί έτσι ένα «αχυρένιο επιχείρημα«.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ότι -πράγματι- o «Νοσφεράτος» δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τις πραγματικές προτάσεις του Καζάκη φάνηκε και χθες, σε σχόλιό του στο «You Pay Your Crisis» , σε ένα ποστ με το αυθεντικό κείμενο του Καζάκη, αλλά  όπου… τα περισσότερα «σχόλια»  ήταν του ίδιου του Νοσφεράτου:

  Νοσφεράτος είπε…

  […]
  Πρώτο: Μονομερής διαγραφή άνω του 80% του υπάρχοντος δημόσιου χρέους.
  Δεύτερο: Έξοδος από το ευρώ και εισαγωγή εθνικού νομίσματος.νομιζω οτι στο δευτερο απαντησε διεξοδικά ο κ Καλωνιατης
   

  Οσο για το πρωτο ..Μονομερής : Καλά κ. Καζάκη Δηλαδή κυρηξη Πτωχευσης ..Γιατι δεν το λέτε με το ονομα της .. Και γιατι λέτε 80 % και οχι 100 %
  θα το κανουμε που θα το κανουμε .. Τι το θελουμε το 20% χρεος κυριε Καζακη μου;

  • Ε, ΑΝ είχε διαβάσει όλες τις προτάσεις του Καζάκη, ο Νοσφεράτος, θα ήξερε ότι το υπόλοιπο 20% (περίπου) του χρέους αφορά ξένα ασφαλιστικά ταμεία (κ.ά. «αθώους πιστωτές») που ο Καζάκης πρότεινε να εξαιρεθούν από την Παύση Πληρωμών, σε αντίθεση με το 80% του χρέους που χρωστάει το Ελληνικό κράτος σε μεγάλες ξένες τράπεζες!

  2) Από την άλλη, αποκαλύπτει (αλλού) ότι δεν είναι μόνο κατά της εξόδου από το Ευρώ αλλά είναι και ΕΞΙΣΟΥ ενάντιος σε (οποιαδήποτε) Στάση Πληρωμών:

  ξερω οτι η δική μου αποψη σχετικιά με την προταση περι Στασης πληρωμών εξοδο απο το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή »λεει οτι η προταση αυτή ειναι Καταστροφική και Τυχοδιωκτική και δεν εχει τιποτε να κανει με τα συμφεροντα των εργαζομένων

  3) Σε άλλα σχόλιά του, προκειμένου να αντιπαρατεθεί στον Καζάκη, αραδιάζει διάφορες αντιρρήσεις κατά της εξόδου από το ευρώ, χωρίς όμως να συζητήσει  τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ που προτείνει ο Καζάκης, δηλαδή -κυρίως- τη ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, αλλά όχι μόνο αυτή (π.χ. εθνικοποιήσεις τραπεζών, κλπ).

  Μόνο που… μία έξοδος από το ευρώ ΧΩΡΙΣ στάση πληρωμών είναι ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ καταστροφική (για το λαό).

  Ο Νοσφεράτος αφήνει (έντεχνα) να εννοηθεί ότι ο ίδιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενάντιος σε κάποιες άλλες πρωτοβουλίες κατά των μέτρων (λιτότητας), αρκεί -βέβαια- να συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, τόσο με μη-στάση πληρωμών, όσο και με μη-έξοδο από το ευρώ, κλπ. (κάτι που -σαν πακέτο- δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ από την τρέχουσα πολιτική του ΠΑΣΟΚ). Η «απάντησή» του Νοσφεράτου σε ένα τμήμα άρθρου του Δημήτρη Καζάκη είναι ΠΟΛΥ αποκαλυπτική, αν τη δείτε προσεκτικά:

  O Καζάκης λέει:

  ‘Για να κατακτηθεί μια τέτοια ενότητα στην πράξη πρέπει πρώτα να χωρίσουμε για να ενωθούμε. Όχι για να ενωθούμε μεταξύ μας, αλλά για να ενωθούμε πρώτα και κύρια με τον απλό κόσμο. Και πρέπει πρώτα να χωρίσουμε με όλους εκείνους που μπορεί να φωνάζουν πιο δυνατά απ’ όλους ενάντια στην κυβέρνηση, τα μέτρα, το ΔΝΤ, το Μνημόνιο, αλλά δεν τολμούν να απαντήσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα -από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού- τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ

  Κι ο Νοσφεράτος (παραθέτοντας το προηγούμενο) «απαντά»:

  Τι σημαινει αυτο; Πως μπορει να το ερμηνευσει καποιος ;

  Ας υποθεσουμε λοιπόν οτι καποιοι – π.χ »φωνάζουν πιο δυνατά απ’ όλους ενάντια στην κυβέρνηση, τα μέτρα, το ΔΝΤ, το Μνημόνιο, » αλλά εχουν διαφορετική αποψη απο αυτή του κ Καζακη σχετικά με το ‘

  »τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ.»

  Δεν ξερω τι λεει ο κ Καζακης σχετικά με το τι ‘τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ’.

  ξερω οτι η δική μου αποψη σχετικιά με την προταση περι Στασης πληρωμών εξοδο απο το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή »λεει οτι η προταση αυτή ειναι Καταστροφική και Τυχοδιωκτική και δεν εχει τιποτε να κανει με τα συμφεροντα των εργαζομένων …

  Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να με ..χωρισει ο κ Καζακης και η ..ενοτητα και το μετωπο του;Θα με παρουσιασει ως εχθρο του λαου;

  Ποιος αποφασιζει εκ μερους της ενοτητας που λεει ο κ Καζακης για το ‘τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ.»
  Αυτός; ο απλός κοσμος»; (αλλά για να ενωθούμε πρώτα και κύρια με τον απλό κόσμο.);

  Ποιος αποφασιζει το κυριο ζητημα του μετωπου; Το ‘τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ.»
  —————————
  Θυμιζω οτι συμφωνα με τον- Καρλ Σμιτ- »κυριαρχος ειναι αυτος που αποφασιζει»

  Προσέξτε τώρα κάτι… ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΩΜΙΚΟ, σε όλα αυτά:

  ΟΜΟΛΟΓHΣE πως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ τις προτάσεις που… ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ:

  Δεν ξερω τι λεει ο κ Καζακης σχετικά με το τι ‘τι πρέπει να κάνουμε με το χρέος και με το ευρώ’.

  🙂
  Λογικά -τότε- το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα που έχει ο Νοσφεράτος με τις απόψεις του Καζάκη είναι ο (υποτιθέμενος) «εθνολαϊκισμός του Καζάκη«, ο οποίος συνοψίζεται στην εξής ύπουλη ρητορική ερώτηση:

  Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να με ..χωρισει ο κ Καζακης και η ..ενοτητα και το μετωπο του; Θα με παρουσιασει ως εχθρο του λαου;

  Η απάντηση σε αυτή την ύπουλη ρητορική αποστροφή του Νοσφεράτου, που εκφράζει μια παντελώς ανυπόστατη (και κάπως… μεγαλομανιακή) συκοφαντική φαντασίωση, ότι ο ίδιος κινδυνεύει να γίνει… θύμα πογκρόμ, από το… φασίστα(?) Δημήτρη Καζάκη, είναι ότι…

  [1] «εχθρός του λαού» (με αυτή την έννοια) είναι και ο (κάθε) πολιτικάντης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ) οπότε… προς ΤΙ ο ντόρος? Οι περισσότεροι καραγκιόζηδες στην Ελληνική Βουλή είναι επίσης «εχθροί του λαού» (που τους ψηφίζει) αλλά… κανείς δεν τους πειράζει! ! :mrgreen:

  αλλά και ότι…

  [2] δεν είναι καν θέμα «παρουσίασης»: Κανένας (ούτε καν ο Καζάκης) δεν χρειάζεται να «παρουσιάσει» τις πολιτικές που στηρίζει ο Νοσφεράτος σαν εχθρικές προς το λαό, διότι… (αντικειμενικά μιλώντας) οι πολιτικές αυτές ΕΙΝΑΙ εχθρικές προς το λαό. Με αυτή την έννοια, ο Νοσφεράτος είναι «εχθρός του λαού» διότι -απλούστατα- ΔΕΝ διαφέρει σε τίποτε η πολιτική που προτείνει από την πολιτική της… δοσιλογικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (την οποία σε άλλα σχόλιά του ο Νοσφεράτος έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα σαν μη-δοσιλογική, ούτε καν διεφθαρμένη, αλλά «απλώς ανάξια ή ανίκανη», κ.ο.κ.).

  Ορίστε λοιπόν -ξανά- ΤΙ λέει ο Νοσφεράτος για τις προτάσεις Καζάκη:

  ξερω οτι η δική μου αποψη σχετικιά με την προταση περι Στασης πληρωμών εξοδο απο το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή »λεει οτι η προταση αυτή ειναι Καταστροφική και Τυχοδιωκτική και δεν εχει τιποτε να κανει με τα συμφεροντα των εργαζομένων …

  …τώρα όμως, ΠΟΙΑ πρόταση εννοεί? (και τη στηλιτεύει σαν «καταστροφική» και «τυχοδιωκτική»)?

  – Μα…. την πρόταση που  (λίγο πιο πριν) ΔΗΛΩΣΕ πως… ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ! :mrgreen: 😛

  ____________________________________

  .

  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (περί «Νοσφεράτου», κλπ.):

  [1] O Νοσφεράτος έχει παρενοχλήσει τόσο πολύ το blog «Radical Desire» ώστε έχει αποκλειστεί εκεί (όπως και εδώ). Οπότε, ΑΝ θέλει να απαντήσει σε αυτό το ποστ, μπορεί να το κάνει μόνο σε δικό του ποστ (και ήδη «απάντησε» εδώΑΝ αυτό είναι… «απάντηση« ο θεός να την κάνει!...) Ο (δεύτερος) διαχειριστής του blog «Radical Desire» (Δήμος) είχε καταγγείλλει και εδώ (στο blog  «Omadeon») τον Νοσφεράτο, στο εξής σχόλιό του:

  rddcom says:

  Έχω βρει τον μπελά μου με τον τύπο – κυριολεκτικά. Έβαλα moderation αποκλείοντας 6 από τις 7 e-mail διευθύνσεις που χρησιμοποιεί (αν αυτό δεν είναι trolling και παρενόχληση, δεν ξέρω τι είναι). Αλλά κάθε μέρα παίρνω κι από ένα ραβασάκι, το οποίο ναι μεν δεν εμφανίζεται στο site αλλά μπορείτε να το δείτε στο feed. Τραγωδία, Ουαί! Ουαί! Και τρισαλί Όσο για τον περίφημο αναρμόδιο, επανήλθε με άλλη διεύθυνση – armodios@*.com (πήρε μάλλον προαγωγή), ενώ ο γνωστός κύριος μόλις μου έγραψε από το araramodios@*.com. — Από τις ψυχαναλυτικές σου αναγνώσεις, τι διάγνωση θα πρότεινες για κάποιον που ανοίγει «σοβαρό» δημόσιο διάλογο με τον εαυτό του και εξανίσταται ότι του στερείς το δικαίωμα της γνώμης, όταν τον διακόπτεις

  .

   

  [2] Ο Νοσφεράτος, μετά την αποβολή του από το «Radical Desire» άρχισε να ρίχνει λάσπη (σε άλλα blog) κατά του Δήμου (διαχειριστή του RD) μαζί με… επαίνους και κολακείες προς τον ιδρυτή του RD (Αντώνη), σε μια τακτική τύπου «διαίρει και βασίλευε». Ας έχετε υπ’ όψη όμως (κάτι που ο Νοσφεράτος ΔΕΝ αναφέρει) την πραγματική άποψη του Αντώνη προς το Νοσφεράτο, όπως την έγραψε:

  Προς Νοσφ. συγκεκριμένα:

  4. Τις μέρες αυτές το ιστολόγιό σου ανεβάζει, όλως τυχαίως, αναρτήσεις που αφορούν την παθολογία της μπλογκόσφαιρας και τις θέσεις σου επ’ αυτής. Με καμμία διάθεση αυτοκριτικής, βεβαίως. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  5. Προ ολίγου ανέβηκε στο ίδιο ιστολόγιο ποστ που επιτίθεται στον διαχειριστή Δήμο και αναπαράγει σχόλια που εδώ πάσχισα να σβήσω για να περισώσω πολλών την δημόσια εικόνα, μεταξύ αυτών εσού. Πρόκειται για πρακτική (αυτή στην οποία περιήλθες) για την οποία ο ίδιος διαμαρτυρήθηκες εντονότατα και ζήτησες στήριξη στο παρελθόν. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  6. Τόσο συντετριμμένος και αδικημένος νιώθεις από γεγονότα που δημιούργησαν τις πιο μαύρες, αγχωτικές και καταθλιπτικές ημέρες που περνάω εγώ προσωπικά και το ιστολόγιο –με δική σου, το λιγότερο, συνυπευθυνότητα— που με το ένα χέρι διαμαρτύρεσαι για πράγματα που δεν ισχύουν, με το δεύτερο κάνεις εκστρατεία υποβάθμισης του ιστολογίου, και με ό,τι σου μένει άγρα «πελατών» (ελάτε από μένα, τα λέτε καλά κλπ). ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  7. Έχεις moderation σχολίων αλλά δεν βλέπεις κανένα λόγο να μη δημιουργείς εντάσεις σε χώρο που δεν έχει και να κριτικάρεις προσπάθειες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εκ των υστέρων αποκατάστασης μιας στοιχειωδώς πολιτισμένης ατμόσφαιρας ως ανεπαρκείς ή άδικες. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.

  […]

  (το πλήρες σχόλιο του Αντώνη είναι εδώ).

  .

   

  [2.1] UPDATE: Λίγες μέρες αργότερα, φίλοι και/ή ομοϊδεάτες του Νοσφεράτου ξεκίνησαν ενορχηστρωμένη ομαδική επίθεση  λάσπης κατά του  Radical Desire, παρόλο που ο Νοσφεράτος υποδυόταν το φανατικό… λάτρη του R.D. (και του Αντώνη) ρίχνοντας όλο το φταίξιμο για την αποβολή του στο Δήμο (και μπόλικη λάσπη). Σαν αποτέλεσμα, πετάχτηκαν έξω και αυτοί από το R.D. (ο «Ερημίτης» και ο «passing_throw«), ενώ ο Αντώνης έγραψε ένα πολύ δυνατό κείμενο καταγγελίας και πολιτικής ανάλυσης των συμβάντων: Για τις διαδικτυακές επιθέσεις στο ιστολόγιο Radical Desire (σε αυτό το σύνδεσμο αναπαράγεται εμπλουτισμένο με πολλά links, τονισμούς bold,  κλπ.)

  Στην ανάρτηση αυτή, ο Αντώνης δεν διστάζει να καταγγείλει (με στοιχεία από τους διαλόγους) όχι μόνο το… σμήνος των «Νοσφερατικών», αλλά και τον ίδιο το Νοσφεράτο, με… ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις, π.χ.

  «…Το συνδεόμενο email [του Ερημίτη] με παρέπεμψε άμεσα όχι μόνο στα πραγματικά του στοιχεία —που λίγο με απασχολούν αλλά στις φιλικές του σχέσεις με τον άλλο χρήστη, δηλαδή τον χρήστη Νοσφεράτο, ο οποίος επίσης προσπάθησε επανειλημμένα και με περίεργους τρόπους να με φέρει σε σύγκρουση με τον Δήμο. Με παρέπεμψε επίσης στην κοινή τους στέγαση σε ιντερνετικό χώρο των Ο-Π στην Θεσσαλονίκη, πράγμα που επίσης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα, μιας και ελάχιστα γνώριζα για αυτό τον χώρο… Γιατί ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως; Για τον απλό λόγο ότι με εντυπωσίασε ότι μέλη ή συμπαθούντες των Ο-Π έχουν, τελικά, τόσο έντονες ευαισθησίες για τον χώρο του αριστερού φιλελευθερισμού, δηλαδή του φιλελευθερισμού με “ανθρώπινο” —διάβαζε “πολιτισμικά επενδεδυμένο»—πρόσωπο...

  […]

  Τρεις μέρες αργότερα, στην ανάρτηση του Δημήτρη Καζάκη “Περί λάθους, αξιοπιστίας, και άλλων αλχημειών”, ενεφανίσθη νέος χρήστης με προβλήματα κατανόησης αυτών που διαβάζει, ονόματι “passing throw”, ο οποίος, ποζάροντας ως ούλτρα-αριστεριστής, με εγκάλεσε ότι εξισώνω τον φασισμό με τον κομμουνισμό σε σχόλιό μου. Δημοσίευσα το σχόλιο πριν μπορέσω να καταλάβω επακριβώς πού το πήγαινε. Το κατάλαβα όταν είδα τη φράση η πατριωτική αντίληψη περί ‘σωτηρίας της χώραςφράση κλειδί για δύο λόγους:

  Πρώτον, επειδή εμφανιζόταν σε παραλλαγή και σε σχόλιο ανωνύμου στο ιστολόγιο you pay your crisis κάτω από την ίδια ανάρτηση Καζάκη, και το οποίο σχόλιο απέδιδε στον Καζάκη την πρόθεση να προωθήσει «εθνικοανεξαρτησιακές» κυβερνήσεις “όπως της δεξιάς κυβέρνησης της Ουγγαρίας”. Αποτελούσε δηλαδή χτύπημα σαφώς λιγότερο εναντίον μου και σαφώς περισσότερο –αν και άδηλα– εναντίον του κειμένου που αναδημοσίευσα και του ανθρώπου που το έγραψε: του Δημήτρη Καζάκη.
  Δεύτερον, και ίσως σημαντικότερο, επειδή αυτού του είδους η εξωφρενική ταύτιση του Καζάκη με τον ουσιαστικά δεξιό “εθνικισμό” ή “εθνολαϊκισμό” δεν ήταν καινούργια αλλά είχε εκφραστεί ήδη πολλάκις από τον χρήστη Νοσφεράτο τόσο στο παρόν ιστολόγιο όσο και σε σειρά άλλων.

   

   

  Είχαμε να κάνουμε λοιπόν με συντεταγμένη καμπάνια, συνδεόμενη σε βαθμό αδιευκρίνιστο αλλά όχι αμελητέο με τον χώρο των Ο-Π Θεσ/νίκης, να τεθεί εν αμφιβόλω η πολιτική ταυτότητα του Δημήτρη Καζάκη…

   

  […
  .διαβάστε το όλο ΕΔΩ, αξίζει τον κόπο…]

   

  .

   

  [3] O Νοσφεράτος επίσης πολύ συχνά λασπώνει και προσβάλλει εμένα (και άλλα μέλη του blog «Omadeon»). Είναι αποκλεισμένος τώρα εδώ, όπως στο «Radical Desire» και στην «Καλύβα» του Πάνου. Επομένως… ΑΝ επιθυμεί να γράψει αντίλογο (σε όσα γράφω) πρέπει να το κάνει μόνο με ποστ στο δικό του blog (το δεύτερο, γιατί το κύριο blog του το… ανοιγοκλείνει, κάνοντάς το -κατά περιόδους- ιδιωτικό). Μάλιστα έγραψε ΗΔΗ μια «απάντηση» εκεί (ο θεός να την κάνει… 🙂 ).

  Το κύριο blog του Νοσφεράτου (που… ανοιγοκλείνει σαν στρείδι!) περιείχε… δεκάδες συκοφαντικά και περιπαιχτικά hate-posts για μένα (όπως παλαιότερα για τον Πάνο Ζέρβα ή -τώρα- τον Καζάκη, ή για το Δήμο του R.D.) Μερικά ακραία ποστ του, τα σβήνει στη συνέχεια (αφού προκαλέσουν σπίλωση υπολήψεων – που όμως… δεν σβήνεται εύκολα). Κατά καιρούς, ο Νοσφεράτος κάνει όλο το blog του ιδιωτικό, όπως πολύ πρόσφατα… όταν κλαψούριζε πως -τάχαμου- «απειλείται» (επειδή του έγραψα ένα αιχμηρό σχόλιο κάτω από δικό του hate-post). Το «ιδιωτικό blog» του εξακολουθεί να ρίχνει λάσπη , ορατή μόνο σε στενό κύκλο θαυμαστών, ώστε να γλυτώνει και τις συνέπειες, ή… έτσι νομίζει: – Γιατί  κάποια στιγμή η λάσπη διαρρέει, καθώς… ξεχυλίζει! :mrgreen:

  Δυστυχώς όμως, υπάρχουν πολλά blog που διαπράττουν την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ανοησία να «τσιμπάνε» στις… αδιάκοπες κολακείες του Νοσφεράτου και να τον προωθούν (ή και να συμμετέχουν στον «ιδιωτικό κύκλο του»). Αυτό έχει σαν συνέπεια… μεγάλη φθορά και παραπληροφόρηση που σκορπάει ανενόχλητος, καταστρέφοντας και σοβαρές συζητήσεις – π.χ. για να λασπώσει το Δημήτρη Καζάκη στο «YouPayYourCrisis» (με βομβαρδισμό σχολίων παρα-πληροφόρησης), ή εμένα (π.χ. στο «Ante Quem» για την οποία διαμαρτυρήθηκα… ματαίως ΕΔΩ) ή άλλους, ακόμη και το σοβαρό blogger Ροίδη (κάποτε). Μία πρόσφατη βρώμικη επίθεσή του (σε μένα) έγινε μέσα στην «Καλύβα» του Πάνου, όπου (κανονικά) είναι αποκλεισμένος, αλλά για κάποιους… ιδιαίτερους λόγους (του) 😉 ο Πάνος τον άφησε (δείτε τα εδώ).

   

  _____________________________________

  (συνεχίζεται)…

  Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

  Enhanced by Zemanta

  24 comments

  1. Μεταφέρω εδώ (βελτιωμένο) ένα σχόλιό μου στο Radical Desire:

   Να πω κάτι τώρα που… είναι μια ενοχλητική αλήθεια μπροστά στα μάτια όλων, αλλά… κανείς, πουθενά, δεν την έχει εκστομίσει.

   Εγώ δεν έχω -προσωπικά- ΚΑΜΙΑ σχέση, ΟΥΤΕ όφελος οικονομικό (ή άλλο) από την Ε.Ε. και τα λεφτά της, γι’ αυτό και μπορώ να πω το… ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, που εξηγεί πάρα πολλά κι όλοι φοβούνται να το πουν:

   Από τη στιγμή που τίθεται καν θέμα αποχώρησης της χώρας μας από την Ε.Ε….
   …ένας
   τεράστιος αριθμός ανθρώπων, ακόμη και τίμιων ανθρώπων (ΟΧΙ μόνο… λαμόγιων)… αρχίζει και σκέφτεται με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ δυσφορία το παραμικρό ενδεχόμενο αποκοπής από την Ε.Ε. διότι -απλούστατα- με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ωφελούνται οι ΙΔΙΟΙ οικονομικά από τα λεφτά της Ε.Ε.
   Κι αυτό περιλαμβάνει… κομματικά στελέχη (ΟΛΩΝ των κομμάτων!), Μ.Κ.Ο., διάφορα είδη επαγγελματιών… σε μια ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ λίστα (που όπως είπα, μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ τίμια άτομα)…
   …αλλά ΟΛΟΙ αυτοί ανεξαιρέτως απόκτησαν ήδη «vested interest» (πως το λένε?) ΣΥΜΦΕΡΟΝ στη στήριξη της σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.

   ΔΕΝ χρειάζονται οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να κάνουν κανένα «λάδωμα». Εκ των πραγμάτων, το ΣΥΝΟΛΟ των χρηματοδοτήσεων που πρόσφεραν ή προσφέρουν αποτελεί το ΙΔΙΟ το λάδωμα, το ίδιο το «γλυκό»….

   http://radicaldesire.blogspot.com/2010/09/blog-post_2289.html#comment-83328636

   Και επειδή είναι επιμέρους θέμα, όχι τόσο σχετικό με το ίδιο το άρθρο του Καζάκη αλλά με μια γενικότερη δυσώδη κατάσταση… «ακήρυχτου πολέμου» εναντίον του,αυτό το θέμα μπορεί να συζητηθεί ΚΑΙ εδώ.

  2. Δεν γνωρίζω αρκετά τα πράγματα στην Ελλάδα, δυστυχώς όμως μπορώ να αναγνωρίσω πολύ καλά την μετάφραση της «ευρω-αριστεράς» σε «ευρω-funded αριστερά» από την Κύπρο.

   Παράδειγμα:

   Όταν η επιστημονική δουλειά που κάνεις, ας πούμε, ως πολιτικός επιστήμονας, χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ;

   Απάντηση: Όχι. Η δουλειά που κάνεις δεν έχει καμμία ιδεολογική αυτονομία από τον οργανισμό που τη χρηματοδοτεί. Δεν μπορεί, για να το πούμε απλά, να καταθέτεις πρόταση «Ο ρόλος της ΕΕ στην αποπολιτικοποίηση των κρατών μελών» και να ελπίζεις να πάρεις σεντ. Και δεν μπορεί να καταθέτεις πρόταση «Η υπέρβαση της εθνικής ανεξαρτησίας και ο πολυπολιτισμός» και να θεωρείς ότι κάνεις κριτική δουλειά από τη σκοπιά των Βρυξελλών και όχι τη δουλειά των Βρυξελλών.

   Τα θεωρώ αυτονόητα αυτά για όποιον έχει ερευνητική πείρα.

  3. Και εννοείται ότι αν εγώ είχα ευρωπαϊκά ερευνητικά κονδύλια πίσω μου, θα έκανα μόκο. Έχω την τρομερή πολυτέλεια να μπορώ να χρηματοδοτηθώ από το (κρατικό) πανεπιστήμιό μου επαρκώς χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσω την πόρτα των Βρυξελλών. Για αυτό μπορώ και να μιλάω.

   Αυτά για την «ακαδημαϊκή ελευθερία».

  4. Νομίζω ότι, τηρουμένων των αναλογιών, έγινε μια αρκετά καλή συζήτηση για το θέμα. Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι αρκετά καλύτερη. Δεν μπορέσαμε να επεκταθούμε σε μια ψύχραιμη κριτική των πολιτικών συνεπαγωγών Καζάκη εφόσον για κάποιους που ένιωσαν ότι βάλλονται, η συζήτηση τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Δεν φταίμε όμως εμείς αν νιώθουν εκτεθειμένοι όσοι βιάστηκαν να συνηγορήσουν με μια παράφορη απόπειρα να χτυπηθεί ο Καζάκης εκεί που ΔΕΝ πονάει, στο οικονομικό σκέλος. Ίσως όμως είναι νωρίς για μια συνολικότερη αποτίμηση του πρακτέου ακόμα. Ίσως δεν έχει ωριμάσει ακόμη το κλίμα στην κοινωνία για μια τέτοια συζήτηση. Ίσως και μεις έχουμε ακόμα δρόμο να διαβούμε πριν είμαστε έτοιμοι να την φέρουμε σε πέρας.

   Όπως και να χει, εγώ άντλησα χρήσιμα συμπεράσματα και έκανα κάποιες νέες σκέψεις. Σας ευχαριστώ για την συνδρομή και για τον σεβασμό στις αρχές του ιστολογίου. Είναι σημαντική η αυτοσυγκράτηση παιδιά, για να μπορούν να αναδεικνύονται οι πολιτικές διαφορές όσο το δυνατόν καθαρότερα από τις παρεμβολές που δημιουργεί η προσωπική «χημεία» και η διάθεση της στιγμής.

   • Αντώνη, δική μας είναι η ευχαρίστηση και η τιμή να συζητάμε μαζί σου και να μαθαίνουμε από εσένα. Για όσους θεωρούν (δικαίως ή αδίκως) ότι οι προτάσεις του Καζάκη θίγουν τα οικονομικά ή (μικρο)πολιτικά τους συμφέροντα… Ας πιουν ξύδι. Είναι σημαντικό πάντως να μπορέσουμε – χωρίς το θόρυβο των trolls – να μελετήσουμε τα υπέρ και τα κατά των προτάσεων του Καζάκη και να βγάλουμε κάποια άκρη. Αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται λύσεις μελετημένες, πρακτικές, οι οποίες να εξυπηρετούν το (μακροπρόθεσμο) συμφέρον του λαού της και όχι αυτό μιας δράκας διαπλεκομένων. Τα trolls, βεβαίως, δεν θέλουν να υπάρξει ποτέ τέτοια πρόταση και, αν υπάρξει, θέλουν να την καλύψουν με τόνους θορύβου και λάσπης, γι’αυτό και ορμούν με τέτοια λύσσα. Διαισθάνονται ότι θα χάσουν την κουτάλα μαζί με τα ζουμιά…

  5. Κοίτα, το μόνο πράγμα που θα κάνω εγώ είναι απλό: Λύσσα μην και διαβάσει άνθρωπος τον Καζάκη πέρα από κάθε όριο common decency? Χτυπήματα όταν εγώ έχω δέσει όχι μόνο τα δικά του χέρια αλλά και τον άλλων για να μην τις φας περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο; Πολύ ωραία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ. 10.000 αναγνώστες το μήνα ΚΑΖΑΚΗ. Όταν είσαι τόσο ανόητος που να δείχνεις τον πανικό σου σε τέτοιο βαθμό, τα θέλει ο πωπός σου.

  6. Καλημέρα σε όλους.
   Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βρίσκω εδώ σχόλια του αγαπητού Αντώνη, αλλά… χθες έφυγα από το σπίτι εκτάκτως το βράδυ και έλειπα μέχρι αργά. Εμείς εδώ ήδη εφαρμόζουμε το «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ.» (και… πάνω από 14.000 αναγνώσεις/hits τον περασμένο μήνα – δεν θυμάμαι «ξεχωριστούς αναγνώστες» -χεχε).
   ______________
   Ένα άρθρο είδησης για ανησυχητικές εξελίξεις… ποινικοποίησης των διαφωνούντων με την Ε.Ε. (μια και μιλήσαμε γι αυτή πιο πριν) μπαζάρισε πρόσφατα η KnowDame (που είχε γράψει κι ένα ΠΟΛΥ σημαντικό ποστ με παρεμφερές θέμα).
   Το άρθρο είναι μικρό, κι έτσι το αντιγράφω ΟΛΟ από την πηγή του, προσθέτοντας bold:
   http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=208839

   Ψήφισμα ποινικοποιεί τους αγώνες εργαζομένων (Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ)

   Ενα ακόμη βήμα για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την περιστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων αποτελεί το ψήφισμα, που προωθείται στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού».

   Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης του ψηφίσματος, Ισπανός βουλευτής του λαϊκού δεξιού κόμματος, Pedro Font de Mora, κάνει ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μιλά για το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, ορισμένα μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για βανδαλισμό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, καθώς και για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009.

   Ως πρόσχημα για τη νέα επίθεση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, το κείμενο του ψηφίσματος χρησιμοποιεί τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των φασιστικών κομμάτων και της τρομοκρατικής δράσης. Η πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης γίνεται ο δούρειος ίππος για τη λήψη μέτρων που πλήττουν κατακτημένα δικαιώματα, όπως η ελευθερία έκφρασης και συμμετοχής σε οργανώσεις. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνεται, όπως τονίζει η κ. Κανέλλη, η ανιστόρητη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

   Δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο και το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα μήνα, η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε από το νόμο ορισμού της τρομοκρατίας τη διάταξη που απαγόρευε να θεωρηθεί ως τρομοκρατική πράξη η διάπραξη αδικημάτων που γίνεται στο πλαίσιο της πάλης για τη δημοκρατία ή της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Η κατάργηση αυτή άνοιξε το δρόμο για ποινικοποίηση ως τρομοκρατικής κάθε δράσης κοινωνικής αμφισβήτησης, που η εξουσία τη θεωρεί επικίνδυνη.

   Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει το υπό προώθηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισμα είναι η προληπτική λογοκρισία, η απαγόρευση κομμάτων και οργανώσεων, ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή σε εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης. *

  7. όπααα… ο Νοσφεράτος μας παρουσιάζει σαν Γκεμπελικούς:
   Ο/Η Νοσφεράτος είπε… (4 Οκτωβρίου 2010 11:57 π.μ.)

   – στοιχεια της κλασσικής ναζιστικής προπαγάνδας
   – η Επαναληψη :οσο απιστευτο κι αν ειναι ενα ψεμμα δια της συχνής επαναληψης θα γινει πιστευτο
   (ο Γκαιμπελς ειχε εφευρει την μεθοδο Κονβοι=επαναληψη τερατωδων ψεμματων )
   -Η Μεγεθυνση.:
   εστιαζουμε σε πραγματικεςη φαντασιακές αδυναμιες του αντιπάλου
   καιτις μεγεθυνουμε οσομπορουμε..
   (λεγεται και παραμορφωση)
   -Η Προσοπωποποιηση
   Δεν αρεκιπ.χ να καταγγελει ως αιτια ολων των δεινών τους Εβραιους ..Πρεπεινα εστιαζομε.. ΑΥΤΟΣ ..ειναι εβραιος…

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με το σημερινό ποστ του Radical Desire, αλλά και π.χ. το σχόλιο του Αντώνη ΕΔΩ καταρρίπτονται οι υποκριτικές κολακείες του Νοσφεράτου προς τον Αντώνη και το Radical Desire- αλλά KAI οι συκοφαντίες του… Νοσφερόπληκτου Ερημίτη, που ίσως… ιδρύσει, ΜΑΖΙ με τον Νόσφο, την… «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» (Ο.Π.Α.) 🙂 χαχαχα

   _____________________
   OK. Περί Νοσφεράτου, τώρα:
   (το κειμενάκι που ακολουθεί μπήκε και σαν σχόλιο στο YouPayYourCrisis):

   -Τον ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΣΠΗ γιατί θα υπάρξουν ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΣΤ απαντήσεων. Αντί αυτού, άρχισε συκοφαντική εκστρατεία σε αρκετά blog, ότι –δήθεν- τον ανάγκασα να κλείσει το blog του, κλπ.
   Ε, ΟΧΙ, δεν του ζήτησα (ΟΥΤΕ καν ΘΕΛΩ) να κλείσει τα blog του. Ισα-ίσα, θέλω να τα έχει ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ και όχι… ΥΠΟΥΛΑ κλειστά (ορατά μόνο σε δικό του κύκλο).

   Τώρα… Τολμά και επικαλείται τον Γκέμπελς, ότι δήθεν τον συκοφαντούν? ΟΥΑΟΥ!
   Ορίστε τότε (π.χ.) κάτι που είπα χθες και _κανείς_ δεν μπορεί να το αρνηθεί. -Συκοφαντία είναι? ΟΧΙ βέβαια:

   Νοσφεράτος έφη (1 Οκτωβρίου 2010 12:52 π.μ.):
   …Οσο για το πρωτο ..Μονομερής : Καλά κ. Καζάκη Δηλαδή κυρηξη Πτωχευσης ..Γιατι δεν το λέτε με το ονομα της .. Και γιατι λέτε 80 % και οχι 100 %
   θα το κανουμε που θα το κανουμε .. Τι το θελουμε το 20% χρεος κυριε Καζακη μου;

   Κι εγώ ΑΠΑΝΤΗΣΑ (στο ποστ μου):
   https://omadeon.wordpress.com/2010/10/01/kazakis-v-kalliniotis/#nosferatos

   …ΑΝ είχε διαβάσει όλες τις προτάσεις του Καζάκη, ο Νοσφεράτος, θα ήξερε ότι το υπόλοιπο 20% (περίπου) του χρέους αφορά ξένα ασφαλιστικά ταμεία (κ.ά. «αθώους πιστωτές») που ο Καζάκης πρότεινε να εξαιρεθούν από την Παύση Πληρωμών, σε αντίθεση με το 80% του χρέους που χρωστάει το Ελληνικό κράτος σε μεγάλες ξένες τράπεζες!

   Επομένως, ΔΕΝ έχει διαβάσει σωστά τις προτάσεις του Καζάκη, ΟΥΤΕ ΚΑΝ τις πιο βασικές.
   _________
   Υ.Γ. Για «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» (…ο θεός να τις κάνει..) του βρυκόλακα – troll (που αν του είχαμε επιτρέψει να μιλήσει εδώ θα μας είχε ΛΕΡΩΣΕΙ το blog με ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥΣ μπούρδας και λάσπης) δείτε με scroll κάτω από το σχόλιό μου (ΕΔΩ), ΠΩΣ «απαντά» (σκαρφιζόμενος ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ πως… άααλλο εννοούσε, κλπ.)

   ___________

   Υ.Γ.2 Σήμερα ο Νόσφος «άνοιξε ΓΙΑ ΛΙΓΟ το ιστολόγιό του» (δεύτε λάβετε Μαύρο Φως, όσοι πιστοί… προλάβετε) ΟΡΙΣΤΕ και ΟΛΟ το ΥΠΟΥΛΟ δικό του hate-post, που διαλαλεί από δω κι από εκεί ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ότι… εγώ του έκλεισα το μπλογκ απειλώντας τον, κλπ.
   http://nosferatos.blogspot.com/2010/09/blog-post_4918.html
   Θαυμάστε και… τίτλο του νέου ΥΠΟΥΛΟΥ hate-post (ΟΛΟ το μακρυνάρι που ακολουθεί είναι… ΤΙΤΛΟΣ -μόνο- με… περιεχόμενο ΜΗΔΕΝ):

   Επειδη πολλοι φιλοι με ρωτανε γιατι κλεινω και ανοιγω το Μπλογκ … Και ισως να ξαναρωτησουν γιατι θα το ξανακλεισω εντος ολιγου (για να κάνω και λίγη αποτοξινωση βρε αδελφέ )..και επειδή καποιοι – που θεωρουσα Φιλους – μιλουν για υπογειο Ιντερνετικο πολεμο κλπ .. Δημοσιευω αυτό το απιστευτο σχολιο που δεχτηκα που θα ειναι και το τελευταιο για απροσδιοριστο χρονικό διαστημα ..Και φυσικά το Μπλογκ θα κλεισει για απροσδοριστο χρονικό διαστημα μεχρι να αποτοξινωθω και παλι ελπιζω να με αφησουν ησυχο…

   Ας σημειωθεί ότι το δικό μου παλαιότερο σχόλιο, που παραθέτει και… διανέμει σαν εμπόρευμα, [1] ήταν απάντηση σε δικό του hate-post, και [2] ΔΕΝ προοριζόταν για ΔΗΜΟΣΙΑ θέα. Εξ ορισμού απευθυνόταν ΜΟΝΟ στον ίδιο, σε ένα ιστολόγιο που ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ σχόλια χωρίς έγκριση. Εκείνος βέβαια επέλεξε να το ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ σαν όπλο για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΑΣΠΗ την οποία σκόρπισε παντού. Οπότε, σήμερα έφαγε ΚΑΙ το εξής δικό μου «σχόλιο» που το αναπαράγω ΑΥΤΟΥΣΙΟ με πέηστ, ΠΡΙΝ το εγκρίνει:

   Είσαι και ΠΟΛΥ θρασυδειλος που ανοιγοκλείνεις το ιστολόγιό σου, σαν… μουχλιασμένο μαύρο στρείδι (στη φορμόλη -χεχε) γεμάτο… ΚΛΕΜΜΕΝΑ «μαργαριτάρια » (με αλλοιωμένες τις πηγές τους, αλλά και τις ΑΙΤΙΕΣ της ύπαρξής τους). Και πολύ δόλιος που ρίχνεις το φταίξιμο σε μένα, λες και στο ζήτησα. Εγώ σου ζήτησα ΜΟΝΟ το να ΠΑΨΕΙΣ να λασπολογείς (αλλιώς αν το έχεις βίτσιο, το διαδίκτυο, τότε παράτα το, είναι αλκοολίκι για σένα έτσι κι αλλιώς).

   ΕΣΥ ύπουλα έκανες το πρωτο hate-post επίθεσης σε μένα, επειδή ΔΕΝ σου άρεσε η κριτική που έκανα στη λάσπη που πετούσες, στο οποίο έφαγες σκυλο-βρισίδια (βεβαιότατα) τα οποία εγώ ΔΕΝ ντρέπομαι και ΔΕΝ τσιγκουνεύομαι να απονείμω σε όποιον τα αξίζει, το ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ότι ΔΕΝ κολώνω να βρίζω, είμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ και ΟΧΙ ΥΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ σαν κι εσένα που ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ με τη λάσπη σου για να εισπράξεις μετά βρισίδια τα οποία στρέφεις κατά εκείνου που σε έβρισε, λες και το έκανε αδικαιολόγητα.

   Είσαι με άλλα λόγια ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ του διαδικτύου, κι αυτό ΕΙΝΑΙ βρισιά όπως είναι ΚΑΙ πραγματικότητα (αν και υποτιμά τα… ταπεινά σκουλήκια).

   Αντε μπράβο…

   (κι είσαι και ψεύτης ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ διότι το ΜΟΝΟ που σου ζήτησα είναι να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΛΑΣΠΗ και το ΜΟΝΟ που σε απείλησα είναι να ΤΡΩΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. Κι αυτά είναι ΘΕΜΙΤΕΣ απειλές, παλιο-κλαψούρη…)

   Υ.Γ. Είχανε πάρει βέβαια τα σκάγια μου και το Σπίθα στον οποίο (εν θερμώ) είχα… απονείμει ένα «άντε γαμίσου» που ΔΕΝ το αξίζει. Σόρυ γι’ αυτό Σπίθα. Πρόσεχε μόνο το… λαιμό σου, μη σε… δαγκώσει στο τέλος!

   Υ.Γ.2 Βάζω κι ένα λινκ κριτικής.
   https://omadeon.wordpress.com/2010/10/01/kazakis-v-kalliniotis/#comment-42304
   (έχω ήδη βάλει λινκ στην «απάντηση» που έδωσες, ΜΕΣΑ εκεί, δεν σου στερώ το δικαίωμα, φυσικά. Σόρυ αλλά ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥΣ σκατών από σένα ΔΕΝ θα δεχτώ. Αν έχεις κάτι να πεις κάντο ποστ)

  8. Μεταφέρω εδώ -ενωμένα και βελτιωμένα- ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημερινά μου σχόλια στο Radical Desire… πλην του πιο τελευταίου, που προτιμώ να το διαβάσετε στην αρχική του θέση, ΜΑΖΙ με το ποστ που σχολιάζει.

   1) http://radicaldesire.blogspot.com/2010/10/blog-post.html#comment-83624123

   Ναι Δήμο, αλλά… έτσι όπως το θέτεις παρεμποδίζεις την ίδρυση νέων συνιστωσών του ΣΥΝ και των Ο.Π. όπου.. τα βρήκε επιτέλους ο ένας με τον άλλον να ιδρύσουν π.χ. τη Βαμπιρική Οικολογική ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ Αριστερά (Ο.Π.Α.), αν προσέξεις ΚΑΛΑ τα σχόλια στο YouPayYourCrisis όπου κάποιος Ερημίτης ταυτίζει ΕΣΑΣ, εμένα και άλλους με το Μεγάλο Αδελφό και την απειλή του «Πανόπτικον» (που τους παρακολουθεί στενά), όπως περιγράφεται στο άρθρο που παράθεσε καυτά αποσπάσματά του ο Ερημίτης. Διάβασα το άρθρο λοιπόν κι εγώ και μετανοώ διότι -πράγματι- αποκαλύπτει το… βρωμερό αντι-βαμπιρικό καταδιωκτικό εαυτό μου, που νομίζει πως έχει φακελώσει όλο τον κόσμο στο… σκληρό δίσκο μου:
   http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/09/blog-post_3104.html?showComment=1286144916232#c8445698594205846459
   πιο κάτω μάλιστα… διαμαρτύρεται διότι σας θεωρεί… «παιδική χαρά» (και δεν δέχεται το χαρακτηρισμό «συκοφάντης»). Ισως είναι της Δημοκρατικής Χαράς του Παιδιού (δεν ξέρω)
   http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/09/blog-post_3104.html?showComment=1286149126979#c1339911476036226433

   Δήμο μη σβήσεις το σχόλιό μου. Αποτελεί τεκμήριον της ενοχής μου και της λύτρωσής μου μέσω της Ιερής μετάνοιας. ΠΩΣ θα πάω στον… Παράδεισο ΧΩΡΙΣ αυτό? χαχαχα

   (σοβαρά τώρα… συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το «έξω τα κομματικά απωθημένα» κλπ. Απλώς θέλησα να σπάσω λιγάκι τον πάγο με… ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κόμμα/συνιστώσα)

   2) http://radicaldesire.blogspot.com/2010/10/blog-post_1466.html#comment-83644513

   Εξαιρετικό ποστ, με πολλά καυτά στοιχεία, και ευχαριστώ Δήμο για την παράθεση λινκ σε άρθρο της KnowDame (συνεργάτιδας και φίλης μας)…

   Θαρρώ πως στο διαδίκτυο η μόνη εφικτή μορφή αντίστασης στην ιδεολογική επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, είναι (εκτός από τη δημοσίευση άρθρων όπως αυτό)… και η σοβαρή καταγραφή των συμβάντων παραπληροφόρησης, με συνδέσμους και με μικρές περιγραφές που τα κάνουν πιο άμεσα ορατά και κατανοητά. Αλλιώς ο ίδιος ο ΟΓΚΟΣ των Δεδομένων θα μας καταβάλλει, σαν μέσο παραπλάνησης ειδικό για το διαδίκτυο.

   Δυστυχώς όμως, αντί αντίστασης, η κρατικοδίαιτη και -ακόμη χειρότερα- ΕΥΡΩδίαιτη πλευρά της αριστεράς και της οικολογίας έχει πάρει την κάτω βόλτα: – Θεωρητικές αναλύσεις για το Μεγάλο Αδελφό και το «Πανόπτικον» που παρακολουθεί τους πάντες, προβάλλονται για να λασπώσουν συντρόφους που αντιστέκονται (με τον τρόπο που εξήγησα) αντί για κριτική της κρατικής και ιδιωτικής αστυνόμευσης. Ξαναβάζω το λινκ που σας είχα δώσει σαν αστείο (σε άλλο ποστ σας) αυτή τη φορά σαν σοβαρό στοιχείο:
   http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/09/blog-post_3104.html?showComment=1286144916232#c8445698594205846459

   Το άρθρο το οποίο (κατά αυτό τον «αριστερό») αποκαλύπτει τη… δική σας και τη δική μου… αντιδραστικότητα είναι αυτό:
   http://crimevssocialcontrol.blogspot.com/2009/07/blog-post_4352.html
   …και με ανησυχεί η νοσηρή παρανοϊκή επιστράτευση ενός τέτοιου σοβαρού κειμένου (παρομοίου θέματος με το ποστ σας) με τον τρόπο που έγινε.

   Τα λάθη της αριστεράς πληρώνονται. Η «κατάποση» πολύ ισχυρών δόσεων ιδεολογίας, χωρίς όμως το απαραίτητο υπόβαθρο λογικής και διαλεκτικής σκέψης, σπρώχνει τους «αριστερούς» (εισαγωγικά απαραίτητα) σε μια διχαστική παρανοϊκή στάση, όπου ο «Μεγάλος Αδελφός» εντοπίζεται όχι τόσο πολύ στην κρατική καταστολή αλλά σε όσους δεν συμβιβάζονται με τον ΕΥΡΩδίαιτο αποπροσανατολισμό. Ίσως αξίζει να γράψετε κάνα άρθρο, γι’ αυτή την πρωτοφανή διαστρέβλωση της αριστερής σκέψης, που τη μετατρέπει σε παρανοϊκή παθογένεια. Είναι μια μορφή συνομωσιολογίας, par excellence.

   3) http://radicaldesire.blogspot.com/2010/09/blog-post_2289.html#comment-83660236

   (απαντώντας στο Υ.Γ. του Αντώνη):

   ΥΓ. Βραβείο comic relief στο κάτωθεν:
   Ο/Η Ερημίτης είπε…
   Δεν ξέρω κανέναν passing threw αλλά και να ήξερα μικρή σημασία έχει.»

   Η διαδικτυακή πρωτοβουλία της «Οικολογικής Παρανοϊκής Αριστεράς» (=ΟΠΑ)… μου έστειλε διαμαρτυρία διότι αυτό το… κακόβουλο υστερόγραφό σου, Αντώνη, θέτει σε αμφισβήτηση και απειλεί το κύρος της έγκυρης ανωνυμίας εν διαδικτύω! 🙂

   Ασφαλώς και μικρή σημασία είχε, το να ξέρει ο ένας το ψευδώνυμο ή το όνομα του άλλου. Αυτή είναι πράξη αντίστασης στο Μεγάλο Αδελφό που τους κυνηγάει. Aντιστοιχεί στη στάση του ανακρινόμενου απέναντι στο μπάτσο – ανακριτή: «Δεν ξέρω κανέναν Σουγκλάκο [*], αλλά και να ήξερα μικρή σημασία έχει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν νικήθηκε ποτέ…»

   Το… δημοκρατικό Δικαίωμα στη Λάσπη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, πόσω μάλλον να ξεμπροστιασθεί έτσι βάναυσα, Αντώνη, ΤΙ λέμε τώρα… χαχαχα

   [*] Αν δεν τον ξέρετε, ο Σουγκλάκος είναι θρυλικός… λαϊκός παλαιστής, που οι αφίσσες των εμφανίσεών του έλεγαν «ποιος θα νικήσει τώρα το Σουγκλάκο?» χεχε

   4) http://radicaldesire.blogspot.com/2010/09/blog-post_2289.html#comment-83674164

   Και μια σοβαρή απάντησή μου τώρα (γιατί θα καταντήσω… χάχας, ΔΕΝ είναι όλα αστεία, ίσα-ίσα είναι ΠΟΛΥ σοβαρά θέματα αυτά…)

   Οδηγείσαι Αντώνη σε κάτι που είχα πει πως είναι αναγκαίο κάποτε, στη λογική ανάλυση διαδικτυακών διαλόγων και στην απόδειξη συμπερασμάτων από αυτούς με πολιτικό σκοπό (και περιεχόμενο). Αν δεν γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα, ο κάθε ανεύθυνος λασπολόγος μπαίνει κάπου, ρίχνει τη λάσπη του, φεύγει, ξαναμπαίνει αλλού και κάνει την ίδια ζημιά, κ.ο.κ. …χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι.

   Η Υπερφόρτωση Πληροφορίας βοηθάει την κακοήθεια σε όλα αυτά, διότι όλοι έχουν δυσκολία κατανόησης… πάνω από 100 σχολίων σε μία συζήτηση και την πιο καυτή στιγμή μόνο τα τελευταία σχόλια αρχίζουν να μετράνε. Σχόλια που έγιναν ελάχιστα πιο πριν αγνοούνται ή θεωρούνται λήξαντα και ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην Κατεστημένη «Μνήμη Ψαριού» που προωθείται από την Υπερφόρτωση.

   Το προχθεσινό ποστ μου έκανε ακριβώς το ίδιο, ως προς τη λογική ανάλυση διαλόγων.
   Εκανε ολοκληρωμένη ανάλυση ορισμένων «επιχειρημάτων»… κάποιου που κριτικάρει (διάβαζε ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ) τον Καζάκη. Με πολύ ελάχιστο κόπο, κάθε αμερόληπτος αναγνώστης που διαβάζει π.χ. αυτό το αυτοτελές τμήμα του ποστ…
   https://omadeon.wordpress.com/2010/10/01/kazakis-v-kalliniotis/#nosferatos
   …μπορεί να κατανοήσει άμεσα και εύκολα τους παραλογισμούς και τις απάτες ρητορικής που έγιναν κάποτε. Ε, η μόνη αντίδραση του υφιστάμενου αυτή την κριτική, μέχρι τώρα, είναι να σκούζει και να διαμαρτύρεται πως «συκοφαντείται» ή ότι «αλλοιώθηκαν τα σχόλιά του». Μα ΔΕΝ αλλοιώθηκαν καθόλου.

   Αυτοτελή τμήματα διαλόγου αναλύθηκαν, με τρόπο που ΔΕΝ παραποιεί το νόημα (όπως συμβαίνει στον κακόβουλο «αποσπασματικό σχολιασμό» ή «επιλεκτική παράθεση»). (Αυτή η ανάλυση έγινε) Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην κριτική ανάλυση λογοτεχνίας, που αν είναι σωστή δεν αλλοιώνει το συνολικό νόημα παραθέτοντας αυτοτελή αποσπάσματα κειμένων.

  9. Αιρετικέ γράφω το σχόλιο εδώ, και όχι… εκεί που προοριζόταν, δηλαδή στον «Παραλληλογράφο» (στο ποστ ΕΔΩ)
   ——————–

   Οσον αφορά τον περιβόητο πια… Νοσφεράτο:

   Επιβεβαιώνω [*]τις αποκαλύψεις σου πλήρως. Επιπλέον επισημαίνω ότι… ποτέ δεν είπες πως μέσα ΣΤΟ βιβλίο του ο Νόσφος «κατηγορεί άλλους σαν εθνικιστές» κλπ. (όπως το διέστρεψε συκοφαντικά, με προσβλητικό τρόπο για σένα, αργότερα, ότι δήθεν «δεν διάβασες το βιβλίο του», κλπ. κλπ.)

   Εκείνο που είπες, τονίζω, για κάθε ενδιαφερόμενο, ήταν το εξής

   Ο Νοσφεράτος, μέσα από το (ένα και μοναδικό) βιβλίο που έγραψε και μέσα από το ακατάσχετο τρολλάρισμά του σε διάφορα μπλογκ, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους ως “εθνικιστές” ή “εθνολαϊκιστές”, ειδικά όταν τάσσονται κατά συστημάτων και δομών από τις οποίες αντλεί εισοδήματα.

   Εχει διαφορά το «μέσα ΑΠΟ», σαν έκφραση, από το «μέσα ΣΤΟ». Το ότι όλα αυτά τα κάνει μέσα ΑΠΟ το βιβλίο του (όπως και τα υπόλοιπα) δεν σημαίνει καθόλου ότι τα κάνει μέσα ΣΤΟ βιβλίο. Απλώς το βιβλίο είναι η «θεωρητική πλευρά» των επιθέσεων που έχει κάνει στο διαδίκτυο. Ως γνωστόν τα θεωρητικά κείμενα και τα βιβλία δεν περιέχουν, κατά κανόνα, προσωπικές επιθέσεις. Το διαδίκτυο περιέχει τις επιθέσεις. Αυτό είναι περίπου αυτονόητο.

   Λογικά άλματα κάνει, με αχυρένια επιχειρήματα. ΔΕΝ έπεται ότι «δεν διάβασες το βιβλίο» του, από τα λεχθέντα σου. Ξέρω καλά ότι δανείστηκες το βιβλίο από κάποιον στο περιβάλλον σου και το διάβασες όλο, σε ελάχιστες ώρες κάποτε. ΣΙΓΑ το βιβλίο.

   Αν είναι (ή… το παίζει) επαγγελματίας επιστήμονας, στην κοινωνιολογία, είναι εις βάρος του και το ότι δεν έγραψε ποτέ, τίποτε άλλο (πέραν μικρών άρθρων σε ένα περιοδικό και μπλογκο-λογοδιάρροιας). Δηλαδή peer-reviewed papers και βιβλία ΜΗΔΕΝ, πέραν του ενός και μοναδικού.

   Επιπλέον είναι γελοίο να σε συκοφαντεί ή να σε ειρωνεύεται, ότι είσαι… χοντρός(!), τη στιγμή που… όχι μόνο είσαι λιγνός (φυσικά σε έχω δει και το ξέρω) αλλά και ετοιμάζεις χιουμοριστική πραγματεία κατά της μάστιγας των… χοντρών στο διαδίκτυο! 🙂

   ___________
   Σημείωση για τρίτους:
   Τα… αγελαία υποκείμενα που μπήκαν στη διένεξη αργότερα, συνέβαλλαν στην κάλυψη των συκοφαντιών του Νοσφεράτου κατά του Κώστα Λαπαβίτσα.

   __________
   [*] Υ.Γ. Το «επιβεβαιώνω» έχει να κάνει με ευρήματά μου στο διαδίκτυο, προσωπικές μαρτυρίες κάποιων παλιών κοινών γνωστών, αλλά επίσης… το ότι ΔΕΝ δικαιολογείται, η συγκεκριμμένη Μ.Κ.Ο. που πρόβαλλε συνεχώς εκείνο το (σχετικά ασήμαντο) βιβλίο, να το έκανε ΧΩΡΙΣ προσωπική διασύνδεση. Επομένως ΕΙΧΕ κάποια διασύνδεση, έστω και αν (ίσως) την απώλεσε αργότερα (πιθανώς λόγω του… παλιο-χαρακτήρα του) – κάτι που ΔΕΝ ξέρω, αλλά… εξηγεί και τις διαμαρτυρίες του (ΑΝ λέει αλήθεια πως «δεν έχει καμία σχέση», δηλαδή εννοεί «καμία σχέση ΤΩΡΑ»).

  10. Σχόλιο που ετοιμάζομαι να γράψω στον παραλληλογράφο (προς το Γαλαξιάρχη).

   Γαλαξιάρχη επειδή εμπιστεύομαι την κρίση σου δέχομαι ότι έκανα ένα λογικό άλμα εδώ.

   Δηλαδή ΥΠΕΘΕΣΑ ότι ορισμένα άτομα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά ΣΗΜΕΡΑ, το έκαναν και στο παρελθόν, επομένως όξυναν την παλιά διένεξη. Δεν έχω στοιχεία γι’ αυτό όμως, οπότε το εξέφρασα σαν «υπόθεση εργασίας», τίποτε παραπάνω. Σου τονίζω το εξής… μόνο σίγουρο.

   …αν δεν γίνει εξονυχιστική ανάλυση μιας διένεξης, μαζί με όλες τις λεπτομέρειές της, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

   Συνέχιση και νέος γύρος διένεξης ΕΔΩ, φυσικά και δεν θα γίνει, διότι είναι ανούσιος. Δεν υπάρχει αρκετός αριθμός αμερόληπτων ενεργών σχολιαστών, έτσι κι αλλιώς. Πολλοί το θεωρούν θέαμα, εθισμένοι (πιθανώς) σε παθητική ηδονή παρακολούθησης και από σαπουνόπερες ή τηλεοπτικούς καυγάδες, μεταφέροντας την ίδια στάση ΚΑΙ στο διαδίκτυο.

   Ομως θα διαφωνήσω σε μια λεπτομέρεια. ΔΕΝ είναι θέμα ομάδων ή ομαδάρων όσα είπα. Είναι συγκεκριμμένα δείγματα αγελαίας συμπεριφοράς που είναι οφθαλμοφανή για όποιον δεν έχει «μνήμη ψαριού» όσον αφορά προηγούμενα σχόλια. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που αξίζει να προσέξουμε διότι αφορά ΟΛΟ το διαδίκτυο, όπως και η βλακεία του τηλεοπτικού κοινού αφορά όλη την κοινωνία. Μόνο που… στη (μη-διαδραστική) Τηλεοπτική Αγελοποίηση ευτυχώς δεν υπάρχει τρόπος, μέχρι τώρα, να μπει κάποιος εκεί και να… συκοφαντήσει όποιον αναφέρεται σ’ αυτή, σαν… παρανοϊκό (όπως έκανε ο μανικάκος πιο κάτω).

   Ετσι είμαστε ακόμη στην αρχή, των πιο δυσάρεστων αγελαίων φαινομένων στο διαδίκτυο, που θα επιφέρουν αναβαθμισμένη… Μαζική Βλακεία, επαναλαμβάνοντας σε νιοστό βαθμό τα χάλια της Τηλεόρασης! Για μένα το θέμα ΔΕΝ έληξε καθόλου, αλλά δεν έχω και κανένα σκοπό να εντείνω την ένταση _εδώ_. Η εκτενής ανάλυση λεχθέντων θα γίνει έτσι κι αλλιώς ΑΛΛΟΥ, κάποια στιγμή.

   Σε χαιρετώ και… συνέχισε να επισημαίνεις λογικά άλματα και φάουλ, χωρίς δισταγμό.

   Καλό μήνα και… καλό βόλι στο τουήτερ !

   _____________
   (μαζί με αυτό, ένα και μοναδικό ξεκαθάρισμα παρανόησης).

   Οσον αφορά τη συκοφάντηση του Αιρετικού, ότι (δήθεν) «Δεν διάβασε το βιβλίο» (στο οποίο αναφέρθηκε) εκείνο που είπε, ήταν το εξής, στον «αντίπαλό του»:

   …μέσα από το (ένα και μοναδικό) βιβλίο που έγραψε και μέσα από το ακατάσχετο τρολλάρισμά του σε διάφορα μπλογκ, προσπαθεί να κατηγορήσει άλλους ως “εθνικιστές” ή “εθνολαϊκιστές”, ειδικά όταν τάσσονται κατά συστημάτων και δομών από τις οποίες αντλεί εισοδήματα.

   Εδώ όμως έχει διαφορά το «μέσα ΑΠΟ», σαν έκφραση, από το «μέσα ΣΤΟ». Το ότι «μέσα ΑΠΟ» το βιβλίο (όπως και τα υπόλοιπα) δεν σημαίνει καθόλου ότι οι επιθέσεις έγιναν μέσα ΣΤΟ βιβλίο. Απλώς το βιβλίο είναι η «θεωρητική πλευρά», που τροφοδοτεί τις (πασίγνωστες) επιθέσεις στο διαδίκτυο, κατά ορισμένων ανθρώπων σαν «εθνολαϊκιστών» κλπ. κλπ.

   Ως γνωστόν, τα θεωρητικά κείμενα και τα βιβλία δεν περιέχουν, κατά κανόνα, προσωπικές επιθέσεις. Το διαδίκτυο περιέχει τις επιθέσεις. Αυτό είναι περίπου αυτονόητο.

   Ετσι ο Αιρετικός ποτέ δεν είπε ότι «οι επιθέσεις ήταν μέσα ΣΤΟ» βιβλίο. Αυτό είναι Λογικό άλμα, αχυρένιο επιχείρημα. ΔΕΝ έπεται ότι «δεν διάβασε το βιβλίο» , από τα λεχθέντα του. Ξέρω καλά ότι δανείστηκε το βιβλίο από κάποιον στο περιβάλλον του (που εκείνος το δανείστηκε από βιβλιοθήκη) και το διάβασε όλο, σε ελάχιστες ώρες, κάποτε.

   Επιπλέον είναι γελοίο να συκοφαντείται και ως… χονδρός(!), ο Αιρετικός, τη στιγμή που… όχι μόνο είναι λιγνός αλλά και ετοιμάζει χιουμοριστική πραγματεία κατά της μάστιγας των… χοντρών στο διαδίκτυο! 🙂

   ΤΙΠΟΤΕ άλλο δεν έχω σκοπό να προσθέσω ΕΔΩ.

  11. Ομαδεόν, θέλω να σου πω καταρχήν οτι συγκινήθηκα με ένα σχόλιο σου που διάβασα στον Παραλληλογράφο, αλλά στο λέω εδώ γιατί εκεί μέσα δεν σχολιάζω, για ευνόητους λόγους… ούτε και μπαίνω σχεδόν ποτέ, αλλά είδα στους ΣχΣ τα σχόλια.

   Θέλω όμως να πω κιόλας οτι κάποτε έγραψα 2-3 σχόλια σε ΜΙΑ και μοναδική ανάρτηση ενός blog, το τονίζω για να καταλάβετε οτι δεν με ήξεραν και δεν τους ήξερα, σε άρθρο που είχε σαν θέμα ένα άλλο blog στο οποίο σχολίαζα επί μήνες, θέλω να πω είχα άμεση εμπειρία του θέματος. Λοιπόν τότε, σε αυτά τα 2-3 σχόλια που έγραψα (υπάρχουν και τα link, αλλά εντάξει, δεν είναι απαραίτητο τώρα 🙂 ) εμφανίστηκε αυτός ο Νοσφεράτος που απ’ ότι κατάλαβα ήταν εκεί θαμώνας και φίλος με τους διαχειριστές, με έναν τουλάχιστον, και στα καλά καθούμενα με έβρισε καλοθελητή, συνηγορώντας και ο διαχειριστής. Εγώ, τους είπα κάτι αντίστοιχο και δεν ξανασχολίασα και επειδή δεν είμαι large όπως εσύ, έκτοτε έχω κακή γνώμη για τους δύο συγκεκριμένους!

   • Μάη ντήαρ κ.κ. σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο, γιατί συνδέεται με- και εξηγεί πολλά άλλα πράματα…

    Βέβαια… με έφαγε η περιέργεια για το σχόλιό μου που είπες ότι σε συγκίνησε, ώστε να επικεντρωθώ στα θετικά όπως αυτό και να…. μην παρασύρομαι από το «θυμικό μου», και..
    ΑΝ θες το δίνεις (σε λινκ), αλλά αν ΔΕΝ θες δεν ΜΠΥΡάζει, έτσι κι αλλιώς.
    Αρκεί… η (δική μου) μπύρα να μην ήταν Μύθος (όπως λέω συχνά)..
    (δηλαδή να μην κοροϊδευόμαστε, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ υπεράνω όλων). 🙂

    Πάντως η συγκέντρωση στοιχείων όπως αυτά που αναφέρεις, είναι πολύ σημαντική και ΙΣΩΣ οδηγήσει σε οριστική απαλλαγή μας από ορισμένες κακές καταστάσεις αδικίας στο διαδικτυακό διάλογο. Μην πτοείσαι καθόλου, δεν θα σου επιτεθεί (εδώ) κανείς.

    ΟΛΑ τα στοιχεία ευπρόσδεκτα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, το μέηλ μου είναι omadeon@gmail.com

    _________
    Υ.Γ. ο σύνδεσμος σε κάθε σχόλιο του Παραλληλογράφου είναι αριστερά πάνω, σε κάθε σχόλιο, κάτω από το ψευδώνυμο.

  12. Σχόλιο που θα βάλω στον παραλληλογράφο εντός ολίγου.. που αφορά μια παράγραφο σχολίου του… Νοσφεράτου !
   _________________________________

   Νιώθω υποχρεωμένος εδώ να απαντήσω, σε κάτι σημαντικό που ειπώθηκε, γιατί φαίνεται ότι πολύς κόσμος δεν το έχει σκεφτεί (ακόμη κι εγώ μέχρι πρόσφατα). Πρόκειται για μια απλή απάντηση στην εξής δήλωση

   Εκεινο που δεν μπορω παρά να επισημανω ειναι οτι τόσο ο Λαπαβισας οσο και ο αλλος οικονομολογος κ Μαριορης δεν χρησιμοποιουν και δεν αναφερονται καθολου στην οικονομικής τους αναλυση σε οτι ειχαμε συνηθισει να εννοουμε ως ..αριστερή Οικονομική σκεψη (κριτιική ) δηλαδή πιο λιανά Μαρξιστική( η ..Προυντονική η κατι τετοιο τεσπα ) .

   ΟΚ. Οι λύσεις που προτείνουν πολλοί οικονομολόγοι δεν αφορούν μαρξιστική ανάλυση ή «προυντονική», ή κάτι πολιτικό, …διότι -απλούστατα- αυτές οι λύσεις αφορούν ΚΥΡΙΩΣ την άμεση καταπολέμηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, που θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα θεωρήσουμε περίπου παρόμοια με… μια μεγάλη ληστεία, σε βάρος όλου του λαού!

   Δηλαδή θέλω να πω το εξής. ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του, κλπ. Εχουμε μπροστά μας ΚΑΙ ωμά οικονομικά εγκλήματα, τα οποία… κάτω από κανονικές «συνθήκες Κράτους Δικαίου», θα έπρεπε να στείλουν κάποια άτομα ΚΑΙ στη φυλακή. ΑΥΤΟ ακριβώς εννοεί και ο… σύμμαχός μας (αλλά… μη-αριστερός) Max Keiser, όταν καταγγέλλει (με στοιχεία) τους μεγαλο-τραπεζίτες σαν «οικονομικούς τρομοκράτες»!

   Είναι εντελώς διαφορετικό πράμα δηλαδή, να μιλάμε για την εκμετάλλευση που περιέχει ο καπιταλισμός «σαν standard», από το να μιλάμε για στυγνά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

   Και… στο βαθμό που ΕΙΝΑΙ εγκλήματα, οι λύσεις και τα αντίδοτα εναντίον τους δεν είναι απαραίτητο να ενσωματώνουν «πολιτικές αρχές» (ή και αριστερές εν προκειμένω). Ιδίως… αν πρόκειται να εφαρμοστούν σε μια κοινωνία του άμεσου μέλλοντος, όπου δεν υπάρχει καν μια αριστερή πλειοψηφία, εκλογικών διαθέσεων στον ίδιο το λαό ! Εξού και η ανάγκη για ΜΕΤΩΠΟ εναντίον των μεγαλο-απατεώνων. Ζούμε το ισοδύναμο μιας ξένης κατοχής, μόνο που δεν έχει ούτε στρατιώτες ούτε ορατή θεσμική εμφάνιση στο δημόσιο βίο, κλπ.

   Εχουμε δηλαδή να κάνουμε με ΛΗΣΤΕΣ, που ληστεύουν το λαό. Και που θα έπρεπε να πάνε φυλακή, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν έχουμε «σοσιαλισμό ή καπιταλισμό»!
   Ε, επειδή δεν προβλέπεται να πάνε φυλακή, ας πάνε… τα μέτρα τους στο διάολο, τέλος πάντων, ανεξάρτητα από το αν (κατά τα άλλα) το καπιταλιστικό καθεστώς δεν αλλάζει επί της ουσίας τη δική του (διαχρονικά εκμεταλλευτική) δομή. Εξάλλου…

   Ας στοχαστούμε ΤΙ έκανε η Ισλανδία, πρώτα-πρώτα. Εκανε άραγε «σοσιαλισμό»? -ΟΧΙ. Ομως… τιμώρησε τους τραπεζίτες, αρνήθηκε να πληρώσει τα δικά τους σπασμένα και απάλλαξε το λαό (σαν κράτος που σεβάστηκε τους πολίτες του)… από ένα σωρό δεινά.
   Βέβαια, δεν «έριξε τον καπιταλισμό», αλλά γλύτωσε μια ΠΟΛΥ μεγαλύτερη οδύνη…

   Παρεμπιπτόντως, τόσο ο Λαπαβίτσας όσο και άλλοι αριστεροί οικονομολόγοι έχουν κάνει και τις δικές τους πολιτικές, μαρξιστικές αναλύσεις. Ομως δεν τις επιβάλλουν κιόλας, στην κοινωνία, ή στην ακαδημαΪκή κοινότητα. Προτείνουν μόνο ό,τι θεωρούν ΑΜΕΣΑ αναγκαίο.

   Και ο Λαπαβίτσας, σε ένα βίντεο, μίλησε για τις «προϋποθέσεις ώστε να οικοδομηθεί ένας σοσιαλισμός». Ομως αυτό το βίντεο δεν είναι το ΚΥΡΙΟ περιεχόμενο των προτάσεών του. Οι προτάσεις του δεν έχουν τόση σχέση με «Κεϋνσιανισμό» ή άλλα οικονομικά δόγματα. -Είναι επείγουσες προτάσεις καταπολέμησης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, κυρίως…

   • Κάτι «διεθνιστές» και «αριστεροί» τύπου Νοσφεράτου όμως δε θέλουν ούτε ν’ακούν για ενέργειες σαν αυτές της Ισλανδίας. Δε θέλουν την τιμωρία των τραπεζιτών ούτε των οργανισμών που συντηρούν τον καπιταλισμό-καζίνο, γιατί από εκεί παίρνουν κι αυτοί, χαμερπείς κι απρόθυμοι όντες να κάνουν μια πραγματική δουλειά και να ζήσουν αξιοπρεπώς σαν τους πολίτες για των οποίων την αγωνία έχουν γνώμη (για να κάνω μια αναφορά στον «Κύριο Τζαφόλια» του Δήμου Μούτση), ένα ξεροκόμματο αρκετό για να τους επιτρέπει να συνεχίζουν να ψιλοϋπάρχουν βαμπιρικά-παρασιτικά ανάμεσά μας, χωρίς ποτέ να νιώθουν την πίεση και το άγχος της επιβίωσης. Άλλωστε, κάτι «διανοούμενοι» σαν κι αυτούς είναι υπεράνω τέτοιων ταπεινών φροντίδων και, ίδια κι απαράλλαχτα με κάθε σιχαμένο ιερατείο, αποδίδουν (συκοφαντικά) χαρακτηρισμούς σε όποιον τολμήσει να πει πράγματα αυτονόητα: «εθνολαϊκιστής» ο Καζάκης, «εθνικιστής» ο Λαπαβίτσας, άντε σε λίγο να βγάλουν χρυσαυγίτη και το Βατικιώτη.

    Δεν είναι αριστεροί αυτοί οι άθλιοι κήνσορες, αλλά υπηρέτες της τραπεζικής νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς.

  13. Για να λέμε πάντως αλήθειες, κάτι ευρωδίαιτοι «διεθνιστές» της κακιάς ώρας που τρέμουν μην τυχόν και λείψει το μηνιάτικό τους από την Ε.Ε. είναι χειρότεροι ΕΛ-ληναράδες κι απ’τους εθνικιστές σε μυαλά.

   Να δω τι θα λένε στον κοσμάκη που θα πεθαίνει από το κρύο τους χειμώνες λόγω της μεθοδευμένης fuel poverty που ξεκινά η «κυβέρνηση» του ΓΑΠ. «Μη διαμαρτύρεσαι που δεν έχεις λεφτά να πάρεις πετρέλαιο να ζεστάνεις το σπίτι σου γιατί είσαι εθνικιστής»;

   Τους ταιριάζει απόλυτα το «Πρωτοχρονιάτικο» του Κώστα Βάρναλη:

   Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
   σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
   ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
   ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.

   Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)
   καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
   Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
   κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.

   Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
   γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
   κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
   ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».

   Όπου «αθέοι» εσείς βάλτε «εθνολαϊκιστές» – «αθέους» βρίζανε τους φτωχούς οι τραγόπαπες, «εθνολαϊκιστές» συκοφαντούν οι των «αριστερών» ιερατείων όσους υποστηρίζουν κινήματα από τα κάτω (grassroots). Αυτοί λοιπόν οι βοδινοί σβέρκοι είναι τσιμπούρια που ρουφάνε το αίμα των πολιτών (τι νομίζατε, ότι μόνο οι νεκροζωντανοί με τους οποίους έχουν φετίχ ρουφάνε ανθρώπινο αίμα;) κι εκμεταλλεύονται τα παβλοφικά αντανακλαστικά πολλών για να λασπολογήσουν κάθε προσπάθεια να ξανασηκώσουν κεφάλι οι πολίτες που τους οδηγούν στην υποδούλωση οι οικονομικές ελίτ (τράπεζες, πετρελαϊκές εταιρείες, βιομηχανικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ και το κακό συναπάντημα). Σιχαμένοι συκοφάντες, κηφήνες και της γης γομάρια.

   • Χαχα, ωραίο το ποίημα!

    Από ένα συλλογισμό, οδηγήθηκα σε ένα ποστ του Καζάκη που έχει σχολιάσει και ο Ομαδεόν. Αντιγράφω από εκεί:

    Επομένως το κύριο μέλημα για όποιον σκέφτεται όπως σκέφτομαι εγώ θα πρέπει να είναι όχι η ενότητα της αριστεράς, που ανέκαθεν υπονοούσε την ενότητα των μηχανισμών και των ηγετικών της παραγόντων σε βάρος του κινήματος, αλλά η ενότητα της εργατικής τάξης και του λαού. Όχι μιας εργατικής τάξης και ενός λαού όπως υπάρχει στη σφαίρα της λακίροφκα και της φαντασίας, αλλά όπως υπάρχει στην αληθινή ζωή. Με όλα όσα σέρνει στο κεφάλι και στην συμπεριφορά του. Για να ενωθεί η εργατική τάξη και ο λαός θα πρέπει να μάθουμε να τον ακούμε, ακόμη κι όταν λέει τις χειρότερες ανοησίες, θα πρέπει να μάθουμε να μιλάμε μαζί του τη δική του γλώσσα για να τον πείσουμε για το δίκιο του, γιατί υποτίθεται ότι όλοι εμείς έχουμε στρατευθεί για το δικό του συμφέρον και όχι για ιδεολογήματα και οπτασίες που θέλουμε να του φορέσουμε καπέλο. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τον οργανώσουμε και να τον κινητοποιήσουμε με τον τρόπο που καταλαβαίνει ο ίδιος, που τον νιώθει φυσικό και ώριμο, που του κερδίζει την εμπιστοσύνη.

    • Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ο Καζάκης κι όσοι προσπαθούν να προαγάγουν το συμφέρον του λαού έναντι αυτού της ιντελλιγκέντσιας/νομενκλατούρας αποτελεί κόκκινο πανί για το Νοσφεράτο και για την αγέλη των αχρείων που λυμαίνεται διάφορα άλλα μπλογκ;

  14. omadeon άκουσε την εκπομπή του Καζάκη την σημερινή 25 του μηνός επεξηγεί την όλη κατάσταση και ξεμπροστιάζει το σύστημα που μας κυβερνά…ειναι ο μόνος που αντιστέκεται στην ΠΡΑΞΗ
   Τσέκαρε το δεύτερο ιστολόγιο μου
   http://enallaktikiprotasi.wordpress.com/

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s