Ο Max Keiser στην Ελλάδα! (Max Keiser in Greece) …αλλά κανείς δεν είπε ΠΟΙΟΣ έκανε το γκάλοπ και το video των 500.000 views, που ανάφερε

Δείτε το βίντεο της εκπομπής στο κανάλι «Κόντρα», όπου μίλησε ο Max Keiser! Διαρκεί πάνω από μία ώρα, αλλά αξίζει, έχει φάσεις που αξίζουν πολλά (ιδίως τα… αστεία του Μαξ)

 • Πάντως…  ο (συμπαθής) Τέρενς Κουϊκ είπε και μια μεγάλη… διπλή ανακρίβεια:

1) ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε σε «Ελληνες μπλόγκερς» (έτσι γενικά και αόριστα, σε πληθυντικό αριθμό)  που είχαν «προτείνει για πρόεδρο των Ελλήνων»  τον Μαξ Κάϊζερ. Παρόλ΄ αυτά, (κύριε Κουικ) μόνο ένας ήταν! Ε, ναι. ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος (μπλόγκερ) δεν έκανε τέτοιο γκάλοπ  (την εποχή που αυτό εδώ το μπλογκ ήταν προσωπικό, με τίτλο «Omadeon»σκέτο). Ορίστε το σχετικό ποστ: 

2) Το θρυλικό εκείνο «Ελληνικό γκάλοπ», για το προεδριλίκι του Max Keiser (που έδειξε και η Ρωσική τηλεόραση, αναφέροντας και το blog «Omadeon»)  είχε -ωστόσο-  κυρίως χαρακτήρα… σουρεαλιστικού αστείου, από την αρχή. ΔΕΝ ήταν (όπως συχνά παρουσιάζεται ή αφήνεται να εννοηθεί) σοβαρή πρόταση να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ… πρόεδρος των Ελλήνων, αλλά (εννοείται ότι) το «κόλπο» του αστείου είναι να ΜΗΝ το ξεκαθαρίζει αυτό, φανερά, έτσι ώστε να ξεγελά το θεατή, για να γίνεται… ο ίδιος… μέρος του αστείου). χαχαχα

🙂

Και κάτι ακόμη. Οταν ο Max Keiser μίλησε (εκφράζοντας και ευχαριστίες) για το «βίντεο που είδαν 500 χιλιάδες άτομα» στην Ελλάδα, εννοούσε αυτό εδώ, που είχε φτιαχτεί (από μένα) σε εποχή που… σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν ήξερε ΠΟΙΟΣ είναι ο Μαξ:

Ετσι έχουν τα πράματα! 🙂 Και -για να μην ξεχνιόμαστε- το κανάλι «Κόντρα», το οποίο ΔΕΝ παρακολουθώ (αφού δεν έχω ΚΑΝ τηλεόραση) και με το οποίο (σε όσα ΛΙΓΑ είδα) ΔΕΝ συμφωνώ σε όλα, αλλά… έχει επανειλλημένα δείξει αυτό το βίντεο (όπως  και άλλα παρόμοια), …έδειξε και στην πρόσφατη αυτή εκπομπή, αποσπάσματα από άλλο ένα βίντεο, που ανέβασα (και μετάφρασα) στο YouTube, αυτό εδώ:

Δυστυχώς όμως, σαν να ΜΗ φτάνουν οι απολύσεις και μειώσεις μισθών στα μεγάλα ΜΜΕ (κύριε Κουίκ) προστέθηκε εδώ και καιρό, σε όλα αυτά, και η ΠΟΛΥ κακή συνήθεια να… ΚΛΕΒΕΤΕ VIDEO από το YouTube, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ τους ΡΗΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας,  όπως αναφέρονται στα σχετικά «Creative Commons Licenses». ΔΕΝ δώσαμε, δηλαδή, ΚΑΜΙΑ άδεια σε κανέναν σας, κ. Κουικ, να… παρουσιάζετε στα κανάλια σας ΔΙΚΑ ΜΑΣ βίντεο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, δηλαδή στην διαδικτυακή διεύθυνση (url) του site από όπου αρπάξατε τα βίντεο. ΔΕΝ ΜΑΣ νοιάζει να προβάλλετε ΕΜΑΣ προσωπικά. Μας νοιάζει όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η προβολή του URL, της διαδικτυακής μας διεύθυνσης, η οποία (άλλωστε) είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοιχείο που ενδιαφέρει ΚΑΙ τον (κάθε) τηλεθεατή, ο οποίος θέλει να βρει και άλλα τέτοια βίντεο (ή άρθρα) στην ΠΗΓΗ, και ΟΧΙ να έχει ΕΣΑΣ, κύριέ μου…  (αξιοπρεπή και μη), ως πληροφοριακό… μεσάζοντα, δηλαδή… ΝΤΑΒΑΤΖΗ !

Ε, ναι, κύριε Κουίκ, …δεν πα νάστε και αξιοπρεπής… είστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ όμως, καταντάτε ΚΑΙ εσείς… απλός «μεσάζων» (ή «μεταπράτης πληροφορίας» μέσω ΚΛΟΠΗΣ), δηλαδή… ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, παράνομος, 100% απέναντι στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ νόμο, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ νόμο που ΔΙΕΘΝΩΣ αναγνωρίζουμε, νόμο ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ αλλά ΜΑΖΙ με σεβασμό της ΠΗΓΗΣ και της Ακεραιότητας της Πληροφορίας, όπως εκφράζεται στα γνωστά «CREATIVE COMMONS LICENCES«. Δείτε το κείμενο ΕΔΩ:

Contents of this blog are licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License
Creative Commons License
To read the License Specification click here (Προδιαγραφές άδειας)

Σε περιπτώσεις τέτοιων «Creative Commons Licences«, η «αγορά των ειδήσεων» ΔΕΝ  δικαιούται να κρύβει τις πηγές της, κύριε Κουίκ. Αυτές τις… κακές συνήθειες, να τις ΚΟΨΕΤΕ, όταν… το υλικό (που κλέβετε) δίνεται (εξ ορισμού) δωρεάν για αναπαραγωγή, αλλά με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ προϋπόθεση της αναφοράς στην ΠΛΗΡΗ πηγή του. Το αντίθετο αποτελεί ήδη παρανομία, που… τιμωρείται σε διεθνή δικαστήρια.

Γιατί το είπα «κλοπή»; Διότι ασφαλώς και είναι κλοπή, το να ΜΗΝ (εκ)πληρώνεις τους όρους κάτω από τους οποίους διατίθεται ένα υλικό. Αρπάζεις κάτι χωρίς αναφορά στην πηγή, ενώ ΔΕΝ δικαιούσαι να ΜΗΝ την αναφέρεις?  Ε, είσαι  κλέφτης, κύριέ μου, πάρτο χαμπάρι.

 • Βεβαίως, οι…  βρωμο-καναλάρχες του Ελλαδιστάν νομίζουν ότιεμείς οι μπλόγκερ και οι γιουτιούμπερ δουλεύουμε ΤΖΑΜΠΑ για τα κωλο-κάναλά τους, αυτά τα… μη-διαδραστικά εργοστάσια ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ

Να το πω και αλλιώς: –ΠΩΣ θα του φαινόταν, του Αρη Χατζηστεφάνου, αν το ντοκυμαντέρ «Χρεοκρατία», το είχαμε προβάλλει, εδώ στα μπλογκ, ΧΩΡΙΣ αναφορά στην ΠΗΓΗ? Δωρεάν δίνεται, αλλά με την προϋπόθεση του δικού του Creative Commons Licence. Ε, πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ πωρωμένος (νταβάς πληροφορίας)… για να ΜΗΝ πληρώνεις το ΑΣΗΜΑΝΤΟ αντίτιμο της αναφοράς στην πηγή. Μοιάζεις τότε και με κάποιον που κλέβει… εκκλησίες, και μάλιστα… κλέβει όχι το παγκάρι, αλλά τον έρανο για τους φτωχούς! Και εμείς εδώ στα μπλογκ, ΑΥΤΟ κάνουμε, ένα είδος… Εράνου (σωστής) Πληροφορίας, υπέρ (πληροφόρησης)… φτωχών παραπλανημένων τηλεθεατών! χεχε…

ΟΚ, θα επανέλθω με περισσότερα, π.χ. για όσα αποκάλυψε ο Μαξ σε πρόσφατη εκπομπή του περί… εμπορίου ναρκωτικών, του οποίου το βρώμικο χρήμα ξεπλενόταν στις μεγάλες τράπεζες – κάτω από τα στραβά μάτια… μεγάλων κυβερνήσεων, διότι τα ναρκο-δολάρια αποτελούσαν… το μοναδικό είδος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ρευστότητας, στις τράπεζες, την εποχή της κρίσης 2007-2009.

[…συνεχίζεται…]

UPDATE 1:

Προφανώς ο κύριος Τέρενς Κουίκ ΔΕΝ διάβασε όσα έγραφα κάποτε… για κάποιους… προηγούμενους… ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ  / ΚΛΕΦΤΕΣ βίντεο, στο ποστ που συνόδευσε το ΔΕΥΤΕΡΟ επιτυχημένο βίντεο με τον Max Keiser:

https://omadeon.wordpress.com/2010/04/26/max-keiser-in-greek2/

English section: CLICK HERE.

Το νέο video είναι καλύτερο και από τεχνική άποψη (HD με ανάλυση1280*720 pixels, διάφορα video-εφφέ, κλπ.). Αν αντέχετε… πολυλογίες (και… Αγγλικά) μπορείτε να δείτε και το πρωτότυπο βίντεο όλης της συνέντευξης, ΕΔΩ. Πάντως… ΟΛΑ τα λεχθέντα του Μαξ Κάϊζερ τα συμπεριέλαβα στο νέο βίντεο με τους υπότιτλους.

Το προηγούμενο παρόμοιο video “Max Keiser on the Greek Crisis” (που ανέβασα στις 15 – 3 – 2010)  ξεπέρασε τις 322 χιλιάδες θεάσεις σήμερα. Το σχετικό ποστ  ήταν: Max Keiser on the Greek Debt Crisis

 • Προειδοποίηση:  Παρακαλούνται όλοι οι… ξεφτιλισμένοι κλεφταράδες  δημ(οσ)ιογράφοι (και λοιποί μπράβοι των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης) να ΜΗΝ… αρπάζουν τέτοιο ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ υλικό από εμάς τους bloggers, χωρίς πλήρη αναφορά στην πηγή (και με link) διότι (την επόμενη φορά) θα… το μετανοιώσουν ΠΟΛΥ πικρά! :mrgreen: (και θα τους αποθανατίσουμε στο “Λες Μαλακίες blog”με τη μία…)


17 comments

 1. Αυτό το ποστ είναι το πρώτο που έγινε με… φραπουτσίνο, σε παραλία, με λαπτοπ σε ασύρματο δίκτο (καφετέριας)! χεχε

  Πάντως… όπως είπε κι ένας φίλος, προ ολίγου, εδώ, ΜΟΝΟ στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η τραγική αντίφαση, ανάμεσα σε…
  [1] ένα λαό με κουλτούρα βαθύτατα εγωκεντρική, ατομικιστική, «παρτακίστικη» (εκ του «παρτάκιας») και…
  [2] (από την άλλη πλευρά) μια χώρα που στη δημόσια ζωή της ΦΟΒΑΤΑΙ (ή ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ) να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ την αξία οποιουδήποτε (μη-επώνυμου) πολίτη της, προβάλλοντας συνεχώς το ίδιο… καρναβάλι / γαϊτανάκι / πασαρέλα… «επωνύμων».

  Δηλαδή… (εν προκειμένω) η τηλεόραση της (μη-ατομικιστικής παραδοσιακά) Ρωσίας, ΔΕΝ ΕΙΧΕ πρόβλημα να αναφέρει (όπως και η συνεργάτις του Μαξ, η Τρέησυ) το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ που τον έκανε δημοφιλή στην Ελλάδα, που οργάνωσε το θρυλικό εκείνο γκάλοπ, κλπ. ΠΑΡΟΛΟ που ήξερε πως ο εν λόγω (υποφαινόμενος) μπλόγκερ δεν είναι σημαντικό «επώνυμο πρόσωπο» της χώρας.
  Αντίθετα, η τηλεόραση της (βαθύτατα ατομικιστικής και εγωκεντρικής Ελλαδίτσας μας) σε ΟΛΑ της τα κανάλια, ΑΠΕΦΥΓΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ να αναφέρει ΠΟΙΟΣ μπλόγκερ έκανε το εν λόγω γκάλοπ (και το βίντεο που ΕΚΛΕΨΑΝ τα κανάλια, προβάλλοντάς το ξανά και ξανάαλλά με ΚΟΜΜΕΝΗ κάθε αναφορά στην πηγή) διότι… κατά ένα μυστήριο τρόπο. στην Ελλάδα, αν ΔΕΝ είσαι ΗΔΗ «κάποιος» (που συμπαθούν τα ΜΜΕ και σε δέχονται πως είσαι «επώνυμος» ή… «δικαιούμενος και ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ για να προβληθεί») σε περιφρονούν και… φροντίζουν να σε ΚΡΥΒΟΥΝ κιόλας, μην τυχόν και τους χαλάσεις τη «λίστα αποδεκτών προσώπων για δημοσιότητα»…

  Και ας σημειωθεί πως ΑΝ μου ζητούσαν να μιλήσω για το θέμα, δημόσια, σε τηλεοπτικό κανάλι, η απάντησή μου είναι ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΟΧΙ, οπωσδήποτε όχι, με ΤΙΠΟΤΑ.
  (Αν ήθελα να γίνω… μαϊντανός, θα είχα… ιδρύσει γλάστρα, όχι μπλογκ!)… χαχαχα :mrgreen:

  ΧΑΣΑΤΕ, κύριοι των καναλιών. Είστε ΟΛΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ. Γι’ αυτό και ΕΜΕΙΣ σας περιφρονούμε ΚΑΙ σας φτύνουμε, _συλλήβδην_.

  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι εσείς προβάλλετε εμάς (και… τσιγκουνεύεστε κιόλας, -χεχε- μην τυχόν και… πάρουμε αέρα, ή το «πάρουμε απάνω μας», αν μας προβάλλετε)…
  Στην πραγματικότητα όμως, ΕΜΕΙΣ αρνούμαστε την προβολή από τα δικά σας (σάπια) μέσα, και διεκδικούμε ένα δικαίωμα να μιλάμε στα ΜΠΛΟΓΚ μας ΑΝΩΝΥΜΑ (ή ψευδώνυμα).

  Καταλάβατε κ. Κουικ?
  Κοιτάξτε, εγώ έτσι κι αλλιώς ΧΕΣΜΕΝΗ έχω τη δική μου (αυτο-)προβολή. Αλλαξα μέχρι και το όνομα του μπλογκ μου(μας) για να γίνει λιγότερο προσωπικό και το ΜΕΤΕΤΡΕΨΑ σε ΟΜΑΔΙΚΟ με ΙΣΟΤΙΜΑ μέλη

  (και δεν είμαι «ειδικός» για κοινωνικά ζητήματα, π.χ. οικονομολόγος σαν τον κ. Καζάκη, ώστε να υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος για να μιλήσω επώνυμα…)

  Υ.Γ. Ας σημειωθεί επίσης ότι ΟΛΑ τα κανάλια, επί σειρά μηνών, αγνοούσαν παταγωδώς ακόμη και την ύπαρξη του… Δημήτρη Καζάκη, αλλά (τελικά) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να τον καλέσουν, αφού ΠΡΩΤΑ ο ίδιος είχε ΗΔΗ γίνει ΠΟΛΥ γνωστός στο διαδίκτυο. Επίσης, ο Καζάκης ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ την πρόσκλησή τους, για να διαφωτίσει τον κόσμο επώνυμα ΚΑΙ τεκμηριωμένα, ως ΕΙΔΙΚΟΣ, κάτι που -αντίθετα- εγώ προσωπικά ΔΕΝ διεκδικώ και ΔΕΝ ΘΕΛΩ – -για να εξηγούμεθα !… 😈

  Υ.Γ.2 Ας σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο μέρος της δουλειάς των βίντεο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ η μετάφραση ή ο υποτιτλισμός, αλλά το ΜΟΝΤΑΖ, που έγινε με στόχο να μειώσει στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ κάθε περιττή ή πλεονάζουσα πληροφορία, έτσι ώστε να μείνουν ΜΟΝΟ όσα στοιχεία είναι αυτοτελώς πλήρη αλλά ΚΑΥΤΑ για την πληροφόρηση του θεατή. ΑΝ π.χ. το πρώτο βίντεό μου με τον Μαξ Κάϊζερ ήταν απλώς μια μετάφραση της πρωτότυπης συνέντευξης, ΔΕΝ θα ήταν ΤΟΣΟ αποτελεσματικό, ΔΕΝ θα είχε διαδοθεί από εκατοντάδες άλλα μπλογκ (κυριολεκτικά) κλπ. (Βέβαια ο κύριος λόγος για το προσεκτικό μοντάζ ήταν το χρονικό όριο των 15 λέπτών που ίσχυε, τότε, για όλους μας στο Youtube)

  Υ.Γ.3 Εν κατακλείδι… με τον Μαξ Κάϊζερ και τα βίντεο,
  -Σημειώθηκε ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ των μαζικών μέσων αποβλάκωσης, από εμάς, στα μπλογκ και στο Youtube. Τα 500 χιλιάδες άτομα που είδαν το πρώτο βίντεο στην ΠΗΓΗ του, ΔΕΝ μειώνονται (σε ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ και σε ΣΗΜΑΣΙΑ) μέσω της ΠΑΓΑΠΟΝΤΙΑΣ των καναλιών που το αναπαρήγαγαν με ΚΟΜΜΕΝΑ τα στοιχεία του μοντέρ / υποτιτλιστή. Γιατί έκαναν αυτή την παγαποντιά? – ΙΣΩΣ, διότι… κατά βάθος ξέρουν ότι ΕΧΑΣΑΝ τον πόλεμο της πληροφορίας, της πρωτοκαθεδρίας τους σαν πηγές ειδήσεων. Και με το να κατακλέβουν εμάς εδώ στο διαδίκτυο ΧΩΡΙΣ αναφορά πηγών ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν για πάντα το ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΙ των πληροφοριακών Μονοπωλίων και Ολιγοπωλίων τους.

 2. ο κουικ ειναι χαζουλης αλλα μαλλον τιμιος! στειλτου κανενα ευγενικο εμεηλ εξηγωντας του με απλα λογια τι ειναι αυτο το πραμα το creative license και η «αναφορα στην πηγη» και τα υπολοιπα και μαλλον θα τον κανεις συμμαχο! μην τον ξεχεσεις με νταβατζηδες και ετσι, θα τρομαξει! (δεν τον ξερω προσωπικα ομως – οπως τον κοβω απο διαφορα που τον εχω δει κατα καιρους το λεω – κανε ενα πειραμα τελος παντων δε χανεις τιποτα να ριξεις λιγη αμμο στα γραναζια της τηλεορασοπληξιας! κι εξαλλου εχεις και το τυπικο δικιο με το μερος σου και αρα δικαιουσαι δια να ομιλεις να πουμε…!)

  • Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο…
   ΣΟΦΕΣ οι συμβουλές σου, θα πράξω αναλόγως.

   Τα πήρα στο κρανίο και για άλλο λόγο, προ ολίγου, διότι… υπήρξε ΚΑΙ ιδιωτική συνάντηση μπλόγκερς με τον Μαξ Κάίζερ για την οποία κανείς δεν με ειδοποίησε. Π.χ. η thornlessrose (συνεργάτιδα της Ελένης Σκόπη) που συνήθως με ειδοποιεί (για τέτοια θέματα… πάντα).
   Και το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να ήμουν κι εγώ εκεί τόσο πολύ (πράμα που θα το ήθελα βέβαια) όσο να γίνονταν στον Μαξ κάποιες πιο καλές ερωτήσεις, που θα του έδιναν την ευκαιρία να εκφραστεί καλύτερα (κι όχι να μιλάει συνέχεια για τα «δικά του», δηλαδή το ασήμι, κλπ. – ελλείψει ΚΑΛΩΝ ερωτήσεων).

   • As I said to you in an email and openly in a forum, you are right. I wish I would have contacted you to make sure you knew he was coming here and I did not. I thought you knew Keiser’s schedule for Athens as it was posted on the first page of his blog for days. I had assumed you had your own contact with him as he has had your videos on HIS Russia Today show. I did not purposely ignore you. I was/am very, very busy and it was a stupid and inconsiderate oversight on my part and I apologize. You have done so much to «wake people up» … are trying to anyway like the rest of us.

    • My dear thornlessrose,
     NO, NO, I am NOT right. YOU are right!! hahaha….
     🙂 Evidently, I am PRIMARILY the one to blame, but of course… also other obligations can be blamed, those that have kept me generally away from net-access, these days, except for very short glances in our own blog, to see if anyone’s comment needs freeing!

     Oh damn, I MISSED a great opportunity for some possibly GREAT discussion with Max, for the FIRST time in person. I _am_ an idiot. It’s a proven fact!
     🙂

 3. Ορίστε και… μαλακία συνέντευξη[*], σε… «ιδιωτική» συνάντηση του Μαξ και «Ελληνες μπλόγκερς» (κάτι… εθνίκια κυρίως) όπου… ΚΑΝΕΙΣ δεν με κάλεσε (γιατί ΑΝ το ήξερα, θα είχα πάει εγκαίρως, εκεί, για ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ερωτήσεις)

  __________
  Υ.Γ.[*] Στην «ιδιωτική συνέντευξη» ο Μαξ είπε ΠΟΛΛΑ σωστά πράματα, ιδίως θεμάτων που αφορούν χρήμα, τράπεζες ΚΑΙ το Peak Oil (για το οποίο είχε υποβάλλει ερώτηση μέσω… αντιπροσώπου, ο Αχινός).

  Αλλά η συνέντευξη θα μπορούσε να ήταν ΠΟΛΥ καλύτερη, από πλευράς ερωτήσεων, κυρίως.

  Από άποψη απαντήσεων, για μένα το μόνο λάθος ήταν στο τέλος, όταν ο Μαξ ισχυρίστηκε (το είχε πει και στο «Κόντρα» άλλωσε) ότι… μπορεί η χώρα μας να εισπράξει στο μέλλον «δικαιώματα από τη χρήση της λέξης δημοκρατία» και από την… βιντεοσκόπηση του Παρθενώνα που κάνει το… Google. (forget it Max, YOU know WHY…)

  Ε, ΟΧΙ ρε παιδιά, τρωτε ΠΟΛΥ σανό, ως εθνίκια, ΜΗ βάζετε ΚΑΙ τον Μαξ να σας σερβίρει σανό because he can ALSO do THAT !!! hehe
  (αφού ρε ΜΑΛΑΚΕΣ, υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το Public Domain, τα Creative Commons, κλπ.)
  Και -ντάξει- ο Μαξ είπε ΕΝΑ σωρό σωστά πράματα, ΕΙΠΕ και μια μαλακία στο τέλος, εσείς όμως… τη χάψατε ΑΜΑΣΗΤΗ?
  🙂
  _____
  Υ.Γ.2 Αφού… βρε ΜΑΛΑΚΕΣ….

  …εδώ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ να σεβαστείτε την πνευματική ιδιοκτησία ενός ΑΠΛΟΥ (και ΔΩΡΕΑΝ) «Creative Commons License», νομίζετε ότι ο πλανήτης όλος, θα σας πληρώσει… «δικαιώματα χρήσης» για τη λέξη… «δημοκρατία»??? χαχαχα
  😈

  (ΣΚΑΤΑ θα σας πλερώσει. ο υπόλοιπος πλανήτης, έτσι και ακολουθήσετε τη «σοφή συμβουλή» που σας έδωσε ο Μαξ Κάϊζερ, ο οποίος σας ΚΑΤΑΛΑΒΕ πια, ΠΟΣΟ μαλάκες είστε, και τη… μαλακία που είπε αρχικά σαν αστείο, την είπε ΚΑΙ σοβαρά…)

  …γαμώ τον εθνικισμό σας, γαμώ…

  • Στην πραγματικότητα, η συνέντευξη δεν ήταν άσχημη. Είχα όμως τόσα πολλά πράματα στο νου μου, που μου φάνηκε λίγη. Αν το δω από την άποψη της κυρίας που έκανε τη συνέντευξη, δεν βλέπω ΠΩΣ θα μπορούσε να ρωτήσει κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι μερικά ερωτήματα που καίνε εμένα ΔΕΝ την καίνε (π.χ. όσα ενδιαφέρουν την αριστερά). Κυρίως μετέφερε ερωτήσεις άλλων, που τις είχαν υποβάλλει εκ των προτέρων, bloggers και youtubers, ανάμεσα στους οποίους δεν ήμουν εγώ (ως μη-ειδοποιηθείς), αλλά… με παραπλάνησε ο τίτλος του βίντεο, γιατί άλλο πράμα περίμενα να δω, κι άλλο είδα. Αυτό το λέω εκ των υστέρων γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, ΟΥΤΕ φυσικά και το πρόσωπο που πήρε τη συνέντευξη. Το βίντεο το είδα σαν ανοιχτή συνάντηση, περιμένοντας να δω κάτι διαφορετικό. Αλλά συνέντευξη και συνάντηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

   Υπέθεσα ότι παρόντες ήταν πολλά άτομα που σιωπούσαν, και η σιωπή αυτή μου φάνηκε ανεξήγητη. Εξού και η αρνητική μου αντιμετώπιση και κρίση της συνέντευξης. Αλλά τη δουλειά των άλλων _ποτέ_ δεν την υποτιμώ, ΟΣΕΣ διαφωνίες ή κακές γνώμες έχω γι’ αυτούς. Ετσι θεώρησα σωστό να κάνω αυτό το διορθωτικό σχόλιο, έστω και μετά από αρκετό διάστημα (κάλλιο αργά παρά ποτέ).

   Υπάρχει και άλλος λόγος που κάνω αυτό το σχόλιο. Κάποιος κακοπροαίρετος, μπήκε εδώ ένα βράδυ, έκοψε 3-4 γραμμές από το προηγούμενο σχόλιο, και τις μετέφερε αλλού, ως «τεκμήριο ενοχής μου» επειδή είπα ότι οι παρόντες ήταν «κυρίως εθνίκια» και ότι ήταν «μαλακία συνέντευξη». Ως προς το «μαλακία συνέντευξη» μάλλον έκρινα βιαστικά και άδικα, το παραδέχομαι. Ετσουξε πολύ κάποιους ανθρώπους, χωρίς λόγο, ενώ δεν θάπρεπε. (ΑΝ ήταν έτσι… ΠΩΣ θάπρεπε να είχε αντιδράσει στα θαψίματα που έφαγε κι ο Χατζηστεφάνου για το Debtocracy)? Εξάλλου… νομίζω ότι εξηγήθηκα ΗΔΗ ως προς αυτό. Αλλά και το «κυρίως εθνίκια» έχει επίσης την εξήγησή του, που είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ. Οι σιωπώντες (που νόμιζα ότι ήταν πολλοί ενώ μετά έμαθα ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ) μου φάνηκαν…χαζούληδες επειδή σιωπούσαν, αλλά και (κυρίως) αποδέχονταν ότι «μπορούμε να εισπράξουμε δικαιώματα κόπυράϊτ από τη λέξη δημοκρατία», χωρίς αντίρρηση.

   Ομως ο κακοπροαίρετος που πετσόκοψε και μετέφερε το σχόλιο έχασε τελείως την ουσία. Αν σκεφτόταν έστω και λιγάκι ΤΙ έγραψα λίγο πιο κάτω (π.χ. το «Υ.Γ.2» εκφράζει μια απογοήτευση πολύ πιο γενική), θα μπορούσε ίσως να (με) καταλάβει. Ηταν όμως ΗΔΗ πολύ προκατειλλημένος. Τον έθιξε ιδιαίτερα το «εθνίκια» ενώ… ο ίδιος δήλωσε σε άλλη φάση ότι ΕΙΝΑΙ εθνικιστής. Ειλικρινά τέτοια λογική και τέτοια ευθιξία, ΔΕΝ την καταλαβαίνω. Ισα-ίσα, το ότι δήλωσε «εθνικιστής» και το ότι έκρινε το σχόλιό μου ΤΟΣΟ πολύ επιπόλαια (θάβοντας και εξ ολοκλήρου το μπλογκ)… όλα αυτά (και άλλα) επιβεβαιώνουν ότι ΟΡΘΩΣ είχα αναφερθεί σε παρουσία «εθνικιών». Γι’ αυτό το «λάθος» εισέπραξα οχετούς, απειλές, και… μέχρι και «ειδικό annotation» (εναντίον μου) στο ίδιο βίντεο, αργότερα. ΤΟΣΟ δυσανάλογη αντίδραση ΠΑΛΙ δεν την καταλαβαίνω. Τη θεωρώ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ και ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά,

   Αλλωστε… αηδία και περιφρόνηση έδειξε αυτός ο αυτο-προσδιοριζόμενος σαν «εθνικιστής» για ΟΛΑ τα άλλα που αναφέρονται στο σχόλιο,στην ανάρτηση και στο μπλογκ γενικά (το οποίο… έθαψε με το χειρότερο τρόπο). Το ότι ένιωσε «αδικημένη» η κυρία που πήρε τη συνέντευξη, ντάξει… το δέχομαι, αλλά…. ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ τότε να νιώσω εγώ?

 4. Ok, τα αστεία τελείωσαν. Τώρα… τα κεφάλια μέσα:

  http://www.ftadviser.com/InvestmentAdviser/Investments/News/article/20110504/160ca95c-7620-11e0-84aa-00144f2af8e8/Morning-papers-Portugal-reaches-deal-on-78bn-bailout.jsp

  http://maxkeiser.com/2011/05/04/senior-german-lawmakers-urge-portuguese-gold-sale/

  http://maxkeiser.com/2011/05/04/fourth-reich-gains-pace-germany-set-to-invade-greece-with-weapons-of-financial-terror/
  («Fourth reich gains pace. Germany set to invade Greece with weapons of financial terror.» – γι αυτό λατρεύω τον Μαξ, για κάτι τέτοιες… «διορθώσεις» τίτλων άρθρων -χεχε- αφού ο αρχικός τίτλος του άρθρου, στο οποίο αναφέρεται, είναι «Support for crisis-stricken Greece, others takes second place to controlling inflation»).

  Επίσης… καλά ξηγήθηκε ΚΑΙ για τον… Σόρος
  http://maxkeiser.com/2011/05/04/soros-another-911-crybaby-and-paperbug/
  («Soros, another 9/11 crybaby and paperbug»)

  “I’m George Soros and I like large vegetables rammed up my sphincter.”

  🙂

  Και τέλος… ΑΝ ΔΕΝ ξέρετε ΤΙ είναι τα περί ασημιού, του Μαξ, μια καλή αρχή είναι αυτό εδώ
  http://maxkeiser.com/2011/05/03/jp-morgan-will-fail-trying-to-keep-silver-price-from-rising-above-its-stock-price/

  Ρεζουμέ του «Silver Liberation Army»:

  …The real battle for Silver is to decisively break above the price of JP Morgan’s stock price. JPM has used its own stock to collateralize naked shorts against Silver so if the price breaks above JPM’s stock price, it’s an Enron type collapse for JPM’s stock (and US dollar). I’ve said this for more than a year now – so the current struggle to break free of the JPM stock price was anticipated. This level will fall and then the $50 level will be taken out quite quickly as we march toward $500 and the collapse of the US dollar.

  ___________

  http://maxkeiser.com/2011/05/03/the-hubris-displayed-today-by-george-papaconstantinou-is-an-indication-that-the-debt-strapped-nation-is-being-led-by-those-who-have-placed-the-interest-of-creditors-ahead-of-the-citizens-who-elected/
  “The hubris displayed today by George Papaconstantinou is an indication that the debt-strapped nation is being led by those who have placed the interest of creditors ahead of the citizens who elected them.”
  που αναφέρεται σε αυτό:
  http://www.goldalert.com/2011/05/greece-foolishly-tries-to-rule-out-restructuring/
  Greece Foolishly Tries to Rule Out Restructuring«)
  …κάθε ποστ και τίτλος, που δίνει… ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ απόδoση κάποιων ειδήσεων,

 5. Νταξ’ μωρέ, ο Τέρενς αναφέρθηκε σε πληθυντικό αριθμό διότι είσαι τρισυπόστατος και σε μπέρδεψε με τον θεό. 😛

  Πάντως γενικά, τα Ελληνικά ΜΜΕ θεωρούν ότι μπορούν να λεηλατούν περιεχόμενο από διάφορα ιστολόγια χωρίς καν αναφορά πηγής.

  Είναι και αυτό μια μορφή καλαμοκαβαλήματος.

  • Κάρολε καλημέρα…
   χαχαχα

   Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι ο Κουίκ ΔΕΝ έκανε ΟΛΗ την προ-εργασία, εύρεσης στοιχείων, κλπ. – την οποία συνήθως κάνουν συνεργάτες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ αφανείς, και ΕΚΕΙ γίνονται όλες οι… ιδεολογικές «βρωμοδουλειές».

   ΟΠΩΣ μπαγκλάρωσαν και τον Μίκη Θεοδωράκη κάποιοι «μυστήριοι κύκλοι» (και τάχουμε πει αυτά) ΕΤΣΙ και θεωρώ πιθανό, π.χ. κάποιοι… αντι-αριστερούληδες να σκέφτηκαν «σιγά μωρέ, μην αφήσουμε το θέμα του Κάϊζερ στους… αριστερούς συνοδοιπόρους της Νέας Τάξης’ (όπως αυτό τον ενοχλητικό… Omadeon)», κ.ο.κ.
   (το θέμα είναι πολιτικό και ιδεολογικό, φυσικά, όχι… προσωπικό).

   Ο Κουίκ το θεωρώ πιθανότερο ότι ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΚΑΝ ο ίδιος να δει ΤΙ έγινε στα μπλογκ.

   Αλλά… μεγάλο πρόβλημα είναι κι αυτό που είπες στο τέλος. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ «μορφή καβαλοκαβαλήματος», αλλά συνειδητή επιλογή να μην πάρουν αέρα οι… σκλάβοι που (άθελά τους) δουλεύουν δωρεάν στα κουπιά της γαλέρας (τους), ημείς οι… μπλογκεράτι.

 6. Δυστυχώς… αυτοί που ασχολούνται με τον Μαξ Κάίζερ, ΤΩΡΑ, στην Ελλάδα, επαναλαμβάνουν τα ίδια σενάρια που… χάλασαν πολλές άλλες πρωτοβουλίες.

  Η youtuber vasoula, που είναι τώρα και μεταφράστρια των video της δημοσιογράφου Ελένης Σκόπη, η ίδια που οργάνωσε και την κατ’ ιδίαν συνάντηση των «μπλογκερ με τον Μαξ Κάϊζερ» συνόψισε (άθελά της) το ΑΦΑΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ως εξής, λέγοντάς μου επιγραμματικά:

  Ειναι απορίας άξιο βέβαια πώς κόπτεσαι εσύ ειδικά, τόσο για έναν Μαξ ώστε να τον μεταφράζεις, να τον ανεβάζεις, να τον προάγεις κλπ., με δεδομένο ότι α/ λέει βλακείες κατά τα δικά σου λεγόμενα, και β/ και κυριότερο, ο άνδρας είναι ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ! Τι δουλειά έχει ένας αριστερος σαν την αφεντιά σου (που δεν αναγνωρίζει κιόλας την ύπαρξη της νέας τάξης πραγμάτων, παρά μόνον τον καπιταλισμό που λέει ότι μάχεται) να ασχολείται μ’έναν αναντάμ μπαμπαντάμ καπιτάλα; 😆 😆

  Δε χρειάζεται να απαντήσεις, το ερώτημα ήταν καθαρά ρητορικό. (μη μπούμε πάλι σε ατέρμονες και χωρίς νόημα συζητήσεις)
  Ο καθενας άλλωστε, δικαιούται να’χει και τις… ιδιαιτερότητές του. 😛

  http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=136946#p136946

  Για το οποίο της απάντησα (βέβαια) πιο κάτω…

  Υ.Γ. Εχει ΜΕΓΑΛΟ… ταλέντο δυστυχώς, η Βασούλα, στη… ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ: π.χ. Εγώ δήλωσα ότι «ο Μαξ είπε ένα σωρό σωστά πράματα, αλλά είπε ΚΑΙ μια μαλακία στο τέλος» και εκείνη… το «μεταφράζει» σαν «δεδομένο ότι ο Μάξ λέει βλακείες κατά τα δικά σου λεγόμενα».

  Λυπάμαι, αλλά… (λογικά μιλώντας) είναι ρητορική ΑΛΗΤΕΙΑ, αυτού του είδους η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ (αν και πιθανώς όχι εντελώς συνειδητή) – κάτι που ΔΕΝ θα της πω στο φόρουμ της….

  (και της είπα προ ολίγου ότι ΕΥΤΥΧΩΣ τα κάνει σπάνια, διότι -πράγματι- συνήθως ΔΕΝ αλλάζει κανένα νόημα σε τίποτα, όταν μεταφράζει, ΠΟΛΥ καλά…)

  Αλλά ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ, πια. Τον μπαγλαρώσανε τον Μαξ, τελικά, άνθρωποι που πιστεύουν ότι… όποιος δεν πιστεύει π.χ. στην ύπαρξη των… Chemtrails, είναι θύμα ή συνοδοιπόρος της «Νέας Τάξης», όπως… και ΚΑΘΕ Ελλην αριστερός (εξ ορισμού… όργανο της Νέας Τάξης, ο τελευταίος).

 7. […] Δεν έχω καμμϊα αμφιβολία για την ειλικρίνεια ή τον καλό χαρακτήρα, αυτού του ανθρώπου. Εχω όμως ΤΡΟΜΕΡΗ ανησυχία… για το ΠΟΥ οδηγεί ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ανορθολογισμός ορισμένων βίντεο που φτιάχνει. Και ανησυχία για το ότι… μέσα στο δικό του κύκλο κανείς δεν του το επισημαίνει. Αντί για κριτική (έστω φιλική) ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα άτομα που σχολιάζουν το βίντεο… εγκωμιάζουν το δημιουργό του. Βεβαίως, είναι προφανές ότι έχει μπλοκάρει ένα σωρό κόσμο (όπως και… εμένα τον ίδιο) διότι ΞΕΡΕΙ ότι θα υποστεί σκληρή κριτική, ΑΝ άφηνε να μιλάνε όλοι ελεύθερα. Ομως το άκρως ανησυχητικό είναι ότι… ανάμεσα στα άτομα που τον εγκωμιάζουν (αντί να τον… συνεφέρουν) συγκαταλέγονται ΠΟΛΛΑ άλλα… γνωστά πρόσωπα του Ελληνικού YouTube, σημαντικής επιρροής, που συχνάζουν και στο forum “Ιδεογραφήματα” (http://www.ideografhmata.gr/). ΑΥΤΑ τα άτομα, μάλιστα… είναι ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνα που… υποδέχτηκαν (σε προσωπική συνάντηση) τον Max Keiser, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα (και την εμφάνισή του στο Contra channel). […]

 8. Έχετε δίκιο. Είχα δει το δικό σας video από πέρυσι και μου έκανε κακή εντύπωση που δεν σας ανέφερε ο Κουίκ. Όλος κόσμος όμως ξέρει οτι ήταν δουλειά του OMADEON.

  • @κ.κ. Γειά σας
   Δυστυχώς έλειπα, αλλά… μόλις εγκριθεί ένα σχόλιο υπάρχει αυτόματη ρύθμιση να μπορείτε να μιλάτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ (αλλά πολύς κόσμος δεν το ξέρει αυτό)…

   Κοιτάξτε, η ιστορία είναι πικρή και… ΠΟΛΥ περίεργη. Δεν είμαι σίγουρος ΓΙΑΤΙ αλλά έχω μια απλή θεωρία σαν ΠΟΛΥ πιθανή, και θα σας την πω. Απλούστατα… επειδή ακριβώς δηλώνω ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ αριστερός (με ιδέες που είναι δύσκολο και να τις περιγράψω σε 2 γραμμές, αλλά… τέλος πάντων)… και επειδή, μετά από μένα, ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπλογκ (και πολλά ανένταχτα αριστερά) προώθησαν το βίντεο του Κάϊζερ (που έλεγε ΠΟΛΥ σωστά πράματα, ασχέτως αν δηλώνει «υπέρ ενός υγιέστερου καπιταλισμού»)…
   …οι αγέλες των «αντι-νεοταξιτών» (καθόλου αριστερών συνήθως) στο διαδίκτυο, στο YouTube και στα blog, είχαν τη δυσάρεστη εμπειρία να… προωθούν ΚΑΙ εκείνοι το βίντεο αλλά να βρίσκουν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ πρωτοβουλία και προώθησή του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ, γιατί -κυρίως- καταρρίπτει τους οχετούς που εκτοξεύουν (σε μένα και σε άλλους αριστερούς) ότι είμαστε «τσιράκια της Νέας Τάξης» (και άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ).

   Ηταν μια ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ λαϊκή πρωτοβουλία, τα πρώτα βίντεο με τον Κάιζερ, που έφτιαξα. Υπολογίζω ότι… 150 ΑΜΙΓΩΣ αριστερά μπλογκ ΛΑΤΡΕΨΑΝ τα βίντεο, όχι απλώς τα εξάπλωσαν. Και μετά… είχαμε και προβλήματα από πιο κομματισμένους, πιο… προκατειλλημένους αριστερούς που επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στον Κάιζερ, μόνο και μόνο επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ αριστερός. Αυτά… όλα… ξέρετε εγώ τα θεωρώ βλακείες. Αλλά δεν περίμενα ποτέ το εξής, το ότι… ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν αναφέρθηκε πουθενά (από τον Κουικ ή αλλού σε κανάλι) η προέλευση των βίντεο, αλλά και… κουκουλώνεται σιγά-σιγά η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ του ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ήταν η πρωτοβουλία γι’ αυτά τα βίντεο γενικότερα.

   Είμαι άραγε… συνωμοσιολόγος? Πιθανόν… μόνο που ΔΕΝ θεωρώ αυτή τη θεωρία σίγουρη, και μάλιστα… ΟΥΤΕ ΚΑΝ θεωρώ το φαινόμενο, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, αποτέλεσμα ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ πολιτικής. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Η δυσφορία, απέναντι στην (με ενοχλητικό τρόπο) τίμια αριστερά, που νιώθουν οι συκοφάντες της (μας) είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και ξέρετε… επηρεάζει κόσμο, προκαλεί εμπόδια σε αποφάσεις, κλπ. Και -στην τελική- «ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο Omadeon»? (σκέφτεται ο κάθε Κουικ).

   Εγώ πάντως ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ. (δήλωση τελεσίδικη). Είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ των καναλιών και πιστεύω ότι μολύνουν ό,τι κι αν αγγίξουν. Και σίγουρα ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω μαϊντανός.

   Τις προάλλες έφαγα μεγάλο ανθρωποφαγικό θάψιμο σε γνωστό «αντι-νεοταξικό» φόρουμ, με πρωτοφανή αγριότητα, μέχρι και απειλές ότι θα γίνουν… ειδικά «annotations» εναντίον μου στα… βίντεο που φτιάχνει κάποια γνωστή κυρία. Μας επισκέφτηκε η ίδια… πολύ τσαμπουκαλίδικα και εδώ στο μπλογκ, προχθές (στο επόμενο ποστ από τούτο εδώ) και… εικάζω ότι η κυρία έχει χάσει τον αυτοέλεγχό της, λόγω μισαλλοδοξίας και παράνοιας. Αλλά μπορεί κάλλιστα και να μην είναι… τόσο «ψυχολογικές» οι αιτίες, μπορεί _κάλλιστα_ να υπάρχουν κάπου και πολιτικές μεθοδεύσεις (ή πιέσεις).

   Πρέπει να κρατάει κανείς το μυαλό του πάντα ανοιχτό και να ΜΗΝ υποκύπτει σε πειρασμούς… βεβαιότητας! 🙂

   • Σίγουρα έτσι είναι. Όμως πιστεύω οτι το καλό δε χάνεται. Όπως σας είπα, σας έμαθα κι εγώ από αυτή και από άλλες δουλειές σας, και αυτό είναι που θα μείνει. Τα αγγλικά μου δεν θα μου επέτρεπαν να καταλάβω τον Max Kaiser, χωρίς τη μετάφραση σας. Τότε αυτό το video μας έδωσε κουράγιο μέσα στην απελπισία που ζούσαμε και ζούμε ακόμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς!

    • Με συγκινεί η εκτίμησή σας και ευχαριστώ θερμά.

     Πάντως… είμαι υποχρεωμένος να διορθώσω το προηγούμενο σχόλιό μου με βάση όσα έμαθα αργότερα. από αξιόπιστες πηγές. – Σχεδόν σίγουρα ο Τέρενς Κουικ έχει απλή _άγνοια_ της μπλογκόσφαιρας, αυτό είναι όλο! Νομίζω πως κάθε συνωμοσιολογία είναι αμφιλεγόμενη, έως και περιττή εν προκειμένω (από μένα).

     Οι προκαταλήψεις που ΗΔΗ υπάρχουν, καθώς και οι… κακές συνήθειες (π.χ. της μη-αναφοράς πηγών) αρκούν με το παραπάνω για να εξηγήσουν τα πάντα, εδώ. Αλλά αυτές είναι άλλο θέμα – και είναι διάχυτες στα ΜΜΕ.

     Αν κανείς δεν ξέρει κάτι, τότε… δεν μπορεί και να κατηγορηθεί για την επιτηδειότητα όσων το αποφεύγουν (ή του το κρύβουν, ή παραλείπουν να του το πουν)! 🙂 Κι αυτό είναι… το κωμικά ευχάριστο, της υπόθεσης (όσον αφορά τον Κουικ).

     Υ.Γ. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την κυρία που… παρανόησε και άρχισε να μου επιτίθεται, νομίζοντας ότι έχω στόχο τη δική της δουλειά. Αυτά τα πράματα ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. Απλώς… στη χώρα μας προτιμάμε τις πονηρές εξηγήσεις πάντα (και το ίδιο έκανε ΚΑΙ η ίδια, μάλλον). Σαν να μην έφταναν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πολιτικές ίντριγκες, το μυαλό μας πλάθει ΚΑΙ φανταστικές. Προσωπικά το αποφεύγω όμως! 🙂

     Υ.Γ.2 Στην πραγματικότητα οι πολιτικές προκαταλήψεις καθώς και οι προσωπικοί στόχοι του καθενός, δρουν με εξαιρετικά πολύπλοκο και (πολλές φορές) …όχι εντελώς συνειδητό τρόπο, μέσα στα ΜΜΕ (και στην κοινωνία γενικότερα). Είναι λάθος να αποδίδει κανείς πάντα «κεντρικό σχεδιασμό» ή συνειδητή απόφαση σε όλα. Ασφαλώς και πολλοί «τα παίρνουν», αλλά -σόρυ- ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου τόσο… σημαντικό πρόσωπο, ώστε κάποιος να… πληρωθεί κιόλας για με φιμώσει. Ημαρτον… 🙂 χαχαχα. ΕΦΟΣΟΝ το βίντεο τελικά εξαπλώθηκε, αυτό μου αρκεί. Παρόλ’ αυτά, η «θεωρία» ότι ΥΠΑΡΧΕΙ τάση υποβάθμισης των αριστερών μπλογκ (και όχι μόνο στο θέμα μας) νομίζω ότι ειναι πολύ σωστή γενικά. (όπως είναι γεγονός και το νεοελληνικό «ισχύς μου η υποτίμηση του Αλλου», ή μια νοοτροπία στα ΜΜΕ που σκέφτεται _πάντα_ σε στυλ «έλα μωρέ και ποιός είναι αυτός που θα τον κάνω και πρώτη μούρη», ή «χέστηκα για τους άλλους, ας γίνουμε ΕΜΕΙΣ πρώτη μούρη στο Καβούρι», κλπ. κλπ. κλπ.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s