Δημήτρης Καζάκης, Γιαούρτωμα Πάγκαλου, Chernobyl, ChemTrails Myth Satire, Richard Wolff (5 great videos)

Αξίζει να δείτε όλα αυτά τα video, αν τα χάσατε. Θα άξιζε για το καθένα μια ειδική ανάρτηση, αλλά είναι τόσα πολλά που αποφάσισα να τα βάλω όλα μαζί. Πάρτε πολύ ποπ-κορν… 🙂

1. Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου (mini-video Ορεκτικό, HD)

2. Ανεργία και Κρίση: με τον Richard D. Wolff

3. Δημήτρης Καζάκης (εξαιρετική νέα συνέντευξη, long-play)

4. Chemtrails (Πιλότος Κασνέσης) – χιουμοριστικό διάλλειμμα

5.Best Chernobyl Documentary 2006, The Battle of Chernobyl (HQ) 1hr 32min

Ακολουθούν τα video:

1. Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου (mini-video Ορεκτικό, HD)

Περισσότερες πληροφορίες: Βαθύ Κόκκινο (εδώ), μαζί με άλλο video για την ακύρωση ομιλίας Χρυσοχοΐδη στην Άνω Γλυφάδα (από μια είδηση στο Indymedia).

2. Ανεργία και Κρίση: με τον Richard D. Wolff

Μια εξαιρετική παραγωγή του Jungle Report, με ελληνικούς υπότιτλους και λεπτομερές άρθρο εδώ.

3. Δημήτρης Καζάκης (εξαιρετική νέα συνέντευξη, long-play)

Το «Βαθύ Κόκκινο» σχολιάζει:

…διαπιστώνουμε –σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δ. Καζάκη, τα οποία τεκμηριώνει- ότι η κατάσταση την οποία βιώνει ο εργαζόμενος λαός της χώρας είχε ήδη καθοριστεί σε συμφωνία μεταξύ των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων της χώρας και των εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου από τον Γενάρη του 2009 στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε βιώσει ακόμα τα χειρότερα» τονίζει ο οικονομολόγος-αναλυτής για να συμπληρώσει ότι «με αυτά που θα συμβούν στις 25 Μάρτη ο λαός θα τρομάξει».
[Το βίντεο έχει πολύ μεγάλη διάρκεια αλλά αξίζει κάποιος να το παρακολουθήσει].

4. Chemtrails (Πιλότος Κασνέσης) – χιουμοριστικό διάλλειμμα

Δείτε το επειγόντως, αν τυχαίνει να πέσατε θύματα του μύθου για τα ChemTrails, και… αν αμφιβάλλετε, δείτε και τα επιστημονικά στοιχεία, που καταρρίπτουν το μύθο, σε συνδέσμους κάτω από το video. Τα ξαναδίνω εδώ:

http://tinyurl.com/38vqvuq (1957)
http://tinyurl.com/23b8rs9 (1970)
http://tinyurl.com/3828jfj (1972)
http://tinyurl.com/32wjskj (1986)
http://tinyurl.com/2u39obr (1996)
http://tinyurl.com/33zjggy (1999)
http://tinyurl.com/3yjmffg (2003)

5.Best Chernobyl Documentary 2006, The Battle of Chernobyl (HQ) 1hr 32min


Το Τσερνομπίλ είχε δεκάδες χιλιάδες θύματα, αντί μόνο λίγες δεκάδες (όπως λέγανε τα ΜΜΕ αρχικά). Μέχρι και σήμερα, όλες οι κρατικές αρχές στον κόσμο ψεύδονται, κρύβοντας την έκταση της (κάθε) πυρηνικής καταστροφής. Αν σας τελείωσαν τα… ποπ-κορν, σ’ αυτό το σημείο, μην ξεχάσετε να τσεκάρετε και τη χώρα προέλευσης του πακέτου τους… 😉 (Δυστυχώς ειδικά αυτό το βίντεο δεν έχει υπότιτλους).

ΠΟΛΥ σημαντική είναι η σχετική με το θέμα (του Ιαπωνικού ατυχήματος αλλά και του Τσερνομπίλ) νέα ανάρτηση «Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν παγίως τα δυστυχήματα & κι ένα γράμμα από την Ιαπωνία» (L’ Enfant De L’Haute Mer).

 • Τέλος… επειδή τα υπόλοιπα video που αξίζει να δείτε είναι πάρα πολλά, θα προστεθούν κι άλλα, μέσα στα σχόλια, εντός ολίγου…
 • […]

27 comments

 1. Με την κατάσταση στην Ιαπωνία ασχολήθηκα και στο twitter,
  …ενώ -παραδόξως- δεν είμαι ανάμεσα σε εκείνους που τάσσονται κάθετα εναντίον της πυρηνικής ενέργειας. Πιστεύω ότι είναι -δυστυχώς- μια σημαντική πηγή ενέργειας για το άμεσο μέλλον, όταν το πετρέλαιο θα λιγοστέψει πολύ και θα γίνει πανάκριβο. Το πρόβλημα των αντιδραστήρων, ξανά και ξανά, αποδεικνύεται ότι οφείλεται κυρίως στην κερδοσκοπία, την αδιαφάνεια ΚΑΙ την κακή / πεπαλαιωμένη τους σχεδίαση. Ομως στη Γαλλία μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται σήμερα από αντιδραστήρες. Τυχόν κατάργησή τους θα προξενούσε σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Πάντως… επειδή επανειλλημένα συνέβησαν ατυχήματα και καταστροφές που συγκαλύφθηκαν, αποφάσισα να αλλάξω και το… αβατάρ μου, προσθέτοντας στο παλιό αβατάρ και το σήμα για bio-hazard (όχι ακριβώς nuclear hazard) που… είναι και το έμβλημα της μουσικής CyberGoth.

  Εν πάσει περιπτώσει, μερικά βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκαν στο ποστ αλλά αξίζει να δείτε, είναι τα εξής:

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό είναι το εξής νέο βίντεο του ninageor:

  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

  Ο ΔΟΛ πίσω από το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου

  Ακύρωση ομιλίας Χρυσοχοΐδη

  Lucky escape from Japan’s tsunami

  • Merci Enfant !
   Μόνο που… όταν βάζεις βίντεο σε σχόλιο, δεν ισχύει αυτό που κάνουμε μέσα σε ποστ, δηλαδή το να το εσωκλείσεις ανάμεσα σε «.

   Το βίντεο σε σχόλια (που μπορει νάναι και ΠΟΛΛΑ μαζί, αφού φτιάχτηκε το software bug που ενεργοποιούσε μόνο ένα σε κάθε σχόλιο)…
   …μπαίνουν με τη διεύθυνσή τους ΟΠΩΣ είναι, και -αν θέλουμε άλλες διαστάσεις, για flat screen mode προσθετουμε στο τέλος ένα
   &w=640&h=385
   Και για κανονικό mode προσθέτουμε ένα
   &w=640&h=505
   (5 pixels λιγότερα από όσα δίνονται από το «embed» – κάτι που έχει δείξει η πείρα…)

   Κατά τα άλλα, ο Alex Jones πέφτει κι έξω, όπως ξέρεις, αλλά όχι πάντα, και ιδίως… όχι όταν μιλάνε στο show του… πολύ πιο αξιόπιστοι καλεσμένοι!

  • Merci Enfant !
   Μόνο που… όταν βάζουμε βίντεο σε σχόλιο, δεν ισχύει αυτό που κάνουμε σε ποστ, δηλαδή το να εσωκλείονται σε αγκύλες (και στην αρχή με «youtube=»…)

   Το βίντεο σε σχόλια (που μπορει νάναι και ΠΟΛΛΑ μαζί, αφού φτιάχτηκε το software bug που ενεργοποιούσε μόνο ένα σε κάθε σχόλιο)…
   …μπαίνουν με τη διεύθυνσή τους ΟΠΩΣ είναι, και -αν θέλουμε άλλες διαστάσεις, για flat screen (HD) mode προσθετουμε στο τέλος ένα
   &w=640&h=385
   Και για κανονικό mode προσθέτουμε ένα
   &w=640&h=505
   (5 pixels λιγότερα από όσα δίνονται από το «embed» – κάτι που έχει δείξει η πείρα…)

   Κατά τα άλλα, ο Alex Jones πέφτει κι έξω, όπως ξέρεις, αλλά όχι πάντα, και ιδίως… όχι όταν μιλάνε στο show του… πολύ πιο αξιόπιστοι καλεσμένοι!

   • Alex Jones = O Λιακόπουλος της Αμερικής.

    Ο τύπος είναι καραδεξιος και κυρίως που την δίνει η ξενοφοβία του. Επίσης είναι right wing libertarian, μια από τις πιο γλοιώδης μορφές αντικομμουνιστών (και όχι αντισταλινικών) στις ΗΠΑ, φανατικοί υπερασπιστές του καπιταλισμού (άλλωστε βρήκαν άλλο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο για το σύστημα, δεν φταίει λένε ο καπιταλισμός αλλά ο κορπορατισμός) και διάφορα άλλα τέτοια ευτράπελα.

    Ο τύπος έχει να δει την λέξη ορθολογισμός στο λεξικό κάτι χρόνια.

    • Julien, Hi.

     Νομίζω ότι είσαι ΤΡΟΜΕΡΑ άδικος στον Alex Jones.

     Εχω δει δεκάδες βίντεο του Αλεξ, και σίγουρα δεν είμαι οπαδός ή υποστηρικτής του. Του έκανα ΚΑΙ κριτική σε δικό μου βίντεο, ΕΔΩ. Ομως…

     Κατ’ αρχήν η εξομοίωσή του με το Λιακόπουλο είναι _τελείως λάθος_. Είναι και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικίνδυνο τσουβάλιασμα που… ωφελεί ΚΥΡΙΩΣ τον… Λιακόπουλο! Αλλά είναι ΚΑΙ λογικό λάθος.

     1. Ο Alex Jones ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέλος «καραδεξιού κόμματος», απ’ό,τι ξέρω. Ο Λιακόπουλος ΕΙΝΑΙ.

     2. Ο Λιακόπουλος μπουρδολογεί ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και με ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ σκοπό. Ο Αλεξ, αντίθετα, μπορούμε να του αναγνωρίσουμε την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και επίσης την αφιλοκέρδεια. Κυρίως μιλάει στο ραδιόφωνο. Βιβλία ΔΕΝ πουλάει (ή άλλα προϊόντα) (τουλάχιστον σαν ΚΥΡΙΟ σκοπό του, γιατί δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο…)

     3. «Εχθρότητα στους ξένους» ΔΕΝ έχει εκφράσει ο Τζόουνς. Ο Λιακόπουλος, ως ΛΑΟΣίτης, είναι ξενόφοβος ρατσιστής ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.

     4. Ο Λιακόπουλος υποστηρίζει… εξωγήϊνες γενετικές πηγές για τη ΦΥΛΗ των Ελλήνων, την οποία θεωρεί ΚΑΙ ανώτερη. Αρα είναι ΚΑΙ ρατσιστής. Αντίθετα, ο Αλεξ πιστεύει στην ΙΣΟΤΗΤΑ των φυλών και _ποτέ_ δεν είπε κάτι αντίστοιχο. (Και αν μίλησε που-και-που για εξωγήίνους, είναι γιατί… του τη βάρεσαν στο κεφάλι άσχημα ορισμένες ειδήσεις, κλπ.)

     5. Ο Λιακόπουλος είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ καρα-μπουρδολόγος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, που πουλάει ψεύδη με το κιλό σε δεκάδες βιβλία, σαν πλασιέ, θησαυρίζοντας σε ΒΑΡΟΣ της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Ο Αλεξ Τζόουνς, αντίθετα, είναι αφοσιωμένος ακτιβιστής, που πιστεύει ΚΑΙ σε πολλά σωστά πράματα, π.χ. κατά της ζημιάς που προκαλούν μεγάλες εταιρείες, τράπεζες, κλπ. – κάτι που εκθέτει ΟΣΟ μπορεί με συνέπεια σαν δημοσιογράφος. Το ότι… είναι ΚΑΙ λίγο παρανοΪκούλης (χεχε) οφείλεται ίσως στο… χαμηλό δείκτη νοημοσύνης του. ΕΠΗΞΕ ο άνθρωπος! χαχαχα
     (ο εγκέφαλος αντέχει σκατά ΜΕΧΡΙ ένα σημείο, χωρίς… έξυπνη επεξεργασία δεδομένων). Αντίθετα, ο Λιακόπουλος είναι ΨΥΧΡΟΑΙΜΟΣ συνειδητός ψεύτης, ψυχρόαιμο (=εξωγήινο? χαχα) ερπετό στην ψυχή, που παίζει… καυτό θέατρο!

     Ε, ΠΟΙΟΣ ο λόγος ρε Τζούλιαν να ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕΙΣ τον καημένο (αλλά συμπαθή) παρανοΪκούλη ακτιβιστή Αλεξ, με τον απεχθή Λιακόπουλο?
     «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ» το λες αυτό? Ε, καλά… «βγάλτε το δοκάρι από το μάτι σας πριν κρίνετε τη βελόνα, στου γείτονα τον αχυρώνα « (είπε ένας άλλος ιστορικός ακτιβιστής, νομιζω κάποιος… Τζήζους , 😉 που έκανε «τζιζ»). χαχαχα 🙂

    • Υ.Γ. Η τάση ορισμένων αντι-εξουσιαστών να ζουν (να ζείτε??) σε… έναν κόσμο ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ, απαλλαγμένο από ΕΝΑ ΣΩΡΟ άλλους, όλους δαιμονοποιημένους, ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ και ΕΞΙΣΩΜΕΝΟΥΣ σαν ΕΞΙΣΟΥ «κακούς», τελείως ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ, έχει αρχίσει να μου τη δίνει.

     …ΙΔΙΩΣ μετά την άδικη επίθεση στον (όσο και αμφιλεγόμενο πολιτικά) Νομπελίστα James Watson.
     -την οποία σχολίασα π.χ. εδώ.

     Εν πάσει περιπτώσει, ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ τσουβάλιασμα. Η Καλύτερη κριτική (ΚΑΙ στον Alex Jones) γίνεται χωρίς αυτό (και πιο αποτελεσματικά)
     όπως δείχνω και σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το βίντεο:

     • ομαδεον ο alex jones στηρίζει και στηρίζεται από τα πλέον ακροδεξιά σχήματα στις ΗΠΑ όπως η john brich society.

      Από τους κυριότερους χρηματοδότες του GCN είναι και ο αρχιμαφιόζος Αντνάν Κασόγκι.

      Δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη προσοχή .. παρατηρώντας κανείς τα μπανεράκια στο site του άρρωστου θα προσέξει ότι είναι τα περισσότερα είτε new-age είτε ανήκουν σε αυτό που στην Αμερική ονομάζεται survivalism.

      Αν είναι να ψάχνουμε «συμμάχους» σε μορφώματα που έχουν να κάνουν με παραπληροφόρηση και που πουλάνε φόβο, μόνο και μόνο επειδή δε μπορούμε να «πείσουμε» στις απόψεις μας ας το αφήσουμε καλύτερα.

      Τουλάχιστον στον αντιεξουσιαστικό χώρο βλέπω ότι υπάρχει καλά ακονισμένο το εργαλείο της κριτικής σκέψης.

      Προφανώς φιλικά και με πολλούς χαιρετισμούς.
      risinggalaxy 🙂

     • Καλώς τον… αναδυόμενο Γαλαξία (σε ελεύθερη μετάφραση -χεχε).

      ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ, να’ ούμε, διαβάζοντας όσα λες, κόντεψε να μου πέσει ο… φραπουτσίνο από τα χέρια,
      εδώ στην υπαίθρια… καφετέρια,
      με κονέ για ιντερνέ,
      όπου έκατσα για καφέ
      (ομοιοκαταληξία, εεεε?)
      με-λάπτοπ, σε διάλειμμα από κάτι δουλειές..,.

      ΔΕΝ ήξερα ότι ο… παρανοϊκούλης Alex Jones έχει σχέσεις με την περιβόητη John Birch Society, για την οποία δεν αμφιβάλλω ότι βρωμάει… (σε κάποιο άλλο θέμα είχε προκύψει και την είχα ψάξει, πριν κάνα χρόνο).

      Επειδή ΔΕΝ είμαι παντογνώστης, ΟΥΤΕ μάγος ή βοηθός φακίρη, ΔΕΝ δύναμαι να τα ξέρω όλα, ή να ψάχνω όοολα μόνος μου πάντα, και για όλους.

      Αυτό που λες ελάχιστα ακούγεται, γενικά, αλλά… (τώρα που το είπες) με απλή αναζήτηση Γκούγκλη βρήκα κι αυτά εδώ

      http://troyspace2.wordpress.com/2008/02/12/ron-paul-alex-jones-the-john-birch-society-the-jesuits-the-truth/

      http://www.abovetopsecret.com/forum/thread396813/pg1

      Ρεεε τον μπούληηη… τον παρανοΪκούληηη….

 2. Ελιωσα στο γελιο με τον πιλοτος Κασνεσης.Πως ειναι δυνατον τετοια νουμερα να βρισκουν τηλεοπτικο βημα αντι να κρατουνται εσωκλειστοι σε καποιο ψυχιατρικο ασυλο?

  • Φίλε 11888,
   κι εγώ έσκασα στα γέλια, αλλά… δυστυχώς ο κόσμος που πιστεύει στο μύθο των Chemtrails, είναι πάρα πολύς και όσοι διαδίδουν το μύθο δεν είναι τόσο… εμφανώς ψυχοπαθείς ! 🙂

 3. Omadeon, συμφωνώ στο 99% των απόψεών σου. Να σε ρωτήσω όμως- αντί για την πυρηνική γιατί να μην προτιμήσουμε περισσότερες ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες, γεωθερμικές εγκατάσεις και πολλές άλλες εφαρμογές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι όντως ανανεώσιμες και οικολογικές; Το πλουτώνιο όπως και το πετρέλαιο πρέπει με μηχανικά μέσα να αφαιρεθεί από το φυσικό του περιβάλλον πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας άσε δε που τα πυρηνικά κατάλοιπα- κάποια από τα οποία εισάγονται στην γειτονική μας Αλβανία- είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια;

  • Αγαπητέ stardust30,
   μα… ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να «προτιμήσουμε…» (όλα όσα λες). Συμφωνώ σε ΟΛΑ μαζί σου, αλλά.. το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εκεί.
   Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ !
   Το πετρέλαιο τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από το χρόνο που απαιτείται για να αντικατασταθεί με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Για κάμποσα χρόνια, ίσως και δεκαετίες, θα είναι αδύνατο να αντικασταθεί 100%.

   Η κραυγαλέα ανεπάρκεια των οικολογικών μέσων παραγωγής ενέργειας είναι προφανής, αν δεις τα στοιχεία. Ακόμη και αν όλα τα εργοστάσια της γης άρχιζαν εντατική παραγωγή ηλιακών συλλεκτών κλπ. θα κατάφερναν να παράγουν μόνο ένα _μικρό μέρος_ της ποσότητας που θα χρειάζεται (λόγω έλλειψης πετρελαίου). Αυτό είναι σίγουρο, δεν είναι καν θέμα συζήτησης (θα φέρω τα στοιχεία σε επόμενο ποστ).
   Είναι μια δεδομένη αλήθεια, αλλά… δεν συμφέρει κανέναν, κι ετσι κατάντησε… η πιο καλά κρυμμένη αλήθεια στον πλανήτη. Οι οικολόγοι το αγνοούν, ή… κάνουν την πάπια, εξίσου με τους πετρελαιάδες και τους πράσινους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις.

 4. Και πως κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες; Για τα πρώτα πέραν του ότι χρειαζόμαστε σπάνιες γαίες (με όλη την οικολογική καταστροφή που προκαλούν τα ορυχεία) χρειαζόμαστε και τεράστια ποσά ενέργειας (πως θα λιώσουμε το πυρίτιο;). Για τις ανεμογεννήτριες επίσης χρειαζόμαστε σπάνιες γαίες και πλαστικά. Και αυτά όλα τώρα που’φτασε, μετα συγχωρήσεως, το αυγό στον κώλο, όχι πριν από είκοσι χρόνια που ήταν κάπως πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση και αρκούντως λιγότερες οι ενεργειακές ανάγκες. Ά, και όταν οι διάφοροι ψυχανώμαλοι Gordon Gecko και John Galt δεν ήταν τόσο ψηλά στο τοτέμ της κοινωνίας.
  Δεν θα είναι όμορφο αυτό που θα έρθει. Θεωρώ πιθανότερο ότι θα έχουμε βίαιο και δραστικό downgrade της ζωής όπως την ξέραμε. Οι φτωχότεροι ήδη το νιώθουν, εδώ στην Ελλάδα έχουμε την εισαγωγή. Υποψιάζομαι ότι είναι σχεδιασμένο και ότι γίνεται προσπάθεια από τις συνωμοτούσες παγκοσμίως άρχουσες τάξεις να γίνει κάπως ελέγξιμά και οργανωμένα το πέρασμα σε μια -όχι ιδιαιτέρως επιθυμητή, αλλά ανεκτή- κοινωνία του ενός πέμπτου ή ενός δεκάτου. Δεν ξέρω όμως,αν θα γίνει τόσο εύκολα αυτό το πέρασμα ή αν θα βρεθούμε σε χαοτική κατάσταση η οποία μπορεί να εξελιχθεί κατα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ -και το εννοώ- τρόπο.

 5. Omad,

  Καταχρηστικό το σχόλιο για κάτι καθαρά τεχνικό: Εδώ και περίπου δύο βδομάδες όταν μπαίνω στο μπλογκ σου, η φόρτωση σελίδας καθυστερεί φοβερά πολύ (περισσότερο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μπλογκ) και ενίοτε κρασάρει τελείως ο browser.

  Μπαίνω από mac, με Safari.

  Έχεις καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει άλλος που έχει ανάλογο πρόβλημα;

  • Αντώνη καλημέρα,
   Δυστυχώς έλλειψα 2 μέρες και… κατά τη διάρκειά τους παρατήρησα κι εγώ τέτοια προβλήματα όταν μπήκα στο διαδίκτυο περιστασιακά. Κάπου είδα και μια είδηση για επίθεση DDoS στη WordPress.
   Ανεξάρτητα από αυτό το γενικό πρόβλημα (των ημερών) για τη WordPress, αυτό το blog χρειάζεται «ελάφρυνση», γιατί είναι παραφορτωμένο με εικόνες και βίντεο. Θα δω ΤΙ μπορώ να κανω.

   Πάντως ορισμένοι υπολογιστές είναι λιγότερο «φιλικοί» σε ορισμένα plugins, όπως και ορισμένοι browsers, αλλά αυτό συνήθως οφείλεται σε πρόβλημα software drivers. Το safari ειδικά δεν το εμπιστεύομαι, εχω την έκδοσή του για PC και… σέρνεται.

   • Καλημέρα.

    Σου γράφω από το γραφείο, πάλι με mac, με Firefox όμως. Δεν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, φορτώνει φυσιολογικά.

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    • Νάσαι καλά Αντώνη…

     Πάντως, επειδή δεν είσαι ο μόνος με δυσκολίες ή απορίες, λίγο μετά την τελευταία σου ερώτηση έφτιαξα μια νέα ιστοσελίδα στο blog με χρήσιμα εργαλεία, κυρίως δωρεάν λογισμικό, για ένα σωρό σκοπούς:

     https://omadeon.wordpress.com/tools/
     …που υπάρχει επίσης σαν επιλογή «Tools» κάτω από την προμετωπίδα του blog,. στην οριζόντια γραμμή-μενού προτελευταία επιλογή δεξιά.

     Επειδή είναι μακροσκελής, γεμάτη λινκς, της έβαλα και μενού περιεχομένων με τοπικούς συνδέσμους, μόλις μπεις μέσα. Οι τρέχουσες κατηγορίες εργαλείων είναι

     # Best Internet Browser(s)
     # Best (firefox/palemoon) Plugins
     # Free Anti-Virus and Anti-Spyware
     # Free Audio-Processing Tools
     # Free Graphics-Editing Tools
     # Free Video-Processing Tools
     # Free Off-line Browsing Tools
     # Windows Notepad Replacements
     # Free Compilers and Development Tools
     # Free Semantic Web and NLP Tools
     # Free Anonymity Resources

 6. Μάη ντήαρ Πιγκουίνα, ΔΕΝ θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

  Από αυτό το σχόλιο σου δεν θα άλλαζα «ούτε ένα ιώτα», αλλά… το ΞΑΝΑγράφω _μπας και_ εμπεδωθεί, προσθέτοντας bold (και links για… αδαείς).

  Και πως κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες; Για τα πρώτα πέραν του ότι χρειαζόμαστε σπάνιες γαίες (με όλη την οικολογική καταστροφή που προκαλούν τα ορυχεία) χρειαζόμαστε και τεράστια ποσά ενέργειας (πως θα λιώσουμε το πυρίτιο;). Για τις ανεμογεννήτριες επίσης χρειαζόμαστε σπάνιες γαίες και πλαστικά. Και αυτά όλα τώρα που’φτασε, μετα συγχωρήσεως, το αυγό στον κώλο, όχι πριν από είκοσι χρόνια που ήταν κάπως πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση και αρκούντως λιγότερες οι ενεργειακές ανάγκες. Ά, και όταν οι διάφοροι ψυχανώμαλοι Gordon Gecko και John Galt δεν ήταν τόσο ψηλά στο τοτέμ της κοινωνίας.

  Δεν θα είναι όμορφο αυτό που θα έρθει. Θεωρώ πιθανότερο ότι θα έχουμε βίαιο και δραστικό downgrade της ζωής όπως την ξέραμε. Οι φτωχότεροι ήδη το νιώθουν, εδώ στην Ελλάδα έχουμε την εισαγωγή. Υποψιάζομαι ότι είναι σχεδιασμένο και ότι γίνεται προσπάθεια από τις συνωμοτούσες παγκοσμίως άρχουσες τάξεις να γίνει κάπως ελέγξιμά και οργανωμένα το πέρασμα σε μια -όχι ιδιαιτέρως επιθυμητή, αλλά ανεκτή- κοινωνία του ενός πέμπτου ή ενός δεκάτου. Δεν ξέρω όμως,αν θα γίνει τόσο εύκολα αυτό το πέρασμα ή αν θα βρεθούμε σε χαοτική κατάσταση η οποία μπορεί να εξελιχθεί κατα ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ -και το εννοώ- τρόπο.

  (η συνέχεια επί της… οθόνης)
  Υπάρχει, ωστόσο, μια μικρή ελπίδα να πέσουν έξω στους σχεδιασμούς τους, όσοι φαντασιώνονται ότι μπορούν να ελέγξουν ή να προβλέψουν τα πάντα.

  Υπάρχει κι ο φίλος[*] μας ο Taleb: 😉
  http://en.wikipedia.org/wiki/Taleb
  (δεν του στέλνουμε κάνα… χιουμοριστικό γράμμα, σε στυλ «Dear Mr. Taleb, you are now an honourary full-time member of the Stochastic Non-Deterministic Society for Gaussian Distribution Communism»….??)

  [*] Το «φίλος» συζητιέται. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Βήμα, μίλησε με μεγάλο μίσος κατά της μεσαίας τάξης. Τη θεωρεί διεφθαρμένη, προτιμάει αστούς και εργάτες. Αρα, δεν θα τον χάλαγε καν μια κοινωνία του 1 δεκάτου!
  ___________
  Υ.Γ.
  Θυμάται κανείς αυτό εδώ?
  ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ
  -από χιουμοριστικό ποστ της… ρομαντικής εποχής εκλογών 2009, «Μανιφέστο του Α.Π.Α.Π.Α.»

  • Merci Enfant,

   Καλή είδηση….

   Πάντως εγώ -διαφωνώντας με τον Αντώνη σε τούτο το θέμα «τακτικής»- ΔΕΝ θα σταματήσω να αναφέρομαι στον Καζάκη και να προβάλλω τις απόψεις του, όσες βρίσκω σωστές, κλπ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το ΠΟΥ επέλεξε να «ανήκει». Για μένα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, παρά στον εαυτό του και στη δική του Γνώση…

 7. Νομίζω ότι πρέπει να το δει κάποιος και αυτό το βίντεο, όπου οι μικρές προσωπικές πυρηνικές καταστροφές και η καπιταλιστική δουλοπαροικία μπερδεύονται πικρά.
  Ίδια ειν’τ’αφεντικά, μαύρα-κίτρινα-λευκά.

  http://video.google.com/videoplay?docid=4411946789896689299&hl=en#

 8. Σίγουρα υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθούν τα φωτοβολταικα συστήματα χωρίς να είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Συμφωνώ ότι στην εκτενή χρήση τους χρειάζονται τεράστιες εκτάσεις γης, αλλά ας αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε σε σκεπές κ.λπ και μετά βλέπουμε… Ακόμα κι αυτό θα βοηθήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s