«The Internationale» Trance Remix for Dancing (industrial style)

H «Διεθνής» σε χορευτική διασκευή (industrial trance remix) και dance performance:

Στο άλλο blog μου είχα αναφερθεί στη «Διεθνή», αυτό τον ύμνο που τραγουδήθηκε σε όλο το φάσμα της αριστεράς, από σοσιαλιστές και κομμουνιστές μέχρι αναρχικούς. Στην ανάρτηση εκείνη παρατίθενται σε video πολλές εκδοχές και remixes αυτού  του ύμνου, με πρώτη υπερ-μεγέθη παρουσίαση την Ελληνική του «Εμπρός της Γης οι κολασμένοι…»:

Η «Διεθνής» είναι έργο δύο Γάλλων του 19ου αιώνα: Ο Eugène Pottier (1816–1887), μέλος της Κομμούνας του Παρισιού που… επέζησε τη σφαγή έγραψε τους στίχους. Ο Pierre De Geyter (1848–1932)  έκανε τη μελοποίηση μερικά χρόνια αργότερα, το 1888. Η διασκευή που θα ακούσετε είναι (χμ…) περίεργη. Δεν νομίζω ότι έγινε ποτέ κάτι παρόμοιο και σε μερικούς ίσως φανεί μέχρι και… ιεροσυλία! Ακόμη πιο περίεργος είναι ο χορός που αποδίδει τη διασκευή! 😉 Δείτε το βίντεο!…

Δεν πρόκειται για απλό remix. Χρειάστηκε και πάρα πολύ χρόνο, όχι μόνο για την ενορχήστρωση (με προσθήκες νέων συνοδευτικών μελωδιών, κλπ.) αλλά και για την επεξεργασία των ψηφιακών δειγμάτων ήχου που χρησιμοποιήθηκαν. Ψηφιακά δείγματα από πολλές χορωδίες (Γαλλική, Ρωσική, Ελληνική) που τραγούδησαν τον ύμνο έχουν ενσωματωθεί στο remix, αλλά μετά από μπόλικη τεχνική επεξεργασία. Π.χ. ανδρικές χορωδίες μετατράπηκαν ψηφιακά σε… γυναικείες ή παιδικές (χεχε) με ψηφιακό pitch-shifting και μετά έγινε μείξη των υψηλών τόνων στο αριστερό κανάλι με τους χαμηλούw τόνους στο δεξί, κ.ο.κ. Το χειρότερο ήταν η… ψηφιακή διόρθωση λαθών χρονισμού, που έγινε με το χέρι και χρειάστηκε πολλές ώρες και πολύ κόπο, διότι οι αρχικές χορωδίες δεν έψελναν με το σωστό ρυθμό κι έκαναν σοβαρά λάθη χρονισμού (που η χορευτική διασκευή με ρυθμό έφερε αναπόφευκτα στην επιφάνεια).

Για να παρουσιάσω το κομμάτι, έψαχνα για κάποιο είδος ταιριαστού χορού που ήδη υπάρχει δημόσια. Τελικά βρήκα μια εκπληκτική καταγραφή χορού στο διαδίκτυο (χωρίς απαγόρευση χρήσης – και είναι αυτή που βλέπετε) αλλά… μου βγήκε η πίστη όσον αφορά το ταίριασμα του (αρχικού) χορού με τη (δική μου) μουσική για την οποία (μουσική) δεν είχαν ιδέα όταν χόρευαν -φυσικά- κάτι… εντελώς διαφορετικό! 🙂 Τέλος, Χμ… υπάρχει κι ένα μικρό προβληματάκι, με το συγκεκριμένο άτομο που ανέβασε εκείνο (το άλλο) video, που με έκανε να προβληματιστώ αρκετά για το ΑΝ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το χορό εδώ. (ΟΧΙ θέμα «πνευματικών δικαιωμάτων» αλλά κάτι άλλο… πολύ διαφορετικό. Θα το εξηγήσω στα σχόλια, αν και… σήμερα ΔΕΝ έχω χρόνο, γιατί πρέπει να φύγω αμέσως μόλις κάνω αυτήν εδώ την ανάρτηση. ΔΕΝ προλαβαίνω και να προσθέσω τώρα και πολλά άλλα στοιχεία για τη «Διεθνή» – αν και υπάρχουν πολλά στην άλλη ανάρτηση, «Η ΔΙΕΘΝΗΣ – The Internationale in Greek, English, French, with remixes «).

ENGLISH SUMMARY: «The Internationale» as never, ever, heard (and danced) before! Need I say more? [refresh this page often, there will be updates soon…]

NOTE: The amazing dance used in this video (after some… heavy editing to fit it with the music -hehe) is something I discovered in YouTube (here) …but I don’t know the dancers personally, nor did I have any contact with them (digitally or otherwise).

Add to DeliciousAdd to DiggAdd to FaceBookAdd to Google BookmarkAdd to MySpaceAdd to NewsvineAdd to RedditAdd to StumbleUponAdd to TechnoratiAdd to Twitter

5 comments

 1. «Δεν νομίζω ότι έγινε ποτέ κάτι παρόμοιο και σε μερικούς ίσως φανεί μέχρι και… ιεροσυλία!»

  Εγώ βλεπόντας το μόνο από μουσική αποψή το θεωρώ πολύ καλή διασκευη. Αν καποιός το βλεπεί ως ιεροσυλία, ειναί πολύ λάθος. Η μόνη κριτική που έχω ειναι οτι τα χωρωδιακά μέρη δεν κολλάγαν τοσο με την πιο συγχρόνη, ηλεκτρονική παραγώγη. Κατά την αποψή μου στο «Παιδία Σηκωθείτε» το χες καταφέρει λίγο καλύτερα. Κατά τα αλλά είσαι αψόγος, και με μια ιδιαιτερά πρωτοτυπή ιδέα…

 2. Πρωτότυπη ιδέα και καλά υλοποιημένη. Προσωπικά, θα έβαζα πιο σύντομη εισαγωγή. Κατά τα άλλα, μη σε προβληματίζουν τα ζητήματα χρονισμού των χορωδιών – είναι μέρος της γοητείας αυτών των τραγουδιών.

 3. Αγαπητοί Dennis και Αιρετικέ,
  θενκς για τα καλά λόγια ΚΑΙ την εποικοδομητική κριτική, που… πέσατε «μέσα» ΚΑΙ οι δύο σε κάποιες ατέλειες.
  1) Ο Ντέννις σωστά εντόπισε το πρόβλημα με τις χορωδίες, διότι -δυστυχώς- ήταν εξαιρετικά δύσκολο το ταίριασμά τους, αφού δεν έχω καν πρόσβαση σε ψηφιακά δείγματα των φωνών ΧΩΡΙΣ τα συνοδευτικά όργανα (ορχήστρας κλπ) – ενώ και άλλοι περιορισμοί (χρόνου κλπ) καθιστούν το εγχείρημα (των φωνητικών) δύσκολο.
  2) Ο Αιρετικός σωστά εντόπισε την κάπως υπερβολικά μεγάλη εισαγωγή. Κι αυτή έχει την αιτία της όμως. Διότι… την τελευταία στιγμή, πριν ανεβάσω το κομμάτι στο YouTube, βλακωδώς επανέλαβα στην αρχή του βίντεο κάποια σημαντικά δευτερόλεπτα (που ακολουθούν) για να δω αν θα ταιριάξουν, σαν πείραμα. Και… (ναι μεν) το πείραμα πέτυχε, αλλά η εισαγωγή παράγινε μεγάλη (κατά μισό λεπτό περίπου).

  Εκείνο που απολαμβάνω πολύ ο ίδιος, ξαναβλέποντας το βίντεο είναι -βέβαια- ο χορός. Εκεί οι… πιτσιρικάδες που χορεύουν (κάπου στην Αργεντινή) «δώσανε ρέστα», κι εγώ φρόντισα (από τεχνική άποψη) ώστε οι κινήσεις τους να αποδίδουν -νομίζω- τέλεια τη μουσική (αν και κάπως πολύ… έντονα -χεχε). Δυστυχώς όμως η κοπέλα που ανέβασε το χορό τους στο YouTube φαίνεται ΜΑΛΛΟΝ χαμένη στην κόλαση των… τεχνητών ουσιών (και θα πάει χαμένη σαν άτομο, αν δεν ξεκολλήσει, και λέει ότι φοιτά σε πανεπιστήμιο εκεί αλλά… ΔΕΝ πείθομαι ότι θα αποφοιτήσει, τελικά, έτσι όπως πάει)….
  Σχετικά με αυτό το θέμα (που ήταν και το «προβληματάκι» το οποίο ανάφερα)….
  Σήμερα είχα πολλές δουλειές (έξω από τη βάση μου) και σκεφτόμουν στο δρόμο την ανάγκη ενός νέου ποστ με θέμα «drugless trance», για την ανάγκη μιας νέας προσέγγισης της χορευτικής μουσικής (και του trance ειδικά) από την άποψη μιας ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ των ναρκωτικών. Είναι και ηλίθιο -άλλωστε- μια μουσική που είναι από μόνη της ικανή (χωρίς καμία βλάβη στην υγεία) να «ανεβάζει», ταυτόχρονα να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το είδος εκείνο μουσικής που έχει προσελκύσει σήμερα και όλους τους χρήστες φθοροποιών ουσιών… (όπως το μέλι που μαζεύει τις… σφήκες)!!!

  Κατά τα άλλα… είχα και μια βλάβη κινητού προχθές και ζητώ συγνώμη αν δεν με βρήκατε.Ε, έχει πέσει το άτιμο το κινητό κάτω πολλές φορές, αλλά αυτή τη φορά… μάλλον τάπαιξε. Αύριο θα πάω να το φτιάξουν (ή να πάρω άλλο). Τα λέμε…

 4. Βρήκα κι ένα άλλο, κάπως παρόμοιο ρημίξ, από το 2009 (που μου είχε διαφύγει). Δεν ξέρω αν το… προτιμάτε κιόλας (Χεχε). ΦΕΥΓΩ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s