Η αναδυόμενη Λογική της Αντίστασης Πολλαπλών Μορφών[1]: Επαινώντας τα θετικά της «Σπίθας», φτύνοντας Χριστόδουλους

Η αναδυόμενη αντίσταση κατά του ΔΝΤ και κατά της κυβέρνησης των δωσιλόγων ανατρέπει -εκ των πραγμάτων- μερικές… κακές πολιτικές συνήθειες στην Ελλάδα, που προκαλούσαν διχόνοια, διασπάσεις, διασπαστικές παρανοήσεις, δαιμονοποιήσεις, «τσουβαλιάσματα», κλπ. Το μεγάλο ζητούμενο είναι -φυσικά- η Ενότητα, σε έναν κοινό αγώνα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό. Δηλαδή, όπως έγραψε κι ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας στο Ελληνικό Ηφαίστειο,

Γενικότερα, η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο, πατριωτικό μέτωπο αντίστασης, πέρα από κομματικές εντάξεις

Η ιδέα της παρούσας ανάρτησης προήλθε από πρόσφατες αναγνώσεις άλλων blog, που αποτελούν ένα πολύμορφο σύνολο μιας ευρείας γκάμας διαφορετικών -αλλά όχι αντιφατικών πολιτικών προσανατολισμών  (πλην… ακροδεξιάς – φυσικά): -Από το εξαιρετικό (και λογικά συνεπέστατο) αριστερό αντι-θεοκρατικό blog του Ροίδη, που σήμερα ανάρτησε ένα πολύ καλό και αποκαλυπτικό αφιέρωμα στο μακαρίτη… χουντικό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μέχρι τη νέα ανάρτηση περί «Σπίθας» (με απροσδόκητα θετικές εντυπώσεις) του ανένταχτου αριστερού πατριώτη Herr K, τον οποίο εκτιμώ πολύ (ενώ γνωριστήκαμε και εξω-διαδικτυακά).

Η επίσημη σελίδα της ΣΠΙΘΑΣ:

spitha_original

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr

Mεταφέρω λοιπόν ένα απόσπασμα της ανάρτησης του Herr K:

…ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε “σπίθα”. Πήγα κρατώντας μικρό καλάθι και περιμένοντας να επιβεβαιώσω την υποψία μου ότι πρόκειται για απολιτικές κινήσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν ή – το χειρότερο – που αναλώνονται σε ρητορείες…

[…]

…Η αρχική μου εντύπωση διαψεύστηκε. Οι περισσότεροι ομιλητές – ας πούμε ένα 80% – διακρίνονταν από σοβαρότητα, ρεαλιστικούς στόχους και έλλειψη ξύλινης γλώσσας. Σημειωτέον ότι κύριο οργανωτικό μέλημα όλων ήταν η εκλογή εκπροσώπων να γίνεται με κλήρωση και ότι η  “άμεση δημοκρατία” ήταν βασικό αίτημα. Κάτι που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούμε τη χρεοκοπία της λεγόμενης “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας” – τουλάχιστον σε αυτήν την περίοδο όπου το ελλαδικό καθεστώς στερείται νομιμοποίησης…

Ας ξεκινήσω λοιπόν από το αυτονόητο -τώρα πιαγεγονός ότι για να φτιαχτεί ένα «μεγάλο, πατριωτικό μέτωπο αντίστασης, πέρα από κομματικές εντάξεις» – ™ Δουζίνας… πρέπει πρώτα να εγκαταλειφτεί και η συνηθισμένη (στην Ελλάδα) προσδοκία της απόλυτης συμφωνίας σε όλα, ανάμεσα σε συναγωνιστές. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα, προκειμένου να αγωνιστούμε για ένα κοινό σκοπό, με ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα. Βέβαια…. αυτή η αυτονόητη -πλέον- «βασική αρχή των Πολιτικών Μετώπων», ούτε καινούργια ιδέα είναι, ούτε και σπάνια σαν επίκληση ή… ευχολόγιο μέσα στους κόλπους της Αριστεράς. Την έχουμε ήδη ακούσεικανονικά (χεχε)- από… πληθώρα κομματικών ανθρώπων (κοινώς, «κομματόσκυλων») που όμως -στη συνέχεια- συνήθιζαν να κάνουν στην πράξη… ακριβώς το αντίθετο: -Πάντα έβρισκαν τρόπο να φτύσουν κάποιους άλλους, αποκλείοντάς τους από το -δήθεν- «μέτωπο», π.χ. (όπως κάνει συχνά το ΚΚΕ) δεν παραδέχονταν ούτε την παραμικρή εντιμότητα κάποιων (παρά-λίγο-) συντρόφων, δαιμονοποιώντας τους σαν πράκτορες, ή λακέδες του καπιταλισμού ή και «αντικομμουνιστές», κλπ. (και γι’ αυτό το θέμα διάβασα ένα πολύ  καλό πρόσφατο άρθρο στο Radical Desire: «Η μπόρα έρχεται… , Ανησυχεί και περιχαρακώνεται ο Ριζοσπάστης. Ρούντι Ρινάλντι ,»Δρόμος της Αριστεράς»,φύλλο 47«).

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που λειτούργησε, έστω υποτυπωδώς, η «βασική αρχή των Πολιτικών Μετώπων», είτε προκλήθηκεπροσωρινάαπό ακραίες κοινωνικές καταστάσεις (όπως συνέβη στην κατοχή με το ΕΑΜ) είτε συγκροτήθηκε κάπως τεχνητά μέσω μιας δύστροπης και απρόθυμης «ανεκτικότητας», απέναντι σε διαφωνούντες, η οποία δέχτηκε να σιωπά για τις διαφωνίες (συνήθως μόνο προσωρινά), προσυπογράφοντας έναν πολύ υποτυπώδη κατάλογο κοινών στόχων, ο οποίος… λόγω της έλλειψης ουσιαστικής συλλογικής αρμονίας μεταξύ προσυπογραφόντων (και για άλλους λόγους)… καταντούσε να λειτουργεί σαν ανούσιος χαμηλότερος κοινός παρανομαστής, χωρίς πραγματική σύνθεση και υπέρβαση (όπως μάλλον συνέβη και στον ΣυΡιΖα, αν και …ως μη-μέλος του, απλώς το υποθέτω και μη με… εγκαλέσετε κιόλας)! 🙂

Ποιά είναι λοιπόν τα ζητούμενα «ενοποιητικά συστατικά», που μπορούν να μετατρέψουν ένα πολύμορφο ριζοσπαστικό πλήθος διαφορετικών απόψεων και τάσεων σε ένα πραγματικά συμπαγές πολιτικό μέτωπο;

1

Νομίζω ότι το πρώτο -και σημαντικότερο- συστατικό, είναι η απαίτηση να υπάρχει ανάμεσα στα διαφορετικά μέλη αυτού του συνόλου, μια λογική συνέπεια. Υπάρχουν απόψεις που μπορούν να συνδυαστούν «διαλεκτικά» και άλλες απόψεις που είναι ασυμβίβαστες, όχι μόνο «διαλεκτικά» αλλά και λογικά. Π.χ. δεν μπορείς να είσαι αριστερός και να υποστηρίζεις τη… χούντα. Δεν στέκει και να υποστηρίζεις  τη  σωστότητα μιας πολιτικής προσωπικότητας μέσω εθελοτυφλίας για τις (αντιφατικές με τη δήθεν σωστότητα) χουντικές ή φασιστικές απόψεις του ίδιου προσώπου. Αυτό ισχύει π.χ. για τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Και… στο βαθμό που κάποιοι διέπραξαν ένα τόσο μεγάλο σφάλμα (π.χ. ο Καραμπελιάς) δεν πρέπει να ξεχαστεί το σφάλμα, αλλά να τίθεται, διακριτικά και… όσο το δυνατόν πιο φιλικά, απέναντί τους, κάθε φορά που π.χ. εκείνοι (δρώντας διχαστικά) απαιτούν κάποια… άλλα πράματα, από άλλους. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει ο καθένας ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει ούτε τον εαυτό του, ούτε τους άλλους, αλλά και να κατανοήσει ότι γίνεται δεκτός (στο «μέτωπο») χωρίς προκατάληψη εναντίον του (π.χ. λόγω κάποιων παλιών του σφαλμάτων). Γίνεται δεκτός, με βάση κάποιες πιο σημαντικές απόψεις του, που αφορούν κυρίως το συλλογικό αγώνα στο παρόν.

(παλαιότερο video με το μουσικό κομμάτι μου «Christodoulos Techno»)

Υπάρχουν  όμως, δυνατότητες και για πολύ σοβαρές διαφωνίες (με άλλα μέλη ενός μετώπου) που δεν αντιφάσκουν καθόλου με πιο θεμελιώδεις πολιτικούς στόχους του. Π.χ. η πολύ ριζική διαφωνία που είχα πριν λίγες βδομάδες, με τον blogger Θράκα Αναρμόδιο… (για το θέμα της αποχής στις εκλογές) δεν μας εμπόδισε, τελικά, καθόλου να «τα βρούμε» σε πολλά άλλα θέματα, στα οποία συζητάμε πολύ εποικοδομητικά (π.χ. στην τελευταία του ανάρτηση).

2

Το δεύτερο σημαντικότερο συστατικό, για την επιτυχή οικοδόμηση μετώπου, νομίζω ότι είναι μια επέκταση της λογικής συνέπειας, αλλά ακόμη και της ίδιας της πολυμορφίας του… και στο μέλλον. Το μέτωπο, ως προς τις βασικές του αρχές και πολιτικές επιδιώξεις, δεν πρέπει -ιδανικά- να υποβαθμίζεται στο επίπεδο του πρόσκαιρου, του προσωρινού. Αντίθετα, για να πετύχει τους στόχους του χωρίς μελλοντικές διασπάσεις και αποτυχίες, πρέπει και οι στόχοι αυτοί αλλά και οι υπόλοιπες «διαφορετικές απόψεις», να μπορούν να σταθούν και στο μέλλον, ή… αν είναι δυνατόν και… για πάντα! ΔΕΝ υφίσταται καν  μέτωπο, σαν αυτό που έχουμε ανάγκη τώρα, όταν καραδοκεί π.χ. κάποια  κρυφή επιδίωξη… καπελλώματός του, από ένα Μέρος του.  Η έννοια του Μετώπου σήμερα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό π.χ. από το ΕΑΜ στην κατοχή και στον εμφύλιο, όταν η συγκρότηση μετώπου αρχικά περιλάμβανε πολλές  τάσεις και παρατάξεις, αλλά… επειδή οργανώθηκε από το ΚΚΕ είχε στόχο την τελική επικράτηση του δικού του προγράμματος, την υπερίσχυση του ενός κόμματος στο τέλος, σαν μοναδική ευκταία κατάληξη. Ε, αν είναι να φτιάξεις -σήμερα- μέτωπο με σκοπό να το… καπελλώσεις κάποτε, καλύτερα είναι να μη φτιάξεις τίποτα! 🙂 ΔΕΝ ζούμε -άλλωστε- πια στη δεκαετία των ’40 ή των ’50. Δεν είμαστε πια… ούτε καν στον εικοστό αιώνα. Και ο εικοστός πρώτος αιώνας έχει ανάμεσα σε άλλα περίεργα… θετικά χαρακτηριστικά του, την απεριόριστη άνθηση της πολυμορφίας, του ελεύθερου διαλόγου (μέσω διαδικτύου), της άπειρης πρόσβασης στη Γνώση και της δυνατότητας για άμεση ανεύρεση στοιχείων (άρα… και αντιφάσεων) για κάθε άποψη και κάθε πολιτική ομάδα ή συλλογικότητα. Κάτω από τις νέες αυτές πολιτιστικές και κοινωνικές συνθήκες, το ίδιο το πολιτικό πρόγραμμα ενός μετώπου (όπως και ενός κόμματος) δεν είναι πια ένας απλός «ελάχιστος κοινός παρονομαστής«, που… μειώνει τη συνολική ποσότητα Πληροφορίας, αλλά ένα (αενάως επεκτεινόμενο) Σύστημα Λογικής Πολλαπλών Μορφών, όπου μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές τάσεις και απόψεις χωρίς αντίφαση και χωρίς καμμία απαίτηση ή ανάγκη υπερίσχυσης του ενός (στοιχείου) πάνω σε όλα τα άλλα, κ.ο.κ. – αν και τα ξεπερασμένα κόμματα και κομματόσκυλα (όπως και… πολλοί άλλοι) δεν το κατανοούν καθόλου… μα καθόλου, αυτό!

Ε, υπάρχουν και άλλα επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου, Πολύμορφου Ριζοσπαστικού Μετώπου. Αλλά… αρκετά σας… κούφανα σήμερα! 🙂 Θα επανέλθω, στο επόμενο μέρος (2) της «Αναδυόμενης Λογικής για μια Αντίσταση Πολλαπλών Μορφών«… 😉

________________________________________

Υ.Γ. Δηλώνω ότι θεωρώ τη «Σπίθα» συναγωνιστές μας, χωρίς να υπονοώ ότι συμφωνούμε όλοι -απαραίτητα- με αυτή τη δήλωση (σε αυτό το συλλογικό blog). Προσθέτω επομένως το κεντρικό της site στο blogroll «Allies against banksters». (Αν έχει κανείς διαφωνία το συζητάμε, ή το βάζω σε νέο «προσωπικό blogroll», όπως το blogroll «15. DennisV Links» – που έφτιαξε ο DennisV, ΧΩΡΙΣ επέμβαση κανενός).

[…συνεχίζεται…]

UPDATE (9-2-2011): Σε επόμενο ποστ θα ασχοληθούμε και με το τεράστιο πρόβλημα της νεο-ναζιστικής διείσδυσης στο Ελληνικό «πατριωτικό διαδίκτυο», που περιλαμβάνει ΚΑΙ τη «Σπίθα» – δυστυχώς. Προς το παρόν, δείτε αυτό το αρχαίο άγαλμα που χρησιμοποιεί ένας κρυπτο-ναζιστής (ΔΗΘΕΝ «οπαδός της Σπίθας») σαν έμβλημα, αλλά… πουλάει τρέλα, αρνούμενος ότι το άγαλμα… χαιρετάει ναζιστικά (από τη γωνία από όπου φωτογραφήθηκε – εξαιρετικά επιτήδεια):

Το έμβλημα ενός... Ελληνοπρεπούς Νεο-ναζί
Το έμβλημα ενός... Ελληνοπρεπούς Νεο-ναζί

Enhanced by Zemanta

62 comments

 1. Πολύ σωστά αυτά που λες.
  Κι εγώ τα ίδια φωνάζω εδώ και καιρό…
  Είναι δυνατή η συγκρότηση ενός πανελληνίου μετώπου αντίστασης.
  Που θα έχει τουλάχιστον σκοπό την εκδίωξη των δωσιλόγων, προδοτών, τσιρακίων των ΜΜΕ, καρεκλοκεντάυρων, απεμπλοκή απ το ΔΝΤ κλπ.
  Αλλά έχω μια εσωτερική ένσταση ως προς το αν μπορεί αυτό το Μέτωπο να λειτουργεί και μετά την επίτευξη του πρώτου του στόχου.
  Μετά, στην αναζήτηση των λύσεων και της ζητούμενης πολιτικής επ αυτών, θα παρεμβάλλονται οι αντικρουόμενες απόψεις των διαφόρων ιδεολογιών.
  Δηλαδή μπορούμε να συνταχθούμε ακόμη και με -μη φασίστες- δεξιούς. Όταν όμως εμείς απαιτήσουμε π.χ. τη δήμευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, αυτοί οι δεξιοί θα μας λένε προδότες, όργανα του σιωνισμού κλπ.
  Ένα καλό τεστ θα είναι πιστεύω οι αντιδράσεις για την «κάρτα του πολίτη» όπου ίσως αναγκαστούν να συνυπάρξουν στον αγώνα οργανώσεις ξενοφοβικές και αντικαπιταλιστικές. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει…

  • Φίλε majestix…
   Ε ναι, δεν είμαστε και οι μόνοι που φωνάζουμε κάτι τέτοια…

   Μέτωπο δεν μπορεί να λειτουργήσει ΟΥΤΕ και μέσω ετικετών λάσπης, π.χ. το να συκοφαντούν κάποιοι κάποιους άλλους σαν «προδότες» ή «όργανα του σιωνισμού», όπως λες. Αυτό δεν το επεσήμανα αρκετά (αλλά θα το αναλύσω καλύτερα σε επόμενο ποστ).

   «Από ψευδή πρόταση τα πάντα έπονται» – λέει άλλωστε και η ξεχασμένη (στην πολιτική) επιστήμη της Λογικής. Π.χ. από τη στιγμή που ψευδώς κατηγορούν κάποιοι αριστεροί το Μίκη Θεοδωράκη σαν «εθνικοσοσιαλιστή», ενώ… -ΑΚΟΜΗ χειρότερα- θεωρούν σαν τέτοιο ΚΑΙ τον Καζάκη, αυτοί οι άνθρωποι είναι μη-συνεργάσιμοι, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ (με το Μέτωπο). Δες π.χ. το εξής ποστ, να φρίξεις:
   http://enosy.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html
   (όπου σχολίασα κι εγώ από κάτω… και να φανταστείς ότι με αυτό το blog ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ διαφωνώ, ενώ είναι κι οι ΠΙΟ τακτικοί αναγνώστες του δικού μας blog, όπως δείχνουν τα στατιστικά, κάθε μέρα σχεδόν).

   Επομένως η δράση για συγκρότηση μετώπου περιλαμβάνει ΚΑΙ την κριτική σε τέτοια λάθη, τα οποία ακυρώνουν το ίδιο το μέτωπο.

   Για τη Σπίθα έχω πολλά (ΚΑΙ θετικά) να πω -και δεν μου αρέσουν όλα, τουλάχιστον στους εκπροσώπους της- αλλά το πιο σημαντικό (που δεν αφορά ΜΟΝΟ τη Σπίθα) είναι το ότι όταν θέλουμε μέτωπο… ΔΕΝ χρειαζόμαστε μια «νέα κίνηση» που υποτίθεται πως ΑΥΤΗ (και ΜΟΝΟ αυτή) εκφράζει το «ευρύ μέτωπο». Αυτό είναι λογική αντίφαση.[*] Μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενωτική νέα κίνηση για μέτωπο δουλεύει για το μέτωπο, χτίζοντας ΓΕΦΥΡΕΣ, αντί να προβάλλει (μόνο) τον εαυτό της σαν ΤΟ ίδιο το Μέτωπο. Τέτοιο λάθος -ακριβώς- κάνει και το ΚΚΕ ! 🙂

   _______
   [*] Είναι λογική αντίφαση, το να αυτο-προβάλλεται ένα ΜΕΡΟΣ του ΟΛΟΥ, σαν να είναι το ΙΔΙΟ το ΟΛΟΝ.

  • Περί κάρτας του πολίτη, τώρα…

   Ένα καλό τεστ θα είναι πιστεύω οι αντιδράσεις για την “κάρτα του πολίτη” όπου ίσως αναγκαστούν να συνυπάρξουν στον αγώνα οργανώσεις ξενοφοβικές και αντικαπιταλιστικές. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει…

   Γνώμη μου είναι ότι οι ξενόφοβες οργανώσεις κάνουν ΗΔΗ ζημιά, ακυρώνοντας την ΟΥΣΙΑ της διαμαρτυρίας, αλλά και προσφέροντας όπλα και «δώρα» στους αντιπάλους τη δυνατότητα να συκοφαντούν ΟΛΟ τον υπόλοιπο κόσμο που διαμαρτύρεται, σαν ξενόφοβο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικό τους θέμα άλλωστε, όπως δεν είναι και της Εκκλησίας. Είναι ΟΛΩΝ, αλλά σε αυτό το σύνολο ισχύει και η «εξίσωση»

   Χ + Φασισμός = Φασισμός
   [όπου Χ=ο,τιδήποτε και «+» = συμπαράταξη]

   ΑΥΤΗ την εξίσωση, ΔΕΝ την κατανοεί πολύς κόσμος, ιδιαίτερα από την πλευρά της «αντι-νεοταξίτικης» παράταξης, π.χ. του μπλογκ
   http://anti-ntp.blogspot.com
   (με έμβλημα στην προμετωπίδα και ένα… ΨΕΥΔΩΣ αποδιδόμενο στον Κίσσιγκερ ρητό). Παρόλ’ αυτά, δεν τους επιτέθηκα όταν σχολίασα εκεί πρόσφατα. (Στην κριτική χρειαζόμαστε αυτο-συγκράτηση…)

   Α, και περιττό να πω ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μέχρι τώρα «σθεναρή αντίσταση» (my ass) κύκλων της αριστεράς κατά της κάρτας του πολίτη ήταν να… επιτεθούν στους παπάδες που τάσσονται εναντίον της, περιπαιχτικά…
   (ενώ θάπρεπε να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ τους παπάδες, αν είναι ακραίοι, και να μιλήσουν κατά της κάρτας του πολίτη κυρίως).

   ________

   Υ.Γ. Μόλις ειδα και τους… ύμνους στο Χριστόδουλο, σήμερα
   http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/blog-post_5197.html
   …επειδή είναι επέτειος του θανάτου του.
   Είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για πραγματικό μέτωπο όσοι λατρεύουν το Χριστόδουλο ΣΗΜΕΡΑ. Τουλάχιστον… ας τον τιμούν ΙΔΙΩΤΙΚΑ, και ΟΧΙ δημόσια, διότι ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ αν νομίζουν ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που είναι κατά του ΔΝΤ είναι… Χριστοδουλικοί.

 2. Είδα το ποστ, έφριξα και τους απάντησα κι εγώ από κάτω
  (αν και δεν ξέρω το γιατί το σχόλιό μου δε φαίνεται δημοσιευμένο- ίσως περνάει «έγκριση»????)
  αυτά τα αριστερά κόμματα αν δεν καπηλευτούν κάποια κίνηση τη βαφτίζουν αμέσως εθνικοσοσιαλιστική…
  καλά τους τα είπες

   • χαχαχα καλό, θα το λέω!

    Όσο για το Χριστόδουλο, δεν εκπλήσσομαι.
    Εξεπλάγην μικρός όταν τον έβλεπα στο Σύνταγμα και στην πλ. Αριστοτέλους να υψώνει τα λάβαρα της Επανάστασης και να ζητωκραυγάζουν τα ζώα από κάτω…
    Τώρα πια δεν εκπλήσσομαι (μεγάλωσα λιγάκι…)

    Αλλά υποψιάζομαι ότι αυτά πληρώνει και «η δική μας μεριά».
    Τότε υιοθετήθηκε (δικαίως) από μας ο διεθνιστικός λόγος και όταν μετά άρχισαν τις ψευτοδιεθνιστικές μαλακίες οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης, εμείς προκειμένου να μην ταυτιστούμε με τους Χριστόδουλους και τους Καλλίνικους, κάναμε πως δε βλέπαμε…
    Κι εδώ κολλάει το:
    «Α, και περιττό να πω ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μέχρι τώρα “σθεναρή αντίσταση” (my ass) κύκλων της αριστεράς κατά της κάρτας του πολίτη ήταν να… επιτεθούν στους παπάδες που τάσσονται εναντίον της, περιπαιχτικά…
    (ενώ θάπρεπε να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ τους παπάδες, αν είναι ακραίοι, και να μιλήσουν κατά της κάρτας του πολίτη κυρίως).»
    Τα είπες όλα. Δεν προσθέτω κάτι επ αυτού.

 3. omadeon,αυτη η συζητηση ειναι η σημαντικοτερη που μπορει να γινει,επιβαλλεται να γινει,οσο δεν τη κανουμε,η κατοχικη κυβερνηση(μαζι φυσικα με τη ΝΔ),ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ κ τα περιθωρια αντιστασης θα μικραινουν.
  Αν θυμασαι,εχω κανει κι εγω αναλογες αποπειρες να ανοιξει ο διαλογος,σε κατι παλαιοτερες αναρτησεις μου οπου αναφερω την αναγκαιοτητα να βρεθει μια πλατφορμα συνεννοησης μεταξυ αριστερων και Ψηφοφορων του Κανενος.
  Μας(τους) φαγανε οι ενδοαριστερες συρραξεις,λες και απο μονο του το 15%,ακομα κ αν ενωθει,μπορει να βγαλει τη χωρα αποτο αδιεξοδο.

  Το διακυβευμα ειναι να ενωθει το 15% των αριστερων(ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ) με το 40-50% των ψηφοφορων του κανενος.Αυτων δηλαδη που δεν εμπιστευονται κανενα κομμα του δικομματισμου αλλα ουτε και την Αριστερα.Τους εχω περιγραψει εκτενως αν θυμασαι,πρωην δεξιοι και πρωην πασοκοι ειναι κατα κυριο λογο.
  Καποιοι ειναι απολιτικ,καποιοι απλα φωναζουν επειδη δε προλαβαν να βολευτουν,καποιοι ειναι ιδεολογοι και πατριωτες,καποιοι εχουν αντιαριστερα συμπλεγματα,
  καποιοι ασκουν δικαιολογημενη και τεκμηριωμενη κριτικη στην Αριστερα,
  καποιοι ειναι φραπεδες και παραλιες.
  Δεν ειναι δηλαδη ενα ομοιογενες συνολο αλλα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να βρεθει κοινη συνισταμενη.

  Πρεπει να τους ακουσουμε κ να μας ακουσουν.
  Θες να σου πω τους 2 βασικους λογους που δεν εχουν παει αυτοι οι ανθρωποι με την Αριστερα;
  Το μεταναστευτικο ειναι ο ενας και οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι ο δευτερος.
  Οσον αφορα το μεταναστευτικο,εκανα ενα εκτενες σχολιο στην αναρτηση της cynical σημερα,αν θες το κοιταζεις.
  Σημειωτεον:οταν ανοιξει ο διαλογος,θα πρεπει να τεθουν τα ΠΑΝΤΑ υπο διαπραγματευση.
  Εχω αποψη και για τα 2 ζητηματα αλλα θα γινει το σχολιο πολυ μακροσκελες,αλλη στιγμη,αλλωστε,οπως σου ειπα,για το μεταναστευτικο και τον φραχτη,τα εγραψα στη cynical.

  ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ αλλα ταυτοχρονα,οπως ειδα κ ενα σχολιο σου και συμφωνω,πεπει να υπαρχουν καποιες απαρεγκλιτες αρχες.Νομιζω οτι μιλουσες για διαγραφη χρεους,για εθνικοποιηση τραπεζων για αναδιανομη του πλουτου,
  εγω πιστευω -νομιζω κ εσυ το ιδιο-εξοδο απο Ευρωζωνη και το Ευρω,και κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης.

  Οπως καταλαβαινεις,εχω διαλεξει στρατοπεδο κ ειναι αυτο του ΚΚΕ.Μπορω να παραθεσω παρα πολλα επιχειρηματα για αυτο,αλλα στη παρουσα αναρτηση σου,δε θα ταιριαζε,
  δε με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη αν καποιος θα συνταχτει με το ΚΚΕ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,η σε καποιες ριζοσπαστικες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ,η με τους αριστερους οικονομολογους περιμενοντας κ απο αυτους μια κινηση.
  Ριζοσπαστικη Αριστερα να ειναι κ ο,τι να ναι.
  ΑΡΚΕΙ κ η ριζοσπαστικη Αριστερα να βρει τον τροπο να περασει τα μηνυματα της,να μιλησει με τον κοσμο,να βγει στο πεζοδρομιο,να αφουγκραστει τον πονο των κατοικων που ζει σε υποβαθμισμενες συνοικιες και -νομιζουν οτι-βλεπουν την Αριστερα να τους υψωνει το δαχτυλο αποκαλωντας τους ρατσιστες.
  Μιληστε,ακουστειτε,επικοινωνηστε,ολοι με ολους.

  Πλην γαλαζοπρασινων κομματοσκυλων και ακροδεξιων,οπως εχεις πει κ εσυ.Αυτοι ειναι απεναντι.

  • Celin τα διάβασα όλα τα σχόλια στο ποστ της Cynical,
   όχι μόνο το δικό σου…
   http://e-cynical.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html
   …και συμφωνώ με όσα είπες.

   Είχα πει περίπου παρόμοια για το ίδιο θέμα του «φράχτη» (που δεν είναι φράχτης αλλά τείχος αδιαπέραστο) και σε σχετικό ποστ του Ροϊδη.
   http://roides.wordpress.com/2011/01/16/16jan11b/
   Αν και στα βασικά δεν διαφωνούμε, και με τον Ροϊδη, δεν νομίζω ότι έγινα απόλυτα κατανοητός, για τα σημεία όπου διαφωνώ.
   Διαφωνώ με την μονομερή (κυρίως συναισθηματική) επίκληση της απέχθειας για τείχη και φράχτες. Λυπάμαι, αλλά δεν φτάνει αυτό…

   Επίσης γενικά τείνω να συμφωνήσω αλλά… με ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, με τον ciaoant1 στο ποστ που παράθεσες (στο σχόλιο΄σου στη Cynical)
   http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_5369.html
   …αν και το θέμα δεν είναι τόσο το «λούμπεν» συστατικό (που εξηγεί), όσο η υποβόσκουσα τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που θα πλήξει ΚΑΙ Ελληνες ΚΑΙ ξένους, ακόμη περισσότερο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα παλιά (δογματικά) επιχειρήματα της «ανθρωπιστικής αριστεράς» κατά των περιορισμών στη μετανάστευση μπάζουν νερά. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν αποτελεί πλέον ρατσισμό να πεις ότι «δεν χωράνε τόσο μεγάλοι αριθμοί» νεο-εισερχόμενων ξένων, ΙΔΙΩΣ όταν το λες κυρίως λόγω της αναγκαιότητας να περιθάλψεις σωστά όσους είναι _ήδη_ εδώ.

   Επειδή σε αυτό το μπλογκ έχουμε συνεργάτιδα την πολύ οξυδερκή Πιγκουίνα, που… δεν τρώει κουτόχορτο από κανέναν -νομίζω- χεχε… ας ελέγξει κι εκείνη το θέμα, γιατί νομίζω ότι έχει πάρει νέες διαστάσεις. Δηλαδή οι μετανάστες (ΧΩΡΙΣ να είναι «στρατός κατοχής» όπως διατείνεται το φιλο-ναζιστικό «Ρεσάλτο») εν τούτοις είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΟΜΗΡΟΙ του συστήματος, που κάποτε πρέπει να φάνε και να κοιμηθούν κι αυτοί (όσο και «λούμπεν»). Και κάποια στιγμή, με τις καλύτερες (ανθρωπιστικές) προθεσεις, ΔΕΝ θα υπάρχουν resources, ούτε γι’ αυτούς αλλά ούτε και για τους Ελληνες άνεργους. Τη «νύφη» την πληρώνει ΚΥΡΙΩΣ η χώρα μας, με 80% των ξένων που μπαίνουν παράνομα στην Ε.Ε. να μπαίνουν ΕΔΩ.

   Αν και επιμέρους θέμα, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Την αγωνία της πλειοψηφίας των Ελλήνων ότι η χώρα τους καθίσταται ξέφραγκο αμπέλι σε τόσα πολλά ξένα στόματα ώστε δεν θα μπορούν καν να τραφούν, ΔΕΝ την κατανοούν οι πιο πολλοί ανθρωπιστές αριστεροί που ασχολούνται με φράχτες….

   _________
   Υ.Γ. Επειδή το θέμα είναι καυτό, επανέλαβα μέρος αυτού του σχολίου (μαζί με προσθήκες) και στο Radical Desire blog, αλλά και στο ορίτζιναλ άρθρο του ciaoant1 στο «Βαθύ Κόκκινο».

 4. Φίλε OMADEON καλησπέρα.Το άρθρο σου πραγματικά θέτει το ζήτημα κάτω απο το πρίσμα της λογικής της πολυμορφίας.Ας δούμε όμως γιατί σήμερα η συγκρότηση ενός Μετώπου δεν είναι -μέχρι στιγμής -εφικτή.Ο απλός άνθρωπος έχει σαν σημείο αναφοράς την Γή ήτοι το έδαφος.Οταν το έδαφος κουνηθεί-γίνει σεισμός- τότε χάνει το σημείο αναφοράς που τον κάνει να νοιώθει σίγουρος και κυριεύεται απο τον φόβο,την ανασφάλεια και εάν ο σεισμός είναι μεγάλος -και ακολουθούν και μετασεισμοί- απο την απελπισία και αυτό τον οδηγεί στην μοιρολατρική απραξία.
  Στην Ελλάδα-και παγκοσμίως- το σημείο αναφοράς ήταν το Κοινοβούλιο της Γαλλικής Επανάστασης που έθετε τα όρια της συντήρησης και τα όρια της προόδου.Ητοι ανάλογα με την θέση τους οι αντιπρόσωποι του Γαλλικού Εθνους ονομάστηκαν Δεξιά=συντήρηση, Αριστερά=πρόοδος.Αυτοί οι όροι μας έμειναν άκριτοι στο μυαλό μας μέχρι σήμερα.
  Τα προηγούμενα χρόνια του απατηλού μάτριξ που ζήσαμε -επιφανειακά τουλάχιστον- υπήρχε μιά αντιστοιχία των πολιτικών αυτών όρων με την κοινωνία.
  Και φτάσαμε σήμερα όπου η ραγδαία ανάπτυξη της κατευθυνόμενης πολυμορφικής ενημέρωσης δημιούργησε μιά άκριτη κοινωνική συνείδηση βασισμένη στην επιφανειακή επεξεργασία δεδομένων-ήτοι στους τίτλους ενός θέματος-και όχι στην επεξεργασία της αντικειμενικής ουσίας.
  Με δυό κουβέντες δεν γνωρίζει πλέον η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.
  Το κατασκευασμένο και κατευθυνόμενο αυτό μοντέλο αναγκασε πολλούς ανθρώπους που μπορούν να σκεφτούν να μεταβάλλουν το σημείο αναφοράς που είχαν -δεξιός η αριστερός- και να προσπαθήσουν να βρούν σημείο αναφοράς στο παρελθόν με αναγωγή στο παρόν αντιστρέφοντας τις έννοιες αριστερός η δεξιός.
  Αυτό όμως συνεπάγεται κληρόνομιά βιωμάτων και καταστάσεων που σημαδεύουν ισχυρά το νέο σημείο αναφοράς.Το νέο σημείο αναφοράς έχει πλέον να κάνει με την προσπάθεια αυθύπαρκτης επιβίωσης της χώρας και του λαού που αναμεσα του ζούν και ως μέλη του προσδιορίζονται απορρίπτοντας-παρά τον Ξενιο Δία- τους εισερχόμενους νεο-«ελληνες» οι οποίοι εντέλει δημιουργούν ως κίνηση διαλυτικά αποτελέσματα για την συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
  Κατά συνέπεια η αποτυχία της προσπάθειας για την δημιουργία ένος Μετώπου κυρίαρχου μέν αριθμητικά -αλλά ανυπαρκτου και κατακερματισμένου πρακτικά σήμερα- είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης μη ομογενοποιητικής δράσης της κυρίαρχης εξουσίας.
  Πρακτικά στην περίοδο της χούντας υπήρχε ένα σταθερό σημείο αναφοράς-στηριξης του μοντέλου αντίστασης κι αυτό ήταν ο αντιχουντισμός με τις όποιες παραλλαγές είχε.
  «Να φύγει η χούντα και μετά βλέπουμε» ήτα το σκεπτικό.
  Εξού και οι μεταχουντικές συζητήσεις διαφόρων οργανώσεων που διαφωνούσαν ως προς την συνέχιση η μη της λειτουργίας τους δηλ. έφυγε η δεν έφυγε η χούντα.
  Αρα με δεδομένη την πολυπλοκότητα της σημερινής συγκυρίας και την πολυμορφία των απόψεων λόγω της απουσίας κριτικής σκέψης είναι αυτονόητο οτι το μοντέλο οργανωτικής αντίδρασης θα εινα πολυμορφικό και διασπαρμένο τόσο θεωριτικά όσο και πρακτικά.
  Οσο το εγώ δεν γίνεται εμείς δεν θα υπάρξει δυναμική οργανωμένης και αποτελεσματικής αντίστασης.
  Τα τεράστια συμφέροντα που παίζονται τόσο στην Ελλάδα ,στην Μεσόγειο αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη χρειάζεται να αναλυθούν για να γίνει αντιληπτό ποιοι είναι οι παίκτες.
  Η πρόταση μου είναι:ενημέρωση,ζύμωση,οργάνωση-ενοποίηση στην βάση ενός μίνιμουμ αποδεκτού σκεπτικού και ανάπτυξη της γνωσιολογικης βάσης για την δημιουργία της Ελλάδας του μέλλοντος.
  Κατι για τον φράκτη.Ο φράκτης στο Εβρο γίνεται άραγε για να μην μπαίνουν οι λαθρομετανάστες?
  Κατά την άποψη μου όχι.
  Γίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βουλγαρία για την φρούρηση των εγκαταστάσεων του αγωγού που γίνεται-βλέπε και μικτές περιπολίες Ελλήνων-Βουλγάρων.
  Εξού και η ανεπίσημη αντίδραση των Τούρκων -μέσω θίνκ τάνκ- μιας και ο Ναμπούκο δεν έχει ιδιαίτερη τύχη …..
  Καλό σου βράδυ…

  • Σατυρικέ καλησπέρα,
   Σε ευχαριστώ για το πραγματικά ζουμερό αυτό σχόλιο…
   …που μου δινει την ευκαιρία να πω κάτι σημαντικό, περί πολυμορφίας.

   Η πραγματική πολυφωνία, ή συνειδητή πολυμορφία, σαν αυθόρμητη επιλογή που κάνουμε (σαν) «εμείς»... δεν έχει καμμία σχέση με την επιφανειακή, θεαματική ΚΑΙ κατευθυνόμενη (ψευδο-)πολυμορφία των ΜΜΕ, ή των (δήθεν διαφορετικών) «απόψεων» σε φτηνά πρωϊνάδικα show… που είναι όπως το «Θέαμα», κατά τον Γκυ Ντεμπώρ («Κοινωνία του Θεάματος»), το οποίο (λέει)

   «…ενώνει το διαχωρισμένο, αλλά το ενώνει ΣΑΝ διαχωρισμένο».

  • Ναι, τα είδα αυτά Σατυρικέ.
   Πιθανώς να είναι κι έτσι, όπως το έθεσες, μια προσπάθεια φύλαξης του αγωγού (ή ΚΑΙ αυτού)…
   Ομως… (εκτός που η γεωπολιτική δεν ειναι η ειδικότητά μου -χεχε)…
   Το να περιμένει κανείς να βγάλει άκρη _πρώτα_ από… μυστικά σχέδια ή υποθέσεις για τις προθέσεις εξουσιών, και _μετά_ να σκεφτεί την πρακτική δράση που μπορεί να αναλάβει, δεν μου φαίνεται κι ο καλύτερος τρόπος δράσης! Θα σου πω με ειλικρίνεια ΤΙ πιστεύω για το τείχος ή φράχτη.

   1) όσον αφορά τους στόχους που διακηρύχτηκαν, ΕΛΑΧΙΣΤΑ θα καταφέρει, γιατί -όσο η Τουρκία δεν αλλάζει τη γνωστή στάση της- απλούστατα θα μπαίνουν πιο πολλοί από άλλες διόδους. Δηλαδή… τείχος = τρύπα στο νερό… ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ (αφού η μεγάλη δίοδος είναι η θάλασσα).

   2) όσον αφορά την ποθούμενη (από εμάς τους ανθρωπιστές) μείωση των σκοτωμένων (κάτι για το οποίο… αδιαφορεί ΠΟΛΥ προκλητικά ο Βελόπουλος του ΛΑ.ΟΣ. σε δηλώσεις του) μάλλον χειρότερα θα είναι με το τείχος…

   Τέλος, αντιγράφω τα εξής, από το προηγούμενό σου σχόλιο:

   Και φτάσαμε σήμερα όπου η ραγδαία ανάπτυξη της κατευθυνόμενης πολυμορφικής ενημέρωσης δημιούργησε μιά άκριτη κοινωνική συνείδηση βασισμένη στην επιφανειακή επεξεργασία δεδομένων-ήτοι στους τίτλους ενός θέματος-και όχι στην επεξεργασία της αντικειμενικής ουσίας.
   Με δυό κουβέντες δεν γνωρίζει πλέον η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.
   Το κατασκευασμένο και κατευθυνόμενο αυτό μοντέλο αναγκασε πολλούς ανθρώπους που μπορούν να σκεφτούν να μεταβάλλουν το σημείο αναφοράς που είχαν -δεξιός η αριστερός- και να προσπαθήσουν να βρούν σημείο αναφοράς στο παρελθόν με αναγωγή στο παρόν αντιστρέφοντας τις έννοιες αριστερός η δεξιός.
   Αυτό όμως συνεπάγεται κληρόνομιά βιωμάτων και καταστάσεων που σημαδεύουν ισχυρά το νέο σημείο αναφοράς.Το νέο σημείο αναφοράς έχει πλέον να κάνει με την προσπάθεια αυθύπαρκτης επιβίωσης της χώρας και του λαού που αναμεσα του ζούν και ως μέλη του προσδιορίζονται απορρίπτοντας-παρά τον Ξενιο Δία- τους εισερχόμενους νεο-”ελληνες” οι οποίοι εντέλει δημιουργούν ως κίνηση διαλυτικά αποτελέσματα για την συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας.
   Κατά συνέπεια η αποτυχία της προσπάθειας για την δημιουργία ένος Μετώπου κυρίαρχου μέν αριθμητικά -αλλά ανυπαρκτου και κατακερματισμένου πρακτικά σήμερα- είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης μη ομογενοποιητικής δράσης της κυρίαρχης εξουσίας.

   Πρώτα-πρώτα (όπως το έχει εξηγήσει και ο Τσόμσκυ) η πολύμορφη «θεαματική» ενημέρωση δεν είναι απαραίτητα κατευθυνόμενη ΩΣ ΠΡΟΣ το συγκεκριμμένο συστατικό της πολυμορφίας, ειδικά. Ισα-ίσα, όταν και όποτε είναι κατευθυνόμενη τείνει να είναι και πιο… ομοιόμορφη. Η επιφανειακή πολυμορφία όμως, που λες, αναμφίβολα υπάρχει και είναι μάλλον αποτέλεσμα… εμπορευματοποίησης, αύξησης καναλιών και εκπομπών, ανταγωνισμού μεταξύ τους (συνήθως με το… χειρότερο κοινό παρονομαστή ως προς την ποιότητα), κ.ο.κ.

   Η φαντασίωση του κράτους και του καπιταλισμού είναι περισσότερη… ομοιομορφία, ή αλλιώς… μια ΚΙΒΔΗΛΗ πολυμορφία που να συντηρεί την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι δεν υπάρχει κεντρικός επηρεασμός. Εϊναι δηλαδή η πολυμορφία ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και ΜΕΣΟ, όχι αυτοσκοπός.

   Παρομοίως, η «μη-ομογενοποιητική δράση» που λες στο τέλος δεν μου φαίνεται και τόσο συνειδητή εξουσιαστική επιλογή. ΠΟΛΥ θα ήθελαν, οι εκάστοτε κυβερνώντες, ο λαός να είχε -αντίθετα- ομογενοποιηθεί, σε τέτοιο βαθμό ώστε να ταυτιστεί και μαζί τους, αν και το «διαίρει και βασίλευε» δίνει μια αλλη διάσταση στο θέμα (όπου -με αυτή την έννοια- συμφωνώ). Και πάλι πρόκειται για μέσο ή αποτέλεσμα, όχι αυτοσκοπό.

   Το αντίθετο, το να υποθέσει δηλαδή κανείς ότι η κεντρική εξουσία θέλει π.χ. να προωθήσει την διάλυση του έθνους, κλπ. ενέχει κινδύνους παρανόησης. Ο ίδιος ο ΓΑΠ (που αναμφίβολα αδιαφορεί για κάτι τέτοια… σαν άτομο -χεχε) υποκρίνεται το μεγάλο πατριώτη και (όπως όλοι) επικαλείται το έθνος, τον πατριωτισμό, κ.ο.κ. (πονεμένο θέμα και… το ξέρεις).

   Είναι τέλος… λάθος, για το σύγχρονο άνθρωπο να επιμένει να δεθεί τόσο πολύ πρωτόγονα με τη γη ή με κάτι που ποθεί σαν «στερεό». Οι ταυτότητες δεν ειναι αντικείμενα, είναι καταστάσεις του Νου. Και με μία έννοια, το μόνο που αποτελεί στερεό στήριγμα σε έναν τόσο χαώδη κόσμο, είναι η αλληλεγγύη, που βιώνεται ανάμεσά μας και από τα μέσα προς τα έξω του εαυτού μας, σαν ένα υγιές «εμείς». Κάθε άλλη στερεότητα αποτελεί παγίδα, νομίζω. Αλλά η αλληλεγγύη, όταν είναι γνήσια, δεν νομίζω ότι είναι παγίδα και… δεν νομίζω ότι αποκλείει κανέναν.

   Υ.Γ. Κι ας μην ξεχνάμε ποτέ την… Υπερφόρτωση Πληροφορίας (που οδηγεί σε επιφανειακή κατανόηση μιας ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ δεδομένων) – διότι αυτη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του μέλλοντός μας (και του παρόντος, στο διαδίκτυο).

 5. Από την μια μου λες για ΣΠΙΘΑ ομοψυχία και άλλα τινά και μετά μου πετάς τον Ροίδη και τον Χριστόδουλο και την γ^μ^ς την κουβέντα.

  Μιλάς για φασισμό και βάζεις παράδειγμα τον άλλο φασίστα τον εμπαθή Ιακωβίνο Ροίδη; Σε τέτοιο επίπεδο κουβέντας να φέρουν κι οι άλλοι από απεναντι την Λουκά και τους παλαιοημερολογίτες να κάνουν κουβέντα.!

  Αν αρχίζεις μια κουβέντα με απολυτότητες καταλήγεις πάλι στο Φασισμό. Οταν ξεκινάμε για κάτι με «δεν¨ και «μη» (πχ ο Καραμπελιάς) κι άλλα λαικα δικαστήρια για εγκλήματα γνώμης, μπορείς να καταλήξεις στο άλλο άκρο του Τerror.

  Αν μιλάμε και για κλήρωση αντι για εκλογή τότε πως θα αποκλείσεις τον άλλον; Θα τους κρεμάμε προλητπικά; Το «Τις αγορεύειν βούλεται;» που είναι αρχη της δημοκρατίας πάει περίπατο;

  Και ποιο το κόλλημα με την εκκλησία, θα λύσουμε το πρόβλήμα της «επικρατούσας θρησκείας»; Θα την απαγορεύσουμε; Δεν είμαι θρήσκος αλλά μακριά από εμένα αφορισμοί και ανούσιες διαμάχες, λες κι είναι υποχρεωτικό να είσαι χριστιανός ή γιαχωβάς ή άθεος και πρέπει να ανεβαίνεις στα κεραμμύδια. Μάλλον περισσότερη αξία δίνεται εσείς (έχει πεθάνει 2 χρονια!!!) παρά οι πιστοί! Γιατί πχ δε ασχολήστε με τον Ιερώνυμο που είναι ο καλύτερος υπάλληλος του ΔΝΤ; Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος θα τους είχε στολίσει δεόντως!

  Με μπέρδεψες.

  • Νετάκια, ξεκόλλα.
   Ο Χριστόδουλος ήταν ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ΧΟΥΝΤΙΚΟ κάθαρμα και τίποτε παραπάνω.

   Κι ο Ροίδης κάνει μια πολύ συστηματική δουλειά εδώ και χρόνια (που τον παρακολουθώ) με πάντα τεκμηριωμένα στοιχεία για την απερίγραπτη σαπίλα διαφόρων -κυρίως ανώτατων- ιερωμένων. Το τρέχον ποστ που έκανε για το Χριστόδουλο βρίθει στοιχείων.

   Επειδή παρακολουθώ το θέμα Χριστόδουλου από το 1998, από την ημέρα που ανέβηκε στο θρόνο, κι είχα διαβάσει εκατοντάδες σελίδες με στοιχεία για τον ίδιο (ΚΑΙ τον είχα φάει στη μάπα σαν πολίτης) … κάαατι ξέρω που στα λέω.

   ΤΕΛΕΙΩΣ φάουλ σχόλιο, λυπάμαι.

   Εκείνο που μου κάνει εντύπωση όμως είναι το εξής. Η ΦΑΝΑΤΙΛΑ που έχετε πάθει όλοι (οι «πατριώτες») ΥΠΕΡ του Χριστόδουλου ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, αλλά και … η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΛΑ που σας διακατέχει, ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, κατά του Ροίδη.

   Για την ακριβεια, ΟΥΤΕ ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έχει ΤΟΣΗ φανατίλα, το Χριστόδουλο ΑΠΛΩΣ τον δικαιολογεί, ή θεωρεί ότι «έκανε και κάποιο καλό» (κακώς, κατ’ εμέ). Το κύριο επιχείρημα του ίδιου του Μίκη (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιστός αλλά ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ – ό,τι κι αν δηλώνει προς τα έξω) είναι ότι ο Χριστόδουλος «αντιστάθηκε» σε κάποιους άλλους (χειρότερους) αλλά -εν πάσει περιπτώσει- δεν τον ενόχλησαν ΚΑΘΟΛΟΥ οι απόψεις μου, όταν μιλήσαμε για το θέμα, πρόσωπο με πρόσωπο, μια σπάνια φορά (από 2) κάποτε.

  • Γιατί πχ δε ασχολήστε με τον Ιερώνυμο που είναι ο καλύτερος υπάλληλος του ΔΝΤ;

   Ε, ΟΥΤΕ ΚΑΝ πρόσεξες τις κριτικές του Ροϊδη κατά του Ιερώνυμου (σιγά μην τον άφηνε κιόλας…) … αλλά στο να συκοφαντείς κάποιον που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ… είσαι ΠΟΛΥ πρώτος.

   Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος θα τους είχε στολίσει δεόντως!

   Από ό,τι ξέρω η Ιερά Συνοδος (επί Ιερώνυμου) «καταδίκασε» ήδη το ΔΝΤ. Ε, δεν μου λέει τίποτα αυτό. Ας του ζητούσαν όμως, του Χουντόδουλου να πληρώσει φόρους η εκκλησία, κι είναι σίγουρο ότι θα στήριζε φανατικά οποιονδήποτε δήλωνε ενάντιος, ΑΚΟΜΗ και τον Στρως – Καν, άμα λάχει.

   Εν πάσει περιπτώσει, το ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και το ΛΑ.ΟΣ. είναι σύμμαχοι και η Εκκλησία ΔΕΝ φορολογείται [διόρθωση: Δεν φορολογείται αρκετά] (αντίθετα με όσα θέλει ο Ροίδης). Επομένως… ΤΙ μπούρδα ήταν αυτό το ξέσπασμα υπέρ του Χουντόδουλου (και κατά του Ροίδη)?

   _____________
   Και κάτι άλλο… ΠΟΣΟ ΜΠΗΤ-μαλάκες είναι αυτοί στο «αντι-νεοταξικό» (και καλά…) μπλογκ http://anti-ntp.blogspot.com …και προβάλλουν με ΤΟΣΗ θέρμη το… Βελόπουλο, του ΛΑ.ΟΣ.?
   -ΠΩΣ διάολο τους πέρασε από το νου, ότι στο «Μέτωπο» χωράει ΚΑΙ αυτός (ή το ΛΑ.ΟΣ.)?
   -Επειδή οι μπητ-ΜΑΛΑΚΕΣ (με την ΨΕΥΔΗ «δήλωση Κίσσιγκερ» -my ass- σαν λάβαρο) ΜΑΣΗΣΑΝ τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που τους είπε ο Βελο-κοτόπουλος, στο βίντεο?

 6. Νετάκια με ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

  Ακούστε κάτι «πατριωτάκια»….

  Να ΜΗΝ ξαναδώ εδώ μέσα ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΕΡΗ ΛΑΣΠΗ χωρίς ΚΑΝΕΝΑ στοιχειο κατά του blogger Ροίδη, όπως αυτή εδώ:

  Μιλάς για φασισμό και βάζεις παράδειγμα τον άλλο φασίστα τον εμπαθή Ιακωβίνο Ροίδη; Σε τέτοιο επίπεδο κουβέντας να φέρουν κι οι άλλοι από απεναντι την Λουκά και τους παλαιοημερολογίτες να κάνουν κουβέντα.!

  -Από ΠΟΥ κι ως ΠΟΥ «φασίστας»ο Ροίδης?
  -Από ΠΟΥ κι ως ΠΟΥ «επίπεδο Λουκά και παλαιοημερολογιτών»?

  Αν μιλάμε και για κλήρωση αντι για εκλογή τότε πως θα αποκλείσεις τον άλλον; Θα τους κρεμάμε προλητπικά; Το “Τις αγορεύειν βούλεται;” που είναι αρχη της δημοκρατίας πάει περίπατο;

  ΔΕΝ ξέρω, αυτά είναι εύλογες αντιρρήσεις, να πας να τις θέσεις στη Σπίθα και στο Μίκη.

  Και ποιο το κόλλημα με την εκκλησία, θα λύσουμε το πρόβλήμα της “επικρατούσας θρησκείας”; Θα την απαγορεύσουμε;

  ΔΕΝ ξέρω ΠΟΙΟ κόλλημα σε απασχολεί, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

  Εγώ ξέρω να χτίζω γέφυρες ΚΑΙ με ειλικρινείς χριστιανούς, αν και… ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ βρήκα στο χώρο των μπλογκ. Και ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ εννοώ, εκείνος. (ντάξει, είναι και μερικοί άλλοι, υπολογίζω 3-4, αλλά δεν τους ξέρω καλά. Και ξέχασα και τον Misha -sorry).

 7. Φίλε Omadeon, Καλημέρα!
  Για τη «Σπίθα/ες» είδωμεν….
  Για το blog του Ροϊδη…μία φορά είχα γράψει κάτι…κύταξε (ομιλώ και ως «θεολόγος»)…η αλήθεια είναι ότι κάνει κάποια δουλειά, η οποία όμως είναι υπερβολικά «ιδεολογική», και πολλές φορές στερείται βάθους. Απο’ κει και πέρα, δεν είμαι αυτός που θα τον καταδικάσει…..
  Για τον Χριστόδουλο, έχεις εν μέρει δίκιο. Ήταν υπερφίαλος και ισχυρογνώμων, αλλά και πονηρός…Τα περί «χούντας» ισχύουν, όμως σε ένα διαφορετικό εντελώς επίπεδο από αυτό που νομίζουμε (κάτι έχω γράψει στο δικό μου μαγαζί, στο http://www.democracycrisis.com/index.php/component/content/article/43-thursday/481-121109, το δεύτερο μέρος αλλά και το πρώτο)…

  Ο Ιερώνυμος όμως, είναι πραγματικά το φερέφωνο της πολιτικής υποταγής στο ΔΝΤ. Ο Χριστόδουλος, ίσως για δικούς του λόγους, όντως να έβγαζε γλώσσα…Κανείς δεν ξέρει!

 8. Omadeon ξέρεις τις απόψεις μου κι ούτε «πατριωτάκι» είμαι, ούτε έχω αναφέρει στην κουβέντα για το ΔΝΤ και το πολιτικό πρόβλημα την Εκκλησία, εκτός από τον να κατηγορήσω τον Ιερώνυμο για την αδράνεια του.

  Αλλά μου αρέσει να βάζω τα πράγματα εκεί που τους αξίζουν και στα μέτρα που τους αναλογούν, δικαίωμα του Ροιδης να πιστεύει ότι θέλει, αλλά όταν συγκρίνει το χριστιανισμό με τους Ταλιμπάν ή με τους φονταμενταλιστές το βρίσκω υπερβολικό, φυσικά και σε έναν αντικειμενικό αναγνώστη, όλα αυτά ακούγονται σαν την Λουκά που στεκόταν έξω από τον Ρουβά και μίλαγε για τον Σατανά και το 666.

  Στραβός δεν είμαι βλέπω και τις Μερσεντές και την Περιουσία που έχουν κάποιες Μητροπόλεις, αλλά δεν είναι φανατικό να συγκρίνεις και βάζεις σε ένα τσουβάλι όλους επειδή είναι χριστιανοί και μάλιστα με τέτοιο φανατισμό;

  Γιατί να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τα λαμόγια του Βατοπεδίου με όλους τους μοναχούς; Δεν είναι φασισμός αυτός; Δηλαδή κάποιος Ιερέας είναι de facto λαμόγιο μόνο γιατί φοράει το σχήμα; Οχι από τις πράξεις του;

  Στο κάτω κάτω της γραφής στην Ελλάδα μόνοι οι Λουκάδες ασχολούνται με το Ιερατείο κι είναι οπαδοί, το 99% των χριστιανών πάει στην Εκκλησία για την μεταφυσική του ανάγκη και δεν ασχολείται ούτε με τους παπάδες ούτε με τα της Εκκλησίας, για ανάψει ένα κερί για να κάνει ένα μνημόσυνο, όπως κι εγώ, γι αυτό λέω το να μπλέκεις το ΣΠΙΘΑ για να λύσεις το πρόβλημα του Ροϊδη με τους Παπάδες είναι άσχετο με την κουβέντα.

  • Μόλις μπήκα στο blog.
   Νετάκια, κοίτα να δεις.
   ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ με εκλογικεύσεις ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ σαν αυτά που λες τώρα.

   Εχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ σαπίλα μέσα σου και δεν τη βγάζεις.
   Αυτό ΔΕΝ σημαινει ότι δεν υπάρχει.

   ΕΝΤΕΛΩΣ άλλα πράματα ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι πιστεύεις
   και ΕΝΤΕΛΩΣ άλλα, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύεις.

   ΟΥΤΕ να το συζητάς το θέμα. Το ΛΥΣΣΑΛΕΟ μίσος που τρέφεις κατά του Ροίδη ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και η φανατική σου προσήλωση στο ΒΡΩΜΕΡΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ το Χριστόδουλο ΔΕΝ κρύβονται.

   Με ΠΟΛΥ κόπο συγκρατήθηκα χθες το βραδυ, ωστε να μη σου πω ΠΑΡΑ πολύ χειρότερα κι είμαι ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ θυμωμένος.

   Και επιπλέον ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

   Τσακίσου και διάβαζε ΡοίδηΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αλλιώς ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.

   • Τι εννοείς ότι «ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ»; Ετοιμάζεις καμιά αγχώνη και γι εμένα επειδή διαφωνώ με τις ιδέες του Ροϊδη;

    Και ποιος είναι ο Ροϊδης, άγιος ή αυθεντία; Την απόψη του λέει, όπως κι εγώ και δέχομαι την κριτική σου και από αυτήν θα μάθω κάτι παραπάνω. Δεν μισώ κανέναν ούτε εσένα και το ξέρεις, ότι διαβάζω το βλογκ σου, ούτε το Ροϊδη, διαφωνώ με το ύφος του. Είναι έγκλημα αυτό;

    Γιατί να είσαι θυμωμένος, κουβέντα κάνουμε, και για το αν απάντησα, στο είπα δεν με αφορούν οι παπάδες, γι εμένα το Θείο ή το μη Θείο, είναι μεταφυσική αναζήτηση κι όχι Πρόσωπα, ουτε Χριστόδουλος, ούτε κανένας άλλος, είμαι εγώ και η αναζήτηση μου.

    Να μιλήσω για το τί θεωρούν Θεό ή αθεία ή θρησκεία ή δωδεκάθεο, ο Μάρξ, ο Καμύ, ο Σαραμάγκου, ο Χαιντεγκερ, ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Σαρτρ και βάλε κι εσύ όποιον θέλεις να μου προτείνεις να το διαβάσω.

    Αλλά η κουβέντα μίσος από εδώ, μίσος από εκεί δεν βγάζει πουθενά, στο τέλος βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου τι όφελεί.

    Ο Χριστόδουλος ήρθε, έφυγε, πάει, ποιος θυμάται τον Αρχιεπίσκοπο του πχ 1911, 1921;

    Τώρα έχει ξεκινήσει μια κουβέντα τι θα κάνουμε με το ΔΝΤ και την οργάνωση μας ως πολίτες και θα ασχολούμαστε με το αν ο Χριστόδουλος ήταν χουντικός ή όχι; Και να ήταν πάει.,

    Αν θέλεις για την ηθική αποκατάσταση της αλήθειας και της Ιστορίας, γράψε ό,τι θές για τον Χριστόδουλο ή άλλον δικαίωμα σου, αλλά είναι άσχετο με το θέμα ΣΠΙΘΑ, ΔΝΤ κτλ.

    Εδώ προσπαθούμε να βρούμε τι μας ενώνουν κι όχι τι μας χωρίζουν, ούτε είπε κανείς να βάλουμε μέσα τους Χουντικούς, ούτε πρόκειται να το επιτρέψει κανείς αυτό, αλλά πχ είναι Χουντικός κι Ζουράρις που είναι και Κομμουνιστής αλλά κι ορθόδοξος αλλά και στο ΣΠΙΘΑ ιδρυτικό μέλος;

    Εγώ συμπαθώ τον Ζουράρι, με κάνει Χουντικό;

    Συγγνώμη αν σε εκνεύρισα δεν ήταν πρόθεση μου, είμαι πρόθυμος να συζητήσω, ό,τι θέλεις κι αν μου προτείνεις και κάτι να το διαβάσω, αλλά οι έντονοι τόνοι με φοβίζουν, Αν θυμάσε στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ που είχες σχεδιάσει, είχα μετριάσει τον υπότιτλο, άρα ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν το κάνω σκόπιμα, τώρα.

    Και πάλι συγγνώμη, αν δεν θες να ξαναγράψω το σέβομαι.

    • Εγώ συμπαθώ τον Ζουράρι, με κάνει Χουντικό;

     Σε κάνει ΑΧΡΗΣΤΟ σαν κι αυτόν. σορυ.

     Η κακοήθης συκοφαντία ΔΕΝ συγχωρείται.
     Σου απέδειξα ΚΑΙ γιατί.

     Ο Βελόπουλος δεν σε ενοχλεί, αλλά σε ενοχλεί ο μπλόγκερ Ροίδης, τον οποίο συκοφάντησες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.

     • Ποιος τον γ~μ. τον Βελόπουλο; Ποιος ξέρει τον Βελόπουλο; Είπα εγώ πουθενά για βελόπουλο;

      Εγώ λέω να ξεφύγουμε από τον φανατισμό, όχι να φέρουμε τους φανατικούς.

      Συμφωνώ στο ξεσκέπασμα των αταλθασιών της Εκκλησίας, offshore, βατοπεδι, Mercedes, επιδοτήσεις, αλλά όχι να τσουβαλιάζουμε όποιον νά ‘ναι μόνο και μόνο επειδή φοράει ράσο! Ειναι σαν να βάζουμε ένα Αστρο του Δαβίδ στο πέτο, μόνο και μόνο επειδή φοράνε ράσο και λένε για το Θεό που πιστεύουν.

      Δες τι είχα ανεβάσει στις 4/8/2009

      http://netakias.wordpress.com/2009/08/04/ieronimos/

      Αυτό είναι ένα δεδομένο, πάνω σε αυτό πες ό,τι θες. αλλά γενικά τσουβάλιασμα, δεν είναι άδικο;

      Το Ροίδη τον διαβάζω και γι αυτό και ξέρω γιατί μιλάω! Αφού κι ίδιος έχει τον τίτλο Ροιδη «Εμμονές»! Δεν του το προσάπτω εγώ.

     • Νετάκια το θέμα είναι ότι ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΕΙΣ και αλλάζεις τώρα το νόημα της παρέμβασής σου.

      Και ΑΝ διαβάζεις το Ροίδη θα έπρεπε να ΗΞΕΡΕΣ ότι ξεσκεπάζει ΚΑΙ αυτός σκάνδαλα του Ιερώνυμου που ΔΕΝ τα λένε άλλοι, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ.

      Ο Ροίδης έχει κάθε δικαίωμα να έχει εμμονές. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΣΥ τον θάβεις άδικα και ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Ο πόλεμος που αντιμετωπίζει είναι λυσσαλέος και τον ξέρω καλά. ΕΞΟΥ και το ότι έπαψε νάχει ελεύθερα τα σχόλια εδώ και καιρό.

      UPDATE: Και πέρασε απαρατήρητη ΑΛΛΗ μια συκοφαντία σου κατά του Ροίδη, ότι -δήθεν- είναι «φανατικός». Αυτά… ΜΟΝΟ Χριστιανοί εχθροί του τα λένε. ΑΛΛΟ πράμα οι «εμμονές», και εντελώς ΑΛΛΟ η φανατίλα, σόρυ.

 9. Φίλε Μανώλη καλημέρα!!!
  (με το Μανώλη, παρεμπιπτόντως… κάποτε τσακωνόμασταν πολύ άσχημα αλλά τα βρήκαμε, γνωριστήκαμε κι από κοντά, και το site του είναι στη λίστα «πρώην εχθρών που γίνανε φίλοι» -χεχε).

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα ισορροπημένο σχόλιο (μετά από τη «βόμβα» γουρουνο-λάσπης του νετάκια)….

  Φίλε Omadeon, Καλημέρα!
  Για τη “Σπίθα/ες” είδωμεν….
  Για το blog του Ροϊδη…μία φορά είχα γράψει κάτι…κύταξε (ομιλώ και ως “θεολόγος”)…η αλήθεια είναι ότι κάνει κάποια δουλειά, η οποία όμως είναι υπερβολικά “ιδεολογική”, και πολλές φορές στερείται βάθους. Απο’ κει και πέρα, δεν είμαι αυτός που θα τον καταδικάσει…..

  Εμένα με ενοχλούν που-και-που ορισμένοι σχολιαστές του Ροίδη, ΟΧΙ ο ίδιος. Ο ίδιος, αν τον ψάξει κανείς _καλά_, κάνει μια λογικά συνεπή, συστηματική δουλειά που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ παρόμοια, ΟΥΤΕ και υπήρξε ποτέ, στην Ελλάδα. Και -προσοχή- δεν λέω «στην μπλογκόσφαιρα», λέω «στην Ελλάδα». Είναι μια δουλειά με ΟΓΚΟ πληροφορίας, όπου δεν της επιτρέπεται εκ των πραγμάτων να επεκταθεί και σε πολύ μεγάλο θεωρητικό βάθος. Και το θεωρητικό βάθος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μια επιθετική αθεία του τύπου «όλοι οι μοναχοί είναι πούστηδες», ή οι συκοφαντικές εκλογικεύσεις που κάνει ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ πλανεμένος νετάκιας.

  Κοίταξε Μανώλη κάτι. Ο Ροίδης (πρώτα-πρώτα) έχει βγάλει στη φόρα ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ «άπλυτα» ΚΑΙ του Ιερώνυμου. Εδωσα ήδη ένα λινκ σαν παράδειγμα. Επομένως ειναι ΓΟΥΡΟΥΝΟΕΙΔΗΣ λάσπη να τον θεωρεί κανείς «επιλεκτικό υπέρ του Ιερώνυμου». ΤΕΤΟΙΟΥ είδους βρωμερή λάσπη με κάνει έξαλλο. Για άτομα που τον συκοφαντούν όπως ο νετάκιας θάλεγα το εξής:

  Γαμώ το Χριστό σας ΚΑΙ την Παναγία σας ΚΑΙ την κωλο-υποκρισία σας ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ. Που από το πρωί μέχρι το βράδυ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΤΕ με ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΑΚΡΩΣ διχαστικές ψευτιές π.χ., ότι ο Ροίδης είναι (=λογική συνεπαγωγή της λάσπης σας=)… και «πράκτωρ του ΔΝΤ». Αη σιχτίρ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

  Για τον Χριστόδουλο, έχεις εν μέρει δίκιο. Ήταν υπερφίαλος και ισχυρογνώμων, αλλά και πονηρός…Τα περί “χούντας” ισχύουν, όμως σε ένα διαφορετικό εντελώς επίπεδο από αυτό που νομίζουμε (κάτι έχω γράψει στο δικό μου μαγαζί, στο http://www.democracycrisis.com/index.php/component/content/article/43-thursday/481-121109, το δεύτερο μέρος αλλά και το πρώτο)…

  Ο Ιερώνυμος όμως, είναι πραγματικά το φερέφωνο της πολιτικής υποταγής στο ΔΝΤ. Ο Χριστόδουλος, ίσως για δικούς του λόγους, όντως να έβγαζε γλώσσα…Κανείς δεν ξέρει!

  Μια πολύ ισορροπημένη άποψη Μανώλη. Δεν είδα ακόμη το άρθρο σου, γιατί… προσπαθώ να συνέλθω. ΤΕΤΟΙΑ οργή δεν είχα νιώσει εδω και… χρόνια.

  «το φερέφωνο της πολιτικής υποταγής στο ΔΝΤ»…. και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο άλλος, ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ στους συνταγματάρχες και το «αστέρι» των ΝΑΖΙΣΤΩΝ και του «Στόχου» είναι «ο καλός ιεράρχης» που για χάρη του… ΤΙ σημασία έχουν τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που με κόπο ανέσυρε ξανά και ξανά ο ΧΙΛΙΟ-συκοφαντημένος Ροίδης?

  ___________
  Δεν σας ενοχλεί ο Βελόπουλος ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ, αντι-νεοταξίτες ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, και σας ενοχλεί ο τίμιος μπλόγκερ ΡοΪδης? (που εκπροσωπεί ΚΑΙ τα… ΜΙΣΑ τουλάχιστον ενεργά μπλογκ)?
  http://anti-ntp.blogspot.com/2010/12/blog-post_5486.html

  ΑΗ ΣΗΧΤΙΡ ΓΟΥΡΟΥΝόσκατα….

  ____________
  Το «μέτωπό σας» να το βάλετε ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ σας,
  ΑΝ νομίζετε ότι μπορείτε να βγάλετε το Ροίδη έξω
  κρατώντας το φασιστο-Βελο-κοτόπουλο μέσα…

 10. Εκείνο που με κάνει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έξαλλο, είναι το εξής, περί Ροϊδη…

  …υπάρχει μια διαμάχη με ΚΑΘΑΡΑ θρησκευτικούς και δογματικούς λόγους, μεταξύ «πιστών χρισθιανών» και του Ροίδη (ως άθεου βέβαια)… Σε σημείο που -λέμε τώρα- οι χριστιανοί μισούν το Ροίδη ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ λέει ψέματα, ΟΧΙ γιατί έχει άδικο, αλλά -απλούστατα- γιατί «νικάει στον πόλεμο των επιχειρημάτων» (και τους χαλάει τα δόγματα). ΑΣΧΕΤΑ αν ο Ροίδης ΔΕΝ έχει στόχο την ίδια την πίστη αλλά ΜΟΝΟ τα ψέματα σε δαύτην ή μάλλον στην Εκκλησία, τη διαφθορά που υπάρχει κλπ. Λοιπόν… εκείνο που με εξοργίζει είναι το εξής.
  Οτι ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ να «νικήσουν» το Ροίδη, οι χρισθιανοί αυτοί έχουν φτιάξει με μαεστρία, ένα ΠΛΕΓΜΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, που «υπονοεί» ότι ο Ροίδης με κάποιον τρόπο… «τα παίρνει» ή είναι «πράκτωρ της Νέας Τάξης», κλπ. …έτσι ώστε να ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ τη φήμη του και με αυτό τον τρόπο να ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ τον κόσμο από το να ΔΙΑΒΑΣΕΙ το μπλογκ του.

  Απόδειξη, ότι ο Νετάκιας ΑΥΤΟ ακριβώς έκανε, λέγοντας το εξής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:

  Γιατί πχ δε ασχολήστε με τον Ιερώνυμο που είναι ο καλύτερος υπάλληλος του ΔΝΤ; Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος θα τους είχε στολίσει δεόντως!

  …και φυσικά ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ το ότι ο Ροίδης ΕΧΕΙ ασχοληθεί ΚΑΙ με τον Ιερώνυμο, ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ άλλος -όπως αποδεικνύουν σχετικά ποστ του.
  http://roides.wordpress.com/2010/09/23/23sep10/

  …Τέλος μια μηνιαία τοπική εφημερίδα της Αττικοβοιωτίας “Η Κόμπρα” καταγγέλει κι αυτή τον κ.Ιερώνυμο (φ.84, 6. 2010, σ.17) πως όχι μόνο αθέτησε την προεκλογική υπόσχεση των τελευταίων δημοτικών εκλογών πως η Μητρόπολη θα παραχωρούσε κάποια στρέμματα για να κατασκευασθούν στα Οινόφυτα σχολείο και αθλητικό κέντρο, αλλά πως στην ουσία την έκανε για να προικοδοτήσει πολιτικά τον υπόψήφιο δήμαρχο γαμβρανηψιό του, ο οποίος εκλέχτηκε μεν αλλά τα υπεσχημένα δεν υλοποιήθηκαν. Επιπλέον κατηγορεί τον κ.Ιερώνυμο πως έχει διορίσει στο τοπικό “Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας” (που μεταξύ άλλων φέρεται να αποσκοπεί στην καλλιέργεια “οικολογικής συνείδησης”) σε έμμισθες θέσεις δυο ανηψιές του. Το ίδρυμα μάλιστα φέρεται να απέσπασε από τον γνωστό κ.Α λογοσκούφη τον Οκτώβρη του 2008 επιδότηση 100.000 ευρώ. Στην (παράλληλη;) μάλιστα εταιρεία “Φίλοι του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας¨” ο κ.Ιερώνυμος ερωτηθείς από πιστούς ποιοί διορίστηκαν απάντησε πως δεν θυμάται ενώ η εταιρεία απαρτίζεται από τον ίδιο, από τον αδελφό του, από δεύτερο εξάδελφό του εκ συζύγου, από πρώτο εξάδελφό του, από ανηψιά του, από γαμβρανηψιό του και από ανηψιό του. Η εφημερίδα, που αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ο αρχιεπίσκοπος να λησμονεί τα ονόματα των συγγενών του, αναφέρει τα πλήρη ονοματεπώνυμά τους, τα οποία αποφεύγω να επαναλάβω. Τετρακόσιοι δημότες του Δήλεσι στο μεταξύ με επικεφαλής την καΜαρίνα Γιώτη ζητούν ενυπόγραφα από τον κ.Ιερώνυμο να σεβαστεί το λόγο του.,

  Ειλικρινά απορώ γιατί οι καταγγελίες δεν απαντιούνται, και δεν απασχολούν τη Βουλή, τον Τύπο, τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, αφού μάλιστα ο βίος του κ.αρχιεπισκόπου έχει τραβήξει και άλλους κεραυνούς κριτικής επάνω του. Μπορεί π.χ. για τον ΣΥΝ το γεγονός πως ο κ.Ιερώνυμος είναι εχθρός του εχθρού του Χριστόδουλου να είναι αρκετό για να κάνει τα στραβά μάτια, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη περί ηθικής. Για τον κ.Ιερώνυμο σε σχέση με τον ποταμό Ασωπό, τον τ.Ατικής Παντελεήμονα, τον πανοσιολογιότατο Γιοσάκη και τις επιθέσεις του σε ανθρώπινα δικαιώματα κλπ εδώ:

  Στο μεταξύ διαβάζω πως σε αυτό το “Κέντρο Διακονίας” της αρχιεπισκοπικής οικογένειας, στεγάστηκε μια ιδιωτική (μη κερδοσκοπική-σαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του ΓΑΠ;) οργάνωση που θα μελετήσει εκτός ΕΣΥ, τις επιπτώσεις της μόλυνσης του Ασωπού στην περιοχή….

 11. Καλησπέρα!
  Για το Χριστόδουλα: Όσο οι λαοί θα φέρονται σαν πρόβατα, κάποιοι άλλοι θα φέρονται σα λύκοι…
  Τι να το κάνω να βγαίνει κάποιος να κράζει το ΔΝΤ όταν ο ίδιος επιδιώκει μεγαλύτερο σκοταδισμό; Καλύτερα η Εκκλησία να κάθεται στα αυγά της.
  Ο ρόλος της δεν είναι πολιτικός.
  Ας κάνει κάνα τρισάγιο και κάνα όρθρο για όποιους γουστάρουν (δικαίωμά τους) και το Ελληνικό Κράτος να το αφήσει ήσυχο. Πολλά έχουμε τραβήξει από δαύτους.
  Με τουςΧριστιανούς δεν έχω πρόβλημα. Με το Ιερατείο έχω.

  στο enosy.blgospot.com διάβασα το εξής:
  Σχηματίστηκε ενδεκαμελής «Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που ίδρυσε την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης . Τα μέλη της επιτροπής είναι :

  * Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  * Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α.
  * Νίκος Κούνδουρος, σκηνοθέτης.
  * Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Παντείου.
  * Δημήτρης Παξινός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
  * Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας.
  * Στέφανος Ληναίος, ηθοποιός.
  * Κώστας Ζουράρις, Καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων Πολιτειολόγος.
  * Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας.
  * Βασίλης Παπαδόπουλος, γιατρός.
  * Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος

  Αν εξαιρέσουμε το Ζουράρη, δεν είναι κακή η επιτροπή πάντως.
  Υπάρχουν και τρεις-τέσσερις που δεν τους ξέρω, αλλά οι υπόλοιποι είναι κομπλέ.
  Για να δούμε…

  • Καλημέρα φίλε majestix.

   Για μένα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ θετική ένδειξη για τη Σπίθα είναι ο τελευταίος, ο Δημήτρης Καζάκης. ΟΛΟΥΣ τους άλλους είτε ΔΕΝ τους ξέρω είτε (μερικούς) ΔΕΝ τους εμπιστεύομαι.
   update: Σε δεύτερη ανάγνωση 3-4 ονόματα φαίνονται ΟΚ. Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, κ.ά. (αλλά θέλουν ΨΑΞΙΜΟ εξονυχιστικό).

   Ο Καραμπελιάς δεν θα μπορούσε να έλειπε… βέβαια, ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ (πλέον) ΚΑΘΕ «πατριωτικής προσπάθειας».
   χαχαχα

   _______
   Υ.Γ. Πρωί – μεσημέρι – βράδυ, σαν ΦΑΡΜΑΚΟ, συνιστώ…
   ΕΝΑ άρθρο Καζάκη, μετά το γεύμα. ΜΟΝΟ έτσι…
   μπορεί η… ΖΟΥΡΛΑ ορισμένων να καταπραϋνθεί !!! ΧΑΧΑΧΑ 🙂

 12. Το Βασίλη Φίλια ΔΕΝ τον πολυ-εμπιστεύομαι…
  Το Ζουρ(λ)άρι ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ…
  Και υποψιάζομαι ότι με αυτούς τους δύο μέσα, κ.ά.
  η Σπίθα κινδυνεύει να πολεμηθεί από πολύ περισσότερο κόσμο, ΧΩΡΙΣ λόγο.

  Εν πάσει περιπτώσει είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ με το νετάκια διότι αυτό που έγινε αποτελεί ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ προβλημάτων που ΣΙΓΟΥΡΑ θα εμφανιστούν ξανά και ξανά.

  Για να καταλάβετε την ΕΚΤΑΣΗ της ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ έκρηξής του, έριξε ΟΛΟ το βάρος του σε ένα σχετικά ασήμαντο μέρος του ποστ, αυτό εδώ:

  Π.χ. δεν μπορείς να είσαι αριστερός και να υποστηρίζεις τη… χούντα. Δεν στέκει και να υποστηρίζεις τη σωστότητα μιας πολιτικής προσωπικότητας μέσω εθελοτυφλίας για τις (αντιφατικές με τη δήθεν σωστότητα) χουντικές ή φασιστικές απόψεις του ίδιου προσώπου. Αυτό ισχύει π.χ. για τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Και… στο βαθμό που κάποιοι διέπραξαν ένα τόσο μεγάλο σφάλμα (π.χ. ο Καραμπελιάς) δεν πρέπει να ξεχαστεί το σφάλμα, αλλά να τίθεται, διακριτικά και… όσο το δυνατόν πιο φιλικά, απέναντί τους, κάθε φορά που π.χ. εκείνοι (δρώντας διχαστικά) απαιτούν κάποια… άλλα πράματα, από άλλους.

  Είναι κάτι που ΗΔΗ θέτω, ξανά και ξανά και ξανά, όποτε συναντήσω ανθρώπους που πρόσκεινται στον Καραμπελιά, ή γενικά «πατριώτες αριστερούς» (κλπ.)
  Και ΔΕΝ είδα προβλήματα ΠΟΥΘΕΝΑ μέχρι τώρα, όταν το έκανα.
  Και ο Μανώλης ξέρει από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, πρόσωπο-με-πρόσωπο ΠΟΣΟ φιλικά το έκανα, σαν υπενθύμιση.

 13. Ο Κασιμάτης ήταν Νομικός Σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και στη δική του έρευνα γίνετια η προσπάθεια να βγει αντισυντγματικο το μνημονιο.
  Όπως και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
  Ο Καζάκης είναι μεγάλη υπόθεση. Πολύ αξιόλογος μου φαίνεται.
  Ο Φίλιας είναι κλασικός αριστερός καθηγητής Πανεπιστημίου- λίγο μπουρδολόγος, θαμώνας της Ζούγκλας του Μάκη, αλλά τελοσπάντων καλός είναι.
  Ο Ληναίος είναι παλιός ηθοποιός, αξιολογώτατο άτομο, με αγώνες με την Αριστερά και το παλιό-παλιό ΠΑΣΟΚ, αν θυμάμαι καλά.
  Ο Κούνδουρος είναι μεγάλη προσωπικότητα, δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος. αλλά δεν είναι και Ζουράρης.
  Όσο για τον Καραμπελιά… πλάι στο μαιντανό ποτίζεται κι η γλάστρα καμιά φορά. (για το βασιλικό λέει η παροιμία, αλλά τη διασκευάζω)
  Άρα ας είναι κι αυτός…
  Τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω. Λέω να πάω καμιά μέρα να παρακολουθησω καμια ομιλία τους να δω τι ρόλο βαράνε, γιατί οι καιροί είναι πονηροί…
  Μη πιαστούμε πάλι κορόιδα.

 14. Επειδή η αρχή του σχολίου μου έγινε σε ακαταλαβίστικα «ελληνικά», αυτοδιορθώνομαι:
  Ο Κασιμάτης ήταν Νομικός Σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και με βάση τη δική του έρευνα γίνεται η προσπάθεια να βγει αντισυνταγματικο το μνημονιο.
  Παρόμοια δράση έχει και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

  • Θενκς, ΤΩΡΑ θυμήθηκα ποιός είναι ο Κασιμάτης!

   (γενικά ΔΕΝ ξέρω πολύ γνωστό κόσμο στην Ελλάδα διότι… ΔΕΝ έχω καν δέκτη τηλεόρασης, από το 2004… χαχαχα)

   Σε προηγούμενο σχόλιό σου έδωσα λίστα με άρθρα Καζάκη ΕΔΩ στο μπλογκ.

   Πάντως… επειδή το Δημήτρη Καζάκη υποστηρίζει ΑΠΟΛΥΤΑ και το ανένταχτο κομμουνιστικό μπλογκ «Radical Desire» προβλέπω ότι… με ΠΟΛΛΗ δυσκολία θα «καταπιούν» ορισμένα άλλα ονόματα στη Σπίθα, και ότι χρειάζεται ΠΟΛΛΗ δουλειά οικοδόμησης ΓΕΦΥΡΩΝ.

   Εγώ θάλεγα ότι έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Να κρατήσουμε μια αυτονομία και να ενθαρρύνουμε τα θετικά όλων, ΚΑΙ της Σπίθας φυσικά, ΧΩΡΙΣ συμβιβασμό με τα αρνητικά του καθενός.

   _______________________
   Ε, καλά… είμαι ΤΥΦΛΟΣ τελικά, ώρες-ώρες
   χαχαχα
   Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας.
   =
   AΣΤΕΡΙ (και τον ξέρω καλά, έχω διαβάσει πολλά δικά του ΚΑΙ σχολιάσει κιόλας…)

   • Καλά και τηλεόραση να είχες, τον Κασιμάτη δε θα τον πετύχαινες.
    Την Τζούλια Αλεξανδράτου αντιθέτως θα την πετύχαινες ολημερίς κι ολονυχτίς (κυρίως).

    Αυτές οι ΓΕΦΥΡΕΣ είναι όλη η ουσία.
    Δε χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι με όλους σε όλα.
    Ας βρούμε κοινή συνισταμένη και ας προχωρήσουμε.

 15. Είχαμε ένα σχόλιο προ ολίγου… μάλλον ΠΕΡΙΕΡΓΟ, το εξής (που εμφανίζω ΑΥΤΟΥΣΙΟ χωρίς να το ελευθερώσω, προς το παρόν – διότι αν ελευθερωθεί το πρώτο σχόλιο, μετά ΟΛΑ τα επόμενα είναι ανεξέλεγκτα)

  Υπέρ της κάρτας του Πολίτη:
  Υποβλήθηκε 25/01/2011, 14:47 | In reply to OMADEON.

  Τι πρόβλημα έχετε με την κάρτα του πολίτη? Το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι να δούμε μερικούς ”αριστερούς” να συμπράττουν με σκοταδιστικούς φονταμενταλιστικούς παραεκκλησιαστικούς κύκλους και ακροδεξιούς.

  Κοίτα να δεις φίλε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ΜΕΤΩΠΟ κατά του αυξανόμενου αστυνομικού και φακελλωτικού κράτους. Τσουβαλιάσματα του αγώνα αυτού με φονταμενταλιστές και παραεκκλησιαστικούς ΔΕΝ περνάνε εδώ, σόρυ.

  Αν δεν ξέρεις τα αρνητικά της «κάρτας του πολίτη» να πας να μάθεις. ΔΕΝ είναι το θέμα του ποστ, αλλά… όταν γίνει ποστ, ξαναέλα και τα λέμε. ΟΚ?
  _________
  ΟΚ, επειδή ο σχολιαστής αυτός, ο «Υπέρ της Κάρτας του Πολίτη» είναι ΜΑΛΛΟΝ πονηρός (ή τρολ ή βαλτός)… πάρτε μερικά στοιχεία για την ‘κάρτα του πολίτη’

  Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι ΔΕΝ θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
  Κανείς δεν πρέπει να παραλάβει αυτήν την περίφημη “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” . Σε κάθε κίνημα αντίδρασης πρέπει να είμαστε όλοι συνειδητοί συμπαραστάτες.
  ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
  Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432 όρ. 5ος
  τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
  Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr

  40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
  Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
  1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ. Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη».
  Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς. Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.
  2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ. Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει bar code, με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή, η υγεία του κλπ.
  Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
  Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
  Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
  Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
  ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.

  Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

  πηγή: http://allenaki.wordpress.com/2010/11/24/inka-no-to-id-card/

 16. Προσπαθεί να μπαλώσει τα πράματα ο νετάκιας, ξανά και ξανά… π.χ. λέγοντας

  Ο Χριστόδουλος ήρθε, έφυγε, πάει, ποιος θυμάται τον Αρχιεπίσκοπο του πχ 1911, 1921;

  Τώρα έχει ξεκινήσει μια κουβέντα τι θα κάνουμε με το ΔΝΤ και την οργάνωση μας ως πολίτες και θα ασχολούμαστε με το αν ο Χριστόδουλος ήταν χουντικός ή όχι; Και να ήταν πάει.

  ΔΕΝ είμαι _εγώ_ εκείνος που θυμάται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ το Χριστόδουλο, νετάκια. ΕΝΑ σωρό άνθρωποι τον κραδαίνουν σαν ΑΘΑΝΑΤΟ ΛΑΒΑΡΟ.
  http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html
  Και αποτελεί ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του μετώπου σε ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ κατευθύνσεις, αυτή η ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ πλέον εξιδανίκευση και λατρεία του.

  Εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ποτέ, μα ποτέ, ΟΥΤΕ το Χριστόδουλο, ΟΥΤΕ τον περιβόητο Βαβύλη (τον συχαμερό πράκτορά του). Και μαζί με μένα (που ΕΖΗΣΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ σαν ΠΑΙΔΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ και ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ποτέ το ΒΡΩΜΕΡΟ Χουντόδουλο και ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΤΙ κριμα που ΔΕΝ ΖΕΙ σήμερα το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ…

  να τον ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ σαν ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ
  που είπε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ
  ότι δήθεν «δεν γνώριζε τα βασανιστήρια»…

  Λέει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και ΒΛΑΚΩΔΕΣΤΑΤΑ ο νετάκιας

  θα ασχολούμαστε με το αν ο Χριστόδουλος ήταν χουντικός ή όχι;

  ΝΑΙ, θα ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ διότι αυτό είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, κι ΟΠΟΙΟΣ αμφισβητήσει ξανά ότι ΗΤΑΝ χουντικός να πάει στο ΔΙΑΟΛΟ, όπου ανήκει γαμώ ΚΑΙ το Χριστό του ΚΑΙ τη βλακεία του ΚΑΙ το Νεαντερνταλένιο «μέτωπό του». Κι όποιος ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ να πάει να ΨΟΦΗΣΕΙ, για να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ο τόπος.

  • Και μόνο το ότι τον Χουντόδουλο (που τον έχει ο απολύτως ύποπτων ιδεολογικών τάσεων netakias για ίνδαλμα) τον παινεύει ο καραναζιστικός «Στόχος» είναι υπεραρκετό για να τον απορρίψω, ακόμη κι αν δεν ήξερα τι κουμάσι είναι.

   netakias, είσαι πολύ μεγάλος ηλίθιος και σε είχα πάρει χαμπάρι από του Καββαθά (που κακώς σε ανέχεται) τι ακροδεξιό μουνόπανο είσαι.

   • 1. Δεν έχω ίνδαλμα κανέναν
    2. Υποπτων; Μα λέω την γνώμη μου φανερά
    3. Τι σχέση έχει ο Στόχος (και ποιος το διαβάζει άλλωστε;)
    4. Τις ύβρεις σου τις επιστρέφω
    5. Το ακροδεξιός από που κι από τι το συμπεραίνεις; Εχεις μέτρο; Οποιος έχει διαφορετική άποψη είναι ακροδεξιός; Αυτά βλέπει ο κόσμος κι η αριστερά έχει γίνει χίλια κομμάτια, όποιος διαφωνεί του πετάς μια ταμπέλα ακροδεξιού, ρεβισιονιστή, ρεφορμιστή κι ότι άλλο έχεις εύκαιρο, κάνεις μια συνιστώσα ακόμη την Νο.18768764 και είσαι αρχηγός, αντε να φέρουμε και τον Στάλιν προς τέρψην την Παραρήγα να κρίνει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

    Διάλογος είναι αυτός;

    • Διάλογος με φασίστες σαν κι εσένα δεν γίνεται. Άντε λοιπόν πάρε τη βρωμιά σου και τράβα πουθενά αλλού. Μαλάκα.

    • 5. Το ακροδεξιός από που κι από τι το συμπεραίνεις; Εχεις μέτρο;

     ΕΣΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΛΑ όταν είπες το Ροιδη «φασίστα» κλπ. ?
     (σαν… ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ γεγονός, κιόλας)?

     ΕΣΥ, είχες μέτρο?
     Το Χουντόδουλό σου, στον κώλο σου.

     ΑΝΤΕ και γαμίσου λοιπόν που ζητάς ΚΑΙ ρέστα επειδή σε είπε «ακροδεξιό» ο Αιρετικός.
     «Γνώμη του»…. :mrgreen:

     ___________
     Υ.Γ. Το ξέρω ότι ΕΙΜΑΙ σκληρός, αλλά ΑΡΚΕΤΑ ανεχτήκαμε ΤΟΣΗ λάσπη.
     Κι αυτά τα ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ στο http://enosy.blogpost.com (δεν ξέρω ΠΟΙΑ, γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ έχει ΚΑΙ καλά παιδιά εκεί…)… που είπανε το Μίκη Θεοδωράκη (όπως και το Δημήτρη Καζάκη) «εθνικοσοσιαλιστή», να πάνε στο ΔΙΑΟΛΟ _και_ αυτοί.
     ΜΗ χέσω τώρα… ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ pig-zombies που το ΜΟΝΟ που ξέρετε να δίνετε είναι ΛΑΣΠΗ….

  • ΩΩΩΧ…..

   Θα δω ΤΙ συμβαινει. Ελπίζω να ΜΗΝ είναι η ΤΡΟΜΕΡΗ ευθιξία του Δήμου, που να το προκάλεσε αυτό. ΠΟΛΥ καλό παιδί, αλλά….

   • Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ πλέον ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το θέμα το προκάλεσε ΠΡΑΓΜΑΤΙ η ευθιξία του Δήμου. Διότι… αν πάτε στη δεξιά στήλη με τους «συνεργάτες του μπλογκ» ΛΕΙΠΕΙ το δικό του όνομα, στη λίστα συνεργατων (όπου έχουν απομείνει ΜΟΝΟ 2, ο Αντώνης και ο Godel).

    Κάτι ΠΟΛΥ σχετικό με το θέμα είναι και η συζήτηση που είχαμε χθες το βράδυ, ο Δήμος κι εγώ, σε ένα πόστ που… ΣΒΗΣΤΗΚΕ, αλλά… μπορείτε να το βρείτε ακόμη στο Google Cache. Στο τέλος, πριν από το τελευταίο δικό μου σχόλιο, υπήρχε σχόλιο του Δήμου, το οποίο… ΕΣΒΗΣΑΝ (και αποδίδεται σε «Guest» τώρα).

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:EaGxJOqHgw0J:radicaldesire.blogspot.com/2011/01/hungerstrike300.html+site:http://radicaldesire.blogspot.com/2011/01/hungerstrike300.html&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr

    #
    Guest [Moderator] 17 ώρες πριν in reply to omadeon
    Το σχόλιο αφαιρέθηκε.
    #
    omadeon [Moderator] 16 ώρες πριν in reply to Guest
    OK, Δήμο θα… διαβάσω όσα είπες και σε περιμένω ΟΠΟΤΕ μπορέσεις.

    Κοίτα όμως… για το διάλογο στον οποίο αναφέρεσαι… (που τον διάβασα ΟΛΟ)
    ΑΝ πήγε [ο Ciaoant1] επίσκεψη στην Πάτρα είναι λογικό να έγραφε από ιντερνέτ-καφέ. Επίσης… λογικό είναι με… τόσα και τόσα που θα είδε _εκεί_, να έχασε και την υπομονή του. ΔΕΝ θεωρώ τα σχόλιά του τόσο επιθετικά όσο νομίζεις. Αλίμονο… εδώ έχουμε μιλήσει ο ένας στον άλλον πολύ πιο επιθετικά ακόμη και ο… Αιρετικός κι εγώ! 🙂

 17. ήρθε κι άλλο σχόλιο του «περίεργου» σχολιαστή, που μεταφέρω αυτούσιο.

  Υπέρ της κάρτας του Πολίτη
  Υποβλήθηκε 25/01/2011, 15:43 | In reply to OMADEON.

  Μπα σοβαρά? Το ότι διαφωνώ με τη γραμμή σας με κάνει πονηρό η βαλτό? Μου θυμίζεις τους ακροδεξιούς και κάποιους φανατικούς ΚΚΕδες όταν μιλάς με αυτόν τον άκρως δογματικό τρόπο. Οσο για τη κάρτα του πολίτη δες εδώ και την αντίθετη άποψη:
  http://apeleytheros.wordpress.com/2010/12/01/new-id/

  __________________
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ δική μου

  Το ότι διαφωνώ με τη γραμμή σας με κάνει πονηρό η βαλτό?

  ΟΧΙ απαραίτητα φιλαράκο, όχι, όχι…
  Μπορεί να είσαι π.χ. σκέτος ΒΛΑΚΑΣ. Θα πάω να δω. :mrgreen:

  Αντε και γαμίσου κατ’ αρχήν που θα με πεις ΕΜΕΝΑ (ότι «σου θυμίζω») ακροδεξιό… 😈

  _____________
  Υ.Γ. Πήγα και ΕΙΔΑ….
  Φιλαράκο, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, υπάρχει ΤΡΟΜΕΡΗ πιθανότητα…
  να είσαι ΒΛΑΚΑΣ ΟΛΚΗΣ με… υψηλό I.Q. ! :mrgreen:

  Δεν μου λες… ΣΟΒΑΡΑ τώρα…
  ΠΟΥ ζεις? Σε ΠΟΙΟΝ πλανήτη ζεις? 🙂
  ΔΕΝ ξέρεις ΠΟΣΟ εύκολα «σπάνε» τα RFID chips?
  (για κάνε ένα γκούγκλισμα σχετικό… να δεις ΤΙ παίζει διεθνώς)
  Αθεος κι εσύ ε??? χαχαχα….

 18. ΞΑΝΑήρθε σχόλιο του βλάκα

  Υπέρ της κάρτας του Πολίτη
  Υποβλήθηκε 25/01/2011, 16:03 | In reply to OMADEON.

  Τελικά είσαι ανάξιος για συζήτηση αφού δεν μπορείς ούτε καν να κρατήσεις ένα επίπεδο χωρίς ύβρεις και να μιλήσεις πολιτισμένα. Και δεν είπα ότι είσαι ακροδεξιός αλλά ότι τους θυμίζεις στη δογματικότητα τους

  ΑΝΤΕ και γαμίσου. τελεία.
  ΟΤΑΝ έρθει η ώρα, θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα ΣΟΥ.

  ________
  Υ.Γ. ΔΕΝ είμαι «πολιτισμένος», είμαι ΑΙΜΟΒΟΡΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΣ,
  ΑΓΕΝΗΣ και θα… φροντίσω να προμηθευτώ ΚΑΙ κονσερβοκούτια! 😈
  🙂
  Η…. Πηγάδα του Μελιγαλά θα σε ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. :mrgreen:

  Mόνο… ΜΗ μου μιλάς εμένα για ΕΠΙΠΕΔΟ συζήτησης που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ,
  ηλίθιε προπαγανδιστή των RFID chips.

 19. Δεν έχω χρόνο για να διαβάσω όλα τα σχόλια γιατί έχω και διάβασμα.
  Θα αρκεστώ στο να σχολιάσω τα των «γεφυρών».Και ίσως να είναι μαλακίστικη η θέση μου, αλλά με «πατριώτες» (εθνικιστές, τι πατριώτες?) δεν βλέπω να γίνεται δουλειά.Υπάρχουν προσωπικότητες με τεράστιο κύρος στην ελληνική κοινωνία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν κινηματικά ,αλλά είναι καλύτερα από το γραφεί ή άντε σε καμιά εκπομπή…Όπως ο μπαμπινιώτης ή ο τάσιος.Ο Θεοδωράκης, ο οποίος λόγω και του παρελθόντος του ασκεί τεράστια επιρροή σε αυτούς που η ριζοσπαστική-διεθνιστική αριστερά δεν μπορεί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ να προσεγγίσει (ή έχασε την ευκαιρία), μπορεί να «προσφέρει έργο» αλλά δεν ξέρω…η πατριωτική αριστερά μου προκαλεί μια αναγούλα.Αυτές οι προσωπικότητες αλλά και όλοι οι φορείς της αριστεράς (παρατάξεις) θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσουν τον κόσμο.Δεν θέλουμε καλούς αντιπροσώπους.Θέλουμε πολίτες!!Μέχρι στιγμής την πιο τίμια και παραγωγική στάση κρατάνε τα blogs όπως το δικό σου.Αυτά συμβάλουν κυρίως στην (όποια) μεταβολή του κοινωνικού φαντασιακού.

  Την καλησπέρα μου!

  • Φίλε Oblivion,
   έχεις το τηλέφωνό μου, πάρε τηλ. αν θες μπας και τα πούμε από κοντά ΤΩΡΑ. Πάω για καφέ με τον Ντέννις στις 6.30, αν μπορείς έλα κι εσύ (έστω και λίγο πιο αργά…)

   Αλλά τελειώνω με το εξής περί ΜΕΤΩΠΟΥ και περί Ροίδη.
   Ο Νετάκιας ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ πόσο ο Ροίδης ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικός ΤΩΡΑ, και ΠΟΛΥ άξιο μέλος του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κατά του ΔΝΤ.
   Π.χ. δείτε αυτό το νέο του ποστ

   http://roides.wordpress.com/2011/01/25/25jan11/

   και ΦΕΥΓΩΩΩΩ…

 20. Aγαπητε omadeon.
  Tι συγχυζεσαι τζαμπα με τα φασισταρια?Μια χαρα τους τα ψελνεις αντε γιατι στα γαμοβλαχοβλοκ τους το εχουνε ξεχεσει το θεμα.Οποιος επιχειρησει να γραψει κατι και να αντικρουσει την ηλιθιοτητα τους του βγαζουνε το μαιλ στον αερα(παθων).
  Κατα τα αλλα θα συμφωνησω με τον oblivion.Διαλογος με εθνικιστες , ανεγκεφαλους συνωμοσιολογους που κλεινουν ταυχτοχρονα το ματακι στα χρυσαυγουλα,δε γινεται.
  Οσον αφορα την ΣΠΙΘΑ παρακολουθω με ενδιαφερον που ακριβως θα οδηγησει αυτη η αντιΔΝΤ πατριωτικη σουπα γιατι ως τωρα δεν εχω εντοπισει καποια συγκεκριμενη πολιτικη στοχευση στο κινημα αυτο παρα μονο βαρυγδουπες και ευκολοχωνευτες πατριωτικες κορωνες.Ευχομαι να κανω λαθος.

  • Αγαπητέ 11888
   Για τη Σπίθα φοβάμαι (αλλά και… ελπίζω) ότι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να διασώσουν τα θετικά της… είναι ορισμένοι μπλόγκερ όπως εμείς εδώ, που εννοούμε όσα λέμε και λέμε όσα εννοούμε.

   Τον ΑΨΟΓΟ Καζάκη ΔΕΝ τον εκχωρώ σε κανέναν… μάγειρο χαλασμένης σούπας, κι αν η σούπα που λες είναι χαλασμένη το θεωρώ σίγουρο ότι.. ΔΕΝ θα κάτσει και… να τη φάει στο τέλος. Ομως δεν είναι ΜΟΝΟ εκείνος…
   Υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4, εγγυημένα θετικά άτομα, με ΣΟΒΑΡΗ δουλειά και ΧΩΡΙΣ νοσηρό δηθενικό πατριωτισμό, ανάμεσα στα 11 της επιτροπής που αναφέρθηκε, ίσως κι άλλα (γιατί δεν τους έψαξα όλους ακόμη)… ενας εκ των οποίων είναι και ο αξιολογότατος Δημήτρης Κωσταντακόπουλος. [έκανα ένα μικρό λάθος εδώ, σβήστηκε. ΔΕΝ νομίζω ότι έφερε λινκ τελικά στον Δ.Κ. Η Πιγκουίνα]

   Οσον αφορά το νετάκια, επειδή εγκαλεί τον Αιρετικό με την ερώτηση «μα είναι διάλογος αυτός», θα φέρω σε λίγο δείτε ΞΑΝΑ εδώ το ΠΡΩΤΟ του σχόλιο να αναλυθεί και πάλι, να δούμε… ΑΝ αυτό ήταν διάλογος (ή σωστό σχόλιο). Λυπάμαι, διότι πρόκειται περί e-φίλου. Ομως τον άλλο e-φίλο ΚΑΙ συναγωνιστή Ροίδη, που τον εμπιστεύεται η μισή (και άνω) ανοιχτόμυαλη μπλογκόσφαιρα, ΔΕΝ τον προδίδω για χάρη του νετάκια, ΟΥΤΕ ανέχομαι τη βρωμερή λάσπη εναντίον του, η οποία ΔΕΝ είναι αποδεκτή από κανέναν, ΟΥΤΕ κι από τη μάνα μου (αν… ζούσε τώρα). Μάλιστα… η μάνα μου, στις τελευταίες της στιγμές καθώς πέθαινε, που έτυχε ταυτόχρονα ΕΚΕΙΝΟ τον καιρό να είχε ενθρονιστεί ο Χουντόδουλος… αν και πιστή χριστιανή, μου είπε «αυτός ο υποκριτής θα καταστρέψει την Ελλάδα». Γιατί ήταν πιστή μεν, ανοιχτόμυαλη και προoδευτική δε. Αυτά προς το παρόν….

   Τώρα… ο βλάκας που αλωνίζει ΧΩΡΙΣ λόγο σαν υπερασπιστής των νέων τεχνολογιών αστυνόμευσης, έκανε ΑΛΛΗ μια τρύπα στο νερό, με το εξής σχόλιο (που φέρνω αυτούσιο, αλλά… ΔΕΝ ελευθερώνω).

   Αντώνης

   apeleytheros.wordpress.com
   Υποβλήθηκε 25/01/2011, 17:35

   φίλε που λές οτι σπάνε τα RFID
   η ταυτότητα που έχεις σήμερα αντιγράφεται με ένα απλό φωτοτυπικό και μια σφραγίδα απρόσεκτου. με τι το συγκρίνεις;

   Η κρυπτογράφηση δημοσίου κλειδιού ξέρεις τι είναι; Αυτό λές οτι σπάει. Διάβασε το κείμενο της διαβούλευσης τουλάχιστον μιας και είσαι προγραμματιστής άρα μπορείς να καταλάβεις τα τεχνικά.

   _______________________

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ
   1. Καλά, ΠΟΣΟ ηλίθιος είσαι? Σε λίγο θα μας πεις ότι η φωτοτυπημένη ταυτότητα χωράει και σε USB stick, ή μπορεί να δώσει με… τηλεκίνηση όλα τα προσωπικά αρχεία του κάθε ατόμου (ιατρικά, φορολογικά, κλπ.) σε ένα… ιπτάμενο δίσκο (προσγειωνόμενο αστραπιαία) χαχαχα… ΑΝΤΕ χέσε μας ρε!

   2. Δάγκωσε τη γλωσσα σου, ρε ΒΛΑΚΑ κωλοέλληνα που υποτιμάς τον άλλο και ρωτάς «αν ξέρω ΤΙ είναι κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού», κλπ. Εγώ ημουνα στο ΑΡΧΙΚΟ mailing list των κρυπτογράφων και άλλων χάκερ, το cypherpunks. Και τα RFID chips ξέρω ΤΙ ειναι και ΠΩΣ σπάζουν, καλύτερα από τους (σχεδόν-)300 χαραμοφάηδες βολευτές που στήνουν κώλο στο ΔΝΤ, _όλους_ μαζί….
   ΚΑΙ εσύ έστησες κώλο, μάλλον, διότι ΔΕΝ είδα στο μπλογκ σου ΤΙΠΟΤΕ ουσιαστικό πολιτικά. Αν είσαι ΠΑΣΟΚος να ξέρεις ότι θεωρείσαι από τώρα και στο εξής ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ και μέλος ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ.

 21. Ορίστε και παλιό μου ποστ,
  ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ σε άρθρο του Δημήτρη Κωσταντακόπουλου (μεταξύ άλλων)
  https://omadeon.wordpress.com/2010/06/24/euro-piracy/

  (και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΠΡΩΤΟ λινκ σε άρθρο του το είχε φέρει η Πιγκουίνα, ή μήπως ηταν η KnowDame? …τέλος πάντων, δεν έχει σημασία, ΣΙΓΟΥΡΑ έφερε ΚΑΙ η Πιγκουίνα)
  ___________
  Μπορεί όμως να μπέρδεψα τα επίθετα… Κωσταντακόπουλος και Γιαννακόπουλος
  http://grbloopers.blogspot.com/2011/01/2011.html
  «Πού το πάει ο Γιώργος το 2011; -Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου»
  -αυτό ήταν λινκ που έφερε η Πιγκουίνα στο σχόλιο εδώ
  https://omadeon.wordpress.com/2010/12/30/greece-after-the-revolution/#comment-44556
  ____________
  ΑΛΛΟ ένα καλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (via Penguin)
  http://grbloopers.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html
  ___________
  Επίσης…

  KnowDame
  Υποβλήθηκε 16/05/2010, 17:10
  Άλλη μία έξοχη ανάλυση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Δείχνει που οδηγούν οι συμφωνίες που κλείσανε τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και επιχειρηματίες.
  http://bloopers-test.blogspot.com/2010/05/blog-post_6939.html

  [το λινκ ΔΕΝ δουλεύει, το ιστολόγιο αυτό έγινε ΙΔΙΩΤΙΚΟ]
  ___________
  OK, μια και πιάσαμε το Δημήτρη Γιαννακόπουλο (χεχε) προσέξτε… ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ άρθρο του, στις 4 Φεβρ. 2010
  http://grbloopers.blogspot.com/2010/02/blog-post_9947.html
  (το είχε φέρει -πάλι- η Πιγκουίνα, στο σχόλιο εδώ)
  ________

 22. Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ηλίθιος… προπαγανδιστής εβγαλε ΚΑΙ γλώσσα

  Αντώνης
  apeleytheros.wordpress.com
  Υποβλήθηκε 25/01/2011, 23:03 | In reply to OMADEON.

  τράβα διάβασε τη διαβούλευση να δείς οτι ξεκαθαρίζεται οτι τα rfid δεν θα έχουνε τίποτα τέτοιο μέσα.

  όσο για την προσωπική σου επίθεση:
  μην ανησυχείς δε σου παίρνω τα πρωτεία της ηλιθιότητας. Η απίστευτη ατάκα «δεν είδα στο blog σου τίποτα πολιτικό ΑΡΑ μαλλον ΕΙΣΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ» σε χαρακτηρίζει. να σαι καλά γελάσαμε!
  Για τον πολιτικό ταλιμπανισμό σου δε με ενδιαφέρει. ούτε ποιού χρώματος είναι ουτε σε ποιόν στήνεις κώλο. για να σου απαντήσω.

  ΑΝΤΕ και γαμίσου από δω χάμου που διαφημίζεις ΚΩΛΟ-διαβουλεύσεις και περιμένεις να πιστέψουμε τα ΨΕΜΑΤΑ που διαδίδει το ΠΑΣΟΚ.
  Εχουμε και ΑΛΛΕΣ πηγές από τα ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ στα οποία συχνάζεις,
  αρχίδι…
  ________
  Υ.Γ. Ορίστε ΤΙ είπε το ΖΩΟΝ…

  «ξεκαθαρίζεται οτι τα rfid δεν θα έχουνε τίποτα τέτοιο μέσα.»

  Δηλαδή ΤΙ? Δε θάχουνε στρυχνίνη, ανακατεμένη με… παπαδίστικο θυμιατό?
  πάαααλι καλάαα…
  ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ…. χαχαχα 🙂

  • Υ.Γ. Κι αυτό που είπε το… ΠΑΣΟΚόζωον για «κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού» είναι ΑΝΟΙΧΤΟ βιβλίο για την κυβέρνηση
   ΚΑΙ για τυχόν διαρροές [*]

   [*] Και θα μας ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ κανονικά ΣΑΝ ΚΡΕΑΤΑ…

  • Φίλε Σατυρικέ ευχαριστώ θερμά για το λινκ.

   Εεεμ… ΦΥΣΙΚΑ και πάει μακρυάαα…

   Νομίζεις δεν τα ξέρω?

   Απλά θέλω να είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, να σκεφτόμαστε λογικά, να ΜΗΝ ενδίδουμε στον πειρασμό να φανταστούμε ΑΚΟΜΗ περισσότερα, από τα δεινά που υπάρχουν, γιατί… όσα υπάρχουν είναι ΗΔΗ αρκετά.

   Καλό βράδυ και σε σένα (ακόμη δεν είδα το λινκ αλλά… έχω δει ΠΟΛΛΑ παρόμοια)

   _________
   Το διάβασα… Ορίστε αποσπάσματα, με υπογραμμίσεις δικές μου:
   (και δεν γλυτώνω… νέο ποστ!) 🙂

   Ostensibly, the UEC is designed to push the Russian ID system into the 21st century. Not only is the card to provide a way for citizens to easily make electronic purchases (in person and online) it is supposed to cut down on fraud. While it doesn’t seem to include any biometrics, the card has other security measures. All information (whether for public or commercial use) will be stored in a database, not on the card. The UEC will have a number, a ‘passcode’, that points the user to the appropriate record in the database. It’s unclear what kind of readers (RF, magnetic strip, etc) will be able to access the UEC, but the site says that at least one (perhaps the only one ) will be contactless….

   […]

   I don’t think you have to be a conspiracy nut to notice the dangers either. With a single ID, agencies will be able to track personal activity more precisely. That could mean catching terrorists through financial detective work, but it could also mean a large scale invasion of privacy.

 23. ΟΛΑ τα σχόλια του… τρολο-μαλάκα που διαφημίζει παθιασμένα την «κάρτα του πολίτη» μεταφέρθηκαν σε ειδική… τιμητική ιστοσελίδα:

  https://omadeon.wordpress.com/about/off-topic/apeleytheros-wordpress-com/

  Στο Παράρτημα 1 (σκρολ ντάουν) είναι και όλα τα σχόλιά του (που ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ από την ουρά αναμονής του μοδεραίησον). Το πιο τελευταίο του ΗΛΙΘΙΟ σχόλιο είναι το πάνω-πάνω, δηλαδή είναι σε αντίστροφη χρονική σειρά. Τα ΙΔΙΑ σχόλια, αλλά ΜΑΖΙ με i.p. addresses / e-mail είναι τώρα και σε ειδικό… ιδιωτικό φακέλλωμα που του αφιέρωσα εδώ (αλλά θέλει κωδικό πρόσβασης και… επειδή το προσωπικό μου κινητό είναι γνωστό σε ελάχιστα άτομα, έβαλα αυτό).

  Υ.Γ. Η καταγγελία – ανακοίνωση που εξέδωσε το ΙΝΚΑ (ινστιτούτο καταναλωτών) _κατά_ της «κάρτας του πολίτη» δυστυχώς… αναπαράγεται από ΕΝΑ ΣΩΡΟ… σκουπιδο-μπλογκ (καρα-εθνικιστικά / εκκλησιαστικά) και σε ΕΛΑΧΙΣΤΑ σοβαρά μπλογκ (κι αυτά όχι αριστερά). Μια σοβαρή αναπαραγωγή της βρήκα εδώ
  http://www.aegean-news.gr/ellada/item/959-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B9%CE%BD%CE%BA%CE%B1-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7.html
  …και πήρα μάλιστα τηλέφωνο το ΙΝΚΑ για να επιβεβαιώσω ότι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δική τους ανακοίνωση, το οποίο και έκαναν, λέγοντας ότι απλώς καθυστέρησαν να βάλουν την ανακοίνωση ΚΑΙ στο διαδίκτυο.

 24. Ο πατριδοκαυλος και πατριδοκαπηλος νετακιας ξαναχτυπησε με νεο αρθρο για την σειρα ντοκυμαντερ του ΣΚΑΙ με θεμα το 1821 και βαζει σαν πηγη τον ιστοχωρο «αντιβαρο».Δεν τον ξερω τον ιστοχωρο αυτο αλλα διαβασα καποια αρθρα τους και καταλαβα περι τινος προκειται(ιδιως αυτο με τους τρεις ιεραρχες και ο συσχετισμος τους με την παιδεια με τσακισε).

  • Φίλε 11888,

   Το «Αντίβαρο» είναι παλιά και… πονεμένη ιστορία. Το ξέρω καλά, από την ίδια του τη γέννα, και ΠΟΙΟΣ… γκαστρώθηκε να το γεννήσει (χεχε) – κάποιος Ανδρέας Σταλίδης (νομίζω).
   Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι -τουλάχιστον τυπικά ή ιδρυτικά- ακροδεξιά ιστοσελίδα. Υποτίθεται πως είχε στόχο να εκφράσει πολυφωνικά και χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις έναν τεράστιο αριθμό διανοουμένων κλπ. που… ανησυχούν για τη χώρα μας, που αποτελούν ένα είδος «αντίβαρου» στο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης, κλπ.

   Το λάθος τους είναι απλό, κατά τη γνώμη μου (και προσωπικά… τους έχω χεσμένους – το ΠΙΟ ήπιο που μπορώ να πω). ΔΕΝ κατανοούν καθόλου το γεγονός ότι… από τη στιγμή που δέχεσαι ακροδεξιούς σε συμπαράταξη μαζί σου (και υπάρχουν αρκετοί εκεί, όχι Χρυσαυγίτες αλλά ΛΑΟΣίτες, κλπ.)… η ακροδεξιά «χρωματίζει» μαύρο ΟΛΟ το χώρο σου. Είναι όπως τα… σκατά, που αν τα ανακατέψεις π.χ. με μια ποικιλία… φαγώσιμων, ΔΕΝ θα έχεις στο τέλος κάτι φαγώσιμο, θα έχεις… μόνο σκατά (για κάθε πρακτικό σκοπό). 🙂

   Εξού και η θεμελιώδης εξίσωση του «αξιώματος» που διέπει τέτοια θέματα, όπως τον είχα εκφράσει πιο πριν (και… το είχα πρωτο-σκεφτεί όταν σχολιάζαμε τη διείσδυση φασιστών σε «πολυθεϊστικούς κύκλους», μέσα σε καυτό ποστ -τότε- του Jungle Report):

   Φασισμός + Χ = Φασισμός
   όπου Χ = οποιοσδήποτε
   και «+» = τελεστής «συμπαράταξης». 🙂

   • Αν ήμουν μαθηματικός που έπασχε από επιστημονικό κρετινισμό θα διαφωνούσα με την εξίσωσή σου:P.Αλλά δεν είμαι.Και για αυτό συμφωνώ!:P(καλά δεν συμφωνώ επειδή δεν είμαι μαθηματικός, αλλά λέμε και καμιά κρυάδα που και που:P)

    Υ.Γ-Δες το zeitgeist moving forward.Είναι ακόμα καλύτερο και από τα άλλα 2 (μαζί!), παρόλο που 1-2 θέματα σηκώνουν συζήτηση.

 25. Σημερινό μου σχόλιο σε πρόσφατο ποστ του Ροϊδη,
  http://roides.wordpress.com/2011/03/11/11mar11/
  (Ο Σπίθας, το Παιδί Φάντασμα, τα Θρυλικά Ελληνόπουλα και η Σωτηρία της Ψυχής
  -H «ιδρυτική διακήρυξη» της «Σπίθας» και γιατί πρέπει να διαβαστεί)
  (άρθρο της Αννας Φραγκουδάκη)… απαντώντας στον Zaphod.

  Δεν εγκρίθηκε ακόμη το σχόλιο, ΑΝ δεν χάθηκε στο… σπαμ θα εμφανιστεί κάτω από αυτό εδώ:
  http://roides.wordpress.com/2011/03/11/11mar11/#comment-34625

  @zaphod
  ΜΗ μασάς. ΑΝ ΔΕΝ απατώμαι η ξυγγραφεύς είναι είτε ΠΑΣΟΚα είτε… αλλοιθωρίζουσα ΠΟΛΥ έντονα προς ΔΝΤ-μεριά…
  Κι αν δεν απατώμαι είχε ξυγγράψει (μαζί με τη Δραγώνα) κείμενο προτάσεων για το ΠΩΣ να οικοδομηθεί ένας Νέος… Ευρωπαϊκός «Πατριωτισμός» (στα πλαίσια πρότζεκτ της Ε.Ε. το οποίο και την χρηματοδοτεί προφανώς για τέτοιες έρευνες… -?- …ισχύει αυτό?)

  Εντόπισα στο άρθρο της και μερικές ΜΠΟΥΡΔΕΣ (και απορώ ΠΩΣ ο κ. Ροίδης το φιλοξένησε…)

  (και μην τραβάτε ΤΟΟΟΣΟ πολύ το Μικη από το μανίκι φίλτατε, είναι και η ηλικία επικίνδυνη… χεχε)

  Εχει ΚΑΙ πολλά σωστά πράματα το άρθρο κ. Ροίδη αλλά και… αγγινάρες και μαργαριτάρια, π.χ.

  Την προτροπή σε «ανυπακοή» για να μην περάσουν τα μέτρα του μνημονίου, αντίθετα με τα κόμματα της Αριστεράς, η διακήρυξη την αναγνωρίζει ρητά ως κατάλυση της «συνταγματικής νομιμότητας».

  Ω, ναι, καλάαα…
  «αντίθετα με τα κόμματα της Αριστεράς» που… πάντα τηρούν τη «συνταγματική νομιμότητα», διότι… είναι καλά και συνεννοήσιμα, νομοταγη παιδιά, τρώνε και τα δακρυγόνα αδιαμαρτύρητα, κλπ. εεεε? χαχαχα

  Μεγάλη ευθύνη φέρει το ΔΝΤ που είναι όργανο των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΔΝΤ περιγράφεται να παίρνει μαθήματα από τη CIA ως εξής: όπως η CIA σε βασανιστήρια με αλλεπάλληλα ηλεκτροσόκ πετυχαίνει την αποδόμηση της προσωπικότητας και άρα τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων, έτσι και το ΔΝΤ προκαλεί σοκ με την οικονομική κρίση και έτσι πετυχαίνει τον έλεγχο των λαών ώστε να δεχτούν τα μέτρα λιτότητας για τα δάνεια[8].

  Εδώ η αναιδής και ΑΣΧΕΤΗ κυρία θάβει -άθελά της- ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη δουλειά της μεγάλης διανοούμενης Naomi Klein (Shock Doctrine, etc.) από την οποία επίσης… ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να πιαστεί η «Σπίθα», λόγω στέρησης μεθοδολογίας και θεωρίας πίσω από τις θέσεις της…
  (μόνο που το ΔΝΤ είναι όργανο ΚΥΡΙΩΣ των διεθνών τραπεζών, -αν και έχει «προνόμιο βέτο» μέσα σ’ αυτό _μόνο_ η Αμερική)

  Με άλλα λόγια, εδώ η κερία… is WHITEWASHING the IMF so blatantly, she deserves international exposure everywhere…

  Λέει επίσης η Α.Φ.

  Υπάρχουν πολλά ακόμα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, εξίσου απίστευτα και συχνά αντικρουόμενα μεταξύ τους. Αποδέχεται π.χ. το κείμενο ότι χρειάζονται οι «βαθιές τομές» (που κάνει η σημερινή κυβέρνηση) αλλά προτείνει «ανυπακοή» για να μην περάσουν, διότι, πρώτον, έπρεπε το ΠαΣοΚ να τις έχει κάνει νωρίτερα και διότι, δεύτερον, τις κάνει μέσω της Τρόικας «προς μέγιστο εξευτελισμό της εθνικής μας αξιοπρέπειας». Σημειωτέον ότι ο αδιανόητος συλλογισμός: μολονότι απαραίτητες, οι αλλαγές δεν πρέπει να γίνουν εφόσον καθυστέρησαν, συνοδεύεται και από τη θέση ότι η ΝΔ δεν ευθύνεται, γιατί αυτή αντικειμενικά δεν μπορούσε να τις κάνει ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα.

  ΙΣΧΥΕΙ άραγε κάτι τέτοιο? Σε ΠΟΙΑ τμήματα κειμένου [της διακήρυξης της «Σπίθας»] στηρίζεται αυτή η ερμηνεία της Φραγκουδάκη?

  Κάαατι δεν πάει καλά εδώ.

 26. Τη Σπιθα δεν την ειχα παρει στα σοβαρα. Μου φαινοταν σαν αυτα τα γκρουπακια του facebook «βοηθεια στην Αϊτη με ενα κλικ». Αλλα φαινεται οτι για να της επιτιθενται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ κυκλοι μαλλον εχει χωμι το πραγμα. Για να το ξαναεξετάσω…

  Γραφει δε παραπομπη του Ροϊδη από την Αυγη (τη γνωστη «Αριστερη» Αυγη)

  Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Του ανταποκριτή μας Αναγνώστη Λασκαράτου
  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58
  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη “Αυγή” του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο.

  Ο Αγαπητος ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ. Ετσι εξηγουνται ΠΟΛΛΑ και για τις θεσεις της Αυγης που σε πολλα ταυτιζονται με τις ιδεες του «Μεσαίου Χωρου».

  Προφανως αυτοι που «διασπουν» την Αριστερα μαλλον ξερουν τι ειναι στην πραγματικοτητα Αριστερα και τι δεν ειναι…

  • @Theoprovlitos
   Δεν πολυ-κατάλαβα αυτό το σχόλιο, σόρυ. Αναφέρεσαι προφανώς στο εξης ποστ του Ροϊδη:
   http://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/
   Εικάζω ότι κάνεις… συνειρμό σύνδεσης μεταξύ του εφοπλιστή Βαρδή Βαρδινογιάννη και της «Αυγής», και… επειδή το δημοσίευμα εκείνο εκθέτει μερικά «άπλυτα» του Χουντόδουλου, κάνεις την εξής (λανθασμένη) συνεπαγωγή:
   1) Βαρδινογιάννης = εφοπλιστής = κατεστημένο
   2) Βαρδινογιάννης καταγγέλλει Χριστόδουλο
   ==>
   Επομένως κατεστημένο καταγγέλλει Χριστόδουλο

   Μόνο που… ο Χριστόδουλος ΔΕΝ ήταν αριστερός, αλλά _χουντικός_. Οι δε καταγγελίες που έγιναν, αποδείχτηκαν _σωστές_. Επίσης…
   Εσύ συγχέεις ΑΥΤΟΝ (Βαρδή B. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της «Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Μελετών»):

   …από το άρθρο εδώ:
   http://www.palmografos.com/permalink/6343.html
   …με ΑΥΤΟΝ: (μεγαλο-επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη)

   :mrgreen:

   Ο γνωστός επιχειρηματίας Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης (του Ιωάννη), ήταν βέβαια αντιστασιακός επί χούντας, στο «κίνημα του Ναυτικού» (με το πλοίο «Βέλος»):
   http://www.hellenica.de/Griechenland/Wirtschaft/GR/VardisVardinogiannis.html
   …και σήμερα διευθύνων σύμβουλος π.χ. της Motor Oil:
   http://www.moh.gr/nqcontent.cfm?a_id=57
   …αλλά ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης του άρθρου της «Αυγής» ΔΕΝ είναι αυτός (ο μεγαλο-επιχειρηματίας). Διότι είναι «Β» το αρχικό γράμμα στο όνομα πατρός, ενώ ο πατέρας του επιχειρηματία ήταν Γιάννης.
   Επομένως… κάαατι δεν πάει καλά στο σχόλιό σου! :mrgreen: (από πολλές απόψεις… -χεχε)

   Από μια άλλη δημοσίευση (στο κάτω μέρος) μαθαίνουμε ότι…
   http://tofistiki.wordpress.com/2010/11/10/%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7/

   Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι νομικός και ιστορικός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ανώτατο στέλεχος του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου) και σήμερα, πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ)

   Ας δούμε κι αυτό το σύντομο βιογραφικό (του ίδιου Βαρδή, της «Αυγής»)
   http://www.perizitito.gr/persons.php?personid=27790

   < Ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης ανέπτυξε πολυσχιδή δράση τόσο στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και αργότερα, κατά την επταετή χούντα των συνταγματαρχών. Διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974. Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία.

   Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πολυπληθής, κι έχει _άλλον_ ένα συνoνόματο του γνωστού επιχειρηματία, τον εγγονό του, που όμως… παρα-είναι μικρός για να έγραφε το 1970 στην «Αυγή» και να ήταν στέλεχος του ΠΑΜ! Κι άλλος Βαρδής ΔΕΝ είδα να υπάρχει στην οικογένεια.
   ΟΡΙΣΤΕ τη, ολόκληρη:
   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7

   Ο.Ε.Δ. :mrgreen:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s