Επικίνδυνος Αντισημιτισμός είναι ο «Σταλινικός Μονεταρισμός» τoυ Παναγιώτη Τραϊανού / ΕΑΜ Β’

Ο Παναγιώτης Τραϊανού (ιδρυτής του κόμματος «ΕΑΜ Β’ Υδροχόος») μου ήταν συμπαθής για την ειλικρίνειά του, το πάθος του, τη σκληρή κριτική που ασκεί στη διαφθορά και σε πολιτικά πρόσωπα (όχι όμως πάντα σωστή κριτική και όχι πάντα στα… σωστά πρόσωπα). Ηξερα ότι είναι ασυνήθιστα πολυγραφότατος (για την ηλικία του, 30-και-κάτι?) συγγραφέας 25 περίπου βιβλίων (που δεν διάβασα, αν και διάβασα πολλά άρθρα του). Δυστυχώς, ο Παναγιώτης  φαίνεται ότι… ξόδεψε δυσανάλογα περισσότερο χρόνο της ζωής του σε γράψιμο, παρά σε διάβασμα. Κατασκευάζει και προωθεί δικές του πολιτικο-κοινωνικές θεωρίες ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ πως κατανοεί κάποιες άλλες. Ετσι όμως… «ξανα-ανακαλύπτει τροχούς», ενώ μερικές φορές πέφτει και σε τραγικά λάθη, που παραπλανούν σοβαρά και το κοινό του. Αυτές περίπου ήταν οι εντυπώσεις μου από τον Παναγιώτη Τραϊανού και το ΕΑΜ Β’, μέχρι πολύ πρόσφατα.  Δεν ήθελα να γράψω κριτική του, γιατί κάτι τέτοιο (νόμιζα ότι) δεν χρησιμεύει σε τίποτα, από πολιτική άποψη ή αλλιώς.  Τυχαία όμως, είδα στο twitter εγκώμιο για το τελευταίο άρθρο του, πήγα να το διαβάσω και… έφριξα, με τον αντισημιτικό οχετό του.

Το άρθρο του Τραϊανού είναι: Σταλινικός Μονεταρισμός. Το σύμβολο που κοσμεί το άρθρο, δεν φανερώνει άμεσα τον βαθύτατο αντισημιτισμό του σε βιαστικούς ή αδαείς αναγνώστες, διότι το άστρο του Δαυίδ στο φόντο είναι επιτήδεια κομμένο αριστερά / δεξιά. Το μάτι προσελκύεται από το έγχρωμο σύμπλεγμα στο κέντρο και δεν αντιλαμβάνεται αμέσως το πλήρες μήνυμα:

Μυστικό Σύμβολο Νέας Τάξης Πραγμάτων
Μυστικό Σύμβολο Νέας Τάξης Πραγμάτων

Από περιέργεια έβαλα το σύμβολο στη μηχανή αναζήτησης  tineye.com, μπας και βρω άλλη παρόμοια, αλλά δεν βρέθηκε. Αποκαθιστώντας τα κομμένα τμήματα με το χέρι (και το gimp) προέκυψε το ακόλουθο «πλήρες σύμβολο». Οπως βλέπετε, όταν αποκατασταθεί πλήρως, ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με το άστρο του Δαυίδ, εκφράζοντας το μήνυμα «Νέα Τάξη = Εβραίοι»:
Αποκατεστημένο "πλήρε σύμβολο"

Ο Τραϊανού είναι ταλαντούχος συγγραφέας. Ο αντισημιτισμός του είναι πολύ μελανή κηλίδα, αλλά όχι πάντα προφανής. Σ’ αυτό το άρθρο o αντισημιτικός οχετός αρχίζει περίπου στη μέση. Σχεδόν τίποτε δεν προδίδει τον οχετό αρχικά, αν εξαιρέσουμε το «μυστικό σύμβολο» στην αρχή.  Πιστεύω ειλικρινά ότι το εγκώμιο που είδα σε «e-εφημερίδα« μέσω twitter για το άρθρο, οφείλεται σε βιαστική ανάγνωση, που πρέπει να σταμάτησε κάπου στη μέση, πριν αρχίσουν οι αντισημιτικές εμμονές του συγγραφέα. Ορίστε το εγκώμιο:

Το ύστατο όπλο για την επιβίωση μας!
..Η Αποκάλυψη!!!
Η μητέρα όλων των αναλύσεων για τα σχιζοφρενή και εγκληματικά φαινόμενα που μας κατακλύζουν!… 
Αυτοσυνειδησιακό σοκ και κάθαρση!…
Επιτέλους ο ρόλος των γύρω μας και ο ρόλος του καθενός από μας φωτίζονται όπως ποτέ!… 
Έτσι, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!!!

ΟΚ. Ενδεικτικά, παραθέτω ένα από τα χειρότερα δείγματα αντισημιτισμού  στο άρθρο, που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από τον… Χίτλερ, ενώ περιέχει και αποδεδειγμένα ιστορικά ψεύδη:

…Υπάρχει άλλος ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει την κατάσταση και την κάνει λίγο πιο πολύπλοκη …Μια κατάσταση, η οποία, εκτός από τα κοινωνικά ή ταξικά χαρακτηριστικά, βάζει μέσα στην «εξίσωση» και τα εθνικά χαρακτηριστικά. Με αυτές τις σκέψεις φτάνουμε στους Εβραίους. Τι είναι οι Εβραίοι; Το απόλυτο κατακάθι όλων των κοινωνιών …Το μόνιμο κατακάθι …Το απόλυτο λούμπεν της ανθρωπότητας …Της ανθρωπότητας, είτε αυτή είναι κεφαλαιοκρατία είτε εργατική τάξη. Το λούμπεν έθνος των λούμπεν κεφαλαιοκρατών και του λούμπεν Προλεταριάτου.

Όταν το χριστιανικό Προλεταριάτο ήταν στο σύνολό του σκληρά εργαζόμενοι δουλοπάροικοι,οι Εβραίοι προλετάριοι ήταν λούμπεν. Ήταν κλέφτες, μαχαιροβγάλτες, μαστροποί, πόρνες, παπατζήδες, κλεπταποδόχοι κλπ.. Στα καλύτερα» τους —και με την «πρόοδο» που περιγράψαμε πιο πάνω— γίνονταν το πρώτο λούμπεν των κεφαλαιοκρατών …
ΤΕΛΕΙΩΣ ανιστόρητη άποψη και βαθύτατα αντισημιτική. Αποσιωπεί εντελώς τον απύθμενο αντισημιτισμό των Χριστιανών και ρίχνει όλο το φταίξιμο στους κακούς Εβραίους που ήταν « λούμπεν. Ήταν κλέφτες, μαχαιροβγάλτες, μαστροποί, πόρνες, παπατζήδες, κλεπταποδόχοι κλπ.. Στα καλύτερα τους». Από ΠΟΙΑ πηγή τα ανέσυρε αυτά ο Παναγιώτης? Από… νεοναζιστικά σάητ? (ή… πεπαλαιωμένα ακροδεξιά, δηλαδή… πριν αρχίσει η ανίερη συμμαχία ακροδεξιάς και Ισραήλ)?
 • Προσέξτε καλά το «μυστικό σύμβολο» στην αρχή. Εϊναι σαφέστατα φανταστικό, δηλαδή κατασκευασμένο, μη-υπαρκτό. Δεν φτιάχτηκε από μια υπαρκτή ιδεολογία ή ομάδα. Είναι επίσης βαθύτατα αντιφατικό, αν και επιχειρεί να αποδώσει τη «διεθνή συνωμοσία» με έναν τρόπο που (λανθασμένα) θεωρεί συνεπή. Πίσω από τον αχταρμά… κινεζο-ευρω-φασιστο-μαρξισμού (με Γιν και Γιαγκ)… δεν κρύβεται άλλο από «τους Εβραίους». Και… ούτεσυζήτηση για τη διαφορά μεταξύ του θρησκευτικού συμβόλου (όλων) των Εβραίων και του Σιωνισμού. ΟΛΟΙ οι Εβραίοι τσουβαλιάζονται με τον Σιωνισμό, ή μάλλον την Παγκόσμια Εβραϊκή Συνωμοσία, που (κατά τον Τραϊανού κ.ά.) κρύβεται πίσω από ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις πολιτικές, ιδεολογικές και γεωπολιτικές «εξουσίες» του κόσμου.
 • Πολύ πιθανώς, το σύμβολο είναι κλεμμένο από αμερικάνικο ακροδεξιό σάητ (οπαδών του «κόμματος του τσαγιού», ή κάτι ανάλογο). Γιατί το εικάζω αυτό? Μα… διότι πουθενά στ σύμβολο δεν βλέπουμε Αμερικανική σημαία, ή κάτι που να συμβολίζει με οποιοδήποτε τρόπο την Αμερική. Φυσικά, για τους Αμερικάνους «αντι-νεοταξίτες πατριώτες», η δική τους χώρα είναι η μόνη που… δεν φταίει για τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων». (όπως είδατε, φταίνε οι άλλοι, οι Κινέζοι, οι Εβραίοι κι οι Ευρωπαίοι –χαχαχα)
 • Ε, ναι. Οι Αμερικάνοι «αγνοί πατριώτες» πιστεύουν πως έγιναν θύματα «Εβραίων τραπεζιτών που θα καταστρέψουν την Αμερική». Ασχέτως αν η δική τους χώρα είναι υπεύθυνη για ένα σωρό πολέμους, δικτατορίες και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, στενή συνεργασία με το Ισραήλ, ή συνεργασία με κροίσους και τραπεζίτες, που φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλοι Εβραίοι, αν και το ποσοστό Εβραϊκής συμμετοχής στο Μεγάλο Κεφάλαιο είναι υψηλό (της τάξεως του 20%, αν θυμάμαι καλά – και θα το ελέγξω).

Για την ανάρτηση αυτή  χρειάστηκα μία ολόκληρη μέρα. Ξεκίνησα με συμπάθεια για τον Τραϊανού αλλά καθώς συνέχιζα να διαβάζω και να αναλύω το κείμενό του, ένοιωσα οργή και αηδία. Βεβαίως, δεν είναι όλα τα είδη ρατσισμού ίδια, σε ένταση ή  επικινδυνότητα, δεν είναι όλα  εξίσου βλαβερά. Ο (παραδοσιακός) ναζί που θέλει πραγματικά την εξόντωση όλων των Εβραίων είναι απείρως χειρότερος από τον προκατειλλημένο «λάϊτ αντισημίτη» που πιστεύει ότι πίσω από όλα τα δεινά της κοινωνίας κρύβονται «οι Εβραίοι». Διαφωνώ ριζικά και με τον δεύτερο, αλλά δεν τον εξισώνω με τον πρώτο, διότι είναι συνήθως παραπληροφορημένος (ή χαζός) αλλά όχι και… φονικός. Εξάλλου, πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα από τον δεύτερο τύπο «λάϊτ» αντισημιτισμού, είναι η ακροδεξιά σιωνιστική προπαγάνδα, διότι συγκαλύπτει ή καθαγιάζει πραγματικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που συμβαίνουν στο παρόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχτούμε κιόλας, τον αντισημιτισμό (όπως θα ήθελε η προπαγάνδα του Ισραήλ, ώστε να μας τσουβαλιάσει μαζί του). Ισα-ίσα, κάθε αντισημιτισμός σήμερα είναι ακόμη πιο καταδικαστέος, διότι είναι πολύ πιο βλαβερός και για μας τους μη-Εβραίους, για ένα σωρό (μάλλον προφανείς) λόγους, που είχα εξηγήσει και παλαιότερα. Εκ των υστέρων, επανέρχομαι σε αυτήν εδώ την παράγραφο για να προσθέσω ότι… μπροστά στον Τραϊανού, ο Νορβηγός δολοφόνος Μπρέηβικ μου φαίνεται τώρα σαν… φάρος λογικής. Ο Τραϊανού έχει «ξεφύγει» τελείως, ενώ το μίσος που εκπέμπει είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από εκείνο του Μπρέηβικ. Δεν είμαι καν σίγουρος πια, ότι είναι «μη-φονικός» ο αντισημιτισμός του!

Ενα άλλο απαράδεκτο στοιχείο του «μυστικοιύ συμβόλου» είναι το… όνομά του. Πριν το βάλω εδώ, το είχα σώσει σε σκληρό δίσκο (για παν ενδεχόμενο). Και πρόσξεξα ότι ο τίτλος της εικόνας, σαν αρχείο ήταν:

 • «s-mystiko-symbolo-neas-taxis-pragmaton.png»

Γιατί «απαράδεκτο»? Διότι… από ΠΟΥ κι  ως που είναι «μυστικό» το σύμβολο? Επειδή εσύ, που το έβαλες στο άρθρο, φαντασιώνεσαι ότι «έτσι πρέπει να είναι», ή επειδή κάποιος σαλταρισμένος αμερικάνος ακροδεξιός «καλλιτέχνης» έτσι το «απέδωσε»… το δέσαμε κόμπο κιόλας, ότι είναι «μυστικό σύμβολο» κάποιων ανθρώπων που το έφτιαξαν, το ενστερνίζονται, ή και το… προσκυνάνε κρυφά? Χμ…. ΤΙ είπες? ότι «Δεν εννοείς αυτό»? Αφού… ΑΥΤΟ σημαίνει «μυστικό» σύμβολο, βλάκα! Ισως δεν καταλαβαίνεις τι έκανες, ή ΠΩΣ σε εκθέτει σαν ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ παρανοϊκό αντισημίτη συνωμοσιολόγο. ΔΕΝ με ενδιαφέρει ποιός είσαι, εσύ που έβαλες το σύμβολο στο άρθρο. ΟΥΤΕ με ενδιαφέρει αν είσαι ο ίδιος ο Τραϊανού. Το ίδιο μου κάνει, και την ίδια ζημιά κάνεις. Ενα τέτοιο πλαστό σύμβολο, παρουσιαζόμενο σαν «μυστικό», συνιστά προπαγανδιστικό ψέμα. Σαν το ψέμα της… μυστικής αστυνομίας ενός Τσάρου, που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ τα περιβόητα (ανύπαρκτα) «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». Α, και ΔΕΝ προτίθεμαι να συζητήσω την απάτη των «Πρωτοκόλλων». ΙΣΩΣ δώσω κάποια λινκ, αλλά όσοι εθελοτυφλούν στην πλαστότητα των Πρωτοκόλλων, ας… τα βάλουν στον κώλο τους!

Ακολουθεί αναλυτική κριτική του υπόλοιπου άρθρου. Τα περισσότερα αποσπάσματα που παραθέτω είναι στην ίδια σειρά όπως στο πρωτότυπο.

Οι πρώτοι τραπεζίτες σε έναν χριστιανικό κόσμο, όπου η παπική Ρώμη είχε θέσει την τραπεζική λειτουργία στην κατηγορία της «αμαρτίας» …Οι πρώτοι έμποροι σε έναν χριστιανικό κόσμο, ο οποίος είχε εφεύρει τον «προστατευτισμό», για να προστατεύει εργοστάσια και μεροκάματα.
Οι Εβραίοι, δηλαδή, από μόνοι τους αποτελούσαν μια ειδική κοινωνική τάξη σε όλες τις χριστιανικές κοινωνίες όπου ήταν ενταγμένοι. Σε εποχές όπου η ανθρώπινη ύπαρξη δεν άξιζε ούτε μία δεκάρα, ο καλύτερος Εβραίος ήταν αυτός, ο οποίος άξιζε μία πεντάρα. Μιλάμε για την πλέον απαξιωμένη ανθρώπινη ύπαρξη. Από την εποχή της Αιγύπτου και της Βαβυλώνας μέχρι τη χιτλερική Γερμανία και την προπολεμική Αμερική οι Εβραίοι ήταν μόνιμα ο «πάτος» της ανθρώπινης ύπαρξης. Όχι σταθερά πάνω από τα ζώα. Μπορούσες να τους σκοτώσεις, να τους βιάσεις, να τους προσβάλεις, χωρίς καν να έχεις νομικές συνέπειες.
Ολα αυτά περιέχουν γενικεύσεις, μισές αλήθειες και ανακρίβειες. Π.χ. οι Εβραίοι δεν ήταν πάντα στον «πάτο», αντίθετα αναλάμβαναν και υψηλές κοινωνικές θέσεις, σε αρκετές χώρες και ιστορικές περιόδους. Αλλά… πάμε παρακάτω, γιατί δεν έχουν σημασία τέτοιες λεπτομέρειες.
Οι Εβραίοι ως… τρωκτικά βόθρων:
Όμως, αυτήν η εξοικείωση με τον «πάτο» της κοινωνίας τούς έκανε «γρήγορους» και «ευέλικτους». Τα «τρωκτικά» των βόθρων πάντα βλέπουν καλύτερα από τους νεοφερμένους μέσα στους σκοτεινούς «βόθρους». Τα «τρωκτικά» των βόθρων έχουν πάντα καλύτερη «ανοσία» από τα κοινά ζώα της φύσης. Από τη στιγμή που οι Εβραίοι ήταν οι κυρίαρχοι και οι πλέον έμπειροι του λούμπεν καί των δύο πλευρών, ήταν θέμα χρόνου να δοκιμάσουν να ελέγξουν τα πάντα μόνοι τους. Η μεταξύ τους συνεννόηση ήταν εύκολο να επιτευχθεί, γιατί δεν υπήρχαν τα γνωστά ταξικά εμπόδια, που να την εμποδίζουν. Δεν υπήρχε μεταξύ τους η πάγια καχυποψία, η οποία υπάρχει μεταξύ κεφαλαιοκρατών και προλεταρίων. Όλοι τους ήταν πάνω και πρώτα απ’ όλα Εβραίοι και μετά κεφαλαιοκράτες ή προλετάριοι.

____________________________

Ας  δούμε όμως το άρθρο από την αρχή:

… Επιτέλους αποκαλύφθηκε η ιδεολογία της Νέας Τάξης.

Φάουλ 1. Γιατί «επιτέλους» και γιατί «αποκαλύφθηκε» και σε ποιόν? Επειδή ο συγγραφέας τώρα έμαθε ή συνέδεσε κάποια ασήμαντα πράματα, γνωστά εδώ και χρόνια, αυτό συνιστά «αποκάλυψη«? (Κενόλογη ρητορεία άνευ περιεχομένου…)
Φάουλ 2. ΠΩΣ τεκμηριώνεται ότι υπάρχει ενιαία ιδεολογία κάποιας ενιαίας «Νέας Τάξης» (πέρα από το νεο-φιλελευθερισμό)? ΚΑΙ οι δύο αυτές θέσεις είναι αναπόδεικτες υποθέσεις. Υπάρχουν μάλιστα και σοβαρές ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις) ότι είναι λάθος ΚΑΙ οι δύο. Π.χ. αν η «Νέα Τάξη» είναι ενιαία και έχει μια ενιαία ιδεολογία, τότε… γιατί πολεμάει τόσο λυσσαλέα ο «επιφανής νεοταξίτης» David Horowitz τον George Soros κ.ά. «επιφανείς νεοταξίτες»? Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα. Π.χ. ακόμη και η καταγγελία ότι «κάποιοι προωθούν την παγκόσμια κυβέρνηση» είναι συνηθισμένο ιδεολόγημα ενός μέρους της διεθνούς πλουτοκρατικής ελίτ (εκείνου που συνδέεται πιο πολύ με την ακροδεξιά και το… Ισραήλ). Do a Reality Check.
… Όταν το λούμπεν του Προλεταριάτου «συνάντησε» το λούμπεν της κεφαλαιοκρατίας.
Έχει σκεφτεί κάποιος στην εποχή της απόλυτης «ελευθερίας» της οικονομίας της Νέας Τάξης τι ακριβώς συνδέει τη Αγγέλα Μέρκελ, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τον  Γουέν Ζιαμπάο; …Τι ακριβώς συνδέει τρεις από τους τέσσερις ή πέντε μεγάλους «παίκτες» της Νέας Τάξης; Αυτό, το οποίο τους συνδέει, είναι το εξής παράδοξο: Είναι καί οι τρεις τους ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ. Είναι, δηλαδή, «παιδιά» ενός φασιστικού καθεστώτος, το οποίο υποτίθεται νικήθηκε από τον καπιταλισμό και «πέθανε» επισήμως …Ενός καθεστώτος, το οποίο, εκτός όλων των άλλων, μισούσε την ελεύθερη οικονομία και τον ανταγωνισμό. Κι όμως, αυτά τα «παιδιά» του «νικημένου» καθεστώτος είναι εκείνα, τα οποία ηγούνται της «βασιλείας» του απόλυτου καπιταλισμού. Είναι «παιδιά», τα οποία μεγάλωσαν με το «ευαγγέλιο» της 3ης Διεθνούς.
Είναι ΠΟΛΥ γνωστό αυτό και έχει συζητηθεί εκτενώς.  Μπορεί εσύ ΤΩΡΑ να το ανακάλυψες, ή τώρα να το «συνέδεσες», αλλά… άργησες
Γιατί αναφερόμαστε ειδικά σ’ αυτήν τη Διεθνή;

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έννοια «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» δεν αποτελεί επινόηση κάποιου επίδοξου «αυτοκράτορα». Δεν είναι εφεύρημα κάποιων αδίστακτων και σκληρών καπιταλιστών. Είναι όρος, ο οποίος ειπώθηκε για πρώτη φορά στην 3η Διεθνή από κομμουνιστές. «Δημοκράτες» σταλινικοί είναι αυτοί, οι οποίοι τον ονειρεύτηκαν, τον επινόησαν και τον ψέλλισαν για πρώτη φορά. Μιλάμε δηλαδή για περίεργα πράγματα Πολύ περίεργα πράγματα. Πράγματα, τα οποία δεν εξηγούνται με βάση τη λογική εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων.

 • ΤΙ είναι «περίεργο» εδώ?
 • ΤΙ «δεν εξηγείται» και με βάση ΠΟΙΑ «λογική εξέλιξη» ΠΟΙΩΝ «ιστορικών γεγονότων»?
 • Αντίθετα, εξηγούνται ΠΟΛΥ καλά όλα αυτά, με βάση ιστορικά ΚΑΙ πολιτικά ΚΑΙ ιδεολογικά δεδομένα.

Αν μιλάμε για διεθνισμό, ΚΑΘΟΛΟΥ περίεργος δεν είναι. Ούτε ο διεθνισμός της αριστεράς, ούτε ο (αντίπαλός της) «διεθνισμός» του διεθνούς κεφαλαίου. Ανέκαθεν οι κομμουνιστές ήθελαν την παγκόσμια συναδέλφωση, ίσως και κάποιο είδος παγκόσμιας συνένωσης από θεσμική ή οργανωτική άποψη. Γιατί όχι και σε επίπεδο παγκόσμιου κράτους, αν «νικούσε η εργατική τάξη» παντού? Η ίδια η 3η Διεθνής έγινε χάριν… διεθνισμού. Το αν ή όχι «για πρώτη φορά» ειπώθηκε η φράση «παγκόσμια κυβέρνηση» σε συνέδριο κομμουνιστών, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία, σήμερα. Ούτε έχει καμμία σχέση με τη «Νέα Τάξη», ή τα όνειρα πλουτοκρατών για «Παγκόσμια Κυβέρνηση». Μόνο «περίεργα» δεν είναι όλα αυτά…

Παναγιώτη, αν είσαι σωστός συγγραφέας και ερευνητής, φέρε το σχετικό εδάφιο, την πηγή σου, να αναλύσουμε το θέμα. Να δούμε και τα συμφραζόμενα, ΠΟΙΟΣ το είπε και ΤΙ εννοούσε. Αλλιώς, όταν λες «περίεργα πράματα», με τόσο… χαζό συνωμοσιολογικό στυλάκι, ΜΗ σου φανεί περίεργο αν σε πούνε και παρανοϊκό. Διότι… ΚAI οι παρανοϊκοί, με την ΙΔΙΑ λογική  συλλογίζονται. Είδες… σύμπτωση? (ΤΙ περίεργο πράμα, ρε παιδί μου…. χαχαχα) 

Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος πολύ «μακριά». Όταν το 1989 έπεφτε το τείχος του Βερολίνου, πολλοί άνθρωποι έδειξαν ανακουφισμένοι από αυτήν την εξέλιξη …Άνθρωποι βασανισμένοι και ταλαιπωρημένοι από το κτήνος του κομμουνισμού …Το κτήνος, το οποίο, είτε με τον Στάλιν είτε με τον Μάο — και τα άλλα τα «παιδιά», σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Το θηρίο του σταλινικού φασισμού έδειχνε επιτέλους ότι θα «ψοφούσε» και θα άφηνε ήσυχους τους ανθρώπους.
Χρήσιμο περιεχόμενο, εδώ… ΜΗΔΕΝ, εκτός από [1] πασίγνωστα γεγονότα σε  [2] συναισθηματικά φορτισμένη γλώσσα μίσους, που εξισώνει φασισμό με σταλινισμό, ικανή να στρατολογήσει στον Αγώνα κατά του [ενιαίου] «Θηρίου». Είναι προφανές ότι ο Τραϊανού είναι παντελώς αδιάβαστος, όσον αφορά τις μεγάλες διαφορές φασισμού και σταλινισμού [για τις οποίες έγραψε… τόμους και ο Ζίζεκ] αλλά και ότι (έστω άθελά του) εδώ συμπλέει με τις πιο αντιδραστικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, που είχαν προτείνει «κοινή επέτειο» για θύματα φασισμού και σταλινισμού.
Εγιναν όμως έτσι τα πράγματα; Συνέβησαν αυτά, τα οποία νομίζουμε ότι συνέβησαν ή είμαστε θύματα μιας μεγάλης πολιτικής οφθαλμαπάτης; …Της μεγαλύτερης οφθαλμαπάτης στην ιστορία του κόσμου; Πώς είναι δυνατόν σε έναν κόσμο, όπου ο κομμουνισμός είναι «πεθαμένος», γνήσιοι σταλινικοί πράκτορες όχι απλά να διακρίνονται, αλλά να ηγούνται αυτού; Πώς είναι δυνατόν μετά από τόσους αγώνες και τόσες θυσίες για τη Δημοκρατία την ηγεσία της «δημοκρατίας» να τη διαχειρίζονται σταλινικοί; Πώς είναι δυνατόν να «πέθανε» το θηρίο της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας και σήμερα να κυβερνά την ενιαία Γερμανία ένα επιζών «κύτταρό» του, όπως είναι η Μέρκελ;
Φυσικά και συνέβησαν, είναι ΠΟΛΥ γνωστά, ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητά γεγονότα (η μετατροπή τόσων αμέτρητων σταλινικών σε νεο-φιλελεύθερους, κλπ.) και δεν αποτελούν «οφθαλμαπάτη», παρά μόνο αν κανείς… τα αρνείται, με την έννοια του ψυχαναλυτικού «denial» (=υποσυνείδητη εθελοτυφλία). Αμέτρητα άρθρα και δοκίμια έχουν γραφτεί για το θέμα, που προφανώς ο Παναγιώτης ΔΕΝ διάβασε, αφού.. εκφράζει και απορία ή έλλειψη κατανόησης (χεχε) καταλήγοντας σε μία δική του… «καινοτομική θεωρία». -Ποια «καινοτομική θεωρία»? Χμμ…. ΟΚ, αφού… βιάζεστε, θα σας δώσω περίληψη, ΠΕΡΙΠΟΥ σωστή:
 • Ο Παναγιώτης θεωρεί, σε γενικές γραμμές, πως… πίσω από όλα αυτά τα «ακατανόητα» (για τον ίδιο) γεγονότα, κρύβεται η «πραγματική εξήγηση», η μοναδική «λογική» λύση του (δήθεν) αινίγματος. Δηλαδή (τί άλλο?) οι… Εβραίοι, που κρύβονται πίσω από κάθε τι, στην Ιστορία !\
Μετά από αυτό το σημείο, αν διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο, θα διαπιστώσετε ότι ο αντισημιτισμός είναι (σχεδόν) το μοναδικό του περιεχόμενο. Συγκαλλυμένος σε κάποια σημεία, βέβαια, ή και προσωρινά απών σε μεγάλα (παραπλανητικά?) εδάφια που κατακεραυνώνουν ένα σωρό… άλλες κακές δυνάμεις και δαίμονες, αλλάζοντας τον ορισμό… λέξεων, χαλαρώνοντας τα εννοιολογικά όρια της γλώσσας ή διευρύνοντας την ανοχή… λογικών λαθών, έτσι ώστε να επικρατήσουν, στο τέλος, οι εμμονές του Παναγιώτη, δηλαδή… η εξής μία, το ότι για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, βασικά φταίνε… οι Εβραίοι.
 • Δεν το πιστεύετε? ΟΚ, πάμε τότε λίγο παρακάτω…
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται …Σίγουρα δεν είναι όπως φαίνονται.
Νταααξ’, ρε Παναγιώτη, τίποτε δεν είναι «όπως φαίνεται».
Οπως και… εσύ ο ίδιος! 😉
Δεν είναι δυνατόν στη μεγάλη «νίκη» του καπιταλισμού να είναι «νικητές» οι σταλινικοί.
Α, ρε Παναγιώτη. ΕΤΣΙ σου φαίνεται? Οτι είναι «νικητές» οι σταλινικοί? ΠΩΣ εξισώνεις… νεοφιλελεύθερους (πρώην σταλινικούς) με «νικητές» σταλινικούς? Και γιατί? Λογικά δεν στέκει. Δηλαδή ΔΕΝ δείχνει «νίκη  του σταλινισμού», το πλήθος πρώην σταλινικών που έγιναν νεοφιλελεύθεροι. Ισα-ίσα, το αντίθετο αποδεικνύει. Τη συντριβή του σταλινισμού (φυσικά με όλα τα οποιαδήποτε θετικά στοιχεία του παλιού «υπαρκτού κομμουνισμού»). Ακριβώς όπως… δεν αποτελεί «νίκη του ναζισμού» ο αριθμός των Γερμανών πρώην θαυμαστών του Χίτλερ, που μετατράπηκαν σε «δημοκράτες» και «αντιφασίστες», ή το πλήθος… Ελλήνων (πρώην) χουντικών που γίνανε «δημοκράτες» ή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Τι περίεργα πράματα πιστεύεις, ρε Παναγιώτη? ΚΑΚΩΣ σου φαίνονται έτσι, αλλά… (όπως είπες κι εσύ) «τα πράματα δεν είναι όπως φαίνονται»!  🙂  Χαχαχα... Πάααμε παρακάτω… :mrgreen:

Λογικά δεν στέκουν, όλα αυτά. Δηλαδή, αναρρωτιέται κανείς, εύλογα…

 • ΓΙΑΤΙ ο Παναγιώτης, ενώ ξέρει (δεν μπορεί να μη τα ξέρει) όσα επεσήμανα, μιλάει για «νικητές» σταλινικούς και… με ποιά έννοια «νικητές»?
Για μαντέψτε, για μαντέψτε… ¨ 😈
 • hint 1:  «Ton arapi sou ki an pleneis, to sapouni sou xalas». Apo poioys eftiakses…. to sapouni? (Greek American black humor)
 • hint 2: «The Klan is not just against niggers; it’s even more against nigger-lovers» (Ku Klux Klan archives, also against Jews)
Ακόμη κι αν δεν ξέρετε αγγλικά, σε λίγο… θα καταλάβετε:
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του άκρατου ανταγωνισμού και των απόλυτων προσόντων να «επικρατήσουν» κατά κράτος κάποιοι πρώην διορισμένοι χαφιέδες των σταλινικών μυστικών υπηρεσιών.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. O Μπίλ Γκέητς… «πρώην διορισμένος χαφιές σταλινικών υπηρεσιών»?! 🙂
Ουφ… ΠΟΥ «επικράτησαν κατά κράτος» αυτοί οι πρώην σταλινικοί? ΟΧΙ στη Δύση, αλλά στο πρώην Ανατολικό μπλοκ. Πιο ηλίθια απορία από αυτό το «δεν είναι δυνατόν» του Παναγιώτη, δεν έχω ξαναδεί. Αντίθετα, ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ήταν, ελλείψει πραγματικών νέων πολιτικών δυνάμεων και στελεχών, κλπ. κλπ. οι πιο μάγκες» διορισμένοι χαφιέδες του σταλινισμού, να επικρατήσουν και μετά το τέλος του (ιδίως οι πλέον αμοραλιστές, ΜΗ-έχοντες πραγματική ιδεολογία, κ.ο.κ.)
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της απόλυτης υπεροχής της τεχνογνωσίας του χριστιανισμού ο χριστιανικός κόσμος να είναι βυθισμένος στην ανεργία και να βιώνει την απόλυτη οικονομική παρακμή του.
ΖΝΤΟΟΙΓΚ… Οπα ρε μεγάλε, ΠΩΣ κατάφερες να χώσεις στην ίδια πρόταση, εντελώς ξαφνικά μάλιστα, «απόλυτη υπεροχή», «τεχνογνωσία», «χριστιανισμό», «ανεργία» και «απόλυτη οικονομική παρακμή»… ΟΛΑ μαζί? Ο χριστιανισμός έχει και τεχνογνωσία, δηλαδή? Το Αγιο Δισκοπότηρο έχει τσιπάκι επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων, που το χακεύει κάθε Κυριακή ο παπάς? ΤΙ λε ρε Παναγιώτη?. Γιου χαβ ΚΟΥΦντ μη. (με κούφανες). μ… κάτι άααλλο εννοεί εδώ. ΔΕΝ εννοεί πως ο Χριστιανισμός έχει τεχνογνωσία, όχι. Εννοεί ότι την καλύτερη τεχνογνωσία την έχουν οι… καλοί Χριστιανοί. Οι Χριστιανοί επιστήμονες που δουλεύουν π.χ. στην ΙΒΜ, και προάγουν την τεχνογνωσία «απόλυτης υπεροχής», δηλαδή τη χριστιανική τεχνογνωσία (σε αντίθεση με τους κατώτερους μη-χριστιανούς).
 • Ως γνωστόν, όταν στην Αμερική οι καλοί χριστιανοί σχεδίαζαν επεξεργαστές, οι αντίχριστοι κινέζοι τρώγανε ποντίκια… (και πληκτρολόγια, οθόνες, κλπ.) ΧΑΧΑΧΑ 🙂
Πάμε παρακάτω…
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της παντοδυναμίας του χριστιανισμού οι «ιδιοκτήτες» του να είναι τοκογλύφοι Εβραίοι.
Ποια «παντοδυναμία του χριστιανισμού» ρε μεγάλε? Ξέχασες την άνοδο και επικράτηση του αθεϊσμού, τον δέκατο ένατο αιώνα, μεταξύ πάρα πολλών επιστημόνων? Ξέχασες τη μετατροπή των κρατών σε κοσμικά κράτη? Εχεις κάτσει να μετρήσεις και πόσοι τοκογλύφοι ΔΕΝ ήταν Εβραίοι?
Κάτι συμβαίνει στον «ελεύθερο» κόσμο μας και αυτό σίγουρα δεν είναι ούτε τόσο απλό ούτε αυτό που φαίνεται. Κάτι τους συνδέει όλους αυτούς μεταξύ τους και εμείς πρέπει να το ανακαλύψουμε.
Ε ναι, μια Εβραϊκή συνωμοσία είναι όλα, ΤΟΣΟ απλά…
Σε ορισμένα σημεία του υπόλοιπου κειμένου, νομίζει κανείς πως διαβάζει αυθεντική ομιλία του… Χίτλερ. ΙΔΙΩΣ διότι ο Παναγιώτης ΔΕΝ περιορίζεται στη στηλίτευση των Εβραίων τοκογλύφων, ούτε περιορίζει την αντι-αριστερή κριτική του σε θέματα διαφθοράς. Δηλώνει απερίφραστα πως θεωρεί το μαρξισμό και τον κομμουνισμό σαν «εβραϊκές εφευρέσεις», ταυτιζόμενες απόλυτα με το μεγάλο «εβραϊκό σχέδιο» για τη διάβρωση και τη διάλυση όλων των εθνών, κ.ο.κ. Τον αηδιάζει ο κομμουνισμός γιατί είναι… εβραϊκός, και τον αηδιάζει η αριστερά γιατί θεωρεί πως δουλεύει κι αυτή υπέρ των Εβραίων, ή υπέρ της «Νέας Τάξης», όπου… Εβραϊκή φυλή και Νέα τάξη ταυτίζονται απολύτως. Χωρίς ούτε καν μια προσπάθεια «μετριασμού» αυτών των ιδεολογημάτων π.χ. σαν δήθεν «κατά του σιωνισμού». Για τον Παναγιώτη Τραϊανού, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Εβραίου και Σιωνιστή, ούτε καν διαφοά μεταξύ Εβραίων και Νέας Τάξης. Η Νέα Τάξη είναι απλώς ένα είδος γραφειοκρατίας που ίδρυσαν οι Εβραίοι και την κυβερνούν Εβραίοι.
Για τον Παναγιώτη, η μοναδική ελπίδα της… ανθρωπότητας (κατά των μισητών Εβραίων) είναι το… Ελληνικό Φως! Ε, ναι, ο «Ανώτερος Πολιτισμός» (γκουχ-γκουχ… σόρυ) των Ελλήνων θα αναμετρηθεί με το «λούμπεν-» λαό των Εβραίων κι αυτό είναι η Ουσία της Πολιτικής Κοσμοθεωρίας του Τραϊανού, καθιστώντας τον ουσιαστικά… ακόμη μεγαλύτερο αντισημίτη από τον Χίτλερ. Λέει π.χ. ο Τραϊανού
Ζούμε την απόλυτη κυριαρχία του λούμπεν της ανθρωπότητας …Του λούμπεν, που δεν έχει καμία ηθική αναστολή να κάνει το οποιοδήποτε έγκλημα εις βάρος όποιου θεωρεί ότι απειλεί τα σχέδιά του. Αυτό το λούμπεν έθνος των Εβραίων λυσσομανά γύρω από την Ελλάδα σήμερα. Έχει τους λόγους του να λυσσομανά. Λόγους καί ιστορικούς αλλά καί πρακτικούς. Ιστορικούς λόγους έχει, γιατί οι Έλληνες είναι οι επίσημοι εθνικοί εχθροί των Εβραίων. Πρακτικούς λόγους έχει, γιατί οι Έλληνες, ακόμα κι αν δεν ήταν εχθροί τους, με αυτά που κάνουν θα γίνονταν. Οι Έλληνες από καταβολής τους είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λούμπεν όλων των ειδών.
Προσέξτε εδώ, τον (παντελώς ανιστόρητο) υπερ-εθνικιστικό κομπασμό του Τραϊανού στο τέλος.
Οι Έλληνες από καταβολής τους είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λούμπεν όλων των ειδών.
Ε, όχι δα. Αντίθετα, με τα κριτήρια του ίδιου του Τραϊανού, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς πιο «λούμπεν λαό» από τους Ελληνες (αν και τον όρο «λούμπεν» ο Τραϊανού τον χρησιμοποιεί με πολλούς τρόπους, ενίοτε αντιφατκιούς μεταξύ τους). Ακόμη και αν επικεντρωθούμε στους Αρχαίους, ξεχνώντας τους… κλέφτες και αρματολούς επί Τουρκοκρατίας (ΤΙ πιο λούμπεν από δαύτους?) οι… φιλήδονοι και αργόσχολοι δουλοκτήτες, οι Αθηναίοι πολίτες, δεν δίστασαν να καίνε άλλες ελληνικές πόλεις εξολοθρεύοντας όλους τους κατοίκους τους. Μόνο και μόνο από ωμό συμφέρον. ΤΙ πιο «λούμπεν» από αυτό? Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψη και τη λέξη «Γρεκός» και όσα καταλόγιζαν στους υποδουλωμένους Ελληνες οι δυτικοί επί Τουρκοκρατίας, οι πρόγονοί μας ήταν ίσως ο πιο λούμπεν λαός του κόσμου, επί εκατοντάδες χρόνια…
Ο Τραϊανού προφανώς επηρεάζεται από ένα σωρό… περίεργες πηγές (που δεν μας δίνει), αλλά… ΑΝ είχε ψάξει καλά τον Εβραϊσμό, θα ανακάλυπτε πως για τη θρησκεία των Εβραίων, εξαιρετικά αυστηρή σε θέματα ηθικής, οι άναρχοι και πολυθεϊστές Ελληνες αποτελούσαν ένα στοιχείο… λούμπεν, που δύσκολα δεχόταν ο Εβραϊσμός. Διαμάχες υπήρχαν βέβαια, όπως και συνύπαρξη (με πολλούς Εβραίους να ζουν ειρηνικά στην αρχαία Ελλάδα επί μακρόν) αλλά… κανένας πόλεμος, τίποτε που να στοιχειοθετεί το χαρακτηρισμό «εθνικός εχθρός των Εβραίων» για τους Ελληνες. Υπήρξε βέβαια η στιγμή της μεγάλής ρήξης των Ελληνιστών (κοσμοπολιτών) Εβραίων με τους τοπικιστές, μια ρήξη όπου νίκησαν οι δεύτεροι και που δυστυχώς τιμάται μέχρι σήμερα, σαν θρησκευτική γιορτή απελευθέρωσης των Εβραίων από τον… ξενόφερτο λούμπεν ελληνικό «κοσμοπολιτισμό» (της αρχαιότητας). Αλλά… αυτά τα θέματα είναι από τραγικά έως κωμικά, όταν τα θυμάται κανείς, ή τα βλέπει με παρωπίδες, με τόσο απλοικά μανιχαϊστικό τρόπο, όπως ο Τραϊανού, προκειμένου να αποδείξει την… αγαθότητα των πολιτισμένων και ανώτερων Ελλήνων απέναντι στους κακούς, έτοιμους για κάθε ατιμία «λούμπεν» Εβραίους…
Για την ακρίβεια, ο Χίτλερ φαίνεται κάπως… ερασιτέχνης, μπροστά του, διότι ο Παναγιώτης προτάσσει τον Ελληνικό «Πολιτισμό» (τον Αρχαίο κυρίως) σαν μοναδικό «ανώτερο αντίπαλο» που μπορεί να νικήσει τους πονηρούς Εβραίους. Πρόκειται για «πολιτιστική ανωτερότητα», όχι για ρατσισμό (λέμε). Δηλαδή… ό,τι πιο μοντέρνο σήμερα και στις ιδέες της ακροδεξιάς. Π.χ.  και για τον Νορβηγό μακελάρη Μπρέηβικ, η Ευρώπη είναι κυρίως «πολιτιστικά ανώτερη», όχι φυλετικά. (Βέβαια υπάρχουν σποραδικές αναφορές τόσο του Τραϊανού όσο και του Μπρέηβικ σε φυλετικά ή γενετικά θέματα, που θεωρώ απιθανο να τα… υποτιμούν). Πάντως ο Παναγιώτης θεωρεί πως οι… ίδιοι οι Εβραίοι «κατασκεύασαν» και χρηματοδότησαν και προώθησαν τον Αδόλφο Χίτλερ. Σ’ αυτό το θέμα έχει «εκσυγχρονιστεί» κάπως, αλλά… σε λάθος κατεύθυνση. Χλωμό το βλέπω να γίνει δεκτός σαν σύμμαχος άλλων σύγχρονων ομοϊδεατών του, ακόμη πιο «εκσυγχρονισμένων», διότι αυτοί έγιναν τώρα πια… σύμμαχοι και του Ισραήλ. χαχαχα….
Ο ΤραΪανού δεν είναι «εθνικιστής κατά της Νέας Τάξης», αλλά… πούρος αντισημίτης, πρωτίστως «πατριώτης κατά των Εβραίων» (όπου Εβραίοι και Νέα Τάξη ταυτίζονται). Το μίσος που εκπέμπει σε  αμέτρητους άλλους είναι εκπληκτικό. Π.χ. θεωρεί πως «απέδειξε» ότι «ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο μεγαλύτερος ζων προδότης» (με βάση κάποια στοιχεία…. που διάβασα και είναι… για γέλια ή για κλάματα). Τα βουνά λάσπης που εκτοξεύει, κατά όλης της αριστεράς συλλήβδην (χωρίς ούτε μία εξαίρεση) φανερώνει έναν υποχθόνιο νεο-φασισμό ή νεο-ναζισμό. Παρόλ’ αυτά, η «αριστερή» ρητορική του Τραϊανού τον καθιστά περισσότερο… εθνικο-σοσιαλιστή, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, εκείνη που εκπροσωπούσαν και οι πρώϊμοι εκείνοι πρωτο-ναζί της «στρασσερικής πτέρυγας», μέσα στο κόμμα του Χίτλερ, οι ίδιοι που κιυνηγήθηκαν αργότερα, λόγω των «αριστερών» παρεκκλίσεών τους. Νομίζω ότι όλα αυτά τοποθετούν τον Παναγιώτη κάπου στο χώρο της «Τρίτης Θέσης» (Third Position) UPDATE: …αν και είναι αντιφατικά με τη συνολική εικόνα του έργου του, καθώς και με την προσήλωσή του στη δημοκρατία και στην απελευθέρωση της εργατιάς, όπως και τον τίτλο του κινήματός του (ΕΑΜ Β‘) διότι… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να υποστηρίζει κανείς το ΕΑΜ, ή να ιδρύει ένα δεύτερο, και να είναι… νεοφασίστας. Είναι άδικη αυτή η ταμπέλα για τον Παναγιώτη. Η σωστή περιγραφή του είναι δύσκολη. Αριστερών και δημοκρατικών πεποιθήσεων άνθρωπος είναι, αλλά ΜΑΖΙ με έντονες αντισημιτικές ιδεοληψίες ΚΑΙ αντι-κομμουνιστικά κατάλοιπα. Βγάλτε άκρη….
__________________

Ολοι είναι λούμπεν, οι Εβραίοι είναι λούμπεν (και άλλες… αρλούμπες)

Το υπόλοιπο κείμενο του Τραϊανού έχει δύο στόχους. [1] να διευρύνει τον ορισμό της λέξης «λούμπεν» με έναν τρόπο που περιλαμβάνει σχεδόν τους πάντες, πλην των προλετάριων ή της εργατιάς. Οποιος δεν είναι εργάτης, κατά τον Τραϊανού, είναι οπωσδήποτε λούμπεν, κ.ο.κ. Αυτή η «εννοιολογική διεύρυνση» στην αρχή προβληματίζει, γιατί ο αναγνώστης αρχίζει και αναρρωτιέται «που το πάει». Μετά από την πλήρη ανάπτυξη αυτού του μπουρδολογήματος, η οποία συντελείται με απίστευτη εκφραστική μαεστρία, αποσπώντας (πιθανώς) και τη συμφωνία των περισσότερων αναγνωστών του, ο Τραϊανού προχωράει στην πρακτική… ιδεολογική αξιοποίηση της (αλλοιωμένης) έννοιας του «λούμπεν», ώστε να ταυτίσει με την έννοια του (κατ΄εξοχήν) λούμπεν τους… Εβραίους. Ολα αυτά  είναι αντιφατικά, αν τα αναλύσει κανείς λεπτομερώς. Υπάρχει μια θεμελιώδης αντίφαση εδώ, γιατί δεν μπορεί να λέει κανείς ταυτόχρονα ότι σχεδόν οι πάντες (πλην εργατών) είναι λούμπεν, και ταυτόχρονα να θεωρεί σαν λούμπεν ειδικά τους Εβραίους. Αποκαλυπτικό είναι όμως, για το μέγεθος της ασχετοσύνης και αγραμματοσύνης του… περιβάλλοντος στο οποίο ζει ο Παναγιώτης,το εξής εδάφιο.

Γνωρίζει ο αναγνώστης τι σημαίνει «Προλεταριάτο»; Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουν ότι είναι το «σώμα» των κομμουνιστών …Νομίζουν ότι ο προλετάριος ταυτίζεται με τον κομμουνιστή.
Ε, δεν ξέρω ΠΟΥ μεγάλωσε και ΠΟΙΟΥΣ συναναστρέφεται ο Παναγιώτης, αλλά… (σόρυ που το λέω) οι «δικοί του άνθρωποι» φαίνονται πολύ…  λούμπεν (χεχε) αδιάβαστοι… καράβλαχοι (ή επαρχιώτες απόγονοι… κομμουνιστοφάγων δωσιλόγων), για να νομίζουν (σήμερα, στην εποχή της απεριόριστης πληροφορίας) πως «ο προλετάριος είναι ο κομμουνιστής». Δεν έχω συναντήσει ΚΑΝΕΝΑ άτομο με ΤΟΣΟ μεγάλη έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής γνώσης, από τότε που γύρισα στην Ελλάδα από την Αγγλία, εδώ και… δεκαετίες. Και συναναστρέφομαι άτομα από σχεδόν κάθε κοινωνική τάξη, σε διάφορα περιβάλλοντα. Τέλος πάντων. Κοντολογίς, οι «περισσότεροι από εσάς» (που νομίζετε ότι ο προλετάριος είναι ο κομμουνιστής) είστε και ΠΟΛΥ μαλάκες. Ας μην πω περισσότερα…
Αυτό, που συμβαίνει, δεν είναι περίεργο. Ανάμεσα στα πολλά ομιχλώδη και ασαφή, τα οποία επεδίωκαν οι κομμουνιστές να «περάσουν» στην κοινωνία, προκειμένου να την παραπλανήσουν, είναι κι αυτό. «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»… φώναζαν οι κομμουνιστές και οι άσχετοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για ένα πανκομμουνιστικό «κάλεσμα»….
ΛΑΘΟΣ. Οι περισσότεροι ήξεραν (αν ή δεν ήξεραν, ρωτούσαν και μάθαιναν…)
Ακόμη και στη συντηρητική Αγγλία, η λέξη προλετάριος ήταν ιδιαίτερα γνωστή, όπως και τα συνώνυμά της, «pleba», «prols». Αλλά ο Παναγιώτης… κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, και αν μεγάλωσε σε… κομμουνιστο-φαγικό περιβάλλον ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος που εκφράζεται ο ίδιος για τους κομμουνιστές δείχνει ότι έχει ΚΑΙ ο ίδιος αρκετά ακραία αντι-κομμουνιστικά εμφυλιακά κατάλοιπα. Π.χ. δεν στέκει το «παραπλανήσουν»,  ούτε το «ομιχλώδη» στις περισσότερες περιπτώσεις. Μόνο η ανάγνωση κομμουνιστικών κειμένων από άσχετους φέρνει τέτοιες αντιδράσεις. Αν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι το κομμουνιστικό κίνημα, είναι η «ξύλινη γλώσσα» του (κι αυτή όχι πάντα). Αλλά όχι και ομιχλώδες π.χ. το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», κ.ο.κ.
Αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό το σύνθημα δεν διαφέρει από τα συνθήματα εκείνα, τα οποία κατά καιρούς απευθύνει το ΚΚΕ στους υπόλοιπους Έλληνες …Το ΚΚΕ του 7%, που αρέσκεται να κάνει «πανελλήνια» αγωνιστικά καλέσματα …Το ασήμαντο ΚΚΕ, που θεωρεί εαυτόν αποκλειστικό αντιπρόσωπο των Ελλήνων εργατών και κατά καιρούς όλων των Ελλήνων. Είναι όλοι οι Έλληνες κομμουνιστές; Όχι βέβαια. Γιατί η ηγέτης του ΚΚΕ «απευθύνεται» σ’ αυτούς σαν να ήταν; Είναι σαν ένας χριστιανός ιερέας να φωνάζει σε αλλόθρησκους να «ενωθούνε» για έναν σκοπό «χριστιανικό». Τι είδους «αλητεία» είναι αυτή; Ποιος τους το επιτρέπει να το κάνουν;
Ε, καλά… Και οι κότες το ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν καταφέρνει να εκφράσει όλη την εργατική τάξη (ούτε κι εμένα με εκφράζει απόλυτα). Αλλά… όχι και να βρίζουμε σαν «αλητεία», την προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι μάζες, ή να υπονοούμε πως χρειάζεται και… ειδική άδεια, για να φωνάξει κάτι κανείς υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων, ακόμη κι αν γίνεται από ένα κόμμα μειοψηφικό. Δηλαδή… αν εφαρμόσουμε την ίδια λογική, κατά τον Παναγιώταρο, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να ΒΡΙΖΕΙ και να ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ? Η σωστή ερώτηση ΔΕΝ είναι όμως «ποιος του επιτρέπει». Επιτρέπεται εξ ορισμού και απολύτως, το δικαίωμα της έκφρασης. Προστατεύεται  και από το Σύνταγμα. Η σωστή ερώτηση είναι «ποιος μπορεί να απαγορεύσει». Η απάντηση είναι «κανείς»! χεχε
Αυτό, το οποίο κάνει ανεκτή όλη αυτήν την προβοκατόρικη συμπεριφορά, είναι η άγνοια της κοινωνίας. Όλα αυτά προκύπτουν από την άγνοια του κόσμου …Άγνοια όρων ανεπίτρεπτη για μια πολιτισμένη κοινωνία, η οποία θεωρητικά εκπαιδεύει μαζικά τα μέλη της —εκπαίδευση, η οποία είναι καί πολιτική και αφορά την αγωγή του πολίτη— …Άγνοια ανεπίτρεπτη για τη Δημοκρατία, η οποία θέλει να προστατεύεται από τους άπειρους εχθρούς της. Τι είναι λοιπόν το τόσο παρεξηγημένο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ; …Το Προλεταριάτο με την πραγματική του έννοια …Όχι με την έννοια εκείνη, η οποία ήταν προϊόν καπηλείας του κομμουνισμού και του Μαρξ.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. ΠΟΙΑ «καπηλεία» ρε μεγάλε, συνιστά η λέξη «προλετάριος»? Ειδικά η λέξη είναι σαφής και κατανοητή. Κανένας δεν διαφώνησε ποτέ με τη λέξη. Με άλλα πράματα διαφωνήσανε…

…Στην πολιτική ορολογία υπάρχει και ένας άλλος περίεργος και ξενόφερτος όρος. ΛΟΥΜΠΕΝ Προλεταριάτο. Τι όμως είναι το λούμπεν; Το λούμπεν είναι μια γερμανική λέξη. Lumpen είναι το κουρέλι …η πατσαβούρα …το παρτάλι. Λούμπεν Προλεταριάτο είναι το ακραίο Προλεταριάτο …Είναι το «κατακάθι» του Προλεταριάτου …Είναι τα άτομα εκείνα, τα οποία συνεργάζονται, για να μην εργάζονται

Ο Παναγιώτης εδώ προδίδει άλλη μια φορά την άγνοιά του και την ασχετοσύνη του (τόσο με το μαρξισμό όσο και με τις… ξένες γλώσσες). Διότι αν είχε δεύτερη γλώσσα του τα αγγλικά (όπως εγώ) δεν θα θεωρούσε καθόλου παράξενο τον όρο «λούμπεν». Θα του έφερνε στο νου αυτομάτως και το αγγλικό «lump» που σημαίνει κομμάτι, καθώς και το ρήμα «lumping», «lumping together». Ισως και να μην ξέρει ΤΙ σημαίνει το τελευταίο, αλλά… με κωμικό τρόπο τον αφορά. Διότι είναι ακριβώς αυτό που… κάνει ο ίδιος: lumping together = τσουβαλιάζω.

[…] …Τη νοοτροπία αυτών, οι οποίοι επί αιώνες όταν κλέβουν φωνάζουν «κλέφτης» και όταν μαχαιρώνουν φωνάζουν «βοήθεια». Ο ρόλος, δηλαδή, των κομμουνιστών επιβάλει να μην «σπάζουν» κεφάλια, αλλά, σαν «οσιομάρτυρες» του Προλεταριάτου, να δέχονται δήθεν να σπάσουν τα δικά τους, για να «δικαιωθούν» οι αγώνες τους. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί δεν είναι μόνοι τους στον «πάτο» της κοινωνίας. Γιατί αυτόν τον ρόλο τον έχουν «μοιραστεί» με άλλους …Τους «συγκάτοικούς» τους στον υπόκοσμο.

Οι ίδιοι, δηλαδή, λούμπεν άνθρωποι για τους ίδιους λόγους κάνουν διαφορετικά πράγματα, γιατί αυτό επιβάλουν οι ρόλοι τους. Αυτό πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά, γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να τους ξεχωρίζει μεταξύ τους. Δεν διαφέρει δηλαδή σε τίποτε ο τενεκές κομμουνιστής των διαδηλώσεων από τον συνάδερφό του θρησκόληπτο υπερπατριώτη, ο οποίος επίσης διακρίνεται σε ανάλογες διαδηλώσεις. Διαφέρουν μόνον στις συμπεριφορές, γιατί αυτές καθορίζονται από το «σενάριο» του ρόλου τους. Έχοντας οι λούμπεν εθνικιστές πιο πολλές σχέσεις με την εξουσία, πήραν τον ρόλο αυτού που «βαράει» και όχι αυτού που τρώει ξύλο …Θέμα «μέσου» και διανομής ρόλων ήταν. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα άλλαζαν οι ρόλοι για τους ίδιους λόγους. Εκεί οι κομμουνιστές βαρούσαν και οι εθνικιστές ήταν οι «οσιομάρτυρες».

Κάποιοι έχουν πιο πολλές «γνωριμίες» δεξιά και γίνονται ακροδεξιοί. Κάποιοι έχουν πιο πολλές «γνωριμίες» αριστερά και γίνονται κομμουνιστές. Ο στόχος όμως είναι κοινός. Ποιος είναι; …Να «αυτοκεφαλαιοποιηθούν», εφόσον, ως προλετάριοι, δεν διαθέτουν κεφάλαιο. Να ζήσουν άνετα, πλούσια και προπάντων άκοπα σαν «σωτήρες» εις βάρος των «σωσμένων», οι οποίοι εργάζονται σκληρά …Να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του ζωικού τους κεφαλαίου …Να βγάλουν με τα χέρια τους μεγαλύτερο μεροκάματο από αυτό το οποίο θα έβγαζαν, αν πήγαιναν να εργαστούν στα εργοστάσια.

[…]
Η απόλυτη εξίσωση που κάνει ο Παναγιώτης ανάμεσα σε κομμουνιστές και φασίστες είναι πρωτοφανής οχετός λάσπης κατά της αριστεράς. Οι αριστεροί δεν είναι τίποτε άλλο από κόκκινοι φασίστες, προβοκάτορες στην υπηρεσία του συστήματος, «λούμπεν» στοιχεία όπως και οι φασίστες:
Οι εξουσίες γι’ αυτόν τον λόγο χρηματοδοτούν τους λούμπεν προλετάριους …Για τις προβοκάτσιες. Να σπάσουν και να ρημάξουν όταν το σύστημα θέλει να «επιτεθεί» στην κοινωνία κι αναζητά «άλλοθι» και βέβαια «δικαιολογίες». Για να μην φαίνεται αυτό το «παιχνίδι», φροντίζουν οι λούμπεν αλήτες να αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους, για να αλληλονομιμοποιούνται. Οι δεξιοί λούμπεν χτυπούν τους συναδέλφους τους αριστερούς και η «φάμπρικα» λειτουργεί άψογα. Οι μεν καταγγέλλουν τους δε και το μεροκάματο «τρέχει». Το Προλεταριάτο εργάζεται σκληρά με ελάχιστους μισθούς, ελάχιστα προνόμια, μηδενική ασφάλεια, ανθυγιεινές συνθήκες και το λούμπεν «κονομάει», γιατί εξυπηρετεί τα αφεντικά, τα οποία κερδίζουν όλα αυτά που στερούν από τους εργάτες και άρα από το Προλεταριάτο.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Από τα ίδια λούμπεν στοιχεία της εργατικής τάξης έκανε τα «ψώνια» του τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Στάλιν. Τα ίδια λούμπεν στοιχεία είναι εκείνα, που ύψωσαν τόσο τη σβάστικα όσο καί το σφυροδρέπανο. Πάντα έτσι γινόταν και έτσι γίνεται και σήμερα. Λούμπεν στοιχεία του Προλεταριάτου είναι τόσο η Παπαρήγα όσο και ο Καρατζαφέρης …Κατακάθια καί τα δύο …Φτωχά τεμπελόσκυλα, που δεν ήθελαν να επιβιώσουν ως εργαζόμενοι, αλλά σαν «κεφαλαιοκράτες». Έκαναν «κεφάλαιο» την επιλογή τους και την πονηριά τους και τώρα είναι εκατομμυριούχοι.
Το ανθρώπινο «κουφάρι» με το όνομα Παπαρήγα δηλώνει προλετάρια, ενώ δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή της και «ελέω» εξουσίας εισπράττει τεράστιες συντάξεις …»Πετυχημένο» λούμπεν στοιχείο, που επέλεξε να έχει «αφεντικό» τον παράνομο Ζαχαριάδη. Επιλογή άριστη, εφόσον σήμερα περιφέρεται με Lexus, κατοικεί στο παλάτι του Περισσού, σπουδάζει παιδί στις ΗΠΑ και παίζει με gadgets τελευταίας τεχνολογίας.

[…]

Το ξεχείλωμα λογικής δεν αργεί όμως να φτάσει και στην αστική τάξη, την οποία επίσης βαφτίζει «λούμπεν»:
Με βάση λοιπόν τα όσα λέμε, ο όρος «Λούμπεν της αστικής τάξης» είναι παντελώς λάθος …Δεν υπάρχει. Είναι αυτό που λέμε σημασιολογικός πλεονασμός. Λούμπεν είναι ολόκληρη η αστική τάξη. Η λούμπεν δραστηριότητα, δηλαδή, είναι για τους αστούς στο σύνολό τους ό,τι είναι το «αγροτικό» για τους γιατρούς …Ένα ενδιάμεσο στάδιο εκπαίδευσης, το οποίο απαιτείται για την «αναγνώρισή» τους. Απλά πράγματα.
Ουφ… Αμα δεν υπάρχει, άμα είναι «σημασιολογικός πλεονασμός», τότε… γιατί ο Παναγιώτης χρησιμοποιεί ΤΟΣΟ πολύ αυτό το σημασιολογικό πλεονασμό? Αντιφατική στάση, που οδηγεί και σε επιβεβαίωση του ιδεοληπτικού αντισημιτισμού του…
Απ’ όπου κι αν προέρχεται ταξικά ο αστός, όταν ξεκινάει τη δραστηριότητά του, ξεκινάει ως προλετάριος. Είτε είναι γιος βιομηχάνου είτε γιος αγρότη είτε γιος εργάτη —και δεν πρόκειται να διαδεχθεί τον πατέρα του στη δραστηριότητά του—, ξεκινάει ως προλετάριος από την ίδια πάντα γραμμή «εκκίνησης». Γιατί; Γιατί αποφασίζει να ζει πλούσια, αλλά χωρίς να κατέχει κεφάλαιο …άσχετα με την προέλευσή του. Αυτός ο προλετάριος, για να γίνει αστός, θα πρέπει να γίνει λούμπεν στοιχείο. Να βυθιστεί στο «κατακάθι» της κοινωνίας και ν’ αναδυθεί με νέα ιδιότητα.
Απίστευτες μπούρδες! Σχεδόν κανένας γιός αστού δεν ξεκινάει σαν «προλετάριος», ούτε αναγκάζεται να γίνει «λούμπεν». Συνήθως… ο πατέρας του του δίνει απλώς τα κλειδιά της επιχείρησης, μετά από κάποιες σπουδές.  Οπως ο πατέρας του Ρικάρντο Σέμλερ (πριν ξεκινήσει ο γιός το μετασχηματισμό της επιχείρησης σε ημι-συναιτεριστική). Αλλά… εδώ ο Παναγιώτης «ζωγραφίζει». Αφού χαρακτήρισε λούμπεν σχεδόν τους πάντες, πιάνει τώρα στο στόμα του και άλλους επαγγελματίες.
Όσο δηλαδή κι αν φαίνεται παράξενο, από τον γιατρό, τον μηχανικό ή τον δικηγόρο μέχρι τον Κνίτη, την πόρνη, την κομμώτρια, τον ποδοσφαιριστή και τον τραγουδιστή, όλοι τους είναι στην πραγματικότητα λούμπεν Προλεταριάτο. Είναι προλετάριοι, γιατί, εκτός από τα χέρια τους δεν έχουν άλλο κεφάλαιο και είναι λούμπεν γιατί ζούνε πλούσια, επειδή απλά αυτό συμφέρει την εξουσία. Με αυτούς τους λούμπεν ανθρώπους ως βάση και κοινωνικά πρότυπα της αστικής τάξης, σχεδίασαν την κοινωνική λειτουργία με τρόπο τέτοιο, ώστε ν’ αναπαράγουν διαρκώς την αστική τάξη με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Αυτοί οι λούμπεν άνθρωποι δημιούργησαν «εργοστάσια» παραγωγής συνενόχων …»Εργοστάσια», τα οποία οι αδαείς τα ονομάζουν Πανεπιστήμια. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι κάποιοι σχεδίασαν τα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, για να παράγουν αστούς μέσα από λούμπεν συντεχνιακές πρακτικές. Δημιούργησαν συστήματα εκπαίδευσης, τα οποία είναι δύσκολα, σκληρά και βρόμικα, για να μπορούν οι προλετάριοι να «βαπτίζονται» αστοί.
…Συστήματα εκπαίδευσης, που μοιάζουν με «πισίνες» και μπαίνουν όλοι το ίδιο «γυμνοί» μέσα σ’ αυτά. Γιατί; Για να «βυθίζονται» όλοι στα ίδια «σκατά» και απλά ανάμεσα στα άλλα να παίρνουν και μια ειδική επιστημονική εξειδίκευση. Στα Πανεπιστήμια, δηλαδή, μπαίνεις «γυμνός» προλετάριος, όπου κατ’ αρχήν γίνεσαι ένας σκληρά εκπαιδευμένος λούμπεν αστός και κατόπιν γιατρός ή μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο.
Προσέξτε όμως κάτι, εδώ. Ο Παναγιώτης οσφραίνεται, πιάνει σωστά το νόημα πολλών κοινωνικών φαινομένων, αν και η διεύρυνση του ορισμού των «λούμπεν» που κάνει, καθώς και οι αντισημιτικές ιδεοληψίες του τον ωθούν, κάποια άλλη στιγμή, σε λάθος συμπεράσματα [ UPDATE: Δείτε το σχόλιο 2, σε αυτό το ποστ, της Πιγκουίνας για… δημιουργικό στοχασμό πάνω σε αυτό το φαινόμενο].
Όλοι, δηλαδή, οι σημερινοί δήθεν μεγαλοαστοί είναι το «κατακάθι» της κοινωνίας, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται. Στον «βόθρο» μπήκαν πάμπτωχοι και τεμπέληδες λούμπεν προλετάριοι και από αυτόν βγήκαν «πεντακάθαροι» αστοί. Βγήκαν τέτοιοι, αφού το διαπραγματεύτηκαν όπως τους βόλευε και στη συνέχεια μπήκαν στα «σαλόνια» …Στα «σαλόνια», που όμως τους εκβιάζουν μόνιμα, γιατί γνωρίζουν τα προηγούμενα εγκλήματά τους. Όλα αυτά, όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι ελληνική «πατέντα», αλλά ό,τι προέκυψε από τη Γαλλική Επανάσταση …Τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία μας τη διδάσκουν με πάθος στα αστικά σχολεία.

[…]

…στην πραγματικότητα είναι ενιαίο στη βάση του και άρα επεκτείνεται και «κάτω» από το Προλεταριάτο. Ενώ, δηλαδή, η οικονομική λειτουργία διαχωρίζει με απόλυτο τρόπο τα δύο κυρίαρχα στοιχεία της, που είναι η κεφαλαιοκρατία και το Προλεταριάτο, το λούμπεν «υπόστρωμα» καί των δύο αυτών μερών επικοινωνεί.

[…]

Όπως είπαμε, οι Εβραίοι ήταν λούμπεν στοιχεία σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνταν …και το λούμπεν επικοινωνεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Ο Εβραίος τραπεζίτης ήταν εύκολο να συνεννοηθεί ακόμα και με τον πιο ελεεινό Εβραίο μαχαιροβγάλτη, γιατί μιλούσαν την ίδια γλώσσα …Τη γλώσσα του λούμπεν. ...Τη γλώσσα που μιλάει «άπταιστα» ο Στρος Καν …Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του Πλανήτη, που μέσα σε δύο ημέρες κατάφερε να κάνει ό,τι θα έκανε ο τελευταίος αλητάμπουρας του Πλανήτη. Να κυνηγήσει ρεσεπσιονίστριες, να βιάσει μια καθαρίστρια, να παζαρέψει βίζιτα και στο τέλος να πάει και φυλακή.
Μεταξύ των Εβραίων, δηλαδή, δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία, ανάλογα με το «ύψος» της κοινωνικής θέση στην οποία βρίσκονται. Στην τηλεφωνική ατζέντα του ίδιου προσώπου μπορείς να βρεις δίπλα σε ονόματα πρωθυπουργών και τραπεζιτών, ονόματα μαστροπών, επαγγελματιών δολοφόνων και πορνών. Γιατί; Γιατί είναι λούμπεν. Γιατί πάντα κινούνται μεταξύ κόσμου και υποκόσμου. Ξεκινάνε πάντα ως λούμπεν και λειτουργούν ως τέτοιοι ανεξαρτήτως του πλούτου που κατέχει η οικογένειά τους ή αποκτούν οι ίδιοι. Στόχος όλων αυτών των λούμπεν στοιχείων έγινε να επιβληθούν στην ίδια την κεφαλαιοκρατία. Οι απόλυτοι λούμπεν ανέλαβαν να υλοποιήσουν τον υπέρτατο στόχο του λούμπεν …Αυτοί, οι οποίοι θα έκαναν το «όνειρο» του λούμπεν πραγματικότητα.
Σε αυτήν τους την προσπάθεια γνώριζαν ότι θα έχουν αν όχι τη συμπαράσταση, τουλάχιστον την ανοχή της παγκόσμιας αστικής τάξης και με αυτό το δεδομένο ξεκίνησαν. Για να το καταφέρουν, γνώριζαν επίσης ότι θα έπρεπε να βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη ανθρώπινη μάζα του Προλεταριάτου εναντίον της εξουσίας που μισούσαν ...Ξεκινώντας από τη δική τους εβραϊκή μάζα, έβαλαν ως στόχο να προσεγγίσουν και να χρησιμοποιήσουν το ίδιο το χριστιανικό Προλεταριάτο εναντίον της χριστιανικής εξουσίας, που τους πρόσβαλε και δεν τους αναγνώριζε καν ως ανθρώπους …Να κάνουν ό,τι ήθελε να κάνει ο Μαρξ με το Προλεταριάτο …Ο Μαρξ, ο οποίος ήταν επίσης Εβραίος και βέβαια κομμουνιστής.
Από τη στιγμή που ο τραπεζίτης Ρότσιλντ, ο μεγαλοαστός Χερτσλ και ο αρχικομμουνιστής Μαρξ ήταν εξίσου λούμπεν Εβραίοι και εξίσου λούμπεν σιωνιστές, δεν ήταν δύσκολο να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν για τον κοινό τους στόχο …Την απόλυτη κυριαρχία …Την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Αυτοί ήταν εκείνοι, που έβαλαν τα θεμέλια για το «ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ» …Το απόλυτο κόλπο …Αυτό, το οποίο σήμερα ο Εβραίος Γιωργάκης ονομάζει μεγάλη και επείγουσα «ανάγκη» για τους λαούς να εφαρμοστεί και είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Ω ναι, γνωστή θεωρία. Μόνο που έχουν γραφτεί τόμοι που αποδεικνύουν πόσο μεγάλη μπούρδα είναι, αυτό το απλοϊκό τσουβάλιασμα όλων των Εβραίων με το (δήθεν) «σχέδιο για Παγκόσμια Διακυβέρνηση». Στην πραγματικότητα, τέτοιο σχέδιο, τουλάχιστον όπως το φαντάζεται ο Παναγιώτης και άλλοι αντισημίτες συνωμοσιολόγοι… ΔΕΝ υπάρχει. Ωστόσο υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια, τα οποία συμπτίπτουν επιφανειακά με αυτή τη δοξασία, αλλά δεν ταυτίζονται σε όλα μαζί της, ούτε και εκπονούνται (οι μελέτες γι’ αυτά τα σχέδια) μόνο από Εβραίους. Το αντίθετο συμβαίνει μερικές φορές, δηλαδή υπάρχουν ένθερμοι θιασώτες της Παγκόσμιας διακυβέρνησης που δεν είναι καν Εβραίοι. Σχέδια για παγκόσμια εξουσία και οικονομική ισχύ υπάρχουν βέβαια, πάρα πολλά. Ομως αν ένα μέρος της διεθνούς ελίτ στρέφεται σε αυτή την κατεύθυνση, ένα άλλο σημαντικό μέρος της επιδιώκει το άκρως αντίθετο, δηλαδή μία πλήρη απορρύθμιση των αγορών, μέσα σε μία παγκόσμια… μη-διακυβέρνηση. Αν ο Σόρος, μαζί με άλλους, φωνάζει ενάντια στην απορρύθμιση, έχει άλλα συμφέροντα και άλλους λόγους, εντελώς διαφορετικούς από την… παράνοια του αντισημιτισμού. Διαβάστε ΤΙ λέει για τον Σόρος ο χειρότερος εχθρός του, ο (επίσης Εβραίος, αλλά ακροδεξιός) David Horowitz. Αν είστε φανατικοί αντι-νεοταξίτες, ίσως συμπαθήσετε τον Horowitz, με όσα σούρνει στον Σόρος. Ε, τότε… ας μάθετε ότι αυτός που συμπαθείτε είναι… ακόμη πιο χωμένος στα πιο υψηλά κλιμάκια του διεθνούς και αμερικανικού σιωνισμού, ενώ εσείς καταντήσατε… ιδεολογικά πιόνια του. Διότι… ΕΙΣΤΕ και πολύ μαλάκες..
Αλλά… ΤΙ αξιοπιστία μπορούν να έχουν οι θεωρίες του Παναγιώτη για τη «Νέα Τάξη» και τη σύγχρονη κατάσταση του κόσμου, τη στιγμή που… υιοθετεί άκριτα τις πιο σκοτεινές, ανορθολογικές και ανιστόρητες αντισημιτικές συνωμοσιολογίες, που παραχαράσσουν την Ιστορία, παρουσιάζοντας τόσο τη Γαλλική, όσο και τη Ρωσική επανάσταση, σαν… τεχνητά δημιουργήματα των πονηρών Εβραίων? Ορίστε ΤΙ λέει:

Η απόλυτη επιτυχία τους [των Εβραίων] εκείνη την εποχή ήταν η Οκτωβριανή Επανάσταση. Μια επανάσταση «χτισμένη» περίπου σαν την γαλλική. Χρηματοδοτούμενη από τους ίδιους Εβραίους τραπεζίτες και δρομολογημένη από τους σιωνιστές λούμπεν του ευρωπαϊκού κομμουνισμού. Για όλη αυτή την οργανωμένη συμμορία  ήταν εύκολο να παρασύρουν στο «επαναστατικό» τους παιχνίδι το «κατακάθι» της ρωσικής κοινωνίας. Ό,τι ανθρώπινο «σκουπίδι» υπήρχε και περπατούσε στα δύο του πόδια στη Ρωσία, έγινε κομμουνιστής …Το απόλυτο λούμπεν. Μιλάμε για υπάνθρωπους «βγαλμένους» μέσα από την πιο νοσηρή φαντασία. Ακόμα και το λούμπεν των Σοβιέτ ενοχλούνταν από την εξοργιστικά χαμηλή υποστάθμη τους.

Με αυτούς «πέτυχαν» την επανάσταση και η Ρωσία γεύτηκε έναν εφιάλτη, που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί ποτέ καμία κοινωνία και κανένα έθνος.Ανεξέλεγκτα λούμπεν στοιχεία στην κορυφή μιας δογματικής εξουσίας είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Περιγράφεται όμως με αριθμούς. Εκατομμύρια θανατώθηκαν, επειδή ψιθύρισαν, είδαν ή άκουσαν αυτά που δεν έπρεπε. Καμία συμβατική μορφή φασισμού δεν μπορεί να πλησιάσει την απανθρωπιά και την αθλιότητα του κομμουνισμού των λούμπεν του Προλεταριάτου …Ο φασισμός των κτηνών.
Λυσσαλέα, μοχθηρή, φαναική και ανιστόρητη αντι-κομμουνιστική προπαγάνδα, της εσχάτης υποστάθμης. Επίσης συκοφαντεί ΚΑΙ νεκρούς, γιατί ο Στάλιν εκτέλεσε περίπου το 80% της αρχικής Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ανθρώπους που…πολλοί ήταν όχι μόνο αθώοι αλλά και ήρωες, του λαϊκού αγώνα κατά του Λευκού Στρατού και των εισβολέων δυτικών δυνάμεων, που συμμάχησαν με ό,τι πιο διεφθαρμένοπροδοτικό και… λούμπεν υπήρχε στην τσαρική Ρωσία, για να στερήσουν από το λαό της τις αναμφισβήτητες ωφέλειες που αποκόμισε (αρχικά) από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Φυσικά… ούτε καν περνάει από το μυαλό του Παναγιώτη να κάνει μια διάκριση ανάμεσα στην πρώτη μετεπαναστατική περίοδο και τις επόμενες, όπως τη Σταλινική περίοδο, κλπ. Επίσης ούτε καν του περνάει από το μυαλό ότι ασελγεί και κατά της Γαλλικής Επανάστασης, λες και δεν είχε τίποτε θετικό.
Στο μεταξύ ο κομμουνισμός —ως «επένδυση» των Εβραίων στην Ευρώπη— δεν τα πήγαινε άσχημα, αλλά ούτε και τέλεια. Τα κομμουνιστικά κόμματα των δικών τους ανθρώπων τούς έδιναν μια σιγουριά, αλλά όχι μεγάλη. Το αγράμματο και σκληρά εργαζόμενο Προλεταριάτο δεν τους συμπαθούσε ως λούμπεν τεμπέληδες κομμουνιστές και όντας χριστιανικό δεν τους συμπαθούσε ως Εβραίους. Οι διάφορες Λούξεμπουργκ ή οι Μπεναρόγια μπορεί να τα έλεγαν μερικές φορές «καλά», αλλά πάντα θα ήταν ύποπτοι για τους αγράμματους και συνήθως θρησκόληπτους προλετάριους.
Η εποχή δηλαδή του μεσοπολέμου ήταν μια ενδιάμεση εποχή για τους Εβραίους, εφόσον είχαν μεγάλα «σχέδια», αλλά δεν είχαν ακόμα αποτελέσματα. Ήταν μια εποχή που ναι μεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους ακόμη και εκτός των «βόθρων» και των πορνείων, αλλά όχι ιδιαίτερα ποιοτική ή ισχυρή. Όταν δεν τους έδερναν στους δρόμους ως τοκογλύφους, μαστροπούς ή κλέφτες, τους έδερναν ως κομμουνιστές. Είχαν όμως καταφέρει δύο πολύ μεγάλα επιτεύγματα. Είχαν στα χέρια τους τον έλεγχο του παγκόσμιου αλλά εθνικά κατακερματισμένου τραπεζικού συστήματος και βέβαια …τη Ρωσία. Αυτά ήταν τα βασικά τους όπλα για το σχέδιό τους. Οι τράπεζες και η Ρωσία. Με αυτά τα δύο «όπλα» θα άλωναν τον χριστιανικό κόσμο και όχι μόνο.

[…]

Ορίστε και η θεωρία του Παναγιώτη ότι τον ίδιο το Χίτλερ τον «κατασκεύασαν» οι… Εβραίοι:

…Τα κράτη ήταν «κλειστά» και το καθένα από αυτά λειτουργούσε με τον γνωστό εθνικό τρόπο …Τον τρόπο που συνέφερε τη βιομηχανία και τους βιομηχάνους και άρα τους εχθρούς τους. Έπρεπε λοιπόν να βρουν έναν τρόπο να διαλύσουν όλα αυτά τα κράτη. Έπρεπε να «σπάσουν» αυτά τα εθνικά «αυγά» της βιομηχανίας, για να κάνουν μια ομοιογενή «ομελέτα», η οποία θα έδινε το πλεονέκτημα στις τράπεζες και τους τραπεζίτες εις βάρος των βιομηχανιών και των βιομηχάνων …Θα έδινε το πλεονέκτημα στα λούμπεν στοιχεία της κεφαλαιοκρατίας.

Αυτό και έκαναν; Πώς το έκαναν; Ξαναβούτηξαν στον κοινωνικό «βόθρο» …Τον χώρο εκείνον, τον οποίο ως Εβραίοι γνώριζαν καλά …Τον χώρο εκείνον, ο οποίος ήταν γι’ αυτούς ό,τι το νερό για το ψάρι. Αναζήτησαν και πάλι τη στήριξη του λούμπεν Προλεταριάτου του πιο διαθέσιμου κράτους. Πιο διαθέσιμο και πιο εύκολο κράτος για τους Εβραίους από τη Γερμανία δεν υπάρχει. Επί έναν αιώνα τη «δουλεύουν»  ασταμάτητα. Μέσα στο γερμανικό λούμπεν Προλεταριάτο βρήκαν τον αγράμματο, ατάλαντο, τεμπέλη και σχεδόν άστεγο Χίτλερ, για να συνεργαστούν μαζί του. Τον χρηματοδότησαν και αφού τον πλαισίωσαν με μεθύστακες, σακάτηδες, ανώμαλους, τεμπέληδες, σαδιστές κλπ., τον ανέβασαν στην εξουσία. Στις μπυραρίες, στα καταγώγια και στα πορνεία της πλέμπας «γεννήθηκε» ο ναζισμός πριν ξεχυθεί εκτός Γερμανίας. Αυτόν τον Χίτλερ επέλεξαν, για ν’ αρχίσει το μεγάλο «σπάσιμο» των ευρωπαϊκών εθνικών «αυγών».
ΠΟΥ και ΠΩΣ αποδείχτηκε αυτό? Γιατί… τόσο ακραία, συνωμοσιολογική αντισημιτική άποψη δεν έχω βρει, μέχρι στιγμής, πουθενά. Ας πει ο Παναγιώτης τις πηγές του ώστε να τρέξω να… μορφωθώ!
Πώς όμως τον χρηματοδότησαν; Οι καιροί ήταν «εθνικοί» και άρα οτιδήποτε ενίσχυε ή εξασθενούσε έθνη, ήταν ορατό και άρα επικίνδυνο γι’ αυτόν που το μεθόδευε. Έπρεπε, δηλαδή, τα παιχνίδια τους στην Ευρώπη να τα παίξουν από ασφαλή απόσταση. Πώς τα έπαιξαν; Ως Αμερικανοί. Για να μην δημιουργήσουν υποψίες στη βαθιά «εθνικοποιημένη» Ευρώπη, δεν τους χρηματοδότησαν ως Βρετανοί ή Γάλλοι τραπεζίτες. Τους χρηματοδότησαν ως δήθεν «άσχετοι» Αμερικανοί. Τότε εμφανίζονται για πρώτη φορά όλα τα σημερινά ισχυρά ονόματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων εκτός από τους Ρότσιλντ και άλλους ευρωπαϊκής καταγωγής Σιωνιστές …Ονόματα όπως ο Ροκφέλερ, αλλά και οι Μπους. Αυτοί ήταν οι χρηματοδότες του Χίτλερ και αυτοί ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Φυσικά… ούτε συζήτηση εδώ, για διάκριση ανάμεσα σε χρηματοδότες, δανειστές και υποκινητές. Με βάση τέτοια σύγχιση, όλα μπορούν να  εξηγηθούν σαν «απλά πράματα», οπότε… π.χ. εφόσον εκατοντάδες Ισραηλινές εταιρείες αποδείχτηκαν (πρόσφατα)… προμηθευτές του Ιράν, μπορεί να πούμε ότι «κρύβονται πίσω από τον Αχμαντινετζάντ», ή ότι… «το Ιράν είναι πιόνι του Ισραήλ» (ή κάποια ανάλογη μεγκα-μπούρδα…)
Με εβραϊκής ιδιοκτησίας αμερικανικά δολάρια έκανε τον πόλεμο ο Χίτλερ. Με αυτά τα εβραϊκά δολάρια γκρέμιζε τα εθνικά κράτη το ένα μετά το άλλο. Τα εθνικά «κελύφη» «έσπαζαν» το ένα μετά το άλλο.
Ωωω ναι, όπως και τα… «εβραϊκά δολάρια» κάποιου φιλο-ναζιστή Αμερικάνου βιομήχανου, ονόματι Henry Ford.
-Ετσι, Παναγιώταρε? Αν διαβάζεις, κάνε κλικ στο λινκ. (Και… ΦΤΟΥ σου, αν έχεις δυσκολία στα αγγλικά)!
ΟΚ, και ο Χίτλερ «όργανο των Εβραίων», λοιπόν.Tο αντισημιτικό παραλήρημα του Παναγιώτη φτάνει στο σημείο να… ενοχοποιήσει τους Εβραίους ΚΑΙ για το ίδιο τους τοολοκαύτωμα. Ορίστε ΠΩΣ:
Βλέποντας την επόμενη «ημέρα» και τις ανάγκες της έκαναν και το μεγάλο κόλπο του Ολοκαυτώματος. Τι επεδίωκαν μ’ αυτό; Στην εποχή που η Ευρώπη θα ισοπεδωνόταν, η εβραϊκή πλέμπα θα έπρεπε να ήταν όσο το δυνατόν πιο ασφαλής. Στην εποχή που η Ευρώπη θα πέθαινε από την πείνα, η εβραϊκή πλέμπα θα έπρεπε να συντηρούνταν …έστω και οριακά. Στην εποχή που η Ευρώπη θα μάτωνε και θα ακρωτηριαζόταν, η εβραϊκή πλέμπα θα έκανε αυτό που κάνει πάντα όταν τη βάζεις να εργαστεί. Γκρίνιαζε.
Γιατί τους βόλευε αυτό; Πρώτον, γιατί δημιουργούσαν μια «δεξαμενή» Εβραίων, την οποία θα τη χρησιμοποιούσαν όπως τους βόλευε τους ίδιους και όχι όπως θα ήθελαν εκείνοι. Θα τους τοποθετούσαν όπου τους βόλευαν τα μεταπολεμικά τους συμφέροντα και όχι όπου τους άρεσε. Το «ξήλωμά» τους θα το «χρεώνονταν» οι Ναζί και όχι αυτοί, οι οποίοι πλήρωσαν τους Ναζί να το κάνουν. Δεύτερον, η μεγάλη μεταπολεμική «επιτυχία» των Εβραίων πιθανότατα να εξόργιζε τους χριστιανικούς πληθυσμούς και αναζητούσαν ένα «άλλοθι». Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν το απόλυτο «άλλοθι» για τους Εβραίους. Οι Εβραίοι, που με τα χρήματά τους πλήρωσαν τους φονιάδες της Ευρώπης να αιματοκυλίσουν την ήπειρο, θα εμφανίζονταν σαν θύματα και όχι ως θύτες.
Ωστε λοιπόν οι Εβραίοι πλήρωσαν τους ναζί, για να εξοντώσουν… μερικά εκατομμύρια Εβραίων! ΑΥΤΟΙ πλήρωσαν τους ναζί και για να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη! ΤΟΣΟ απλά, «προφανέστατα» και ΧΩΡΙΣ καμία ανάγκη για στοιχεία ή απόδειξη. ΔΕΝ μας λέει, ο Παναγιώταρος, ΟΥΤΕ ΚΑΝ… ΠΟΥ τα διάβασε, όλα αυτά. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.  αν τα έλεγε αυτά, ο Παναγιώτης, θα είχε μηνυθεί και πιθανότατα καταδικαστεί σε βαρύ πρόστιμο ή φυλάκιση. Δεν ξέρω ακόμη βέβαια, αν αρνείται ΚΑΙ το ολοκαύτωμα, όπως ο Ιρβιγκ, αλλά… το ίδιο κάνει, αν πιστεύει πως οι… χρηματοδότες του ολοκαυτώματος των Εβραίων ήταν οι… ίδιοι οι Εβραίοι. (Χωρίς ούτε μια διάκριση, ρε παιδί μου, ΕΣΤΩ και «για τα μάτια», μεταξύ πλουσίων και φτωχών Εβραίων… τσκ,τσκ, τσκ)
Αφού ισοπέδωσαν την Ευρώπη, ήταν εύκολο να επιβάλουν τον σχεδιασμό τους. Δική τους ιδέα ήταν να δημιουργήσουν τα δύο δήθεν αντίπαλα μπλοκ. Γιατί; Για να μην μπορέσουν τα εθνικά κράτη να ξαναχτίσουν τα εθνικά τους «κελύφη».

48 comments

 1. Ανακάτεμα στο στομάχι, πόνος στο κεφάλι, αδιέξοδο σε κάθε σκέψη.

  Υπάρχουν τόσοι πρόθυμοι να εκκολάψουν το αβγό του φιδιού που απορώ πως και ο Μπρέιβικ άργησε τόσο να φανεί.

 2. Ο Τραϊανού έχει αρκετά καλό ένστικτο στο να μυρίζεται τη συνωμοσία ή την συμπαιγνία, αλλά όταν προσπαθεί να ερμηνεύσει, μπαίνουν οι ιδεοληψίες του -πιθανολογώ και η σχιζοειδία του- στη μέση με αποτέλεσμα δηλητηριώδη κείμενα σαν το παραπάνω, πολύ πιο επικίνδυνα μάλιστα γιατί έχουν το σωστό ποσό «ζάχαρης». Το σωστό με τον Τραϊανού είναι να τον χρησιμοποιείς σαν σκυλί πόιντερ: Να βλέπεις που στρέφεται η μύτη του.

  • Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και ΦΑΝΑΤΙΚΑ με αυτό που είπες, Πιγκουίνα. Συνιστώ επίσης στον φίλο Sky να δώσει βάση, να σκεφτεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αυτό που είπες. Σε πολύ κόσμο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προφανές. Πες το ξανά…

   Ο Τραϊανού έχει αρκετά καλό ένστικτο στο να μυρίζεται τη συνωμοσία ή την συμπαιγνία, αλλά όταν προσπαθεί να ερμηνεύσει, μπαίνουν οι ιδεοληψίες του -πιθανολογώ και η σχιζοειδία του- στη μέση με αποτέλεσμα δηλητηριώδη κείμενα σαν το παραπάνω, πολύ πιο επικίνδυνα μάλιστα γιατί έχουν το σωστό ποσό “ζάχαρης”. Το σωστό με τον Τραϊανού είναι να τον χρησιμοποιείς σαν σκυλί πόιντερ: Να βλέπεις που στρέφεται η μύτη του.

   Αυτό είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ώριμη και ΧΡΗΣΙΜΗ προσέγγιση από όλες τις άλλες, κι από τη δική μου επίσης (μέχρι τη στιγμή που κατανόησα αυτό που λες, ελάχιστους μήνες πριν).

   Αυτή η ανάρτηση δεν τελείωσε και μου προξένησε πολύ μεγάλη δυσκολία. Οχι μόνο λόγω της αηδίας (που εκφράζει και ο Sky, όπως την ένιωσα ΚΑΙ εγώ) αλλά και λόγω του ΒΑΡΟΥΣ της πιο συνειδητής επίγνωσης που εκφράζεις κι εσύ Πιγκουίνα. Επίσης διότι μια «επίθεση στον Τραϊανού» θα απωθήσει πολύ κόσμο που δεν έχει πάρει χαμπάρι το πρόβλημα αλλά κρέμεται απο τα χείλη του Τραϊανού και ίσως θεωρήσει μια κριτική σαν αυτή εδώ κακοπροαίρετη, κ.ο.κ.

  • – εξαιρετικό σχόλιο penguin
   – ωραία που το ανοίγεις το θέμα, Ομαδεών. Μου προξενούσε κι εμένα αμηχανία το πώς ένας συγγραφέας με τόσο χυδαίο αντισημιτισμό και έναν παλαιάς κοπής αντικομμουνισμό μπορεί συχνά να είναι τόσο εύστοχος

 3. @Sky,
  Αν μπορείς, βάλε λίγο στην άκρη την εύλογη… αηδία και στοχάσου το εξής… κουφό.

  Η διαχειρίστρια του μπλογκ «Ολυμπία», η Ολυμπιάδα, παρόλο που το μπλογκ της ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως εκφράζει την ιδεολογία του Τραϊανού, παρόλ’ αυτά η ίδια έχει μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ υγιή άποψη περί «Νέας Τάξης», ΚΑΘΟΛΟΥ ίδια με τις ακραίες συνωμοσιολογίες του Τραϊανού. Δες τα 3 σχόλια που ξεκινούν ΕΔΩ
  http://olympia.gr/2010/02/07/pasok-parakratos/#comment-12349

  Στο σχόλιο μετά από αυτό, η Ολυμπιάδα είπε κάτι που… προσυπέγραψα.

  olympiada είπε
  Φεβρουαρίου 8, 2010 στο 7:31 μμ

  Αυτά τα περί νέας τάξης είναι μπαρούφες και στοχεύουν να αγιοποιήσουν την παλιά τάξη στα μάτια των πληβείων. Δηλαδή γιατί να αναπολώ τη “Παλιά Τάξη” και να βρίζω τη Νέα; Για τη Σμύρνη; τον Πόντο το Άουσβιτς; Την Χιροσίμα; Τον Μακαρθισμό ή τον Καραμανλισμό;
  Σε κουβέντα να βρισκόμαστε δηλαδή.

  omadeon είπε
  Φεβρουαρίου 8, 2010 στο 7:43 μμ

  ΕΤΣΙ είναι Ολυμπία και μπράβο σου. Τόπιασες το νόημα… 🙂

  ΜΠΑΧΑΛΟ να γίνεται… ΔΙΧΟΝΟΙΑ, ΣΑΜΑΤΑΣ, Ταξη και Ασφάλεια μετά….

  (κι οι καημένοι οι αθώοι να κυνηγάνε τη Νέα Τάξη, μένοντας στην… ίδια τάξη -πάααντα ΤΟΥΒΛΑ)

 4. Kαλημέρα Χερ Κ.

  …φίλτατε ορθολογιστή (γνωριζόμαστε κι από κοντά εμείς -χεχε)

  ΕΤΣΙ είναι, όπως τα λέει η Πιγκουίνα, κι είμαστε υποχρεωμένοι, απο παρρησία, να ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ _και_ τα ΘΕΤΙΚΑ που έχει ο (πολύ νέος) Παναγιώτης….

  Γι’ αυτό και πρόσθεσα προ ολίγου 2-3 update.

  1. (περί «λούμπεν»)
  Προσέξτε όμως κάτι, εδώ. Ο Παναγιώτης οσφραίνεται, πιάνει σωστά το νόημα πολλών κοινωνικών φαινομένων, αν και η διεύρυνση του ορισμού των “λούμπεν” που κάνει, καθώς και οι αντισημιτικές ιδεοληψίες του τον ωθούν, κάποια άλλη στιγμή, σε λάθος συμπεράσματα [ UPDATE: Δείτε το σχόλιο 2, σε αυτό το ποστ, της Πιγκουίνας για… δημιουργικό στοχασμό πάνω σε αυτό το φαινόμενο].

  2. (για την «πολιτική κατάταξή του»)
  Νομίζω ότι όλα αυτά τοποθετούν τον Παναγιώτη κάπου στο χώρο της “Τρίτης Θέσης” (Third Position) UPDATE: …αν και είναι αντιφατικά με τη συνολική εικόνα του έργου του, καθώς και με την προσήλωσή του στη δημοκρατία και στην απελευθέρωση της εργατιάς, όπως και τον τίτλο του κινήματός του (ΕΑΜ Β‘) διότι… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να υποστηρίζει κανείς το ΕΑΜ, ή να ιδρύει ένα δεύτερο, και να είναι… νεοφασίστας. Είναι άδικη αυτή η ταμπέλα για τον Παναγιώτη. Η σωστή περιγραφή του είναι δύσκολη. Αριστερών και δημοκρατικών πεποιθήσεων άνθρωπος είναι, αλλά ΜΑΖΙ με έντονες αντισημιτικές ιδεοληψίες ΚΑΙ αντι-κομμουνιστικά κατάλοιπα. Βγάλτε άκρη….

  Κάτι ακόμη, ΠΟΛΥ σημαντικό.

  ΚΑΝΕΝΑΣ πολέμιος του αντισημιτισμού (ΙΔΙΩΣ Εβραίος) δεν θα αναλάβει ποτέ, να… υπερασπιστεί τα ΘΕΤΙΚΑ του Παναγιώτη, όταν συνειδητοποιήσει το πολύ μεγάλο μέγεθος του απωθητικού αντισημιτισμού του.
  Γι’ αυτό και ΕΜΕΙΣ, όσοι δεν είμαστε ούτε αντισημίτες ούτε και αναίσθητοι στο αποκρουστικό φαινόμενο του αντισημιτισμού, ούτε και… υπερασπιστές του σιωνισμού, αλλά ΜΟΝΟ ερευνητές της αλήθειας, είμαστε οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυστηρή κριτική στον αντισημιτισμό του Τραϊανού ΧΩΡΙΣ να πετάμε στα σκουπίδια τις ενίοτε ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ πολιτικές ενοράσεις του.

  • Μερικές πρόχειρες σημειώσεις
   __________________________

   Ο κοινός παρονομαστής ανάμεσα στα γραπτά του Τραϊανού και εκείνα του… Μπρέηβικ, είναι το μίσος, που στρέφεται και κατά των «προδοτών» ακόμη περισσότερο. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν φυσικά και ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές (χώρια το… έγκλημα του δεύτερου), ακόμη περισσότερες. Ο Τραϊανού ίσως γίνεται περισσότερο ανορθολογιστής από τον Μπρέηβικ όταν πέφτει στις αντισημιτικές εμμονές του, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί καταρρίπτει ορισμένες ιδεοληψίες ΚΑΙ των δύο. Π.χ.

   1. Ο Εχθρός για τον Μπρέηβικ είναι η συνωμοσία «πολιτιστικών μαρξιστών» να… καταστρέψουν την εθνική συνοχή της Ευρώπης, φέρνοντας μουσουλμάνους μετανάστες. Βασίστηκε επίσης σε λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για τη δήθεν «δημογραφική κατάκτηση της Ευρώπης» από τους τελευταίους. Αυτή η συνωμοσία είναι για τον Μπρέηβικ η ίδια η «Νέα Τάξη», όπου (παραδόξως) οι Εβραίοι παίζουν ρόλο μόνο θετικό, σαν σύμμαχοι κατά του ισλαμικού κινδύνου. Γι’ αυτό και «μεγάλα αφεντικά» των ιδεοληψιών του Μπρέηβικ είναι η Ακροδεξιά / Σιωνιστική πτέρυγα της Διεθνούς Ελίτ (Χόροβιτς, κ.ά.)

   2. Ο Εχθρός για τον Τραϊανού είναι η συνωμοσία των «λούμπεν αριστερών» και των «Εβραίων αφεντικών» τους, να καταστρέψουν την εθνική ταυτότητα ΚΑΙ την υλική ευημερία των λαών. Η Νέα Τάξη ταυτίζεται απολύτως με τους Εβραίους. Απορρίπτει δηλαδή ΟΛΕΣ τις φράξιες της Διεθνούς Ελίτ, τόσο την ακροδεξιά όσο και την υποτιθέμενη «¨ψευτο-αριστερή», ταυτίζοντάς τες με τους Εβραίους. Για την έχθρα των ακροδεξιών σιωνιστών Εβραίων κατά των κοσμοπολιτών / αντι-ρατσιστών δεν δείχνει να ξέρει τίποτα. Πολύ πιθανώς, σε άλλα κείμενά του, ο Τραϊανού ίσως υποστηρίζει ότι τους μετανάστες τους έφεραν εδώ οι Εβραίοι για να καταστρέψουν τη Δύση. (Θα το ερευνήσω, το θεωρώ σχεδόν σίγουρο).

   Τώρα, το [1] και το [2] μαζί αντιφάσκουν σε πολλά σημεία, αν επιχειρήσει κανείς να εξάγει μια ΛΟΓΙΚΑ συνεπή εικόνα της «Νέας Τάξης» από αυτές τις δύο ιδεοληψίες μαζί. Αλλά δεν είναι μόνο διαφορές ιδεοληψιών. Είναι και διαφορές ή αντιφάσεις της ίδιας της Διεθνούς Ελίτ (για να μη την ονομάσω Νέα Τάξη), ανεξάρτητα από το στρεβλό τρόπο που γίνεται αντιληπτή, είτε από τον Μπρέηβικ, είτε από τον Τραϊανού.

   Ο Μπρέηβικ δείχνει να αδιαφορεί για τον Σόρος, όπως ο Τραϊανού παραβλέπει τον Χόροβιτς.
   Ο καθένας βλέπει την πλευρά της διεθνούς ελίτ που ΘΕΛΕΙ να δει.
   ΑΝ έβλεπε και τις άλλες της πλευρές (ΜΑΖΙ με τη χριστιανική ακροδεξιά και την… παγανιστική πλουτοκρατία ΚΑΙ όλους τους αλλους) θα μπερδευόταν άσχημα!
   Εκτός αν… κατανοούσε το στοιχειώδες γεγονός ότι η Διεθνής Ελίτ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενιαία, ΟΥΤΕ και συμπτίπτει με τις φαντασιώσεις για μια «Νέα Τάξη». (Εξού και η ανάγκη να συναντιέται σε «λέσχες Μπίλντερμπεργκ» και άλλα private clubs).

 5. Γεια Ομαδεών. Ενα σχόλιο μόνο για το «ΚΑΝΕΝΑΣ πολέμιος του αντισημιτισμού…» Κοίτα, είναι εμπειρικός – όχι ιδεολογικός – κανόνας ότι ένας αντισημίτης γραφιάς είναι συν τοις άλλοις αναξιόπιστος (εξ ου και η αμηχανία που δηλώνω παραπάνω).

  Τώρα, ένας σοβαρός επιστήμονας αναγκαστικά το βλέπει διαφορετικά – πχ η Εβραία Αρεντ δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει την αξία ενός ναζι συγγραφέα

  [«ωραία που το ανοίγεις το θέμα» = εννοώ: «είναι καλό που ανοίγεις αυτό το θέμα»]

  • Herr K,

   Η καθημερινή γλώσσα και η… ρητορική με παρασύρουν μερικές φορές. Φυσικά δεν είναι απόλυτο το «ΚΑΝΕΝΑΣ» (πολέμιος)…

   Και… ξέρω ΤΙ εννοούσες από την αρχή, δεν το εξέλαβα ως… εγκώμιο για την… προβληματική σχεδόν εισαγωγή που έκανα, γράφοντας το ποστ ! χεχε

 6. Διαπίστωση (πρόχειρη, χωρίς στοιχεία προς το παρόν)
  _____________________________________________
  Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράμα στο οποίο συμφωνούν όλα τα μέλη της διεθνούς ελίτ, και ο συνδετικός κρίκος που τους κρατάει επιφανειακά ενωμένους, είναι… ο πλούτος τους (και η ανάγκη να τον κρατήσουν, βοηθώντας ο ένας τον άλλο). Σε σχεδόν όλα τα άλλα, υπάρχουν στοιχεία ότι διαφωνούν και τρώγονται μεταξύ τους.

  Οι πολιτικές φαντασιώσεις του Σόρος («κοσμοπολίτικες» και «αντι-εθνικιστικές») είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με εκείνες του Χόροβιτς. Ακόμη κι αυτοί οι δύο, που ως Εβραίοι «έπρεπε να συνεργάζονται» (κατά τον Τραϊανού) είναι στα μαχαίρια μεταξύ τους. Πόσω μάλλον οι… αδελφοί Κωχ (της «πατριωτικής ελίτ» των ΗΠΑ) ή κάποιοι φιλο-παγανιστές γερμανοί κροίσοι, που ελέγχουν «Βαλκάνιους πατριώτες» (άλλη ιστορία αυτή), η Ευρωπαϊκή Νέα Δεξιά του Ντε Μπενουά και οι μη-Εβραίοι Ελβετοί τραπεζίτες (υπάρχουν και τέτοιοι)….

  Νέο Χάος υπάρχει, όχι Νέα Τάξη. Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη να τα βρουν μεταξύ τους, οδηγεί και σε προτάσεις ή φαντασιώσεις για κάποιο είδος διεθνούς συνεργασίας, μέχρι και διεθνούς διακυβέρνησης.
  Για να μη χάσουν και όσα έχουν… :mrgreen:

  Y.Γ. μαρτυρία ενός φίλου που ζει στο εξωτερικό και λόγω (τουριστικού) επαγγέλματος έχει προσωπική επαφή με κροίσους είναι η εξής,
  «Τάχουν κάνει απάνω τους, δεν ξέρουν ΤΙ να κάνουν, ΠΩΣ να σώσουν τα λεφτά τους»…
  χεχε

 7. Αλλαγές στην ανάρτηση.
  Αλλαξα τη σειρά ορισμένων παραγράφων, ώστε να είναι πιο κοντά στην αρχή τα πιο ουσιώδη. Μείωσα κάποιους ασήμαντους πλεονασμούς λέξεων και…
  -Στην αρχή του κειμένου, ΕΣΒΗΣΑ μία πρόταση που θεωρώ πως δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στην (έτσι κι αλλιώς σκληρή) κριτική, παρά μόνο μειώνει αχρείαστα τον Παναγιώτη Τραϊανού, αποθαρρύνοντάς τον από το να έρθει εδώ και να κάνουμε ΔΙΑΛΟΓΟ μαζί του (κάτι που θα ήθελα). Ομως ΔΕΝ κρύβω τη σβησμένη πρόταση. Την παραθέτω, εδώ ώστε να μη νομίζει κανείς ότι… αποκρύπτεται.

  «Ε, καλά… άλλη δουλειά δεν έχουν, μερικοί, από το να κατασκευάζουν μπουρδο-λογίες και να τις προωθούν σαν Ιδεολογίες, επαναστατικές και καινοτομικές (ντε-και-καλά) για τον Εικοστό Πρώτο Αιώνα.»

  ____________
  Η αρχική μου εντύπωση, όταν πρωτοέμαθα τον Τραϊανού, μέσα από ένα σχόλιο επισκέπττριας σε αυτό το μπλογκ ήταν ΧΕΙΡΙΣΤΗ.
  Ορίστε το πρώτο εκείνο σχόλιο
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/17/israel-aggravates-antisemitism/#comment-25117

  Η κακή μου εντύπωση υπάρχει στο σχόλιο εδώ:
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/17/israel-aggravates-antisemitism/#comment-25142
  (και σε άλλα στην ίδια συζήτηση).

  @DennisV
  Βρέθηκε ο… Δημιουργός του «ΕΑΜ Β'»
  Λέγεται Παναγιώτης ΤραΪανού,
  και αναφέρεται επισήμως σαν «ιδρυτής της Θεωρίας του Υδροχόου»,
  http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=10380&start=0

  Ιδού και το… ΧΟΝΤΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ που έφαγε σε φόρουμ
  http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=135701

  —–
  Ορίστε και η… ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του «νέου κόμματος»
  http://www.eamb.gr/text1/idritiki_diakirixi.htm

  Στην Αθήνα σήμερα 8-8-2007, εγώ, ο Παναγιώτης Τραϊανού, κάτοικος Αθηνών, αποφάσισα την ίδρυση κόμματος με την επωνυμία ΕΑΜ Β’.

  Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης σκέψης και μεγάλης ευαισθησίας πάνω σε θέματα πολιτικής. Θέματα εθνικής, κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής πολιτικής.

  Το συγγραφικό μου έργο (πλέον των 25 βιβλίων), πάνω στα θέματα αυτά, μου επιτρέπει να θεωρώ ότι έχω τα απαραίτητα εχέγγυα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στον πολιτικό στίβο…

  Πολν καιρό αργότερα όμως, μετά την αρχή της Κρίσης, όταν διάβασα άρθρα του Τραϊανού με θέμα τη σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα που «οσφραίνονταν σωστά» πολλές καταστάσεις, έβαλα στην άκρη τις αρχικά πολύ κακές εντυπώσεις και άρχισα να τον βλέπω πιο θετικά. Πρέπει να βρω εκείνα τα άρθρα, που μου άρεσαν, γιατί δεν θυμάμαι ΤΟΣΟ μεγάλο ποσοστό αντισημιτισμού όσο σε αυτό εδώ το άρθρο. Παρόλ’ αυτά… απογοητεύτηκα σήμερα, ΑΛΛΗ μια φορά, από τον Τραϊανού, όταν έπεσα πάνω σε ένα παλαιότερο άρθρο του, όπου εκφράζει όχι μόνο έναν εξίσου αηδιαστικό αντισημιτισμό όπως τώρα, αλλά και κάνει… Χριστιανικό κήρυγμα, όπως κάτι φονταμενταλιστές χριστιανοί αντισημίτες του χείριστου είδους. Το άρθρο είναι εδώ.
  http://antistasi.org/?p=3969

  Βάλτε στην «αναζήτηση» τη λέξη «Εβρα» (ρίζα του Εβραίος, Εβραϊκός, κλπ.) και ψάχτε αυτό το μακροσκελές άρθρο. Μετά… βάλτε και τη λέξη «Υιός» για να βρείτε τα… χριστιανικά του.
  ________
  Μόλις ανακάλυψα ότι… ακριβώς το ίδιο άρθρο, είχα βρει και τότε, την ΠΡΩΤΗ μέρα που έμαθα την ύπαρξη του Τραϊανού. Δηλαδή αυτό
  http://www.eamb.gr/ethnika_themata/meionotiko.htm

  Το είχα ήδη ψάξει και κριτικάρει π.χ. ως εξής
  https://omadeon.wordpress.com/2009/07/17/israel-aggravates-antisemitism/#comment-25121

  Δείγμα γραφής (από τον τίτλο του κειμένου)

  «…Οι Εβραίοι, που βρίσκονται πίσω από όλες τις «ευαίσθητες» και φιλομετανα­στευτικές «μη κυβερνητικές» οργανώσεις.»….

  Eεεεεεεε… καλάααααα…..
  Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι ΑΝ πραγματικά αξίζει να μιλάει κανείς….

 8. Μερικά στοιχεία ακόμη.
  1) Υπάρχει ενεργό μπλογκ του Τραϊανού, με 335 άτομα που τον ακολουθούν
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/
  Το μπλογκ αναφέρει ότι ιδρύθηκε Απρίλιο του 2010. Εχει περίπου 1100 «μου αρέσει» στο φατσοβιβλίο και λίστα 10 περίπου «φίλων» μπλόγκερ (στο κάτω μέρος), που περιλαμβάνουν την Ολυμπία

  2) Το «κόμμα ΕΑΜ Β'» ιδρύθηκε το 2007.
  http://www.eamb.gr/text1/idritiki_diakirixi.htm
  και αναφέρει ΗΔΗ τα 25 βιβλία, από τότε.

  3) Η σελίδα του Music Heaven με θέμα «Παναγιώτης Τραϊανού (Δημιουργός της θεωρίας του Υδροχόοου)» γράφτηκε από το χρήστη «Νικήλαο», που δηλώνει «στιχουργός»
  http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=10380&start=0

  4) Το ίδιο ψευδώνυμο, «Νικήλαος» (και με ίδιο έμβλημα, κεφάλι αλόγου) είχε και το μέλος του φόρουμ που προσπάθησε να προπαγανδίσει τις ιδέες του Τραϊανού, αλλά έφαγε κράξιμο. Πρώτη σελίδα της συζήτησης εδώ
  http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=135701
  Για την ακρίβεια, σε αυτή τη συζήτηση (του 2008) θέμα ήταν διάβημα του Τραϊανού για απαγόρευση του… ΚΚΕ ! («ΝΕΑ Ένσταση ΤΟΥ ΕΑΜ.Β ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ???»)

  5) Το μέλος «Νικήλαος» του ίδιου φόρουμ
  http://www.phorum.gr/memberlist.php?mode=viewprofile&u=8648
  έχει Σύνολο δημοσιεύσεων: 394
  Εγγραφη: Φεβρουάριος 25th, 2008, 2:36 am
  Τελευταια επισκεψη: Φεβρουάριος 10th, 2009, 11:55 am
  Παραδόξως, η αναζήτηση για σχόλια του ιδίου βγάζει μόνο 351 ποστ, εδώ
  http://www.phorum.gr/search.php?author_id=8648&sr=posts
  (αν και πρέπει να είστε μέλη του φόρουμ για να τα δείτε, αυτά…)
  Ισως να είναι ο ίδιος ο Τραϊανού, αυτός ο Νικήλαος, αλλά ίσως και νάναι φαν του. Εξαφανίστηκε πάντως, ο Νικήλαος, μετά το Φεβ. 2009.

  Υπάρχει τέλος, κάποιος βιοτέχνης ονόματι Παναγιώτης Τραϊανός, κατοικος Καστοριάς, ιδιοκτήτης βιομηχανίας ενδυμάτων / εσωρούχων, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είναι ο ίδιος.

  Δεν μπόρεσα ακόμη να βρω φωτογραφία του, ή βιογραφικό, ή ημερομηνία γεννήσεως (αν και νομίζω ότι είχα βρει την τελευταία).
  Πολύ περίεργο για… «ιδρυτή κόμματος», να μην έδωσε πουθενά σε δημόσιο χώρο βιογραφικό σημείωμα, ΟΥΤΕ φωτογραφία.

  6) Τα βιβλία του παρουσιάζονται όλα εδώ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/p/blog-page_7731.html
  Υπάρχει και τιμοκατάλογος.
  Π.χ. ένα βιβλίο με… «ωραία πράματα», εκείνα που… τρελλαίνεται να διαβάζει (για πλάκα) και η φίλη Πιγκουίνα
  http://www.books2u.gr/Product/137882/Page/50/el/
  (περίπου 50 ευρώ το άτιμο! Εμ πως? Αφού περιέχει ΜΥΣΤΙΚΗ και ΑΝΩΘΕΝ δοσμένη Γνώση, εκ Θεού…)

  Περιγραφή

  Το βιβλίο αυτό έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τον άνθρωπο, φιλοδοξεί ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα. Δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη μορφή γνώσης, παρά κινείται στο σύνολο του φάσματος αυτής. Μέσα σ’ αυτό υπάρχουν γνώσεις όλων των ειδών. Γνώσεις οικονομικές, κοινωνικές, τεχνολογικές, αλλά και γνώσεις για τα μυστήρια και τον αποκρυφισμό. […]
  Τα θέματα που παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο είναι πέντε.

  1. Το πρώτο έχει ως αντικείμενο μελέτης το μυστήριο της ελληνικής γλώσσας και τη σχέση της με τους αριθμούς. Αποδεικνύεται ότι η ελληνική γλώσσα είναι μία κλειδωμένη μορφή λόγου, που αποκαλύπτει μόνον όσα επιθυμεί ο δημιουργός της ν’ αποκαλυφθούν και τίποτε παραπάνω. Σ’ αυτό το θέμα γίνεται αντιληπτό ότι το κυρίαρχο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο είναι η άγνοια. Η άγνοια αυτή αφορά όχι μόνο τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά και τη γνώση που έχει δοθεί στους ανθρώπους για το σύνολο των παραπάνω, μέσω των προφητειών και των άλλων ιερών βιβλίων. Η άγνοια αυτή οφείλεται στην παρανόηση των γραφών, εφόσον αυτές είναι γραμμένες με έναν συγκεκριμένο όσο και μυστηριώδη τρόπο.

  2. Το δεύτερο μέρος είναι μία κοσμοθεωρία, που προτείνει λύσεις στα προβλήματα του ανθρώπου της σύγχρονης εποχής, αναζητώντας την αλήθεια σε λόγους ειπωμένους χιλιάδες χρόνια πριν. Δε μάχεται τους λόγους των μεγάλων ευεργετών της ανθρωπότητας, αλλά τους επιβεβαιώνει. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη αυτή η κοσμοθεωρία είναι ιδιόμορφος για δύο βασικούς λόγους: ο πρώτος είναι, γιατί εξετάζεται ο άνθρωπος πάντα σε σχέση με την εξουσία. Αντικείμενο μελέτης είναι ο άνθρωπος και το πρόβλημα είναι η εξουσία που τον κάνει δούλο. [..]
  Όταν αντιληφθεί ο αναγνώστης πώς λειτουργεί η κοινωνία, θα δει ότι υπάρχει εξωτερική επέμβαση. Όλα αυτά που βιώνει δεν προέκυψαν ως διά μαγείας, αλλά ακολουθήθηκε μία συγκεκριμένη στρατηγική. Οι άνθρωποι δεν μπήκαν στο Μεσαίωνα επειδή έπεσαν θύματα των αθλίων και της πονηριάς τους. Οι άνθρωποι ακολούθησαν την άσχημη μοίρα τους, επειδή ο Θεός επιδίωκε ορισμένα πράγματα. Από τα σπήλαια φτάσαμε στους ουρανοξύστες μέσω μίας απόλυτα ελεγμένης και ακριβούς πορείας. Συγκεκριμένοι άνθρωποι έδρασαν με συγκεκριμένο τρόπο σ’ επίσης συγκεκριμένους χρόνους και χώρους. Στο ίδιο αυτό μέρος περιγράφεται και το Μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας. Η Μεγάλη Πυραμίδα, όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία πέτρινη βίβλος. Ό,τι περιγράφεται στο τρίτο μέρος με λέξεις, είναι αποτυπωμένο μέσα στους διαδρόμους της. Το τέταρτο και πέμπτο μέρος αποδεικνύουν την αλήθεια και την ακρίβεια του Σχεδιασμού. Αποκαλύπτεται ότι τα πάντα ήταν γνωστά, πριν ακόμα τεθούν σ’ εφαρμογή. Η ιστορία των σύγχρονων ανθρώπων είχε δοθεί πλήρως με τη μορφή προφητείας χιλιάδες χρόνια πριν. Οι άνθρωποι γνώριζαν για τον Υιό του Θεού, το Χριστό, χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνισή Του. Πήραν γνώση αιώνες πριν, για τα σύγχρονα προβλήματα των σύγχρονων ανθρώπων, οι οποίοι είναι μέλη μίας κοινωνίας που έστειλε ανθρώπους της στο φεγγάρι. Το τέταρτο μέρος είναι η ερμηνεία της Αποκάλυψης στην οποία περιγράφεται το σύνολο των όσων βίωσε η ανθρωπότητα, από την εποχή περίπου που αυτή δόθηκε μέχρι σήμερα. Είναι η γνώση, που δόθηκε στους Ιουδαίους μαθητές του Χριστού, που αποβλήθηκαν από τον ιουδαϊκό κορμό. Το πέμπτο μέρος είναι η ερμηνεία των Ομηρικών Επών, στα οποία αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είχαν γνώση των όσων συνέβησαν και συμβαίνουν, αιώνες πριν τη γέννηση της κορωνίδας του πολιτισμού τους, του αθηναϊκού πολιτισμού.

  Με άλλα λόγια… ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ. Πάααει, τα χάσαμε τα λεφτά μας. Χίλιοι ενενήντα οχτώ ΜΠΗΤ μαλάκες τον ακολουθούν στο φατσοβιβλίο και ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ σοβαροί μπλόγκερ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΩΛΟ να τους ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, μαζί με τους οποίους ΚΑΙ ο διαδικτυακός φίλος Φώτης Μπόμπολας, που έγραψε και το «εγκώμιο».

  Α-ΠΟ-ΓΟ-Η-ΤΕΥ-ΤΗ-ΚΑΑΑ…

  Πάντως, εμένα μου άρεσε ΑΥΤΟ το (νέο) βιβλίο του, με το οποίο… ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ συμφωνώ. Ως… μέντιουμ δηλαδή, στο ΠΕΡΙΠΟΥ. :mrgreen:
  http://www.books2u.gr/Product/151841/Page/222/el/
  2012: Η χρονιά που οι γυναίκες θα σώσουν τον κόσμο

  Περιγραφή

  Το 2012 θα αποδειχθεί με τον πιο απόλυτο τρόπο, αυτό το οποίο όλοι μας υποπτευόμασταν από τη βρεφική μας ηλικία βλέποντας μια πραγματική λέαινα να μας υπηρετεί ως μητέρα. Θα αποδειχθεί ότι… η γυναίκα είναι το πραγματικά ισχυρό φύλο του ανθρώπινου είδους… Το 2010 θα απαλλαχθεί το ανθρώπινο είδος από τα δεινά, που το βασανίζουν εδώ και αιώνες, γιατί έτσι αποφάσισε ο πιο ισχυρός παράγοντάς του.. η γυναίκα

  Χμ… καλά τον είπανε στο ΓιουΤιουμπ «Λιακόπουλο της Αριστεράς».
  ΕΙΝΑΙ όμως «της Αριστεράς»?

  _____________

 9. Αν ζούσαμε σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ κοινωνία, θα… αγόραζα το βιβλίο του, αυτό που παράθεσα πριν, το ακριβό, των 48 ευρώ, θα το διάβαζα, θα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑ ότι ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ότι ΕΞΑΠΑΤΑΕΙ τον αναγνώστη ΜΗ παραδίδοντας το «προΪόν» το οποίο ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ και θα τον μήνυα για ΑΠΑΤΗ κατά συρροή.

  ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ…

  ___________________
  ΨΑΧΤΕ τον….

  Αποκαλυπτική είναι και η παλιά συζήτηση εδώ
  http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=44&t=116798
  και τα σχόλια του «Σίμων Resurrected».

  Re: ΠΑΝ. ΤΡΑΪΑΝΟΥ η μόνη λύση για τους Ελληνες.

  Δημοσίευση από Σίμων Resurrected » Μάρτιος 12th, 2008, 2:49 pm

  Punisher έγραψε: Ορίστε εδώ ένα παράδειγμα ακατάσχετης ασυναρτησίας:
  http://www.eamb.gr/euro/euro01.htm
  Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι τα κέρματα του ενός και των δυο ευρώ φτιάχτηκαν για να φτωχύνει η….Ελλάδα.

  Αυτό δεν είναι τίποτα …. εδώ διάβασε http://www.eamb.gr/new_text/MakedonikoOnomasia.htm

  Εμείς δεν αμφισβητούμε τη φυσική «μακεδονικότητά» τους. Αυτοί αμφισβητούν την πολιτισμική «μακεδονικότητα» της Μακεδονίας. Βεβαίως, για εμάς τους Έλληνες είναι Μακεδόνες. Ήταν και θα είναι για πάντα Μακεδόνες. Μακεδόνας είναι αυτός ο οποίος βλέπει για πρώτη φορά το φως του ηλίου στη Μακεδονία. Οι ίδιοι όμως δεν μπορούν αυτό να το δηλώσουν ως εθνική τους ταυτότητα. Οι ίδιοι δεν μπορούν να δηλώσουν στους ξένους ότι είναι Μακεδόνες. Για εμάς τους Έλληνες είναι πάντα Μακεδόνες, παρ’ όλο που δεν είναι Έλληνες με την ίδια λογική που οι σημερινοί Τούρκοι για τους Έλληνες είναι Μικρασιάτες. Υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι οι σημερινοί Τούρκοι είναι σχεδόν στο σύνολό τους Μικρασιάτες; Γιατί να αμφισβητεί κάποιος ότι οι βόρειοι γείτονές μας είναι ως άνθρωποι Μακεδόνες;

 10. Κάτι περίεργο συμβαίνει…
  Kάποιος λέει ότι ο ΤραΪανού άλλαξε τις απόψεις του. Παρόλ’ αυτά μια έρευνα που έκανα δεν το επιβεβαιώνει, στο http://wayback.archive.org/web/20071015000000*/http://www.eamb.gr/

  Πιγκουίνα δες κι αυτή τη σελίδα, τα σχόλια.

  Αντιγράφω, μαζί με τα κρυμμένα κείμενα (κάνοντας κλικ στο «δείτε περισσότερα» κάθε φορά), βάζοντας bold στα πιο «κουφά»:

  Άρης Βελουχιώτης
  E.A.M. B’
  http://www.eamb.gr
  Οι διαπλεκόμενοι κλέφτες του δημοσίου κεφαλαίου ΠΡΕΠΕΙ να πάνε φυλακή.
  26 Ιανουάριος στις 4:44 μ.μ. · Κοινοποιήστε

  Αρέσει σε 34 άτομα.
  Dimitris Kaplanis Το ΕΑΜ Β δεν έχει καμία σχέση με το ΕΑΜ!!!! Το έχει φτιάξει στο internet ένας νεοναζιστής χουντοβασιλικός, ο Τραϊανός, ο οποίος είναι και το μόνο μέλος, καθότι ψυχασθενής!!!!!
  26 Ιανουάριος στις 5:57 μ.μ. · 2 άτομα
  Μarkos Mavris Ωραια ολα αυτα! ΕΑΜ Β’, νεο κομμα κλπ!
  Μεχρι εκει ΣΥΜΦΩΝΩ!
  Ποιος ειναι ο Κος Παναγιώτης Τραϊανού, και που μπορω να διαβασω το βιογραφικο του η στοιχια απο τη δραση του, γιατι στο Google που τον εψαξα εμφανιζεται σαν συγγραφεας, και τα σχολεια περι αυτου ειναι τουλαχιστον θολα!
  Παρακαλω παραπεμψτε με καπου να βρω πληροφοριες για τον Κο. Τριανου!
  26 Ιανουάριος στις 6:12 μ.μ.
  Dimitris Kaplanis Στο Google, εκτός από τον Τραϊανού, γράψε και εαμ β η eam b. Σε βγαζει στη σελίδα εαμ β που είναι του Τραϊανού. Διαβάζεις τους ύμνους του Τραϊανού για τους ναζιστές γερμανούς της κατοχής, υπέρ του βασιλιά, και υπέρ της χούντας του 1967-1974! Και σου φεύγουνε τα μάτια!
  26 Ιανουάριος στις 8:29 μ.μ. · 2 άτομα
  Gary Kourtis Ο κυριος αυτος (Τραιανος) και η εμετικη προπαγανδα του θυμιζουν παλιους κουκουλοφορους που κυκλοφορουσαν στους δρομους παρεα με τα αφεντικα τους τα χιτλερικα σκυλια και τους δειχναν τα σπιτια των λαικων αγωνιστων, προσπαθει να στηριξει τις φιλοδοξειες του και την ψυχασθενεια του πανω στα ιστορικα συμβολα του Ελληνικου λαου, ειναι δε τοσο εμετικος που βρωμιζει με αυτα που λεει τη μνημη χιλιαδων λαικων αγωνιστων που εδωσαν τη ζωη τους για να εχουμε εμεις ενα καλυτερο αυριο.
  26 Ιανουάριος στις 9:09 μ.μ. · 3 άτομα
  Dimitris Kaplanis
  Επειδή μετά τόσο καιρό επισκέφθηκα και εγώ πάλι τη σελίδα του ψυχασθενή. Την έχει αλλάξει!!!! Τώρα λέει είναι αντιμοναρχικός αντικομμουνιστής! Όταν πρωτοείχα μπει, έβριζε τον Άρη και τον έλεγε κατσιαπλιά ηλίθιο του ΚΚΕ, και έλεγε υπερ του βασιλια και της χούντας! Έγινε γνωστό, και μάλλον έφαγε τέτοιο χέσιμο ο ψχασθενής, που αναγκάστηκε να τα αλλάξει. Πάντως τότε, από τις ασυναρτησίες του αλλά και το ανακάτεμα που έκανε με ναζισμό, αρχαία ελληνική δημοκρατία, και εθνική αντισταση, όπου υμνούσε τον Ζέρβα και έβριζε τον Άρη τότε, ηταν φανερό ότι ήταν ψυχασθενής. .
  27 Ιανουάριος στις 6:15 π.μ. · 1 άτομο
  Gary Kourtis Oι κουκουλοφοροι αυτο εκαναν παντα, αλλαζαν την μασκα που φορουσαν καθε φορα που αυτη γινοταν γνωστη στο κοσμο, το προβλημα ειναι οτι σε μια σελιδα σαν αυτη του Αρη, οπου δεν τιμουμε μονο τη μνημη του Αρη αλλα και των συντροφων του, οπως και τη μνημη των αλλων αγωνιστων πριν και μετα τον Αρη, η δημοσιευση του κυριου αυτου θα επρεπε ηδη να εχει αφαιρεθη απο τους διαχειριστες της σελιδας αυτης.
  27 Ιανουάριος στις 7:40 π.μ.

  Τέλος…
  1. ΤΟΝΙΖΩ ότι… αν ο ΤραΪανού άλλαξε τις απόψεις του, η έρευνα που έκανα δεν το επιβεβαιώνει, στο http://wayback.archive.org/web/20071015000000*/http://www.eamb.gr/
  2. Η «ιδρυτική διακήρυξη ίδρυσης κόμματος» του ΕΑΜ Β’ Είναι ΑΝΕΥ αξίας. Πότε κατατέθηκε ατο πρωτοδικείο? Τέτοια διακήρυξη ο καθένας μπορεί να κάνει, με το «αποφασίζω την ίδρυση κόμματος…». Αλλά από νομική άποψη, βάζω στοίχημα ότι το ΕΑΜ Β’ δεν υπάρχει, δεν κατατέθηκε ποτέ ίδρυση κόμματος.
  3. Ο λόγος για το [2] είναι διότι… υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ ενδεχόμενο να ΜΗΝ υπάρχει κανένας Παναγιώτης Τραϊανού, αλλά να υπάρχει μια κλειστή ομάδα που τον χρησιμοποιεί σαν προσωπείο. Επίσης, ΑΝ υπάρχει, να ΜΗΝ έγραψε αυτός τα βιβλία ή (όλα) τα κείμενα, αλλά να παίζει ένα ρόλο… μασκώτ, ή Δημοσιο-σχεσίτη / βιτρίνας, ή… Τεχνητού Φύρερ !!!
  4. Η βαθιά ανάλυση του αντισημιτισμού του Τραϊανού, είναι ΠΟΛΥ ανησυχητική. Οπότε ίσως έχει δίκιο κι ο Δημήτρης Καπλάνης, πιο πάνω. Θα προσπαθήσω να τον ρωτήσω ΤΙ ακριβώς θυμάται. Δεν αποκλείω και το να μη θυμάται καλά, φυσικά. Αραγε ΕΓΡΑΨΕ? ο Τραϊανού ύμνους στη χούντα και πότε και που?? Στην ιστοσελίδα του πάντως μετά το 2007 δεν βρήκα κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.
  5. ΕΝΑ σίγουρο νέο στοιχείο: Η Ομάδα που διαχειρίζεται το μπλογκ του ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΡΥΒΕΙ [1] τη βιογραφία του και [2] τη φωτογραφία του, όπως έγινε σαφές στα σχόλια του ακόλουθου ποστ (ενισχύοντας την υποψία μου ότι… δεν υπάρχει, ή ότι υπάρχει σαν «βιτρίνα ομάδας»).
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/free-gaza_11.html?showComment=1276556188555#c7854259431487334848

  boobes 11
  15 Ιουνίου 2010 1:56 π.μ.

  Καλά όσα λέει ο Τραϊανός αλλά όσο καί αν προσπάθησα δέν βρήκα πουθενά
  κάτι πού πού νά λέι ποιός είναι, μιά φωτογραφία του βρέ φίλοι μου.
  Δέν νομίζω οτι κρύβετε γι’αυτό καλό θά ήταν στή σελίδα τού εαμβ νά
  αναρτήση τό βιογραφικό του.

  Μέ αυτά τά άρθρα του πιστέυω ότι μπορούν νά αφυπνιστούν πολλοί, αλλά
  ας μάς κάνει τήν τιμή νά τόν γνωρίσουμε καλύτερα.

  nick.provision@google.com

  ΕΑΜ Β΄ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ 13
  15 Ιουνίου 2010 5:56 μ.μ.

  Φίλε boobes τι πιστεύεις ότι θα κέρδιζες παραπάνω εάν γνώριζες το βιογραφικό του Παναγιώτη Τραϊανού ή εάν είχες μια φωτογραφία του;

  […]

  apollo 14
  15 Ιουνίου 2010 6:40 μ.μ.

  Μιλάμε γιά σκοτεινά κέντρα, για μυστικές κυβερνήσεις , για εβραϊκά lobies
  γιά αγνώστους πλανητάρχες ,γιατί νά ειναι άγνωστοι στούς «οπαδούς τους»
  αυτοί πού τούς αντιμάχονται.
  Τό σχόλειο απάντηση τού Υδροχόου μέ απογοήτευσε.
  Εγώ δέν θά κέρδιζα τίποτα (άν καί μιά φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις},
  μάλλον εσείς μπορεί νά κερδίζατε.

  χ/σμούς
  nick.provision@gmail.com

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα την «κρυπτική απάντηση» της «Ομάδας», που… είναι σαν να παραδέχεται πως ο Τραϊανού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρόσωπο αλλά συνονθύλευμα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ προσωπικοτήτων (ίσως και κράμα ιδεών που τις άρπαξαν από διάφορες πηγές).

  ΕΑΜ Β΄ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ 15
  15 Ιουνίου 2010 6:53 μ.μ.

  Φίλε apollo, θα το ξαναπούμε ακόμη μια φορά γιατί έχει λεχθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Εμείς δεν κάνουμε στρατολόγηση, εμείς προβάλλουμε τις ιδέες του Παναγιώτη Τραϊανού και τις λύσεις που αυτός προτείνει. Το σημαντικό είναι, αυτές οι ιδέες να γίνουν κοινό κτήμα των ανθρώπων. Υπό αυτήν την έννοια, είναι άτοπο να λες ότι εμείς «μπορεί να κερδίζαμε».

  Με αίσθημα απόλυτης ειλικρίνειας, σου λέμε ότι η wikipedia και δεκάδες άλλα sites έχουν όσες φωτογραφίες και όσα βιογραφικά μπορείς να φανταστείς. Εκεί μπορείς να περιηγηθείς απρόσκοπτα και να επιλέξεις μεταξύ των χιλιάδων παρουσιαζόμενων προσωπικοτήτων.

  Εάν όμως, δεν αφήσεις την περιέργειά σου να σε κυριεύσει αλλά νιώσεις σύρριζα τις ιδέες, αν νιώσεις τις έννοιες να σε διαπερνάνε, εύκολα θα διαπιστώσεις ότι αυτό που θέλεις είναι ένα ζητούμενο, αλλά είναι απειροελάχιστο εμπρός στις άλλες προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε.

  Βρωμάει πολύ, όλο αυτό…

  Κι είναι και ψεύτες στο «δεν κερδίζουμε τίποτα», γιατί ΠΟΥΛΑΝΕ βιβλία, μερικά από αυτά ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (ακριβώς εκείνα με τις ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ μπούρδες).
  Βρωμάει δυσώδεις ελληνοφασιστικές κλίκες τύπου Μασωνίας-κατά-Μασώνων, και πολλή… μάσα.

  Οσο για το ΠΛΗΘΟΣ των βιβλίων, ας θυμηθούμε τις… 1500+ σελίδες του Μπρέηβικ.

  Μέθοδος Αντερς Μπρέηβικ = ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ από κόπη-πεηστ.
  !!! :mrgreen:

 11. A, ορίστε και ο… Τούρκος ακροδεξιός ισλαμιστής συγγραφέας (και απατεών και εχθρός της ελευθερίας του λόγου ΚΑΙ διαπλεκόμενος, και… και… και…)
  …του οποίου το βιβλίο «Η απάτη του Ολοκαυτώματος», επέλεξε η «Υδροχόεια Μασωνία» σαν ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, σαν εξώφυλλο βιβλίου, στο ποστ τους για τη Γάζα.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar
  Αρνητής του Ολοκαυτώματος καραμπινάτος, αν δείτε εδώ
  http://en.wikipedia.org/wiki/Adnan_Oktar#Holocaust_Denial_and_Affirmation

  Εχει και το ψευδώνυμο Harun Yahya.
  ΝΑ το εξώφυλλο του βιβλίου του,

  ….που κοσμεί το ποστ των Υδροχοάδων για τη Γάζα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/free-gaza_11.html

 12. Ένα σύντομο πριν αρχίσει η μελέτη:
  Ο Αντναν Οκτάρ (με το ψευδώνυμο Harun Yahya) είναι συγγραφέας διαφόρων πονημάτων υπέρ του δημιουργισμού και έχει κονέξια με την Αμερικανική Χριστιανοφασιστική Δεξιά (δια μέσου του Δημιουργιστικού Κινήματος) και τους χρησιμοποιούσε σαν βιβλιογραφία. Η σύνδεση που βλέπουμε μπορεί να είναι αυτό που λένε «σατανική» σύμπτωση, αν όμως δεν…;.

  • Αγαπητή μου Πιγκουίνα, ΟΧΙ, δεν είναι τυχαία η σύνδεση, ούτε σύμπτωση.

   Κάποτε τον είχα ψάξει εκτενώς, τον τύπο. Κάτι θυμάμαι ανάλογο είχε κάνει και ο Λαπούτα… αλλά αν πρόσεξες, στα σχόλια της συζήτησης, οι ίδιοι οι Υδροχοάδες λένε πως άρπαξαν την εικόνα του βιβλίου του από κάπου στο διαδίκτυο.

   Είτε το ξέρουν, είτε όχι, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για τη «Νέα Τάξη» χαχαχαχα

  • Υ.Γ. Ντάξει, είπα κάτι ελαφρώς υπερβολικό (που μπορεί να παρεξηγηθεί)…

   Εννοώ ότι το μιμήδιο, ή το είδος ιδεοληψίας «δουλεύει» από μόνο του…
   ΟΧΙ ότι είναι και… πράκτορες, οι άνθρωποι. χεχε

   Αλλά μπορεί και να το ΞΕΡΟΥΝ, με την έννοια ότι έχουν ήδη εντοπίσει ομοΪδεάτες ή έχουν σχεδιάσει και συμμαχίες. Δευτερεύον θέμα, αυτό.

   «το αποτέλεσμα μετράει» (για να μην καραφλιάζω, όπως η… D.H.I.)

   _____
   Y.Γ.2 αν και συνήθως δεν το λέει ΚΑΘΑΡΑ ο Τραϊανού (ή όσοι τον… υποδύονται), διαδίδει το ιδεολόγημα της Αρνησης Ολοκαυτώματος ΕΜΜΕΣΑ, διακριτικά αλλά με ΣΑΦΗΝΕΙΑ. Τόσο με το εξώφυλλο του βιβλίου, όσο και π.χ. βάζοντας τη λέξη Ολοκαύτωμα σε εισαγωγικά (λες κι ήταν ψέμα), κ.ο.κ.

   ____
   Υ.Γ.3 Υποψιάζομαι ότι τα βιβλία του για το Ι.Κ.Α. ή για τη «μαύρη βίβλο των Τραπεζών», κ.ά. πιθανότατα έχουν και πολλές αλήθειες, που μπορεί κάλλιστα να τις πήρε κι από αλλού. Αρκεί π.χ. να διαβάζει όπως εμείς ορισμένα καλά μπλογκ, ή βιβλία σε pdf, να τα αντιγράφει και να αλλάζει ίσως κάποιες εκφράσεις (μακάρι να είχα ένα βιβλίο στα χέρια μου, θα έβλεπα αμέσως τυχόν αντιγραφή). Και… ΑΝ αφαιρέσουμε την αντισημιτική ιδεοληψία, σε τέτοια θέματα ίσως να είναι και 100% σωστά τα βιβλία (πράμα που μπερδεύει).

 13. ο πληθυντικος που χρησιμοποιει η «ομαδα διαχειρισης» παραπεμπει μαλλον σε αυτοαναφορικο πληθυντικο μεγαλοπρεπειας! ειτε ετσι ομως, ειτε αλλοιως, (αλλα ειτε και αλλοιωτικα!), η ψυχολογια παιζει βασικο ρολο στο εαμ-β…!!!

  p.s. 1: αντε να κατσεις να κανεις λογικη αναλυση στα σεντονια του τραιανου! με την κατακλειδα δικην ευχολογιου/επικλησης που μεταμφιεζεται σε λογικο συμπερασμα!

  p.s. 2: ενα ενδιαφεροτερο ιστορικο προηγουμενο: ο Νικολαος Βουρβαχης!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Bourbaki

  • ΟΛΑ σωστά και… ιδίως το π.σ.2 φίλε ξεκουκουλοφόρε.
   Δεν αποκλείεται να έχουν τον Μπουρμπακί συνειδητά σαν πρότυπο.
   Δεν αποκλείται και κάποια στιγμή να το φανερώσουν δημόσια…

   Οπότε…
   δεν αποκλείεται τα κείμενα του Τραϊανού να τα γράφει ο Greek Terminator
   https://omadeon.wordpress.com/2011/05/06/youtube-terminator-of-reason/
   (λέμε τώρα -χεχε)
   http://www.youtube.com/GreekTerminator

   Y.Γ. ΑΝ έχουμε ΤΕΤΟΙΑ χάλια, πυρηνικών φυσικών που λένε ΤΟΣΟ μεγάλες μπούρδες, φαντάζεται κανείς πόσο εύκολα αναδύονται ιδέες σαν του Τραϊανού…
   ΝΤΡΟΠΗ !

   ΠΟΙΟΣ είναι ήταν αυτός ο Γκιόλβας?
   ΙΔΟΥ η απάντηση
   http://www.votegreece.gr/archives/8191
   http://apollogalaxy.blogspot.com/2007/06/14-2003.html
   (στο δεύτερο λινκ υπάρχουν και διάφορες γνωστές ιδεοληψίες…)

   • Ο Γιώργος Γκιόλβας, λοιπόν… αν και ΠΟΛΥ αξιόλογος επιστήμων, ήταν τελικά, επίσης, _αποδεδειγμένος_ παραμυθάς – μπουρδολόγος. Επινοούσε ψεύδη και παραμύθια, που διέδιδε παντού, ακατάπαυστα. Αυτό, το έκανε εν μέρει για ιδεολογικούς λόγους, προφανώς πιστεύοντας ότι ορισμένα παραμυθάκια «προέλευσης από το Διάστημα» δίνουν κουράγιο στους Ελληνες, αλλά και για πιο πεζούς λόγους, ναρκισσιστικούς, εγωϊστικούς, ακόμη και υλικούς (Π.χ. ίσως και για να παραμυθιάζει χρηματοδότες).

    Ορίστε ένας διάλογος σε φόρουμ, όπου κάποιος ΠΟΛΥ λογικός σχολιαστής επιχείρησε _μάταια_ να συνετίσει κάποιους τρελλαμένους εθνο-φανατίλες, τεκμηριώνοντας ορισμένα ψεύδη του Γκιόλβα.

    http://www.truthison.com/topic-t929-15.html

    Συγκεκριμμένα, ο σχολιαστής «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» είπε

    Αγαπητοί φίλοι

    Έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν ο Γκιόλβας ήταν αυτός που δήλωνε… Δεδομένου ότι αποδεικνύεται με σιγουριά ότι πολλά εξ αυτών που ισχυριζόταν, ειδικά για τις επαφές του με μεγάλους επιστήμες, ήταν ψέματα π.χ ο ισχυρισμός του ότι συνάντησε τον Tesla αναμφίβολα ΔΕΝ ευσταθούσε… αλλά και πολλοί άλλοι ισχυρισμοί του έχουν λογικά κενά, και έτσι φαίνεται σαν να είχε δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό του που εν τέλει και ο ίδιος, παραδόξως, πίστευε ότι ήταν αληθινή.

    Πιο κάτω, στην ίδια συζήτηση, ο «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» _απέδειξε_, με άριστη διασταύρωση στοιχείων, πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπήρχαν ψέματα ή σοβαρές ανακρίβειες στους κομπασμούς του Γκιόλβα, για τη σχέση του με τον Νίκολας Τέσλα. Ομως.. ματαίως προσπάθησε να πείσει τους βλαμμένους εθελοτυφλούντες σκατο-φανατίλες ΕΛ-λαδοπιθήκους!

    Ο Γκιόλβας πέθανε το 2003. Γύρω από το μύθο του άρχισε να μαζεύεται… σαν τις ΣΦΗΚΕΣ γύρω απ’ το μέλι, ένα ΣΜΗΝΟΣ από άρρωστους υπερ-εθνικιστές μπετόβλακες με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ικανότητα Ορθού Λόγου. Οι περισσότεροι πρέπει να ήταν ΗΔΗ φαντασιόπληκτοι εθνο-μεγαλομανείς, με άπειρη εθελοτυφλία, ικανοί να χάψουν ο,τιδήποτε «καλό για το έθνος». Και…
    ΕΤΣΙ γεννήθηκε η σύγχρονη βοθρο-θολο-κουλτούρα των «ΕΛ»! :mrgreen:

    Υ.Γ. Ζαλίστηκα διαβάζοντας πολλά για τον Γκιόλβα, και λόγω κούρασης δεν μπορώ να δώσω άλλα λινκ. Ανάμεσα στα κείμενα που διάβασα, πάντως, του ιδίου, είχα βρει και πρωτοφανείς αντισημιτικές συνωμοσιολογικές θέσεις, ΟΧΙ μόνο υπερ-πατριωτικές.

 14. Toν τραινου τον πιανει ο νεος τρομονομος,ή αυτος φτιαχτικε αποκλειστικα για την θολοκουλτουρα;Απορω πραγματικα με την υπομονη σου να καθεσαι να ασχολησαι με τετοια χυδαιολογηματα.Φανταζομαι θα βρεθηκαν πολλα τουβλα που πεταξαν τα ευρω τους για να αγορασουν καποιο απο τα βιβλια-μολυνση του τραιανου.Καλυτερα να τα χαριζαν στην εφορια.

  • Πραγματικά πρέπει να είναι κανείς τούβλο, ή εξαιρετικά απρόσεκτος, αν διάβασε την περιγραφή του ακριβού βιβλίου των 48 ευρώ, που είχα παραθέσει σε προηγούμενο σχόλιο, και συνεχίζει να πείθεται από το συγγραφέα…

   Ασχολούμαι πάντως διότι η βαλίτσα αυτή πάει πολύ μακριά, μέχρι και το Γιώργο Γκιόλβα, τις απατεωνιές του οποίου είχε αναλύσει και ο συν-ιστολόγος Αιρετικός, στο μπλογκ «Λες Μαλακίες».

   Επίσης, ο Τραϊανού (ή αυτοί που τον υποδύονται) είναι σε άνοδο δημοτικότητας στο διαδίκτυο.Χωρίς τίμια και σχολαστική κριτική κανείς δεν πείθεται να αλλάξει άποψη.

 15. Ο άνθρωπος είναι τρομακτικά εμπαθής και μάλιστα σε άπειρο βαθμό ηλιθιότητας. Μέχρι και ο χωροχρόνος του φταίει διότι τον πραγματεύτηκε ο Οβριός Αίνστάιν. «…Όλα αυτά καλά και έξυπνα είναι …αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα …»πρόβλημα με τον χωροχρόνο», όπως θα έλεγε και ο γελοίος ο Αϊνστάιν….»
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/blog-post_7781.html

  Άντε με το καλό να πληρώσει και η κουφάλα η βαρύτητα.

  • Καλημέρα ματζέστικ (και Κάρολε)…

   Ε, ναι, το «Αρλούμπεν προλεταριάτο» είναι οι… φτωχοί και τίμιοι σαλταρισμένοι αντισημίτες, σαν τον τρανό μας Τραϊανού (ΑΝ υπάρχει τέτοιο άτομο, γιατί όπως είπαμε πιο πριν μπορεί και να είναι ψευδώνυμο… κολλεκτίβας από τέτοιους… αρλούμπεν προλετάριους).

   @Κάρολε, φταίει η βαρύτητα, που πάντα…. προσγειώνει
   ω μπάτσοι γουρούνια οβριοί δολοφόνοι

  • Καλό το σχόλιό σας και ονόματα φυσικά έχουμε, αλλά… στο θέμα της επωνυμίας ή ανωνυμίας στο διαδίκτυο έχετε πολλά ακόμη να μάθετε.

   ΜΗ βιάζεστε να δίνετε το όνομά σας στο διαδίκτυο. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στο διαδίκτυο.

   Τασσόμαστε κατά της επωνυμίας στο διαδίκτυο, τώρα πλέον.

   Το διαδίκτυο δεν κινδυνεύει από τους ανώνυμους, αλλά από τους επώνυμους λασπολόγους που είναι χειρότεροι.
   Και ο φασισμός της υποχρεωτικής επωνυμίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ελευθερίες του λαού.

 16. O Π. Τραιανου είναι από την Καστοριά, διατηρεί κατάστημα εσωρούχων και είναι γνωστός από τις τηλεοπτικές πωλήσεις βιβλίων τύπου Λιακόπουλου στο ASTRA TV των Τρικάλων.

  • Πολύ σωστά, τα στοιχεία αυτά τα είχα βρει κι εγώ με εκτενή αναζήτηση και διασταύρωση ευρημάτων, αλλά… δίσταζα να τα πιστέψω 100%. (ΟΧΙ, απλώς είχα βρει σχολιαστές που επαναλάμβαναν τα ίδια στοιχεία, κάπου).

   Ο Τραϊανού είναι δυστυχώς υπεύθυνος για μεγάλο μέρος της ευπάθειας του λαού μας σε «ναζιστικούς ιούς».
   Με τον αντισημιτισμό του, που δυστυχώς συνοδεύεται και από παθιασμένο μίσος κατά της αριστεράς,
   συνέβαλλε πάρα πολύ στη ζύμωση ιδεών που όπλισε ξαφνικά την άνοδο των νεοναζί.
   Αλλωστε και η Χρυσή Αυγή σε κάποιο βαθμό τον αντέγραψε…

   Υ.Γ. Δεν είχα βρει, όμως, τις τηλεπωλήσεις βιβλίων στο τοπικό κανάλι Τρικάλων, που είπατε,
   κι αυτό, νομίζω, είναι η τελική απόδειξη της ακρίβειας και των υπόλοιπων στοιχείων…

   • Ναι (μετά από 3 χρόνια)… είχα ψάξει μετά από μηνες και ΔΕΝ βρήκα (τότε) απόδειξη των «στοιχείων» που έφερε ο σχολιαστής. Επομένως η «ακρίβεια» των στοιχείων αμφισβητείται.

 17. @Ο/Η That Crazed Alien penguinr
  12/08/2011 την 09:28

  Πολύ πριν όλα τα παρακάτω σχόλια ο παραπάνω σχολιαστής είχε δηλώσει κάτι το ενδιαφέρον. Ότι τον Παναγιώτη Τραϊανού αξίζει να τον διαβάζει κανείς για τη θεματική που επιλέγει και όχι για την ανάλυση που κάνει επ’αυτής. Και αυτό γιατί ξέρει να μυρίζει στη σωστή κατατεύθυνση σε γεγονότα στα οποία ο λαός δε μπορεί να διακρίνει τι είναι τι. Από εκεί και πέρα οι καθεαυτώ αναλύσεις του συχνά αναλώνονται στο τρίπτυχο »Κακοί Εβραίοι, κακοί Γερμανοί, κακοί Βρετανοί (περιέργως λιγότερο κακοί από τους πρώτους δύο), κακοί Αμερικανοί» ενώ άλλες που παραλληλίζουν το σήμερα με την αρχαιότητα αγγίζουν τα όρια του… ποιητικού!

  Τον διάβαζα και εγώ ενίοτε από περιέργεια όπως διαβάζω τα γραπτά διαφόρων σχολιαστών όλων των κατευθύνσεων. Προσωπικά όμως πέρα από τις τσιμπητές απόψεις του το κύριο ερωτηματικό για μένα ήταν το εξής :

  Σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα που όλοι γνωριζόμαστε, θα ήταν ποτέ δυνατόν μετά από τόσα χρόνια και εκδόσεις βιβλίων και εκαττομύρια γραμμών στο διαδίκτυο να μη γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο Παναγιώτης Τραϊανού; Γιατί προφανώς περί ψευδωνύμου πρόκειται. Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει κανείς;

  Μήπως παίζει κάτι άλλο; Κάτι που δεν είδα να σχολιάζεται παραπάνω :
  Μήπως τελικά ο γραφεύς που κρύβεται πίσω από το «Παναγιώτης Τραϊανού» είναι ακόμα ένα παράλληλο πρότζεκτ των Υπηρεσιών και των Πρεσβειών όπως τόσα άλλα τρέχουν τα τελευταία χρόναι στη χώρα; Κάτι τέτοια πρότζεκτ για τις εν λόγω υπηρεσίες είναι ψωμοτύρι…

 18. Kάποιος «ody» έγραψε εδώ σήμερα ένα «σχόλιο» που δεν ελευθερώθηκε.

  Του απαντώ εδώ.

  @ody

  Λυπάμαι, δεν έχω χρόνο να απαντάω σε μπούρδες και (ιδίως) αποδεδειγμένα ψεύδη, ανάμεικτα με λάσπη.
  Επιπλέον, αν ελευθερώσω ΜΙΑ φορά κάποιο σχόλιό σας, το «σύστημα αυτόματης έγκρισης σχολίων» της WordPress θα ελευθερώσει και άλλα, παρόμοια «σχόλιά» σας στο μέλλον. Επομένως, ΔΕΝ ελευθερώνω αυτό το σχόλιό σας, ούτε και θα επιτρέψω άλλο δικό σας σχόλιο στο μέλλον.

  «Από ένα ψεύδος, τα πάντα έπονται», λέει η επιστήμη της Λογικής.
  Και ο λαός, επίσης, λέει «μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης».

  Παραθέτω μόνο τα εξής αποσπάσματα του μακροσκελούς σχολίου σας, που αξίζει να απαντηθούν και που δεν είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ στο παρόν άρθρο:

  Τελικά βρήκατε ποιος είναι ο Π.Τραϊανού; Μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι απαιτείτε να σας αποκαλύψει το όνομα του την στιγμή που εσείς το ΑΡΝΕΙΣΤΕ. Μάλιστα θεωρείτε φασισμό την υποχρεωτική επωνυμία προφανώς μόνον για τον εαυτό σας.

  Σε κάποιο κείμενό του αναφέρει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους φτωχούς εργαζόμενους εβραίους, τους οποίους θεωρεί εξ’ίσου ΘΥΜΑΤΑ των σιωνιστών. ΔΕΝ αρνείτε το ολοκαύτωμα παρά μόνο την ΥΠΕΡΒΟΛΗ περί των θυμάτων του καθώς και αμφισβητεί τον Χίτλερ ως δημιουργό του. Είναι της άποψης πως το ολοκαύτωμα ήταν δημιούργημα των Σιωνιστών Εβραίων και αναφέρει πως αυτό ονομάζεται αυτοθυματοποίηση στην εγκληματολογία.

  […]

  Το μόνο που καταφέρατε μέσα από αυτήν την «συζήτηση» ήταν να πετάξετε λάσπη σε κάποιον που δεν ξέρετε και να μειώσετε ασφαλώς τον εαυτό σας και το κύρος σας.

  H απάντησή μου σ’ αυτά τα φληναφήματα είναι ότι

  [1] προσωπικά ΧΕΣΤΗΚΑ για το «ποιος είναι ο Τραϊανού» (δεν με ενδιαφέρει καν),

  [2] ουδέποτε «απαίτησα» να αποκαλύψει την ταυτότητά του (και είναι ανακριβές ότι κρύβω τη δική μου ταυτότητα, αν και μερικοί ατζαμήδες στο διαδίκτυο συχνά το νομίζουν).

  [3] Οσον αφορά τον αντισημιτισμό του Τραϊανού, έχει τεκμηριωθεί ΤΟΣΟ καλά και ΤΟΣΟ εκτενώς (με συγκεκριμμένα δείγματα γραφής του σ’ αυτό ΕΔΩ το άρθρο) ώστε η προσπάθειά σας να τον αρνηθείτε είναι μόνο για γέλια (αν δεν είναι ΚΑΙ εξοργιστική). ΔΕΝ τη βγάζει καθαρή με «ξεπλύματα», όπως αυτό που είπατε…

  Είστε ανεπιθύμητος, ως αποδεδειγμένος ψεύτης ΚΑΙ λασπολόγος (χώρια το σπάμινγκ διαφήμισης άρθρων του Τραϊανού με συνδέσμους σ’ αυτά, που _δεν_ επιθυμώ)…

 19. Υ.Γ.
  Ο Τραϊανού έγραψε, π.χ. τα εξής ανατριχιαστικά:

  Τι είναι οι Εβραίοι; Το απόλυτο κατακάθι όλων των κοινωνιών …Το μόνιμο κατακάθι …Το απόλυτο λούμπεν της ανθρωπότητας …Της ανθρωπότητας, είτε αυτή είναι κεφαλαιοκρατία είτε εργατική τάξη. Το λούμπεν έθνος των λούμπεν κεφαλαιοκρατών και του λούμπεν Προλεταριάτου.

  Και ο αναίσχυντος ψεύτης – προπαγανδιστής του «ody» αντέταξε ότι (π.χ.)

  Σε κάποιο κείμενό του [ο Τραϊανού] αναφέρει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους φτωχούς εργαζόμενους εβραίους, τους οποίους θεωρεί εξ’ίσου ΘΥΜΑΤΑ των σιωνιστών.

  ΟΚ. Μεγάλη η χάρη του…

  Απευθυνθείτε σε Ελληνες Εβραίους να σας δώσουν… συγχαρητήρια.

  ΟΧΙ σε μένα. Ειλικρινά ΒΑΡΙΕΜΑΙ.

 20. εντυπωσιακό!!!! τόσοι δημοκράτες μαζεμένοι, τόσοι αντιρατσιστές, τόσοι αντιφασίστες….φόρεσαν την ιδεολογία τους πρωί πρωί και βγήκαν βόλτα……… για να διαβάσετε όμως τον Τραιανού πρέπει πρώτα να βγείτε απ τις ιδεολογίες και τις ιδεοληψίες σας. Πρέπει να μάθετε να διαβάζετε, απλώς να διαβάζετε, δεν χρειάζεται να γίνεται ούτε υπερασπιστές ούτε κατακριτές της σκέψης. Είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που διαβάζει Τραιανού και δεν νιώθει την αλήθεια αυτών που περιγράφει…..μόνο κολλημένα μυαλά μπορούν να σχολιάζουν μ αυτό τον τρόπο………κάθε άνθρωπος είναι και καλός και κακός και συμπεριφέρεται και καλά και κακά, αυτό δεν μας εμποδίζει απ το να έχουμε άποψη για τον διπλανό μας για το αν συμπεριφέρεται καλά ή κακά……….λέμε, αυτός είναι καλός άνθρωπος, εκείνος είναι κακός άνθρωπος…..κάπως έτσι είναι και με τους εβραίους, τους αντιμετωπίζει ως έναν άνθρωπο ο οποίος για χρόνια (και ίσως λόγω συνθηκών) συμπεριφέρεται κακά………είναι δύσκολο να δείτε αυτή την αναλογία? ή σκέψη σας είναι τόσο ισοπεδωτική? πως έγινε κι από ένα τέτοιο κείμενο το μόνο που σας έμεινε είναι ότι μίλησε άσχημα για τους εβραίους? θα σας πω εγώ…….γιατί αυτό σας έμαθαν να κάνετε, εντοπίζεται αυτό που σας είπαν να εντοπίζεται……..ή μήπως πιστεύεται ότι είμαι τόσο χαζή ώστε να πιστεύω ότι ένας ολόκληρος λαός μπορεί να τσουβαλιάζεται? είναι δυνατόν να μπω εγώ στο ίδιο τσουβάλι με σας? θα το θεωρούσα εξαιρετικό ρατσιστικό από μέρους σας.

  • Δεν μας χέζεις κι εσύ που δεν ξέρεις να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ένα απλό κείμενο?

   Αντε μπράβο…

   Προσωπικά δεν τρέφω καμμία ιδιαίτερη συμπάθεια για την πολιτική του Ισραήλ (το αντίθετο μάλλον), ούτε καμμία ιδιαίτερη αντιπάθεια για τα θέματα που σε «καίνε». ΔΕΝ με καίει ιδιαίτερα ούτε καν ο (συγκεκριμμένος) αντισημιτισμός του Τραϊανού. Με απασχολεί μόνο το γεγονός ότι περνάει «στο ντούκου», σε ανθρώπους στραβούς και φανατισμένους, όπως… εσύ.

   • Δεν έχω καταλάβει γιατί εσύ διάβασες σωστά το κείμενο κι εγώ λάθος…..όσο θεωρείται ιδεοληψία να πιστεύει κάποιος ότι για όλα φταίνε οι εβραίοι, άλλο τόσο ιδεοληψία είναι η άποψη του πολιτικός ορθού…….είναι σαν να προσπαθείς αιώνες μετά να πείσεις τον κόσμο ότι οι αθίγγανοι δεν υπήρξαν παραβατικοί (όλοι οι αθίγγανοι? έχει σημασία όταν κάνεις ιστορική αναδρομή?). Κι εμένα μ απασχολεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, τόσο πρόβατα.

    • Δεν έχω καταλάβει γιατί εσύ διάβασες σωστά το κείμενο κι εγώ λάθος…..

     Διότι είσαι ΗΛΙΘΙΑ.

     όσο θεωρείται ιδεοληψία να πιστεύει κάποιος ότι για όλα φταίνε οι εβραίοι,

     Δηλαδή σαν τον Τραϊανού.

     άλλο τόσο ιδεοληψία είναι η άποψη του πολιτικός ορθού……

     Εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ πολιτικά ορθός. Γι’ αυτό ΔΕΝ συμπαθώ τους πολιτικά ηλίθιους.

     είναι σαν να προσπαθείς αιώνες μετά να πείσεις τον κόσμο ότι οι αθίγγανοι δεν υπήρξαν παραβατικοί (όλοι οι αθίγγανοι? έχει σημασία όταν κάνεις ιστορική αναδρομή?).

     Δεν μιλάμε με γενικεύσεις, αλλά ο αντισημιτισμός του Τραϊανού είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ γενίκευση.
     Οι Εβραίοι, γι’ αυτόν είναι το απόλυτο κακό, οι «λούμπεν της ανθρωπότητας».
     Ε, ΔΕΝ θα κάνω τον κόπο να ξαναφέρω μπροστά σου τα σχετικά εδάφιά του.
     Να κάνεις ΕΣΥ τον κόπο να πας να τα βρεις.
     ΟΛΑ είναι ΜΕΣΑ σ’ αυτό το άρθρο, αλλά και σε προηγούμενα σχόλια.

     Κι εμένα μ απασχολεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα, τόσο πρόβατα.

     Βρε… ΟΥΣΤ από δω χάμου, που θα μας πείς και «πρόβατα». Κοίτα ποιος μιλάει!

     Το επόμενο σχολιό σου ΔΕΝ θα εγκριθεί. ΟΧι μόνο θα κοπεί, αλλά και θα πεταχτεί στα σκουπίδια του σπαμ.
     Αντι να το βλέπεις μπροστά σου σε «αναμονή για έγκριση» θα το δεις να εξαφανιστεί.

     Σόρυ, δεν υπάρχει χρόνος για «συζήτηση» με βλαμμένα άτομα.

    • Μάλλον έχεις και ρατσισμό κατά των τσιγγάνων…

     Κοίτα να δεις, άλλο πράμα είναι να λες π.χ. ότι «η παραβατικότητα στους τσιγγάνους είναι στατιστικά υψηλή» (ερευνώντας και τα αίτια) κι άλλο να λες ότι είναι τα κατακάθια της ανθρωπότητας κλπ. -όπως έχει πει πολλές φορές ο Τραϊανού για τους Εβραίους. Και μην το αρνηθείς, γιατί ένα δείγμα αναφέρθηκε στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο του πρώτου δικού σου.

     Κατα τα άλλα μου θυμίζεις τον παλιό ναζιστικό προβληματισμό περί του «καλού Εβραίου»…
     …όπως έλεγε κι ο Χίμλερ, όλοι οι Γερμανοί έχουν κάποιον «καλό Εβραίο» στο μυαλό τους, σαν «εξαίρεση στον κανόνα».
     Αυτό όμως δεν αναιρεί τον αντισημιτισμό που είχαν, τότε.
     Ούτε εμπόδισε τον Χίμλερ να θέλει την ολοκληρωτική τους εξόντωση.

     Φυσικά ο Τραϊανού δεν ζητάει εξόντωση των Εβραίων, οπότε δεν είναι ναζί, αλλά δεν παύει να είναι αντισημίτης.
     Το ότι είπε «σε άλλα βιβλία» ότι «υπάρχουν και καλοί Εβραίοι» δεν έχει σημασία, όταν θεωρεί γενικά τους Εβραίους «απόλυτο λούμπεν και κατακάθια της ανθρωπότητας».

     Κάποιος άλλος εδώ αλίευσε σχετικό άρθρο του που έθαβε μέχρι και τον Αϊνστάϊν διότι ήταν εβραίος.
     Δεν το διάβασα, αλλά πήγαινε δές το.
     Ισως να αρχίσεις να ξυπνάς από τις δικές σου παρωπίδες.

     • Προηγούμενο ποστ αφορούσε τον Χίμλερ και την ομιλία του σε αξιωματικούς των Ες-Ες.

      https://omadeon.wordpress.com/2014/10/01/heinrich-himmler-speech-at-posen/

      Δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημοφιλές άρθρο (όπως και το βίντεο που περιέχει), ίσως γιατί ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα είναι τόσο ισχυρός, ώστε κάνει το κοινό να μην ενδιαφέρεται καν για «αντίδοτα». Η δημοφιλία της Χρυσής Αυγής, όπως και εκείνη του Τραϊανού στο διαδίκτυο, είναι στοιχεία που συνηγορούν γι αυτό. Υπάρχει βέβαια και η κρίση που απορροφά όλη την προσοχή μας, οπότε… σου λέει ο άλλος «με τους Εβραίους τώρα θα ασχολούμαστε?». Τέλος, υπάρχει και η απεχθής πολιτική του Ισραήλ, η οποία αποθαρρύνει το κοινό από την ενασχόληση με τον αντισημιτισμο.

      Πάντως… ναι ο Χίμλερ προσπάθησε να πείσει τους αξιωματικούς του να μη δίνουν σημασία σε «καλούς Εβραίους» και να τους εξολοθρεύουν όλους, χωρίς εξαίρεση.
      Πολύ πριν αυτή τη φάση όμως, στη χιτλερική Γερμανία επικρατούσαν ιδέες όχι και τόσο διαφορετικές από εκείνες του Τραϊανού, τελικά.

      Για ένα ρατσιστή, είναι κοινό φαινόμενο να αρνείται (δήθεν) ότι γενικεύει, αναφέροντας εξαιρέσεις στον «κακό κανόνα» που αποτελει και την ΟΥΣΙΑ του ρατσισμού του.
      Ο κάθε ρατσισμός κάλλιστα μπορεί να υπάρχει και (δήθεν) «χωρίς απόλυτη γενίκευση».
      Γι’ αυτό και δεν μου λένε τίποτα οι διαβεβαιώσεις ότι ο Τραίανού ανάφερε και «καλούς Εβραίους». Το ίδιο έκαναν και οι περισσότεροι ναζί στη Γερμανία, ιδίως πριν τον πόλεμο.

 21. Επεσα σ αυτη την ατελειωτη σελιδα τελειως τυχαια ψαχνωντας κριτικη για τον τραιανο, αλλα ειναι παρα πολλα αυτα που λετε, οπως κι αυτα που γραφει αυτος για να διατηρησετε το ενδιαφερον του αναγνωστη που ερευνα πολυ υλικο και δεν εχει χρονο για τις μακροπνοες ομιλιες σας/του, αλλα ειναι ενδιαφερον να ακουσω και τις δυο πλευρες. Συμφωνω οτι ισως ο τραιανος το παρακανει. Εκ πρωτης οψεως μαλλον ειναι σκοπος σας να τον/τους ξεσκεπασετε με το να τον/τους δυσφημισετε, ελπιζοντας να ενοχληθει και να ανταποκριθει, ωστε να κανετε τι εχετε στο μυαλο σας που δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει καποιος με πτυχιο ψυχολογιας. Μιλαω στον πληθυντικο γιατι εκτος απο εσας τους γραφιαδες, εχετε τους δικους σας stooges που συμφωνουν και επαυξανουν σε ολα οσα εχετε δημοσιευσει, ενω κραζετε οσους δεν συμφωνουν με την κριτικη σας,hardly democratic or openminded! Ισως να σας επερνε πιο σοβαρα ο αναγνωστης αν δεν ησασταν τοσο ειρωνικοι. Το αδυνατο σημειο του τραιανου ειναι ο δογματισμος του, αλλα ευτυχως για μας που κατεχουμε απταιστα αγγλικα, μπορουμε να διασταυρωσουμε αυτα που γραφει ο τραιανος με χιλιαδες σελιδες αφιερωμενες στη νεα ταξη (πχ realjewnews.com γραμμενο απο εβραιο ετσι για μπερδεμα), αρα απευθυνεστε αποκλειστικα σε ενα ελληνοφωνο κοινο που δεν εχει αυτο το αβανταζ κι αυτο ειναι υποπτο πολυ. Αυτο που προκυπτει ειναι οτι ειτε ειστε εβραιοι, ειτε ειστε μαρξιστες, ειτε ειστε αντι-αντι σημιτες. Ποιος αλλος Ελληναρας θα υπερασπιζοταν τους εβραιους και τους σιωνιστες με τοσο ζηλο; Ποιος θα υπερασπιζοταν το ψευδολοκαυτωμα των εβραιων; ουδεις ελλην γιατι δεν τον αφορα, τελεια και παυλα. Εξαλλου ο τραιανος δεν ειναι εναντιον των Ελληνων, απλα εχει μπουχτισει κι αυτος οπως ολοι οι αλλοι που εχουν ιδρυσει κομματα και προσπαθει να παρουσιασει την ιδεολογια του,οπως το επαμ,λαε κτλ Δεν περιμενω δημοσιευση αλλα αν θελετε μπορειτε να απαντησετε στο email μου, να αποδειξετε οτι δεν ειστε μελη του κυκλωματος που αναφερει ο τραιανος. Κλεινοντας σας υπενθυμιζω το motto της mosad «by deception we make war» και θελω να σας ρωτησω ποιος εριξε τους διδυμους πυργους, οι αραβες η οι σιωνιστες;; υπηρχε λογος να γινουν οι πολεμοι στο ιρακ και λιβυη;;;ποιες ειναι οι σκεψεις σας πανω σ αυτα; ευχαριστω

  • Ακούστε «κύριε» έλλην,
   Εδώ δεν μασάμε κουτόχορτο. Θα μπορούσα να ξεμπερδέψω μαζί σας απλώς σβήνοντας (μη δημοσιεύοντας) το μοχθηρό σας σχόλιο, ή να σας βρίσω ποικιλλοτρόπως (που σίγουρα το αξίζετε) και να ησυχάσω γλυτώνοντας και χρόνο.

   Ομως επειδή είστε ΚΑΙ υποκριτής, θα σας απαντήσω ΜΙΑ φορά και μοναδική, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία σας και μετά θα σας αποκλείσω δια παντός.

   -Σοβαρολογείτε, ότι ενημερώνεστε από το φανατισμένο ακουπιδο-σάητ http://realjewnews.com/ ?
   -Σοβαρολογείτε(?), όταν λέτε

   …Ποιος θα υπερασπιζοταν το ψευδολοκαυτωμα των εβραιων; ουδεις ελλην γιατι δεν τον αφορα, τελεια και παυλα.

   Σοβαρά? «ψευδολοκαυτωμα»???

   ΣΚΑΤΑ στη μούρη σας «κύριε». Να πάτε στη Χρυσή Αυγή και να γίνετε μέλος της, αν δεν είστε ήδη.

   Και καλόν σας ψόφο. Με αρνητές του ολοκαυτώματος και μοχθηρούς ακροδεξιούς συκοφάντες, όπως εσείς, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.

   ΟΠΩΣ ακριβώς δεν μιλάμε πια και με Συριζαίους Τσιπρόπληκτους που στηρίζουν το Μνημόνιο 3.

   ΟΥΣΤ

 22. Σημιτες δεν ειναι μονο οι Εβραιοι. Πως κοιμωμενων των λαων κατορθωσαν αδικημα να θεωρειται η εναντιον τους κριτικη στην κοινωνια της ελευθεροτυπιας? Μπαβο τους. Ψηφισμα του Ο.Η.Ε. θεωρει χειριστη μορφη ρατσισμου τον Σιωνιστικο. Με τον Π. Τραιανου διαφωνω σε παρα πολλα, οπως και με τον ως ανω σχολιαστη του.Ευχαριστω…

  • Δεν έχει καμμία σημασία το ότι «σημίτες» είναι (π.χ.) και οι Αραβες, διότι ο όρος «αντισημιτισμός» αφορά αποκλειστικά τους εβραίους από τότε που επινοήθηκε (σε μια εποχή, 19ο αιώνα, όπου «σημίτες» θεωρούνταν μόνο οι Εβραίοι). Φυσικά υπάρχει και αντι-αραβικός ρατσισμός αλλά συνήθως θεωρείται «ισλαμοφοβία».
   Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ρατσισμού κατά Εβραίων τα έχει ο αντισημιτισμός αλλά δεν είναι του παρόντος. Θα τα βρείτε εύκολα με διαδικτυακή αναζήτηση.

   Το ψήφισμα που αναφέρετε δεν ισχύει σήμερα, καταργήθηκε με πρόταση των ΗΠΑ μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ. Τάχετε μπερδέψει λιγάκι… αλλά το πιο τραγικό μπέρδεμα είναι του Τραϊανού.

  • Τ’ωρα… όσον αφιρά αυτό που λέτε «… κατορθωσαν αδικημα να θεωρειται η εναντιον τους κριτικη στην κοινωνια της ελευθεροτυπιας?»

   Αυτό κατορθώθηκε με τον «νέο ορισμό του αντισημιτισμού» που αρχικά απορρίφτηκε πριν λίγα χρόνια διεθνώς και μετά αποκαταστάθηκε με πρωτοβουλία 31 χωρών (που περιλαμβάνουν και την Ελλάδα). Αντιγράφω από μια μελέτη (με την οποία διαφωνώ σε πολλά αλλά θεωρείται έγκυρη).

   Το 2005 το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Φαινομένων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας (European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia – EUMC), προπομπός του μετέπειτα Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Agency for Fundamental Rights – FRA), έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τον ακόλουθο λειτουργικό ορισμό (working definition) του αντισημιτισμού:

   Αντισημιτισμός είναι μια ορισμένη αντίληψη περί των Εβραίων, που μπορεί να εκφραστεί ως μίσος εναντίον τους. Οι προφορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στοχεύουν κατά Εβραίων ή μη Εβραίων ατόμων και/ή της ιδιοκτησίας τους, των θεσμών της εβραϊκής κοινότητας και θρησκευτικών κτιρίων.

   Τον βασικό αυτό ορισμό ακολουθούσε η πρόταση:

   Επιπροσθέτως, παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν επίσης να στοχεύουν κατά του Kράτους του Ισραήλ, νοουμένου ως εβραϊκής συλλογικής οντότητας.

   Στη συνέχεια, το σημαντικό αυτό κείμενο ορίζει μεταξύ άλλων ως αντισημιτισμό την απόδοση συλλογικής ευθύνης στους απανταχού Εβραίους για πράξεις και πολιτικές του κράτους του Ισραήλ, καθώς και τον παραλληλισμό της σύγχρονης πολιτικής του Ισραήλ με τους Ναζί (φαινόμενο το οποίο ονομάστηκε ως «νέος αντισημιτισμός»). Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η θεμιτή κριτική απέναντι στο Ισραήλ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αντισημιτισμός.
   Το 2013, η FRA αναγκάστηκε να αποσύρει τον ορισμό λόγω των ισχυρών αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτησή της αυτή. Η νέα υπεύθυνη για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, Καταρίνα φον Σνούρμπαϊν (Katharina von Schnurbein), που ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2015, εξήγγειλε μια νέα πρωτοβουλία ορισμού του φαινομένου στο προσεχές διάστημα.
   Παρ’ όλα αυτά, την άνοιξη του 2016, η ολομέλεια της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance –IHRA), ενός διακρατικού οργανισμού με 31 κράτη-μέλη, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας σχετικά με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, υιοθέτησε τον αποσυρθέντα λειτουργικό ορισμό.

   Πηγή «Αντισημιτισμός Στην Ελλάδα Σήμερα» (2017), isbn:9786188129948,

   Δηλαδή… μιλάμε για ληγμένο ορισμό που αναβίωσε χάρις στη βρωμερή Ευρωπαϊκή Ενωση.

   Βαριέμαι να επεκταθώ άλλο και φοβάμαι μην αγανακτήσω κιόλας…
   Καλή σας μέρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s