#greekrevolution ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Πέμπτη 26-5-2011 Athens Sintagma Square protest LIVE !

Περισσότερος κόσμος σήμερα Πέμπτη [26 Μάη] κατεβαίνει στο Σύνταγμα, παρά τη βροχή. Στο twitter πολλοί αριστεροί φίλοι δηλώνουν πως κατεβαίνουν κι αυτοί. Ζωντανή εικόνα και ήχο από το σύνταγμα ίσως βρείτε εδώ: #greekrevolution ZΩNTANH METAΔΟΣΗ video από ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ -ή στο ιστολόγιο του blogger prezatv  (που δήλωσε πως κατεβαίνει στο Σύνταγμα).

Update 2:  ...με ευχαριστίες στον Μαύρο Πάνθηρα [*]:

[*] Οχι ο Ροζ Πάνθηρας. Αυτός καταζητείται… (ειναι άτακτος νεοταξίτης –χαχαχα)

Σύντομος Σύνδεσμος      wp.me/pPn6Y-8E7

BlackMediterraneanPirate   26-05-2011    18:00
&
BlackPanther  από Σύνταγμα  
Συνεχείς ενημερώσεις
Τελευταία ενημέρωση  26-05-2011   21:30
—————————————————————————————————–———————————–

Facebook  links για πληροφορίες

-Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα   www.facebook.com/event.php?eid=218838154801328

True Democracy NOW!

Update 1: «ΤΟ LIVE STREAM ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΟ ΕΔΩ» [έγραψε το blog prezatv προ ολίγου].

Στον ήχο από το live stream άκουσα κάτι… περίεργα εμβατήρια (και προ ολίγου πολλά παράσιτα, ελπίζω προσωρινά), αλλά δεν ειμαι σίγουρος ΤΙ είναι. Κωλύομαι δυστυχώς ΚΑΙ σήμερα, από το να κατέβω εκεί (μαζί με κάμερα, κλπ.) αυτοπροσώπως. Η παρούσα ανάρτηση θα εμπλουτισθεί αργότερα.

Αν είστε σπίτι και όχι στο κέντρο, διαβάστε και αυτό εδώ [πάλι απο τον PrezaTV] – που θα μας απασχολήσει πολύ σύντομα, αν και..φαίνεται παλιά είδηση: 

Στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης την κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στη Βουλή, ανέφερε στην εκπομπή για τα media 12-1 του Σαββάτου στον Flash 96.«Πρέπει να περάσει πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο και σε αυτή τη φάση προηγούνται άλλα επείγοντα νομοσχέδια για την οικονομία».
Σκοπός του όπως ανέφερε ο υπουργός, «Είναι η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και η ενίσχυση των άνεργων δημοσιογράφων, η δυνατότητα συνεργασιών και συγχωνεύσεων προκειμένου να στηριχθούν τα Μέσα». Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαδίκτυο μιλώντας για την αναγκαιότητα δημιουργίας νομικού πλαισίου….Για τα blogs
«Η αξιοπιστία του δημοσιογράφου είναι το όνομά του» για να συμπληρώσει, «Η ανωνυμία των blogs είναι πρόβλημα». Επιπλέον τόνισε, «Η ελευθερία πάει μαζί με την ευθύνη» για να δηλώσει, «Υπάρχει πρόθεση για ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τουλάχιστον τα site» τα οποία σαφώς διαχώρισε από τα blogs που χαρακτήρισε «άφαντα» ως προς την επωνυμία και την έδρα τους. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ευρωπαϊκή εμπειρία και ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι και αλλού είναι ανώνυμα τα blogs. 
Σχόλιο prezaTV:
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ,ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ…
ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ»…ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ…ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΗ…
ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2011πηγη: enimerosi24.gr
 [….]

 __________________________________________

Πλημμυρίδα ειδήσεων… Προσωρινά σταματώ εδώ με ένα [λίγο παλαιότερο] βίντεο  για τις Ελληνικές διαμαρτυρίες:

[….]

Από το άρθρο του Νίκου Ξυδάκη, το μεγαλύτερο τμήμα του, όπου πρόσθεσα bold:

Μικρομεσαίο πλήθος είδα στην πλατεία Συντάγματος. Μέσο όρο Ελληνα, οικεία πρόσωπα και εμφανίσεις, νέοι ±30 στη συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και μεγαλύτεροι, περιποιημένοι, με τζελαρισμένα μαλλιά και τσιτωμένα smartphones να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους βρίζοντας το Κοινοβούλιο και όλο το πολιτικό σύστημα, κάτι μεταξύ χάπενινγκ, αυτοσχέδιας περφόρμανς και χαβαλέ. Χωρίς κεντρική καθοδήγηση, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αιτήματα άλλα από “φύγετε!” και “κλέφτες!”
Πλήθος μεγάλο και ανάμικτο, με πολλούς ολοφάνερα πρωτόβγαλτους στην εμπειρία του πεζοδρομίου, μη τυπικά πολιτικοποιημένους: σαν να είχαν μόλις σχολάσει ή να άφησαν το καφενείο και το λάπτοπ οι άνεργοι, και επιδόθηκαν σε άγρια συνθηματολογία, ακραία, σαρωτική, εναντίον του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και του σύνολου πολιτικού προσωπικού.
Αγρια αντιπολιτικά συνθήματα από απολιτίκ πλήθος; Είναι μια επιπολής περιγραφή, παρακινδυνευμένη. Σίγουρα όμως ο πρωτοφανής παλμός και η μαζικότητα δεν προέρχονται από διάθεση χαβαλέ. Είναι πασίδηλη η αγανάκτηση, τη νιώθεις σωματικά, νιώθεις το θυμό, τον σπασμό αυτοσυντήρησης στο χείλος της καταστροφής που όλοι τη βλέπουν να επελαύνει. Ο χαβαλές άρα είναι φόρμα, δεν είναι κίνητρο.
Στόχος της οργής είναι οι συλλήβδην “κλέφτες” πολιτικοί, και ο ηγέτης πρωθυπουργός, πρώτα απ’ όλα· με συνθήματα, απεικονίσεις και εκφράσεις τέτοιας ωμής αποδοκιμασίας που κανένα τυπικά πολιτικό κίνημα δεν θα διενοείτο να εκφέρει. Υπό μία έννοια, και εφόσον συνεχιστεί αυτή η στάση, ο Γ. Παπανδρέου θα τελειώσει πολιτικά στον δρόμο, σύντομα, από ένα ανοργάνωτο, ανώνυμο πλήθος που έχει ελάχιστους ή κανένα ανθρωπολογικό δεσμό με το σύμπαν της Μεταπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ, και με το αφελές ναυάγιο του opengov.
Αυτή η ιδιότυπη μεταπολιτική του δρόμου και του πλήθους, όπως φάνηκε να αναδύεται στην πλατεία Συντάγματος, εμπεριέχει δυνάμεις δημιουργικής καταστροφής, και δυνάμεις αντιπολιτικές. Η οργή εφόσον μείνει τυφλή και διάχυτη, μπορεί να εκτονωθεί από δημαγωγούς, να χιεραγωγηθεί, να διοχετευθεί προς αλυσιτελείς, σκοτεινές οδούς. Αλλά και όχι.
Η πρόσφατη πείρα από τις πλατείες του Μαγκρέμπ και της Ισπανίας δείχνει ότι μπορεί ταχύτατα να προκύψουν αποτελεσματικές μορφές αυτοοργάνωσης, συντεταγμένος λόγος, ακόμη και ηγετικά πρόσωπα. Το αυθόρμητο δεν είναι χαοτικό, και το χαοτικό δεν είναι μηδενιστικό: από το άμορφο χάος μπορούν να προκύψουν έμμορφα σχήματα, ιδέες, νοήματα· αυτό περιγράφει η Γένεσις, καταγωγικό κείμενο της δυτικής σκέψης.
Οι πολιτικότεροι ημών, οι ντρεσαρισμένοι σε έναν ορισμένο τρόπο πολιτικής σκέψης αριστερορθόδοξο, κορέκτ, εκσυγχρονίζοντα ή νεοφιλελεύθερο, ασφαλώς θα παραξενευτούν απ’ όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Θα είναι σκεπτικιστές, θα εντοπίσουν νεολαϊκισμό, θα ανατριχιάσουν με τη ρητορική του κραυγάζοντος όχλου. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί τη δυναμική του πλήθους, πώς εισβάλλει στη σκηνή και αλλάζει συσχετισμούς, ανατρέπει στερεότυπα, πρωταγωνιστεί. Οταν το βουβό πλήθος αποκτά φωνή, μπορεί να ακουστεί και παράφωνο, τσιριχτό, υστερικό. Ομως έτσι ακούγεται η σιωπηλή πλειοψηφία, όταν αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή της. Εχει πολλούς λόγους να τη σπάσει, κι αυτός είναι ο σημαντικότερος: νιώθει ότι απειλείται η ύπαρξή της, η υπόστασή της, η ίδια η ράθυμη πολυτέλεια της σιωπής.
Αφουγκραστήκαμε τη σιωπή μας, το φόβο, την αυτοσυγκράτηση. Κάναμε τα κουμάντα μας με το περίφημο “λίπος”. Τώρα ακούμε κραυγές.
Advertisements

20 comments

  • Πολύ καλό το άρθρο σας, τόστειλα και στο τουήτερ.

   Υ.Γ. Δεν έχω δέκτη τηλεόρασης, ούτε καν κάρτα τηλεόρασης για υπολογιστή (από συνειδητή επιλογή, εδώ και 6 χρόνια)…
   Ομως μιλώντας με ένα φίλο σήμερα το βράδυ, έμαθα ότι οι συγκεντρώσεις κρύφτηκαν εντελώς από σχεδόν όλα τα κανάλια. Μόνο το Μέγκα (ή το Sky?) άκουσα ότι είχε σύντομη αναφορά στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, σαν… όγδοη περίπου είδηση σε σειρά σπουδαιότητας. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ όλοι είναι βέβαια, αλλά και η Παπαρήγα έκανα σοβαρά λάθη στις δηλώσεις της. Θα επανέλθω μόλις βρω ΤΙ ακριβώς είπε (π.χ. άκουσα πως θεωρεί το διαδίκτυο… «μόδα που θα περάσει»). Δεν ξέρω αν το είπε έτσι, αλλά… όποιος το νομίζει αυτό κάνει μεγάλο λάθος.

   • Όχι. Δείχνουν τα κανάλια. Δεν θα έλεγα ότι κρύβουν.
    Δεν τους «παίρνει» κιόλας… αφού «χαλάει» ο κόσμος απ΄τη λαοθάλασσα. Κρύβονται αυτά;;;
    Έχω ήδη ανεβάσει από χθες 4-5 βίντεο απ΄τα κανάλια.
    Βέβαια, έχω ενδοιασμό για τους αριθμούς που αναφέρονται.
    Είναι πολύ μεγαλύτεροι απ΄ότι ακούγεται (όσον αφορά το πλήθος κόσμου που συμμετέχει, το οποίο δεν είναι σταθερό, γιατί ο κόσμος πηγαινοέρχεται, φεύγει, ξανάρχεται, οπότε τα νούμερα συμμετοχής είναι πολύ μεγαλύτερα).

    ΧΧΧ

  • Το μπλόγκ απενεργοποιήθηκε απο την εταιρεία wordpress
   Site Suspended.
   greekbloggeranonymous.wordpress.com is no longer available.
   Φαίνεται οτι δεν άρεσε στον πάγκαλο το αρθράκι.

   • @omadeon
    Αν θέλεις κοινοποίησε το κείμενο.
    Ευχαριστούμε.

    ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ,”ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΠΛΟΓΓΕΡΣ”-ΡΑΒΔΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ,ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
    Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs
    είναι ο τίτλος του άρθρου

    του κ.Θεόδωρου Παγκαλου
    στην εφημερίδα Καθημερινη που δημοσίευσε την Κυριακή 24 Απριλίου 2011.
    Γράφει ο κ. Πάγκαλος
    “Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας και συνεπώς τον χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας.’
    Πραγματικά έχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος όχι όμως γιά ένα θέμα αλλά γιά πολλά θέματα που απειλούν την δυνατότητα έκφρασης αλλά και κριτικής της εξουσίας.Ο διάλογος όμως αυτός δεν μπορεί να ανοίξει όσο τα ΜΜΕ ,κρατικά και ιδιωτικά, δεν ελέγχονται απο τον λαό αλλά από μιά δράκα ιδιωτών νταβατζήδων που παρουσιάζουν επιλεκτικά και σκόπιμα τις ειδήσεις αποσιωπώντας η μεγαλοποιώντας αυτές.Εκεί δεν μπορεί να γίνει διάλογος με στημένα παπαγαλάκια και φερέφωνα της κυβερνητικής άποψης.Τα θέματα του διαλόγου είναι πολλά όπως:παιδεία,υγεία, συντάξεις ,μισθοί,εθνικά θέματα,ο πλούτος της χώρας κ.α.
    “Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails.”

    Ο κ. Πάγκαλος εστιάζει ως θέμα δημόσιου διαλόγου την ανωνυμία των μπλόγκς.Είναι λέει σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς φυσικά να υπογράφεις.Πολύ σωστή επισήμανση και ρεαλιστική απεικόνιση.Ομως ας θυμηθεί ο κ.Πάγκαλος ότι την εποχη της Γερμανικής Κατοχής,την εποχή της χούντας,την εποχη της Δεξιάς Δημοκρατίας τα συνθήματα που γράφαμε στους τοίχους και ανώνυμα ήταν και ανυπόγραφα.Αν τότε λαικίζαμε και συνωμοσιολογούσαμε ακραία σήμερα στα μπλόγκς κάνουμε το ίδιο.Τα συνθήματα αυτά έφεραν όμως όλους αυτούς που κυβερνάνε σήμερα στην εξουσία.
    Οσο για τις θεωρίες συνωμοσίας μέσω της μεθόδου chain-mails μπορείτε απο αύριο το πρωί να αφαιρέσετε το συνωμοσιολογικό υπόβαθρο των δημοσίευσεων αρκεί να εφαρμόσετε την διαφάνεια στα λόγια και στα έργα.
    Οπως για παράδειγμα η συμμετοχή τόσον η δική σας όσον και άλλων μελών του Κοινοβουλίου στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπέργκ θα πρέπει να εξηγηθεί τόσον απο νομικής πλευράς -εάν επιτρέπεται – όσον και απο ηθικής πλευράς.Επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσετε τι είναι αυτή η Λέσχη και τι συζητήσατε η ακούσατε να συζητούν μιας και οι συνεδριάσεις της γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και λαμβάνουν μέρος διεθνείς εγκληματίες που καταζητούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος.
    Θα το κάνετε?
    “Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Ετσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα. Οποιοσδήποτε μπορεί ανώνυμα να γράφει ό,τι θέλει χωρίς να έχει καμία ευθύνη ούτε γι’ αυτό που γράφει ούτε για τον τρόπο που το γράφει. Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές.“
    Ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί -δεν υποτίθεται αλλά συμβαίνει- η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει.Ομως ο απλός μπλόγγερ δεν καλλιεργεί την ρουφιανιά η καθαγιάζει την μαύρη κουκούλα γιατί απλούστατα ότι γράφει αποτελεί άποψη η σχολιασμο γεγονότων.
    Τα μπλόγκς τα οποία έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό είναι δημιούργημα του πολιτικού και οικονομικού συστήματος,αναλογικά δρώντα, ως κακέκτυπα των νταβατζήδων που πράττουν το ίδιο μέσω των ΜΜΕ.
    Αρα ο απλός μπλόγγερ που δεν έχει την δυνατότητα πρόσβασης παρά μόνον σε δημοσιευμένες πληροφορίες αδυνατεί να μετάσχει σε τέτοιες πράξεις.
    “Πλεονέκτημα των blogs (ανώνυμων και επώνυμων) είναι η αμεσότητα της πληροφορίας. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το συμβάν μπορούν να δημοσιοποιήσουν την είδηση. Σε συνδυασμό με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχει, έτσι, αλλάξει και η ίδια η φύση του «δημόσιου γεγονότος», δηλαδή του γεγονότος που αξίζει να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Και αυτό συμβαίνει διότι τα blogs δεν μπορούν να αξιολογήσουν ένα γεγονός ούτε να αντισταθούν στις φήμες αφού αυτές τα τρέφουν. Η πρόσφατη απεργία του Τύπου ανέδειξε ακριβώς αυτή τη διάσταση, αφού ελλείψει εφημερίδων όλοι στράφηκαν σ’ αυτά για να μάθουν νέα με αποτέλεσμα να οργιάσουν κάθε είδους φήμες. Γι’ αυτό και όσες εφημερίδες κινούνται στη λογική των ανώνυμων blogs διαπράττουν στρατηγικό λάθος, όπως κάνουν και όσοι δημοσιογράφοι γράφουν άρθρα κάνοντας συρραφή πληροφοριών από τα blogs. Ο Τύπος δεν απειλείται από τα blogs, αν επιμείνει στις αναλύσεις και τη διασταύρωση των γεγονότων παρέχοντας έτσι αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία.“
    Το περιγραφόμενο σκηνικό της παραπάνω παραγράφου και πάλι δεν έχει να κάνει με τον απλό μπλόγγερ.Αποτελεί και πάλι εσωτερική σας υπόθεση εφόσον και επιχορηγήσεις δίδονται με λανθάνουσες μορφές σε φίλια του πολιτικού προσωπικού,των τραπεζιτών και επιχειρηματιών μπλόγκς.
    Αρα προς τί ο διάλογος για ένα θέμα που αφορά σε εσας και σε εσας.?
    “Ο Δούρειος Ιππος που οδηγεί στην καταστροφή εφημερίδων είναι η εσχάτως αποκτηθείσα συνήθεια, ειδικά νεαρών δημοσιογράφων, οι οποίοι αντιμέτωποι με τον τρόμο της λευκής σελίδας (ή, μάλλον, της λευκής οθόνης του υπολογιστή), καταφεύγουν στην άκριτη συρραφή «ειδήσεων» από τα blogs για να γράψουν το «άρθρο» τους. Δυστυχώς, τον εξευτελισμό αυτό, εσχάτως, έχουν υποστεί και ιστορικές εφημερίδες. Είναι η συνέχεια της νέας μόδας στα πανεπιστήμια, να συγγράφονται επιστημονικές εργασίες με πηγή τη Wikipedia.
    Ετσι, όμως, οι εφημερίδες δίνουν εκ των υστέρων στα ανώνυμα blogs αυτό ακριβώς που τους λείπει για να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους. Εγκυρότητα και αξιοπιστία. Αυτοεξευτελιζόμενος ο Τύπος με τέτοιο τρόπο, αυτοκτονεί. Αυτοκτονεί από ραθυμία και από την αποδοχή της ήσσονος προσπαθείας. Αυτή είναι η πραγματική απειλή. Διότι όποιος φλερτάρει με τον Διάβολο τελικά θα υποκύψει σ’ αυτόν.”
    Και για την παράγραφο αυτή ισχύει το προηγούμενο σχόλιο.
    “Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία. Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα.
    Η πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης, συμβατικής και ηλεκτρονικής, έχει μετατρέψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένα «πλυντήριο» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που μόνο με το ποδόσφαιρο μπορεί να συγκριθεί.”
    Εδώ υπάρχει η πλήρης επιβεβαίωση του σχολιασμού που κάναμε στις προηγούμενες παραγράφους και η ομολογία οτι πρόκειται για “ανώνυμες” συγκρούσεις οικονομικών συμφερόντων ανάμεσα στους εξουσιαστές οικονομικούς και πολιτικούς.
    “Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα.
    * Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.“
    Καί τώρα ήρθε η ώρα κάποιους να δείρει γιατί το άρθρο αυτό δεν έχει στόχο την διαφάνεια και την διαπλοκή αλλά την όποια ελεύθερη φωνή αντιστρατεύεται το “σύστημα” και δημιουργεί ρήγματα έστω και διαδικτυακά.
    Νόμοι υπάρχουν τόσο για τους εκβιαστές όσο και για τους ακροδεξιούς που παρανομούν-πως άραγε?-επειδή είναι ακροδεξιοί?
    Ακολουθεί όμως το μεγαλειώδες συμπέρασμα που μοιάζει -κατ’ επίφαση με τον αριστοτελικό συλλογισμό η που μας θυμίζει -σε όσους θυμίζει- το σχολικό” ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.”
    Αντί να διαχωρίσει τα διαπλεκόμενα από τα μπλόγκ του απλού πολίτη τα αναφέρει όλα συλλήβδην “Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών».” .
    Καί όλο αυτό το συμπέρασμα διανθίζεται με το λογύδριο για την δημοκρατία που βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία.
    Οπως διαπιστώσατε μετά το λογικό άλμα πραγματικά “Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.”
    Στόχος λοιπόν όπως διαφαίνεται εμμέσως πλήν σαφώς αλλά και με την λογική “ράβδος στην γωνία, άρα βρέχει” δεν είναι η διόρθωση των κακώς κειμένων-που είναι γνωστα αλλά εξαιρετέα- αλλά η πάταξη του καθενός απλού πολίτη που διαθέτει ένα μπλόγκ για το κέφι του και που δεν είναι αρεστός λόγω των σχολιασμών που κάνει η των πληροφοριών που αναδεικνύει στην εξουσία.
    Πραγματικά εδω μπαίνει ένα και μοναδικό θέμα για διάλογο.
    Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

   • Το άρθρο σου το διάβασα πολλές φορές και ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ κάτι μεμπτό, από νομική άποψη ή από άποψη όρων της WordPress.
    (ήδη το επαίνεσα, το τουήταρα, κλπ.)

    ΤΩΡΑ όμως… (Εδώ και λίγες μέρες)
    Μου χτύπησε _πολύ_άσχημα_ στα νεύρα, ένα ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ.

    Η ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γενική, ασαφής υπόνοιά σου ότι «μάλλον δεν άρεσε στον Πάγκαλο», ειπωμένη με τον τρόπο αυτό που έκανες ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ προκαλεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ.

    1. Κατ’ αρχάς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (σχεδόν) να σου κόψανε ολόκληρο μπλογκ ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ εξ αιτίας ενός τέτοιου άρθρου, ιδιαίτερα κόσμιου. Εγώ (όπως πολλοί άλλοι μπλόγκερ) έχουμε… λούσει στα πιο απίστευτα βρισίδια ένα σωρό επώνυμα γουρούνια χωρίς ποτέ να μπορέσουν να μας κλείσουν, τουλάχιστον μέσω της WordPress.
    (Είπα «σχεδόν» διότι ΑΝ έγινε τέτοιο λάθος, είναι ΤΟΣΟ κραυγαλέο, ώστε ευχαρίστως να… κράξουμε όλοι μαζί τη WordPress, αλλά… ΧΛΩΜΟ το βλέπω να έφταιγε εκείνο το συγκεκριμένο ποστ. ΕΣΥ πρέπει να ξέρεις ΤΙ φταίει…)

    2. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ που προκαλείται από μια τέτοια ασαφή (να μην πω ψευδή) υπόνοια, που γαργαλάει τη φαντασία (ΚΑΙ την… παράνοια) είναι δύσκολο να περιγραφεί σε ένα σύντομο σχόλιο. Αρκεί να σου πω ότι αποθαρρύνει κόσμο να εκφραστεί, δυσφημεί μια εταιρεία που σε γενικές γραμμές φέρθηκε καλά στους μπλόγκερ, και επίσης παραπληροφορεί (με την έννοια ότι ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία που έγινε η «παραβίαση όρων χρήσης». ΠΟΙΟΝ όρο ακριβώς, κλπ.) Η WordPress μέχρι στιγμής ΔΕΝ κατέβηκε στα βρωμερά επίπεδα χαφιεδισμού και αυταρχισμού χωρίς εξηγήσεις που επικρατεί στο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ μαλακο-μαγνήτη το FACEBOOK !

    3. Τέλος, θα ήταν τεράστιο λάθος, να υποχωρήσεις χωρίς μάχη αν πιστεύεις ότι πραγματικά αδικήθηκες (πράμα πολύ πιθανό, αλλά… απίθανο λόγω της αιτίας που πρόβαλλες). ΔΕΝ πρόλαβα να ερευνήσω άλλα ποστ ή δραστηριότητες του μπλογκ που κλείστηκε, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω και μια συντηρητική στροφή πολιτικής της WordPress (π.χ. μπορεί να αποφάσισαν με το ‘έτσι θέλω’ να κλείνουν κάθε μπλογκ που αυτο-πρσδιορίζεται σαν συνδεόμενο με το κίνημα των «ανώνυμων» διεθνών). Σε αυτή την τελευταία περίπτωση… εκείνος που παρανόησε είμαι… ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ (βέβαια) και ζητώ συγνώμη, αλλά το θέμα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.

    Λόγω αργής σύνδεσης (ΚΑΙ εξόδου προς πλατεία μεριά -χεχε) 😉 δεν αποκλείεται να μην απαντήσω σε σχόλια επί ώρες.

    __________
    Υ.Γ. Σε έμπειρους είναι γνωστό ότι κάτι σαν αυτό που είπες είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ, χωρίς κάτι απτό και συγκεκριμένο, για το οποίο να παραπονέθηκε το γουρούνι και μετά να σου έκανε σύσταση η WordPress. ΠΟΙΑ σύσταση ακριβώς?

 1. 🙂 Γειά σου φίλε Omadeon!
  Δεν έχω προλάβει ν΄απαντήσω ακόμα στο κανάλι YouTube… το είδα το μνμ. Προσπαθούμε να κάνουμε συνέχεια ενημερώσεις και να μαθαίνουμε τί παίζει γενικά, οπότε… ακόμα δεν έχω φάει ούτε για μεσημέρι…(άργησα κάνα 12ωρο…αλλά οk… παλεύεται…).

  Έχουμε κάνει update και σε κάποια links. Ρίξε ματιά, γιατί κάποιοι βαριεστημένοι, ίσως δεν προχωρήσουν στο link κειμένου.

  Να τα έχουν έτοιμα μπροστά τους, να ξέρουν τί παίζει, τουλάχιστον, μπας και καταφέρουμε να τους σηκώσουμε κι αυτούς απ΄τον καναπέ…

  Φιλικά & με (μεγάλη) εκτίμηση,
  BlackMediterraneanPirate-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
  XXX

  • Πειρατή,
   Είδα την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ δουλειά που κάνεις, σε ρεπορτάζ, φωτογραφίες κλπ.
   και σε συγχαίρω θερμά.

   ΔΕΝ ήξερα αρχικά ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο με τον Μαύρο Πάνθηρα που ήταν στο κέντρο του κυκλώνα μιας… διένεξης στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», αλλά… ΔΕΝ επηρεάζομαι, παρά το γεγονός ότι τείνω να πιστεύω πιο πολύ στο δίκιο της «άλλης πλευράς» (που αποχώρησε ιδρύοντας τον «Παραλληλογράφο«) ΧΩΡΙΣ να είμαι 100% σίγουρος…

   Εκείνο που θεωρώ σίγουρο ΤΩΡΑ, όμως, είναι ότι η καλή δουλειά πρέπει να αναγνωρίζεται, αλλά και οι αχρείαστες συγκρούσεις να ΞΕΠΕΡΝΙΩΝΤΑΙ, κάποτε, μεταξύ συντρόφων ή ομοϊδεατών.

   Φιλικά και (επίσης) με μεγάλη εκτίμηση… 🙂

   • Αγαπητέ φίλε Omadeon,
    σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, που γνωρίζεις πως είναι αμοιβαία (κι αυτό μου δίνει πολλή χαρά).

    Όχι, δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο με τον Πάνθηρα, αν και είμαστε 2 πολύ καλοί φίλοι.

    Επίσης, δεν έχω καμία σχέση με τις παλιές διενέξεις που αναφέρεις, γιατί έσκασα μύτη αμέσως αφού έληξαν.
    Είμαι, δηλαδή, καινούριο «φρούτο».

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι οι αχρείαστες συγκρούσεις πρέπει ν΄αποφεύγονται. Θεωρώ πως δεν πρέπει να ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε τσακωμούς & διενέξεις, γι΄αυτό και τους αποφεύγω συστηματικά.
    Πιστεύω πως όλα λύνονται με διάλογο και λογική.

    Θα χαρώ πολύ, κάποια στιγμή, να τα πούμε κι από κοντά.
    Κι εγώ, δεν βρίσκω λόγια για τα άρθρα, απόψεις, sites & blogs σας: είναι όλα ά-π-α-ι-χ-τ-α!Μπράβο σας, Μάγκες! (Για μία ακόμη φορά). Είμαι fan σας!

    We keep in contact, μαν.

    Φιλικά και (επίσης) με μεγάλη εκτίμηση… 🙂

    BlackMediterraneanPirate-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
    XXX

    • Φίλτατε Πειρατή / BackMediterraneanPirate,
     Βεβαίως και είναι αμοιβαία τα καλά λόγια ΚΑΙ η εκτίμηση.
     Διαπιστώνω επίσης τον άδολο ενθουσιασμό σου, που είναι πολύ καλό πράμα, μαζί με την αλληλεγγύη και την ειλικρίνεια, αλλά… ελπίζω να μην απογοητευτείς! χεχε 🙂
     Διότι… αρκετά λάθη έχω κάνει (και μερικές φορές ξανακάνω). Στο διαδικτυακό διάλογο είμαστε όλοι μαθητές! Πολλές φορές, η κατάσταση εδώ θυμίζει κάτι… παιδικά παιγνίδια όπου σου σκεπάζουν το πρόσωπο και σε αφήνουν να μαντεύεις ΤΙ ειναι ο Αλλος! 🙂

     Η… φαντασίωσή μου πάντως, σαν ιδανικό εδώ πέρα, είναι να χτίσω κάποια καλύτερη αλληλο-κατανόηση, ή και σύνθεση απόψεων. Δεν βλέπω π.χ. καμία αντίφαση ανάμεσα στα ΟΥΣΙΩΔΗ που λες εσύ και τα ΟΥΣΙΩΔΗ που λέει ο φίλος μας ο Αντώνης του Radical Desire (αν και ο Αντώνης είναι σε θεωρητική κατάρτιση και έργο ΠΟΛΥ πιο προχωρημένος από όλους μας). Το ότι εσύ δηλώνεις αναρχικός κι εκείνος κομμουνιστής, ΣΗΜΕΡΑ δεν αποτελεί πρόβλημα, μέσα στις σημερινές συνθήκες ευρύτερης συστράτευσης, που απαιτείται. Θα ήταν πρόβλημα αν ήσουν… καπιταλιστής.

     Επίσης… είναι ΠΕΡΙΕΡΓΟ και ΠΟΛΥ βλαβερό, το ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη πολύς κόσμος, ΠΟΛΥ βασικά πράματα, π.χ. το «ΤΙ είναι αριστερά». Γι’ αυτό κι έχουμε μπροστά μας… μπόλικη δουλειά.

     Λάθη κάνουμε συνεχώς, αλλά δεν τα βλέπουμε. Κι εγώ και οποιοσδήποτε άλλος. Ενας άστοχος χαρακτηρισμός, μια ανόητη παρεξήγηση, μπορεί να κοστίσει τεράστιο καυγά και πυρκαγιά που καταστρέφει την αλληλεγγύη.

     • Φρέσκα! >>>

      1.
      Ανταπόκριση, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ-4η μέρα κινητοποίησης (Σάββατο 28-05-2011). Αθήνα-Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (φωτος & videos, 3 live links, sites).
      Σύντομος Σύνδεσμος / short link wp.me/pPn6Y-8Gx

      ΒlackMediterraneanPirate & BlackPanther από Σύνταγμα
      28-05-2011 18:00 – 29-05-2011 02:00
      Συνεχείς ενημερώσεις

      2.
      ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ-3η μέρα κινητοποίησης. Αθήνα-Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (φωτος & videos, 3 live links, sites).
      BlackMediterraneanPirate & BlackPanther από Σύνταγμα
      27-05-2011 & 28-05-2011
      Τελευταία ενημέρωση 28-05-2011 08:30

      3.
      Και μία ανακοίνωση:

      Ανακοινώσεις από Πλατεία Συντάγματος.
      1. Ομάδες Εργασίας 2. Υλικά που χρειάζεται να συγκεντρωθούν 3. Τράπεζα Χρόνου-Προσφορά Μαθημάτων
      shortlink wp.me/pPn6Y-8ES
      BlackMediterraneanPirate 27-05-2011 09: 00

      Φιλικά και με μεγάλη εκτίμηση,
      BlackMediterraneanPirate-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
      XXX

     • Αναγγελίες Συνελεύσεων στις Γειτονιές (από Συνέλευση Συντάγματος, Ράδιο, Απεργίες, Κατσαρολάδες, Πορείες προς Σύνταγμα, Μοτοπορείες και άλλες εκδηλώσεις / από Παρασκευή 03-06 ως Πέμπτη 09-06. Κυριακή: Πανευρωπαϊκό Κάλεσμα!

      Νέα Ενημέρωση Σάββατο 04-06-2011 06:50

      Σύντομος Σύνδεσμος: wp.me/pPn6Y-8O1

      Φιλικά και με μεγάλη εκτίμηση,
      ΒlackMediterraneanPirate
      ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
      ΧΧΧ

 2. …Καλημέρα….Πάντως ρε παιδιά παρόλο που και χθές είχε πολύ κόσμο στο Σύνταγμα παρά την βροχή, μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα ( μάλλον αρνητική…) : το πόσες φορές ο κόσμος φώναξε ( εκτός από 2-3 κλασσικά συνθήματα…»κλεφτες-κλέφτες» κλπ..), 2 «εθνικά» συνθήματα, «ελλάς-ελλάς» και τον εθνικό ύμνο.. Δεν είναι κακό βέβαια να συμβαίνει αυτό, να ακούγονται δηλ. συνθήματα τέτοιου τύπου, με ξένισε όμως λίγο αυτή η διαρκής επανάληψη αυτών των συνθημάτων.
  Και δεν θα σταθώ καθόλου στο ότι χθές εμφανίστηκαν και 5-6 ελληνικές σημαίες παραπάνω σε σχέση με την 1η μέρα…
  Εντάξει…Δεν είμαστε ισπανοί, είμαστε ελληνες και ο έλληνας σε κάτι τέτοια κουβαλάει μαζί του..την σημαία του και την «αίσθηση» της εθνικής του υπερηφάνιας και αρκεί μια σπίθα για να την εκφράσει….Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό..Το ασχημο όμως κατα την γνώμη μου (είναι και) θα είναι να αναλωθεί αυτό το «κίνημα» σε έναν τύπο εκτόνωσης που δεν θα του αποφέρει τίποτα. Θέλω να πώ ότι αν σε σύντομο διάστημα και μετά το πρώτο «ξεμούδιασμα» του κόσμου από την οργή που κρύβει μέσα του, δεν υπάρξει κάποιου είδους συννενόηση για πολύ συγκεκριμένα αιτήματα ( εκτός της πρωτοβουλίας των 300ων ή και με βάση αυτή…), πολύ φοβάμαι ότι θα καπηλευτεί και θα καπελωθεί όλη αυτή η προσπάθεια από συγκεκριμένους «χώρους» (..νομίζω ότι έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια..), και τότε θα έχει χαθεί για πάντα το μομέντουμ για κάποια πραγματική αλλαγή..
  Και αυτό το λέω όχι τυχαία αλλά με βάση κάποια ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα, που όμως άν τα βάλεις σε κάποια σειρά βγαίνει ενα κάποιο νόμα..
  Άν π.χ. λάβουμε υπ’όψην το ΤΙ είναι η «σπίθα» του Μίκη και ΤΙ συμβαίνει σ’αυτήν, τότε με βάση τα ακόλουθα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα :
  α) Την ανοιχτή συγκεντρωση που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαιου στα Προπύλαια ( στην ουσία από την «σπίθα»..)
  β) Την ανάλυση που κάνει ο Καζάκης για αυτήν ακριβώς την συγκέντρωση
  http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html
  και κυρίως
  γ) το «ψάρεμα» του κόσμου της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα από διάφορους – δεν λέω ότι ήταν εντεταλμένοι να κάνουν αυτή την δουλειά, αλλά η «πλύση εγκεφάλου» από το συνοθύλεμα της «σπίθας», βρίσκει και τα κατάλληλα μυαλά..-
  για να παρευρεθεί ο κόσμος στην «μάζωξη» της σπίθας ( προσωπικά μου την «έπεσαν» 3 άτομα, το 1 γνωστό μου κιόλας…)

  Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν κάτι μπορεί και τίποτα…
  Η προσωπική μου γνώμη όμως είναι ότι έχει αρχίσει ήδη μια προσπάθεια «συλλογής» ατόμων, κατευθείαν από τον πυρήνα του κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, τουλάχιστον από το συγκεκριμένο σχήμα της «σπίθας» ….

  • @sfsjvl καλημέρα,
   (με βρήκες σε στιγμή που φεύγω, κι έριξα μια τελευταία ματιά στο μπλογκ πριν απουσιάσω για αρκετές ώρες)

   Συμφωνώ και συμμερίζομαι τις επιφυλάξεις και ανησυχίες σου. Διάβασα και το ποστ του Καζάκη, μέχρι… τη μέση περίπου και σταμάτησα γιατί βιάζομαι. Αλλά το έκανα όχι μόνο tweeet, αλλά ΚΑΙ «favorite» στο τουήτερ.

   omadeon George Omadeon
   #greekrevolution #m25gr ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται: bit.ly/j75Tku via @addthis

   Τα λέει πάρα πολύ ωραία. Θα διαβάσω και το υπόλοιπο και θα επανέλθω αργότερα…

   Ο κόσμος αυτός, ο δήθεν «πέρα από αριστερά και δεξιά», όπως απέδειξα για μια τουλάχιστον περίπτωση σε άλλο σχόλιο… ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

 3. Δεν ήμουν χτες και προχτές λόγω υποχρεώσεων.
  Μάλλον θα πάω σήμερα εκεί.
  Τούτο μόνο θα πω: Το καπέλωμα το φοβούνται τα άδεια κεφάλια και οι αδύναμοι λαιμοί. Τα γεμάτα κεφάλια φοράνε τα καπέλα, δε φοριούνται από αυτά.

 4. @sfsjvl
  Ευχαριστώ! Παραθέτω και το βίντεο της ανάρτησης που έφερες. Ο Δημήτρης Καζάκης φυσικά δεν φοβάται καθόλου, ΚΑΝΕΝΑ διάλογο:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s