Λογική… Τέλος! (YouTube, the Terminator of Reason)

Image representing YouTube as depicted in Crun...
Image via CrunchBase

Αυτή η ανάρτηση αφορά… ιδιαίτερα ανορθολογικό υλικό, που βρέθηκε στο YouTube. Το YouΤube είναι γεμάτο σήμερα, όπως θα ξέρετε, από  ακραίο ανορθολογισμό, καθώς και ακραίους φανατισμούς όλων των ειδών. Τόσο πολύ  μάλιστα, ώστε… δεν ξέρει κανείς από ΠΟΥ να αρχίσει, κάποτε, κάποιο ξεκαθάρισμα. Το ξεκαθάρισμα όμως… αποκλείεται εκ των προτέρων να γίνει ΜΕΣΑ στο ίδιο το YouTube, όπου  (ως γνωστόν) τα σχόλια δεν επιτρέπεται να έχουν κανένα σύνδεσμο προς τα έξω. Αναρρωτιέμαι μάλιστα αν αυτή η τεχνική ρύθμιση (ή…. μεθόδευση) έγινε ακριβώς για να κρατήσει τα πιο κραυγαλέα περιεχόμενα του YouTube στο απυρόβλητο! (διότι χωρίς συνδέσμους προς τον έξω κόσμο, ΠΑΥΕΙ και κάθε δυνατότητα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ κριτικής).

 • English Summary: This post is about exceptionally… irrational material, found on YouTube. YouTube is absolutely full, these days, with this very strange kind of… New Irrationalism.

Δεν μπόρεσα να σχολιάσω ένα video που έχει «πρώτη μούρη» στο κανάλι του ένας γνωστός Ελληνας youtuber, ο . Και δεν μπόρεσα, γιατί με είχε… μπλοκάρει εκ των προτέρων, από κάθε δυνατότητα σχολιασμού (αν και… ειλικρινά δεν θυμάμαι να ξανα-σχολίασα εκεί). Παραθέτω λοιπόν ΚΑΙ το video, που βρίσκω… ανησυχητικά ανορθολογικό. Μετά, το σχόλιό μου, από κάτω, που έσωσα με screen-grab. Το σχόλιο είναι ακριβώς στη μέση, εκεί που είναι και η κόκκινη επιγραφή «You have been blocked by the owner of this video«:

Οπως εξήγησα, το σχόλιό που μπλοκαρίστηκε είναι ακριβώς στη μέση, εκεί που είναι και η κόκκινη ένδειξη «You have been blocked by the owner of this video«. Η «ακέραια συμπεριφορά», στην οποία αναφέρθηκα, ήταν στο εξής σχόλιό του, σε κάποιο forum:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=136979#p136979

Αυτό ήταν… το μοναδικό σωστό σχόλιο υποστήριξης εκεί, όσον αφορά μια ανησυχητική κατάσταση που αποπειράθηκα να συζητήσω, με θέμα την πρόσφατη επίσκεψή του Μαξ Κάιζερ στην Ελλάδα, και μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, όπου συμμετέχει  ο ««.  Για το θέμα αυτό  ξεκαθαρίστηκε μια σημαντική λεπτομέρεια με… ευχάριστο τρόπο, στο σχόλιο ΕΔΩ. Περισσότερες ΚΑΥΤΕΣ  λεπτομέρειες δίνονται και στο σχόλιο ΕΔΩ.

Δεν έχω καμμϊα αμφιβολία για την ειλικρίνεια ή τον καλό χαρακτήρα, αυτού του ανθρώπου. Εχω όμως ΤΡΟΜΕΡΗ ανησυχία… για το ΠΟΥ οδηγεί ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ανορθολογισμός ορισμένων βίντεο που φτιάχνει. Και ανησυχία για το ότι… μέσα στο δικό του κύκλο κανείς δεν του το επισημαίνει. Αντί για κριτική (έστω φιλική) ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα άτομα που σχολιάζουν το βίντεο… εγκωμιάζουν το δημιουργό του. Βεβαίως, είναι προφανές ότι έχει μπλοκάρει ένα σωρό κόσμο (όπως και… εμένα τον ίδιο) διότι ΞΕΡΕΙ ότι θα υποστεί σκληρή κριτική, ΑΝ άφηνε να μιλάνε όλοι ελεύθερα. Ομως το άκρως ανησυχητικό είναι ότι… ανάμεσα στα άτομα που τον εγκωμιάζουν (αντί να τον… συνεφέρουν) συγκαταλέγονται ΠΟΛΛΑ άλλα… γνωστά πρόσωπα του Ελληνικού YouTube, σημαντικής επιρροής, που συχνάζουν και στο forum «Ιδεογραφήματα» (http://www.ideografhmata.gr/). ΑΥΤΑ τα άτομα, μάλιστα… είναι ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνα που… υποδέχτηκαν (σε προσωπική συνάντηση) τον Max Keiser, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα (και την εμφάνισή του στο Contra channel).

Απέφυγα επίτηδες να αναφερθώ ακόμη, στο περιεχόμενο του ίδιου του video. Πιστεύω ότι… όποιος έχει επαρκή λογική κρίση, μπορεί να καταλάβει εύκολα τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματά του. Σηκώνω τα χέρια ψηλά όμως, όταν βλέπω ότι τέτοια ανησυχητικά φαινόμενα αυξάνουν συνεχώς, χωρίς την  παραμικρή δυνατότητα σωστής κριτικής, μέσα στο δικό τους χώρο. Ετσι… έκανα διάλειμμα από τα θέματα της Οικονομικής Κρίσης και του ΔΝΤ, κλπ. Σημειώστε ότι ο κατασκευαστής αυτού του video, ο είναι πρόσωπο ιδιαίτερα σημαντικής επιρροής (ή δημοτικότητας) μέσα στο ελληνικό YouTube, καθώς και στον… αγώνα κατά του ΔΝΤ, κλπ. Επίσης τον θεωρώ τίμιο άνθρωπο.  ΔΕΝ θέλω να τον κατατάξω ιδεολογικά, ή πολιτικά, παρόλες τις εμφανέστατα ακραίες και εξοργιστικά ανορθολογικές (εμμέσως πλην σαφώς εθνικιστικές) θέσεις του, που «μυρίζουν Λιακόπουλο». ΔΕΝ τον συγχέω όμως με «ακροδεξιούς». Αυτό θα ήταν -νομίζω- ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος,  θα ήταν σαν να χάνουμε την ουσία του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ αυτού νέου προβλήματος, μέσω μιας…  βολικής ταμπέλας (που θα ήταν και λάθος -σκεφτείτε τo, έχει σημασία).

Κάτι τελευταίο: Μπορεί στους λευκούς όλοι οι μαύροι να «φαίνονται ίδιοι», ή στους μαύρους όλοι οι λευκοί, μπορεί και σε όλους τους προοδευτικούς ή αριστερούς ανθρώπους να φαίνονται όλοι οι… εθνικιστές ίδιοι, αλλά… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Υπάρχουν (μερικές φορές) ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές, ανάμεσά τους. Και εν προκειμένω, άλλωστε, ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με ΚΑΝΕΝΑ είδος ΓΝΩΣΤΟΥ ιδεολογικού προσανατολισμού…


Enhanced by Zemanta

143 comments

 1. για να σε έχει μπλοκάρει, σημαίνει οτι ήδη σε διαβάζει.γιατί δεν επιχειρείς να του εξηγήσεις αυτά που θεωρείς εσφαλμένα εδώ.μπορεί και να σε ακούσει.μια επισήμανση απο μέρους μου:κριτική σε τέτοιου είδους αφηγήματα, δεν είναι επαρκές να κάνεις βασιζόμενος στην τυπική λογική.στο κάτω-κάτω και η επιστήμη αφήγηση είναι.και τα μεγάλα επιτεύγματά της δεν έγιναν με επαγωγικούς τόσο συλλογισμούς αλλά με παραγωγικούς, που ύστερα ελέγχθηκαν πειραματικά για την επαλήθευσή τους.μιλώντας στη «γλώσσα» του, θα του πρότεινα το παράδειγμα του Αρχιμήδη («Εφοδος»-«Εξάντληση» http://grmath4.phpnet.us/mathimatika/stoxastis_kakopios/stoxastis_kakopios.htm)
  αλλά και κάτι πολύ απλούστερο:πως αν η κεντρική ιδέα είναι οτι η σωτηρία θα έρθει απο κάποια εξωτερική αρχή, τι περιθώριο δράσης έχουν οι άνθρωποι τώρα;και γιατί περιμένουμε πάντα κάποιον Άλλο να μας σώσει;(απο τον μπαμπά μας μέχρι την όποια εξουσία)
  η δύναμη είναι στη σκέψη, τη συνείδηση και την αλληλεγγύη, ξεκινώντας απο τα πολύ απλά (πχ. τον ευγενή διάλογο ανάμεσα στους ιστολόγους)
  την καλημέρα μου

  • Αγαπητέ χ.κ. ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ χρήσιμα όσα λες. Κάτι _περίπου_ σαν αυτό που προτείνεις θα κάνω, αλλά… είπα «περίπου» διότι… (εκ των πραγμάτων) είναι ασύμβατοι οι δύο «κόσμοι» μεταξύ τους, ο «κόσμος των ιστολογίων» και η… κοσμάρα του YouTube! :mrgreen: (χαχαχα)…

   Στο σχόλιό σου διακρίνω μια λεπτομέρεια που σου διέφυγε. -ΔΕΝ έπεται ότι «με διαβάζει», κιόλας, διότι το «μπλοκάρισμα» στο YouTube αφορά άλλα κανάλια εκεί. ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Γενικά εκεί δεν επιτρέπεται καν ο σχολιασμός από εξω-YouTube-ικούς! Για να σχολιάσεις εκεί, πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό (έστω και κενό από βίντεο). Μεγάλη έκπληξη μου προξένησε το μπλοκάρισμα, που αφορά το δικό μου «κανάλι YouTube»: http://omadeon.com/user/youtube

   Το κανάλι του Greek Terminator είναι βέβαια αυτό
   http://www.youtube.com/user/GreekTerminator
   Είπα «έκπληξη» διότι στην πραγματικότητα ο «Greek Terminator» ήταν εκείνος που _τόλμησε_ στο φόρουμ «Ιδεογραφήματα» να πάρει το μέρος μου όσον αφορά -ακριβώς- τη δουλειά που κάνω ΜΕΣΑ στο YouTube.

   Το φόρουμ «Ιδεογραφήματα» ( http://www.ideografhmata.gr ) επίσης δεν επιτρέπει καν ανάγνωση από τα έξω, αν δεν είναι κανείς ΗΔΗ μέλος (μετά από επιλεκτική αποδοχή). ΚΑΙ εκεί δηλαδή υπάρχει προπέτασμα καπνού, που προστατεύει ΚΥΡΙΩΣ (στην πράξη) τις δυνατότητες για… ανορθολογισμό. Tο φόρουμ αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο. Είναι ΠΟΛΥ γνωστό κι αυτό (εντός και εκτός YouTube) διότι ανήκει στη Βασούλα, μια πολύ γνωστή και δραστήρια YouTuber, πρώην ομογενή, η οποία μεταφράζει ΕΝΑ ΣΩΡΟ ξένα βίντεο και τα ανεβάζει στο δικό της κανάλι, το http://www.youtube.com/user/vasoula2908 (από όπου τα αντλούν μετά ΕΝΑ σωρό ιστολόγια και τα δίνουν προς τα έξω, κλπ.)

   Δυστυχώς ΚΑΙ η Βασούλα, παρατήρησα ότι κάνει… σφάλματα λογικής αρκετά οφθαλμοφανή, στη συζήτηση ΜΕΣΑ στο φόρουμ της. Εξαιρετικά δυσάρεστο το βρίσκω επίσης να μπαίνει κανείς στο φόρουμ της για να εκφράσει (με κόσμιο και αστείο τρόπο) ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ παράπονο (που δεν την αφορά προσωπικά) και να εισπράττει (ΑΠΟ την ίδια) ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΥΣ προσωπικών ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ. «ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ» χθες προκειμένου να βγάλω άκρη μαζί της, αλλά «έκανα την πάπια», διότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΕ από τα δικά της λογικά λάθη (ΚΑΙ λάθη συμπεριφοράς που… αν τα έκανε σε μπλογκ θα είχε φάει ΧΟΝΤΡΟ κράξιμο).

   Ομως χθες ΥΠΕΜΕΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ την τεράστια αδιαλλαξία της, χαμηλώνοντας μάλιστα ΚΑΙ τους τόνους, μπας και βγει καμιά άκρη, και… στο τέλος ΒΓΗΚΕ άκρη (ευτυχώς). Ανταποκρίθηκε θετικά η Βασούλα, στην… (απολύτως τελευταία) ευκαιρία που της έδωσα για επικοινωνιακό αλληλοσεβασμό. Αλλά… ΜΕ ΤΙ «κόστος»? ΤΕΡΑΣΤΙΟ…

   Είμαι ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ με όλον αυτό τον ανορθολογισμό, που ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ σε αυτούς τους κύκλους, ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΟΣΜΟ, πρόσφατα μάλιστα… μπαγλάρωσε και την «αποκλειστική πρόσβαση» στον… Max Keiser, θεωρώντας τσαμπουκαλίδικα ότι έχει το δικαίωμα να ΜΗΝ ειδοποιεί και ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον (έξω από το ΚΛΕΙΣΤΟ φόρουμ τους) για τον ερχομό του, κ.ο.κ. Εϊμαι ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ εξαγριωμένος διότι… η Βασούλα κάθηκε και μετάφρασε ΕΝΑ ΣΩΡΟ ξένα ΓΕΛΟΙΑ βίντεο… παράνοιας κατά των «chemtrails», τα οποία θεωρεί «αποδεδειγμένα», αλλά… εκδηλώνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προκατάληψη σε βάρος οποιουδήποτε ΔΕΝ πιστεύει αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ (καθώς και ΤΕΡΑΣΤΙΑ προκατάληψη ενάντια στην αριστερά και σε κάθε αριστερό).

   Οσον αφορά την επίσκεψη του Max Keiser στην Ελλάδα, αυτή δεν είχε ανακοινωθεί ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ελλάδα, έξω από το ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ «Ιδεογραφήματα», από ό,τι ξέρω (αν και μπορεί να κάνω λάθος – ας το ελέγξει κάποιος). Σίγουρα έχω κάνει λάθη κι εγώ, όπως το… να ΜΗΝ ελέγχω τακτικά (για να ξέρω ότι ήρθε ο Μαξ) το ΑΝΟΙΧΤΟ μπλογκ του http://maxkeiser.com, ή ακόμη και το φόρουμ της Βασούλας, όπου είμαι γραμμένος κι εγώ σαν μέλος, αλλά όλη η υπόθεση της επίσκεψης του Μαξ Κάιζερ «βρωμάει» κάπου, όταν μια ΚΛΕΙΣΤΗ παρέα ατόμων που πιστεύουν στα… Chemtrails ή ότι η Ελληνική φυλή… προέρχεται από το Σείριο (πολλοί από αυτούς)… επιδιώκουν την πρωτοκαθεδρία (αν όχι την… αποκλειστικότητα) της πρόσβασης στον ίδιο, όταν επισκέπτεται τη χώρα μας.

 2. Σήμερα επανεξέτασα ΟΛΑ τα στοιχεία και αποφάσισα ότι κάτι πρέπει να γίνει, για να ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ αυτή η ιστορία της «μαγκιάς των ΕΛ-λήνων από το Σείριο» που συμπληρώνεται από τσαμπουκάδες όταν κρατάνε τον Μαξ Κάϊζερ αποκλειστικά για πάρτη τους, όταν έρχεται στην Ελλάδα. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άλλος ξένος έρχεται στη χώρα μας για να μιλήσει σχετικά με την κρίση, κλπ. εμφανίζεται σε συναντήσεις που ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ από ΠΡΙΝ.

  Η ΜΕΓΑΛΗ βλακεία μου να ΜΗΝ ελέγχω συχνά το σάητ του Μαξ, ώστε να κάνω… ανακοίνωση ο ΙΔΙΟΣ για τον ερχομό του, είναι βεβαίως ΔΕΔΟΜΕΝΗ, και… η συμπαθέστατη συνεργάτις της δημοσιογράφου Ελένης Σκόπη (που οργανώνει τις συναντήσεις) ΔΕΝ ευθύνεται που δεν με ειδοποίησε (για λόγους που εξήγησε πολύ καλά η ίδια, αν και… είναι ΤΟΣΟ συνεπής και ευσυνείδητη ώστε ζήτησε ΚΑΙ συγνώμη !!! – στο σχόλιό της ΕΔΩ)

 3. Ατυχώς το ΥΤ, αλλά και όλο το άθεο ίδερνετ είναι απλά ένας καθρέφτης του ελλιπώς εκπαιδευμένου και μορφωμένου κόσμου. Ενός κόσμου που η συντριπτική πλειονότητα έχει την λογική για τα πατσαβούρια και προτιμά παραμυθάκια και ρετσέτες, διότι είναι εύκολες και κάνουν την γενικά δύσκολη ζωή πιο ευχάριστη.

  Καλώς ή κακώς θέλει άντερα για να μπορείς να βλέπεις την πραγματικότητα και τα σπληνάντερα και τα κοκορέτσια κατόπιν εντολής της ΕΕ είναι σε έλλειψη.

  Ο έτσι την έχει βρει με τους Σείριους και τα αρχαιοελληνικά διαστημόπλοια. άλλοι την βρίσκουν με το Zeta Reticuli (άστρο ορατό από το νότιο ημισφαίριο μόνο) και τους γκρι εξωγήινους. Άλλοι με τον David Icke και την ερπετόμορφους εξωγήινους Βασίλισσα Ελισάβετ και Dubya Μπους. Ό, τι να ‘ναι, από όλα έχει ο μπαξές.

  Με είχε κάνει και αίτηση φίλου στο ΥΤ, αλλά μάλλον δεν είχε δει την παρακάτω ιστορική βιδεάρα, που έχει σπάσει το φράγμα των 90.000 θεάσεων, κυρίως από περίεργους που ψάχνουν για αρχαιοελληνικά διαστημόπλοια.

 4. Και κάτι… καινούργιο, ΜΗ αναμενόμενο, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.

  Η Vasoula (ιδρύτρια του forum «Ιδεογραφήματα») διέψευσε ΚΑΘΕ ελπίδα καλής επικοινωνίας που είχα μαζί της προ ολίγου. Το τελευταίο της «σχόλιο» σε μένα (μαζί με… ιαχές θριάμβου από άλλα μέλη της «φυλής» του φόρουμ) ήταν το εξής:

  OMADEON απ’την αρχή γκρίνιαξες που σ’έστειλα στην ευχή της Παναγίας… Έχεις δίκιο. Το είπα πολύ ευγενικά και αρκετά αόριστα. Το επαναδιατυπώνω τώρα με σαφήνεια: Ναι, ΕΙΣΑΙ PERSONA NON GRATA για μένα. Κοινώς ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! So…GET THE FUCK OUT OF MY FACE!

  Και ΜΕΤΑ από τούτη την… ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βρισιά, έγραψε… ΑΚΟΜΗ χειρότερο υστερόγραφο, απευθυνόμενη στην γραμματέα της Ελένης Σκόπη, (που μου είχε ζητήσει ΚΑΙ συγνώμη):

  Ναταλάκι… STOP apologizing! And stop wasting your posts and your breath on this piece of shit! It’s just not worth it, honey. Honestly. 😕 If I were you, my only response would be… well I gave it to him just now, with huge letters so he won’t miss my point! :loco:

  ΤΙ να πει κανείς τώρα? Οτι είχα δίκιο που είπα πως τον Κάιζερ συνάντησαν «κυρίως εθνίκια»? Ε, ΟΧΙ, δεν είχα δίκιο. Τον συνάντησαν ΚΥΡΙΩΣ επικίνδυνοι ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ (μάλλον…)

  Υ.Γ. Ομως… το θέμα ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ εδώ. Να τη ΒΡΑΣΩ την ευγένεια (που πήγε… ΟΛΗ χαμένη) και τις απόπειρες καλής επικοινωνίας με ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΥΣ επικοινωνίας. Το θέμα του Μαξ Κάϊζερ ΔΕΝ το εγκαταλείπω, γενικώς. ΔΕΝ θα το αφήσω τώρα στα… «στοργικά χέρια» αυτών των ανθρώπων. Και θα υπάρξει ΕΚΤΕΝΗΣ ενημέρωση του ΙΔΙΟΥ του Max Keiser, καθώς και ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ νέα ποστ για να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ αυτή η… ΚΟΠΡΟΣ του ΑΥΓΕΙΟΥ από τον… πλανήτη Σείριο(!) που πολεμάει τον… ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ των «chemtrails».

 5. ΦΙΛΕ ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ

  • Φίλε μου…
   ΙΣΩΣ και να έχεις δίκιο, και σίγουρα έχει ΚΟΣΤΟΣ (κόπου και χρόνου, κλπ.) το να ασχοληθεί κανείς.

   Ομως… [1] ΔΕΝ συνηθίζω να υποτιμώ τους άλλους, ΟΥΤΕ να μειώνω τη δουλειά τους. Η Βασούλα έχει κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ καλή δουλειά στη μετάφραση βίντεο που ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ από ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα της, ακόμη κι αν… το «επίπεδό της είναι κάτω του μηδενός».
   [2] το θέμα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ εγώ, ή η Βασούλα, ή ο Greek Terminator, ή οποιοσδήποτε άνθρωπος, όποιου επιπέδου. Το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και αφορά τη ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, είτε συνειδητά είτε… όχι (=λόγω βλακείας ίσως) της… αρπαγής της αποκλειστικής πρόσβασης σημαντικών προσώπων (για τη χώρα μας) από ΜΥΣΤΗΡΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, κλπ. κλπ. (δες τα σχόλια από κάτω).

 6. (μου άλλαξες το φύλο 🙂 )
  ας κάνουμε κάποιες αφαιρέσεις για να πάμε πίσω απο τα φαινόμενα και να κατανοήσουμε το ζήτημα (διοτί πάντα εκφράζονται κάποιες αλήθειες έστω και «μασκέ»).βασικό είναι νομίζω να καταλάβουμε οτι η φαντασίωση περί ΕΛΛ, αλλά και αντίστοιχων εθνικιστικών οντοτήτων ανα τον κόσμο, προέρχεται απο την ανάγκη υπεραναπλήρωσης ανθρώπων με μάλλον χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανθρώπων καταπιεσμένων και δυσφορούντων , αποκλεισμένων απο την καθημερινή πραγματικότητα.εδώ βρίσκεται το σημείο τομής, ο κοινός τόπος μεταξύ των πολλών.οι περισσότεροι δυσφορούμε σε τούτη την πραγματικότητα και αναζητάμε διεξόδους για να αποφορτιστούμε.εάν τα άλματα της φαντασίας μας δεν επιβεβαιώνονται απο την εμπειρική μας πραγματικότητα, τότε ο θυμός συσσωρεύεται και ξεσπά βίαια, στοχοποιώντας τον ακόμα πιο αδύνατο απο εμάς (η εύκολη λύση) για να του κάνουμε ό,τι αισθανόμαστε οτι μας κάνουν οι «ανώτεροί» μας.
  οπότε θα έλεγα, οτι καταρχήν καλό είναι να γειωνόμαστε με τις πραγματικές μας ικανότητες (και να βοηθάμε και τους άλλους όσο μπορούμε να γειωθούν) και να αναγνωρίζουμε οτι είμαστε πάντα μαθητές, πως έχουμε ανάγκη τους άλλους για να αναγνωρίσουμε ποιοί είμαστε και συνεπώς η ζωή μας βιώνεται πραγματικά όταν αναλαμβάνουμε το ρόλο που μας ταιριάζει μέσα στη δημόσια σφαίρα.το να αποκλείουμε τους άλλους απο αυτήν, είναι εις βάρος μας, γιατί έχουμε λιγότερες προοπτικές του κόσμου και άρα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε παρά ένα μικρό του μέρος.άρα καλό είναι να φροντίζουμε για τις προυποθέσεις ενός ανοιχτού διαλόγου, ακόμα κι αν καμμιά φορά είναι κουραστικό, και σίγουρα να μην υποκύπτουμε ανταποδίδοντας προσβολές.να ξεφεύγουμε απο τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και να μένουμε συγκεντρωμένοι στο συμβολικό αντικείμενο του διαλόγου.
  (με την ευκαιρία, χαίρομαι που εδω και αρκετό καιρό σε βλέπω πιο ήπιο στις εκφράσεις σου , είναι μια νίκη, ο τρόπος έχει μεγάλη σημασία)
  γενικά, το παράδειγμα είναι πιο ισχυρό απο τα επιχειρήματα.
  τέλος, να πω οτι εξής’ είναι μάλλον ένα απο τα προβληματικά σημεία του Διαφωτισμού οτι σταδιακά απέκλεισε τη μεταφυσική πλευρά του ανθρώπου (τη φαντασία και το συναίσθημα) υπέρ ενός άκρατου ορθολογισμού που έφερε τη μεταφυσική απο την άλλη πόρτα, ακόμα πιο αδυσώπητα.τώρα, είναι καιρός για να βρούμε μια άλλη ισορροπία και να δούμε τον άνθρωπο στην πολυπλοκότητά του, για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές του δυνάμεις και να παραχθεί καινοτόμος σκέψη.ωστόσο πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να μην χαθούν τα καλά του Διαφωτισμού (η επιστημονική σκέψη, η ορθή λογική) και ολισθήσουμε σε σκοτεινά μονοπάτια του παραλόγου.διαλεκτική σκέψη και εγρήγορση.
  (πολλά είπα!)

  • Αγαπητή (όχι «αγαπητέ» -χεχε) χ.κ. ΠΟΛΥ σωστά τα λες….

   Εχεις απόλυτο δίκιο, στην περιεκτική ψυχολογική ανάλυση που έκανες τέτοιων… φαινομένων(!)

   Θα άρχιζα να απαντώ προσθέτοντας κι άλλα σε όσα είπες, αλλά… με επείγει να προλάβω να κοπιάρω εδώ κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, από το ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΟ (πλέον) φόρουμ της Βασούλας (πριν με κλείσουν απ΄έξω, που το θεωρώ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ πια).

   -Επιβεβαιώνοντας τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ μου για… «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στο ΜΠΑΓΛΑΡΩΜΑ του Max Keiser», η Βασούλα δήλωσε… ευθαρσώς, προ ολίγου:

   Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Το καλό ειναι ότι έμαθα ακόμα καλύτερα πώς να φυλάγομαι (γιατί σ’αυτό είμαι ΖΩΟΝ).
   Αυτή την συνέντευξη, όταν ακόμα ήταν «επικείμενη», δεν την έκρυψα. Την ανακοίνωσα κιόλας στο κανάλι μου στο ΥΤ, αλλά και εδώ όπως είδατε.
   Την επόμενη θα την οργανώσω και θα την κάνω (μόνη ή με ένα δυο άτομα-συνεργάτες) με άκρα μυστικότητα, για να αποφύγω τυχόν «επιδρομές» ατόμων σαν τον… «κύριο». (φύλαγε τα ρούχα σου, μην τρέχεις τσιτσιδωμένος)

   Κατ’ αρχήν… η Βασούλα είναι και ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΑ.
   «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ συνέντευξη» ΜΠΟΡΕΙ να πάρει από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χωρίς να υπάρχει ΚΑΝ φόβος για παρέμβαση ή παρουσία ΚΑΝΕΝΟΣ.

   Οταν -όμως- κάνει «συναντήσεις» όπου… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ η ίδια παρούσα, αλλά… φέρνει μαζί της κι ένα ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ από ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ «οπαδούς», σε μια ΔΗΘΕΝ «ανοιχτή συνάντηση» με κάποιον ΤΟΣΟ σημαντικό για την Ελλάδα, ΕΚΕΙ είναι που της ΑΞΙΖΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ. Και ΙΔΙΩΣ όταν… ΔΕΝ ειδοποιείται κανείς από κανέναν στην Ελλάδα, για την επίσκεψη του (όποιου) σημαντικού ξένου, ώστε να προλάβει να τον συναντήσει.

   Αποτελεί… ΨΥΧΟΠΑΘΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ, τώρα… το να υπαινιχθεί πως… της «χάλασα τη συνάντηση», κιόλας, τη συνάντηση όπου… ΔΕΝ ήμουν παρών, αφού… ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ, καν !

 7. «Ναταλάκι… STOP apologizing! And stop wasting your posts and …»
  να ένα καλό παράδειγμα αντίφασης και υποβόσκουσας ανασφάλειας
  απ΄τη μια δηλώνουμε Ελληνες και μιλάμε την αρχαίαν ελληνικήν, απ΄την άλλη απευθυνόμαστε στη Ναταλία τη γειτόνισσα στ’ αγγλικά για να προσδώσουμε κύρος στα λόγια μας…
  εσύ κάνε ό,τι κάνεις και όποιος θέλει να καταλάβει ας καταλάβει
  δεν έχει νόημα να επιβληθείς

  • Μα… αγαπητή μου χ.κ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝ να ‘επιβληθώ’,
   ΟΥΤΕ ΚΑΝ ελπίζω πια, να γίνω… κατανοητός! 🙂

   Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι κάτι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Το γεγονός ότι…. ένα σωρό βίντεο ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ και ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ παντού από μια τέτοια ομάδα ανθρώπων, με ΤΕΤΟΙΕΣ άγριες (και επικίνδυνες ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ιδέες και διαθέσεις, με κάνει να ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ. ΟΥΤΕ εγώ δεν ήξερα όλη αυτή την… «κόπρο του Αυγείου από το Σείριο» !!! (χαχα) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ο ίδιος ο Max Keiser δεν το ήξερε (που δέχτηκε να τους συναντήσει προσωπικά, κλπ).

   • ε κι ο Keiser έχει την ευθύνη του
    δεν θα είναι κι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιους ανθρώπους.
    κάνε τις παρεμβάσεις σου όπως νομίζεις αγαπητέ
    και με χιούμορ, ακόμα καλύτερα

   • Please forgive me for writing in English…. What makes you believe Max Keiser did not know.. or even cares? Don’t forget he is very frequently on Alex Jones and we all know the stuff Alex Jones deals with and presents on his show. Honestly, I don’t believe Max Keiser cares if Belzeebub, the proverbial King of the Demons interviews him as long as he gets a chance to spread his message. Actually, he’d probably view it as, not only a great challenge, but fun also. He and Stacy are VERY SMART and VERY CONFIDENT… as well as very serious about what they are doing. Just don’t ask him about ET’s, Chem Trails and Global Warming Conspiracies and he’s fine.

    • My dear thornlessrose,
     PRECISELY, what you said, WAS my point:

     What makes you believe Max Keiser did not know.. or even cares?

     On the contrary, I assume EXACTLY,
     that he knows and/or doesn’t give a shit.
     All this is SECONDARY for him…

     (even though… I was slandered as an «accuser» of him, etc. etc.)

     It’s PERFECTLY ok to write in English. Feel free! 🙂

    • P.S. the problem here… is NOT Max Keiser’s; it’s OURS.

     WE have to DEAL with it (Greeks). If we DON’T, my view is we will eventually face very bad consequences, but this is NOT Max Keiser’s field, or anything where he can advise, etc.

     Max Keiser is NOT oblidged to know all the funny ideas people have, everywhere he goes; or take part in a… theological dispute e.g. about the prophet Mohammed!!
     hehe
     On the contrary, Max does what he SHOULD do, which is _remain silent_ about people’s personal or national… metaphysics. He does NOT have to believe e.g. in Christ, to discuss his topics with Christians, or in Mohammed to talk with Moslems, or in… UFO origin of Greeks, to talk with «Greek Terminator».

     There is, however, a catch here, an obstacle that Max does NOT know: In Greece, slanderous politics are WILD. If the PEOPLE who support Max can be slandered by being lumped together e.g. with the Extreme Right (or with UFO freaks), this WILL happen; it has ALREADY happened in other cases. In Greece ALL possible filth FROM Greeks TO other Greeks IS indeed possible; also likely to be used against Max Keiser too, as an exceptional case, which he cannot possibly foresee at THIS moment.

     • The EXACT same thing happens in the United States concerning being associated with Alex Jones. And again.. you are assuming he doesn’t know about how it is here in Greece and the fact is .. he DOES know. He has a lot of people here «watching his back»… despite the fact he doesn’t even need it. He hasn’t kicked ass all over the world because he is naive. He has the Moral Integrity on his side.. and that is his bottom line. Ask him yourself and he will tell you that. I can understand you wanting to protect him and the whole message… but he and Stacy can take care of themselves… and have certainly proven so time and time again. His message can not be warped because he has the Moral Integrity on his side… people,politicians and ET’s from Hades can try and do what they like .. but he won’t give in and doesn’t care because he knows, in the end… the Truth will be revealed. The world of politics and money.. unfortunately… is a very filthy place and he and Stacy, with eyes and minds wide open, chose their battle a long time ago.

     • Actually you are ABSOLUTELY right, and… I should not confine my worries to the case of Greece.

      Now… there are TWO things I should mention

      1) It’s extremely important that people’s links to harmful or objectively negative situations, are always kept in mind, NOT repressed or put aside. Important people’s too…

      2) Max Keiser is NOT Alex Jones, and he is NOT accountable for Alex Jones’ mistakes, or bad politics. What I mean by this is mainly some evidence that Alex is related closely with the ominous «John Birch Society», an Extreme-Right Organization. I was only very recently informed about this, and I really don’t know enough about it YET, but I _am_ searching. A suitable google search is THIS:
      http://www.google.gr/search?num=100&hl=en&lr=&newwindow=1&safe=off&q=Alex-jones+%22John+Birch+Society%22&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=

  • @χ.κ. Μα… ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι…
   (μεταξύ αστείου και σοβαρού…) ΟΛΑ είναι ΕΞΙΣΟΥ πιθανά, για τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ετούτου του άπαιχτου… σύμπαντος. (γι αυτό δηλώνω και «αγνωστικιστής»)!

   ΔΕΝ μπορώ να αποκλείσω π.χ.το να είμαι ΗΔΗ ενσάρκωση… τρελο-αναρχικού από την Ανδρομέδα, αλλά…
   …την «ΕΚΑΤΣΑ τη ΒΑΡΚΑ», έτσι και το… ΠΙΣΤΕΨΩ, κιόλας!!! 🙂 χαχαχα

   Προσκάλεσα ΗΔΗ τον ΤΙΜΙΟ αυτό νέο που έχει… παραπλανηθεί ΧΟΝΤΡΑ, τον Greek Terminator, για ΔΙΑΛΟΓΟ με αλληλοσεβασμό.
   ΔΕΝ έχω σκοπό ΟΥΤΕ να τον θάψω, ΟΥΤΕ να τον πω παλαβό, όπως νόμιζε, διότι…

   ….κατ’ αρχάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «παλαβός» όποιος απλώς ΠΙΣΤΕΥΕΙ παλαβά πράματα.

   «Παλαβά πράματα» ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, εδώ και ΑΙΩΝΕΣ,
   με τις… γαμοσταυροθρησκείες της!!

   ΤΙ λέμε τώρα… ??? :mrgreen: χαχαχα

   Υ.Γ. Μπορεί να μίλησα ΓΕΝΙΚΑ περί «κάποιων παλαβών», αλλά… η πείρα έχει δείξει ότι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ (και επικίνδυνοι) παλαβοί ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ εύκολα. Ισα-ίσα είναι και… οι πιο ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ «λογικοί» σε μια… παρέα που πιστεύει -γενικά- ΠΑΛΑΒΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

   Υ.Γ. 2 ΑΠΟ τη ΣΤΙΓΜΗ που ένας νέος μιλάει με ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ χαρακτήρα, αναφερόμενος σε κάποιον άλλον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «παλαβός». Εχει ΑΡΚΕΤΑ αποθέματα ψυχικής υγείας άλλωστε (ΚΑΙ αρετής) ώστε να ΜΗΝ είναι «lost case», anyway…

 8. «Κάτι τελευταίο: Μπορεί στους λευκούς όλοι οι μαύροι να “φαίνονται ίδιοι”, ή στους μαύρους όλοι οι λευκοί, μπορεί και σε όλους τους προοδευτικούς ή αριστερούς ανθρώπους να φαίνονται όλοι οι… εθνικιστές ίδιοι, αλλά… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Υπάρχουν (μερικές φορές) ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές, ανάμεσά τους. Και εν προκειμένω, άλλωστε, ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με ΚΑΝΕΝΑ είδος ΓΝΩΣΤΟΥ ιδεολογικού προσανατολισμού…»

  omadeon,θεωρω σπουδαιο το ποστ σου,και ιδιαιτερα τον επιλογο σου.Δεν εχεις ιδεα ποσο συμφωνω.Κανεις σκεψεις που κανω κ εγω,ιδιες κ απαραλλαχτες.Ισως εγω ειμαι ακομα πιο ανοιχτος στο να συζητησω καλοπροαιρετα με ανθρωπους που πιστευουν αλλοκοτα πραγματα,
  αρκει βεβαια να ειναι κ ο απεναντι μου καλοπροαιρετος.

  Εχω κανει κ εγω τις βολτες μου στο γιου τιουμπ κ εχω δει αρκετα βιντεακια παρομοιου υφους. Ειμαι κ εγω αγνωστικιστης και δε θεωρω τιποτα δεδομενο, η Επιστημη δε μπορει ουτε να αποκλεισει ουτε να επιβεβαιωσει το παραμικρο, απ’το οτι ειμαστε πλασματα ενος Θεου η το ονειρο ενος κομπιουτερ from far far away.

  Παρολα αυτα,θεωρω οτι αυτες οι συζητησεις ειναι μοιραιο να καταληγουν στο αδιεξοδο και να μη προσφερουν πουθενα,ασε που ειναι και αποπροσανατολιστικες. Αλλωστε,απ’τη στιγμη που τιποτα δε μπορει να αποδειχτει, ειναι ματαιο κ ανουσιο να ψαχνεις τι υπαρχει πισω απο τον κοσμο των φαινομενων.
  Ας μεινουμε στον κοσμο των φαινομενων,τον κοσμο που βλεπουμε, μυριζουμε, γευομαστε, τον κοσμο τον οποιον ζουμε,
  κ ας προσπαθησουμε να τον αλλαξουμε σε αυτην εδω τη ζωη.
  Ακομα και να υπαρχουν αλλες ζωες, ειναι βλακωδες να επαναπαυομαστε σε αυτες, αυτη τη ζωη ζουμε τωρα και με τα δικα της μυστηρια πρεπει να καταπιαστουμε.

  Παρα πολλοι ανθρωποι τη ψαχνουν αλλου.Προτιμουν πχ να διαβασουν Λιακοπουλο αντι Ζιζεκ. Προτιμουν να βυθιζονται σε ονειροφαντασισες και σε φαντασιωσεις περι σειριακης καταγωγης,
  τους καταλαβαινω, ειναι πολυ σκληρη η πραγματικοτητα και παρομοιες θεωριες λειτουργουν ανακουφιστικα,σα ναρκωτικο,
  λειτουργουν ανακουφιστικα ακομα κ οταν σου μιλανε για νεφελιμ που θα σε κατασπαραξουν,
  αλλωστε,ειναι προτιμοτερο μερα με τηυ μερα που περναει,να διαπιστωνεις οτι επιβιωσες απο τα νεφελιμ,
  απο το να διαπιστωνεις οτι μερα με τη μερα σε τρωνε ζωντανο τα καθαρματα οι Τοκογλυφοι και οι κεφαλαιοκρατες σε αγαστη συμπνοια με τις πορνες τους,τους πολιτικους.

  Δυστυχως, το ναρκωτικο παραμενει ναρκωτικο: Προσφερει μια προσωρινη διαφυγη,αλλα καταληγει να σε βλαπτει,και οσο το συνεχιζεις,η βλαβη γινεται ανεπανορθωτη.

  Ανθρωποι σα τον greek terminator, εφοσον ειναι οπως τον παρουσιαζεις, ειναι φυσικοι συμμαχοι μας στον αγωνα που (δεν ακομα) δινουμε απεναντι στο Κεφαλαιο.Φτωχολογια και μικροαστοι, πρεπει να γινουμε ενα και να διαολοστειλουμε τους γαλαζοπρασινους βρυκολακες.

  Δυστυχως, αυτο δε προκειται να γινει οσο περιχαρακωνομαστε κ περιθωριοποιουμαστε,ο καθενας στις δικες μας αληθειες.Δ ιοτι,τους χρειαζομαστε και μας χρειαζονται.

  Καποιος μπορει να σκεφτει οτι τα παραπανω λογια φαινονται τιμια,αλλα δεν ειναι.Κ αυτο γιατι η Συνθεση-Συμπορευση που φαινομενικα επιθυμω, ουσιαστικα θελω να γινει βασει των δικων μου ιδεων και οχι εν ονοματι πχ του Δια και του 12θεου.
  Μα δε μπορει να γινει αλλιως απο τη στιγμη που ειμαι πεπεισμενος για την ορθοτητα των αποψεων μου! Και δεν ειμαι τοσο ανεντιμος γιατι ο σκοπος μου δεν ειναι ο «προσηλυτισμος»
  ο σκοπος μου θα ηταν ενας διαλογος που να συμπεριλαμβανει τους παντες,απο κομμουνιστες κ αναρχικους μεχρι δωδεκαθειστες.
  Και οι δυνατοτερες αποψεις ας επικρατησουν.

  Μεχρι τοτε ομως,επιβαλλεται να συμπορευτουμε.
  Γιατι,οσο θα απαξιωνουμε κ θα επιτιθεμαστε ο ενας στον αλλον,τοτε δε θα ειμαστε τιποτα αλλο παρα μικρες ομαδες,ευαλωτες κ ερμαια στην επιθεση του Καθεστωτος.

  • Αγαπητέ Celin… καλώς ήλθες πάλι.

   Θενκς για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση, πάντως… εδώ τίθενται ένα σωρό ζητήματα, που σχεδόν ποτέ δεν έχουν συζητηθεί σωστά. Η ΕΥΚΟΛΗ λύση της ταμπέλας «παλαβός» (την οποία υπέθεσε και ΑΚΟΜΗ υποθέτει ότι θα εισπράξει αυτός ο τίμιος νέος…)… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΗ.

   Από πολιτική άποψη, το να πιστεύει κανείς π.χ. πως η… ελληνική φυλή ήρθε από το διάστημα, είναι φυσικά (εκτός από ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος) και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Κανονικά σχεδόν κανείς (που συμφωνεί μαζί μου) δεν θα δεχόταν καν τη συζήτηση.

   Παρόλ’ αυτά, είπα να κάνω ΕΞΑΙΡΕΣΗ, μία και μοναδική (και ΔΕΝ ΘΑ υπάρξει άλλη).

   Διότι… κάτι πρέπει να ΓΙΝΕΙ για το θέμα αυτό, πριν εξελιχτεί σε… πολιτική δυναμίτιδα. Π.χ. το φόρουμ της Βασούλας αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλές και τα βίντεο που μεταφράζει διαδίδονται παντού, ενώ η ίδια «απειλεί» ότι την «επόμενη φορά» θα… συναντηθεί ΜΥΣΤΙΚΑ με τον Μαξ Κάϊζερ, κ.ο.κ.

   ΠΟΙΑ «πολιτική δυναμίτιδα»? Ε, περίπου ίδια (αλλά ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ) με τις «εκρήξεις» που τίναξαν στον αέρα τη «Σπίθα» και την ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΑΝ. Μόνο που… αυτή τη φορά θα πάρουν τα σκάγια ΚΑΙ τον Μαξ Κάιζερ ΚΑΙ πολλούς άλλους.

   Είναι κάτι σαν ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ που πρέπει ΠΑΝΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να απο-ενεργοποιηθεί (και να λειτουργήσει πάλι… ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ και… μεταφραστικά, μόνο… :mrgreen: ). (Ο νοών νοείτω…)

   • Υ.Γ. Για να γίνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΗΣ…

    Εδώ ΔΕΝ έχουμε να κάνουμε με ναζιστές ή ακροδεξιούς, ή έστω… ανέντιμους ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που έχουν φτιάξει ένα είδος «Greek cult», το οποίο -βέβαια- προκαλεί ΑΛΛΕΣ ζημιές, κ.ο.κ.

    Μπορεί να φαίνεται εξω-πραγματικό, αλλά θεωρώ πως η ΜΟΝΗ λύση για αυτό το φαινόμενο είναι ο ΥΓΙΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιο ΚΑΙ δύσκολο στο διαδίκτυο. Και ο Greek Terminator είναι στο ΚΕΝΤΡΟ του «κυκλώνα» (ή του «πυρηνικού αντιδραστήρα» που παράγει ΟΛΗ τη μολυσμένη ενέργεια). Πρέπει να ΔΕΧΤΕΙ το διάλογο για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η «μόλυνση». Η «μόλυνση» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι ίδιες οι ιδέες του, οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να συζητηθούν με αλληλοσεβασμό. Η «μόλυνση» είναι η ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ «ιδεολογική ραδιενέργεια», δηλαδή η ΕΠΙΡΡΟΗ στους άλλους με τον ΤΡΟΠΟ που γίνεται και τον ΤΡΟΠΟ που εξαπλώνεται, κ.ο.κ.

    Υ.Γ.2
    Παραδόξως (και… κατά ειρωνική σύμπτωση)
    η περίπτωση του «Greek Terminator» είναι κάτι που… δηλώνεται από το ΙΔΙΟ το ψευδώνυμο (εντελώς άθελά του βέβαια).
    Διευκρινιστικά,
    he is a TERMINATOR of Greece (or the GREEK CAUSE),
    a kind of political TIME-BOMB.

    (κατά κάποιον τρόπο…)
    (και ΟΠΛΟ στα χέρια των… λακέδων του ΔΝΤ, στο μέλλον, αν δεν ΑΠΟ-ενεργοποιηθεί η «βόμβα»…)

   • Βασούλα ΠΑΝΤΑ υποτιμάς τους άλλους,

    ίσως γιατί… έτσι έχετε μάθει εσείς (ορισμένοι) Ελληνες της ##### διασποράς…
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως είμαστε όλοι.. κατώτεροι μαύροι, ή «αράπηδες»!!
    😈
    εεεμ….
    Εδώ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ «παιγνιδάκια» ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ όπως αυτά που διοργανώνεις στο φόρουμ σου.

    ΔΕΝ είδα ακόμη το λινκ σου αλλά ΔΕΝ διανοούμαι ΚΑΝ να σε εμποδίσω να μιλάς, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που υπόσχομαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ελεύθερο διάλογο εδώ. (και τον υπόσχομαι ΤΩΡΑ, αν δεν το εκανα ΗΔΗ…)

 9. μιας και μ’ έχει πιάσει το ψυχαναλυτικό μου σήμερα, να κάνω μια επισήμανση.δεν μπαίνουμε τυχαία σε διάλογο με κάποιον, συνήθως υπάρχει ένας κοινός πυρήνας ταύτισης σε ασυνείδητο επίπεδο, και δείκτης είναι κατά πόσο και γιατί μας θυμώνει ο απέναντι.νομίζω οτι πέρα απο το πολιτικό ώφελος, είναι γόνιμοι τέτοιοι διάλογοι όταν μας παρουσιάζονται σαν ευκαιρία να δούμε τις δικές μας ελλείψεις, τα «σκοτεινά» σημεία μας.αν το δεις έτσι, πέρα απο την κατάληξη της συνομιλίας σε συμφωνία ή διαφωνία, θα έχεις κερδίσει κάτι, θα έχεις μάθει περισσότερα για τον εαυτό σου.οπότε, δίνε χρόνο για αναστοχασμό στη συζήτηση
  (αυτά, βγαλμένα απ’τη ζωή ;-))

  • χ.κ. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΛΑ όσα εξήγησες, με… χέρια ΚΑΙ με πόδια.

   ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι είναι.
   Εγώ… ΞΕΡΩ (μάλλον) ΤΙ είναι αυτό που… με «ελκύει» στα λάθη της Βασούλας, ή στις… παράλογες ιδέες του Terminator.

   Το πρόβλημα είναι ότι ΞΕΡΩ και ότι… δεν ειμαι καλαμπόκι,
   αλλά… οι κότες ΔΕΝ το ξέρουν (μιλώντας ΓΕΝΙΚΑ, όχι δια τους προαναφερθέντας)

 10. Βασούλαααα,
  η «λογική σου», που είδα στο λινκ, ειναι η εξής

  Παράθεση (από όσα έλεγα στον… Τέρενς Κουικ)

  Υ.Γ. Και… ντροπή, χάψατε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ μπούρδα που είπε ο Μαξ (περί… κλόπυράϊτ Παρθενώνα, χρέωση δικαιωμάτων της λέξης «δημοκρατία») κλπ .Για σας ειδικά κύριε Κουίκ… ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΤΙ δημοσιογράφος είστε?
  (για τον Μαξ, έκανε απλώς ΠΛΑΚΑ μάλλον… γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ γύρω από τα διεθνή κλόπυράϊτ, κλπ. αλλά… όταν διαπίστωσε ότι έχει να κάνει με μαλάκες, τη συνέχισε ΚΑΙ σοβαρά… χαχαχα)

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ… Χαζής #######ής Ξανθιάς:

  Χάψαμε μπούρδες. Είμαστε μαλάκες. Στοπ.
  Ο ΜΑΞ λέει μπούρδες. Στοπ.

  E, ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ, αποδεδειγμένα.
  You have a…
  VERY SERIOUS TEXT COMPREHENSION PROBLEM.

  EXERCISE: Think about it!!!

  Ανεξάρτητα από αυτό… βέβαια,
  ΕΙΣΑΙ μαλάκω, μόνο για κλωτσιές.

  UPDATE: Αυτο-διαγράφτηκαν άπασαι αι υπερβολαί:mrgreen:

  • Σόρυ που… εκφράστηκα κάπως απότομα,

   Αγαπητή μου χ.κ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ την πολύτιμη κριτική σου, όσον αφορά το ΣΤΥΛ μου. Πρέπει να μάθω ΚΑΛΥΤΕΡΟ τρόπο να εκφράζομαι… 🙂

  • Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥ, νομίζω είναι και αθέμιτη και παράνομη. Για να μην έχουμε τίποτα νομικά μπερδέματα, διαγράφεις τα της καταγωγής μου, δεδομένου ότι ΔΕΝ σου έδωσα την άδεια να αναφερθεις σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

   Όσο για τις παραθέσεις, να τις βάλεις ολόκληρες. Για τα «κλόπιραιτ» κορόιδευες ΚΑΙ ΕΜΑΣ ότι τα χάψαμε. Συνεπώς, κι εμείς μαλάκες κατά τη γνώμη μου.

   Κανένα πρόβλημα στο συμπερασματικό κριτήριο της ξανθιάς. (τα βάφω για ξεκάρφωμα :Ρ)

   • ΑΣΕ μας ρε Βασούλα, που θεωρείς το *___ιλίκι σου «προσωπικό δεδομένο». ΑΣΕ τώρα να’ ούμε…

    Αφού ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ και στην προφορά σου στο βίντεο (και δεν το είχα προσέξει αρχικά).

    ΔΕΝ μιλάς με… ΑΡΑΠΗΔΕΣ.

    Μιλάς με… αθυρόστομους αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ… νέγρους (με άσπρο δέρμα, βεβαια) 🙂

   • Όσο για τις παραθέσεις, να τις βάλεις ολόκληρες. Για τα “κλόπιραιτ” κορόιδευες ΚΑΙ ΕΜΑΣ ότι τα χάψαμε. Συνεπώς, κι εμείς μαλάκες κατά τη γνώμη μου.

    Εκανες Κλασσικό φάουλ Βασούλα, σόρυ…

    1) Σαν Παραθέσεις βάζω ΑΥΤΟΤΕΛΗ αποσπάσματα, με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ έμφαση που δίνω στα γράμματα με bold.
    2) Εσύ έδωσες το λινκ σε ΟΛΗ τη «συζήτηση», σε ΟΛΟ σου το ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ υβρεολόγιο. ΤΙ θέλεις τώρα? Να το… παραθέσω ΚΑΙ ολόκληρο… ολογράφως? Λογικά ΔΕΝ στέκει. ΣΥΝΕΛΘΕ…
    3) ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΗΡΕΜΑ. Αναρρωτήσου π.χ. ΓΙΑΤΙ έβαλα σε bold ορισμένα πράματα που παράθεσα?

    ΤΙ σου είχα πει για το «συμπέρασμά σου» περί Μαξ Κάϊζερ?
    Τελικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΚ, θα είμαι υπομονετικός. ΑΝ καταλάβεις ΤΙ κάνεις θάναι ΚΕΡΔΟΣ για όλους!

 11. Η διαγραφή δεν αλλάζει τα όσα είπες. Ο,τι λέγεται, δεν ξελέγεται.
  Μια διόρθωση στο πιο πάνω ποστ μου:
  «Συνεπώς κι εμείς «μαλάκες» κατά τη γνώμη ΣΟΥ» όχι «μου» φυσικά.

  Εννοείται ότι εγώ δεν θα υποπέσω στον βόθρο των δικών σου χαρακτηρισμών.

  • Χεσε μας ρε Βασούλα, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ στο χώρο σου.

   Αλλά… αφού τα ΘΕΛΕΙ ο κώλος σου,
   σου δηλώνω ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ότι…

   1) το βρισίδι (εδώ) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
   2) ΕΙΣΑΙ μαλάκω ΜΟΝΟ για κλωτσιές.

   __________
   και κάτι ακόμη… ΣΥΧΝΑ προσθέτω updates στα σχόλιά μου, γι’ αυτό ΜΗ βιάζεσαι να απαντήσεις. ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ΚΑΙ στο φόρουμ σου…

   ΔΕΝ θα μας διδάξεις εδώ «τρόπους του διαδικτύου» ή άλλες παπαριές.

  • Εννοείται ότι εγώ δεν θα υποπέσω στον βόθρο των δικών σου χαρακτηρισμών.

   ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ. ΕΣΥ ξεκίνησες ΟΛΕΣ τις βρισιές ΚΑΙ τις προσβολές, αλλά και… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πριν σε πω «μαλάκω» (προσωπικά) με χαρακτήρισες «piece of shit» (απευθυνόμενη σε τρίτο πρόσωπο, τη Νάταλι, ρίχνοντας ΚΑΙ μπόλικη ΛΑΣΠΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ απαξίωσης).

   Επομένως… CUT ΤΗE CRAP.
   Μετάτρεψες το ΙΔΙΟ σου το φόρουμ σε ΒΟΘΡΟ, ΤΙ λέμε τώρα…
   (ΚΑΙ σε ΙΚΡΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ «δολοφονίας»).
   __________
   ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ: -τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε ΑΥΤΟ το σχόλιο.

  • @χ.κ. ΠΩΣ δεν επιτρέπεται…

   Βοηθάει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!!
   🙂

   Αντε… άντε… να προλάβουμε να ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ εγκαίρως, (εγώ δηλαδή) πριν… γυρίσει από το ταξείδι εργασίας του και ο…συν-ιστολόγος Αιρετικός, που… βρίζει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από μένα (και τα εννοεί κιόλας)
   AXAXAXA

   Εγώ απλώς… στενογραφώ «πικάντικα» 😛

  • κάθε τρόπος, στήνει και το αποτέλεσμα

   ΣΟΦΩΤΑΤΟ !!!

   Τελικά…
   η Βασούλα ΔΕΝ καταλαβαίνει ορισμένα πράματα (το ΠΩΣ τα διαστρεβλώνει παραβιάζοντας τη ΛΟΓΙΚΗ).

   Η προσέγγισή μου πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ψύχραιμη ΚΑΙ αναλυτική, μπας και καταλάβει.

   Δείγμα:
   – Εγώ είπα ότι ο Μαξ Κάϊζερ «είπε και μια μπούρδα στο τέλος».
   – Εκεινη «συμπέρανε» ότι είπα για τον Μαξ ότι «λεει μπούρδες» (έτσι ΓΕΝΙΚΑ).

   Δηλαδή… ΜΟΝΟ ΤΥΦΛΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία επιτρέπεται?

   ΤΙ μας λες, Βασούλααα???

   ________________
   Ας γίνω ΑΚΟΜΗ πιο αναλυτικός.

   Το ότι ΕΝΑΣ κύκνος είναι μαύρος ΔΕΝ σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι κύκνοι είναι μαύροι.

   Το ότι ΜΕΣΑ στους άσπρους κύκνους βρέθηκε και ΕΝΑΣ μαύρος ΔΕΝ μαυρίζει (όλο) το πλήθος (τους).

   κ.ο.κ.

   ____________
   Exercise for the… Diaspora-Greek student:
   -GO BACK now and Re-read THIS COMMENT.

   In fact, IF you bother to READ CAREFULLY AGAIN, EXACTLY what I said, I DID NOT EVEN say ANYTHING LIKE what you claim, Vasoula (that «Max talked bullshit», etc).

   One more thing. Quite frankly I do NOT give a damn, if I DID say (GENERALLY speaking) about the audience in the TV program, that they are «wankers». OF COURSE they are. WHY DO YOU IDENTIFY WITH THEM? Isn’t it because you KNOW you MADE the SAME MISTAKE?

   Are you REALLY unaware of WHAT you are doing? OR are you a HABITUAL, ‘pathological slanderer’ (‘meaning-distorter’) etc?
   Well, THIS for me is STILL an OPEN QUESTION. I TRY TO BELIEVE that you are not (a slanderer), but everything depends on YOUR reactions.

   ____________

   LOGICAL CONCLUSION: (till now)
   There are only TWO possible CASES:

   1) In order to defend your HERD, your TRIBE, your flock, or your OWN self (or reputation), etc. …you DELIBERATELY DISTORTED what I said, slandering me with something bad (about Max Keiser) which I DID NOT say AT ALL. It is CLEARLY, PROVABLY false, the content of THIS slander, anyway.

   2) in order to calm down, or keep your self-respect, or whatever, you DO NOT REALIZE those… SMALL MOMENTS when YOUR MIND distorts FACTS in order to indulge in Character Assassination (while also undermining EVERYTHING POSITIVE, standing in your way), e.g. the POSITIVE things I felt, DID and wrote about Max Keiser, in particular.

   There is NO OTHER case.

   Case CLOSED.

   After all, the most important thing for you is YOUR reputation and YOUR work, but… SO is mine, for me. (including ALL the work I’ve done _about_ Max Keiser, etc)

   EITHER we undermine reputations unjustly (through slander),
   OR we don’t.

   There NO THIRD alternative. Because… the ONLY «other alternative», is the ACCEPTANCE of a LIE as a FACT (i.e. UNreason)… but this «option» IS NOT an option(!) even though… slanderers… ALWAYS hope otherwise. :mrgreen:

   i.e. (about slander)…

   1) If we chose NOT to do it, then we ALSO have to do the HARD WORK of Reasonable Criticism (AND self-criticism).
   2) However, If e.g. we are UNABLE to USE Reason, then… we are MORE likely to be LURED into the temptation of the FIRST (slanderous) alternative.

   PERIOD.

 12. Eγώ εξακολουθώ να περιμένω να διαγράψεις τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου δεδομένα που παρέθεσες χωρίς την άδειά μου.

  Στα παραληρήματα, δεν απαντώ.
  Το λινκ που έδωσα είναι από ένα τόπικ. Προκαλώ όποιον το διαβάσει απ’την αρχή, να βρει ΥΒΡΙ δική μου. Σε αντίθεση με του «κυρίου» ΟΜΑΔΕΟΝ που μας έχει περάσει από του σχοινιού και του παλουκιού τον απόπατο.

  ΤΕΛΕΙΑ.

  • Βασούλα _είσαι_ τελικά ΨΕΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΡΙΑ ολκής.

   ΒΡΩΜΙΑΡΑ μέχρι εκεί που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

   ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΗΔΗ, και ΜΗΝ ελπίζεις να τη βγάλεις καθαρή.

  • Ακου να δεις, ΒΡΩΜΙΑΡΑ τώρα…

   επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ πρωτάρης ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ το ΒΡΩΜΕΡΟ σου κόλπο ΠΟΛΥ καλύτερα από όσο νομίζεις.

   Ξεφωνίζεις ξανά και ξανά περί «προσωπικών δεδομένων» τα οποία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, πέραν της ΧΩΡΑΣ όπου είπες ότι έζησες κάποια χρόνια (και ανάφερες σε ουσιαστικά ημι-ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο, που είναι το φόρουμ σου).

   Κρυφή σου ελπίδα είναι ΤΩΡΑ το εξής… ΠΟΛΥ παλιό κόλπο των ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ατόμων στο διαδίκτυο που υπήρξαν ποτέ

   1) ΑΝ (μεν) ΔΕΝ σβήσω το ΟΝΟΜΑ της χώρας όπου έζησες κάποια χρόνια, θα συνεχίζεις να ΞΕΦΩΝΙΖΕΙΣ μέχρι… να βουίξει όλος ο τόπος στο διαδίκτυο με τη ΛΑΣΠΗ ότι -τάχαμου- αποκάλυψα προσωπικά σου δεδομενα.

   2) Αν (όμως) ΣΒΗΣΩ το δεδομένο αυτό, τότε… ΤΙΠΟΤΕ δεν σε εμποδίζει να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ να με συκοφαντείς, ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΤΟΝΑ, από τώρα και στο εξής, ότι ΔΗΘΕΝ αποκάλυψα «ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο σου». [*] (εξηγώ ΓΙΑΤΙ στο τέλος)

   Αυτό το κόλπο έχει ΗΔΗ εντοπισθεί και αναλυθεί κάπου στην «Encyclopedia Dramatica» (κι ίσως το φέρω αργότερα).
   Και… ΑΝΤΙΔΟΤΟ για αυτό το ΒΡΩΜΕΡΟ κόλπο ΕΧΕΙ ΗΔΗ βρεθεί.

   ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, σου απαντώ λοιπόν.
   1) ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ότι «θεωρείς ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο τη χώρα όπου έζησες κάποια χρόνια»
   2) και ΜΕΤΑ (αλλά ΜΟΝΟ με αυτή την προύπόθεση)
   εγώ θα ΣΒΗΣΩ τη χώρα αυτή (λες κι έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σημασία).

   ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ πρώτα αυτό που εξήγησα, και… no problem honey, I am the LAST person on earth to want to «expose» your little filthy «national residence secret»!! χαχαχα
   😈
   ____________
   [*] Απορία (αδαών) – ΓΙΑΤΙ ισχύει η ΔΕΥΤΕΡΗ περίπτωση?
   Απάντηση: Διότι (απλούστατα) Ο,ΤΙ σβηστεί ΧΑΝΕΤΑΙ για πάντα και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να μάθουμε ξανα ΤΙ ήταν. Επομένως, ΠΑΝΤΑ θα μπορεί να λασπολογεί ότι ΕΓΙΝΕ η ΔΗΘΕΝ «αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων» και… σε ΟΠΟΙΟΝ ρωτήσει «ΤΙ ήταν» αυτά τα δεδομένα, η «προφανής απάντηση» θα γίνει «έλα μωρέ, αφού… σβήστηκαν τώρα»!!!
   !!!
   -Σατανικό κόλπο, εεεεε? 😈

   Οπότε… για να ΜΗΝ πιάσουν τέτοια «παλιά κόλπα» υπάρχει το ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

   ΠΙΕΣ ΤΟ. :mrgreen:

   (Internet-Historical fact: this «Trick» is well known to ALSO arise SPONTANEOUSLY, as a result of DESPERATION, as often as deliberately, but it REMAINS… well-known. The exact CONTENT of so-called «sensitive information» does NOT matter, at all. It can even be non-existent).

 13. Λήμμα

  ΔΕΝ έχει πρόβλημα η Βασούλα μας, να παραθέτει σύνδεσμο σε… ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ όπου αποκάλυψε η ΙΔΙΑ (μεταξύ άλλων) τη χώρα όπου είχε μείνει κάποια χρόνια…
  (ένα λινκ που προσκόμισε σαν «στοιχείο» μάλιστα)…
  …αλλά (ταυτόχρονα) έχει το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΘΡΑΣΟΣ να με συκοφαντεί ότι.. «αποκάλυψα προσωπικό δεδομένο της», που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η (ασήμαντη) πρώην χώρα διαμονής της.

  Δηλαδή… θέλει να ΣΒΗΣΟΥΜΕ πληροφορία που η ίδια ΕΦΕΡΕ.

  ΧΑΧΑΧΑ… 😈

  ____
  Υ.Γ. Επειδή… μπορεί να το ξεχάσατε, αντιγράφω ΠΑΛΙ το ΠΡΩΤΟ σχόλιό της, που περιείχε το «ενοχοποιητικό λινκ» για μένα (στο ΒΟΘΡΟ-φόρουμ της):

  Για να δούμε, αυτό θα το αφήσεις, ή θα το σβήσεις με… “δημοκρατικές” διαδικασίες…

  http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=137147#p137147

  (επειδή είπες κάτι για αναλύσεις δηλαδή :Ρ )

  Και… προσέξτε τώρα ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, μπήκε ΑΠΟ ΤΗΝ αρχή εκτοξεύοντας ΚΑΙ την κατηγορία ότι (τάχαμου) ΔΕΝ θα επέτρεπα το λινκ που έφερε. Το ΙΔΙΟ λινκ που (μετά) ΞΕΧΑΣΕ ότι ΠΕΡΙΕΙΧΕ την ΙΔΙΑ την ΑΣΗΜΑΝΤΗ πληροφορία της πρώην χώρας διαμονής της, για την οποία… με κατηγόρησε ότι «αποκαλύπτω προσωπικά δεδομένα» της.

  Φυσικά, για την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ύβρη της, που με είπε «piece of shit»τουμπεκιστάν, η κοπελάρα μας…
  ΔΕΝ απαντά «σε παραληρήματα». Εγώ όμως… ΑΠΑΝΤΩ και ΑΝΑΛΥΩ την περιπτωσάρα της, γιατί… την ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από όσο υπολόγιζε.

  (επειδή είπες κάτι για αναλύσεις δηλαδή :Ρ)

  :mrgreen:

 14. οκ, μα υπάρχει μια απλή λύση, απλά αντικατέστησε μόνο τη χώρα προέλευσης με αστεράκια ή ό,τι άλλο, κι άφησε το υπόλοιπο σχόλιο να υπάρχει για τεκμήριο.
  (στην άσκηση δεν μπορώ να πω οτι διαπρέψαμε σήμερα :-))
  βιδεάκι για αποφόρτιση

  • Και γιατί αγαπητή μου χ.κ. να της κάνω ΤΟΣΟ μεγάλη χάρη?

   Αφού… ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ.

   Μελέτησε λίγο όσα ανέλυσα… δεν είναι τυχαία.

   Εγώ θέλω να πει ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙΝΗ, ή να προσυπογράψει, το εξής:

   «Ναι, θεωρώ προσωπικό δεδομένο την πρώην χώρα διαμονής μου, αν και… η ΙΔΙΑ το έφερα εδώ, ΜΕΣΑ στο σύνδεσμο που παράθεσα».

   ή… ΠΟΛΥ απλά, αντί να πει όοοολα αυτά,
   ας απαντήσει με ένα «ναι»,
   ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ σε αυτό ΕΔΩ το σχόλιο.

   -Αυτό ΑΡΚΕΙ ! 😈

   ΑΜΕΣΩΣ μετά… θα δει ΚΑΙ το «αστεράκι» της! 🙂

   ____________
   Ας αφήσουμε ότι… ΟΛΗ τη συζήτηση την ΕΣΩΣΑ ΗΔΗ, κάπου, κι είναι ΑΝΩΦΕΛΟ να την αλλάξει. ΑΝ θέλω τη βγάζω κάπου σε ιστοσελίδα (σβήνοντας βέβαια «προσωπικά δεδομένα» και… μαλακίες)

 15. ναι, αλλά κοίτα, το να μετατοπίζεται ο διάλογος σε προσωπική κόντρα για κάτι τέτοιο έχει νόημα;εν πάση περιπτώση, διάλογος χωρίς ένα μίνιμουμ ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, δεν γίνεται.
  επίσης, ας είσαι συνεπής εσύ με τις αρχές σου και ας κάνουν οι άλλοι κατά το δοκούν.
  εγώ δεν ξαναμιλάω, νομίζω αρχίζω να επαναλαμβάνομαι και να κουράζω
  καληνύχτα

  • Αγαπητή χ.κ. υπόσχομαι να ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ αυτά που είπες και έφερες.

   Υπάρχει πάντα η «άλλη πλευρά» για ΚΑΘΕ επιχείρημα και στάση…
   Καληνύχτα και ευχαριστώ θερμά για ΟΛΕΣ τις θετικές παρεμβάσεις σου.

   (ΘΕΤΙΚΟΣ διάλογος χωρίς εμπιστοσύνη ΔΕΝ γίνεται φυσικά…)

   Υ.Γ. Ξανα-σκέφτηκα το θέμα (ΧΑΡΙΣ σε ΣΕΝΑ)… και σε λίγο προσθέτω ΗΔΗ το «αστεράκι» ώστε… να μπορέσω ΚΑΙ να κάνω άλλες δουλειές ή να κοιμηθώ ΗΣΥΧΟΣ (αντί να περιμένω το «ναι», κλπ.) χεχε 🙂

   Υ.Γ.2 μόλις το ΕΚΑΝΑ ! χεχε
   Δηλαδή… σε ΤΡΙΑ σημεία όπου αναφέρθηκα στη χώρα όπου διέμενε κάποτε η Βασούλα, αντικατέστησα ΚΑΘΕ ίχνος της λέξης με «###», και… ΟΧΙ απαραίτητα του ΙΔΙΟΥ αριθμού εμφανίσεων, κάθε «#», με τον… αριθμό γραμμάτων της λέξης. A…Professional job, indeed!. :mrgreen:

   Υ.Γ.3 ΜΗΝ διανοηθείς ΚΑΝ ότι «με κούρασες». Αντίθετα, ΑΠΟΡΩ με τη δική σου… αντοχή! Και συγνώμη αν σε κούρασα εγώ…. 🙂

 16. Εχεις τρομακτικό πρόβλημα… Θα τα καταγράψω κι εγώ όλα αυτά τα παραληρήματα, για να’χουμε να τα θυμόμαστε.
  Τα υπόλοιπα (αν συνεχίσεις) θα τα πούμε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, εκτός νετ και διά ζώσης, και μέσω της νομικής οδού πλέον. ΤΕΛΟΣ.

  • How Amazing! 😈

   Hey,
   Vasoula…
   NA SOU VALO MIA FASOLADA………….? :mrgreen:

   ___________________

   P.S. I repeat, for the sake of REASON – ™ ,
   a part of the very _precise_ comment, which you have previously described as a «delirium»:
   🙂

   LOGICAL CONCLUSION: (till now)
   There are only TWO possible CASES:

   1) In order to defend your HERD, your TRIBE, your flock, or your OWN self (or reputation), etc. …you DELIBERATELY DISTORTED what I said, slandering me with something bad (about Max Keiser) which I DID NOT say AT ALL. It is CLEARLY, PROVABLY false, the content of THIS slander, anyway.
   Here it IS, once more:

   Ο ΜΑΞ λέει μπούρδες. Στοπ.

   2) in order to calm down, or keep your self-respect, or whatever, you DO NOT REALIZE those… SMALL MOMENTS when YOUR MIND distorts FACTS in order to indulge in Character Assassination (while also undermining EVERYTHING POSITIVE, standing in your way, e.g. the POSITIVE things I felt, DID and wrote about Max Keiser, in particular).

   There is NO OTHER case.

   Case CLOSED.

   After all, the most important thing for you is YOUR reputation and YOUR work, but… SO is mine, for me. (including ALL the work I’ve done _about_ Max Keiser, etc)

   EITHER we undermine reputations unjustly (through slander),
   OR we don’t.

   There NO THIRD alternative. Because… the ONLY «other alternative», is the ACCEPTANCE of a LIE as a FACT (i.e. UNreason)… but this «option» IS NOT an option(!) even though… slanderers… ALWAYS hope otherwise. :mrgreen:

   i.e. (about slander)…

   1) If we chose NOT to do it, then we ALSO have to do the HARD WORK of Reasonable Criticism (AND self-criticism).
   2) However, If e.g. we are UNABLE to USE Reason, then… we are MORE likely to be LURED into the temptation of the FIRST (slanderous) alternative. (and you have indeed CHOSEN, THIS option).

   PERIOD.

   ________________

  • Θα ξεκινήσω από τα βίντεο της Βασούλας που έχουν ως θέμα τους τα chemtrails. Η Βασούλα διαδίδει αστικούς μύθους (urban legends) που, πέραν του ότι έχουν καταρριφθεί άπειρες φορές, δημιουργήθηκαν και διαδίδονται για να καλλιεργηθεί στον πληθυσμό η παράνοια και ο τρόμος. Τους μύθους αυτούς διέδιδε συστηματικά και το γνωστό «ειδησεογραφικό» σκουπιδομπλόγκ «Τρωκτικό» (το Τ με Π), αλλά και απατεώνες τηλεοπτικοί εθνοκάπηλοι όπως ο Λιακόπουλος.

   Για περισσότερα, δείτε εδώ.

   Το γεγονός και μόνον ότι η Βασούλα διαδίδει αυτούς τους ηλίθιους μύθους και καλλιεργεί μια φρικτή παραπληροφόρηση καθιστά τη Βασούλα εξόχως αναξιόπιστη και επικίνδυνη (επιπέδου Χαρδαβέλλα, Καψαμπέλη, Γκιόλια, Αργύρη Σιδέρη και Glenn Beck). Αν προσθέσουμε δε και την περί «νέας τάξης» εμμονή, έχουμε αμέσως την υπογραφή ενός ατόμου που έχει επιλέξει να προωθεί μια φοβερά ύπουλη ακροδεξιά πολιτική – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτοί οι μύθοι διαδίδονται από ακροδεξιά ιστολόγια και sites).

   Επίσης, είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στους αναγνώστες το «ήθος» των ακροδεξιών (ας μη μασάμε τα λόγια μας: μιλάμε για φασίστες). Το pattern των γραφομένων της Βασούλας εδώ μέσα παραπέμπει μόνον σε άτομα που ανήκουν σ’αυτόν το χώρο, ο οποίος είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός απόπατος της Ιστορίας.

   Σε ό,τι αφορά τώρα τις απειλές της…

   Κάθε σοβαρός γνώστης του διαδικτύου γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοιες απειλές για «προσφυγή στη Δικαιοσύνη» δε στέκουν σε καμία περίπτωση και εκτοξεύονται μόνον από διαφόρους τύπους που θέλουν να φιμώσουν όσους ξεμπροστιάζουν τις πρακτικές τους. Τέτοιες απειλές εκτόξευσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης κατά του μπλόγκερ Ροΐδη παλαιότερα, απειλές που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, ακριβώς εξαιτίας της κενότητός τους.

   Νομίζω όμως ότι αρκετά ασχολήθηκα σοβαρά με τη Βασούλα. Άτομα σαν κι αυτήν αποτελούν αστείρευτη πηγή θυμηδίας για όλους τους χρήστες του διαδικτύου και η ψυχοσύνθεσή τους και η συμπεριφορά τους έχει τεκμηριωθεί και αναλυθεί με εξαιρετική ενάργεια από την Encyclopedia Dramatica.

   Συγκεκριμένα, η Βασούλα συμπεριφέρεται ως Διαδικτυακός Νταής (Internet Tough Guy) που πάσχει από Αδικαιολόγητη Αλαζονεία (Unwarranted Self-Importance) και, επειδή οι χαζομάρες του κατερρίφθησαν, προσεβλήθη από Butthurt και, αφού άρχισε ένα ακατάσχετο BAWWWWW, το’ριξε στις κούφιες απειλές περί νομικής δράσης, ακριβώς όπως ο πατέρας της camwhore Jessi Slaughter.

   Το σχετικό βίντεο:

   Εννοείται, βεβαίως, ότι τέτοια άτομα γίνονται πολύ γρήγορα LOL-cows.

   Μόνη σου όμως γελοιοποιήθηκες Βασούλα, με τις συκοφαντίες σου, τον απίστευτο εγωισμό σου και την αγένειά σου (για να μην πω αναίδεια). Καλύτερα να σταματήσεις, γιατί υπάρχουν και χειρότερα: π.χ. να σε τιμωρήσει κανείς εφαρμόζοντας τους Κανόνες 34 και 35 του Διαδικτύου (Rule 34 & Rule 35). Έτσι τιμωρήθηκε η εθνικίστρια Χριστίνα Σιδέρη, και μάλιστα πολλές φορές.

   Υ.Γ. Υπόψιν ότι ξέρω κι εγώ να βρίζω. Δε συκοφαντώ όμως, σε πλήρη αντίθεση μ’εσένα. GTFO τώρα, αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου.

   • Aιρετικέ γειά σου, σε… χάσαμε τελευταία, λόγω του ταξειδιού σου. Ελπίζω να περνάς καλά και… θενκς για το ΖΟΥΜΕΡΟ σχόλιο, ως συνήθως ΚΑΙ με ζουμερά λινκ! 🙂

    Υπάρχουν… λεπτομέρειες στο σχόλιό σου που εγώ θα τις έγραφα διαφορετικά, φυσικά (ΤΙ πιο φυσικό? χεχε)… καθώς και σημεία όπου ψιλο-διαφωνώ.

    Π.χ. από πολιτική άποψη καθαρά, η Βασούλα έχει κατά κάποιον τρόπο ένα είδος… ακαταλόγιστου. Το να την πει κανείς «φασίστρια», μοιάζει με το να πει φασίστα κάποιον που… δέρνει τη γυναίκα του (άσχετα με την τυχόν «αριστερή» ιδεολογία του). Και… ΠΡΑΓΜΑΤΙ, όσα είπε εδώ, αν και λίγα, συνιστούν ΕΝΤΟΝΑ φασιστοειδές ΥΦΟΣ (ιδίως η τελευταια της «απειλή»). Τα περί «Νέας Τάξης» όμως… είναι άααλλη ιστορία, πονεμένη, ΟΧΙ ΑΠΛΗ, και θέλει ΠΟΛΛΗ δουλειά ξεκαθαρίσματος, όχι μόνο για τη Βασούλα αλλά και γενικότερα.

    Εχω σώσει ΟΛΗ τη βοθρο-συζήτηση που έγινε στο φόρουμ της, και θα τη βάλω σε ιδιωτικό σάητ κάποια στιγμή αύριο, να τη δεις ΚΑΙ εσύ, γιατί χωρίς να γίνεις ΚΑΙ μέλος ΔΕΝ επιτρέπεται η πρόσβαση (κλασσικές… ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ… αλλά ασύμβατες με ΤΕΤΟΙΟΥΣ τσαμπουκάδες -εδώ)! 🙂

    Για τα περί chemtrails…συμφωνώ με όσα είπες. Κατά τη Βασούλα, είναι μάλιστα «δείγμα» της «νεο-ταξικότητας» που με δέρνει, το ότι… διαφωνώ μαζί της, ΕΙΔΙΚΑ σε’ αυτό.

    • Κι ο Κώστας ο Καββαθάς έχει καταρρίψει το παραμύθι των chemtrails (που ο άνθρωπος πρώτα έμαθε να πετάει ανεμόπτερο και μετά να οδηγεί αυτοκίνητο και είναι ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης των σχετικών με τα αεροπλάνα) πάμπολλες φορές. Αλλά οι μαλακισμένες θεωρίες συνωμοσίας των διαδικτυακών απατεώνων είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Και αυτά τα τόσο χονδροειδή ψεύδη είναι πανίσχυρα, λόγω του ότι είναι χονδροειδή – κατά τα γκαιμπελικά πρότυπα.

     Επισημαίνω επίσης:

     http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory

     http://contrailscience.com/chemtrail-myths/

     Πάντως, αν ψάξεις λίγο παραπάνω για chemtrails και ειδικά για «chemtrail buster», θα δεις ότι υπάρχει μια βιομηχανία που πουλάει συσκευές (?) που… διαλύουν τα chemtrails. Δηλαδή εδώ έχουμε να κάνουμε με ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που καλλιεργούν την παράνοια για να πουλάνε μαϊμουδιές, σαν αυτόν εδώ: http://www.webdeb.com/zapper/chem-trail.htm

     Απατεώνες κανονικότατους, σαν το Γεώργιο Γκιόλβα, τον οποίον λατρεύουν πάρα πολλοί ακροδεξιοί (ήταν λέει και υψηλόβαθμο στέλεχος της «Ομάδας Έψιλον»). Σαν τον Φουράκη, τον Κεραμυδά, τον Καλογεράκη.

   • καλημέρα Αιρετικέ
    ορθά διαλύεις τα τοξικά νέφη, όμως θα συμφωνήσω εν μέρη και με τον Ομαδεόν, ότι τέτοιοι μύθοι δεν καταλαμβάνουν μόνο άτομα με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.κοινός παρονομαστής σε όλους αυτούς τους μύθους είναι το θέμα της ελευθερίας της βούλησης.γιατί;νομίζω αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο αξίζει να προβληματιστούμε.κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με δύο παραμέτρους: πρώτη, πως η ελευθερία και η βούληση στο νεωτερικό κόσμο δομήθηκαν πάνω στην ιδέα του ατομικισμού, και δεύτερη, πως πιθανά βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που λόγω των δικτύων κάθε είδους, η μετάδοση της πληροφορίας έχει αρχίσει να αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα, που δεν γίνεται όμως πάντα συνειδητά αντιληπτή, κι έτσι προκαλεί άγχος.
    η ελευθερία, υφίσταται όμως μόνο συλλογικά, έχει νόημα δλδ στο πολιτικό πεδίο-ελεύθερος είναι εκείνος που βρίσκεται σε ισότιμη σχέση με τους άλλους (κι αν σκεφτούμε πόσο έχουν διαρραγεί οι σχέσεις στη ναρκισσιστική μας κοινωνία, θα καταλάβουμε και πόσο ανελεύθεροι είμαστε)
    και η βούλησή μας εξαρτάται επίσης απο ένα πλήθος επιρροών που μας διαπερνάνε μέσω της γλώσσας και του περιβάλλοντός μας.
    άρα όταν λέμε «ελεύθερη βούληση» δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε τα παραπάνω για να κατανοήσουμε, πως κάθε άνθρωπος έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να μεταβολίζει τις προσλαμβάνουσες του με ένα μοναδικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα η ταυτότητά του συγκροτείται συλλογικά.(κι όσο πιο συλλογικά, τόσο καλύτερα)
    για να δώσω ένα παράδειγμα κατ’αναλογίαν, θα αναφέρω τα συνομωσιολογικά σενάρια.όχι πως δεν υπάρχουν κέντρα εξουσίας που αποπειρώνται να χειραγωγήσουν (και έχουν πραγματικά φοβερά εργαλεία για να το κάνουν) αλλά σήμερα έχουμε να κάνουμε με το πανόπτικον του πανόπτικον!ακόμα και οι «Υπηρεσίες» υποφέρουν απο σύνδρομο καταδίωξης στο εσωτερικό τους!
    ε, παλιότερα έλυναν τέτοια αινίγματα του συλλογικού νου, αποδίδοντας τα «μηνύματα» στο θεό και ξεμπερδεύοντας με αυτά.
    δεν ξέρω αν τα είπα καλά, αλλά με το διάλογο ίσως τα αποσαφηνίσουμε καλύτερα.
    καλημέρα σε όλους

    • Καλημέρα χ.κ.
     επιδόθηκα σε… βουδο-ποίηση εκ του προχείρου,
     ΠΡΙΝ καν σου πω κι εγώ καλημέρα! 🙂
     (δες επ’ευκαιρία και το update στο σχόλιοχ).

     Διάβασα προσεκτικά και… ΔΥΟ φορές το σχόλιό σου. Θα πρότεινα και στον αιρετικό να… προσέξει ιδιαίτερα την ΑΡΧΗ και το ΤΕΛΟΣ του.

     τέτοιοι μύθοι δεν καταλαμβάνουν μόνο άτομα με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό. κοινός παρονομαστής σε όλους αυτούς τους μύθους είναι το θέμα της ελευθερίας της βούλησης. γιατί; νομίζω αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο αξίζει να προβληματιστούμε. κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με δύο παραμέτρους: πρώτη, πως η ελευθερία και η βούληση στο νεωτερικό κόσμο δομήθηκαν πάνω στην ιδέα του ατομικισμού, και δεύτερη, πως πιθανά βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που λόγω των δικτύων κάθε είδους, η μετάδοση της πληροφορίας έχει αρχίσει να αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα, που δεν γίνεται όμως πάντα συνειδητά αντιληπτή, κι έτσι προκαλεί άγχος.
     η ελευθερία, υφίσταται όμως μόνο συλλογικά, έχει νόημα δλδ στο πολιτικό πεδίο-ελεύθερος είναι εκείνος που βρίσκεται σε ισότιμη σχέση με τους άλλους (κι αν σκεφτούμε πόσο έχουν διαρραγεί οι σχέσεις στη ναρκισσιστική μας κοινωνία, θα καταλάβουμε και πόσο ανελεύθεροι είμαστε)…

     κάθε άνθρωπος έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να μεταβολίζει τις προσλαμβάνουσες του με ένα μοναδικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα η ταυτότητά του συγκροτείται συλλογικά. (κι όσο πιο συλλογικά, τόσο καλύτερα)

     Εεεμ!!! ΣΤΕΚΟΜΑΙ εδώ…
     (και σε στάση προσοχής, ως.. «Omadeon»). χαχαχα

     ε, παλιότερα έλυναν τέτοια αινίγματα του συλλογικού νου, αποδίδοντας τα “μηνύματα” στο θεό και ξεμπερδεύοντας με αυτά.
     δεν ξέρω αν τα είπα καλά, αλλά με το διάλογο ίσως τα αποσαφηνίσουμε καλύτερα.

     Τα είπες ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ καλά…

     Το θέμα που αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό θέλει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ υπάρχει καν τέτοιο πράμα, θάλεγα, στα πιο πολλά… συνομωσιο-σαλταρισμένα άτομα.
     Οχι απλώς δεν υπάρχει ακροδεξιά, δεν ξέρουν ΤΙ είναι δεξιά κι αριστερά, ή… «ΠΟΥ παν τα τέσσερα».

 17. Κάτι ακόμη… Αιρετικέ (περισσότερο όμως για όσους/όσες ΔΕΝ ξέρουν όλη την Ιστορία των βίντεο με τον Κάιζερ, που… ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ ΤΟΣΟ καλά η τηλεόραση, κλπ. κλπ.)

  Η Βασούλα με εξέπληξε,, κάποια στιγμή (ΠΡΙΝ με βρίσει άσχημα πρώτη σαν «piece of shit» και ΠΟΛΥ πριν την πω μαλάκω εγώ μετά… κλπ)… με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΝΟΙΑ που έδειξε να έχει για τα… αριστερά ιστολόγια που προώθησαν τα βίντεο του Max Keiser. Μίλησε… λες κι είναι παράξενο αυτό το πράμα. ΔΕΝ το πίστεψε μάλλον. Είπε «ΑΝ είναι έτσι, μαγκιά σας». Ε, όχι ρε Βασούλα… ΟΥΤΕ μαγκιά μας είναι, ΟΥΤΕ είναι κάτι που ΜΠΟΡΕΙ να αμφισβητηθεί από κανέναν. ΟΡΙΣΤΕ η σχετική ιστοσελίδα που περιέχει τη λίστα ΟΛΩΝ των ιστολογίων τα οποία προώθησαν τα σχετικα βίντεο (αν και ΔΕΝ την έχω ενημερώσει μετά από ένα σημείο πέρυσι):

  https://omadeon.wordpress.com/videos/maxkeiser/

  Υ.Γ. ΔΕΝ έκανα ΚΑΜΙΑ ιδεολογική… διάκριση, σε αυτές τις λίστες, αλλά… ΟΥΤΕ χρειάστηκε, άλλωστε (διότι οι Χρυσαυγίτες κ.ά. ναζί… έκαναν την πάπια… κι όταν τελικά ξύπνησαν αηδίασαν να βλέπουν Μαξ Κάιζερ και μέσω… ΣΥΡΙΖΑ !!! αααα χα χα χα…) 🙂 Παρόλ’ αυτά, έχει κι ένα ποσοστό… ακροδεξιούληδων εκεί μέσα. ΟΧΙ πολύ… αιμοβόρων, ίσως… καθώς και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αριστερά μπλογκ (που κάποια στιγμή θα κάνω έρευνα να δω ακριβώς ΠΟΣΑ, γιατί… μας ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ τώρα).

  • Left, Right, Mystic Societies, Chem trails, ET’s, Giant Brown Dwarf Death Stars, Economic Warfare… poison plastics, HAARP, Secret underground bases for the elite… each chooses their own battle.

   Damn.. I can’t even figure out why men actually have nipples and what they need them for much less figure out EXACTLY what the TRUTH is. The TRUTH is HUGE… and its appearance depends upon how close or far away you are standing to/from it, from which perspective you are viewing it … and if you have good eyesight to begin with. … but then again it is relatively simple…

   I think Max has the right idea… if you have Moral Integrity on your side … which bottom line would be the RESPECT OF THE VALUE OF HUMAN LIFE… then hell, that’s a good starting as well as unification point… a perfect ground to build the foundations of unification upon even if it is impossible for any individual to have all the answers.

   Well.. this whole thing has been tiring and extremely disappointing. If I had sent you a message to begin with perhaps none of this would have happened. I regretted it yesterday… and now I regret it a 100 times more.

   Is there really any hope of getting rid of the foreign invaders (TROIKA) of this country when we are so involved with fighting amongst ourselves? Let’s not let that part of our history repeat itself. Or maybe we can be like my fellow Americans and slaughter the natives while enslaving, belittling and abusing those we deem weaker than us… that seemed to work, for a while anyways.

   A king’s strength and wisdom shows greatly in the depth of his mercy and not in the amount of blood on his sword.

   PS.
   Don’t jump on me concerning the men/nipple thing…. I was just joking around while trying to make a point!

   • Dear Thornless Rose,
    (ρόδο μου αμάραντο…)

    Fear thy thorns no more.

    Thorns can be useful too
    Like… nipples in men
    can bring out the Truth
    but you never know… WHEN !
    🙂

    ha ha ha… 🙂

    Actually we DON’T have a problem
    but we DO have… SOLUTIONS,
    as a result of thy… Divine Neglect! :mrgreen:
    All is well.

 18. In Athens there once was a great king
  who found certain comments insulting
  instead of chopping off heads
  and leaving many men dead
  he went out and picked roses instead!

     • The fact of hunger may persist
      But only if we resist…
      Accepting the outer reality
      As a reflection of our inherent duality.

     • I’ve been banned from her forum
      Now mud-slinging in Darkness.
      Hidden from the Light of This Day
      She even changed the order of my comments
      placing them totally out of context
      in order to brainwash her Mob into Rage
      Threatening me with videos annotated with hate
      addressed to me, personally (to my petty ego)

      and i wonder…
      HOW is it possible
      that I don’t care at this stage?
      _____________.

      Υ.Γ. Τα «Ιδεογραφήματα» έγιναν… «Βοθρογραφήματα».

      Επειδή δεν μπορείτε να τα δείτε, παραθέτω τη «βαρυσήμαντη ανακοίνωση», επειδή ειδικά εσύ χ.κ. καταλαβαίνεις ΠΟΛΥ καλά τέτοιες… ψυχολογίες:

      Vasoula (απευθυνόμενη σε… αρνί)

      ….Ίσως δεν τα διάβασες όλα και μάλλον καλύτερα έτσι… αλλά εγώ που τα διάβασα, εγώ που υπέστην προσωπικά σαν βίκυ τέτοιο διασυρμό,τέτοια στρέβλωση των λεγομενων μου, τέτοιο βάναυσο υβριστικό μαστίγωμα, τέτοια απίστευτη λεκτική κακοποίηση, ή μάλλον να πω ΒΙΑΣΜΟ της προσωπικότητάς μου, δε γίνεται να μην έχω γερές αναγούλες αυτή τη στιγμή.

      Αυτά που καταλόγιζε σε μένα, αυτά που ΔΕΝ έκανα εγώ, τα έκανε αυτός στη νηοστή. …

      Και με άλλους φίλους ή απλούς συνοδοιπόρους έχω λογοφέρει, έχουμε στραβώσει, αλλά δεν καταφεύγαμε σε εκχυδαϊσμούς, υπήρχε ένας ΣΤΟΙΧΕΙΏΔΗΣ σεβασμός ρε αδερφέ, και κάποια στιγμή το προσπερνάγαμε ή τα ξαναβρίσκαμε… δε μπορώ να θυμηθώ ΚΑΝΕΝΑΝ να μου πετάει κατάμουτρα τόση χυδαιότητα και λάσπη που’φτιαξε μόνος του κι όχι με υλικά παρμένα από μένα… και όλα αυτά, επειδή ζήλεψε για τη συνέντευξη, επειδή του έλεγα ευθέως τη γώμη μου, κι επειδή προφανώς τον «τάπωνα» με επιχείρημα, στο οποίο, το μόνο του αντεπιχείρημα ήταν ψευδείς κατηγορίες, ύβρεις, χαρακτηρισμοί και ασέβεια.

      Γι’αυτόν τον λόγο, αλλά ΚΑΙ για το γεγονός οτι στον οχετό έριξε κι όλο το φόρουμ που θεωρεί πως φιλοξενεί ένα τσούρμο παλαβών, ανάρμοστων κλπ., που πιστεύουν στα παραμύθια των chem trails, της νεας τάξης κλπ… ενημερώνω ότι το συγκεκριμένο μέλος μπανάρεται. Ήδη παραβίασε σχεδόν κάθε κανόνα των ΙΔΕΟ.

      Είδα και το Ναταλάκι να του απαντάει στον τόπο του… Τη θαύμασα. Ήταν πολύ ήρεμη, του μίλησε πολύ σωστά, και τη θαύμασα γιατί στάθηκε τόσο ισορροπημένη και αποστασιοποιημένη, όσο δε θα μπορούσα εγώ σε καμία περίπτωση, αν έβλεπα τέτοιον οχετό σε μια ομόφυλή μου και δη σε κάποια που την ξέρω ένα χρόνο και στοιχειωδώς γνωρίζω ότι δεν είναι η καργιόλα (σχεδόν πόρνη) που «ζωγράφισε» ο κύριος… Όμως οι άνθρωποι διαφέρουν. Δεν της το καταλογίζω, ειλικρινά. Δεν περιμένω να δίνει κανείς τις μάχες μου άλλωστε. Απλά τη θαύμασα…όπως θαυμάζει κανείς κάτι όμορφο που ειναι πολύ διαφορετικό απ’τον ίδιο.

      Απόψε η νύχτα μου κλείνει με λίγη πίκρα, κάμποση απογοήτευση και πολλή κούραση… αλλά όπως λέει η Σκάρλετ…

      Αυριο είναι μια καινούργια μέρα.

      Καληνύχτα ΙΔΕΟ.
      🙂

      Ω ναι, και την επόμενη μέρα πήγε και άλλαξε ΚΑΙ τη σειρά των σχολίων ώστε η οργισμένη (αλλά κόσμια) αντίδρασή μου ΠΡΟΣ εκείνη, να είναι ΠΡΩΤΟ σε σειρά σχόλιο, αντί… στη σωστή σειρά (απάντηση στο δικό της βόθρο με τα «piece of shit» κλπ.) Κοντολογίς, το ΓΝΩΣΤΟ κόλπο της «Αντιστροφής Αιτίας και Αποτελέσματος» με σκοπό την ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ.

     • Υ.Γ. Εδώ πέρα προσέξτε στο παράθεμα κάτι…

      Με ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ (πολύ βρώμικα) ότι είπα (ή παρουσίασα) την συμπαθέστατη Νάταλι σαν… «καργιόλα», κλπ. , ενώ ΔΕΝ έγινε ποτέ αυτό. ΚΑΘΕ άλλο. Είναι διαδικτυακή μου φίλη άλλωστε και ζήτησε και χίλια συγνώμη για ένα ασήμαντο λάθος της (φυσικά η ίδια που γράφαμε μαζί τα ποιήματα χθες μέχρι αργά).

      Ε, αυτή η Βασούλα σκέφτεται πολύ μοχθηρά… κι είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνη αν αποκτήσει την παραμικρή εξουσία.

      Υ.Γ.2 ακόμη δεν ξέρω αν ΜΠΟΡΩ να διαβάσω ΤΙ θα γραφτεί μετά από το τελευταίο εκείνο σχόλιο που παράθεσα. Πήγα να γράψω μια σύντομη απάντηση, για να επισημάνω την ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της χρονικής σειράς των σχολίων, αλλά βγήκε μήνυμα που ζητούσε όνομα και κωδικό.

     • εμένα μ’ενδιαφέρει αν εσύ είσαι ικανοποιημένος απο τον τρόπο που χειρίστηκες το θέμα.η λεκτική βία είναι δεδομένη
      (συγνώμη, αλλά δεν έχω το κουράγιο να μπω στα λινκ και να παρακολουθήσω όλο το διάλογο)
      το θέμα είναι, μπορούμε κάποτε-κάποτε να κάνουμε την υπέρβασή μας;μπορούμε να καθήσουμε σ’ένα τραπέζι και να μιλήσουμε σαν άνθρωποι;ή θα επιμένουμε στο αλληλοφάγωμα;

     • χμ….
      θάλεγα ότι θα μούδινα… κάνα λίαν καλώς!! χαχα
      Για άριστα χλωμό το βλέπω, αλλά… εν διαδικτύω είναι ΚΑΙ ψιλο-ανέφικτο!! ΟΚ, ας μη το βλέπω έτσι «σχολικά»…. Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο αποτελεί ΠΕΙΡΑΣΜΟ να μπει κανείς πιο βαθειά στα σκατά, κάθε φορά. Κι από αυτή την άποψη, ΔΕΝ τα καταφέρνω πάντα καλά. Εδώ έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αν μου δείξει κανείς έναν καλύτερο πιθανό χειρισμό, είμαι πρόθυμος να ακούσω.

      Με στενοχωρούν άλλα πράματα. ΟΧΙ η λεκτική βία αυτή καθεαυτή. Αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Μου αρέσει ΚΑΙ εμένα να… βρίζω τους «κακούς» άλλωστε! 🙂 Μην κοροϊδευόμαστε. Οχι, δεν ειναι η λεκτική βία, αλλά η ΘΕΣΜΙΚΗ βία που με απασχολεί, η ιντερνετική, η φορουματζίδικη, και η ΔΟΜΗ της. Που ΔΕΝ έχει γίνει κατανοητή αρκετά. Εκεί κρούω κώδωνες κινδύνων και δεν ακούει κανείς. ΟΛΑ τα κλειστά φόρουμ διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν «Τεχνολογικά επαυξημένοι βόθροι», ικριώματα εκτέλεσης φημών, κ.ο.κ.

     • δεν έχω το κουράγιο να μπω στα λινκ και να παρακολουθήσω όλο το διάλογο…

      Μα…
      1) ΔΕΝ μπορείς !!! χαχαχα
      (Αν ΔΕΝ είσαι εγγεγραμμένο μέλος τουλάχιστον)

      2) ΔΕΝ έδωσα λινκ! Κυρίως διότι βαρέθηκα, κι είναι αμφίβολο αν μπορώ, πια (ως αποβληθέν μέλος) ενώ… ΠΟΛΥ καυτές ειδήσεις τρέχουν. (Πάμε ολοταχώς προς δραχμή, κλπ.)

      Αν βαριέσαι ακόμη και τα σεντόνια που παράθεσα ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, ειναι ανούσια και βαρετά σε μεγάλο βαθμό. Αλλά… Γι’ ΑΥΤΟ και έβαλα τα bold!!! :mrgreen:

     • Αγαπητή χ.κ. έθεσες ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ εδώ

      μπορούμε κάποτε-κάποτε να κάνουμε την υπέρβασή μας;μπορούμε να καθήσουμε σ’ένα τραπέζι και να μιλήσουμε σαν άνθρωποι;ή θα επιμένουμε στο αλληλοφάγωμα;

      AXAXAXA…σε τσάαακωσααα…..

      – Χρειάζεται να εντρυφήσεις σε… Ζίζεκ. Είναι φανερό ότι σου λείπει λίγη… Σλαβοϊζιζεκίνη!!! Είναι σαν πενικιλλίνη, φάρμακο για ιδεολογικούς ιούς όπως το «πότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι».

      Και είναι ΥΠΟΥΛΟΣ ιός, αυτός. Γιατί δεν λέει με ΠΟΙΟΥΣ.

      Ο Ζιζεκ έχει εξηγήσει ΠΟΛΥ καλά ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εφικτό, από πολιτική και κοινωνική άποψη, κλπ. να… δεις το ναζιστή εγκληματία σαν «νορμαλ άνθρωπο με αδυναμίες που είναι άνθρωπος κι αυτός με την ιστοριούλα του», κλπ. (τα λέω με δικά μου λόγια).

      ΣΙΓΑ μη φωνάξουμε και τον… Παπακωσταντίνου για το δείπνο. ΣΙΓΑ μη τσιγκουνευτούμε ένα ΚΑΛΟ γιαουρτάκι στον Πάγκαλο.

      Το πρόβλημά μας είναι αλλού. Οτι δεν αξιοποιούμε νομίζω σωστά τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ και ΕΦΙΚΤΕΣ περιπτώσεις θετικού διαλόγου (αφ’ ενός) και ότι… επιμένοντας με το ζόρι να εφαρμόσουμε εξω-ιντερνετικές αρχές «κοσμιότητας» (ή και το ΑΝΤΙΘΕΤΟ, το ίδιο κάνει, δηλαδή… ιντερνετική χυδαιότητα)… χάνουμε τη μπάλα της ΣΩΣΤΗΣ ή καλής και ισότιμης κλπ. επικοινωνίας.

      Χρειαζόμαστε ΝΗΣΙΔΕΣ καλής συλλογικότητας. ΝΗΣΙΔΕΣ και να γίνουν ήπειροι, για ΚΑΛΗ επικοινωνία ισότιμων. Αλλά ΜΗ βαυκαλιζόμαστε όμως ότι… μπορεί ΚΑΝ να υπάρξει «θετική επικοινωνία» με ορισμένους ανθρώπους, των οποίων η χαρακτηροδομή είναι περίπου σαν της Βασούλας. ΜΗΝ κοροϊδευόμαστε. Οφείλουμε πάντως να δίνουμε ΚΑΘΕ ευκαιρία σε ΚΑΘΕ άλλον, να εξελίσσεται θετικά ΚΑΙ να επικοινωνήσει πιο καλά. ΠΟΛΛΕΣ ευκαιρίες, όχι μία. (δεν τα είπα καθόλου καλά, τα είπα σκόρπια, πάντως… είμαι σίγουρος ότι έχεις κάποια «άλλη πλευρά» να προσφέρεις, ΑΚΟΜΗ πιο σημαντική).

     • Υ.Γ. Το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑ αυτό που είπες, και… νομίζω λέμε το ίδιο πράμα.

      Αλλά μάλλον υπονοείς και κάτι άλλο:

      -ότι η αλληλο-φαγωμάρα αυτή, είναι τόσο μεγάλη, ώστε υπονομεύει ακόμη και τις ΔΙΚΕΣ μας ήρεμες στιγμές, όταν θάπρεπε να συζητάμε σαν άνθρωποι, κι αντί γι αυτό κάνουμε «πολέμους» (κατά των «άλλων», κλπ.)

      Us and Them, etc.

     • καλά το πας…
      (υποπτεύομαι οτι δεν διάβασες το λινκ που σου έδωσα και θα μείνεις …μεταξιταστέος!)
      η βρισιά εκφράζει ένα χάσμα λόγου, υποκαθιστά
      έννοιες όταν το άτομο δεν είναι σε θέση να κάνει ανάκληση, διοτί δεν χρειάζεται σχεδόν πλαίσιο για να νοηματοδοτηθεί (τυπικό ακραίο δείγμα είναι ο μεθυσμένος που απο αδυναμία συγκρότησης λόγου βρίζει, το ίδιο έχει παρατηρηθεί σε άτομα με εγκεφαλικές βλάβες, οι βρισιές, είναι οι τελευταίες λέξεις που χάνονται πριν διαλυθούν τελείως τα κέντρα του λόγου)
      η βρισιά είναι πιο κοντά στην κραυγή παρά στον λόγο.
      όταν προτείνω να μην βρίζουμε, δεν το κάνω μόνο ηθικολογικά, αλλά γιατί είναι και μια άσκηση για τη νόηση, ασκείται το μυαλό να γεφυρώνει τα χάσματα.
      επιπλέον,αν η αυτοεκτίμησή μας είναι τόσο ευάλωτη σε σχόλια άλλων, τότε υπάρχει θέμα.
      αυτοέλεγχος καλέ μου Ομαδεόν, κι αν δεν συμορφώνονται οι άλλοι με τους κανόνες του διαλόγου, αποσύρσου.αν εμπιστεύεσαι τη γνώμη μου, θέλω να σου πω οτι εκτιμώ πολύ τη σκέψη σου και την συνέπεια στην έρευνα που κάνεις, τη γνήσια αγάπη σου για τη γνώση.αλλά συχνά το χάνεις με τις φωνασκίες και τις βρισιές.είναι κρίμα, γιατί έχεις πραγματικά πολλά να συνεισφέρεις, και νομίζω και η Ναταλί και κάποιοι ακόμα απο τον εκεί μαχαλά θα σε ήθελαν στην παρέα τους, αν δεν είχες τέτοια πάνω-κάτω, ακόμα κι αν διαφωνούσαν σε σημεία.μην είσαι καχύποπτος, άκου τι σου ζητάνε.και βρες ποιος είναι ο κοινός σας τόπος, για να φανούν και οι διαφορές.
      το περιεχόμενο αποτυπώνεται στη μορφή.οκ;
      (ούτε διαιτητής να ήμουνα, όποτε το παρακάνω, να μου πεις!)

  • Samsara walked down a treacherous path
   While contemplating her fate with wrath
   “How can I ever escape?!” she lamented
   Not realizing it was that very desire which damned her.

 19. Ρωτάς χ.κ.

  «μπορούμε κάποτε να κάνουμε την υπέρβασή μας»

  Νομίζω κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες, γενικά μιλώντας…
  ΟΧΙ,
  ΔΕΝ μπορούμε.

  Η κτηνώδης δύναμη της ψηφιακά ενισχυμένης και ΘΕΣΜΙΚΗΣ λεκτικής βίας (του μέλλοντός μας) (που άρχισε ΗΔΗ εδώ και χρόνια) είναι… ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλη, για να την _αντέξουν_ οι άνθρωποι. Δεν είναι φτιαγμένοι ΚΑΝ οι εγκέφαλοί μας για την ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ της Μοχθηρής Δομής της. (Δυστυχώς…)

  Κι ακόμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ καν αρχίσει, εκείνη η ΠΟΛΥ χειρότερη φάση…. όταν μεγάλο μέρος του κόσμου θάχει γίνει ίσως… Βοθρογραφήματα. :mrgreen:

  Εμείς εδώ με τον Αιρετικό, τον Ντέννις, την Πιγκουίνα κ.ά. έχουμε διαμορφώσει κάτι διαφορετικό βέβαια. Είμαστε όμως ΣΤΑΓΟΝΑ στον ωκεανό… με τα σκατά.

 20. Κι εγώ έμεινα λίγο κάγκελο από αυτά που είπε.
  Θα σας πώ πάντως αυτό: Για την επόμενη εβδομάδα ΜΗΝ περιμένετε αλλαγή νομισματος ή έξοδο από το ευρώ. Ίσως και ούτε τον επόμενο μήνα. Έχω λόγους να το λέω αυτό.
  Τέσσερα πράγματα βλέπω που να έχουν σχέση με την ανακοίνωση και δεν έχουν σχέση με έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ:
  Ακόμα ένα πιστόλι που έβγαλε το χαζό στο τραπέζι. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο εμπειρότατος αναλυτής Δ.Γιαννακόπουλος, τον οποίο έχω βρει τρομερά εύστοχο:
  «Ούτε προβοκάτσια είναι, ούτε αλήθεια. Μια παρτίδα από την θεωρία των παιγνίων είναι με καθυστέρηση ενός χρόνου.
  […]
  Θα μπορούσα όμως να πω να διαβάσετε καλά και λέξη προς λέξη το δημοσίευμα και όχι το συμπέρασμα. Επιτέλους κάποιοι στην Ελλάδα μάθανε να παίζουν στη διεθνή πολιτική, μόνον που πλέον είναι αργά, πολύ αργά για τέτοια παιχνίδια.
  »
  -Μήνυμα προς Μερκελ και συμμορία από οικονομικούς κύκλους της ΕΕ που έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα μνημόνια δε δουλεύουν.
  -Προσπάθεια να ανακοπεί το τρελό ράλι της ανατίμησης του Ευρώ έναντι του δολαρίου, χωρίς να καταφύγει η ΕΕ σε -φτου,κακά!- επίσημο «τύπωμα» ευρώ.
  -Προσπάθεια να ανανεωθούν ή να πουληθούν καινούρια ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος.

  Δεν ξέρω, ειλικρινά.
  Υ.Γ. Δωράκι: Αν θέλετε αλήθειες από στόμα τρελών συνωμοσιολόγων, να μια αλήθεια που πρέπει να ακούσετε.

  • Καλά… ΤΙ γίνεται εδώ? Στη χώρα δηλαδή.

   Από τη χώρα του «ΘΑ»
   γίναμε χώρα του «ΔΕΝ ΘΑ»?
   χαχαχα

   Και ίσως και χώρα του «ΑΝ ΔΕΝ… ΘΑ…»

   Πιγκουίνα ξεκίνησα από το τελευταίο σου λινκ, ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ… είπα «άστο για αργότερα και πιο προσεκτικά» και μετά μπήκα εκεί στο λινκ μέσα στο λινκ του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ (συμφωνώ) Γιαννακόπουλου, όπου βρήκα το ΖΟΥΜΙ στη συζήτηση

   http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/spiegel.html

   • Φοβάμαι με την κακή έννοια κουφάθηκες.
    Αν κι εγώ δεν αγοράζω τα περι σιωνιστών, μυστικών τεχνολογιών κτλ.κτλ.κτλ., πιστεύω ότι οι στρατηγικές που προτείνει (shunning, παθητική αντίσταση) έχουν μια βάση.
    Μερικές φορές οι τρελοί έχουν πολύ καλές ιδέες και βλέπουν πράγματα που δε βλέπουμε.

    • Δεν κουφάθηκα με την «κακή» έννοια, καθόλου.

     Αν κι εγώ δεν αγοράζω τα περι σιωνιστών, μυστικών τεχνολογιών κτλ.κτλ.κτλ., πιστεύω ότι οι στρατηγικές που προτείνει (shunning, παθητική αντίσταση) έχουν μια βάση.

     Συμφωνώ απόλυτα. Aν και διάβασα… λιγότερο από το μισό (προς το παρόν) ΑΞΙΖΕΙ να διαβαστεί.

     Μερικές φορές οι τρελοί έχουν πολύ καλές ιδέες και βλέπουν πράγματα που δε βλέπουμε.

     You can say that again! 🙂

     Θυμάσαι τότε, που…
     με είχες βάλει στο blog-roll σου ΠΡΩΤΗ φορά,
     ως «omadeon project of wisdom and madness»? :mrgreen:
     Aah…
     THOSE were the days, dear Penguin, THOSE were the days! 🙂

     Το πρόβλημα το έχουμε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εμείς που… βλέπουμε πράματα (που δεν βλέπουν οι άλλοι) ΧΩΡΙΣ νάμαστε τρελοί (λέμε τώρα… χεχε)

 21. Απαντώ στο εξής σχόλιο
  https://omadeon.wordpress.com/2011/05/06/youtube-terminator-of-reason/#comment-55338

  Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τι λες, αγαπητή χ.κ. και το σκέφτομαι πολύ αυτό που λες. Μου φαίνεται όμως ότι… έχεις κάποιο είδος λάθος εικόνας για την κατάσταση. Για το φόρουμ, θάπρεπε να δεις τη συζήτηση ΑΠΟ την αρχή, για να δεις τα σημεία κλειδιά, που αποκαλύπτουν εκπληκτικά πράματα για τον ανθρώπινο διάλογο και για το ΠΟΣΟ καλά οι άνθρωποι… (αυτο-)εξαπατώνται.

  Δεν είναι θέμα αυτο-εκτίμησης αλλά θέμα διάσωσης της αλήθειας του ίδιου του διαλόγου, που μέσα σε άρρωστα περιβάλλοντα (όπως τα… Βοθρογραφήματα) είναι απολύτως αδύνατον, τώρα πια, να διασωθεί η ΣΥΝΟΛΙΚΗ αλήθεια του.

  Υπάρχει και η Υπερφόρτωση Πληροφορίας. Μετά από ένα σημείο δεν είναι εφικτή η κατανόηση ακόμη και για σχολαστικούς αναγνώστες, πόσω μάλλον για… άτομα που έχουν σοβαρό Text Comprehension Problem !!!

  Το να γίνει καλά και σώνει υπέρβαση ή αμοιβαιότητα σε συνθήκες ισότητας κλπ. ή ακόμη και το να μη βρίζουμε, κλπ. είναι σε κάποιο βαθμό… εξιδανικεύσεις που κάνει ο Νους μας (ή ο… νους ψυχολόγων, που νομίζουν ότι ΟΛΑ όσα μάθανε για τη ζωή-εκτός-διαδικτύου ισχύουν ΚΑΙ εδώ. Αμ… ΔΕΝ ισχύουν!!! ΕΚΕΙ είναι το θέμα…) Σε τούτο το θέμα θάθελα να γράψω πολλά, ίσως και βιβλίο. Θα γίνουν όμως κατανοητά? ΜΟΝΟ με τη βοήθεια ΕΙΔΙΚΩΝ τεχνικών μέσων παρουσίασης, και ειδικών εργαλείων πλοήγησης και ανάλυσης, κλπ. κλπ.

  ΔΕΝ είναι οι βρισιές μου τυχαίες. Μπορεί να απωθούν, αλλά… πρόσεξε πάλι, τα ΣΗΜΕΙΑ όπου εμφανίζονται και ΓΙΑΤΙ. Υπάρχει άραγε εκείνες τις στιγμές άλλος τρόπος επικοινωνίας? Και ΑΝ υπάρχει, ΤΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ αποτέλεσμα θα φέρει? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ δυνατότητα να «μιλήσουμε σαν άνθρωποι» με παθολογικούς καθ΄ έξιν συκοφάντες? Νομίζω πως ΟΧΙ. Εχω το δικαίωμα να απαιτώ σαν μίνιμουμ την αρετή της φιλαλήθειας και της αποφυγής της λάσπης από τον άλλον. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ έχει, σόρυ, αλλά (εικονικά) θα του σπάσω τη μούρη. Αυτό σίγουρα απωθεί τους φιλήσυχους θεατές και ίσως ΔΕΝ θάπρεπε. ΔΕΝ ξέρω… Εχασα μια ΠΟΛΥ καλή φίλη κάποτε, επειδή το στυλ αυτό την απωθούσε, και την καταλαβαίνω. ΔΕΝ ζούμε όμως σε σαλόνι καλής επικοινωνίας. Ζούμε σε πεδίο μάχης λυσσαλέου πολέμου, όπου χτίζουμε καταφύγια…

 22. έχεις δίκιο για τη διαφορά του μέσου.στον πραγματικό χώρο, έχει κανείς πλήθος ακόμα πληροφορίας (χειρονομίες, επιτονισμούς, οπτική πληροφορία) που βοηθάνε στην καλύτερη κατανόηση των προθέσεων του άλλου και αμβλύνουν το φόβο που υπάρχει σε κάθε μορφή επικοινωνίας.
  στο ίντερνετ, ό,τι βάζεις, το εισπράτεις πολλαπλάσια.και οι άνθρωποι «φορτώνουν» τη μηχανή με απίστευτη επιθετικότητα, που τους επιστρέφει ώς ζοφερή και αποκαλυπτική εικόνα του κόσμου.
  είναι θέμα επιλογής τί αγώνα θέλει κανείς να δώσει, και τι μέσα θα επιλέξει γι’αυτό.είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν τρέφω ρομαντικές αυταπάτες.είναι όμως και ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι αν το θελήσουμε.η δική μου εμπειρία, έχει πάντως επιβεβαιώσει σε μεγάλο βαθμό την πεποίθησή μου αυτή, τόσο στον κυβερνοχώρο, όσο και στην «πραγματική» ζωή.απλά την παραθέτω χωρίς να ισχυρίζομαι οτι έτσι είναι και μόνο.

  υ.γ.θα ήθελα να απολογηθώ για την επιπόλαιη κρίση μου για τη χρήση αγγλικών, δεν ήξερα τότε οτι η Ναταλί μιλάει καλύτερα αγγλικά απο ελληνικά.

  • ¨Στην πραγματικότητα, η εποικοδομητική κριτική σου είναι… Ο,ΤΙ πολυτιμότερο ειπώθηκε εδώ όσον αφορά την δική μου προσωπική εξέλιξη που θέλω να συνεχιστεί κι όχι να τελματώσει σε δόγματα. Γι’ αυτό και… ΜΗ μασάς, λέγε Ο,ΤΙ θες! 🙂

   Οπου υπάρχει ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη ΤΙΠΟΤΕ δεν πάει χαμένο. Ακόμη και τα λάθη μετατρέπονται σε ΩΦΕΛΕΙΑ.

   Εγώ τώρα στενοχωρήθηκα καθώς σκέφτηκα αυτούς τους ανθρώπους στο φόρουμ της Βασούλας, ιδίως άτομα σε μεγάλο βαθμό θετικά όπως η doctormarkon, ειλικρινή άτομα που ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ από τη συλλογική ατμόσφαιρα ανειλικρίνειας, η οποία ωφείλεται στο ότι η Βασούλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ τον ίδιο τον εαυτό της. ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι μάγκισα ή ότι μπορεί να βλάψει συνειδητά αλλά έχει χάσει τον έλεγχο.

  • Συγγνώμη που έγραφα στα αγγλικά. Απλός μου είναι πολύ πιο εύκολο να εκφραστώ.. πιο καθαρά το μήνυμα, οι σκέψεις, τα αισθήματα που θέλω να μοιραστώ. Δεν εννοούσα τίποτα άλλο.. και σας ευχαριστώ για την υπομονή και κατανόηση σας.

  • ΤΙ να πω… η πρώτη σου γραμμή μου ράγισε την καρδιά…
   [κυριολεκτικά, ΟΧΙ ειρωνικά]
   Γιατί ΚΑΤΑΛΑΒΑ νομίζω ΤΙ κατάλαβες…

   Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος που μερικοί πρώην-εξωτερικού το ρίχνουμε στα αγγλικά. Μούρθε να το πω αγγλικά αυτό, ΔΕΝ μπορώ να το πω καλύτερα με άλλον τρόπο. Το εξής

   Her Dream of Absolute Honesty, with happy people in a group, fighting together as one, felt like a dream that came true. Perhaps she was too honest, to be able to avoid dishonesty creeping into her mind, bit by bit…

   Την καλησπέρα μου, ΟΥΤΕ ΚΑΝ στα αγγλικά δεν μπόρεσα να το πω σωστά….

   ____

   And when we FINALLY, painfully discover,
   EXACTLY WHAT it is, we’ve been projecting on the Other
   We realize we killed our OWN dreams, within the Other’s surrender

 23. με συγκινείς βαθύτατα
  σ’ευχαριστώ και πάλι απο καρδιάς, τον χρειαζόμουνα πολύ αυτόν τον λόγο σου, αυτήν τη στιγμή
  φιλιά

  • Κι εμένα με συγκίνησε η ανταπόκρισή σου! φιλιά κι από μένα…
   _______
   Υ.Γ. Να προσθέσω ότι έμαθα κάποια πράματα (μέσα από το διάλογό μας)?
   Το ξέρεις μάλλον…

   Και ξέρεις… ΠΕΡΑΣΕ ο καιρός που στοχεύαμε «ιαχές νίκης»

   Στο διαδίκτυο,
   Δεν υπάρχουν πια νίκες,
   που να μην είναι.. Πύρρειες Νίκες.

   (πάω να διαβάσω το κείμενο που έφερες χθες. Με ενδιαφέρουν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει Αντιστρεψιμότητα στις επικοινωνιακές ενέργειες. Αυτές οι συνθήκες θέλουν μελέτη. Δεν είναι τόσο οι βρισιές, όσο άλλα πράματα, μη-αντιστρέψιμα. Αλλά… ας μη το κάνω πολύπλοκο).

 24. Απίστευτο… πάλι άλλαξες το μπλογκ σου;;;

  Λοιπόν συμφωνώ με το άρθρο. Στο youtube θα βρεις πλήθος από ανορθολογικό αλλά και αντιορθολογικό υλικό. Και οι σχολιαστές… ένας κι ένας. Και δυστυχώς όχι μόνο στο Ελληνικό ΥΤ αλλά και στο Αγγλικό, Γερμανικό, Ιταλικό… αλλά το αποκορύφωμα είναι το Αμερικανικό, όπου δεκάδες χιλιάδες βίντεο προπαγανδίζουν πως ο Ομπάμα είναι… σοσιαλιστής και θα μας φέρει τον κομμουνισμό!!! Το μεν Ελληνικό ΥΤ βρίθει από συνωμοσιολόγους κάφρους ακροδεξιούς η οποίοι έχουν αρχίσει να διεισδύουν και στην μπλογκόσφαιρα. Τρανταχτό παράδειγμα, το σχόλιο αυτού του κουφιοκεφαλάκια

  http://eagainst.com/articles/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF/#comment-1631

  Η κατάσταση όμως παραμένει ίδια και στις άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Εθνικιστικά γκρουπ μαζεύουν άτομα στο λεπτό. Όσο για τους άρχοντες της χυδαιότητας, τους νεοφιλελεύθερους ταλιμπαν, πετάγονται σαν τα πέη από threat σε threat.

  Δυστυχώς οι σελίδες αυτές – μπορεί να είναι ένας μικρόκοσμος – αλλά αποτελούν και καθρέφτη της κοινωνίας. Και όπως βλέπεις η λέξη ορθολογισμός στην Ελληνική κοινωνία δεν είναι και τόσο διαδεδομένη. Βέβαια, δεν χρειαζόταν ΥΤ για να το καταλάβεις αυτό. Πουθενά σε καμία άλλη χώρα (εκτός και αν μιλήσουμε για τις θεοκρατικές χώρες της Μέσης Ανατολής) δεν βλέπεις παπάδες στην τηλεόραση, να σπέρνουν μίσος, να ασκούν τόση μεγάλη εξουσία στον δημόσιο βίο…

 25. Όπως είχα πει κι εδώ

  http://eagainst.com/articles/ellines-metanastes-an8ropoi/

  Αυτό όμως που ως επί το πλείστον απουσιάζει από την σύγχρονη Ελληνική κοινωνία είναι η έλλειψη κριτικής σκέψης και κατανόησης των καταστάσεων βάση ορθολογικής ερμηνείας. Όπως επιβεβαιώνει και το ευρωβαρόμετρο του 2005, η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη υψηλότερη θέση στις στατιστικές, σε ότι αφορά το κατά πόσο η θρησκεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερνής ζωής των κατοίκων (μόλις λίγο πιο κάτω από τη Μάλτα, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Ρουμανία). Ακόμα περισσότερο όμως, το θέμα δεν είναι αν οι κάτοικοι απλά δηλώνουν θρησκευόμενοι, αλλά το ότι η εκκλησία κατέχει σημαντική εξουσία στην κοινωνική ζωή και τυγχάνει μεγάλης προβολής στα Μέσα Ενημέρωσης. Βλέπουμε άλλωστε συνεχώς μητροπολίτες και κληρικούς να εμφανίζονται σε tabloid εκπομπές, να επικαλούνται την φυλετική καθαρότητα και τον Χριστιανικό φονταμενταλισμό… Ο σύγχρονος Έλληνας εξιτάρεται από θεωρίες συνωμοσίας που λιβανίζουν χαμένα μεγαλεία και τρομοκρατείται από τους ίδιους τους συνωμοσιολόγους που τον προειδοποιούν πως τα «ένδοξα και ηρωικά αυτά χρόνια δεν θα έρθουν ποτέ, μιας και μυστικές συνωμοσίες έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τον Ελληνισμό, προωθώντας το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας».

 26. Ααα…
  ΤΙ καλά πράματα φέρνετε εσείς,
  dear Julian και αγαπητή χ.κ. !!!
  Πραγματικά απολαμβάνω τη ΓΝΩΣΗ που αποκτιέται μέσα από τους διαλόγους μας.

  Οσο για το blog φίλε Julien… δεν ξέρω, τόνα στυλ μου ξυνίζει, το άλλο μου βρωμάει, τόνα δεν δείχνει καλά τα βίντεο, το άλλο δε δείχνει καλά τα σχόλια… (στο μεταξύ αλλάζω κι εγώ ο ίδιος… μαθαίνοντας)

  Ελειπα από το διαδίκτυο.
  Μόλις επέστρεψα… και χάρις σε σας έχω ΠΟΛΛΑ να δω.

  • Γιατί δεν το κάνεις self host? WordPress σε δικό σου σερβερ θα έχεις πολύ καλύτερο design, απείρως περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, τόσο σε τεχνικά θέμματα όσο και σε design, + θα μπορείς να κάνεις redirect όλα τα άρθρα στο καινούριο που θα έχεις κάνει import από εδώ…

    • Free sites are a bit useless.

     Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις με τις free εκδόσεις του wordpress. Πρώτα τα περισσότερα θέμματα που έχει είναι κάτω του μέτριου και 2) για σοβαρά blogs όπως αυτό είναι καλύτερα self host.

 27. Ανακάλυψα (επειδή έλειπα δεν τα ήξερα) κάποια νέα πράματα…

  Η Βασούλα είχε βάλει «annotation» εναντίον μου σε κάποιο βίντεό της (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ). Με… λυπήθηκε λέει (και… το έβγαλε) ΣΗΜΕΡΑ μόλις.

  Τον οχετό της, όπως και τα υπόλοιπα, τελικά τα έκανε πράγματι δημόσια. Δεν το είχα πολυ-καταλάβει γιατί άλλωστε έλεγε και ξέλεγε πολλά πράματα, και… ποσώς με ενδιέφερε. Πάντως… είναι καλύτερα που τόχει δημόσιο, γιατί μπορείτε να δείτε κι εσείς
  [1]

  Ο ΠΙΟ μεγάλος οχετός της Βασούλας αρχίζει εδώ (τον προκάλεσε εν μέρει ένας βλάκας, που μπήκε εδώ να κλέψει 3 γραμμές σαν τσιράκι της και να τις προσκομίσει σαν… ενοχοποιητικό στοιχείο, ότι είπα «εθνίκια» εκείνους που πήγαν στη «συνάντηση με τον Κάιζερ»)
  http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=137064#p137064
  (ιδιαίτερη προσοχή δώστε στα ψιλά γράμματα, στα αγγλικά προς το τέλος)

  Αν έχετε… χρόνο και υπομονή, η Βασούλα πράγματι έσωσε τη συζήτηση με αρχή ΕΔΩ:
  http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=145&t=12423
  (μεταφέροντας σε νέο thread μια είσοδό μου σε ένα ποστ που αφορούσε τη «συνάντηση με τον Κάϊζερ»).

  Μια σημείωση:
  Επειδή έλειπα και… περίμενα κάπου ώρες με το λάπτοπ, νάρθει ένας φίλος, δεν είχα τι να κάνω κι έγραψα μια… απάντηση στο μπετόβλακα που πυροδότησε τον οχετό της Βασούλας μεταφέροντας πετσοκομμένο σχόλιό μου, από εδώ. ΔΕΝ ξέρω αν ΑΞΙΖΕΙ όμως να δημοσιευτεί, γιατί… υπάρχουν πολύ πιο καυτά θέματα επικαιρότητας.

  Πολύ θα ήθελα να είχα πάντως το… «annotation» που είχε κάνει για μένα, σε… άσχετο βίντεο, η Βασούλα! 🙂
  Αν κανείς το βρει, ας μου το στείλει…

 28. Επειδή όμως… είναι ικανή και να τα κρύψει όλα, όταν αντιληφθεί ΠΟΣΟ μεγάλο… boomerang-tsunami τρώει, σιγά-σιγά, παραθέτω τον κύριο οχετό της
  Είναι… σκέτο κόσμημα: :mrgreen:

  harosnikos έγραψε: [σε μένα]
  Παράθεση

  αυτά και άλλα τρεγελαφικά γράφεις στο μπλογκ της πλάκας που διαθέτεις…..?? είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάντιας αυτής της χώρας…άλλαξε όνομα στο μπλογκ και ονόμασε το η Κατίνα της γειτονιάς!

  ArEla (Vasoula):

  Ετσι… Ετσι… Eύγε που το ξετρύπωσες, γιατί αυτό λέει πολλά και είναι ΣΑΦΕΣ!
  Για να μη με λένε «κακιά» ή ότι ψάχνομαι για καυγά όταν του τα χώνω με το που μπαίνει εδώ μέσα.
  Τον είδα πώς τα’κανε μπάχαλο και παλιότερα στο τόπικ για το 15χρονο που έκανε αγώνα…Εκεί μάλλον σκύλιασε που πρόλαβε ο Αιθερό και το ανέβασε… Εδώ απλά σκύλιασε που δεν πήρε αυτός συνέντευξη απ’τον Μαξ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ» από αυτές που έκαναν τα ηλίθια κατ’αυτόν… εθνίκια! .

  ΑΥΤΗ είναι η ουσία της αυτού ηλιθιότητας (που περνιέται για εξυπνότητα) , κι

  όλα τα άλλα είναι εξεζητημένες πίπες.

  Πήρα χαμπάρι το ποιόν του. Δεν είμαι χθεσινή… παλιά καραβάνα και τους παίρνω χαμπάρι τους αυτοβαυκαλιζόμενους ΔΗΘΕΝ!…

  κάτι φρουτα σαν του λόγου του, τα τρώω για πρωινό και φτύνω τα κουκούτσια!

  Ο άνθρωπος θέλει να ασχολούμαστε μόνο μ’αυτόν και τις σάχλες που μας σερβίρει για εξυπνάδες. Το πόσο κόπτεται για αυτοπροβολή, κατανταει φαιδρό, αλλά είναι ουσιαστικά τραγικό το μπουκωμα της φιλαυτίας που τρώει…

  Να’σαι καλά ρε Νικόλα. Είσαι φύλαξ άγγελος και προστάτης των ΙΔΕΟ (και της αφεντιάς μου κατ’επέκτασιν!)
  Εγώ απλά δεν μπορούσα να κοιτάξω το μπλογκ του, όσο το κοίταξες εσύ… Οχι ότι εξεπλάγην, πίστεψέ με. Αλλά μου γούσταρε και ο τσαμπουκάς σου, και η ερευνητικότητά σου που για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα της!

  Παράθεση:
  απορώ πως κάθεστε να «μιλήσετε» με ένα «άτομο» που σας αποκαλεί εθνίκια και μ@@@@ς…..

  Ελα ντε… με πιάνει και το μαζοχιστικό μου και τα σκατώνω με καλοπροαιρέσεις στο τέλος. Κοινώς… -ζομαι! Λάθος μου, εννοείται. Τέτοιοι τύποι δε θέλουν ούτε καλή προαίρεση, ούτε προσπάθεια συνεννόησης. Μια μούντζα θέλουν και να τους αγνοείς. Αυτή είναι η χειρότερη τιμωρία τους. Στην αρχή βέβαια, στάθηκα στο ύψος μου viewtopic.php?p=136924#p136924 παραδέξου με!

  Μπα… τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον παραήμουν ΚΑΙ εκεί ευγενική … Να το διορθώσω τώρα:

  @OMADEON απ’την αρχή γκρίνιαξες που σ’έστειλα στην ευχή της Παναγίας…Έχεις δίκιο. Το είπα πολύ ευγενικά και αρκετά αόριστα. Το επαναδιατυπώνω τώρα με σαφήνεια: Ναι, ΕΙΣΑΙ PERSONA NON GRATA για μένα. Κοινώς ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! So…GET THE FUCK OUT OF MY FACE!

  (α ρε Κάιζερ, ποτέ να μην πεθάνεις. )

  Ναταλάκι… STOP apologizing! And stop wasting your posts and your breath on this piece of shit! It’s just not worth it, honey. Honestly. If I were you, my only response would be… well I gave it to him just now, with huge letters so he won’t miss my point!

  _______________

  Το τελευταίο της σχόλιο, όπου παραδέχεται ότι είχε ΗΔΗ υλοποιήσει την απειλή του (αποσυρμένου τώρα) «annotation στο βίντεο»… ίσως το έσβησε, δεν το βρίσκω.

 29. Κακώς… γράφτηκαν τα δύο τελευταία σχόλιά μου.

  Διότι… ντάξει να’ ούμε… αλλά…
  στην προσωπική μας εξέλιξη,
  ή και στην κοινωνική μας χειραφέτηση…
  ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ?

  -τίποτα! Nada. Niente. Zero. 🙂

  • έτσι είναι φίλε Ομ, νομίζω η Ναταλί δείχνει το δρόμο και σε σένα και στη Βασούλα.εκεί η επιθυμία και των δυο σας.αν δώσετε λίγο χρόνο και την ακούσετε θα κάνετε καλό και στον εαυτό σας και στους άλλους.κανείς δεν έχει πρόθεση να εξαπατήσει, να πει ψέματα.αν πέφτουμε σε πλάνες, είναι γιατί δεν ακούμε τον κοινό λόγο.όλα είναι εκεί.βήμα βήμα, ας συμπορευτούμε
   καλημέρα

   • @χ.κ. Καλημέρα
    ΧΑΧΑΧΑ…..
    Μα… θα είδες την ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ διευκρίνιση που κάθησα και πρόσθεσα αργά το βράδυ λίγο πριν ξημερώσει.
    https://omadeon.wordpress.com/2011/05/04/max-keiser-in-greece/#comment-55595

    Επεσα για ύπνο ήρεμος, ότι είχα κάνει το… Βουδικό Χρέος μου (Χαχαχα)… αλλά ανησυχώντας λίγο αν (άθελά μου) μαζί με το ξεχρέωμα είχα παραχωρήσει και φιάλες αίματος.

    Ομως όταν ξύπνησα, αργοπορημένος, με τη θέα της εξοχής στον ορίζοντα και το «Conflict Resolved» χαραγμένο στο κέφι μου, δεν άργησα να καταλάβω ξαναβλέποντας το σχόλιο ότι ήταν όμορφο σαν τετράγωνισμένος κύκλος. Kαι ΔΕΝ ήμουν εγώ πια στο κέντρο του!
    ΧΑΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 🙂 🙂

   • Από κει και πέρα όμως… αγαπητή μου χ.κ.

    Τίθενται στη συνέχεια, ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ, μια ολόκληρη σειρά από ζητήματα, που προκύπτουν… σαν Λογικές Συνεπαγωγές με βάση τα Νέα μας (αενάως εξελισσόμενα) Λογικά Αξιώματα. Αυτά τα λέω ΕΠΙΤΗΔΕΣ… επιτηδευμένα, ώστε να… θεωρηθώ ΚΑΙ τρελός, από τους αδαείς, και ώστε έτσι να… γλυτώσω (απ’ τους κακοπροαίρετους εξ αυτών) εντελώς! χαχαχαχα 🙂
    (Ετσι δήλωσα λοιπόν, και γλύτωσα τελείως και εντελώς…)

    Οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ΚΩΔΙΚΑΛογική), κατ’ εμέ τον… κατα φαντασίαν ελιτιστικό ρατσιστή (χεχε), ΔΕΝ έχουν θέση στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ Νέα Τάξη Πραγμάτων, την… αντι-νεοταξική[*] και… κομμουνιστοειδή.

    Πρέπει να μάθουν στοιχειώδη πράματα, όμως, όπως ο οδηγός αυτοκινήτου μοχθεί για να πάρει δίπλωμα και να αφεθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Και το διαδίκτυο ΕΙΝΑΙ η ΛΕΩΦΟΡΟΣ. Και… σόρυ, κυρίες και κύριοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ρατσιστικό το να απαιτείται ΚΟΠΟΣ από σας, προκειμένου να πάρετε Αδεια Οδήγησης Αυτοκινήτου. Κανονικά έπρεπε να ΜΗΝ κυκλοφορείτε ΟΥΤΕ στο διαδίκτυο… αδέσποτοι (ή αδέσποτες) [ίδε Υ.Γ.]χωρίς μια ακριβώς αντίστοιχη… ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (για το Διαδικτυακό Διάλογο). 🙂 (ξέρω ότι κάποιος ΗΔΗ κλέβει αυτή την ιδέα μου και τρίβει τα χέρια του γράφοντας ένα άρθρο εμπνευσμένο από δαύτην, ενώ κάποιος άλλος, ταυτόχρονα, γελάει μαζί μου διότι το σκέφτηκε ΗΔΗ προ πολλού ΠΡΩΤΟΣ -αχαχαχα).

    _______
    [*] αυτό το δήλωσα γιατί… (ντάξ’ να’ούμε) ΜΗΝ παρανοήσει χοντρά κανείς από τη χρήση μου του όρου «δική μας Νέα Τάξη Πραγμάτων». Γιατί έχουμε να κάνουμε ΚΑΙ με παρανοϊκούς. Και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος διαφυγής γι’ αυτούς από το να συνειδητοποιήσουν σιγά-σιγά τη… ΔΙΚΗ τους ζούρλα ΑΝ πρόκειται ποτέ (έστω και αμυδρά) να βελτιωθούν.

    Υ.Γ. Επειδή είμεθα… αναρχίζοντες ελιτισταί, και ΔΕΝ χορηγούνται ακόμη… «διπλώματα πλοήγησης διαλόγου«, όποιος επιμένει να κυκλοφορεί σαν ΑΤΖΑΜΗΣ στο δρόμο του διαδικτυακού διαλόγου ΧΩΡΙΣ να ξέρει οδήγηση, λυπάμαι πολύ, αλλά… ΑΜΑ τον πάρουμε χαμπάρι ότι προκαλεί και δυστυχήματα, επιφυλασσόμεθα να… του φορέσουμε ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ. Αν δε, έχει και κηδεμόνα, επιτρέπεται MONO να τον κυκλοφορεί (με λουρί από το περιλαίμιο) ο/η κηδεμών! 🙂

    Υ.Γ.2 Απο κει και πέρα… ΤΙ θέλετε τώρα? Ολοι εσείς οι εγωκεντρικοί που ΝΟΜΙΖΕΤΕ (ή ανησυχείτε) ότι… τα προηγούμενά μου ευφυολογήματα αφορούν εσάς προσωπικά? Θέλετε ΚΑΙ να υπογράψω δήλωση ότι το παρόν σχόλιο ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ, και ότι «κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι φανταστική και ανυπόστατη». Ε, ναι. OK.
    Μόνο που τότεΕΙΣΤΕ ΚΑΙ μαλάκες! 🙂

   • Τρίτη απάντησή μου σε σένα χ.κ.
    Γιατί ξέφυγα εντελώς σε ΑΣΧΕΤΕΣ με το θέμα… θεωριούλες.

    ΔΕΝ ξέρω αν επικοινώνησες με ΑΛΛΟ τρόπο με την αγαπητή Νάταλι, ή διάβασες κάτι δικό της αλλού, αλλά… ΑΝ με βάση ΜΟΝΟ όσα ειπώθηκαν σε τούτο το διάλογο κατέληξες σε εκείνο το συμπέρασμά σου, πολύ φοβάμαι ότι προβάλλεις πάνω στο Πραγματικό μια Φαντασίωση Ειρήνευσης κάπως… πλαστή και εξωπραγματική.

    ΔΕΝ λύνονται όλες οι συγκρούσεις έτσι, με βάση τα ιδανικά κάποιων ψυχολόγων. Ούτε είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να καταλάβουν εξίσου, το αποτέλεσμα ή τη μεθοδολογία ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ conflict resolution. Για απόπειρες που έκανα (πολύ ερασιτεχνικές βέβαια) Internet Conflict Resolution, σου συνιστώ να δεις το ΕΙΔΙΚΟ μπλογκ (αν δεν το είδες ήδη)
    http://metaomadeon.wordpress.com

    Ενα μεγάλο πρόβλημα που θέτει η επίλυση συγκρούσεων στο διαδικτυακό διάλογο, είναι ότι (αντίθετα με την εξω-διαδικτυακή ζωή) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλή υπόθεση κατανόησης του ενός από τον άλλον. Εδώ ΔΕΝ συγχωρούνται οι αυταπάτες, όπως δεν συγχωρούνται και οι ελλείψεις κατανόησης της συνολικής εικόνας. [Πράγμα αντιφατικό με την ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ, που το καθιστά ανέφικτο].
    (Δεν συγχωρούνται και με την έννοια ότι είναι ΨΕΜΑ να λες ότι έλυσες ένα θεώρημα επειδη… αντέγραψες μια έτοιμη λύση χωρίς να καταλαβαίνεις ΤΙ έκανες)…

    Η πολυπλοκότητα του διαδικτυακού διαλόγου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι από το οποίο υπάρχει οδός διαφυγής. Δηλαδή ΑΝ θέλει κανείς να λύσει μια σύγκρουση, αυτό περνάει ΜΟΝΟ μέσα από τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ κατανόηση μιας εξαιρετικά σύνθετης σειράς δεδομένων, που στην πραγματική ζωή ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καν, προκειμένου να «τα βρούν» κάποιοι άνθρωποι που έχουν συγκρουστεί μεταξύ τους. Κι αυτό θέτει πολλά ζητήματα σαν συνέπειες ΤΕΛΕΙΩΣ πρωτόγνωρα για συμβατικούς ψυχολόγους.

    Επίσης ξεχνάς κάτι άλλο. Οτι εδώ, στον άμορφο και αχανή χώρο του διαδικτύου, είμαστε ΗΔΗ σε μηδενική (δυνάμει-) απόσταση από ΟΛΟΥΣ τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και τους ανθρώπους της εξουσίας, ή εξτρεμιστικών οργανώσεων, ή και εγκληματίες (άσχετο με το θέμα εδώ αλλά σημαντικό). Σαν συνέπεια, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ που… εσείς οι ψυχολόγοι (χεχε) (ή ψυχολογίζοντες -το ίδιο κάνει) έχετε κατά νου σαν ΔΕΔΟΜΕΝΟ, που είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ενός Χώρου Πεπερασμένου περίπου σαν σαλονιού, ή ιδιωτικού σπιτιού.
    (σόρυ, κάτι άλλο ήθελα να πω εδώ… αλλά ΔΕΝ μου βγαίνει, προς το παρόν…)

    Εδώ είμαστε στον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανοιχτό χώρο, όπου όμως τα πιο σημαντικά πράματα είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ κρυφά. ΔΕΝ ξέρουμε αν ο άλλος π.χ. είναι ναζιστής ή επικίνδυνος ψυχοπαθής. Το διάλογο μαζί του ΔΕΝ μπορούμε να τον κατευθύνουμε με βάση τις νοσταλγίες μας για την ηρεμία μιας Παιδικής Νιρβάνα τύπου «I’m OK, You’re OK». No, sorry, we are NOT OK, as a rule. We build our own rules, HOW to be OK.

    Υ.Γ. Για να μη σε κουράζω… (και λυπάμαι που έγραψα σεντόνι, ΔΕΝ θέλω να εκμεταλλεύομαι την εξυπνάδα ή τη συμπάθειά σου)…

    ΑΝ ΔΕΝ έκανα προσπάθεια, διαβάζοντας το διάλογο της σύγκρουσης ξανά και ξανά και ξανά, προσέχοντας ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες, αναλύοντας τα πάντα, κ.ο.κ. … ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να φτάσω στο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ, που είναι ο εντοπισμός ΚΑΙ των δικών μου λαθών, όπως και των σημείων-κλειδιών. Παρόλ’ αυτά, κατέληξα ότι η διένεξη ήταν UNRESOLVABLE. Διότι… απλούστατα, από την πλευρά μου ξεκαθαρίστηκε ήδη και μπορεί να ξεκαθαριστεί ΑΚΟΜΗ περισσότερο. Από την ‘άλλη πλευρά» όμως, που δεν αφορά μόνο ένα άτομο, χλωμό το βλέπω να ΑΝΤΕΞΟΥΝ την κατανόηση…

    ΛΗΜΜΑ
    Αν μπορούσαν να αντέξουν την ολική κατανόηση, ΔΕΝ ΘΑ υπήρχαν και τα ιδεολογικά τους κολλήματα. Και ΔΕΝ αναφέρομαι καν στη Βασούλα εδώ. Η Βασούλα είναι ένας απλός άνθρωπος. Δεν έχει ιδέα ΠΟΣΟ πολύπλοκοι και ΠΟΣΟ βρώμικοι είναι οι (ιδεολογικοί) τρόποι σκέψης των ΑΛΛΩΝ (όπως δεν έχει ΠΛΗΡΗ επίγνωση και των δικών της… χμ… ατασθαλιών, παρόλο που ΝΟΜΙΖΕΙ πως έχει τον έλεγχο)

 30. Η πιο σημαντική αντίφαση νομίζω ότι εντοπίστηκε, στο εξής:

  …(αντίθετα με την εξω-διαδικτυακή ζωή) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλή υπόθεση κατανόησης του ενός από τον άλλον. Εδώ ΔΕΝ συγχωρούνται οι αυταπάτες, όπως δεν συγχωρούνται και οι ελλείψεις κατανόησης της συνολικής εικόνας. Κάτι αντιφατικό με την ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ, που το καθιστά ανέφικτο.

  Δηλαδή, Ο διαδικτυακός διάλογος μας εξαναγκάζει, προκειμένου να βγάλουμε ΑΚΡΗ (ή για να ξεπεράσουμε τις συγκρούσεις του)… σε μία ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, η οποία όμως εξ ορισμού γίνεται ολοένα και πιο απρόσιτη καθώς αυξάνει η πολυπλοκότητα στη δομή του διαλόγου.

  ΔΕΝ είναι εντελώς ανέφικτη η Ολική Κατανόηση όμως. Απλώς γίνεται απρόσιτη στους περισσότερους συμμετέχοντες (πολλοί εκ των οποίων αρχίζουν να φέρονται ΚΑΙ σαν… ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ, μετά από ένα σημείο).
  Υποθέτω πως είναι εκθετική συνάρτηση, όχι γραμμική…
  Ισως να είναι… ακόμη πιο πολύπλοκη από «NP-complete»
  http://en.wikipedia.org/wiki/NP-complete

  Τη στιγμή που λέμε «βρήκαμε τη λύση» απλώς… μπήκαμε σε ένα δωμάτιο με ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ προβλήματα για λύση. Ας πάρουμε π.χ. το παράδειγμα αυτού του τύπου που έκοψε ένα σχόλιο εδώ και το πέταξε στο διάλογο της σύγκρουσης με τη Βασούλα. ΝΤΑΞΕΙ, το καταλάβαμε αυτό, τον εντοπίσαμε, εγώ βρήκα και τα δικά μου λάθη, έκανα και αυτο-κριτική. Αυτό όμως είναι ΜΟΝΟ η αρχή.

  _________
  Τωρα που το σκέφτομαι έχεις ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ αγαπητή χ.κ. – με την έννοια ότι ΕΙΝΑΙ εφικτή μια ΜΕΡΙΚΗ επίλυση του προβλήματος που να ΜΗΝ περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις πολυπλοκότητες π.χ. αυτής της πλευράς του, ή κάποιων άλλων πτυχών…
  Μια τέτοια επίλυση όμως… θα ήταν κάπως πλαστή, γιατί θα εξασφάλιζε τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ιδεολογικής (αυτ)απάτης και των ψεύτικων φουσκωμένων εγώ σε σχεδόν όλα τα άλλα άτομα, ενώ θα διαιώνιζε κάπως και τις μεγάλες αυταπάτες της Βασούλας. Ακόμη χειρότερο είναι όμως… το ότι έτσι ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΕΙ ποτέ ο χώρος της ομαδικής επικοινωνίας τους και από το «απόστημα» του Μολυσμένου / μεταλλαγμένου ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΥ, που αναπτύσσεται εκεί, κρατώντας ΚΑΠΟΙΑ άτομα σε κατάσταση που θυμίζει… Υπνωτισμό. (τέτοια άτομα εντόπισα περίπου 3 στη σύγκρουση).

  (Μερικά άτομα θελουν… ΠΟΛΥ «ξύλο» πλέον. ΔΕΝ έχει νόημα η «συντήρηση αξιοπρεπειών». Να σου δείξω τις ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ[*] αυταπάτες και ψευτιές του καθενός μία-μία? Ε, είναι κάτι που ΜΠΟΡΩ να κάνω και ΙΣΩΣ να το κάνω και σε ειδική σελίδα κάποτε). [*] Σημείωση: Το ότι μούρθε να γράψω «ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ» με κεφαλαία, δείχνει ότι έχω ΑΚΟΜΗ τη συναισθηματική φόρτιση, το value judgement. Well, that’s simply NOT GOOD enough! 🙂 hehe)
  __________
  Η γυναίκα του καλύτερου φίλου μου, ΕΙΝΑΙ ψυχολόγος (Gestalt). Σε σχετική συζήτηση, μου είπε ότι ΔΕΝ συζητάει ποτέ με τον ασθενή τη… θρησκεία ή την ιδεολογία του, παρά μόνο το ζήτημα του «ΑΝ ή όχι αυτό που πιστεύει τον κάνει να νιώθει καλά».

  Εεεε, καλάαα….. 😈 🙂
  (έτσι ξέρω κι εγώ…)

  Είναι σαν να πετάμε το ΔΩΡΟ του διαδικτύου στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ χάριν συμβιβασμού.
  Διότι… ΕΔΩ είναι το Μεγάλο «Μηχάνημα Ακτίνων-Χ», από όπου… ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ την ΠΛΗΡΗ και ΟΛΙΚΗ (κριτική) ανάλυση η Ιδεολογία κανενός.

  • Συγνώμη για την ΑΦΟΡΗΤΗ πολυπλοκότητα…
   Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

   Ο λόγος που έγραψα τόσα πολλά είναι γιατί… μερικά από αυτά τα πράματα μούρχονται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ.

   Χρειάζομαι… μελέτη, υπομονή ΚΑΙ εγκράτεια σε… πολυλογία. 🙂

   Νά’σαι καλά.

 31. Καλησπέρα!
  Πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό.
  Ψάχνοντας βίντεο στο youtube πολλές φορές έχω πέσει σε παρόμοια βίντεο. Και αυτό που ανέβασες δεν είναι τίποτα μπροστά στα… απίστευτα που έχω πετύχει ακτά καιρούς για Ελ, για Εβραίους, για Παίσιους, για Μασόνους, για Πολυτεχνεία, για Χούνντες, για Εμφύλιο, για ξένους πράκτορες, Κίσινγκερ, Σόρος κλπ.
  Η συλλογιστική τους κυριαρχείται από σοφίσματα.
  Όταν κάτι δεν μπορούν να το εξηγήσουν ή όταν δεν τους καλύπτουν οι ήδη υπάρχουσες εξηγήσεις, αντί να ψάξουν το θέμα και να το δουν διεξοδικά το ρίχνουν πάντα είτε στη συνωμοσιολογία (Εβραίοι, Μασόνοι, προδότες, Κίσινγκερ, Σιών κλπ) είτε στη… φαντασματολογία (Ελ, Σείριος κλπ.)
  Και το χειρότερο είναι ότι είναι τόσο εύπεπτα τα παραμυθάκια τους, ώστε πολλοί γνωστοί μου που δεν έχουν καμία σχέση με τον Λιακοπουλο-χώρο, τα πιστεύουν ή τουλάχιστον τα θεωρούν σχετικά τεκμηριωμένα.
  Στο youtube κυκλοφορεί πολύ σκουπίδι.
  Αφήστε τα άπειρα οφθαλμοφανή φωτομοντάζ με … μασονικό καπελάκι. Και μετα μένει η ρετσινιά σε κάποιον, είτε ειναι είτε δεν είναι. Χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.
  Καλά, τα «ελληνορθόδοξα» βίντεο είναι τα χειρότερα, με την εξοργιστική παραποίηση της αλήθειας, που βάζουν από πίσω και μια μουσικά στυλ «Carmina Burana» για να προσδώσουν δέος και συγκίνηση και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ήλιος βγαίνει απ τη Δύση…
  Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα βίντεο που βλέπουμε.
  Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να δημιουργήσει ενα παραπλανητικό βίντεο και να επηρεάσει ακόμη και υγιή μυαλά.

 32. Αγαπητέ majestix, καλώς ήλθες!

  Το θέμα φίλε μου όμως… δεν είναι τόσο πολύ, _απλώς_ το να επισημάνουμε τον ανορθολογισμό που κυκλοφορεί στις ποικιλόμορφες ενσαρκώσεις, που κι εσύ απαριθμείς (πολύ σωστά). Φανερή μου ελπίδα είναι πρωτίστως ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τον άνθρωπο που έφτιαξε το βίντεο του ποστ, για τον οποίο είχα πει:

  Προσκάλεσα ΗΔΗ τον ΤΙΜΙΟ αυτό νέο που έχει… παραπλανηθεί ΧΟΝΤΡΑ, τον Greek Terminator, για ΔΙΑΛΟΓΟ με αλληλοσεβασμό.
  ΔΕΝ έχω σκοπό ΟΥΤΕ να τον θάψω, ΟΥΤΕ να τον πω παλαβό, όπως νόμιζε, διότι…

  ….κατ’ αρχάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «παλαβός» όποιος απλώς ΠΙΣΤΕΥΕΙ παλαβά πράματα.

  «Παλαβά πράματα» ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, εδώ και ΑΙΩΝΕΣ,
  με τις… γαμοσταυροθρησκείες της!!

  ΤΙ λέμε τώρα… ??? :mrgreen: χαχαχα

  Μήηηπως δηλαδή, φίλε majestix, ο ανορθολογισμός της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ της ανθρωπότητας, που πιστεύει π.χ. ότι ο θεός έκανε και Γιό, ή ότι είχε Public Relations Manager κάποιον… Μοχάμεντ, δεν είναι ΚΑΝ κάτι διαφορετικό?

  (αλλά έχει ανταγωνισμό από πιο συναρπαστικές, exciting versions? :mrgreen: )

  Και ΓΙΑΤΙ να καταδικάσουμε τον τίμιο αυτό νέο και να μην τα χώσουμε σε επίσημες Εκκλησίες, ΑΚΟΜΗ πιο ανορθολογικές ΚΑΙ με μαζική απήχηση?

  Εξάλλου, ΟΠΩΣ έχω χριστιανό φίλο στα μπλογκ τον τίμιο και ανοιχτόμυαλο (σε πολύ μεγάλο βαθμό) «Μανιτάρι του Βουνού», ΕΤΣΙ θα ΗΘΕΛΑ να έχω διαδικτυακό φίλο _και_ τον Greek Terminator, ώστε να ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ κάπου.

  Η ιδανική λύση φίλε Majestix είναι ο διάλογος! Οχι η στείρα απόρριψη. Να ανακαλύψουμε επιτέλους ΠΟΥ διαφωνούμε και ΠΟΥ μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος, με κάθε άνθρωπο. Αν κάνει σφάλματα λογικής, π.χ. ΑΝ δέχεται σαν αληθινό κάτι για το οποίο υπάρχουν ΜΟΝΟ αμυδρές ενδείξεις, τότε πρέπει να του το πούμε αυτό, χωρίς να τον δαιμονοποιούμε.

  Δεν είναι δεδομένο ότι ο άλλος ΞΕΡΕΙ αυτά που ξέρουμε. Μάλιστα… ο Greek Terminator ξέρει πάρα πολλά πράματα, που εμείς ΔΕΝ ξέρουμε. Εχει πνιγεί στο διάβασμα. Ας συζητήσουμε βρε αδελφέ και τους τίτλους και συγγραφείς των βιβλίων του, μπας και βρεθεί άκρη.

  Μία τουλάχιστον πηγή έμπνευσης για ένα ΑΛΛΟ βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος, για τον Goa Gil (trance DJ + Guru) μου άρεσε πολύ και… συμφώνησα κιόλας. Είναι κι ένας λόγος που τον συμπάθησα, τον Greek Terminator. Κι είχα πει ότι…

  μεταξύ αστείου και σοβαρού…) ΟΛΑ είναι ΕΞΙΣΟΥ πιθανά, για τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ετούτου του άπαιχτου… σύμπαντος. (γι αυτό δηλώνω και «αγνωστικιστής»)!

  ΔΕΝ μπορώ να αποκλείσω π.χ.το να είμαι ΗΔΗ ενσάρκωση… τρελο-αναρχικού από την Ανδρομέδα, αλλά…
  …την «ΕΚΑΤΣΑ τη ΒΑΡΚΑ», έτσι και το… ΠΙΣΤΕΨΩ, κιόλας!!! 🙂 χαχαχα

  Μπορεί να μίλησα ΓΕΝΙΚΑ περί «κάποιων παλαβών», αλλά… η πείρα έχει δείξει ότι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ (και επικίνδυνοι) παλαβοί ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ εύκολα. Ισα-ίσα είναι και… οι πιο ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ «λογικοί» σε μια… παρέα που πιστεύει -γενικά- ΠΑΛΑΒΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

  ΑΠΟ τη ΣΤΙΓΜΗ που ένας νέος μιλάει με ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ χαρακτήρα, αναφερόμενος σε κάποιον άλλον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «παλαβός». Εχει ΑΡΚΕΤΑ αποθέματα ψυχικής υγείας άλλωστε (ΚΑΙ αρετής) ώστε να ΜΗΝ είναι «lost case», anyway…

  Αλλά το πιο σημαντικό στη συζήτηση (πάνω στο ΘΕΜΑ του ποστ) το είπε η φίλη χ.κ.

  …κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με δύο παραμέτρους: πρώτη, πως η ελευθερία και η βούληση στο νεωτερικό κόσμο δομήθηκαν πάνω στην ιδέα του ατομικισμού, και δεύτερη, πως πιθανά βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που λόγω των δικτύων κάθε είδους, η μετάδοση της πληροφορίας έχει αρχίσει να αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα, που δεν γίνεται όμως πάντα συνειδητά αντιληπτή, κι έτσι προκαλεί άγχος.
  η ελευθερία, υφίσταται όμως μόνο συλλογικά, έχει νόημα δλδ στο πολιτικό πεδίο-ελεύθερος είναι εκείνος που βρίσκεται σε ισότιμη σχέση με τους άλλους (κι αν σκεφτούμε πόσο έχουν διαρραγεί οι σχέσεις στη ναρκισσιστική μας κοινωνία, θα καταλάβουμε και πόσο ανελεύθεροι είμαστε)…

  κάθε άνθρωπος έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να μεταβολίζει τις προσλαμβάνουσες του με ένα μοναδικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα η ταυτότητά του συγκροτείται συλλογικά. (κι όσο πιο συλλογικά, τόσο καλύτερα)

  (εξού και… «Omadeon»)! 🙂

  ε, παλιότερα έλυναν τέτοια αινίγματα του συλλογικού νου, αποδίδοντας τα “μηνύματα” στο θεό και ξεμπερδεύοντας με αυτά.

  Πρόσεξε φίλε Majestix την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αυτή παράθεση.

  Ο Greek Terminator μπορεί κάλλιστα να έχει ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ με αυτό τον Συλλογικό Νου, για τον οποίο ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ (ως πλειοψηφία).

  ΑΝ κάνει ΛΟΓΙΚΑ λάθη, ε, τουλάχιστον… ας τα ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

  • Καλησπέρα.
   Συμφωνώ ότι σε αυτόν το χώρο υπάρχουν και πολλά υγιή μυαλά που έχουν παραπλανηθεί από την παραδοξολογία.
   Και συμφωνώ ότι κι εγώ ενδεχομένως να είμαι για εκείνους ένα υγιές παραπλανημένο μυαλό.
   Απλά τομθέμα είναι να ξεχωρίσει «η ήρα απ το στάρι» και να βρισκόμαστε σε διάλογο με τους γιείς όλων των χώρων.
   Και επειδή κι εγώ είμαι φιλο-αρχαιοελληνιστής και στο blog μου κατά καιρούς έχω ανεβάσει κείμενα και έρευνες σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και τους κάθε είδους θησαυρούς της, έχω αναγνώστες αρχαιοελληνιστές -που καταλαβαίνεις την ιδεολογία τους από το nickname τους και τη φωτογραφία- αλλά είναι υγιή μυαλά που απλώς έχουμε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία.
   Και συμφωνώ μαζι σου ότι η παραδοξολογία περί Ελ, Σειρίου, Νεφελίμ κλπ δεν διαφέρει σε τίποτα με την παραδοξολογία του Χριστιανισμού, του Μουσουλμανισμού, του Ιουδαισμού (ρε τους Εβραίους τι μας έφτιαξαν!).
   Όσο παράδοξη είναι η ιστορία της Ανάστασης ή της πέτρας που έπεσε στο Μωάμεθ από το Θεό κλπ΄, άλλο τόσο παράδοξα είναι αυτά που πιστεύουν ορισμένοι.
   Ο αφορισμός, σωστά λες, στην ουσία διακόπτει την ανταλλαγή ιδεών και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να είμαστε οι μεν από δω κι οι δε από κει και να βλέπουμε μειοψηφούντες τον βιάσμό της ζωής μας από τους εξουσιάζοντες.
   Το θέμα είναι σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να επιτευχθεί σύγκλιση των υγιών μυαλών των δύο χώρων και τι θα μπορούσε να πετύχει αυτή η ιδιότυπη συστράτευση…
   Πιστεύω πως υπάρχει πεδίο σύγκλισης, αλλά υπάρχει και πολυς φανατισμός και αφορισμός που εμποδίζει τη συγκλιση.
   Μπάινω συχνά σε blog δεξιάς απόχρωσης με σχολιασμό (olympia, ksipnistere) και βρίσκω συχνά ανθρώπους από αντίθετο ιδεολογικό χώρο με τους οποίους έως ένα σημείο συμφωνούμε.
   Και τότε… μπαίνουν στη μέση τα αρρωστάκια και διαλύουν την κάθε σύγκλιση.
   Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη υπόθεση.
   Γιατί πρέπει να παραβλέπεις τα αρρωστάκια και να τα παραβλέπουν και οι άλλοι.

 33. Για τον Greek Terminator, όπως είπα

  Μία τουλάχιστον πηγή έμπνευσης για ένα ΑΛΛΟ βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος, για τον Goa Gil (trance DJ + Guru) μου άρεσε πολύ και… συμφώνησα κιόλας. Είναι κι ένας λόγος που τον συμπάθησα…

  Ας βάλω εδώ και το site του Goa Gil, τον οποίο εκτιμώ πολύ

  http://www.goagil.com/

  Το σχετικό λήμμα στη Βίκυ είναι
  http://en.wikipedia.org/wiki/Goa_Gil

  Ας σημειωθεί ότι ο Greek Terminator υπερασπίστηκε ΠΑΡΑ πολύ σωστά KAI πολύ… ορθολογικά(!!!) τον Goa Gil, αλλά και τη μουσική trance γενικότερα, από τις συνήθεις λάσπες περί ναρκωτικών, κλπ. στα σχόλια του βίντεο που παράθεσα, δηλαδή εδώ:

  http://www.youtube.com/all_comments?v=NcSaBrledPw

  Δεν συμφωνώ 100% σε όλα, όσα είπε σε αυτό το διάλογο, αλλά με τα πιο πολλά. Επίσης… ΝΑΙ, ισχύει αυτό που είπε ο Greek Terminator για τις σελίδες στο σάητ του Goa Gil που αφορούν τους μύθους των Dogon (αφρικανική φυλή που πιστεύει ότι ήρθε από το Σείριο), Nommon κλπ.
  …μόνο που ο Goa Gil είναι ΠΟΛΥ συγκρατημένος σε όσα λέει, σεβόμενος ΚΑΘΕ ορθολογισμό, αν δείτε τις σελίδες αυτές:
  http://www.goagil.com/links/dogons.html

 34. Τρίτο και… τελευταίο απόψε. (Δυστυχώς έχω ΔΟΥΛΕΙΑ μέχρι τα ξημερώματα από αρχίζει σε ΛΙΓΟ, και ΠΡΕΠΕΙ να την κάνω, και… «να την κάνω» – οπότε σόρυ αλλά ΔΕΝ θα είμαι εδώ μετά από λίγα λεπτά).

  Οταν λέω «διάλογος», ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ… γλύψιμο με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο.

  Εχει κάνει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ λογικά λάθη ο Greek Terminator. Π.χ. στο βίντεο του ποστ (που είδα… περίπου 6 φορές τώρα πια) έχει κάνει τουλάχιστον ΕΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΜΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος, που τον προκαλώ να αρνηθεί:

  O Greek Terminator συνδέει το αρχαίο «Γοργόνειον» με την… Οργόνη (του Wilhelm Reich)!

  Μα… ο Βίλχλεμ Ράϊχ που επινόησε τον όρο «Οργόνη» (και ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά τη δουλειά του, έχοντας διαβάσει ΟΛΑ τα βιβλία του πριν πολλά χρόνια…) ….είχε κατά νου τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Ανθρώπου!

  Organism —> Orgone.

  ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ δεν είχε ο όρος «Οργόνη» με το «Γοργόνειον»,
  ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑΝ !

  Γι’ αυτό, ΕΛΑ ΔΩ να μιλήσουμε, φίλε Greek Terminator, διότι… δεν τη βγάζεις καθαρή, με τόσο τεράστιες μπούρδες, ΕΚΤΟΣ ΑΝ… τις ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ! 🙂

  Αλλά… ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ότι θέλω να σε… «διαπομπεύσω». Αυτό είναι το ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ της άμυνάς σου, ή και ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ σου, ή και η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ σου, που… ΔΕΝ σκέφτεσαι Λογικά.

  Το ότι σε θάβουν σαν «γραφικό» ή «παλαβό» και σε «διαπομπεύουν», σε ΒΟΛΕΥΕΙ (εδώ που τα λέμε) για να… ΑΡΝΕΙΣΑΙ το διάλογο και να κρύβεσαι πίσω από τα «300 βιβλία» σου και…

  Και μετά… TI? Σε προστατεύει η «μαμά Βασούλα»? 🙂
  Μη λέμε μαλακίες τώρα, μεγάλο παιδί είσαι άλλωστε. Ε, λοιπόν:

  -Εγώ ΔΕΝ θα σε διαπομπεύσω, διότι λες ΚΑΙ σωστά πράματα που ΕΠΙΣΗΣ θα επισημάνω! (και ήδη άρχισα από τον Goa Gil)

  ΛΟΓΙΚΗ θέλω να σου βάλω, ΟΧΙ ΦΩΤΙΑ και σίδερο, όπως άλλοι.

  _________
  Υ.Γ.
  @Greek Terminator: Θες να αποδείξεις σχέση μεταξύ Οργόνης και Γοργονείου? Να… ΦΡΕΣΚΑΡΕΙΣ τη μνήμη μου τότε, ΑΝ κάνω λάθος (που ΧΛΩΜΟ το βλέπω) με το να υποδείξεις σε ΠΟΙΟ βιβλίο, ή σε ΠΟΙΑ δήλωση, του Βίλχελμ Ράϊχ, είπε ότι εμπνεύστηκε για την Οργόνη από το αρχαίο «Γοργόνειον». Και… τότε ρε φίλε, θα σε ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ στο θέμα αυτό. Και θα πάμε στο ΕΠΟΜΕΝΟ θέμα, κ.ο.κ.
  ΕΤΣΙ λειτουργεί η Λογική.

 35. Ρωτάτε τι σχέση έχει η Οργόνη με το Γοργόνειο. Κάντε αναζήτηση και θα το βρειτε. Βασικά καμμία σχέση, παρά μόνο τα παραμύθια κάποιου κ. Καλογεράκη.
  Το ‘θωρακισμένο με οργόνη’ Γοργόνειο σκοτώνει αυτομάτως και τους μη-Ελληνες, σύμφωνα με ένα τέτοιο παραμύθι:

  http://iraios-spacemagic.blogspot.com/2008_04_01_archive.html
  ————————–
  Εγκλωβίζουμε αυτή την ακτινοβολία σε ειδίκους ομφαλούς συμπυκνώσεως, χρησιμοποιώντας Οργόνη και με τον τύπο (άγνωστα σύμβολα). Με τη βοήθεια των Ταχυονίων (Υποατομικά σωμάτια με εκατομμύρια φορές την ταχύτητα του φωτός) υλοποιώντας τον τύπο (άγνωστα σύμβολα), θα δημιουργήσετε σκάφη μεγαλυτέρων ταχυτήτων από αυτή του φωτός». «Για να είναι άτρωτα τα διαστημόπλοιά μας, κατά τη δική σας ορολογία, και για την επίλυση προβλημάτων όταν συναντούμε μπροστά μας άστρο ή πλανήτη, που θα σήμαινε καθυστέρηση, δημιουργούμε γύρω από το σκάφος πυκνό κέλυφος Οργόνης και διαπερνούμε το άστρο ή τον πλανήτη, όπως το σωματίδιο που σεις ονομάζεται Νετρίνο χωρίς συνέπειες στο σκάφος και σ’ εμάς».

  «Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για το Γοργόνειο. Δεν δυνά¬μεθα να σας δώσουμε πληροφορίες πού το έχουμε κρύψει στη Γαία. Εκεί φυλάσσονται οι κρύσταλλοι με απόλυτη ασφάλεια και μυστικότητα, και είναι καλώς φυλαγμένο. Το Γοργόνειον κατα¬καίει την ψυχήν αυτού που δεν είναι Έλληνας και δεν έχει πίστη.
  Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμφέροντες ατομικούς σκο¬πούς. Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, που αν δεν είναι αγνά τα χέ¬ρια που θα το αγγίξουν, δηλαδή με αγνό σκοπό, τότε θα κατακαύσει τη σάρκα αυτού που θα το ανοίξει και την ψυχή του μα¬ζί. Κανένας δεν μπορεί να το πλησιάσει αν δεν το επιτρέψουμε εμείς. Το προστατεύουμε περιμένοντας την ενεργοποίησή του με εντολή του Ιερού Άρχοντα Φωτός και Αυτοκράτορα Ζηνός- Διός

  Εκείνο που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι η Ακρόπολη των Αθηνών και οι παρακείμενοι λόφοι φιλοξενού¬σαν τμήματα του Γοργόνειου όπλου.
  Η κολοσσιαία ενέργεια που παρήγαγε το Γοργόνειο, διάνοιγε ομφαλούς και συλλέκτες και μπορούσε ακαριαία να πραγματοποι¬ηθεί ταξίδι στο σύμπαν, ανθρώπων και σκαφών. Γινόταν πομπός ακαριαίων μηνυμάτων προς τους Γαλαξίες σμήνους 13 Γαλαξιών.
  ——————————

  Οι ίδιες φαντασιοπληξίες εμφανίζονται και σε κάτι μυστήρια μπλογκ όπως εκείνο που παρουσίασε ο Κουικ αντί για σας, το ploigos1.blogspot.com
  Ολοι αυτοί ανήκουν σε ευρύτερη ομάδα. Θέλουν να πάρουν τα ηνία ‘για να μας σώσουν’.

  Tο μπλογκ που σας ‘αντικατέστησε’ έχει τιμήσει το δικό σας και με ενημέρωση από τις αναρτήσεις σας. Είστε ευνοούμενος των ΕΛ! 🙂

  Χαλαρώστε. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλά ψάχτε τους. Σας κάναν και ζημιά.

  • @eksoterikos
   Ουάου… ΔΕΝ το περίμενα αυτό που φέρατε! Δεν έκανα ακόμη αναζήτηση γιατί είχα δουλειά. Και… δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να λυπηθώ! Διότι αν υπήρχε «σύνδεση», τέτοιου είδους, πολλά εξηγούνται με… μάλλον δυσάρεστο τρόπο.

   Το μέηλ μου, αν θέλετε να πείτε κάτι ιδιωτικά, είναι omadeon παπάκι gmail.com

   Υ.Γ. Πάντως έχω μάθει «από τα μέσα» ότι ο Κουικ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ για σχεδόν τίποτα, που να αφορά μπλόγκερς.
   Και… εν πάσει περιπτώσει, η ερώτησή μου στον δημιουργό του βίντεο για Οργόνη και Γοργόνειο, ΙΣΧΥΕΙ.
   Ας φέρει την πηγή του, ΑΝ υπάρχει, κι ας είναι κι από τον Καλογεράκη.

   Μόνο που… τέτοια πηγή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Διότι (και πάλι) ο Ράϊχ δεν διάβασε… Καλογεράκη, όταν ονόμασε την Ενέργεια του Σύμπαντος «οργόνη»! :mrgreen:

   _____________
   Υ.Γ.2
   Προ ολίγου έκανα επιτέλους μια αναζήτηση, αλλά… έχετε πει μια μικρή ανακρίβεια. ΔΕΝ βλέπω να εμφανίζονται «οι ίδιες φαντασιοπληξίες» και στο μπλογκ http://ploigos1.blogspot.com (που εμφανίστηκε στην εκπομπή του Κουικ). Πρόκειται για μάλλον σοβαρό «ειδησεογραφικό blog», που πιθανότατα διάβαζε το γνωστό φόρουμ και ήξερε για την εμφάνιση του Κάϊζερ, τίποτε άλλο. Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν, κιόλας… ΟΛΑ τα άλλα blog, που λινκάρει το «ploigos1», αλλά αυτό είναι συνηθισμένο (να υπάρχει και σαβούρα στο blogroll κάποιου). Η μοναδική του ομοιότητα με όσα (ΠΟΛΥ ενδιαφέροντα) φέρατε, είναι ο όρος «εξω-πολιτική», που είναι όρος διεθνής και όχι… Καλογερικός! χεχε 🙂

   exo-politics:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Exopolitics#Exopolitics
   (Ουφολογικός όρος βέβαια… )

   Δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο, που να συνδέει το μπλογκ «Πλοηγός» με τον «Γκρηκ Τέρμινέητορ», οπότε… μάλλον δεν έκανε κανείς «ζημιά»!
   Οι μικρές ενδείξεις κάποιας μακρινής ομοιότητας πρέπει μάλλον να αποδοθούν στο χώρο της… «Ιδεόσφαιρας»! :mrgreen:
   (κατάλαβες φίλε Τέρμινέητορ, ΠΩΣ γλυτώνουμε από τις ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ παραδοχές? ΣΙΓΑ μην παρανοήσουμε κιόλας. Εύκολο είναι, όπως και η… μαλακία. Τον παρανοϊκό ουδείς αγάπησε, αλλά την παράνοια… πολλοί).

   ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ:
   http://www.google.gr/search?num=100&hl=en&lr=&newwindow=1&safe=off&q=%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+site%3Ahttp%3A%2F%2Fploigos1.blogspot.com&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=
   Επίσης σημαντική είναι η αναζήτηση
   http://www.google.gr/search?num=100&hl=en&lr=&newwindow=1&safe=off&q=%CE%95%CE%9B+site%3Ahttp%3A%2F%2Fploigos1.blogspot.com&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=
   («ΕΛ» μέσα στο ίδιο σάητ)
   …γιατί ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα δεν δίνει τους περιβόητους «ΕΛ» (σκέτο).
   Δοκιμάστε κι άλλες λέξεις. Εγώ δοκίμασα π.χ. με «Γοργόνειον», ή «οργόνη», και δεν βρήκα τίποτα.
   Case Closed.

 36. Καλα μην εκπλήσσεσαι. Υπάρχουν και κάτι αριστεροί που μπλοκάρουν μόλις διαφωνήσουν με αυτό που λες, βλέπε radical desire.

  • Γιώργο Καπετάνιο καλώς ήλθες. Τα σχόλια εδώ είναι ελεύθερα, μετά την έγκριση του ΠΡΩΤΟΥ σχολίου από νέο σχολιαστή.

   Κοίτα να δεις, το θέμα είναι περίπλοκο και σοβαρό. Το blog Radical Desire και τον ιδρυτή του το εκτιμώ αφάνταστα. Τα ίδια περίπου νιώθουν και άλλοι συν-ιστολόγοι αυτού εδώ του μπλογκ. Αυτό που είδα χθες να γίνεται όμως ΔΕΝ μου άρεσε και συνιστά (αν μη τι άλλο) ΠΟΛΥ χοντρή παρεξήγηση, που δείχνει για πολλοστή φορά ότι… κανένας δεν είναι αλάνθαστος, ότι το μπλοκάρισμα όπως το λες μπορεί να χτυπήσει και τα πιο φωτεινά μυαλά, κ.ο.κ.

   Εκφράζομαι προσεκτικά, γιατί ο Αντώνης παρεξηγεί και εύκολα. Το μόνο που μπορώ να του προσφέρω είναι η πείρα μου στο διαδίκτυο και η ειλικρίνειά μου, τα οποία θαρρώ πως εκτιμά (ιδίως το δεύτερο).

   Το πρώτο ίσως δεν το κατάλαβε, αλλά είναι σημαντικό. Χθες ένιωσα λες και το διαδίκτυο είναι η… χώρα μου, και όλοι οι καινούργιοι… μετανάστες! Και φυσικά δεν είμαι κατά των… λαθρομεταναστών! 🙂 χαχαχα…
   Ο νέος μπορεί νάναι ωραίος, αλλά… ο παλιός είναι αλλιώς!

   • Υ.Γ. Προ ολίγου ξαναμπήκα (ΜΕΤΑ το σχόλιο) να δω ΤΙ έγινε στη χθεσινή συζήτηση, στο R.D.
    …και ανακουφίστηκα, διότι ο Αντώνης περιόρισε τη δική του απάντηση στην (αρκετά τολμηρή) κριτικη μου, σε ΜΟΝΟ μια διαπίστωση, η οποία είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αληθινή και ΣΩΣΤΗ κριτική, σε.. μένα τον (αιωνίως) αφελή και ανεπιτήδειο.

    Θεωρώ πως ο Αντώνης έκανε φάουλ στο διάλογο, και θα του το αποδείξω (ελπίζω). Παρόλ’ αυτά, Γεώργιε… δες και την άαααλλη πλευρά, όπως την εξέφρασα προ ολίγου σε ΣΕΝΑ τον ίδιο ΚΑΙ στον Vrennus, εδώ:

    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_6864.html#comment-206735636

    http://radicaldesire.blogspot.com/2011/05/blog-post_6864.html#comment-206749217

    Μιλάμε για… σκέτο λαβράκι, αυτή η συζήτηση, για ΜΕΓΑΛΟ ξεκαθάρισμα ΚΑΙ παρεξηγήσεων ΚΑΙ μεθοδολογιών. Το μπλοκάρισμα ισχύει, αλλά… ο αναμάρτητος πρώτος το μολότωφ βαλέτω! 🙂

 37. Οι φανατικοί οπαδοί του εξωγήινου χαρακτήρα των lenticular clouds έχουν συσπειρωθεί στο πρόσωπο της arELaς ή Ελευθερίας ή Βίκης ή Administrator του φόρουμ http://www.ideografhmata.gr/forum/. Όλοι γύρω της έχουν συμφωνήσει με την άποψή της ότι είδε εξωγήινους από το μπαλκόνι της την ώρα που άπλωνε κάλτσες.

  Ιδιαίτερα συμφωνούν με την άποψή της οι συντονιστές, οι επίτιμοι, οι επόπτες και οι επιθεωρητές στους οποίους μοιράζει από ευγνωμοσύνη η arELa ή Ελευθερία ή Βίκη ή Administrator του φόρουμ http://www.ideografhmata.gr/forum/, τα παραπάνω αξιώματα και τίτλους. Σήμερα σε μία μαθήτρια Λυκείου που είναι μέλος του φόρουμ (αντί να μελετά τα μαθήματά της) απονεμήθηκε ο τίτλος του «συντονιστή της ομάδας».

  Βασικοί έγνοια των συντονιστών, επίτιμων, εποπτών και επιθεωρητών, στους οποίους απένειμε τα αξιώματα αυτά η arELa ή Ελευθερία ή Βίκη ή Administrator του φόρουμ http://www.ideografhmata.gr/forum/, είναι να απομακρύνουν από το συγκεμριμένο φόρουμ σε άσχετες ενότητες ή να κλειδώνουν οποιαδήποτε συζήτηση ενδέχεται να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εξωγήινοι αλλά είναι lenticular clouds και εξηγούνται επιστημονικά με τον τρόπο που παρέθεσα παραπάνω (http://www.squidoo.com/cloud-lenticular).

  Και ως ένα βαθμό είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση, επειδή όταν έχει κανείς παραληρήματα σχετικά με εξωγήινους που έρχονται μπροστά στο μπαλκόνι του, καλό είναι να του το πηγαίνει κανείς σιγά σιγά, μήπως και προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

  Όμως το προσωπικό, οι συντονιστές, οι επίτιμοι, οι επόπτες και οι επιθεωρητές του φόρουμ, έχουν αρχίσει πράγματι να το πιστεύουν αυτό. Το θέμα κλειδώνει για τους διαφωνούντες στο φόρουμ http://www.ideografhmata.gr/forum/. Πιστεύεται ότι η arELa ή Ελευθερία ή Βίκη ή Administrator του φόρουμ θα ανοίξει προσεχώς ένα άλλο νήμα στο οποίο θα περιγράφει πως προσκάλεσε τους εξωγήινους σε τσάι και είχε μια πολύ αποκαλυπτική συζήτηση μαζί τους.

  Το θέμα προκαλεί έντονη αγωνία στους επίτιμους, επόπτες, συντονιστές και επιθεωρητές του φόρουμ http://www.ideografhmata.gr/forum/, επειδή όποιος προλάβει και επαινέσει την arELa ή Ελευθερία ή Βίκη ή Administrator πρώτος, θα εισπράξει επιπλέον ανώτερα αξιώματα

  • Αν και με τη Βίκυ υπήρξε… μήνες μετά τη διένεξή μας κάποια συμφιλίωση
   (με δική της πρωτοβουλία, όταν ήρθε να δει ένα βίντεο που είχα φτιάξει… ξεσκεπάζοντας το Σαμαρά και κατάλαβε ότι οι αριστεροί δεν είναι για πέταμα)….
   …δεν εκπλήσσομαι αν όντως ισχύει η εμφανής μεγάλη χειροτέρεψη που περιγράφεις.

   Δεν δίστασε εκείνη κάποτε να φτιάξει και… δημόσιο ποστ (στο κλειστό της φόρουμ)
   ώστε να με εκθέσει για ανύπαρκτα πράματα…
   οπότε κι εγώ (που δεν την εμπόδισα να εκφραστεί εδώ)
   δεν θα εμποδίσω κι εσένα τώρα, να πεις τα δικά σου,
   ακόμη κι αν είναι ανακριβή (που χλωμό το βλέπω).

   Δεν δίνεις λινκ σε συγκεκριμμένα στοιχεία βέβαια, π.χ. κάποια σχόλια, κλπ. αλλά…
   είναι και σχεδόν αδύνατο αυτό, αν μόνο μικρό μέρος των συζητήσεων εκεί είναι δημόσιο.

   Παρόλ’ αυτά, η Βίκυ δεν έχει κακές προθέσεις, φυσικά.
   Δεν ειναι επικίνδυνη πολιτικά, όπως άλλοι…
   Αν βέβαια ασκήσει επιρροή στο κοινό της για να ψηφίσουν π.χ. Καμμένο(?)
   τότε θα πάνε χαμένες οι ψήφοι τους.
   Ετσι την έχουν πατήσει χοντρά και άλλοι… ομοΪδεάτες της, τα καλά παιδιά του «αντι-ΝΤΠ» μπλογκ.

   Εκτός αν…. ψηφίσουν Καζάκη και τότε ΙΣΩΣ να μην πάνε χαμένες οι ψήφοι τους.
   Αρκεί να μπει στη Βουλή ο ίδιος τουλάχιστον, γιατί ΟΛΟΙ οι άλλοι μαζί του ειναι… γιαπωνέζοι,
   δηλαδή… Γιαταμπάζα (χεχε).

   • Έδώ στο http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=14313&start=30 η Βίκη, επιδέξια δημιούργησε ένταση έτσι ώστε να ξεσηκωθούν οι ευνούχοι οι συντονιστές της και να απομακρύνουν το πόστ μου το οποίο είχε μια επιστημονική εξήγηση από τις ΗΠΑ για τα lenticular clouds. Μου έβαλαν τα επιχειρήματά μου σε ένα χώρο μη ορατό από τους άλλους, στο «προσωπικό στίγμα Pianistas solo» το δημιούργησαν οι ευνούχοι, και στη συνέχεια όλοι οι ευνούχοι με έβριζαν όλοι μαζί και κάθε τόσο του η Βίκη τους μοίραζε και από ένα αξίωμα, επόπτου, συντονιστού, επίτιμου, επιθεωρητού κλπ για ανταμοιβή. Μέχρι και σε μια μαθήτρια Λυκείου την Eleni έδωσε τίτλο «συντονιστή ομάδας» και άρχισε και εκείνη να με βρίζει.

    • Αγαπητέ φίλε,
     δίστασα να σου απαντήσω αμέσως, εν μέρει γιατί… είναι τραγικά πράματα, αυτά που υπέστης.
     Κατάφερες να συνοψίσεις περιεκτικά σχεδόν τα πάντα.
     ΤΙ να προσθέσει κανείς?
     Εριξα μια ματιά,τα είδα κι έφριξα.
     Σχεδόν τα ίδια είχαν γινει ΚΑΙ στη δική μου περίπτωση
     (όπως θα ανακάλυψες αν διάβασες προηγούμενα σχόλια, κλπ.)

     Αυτό το μπουλούκι «ευνούχων» (όπως εύστοχα τους χαρακτήρισες) είναι για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ κλωτσιές. Πρόκειται για μοχθηρούς, αποβλακωμένους παρανοϊκούς.
     Είναι ό,τι πιο βρωμερό κι επικίνδυνο στο διαδίκτυο, αλλά ο κόσμος δεν το ξέρει, ή… επειδή απωθείται όταν βλέπει «καυγάδες» δεν βλέπει μπροστά στα μάτια του, προφανή πράματα.
     Πιθανολογώ ότι υποβόσκει μερικές φορές και μια ιδιότυπη ιντερνετική τρομοκρατία, να κάθονται όλοι στ’ αυγά τους, μην τυχόν και πάθουν τα ίδια.

     Εχω κουραστεί από 3-4 τέτοιες περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι πολύ χειρότερη και πιο πρόσφατη (περίπτωση Φωτόπουλου). Μοιάζει πολύ, αλλά έχει και σημαντικές διαφορές από τη δική σου ιστορία, γιατί αφορά επώνυμο πρόσωπο που κυνηγάει κόσμο με cyber-bullying.

     Αν βρω κάτι άλλο να προσθέσω, ίσως το προσθέσω με «Υ.Γ.» ή νέο σχόλιο.
     Θα βρω και μερικά στοιχεία που καταρρίπτουν τη συνωμοσιολογία των chemtrails και επιβεβαιώνουν τα δικά σου ευρήματα (που χλευάστηκαν).
     Μείνε συντονισμένος… 🙂

    • Από τότε που απάντησα στο τελευταίο σου σχόλιο,
     διαπιστώνω ότι άρχισε έντονη ΜΥΣΤΙΚΗ συζήτηση στο φόρουμ της Βίκυ για… εμάς εδώ.

     Με… μασωνική μυστικότητα βέβαια!
     Δηλαδή έρχονται hits από εκεί προς τα εδώ,
     αλλά όταν πάω να ανοίξω την πηγή είναι ΚΛΕΙΣΤΗ για μη-μέλη.

     Ορίστε μία κλειστή συζήτηση που ανιχνεύτηκε στα στατιστικά του μπλογκ μας
     http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=88&t=14296&p=173496
     Ως μη-μέλος δεν μπορώ να τη διαβάσω, αλλά… μας αφορά.

     Καινούργια μόδα στο ελληνικό διαδίκτυο, η ΜΥΣΤΙΚΗ βοθρογραφία?

     Δεν θα πάψω να το λέω ότι τέτοιες πρακτικές είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
     Καθιστούν το φόρουμ της Βίκυ, από «ιδεογραφήματα»… ΒΟΘΡΟγραφήματα.
     Από την άλλη πλευρά, πολύ περισσότερο από τη Βίκυ φταίνε διάφοροι τρελλαμένοι κόλακές της
     (και σε αυτούς αναφερόμουν προηγουμένως).

     Τώρα…
     Αν κάποιος δικός μας αναγνώστης είναι μέλος του βοθροφόρουμ, τότε ΜΠΟΡΕΙ να διαβάσει τη συζήτηση.
     Ας μας στείλει και κόπια σε μέηλ (ή σχόλιο) αν δεν είναι κόπος.

     Σίγουρα μας διαβάζουν ΚΑΙ μέλη του φόρουμ, π.χ. ο blogger axinosp
     (που έχουμε άριστες σχέσεις, αν κι έχει καιρό να φανεί εδώ σαν σχολιαστής).

     Οπότε, ελπίζω να μάθουμε τα… μασωνικά μυστικά! 🙂

     • Υ.Γ. Ορίστε η ΠΛΗΡΗΣ λίστα των ΠΟΛΛΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ «συζητήσεων» (αόρατες για μη-μέλη)
      που γίνονται ΑΥΤΗ τη στιγμή στο βοθρο-φόρουμ της Βίκυ, για εμάς εδώ (με ΠΑΡΑ πολλές επισκέψεις):


      Δεν αρκούνται πια στη λάσπη ή στους παραλογισμούς, χρειάζονται ΚΑΙ μυστικότητα.

      Εμ, χαζοί είναι? Αφού ξέρουν ότι έτσι και τα πουν δημόσια θα φάνε χοντρό χέσιμο
      ΜΑΖΙ με αποδείξεις της ξεφτίλας τους (κρίνοντας από προηγούμενες φάσεις).
      Πάνε φυρί-φυρί να τους αφιερώσω ειδικές σελίδες με πιο παλιά τους «κατορθώματα»
      που έκρυψαν, αλλά… τα είχα σώσει ΟΛΑ ! :mrgreen:

     • Στο μυστικό χώρο έβαλε ένα βιντεάκι (που συμπληρώνεται από το όραμά της για τους εξωγήινους που θεωρείται … αξίωμα)…

      …….το κομμάτι (στο παραπάνω βίντεο) άμεσα σχετιζόμενο με αυτό το τόπικ, αρχίζει από το 02:48

      Πρόκειται βέβαια για μήνυμα, άρα στη σφαίρα της θεωρίας,
      αλλά προσωπικά κλίνω σε αυτό περισσότερο, χωρίς φυσικά να έχω τις απόλυτα χειροπιαστές αποδείξεις για να το τεκμηριώσω (ακομα).

      «Απλά για τη δική μου λογική, ισχύει περισσότερο αυτή η πιθανότητα, παρά η στεγνή επιστημονική (?) άποψη που θέλει αυτά τα σύννεφα, τυχαίους αλλά φυσιολογικούς σχηματισμούς. Είμαι πάνω μισό αιώνα στον πλανήτη, και ποτέ άλλοτε δεν έχω δει τέτοιον «τυχαίο» σχηματισμό. Ορισμένες φωτο στο ιντερνετ, έδειχναν κάμποσες σποραδικές εμφανίσεις τέτοιων νεφών, πάνω από την Αμερική κυρίως. Εγω (και πάρα πολλοί με τους οποίους μίλησα εντός και εκτός νετ και όλοι εντυπωσιάστηκαν) τον είδα για πρώτη φορά «ζωντανά» και δη σε ελληνικό εναέριο χώρο, στις 19/4/2012.

      …..
      Στη συνέχεια η Βίκη ανέθεσε στην Irene3006, να το μεταφέρει σε άλλη κρυφή τοποθεσία, ώστε να το βλέπουν μόνο οι μεγάλοι μύστες που βλέπουν και αφουγκράζονται όπως η ίδια.

      Υπόψη, η Irene3006 είναι μία μαθήτρια Λυκείου (οι γονείς της νομίζουν ότι μελετά τα μαθήματά της), στην οποία η Βίκυ απένειμε τον τίτλο «συντονιστή της ομάδας», για να μην αισθάνεται άσχημα που δεν έχει φανταχτερούς τίτλους, όπως τα λοιπά μέλη που περιβάλλουν τη «γυναίκα αρχηγό».

      Υ.Γ. Πολύ δύσκολο είναι να καταφέρω να σου στείλω comment σε αυτή τη σελίδα του νήματός σου. Κολλάει στο σημείο που πρέπει να συμπληρώσω το όνομα και το email.

     • Επειδή φεύγω για αρκετές ώρες φίλε josef,
      και ΔΕΝ θα είμαι εδώ να «εγκρίνω» σχόλια,
      …θα σου προτείνω αν γράψεις επόμενα σχόλια, να ΜΗΝ αλλάξεις κανένα στοιχείο σου,
      (ονομα και μέηλ) γιατί αυτά τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί αυτομάτως από το μπλογκ,
      για να έχουν ελευθερία ΑΜΕΣΗΣ δημοσίευσης (επόμενων) σχολίων.

      Το σύστημα εδώ έχει ρυθμιστεί να εγκρίνει αυτομάτως
      όλα τα σχόλια, όσων προσώπων είχαν εγκριθεί έστω και μία φορά.

      Τα λέμε…

 38. (προσπαθώ να γράψω απεγνωσμένα αυτό το ποστ για τον omadeon σχετικά με τη Βίκυ, αλλά υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, γι’ αυτό δοκιμάζω να το στείλω αλλού που να μην καταναλώνει τόση μνήμη – ο omadeon θα το καταλάβει και θα το βάλει στη σωστή θέση)

  Στο μεταξύ, κακά μαντάτα για τα Ιδεογραφήματα επιφυλάσσει η εταιρεία αξιολόγησης ιστοσελίδων http://www.alexa.com, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος βάλει στην τελευταία τη διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διαπιστώσει πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

  Συγκεκριμένα, η αλέξα μας πληροφορεί ότι τα Ιδεογράμματα (για τα οποία γράφει «This site is not certified») έπαθαν καθίζηση της επισκεψιμότητας.
  To Traffic Rank κατά το τελευταίο τρίμηνο μειώθηκε κατά 23,8 ενώ κατά τον τελευταίο μήνα μειώθηκε κατά 69,4%. Από αυτούς που ανοίγουν τα Ιδεογράμματα ενώ το ποσοστό αυτών που διαβάζουν έχει μειωθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο κατά 19%, τον τελευταίο μήνα το ποσοστό μειώθηκε ακόμα περισσότερο, κατά 43%. Ο χρόνος που μένουν οι επισκέπτες στα Ιδεογράμματα προτού ξαναφύγουν απογοητευμένοι ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο είχε μειωθεί μόνο κατά 6%, το ποσοστό αυτό τον τελευταίο μήνα πετάχτηκε στο 39%.

  Γράφει επίσης και ορισμένα μειωτικά, για το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης των χρηστών.

  Τα στοιχεία αυτά έχουν εξοργίσει την επιτελική ομάδα των συντονιστών, εποπτών, επιθεωρητών και επίτιμων των Ιδεογραμμάτων.τζιάρ που είναι όλοι γύρω από τη διαχειρίστρια Βίκυ και τη λιβανίζουν, ήταν δε ένας λόγος που απομονώθηκε ο χρήστης που τα επεσήμανε. Και βέβαια δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο όσο και αν προσπαθούν.

  Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες εξαφάνισης από τη σελίδα σε απόκρυφους χώρους, όσων χρηστών και δημοσιευμάτων τους έθιγαν θέματα που μείωναν σε αξιοπιστία τα οράματα εξωγήινων που επισκέφθηκαν τελευταία τη διαχειρίστρια με το διαστημόπλοιό τους κρυμμένο μέσα σε ένα σύννεφο όπως ισχυρίζεται, το ερώτημα παραμένει. Και δεν μπορεί να το λύσει, η υπεύθυνη εξαφανίσεων ανεπιθύμητων χρηστών και ποστς, συντονίστρια Irene3006, ανήλικη μαθήτρια Λυκείου κατ’ απονομή από τη Βίκυ.

  Ποιος βέβαια από τους πανάσχετους γύρω της θα τολμούσε να της πει την αλήθεια; Aν την έχει καταλάβει και ο ίδιος, ότι δηλαδή οι Search Engines της Google, μηχανές είναι και κουράζονται να δημιουργούν links στα γραφόμενα των Ιδεογραμμάτων, τα οποία αλλάζουν συνεχώς θέση, σε ένα αλλοπρόσαλλο πίνακα περιεχομένων, με άλλα να είναι ορατά, άλλοτε να γίνονται αόρατα, άλλοτε να μετακινούνται στην Α θέση, άλλοτε στη Β θέση και ούτω καθεξής, μέχρις ότου οι Search Engines της Google είναι έτσι προγραμματισμένες να ειδοποιούν ότι «οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται πλέον να τα αναζητήσουν» και το φόρουμ κάνει βουτιά στο κενό….

  Υ.Γ. Νομίζω πως τον ξέρω τον axinosp γιατί έχει δημοσιεύσει κείμενα σε διάφορα μπλογκ. Στο μπλογκ της Βίκης τον έχω καταλάβει, χρησιμοποιεί άλλο ψευδώνυμο, κάνει μπαμ από τα λόγια που χρησιμοποιεί, αλλά δεν είναι σωστό να τον αποκαλύψουμε τώρα.

  • josef,
   Συμφωνώ με την ανάλυσή σου, που προβάλλει ΠΟΛΥ λογικά επιχειρήματα, κατά τη γνώμη μου.

   Και το σημαντικότερο πρόβλημα της Βίκυ είναι ακριβώς η δυσκολία της να σκεφτεί (ορθο)λογικά.
   ΜΟΝΟ έτσι θα μπορούσε να αξιολογήσει ΚΑΙ τις δικές της εμπειρίες,
   καθώς και πολλά άλλα στοιχεία που… εξαπατούν πολύ κόσμο, όπως την ίδια.
   Αλλά… ΔΕΝ μπορεί. ΤΟΣΟ απλά.

   Της λείπει η σχετική (κοινωνική) παιδεία. Μια απλή γυναίκα είναι, άλλωστε, όχι επιστήμων.
   Το μόνο που θα την έσωζε είναι λίγη ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, που όμως κανείς δεν της έμαθε.

   Ειναι καλή και εργατική μεταφράστρια (από ό,τι ξέρω) αλλά… μέχρι εκεί φτάνει η προσφορά της.
   Στους τομείς της Γνώσης, της Επιστήμης και των ιδεών, είναι εξαιρετικά ανεπαρκής !
   (ΚΑΙ αμυντική, όταν δεν το παραδέχεται).

   Αρκεί να σου πω, γύρω από το θέμα αυτό των ψεκασμών, ότι…
   ο συνιστολόγος μου Αιρετικός πήρε τηλέφωνο, κάνα δυο φορές σήμερα,
   να ρωτήσει ΠΩΣ πάμε στο μπλογκ (γιατί έχει δουλειά) και…
   όταν άκουσε ότι η Βίκυ επανέφερε το θέμα των ψεκασμών, εξέφρασε βαρεμάρα και αηδία.
   Τα έχει εξηγήσει ο ίδιος πιο παλιά (όχι μόνο εδώ) και βαριέται αφάνταστα.

   Οσοι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ορθό λόγο στη σκέψη τους,
   δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν σωστά και τα (οποιαδήποτε) στοιχεία.
   (ούτε βέβαια μπορούν να εξηγήσουν και τις εμπειρίες τους)

 39. 2-3 πράματα ακόμη…

  1) Επειδή (πιθανότατα) η ίδια η Βίκη διαβάζει αυτό το ποστ (αφού έρχονται επισκέψεις από εκεί) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι… οι χαρακτηρισμοί που είχα εκφράσει, πιο πριν, ΔΕΝ αφορούν την ίδια, αλλά ορισμένους… μοχθηρούς κόλακές της, ένας εκ των οποίων κάποτε έριξε λάδι στη φωτιά μιας παρεξήγησης (εκ μέρους της) κι έτσι καταστράφηκε ΚΑΘΕ δυνατότητα επίλυσης της παρεξήγησης, λόγω της δικής του μοχθηρής παρέμβασης. Για εκείνο το άτομο και μερικούς άλλους, λοιπόν, ΙΣΧΥΕΙ αυτό που έγραψα:

  Αυτό το μπουλούκι “ευνούχων” (όπως εύστοχα τους χαρακτήρισες) είναι για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ κλωτσιές. Πρόκειται για μοχθηρούς, αποβλακωμένους παρανοϊκούς. Είναι ό,τι πιο βρωμερό κι επικίνδυνο στο διαδίκτυο, αλλά ο κόσμος δεν το ξέρει, ή… επειδή απωθείται όταν βλέπει “καυγάδες” δεν βλέπει μπροστά στα μάτια του, προφανή πράματα.

  Αλλά (παραδόξως) για την Βίκυ ΔΕΝ ισχύει αυτό!
  Μέσα στην παράλογη στάση της (λόγω έλλειψης κοινής λογικής, όπως είπα) ΔΕΝ καταλαβαίνει ΤΙ κάνει…

  2) Η έλλειψη Κοινής Λογικής είναι πολύ διαδεδομένο πρόβλημα (ή ελάττωμα) στην Ελλάδα.
  Πλήττει πολύ κόσμο, ανεξαρτήτως μάλιστα κι από μορφωτικό επίπεδο, η διπλώματα.
  Υπάρχουν και… «διανοούμενοι» που ενώ ξέρουν πάρα πολλά πράματα ή έχουν ακόμη και μεταπτυχιακά διπλώματα,
  εξακολουθούν να στερούνται κοινής λογικής.
  Είναι εκπληκτικό αυτό το φαινόμενο.
  Οταν μάλιστα πλήττει και… αριστερούς διανοουμένους,
  παράγει τα πιο αηδιαστικά φαινόμενα δογματισμού και παράνοιας, όπως εξηγεί κι ένας διαδικτυακός φίλος, εδώ:
  http://athemita.wordpress.com/2012/04/26/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-hegel/
  καταλήγοντας:

  Ο σταλινικός (aka μαρξιστής-μαολενινιστής) προσπάθησε να μάθει την αφαίρεση και δεν μπόρεσε. Ετσι, έμαθε την υπεραπλούστευση. Ούτε αριστοτελικός –από ανεπάρκεια!– δεν μπόρεσε να γίνει. Κι όσο για τον Hegel, αυτόν ο σταλινικός προσπάθησε να τον διαβάσει μόνο μέσα από τα Φιλοσοφικά τετράδια της μούμιας… Μα τι βιβλία door stopper ήταν αυτά που έγραφε o Έγελος; Δεν διαβάζονται στο κρεβάτι!

  Αλλά, όπως λένε κάποιοι φίλοι, πριν φτάσει κάποιος στη διαλεκτική λογική θα πρέπει πρώτα να μάθει να χρησιμοποιεί την τυπική…

 40. Παράθεση από το http://www.terrapapers.com/?p=5607

  1.
  Βίκυ 26 Απριλίου 2012 στις 09:50 •
  Πιο πάνω έγραψα: «Άλλωστε οι χώροι μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Απεναντίας θα’λεγα πως είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε ορισμένα θέματα.»
  Διόρθωση: ‘Εχουν ΠΟΛΛΑ να χωρίσουν και ασφαλώς (διαπιστωμένα πλέον) δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, διότι ο δικός μου δεν φιλοξενεί λιβέλους και σκυλεύσεις, ούτε άτομα ψυχομπουκωμένα που στρεβλώνουν αρρωστημένα και τοποθετήσεις και γεγονότα.

  ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγραψα ότι είδα εξωγήινο, κι εσύ επιτρέπεις ποστς μ’αυτόν τον τίτλο, όπως και με τον τίτλο «Ο εξωγήινος που είδε από το μπαλκόνι η κυρία που άπλωνε τις κάλτσες της» πράγμα που επίσης ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειπα. Κι όχι μόνο αφήνεις τέτοια αναρτήματα, ΑΠΑΝΤΑΣ κι όλας σε αυτά, σε αντίθεση με τα δικά μου, στα οποία «έγραψες» κανονικά και φυσικά δεν καταδέχτηκες να δώσεις οποιαδήποτε απάντηση.
  Σταματώ εδώ. Δεν θα δώσω άλλη αξία σ’αυτόν τον τόπο. Αν το θεωρήσω άξιο λόγου να ασχοληθώ περαιτέρω, αυτό θα γίνει στον δικό μου τόπο, ή/και διά της νομίμου οδού, ΑΝ υπάρχει σ’αυτή τη χώρα στοιχειώδης δικαιοσύνη που να επιλαμβάνεται θεμάτων που άπτονται της προσβολής προσωπικότητας.

  Αν δεν υπάρχει, θα διαφημίσω κι εγώ με τη σειρά μου, την ευγένεια και το ήθος που διακατέχει τον χώρο σου.

  2.
  Βίκυ 26 Απριλίου 2012 στις 12:00 •
  ξέρω ότι αυτό δε θα το εμφανίσεις μια και… πολιτική σας είναι να μη διαφημίζετε άλλα σάιτς
  (αν και δεν έχετε κανένα πρόβλημα να τα δυσφημίζετε)
  αλλά το δίνω για δική σας ενημέρωση αφού αυτό αφορά ΕΣΑΣ, (και μου είναι αδιάφορο αν θα το εμφανίσεις) διότι μακράν εμού να συζητώ για ανθρώπους και σάιτς ερήμην τους και πίσω από την πλάτη τους.
  Καλημέρα

  3.
  Terrapapers 26 Απριλίου 2012 στις 18:04 •
  Ενας καλός ψυχίατρος ίσως δώσει κάποια λύση, σηκώνω τα χέρια ψηλά….
  Αν κάτάλαβε κάποιος τι γίνεται ας μας δώσει τα φώτα του !!

 41. Παράθεση:
  **
  Βίκυ 24 Απριλίου 2012 στις 10:48 στο http://www.terrapapers.com/?p=5607•
  **
  Έκανα έναν σχολιασμό στις 21/4 που παραμένει ακόμα υπό έγκριση. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να μην το εμφανίσετε ποτέ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Άλλωστε δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση στο συγκεκριμένο λινκ που έδωσα, σε απλούς επισκέπτες του ιστότοπού μου, καθότι το μετέφερα σε ενότητα μη προσβάσιμη.
  **
  Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι για ποιο λόγο (ενώ δεν εμφανίζετε τυχόν διαφωνία σε πολιτισμένο επίπεδο) επιτρέπετε να εμφανίζονται στο δικό σας χώρο, τα αισχρά αφοδεύματα αυτού του κυρίου «εξωγήινου της νέας τάξης» ο οποίος με καθυβρίζει -καταΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ με απίστευτα ΨΕΥΔΗ, επειδή (βλέποντας το προβληματικό της ψυχοσύνθεσής του) τον απέκλεισα από τον χώρο μου, πριν τον μπαχαλέψει τελείως. Τώρα μειώνει την εικόνα του δικού σας χώρου με τις πομφόλυγες και τα φληναφήματα που πετάει. Αν δεν σας προβληματίζει αυτό, υπολογίστε παρακαλώ ότι προβληματίζει εμένα το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το δικό σας πεδίο για να διαιωνίζει αστήρικτες και κατασυκοφαντικές αηδίες για το διαχειριστικό team του ιστοτοπου μου και για μένα την ίδια. …………
  Τελείωσε η παράθεση.
  **
  Νέα παράθεση:
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των χημικών αεροψεκασμών!
  **
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  **
  ΩΡΑ: 18.00
  **
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
  Τελείωσε η παράθεση (πηγή: Ποια άλλη, μα το … γνωστό φόρουμ της Βίκυ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=165&t=13192&start=150 ανοιχτό για λίγο, μέχρι να το κρύψει και αυτό)
  Με την ευκαιρία:
  Επειδή παρασυζητήθηκαν τα περί αεροψεκασμών (και σκέψου, οργανώνουν και συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή), θα ήθελα να παραθέσω την άποψή μου η οποία περιέχεται και σε κείμενο ενός μπλογκ, που με εκφράζει:
  **
  (εικόνα της παράθεσης: http://i47.tinypic.com/2hn13sm.jpg ή – κείμενο της παράθεσης: http://kairoskaiperivallon.blogspot.com/2008/03/contrails.html http://kairoskaiperivallon.blogspot.com/2008/03/contrails.html )
  (αρχή της παράθεσης)//Ο Ιωαννης Παπαδοπουλος, πιλοτος στο επαγγελμα, εγραψε στην λιστα της HellasWeather το ακολουθο κειμενο για την καταρριψη του μυθου των «τοξικων νεφών» τύπου contrails:
  CONTRAILS
  **
  Σχετικά με τα contrails, και επειδή αναφέρθηκε ότι προέρχονται από
  συμπύκνωση των καυσαερίων, θα ήθελα να κάνω κάποια διευκρίνιση για
  όσους μπορεί να το εκλάβουν λίγο λανθασμένα. Επειδή στην καθημερινή συνείδηση
  μας θεωρούμε ως καυσαέρια κυρίως τις ενώσεις του άνθρακα, (ή του αζώτου
  ή του θείου) που παράγονται κατά την καύση, τα συγκεκριμένα παράγωγα
  δεν συμπυκνώνονται και δεν συμμετέχουν άμεσα στο σχηματισμό του λευκού
  νέφους (ενδεχομένως να συμμετέχουν έμμεσα στη δημιουργία πυρήνων
  συμπύκνωσης).
  **
  Κατά την καύση των υδρογονανθράκων, ένα κύριο καυσαέριο που παράγεται
  είναι το νερό, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι λοιπόν οι
  υδρατμοί των καυσαερίων είναι αυτοί που συμπυκνώνονται και σχηματίζουν τα
  νέφη/γραμμές. Είναι ακριβώς το ίδιο φαινόμενο που παρατηρούμε στις
  εξατμίσεις των αυτοκινήτων κατά τις πολύ ψυχρές ημέρες, αυτό το μικρό
  άσπρο συννεφάκι που βγαίνει από την εξάτμιση και διαλύεται πολύ
  γρήγορα. Επίσης θα προσθέσω και κάτι άλλο που κατά τη γνώμη μου θα διαλύσει κάθε
  υποψία.
  **
  Οι λευκές γραμμές που αφήνουν οι κινητήρες των αεροσκαφών δεν είναι
  «λευκές» εξαρχής. Δηλαδή, η γραμμή των καυσαερίων που ακολουθεί το
  αεροσκάφος γίνεται λευκή μετά από κάποια απόσταση (μικρή) πίσω από
  αυτό. Αυτό συμβαίνει διότι η θερμοκρασία των εκατοντάδων βαθμών C που έχουν
  τα καυσαέρια (οι υδρατμοί τους) δεν τους επιτρέπει να συμπυκνωθούν αμέσως.
  Έτσι, μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα καυσαέρια
  θα πρέπει να απωλέσουν τη μεγάλη θερμότητα τους. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως
  με την εκτόνωση της πίεσης τους (δηλαδή αδιαβατικά*), και
  συμπληρωματικά από τη μίξη τους με τον περιβάλλοντα πολύ ψυχρό αέρα. Όταν λοιπόν η
  θερμοκρασία των υδρατμών φτάσει κοντά στο σημείο δρόσου του
  ατμοσφαιρικού αέρα μέσα στον οποίο βρίσκονται, δημιουργείται το
  συννεφάκι.
  **
  Τα καυσαέρια εξέρχονται των κινητήρων σε κατάσταση πολύ υψηλής
  συμπίεσης. Κατά την έξοδο τους βρίσκονται σε ένα αέριο περιβάλλον
  εξαιρετικά χαμηλής πίεσης και εκτονώνονται πολύ γρήγορα. Αυτή η ισχυρή
  πτώση πίεσης προκαλεί την αδιαβατική ψύξη τους.
  **
  Έτσι λοιπόν, εάν το άσπρο ήταν μία άλλη ουσία, αυτή θα εμφανιζόταν
  αμέσως. Επίσης, εάν το άσπρο ήταν μία άλλη ουσία, αυτή θα εμφανιζόταν
  πάντοτε, ανεξαρτήτως ύψους (σας διαβεβαιώ ότι δεν πατάω κάποιο ειδικό
  κουμπάκι όταν πετάμε ψηλά…).
  **
  Για να κλείσω το θέμα όσο αφορά εμένα στη παρούσα στιγμή, και για να
  μην είμαι δογματικός προς την άλλη πλευρά, θα ήθελα να πω ότι οι
  επεξηγήσεις που δίνω σχετίζονται με το μύθο ότι οι άσπρες γραμμές είναι αυτό το
  κάτι άλλο το . Οι άσπρες γραμμές δεν είναι. Θεωρητικά τουλάχιστον,
  θα μπορούσαν τα καυσαέρια να περιέχουν οτιδήποτε , αυτό όμως
  ας είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να φαίνεται με
  γυμνό μάτι…
  // (τέλος της παράθεσης)

 42. Eδώ η Βίκυ κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο κατά της σελίδας terrapapers στο http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=145&t=14350&start=0&sid=f394cdaf0fcf721bae240d103148b848&view=print (που, περιέργως, το έχει ορατό ακόμα).
  **
  «Αν υπάρχει «διαμάχη» πλέον τώρα, είναι μεταξύ εμού και του κυρίου terrapapers, ή μεταξύ των ΙΔΕΟ και της σελίδας terra papers.
  Kι αφού θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν».

  **
  Omadeon υπάρχει δυνατότητα να καλύψουμε κινηματογραφικά μέσω youtube αυτόν τον πόλεμο; Έχει κανείς τέτοια τεχνική δυνατότητα;

  • Omadeon υπάρχει δυνατότητα να καλύψουμε κινηματογραφικά μέσω youtube αυτόν τον πόλεμο; Έχει κανείς τέτοια τεχνική δυνατότητα;

   Ω Ναι, αλλά… _μετά_ τις εκλογές! :mrgreen: 🙂

 43. Κυρία,

  Εσείς θα συμμετάσχετε την Κυριακή στη διαδήλωση που θα κάνετε για το θέμα των αερο-ψεκασμών;

  Και αν ναι, κάτω από ποιό πανώ; Πως θα σας αναγνωρίσει κανείς;

 44. Από συζητήσεις μου με οπαδούς του Καμμένου εντός και εκτός των διαφόρων φόρουμς, κατέληξα στη διαπίστωση ότι οι οπαδοί του Π. Καμμένου, πιστεύουν ακράδαντα ότι

  α) Μας αεροψεκάζουν. Πρόκειται για τη γνωστή θεωρία, σύμφωνα με την οποία όλα τα αεροπλάνα που πετάνε σε μεγάλο ύψος, αφήνουν πίσω τους δύο λεπτές άσπρες γραμμές αερίων, οι οποίες -κατά τους ισχυρισμούς τους – δεν είναι τίποτα άλλο από αέρια που μας αναγκάζουν να εισπνεύσουμε, οι μυστικές σέχτες της Νέας Τάξης, προκειμένου να δεχτούμε το Μνημόνιο και να ψηφίσουμε αδιαμαρτύρητα ΠΑΣΟΚ -ΝΔ. Η επιστημονική εξήγηση ότι «πρόκειται για εξατμίσεις αεροπλάνων από καύση βενζίνης που βρίσκεται επαφή με πολύ κρύα στρώματα της ατμόσφαιρας και υγροποιείται αμέσως παίρνοντας το άσπρο χρώμα» τους αφήνει παγερά αδιάφορους καθώς επίσης τους αφήνει παγερά αδιάφορους το επιχείρημα ότι «αν ήθελαν κάποιοι να μας ψεκάσουν με τέτοια αέρια, θα διάλεγαν τουλάχιστον άλλα αέρια διαφανή και μη ορατά σε τέτοια απόσταση» (εκτός του ότι θα είχαν κουραστεί να μας ψεκάζουν αδιαλείπτως από το 1950).

  β) Εξωγήινα διαστημόπλοια μας πλησιάζουν πολύ συχνά τελευταία, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένα σύννεφα, που μένουν ακίνητα σε πολλά σημεία για αρκετά λεπτά της ώρας και μας παρακολουθούν (για να διαπιστώσουν κατά πόσο συμμορφωνόμαστε με τη Νέα Τάξη, το Μνημόνιο κλπ). Η επιστημονική εξήγηση έχει δοθεί κατ’ επανάληψη (ότι είναι φυσικός ο σχηματισμός των lenticular clouds, όπως λέγεται) και δεν υποκρύπτει τίποτα τους αφήνει ομοίως παγερά αδιάφορους.

  Φαίνεται πως από την αρχή της δημιουργίας του κόμματος του Π. Καμμένου, ο τελευταίος ανέλαβε ορισμένες δεσμεύσεις προς αυτές τις συμπαγείς ομάδες των συμπολιτών μας, οι οποίοι των αγκάλιασαν αφού θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που τους πιστεύει, και αυτό εξηγεί το μεγάλο ποσοστό που πήρε από την πρώτη μέρα στις δημοσκοπήσεις.

  Πρακτική χρησιμότητα: Όταν βρίσκεστε σε κάποιο τραπέζι με γνωστούς και γνωστούς γνωστών σας και κάποιοι σας μονοπωλούν τη συζήτηση υπέρ του Καμμένου, δοκιμάστε να τους ρωτήσετε «πιστεύετε ότι μας αεροψεκάζουν;» κλπ, και θα δείτε πόσο πρόθυμα θα αλλάξει η συζήτηση και θα συνεχιστεί με πάθος από τους ίδιους θιασώτες του Π. Καμμένου και έτσι θα απολαύσετε το φαϊ σας.

  • Φίλτατε josef,
   σα να μου φαίνεται ότι ο Καμμένος είναι… όνομα-και-πράμα, τελικά ! ΧΑΧΑΧΑ 🙂

   Δεν έχω αμφιβολία περί όσων λες διότι τάχω διαπιστώσει ο ίδιος, κατά καιρούς, σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ οπαδούς του Καμμένου.

   Αλλά ξέρεις… το καμμένο μυαλό τείνει να είναι… μεταδοτικό.

   Βέβαια, ως ανένταχτος (και αθυρόστομος) δεν έχω πρόβλημα με τέτοιες… καυτές διαπιστώσεις, αλλά… άσε, ρε παιδί μου, και κάνα… καμμένο μυαλό (που κανονικά θα ψήφιζε ΝΔ, ΛΑΟΣ, ή Χρυσή Αυγή) να ενισχύσει τον Καμμένο.

   🙂

  • Πρακτική χρησιμότητα: Όταν βρίσκεστε σε κάποιο τραπέζι με γνωστούς και γνωστούς γνωστών σας και κάποιοι σας μονοπωλούν τη συζήτηση υπέρ του Καμμένου, δοκιμάστε να τους ρωτήσετε “πιστεύετε ότι μας αεροψεκάζουν;” κλπ, και θα δείτε πόσο πρόθυμα θα αλλάξει η συζήτηση και θα συνεχιστεί με πάθος από τους ίδιους θιασώτες του Π. Καμμένου και έτσι θα απολαύσετε το φαϊ σας.

  • «Τυχαίο? Δεν νομίζω» – ™ Ορθολογιστές Συνωμοσιολόγοι Στοχαστές (Χαχαχα)….

   E, Ναι. Εκτός από τους Ιλλουμινάτι, ΤΩΡΑ υπάρχει κι ο Καμμένος.

   Δεν φταίνε τα chemtrails, αλλά… οι «πυκνοί καπνοί πάνω από τη Ρηγίλλης» (που λέγαμε πιο παλιά). 🙂

 45. Φίλε omadeon,

  Μπορείς σε παρακαλώ να με καθοδηγήσεις πως μπαίνει κανείς στο μπλογκ σου, έτσι ώστε να δει τι συζητήσεις υπάρχουν και πως π.χ. μπορεί κανείς να μετάσχει σε συζητήσει σχετικά με τη διερευνητική εντολή προς τον Α. Τσίπρα;

  Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί κανείς να γράφει ελεύθερα, π.χ. να επικρίνει τους οραματισμούς του Τσίπρα και των οπαδών τους (που θα συναντηθούν με το κίνημα Δεν πληρώνω και αύριο με τους Πρυτανεις για το σχηματιμό κυβέρνησης) χωρίς να κινδυνεύει να διαγραφεί από κάποιο διαφωνούντα … «σύντροφο».

  • Φίλε josef,
   Δυστυχώς αυτές τις μέρες μπαίνω πολύ ελάχιστα στο διαδίκτυο και ΤΩΡΑ είδα το σχόλιό σου.

   Η απάντηση στο πρώτο σου ερώτημα είναι πολύ απλή. ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ μέσα στο μπλογκ, γράφοντας και συζητώντας ελεύθερα. ΔΕΝ υπάρχει άλλος (κρυφός) χώρος συζητήσεων σε τούτο το blog, όπως δεν υπάρχει και σε… κανένα άλλο ιστολόγιο της WordPress.
   Αν το blog έκρυβε συζητήσεις, θα έπρεπε να ήταν ιδιωτικό. Εξ ορισμού κάθε _δημόσιο_ ιστολόγιο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ κρυφές συζητήσεις, που (εξάλλου) με βρίσκουν προσωπικά αντίθετο, διότι… βρωμάνε μούχλα και… μασωνίλα ή… «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» (χεχε)

   Σε τούτο το μπλογκ υπήρξαν συζητήσεις τεράστιες σε όγκο, θυελλώδεις, κ.ο.κ. αλλά ΟΛΕΣ ήταν δημόσιες. Επιπλέον όσο το δυνατόν αποφεύγουμε να σβήνουμε σχόλια, ασκώντας πολύ σπάνια το δικαίωμα της ιδιωτικής λογοκρισίας, και ΜΟΝΟ για άκρως συκοφαντικά σχόλια ή σπαμ.
   Π.χ. μια τέτοια εξαίρεση ήταν κάποιος, προ ημερών, που μπήκε στα σχόλια μιας ανάρτησης με δεκάδες σχόλια και σοβαρό θέμα για να γράψει «καλός μαλάκας είσαι κι εσύ». Ε, δεν ελευθέρωσα το σχόλιο αυτό, αν και είχα σκοπό να αναφέρω την ύπαρξή του (όπως κάνω τώρα), διότι… είχε μηδενικό χρήσιμο περιεχόμενο. Επιπλέον, έδειχνε καθαρά τη μεροληψία του σχολιαστή (σε ανάρτηση που ασκούσε κριτική στο ΚΚΕ).

   Αν θέλει κανείς να μας τα χώσει, ας το κάνει, αλλά εκφέροντας άποψη, όχι με ένα απλό «είσαι μαλάκας» που είναι κενό περιεχομένου. Το βρισίδι δεν το απαγορεύουμε, αλλά πρέπει να έχει και άποψη. Σκέτο βρισίδι δεν φτάνει… 🙂

   Υπάρχει και μια σημαντική τεχνική ιδιομορφία. Σχολιαστές των οποίων τα σχόλια εγκρίνονται _μία_ φορά, μπαίνουν αυτομάτως στη λίστα των «αποδεκτών» σχολιαστών, που σημαίνει ελευθερία έκφρασης «χωρίς προ-έγκριση». Αλλοιώς τα σχόλιά τους χρειάζονται έγκριση πριν δημοσιευτούν. (π.χ. εσύ δεν χρειάζεσαι, ΤΩΡΑ)

   Στην τελευταία σου ερώτηση, η απάντηση δεν είναι απλή. Σε γενικές γραμμές, ΠΑΡΑ πολύ σπάνια αποκλείστηκε κάποιος από το σχολιασμό. Υπήρξαν συζητήσεις εκατοντάδων σχολίων με διαφωνούντες. Κομματική γραμμή δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει μια ελεύθερα διαμορφωμένη αριστερή κατεύθυνση καθώς και μια συστράτευση κατά των μνημονίων, των τραπεζιτών, του ΔΝΤ, κλπ.

   Είναι μεγάλο βάσανο η συζήτηση όμως, όταν εμφανίζονται κακόβουλα ή προκατειλλημένα άτομα. Εκεί δεν έχουμε βρει λύση, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα αποδείχτηκε σπάνιο.

   Μια και ανάφερες τον Τσίπρα τώρα…
   Θα γίνουν ποστ και για το θέμα του, ή το θέμα της αναγκαιότητας για μια ευρύτερη συνεργασία. Καθώς επίσης και για την αισχρή λάσπη που τρώει από το ΚΚΕ και άλλους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τον θεωρώ αλάνθαστο…

   • Φίλε omadeon,

    Δεν μου απάντησες όμως στο ερώτημά μου «Που ακριβώς μπαίνω για να διαπιστώσω τις ανοιχτές συζητήσεις στις οποίες θα μπορούσα να συμμετάσχω, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και τα περί Τσίπρα;»

    Εδώ στο σημείο που ανταλλάσσουμε απόψεις είναι ένα σημείο στο οποίο έγινε συζήτηση περί Βίκυς κλπ. Είχα δοκιμάσει να μπω και στο https://omadeon.wordpress.com από την αρχή, όμως κάτι δεν πήγαινε καλά με την ταξινόμιση της ύλης (μήπως στην έφτιαξε η Βίκυ;) και δυσκολεύτηκα να βρω εκκρεμείς και επικαιροποιημένες πολιτικές συζητήσεις. Μπορείς να με καθοδηγήσεις λίγο;

    • Δεν μου απάντησες όμως στο ερώτημά μου “Που ακριβώς μπαίνω για να διαπιστώσω τις ανοιχτές συζητήσεις στις οποίες θα μπορούσα να συμμετάσχω, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και τα περί Τσίπρα;”

     Συζητήσεις περί Τσίπρα… δεν έγιναν ακόμη, εκτός από πολύ ελάχιστες αναφορές, στα πιο πρόσφατα ποστ.
     π.χ. στο σχόλιο της κ.κ. εδώ
     https://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comment-81849

     Εδώ στο σημείο που ανταλλάσσουμε απόψεις είναι ένα σημείο στο οποίο έγινε συζήτηση περί Βίκυς κλπ. Είχα δοκιμάσει να μπω και στο https://omadeon.wordpress.com από την αρχή, όμως κάτι δεν πήγαινε καλά με την ταξινόμιση της ύλης (μήπως στην έφτιαξε η Βίκυ;) και δυσκολεύτηκα να βρω εκκρεμείς και επικαιροποιημένες πολιτικές συζητήσεις. Μπορείς να με καθοδηγήσεις λίγο;

     Εικάζω ότι δεν έχεις πολλή πείρα στην πλοήγηση μπλογκ. ΟΛΑ τα μπλογκ της WordPress είναι περίπου ίδια στην εσωτερική τους οργάνωση. Και δεν είναι τέλεια. Ολα πάσχουν από έλλειψη ευρετηρίων και σωστότερης οργάνωσης.

     Για έναν πιο έμπειρο χρήστη είναι ευκολότερο να βρει αναρτήσεις είτε με αναζήτηση google (με δεδομένο το site:omadeon.wordpress.com) είτε με διάφορα… κολπάκια, π.χ. η ακόλουθη διεύθυνση δίνει αμέσως όλες τις αναρτήσεις του μήνα Μαρτίου 2012 (τρίτου μήνα = 03)

     https://omadeon.wordpress.com/2012/03/

     Τέλος, υπάρχουν και κατηγορίες και ετικέτες (tags).

     π.χ. ΟΛΑ τα ποστ που αφορούν την πολιτική είναι εδώ

     https://omadeon.wordpress.com/tag/politics
     https://omadeon.wordpress.com/category/politics

     Οι ετικέτες και κατηγορίες υπάρχουν κάπου στα περιθώρια του blog.
     Επίσης σε κάθε ποστ, κάτω από τον τίτλο του είναι ετικέτες και κατηγορίες που το αφορούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s