Tρεις Προτάσεις για Λαϊκή Αυτοάμυνα, μετά από αποβολή εγκύου και κακοποιήσεις πολιτών της Κερατέας από τα ΜΑΤ

Το πρώτο αθώο θύμα από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα (πηγή εδώ). Για τις «3 προτάσεις λαϊκής αυτο-άμυνας», κλικ ΕΔΩ

In English: Keratea: First victim of police brutality (by Julien Chaulieu) and Keratea – Lavreotiki: TWO-MONTH STATE TERRORISM (by Contra info, earlier post)

…Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.
Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.
Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.
Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα...

(15-2-2010) ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

(πηγή: http://lavreotiki.com/archives/742) 15/02/2011

Ωμή αστυνομική βία σε κρατούμενο. Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κάνει ήδη το γύρω του κόσμου μέσω του διαδικτύου αποκαλύπτει την ωμή βία που άσκησαν αστυνομικοί των ΜΑΤ σε κατοίκους της Λαυρεωτικής την ημέρα που εισέβαλαν ως στρατός κατοχής στην πόλη της Κερατέας. Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά η βαρβαρότητα με την οποία ένας ένστολος «υπερασπιστής του νόμου και προστάτης του πολίτη» χτυπάει βάναυσα με γροθιές στο πρόσωπο έναν ακινητοποιημένο νεαρό που βρίσκεται στο έδαφος. Αν και κρατούμενος, τον πλησιάζουν άλλοι δύο «άνδρες» των ΜΑΤ και ο ένας τον κλοτσάει ενώ ο δεύτερος τον χτυπάει με γροθιά για να εκτονώσουν την οργή τους. Δευτερόλεπτα αργότερα ο νεαρός την ώρα που οδηγείται στη κλούβα των ΜΑΤ, ο αστυνομικός που τον έχει συλλάβει τον χτυπάει κεφαλιά(!!!) με το κράνος τραυματίζοντάς στον στο κεφάλι. Το ευτύχημα για τον νεαρό κρατούμενο ήταν ότι κάποιοι άλλοι αστυνομικοί είδαν την κάμερα στο μπαλκόνι να τους καταγράφει και μιας και δεν μπορούσαν να μπουκάρουν και στο σπίτι, έβαλαν φρένο στην θηριωδία φοβούμενοι συνέπειες. Αυτό τη βίντεο – ντοκουμέντο παρουσιάστηκε στον ανακριτή και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην από κοινού απόφαση ανακριτή – εισαγγελέα για την ελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν οδηγηθεί με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο νεαρός συνελήφθη «στο σωρό» λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του, δεν φορούσε κουκούλα και κακοποιήθηκε βάναυσα από θρασύδειλους ένστολους που προσβάλουν το σώμα της αστυνομίας. Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικών του προσώπων οι αστυνομικοί του έσπασαν το χέρι και τελικά με καθυστέρηση δύο ημερών και με αφόρητους πόνους, τον πήγαν στο νοσοκομείο ενώ το σπάσιμο στο κόκαλο είχε ήδη αρχίσει να «θρέφει» στραβά! Σε μια δημοκρατική χώρα αυτή η συγκλονιστική εικόνα θα έπρεπε ήδη να είχε προβληματίσει την ηγεσία της αστυνομίας εκτός κι αν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στην Λαυρεωτική εκτελούν εντολές που παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Αναμένουμε την ΕΔΕ. Όσο για τους δράστες αν δεν μπορείτε να τους βρείτε ακούστε προσεκτικά το βίντεο και όλο και κάποιο όνομα θα σας …διαφωτίσει για την ταυτότητά τους.

_________________________

Tρεις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΑ

Με τις προτάσεις αυτές, ούτε… προτρέπουμε κανέναν πολίτη σε «παρανομίες», ούτε «εγκωμιάζουμε εγκλήματα». Αντίθετα, καταδικάζουμε κάθε εγκλημα! Αλλά… όταν όλες οι εγκληματικές και δολοφονικές πράξεις των χουντικών ΜΑΤ μένουν πάντα ατιμώρητες και συμβαίνουν ξανά και ξανά… τότε σεβόμαστε ΚΑΙ το δικαίωμα του λαού για αυτο-άμυνα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, που γράφει ότι η υπεράσπισή του «επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Επομένως…

Πρώτη Πρόταση: Πρέπει να αρχίσει μια καμπάνια προτροπής του λαού σε αποκαλύψεις όλων των ονομάτων, των διευθύνσεων και γενικά των προσωπικών στοιχείων για ΚΑΘΕ άτομο που υπηρετεί στα ΜΑΤ,  αλλά και με κάποια site που να συλλέγουν αυτά τα στοιχεία (με παρόμοιο τρόπο όπως το Wikileaks).

Στόχος είναι να ξέρει ο λαός -επιτέλους- ποιοί κρύβονται πίσω από κάθε κράνος ένστολου εγκληματία κουκουλοφόρου. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να προέρχονται από πληθώρα πηγών, ακόμη και από… γείτονες (!) αυτών των εγκληματιών, που πρέπει να ενθαρρυνθούν με κάθε τρόπο να τους «δώσουν».

Δεύτερη Πρόταση. Πρέπει να γίνει ΕΠΙΣΗΜΗ Αυστηρή Συλλογική Ανακοίνωση προς ΟΛΟΥΣ όσους υπηρετούν στα ΜΑΤ…

 • …ότι στο μέλλον ΔΕΝ θα καλύπτονται τα εγκλήματά τους από ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ απολύτως (μόλις πέσει το τρέχον Χουντικό κατεστημένο, ίσως και πιο πριν)
 • …ότι ΑΝ θέλουν την προσωπική τους υγεία και ακεραιότητα, θα πρέπει να παραιτηθούν αμέσως από τα ΜΑΤ, ή να ζητήσουν ΤΩΡΑ μετάθεση, αφού ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΑ (πλην δολοφονίας) εναντίον τους θα θεωρηθεί από τώρα και στο εξής ΗΘΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ και ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ, εφόσον:
 • …»η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων» (αλλά και για κάθε πρακτικό σκοπό, το τρέχον καθεστώς στην Ελλάδα ισοδυναμεί με ΧΟΥΝΤΑ), αλλά και η τυχόν παραμονή τους σε υπηρεσία, με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ δράση, ισοδυναμεί με ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ προδοσίας κατά του Συντάγματος, του λαού ΚΑΙ του έθνους!

« Άρθρο 120 παρ. 4: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την Βία».

Τρίτη Πρόταση. Αν διαβάζετε… βοηθήστε στα εξής ερωτήματα:

 1. ΠΟΣΟΙ και ΠΟΥ είναι οι ΜΑΤατζήδες (αν είναι δυνατόν και με πλήρη στοιχεία στατιστικής για ηλικίες, προέλευση, τόπους υπηρεσία, κλπ.)
 2. ΤΙ ακριβώς εκπαίδευση περνάνε, ΠΟΥ και για ΠΟΣΟ διάστημα?
 3. ΠΟΙΟΣ και ποιοί είναι επικεφαλής (με στοιχεία για κατασκευή ενός “διαγράμματος ροής” εξουσιών και υπευθυνοτήτων)
 4. Πότε και Ποιος ίδρυσε το σώμα αυτό? (εύκολο αυτό -χεχε- το μάθαμε, δείτε τα σχόλια που ακολούθησαν)
 5. ΑΝ υπάρχει σχετικά πλήρης καταγραφή των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ τους
 6. Με ΠΟΙΟ νόμο του κράτους ή διαταγή, κλπ. έχουν καλυμμένα τα  στοιχεία τους, όταν εγκληματούν?
 7. ΓΙΑΤΙ υπηρετούν στο εγκληματικό αυτό σώμα? ΔΕΝ θα μπορούσαν π.χ. να γίνουν απλοί αστυνομικοί και ΓΙΑΤΙ δεν το επέλεξαν αυτό εξ αρχής? Υπάρχουν κάποια ΟΦΕΛΗ και ΠΟΙΑ?8)
 8. ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ έχουν ποτέ καταδικαστεί και σε ΤΙ ποινές? Και ΠΩΣ μπορούν να διωχθουν ποινικά παρακάμπτοντας τις γελοίες “Ε.Δ.Ε.”?
 9. ΠΟΥ και ΠΩΣ μπορούν να ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ τους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ με διευθύνσεις, φωτό, τηλέφωνα, τα πάντα?
 10. ΓΙΑΤΙ δεν κάνουμε.. επίσημο διάβημα και εκστρατεία παντού (ΚΑΙ διεθνώς) με εκκλήσεις για διαρροές στοιχείων τους (leaks) ώστε να ξεμπροστιαστούν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως?

____________________________

ο Γιώργος Σταματόπουλος έγραψε (στο τέλος άρθρου του στην «Ε»):

Ενα πεδίο δοκιμών των κατασταλτικών δυνάμεων έχει καταντήσει η περιοχή και σ’ αυτό ακριβώς αντιδρούν, πεισμωμένοι, οι κάτοικοί της.

Δεν θα ‘πρεπε να βλέπουμε από μακριά ό,τι συμβαίνει στην Κερατέα. Μέσα στις φωτιές και στις μάχες απέναντι στον εισβολέα οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, γνωρίζονται, ξεθάβουν τη λησμονημένη στα συρτάρια της ψευδαισθητικής ευδαιμονίας αξιοπρέπειά τους. Φωνάζουν το μήνυμα του νοήματος της αντίστασης απέναντι στη φιλελεύθερη λαίλαπα. Κλείνουν σχολεία, παιδικές χαρές, καταστήματα, υπηρεσίες του δήμου. Δεν είναι «έρμοι» οι κάτοικοι της Κερατέας, όπως τους απεκάλεσε ο νεαρός ηγέτης της ανανεωτικής (;) Αριστεράς. Ερμοι στην απάθεια και τον ωχαδερφισμό είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που δεν είμαστε εκεί, για υποστήριξη, για αλληλεγγύη. Ερμος είναι ο κακομοίρης υπουργός Προστασίας του Πολίτη (καλόν θα ήτο μια μετονομασία του υπουργείου, τουλάχιστον να πάψει αυτή η κοροϊδία), αυτός, λοιπόν, που κάποτε μιλούσε για σοσιαλισμό.

Η δοκιμασία της Κερατέας είναι σήμα καπνού για τις επόμενες συγκρούσεις της κοινωνίας, ανοιχτά πια, με το κράτος, το χειρότερο τέρας κατά τον Νίτσε. Κι αφού δεν υπάρχει διάλογος, δεν λειτουργούν θεσμοί, οι μάχες θα είναι σώμα με σώμα, κάτι που απεύχονται οι εχέφρονες. Οταν όμως η κρατική βία είναι ασύστολη, οι υπαίτιοι οφείλουν να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε λαϊκή βία.

Είναι φάρος εξελίξεων η Κερατέα και ας είμαστε οι πλείστοι βυθισμένοι στον νήδυμό μας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=250565

Επίσης…

Κι ένα video, που ενημερώνει ΚΑΙ ξένους για το θέμα:

“This could be Tahrir Square, Egypt but it is #Keratea, Greece”

__________________________________

 • Στο twitter, χρησιμοποιήστε το tag «#keratea«

Η κ. Νέλλυ Ψαρρού έγραφε για την εγκληματικότητα των ΜΑΤ (αλλά και γενικά την αστυνομική βία) το Δεκέμβρη του 2008:

Παρατίθεται παρακάτω η ανακοίνωση/καταγγελία της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ [Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών] που έγινε σε συνέντευξη Τύπου στις 27.12.2008 σχετικά με τις συλλήψεις διαδηλωτών και την αντιμετώπισή τους από τη Δικαιοσύνη. Άρθρο σχετικά με την καταγγελία παρουσιάζει επίσης η Ελευθεροτυπία, ενώ το Έθνος αναφέρεται στους προφυλακισμένους νεαρούς που θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των χριστουγέννων στη φυλακή αλλά και στους διαδηλωτές που διώκονται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου στη Λάρισα!… 

[….]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

Σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων μελών του Δ.Σ.Α., συζήτησε τα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας και κατέληξε τα εξής:

Από το Σάββατο 6/12 και μέχρι σήμερα, παρατηρούμε σωρεία εγκληματικών παραβιάσεων του Συντάγματος και των Νόμων, από κρατικά όργανα και υπηρεσίες της Πολιτείας.

Στις 6/12/2008, δολοφονήθηκε μαθητής από αστυνομικό. Ο αρμόδιος περί Δικαιοσύνης Υπουργός, αφού σιώπησε επί δεκαήμερο, κατόπιν, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε σε επιεική μεταχείριση του δράστη, ο οποίος κατά τη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης, «δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του»!

Κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έκρηξης που ακολούθησε, οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν άκρατη και αδικαιολόγητα βίαιη συμπεριφορά, έναντι διαδηλωτών και διερχομένων, ανυποψίαστων πολιτών. Οι συλλήψεις ήταν αθρόες και εν πολλοίς άκριτες, αντίστοιχα δε έχει ανταποκριθεί και η Δικαιοσύνη, διώκοντας ποινικά και προφυλακίζοντας κατηγορουμένους ακόμη και όταν σωρεία αυτοπτών μαρτύρων βεβαιώνουν την αθωότητά τους. Ειδικότερα:

Καθημερινά σχεδόν, η πόλη της Αθήνας έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων, από τα κυανιούχα, καρκινογόνα χημικά αέρια που οι αστυνομικές δυνάμεις εκτοξεύουν κατά πολιτών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη, βίαιων επεισοδίων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της άδικης και παράνομης συμπεριφοράς, αποτελούν οι επιθέσεις με χημικά αέρια εναντίον ανήλικων μαθητών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Σύμφωνα με το σύνολο των διεθνών συνθηκών, τα εν λόγω χημικά αέρια, αποτελούν χημικά όπλα απαγορευμένα σε καιρό πολέμου, γεγονός που αναδεικνύει τον προφανώς παράνομο χαρακτήρα της χρήσης τους σε καιρό ειρήνης και μάλιστα κατά πολιτών και ανήλικων παιδιών.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν μέχρι σήμερα συλληφθεί (μεταξύ αυτών και δεκάδες μαθητές), αφού πρώτα κακοποιήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κατά την διενεργηθείσα προανάκριση στερήθηκαν στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, όπως η επικοινωνία τους με συνήγορο και με τους οικείους τους, η λήψη καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων υπεράσπισης κλπ.

Στην ίδια κατεύθυνση η Δικαιοσύνη, λειτουργώντας εκτός των αρχών του Συντάγματος, ως κατασταλτικός μηχανισμός, ποινικοποιεί το πολιτικό φρόνημα και την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, παραβιάζει την αρχή της ισότητας των πολιτών, τα δικονομικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στη Λάρισα) διώκει ανήλικους μαθητές ως επικίνδυνους τρομοκράτες! Ειδικότερα: 1. Δεκάδες πολίτες οδηγήθηκαν στη φυλακή, προσωρινά κρατούμενοι, με μόνο στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τους συνέλαβαν (συχνά δε και τους κακοποίησαν), ενώ «δεν υπήρξε χρόνος» για την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων υπερασπίσεως. 2. Πολλαπλές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν αναίτιες συλλήψεις αθώων πολιτών, αντιμετωπίζονται ως αναξιόπιστες από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με το αντισυνταγματικό, αλλά και παράλογο επιχείρημα ότι «οι αστυνομικοί δεν έχουν λόγο να καταθέσουν ψέμματα»! 3. Η κατάθεση κατηγορουμένου περί συμμετοχής του στις διαδηλώσεις αποτελεί «ομολογία ενοχής» περί συμμετοχής του σε βίαια επεισόδια. 4. Η προφυλάκιση αποτελεί την κυρίαρχη επιλογή των δικαστικών οργάνων, έναντι των κατηγορουμένων, ανεξάρτητα από τις προϋποθέσεις που ο Νόμος θέτει για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης (έλλειψη μόνιμης κατοικίας, ύποπτος φυγής, συγκεκριμένος κίνδυνος για τέλεση νέων αδικημάτων).

Παρά δε, την «περί κουκουλοφόρων» φιλολογία των πολιτικών εκπροσώπων της Πολιτείας, ουδέν αυτή έχει πράξει για τη διερεύνηση, αποκάλυψη και ποινική δίωξη των ατόμων που αποτυπώνονται σε σωρεία δημοσιευμένων φωτογραφιών και video, να βρίσκονται μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, με καλυμμένα πρόσωπα και κραδαίνοντας λοστούς να πραγματοποιούν καταστροφές σε καταστήματα. Υπενθυμίζουμε δε στις αρμόδιες αρχές, ότι αυτού του είδους η δράση κρατικών οργάνων είναι απολύτως απαγορευμένη από τον Ποινικό Νόμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες.

[………..]

Έχουμε από ετών καταγγείλει ότι τόσο ο αντιτρομοκρατικός νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και ο εγχώριος, τους οποίους από κοινού ψήφισαν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ποινικοποιούν το πολιτικό φρόνημα και στοχοποιούν ως τρομοκράτες τους πολίτες που αμφισβητούν τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές. Η εφαρμογή τους κατά μαθητών και φοιτητών στη Λάρισα, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας και λειτουργεί απειλητικά για το σύνολο της κοινωνίας.

[…..]

Ναζιστικού Τύπου Εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα ! (8.2.2011, σε αυτό το blog)

Κερατέα: ζώνη στρατιωτικής κατοχής των εργολάβων (9.2.2011, Jungle Report)

Κερατέα: Η σπίθα της Αντίστασης άναψε… (21.12.2010, Jungle Report)

Συνεχής ενημέρωση στα blogs:

[…συνεχίζεται…]

52 comments

 1. Φίλε Omadeon,ελάχιστα βρήκα:

  Από τον Ιο:
  http://www.iospress.gr/ios2004/ios20040801a.htm

  Wikipedia:
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82

  Μπήκα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,αλλά δεν εντάσσονται εκεί.Αν βρω περισσότερα θα στείλω.

  • Thanks, Oblivion…

   Κι εγώ ελάχιστα βρήκα, με μια πρώτη αναζήτηση (πολύ επιπόλαιη γιατί βιαζόμουν). Τα δύο λινκ που έφερες, τα βρήκες πρώτος. Αντιγράφω από το δεύτερο:

   Η ιδέα της δημιουργίας τους ήταν του χουντικού πρωθυπουργού Σπύρου Μαρκεζίνη, ενώ η εντολή για την υλοποίηση και τη δημιουργία της πρώτης ομάδας δόθηκε το 1976 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Η δύναμη της επαυξήθηκε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, για να καταλήξει τελικά τριπλάσια επί κυβέρνησης Σημίτη.>

   • Όχι που ήταν δημοκράτης ο αρχιαπατεώνας ο Αντρέας, το Μωρό της Ρόζμαρι, το σκατοραμολιμέντο.

 2. Kαι άλλα στοιχεία…
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%A4%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82#.CE.95.CE.BE.CE.BF.CF.80.CE.BB.CE.B9.CF.83.CE.BC.CF.8C.CF.82

  …Τα γκλομπ, τα οποία είναι λαστιχένια και δυο ειδών, ένα κοντό και ένα μακρύ το οποίο διαθέτει και εσωτερικό σπείρωμα, έτσι ώστε όταν κατεβαίνει να τεντώνεται, ενώ όταν ανεβαίνει να μαζεύει προκειμένου να προκαλεί περισσότερο πόνο.

  ΤΙ λε ρε παιδί μου?

  ___________
  και

  Η διάλυση των ΜΑΤ και των παρεμφερών σωμάτων αποτελεί χρόνιο αίτημα σχεδόν όλων των αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων.

  Αρκετές φορές έχει υπάρξει δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση των ΜΑΤ (με πρώτη φορά από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1981[2]), αλλά ουδέποτε έχει εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

  _______________
  Μπήκε update στο τέλος του ποστ με Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (του 2008). Μεταφέρθηκαν στο ποστ τα πιο σημαντικά, με υπογραμμίσεις δικές μου. Το πρωτότυπο άρθρο (της Νέλλη Ψαρρού) είναι εδώ: http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=50

  __________
  Είχα ξεχάσει τον περιβόητο ΧΟΥΝΤΙΚΟ αρχι-μπάτσο Ηλία Ψυχογιό, γνωστό από παλιά για διάφορα… ανδραγαθήματά του, μεταξύ των οποίων ήταν και η ίδρυση των ΜΑΤ. Αγνοούσα ότι είχε γράψει και βιβλίο, που είχε πρωτο-εκδόσει το 1966 αλλά το επανέκδοσε αρκετές φορές, τόσο επί χούντας, όσο και επί μεταπολίτευσης. Αγνοούσα ότι σε ΑΥΤΟΝ ανατέθηκαν τόσα πολλά και μετά τη χούντα. Πάντως τον θυμόμουν από ρεπορτάζ εφημερίδων μετά τη μεταπολίτευση. Λυπάμαι για την άγνοιά μου, αν και υπάρχει μεγάλη γενικότερη άγνοια για το θέμα των ΜΑΤ -και έλλειψη στοιχείων.
  _____________
  Πολλά ερωτήματα απαντήθηκαν. Πχ. οι ΜΑΤατζήδες έχουν ΚΑΙ υλικό όφελος, ειδικό επίδομα, αλλά ΔΕΝ ξέρω ΠΟΣΟ είναι αυτό. Πρέπει να το μάθουμε, όπως και τα ΠΑΝΤΑ γι’ αυτούς.

  Θα μου πείτε -βέβαια- ότι το πρόβλημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι πολύ γενικότερο. ΟΚ, μόνο που… ειδικά τα ΜΑΤ δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ από ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, πλέον.

 3. Υπάρχει μια τάση ωραιοποίησης των ΜΑΤ, σε μερικά άρθρα που βρήκα, με στόχο να τους… λυπηθούμε, ή να δούμε την «καλή τους πλευρά», ή πόσο υποφέρουν οι καημένοι, κ.ο.κ. …που ειναι ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ αποπροσανατολισμού. Διότι… ΑΝ το πάμε έτσι, θα διαπιστώσουμε στο τέλος ότι ακόμη και τα… ναζιστικά SS «ειχαν την ανθρώπινη πλευρά τους», ήταν «καλοί οικογενειάρχες», φρόντιζαν και τα παιδιά τους, κ.ο.κ. …ενώ ακόμη κι ο Χίτλερ ήταν ένας ζωόφιλος χορτοφάγος, κ.ο.κ.

  ΟΛΑ αυτά είναι ελεεινότατες μπούρδες, που έχει κριτικάρει εκτενώς ο Ζίζεκ, σαν λάθη του «φιλελεύθερου ανθρωπισμού». ΑΚΟΜΗ και ο πιο στυγνός εγκληματίας έχει «την ανθρώπινή του πλευρά». ΔΕΝ λέει τίποτα αυτό! Ειδικά ο εγκληματίας που εγκληματεί χάριν της εξουσίας, καταπιέζοντάς μας, ΔΕΝ πρέπει ποτέ, μα ποτέ να αντιμετωπίζεται με τέτοια «ανθρωπιστική συμφιλίωση»!

  Εξάλλου, ακόμη και μέσα στις «ανθρωπιστικές ωραιοποιήσεις» των ΜΑΤ, αν ψάξει κανείς βαθιά βρίσκει ΚΑΙ ψέματα ΚΑΙ περισσότερες αντιφάσεις, ρωγμές από όπου φαίνεται η παγερή εγκληματική αλήθεια γι’ αυτά τα κτήνη. Π.χ. εδώ, σε ένα ποστ από το Δεκέμβρη του 2008,
  http://paiktis.pblogs.gr/2008/11/mat-oi-gennaioi-twn-700-efrw-mpampa-eisai-dolofonos.html
  …όπου τα λάθη, οι μπούρδες και η στάχτη στα μάτια αναμειγνύονται με… κλεμμένο ΣΟΒΑΡΟ υλικό από τον «Ιό» (ΚΑΙ με μία… σοφτ-κορ τσόντα βίντεο, που παίζει στην άκρη αυτού του γλυκερού μπλογκ).

  Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα… ιδιαίτερα αποκαλυπτικό (υπογραμμίζοντας ΚΑΥΤΑ σημεία):

  Η σκληρή και διαρκής άσκηση στην οποία υποβάλλονται αποσκοπεί στο να μη διστάσουν την κρίσιμη στιγμή. Οι εκπαιδευτές τούς συμβουλεύουν να μην κοιτάζουν ποτέ πρόσωπα, αλλά μόνο χέρια και σώματα, ώστε να μην κάνουν πίσω αν δουν γνωστό! Θα προσέξατε στις πρόσφατες διαδηλώσεις ότι οι άνδρες των ΜΑΤ κοίταζαν τον …; ουρανό όταν οι διαδηλωτές τους προσέφεραν λουλούδια! Αν τους κοίταζαν στα μάτια, ίσως να μην μπορούσαν αργότερα να σηκώσουν χέρι!

  Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης των ΜΑΤ είναι να δημιουργήσει πολεμικές μηχανές έτοιμες για δράση, γεμάτες ενέργεια. Γι’ αυτό υποβάλλονται διαρκώς σε σκληρές ασκήσεις ετοιμότητας και συντονισμένων κινήσεων, ώσπου να φτάσουν στην εξάντληση …; Η αναμονή μέσα στις κλούβες, η πολύωρη ορθοστασία, ώρες πριν και ώρες μετά τις διαδηλώσεις, η σκληρή αντιμετώπιση από τους ανώτερους επιδρούν στον ψυχισμό τους και τους γεμίζουν οργή που ψάχνει να ξεσπάσει!

  Ααα… και ΠΟΥ διαφέρει, τότε, η εκπαίδευση αυτή, ή το αποτέλεσμά της, από την εκπαίδευση των βασανιστών της ΕΣΑ, επί χούντας?

  Οι αυτοβιογραφικές αφηγήσεις του Χρήστου Μπρατάκου στο βιβλίο του «ΜΑΤ – Οι κρανοφόροι», που έγραψε μετά την παραίτησή του από την Αστυνομία, δείχνουν πόσο αλλάζει τον χαρακτήρα ενός αστυνομικού η εκπαίδευσή του στα ΜΑΤ: «Τρεις μήνες έχεις εκεί μέσα και έγινες ίδιος μ’ αυτούς» του λέει η φίλη του Ελενα στη σελίδα 32, διαπιστώνοντας ότι ανάμεσά τους δημιουργήθηκε αγεφύρωτο χάσμα…

  …Ενώ σε άλλο σημείο αυτού του ΗΛΙΘΙΟΥ άρθρου, ένας ΜΑΤατζής δηλώνει _ευθέως_ ότι θα χτυπούσε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ μάνα του.

  Αποτελούν καρκίνωμα, τέτοιου είδους άτομα. Δηλώνω -μεν- «γενικά κατά της θανατικής ποινής», αλλά ΕΙΔΙΚΑ για άτομα που έχουν μετατραπεί -ουσιαστικά- σε βασανιστές και έχουν διαπράξει εγκλήματα, ξανά και ξανά, KAI είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, χρειάζεται ειδική εξαίρεση στο μέλλον, δηλαδή… ΚΡΕΜΑΛΕΣ στο Σύνταγμα «αλα ιρανικά», ΜΑΖΙ με τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τραπεζίτες. Ε, οκ, ΑΝ όχι κρεμάλες, λαιμητόμος, η παλιά καλή… γαλλική πατέντα της Δημοκρατίας! 😈 (φυσικά μετά από δίκη και καταδίκη, μην… παρεξηγηθώ κιόλας).

  Το όργανο εξουσίας που εγκληματεί κατά συρροή, αλλά και ΔΕΝ μετανοεί(=σημαντικό αυτό)…. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙ, σε μια μελλοντική Κοινωνία. Η ίδια η ύπαρξή του αποτελεί ΥΒΡΗ κατά της Ανθρωπότητας. ΑΝ παραμείνει ζωντανός ΚΑΙ αμετανόητος, μπορεί να προκαλέσει Ο,ΤΙ χειρότερο, ΠΛΗΡΗ αναβίωση της εξουσίας και των μεθόδων της, ενώ η προσωπικότητά του είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αλλάξει, εφόσον δεν θέλει ούτε ο ίδιος, επιμένοντας ότι είναι «χούντα», κ.ο.κ. (κι είναι αργά για να ξανα-ανατραφεί, δεν είναι πια παιδί).

 4. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει γι’ αυτά τα κατακάθια και όποιος τους υποστηρίζει, έστω και χλιαρά, χρειάζεται ομαδικό και συντονισμένο κράξιμο.

 5. Εγώ δεν τους υποστηρίζω, αλλά ούτε φυλάκιση ούτε και εκτέλεση θα ήθελα.Απλά και δημοκρατικά, εξορία.Δεν τους θέλουμε στην κοινωνία μας.

  • Ο,τι νάναι φίλε oblivion.
   ΔΕΝ επιμένω τόσο πολύ στον τρόπο, αλλά το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ πρέπει να σταματήσει. Και το «εξορία» χλωμό το βλέπω να αποδώσει. Αλλωστε θα πάνε σε άλλες χώρες να δουλέψουν για δικτάτορες. ΓΙΑΤΙ να φορτώσουμε άλλους λαούς με τα… σκουπίδια μας?

    • Διαφωνώ και… με μένα τον ίδιο.

     Παλιά ήμουν φανατικά εναντίον της θανατικής ποινής.

     Ομως… ωφελήθηκαν καθόλου, οι λαοί της Ελλάδας, της Αργεντινής, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Χιλής, που… άφησαν ατιμώρητους τους βασανιστές και τους πρώην δικτάτορές τους, μερικοί εκ των οποίων, ακόμη και φυλακισμένοι συνέχισαν να υποσκάπτουν τη δημοκρατία σε αυτές τις χώρες?

     Τελικά κατέληξα ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις (στο «όχι θανατική ποινή»). Ισως κάνω λάθος. Εν πάσει περιπτώσει είναι κάπως μακρινό το θέμα, αν και πολλοί παθιάζονται αντίθετα.

     ΚΑΝΕΝΑΣ Πινοσέτ δεν πρέπει να… ξαναπιεί τσάϊ με ΚΑΜΙΑ Θάτσερ. Στην Αγχόνη ο Πινοσέτ, και στη… φυλακή η Θάτσερ για εγκωμιασμό εγκληματία δικτάτορα.

     • Εκ των υστέρων το να αποδώσεις θανατική ποινή είναι ανούσιο, μιας και οι φασίστες θα είναι μια γραφική παρέα 10-15 ατόμων μπροστά σε μια κοινωνία υπό κοινωνικό-πολιτικό οργασμό.Κατά την έκβαση όμως πολλά μπορούν να γίνουν που δεν έχει νόημα να πούμε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι.Let the chips fall where they may που έλεγε και ο tyler:P.

     • Το πρόβλημα φίλε Oblivion είναι… μάλλον το αντίθετο. Οτι όταν έρθει η ώρα της πραγματικής εξέγερσης (όπως ΚΑΙ τώρα, ΗΔΗ)… οι φασίστες ΔΕΝ θα είναι 10-15 άτομα αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες. Και ότι δεν είναι δυνατόν να εκτελέσει κανείς ΤΟΣΟΥΣ πολλούς, ακόμη λιγότερο με δίκαιη δίκη, κλπ.

      Οπότε περιορίζομαι στο να πω ότι ΗΘΙΚΑ είναι ανάξιοι να ζουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ φασίστες (όχι εκείνοι του… καναπέ) κι είναι ΑΝΟΙΧΤΟ θέμα το ΠΩΣ θα τιμωρηθούν στο μέλλον, αλλά προς το παρόν διαμαρτυρόμαστε για την ΠΛΗΡΗ ατιμωρησία τους.

 6. Για την Κερατέα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος ορισμένες εντυπώσεις (και κάποια σχόλια σε άλλα blog).

  ΔΕΝ είναι θέμα του «που θα πάνε τα σκουπίδια». Είναι θέμα ότι θα πάνε σε ΛΑΘΟΣ μέρος τα σκουπίδια ΚΑΙ για λαθος λόγους, κι υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ ΛΙΣΤΑ πολλών λόγων για το λάθος, που αξίζει να δείτε, σε 2 βίντεο, λίγο παλαιότερα, αλλά πολύ κατατοπιστικά. Οποιος δεν τάχει δει, ας ΜΗΝ τα βάζει με τους κατοίκους, έχουν απόλυτο δίκιο (χώρια τα έκτροπα εναντίον τους):

  Video 1. Οβριόκαστρο Κερατέας-Τα κριτήρια αποκλεισμού

  Αντιγράφω το κειμενο κάτω από το βίντεο:

  Το βίντεο αναφέρεται στα κριτήρια αποκλεισμού που ισχύουν για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας και αγνοήθηκαν πλήρως από τους αρμοδίους, ενώ άλλες περιοχές απορρίφθηκαν έχοντας μόνο ένα. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως δύο από τα κριτήρια είναι νόμοι του κράτους. Το Οβριόκαστρο είναι:
  α) κηρυγμένος ως Αρχαιολογικός Χώρος, Ιστορικός Τόπος και Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους με το ΦΕΚ 852/Β/3-9-80 και υπουργό Πολιτισμού και Επιστημών τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο και
  β) κηρυγμένος ως Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνη Α, Απολύτου Προστασίας, Αδόμητη με το ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995 και υπουργό Πολιτισμού τον κ. Θάνο Μικρούσικο

  » Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Οβριοκάστρου Κερατέας » multi-PDF download εδώ:
  http://www.mediafire.com/?sharekey=8d5c25928f908db66f98eed409d4fdc456277d62cde4513ef7e866bfb1230ce0

  _______________________

  Video 2. Οβριόκαστρο Κερατέας-Τρία επιχειρήματα, τρία ψέματα

  Κείμενο:

  Τρία επιχειρήματα των κυβερνήσεων και των συνδικαλιστικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης για πείσουν επικοινωνιακά τους πολίτες να δεχθούν τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Αποδεικνύεται ότι απλά έλεγαν ψέματα…

  Η μελέτη του τμήματος Μηχανικών Μελέτης Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης 2009, του καθηγητή Αλέξανδρου Π. Οικονομόπουλου download εδώ:
  http://www.youtube.com/redirect?q=http%3A%2F%2Fwww.enveng.tuc.gr%2FDownloads%2FEco%2Fbook2009.zip&session_token=FPSXhh21U4UmbO10lxfmMsT8PdZ8MTI5Nzg5OTk5Nw%3D%3D
  […]

 7. UPDATE: Νέο ποστ περί Λαζόπουλου/Κερατέας από Πιτσιρικο

  Πιτσιρίκος έφη (υπογραμμίσεις δικές μου):

  Χρειάστηκαν 70 ημέρες πολιορκίας, για να δοθεί βήμα στους κατοίκους της Κερατέας στην «ελεύθερη» τηλεόραση. Χρειάστηκαν 70 ημέρες για να ακουστεί το όνομα «Μπόμπολας». Και δεν ακούστηκε από το στόμα κάποιου δημοσιογράφου – ακούστηκε από τα στόματα των κατοίκων. Φυσικά, όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια δημοσιογραφική εκπομπή ή στα δελτία ειδήσεων – συνέβησαν σε μια σατιρική εκπομπή.

  Η ομερτά των καναλαρχών για την Κερατέα έσπασε. Όχι από τα παπαγαλάκια τους, αλλά από τον Λάκη Λαζόπουλο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε αποφύγει το τραγούδι – μια χαρά «τραγουδούσαν» οι κάτοικοι της Κερατέας.

  Τώρα, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι είναι έκθετοι και ξεβράκωτοι. Πώς ακούγεται σε μια σατιρική εκπομπή ότι ο πόλεμος της Κερατέας γίνεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα και δεν ακούστηκε ούτε μια φορά επί 70 ημέρες στις εκπομπές τους και στα δελτία ειδήσεων;

  Τα περί «έγκυρης και δημοκρατικής ενημέρωσης» δεν θα πείθουν πια ούτε τις γριές με Αλτσχάιμερ. Μέσα σε λίγα λεπτά παρουσίας των κατοίκων της Κερατέας στην τηλεόραση, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πήγαν για πάντα στα σκουπίδια – ήταν τόσο εύκολο.

  Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα και είναι λογικό να αποσιωπούν την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και να επιτίθενται εναντίον του κινήματος «Δεν πληρώνω» – και στις δυο περιπτώσεις, τα σκυλάκια προφυλάσσουν τα συμφέροντα του αφέντη τους.

  Βέβαια, την ίδια ακριβώς στάση κρατούν και οι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών. Η σκληρή γραμμή έχει δοθεί από τους καναλάρχες. Σήμερα βάζουν πλάτη αυτοί στον Μπόμπολα, αύριο –στις δικές τους Κερατέες- θα βάλει πλάτη ο Μπόμπολας γι’ αυτούς. Συμφωνία κυρίων – αυτή είναι η τηλεοπτική χούντα. Και πρέπει να πέσει.

  Λοιπόν, πολλά θέματα έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τη χρεοκοπία. Μιας και άνοιξε το θέμα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει και το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων συχνοτήτων – μόνο για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ και τις παραλίες θα μιλάμε; Οι δημόσιες συχνότητες είναι εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό – δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Μπόμπολα και της παρέας του. Δεν γίνεται εμείς να κάνουμε θυσίες και οι καναλάρχες να είναι αιώνια τζαμπατζήδες.

  Αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί, η μόνη λύση είναι η κατάληψη των ιδιωτικών καναλιών που νέμονται τις δημόσιες συχνότητες και προσφέρουν χουντική ενημέρωση. Θα ήταν ωραία μια κατάληψη στο Mega την ώρα του δελτίου ειδήσεων. Βέβαια, δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να ασκηθεί βία. Αρκεί να πειστεί ο κ. Πρετεντέρης να παρουσιάσει το δελτίο φορώντας το σουτιέν της κυρίας Τρέμη. Το μήνυμα θα περάσει στο λαό.

  (Στις 27 Ιανουαρίου, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κερατέας έγραφα: «Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις». Στις 3 Ιανουαρίου, έγραφα: «Νομίζω πως η επόμενη πορεία πρέπει να γίνει στο κτίριο του Mega. Ήδη, έχει αργήσει». Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πήγαν στο Mega. Στο βίντεο που ακολουθεί.)…

 8. 23 Φλεβάρη
  Κράνος, μάσκα για χημικά, ομπρέλα ή σημαία(το χρώμα δεν μας ενδιαφέρει) και θα τα πούμε τα δύο λογάκια με τους Πραιτοριανούς-ΜΑΤ των δοσίλογων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τα κάθε λογής κομματόσκυλα-δεκανίκια της Κυβέρνησης(ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ντόρα-Κουβέλη)

 9. Eγραψα κι εγω χθες για τη δολοφονια του αγεννητου παιδιου,παραπεμποντας με λινκ εδω φιλε,σε αυτη την αναρτηση,
  και στο Βαθυ Κοκκινο.
  Οσον αφορα τη θανατικη ποινη,ειμαι βεβαιος πως οταν εκτελεις τον οποιονδηποτε,αυτο ειναι απωλεια του ηθικου σου δικαιωματος να αποδιδεις τιμωρια,κατα καποιον τροπο εξομοιωνεσαι με αυτον που εκτελεις.Θυμηθειτε τη Γαλλικη Επανασταση,την ενδοξη Γαλλικη Επανασταση,οπου ομως μεσα στη ζαλη των αποκεφαλισμων κατεληξαν να αποκεφαλιζουν ο ενας τον αλλον,στη Γκιλοτινα κι ο Δαντων,στη γκιλοτινα κι ο Σεν Ζυστ,ακομα κι ο Ροβεσπιερος.

  Απο την αλλη ομως,οι φασιστες τυπου Πινοσετ ειναι γαγγραινα στο σωμα της κοινωνιας.
  Κι αν δε κοψεις το αρρωστο-φασιστικο μελος,μολυνονται και τα υπολοιπα.
  Επομενως,καταληγω στο οτι οι τυραννοι πρεπει να εκτελουνται.
  Και τα μαντροσκυλα τους να τιμωρουνται παραδειγματικα,με ισοβια καθειρξη.

  Τα λεω λιγο αντιφατικα,το ξερω,αλλα πως να μην ειμαι συγχυσμενος με ολα αυτα;

  • Γειά σου φίλε Celin,
   χμ… όσον αφορά τον όρο «δολοφονία» πείστηκα κι εγώ βάσει στοιχείων ότι δεν είναι ακριβής, αν και ΕΙΝΑΙ είδος φόνου (ανθρωποκτονία «εκ των πραγμάτων», ίσως). Στο θέμα αυτό κάποιοι επέμειναν, π.χ. ο μπλόγκερ «Δείμος του πολίτη» που μπήκε σε μερικά μπλογκ κατηγορώντας όσους χρησιμοποιησαν τη λέξη «δολοφονία» για «λαϊκισμό» (μεταξύ άλλων…) και -όπως είπα- βάσει στοιχείων (διακοπή της κύησης στον 3ο μήνα αν θυμάμαι καλά, κλπ.) έχει ΚΑΠΟΙΟ δίκιο, ή περισσότερο δίκιο από όσο νόμιζα αρχικά, αν και…. οι δικές μου αντιρρήσεις απέναντί του ήταν οι εξής:
   (και συνιστώ ΘΕΡΜΑ να διαβάσεις το διάλογο που μεταφέρω, έχει… «δώρο» στο τέλος 😉 )

   OMADEON
   16/02/2011 στις 13:12

   Είναι λίγο υπερβολικό η αποπροσανατολιστικό, να καθόμαστε τώρα να συζητάμε… ΑΝ ήταν ή δεν ήταν φόνος, η αποβολή της εγκύου, για πολλούς λόγους (αν και οι μελοδραματισμοί πρέπει να αποφεύγονται),

   1) διότι… αντίθετα με τους εξωραϊσμούς που κατασκευάστηκαν (από φιλελεύθερους βλακο-αμερικάνους κ.ά.) για να δικαιώσουν το (έτσι κι αλλιώς 100% αναφαίρετο) δικαίωμα της Γυναίκας στην έκτρωση …. η εσκεμμένη αποβολή, μετά από ένα σημείο στο χρόνο (κύησης) ΕΙΝΑΙ φόνος, αλλά… αναγκαίος ή επιθυμητός φόνος.

   2) Η αποβολή εμβρύου που αποφασίζει μια γυναίκα, είναι αναφαίρετο δικαίωμά της… επίσης διότι το έμβρυο είναι ΕΝΑ με το σώμα της, σχεδόν το ίδιο το σώμα της. Μια αποβολή εμβρύου όμως που είναι αποτέλεσμα εξωτερικής βίας, αποτελεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ακρωτηριασμό αλλά (γιατί όχι?) ΚΑΙ φόνου, ιδίως διότι…

   3) Η οδύνη και το σοκ που ενδεχομένως θα νιώσει, μια γυναίκα που ΘΕΛΕΙ να γεννήσει αλλά αποβάλλει (λόγω βίας έξωθεν) μπορεί να είναι ΑΚΟΜΗ μεγαλύτερη από την οδύνη λόγω θανάτου γονέα ή φίλου !!! (σε αντίθεση με τους… νεκρούς, που ως γνωστόν έχουν οδύνη ΜΗΔΕΝ… μετά θάνατον -χεχε)

   4) Ας σκεφτούμε και τη διάκριση μεταξύ φόνου και… αυτοκτονίας. Οι ποινικές ευθύνες του αυτόχειρα είναι ΜΗΔΕΝ (είτε αποτύχει είτε όχι). Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος τον σκοτώσει δεν τιμωρείται.

   5) Το θέμα… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι μήνες κύησης, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ο ορισμός του “τι είναι φόνος”, αλλά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πεθάνει κόσμος από τα καρκιγονόνα χημικά που πετάχτηκαν από μπάτσους σε… ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ κατοίκων (και τα ΕΙΔΑΜΕ, μέσα σε διάφορα βίντεο) και ότι πράγματι προκλήθηκε φόνος. Θα μπορούσε ΚΑΛΛΙΣΤΑ να είχε πεθάνει υπερήλικας με άσθμα ή άλλα προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο προτείνω ΜΑΖΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ σε βάρος των κατοίκων

   http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/15/%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9/comment-page-1/#comment-63599

   Εγώ είχα -βέβαια- σχολιάσει και πιο πριν,παραθέτοντας τις 3 «προτάσεις» από το δικό μου ποστ, και _κουφάθηκα_, όταν είδα την εξής… «περίεργη απάντηση» του Δείμου:

   ο δείμος του πολίτη
   16/02/2011 στις 11:34

   Κάπου έχουμε μπερδέψει την αστυνομική βία, τα αιτήματα της περιοχής, τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το λαϊκισμό και την προπαγάνδα. Φυσικά και δεν ήταν δολοφονία (εκτός αν κάποιος με ανάλογο επιχείρημα στρέφεται και κατά της άμβλωσης). Αλλά, αυτό που δεν ακούω τόσους μήνες είναι η αντιπρόταση. Για΄τι καλή η κριτική, αλλά δεν ακούμε αντιπροτάσεις.

   …οπότε, ΜΗ κατανοώντας (ακόμη) «ΠΟΥ το πάει» αλλά λίγο ενοχλημένος που… ο Δείμος έγραψε… στ’ αρχίδια του ΟΛΑ όσα είχα προτείνει, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ επιθετικός με εκείνο το ΔΗΘΕΝ «πρώτο πρόσωπο πληθυντικού» στυλάκι του «έχουμε μπερδέψει» (ενώ σαφώς υπονοούσε «ΕΣΥ μπέρδεψες (μαζί με άλλους)», του αντ-απάντησα ήπια, και… παιγνιδιάρικα:

   OMADEON
   16/02/2011 στις 12:36

   ΠΟΙΟΣ τάχει μπερδέψει?
   ΕΓΩ τάχω μπερδέψει?
   ΑΥΤΟΙ τάχουν μπερδέψει?
   ΕΣΥ τάχεις μπερδέψει?
   ΟΚ.
   Για να μη μπερδεύονται τα θέματα, Δείμε μου, συνιστώ μια ΑΠΛΗ λύση.
   (29 κατασκευαστές πλυντηρίων…. βρώμικου χρήματος ΔΕΝ τη συνιστούν, αλλά… δεν πα να γαμηθούν) 🙂
   …Να κατανοήσουμε όλοι, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ότι είμαστε πρωτίστως κατεχόμενη χώρα, ώστε να… μη δυιλίζουμε κώνωπες καταπίνοντας μολότωφ…. εεε… …καμήλους !

   Και… όποιος διαφωνεί, να μη ματαιοπονεί,
   αλλά να τελειώνει
   (όσα τελειώνουν σε “ώνει”,
   μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι)

   Τώρα… “Αντιπρόταση δεν ακούς” τόσους μήνες?
   ΟΚ, αν εν εννοείς τη ΧΥΤΑ, τότε
   -Δες πρώτα τα στραβά της πρότασης
   (που δεν ακούστηκαν πουθενά, σχεδόν)
   https://omadeon.wordpress.com/2011/02/15/mat-yiok/#comment-46710
   …και για αντιπρόταση βλέπουμε.
   Υπάρχουν πολλές, αλλά δεν τις δέχεται ο Μπόμπολας (κι η κυβέρνηση που τον υπακούει και τον γλύφει σαν τρελή… άραγε γιατί?).

   Λαϊκιστής μπορεί νάναι ο Λαζόπουλος σ αυτή την υπόθεση, αλλά και ΠΑΛΙ σωστός. (και κανένας άλλος. ΑΛΛΟ θέμα το να είναι κανείς… μελοδραματικός στο στυλ)

   Ε, προφανώς ΔΕΝ άρεσε η απάντηση αυτή, η παιγνιδιάρικη, στο Δείμο, γιατί… εξανέστη, λέγοντας:

   ο δείμος του πολίτη
   16/02/2011 στις 12:55

   Κατ’ αρχάς δεν περίμενα τέτοια επίθεση. Αλλά μάλλον κι εγώ δεν εκφράστικα καλά (το απόγευμα θα έχω έτοιμη ανάρτηση και πιο ολοκληρωμένη). Ας πω μόνο ότι δεν ήθελα δικές σου προτάσεις. Εσύ είσαι ένας blogger, ένας απλός φορέας. Πού είναι η αντιπρόταση του κινήματος; Δεν παίρνω θέση υπέρ της συγκεκριμένης χωροθέτησης. Κάθε άλλο. Αλλά ένα κίνημα για έχει πνοή πρέπει να αντιπροτείνει.

   Και άντε, σίγουρα όπως βλέπω, θα νικήσουν οι κάτοικοι. Πού θα πάει ο ΧΥΤΑ ή ο ΧΥΤΥ (ακόμα απέχουμε οικονομικά από ΧΥΤΥ); Πάλι θα έχουμε αντιδράσεις. Ποια είναι η αντιπρόταση των φορέων του νομού, της ΤΕΔ και της Περιφέρειας; Η ευθύνη της πρότασης δεν είναι δική σου (δεν είσαι και ειδικός), αλλά των τοπικών φορέων. Και μέχρι τώρα όλοι σιωπούν. Πού είναι η “αριστερά” που συντάσσεται με τους κατοίκους; Τι αντιπροτείνουν; Γιατί γνωρίζουν ότι και ΧΥΤΥ να προτείνονταν, πάλι θα διαφωνούσαν (όχι ίσως στην Κερατέα, αλλά κάπου αλλού).

   What? ΠΟΙΑ «επίθεση» και… μαλακίες?

   …στο οποίο εγώ του απάντησα, επειδή πήγαινε γυρεύοντας, διαστρέφοντας το νόημα του διαλόγου λες κι εγώ ήμουν ο επιτιθέμενος, ως εξής (πια):

   OMADEON
   16/02/2011 στις 13:19

   Δείμε ΔΕΣ τα βίντεο, υπάρχουν και ντοκουμέντα για το θέμα.

   Να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ τέτοια επίθεση. Αν μάλιστα… ταυτίζεσαι με το ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ πλέον “Ελληνάκι”, κρύψου καλά!!! χαχαχαχα

   Ε, μέχρι ΕΚΕΙ άντεχε, από κει και πέρα όχι. Εβαλε λοιπόν τη… λασπέστρα στη μπρίζα κι άρχισε
   -ΤΙ για καναπέδες, ΤΙ για μισαλλοδοξίες, ΤΙ για το… όποιος κλάνει ελεύθερα, κλάνει και σωστά (σόρυ… συλλογιέται ήθελα να πω)…

   …μέχρι που κατάλαβα ότι ΕΧΕΙ κάποιο δίκιο ο άνθρωπος, αλλά… σε πολλά άλλα «Ελληνακίζει» ανεπανόρθωτα. ΑΝ βγάλεις άκρη και σωστό πόρισμα, πες μου κι εμένα (υπ΄όψιν ο Δείμος είναι Θεσσαλονικιός, τουτέστιν… παρεξηγιάρης διότι -δεν μπορεί- κάαατι έχει το νερό τους, βορείως της Λάρισας)… 😈 🙂

   (για τα υπόλοιπα εκείνου του διαλόγου, κλικ ΕΔΩ)

   • Φιλε,υπαρχουν ανθρωποι που θα διαβασουν αυτον τον τιτλο και θα νιωσουν φρικη για αυτο που συνεβη σε αυτη τη γυναικα.
    Υπαρχουν κ αλλοι ανθρωποι,που θα διαβασουν αυτον τον τιτλο και θα κολλησουν στη λεξη «φονος»,»μα δεν ειναι φονος με τη νομικη εννοια,μπλα μπλα μπλα»

    Δοξα το Θεο,τον Αλλαχ,τον Βουδα και τον Μεγαλο Μανιτου που ανηκω στους ανθρωπους της πρωτης κατηγοριας.Αν ποτε αντιληφθω οτι ο τροπος σκεψης μου αρχιζει να φερνει στους ανθρωπους της δευτερης κατηγοριας,θα παω να βρω ενα μπαλκονι ψηλο,για να πεσω απο κει και να αυτοκτονησω.

    Η δικια μου αναρτηση ειχε παρομοιο τιτλο με τη δικια σου.Μιλησα για δολοφονια.
    Νομικα αν το δεις ειναι οπως τα λεει η Πιγκουινα παρακατω,ισως να στοιχειοθετειται και βαρια σωματικη βλαβη αντι για επικινδυνη,αλλα κ επικινδυνη να ειναι,παλι εχουμε τουλαχιστον φυλακιση 3 μηνων,συμφωνα με το αρθρο 309 του ΠΚ.
    Κι αυτο γιατι,στη περιπτωση αυτη,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ(δηλαδη δολος)
    ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ,
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΛΟΣ,οχι πρωτου βαθμου η δευτερου αλλα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ.Ενδεχομενος δολος ειναι οταν δεν επιδιωκεις αμεσα τη συνεπεια της πραξης σου,αλλα η σειρα αλληλουχιων της πραξης σου οδηγησε σε ενα αποτελεσμα το οποιο εσυ μπορει να μην επιδιωκες,αλλα γνωριζοντας οτι μπορει να επελθει,αδιαφορησες και δε σε ενοιαζε για το αν θα επελθει.Ετσ προεβης στην αρχικη πραξη σου
    (Εδω η ριψη χημικων και η αλληλουχια αυτης της πραξης οδηγησε στην αποβολη της γυναικας)
    Επομενως,ετσι κ αλλιως στοιχειοθετειται εγκλημα.

    Αλλα,στα παπαρια μου ολα τα νομικιστικα.
    Μια γυναικα ηθελε να φερει στον κοσμο παιδι,κι ενα γουρουνοναζι της το στερησε απο αυτον τον κοσμο.
    Το φυσικο δικαιο προσταζει εδω να μιλαμε για δολοφονια.Στα παπαρια μου κ οι λεπτολογοι,κ ο ποινικος κωδικας και οσοι δεν εστιαζουν στη φρικη της δολοφονιας αλλα σε βλακειες.

    Κ οσον αφορα το που θα μπουν τα σκουπιδια,εχω να κανω μια πολυ σοβαρη προταση,να μπουνε στον κωλο του καναλαρχη.Εκει να φτιαξουν ενα ΧΥΤΑ κ ΧΥΤΥ μαζι,στον κωλο του καναλαρχη και των υπουργων και των ναζι.
    Αυτη ειναι η προταση μου,διχως κραυγες και λαικισμους.
    Φυσικα και μπορω να απαντησω σοβαροτερα,αλλα μπροστα στη κατοχη της Κερατεας,μπροστα στη ναζιστικη εισβολη και τη καταστροφη της πολης,σιγα μη κατσω να συζητησω για το που θα γινει ο ΧΥΤΑ,αυτα ειναι αποπροσανατολισμοι,σιγα μη προταξω το ελασσον εναντι του μειζονος.

    Πρωτα συμφωνουμε ολοι οτι οι ναζι πρεπει να φυγουν απο τη πολη,πρωτα συμφωνουμε στο οτι οι δολοφονοι θα μπουν φυλακη,και υστερα,δεχομενοι αυτη τη βαση συζητησης,προχωρουμε και στα υπολοιπα.Διχως αυτη τη βαση,omadeon,για μενα δεν υπαρχει συζητηση.

 10. Δεν είναι ακριβώς ανθρωποκτονία (είναι συνδυασμός επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ιδιάζοντα χαρακτήρα καθώς η μητρότητα είναι οικουμενικά προστατευόμενη) αλλά είναι το ξεκίνημα ενός πράγματος απείρως χειρότερο. Παρόμοια φρικιαστικά φαινόμενα εγκύων που έχασαν τα παιδιά τους λόγω κακοποίησης έχουμε και στη Λωρίδα της Γάζας, εδώ όμως η κυβέρνηση είναι σε εμπόλεμη κατάσταση όχι με υποτιθέμενους αλλοεθνείς, όπως το Ισραήλ, αλλά με ομοεθνείς ψηφοφόρους. Πολλαπλά χειρότερη κι επικίνδυνη κατάσταση. Η κυβέρνηση δρα σαν να θεωρεί ότι η νομιμοποίησή της και η εξουσία της προέρχονται από κομπραδόρους εργολάβους και όχι από το λαό που ψηφίζει στις εκλογές, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ.
  Δεν γράφω παραπάνω, φοβάμαι και δεν είμαι σε φόρμα.

  • Αγαπητή Πιγκουίνα ευχαριστώ. Τη ΔΙΚΗ σου γνώμη περίμενα να ακούσω κυρίως, όσον αφορά την ορολογία, ως γυναίκα ΚΑΙ ως καθόλου άσχετη…

   Επομένως άλλαξα τον τίτλο του ποστ προ ολίγου, σε κάτι ακριβέστερο, που περιγράφει γεγονότα ΟΠΩΣ έγιναν, αφήνοντας τον αναγνώστη να κρίνει :

   Tρεις Προτάσεις για Λαϊκή Αυτοάμυνα, μετά από αποβολή εγκύου και κακοποιήσεις πολιτών της Κερατέας από τα ΜΑΤ

   Aπό κει και πέρα όμως.,. όποιος ξανα-μιλήσει για «λαϊκισμό» θέλει… ΠΟΛΥ καυτό πιπέρι στο στόμα ! 😈

   Ομολογώ ότι κι εγώ δεν είμαι σε φόρμα. Από τα νεύρα μου σήμερα έπεσε νερό στη μπρίζα του υπολογιστή και… προκάλεσε βραχυκύκλωμα. Αυτή τη στιγμή αν πατήσω το κουμπί του δεν ανάβει. Ακόμη δεν έψαξα καν ΤΙ φταίει. Πήρα το λάπτοπ κι έφυγα (και από λάπτοπ γράφω τώρα)….

 11. Σχόλιό μου στο «Βαθύ Κόκκινο», κάτω από το σχόλιο του Δείμου:

  Νομίζω ότι πιο αξιόπιστη άποψη για το θέμα του εμβρύου είναι μιας φίλης και συναγωνίστριάς μας, που… ακριβολογεί και προειδοποιεί για τη σοβαρότητα του συμβάντος, τόσο καλά ώστε με έπεισε (μαζί με το «Δείμο του Πολίτη», παρά κάποιες άλλες διαφωνίες μου) ότι το δικό μου ποστ χρήζει αλλαγής τίτλου. Τέλος πάντων, παραθέτω τη δική της άποψη:

  Δεν είναι ακριβώς ανθρωποκτονία (είναι συνδυασμός επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ιδιάζοντα χαρακτήρα καθώς η μητρότητα είναι οικουμενικά προστατευόμενη) αλλά είναι το ξεκίνημα ενός πράγματος απείρως χειρότερο. Παρόμοια φρικιαστικά φαινόμενα εγκύων που έχασαν τα παιδιά τους λόγω κακοποίησης έχουμε και στη Λωρίδα της Γάζας, εδώ όμως η κυβέρνηση είναι σε εμπόλεμη κατάσταση όχι με υποτιθέμενους αλλοεθνείς, όπως το Ισραήλ, αλλά με ομοεθνείς ψηφοφόρους. Πολλαπλά χειρότερη κι επικίνδυνη κατάσταση. Η κυβέρνηση δρα σαν να θεωρεί ότι η νομιμοποίησή της και η εξουσία της προέρχονται από κομπραδόρους εργολάβους και όχι από το λαό που ψηφίζει στις εκλογές, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ.

  Υπενθυμίζω (στο Δείμο) ότι υπάρχουν πλήθος βίντεο με αστυνομικούς να ρίχνουν μετα μανίας δακρυγόνα αδιακρίτως σε… μπάλκόνια σπιτιών, καθώς και κακοποιήσεις πολιτών όπως ενός νεαρού που τον χτυπούσαν 7-8 ματατζήδες μαζί, τόσο δυνατά ώστε του έκαναν κομμάτια το κόκκαλο του ποδιού. Αυτή η νοσηρή φασιστοειδής κατάσταση ΔΕΝ θεραπεύεται με ευχολόγια για «σωστές λύσεις» στο θέμα των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, αν και θα ήταν καλύτερα να ΥΠΗΡΧΑΝ αναλυτικές προτάσεις σαν αυτές που ζητάει ο Δείμος. (…Μήπως υπάρχουν και δεν τις μάθαμε;)

  Ενα κράτος που αντιμετωπίζει τους ίδιους τους πολίτες σαν εχθρούς και εξαπολύει τα ΜΑΤ σαν στρατό κατοχής, ΔΕΝ στέκει να περιμένουμε πως θα δείξει αυτο-συγκράτηση ή σύνεση, με την προσκόμιση… τεχνικών λύσεων από την αριστερά ή το κίνημα των ΧΥΤΑ. Παρόλ’ αυτά, η επιμονή του Δείμου μας φάνηκε χρήσιμη στο διάλογο και αυτό που ζητάει _είναι λογικό_.

  Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι το (κατοχικό) κράτος κατέστη όργανο μονοπωλιακών μεγαλο-εργολάβων (του Μπόμπολα εν προκειμένω) και τυχόν εκπόνηση «τεχνικής λύσης» θα ήταν -ουσιαστικά-… απλήρωτη εργασία για συμφέροντα των εργολάβων και ΜΟΝΟ αυτών, ενώ τυχόν συμφωνία τους (όσο και απίθανη) με «εναλλακτικές λύσεις» θα βασιζόταν αποκλειστικά στο κέρδος, ενώ θάπρεπε να βασίζεται _πρωτίστως_ στο όφελος του ίδιου του λαού. Αλλά… ΤΙ λέμε τώρα, υπάρχουν γνωστοί οικονομικοί λόγοι για την επίθεση στην Κερατέα που ακυρώνουν τέτοιες σκέψεις. Τώρα είναι αργά, το σύστημα θέλει ξήλωμα και όχι βελτίωση. Οπότε ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ μελέτες για λύση, αλλά ΟΧΙ με βάση τα σημερινά δεδομένα.

 12. Καλημέρα, μέχρι να φτιαχτεί ο κύριος υπολογιστής μου (που πήγε για σέρβις) μπαίνω μόνο αραιά στο μπλογκ μέσω λάπτοπ και wi-fi.

  Δυστυχώς ο Δείμος του Πολίτη… μετεξελίσσεται προς το ΠΟΛΥ χειρότερο.
  Ιδού το τελευταίο σχόλιό του στο «Βαθύ Κόκκινο» και μετά η απάντησή μου (που δεν εγκρίθηκε ακόμη).

  ο δείμος του πολίτη είπε…
  Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία. Η πλάκα είναι κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία. Ποια δημοκρατία όταν δεν ακούμε τον άλλο;

  Πότε εγώ μίλησα ή δικαιολόγησα μπάτσους; Ποια αδιανόητη δύναμη μπήκε σε μυαλουδάκια που επιλέγουν συνειδητά να με κατηγορήσουν; Μήπως είμαι και βοηθός μπάτσων; Μήπως συνένοχός τους από τη στιγμή που θέλω οι αγώνες να μην είναι τυχοδιωκτικοί, αλλά να έχουν στόχους κι οράματα;

  Έχουμε χούντα, ακούω, έχουμε πόλεμο. Σοβαρά; Εγώ γιατί δεν καλούμε σε κάποιο πεδίο μάχης; Ή αλλιώς, πότε δεν είχαμε πόλεμο; Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα; Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

  Και να έλεγα ότι κρύφτηκα πίσω από λόγια…
  17 Φεβρουαρίου 2011 7:25 μ.μ.

  Και μετά η απάντησή μου:

  Και ποιός σου είπε ρε Δείμε ότι δεν ακούμε την άποψή σου? Ισα-ίσα είσαι και αχάριστος. Τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη άκουσα και τροποποίησα δεόντως τη δική μου. Εξελίσσεσαι όμως από… παρεξηγιάρη σε κανονικότατο παρανοϊκό. ΚΑΝΕΙΣ δεν σε είπε συνένοχο κανενός. ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι κρύφτηκες πίσω από λόγια. Και -τέλος- κανείς δεν είπε ότι η κατάσταση που ζούμε είναι κυριολεκτικά και από κάθε άποψη ταυτόσημη με μια χούντα που απαγορεύει την έκφραση (αν αυτό σε καίει ΤΟΟΟΟΣΟ πολύ). Ομως σου εξήγησα -ματαίως- ότι αυτό που ζούμε, ή πιο ειδικά από που ζουν οι Κερατιώτες, ισοδυναμεί από πολλές απόψεις με χούντα και επίθεση στρατού κατοχής. Η δε χώρα μας γενικότερα ΕΙΝΑΙ ουσιαστικά υποταγμένη και κατεχόμενη. Αμα θες υπερασπίσου την κυβέρνηση, αλλά ΜΗ μου πεις μετά ότι θα σε θεωρήσουμε εχθρό, γιατί τότε θα ΕΙΣΑΙ.
  Διαλέγεις ΤΙ θα είσαι, ΕΣΥ ο ίδιος, επιλέγοντας με ΠΟΙΟΥΣ θα πας και ΠΟΙΟΥΣ θα αφήσεις. Δεν σε πιέζει και δεν σε συκοφαντεί κανείς.

  18 Φεβρουαρίου 2011 11:36 π.μ.

  _______________________________________
  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Ακολουθεί τμήμα αυτού του σχολίου με… βρισίδια, που ΑΝ σας ενοχλούν ΜΗ το διαβάσετε! Διαβάστε το ΙΔΙΟ κειμενάκι σε «πιο λάϊτ» εκδοχή, στο ΕΠΟΜΕΝΟ σχόλιο! -χεχε
  _______________________________________

  O Σαλονικιός κουλτουριάρης ΔΕΝ μας τα λέει καλά. Π.χ.

  Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία…

  Ε, χρειάζεται ΠΟΛΥ θράσος (ή πολλή τύφλα) για να ψελλίσει κάτι τέτοιο κάποιος που… τη δική του άποψη ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ο άλλος μέχρι του σημείου να τροποποιήσει τη δική του, αλλάζοντας ακόμη και τον τίτλο σχετικού ποστ. ΠΟΙΑ «αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης», ρε… μπαγλαμά? Μήπως εννοείς τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ αδυναμία? Διότι εγώ ΗΔΗ ξεκαθάρισα π.χ. ότι «η επιμονή του Δείμου μας φάνηκε χρήσιμη στο διάλογο και αυτό που ζητάει _είναι λογικό_»!

  Η πλάκα είναι κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία. Ποια δημοκρατία όταν δεν ακούμε τον άλλο;

  Μήπως εννοείς με «δημοκρατία» την άνευ όρων απόλυτη αποδοχή από άλλους της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ άποψης, με το νι και με το σίγμα? Διότι… Προφανέστατα ΔΕΝ σου αρκεί να σε ΑΚΟΥΜΕ, ούτε καν σου αρκεί να συμφωνούμε με τα ΠΙΟ ουσιώδη που είπες. Απαίτείς ΚΑΙ να δεχτούμε ΟΛΑ όσα λες, ΟΠΩΣ τα είπες, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση !

  ΔΕΝ ζητάς δηλαδή συνομιλητές, αλλά οπαδούς (και ταυτόχρονα δίνεις… μαθήματα «σωστού διαλόγου»). Ε, άει γαμήσου, ρε μπαγλαμά ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

  Πότε εγώ μίλησα ή δικαιολόγησα μπάτσους;

  Και ποιός σου είπε ότι «δικαιολόγησες μπάτσους»? Εχεις ΣΟΒΑΡΟ -παρανοϊκό- πρόβλημα ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ κειμένων, τελικά. Εγώ σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑ όσα ΗΔΗ ξέρεις με προφανή σκοπό να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ κάπου, ως προς τα ΓΕΝΙΚΑ συμπεράσματα. ΔΕΝ φαντάστηκα όμως ότι θα ΣΑΛΤΑΡΙΖΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ να φανταστείς πως σε κατηγορώ κιόλας, για όσα θεώρησα ότι (συν-)αποκηρύσσεις ! (και λες ότι… _μόνο_ εσύ ξέρεις από διάλογο, παρανοϊκούλη μου εσύ… χαχαχα)

  Ποια αδιανόητη δύναμη μπήκε σε μυαλουδάκια που επιλέγουν συνειδητά να με κατηγορήσουν;

  Ισως φταίει το… νερό της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρω. ΑΥΤΟ σε κάνει να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ότι σε κατηγορούν και σε κυνηγάνε! 🙂

  Μήπως είμαι και βοηθός μπάτσων;

  Από… σαλταρισμένους Θεσσαλονικιούς κουλτουριάρηδες έχω μάθει ΟΛΑ να τα περιμένω (ποιος ξέρει? χαχαχα) Πάντως… ΑΥΤΟ ειδικά, ΟΧΙ, δεν το φαντάστηκα ποτέ, αλλά… υπόσχομαι να το επανεξετάσω, διότι -λογικά- έτσι όπως… σκούζεις και πετάς λάσπη σ’ εμάς, ΜΑΛΛΟΝ τους βοηθάς (τους μπάτσους)-έμμεσα.

  Μήπως συνένοχός τους από τη στιγμή που θέλω οι αγώνες να μην είναι τυχοδιωκτικοί, αλλά να έχουν στόχους κι οράματα;

  ΠΟΙΟΥΣ στόχους και οράματα? Την «κοινωνική συνοχή» (που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και θέτεις σαν στόχο διατριβής σου?)
  Ε, άει γαμήσου, ΚΑΙ εσύ ΚΑΙ η κοινωνική σου συνοχή… πούχεις ΚΑΙ το ΘΡΑΣΟΣ να λασπώνεις σαν «τυχοδιώκτες» (κι εμάς και τους αγώνες).

  Αλλά το ΖΟΥΜΙ της υπόθεσης, εκείνο που τον ΚΑΙΕΙ το Δημούλη μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτά που πρόβαλλε σαν τόοοσο σημαντικά (και… αποδέχτηκα) δηλαδή ο ορισμός της αποβολής του παιδιού, κλκπ.
  Είναι τελικά το ΕΞΗΣ, όπου αποκαλύπτεται όλη η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ του ταύτιση με το Ελληνάκι ΚΑΙ με την προπαγάνδα που ΣΥΜΦΕΡΕΙ την κυβέρνηση…

  Έχουμε χούντα, ακούω, έχουμε πόλεμο. Σοβαρά; Εγώ γιατί δεν καλούμε σε κάποιο πεδίο μάχης; Ή αλλιώς, πότε δεν είχαμε πόλεμο; Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα; Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

  Δείμε του πολίτη, είσαι ΚΑΙ ηλίθιος, τελικά (εκτός από μουλωχτός κρυφός υποστηρικτής της Κατοχικής Κυβέρνησης, είτε ακούσιος είτε εκούσιος). Διότι…

  1. ΣΙΓΑ μη καλέσουν σε πόλεμο ΕΣΕΝΑ. Εσύ… περιμένεις ΜΟΝΟ να σε καλέσουν για να… υποβάλλεις την τελευταία σου μελέτη περί «Τ.Α. και κοινωνικής συνοχής», προφανώς. ΔΕΝ είναι για σένα ο πόλεμος…

  2. Ρωτάς «Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα;» Εεεμ, έλα ντε… έλα ντε, μάθε τέχνη κι άστηνε… (του ΠΩΣ να υπάρχουν ΚΑΙ χούντες όπου να ΜΠΟΡΕΙ ο καθένας να «εκφράζεται ελεύθερα»…) Εδώ φαίνεται ότι είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ…
  (χέρι-χέρι με τον Πρετεντέρη, κάλλιο χούντα με ψευτο-λευτεριά στο χέρι, παρά φανερή δικτατορία και καρτέρει).

  3.

  Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

  Εεε, άντε και γαμίσου, αχάριστε μπαγλαμά υποκριτή, που θα μας πείς και χουντικούς από πάνω! Π.χ. εμένα, ότι αρνούμαι τη «διαφορετικότητα της άποψής ΣΟΥ», μαλάκα! (πήγαινε δες τον τίτλο ΑΥΤΟΥ του ποστ και θυμήσου ΠΩΣ ήταν, αρχικά: Αναφερόταν σε «φόνο» αγέννητου παιδιού…)

 13. Και τώρα… μια «πιο λάϊτ» εκδοχή του τελευταίου μου σχολίου, κατάλληλη και για πέηστ αλλού (χεχε) -π.χ. στο «Βαθύ Κόκκινο»: :mrgreen:
  _____

  Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία…

  Ε, καλά! Αυτό το λέει κάποιος που… τη δική του άποψη ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάξω ακόμη και τίτλο δικού μου ποστ. ΠΟΙΑ «αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης»? Μήπως εννοεί τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ αδυναμία…? Διότι εγώ ΗΔΗ ξεκαθάρισα π.χ. ότι «η επιμονή του Δείμου μας φάνηκε χρήσιμη στο διάλογο και αυτό που ζητάει _είναι λογικό_»!!!

  Η πλάκα είναι κάποιοι επικαλούνται τη δημοκρατία. Ποια δημοκρατία όταν δεν ακούμε τον άλλο;

  Μήπως εννοείς με «δημοκρατία» την άνευ όρων απόλυτη αποδοχή από άλλους της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ άποψης, με το νι και με το σίγμα? Διότι -προφανέστατα- ΔΕΝ σου αρκεί να σε ΑΚΟΥΜΕ, ούτε καν να συμφωνούμε με τα ΠΙΟ ουσιώδη που είπες. Απαιτείς ΚΑΙ να δεχτούμε ΟΛΑ όσα λες, ΟΠΩΣ τα είπες, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση! ΔΕΝ ζητάς δηλαδή συνομιλητές, αλλά οπαδούς (και ταυτόχρονα δίνεις… μαθήματα «σωστού διαλόγου»).

  Πότε εγώ μίλησα ή δικαιολόγησα μπάτσους;

  Και ποιός σου είπε ότι «δικαιολόγησες μπάτσους»? Εχεις ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ κειμένων, τελικά. Εγώ σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑ όσα ΗΔΗ ξέρεις, με τον προφανή στόχο να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ κάπου, ως προς τα ΓΕΝΙΚΑ συμπεράσματα. ΔΕΝ φαντάστηκα όμως ότι θα ΣΑΛΤΑΡΙΖΕΣ, νομίζοντας ότι σε κατηγορώ κιόλας, για όσα θεώρησα ότι (συν-)αποκηρύσσεις ! (αλλά κομπάζεις μετά -στο blog των Σ.Χ.Σ.- ότι… _μόνο_ εσύ ξέρεις από διάλογο! χαχαχα)
  UPDATE: (σχόλιο του Δείμου στους Σ.Χ.Σ.)

  17/02/2011 στις 09:12
  Μα βλέπεις την ανωριμότητα με την οποία προσεγγίζεις πολιτικά θέματα; Θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι ένα μέλος της ΚΝΕ, με όλο το φανατισμό και την αγωνία για την επανάσταση που θα γίνει αύριο. Σίγουρα ονειρεύεσαι το 2008 και το Κάιρο. Δεν πειράζει. όταν καταλάβεις ότι σημασία έχει ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και διαφωνουσών, τότε θα έχεις δει και τον κόσμο και θα τον ζήσεις.

  Πάμε παρακάτω…

  Ποια αδιανόητη δύναμη μπήκε σε μυαλουδάκια που επιλέγουν συνειδητά να με κατηγορήσουν;

  Ισως φταίει το… νερό της Θεσσαλονίκης, δεν ξέρω. ΑΥΤΟ σε κάνει να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ότι σε κατηγορούν και σε κυνηγάνε? 🙂

  Μήπως είμαι και βοηθός μπάτσων;

  Από… Θεσσαλονικούς κουλτουριάρηδες έχω μάθει ΟΛΑ να τα περιμένω (ποιος ξέρει? χαχαχα)
  Πάντως… ΑΥΤΟ ειδικά, ΟΧΙ, δεν τα φαντάστηκα ποτέ, αλλά… υπόσχομαι να το επανεξετάσω, διότι -λογικά- έτσι όπως σκούζεις και πετάς λάσπη σ’ εμάς, ΜΑΛΛΟΝ τους βοηθάς (τους μπάτσους)-έμμεσα.

  Μήπως συνένοχός τους από τη στιγμή που θέλω οι αγώνες να μην είναι τυχοδιωκτικοί, αλλά να έχουν στόχους κι οράματα;

  ΠΟΙΟΥΣ στόχους και οράματα? Την «κοινωνική συνοχή» (που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και θέτεις σαν στόχο διατριβής σου?)
  Ε, να τη βράσω την κοινωνική (σου) συνοχή… πού λασπώνει σαν «τυχοδιώκτες» (κι εμάς ΚΑΙ τους αγώνες).

  _____

  Αλλά το ΖΟΥΜΙ, εκείνο που τον ΚΑΙΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτά που πρόβαλλε αρχικά, σαν τοσο σημαντικά (και… αποδέχτηκα) δηλαδή ο μη-ορισμός σαν «φόνο» της αποβολής του παιδιού, κλπ. …αλλά το ΕΞΗΣ, όπου αποκαλύπτεται (ακούσια ή εκούσια) Ιδεολογική ταύτιση με προπαγάνδα που ΣΥΜΦΕΡΕΙ την κυβέρνηση:

  Έχουμε χούντα, ακούω, έχουμε πόλεμο. Σοβαρά; Εγώ γιατί δεν καλούμαι σε κάποιο πεδίο μάχης; Ή αλλιώς, πότε δεν είχαμε πόλεμο; Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα; Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

  1. E, ΣΙΓΑ μη καλέσουν σε μάχη ΕΣΕΝΑ. Εσύ περιμένεις να σε καλέσουν για να… υποβάλλεις την τελευταία σου μελέτη περί «Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικής συνοχής», προφανώς. ΔΕΝ είναι για σένα ο πόλεμος! 🙂

  2. Ρωτάς «Πώς έχουμε χούντα από τη στιγμή που εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα;» Εεεμ, έλα ντε, «μάθε τέχνη κι άστηνε»… (του ΠΩΣ να υπάρχουν ΚΑΙ χούντες όπου να ΜΠΟΡΕΙ ο καθένας να «εκφράζεται ελεύθερα»)! (χέρι-χέρι με τον Πρετεντέρη, κάλλιο χούντα με ψευτο-λευτεριά στο χέρι, παρά φανερή δικτατορία και καρτέρει)

  3.

  Εκτός αν είναι η χούντα εκείνων που αρνούνται τη διαφορετικότητα της άποψης.

  Slow the much oil (=σιγά τον πολυέλαιο -χεχε) που θα μας πείς και χουντικούς από πάνω! Π.χ. εμένα, επειδή -δήθεν- αρνούμαι τη «διαφορετικότητα της άποψής ΣΟΥ»! (πήγαινε δες τον τίτλο του δικού μου ποστ και θυμήσου ΠΩΣ ήταν αρχικά: Αναφερόταν σε «φόνο» αγέννητου παιδιού…)

 14. Ιδού 7-step- ρεζουμέ του θέματος, για το «Δείμο του Πολίτη»…

  1. Μπήκε επιθετικά στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» για να εκφράσει αντιρρήσεις, αρχικά κατηγορώντας εμένα (κ.ά.) ότι «μπερδεύουμε πράματα», κλπ. (με κάλυμμα το «εμείς…»)
  2. Του απάντησα παιγνιδιάρικα (ΚΑΙ φιλικά), οπότε… ΠΑΡΑΝΟΗΣΕ, διαμαρτυρόμενος ότι υπέστη επίθεση («τέτοια που δεν περίμενε», κλπ.) (ενώ εγώ έκανα τα στραβά μάτια για τη ΔΙΚΗ του επίθεση…)
  3. Επανήλθε με τόνους λάσπη, διαμαρτυρόμενος επίσης ότι δεν ήταν «Φόνος» η αποβολή της εγκύου [πρώτη σημαντική άποψή του] καθώς και ότι η αριστερά και το κίνημα των ΧΥΤΑ δεν προτείνει κάτι θετικό (άλλο χώρο όπου να πάει η ΧΥΤΑ, κλπ.) [δεύτερη σημαντική άποψή του].
  4. Εγώ του απάντησα δεόντως (ως προς τη λάσπη και την υπεροψία του) αλλά ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ -ουσιαστικά- ΚΑΙ τις δύο βασικές απόψεις του…
  5. Σε άλλο μπλογκ (Βαθύ κόκκινο) ΔΕΝ του επιτέθηκα αλλά -αντίθετα- ΔΙΚΑΙΩΣΑ τις ενστάσεις του, προσπαθώντας να κάνω ΣΥΝΘΕΣΗ απόψεων μεταξύ μας.
  6. Εκείνος επανήλθε με ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ λάσπη ΚΑΙ παράνοια μαζί, κατηγορώντας (δήθεν γενικά, τους άλλους) για αδιαλλαξία, αδυναμία αποδοχής απόψεων, μέχρι και… χουντικούς μας είπε, συλλήβδην, επειδή… δεν δεχόμαστε τις απόψεις του! (ενώ… ΗΞΕΡΕ ότι ΚΑΙ τις 2 απόψεις του τις ΕΙΧΑ δεχτεί, μέχρι και του σημείου αλλαγής τίτλου ποστ)
  7. Στην ψύχρα, όμως, αποκάλυψε ΚΑΙ το σημείο που τον ΚΑΙΕΙ, κι αυτό ΔΕΝ ήταν όσα έλεγε αρχικά (οι δύο θέσεις του που αποδέχτηκα) αλλά η… ανησυχία του μην τυχόν και θεωρήσουμε «χούντα» τη σημερινή κυβέρνηση !

  Οπερ Εδει Δειξαι (που λένε).,,, «χέρι-χέρι με τον Πρετεντέρη» ! 😈

  _______
  Και γεννιέται το εύλογο ερώτημα, τώρα,
  ΓΙΑΤΙ αντέδρασε με αυτό τον τρόπο?

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  1. Εν μέρει, λόγω ακραίας ευθιξίας και «text comprehension problem (under stress)» (συν το γεγονός ότι… ΑΡΝΗΘΗΚΑ να συμμορφωθώ με τις «συστάσεις του», συνεχίζοντας να μιλώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς ΟΥΤΕ να του «χαρίσω κάστανα», ΟΥΤΕ να απορρίψω δογματικά τα ΣΩΣΤΑ ανάμεσα σε όσα έλεγε).

  2. Εν μέρει, πιθανώς διότι… έχει _εθιστεί_ να λογομαχεί με δογματικούς και κολλημένους αριστερούς, κλπ. – ένα σκηνικό τόσο γνώριμο γι’ αυτόν ώστε… ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς, ή το έχει σαν «αλκοολίκι». ΕΞΟΥ και η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ότι… μόνο εκείνος έχει ανοιχτό το μυαλό, όλοι οι άλλοι είναι αδιάλλακτοι, ανίκανοι για διάλογο, κ.ο.κ.

  Ομως «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Ο Δείμος έχει ΕΘΙΣΤΕΙ να μιλάει ΚΥΡΙΩΣ με… μαλάκες, ή (άλλες φορές) με ευγενικά άτομα, που σέβονται το (Καλυβίστικο) σαβουάρ-βιβρ στο οποίο τον έχει «εκπαιδεύσει» η «Καλύβα» του Πάνου Ζέρβα, και άλλοι «σαλονάτοι χώροι blogoδιαλόγου» (όπου καταστέλλονται οι ΣΟΒΑΡΕΣ αντιπαραθέσεις με αφορμή την «απαγόρευση προσωπικών επιθέσεων»).

  Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ όμως (που σπανίζει γενικά), σε συνδυασμό με μια ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ των απόψεών του χωρίς δογματισμό, είναι κάτι που… τον αδυνατίζει σε επιχειρήματα και τον αποπροσανατολίζει. Τότε η «κασέτα» που παίζει στο μυαλό του, προφανώς μπερδεύεται, ενώ το Ιδεολογικό του Software («κατά του λαϊκισμού») κάνει… crash!

  Αλλά… ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμη του «Ideological Software CRASH» βάζουμε στην μπρίζα κι ένα… Source-Code Debugger, που αποκαλύπτει… τον «Ellinaki-Pretenderis Virus 2.0» στο μυαλό του!… χαχαχα
  :mrgreen: 😈

 15. Διάβασα τον διάλογο που είχατε με την Δειμο, και ελπίζω να απαντήσει εδώ τόσο στο σχόλιο που θα κάνω, όσο και σε εσένα.

  Ήθελα και να ήξερα, με ποια λογική ο Δείμος λέει «πρόταση όμως δεν βλέπω από το κίνημα».Με λίγα λόγια αποδέχεται την απόφαση που πάρθηκε λογικά στο καφέ του Μεγάλη Βρετάννια μεταξύ του Ραγκούση και του Μπόμπολα,και θέλει μια αντιπρόταση από τους Κερατιανούς, αλλιώς υπάρχει δίκαιο να κατασκευαστεί το ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο.Ε όχι ρε Δείμο, οι κάτοικοι έχουν το γαμημένο δίκιο με το μέρος τους και δεν χρειάζεται να κάνουν αντιπρόταση (που δεν ξέρουν αν εχουν κάνει ή όχι).Οφείλουν να κάνουν τον αγώνα τους και αυτοί οι γραφειοκράτες πασόκοι που (άθελά σου ή όχι) τους απενοχοποιείς με το πρόσχημα της μη-αντιπρότασης εκ μέρους των αγωνιζόμενων,οφείλουν να «σηκώσουν τα μανίκια» και να βρουν μια λύση.Αλλά τι λύση να βρουν όταν για την εσωτερική πολιτική αποφασίζει ο Ακτωρ και ο Άβαξ?Το θέμα λύνεται μέσα σε μια μέρα αν θέλανε Δείμο.Ρωτάνε στο ΕΜΠ και τους δίνει την λύση.Και εγώ θα ρωτήσω την δευτέρα καθηγητή μου αν μπορέσω που ασχολείται με το θέμα απορριμάτων.

  • Φίλε Oblivion,
   Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει ο Δείμος, στα εύλογα και σωστά που του έθεσες, εκτός αν… επιχειρήσει να αρνηθεί όσα βγήκαν στο φως μέσα από το διάλογο. Την πάτησε… σαν πρωτάρης, από τον ΙΔΙΟ το διάλογο, όχι _μόνο_ από τις ατυχείς (ή και αντιδραστικές) δηλώσεις του. Ευελιξία και ικανότητα _πραγματικού_ διαλόγου = ΜΗΔΕΝ, εκ μέρους του.

   Η ιδεολογία του Δείμου (ΚΑΙ η διαπροσωπική του στάση στο διάλογο), έχει αναλυθεί με πολύ καλή κριτική κι από τον… Slavoj Zizek, σε κάποια κείμενα και βίντεο που ίσως φέρω εδώ αργότερα, με θέμα το λεγόμενο «multiculturalist liberal tolerance». Είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της ιδεολογίας όσα λέει ο Δήμος, ο τρόπος που σκέφτεται, κλπ.

   Η πλάκα είναι ότι… οι εθνοκεντρικοί (να μην πω εθνικιστικοί) «πατριωτικοί κύκλοι», όπου συναντάμε ΟΛΗ την κριτική «της πολυπολιτισμικότητας» στην Ελλάδα, δεν έχουν καν πάρει χαμπάρι τα _πραγματικά_ αρνητικά της «φιλελεύθερης πολυπολιτισμικής ανεκτικότητας» και αυταπατώνται πως το αντίθετό της είναι ο… μονο-πολιτισμικός εθνοκεντρισμός! Στην πραγματικότητα δεν ισχύει, αυτό που νομίζουν, εκτός αν το εννοούν καθαρά εθνικιστικά, δηλαδή έχοντας χάσει την ουσία. Και η ουσία βρίσκεται κρυμμένη εδώ, στον τρόπο που σκέφτεται και επιχειρηματολογεί ο Δήμος, αποκαλύπτοντας (μέσα από το διάλογο) όλη την υπεροψία και την αντιδραστικότητα της φιλελεύθερης ανεκτικότητας (που κάθε άλλο παρά ανεκτική είναι). Π.χ. οι Κερατιώτες απλώς χειραγωγήθηκαν από τους «λαϊκιστές δημάρχους» τους (και τους «χάλασε» ή αποθράσυνε η… πολλή υποστήριξη) ενώ είναι -ουσιαστικά- (περίπου σαν) άξεστοι ιθαγενείς, χωριάτες που δεν ξέρουν καλά-καλά ΤΙ θέλουν, ενώ η αριστερά και το κίνημα των ΧΥΤΑ είναι ανίκανοι να προτείνουν κάτι θετικό και ΕΠΟΜΕΝΩΣ θάπρεπε να το βουλώσουν. Εγώ είμαι (σταλινικός?) «μισαλλόδοξος» δογματικός (του «καναπέ») που «Δεν ξέρει από διάλογο», και «δεν ακούει τον άλλο» (όπως κι όλοι οι άλλοι αριστεροί «μισαλλόδοξοι»). Δεν έχω μάλιστα… ΟΥΤΕ καν «ζήσει» να «δω τον έξω κόσμο» (!!!)… ενώ -πάνω απ’ όλα- όσοι βλέπουν την ταξική ή κοινωνική πάλη σαν ευδιάκριτη σύγκρουση μεταξύ ενός «εμείς» και ενός «αυτοί» είναι ανίκανοι να σκεφτούν «δημοκρατικά», παίζουν το παιγνίδι της «καθοδήγησης» και πολώνουν την κοινωνία αντί να συμβάλλουν στο «διάλογο» (με την εξουσία) όπως… ο ίδιος ο Δείμος βέβαια, ο οποίος… εκπονεί μελέτες ή βιβλία για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση, που προάγει την «ανάπτυξη» και την «κοινωνική συνοχή», σε αντίθεση μ’ εμάς τους επαναστάτες, ή αριστερούς (ή και τους Κερατιώτες) που είναι όλοι «τυχοδιώκτες» (!) (λέξη του Δήμου, όχι δική μου…) που συκοφαντούν την κυβέρνηση σαν μια «χούντα», ενώ ΔΕΝ είναι (αφού «υπάρχει ελεύθερη έκφραση»), κλπ.

   Εκείνο που με κάνει, όμως, να απορώ, πάρα πολύ, είναι… το ΠΩΣ μας ξεγέλασε, τόσον καιρό ο Δείμος, να τον θεωρούμε προοδευτικό, αριστερό ή «δικό μας». Ισως το κατάφερε λόγω της ρητορικής και συγγραφικής του δεινότητας κατά του… ρατσισμού και του λαϊκισμού. Δηλαδή… περίπου όπως πολλά μέλη της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» (και κάποιοι σχολιαστές της Καλύβας του Πάνου Ζέρβα).

   Θα επανέλθω αλλά… αυτή τη στιγμή φτιάνω τον υπολογιστή (μετά από αλλαγή τροφοδοτικού και νέα εγκατάσταση Windows, κλπ). Και πρέπει να κάνω reboot… 🙂

 16. Α… πριν κλείσω για ρημπούτ, αντιλήφθηκα ότι ο Δείμος (Δήμος Χλωτσιούδης) είναι τελικά ΚΑΙ αναιδής, θρασύτατος ισχυρογνώμων. Απολαύστε «απάντηση» που έδωσε στο μπλογκ » Βαθύ Κόκκινο»:

  ο δείμος του πολίτη είπε…
  Και μετά μου λένε για κριτική. Αυτό είναι κριτική; Ή μάλλον από πότε η κριτική θέσεων προχωρά σε ευθεία επίθεση; Προφανώς όταν πήγαινες δεν είδες ότι σε χαιρετούσα… Δεν πειράζει. Η ίδια η κοινωνία αποδεικνύει τις ευτράπελες αλλαγές κομμάτων των «επαναστατών». όταν μετά από λίγα χρόνια θα είσαι στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΝ, να με θυμηθείς…

  Αλλά αυτό το Σαλονίκη έρχεται να αποδείξει τι; Την αριστερή σου καταγωγή; Δηλαδή ο τοπικισμός έγινε συνώνυμο της αριστεράς; Ή εκείνο το κουλτουριάρηδες φανερώνει κάτι; Εσύ δηλαδή είσαι λαϊκός; Πόσο λαϊκός είσαι όταν προτιμάς την προσωπική επίθεση αντί της κρίσης ιδεών;

  Ίσως βέβαια να τρέφεσαι μέσα από τον καβγά και τη σπέκουλα. Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρηδες τακτικές του.
  19 Φεβρουαρίου 2011 7:02 μ.μ.

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/02/blog-post_9558.html?showComment=1298134939547#c3024852115464217587

  Εκείνο που απορώ είναι ΠΩΣ δεν τα βάζει μαζί του κανείς (άλλος)…
  …εκτός αν απλώς τον αγνοούν σκεφτόμενοι πως δεν αξίζει τον κόπο.

  Πρόκειται για ΜΕΓΑΛΟ μουνόπανο, τελικά (σόρυ)… (και η «απάντησή του» είναι σχεδόν… «content-free»). Θα… επανέλθω γραμμή-προς-γραμμή να του απαντήσω αναλυτικά κάποια στιγμή.

  Προς το παρόν του λέω:
  – ΑΝΤΕ και γαμήσου, αναιδέστατε υπεροπτικέ καραγκιόζη, που θα μου πεις (εμένα ειδικά) ότι κάποτε… θα μπω (και) στο ΠΑΣΟΚ! -ΕΣΥ, ρε γλύφτη της χούντας του ΠΑΣΟΚ (κοίτα ποιός μιλάει) που εκπονείς και «μελέτες» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό την «κοινωνική συνοχή»… ΠΟΥ ανήκεις ΕΣΥ, τελικά? (ΜΗ μου πεις «οικολόγος πράσινος» γιατί… θα ΞΕΡΑΣΩ).

 17. απάντησή μου, στο «Βαθύ Κόκκινο»:
  ____________

  ο δείμος του πολίτη είπε…

  Και μετά μου λένε για κριτική. Αυτό είναι κριτική;

  Ναι, αυτό ΕΙΝΑΙ κριτική. Είναι επίσης… (εκτός από αναλυτική κριτική, ΛΟΓΙΚΑ δομημένη, σημείο-προς-σημείο) ΚΑΙ πραγματικός διάλογος μεταξύ ίσων, ΟΧΙ μισαλλόδοξη και λασπώδης υπεροψία (σαν τη δική σου).

  Ή μάλλον από πότε η κριτική θέσεων προχωρά σε ευθεία επίθεση;

  Από τότε που οι «θέσεις» περιλαμβάνουν ΠΛΑΓΙΕΣ επιθέσεις και λάσπη, αναμειγμένη με μπόλικη στάχτη στα μάτια (για να μη φαίνεται ΠΟΣΟ αντιδραστικές είναι οι «θέσεις»).

  Προφανώς όταν πήγαινες δεν είδες ότι σε χαιρετούσα… Δεν πειράζει.

  Ε, καλά! Αυτό το λέει κάποιος που…. από την ΠΡΩΤΗ στιγμή παρανόησε, εκλαμβάνοντας παιγνιδιάρικο σχόλιο σαν «επίθεση» (στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα»).

  Η ίδια η κοινωνία αποδεικνύει τις ευτράπελες αλλαγές κομμάτων των «επαναστατών». όταν μετά από λίγα χρόνια θα είσαι στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΝ, να με θυμηθείς…

  Ρε… δάγκωσε τη γλώσσα σου, που «σε λίγα χρόνια θα» είμαι στο ΠΑΣΟΚ (ιδίως) ή στο ΣΥΝ!
  Με ξέρεις κι από χθες? Εσύ ΠΟΥ ανήκεις ΤΩΡΑ?

  Αλλά αυτό το Σαλονίκη έρχεται να αποδείξει τι; Την αριστερή σου καταγωγή;

  ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Αποδεικνύει όμως -για πολλοστή φορά- ότι είσαι ανίκανος να διακρίνεις το χιούμορ ή τη σάτιρα από τις θέσεις του άλλου. Είναι γνωστό όμως ότι η στατιστική πιθανότητα εμφάνισης τέτοιας… ανικανότητας στον τόπο σας είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από εκείνη άλλων τόπων (ίσως φταίει το… νερό σας, ή και ο… Ανθιμος! -δεν ξέρω).

  Δηλαδή ο τοπικισμός έγινε συνώνυμο της αριστεράς;

  Τοπικιστής είμαι ΜΟΝΟ με την έννοια ότι υποστηρίζω το Αλφα του Κενταύρου κόντρα στους… ΕΛ από το Σείριο! χαχαχα

  Ή εκείνο το κουλτουριάρηδες φανερώνει κάτι; Εσύ δηλαδή είσαι λαϊκός; Πόσο λαϊκός είσαι όταν προτιμάς την προσωπική επίθεση αντί της κρίσης ιδεών;

  1. ΕΣΥ προτιμάς την προσωπική επίθεση (την οποία ΕΣΥ άρχισες). ΟΥΤΕ καν σε ενδιαφέρουν οι «θέσεις» του άλλου, ακόμη και όταν… συμφωνεί μαζί σου.
  2. ΔΕΝ είμαι «λαϊκός», ΟΥΤΕ είμαι… βλάκας να θεωρώ πως το αντίθετο του «κουλτουριάρη» είναι το «λαϊκός». (Try a reality check).

  Ίσως βέβαια να τρέφεσαι μέσα από τον καβγά και τη σπέκουλα.

  Καθόλου, αν ίσχυε αυτό δεν θα είχα τροποποιήσει ΚΑΙ τις θέσεις μου, αποδεχόμενος ΟΡΙΣΜΕΝΑ που είπες (όχι όμως ΟΛΑ, όπως… θα ήθελες).

  Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρηδες τακτικές του.

  ΔΕΝ ξέρω ΤΙ κάνει ο αναρχικός και αριστερίστικος χώρος, αλλά -μια και το έθεσες- σε ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ανήκεις ΕΣΥ?? (μη μου πεις «Ο-Π» γιατί θα… ξεράσω! -χεχε).

 18. Μπορείς να δεις την απάντηση του Δείμου στο blog του για το «καυτό» θέμα.Στο τέλος.

  • Ναι, εννοείς στο ποστ εδώ
   http://chldimos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

   ….και προφανώς εννοείς όσα ειπώθηκαν ΜΕΤΑ το σχόλιό σου, εδώ:
   http://chldimos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298143698345#c6553322917068368879

   Γνώμη μου είναι όμως ότι οι πραγματικές ιδέες και η βαθύτερη ιδεολογική ατζέντα του Δείμου ΔΕΝ αποκαλύπτονται εύκολα μέσα από το στυλ διαλόγου στο οποίο είναι συνηθισμένος. Αποκαλύπτονται πιο καλά μέσα στις συνθήκες της διένεξης που έγινε. Καθώς κι από κάτι «ρωγμές» που βγάζουν στη φόρα άλλοι, μερικές φορές. Π.χ. αυτός εδώ:

   http://chldimos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297897821043#c4796318831198231223

   thinks σχολίασε:
   17/2/11 1:10 π.μ.
   Δήμο, ψάχνω να βρω που ήσουνα «κυνικός» στην ανάρτηση, όπως μου λες, αλλά δεν βρίσκω κυνισμό πουθενά. Ο κυνισμός όχι μόνο δεν θα με τρόμαζε αλλά τον χρησιμοποιώ και εγώ πολύ αποτελεσματικά σε κατάλληλες περιστάσεις.

   Αυτό που με τρόμαξε δεν ήταν κάτι τέτοιο. Ήταν αυτό το αίσθημα, κάτω από τις φράσεις σου. Ένα αίσθημα παγωμένης περιφρόνησης για την ζωή. «δεν είναι βρέφος, αλλά έμβρυο. Δηλαδή μερικές χιλιάδες κύτταρα που μετά βίας σχημάτισαν μία υποτυπώδη αντλία». Δήμο μου αυτά τα λόγια μπορεί να είναι επιστημονικά ακριβή, σχεδόν (είναι τρισεκατομμύρια, όχι χιλιάδες), αλλά δεν είναι ανθρώπινα.

   Ο Μιστερ Σποκ από τον πλανήτη Βώλκαν ήταν λογικό άτομο χωρίς ικανότητα αισθημάτων. Ο Ντέητα ήταν το ανδροειδές με πλήρη λογική, μηδέν συναισθήματα, αλλά τον στόχο να μοιάσει μια μέρα στους ανθρώπους.

   Αν ήταν λογικό το σύμπαν Δήμο, ο αριθμός «π» θα ήταν ακριβής και δεν θα είχε άπειρα σημεία μετά την υποδιαστολή. Ένα λογικό σύμπαν χωρίς συναισθήματα, αισθήματα, αγάπη, λίγη τρελλίτσα, και χωρίς τις κάμποσες φορές που δεν χρειάζεται να παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά, ένα τέτοιο σύμπαν Δήμο δεν το θέλω.

   Ναι, ναι, ναι, η έκτρωση πρέπει να είναι νόμιμη (και σπάνια) επειδή είναι κοινωνικά και προσωπικά απαραίτητο να υπάρχει νομικά κατοχυρωμένη. Ναι, ο άνθρωπος παύει να είναι έμβρυο και γίνεται νομικό πρόσωπο μετά την πρώτη αναπνοή. Αλλά δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για αυτά τα θέματα με μια απόλαυση της λογικής και αηδία προς το μόνο πράγμα που μας κάνει ανθρώπους: το συναίσθημα.

   Η Ζωή, κατά την γνώμη μου πάντα Δήμο, δεν αξίζει τίποτα αν το μόνο που μπορεί να περιλάβει είναι μαθηματικές εξισώσεις το πως να ζει το κατευθυνόμενο προλεταριάτο….
   […]

 19. Την άποψή μου επί του θέματος της αποβολής του παιδιού στην κερατέα θα την δεις στην αρχή του εν λόγω άρθρου στους ΣΧΣ.

  http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/15/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9/comment-page-1/#comment-63594

  Επίσης νομίζω πως παρεξήγησες τον Δείμο, γιατί και του ίδιο τα σχόλια παρεξηγούν τον ίδιο, όπως και εγώ στην αρχή.Νομίζω πως πρέπει στον διάλογο να επικρατεί ψυχραιμία, γιατί αν δεν μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι στην επικοινωνία μέσω οθόνης, τότε δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να γίνει σε πιθανή αλά-Αίγυπτος φάση.Και εγώ διαφωνώ με την θέση «καλά χαλαρώστε,δεν ζήσατε χούντα για να δείτε πως είναι», αλλά νομίζω πως ο καθείς εννοούσε το δικό του στον διάλογο.Ηρεμία:P

 20. Ε… καλά, ρε oblivion, ΠΩΣ είναι δυνατόν να ΜΗΝ παίρνει ο κόσμος χαμπάρι το ΜΕΓΕΘΟΣ της υποκρισίας του καραγκιόζη? π.χ. κοίτα αυτό….

  Μάλλον, λοιπόν, τα ΜΑΤ δεν εμφανίζονται σε όποιον διαφωνεί με μία χωματερή. Όποιος έχει απέναντί του μπάτσους μάλλον κάτι έκανε στην αρχή κακό. – ™ Δείμος

  -του ΞΕΦΥΓΕ αυτό, ανάμεσα σε πολλή… στάχτη στα μάτια που ρίχνει, εδώ:
  http://chldimos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297886579180#c8817125608307319867

  Οπότε η Coolplatanos, είπε (εντοπίζοντας τη… χάσκουσα «ρωγμή»):

  coolplatanos σχολίασε:
  17/2/11 1:06 π.μ.

  «Όποιος έχει απέναντί του μπάτσους μάλλον κάτι έκανε στην αρχή κακό».

  Δείμο προσοχή! Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες. Δεν ξέρω τα της Κερατέας ολοκληρωμένα για να έχω σωστή άποψη, αλλά τέτοια μάχη δεν δικαιολογείται από την πλευρά της εξουσίας.
  Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, διότι κι εμένα με σόκαρε η αντιμετώπιση του θέματος περί του εμβρύου. Δεν ξέρω εάν έγινε εκμετάλλευση του θέματος, αυτό που ξέρω είναι ότι οι γονείς σκέφτονται να κάνουν μήνυση για την υπερβολική χρήση δακρυγόνων στην περιοχή.

  Κάτι άλλο, ΠΟΛΥ σημαντικό, επισήμανε ο Zaphod

  Zaphod σχολίασε:
  17/2/11 2:22 μ.μ.
  * Στο παρελθον μιλουσε το κρατος και ο εργολαβος για ΧΥΤΥ και οι κατοικοι ελεγαν πως….επικειται ΧΥΤΑ. Για να λενε ολοι ΧΥΤΑ πλεον, αυτο σημαινει πως υπαρχει κατι σαπιο στο βασιλειο της δανιμαρκιας που λεγεται ΜΜΕ και κρατος

  Αλλά του Δείμου το αυτί… ΔΕΝ ιδρώνει για τα σάπια του «βασιλείου». Ιδρώνει όμως ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έντονα για τα σάπια της… αριστεράς, καθώς απάντησε στο Ζαφόδ:

  ο δείμος του πολίτη σχολίασε:
  17/2/11 7:19 μ.μ.
  Zaphod, εγώ για ΧΥΤΑ το κατάλαβα και κανείς δε διόρθωσε τους κατοίκους. Από την άλλη, αυτή η περίπτωση της κύησης είναι πράγματι ΜΜΕδικη (μόνο που το λαϊκισμό αυτή τη φορά τον χρησιμοποιούν «αριστεροί»).

  Επίσης, ας εξηγήσει ΠΩΣ είναι δυνατόν να «κατάλαβε για ΧΥΤΑ», ο ίδιος, ενώ επικαλείται το _γελοίο_ επιχείρημα ότι «κανείς δε διόρθωσε τους κατοίκους», αντί να παραδεχτεί την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ άγνοιά του για το θέμα της Κερατέας, το οποίο κρίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα δικά του μέτρα και σταθμά, σαν (αυτο-δηλωμένος) «αυτοδιοικητικός» της Θεσσαλονίκης, κλπ.

 21. Προφανώς και στην θέση του με τα ΜΑΤ διαφωνώ, όπως και η ίδια η πραγματικότητα.Αν και ελπίζω να μην το εννοούσε ακριβώς όπως φτάνει στα διαδικτυακά αυτιά μας=μάτια μας.

  • Εσύ να ελπίζεις. Εγώ… ήλπιζα στο παρελθόν (π.χ. όταν βγήκε να μας πει ότι… είναι νωρίς για να κρίνουμε τα γεγονότα στην Αιγυπτο).
   :mrgreen:

   ΕΝΑ πράμα δεν καταλαβαίνει σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ, απ’ ό,τι βλέπω. Το ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιδεολογία κάποιου (που θέλει να την παρουσιάζει εξιδανικευμένα) αποκαλύπτεται ΚΥΡΙΩΣ στις συγκρούσεις, σε αυτά που λέμε «προσωπικές συγκρούσεις», αλλά για τα οποία ο πιο πολύς κόσμος λέει ότι «δεν τον ενδιαφέρουν».

   Γύρω στα 95% της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ιδεολογίας του καθενός βγαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ στις συγκρούσεις και ΙΔΙΩΣ στον τρόπο που επιχειρηματολογεί μέσα στις διενέξεις, ΟΧΙ όταν… βάζει την «ιδεολογική κασέτα» του να παίζει….

   Εγώ ΞΕΡΩ την ιδεολογία του καλά, τώρα, διότι μπορώ να κάνω (και ήδη έκανα) ιδεολογική ανάλυση των λεχθέντων του σε μένα τον ίδιο. Εχω διαβάσει ΟΛΑ τα σχόλια… 5-6 φορές, προσέχοντας να ΜΗΝ κάνω λάθος λόγω μεροληψίας ή δικού μου πάθους, στην ανάλυση.

   Υ.Γ. Χρειάζεται ιδεολογική ανάλυση σε βάθος, τόσο αναλυτική ώστε να φτάνει μέχρι και σε… ψυχανάλυση. ΑΥΤΟ κάνει ο Ζίζεκ, όταν αναλύει τη «Φιλελεύθερη Ανεκτικότητα», και ΕΤΣΙ την ξεσκεπάζει. ΑΝ όμως, αντί αυτού… λάμβανε υπ΄όψη μόνο τις… διακηρύξεις της («at face value») τότε ΔΕΝ θα κατάφερνε τίποτα.

 22. Π.χ. ΠΟΙΟ είναι το πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει από το εξής λεχθέν του Δείμου? (σ’ εμένα – χώρια το επαναλαμβανόμενο τσουβάλιασμα που κάνει…)

  Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρικες τακτικές του.
  – ™ Deimos

  Χμ… ΤΙ εννοεί εδώ ο… μη-αναρχικός και μη-αριστεριστής ποιητής?

  Για «σπεκουλαδόρους» αναρχικούς, -ιδίως-… ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ακούω! :mrgreen:

  [σημείωση: Διορθωσα το λάθος του, είχε γράψει «σπεκουλαδόρηδες»]

  _____________
  Σε προσωπικό επίπεδο σημασιολογίας, τον… κατανοώ. Απλούστατα, επειδή αποδείχτηκε ΦΙΑΣΚΟ η προσπάθειά του να αποδείξει πως «δεν ξέρω να κάνω διάλογο», «δεν ακούω τις απόψεις του», κλπ. ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί ήταν μέσω της ΛΑΣΠΗΣ ότι ορισμένα πράματα που είπε τα αποδέχτηκα λόγω… σπέκουλας! Αυτό το τέχνασμα δείχνει… ΠΑΛΙΟ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, βέβαια, όχι κάτι ιδιαίτερα ιδεολογικό. Ομως το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΗΜΑ της ίδιας της δήλωσης (σαν γενίκευσης) παραμένει. ΓΙΑΤΙ δεν το βλέπουν όσοι συζητάνε μαζί του?

  ______________
  Κάτι ακόμη…
  ΔΕΝ είναι δυνατόν να εκχωρούμε στο Δείμο, ειδικά, «άφεση αμαρτιών» επειδή -δήθεν- «δεν εκφράστηκε καλά». Διότι πρόκειται για ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ και ΠΟΛΥ διαβασμένο διανοούμενο, που έγραψε πλείστα δοκίμια, μελέτες, μέχρι και βιβλία, π.χ. κατά του λαϊκισμού και κατά της… δημαγωγίας!
  http://deimosessays.blogspot.com/2010/04/blog-post_08.html

  Η δημαγωγία της «δημοκρατίας»
  Η δημοκρατία δεν έχει θέσφατα. Είναι ένας διαρκής διάλογος που ποτέ δεν πρέπει να μας ικανοποιεί γιατί ποτέ η κοινωνία μας -όσο και να εκδημοκρατιστεί- δε θα είναι τέλεια. Είναι ο συνεχής πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός της ανθρώπινης κοινότητας.
  Η αμφισβήτηση είναι η ρίζα αυτή της δημοκρατίας. Οδηγεί στην αμφισβήτηση της αριστοκρατικής υπεροχής και στον κοινωνικό αγώνα για αλλαγή στο status quo. Οδηγεί στην άρνηση των δημοκρατικών ονείρων της κατανάλωσης και της ατομικής κυριαρχίας του κοινωνικού κανιβαλισμού. Συνδράμει στην ανάπτυξη μιας ιδεολογικής αντίληψης ενάντια στη θεσμισμένη κοινωνική παράσταση προτείνοντας συνέχεια συνειδητές αλλαγές στον κοινωνικό βία που πια να εξυπηρετούν άμεσα την πλειοψηφία.

  Ακολουθεί η πρωτόλεια εκδοχή του δοκιμίου που εκδόθηκε το 2009. Το ίδιο το βιβλίο κυκλοφορεί κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εκδόσεις «ΣΥΝ(+)είδηση», ISBN 978-960-88998-5-8).

  Το δοκίμιο το κατέβασα (δίνει ο ίδιος το λινκ εδώ)
  https://docs.google.com/fileview?id=0B9WhkHpZM2ZvYjcyNjdlZTYtYmMzZS00YWRkLWJmY2UtNTMwYzhmMDhjNWRk&hl=el

  Εξού και η ΒΑΡΥΤΗΤΑ στη σημασία του διαλόγου, που έγινε μεταξύ μας. Ανθρωπος που γράφει… δοκίμια περί διαλόγου και κάνει τέτοιες… προστυχιές ΚΑΙ φάουλ στο διάλογο ΔΕΝ συγχωρείται.

 23. Σε αυτό έχει δίκιο ο Δείμος:

  «Είναι γνωστός ο αναρχικός κι ο αριστερίστικος χώρος για τις σπεκουλαδόρικες τακτικές του.»

  Βέβαια με μια μικρή διόρθωση.Ο χώρος να αντικατασταθεί από «άτομα του χώρου».Και είναι αλήθεια πως αρκετοί αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί ή αριστεροί δεν χάνουν την ευκαιρία να δουν πίσω από κάθε γεγονός,τραγικό ή μη-, αυτό που τους συμφέρει.

  Εδώ μπορείς να δεις και μια σοβαρή στάση των αναρχικών :http://news.in.gr/greece/article/?aid=409512

  Επίσης για το θέμα της Αιγύπτου η εξέγερση αυτή καθεαυτή είναι κάτι το θετικό.Αν παρευρέθηκες στο ΕΜΠ (Γκίνη) στην ομιλία που έγινε την παρασκευή για το θέμα Τυνησία-Αίγυπτος, θα ενθουσιαζόσουν, μιας και απότι είπε ο Αιγύπτιος ομιλητής,την ίδια μέρα 20 εκατομμύρια Αιγύπτιοι ήταν στο δρόμο, με 3 εκτ στην Ταχρίρ, και φώναζαν να πάνε όλοι πορεία στην Παλαιστίνη.Ωστόσο…ας μην βιαζόμαστε.Η επανάσταση δεν είναι μόνο αίμα,δάκρυα και ιδρώτας.Πρέπει να δούμε τι αλλαγές θα έχουμε σε θεσμικό ,κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

  • ΟΚ, φίλε Oblivion μόνο που….

   1. Ο Δείμος -ουσιαστικά- (μετ)ονόμασε «σπέκουλα» αυτό που -προηγουμένως- είχε… επαινέσει(!) με τα λόγια «Τουλάχιστον κάποιος προσπάθησε να δει πίσω από τη μισαλλοδοξία» (μόνο και μόνο επειδή τον… συνέφερε, επειδή δεν μπορούσε αλλιώς να καλύψει την αντίφαση του να κατηγορεί κάποιον που… άλλαξε μέχρι και τίτλο ποστ για «αδυναμία να δει άλλες απόψεις»). Αυτό είναι καθικίλα σκέτη (εκτός από φάουλ και ατόπημα λογικής).

   2. Οι αναρχικοί ειδικά ΔΕΝ νομίζω να έχουν τόσους σπεκουλαδόρους, εκτός αν θεωρήσουμε το ίδιο τους το πολιτικό όραμα σαν «σπέκουλα». Πολύ περισσότερους σπεκουλαδόρους έχει το ΚΚΕ και -ναι- οι αριστεριστές. Ας θυμηθούμε την κραυγαλέα παλιά σπέκουλα του ΚΚΕ, τον καιρό του Πολυτεχνειου 1973 (Πανσπουδαστική νούμερο 8, που… λάσπωνε τους αγωνιστές του πολυτεχνείου σαν πράκτορες ή ασφαλίτες).

   3. Σωστά τα περί Αιγύπτου που λες, μόνο που… ο Δήμος την εποχή που έγραψε εκείνο το ποστ (θα το βρω σε λίγο)
   http://chldimos.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html
   …συνιστούσε… αυτοσυγκράτηση, αντί για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς το λαό της Αιγύπτου, τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στιγμή δηλαδή (γι’ αυτούς) θα ήθελε αντί να λέμε «ζήτω» να… σιωπούμε, μην τυχόν βγεί κάτι στραβό από την εξέγερσή τους !
   …και του είχα πει -τότε- ΠΟΛΥ φιλικά το εξής

   OMADEON σχολίασε:
   31/1/11 11:36 μ.μ.
   Δεν βρίσκω νόημα στο ποστ σου, Δείμε, σόρυ. Διότι…
   1. Η φοβία για την τιμή του πετρελαίου που εκφράζεις δεν έχει νόημα, αφού θα αυξηθεί έτσι κι αλλιώς, στο προσεχές μέλλον, σε επίπεδα πολλαπλάσια αυτών που δίνεις. Περάσαμε ΗΔΗ την «αιχμή» (peak oil). Και… σιγά μην πουλήσουμε ένα λαό ολόκληρο, για μια ελάχιστη και άκρως παράταση των τρεχόντων χαμηλών τιμών πετρελαίου.
   ΤΙ είμαστε? Πρόεδροι Μπους?
   2. Η μομφή προς την αριστερά που κάνεις κι αυτή στερείται νοήματος, σόρυ. Η αριστερά χαίρεται όταν βλέπει δίκαιους λαϊκούς αγώνες, αλλά αυτό δεν έπεται ότι στηρίζει και ισλαμιστές ή νέους δικτάτορες όταν καπελλώσουν τα κινήματα των λαών. Και το «χαίρεται» ακόμη είναι λάθος, είναι νωρίς για να χαρεί (σ’ αυτό συμφωνώ) αλλά είναι νωρίς διότι απλούστατα η Αιγυπτιακή Επανάσταση δεν τελείωσε.
   3. Η «επιφυλακτικότητα» που εκφράζεις, κι αυτή δεν έχει νόημα, σόρυ. ΓΙΑΤΙ θάπρεπε να είμαστε «επιφυλακτικοί» όταν βλέπουμε έναν αγωνιζόμενο λαό, με την Αμερική να αγωνιά μην τυχόν κι αποκτήσει τις ελευθερίες που στερείται τόσα χρόνια? Μάλλον είμαστε ήδη, υπέρ το δέον «επιφυλακτικοί». Σε άλλες χώρες διαδηλώνουν πολύ περισσότερο υπέρ του λαού της Αιγύπτου κι εμείς τρώμε… πασατέμπο, με πολύ λίγη (σχετικά) αλληλεγγύη.

   Τέλος μιλάς λες κι είσαι κάνας… ξενέρωτος «γεωπολιτικός αναλυτής» συντηρητικής εφημερίδας, ενώ είσαι… προοδευτικός άνθρωπος, κι αυτός ο ρόλος δεν σου πάει! χαχαχα

   _________
   Επίσης…
   Κρίνει (ΚΑΙ επικρίνει) τους Κερατιώτες με βάση τα… δικά του πολιτικά επιτεύγματα, αλλά και με ΠΕΡΙΕΡΓΑ συμπεράσματα, υποτιμητικά και άδικα για τους (χαμουτζήδες) Κερατιώτες:

   Κι επειδή ενόχλησε λίγο ο καναπές. Ας θυμίσω ότι στη Δυτική Θεσσαλονίκη εύκολα και σχετικά γρήγορα νικήσαμε τόσο με τη ΔΙΑΝΑ, το μολυσμένο νερό της Νικόπολης που ήταν εκτός δικτύου με μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα, την καύση λυματολάσπης κλπ (σε πρώτη φάση) του ΤΙΤΑΝ. Και όλα αυτά επειδή έγινε οργανωμένη δουλειά. Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, χωρίς ποτέ να εμφανιστούν περισσότεροι από 3 μπάτσοι. Μήπως τελικά δε φταίει το θέμα, αλλά και ο τρόπος που κάποιοι όρμηξαν δίπλα στους “καημένους’ κατοίκους; Μήπως φταίει και ο πλειστηριασμός λαϊκισμού μεταξύ των δημοτικών αρχόντων-αντιπάλων;

   (και μετά με λέει «τοπικιστή». Αφού ο τοπικισμός της ΔΙΚΗΣ του πόλης ευρύτερης περιοχής σπάει κόκκαλα… -εξού και η σάτιρα που τούριξα περί Σαλονικιών διανοουμένων κλπ.)

 24. Νταξει είμαστε ρε συ, απλά απαντώ με βάση αυτά που μου δείχνεις από Δείμο, μιας και δεν ξέρω τις θέσεις του εν γένει, αν και μου φαίνεται πως ανήκει στον ευρύτερο χώρο που λέγεται αριστερά και όχι στην αριστερά-είναι μόνο-οι-μαρξιστές.

  Αναρχικοί οι οποίοι έχουν «μεγαλώσει» επεκτείνοντας τον μηδενισμό από το φιλοσοφικό στο πολιτικό πεδίο,ναι είναι ικανοί.Όπως και τα «παιδιά» του Νετσάγιεφ και άλλων αναρχοατομικιστών.Το ποσοστό σε κάθε χώρο δεν με ενδιαφέρει, και το παράδειγμα με το ΚΚΕ είναι κάπως άστοχο, μιας και εκεί δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερα άτομα.Αλλά το ότι στον α/α χώρο βλέπεις δογματισμούς, είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο.

 25. Επίσης το ΖΟΥΜΙ του ποστ που έκανε ο Δείμος για το αγέννητο παιδί, είναι εδώ:

  Όλοι οι «αριστεροί» (θα φανεί αργότερα γιατί χρησιμοποιούνται εισαγωγικά) θριαμβεύουν για τους κατοίκους και φυσικά έχουν την τέλεια ευκαιρία να μιλούν για χούντα, αποπροσανατολίζουν από αδυναμία κατάθεσης μίας ολοκληρωμένης πρότασης κλπ.

  Δεν κατανοώ ΓΙΑΤΙ θάπρεπε να καταδικάζουμε για τη στάση του το «Ελληνάκι» και να μας αφήνει αδιάφορους μια ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια στάση που έχει ο Δείμος, ο οποίος μάλιστα… ξεκαθάρισε ότι έχει πολλά κοινά με το «Ελληνάκι», συμφωνεί σε πολλά μαζί του και τον θεωρεί «ρεαλιστή», κλπ.

  Εκείνο που ενόχλησε το Δείμο ΔΕΝ ΗΤΑΝ τόσο πολύ τα περί «φόνου αγέννητου βρέφους», όσο η ΙΔΙΑ η δικαίωση της άποψης πως «έχουμε χούντα». (ΑΥΤΟ θεωρεί άλλωστε -δεδηλωμένα- ως ΠΥΡΗΝΑ του «λαΪκισμού»).

  _________
  Επίσης είναι σαφέστατα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ να αποδίδει κανείς, σαν πονηρό κίνητρο στους «αριστερούς» (τους οποίους… ΠΑΝΤΑ βάζει σε εισαγωγικά ο Δείμος) το ότι «αποπροσανατολίζουν από αδυναμία κατάθεσης μίας ολοκληρωμένης πρότασης». ΔΕΝ κατάλαβα ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ αυτός ο δήθεν «αποπροσανατολισμός». Αποπροσανατολισμός από ΤΙ ακριβώς? Η αδυναμία κατάθεσης πρότασης μπορεί κάλλιστα να υπάρχει (ΙΔΙΩΣ σε μη-τεχνικά αρμόδιους)… αλλά ΔΕΝ βλέπω ΠΩΣ αυτό μπορεί να προκαλέσει ή να στοιχειοθετήσει «αποπροσανατολισμό», εκτός αν γίνουμε… παρανοϊκοί συκοφάντες (των «αριστερών»), ή εκτός αν ο Δείμος εννοεί ΑΚΡΙΒΩΣ τα «περί χούντας» = αποπροσανατολισμό (από… διάλογο μαζί με τη «χούντα»).
  :mrgreen:
  ___________
  Τελικά… ευλογεί τα γένια του, κυρίως. Δηλαδή…
  -Oι «αριστεροί» (που πάντα μπαίνουν σε εισαγωγικά)… «αποπροσανατολίζουν» διότι (αντίθετα με τον ίδιο το Δείμο)… «δεν καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις» (για το ΠΟΥ θα πάνε τα σκουπίδια στην Αττική), ενώ εκείνος -που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όσον αφορά την ΔΗΜΟΣΙΑ καλή του φήμη- είπε, κάποια στιγμή:

  ο δείμος του πολίτη
  16/02/2011 στις 13:51
  Το πού ανήκω το ξέρω πολύ καλά. Ίσως κι εσύ θα πρέπει να προσέχεις πώς εκφράζεσαι. Δε θα μιλήσω για μένα. Νομίζω ότι κάτι χιλιάδες αναρτήσεις και 6 συνεχή χρόνια στο χώρο δείχνουν σε κάθε κακόβουλο ή καλόβουλο πού ανήκω. Μάλλον, όπως είναι καλό να επιλέγουμε καλύτερες εκφράσεις που να ακούγονται λιγότερο απειλητικές και προσβλητικές. Βλέπεις, μετά από τόσα χρόνια στη ζωή, την επιστήμη και την άμεση πολιτική ενασχόληση, δε θα δεχτώ αβίαστα υποδείξεις και μάλιστα σε τέτοιο ύφος (και δη σε κεφαλαία γράμματα).
  Τα φιλαράκια που λες, δεν κατάλαβα πού κολλάνε. ίσως στη γρήγορη ανάγνωση του σχολίου μου και ταχύτατη παρερμηνεία τους. Γιατί αν εσύ άκουσες προτάσεις χωροθέτησης ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ κάπου στην Ελλάδα, ας μου πεις ακριβώς πού τα εντόπισες.
  Και πριν απαντήσεις διάβασε ξανά το προηγούμενο σχόλιο την απάντησή σου και αυτό το σχόλιο. Οι δε κριτικές σου προς άλλους, με αφήνουν αδιάφορο. Αλλά οι κριτικές προς εμένα, μάλλον θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα επιθυμίας για διάλογο κι όχι ενός ανέξοδου disputatio εκ του καναπέ. Τον καναπέ τον βαρέθηκα στα 14 μου.

  Μιλάμε για «φασισμό της επωνυμίας» – ™ Πιγκουίνα (κάτι που είχε πει και για τον Μανώλη Ανδριωτάκη, κι είχε ΠΟΛΥ δίκιο). Αυτός ο άνθρωπος θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΗ την καλή του φήμη…
  …αλλά δεν διστάζει να μιλήσει προσβλητικά και υποτιμητικά, ως εξής:

  Φαίνεται τελικά ότι το κουσούρι της καθοδήγησης δύσκολα ξεπερνιέται.

  Βλέπεις, προτιμώ να είμαι ο παράλογος Σίσυφος που σκέφτομαι, παρά εκείνος που διακρίνει σε εμείς κι εκείνοι. Αν η κρίση μου με στέλνει σε εκείνους, τότε κράτα τον καναπέ σου και προχωρώ στο δικό μου πεζοδρόμιο, στην πρακτική άσκηση πολιτικής. Εκεί είναι οι φίλοι μου. Γιατί αν θεωρείς τα τελευταία σου σχόλια ως δείγμα προοδευτισμού, μάλλον ξέχασες τη μισαλλοδοξία και το διάλογο σε κάποια δυαδική πρίζα.

  […]

  Και… μετά από ΟΟΟΛΑ αυτά, εγώ είπα (σαν το… μαλάκα)

  Ειναι ίσως σημαντικό να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ την ουσία των παρεμβάσεων του Δείμου του Πολίτη γιατί… είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήσιμη. Λέει -πολύ σωστά- κάτι απλό, που δεν είχα συνειδητοποιήσει κι εγώ εντελώς (αρχικά)… [μπλα μπλα μπλα]

  Και μετά… ΤΙ άκουσα?

  Τελικά ο αφορισμός και η αδυναμία αποδοχής της άλλης άποψης είναι είδος προς κυριαρχία… – ™ Deimos

  Εεε…ΓΙ’ αυτό επιμένω,
  ότι πρόκειται περί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλου μουνόπανου.

 26. Η αριστερά έχει και παραέχει θέσεις και προτάσεις αλλά που.Ούτε στην βουλή δεν είναι για να ακουστεί (για την εξωκοινοβουλευτική αναφέρομαι),άσχετα με το αν συμφωνώ εν γένει με τις θέσεις τους επί πολιτικού και ιδεολογικού.

  Για το θέμα της Χούντας, ίσως κακά το ονομάζουμε χούντα.Αυτό που βιώνουμε είναι ένας «μαλακός ολοκληρωτισμός» όπως το έλεγε ο Κάστορας (βαριά λέξη το ολοκληρωτισμός) και συνένοχοι δεν είναι μόνο οι γραφειοκράτες χαρτογιακάδες.

  • Ω ναι, oblivion…

   Μόνο που ο χαρακτηρισμός «χούντα» εκφράζει πολλά πράματα, πολλά απαράδεκτα που συμβαίνουν, με ΠΟΛΥ καλύτερο τρόπο από έναν σύνθετο όρο όπως «μαλακός ολοκληρωτισμός» (από τη φύση του ακατάλληλος και σαν σύνθημα, άσε που θα μας πάρουνε και για… μαλάκες στο τέλος, οι απλοί εργάτες ΚΑΙ θα έχουν δίκιο). Ποτέ άλλοτε (σε καιρό «δημοκρατίας») μετά το 1974, δεν εμφανίστηκαν ΤΟΣΕΣ πολλές παραβιάσεις δημοκρατικής νομιμότητας, κλπ.

   Αλλά… μήηηπως -τελικά- δε φταίει το θέμα (της χούντας), αλλά και ο τρόπος που κάποιοι όρμηξαν δίπλα στους “καημένους’ κατοίκους (της Ελλάδας)?
   😈 :mrgreen:

   (in the immortal words of the INfamous Deimos…)

 27. ΟΡΙΣΤΕ, ο περήφανος κ. Δήμος Χλωπτσιούδης (Δείμος του Πολίτη), σε μία εμφάνισή του σε ιστοσελίδα του… ΠΑΣΟΚ στο facebook, («ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΟΛΙΧΝΗΣ») προκειμένου να ειδοποιήσει ένθερμους ΠΑΣΟΚτζήδες δια… εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου, που προωθεί:
  http://da-dk.facebook.com/group.php?gid=26055411505&v=wall
  :mrgreen:
  (αρχικά νόμιζα ότι ήταν του 2010, είναι βέβαια από το Νοέμβρη 2009)

  Καταλάβατε τώρα ΤΙ «μύγα τσε-τσε» τον τσίμπησε, όταν του έθεσα το «θέμα» του «Ελληνάκι»? -ή την επιλογή μεταξύ του «με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει»? Αφού είμαι… παλιά καραβάνα στο διαδίκτυο, κάαατι ξέρω 😈

  _______
  Κι είναι ΤΟΣΟ προβλέψιμος, ώστε μπορεί να πει ότι «τον συκοφαντώ» επειδή ήταν εκδήλωση του Νοέμβρη 2009, δηλαδή «προ κρίσης», κλπ.

  Μόνο που… ΤΩΡΑ βγαίνει ΚΑΛΥΤΕΡΟ νόημα, από τις (ΚΑΠΩΣ δυσνόητες) πρόσφατες βαρυσήμαντες δηλώσεις του (όπου προσθέτω… νέο τονισμό και… θα καταλάβετε): 😛 😉

  Βλέπεις, προτιμώ να είμαι ο παράλογος Σίσυφος που σκέφτομαι, παρά εκείνος που διακρίνει σε εμείς κι εκείνοι. Αν η κρίση μου με στέλνει σε εκείνους, τότε κράτα τον καναπέ σου και προχωρώ στο δικό μου πεζοδρόμιο, στην πρακτική άσκηση πολιτικής. Εκεί είναι οι φίλοι μου. Γιατί αν θεωρείς τα τελευταία σου σχόλια ως δείγμα προοδευτισμού, μάλλον ξέχασες τη μισαλλοδοξία και το διάλογο σε κάποια δυαδική πρίζα…
  – ™ Δήμος Χλωπτσιούδης

 28. xaxa σε έχει τσαντίσει φαίνεται ο Δήμος.
  Δεν ξέρω πως λειτουργεί το facebook και το wall του.Είσαι σίγουρος πως δεν το κόλλησε η νεολαία Πασοκ από μόνη της?

 29. Σπατάλησα πολύ χρόνο απόψε, για να λύσω το… αίνιγμα ανθρώπου, που είναι -για μένα- ο Δείμος. Λέει βέβαια και ΠΑΡΑ πολλά σωστά πράματα, ενώ στον τομέα του (την Ιστορία) φαίνεται πως λέει ΚΑΙ αξιόλογα πράματα. Κατέβασα πολλά δοκίμια – μελέτες του, αλλά… κάτι δεν πάει καθόλου καλά, με ορισμένες απόψεις του. Π.χ. στο σχόλιο εδώ:

  ο δείμος του πολίτη σχολίασε:
  14/12/10 6:41 μ.μ.
  Το θέμα, thinks, κατά τη γνώμη μου είναι ότι η πολιτική ζωή όπως και η κοινωνική μοιράζεται στους μορφωμένους (επαγγελματίες πολιτικούς γραφειοκράτες, κοσμοπολίτες, φιλελεύθερους) και σε λιγότερο μορφωμένους-λαϊκούς (συνδικαλιστές, εθνικιστές, χουντικούς).

  Η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία συνδέονται άμεσα με τη μόρφωση, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση. Εξάλλου, όπως έγραψα και παλαιότερα η κοινωνική ακροδεξιά δεν έχει κομματική ταυτοποίηση. Σε κάθε κόμμα έχουμε ακροδεξιούς και ρατσιστές.

  (προσοχή, οι τονισμοί εδώ είναι δικοί του)

  Τον διακατέχει μια περίεργη… Βορειο-ελλαδίτικη υστερία, κατά της «κοινωνικής ακροδεξιάς» (my ass). Η διάκριση που κάνει εδώ, αποτελεί είδος τσουβαλιάσματος, ή διχοτομίας, με την ΠΟΛΥ απλοϊκή γενική βάση:

  1) Μορφωμένοι = πολυπολιτισμικοί αντιρατσιστές
  2) Αμόρφωτοι = «κοινωνικά ακροδεξιοί» ξενόφοβοι / ρατσιστές

  Αυτό ισχύει σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό, αλλά ουσιαστικά είναι άχρηστο τσουβάλιασμα, αν βασιστεί κανείς ΜΟΝΟ σ’ αυτό. Διότι η «κοινωνική ακροδεξιά» περιλαμβάνει και άτομα με υψηλή μόρφωση, ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακούς όπως ο Κωνσταντίνος Ρωμανός ή ο Γιάννης Κολοβός. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και πολλοί εργάτες π.χ. που έμαθαν από την καθημερινότητα και το νταραβέρι με ξένους (κυρίως Αλβανούς) εργάτες, ένα είδος «πρακτικού μη-ρατσισμού» που είναι πιο άμεσος και αποτελεσματικός από τον «πολιτισμικό αντιρατσισμό» πολλών μορφωμένων.

  Tο πρόβλημα χειροτερεύει, όταν αντιληφθεί κανείς πως οι αναλύσεις του Δήμου ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ακριβώς εκεί όπου… αρχίζει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διεθνής ιδεολογία της «φιλελεύθερης ανεκτικότητας», την οποία πρεσβεύει εντελώς άκριτα, νομίζοντας πως όλα τα κοινωνικά προβλήματα σταματούν μόλις επικρατήσει αυτή. Μα… ίσα-ίσα, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα οφείλονται ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή, μόνο που στην Ελλάδα η κριτική εναντίον της παραμένει ατροφική (ή ανύπαρκτη ή διαστρεβλωμένη από έναν «πατριωτικό» μονο-πολιτισμικό τρόπο σκέψης, που χειροτερεύει το πρόβλημα).

  Αλλά… αυτή η «Θεσσαλονικιώτικη σχολή» των ΥΣΤΕΡΙΚΩΝ «αντι-λαϊκιστών» διανοουμένων, που εικάζω ότι προήλθε από αντίδραση κατά του ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ έντονου εθνικισμού και λαϊκισμού που υπάρχει στα μέρη τους… έχει κάνει πολλή ζημιά, αποπροσανατολίζοντας το λαό από τις πλήρεις διαστάσεις της κατάστασης που ζουμε σήμερα.

 30. Επίσης σε υποψίες με βάζει το timing (αλλά ΚΑΙ ο τίτλος, περί «κοινωνικής συνοχής»), να γράψει κανείς τέτοιο πύρινο άρθρο σαν αυτό, ΤΟΣΟ πρόσφατα (εν μέσω κρίσης, ΔΝΤ, κλπ.) – 14 Δεκ. 2010:
  Η αντιδημοκρατική επίθεση στην κοινωνική συνοχή
  …όπου βασική ιδέα είναι -πάλι- ο εξής κοινωνικός διαχωρισμός

  Αυτό που διακυβεύεται είναι ο κατακερματισμός του εκλογικού σώματος σε δυο στρατόπεδα: ένα σχίσμα μεταξύ κοινωνικών/φιλελεύθερων ακαδημαϊκών επαγγελματιών και παραδοσιακών συνδικαλιστών σοσιαλδημοκρατών· ένα σχίσμα μεταξύ περισσότερο και λιγότερο μορφωμένων, μεταξύ κοσμοπολίτικων και εθνικιστικών ή φιλελεύθερων και αυταρχικών προσανατολισμών. Μια διαίρεση που απεικονίζει τον κατακερματισμό στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης ως αποτέλεσμα των ισχυρών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετανάστευσης, της εξατομίκευσης και της μεταβιομηχανικής, βασισμένης στη γνώση, οικονομίας…

  Αμφιλεγόμενης αξίας διχοτομία…
  Κατ ‘ αρχήν μιλάει -άραγε- ΕΙΔΙΚΑ για τη Μεσαία Τάξη? ΑΥΤΗ ελέγχει (ή προκαλεί) τον «κατακερματισμό» στο (συνολικό) «εκλογικό σώμα»?
  Μετά… ΠΩΣ συμβαίνει και υπάρχουν τόσοι πολλοί μορφωμένοι επαγγελματίες κατά της κυβέρνησης? Κάτι δεν πάει καλά, η διχοτομία μου φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια Ελλάδα όπου ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.ΟΣ., Ντόρα και ΔΝΤ συμμαχούν ουσιαστικά (με τη ΝΔ να υποκρίνεται πως τους πολεμάει, κλπ.)

  Το σχίσμα στο οποίο αναφέρεται είναι μάλλον ΕΚΤΟΣ θέματος, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ή -εν πάσει περιπτώσει- πολύ λιγότερο σημαντικό από την πιο άμεση και πρακτική διάκριση ανάμεσα σε υποστηρικτές του ΔΝΤ και σε αντιθέτους του, μια διάκριση που αρνήθηκε με πείσμα να κάνει ο Δήμος (όταν του την υπενθύμισα).

  _____________
  Οι νοητικές κατασκευές εδώ είναι ιδιαίτερα σαθρές, π.χ. το εξής τσουβάλιασμα

  «δυο στρατόπεδα: ένα σχίσμα μεταξύ»….

  [1] κοινωνικοί/φιλελεύθεροι ακαδημαϊκοί επαγγελματίες, περισσότερο μορφωμένοι, κοσμοπολίτες
  και
  [2] παραδοσιακοί συνδικαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, λιγότερο μορφωμένοι, εθνικιστικού προσανατολισμού ή φιλελεύθερου και αυταρχικού.

  ΤΙΠΟΤΑ δεν μας προσφέρει αυτό, αν το εκλάβουμε κυριολεκτικά, σαν «θεμελιώδες σχίσμα» της κοινωνίας μας, στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ της κατάσταση.

  Αν φτιάξουμε το «Conceptual Graph» (ή «Topic map») εκείνο που προκύπτει είναι απλώς οι εμμονές εκείνου που κάνει τη διάκριση.
  Conceptual Graph:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Conceptual_graph
  Topic maps:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Topic_Maps

  • ΑΧΑ !!!! :mrgreen:
   Μου… λύθηκαν οι απορίες, όταν μπήκα στην ΠΗΓΗ των ιδεών του Δήμου, το άρθρο κάποιου René Cuperus [*],
   «Οι παγίδες της πολυπολιτισμικότητας»
   http://www.re-public.gr/?p=262
   …που λέει:

   Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι ο λαϊκισμός, είτε αν προέρχεται από την δεξιά, την ακροδεξιά, ή ακόμα και από την αριστερά. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να είναι σκληρή με τον λαϊκισμό αλλά και σκληρή με τα αίτιά του. Η πρόσφατη περιπέτεια της Ολλανδίας…
   […]
   Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι η κατάρρευση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, η διάσπασή τους στο επίπεδο των ψηφοφόρων υπό την επίθεση του λαϊκισμού…

   Ε, καλάαα….
   Μιλάμε για ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ Υστερία μιας ΗΔΗ πεθαμένης ιδεολογίας, της Σοσιαλδημοκρατίας (=ΠΑΣΟΚ) σε μεγάλο βαθμό ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ στους τραπεζίτες και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά… επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αντιμετωπίσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία του επιθανάτιου ρόγχου της, επιδίδεται σε μια ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ των άλλων, σαν «λαϊκιστές»…

   ΟΥΣΤ! Αη σιχτίρ από δω χάμου, ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ πουλημένοι σοσιαλδημοκράτες, που μας τα πρήξατε ΧΩΡΙΣ λόγο, με τις παρανοϊκές σας υστερίες. ΨΟΦΗΣΤΕ επιτέλους, για να δούμε… άσπρη μέρα, εμείς οι… μαύροι, τα κομμούνια και οι ανάρχες! 😈 🙂
   _________
   Υ.Γ. Ορίστε τα στοιχεία γι’ αυτόν τον… αρχι-παπάρα «αντι-λαΪκιστή» mega σοσιαλ-ηλίθιο:
   http://www.social-europe.eu/author/rene-cuperus/
   …όπου Δήμος Χλαπ-χλουπ-τσιάδης ίσον…
   His Master’s Voice για BIG European mounopano! 🙂

   About Rene Cuperus
   Rene Cuperus is Director for International Relations and Senior Research Fellow at the Wiardi Beckman Foundation, thinktank of the Dutch Labour Party/PvdA. He is a member of the Friedrich Ebert Foundation’s international team, ‘Adjusting the Profile of Social Democracy’; a member of the Scientific Committee of the Paris-based thinktank Terra Nova,

   Ωχ, κουράστηκα… 🙂 ψάχτε κι εσείς αυτά τα θινκ-τανκ, π.χ. την Terra Nova στο φατσοβιβλίο εδώ
   http://fr-fr.facebook.com/people/Terra-Nova-Think-Tank/1387173965
   (κι έτσι και βρω μέσα τον… Στρως-Καν, θα φάει ΠΟΛΥ «ξύλο» ο Δημάκος μας -χεχε)
   -Και νάτα μας…

   Terra Nova president Olivier Ferrand is one of the four members of the “national subscription” commission who will report its findings directly to Sarkozy. Ferrand worked for ex-Italian President Romano Prodi at the EU commission and was campaign adviser to a right-wing French social democrat, Dominique Strauss-Kahn, in his bid for nomination as presidential candidate in 2007….

   https://www.wsws.org/articles/2009/sep2009/sark-s14.shtml

   _____________
   Προσέξτε, τέλος, κάτι σημαντικό…

   Ο Δήμος ΔΕΝ αναφέρει καν το ΖΟΥΜΙ στο άρθρο του Rene Cuperus, αλλά περιορίζεται σε υστερικές κοινοτοπίες, για υπεράσπιση της πολυ-πολιτισμικότητας (και κινδυνολογία για την ακροδεξιά). Ομως ο Rene Cuperus, αν και ξεκινάει με μέγκα-μπούρδες… που αρέσουν στο Δήμο (υπερτονίζοντας τη λαίλαπα του λαϊκισμού) κάποια στιγμή φτάνει και σε κάποια άααλλα πράματα, εντελώς πρωτόγνωρα για την «Μπον πουρ Λ’ Οριόν» Ελληναράδικη έκδοση του απλοϊκού πολυπολιτισμικού αντι-λαΪκισμού (του Δήμου):

   Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι οι προοδευτικοί έχουν καθήκον, μακροπρόθεσμα, να οικοδομήσουν μια μεγαλύτερη συλλογικότητα, εμποτισμένη από κοινωνική αλληλεγγύη και κοινούς στόχους και μέθοδο. Αυτή η αλληλεγγύη και η αίσθηση των ανθρώπων ότι ανήκουν κάπου, αυτή η γέφυρα μεταξύ πολιτισμών και εθνικών ομάδων, δεν πρέπει να προωθείται στο όνομα της ξεπερασμένης και αφελούς πολιτικής ορθότητας, αλλά επειδή αποτελεί τον μόνο τρόπο για να διατηρηθεί κάποια μορφή πρόνοιας. Η ιστορική αποστολή της σοσιαλδημοκρατίας είναι να επανεκκινήσει τη διαδικασία χειραφέτησης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

   Το τίμημα γι’ αυτά τα ευγενικά ιδεώδη και φιλοδοξίες είναι η εγκατάλειψη της έννοιας της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Είναι μια σκληρή επιλογή, αλλά νομίζω ότι η έννοια της πολυπολιτισμικότητας έχει προκαλέσει πολλά δεινά και σύγχυση, τόσο στους μετανάστες όσο και στους πολίτες των χωρών υποδοχής– όπως, ειδικότερα, στην περίπτωση της Ολλανδίας…
   […]

   …και φτάνουμε σε αυτό που οι Ελληνες «γιαλατζί-αντιλαΪκιστές» ΚΡΥΒΟΥΝ επιμελώς (ΟΠΩΣ κι ο Δήμος, στο ποστ του):

   Η πολυπολιτισμότητα μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ιδεολογία του διαχωρισμού. Αυτό έχει να κάνει με το καίριο πρόβλημα ότι ο πολυπολιτισμικός διαχωρισμός μέσω της συλλογικής διαμόρφωσης ομάδων με βάση εθνικά, πολιτιστικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά βρίσκεται σε αντίθεση με το πρότυπο μιας δυτικής, χειραφετημένης, εξατομικευμένης κοινωνίας, όπου τα άτομα δεν ‘επικαλύπτονται’ αιωνίως από τις εθνικές και πολιτισμικές παραδοσιακές κοινότητες. Ένα από τα κυριότερα πεδία μάχης μεταξύ δυτικής και μη δυτικής κουλτούρας, η σύγκρουση ανάμεσα στην εξατομίκευση και την παραδοσιακή συλλογικότητα, δεν αντιμετωπίζεται σωστά, για να το πούμε με επιείκεια, με την έννοια της πολυπολιτισμικότητας. Η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι, όσον αφορά στις τελικές συνέπειες της, η ιδεολογία του απαρτχάιντ;

   Επιπλέον, εάν ο πολυπολιτισμικός διαχωρισμός, σε πείσμα των θεωριών, καταλήγει πρακτικά σε γκέττο των στερημένων, αυτό πρέπει να είναι για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ένα απαράδεκτο πολιτισμικό και κοινωνικο-οικονομικό σκάνδαλο, που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο.

   Ε, Καλά κρασιά… λες και δεν το ξέραμε, αυτό! 🙂 Μας ΠΗΞΑΤΕ στη ΜΠΟΥΡΔΑ για να φτάσετε στην… ΑΦΕΤΗΡΙΑ του Ζίζεκ! (κι όσο για τους Ελληνες γιαλατζί-αντιλαϊκιστές, ΑΚΟΜΗ το κρύβουν…)

 31. «Η ξενοφοβία και η μισαλλοδοξία συνδέονται άμεσα με τη μόρφωση, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση. Εξάλλου, όπως έγραψα και παλαιότερα η κοινωνική ακροδεξιά δεν έχει κομματική ταυτοποίηση. Σε κάθε κόμμα έχουμε ακροδεξιούς και ρατσιστές.»

  Με την μόρφωση όχι.Με την παιδεία ναι.Και ναι ειναι ανεξάρτητες από κομματική ,αλλά ακόμα και ιδεολογική τοποθέτηση.Δεν τις παίζουν μεταξύ τους μόνο ΔΑΠιτες, αλλά και ΕΑΑΚιτες.Επίσης επειδή η ακροδεξιά είναι ορισμένη, καλύτερα να έλεγε για εξτρεμισμό και δογματισμό.Το ρατσιστές δεν ξέρω που κολλάει.Πάντως δεν έχει και άδικο στο εν λόγω χωρίο.

  «Το θέμα, thinks, κατά τη γνώμη μου είναι ότι η πολιτική ζωή όπως και η κοινωνική μοιράζεται στους μορφωμένους (επαγγελματίες πολιτικούς γραφειοκράτες, κοσμοπολίτες, φιλελεύθερους) και σε λιγότερο μορφωμένους-λαϊκούς (συνδικαλιστές, εθνικιστές, χουντικούς).»

  Νομίζω εδώ είναι offside.Η πολιτική ζωή δεν μοιράζεται.Είναι αποκλειστικό προνόμιο του upper 1%.Και έχω σοβαρές επιφυλάξεις να θεωρώ αυτό το 1% ότι έχει παιδεία.Νομίζω πως εδώ κάνει τραγικό λάθος ο Δείμος, και θα ήθελα αν παρακολουθεί να σχολιάσει, γιατί πάει πολύ.Αν θεωρήσουμε πως το 1% έχει περάσει στο επίπεδο της αξιοπρεπούς παιδείας, αυτό σημαίνει ότι το 99% είναι μεταξύ των χουντικών και των μετρίως καλλιεργημένων?Η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου λέει πως α)στην μεσαία τάξη υπάρχουν πολλά άτομα με παιδεία που δεν υπολείπεται σε τίποτα των υπουργών και λοιπών της κρεμ ντε λα κρεμ που αναφέρεται ο Δήμος, β)και πως στην σημερινή πραγματικότητα, όπως συμβαίνει και στην θάλασσα, οι φελλοί επιπλέουν, ή αλλιώς, όσο πιο μικρή πυκνότητα, τόσο πιο κοντά στην επιφάνεια, όπου πυκνότητα=παιδεία.Και αν λάβουμε υπόψη και την ψυχαναλυτική ερμηνεία για τον ναρκισσισμό και τον ρόλο του στο κοινωνικό status από τα άτομα και την ΑΜΕΣΗ σχέση με την ιεραρχία, τότε δεν μιλάμε για παιδεία, αλλά για συνθήκες που δεν χωράει αυτή.Στην περίπτωση που εννοούσε όμως μόρφωση και όχι παιδεία, του υπενθυμίζω πως εδώ και 30 χρόνια υπήρχε η τάση να σπουδάζουν όλοι πανεπιστήμιο (και οι υπουργοί).Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό «ικανών» που δεν του αναλογεί ποσοστό πολιτικής εξουσίας, όπως και στους «λαϊκούς».Το πρόβλημα είναι αλλού, αλλά θα ήθελα να σχολιάσει και ο ίδιος ο Δήμος, γιατί από μια παράθεση που έβαλες, ίσως τον αδικώ.

  • Φίλε oblivion…
   Εγώ ΞΕΡΩ γιατί μελετάω τα γραπτά του Δήμου, μέχρι ξημερώματα σχεδόν…
   και -πίστεψέ το ή όχι- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αιτία η αγανάκτησή μου για τον ίδιο, αλλά μια ΠΟΛΥ γενικότερη δυσφορία, για ορισμένα «μιμήδια» που τον βλέπω να αναπαράγει ξανά και ξανά, μαζί με πολλούς άλλους, κάνοντας ζημιά (κατά τη γνώμη μου). Και κάνει ζημιά π.χ. γιατί ΟΠΛΙΖΕΙ το κατεστημένο όλων των πουλημένων, με επιχειρήματα… λαϊκισμού(!) (ΔΗΘΕΝ «κατά του λαϊκισμού»).

   Διαπράττει έναν κραυγαλέο ΜΕΤΑ-λαϊκισμό, πολύ χειρότερο του ίδιου του λαϊκισμού, ο οποίος (λαϊκισμός) -παρεμπιπτόντως- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενιαίο η πρωτογενές φαινόμενο, αλλά αποτελεί ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ του Συστήματος κατά κάθε κίνησης εναντίον του, όπως έχει καταδείξει ΚΑΙ ο Αντώνης, του Radical Desire (κάνε αναζήτηση ΕΚΕΙ, να δεις ΤΙ λέει για «λαΪκισμό»….)

   ΑΠΛΩΣ έξυσα μια επιφάνεια. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και ευρύτερο!

   Τα λέμε αύριο, καλό ξημέρωμα… 🙂

   Υ.Γ. Την ανακοίνωση στο facebook του ΠΑΣΟΚ την είχε κάνει ο ΙΔΙΟΣ (αν μελετήσεις και τη δομή των σχολίων εκεί)… πράμα που θα ήταν ΣΧΕΔΟΝ ασήμαντο (λόγω ημερομηνίας Νοεμβρίου 2009), αν δεν έκανε ο Δήμος ΣΗΜΕΡΑ ένα περίεργο είδος προπαγάνδας «υπέρ της κοινωνικής συνοχής», «κατά του λαϊκισμού», κλπ. …με έναν τρόπο που (είτε άθελά του, είτε συνειδητά) ΩΦΕΛΕΙ το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s