Να διωχθούν τα αφεντικά των 300 απεργών πείνας (που δεν τους κόλλαγαν ένσημα) ώστε να νομιμοποιηθούν οι απεργοί !

Αυτή η πρόταση λύνει το «νομικό αδιέξοδο» που επικαλείται η κυβέρνηση, όταν λέει ότι «δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις από το Νόμο», για τους 300 απεργούς πείνας…

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας δούλευαν για κάποιους εργοδότες, που (όπως συμβαίνει συνήθως) δεν τους κόλλαγαν ένσημα, με αποτέλεσμα… να μην μπορούν τώρα να πάρουν άδεια παραμονής και εργασίας οι απεργοί! Δηλαδή, εξ αιτίας πρώην εργοδοτών τους, κινδυνεύουν  τώρα να πεθάνουν, οι άνθρωποι, συνεχίζοντας την απεργία πείνας μέχρι τέλους….

Τώρα… προσωπικά θεωρώ ΜΕΓΑΛΑ κτήνη, τους πρώην εργοδότες τους, διότι… ΑΝ είχαν ανθρωπιά θα έπρεπε ΤΩΡΑ να βγούν δημόσια και να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ότι είχαν κάποιους από τους απεργούς πείνας στη δούλεψή τους, για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να τους κολλάνε ένσημα. Θα ήθελα -φυσικά- ΚΑΙ την παραδειγματική τιμωρία τους, κλπ. Παρόλ’ αυτά, για να ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το θέμα αισίως (για τους απεργούς πείνας) προτείνω να δοθούν και εγγυήσεις πως… ΔΕΝ θα διωχθούν ποινικά όσοι από τους εργοδότες ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ την παρανομία τους εγκαίρως (με κάποια λογική και κοντινή προθεσμία, π.χ. μιας εβδομάδας, αλλά… όχι παραπάνω, γιατί κινδυνεύει σοβαρά η υγεία και η ζωή των απεργών πείνας).

Διαδώστε το! Πρωτεύον θέμα πρέπει να είναι η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ των απεργών πείνας, κάτι που θα είχε ΗΔΗ λυθεί, μαζί με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αν δεν ζούσαμε όλοι… στις κοσμάρες μας, τόσες μέρες (κι εγώ μαζί) …τόσο πολύ χαμένοι στις κοσμάρες μας ώστε δεν σκεφτήκαμε το προφανές. Αντε μπράβο… 😦

Η πλήρης πρόταση είναι η εξής:

Επειδή η κυβέρνηση επικαλείται το νόμο και ότι -δήθεν- «δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις στην εφαρμογή του…»

– Να ζητηθεί με επίσημο διάβημα, η χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας για τους απεργούς, αλλά… με την εξής ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προϋπόθεση, η οποία ΛΥΝΕΙ το “νομικό πρόβλημα”, 100%:

1. ΝΑ κάνουν ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ οι απεργοί, κάποιων πρώην αφεντικών τους που… ΔΕΝ τους κόλλαγαν ένσημα, τόσα χρόνα !

2. Εν συνεχεία, να δοθεί προθεσμία ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ για όσους από τους πρώην εργοδότες των απεργών πείνας ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ την παρανομία τους, για την οποία θα τους  δοθεί το προνόμιο να ΜΗ διωχθούν ποινικά, ΑΝ ομολογήσουν ΕΝΤΟΣ της δεδομένης προθεσμίας.

3. Ταυτόχρονα, να υποβληθούν ΜΗΝΥΣΕΙΣ κατά όλων των παρανομούντων εργοδοτών, τους οποίους θα έχουν (στο μεταξύ) καταγγείλλει οι 300 απεργοί πείνας, αλλά… να χορηγηθεί ΑΜΕΣΩΣ  άδεια παραμονής και εργασίας στους απεργούς, η οποία θα ΙΣΧΥΕΙ εάν και εφόσον οι εργοδότες ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ [*] πως είναι αθώοι (πράμα δύσκολο έως αδύνατο, γιατί… σίγουρα θα έχουν κάνει τα ίδια και σε άλλους εργαζόμενούς τους).

[*] προσοχή… είπα “ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ πως είναι αθώοι” διότι… οι μάγκες μπορεί να τη γλυτώσουν και μετά να γίνει έφεση και το θέμα να τραβήξει χρόνια…

_______________

Αυτά, προς το παρόν! Το θέμα αυτό, όμως, κρύβει πολύ περισσότερα, π.χ. την ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ της παρανομίας ΧΩΡΙΣ όρια, πάρα πολλών εργοδοτών, σε βάρος μεταναστών, με πλήρη ατιμωρησία, που έχει καταντήσει κανόνας

Και κάτι ακόμη -Πιστεύω ότι κάποιοι ίσως ΗΔΗ το σκέφτηκαν αυτό, αλλά… δεν το προτείνουν, γιατί προτιμούν τη συνέχιση του αδιεξόδου, είτε [1] διότι προστατεύουν εργοδότες, είτε γιατί… (αντιθέτως) [2] ταυτίζονται τόσο πολύ με τους μετανάστες ώστε θέλουν να τους δουν… μάρτυρες, δηλαδή… νεκρούς! 😦

S.O.S.(και κάτι τελευταίο… την πρόταση τη σκέφτηκα ο ίδιος, προ ημερών, αλλά… περίπου σαν… υπνωτισμένος, όπως ΠΟΛΥΣ κόσμος, δεν της έδωσα σημασία! Την ανάφερα διεξοδικά, σε σχόλιο στο blog Radical Desire, αλλά το επίκεντρο της συζήτησης ήταν αλλού…)


14 comments

 1. http://www.hlhr.gr/details.php?id=524

  Υπάρχει «νομική» διέξοδος – απλά οι κ.κ. της κυβέρνησης είναι αδιάβαστοι ή κακόβουλοι. – Η παραπάνω «λύση» προέρχεται από μετριοπαθείς («δημοκράτες» – άλλως πασόκους) συνταγματολόγους (είδαμε και το «καλό» που έκανε η Παπαρήγα με την επίσκεψη στον Πρόεδρο).
  —-
  δεν έχω τον χρόνο να πάω στο σάιτ του [ούτε και το κουράγιο να αρχίσω καυγάδες με τρίτους σχολιαστές], αλλά όσα γράφει εκεί ο celin είναι απαράδεκτα – (α) κατ’ αρχάς δεν είναι της ώρας να δώσει κανείς έμφαση στην «επικοινωνιακή» πλευρά τού θέματος με «απώτερο» σκοπό, υποθέτω, την εξουσία τής Παπαρήγα ή του ΣΥΝ-νεανία, αφού προηγηθεί το στάδιο της «διαφώτισης» της «αδαούς» πλειοψηφίας (αλήθεια, βάσει ποιας μελέτης ανακαλύψαμε τα περίφημα ακροδεξιά «ανακλαστικά» ολόκληρης τής ελληνικής κοινωνίας επί του θέματος – μήπως βάσει των «έγκυρων» δημοσκοπήσεων και τις υστερίες των πολιτικών δηλώσεων και των αντιδηλώσεων εις απάντηση και εις ανταπάντηση;)· και (β) οι «κοινωνιολογικές» αναλύσεις περί «λούμπεν» (ανάθεμα την ώρα που ο ciaont1 άνοιξε τον Μαρξ του και έγραψε το έκτρωμα στο οποίο αναφέρεται ο celin) με σκοπό τη δικαιολόγηση του «ελέγχου των μεταναστευτικών ροών» πέρα από το ότι αναπαράγουν τις ακροδεξιές αιτιάσεις, είναι λογικά εσφαλμένες. (πχ. [1] γίνεται η εξίσωση «λούμπεν στοιχεία»=παραβατικότητα· ε, οι «λαθραίοι» είναι εξ ορισμού όχι μόνο «λαθραίοι», αλλά υπάγονται και σε «ειδικό» καθεστώς [δικονομικές εγγυήσεις δεν ισχύουν, προτίμηση για διοικητικά μέτρα (διοικητική κράτηση/περιορισμός [ουσιαστικά φυλάκιση χωρίς δικαστική απόφαση και χωρίς άλλη παραβατική συμπεριφορά, — πέρα από το γεγονός της «παράνομης» εισόδου {χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι ατομικά διοικητικά μέτρα ήταν σε άλλες εποχές τα κατ’εξοχήν εργαλεία δίωξης πολιτικών πεποιθήσεων;}])]· [2] ο celin κάνει μια δεύτερη αναφορά σε μια κοινωνικο-οικονομική ταυτοποίηση των «λούμπεν» βάσει της καταναλωτικής επιφάνειας (όσα γράφει για φαβέλες, κ.λπ.)· δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεται ότι τα «εξωτερικά» τείχη (παράγραφος με τα κλειδιά) αναπαράγονται πλέον και εντός τής επικράτειας (αυτό δεν είναι το νόημα των υποβαθμισμένων προαστίων με έντονη την αστυνομική επιτήρηση;) –
  Παράκληση: μην μεταφέρεις το σχόλιο αυτούσιο στο σάιτ του, είχα πιαστεί με κάποιον από τους σχολιαστές στην επίδικη ανάρτηση – και δεν επιθυμώ να ξαναζήσω την εμπειρία.

  • «Μη μεταφέρεις το σχόλιο» και… τα συνήθη «μή μου άπτου»…

   Κοίτα Δήμο, σε εκτιμώ σε συμπαθώ, σε στηρίζω ΚΑΙ σε αναδημοσιεύω, αλλά… μας έχεις βάλει να καταπιούμε ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΟ ΛΥΩΜΕΝΟ ΜΟΛΥΒΙ με τη στάση σου, όταν… πας και σβήνεις ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα σχόλιά σου στο ΠΟΛΥ σημαντικό μπλογκ «Radical Desire», σε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κίνηση ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗΣ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ προς ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ δημοκρατικότητα σε ΚΑΘΕ διάλογο.

   Ανθρωποι όπως εσύ, ευαίσθητοι, δημιουργικοί, διαβασμένοι, αξιόλογοι, απαιτητικοί, και και και… μας έχουν κάνει το κεφάλι ΚΑΖΑΝΙ με τις διυλίσεις κωνώπων, καταπόσεις καμήλων και τις… μή-μου-άπτου κόγξες σας, κατά καιρούς.
   Έχεις κάνει την τρίχα τριχιά, για το θέμα του μπλόγκερ Ciaoant1, αν και… σου είχα πει ότι ΕΧΕΙΣ κάποιο δίκιο, ΟΧΙ ΟΜΩΣ τόοοσο μεγάλο ή τόσο ριζικά διαφορετικό σε θέσεις, ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ώστε να δικαιολογείται η ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ μεγάλη αντίδρασή σου (τότε) η οποία μάλιστα… ΣΒΗΣΤΗΚΕ από σένα τον ίδιο μαζί με ΟΛΑ τα άλλα σχόλιά σου εκεί που πήγες κι έσβησες γράφοντας συλλήβδην ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ διάλογο στ’ αρχίδια σου….

   Και τώρα πας να κάνεις τα ίδια ΚΑΙ για τον Celin, του οποίου το ποστ διάβασα δύο φορές και συμφωνώ με περίπου το 90-95% ενώ για το υπόλοιπο 5-10 % θα μπορούσα να θέσω κάποιες αντιρρήσεις, αλλά όχι να τον… ξεφωνίσω σαν αιρετικό, όπως περίπου κάνεις εσύ… που… ΜΗ αντέχοντας τις συγκρούσεις (παραδόξως, – γιατί ΑΝ θες γίνεσαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ μαχητής του γραπτού διαλόγου…)… μιλάς λες κι είναι ΟΛΟ το ποστ του Celin για πέταμα, αλλά… ξεχνάς ΒΑΣΙΚΑ πράματα, που προφανώς είδε (και απόειδε) ο ciaoant1, όταν πήγε στην Πάτρα, τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες και καταστάσεις των εξαθλιωμένων ξένων, που ζουν εκεί, σε ΜΕΓΑΛΟ αριθμό εντελώς ΕΞΩ από κάθε εργασία, εκτεθειμένοι σε πειρασμούς να υιοθετήσουν (όπως και πολλοί κάνουν) ΕΝΑ σωρό παραβατικές εγκληματικές συμπεριφορές, τις οποίες εσύ ο ίδιος… ΔΕΝ θα άντεχες δίπλα σου ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ της ώρας, λόγω της ευαισθησίας σου.

   Εχω και φίλο κολλητό, επί σειρά δεκαετιών, που ζει χρόνια στην Πάτρα και έχει ΑΠΗΥΔΗΣΕΙ με την κατάσταση. Υπάρχουν π.χ. χωριά στην Αχαϊα (μου λέει – κι είναι ΚΑΙ παλιός αναρχικός, ο φίλος αυτός)…. όπου οι χωρικοί κοιμούνται με όπλα δίπλα τους, γιατί σχεδόν μέρα παρά μέρα έρχονται εξαθλιωμένοι ξένοι και τους κλέβουν ζώα, ή ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους. Και ΖΟΥΝ με αυτό τον τρόπο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι περιστασιακό, που μπορεί να παραβλέψουμε όπως… το να κλέψει ένας πεινασμένος κάνα καρβέλι ψωμί να φάει. ΖΩΝΤΑΣ κατ’ αυτό τον τρόπο, αυτοί οι συγκεκριμένοι ξένοι, αποτελούν ΕΜΠΡΑΚΤΑ ένα λούμπεν-προλεταριάτο που είναι ΠΙΟ πολύ λούμπεν παρά προλεταριάτο ή ο,τιδήποτε άλλο. Αποφασισμένοι για ΚΑΘΕΤΙ είναι, και σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Οπότε… όχι μόνο το αστικό κράτος με τα διοικητικά του μέτρα αλλά και ΚΑΘΕ σώφρων άνθρωπος (ξενος ή Ελληνας) εκείνων των περιοχών, θα ήθελε πάρα πολύ να τους δει να φεύγουν, όσο το δυνατόν πιο μακρυά…

   Επιπλέον στα ΠΙΟ θεμελιώδη ζητήματα που έθιξε ο Celin ΔΕΝ απάντησες ΤΙΠΟΤΑ, ίσως γιατί ΔΕΝ μπορείς, ΔΕΝ είναι εύκολη η απάντηση όσο πιπιλάμε την καραμέλα του «νομιμοποιήστε όλους τους ξένους χωρίς προϋποθέσεις».

   Σε λίγα χρόνια θάρθουν εδώ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ πρόσφυγες, και καλά θα κάνουμε να παρατήσουμε τις (πολιτικά ορθές) θεωρίες και να σκεφτούμε ΠΡΑΚΤΙΚΑ για το ΠΩΣ θα λυθεί το πρόβλημα, γιατί θα είναι πρωτίστως πρόβλημα resources.
   ____________
   Υ.Γ. ΔΕΝ μετέφερα ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο από εδώ προς το ποστ του Celin, αν και είπα κι εκεί μερικά ελάχιστα πράματα για το ίδιο θέμα, εδώ:

   http://celinathens.blogspot.com/2011/03/2.html?showComment=1299183344403#c7676237496582554969
   (και πιο κάτω….)

   (αλλά ο Celin έρχεται ΚΑΙ εδώ τακτικά και… ΔΕΝ έχουμε συνήθειες… στρουθοκαμήλων)

  • Δημο,οταν ανεβασα το ποστ,ηξερα πως ενδεχεται να υπαρξουν διαφωνιες.
   Αν διαβασεις τα σχολια,θα δεις οτι δεν ειναι και λιγοι οι σχολιαστες που διαφωνησαν μαζι μου.Δικαιωμα σου να διαφωνεις και να χαρακτηριζεις,δικαιωμα μου να σε καλεσω στο μπλογκ μου και να επιχειρηματολογησεις εκει.Να πεις οτι γουσταρεις και να με χτυπησεις και σα χταποδι κατω,κανενα προβλημα.

   Δεν ειναι ωρα για διανοητικους ακκισμους και ναρκισσιστικη γραφη,αδιεξοδη κ αποπροσανατολιστικη.Δεν ειναι ωρα για λογια του αερα και θεωρητικες ακροβασιες.Ειναι ωρα να μιλησουμε πρακτικα,να καταθεσουμε προτασεις,εν αναγκη ας συγκρουστουμε μπας κ βγει καποια ακρη μεσα σε αυτο το χαος.

   Εγω παντως αυτο θα κανω.Καλυτερα να κανω και λαθη,παρα να συνεχισουμε να χαιδευομαστε εδω μεταξυ μας,αλληλοναρκισσευομενοι ως μεγαλοι ανθρωπιστες στα λογια .

   • ΕΤΣΙ ακριβώς Celin….
    (κατά φωνή και… πρόσωπο -χεχε)

    Απάντησα ΗΔΗ στο ποστ σου, συμφωνώ με τα περισσότερα που λες, ενώ εκείνα όπου διαφωνώ είναι ίσως… ΑΚΟΜΗ πιο λίγα, από όσο νόμιζα αρχικά.

    Διαφωνούμε για μέγεθος πισίνας σε περιοχή όπου… επίκειται ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

    __________
    Επίσης… ΔΕΝ θεωρώ ότι είναι ΤΟΣΟ μεγάλο το «θέμα», όπως το βλέπει ο Δήμος. ΤΡΙΧΕΣ διαφωνία είναι….

    ΞΑΝΑλέω,
    ΟΛΕΣ οι θεωρητικούρες ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ πρακτικά λόγω επικείμενης ΕΚΡΗΞΗΣ στη μετανάστευση (ή μάλλον στην προσφυγιά).

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ χρειάζεται σε μια προσπάθεια διάσωσης, η οποία (όμως) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ της τη φύση, δυστυχώς είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ να αποτύχει, σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό.
    (όπου, φυσικά με «διάσωση» ΔΕΝ εννοώ των 300 απεργών. Αυτοί είναι ΕΥΚΟΛΟ να σωθούν! Τα επόμενα… 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΟΜΩΣ??? -ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ το βλέπω!)

    • φιλε,βγαλε θεματα με το peak oil,για να ενημερωθει ο κοσμος,μονο απο σενα το χω δει το θεμα.Να μαθουμε τι ερχεται.

    • http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article20324

     Pétrole, monarchie et transition énergétique—>

     Και κυρίως εδὠ:
     Exiger non seulement l’abolition de la dette extérieure et la restitution des fortunes des dictateurs aux peuples mais aussi le paiement de la dette écologique de la part des pays capitalistes développés. Exiger notamment le transfert gratuit des technologies énergétiques vertes, pour peu qu’elles soient mises en œuvre par le secteur public et/ou les communautés locales.

     Κάνε google translate (είναι πολύ βατό στα γαλλικά) – είχα μεταφράσει και μια συνέντευξη τού Τανούρο – επίσης υπάρχουν δυο ή τρια ακόμα κείμενα στα ελληνικά.
     —-

     • Ευχαριστούμε φίλε Δήμο, το διάβασα μέσω google translation και ήταν πολύ καλή η μετάφραση, πολύ σημαντικό το άρθρο:
      http://translate.google.gr/translate?u=http://www.europe-solidaire.org/spip.php%3Farticle20324&sl=fr&tl=en&hl=&ie=UTF-8

      Δείγμα:

      In very general terms, an energy strategy in the medium and long term should be to use the oil and gas revenues not only to relieve the most pressing social needs (as does Chavez in Venezuela) but also and especially to organize the transition to solar source. Such a strategy can be deployed at the regional and inevitably involves a break with the logic of profit.

      (και σόρυ που τα… παραείπα λίγο -χεχε)

 2. http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602662
  Κρίσιμες ώρες για τους μετανάστες: 95 απεργοί πείνας στο νοσοκομείο
  (Αυγή, 3/3/2011)

  Τρεις εκδηλώσεις αλληλεγγύης χθες στη Θεσσαλονίκη, πορεία στις 6 σήμερα το απόγευμα από το Άγαλμα Βενιζέλου (Αυγή, 3/3/2011):
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602615

 3. Γράφω για να εκφράσω ένα χαμηλόφωνο παράπονο. Όχι στον omadeon αλλά στον ευρύτερο κύκλο αναγνωστών του RD. Η συζήτηση για την μετανάστευση πάει και έρχεται, και διατυπώνονται κάθε είδους επιχειρήματα ότι η κατάσταση είναι αφόρητη, δεν πάει άλλο, κλπ.

  Εχθές μετέφρασα και δημοσίευσα ένα επιστημονικό άρθρο που αφορά τις δημογραφικές στατιστικές για την Ευρώπη το οποίο ανατρέπει πλήρως την εικόνα που έχει επικρατήσει μέσω ΜΜΕ στην κοινή γνώμη: http://radicaldesire.blogspot.com/2011/03/blog-post_1745.html

  Το άρθρο αυτό πήγε ΑΠΑΤΟ. Μηδενικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι λέει πάρα πολύ σοβαρά πράγματα που εγώ δεν έχω δει πουθενά να συζητιούνται στην Ελλάδα, ούτε από την αριστερά, ακόμα και αυτή που είναι αλληλλέγγυα.

  Όταν το ανέβαζα, περίμενα ότι θα κάνει θραύση. Αγνοήθηκε παντελώς και καθολικά.

  Γιατί;

  Λέει κάτι που είναι αδιάφορο ή ασήμαντο για το λεγόμενο «μεταναστευτικό»;

  Πολύ θα ήθελα να ξέρω.

  Υ.Γ
  Συντάσσομαι πλήρως με τις θέσεις του Δήμου που διατυπώθηκαν εδώ.

 4. Και κάτι ακόμα θα πω, μιας και συζητιέται. Τον Δήμο τον σέβομαι και με σέβεται. Αυτό μου φτάνει. Πιστεύω ότι μάθαμε ο ένας από τον άλλο και αν οι δρόμοι μας χώρισαν λόγω μιας παρεξήγησης που δεν ήταν διαφωνία θέσεων, δείξαμε ωστόσο πως θέλουμε να διαφυλάξουμε ο ένας την αξιοπρέπεια του άλλου.

  Το RD τρώει πολύ ξύλο για αυτό που είναι και θα τρώει όλο και περισσότερο. Και καταλαβαίνω οποιονδήποτε κάποια στιγμή κουράζεται από αυτή τη διαδικασία. Και εγώ έχω κουραστεί να με σαρκάζουν άνθρωποι που δεν τους γνωρίζω καν ηλεκτρονικά, να μου στέλνουν σχόλια ότι είμαι σχιζοφρενής, να μου αφιερώνουν σελίδες υβρεολογίων. Παρά την στενοχώρια μου για την αποχώρηση του Δήμου, η γνωριμία μας ήταν από τα θετικότερα πράγματα που έζησα εγώ στην κανιβαλιστική αρένα που λέγεται ελληνικό ίντερνετ.

  • Αντώνη καλώς ήλθες,

   Το άρθρο σου στο RD δυστυχώς ΤΩΡΑ το διάβασα, ήταν στα υπ’ όψιν και του είχα ρίξει μικρή ματιά (από χθες που πρωτοβγήκε), αλλά διαπιστώνω ότι… έχει πράγματι κάποια στοιχεία εκπληκτικά !!! Καταρρίπτει μύθους γύρω από το μεταναστευτικό (και το δημογραφικό) και… το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορώ να κάνω (εκτός από το ότι ήδη το έκανα tweet)… είναι μια αναδημοσίευση, σε λίγο, ώστε να διαδοθεί.

   Για το Δήμο έχω ΚΑΙ εγώ τις θετικότερες εντυπώσεις και… _ευτυχώς_ που δεν παρεξηγεί τον εκνευρισμό μου για διάφορα θέματα, σχετικά ασήμαντα -στην τελική- σε προηγούμενα σχόλια… όπου ήμουν σαφώς υπερβολικός (on second thought).

  • Αντώνη, μόλις αναδημοσίευσα το άρθρο…. ακριβώς γιατί πέρασε κάπως απαρατήρητο, ενώ αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

   Εχω κάνα δυό απορίες ή ενστάσεις, θα τις εκφράσω κάτω από το ποστ, ίσως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s